Brønderslev Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brønderslev Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Brønderslev Byråd Beslutningsprotokol Dato: 15. april 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/470 Spørgetid for medlemmer af Byrådet /471 Godkendelse af revisionspåtegnet åbningsbalance pr for Brønderslev Kommune /472 Budgetprocedure - budget /473 Ankestyrelsens praksisundersøgelse vedrørende anbragte børn /474 Ungdomskostskolen Taarupgaard - afsluttende regnskab /475 Skoleårets planlægning /476 Masterplan - Efterspørgsel og kapacitet på dagpasningsområdet /477 Økonomi i forbindelse med Rosengårdens ombygning /478 Venskabsbysamarbejde /479 Orientering /480 Brønderslev Kommunes kunstfond - udpegning af medlemmer Lukkede sager: 12/481 EU-udbud gadelys... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 13/482 Orientering... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

3 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Punkt 11 flyttes til åben dagsorden

4 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 686 Åbne sager: 01/470 Spørgetid for medlemmer af Byrådet J.nr.: A10 T:\Sag\Byrådet\Sager\Spørgetid for medlemmer af Byrådet.doc ÅBEN SAG BY Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Hvilken indsats vil Borgmesteren gøre for at nedbringe sygefravær (Steen Christensen)

5 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /471 Godkendelse af revisionspåtegnet åbningsbalance pr for Brønderslev Kommune J.nr.: S01/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Åbningsbalance pr doc ÅBEN SAG ØK/BY Indstilling: Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008, at Byrådet godkender åbningsbalancen pr for Brønderslev Kommune at Byrådet tager beretning om tiltrædelse som revisor samt revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 til efterretning. Sagsfremstilling: På Byrådets møde den 6. marts 2008 besluttede Byrådet at oversende udarbejdet åbningsbalance pr til revisionen. Der foreligger nu beretning fra revisionen (Beretning nr. 1) om tiltrædelse som revisor samt revision af åbningsbalancen. Revisionen anfører i beretningen: Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger, som Brønderslev kommune skal besvare over for tilsynsmyndigheden. Det er vores opfattelse, at åbningsbalancen som det fremgår af den særlige påtegning hertil i al væsentlighed er udarbejdet på et endeligt og korrekt grundlag og aflagt i overensstemmelse med Budget- og regnskabssystem for kommuner. Den udarbejdede åbningsbalance kan herefter betragtes som endelig, og danner hermed udgangspunkt for regnskabsaflæggelsen for Stabsenheden for Økonomi og IT foreslår, at Byrådet godkender åbningsbalancen pr for Brønderslev Kommune at Byrådet tager beretning om tiltrædelse som revisor samt revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 til efterretning. Bilag Beretning nr. 1 - Beretning om tiltrædelse og åbningsbalance 2007 Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Godkendt.

6 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /472 Budgetprocedure - budget 2009 J.nr.: A T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Budgetprocedure - budget 2009.doc ÅBEN SAG ØK/BY Indstilling: Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008 forslag til økonomisk politik, forslag til principper for udarbejdelse af budget 2009, forslag til tidsplan, dog justeret med hensyn til 2. behandling, at prioriteringskatalog 2008 justeres som foreslået i oplæg, og herved anvendes som prioriteringskatalog for 2009, at borgmesteren udarbejder forslag til budget med udgangspunkt i den vedtagne økonomiske politik. Sagsfremstilling: På økonomiudvalgsmødet den 10. januar blev der igangsat et arbejde med at evaluere budgetproceduren for Det foreløbige resultat af denne evaluering blev forelagt for Byrådet på temamødet den 6. marts Med baggrund heri drøftede økonomiudvalget på mødet den 27. marts 2008 et forslag til principper for udarbejdelse af budget 2009 samt et forslag til økonomisk politik for Brønderslev Kommune. Med baggrund i drøftelserne på mødet er forslagene blevet tilrettet. Herudover vedlægges et forslag til tidsplan for udarbejdelsen af budgettet. Endelig vedlægges et eksempel på det skema, som Center for økonomi forventer at anvende til at vise, hvilke ændringer der på hvert politikområde. I forhold til tidsplanen skal der gøres opmærksom på, at forslaget indebærer at fagudvalgene i august måned skal behandle forslag til korrektioner og prioriteringskatalog. Da tidsplanen for budgetarbejdet samtidig er stram, vil det blive nødvendigt at flytte nogle af de planlagte fagudvalgsmøder i august. Samtidig gøres opmærksom på, at fællesmødet mellem Økonomiudvalget og MT-HSU/MED-systemet er planlagt til den 19. juni, hvilket er samme dag som KL afholder informationsmøde om regeringsaftalen. Stabsenheden for Økonomi og IT foreslår, at Byrådet godkender forslag til den økonomiske politik godkender forslag til principper for udarbejdelse af budget 2009 godkender tidsplan for udarbejdelse af budget 2009 godkender at prioriteringskatalog 2008 justeres som foreslået i oplæg, og herved anvendes som prioriteringskatalog for 2009 beslutter hvorvidt borgmesteren skal udarbejde et forslag til budget i balance.

7 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 689 Bemærk: Ændret tidsplan Det planlagte Økonomiudvalgsmøde den 19. juni 2008 flyttes til den 17. juni 2008 Det planlagte Økonomiudvalgsmøde den 2. oktober 2008 flyttes til den 9. oktober 2008 Det planlagte byrådsmøde den 9. oktober 2008 (2. behandling) flyttes til den 14. oktober 2008 Bilag: Økonomisk politik Principper for udarbejdelse af budget 2009 Forslag til tidsplan Eksempel på skema til ændringer Opdateret mødekalender for 2008 Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Godkendt. Økonomiudvalget revurderer flytning af tidspunkt for 2. behandling.

8 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /473 Ankestyrelsens praksisundersøgelse vedrørende anbragte børn J.nr.: G12/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Ankestyrelsens praksisundersøgelse.doc ÅBEN SAG BU/ØK/BY Indstilling: Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 1. april 2008, at Byrådet tager undersøgelsen til efterretning med henvisning til de foranstaltninger, som er iværksat. Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008 Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling. Sagsfremstilling: I forbindelse med Ankestyrelsens rapport om praksisundersøgelse anmodede Ankestyrelsen i juni måned 2007 Brønderslev Kommune om at deltage i en praksisundersøgelse vedrørende anbringelse af børn og unge. En undersøgelse, hvor der var særligt fokus på, om kommunerne overholder lovgivningen i forhold til udarbejdelse af 50 undersøgelser, 140 handleplaner og 48 børnesamtalen. Undersøgelsen tager sit udgangspunkt i årene 2006 og Brønderslev Kommune havde 14 sager med i denne praksisundersøgelse. Der deltog 11 kommuner i undersøgelsen. Nu er den endelige rapport fra Ankestyrelsen kommet og den viser, at 64 % af samtlige sager er behæftet med fejl. En kort opsummering med de væsentligste fejl og anbefalinger fra Ankestyrelsen gældende for de 11 kommuner er: 3 sager, hvor Ankestyrelsen vurderer at der ikke er grundlag for anbringelsen 21 sager, hvor der mangler samtykke til den frivillige anbringelse 67 sager, hvor kommunerne ikke følger de særlige sagsbehandlingsskridt, herunder at der ikke er udarbejdet 50 undersøgelsen og/eller handleplan, inden en afgørelse er truffet Ankestyrelsen konkluderer endvidere, at: De indholdsmæssige krav til 50 undersøgelsen opfyldes i vidt omfang Det halter med opfyldelse af kravene til 140 handleplanerne Kommunerne bør have øget opmærksomhed på børnesamtalen Kommunerne bør have øget opmærksomhed på, at væsentlige sagsbehandlerskridt noteres i sagen, herunder om der er foretaget partshøring, hvornår en 50 undersøgelse startes op m.v. Ankestyrelsens anbefaling til kommunerne: Det skal klart fremgå af sagen, at der er givet eller forsøgt indhentet samtykke til anbringelsen. Dette kan fremgå af journalen eller på en særskilt checkliste

9 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 691 Det skal fremgå klart af sagen, hvornår en 50 undersøgelse er opstartet. Herunder skal kommunen have fokus på: - Barnets/den unges sundhedsforhold - Andre relevante forhold vedrørende barnet/den unge - De særlige forhold, der skal indgå ved valg af indsats for den unge - Barnets/den unges indstilling - Forhold i familien og omgivelserne, der kan bidrage til at løse problemerne - Om der skal foretages undersøgelse af andre børn i familien Kommunen skal fortsat have øget opmærksomhed på udarbejdelse af handleplaner særligt vedr.: - Mål og delmål vedrørende de 6 temaer og i den forbindelse præcise og konkrete anvisninger - Angivelse af forventet varighed - Støtte til familien/forældrene - Tilbud om særskilt handleplan Kommunen skal have øget fokus på, at børnesamtalerne gennemføres i forhold til: - Samtalen skal ske inden og i rimelig tilknytning til anbringelsen - Barnets aktuelle holdning skal fremgå - Vejledning om bisidder - Orientering om notatpligt for samtalen - Konkret begrundelse såfremt samtalen ikke holdes Alle afgørelse om anbringelse bør meddeles skriftligt og være kortfattet. I forhold til Ankestyrelsens anbefalinger til kommunen er der i Børne- og Familieafdelingen - myndighedsafdelingen sat fokus på området, og der er iværksat flere foranstaltninger. Der er generelt fokus på, hvordan socialrådgiverne løser deres opgaver. Der arbejdes på en specialisering i forhold til at få adskilt 41 og 42, merudgifter til handicappede børn og tabt arbejdsfortjeneste. Der er taget kontakt til Revisionsselskabet vedrørende etablering af tre temadage, hvor der arbejdes på opgave- og ansvarsfordeling, analyse og afdækning af de enkelte arbejdsgange, udarbejde gode og effektive arbejdsgange således der opnås et fælles grundlag for den fremtidige administration. Disse dage afholdes sammen med FAS-afdelingen fra den 7. maj 9. maj Herudover er der taget initiativ til udarbejdelse af relevante interne instrukser. Det undersøges om der findes IT-løsninger, der er brugbare i denne sammenhæng. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet tager undersøgelsen til efterretning med henvisning til de i Børne- og Familieafdelingen iværksatte foranstaltninger. Bilag: Notat vedrørende Ankestyrelsens praksisundersøgelse

10 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 692 Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Taget til efterretning.

11 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /474 Ungdomskostskolen Taarupgaard - afsluttende regnskab J.nr.: S55/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Ungdomskostskolen Taarupgaard.doc ÅBEN SAG BU/ØK/BY Indstilling: Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 1. april 2008, at Byrådet godkender 1. Vilkår for afvikling af Ungdomskostskolen Taarupgaard i overensstemmelse med Statsamtets betingelser af 28. januar Fordeling af overskydende provenu som opgjort i ophørsregnskabet 3. Betaling til Viborg Kommune vedrørende udgifter til pension til 2 pensionsberettigede personer i henhold til hver af de deltagende kommuners ideelle andel, efterhånden som pensionsforpligtelsen gøres gældende. 4. Brønderslev Kommunes provenu på ,87 kr. tillægges kassebeholdningen Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008 Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling. Sagsfremstilling: Det kommunale fællesskab Taarupgaard Ungdomskostskole blev drevet efter et vedtægtssæt, der regulerede forholdene mellem de oprindeligt 7 involverede kommuner (Århus, Herning, Viborg, Randers, Skive, Hobro og Brønderslev) 2 kommuner, Randers og Hobro (ny Mariagerfjord) opsagde deres del i det kommunale fællesskab med ophørsdeltagelse pr. 31. december De resterende 5 kommuner traf beslutning om skoleophør pr. 30. juni 2005 og fælles afvikling af det kommunale fællesskab. I forbindelse med ophørsregnskabets endelige udarbejdelse er det forudsat, at Viborg Kommune overtager, direkte overfor 2 pensionsberettigede personer, ansvaret for udbetaling af pension til disse, dog således at Viborg Kommune kan søge refusion for udgifter til denne passivpost, efterhånden som beløbene udbetales. Opkrævningen skal ske hos de respektive 5 involverede kommuner og efter de fordelingstal, der også er anvendt i forbindelse med udlodningen (Brønderslev Kommunes andel 5,88 pct.) Der henvises til resume udarbejdet af advokat Ole Thiel over afvikling af Taarupgaard Ungdomsskostskole af 3. marts Økonomi: I henhold til regnskabsopgørelsen tilkommer Brønderslev Kommune af boet et beløb på ,87 kr., der foreslås tillagt kassebeholdningen.

12 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 694 Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender 5. Vilkår for afvikling af Ungdomskostskolen Taarupgaard i overensstemmelse med Statsamtets betingelser af 28. januar Fordeling af overskydende provenu som opgjort i ophørsregnskabet 7. Betaling til Viborg Kommune vedrørende udgifter til pension til 2 pensionsberettigede personer i henhold til hver af de deltagende kommuners ideelle andel, efterhånden som pensionsforpligtelsen gøres gældende. 8. Brønderslev Kommunes provenu på ,87 kr. tillægges kassebeholdningen Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Resume over afvikling af Taarupgaard Ungdomskostskole Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Godkendt.

13 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /475 Skoleårets planlægning J.nr.: G01 / T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Skoleårets planlægning.doc ÅBEN SAG BK/ØK/BY Indstilling: Børne- og Ungdomsudvalget har behandlet sagen i møde den 1. april Udvalget vurderer, at der på skoleområdet i 2008 med et uændret serviceniveau vil være et merforbrug på lærerlønninger på ca. 3,5 mio. kr. Med baggrund i regnskabet for 2007 vurderer udvalget med forbehold, at udgiften kan holdes inden for udvalgets samlede budget, evt. suppleret med en reduktion af timetildelingsfaktoren pr. elev. Udvalget finder det imidlertid ikke hensigtsmæssigt at reducere i elevfaktoren set i relation til den nuværende model. Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008, at tildelingsfaktor reduceres med 0,01 til dækning af budgetaftale vedrørende pensionsudgift og vikardækning. Den øvrige overskridelse finansieres indenfor udvalgets område, uden at serviceniveau på dagpasning berøres. Der er udarbejdet supplerende notat om sagen. Notatet vedlægges. Sagsfremstilling: Anmodningen er begrundet i, at skoleårets planlægning i forhold til skoleåret 2008/09 skal færdiggøres primo april Der er i 2007 et merforbrug på lønningerne på ca. 2,3 mio. kr. Det skal dog bemærkes, at der er overført mindre ikke forbrugte beløb på andre budgetkonti til lønkontiene for derved at minimere merforbruget. Der er ikke en entydig forklaring på dette merforbrug, men der kan peges på bl.a. følgende forhold: ikke fuld kompensation for pension i forhold til tjenestemænd, der fratræder ikke fuld kompensation i forbindelse med barsel ikke tilstrækkelig lønfremskrivningsprocent etablering af nødvendige specialpladser i kommunen uden mulighed for at finde kompenserende besparelse (6 medarbejdere ansat) usikkerhed i relation til timeforbrug i forbindelse med overgang til NY tildelingsmodel, opgørelse pr. 1. august 2007 af timeforbrug/lønudgifter vedrørende 2 skolevæsener (skoleåret 2006/07 var tilrettelagt efter de modeller der var gældende i henholdsvis gl. Brønderslev Kommune og Dronninglund Kommune).

14 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 696 Udgifterne vedr. enkelte af posterne kan opgøres således: Manglende kompensation for pensionsudgift vedr. lærere, der fratræder den lukkede tjenestemandsgruppe: kr kr. Omlægning af barselsvikarreglerne ikke under kr. Yderligere ansatte på grund af pres på specialtilbud: 4 lærere fuld virkning i 08 (5/12-virkning i 2007) kr. 2 pædagoger fuld virkning i 08 (5/12-virkning i 2007) kr. Det bemærkes, at der er sket stor tilflytning af elever udefra og at der sker hurtigere udredning af eleverne med efterfølgende forældrekrav om specialtilbud. Der er udarbejdet lønsumsberegning vedrørende lærerlønningerne for Med udgangspunkt i faktisk forbrug af udgifter til lærerlønninger for januar og februar måneder 2008 forventes et merforbrug i regnskabsåret 2008 ved uændret serviceniveau på mellem 2,5 og 3,5 mio. kr. Usikkerheden skyldes, at der indgår forskellige refusioner, bl.a. i forbindelse med lærere på barselsorlov. Der foretages ny timetildeling pr. august 2008 for skoleåret 2008/09. Fagenheden kender endnu ikke timeforbruget i forbindelse hermed. Tildelingen sker pr. elev. Det skal endvidere bemærkes, at Center for Økonomi vurderer, at der sandsynligvis er tale om, at lærerlønningerne er steget mere end den generelle fremskrivningsprocent. Yderligere dansktime til eleverne i 3. klasse: Folketinget har vedtaget, at eleverne i 3. klasse fra skoleåret 2008/09 skal have yderligere 1 dansktime. Der er DUT-kompensation herfor på kr., som nogenlunde dækker udgiften. Antal elever: Der er i budget 2008 sket en reduktion i lærerlønsbudgettet på kr. med begrundelse i færre elever (demografi). Det bemærkes, at elevtallet ved opgørelse af elevtal for det kommende skoleår 2008/09 ser ud til at være det samme som i skoleåret 2007/08. Muligheder for reduktion i udgifterne: Der kan reduceres i tildelingsfaktoren pr. elev inden for normalområdet. Ved reduktion med 0,01 opnås en besparelse på ca kr. Dette kan dog give problemer specielt på de mindre skoler i forhold til at overholde Folkeskolelovens vejledende timetal, som er det, der er godkendt af Byrådet som værende gældende for skolerne i Brønderslev Kommune.

15 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 697 Analysearbejde: Der igangsættes snarest et analysearbejde vedrørende udgifter til lærerlønninger med henblik på at skabe oversigt over forbruget for regnskabsåret Fagenheden for Børn og Kultur anmoder om drøftelse af problemer i forhold til skoleårets planlægning for skoleåret 2008/09, idet det vurderes, at der er manglende sammenhæng mellem det serviceniveau, der er vedtaget og den økonomi, der er til rådighed. Center for Økonomi bemærker, at der først med budgetopfølgning 1, som forelægges i maj, foretages en første vurdering af budget 2008, hvorfor det på nuværende tidspunkt er vanskeligt vurdere, om merudgifterne kan holdes indenfor udvalgets samlede budget. Endvidere bemærkes det, at omplacering mellem politikområder er at opfatte som tillægsbevillinger, som kun Byrådet kan beslutte. Det skal også bemærkes, at merudgifterne vedrørende manglende kompensation til pensionsudgifter og ikke fuld kompensation til barsel skyldes byrådsbeslutninger og indgåede budgetforlig. Endeligt bemærkes det, at beslutningen også får indflydelse på budget 2009, idet der med fastlæggelsen af rammer for skoleåret 2008/09 også disponeres over 7/12 af budget Bilag: Supplerende notat om skoleårets planlægning Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Økonomiudvalgets indstilling godkendt.

16 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /476 Masterplan - Efterspørgsel og kapacitet på dagpasningsområdet J.nr.: G01/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Masterplan, dagpasningsområdet.doc ÅBEN SAG BU/ØK/BY Indstilling: Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 1. april 2008, at Byrådet godkender Masterplanen vedrørende kapacitet på dagpasningsområdet og den følgende handleplan for udmøntning af Masterplanen, samt at Byrådet i forbindelse med budget 2009 afsætter 10,9 mio. kr. til gennemførelse af første del af Masterplanen: 1. Etablering af ny kombineret børnehave (40 pladser) og vuggestue (16-20 pladser) i Hjallerup 2. Etablering af yderligere 30 børnehavepladser i Brønderslev by ved en tilbygning til Fasanvejens Børnehave 3. Udarbejdelse af plan for tilpasning af de fysiske rammer for skolefritidsordningerne/landsbyordningerne. Anbefalinger på længere sigt (prioriteret): 1. Etablering af en ny børnehave i Brønderslev By i nordbyen (Ådalen, 70 pladser) i stedet for børnehaven Midgaard. I forbindelse med den nye børnehave etableres vuggestuepladser alternativt, at der sker udvidelse af antallet af pladser i eksisterende vuggestue i nabobygningen Smalbyvej 46 (boenhed, der fraflyttes) 2. Etablering af ny vuggestue/børnehave i Dronninglund (70 børnehavepladser og vuggestuepladser). Forældrebestyrelsen for Hjallerup Børnehave har fremsendt brev om kapacitetsproblemerne i Hjallerup og har i den forbindelse bedt om møde med udvalget. Børne- og Ungdomsudvalget i på den baggrund afholdt møde med forældrebestyrelsen. Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008 masterplan og handlingsplan til Byrådets godkendelse. Udvalget har hermed ikke taget konkret stilling til bevillingen. Sagsfremstilling: Børne- og Ungdomsudvalget vedtog i møde den 4. marts 2008 at genoptage sagen på næste ordinære møde.

17 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 699 Børne- og Ungdomsudvalget vedtog i møde den 22. januar 2008 at fremsende Masterplan Efterspørgsel og kapacitet på dagpasningsområdet til udtalelse i forældrebestyrelserne. I Børne- og Ungdomsudvalgets møde den 28. august 2007 blev drøftet notat vedrørende efterspørgsel og kapacitet på dagpasningsområdet, jf. Byrådets temadrøftelse den 7. august Udvalget vedtog at arbejde videre med henblik på udarbejdelse af forslag til Masterplan for området. Masterplanen er opdelt i 2 hovedafsnit: 1. Opsummering af anbefalinger vedrørende fremtidige udbygninger og ændringer 2. Uddybende øjebliksbillede af kapacitet og efterspørgsel for hvert enkelt skoledistrikt. Undtagelsen er de tre skoledistrikter i Brønderslev by, som er beskrevet under ét. Afsnittet indeholder tillige en beskrivelse af befolkningsudviklingen for de 0-10 årige. Økonomi: Der er på Byrådets investeringsoversigt afsat 4 mio. kr. i år 2008, 9 mio. kr. i årene 2009, 2010 og Det er udarbejdet følgende beregninger på udgifterne ved gennemførelse af fagenhedens forslag til handleplan: Ny børnehave/vuggestue i Hjallerup kr. Udvidelse af Fasanvejens børnehave i Brønderslev kr. Ny børnehave/vuggestue i Nordbyen i Børnderslev kr. Salg af nuværende børnehave kr. Ny børnehave/vuggestue i Dronninglund kr. I alt kr. I henhold til handleplanens prioriteringer fordeles udgifterne således: 2008/2009: Ny børnehave/vuggestue i Hjallerup kr. Udvidelse af Fasanvejenes børnehave i Brønderslev kr. I alt kr. Afsat på investeringsoversigten 2008/ kr.

18 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 700 Manglende finansiering kr. Det foreslås, at der ud over de i overslagsåret 2009 afsatte 9 mio. kr. afsættes yderligere kr. 2010/11: Ny børnehave/vuggestue i Nordbyen i Brønderslev (netto) kr. Ny børnehave/vuggestue i Dronninglund kr. I alt kr. Afsat på investeringsoversigt i overslagsårene 2010 og kr. Manglende finansiering kr. Det foreslås, at der udover de i overslagsårene 2010 og 2011 afsatte 18 mio. kr. afsættes yderligere kr. i Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender Masterplanen vedrørende kapacitet på dagpasningsområdet og den følgende handleplan for udmøntning af Masterplanen: 1. Etablering af ny kombineret børnehave (40 pladser) og vuggestue (16-20 pladser) i Hjallerup 2. Etablering af yderligere 30 børnehavepladser i Brønderslev By ved en tilbygning til Fasanvejens Børnehave 3. Udarbejdelse af plan for tilpasning af de fysiske rammer for skolefritidsordningerne/landsbyordningerne. Anbefalinger på længere sigt (prioriteret): 1. Etablering af en ny børnehave i Brønderslev By i nordbyen (Ådalen, 70 pladser) i stedet for børnehaven Midgaard. I forbindelse med den nye børnehave etableres vuggestuepladser alternativt, at der sker udvidelse af antallet af pladser i eksisterende vuggestue i nabobygningen Smalbyvej 46 (boenhed, der fraflyttes) 2. Etablering af ny vuggestue/børnehave i Dronninglund (70 børnehavepladser og vuggestuepladser). Forældrebestyrelsen for Hjallerup Børnehave har fremsendt brev om kapacitetsproblemerne i Hjallerup og har i den forbindelse bedt om møde med udvalget. Børne- og Ungdomsudvalget i på den baggrund afholdt møde med forældrebestyrelsen.

19 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 701 Center for Økonomi bemærker, at der ikke er afsat driftsmidler i budgettet til Masterplanen. Det bemærkes endvidere, at der i budgettet for 2008 er lagt en besparelse ind på kr., og for årene er der lagt en besparelse ind på kr. vedrørende flytning af 40 børn i dagplejen til børnehave i 4. kvartal Det skal endvidere bemærkes, at de 9 mio. kr., der er afsat som pulje til børnepasning i investeringsoversigten i hvert af overslagsårene , er foreløbige. Den endelige størrelse af anlægspuljen til børnepasning i 2009 vil således afhænge af forhandlingerne om budget Bilag: Masterplan, dagpasning Udtalelse fra forældrebestyrelser vedrørende Masterplan Sammendrag af høringssvar Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Godkendt som indstillet af Økonomiudvalget. Byrådet har ikke taget stilling til beløbsstørrelser og bevillinger.

20 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /477 Økonomi i forbindelse med Rosengårdens ombygning J.nr.: P20 / T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Rosengårdens ombygning.doc ÅBEN SAG SO/ØK7BY Indstilling: Socialudvalget indstiller i møde den 9. april 2008, at Byrådet meddeler tillægsbevilling på kr. til overskridelse af budgettet til ombygningen af Rosengården i Jerslev. Der foretages følgende besparelser: tyndere plader til stål til ramper i terræn... hoveddør, forslag 2... fenderlister... konvektionsovn, - montering af emfang... demenssikring... molok, mulighed 4... installation i kælder... døre til café med glas kr kr kr kr. 0 kr kr kr kr. Samlet overskridelse på budgettet vurderes herefter til ca kr. Marianne Jensen var fraværende. Økonomiudvalget indstiller i møde den 10. april 2008 Socialudvalgets indstilling. Sagsfremstilling: Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse oplyser, at det efter afholdt byggemøde den 28. februar 2008 står klart, at der trods besparelse kan forventes en overskridelse af anlægsbudgettet for Rosengården i Jerslev. Socialudvalget har i møde den 12. mart 2008 udsat sagen med henblik på afholdelse af møde med konsulentfirma og byggerevision. Socialudvalget har den 9. april 2008 afholdt møde med Søren Harde Larsen, konsulentfirmaet Harde Larsen og Jørgen-Ulrich Christensen, Byggerevisionen. Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Socialudvalget drøfter det videre forløb vedrørende ombygning af Rosengården.

21 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side 703 Bilag: Notat, økonomisk status vedrørende ombygning af Rosengården Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Godkendt.

22 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /478 Venskabsbysamarbejde J.nr.: G01 / T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Venskabsbysamarbejde.doc ÅBEN SAG FK/BY Indstilling: Fritids- og Kulturudvalget indstiller i møde den 27. marts 2008, at Byrådet godkender aftale om venskabsbysamarbejde med Nässjö Kommune i Sverige og Eidsberg Kommune i Norge. Gitte Krogh var fraværende. Sagsfremstilling: Efter strukturreformens gennemførelse er der enighed mellem Brønderslev Kommune og de to kommuner Eidsberg og Nässjö om at fortsætte det samarbejde, som tidligere bestod mellem daværende Brønderslev Kommune og de to andre kommuner. Der er i samarbejde mellem embedsmænd i de tre kommuner udarbejdet et forslag til aftale. Forudsat at forslaget godkendes politisk i alle tre kommuner, vil aftalen kunne underskrives ved en sammenkomst i Brønderslev Kommune. Aftalen mellem de tre kommuner berører ikke den bilaterale venskabsbyaftale mellem Valka, Letland. Denne aftale udarbejdes separat. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender aftale om venskabsbysamarbejde med Nässjö Kommune i Sverige og Eidsberg Kommune i Norge. Bilag: Udkast til venskabsbyaftale Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Godkendt.

23 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /479 Orientering T:\Sag\Byrådet\Sager\Orientering - åben.doc ÅBEN SAG Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Intet.

24 Brønderslev Byråd, 15. april 2008 Side /480 Brønderslev Kommunes kunstfond - udpegning af medlemmer J.nr.: P24/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Brønderslev Kommunes kunstfond - udpegning af medlemmer.doc ÅBEN SAG FK/BY Indstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Fritids- og Kulturudvalget foretager indstilling til Byrådet af tre eksterne medlemmer til bestyrelsen for Brønderslev Kommunes Kunstfond. Fritids- og Kulturudvalget indstiller i møde den 27. marts 2008 som kunsthistoriker i prioriteret rækkefølge: 1. Gorm Spaabæk 2. Anne Lie Stokbro Og som udøvende kunstner i prioriteret rækkefølge 1. John Laursen 2. Jette Abildgaard. Udpegning af det 3. medlem delegeres til Kulturelt Samråd. Gitte Krogh var fraværende. Sagsfremstilling: I henhold til vedtægter, godkendt af Brønderslev Byråd, består bestyrelsen for Brønderslev Kommunes Kunstfond af fem medlemmer. Disse er: Borgmesteren eller den, som han udpeger hertil Formanden for Fritids- og Kulturudvalget Tre medlemmer udpeget uden for Byrådets midte. Af disse skal mindst 1 være udøvende kunstner og mindst 1 besidde kunstfaglig indsigt. Beslutning i Brønderslev Byråd den 15. april 2008 Fraværende: Ole Bruun, Carsten Jespersgaard Flyttet til åbent møde. Gorm Spaabæk og John Laursen er valgt.

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 1. april 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-17.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Tillægsdagsordener godkendt.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Præsentation Økonomi

Præsentation Økonomi Præsentation Økonomi Driftsbevillinger 1. Budgetopfølgning 2018 Undervisnings- og Børneudvalget Bevillingsniveauer Politikområder Undervisnings- og Børneudvalget Dagtilbud 0-6 årige Undervisning og pædagogiske

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området (Udkast) 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indtægt Netto Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Økonomiudvalget behandlede sagen på sit møde den 18. april 2012 med følgende dagsordenstekst:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. oktober 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/83 Mødekalender for 2008...

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 21/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 18. juni 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 21/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 18. juni 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12. Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 21/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 18. juni 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.40 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand) Vicekommunaldirektør

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 5. september 2005 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Børn og Kultur Referat Dato: 17. september 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Bevillingsmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2004/2005 (DUT)

Bevillingsmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2004/2005 (DUT) BESLUTNINGSPROTOKOL Fraværende: Klaus Bondam og Majbritt Mamsen forlod mødet kl. 15.40 efter behandlingen af sag nr. 6. 22. J.nr. 272050 Bevillingsmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3)

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3) Proces- og tidsplan for budget 2015-2018 DATO 4. februar 2014 SAGS NR. (Principper for økonomistyring bilag 3) Dette notat beskriver principper, procedure og tidsplan for vedtagelsen af budget 2015-2018.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere