Diplomarrangement den 5. november 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Diplomarrangement den 5. november 2008"

Transkript

1 Side 1 Nummer 37 December 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Vækstgruppeforløb 5 Bestyrelsen har ordet 2 Landbrugsfolder 7 Invitation til Klimarigtigt byggerikonference 8 Energiprojekt 3 Medlemmer 9 Julehilsen 10 Arbejdsglæde 4 Information 11 Diplomarrangement den 5. november 2008 Rødekro Kro dannede ramme omkring Grønt Netværk Sønderjyllands diplomoverrækkelse. Det er med glæde, at GNS kan sige tillykke med diplom og flag til følgende fem medlemmer, hvoraf fire har erfaring med udarbejdelsen og arbejdet med miljøredegørelsen. Sygehus Sønderjylland får diplom for første gang. Næstformanden stod for overrækkelsen af diplom og flag: BASF Construction Chemicals Denmark A/S Sønderborg Kraftvarmeværk I/S Syd Energi Net A/S og Syd Energi Partner A/S Müller Gas Equipment A/S Sygehus Sønderjylland (Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa)

2 Side 2 Det var en glæde, at kunne overrække diplom og flag til tre nye medlemmer (Tønder-, Haderslev- og Aabenraa sygehus), samt diplom og flag til tidligere diplommodtageren: Sønderborg sygehus, BASF, Sønderborg Kraftvarmeværk, Syd Energi og Müller Gas Equipment. Det er godt, at se at der er mange der gør en ekstraordinær indsats for miljøet, dette er en ressource vi skal værne om til de næste generationer. De fire miljønetværk i Region Syddanmark fik i foråret 2008 tilsagn om støtte til det fælles projekt Øget udbredelse af miljøsamarbejde mellem virksomheder og myndigheder, som et redskab til bæredygtig erhvervsudvikling. Vi er bl.a. forpligtet til, at udvikle PRmaterialer/folder, afholde møder m.m. for at informere om projektet og fremme interessen for at gøre en ekstra indsats for miljøet, samt afholde kurser for de kommunale sagsbehandler. Sekretariatet arbejder på, at hverve nye medlemmer og udbrede kendskabet til miljøredegørelseskonceptet men vi er også afhængig af feedback fra medlemskredsen iht. emner for potentielle nye medlemmer. Ønsker til temaer til informationsforanstaltninger og hvervemøder, kurser samt informationsmaterialer modtages gerne af sekretariatet. Derved opnås en mere målrettet og behovsorienteret indsats. De fire miljønetværk i Regions Syddanmark fik den 25. november 2008 tilsagn fra Erhvervs- & Byggestyrelsen om støtte til det fælles Energi og klimaprojekt. Midler stammer fra den Europæiske Regionalfond og har en selvfinansieringsgrad på 25%. Energi & Klimaprojektet skal være med til videreudvikling af miljønetværkenes arbejdsmetode i forhold til energiforbrug og klimapåvirkning, samt øget fokus på bidrag til yderligere tiltag for reduktion af klimapåvirkningerne (se nærmere beskrivelse på næste side). Det er Green Network i Vejle, der har tovholderfunktionen af Energi & Klimaprojektet. Bestyrelsen afholder bestyrelsesmøde den 11. december 2008, hvor hovedtemaet er foreningens 10 år jubilæum til foråret. Jubilæet afholdes i forbindelse med diplomarrangementet til foråret Der arbejdes på, at afholde et diplomarrangement og jubilæum, der vil være lidt unikt og interesse-skabende, for derved for en optimal profilering.

3 Side side 3 Energiprojekt Grønt Netværk Sønderjylland er meget glad for, at informere om, at vi sammen med de tre andre miljønetværk i Region Syddanmark har modtaget tilsagn fra Erhvervs- & Byggestyrelsen (Den Europæiske Regionalfond) til vores Energi- & Klimaprojekt Miljønetværkenes klimaprojekt for effektiv og intelligent energiudnyttelse. 1). Der skal udarbejdes en energibog med tilhørende spareprojekt hjemmeside dvs. eksempler på CO² besparelsesprojekter og -erfaringer. Energibogen er målrettet virksomheder og skal være med til at beskrive forskellige eksempler på energibesparelsesforanstaltninger blandt netværkenes medlemmer, samt have en ny vinkel på energibesparelsesprojekter. Der skal evt. laves en engelsk udgave af energibogen til topmødet i 2009). 2). Arrangering og afholdelse af informationsmøder m.m., hvor innovative besparelsesmetoder og tiltag videreformidles. For derved at, være med til at fremme og videreformidle Energiog klimatiltag til medlemmerne og samarbejdspartnerne. Der kan her være tale om konferencer, gå-hjem-møder og fyraftensmøder m.m. 3). Syddansk Universitet udarbejder et klimatjek, der skal være et let anvendelig værktøj til at vurdere såvel energirelaterede som andre kilders bidrag til klimabelastningen. Aalborg Universitet skal stå for en videnskabelig baseret udredning af den dialogbaserede netværksmetode. Dette betyder, at vi i Netværket har mulighed for at lave en masse spændende ting omkring energi og klima for vores medlemmer. Vi skal lave 4-6 arrangementer/gå-hjem-møder. Ideer til emner/temaer til fyraftensmøder eller andre arrangementer modtages gerne. Vi vil gerne holde lokale møder i hele Sønderjylland så kom med dit ønske. Vi kan stå for alt lige fra udarbejdelse og udsendelse af invitationer til dækning af udgifter m.m.

4 Side side 4 Arbejdsglæde Torsdag den 23. oktober afholdte GNS og Arbejdstilsynet et fælles arrangement på Folkehjem i Aabenraa, omhandlende Arbejdsglæde. Dette arrangement blev holdt i anledning af den europæiske abejdsmiljøuge og GNS havde inviterede alle sine medlemmer med til dette åbne arrangement. Folkehjem i Aabenraa kaldes også hele Sønderjyllands Forsamlingshus, og stedet gav de optimale rammer for en hyggelig eftermiddag. Kim Willer fra Arbejdstilsynet fortalte om APV er (arbejdspladsvurderinger) og hvordan de kan være med til, at give et bedre arbejdsmiljø. Efterfølgende fortalte Jobcenterchef Lise Willer fra Esbjerg Kommune, om hvad samfundet gør for at hjælpe sygemeldte medarbejdere. Til sidst fik vi et foredrag om Arbejdsglæde af Jon Kjær Nielsen, fra Projekt Arbejdsglæde. Jon gav et levende og indholdsrigt foredrag, der var med til at alle deltagere var i godt humør. Han gav flere grunde og eksempler på hvorfor arbejdsglæde er vigtigt i hverdagen. Både for den enkelte person, men også for virksomheden. Glade medarbejder smitter deres omgivelser, og dette fører til bedre arbejdsmiljø og større arbejdsglæde. 5 ting der giver dig arbejdsglæde: Arbejdsglæde er en invitation! Arbejdsglæde smitter. Du skal fejre dine sejre! Husk 3 gode oplevelser hver dag. Uventet venlighed Arbejdspladsvurdering sw6404.asp

5 Side side 5 Vækstgruppeforløb Grønt Netværk Sønderjylland tilbyder små og mellemstore virksomheder i Sønderjylland en mulighed for at deltage i et vækstgruppeforløb om arbejdsmiljø. Formålet er at hjælpe virksomhederne til at forbedre deres arbejdsmiljøindsats, så systemer og arbejdsmetoder lever op til et certificeringsniveau. Der er 9 vigtige spørgsmål, der vil blive behandlet i vækstgruppeforløbet: 1. Hvad er arbejdsmiljøcertificering og hvorfor skal virksomhederne certificeres. 2. Hvordan arbejder virksomhedens ledelse og sikkerhedsorganisation med arbejdsmiljø. 3. Hvad er virksomhedens arbejdsmiljøansvar. 4. Hvad er sikkerhedsorganisationens opgaver. 5. Hvordan dokumenterer virksomheden sin arbejdsmiljøindsats. 6. Hvordan lever virksomheden op til kravet om at forbedre arbejdsmiljøindsatsen. 7. Hvordan arbejder virksomheden med den forebyggende arbejdsmiljøindsats. 8. Arbejdsmiljøredegørelsen hvad skal den indeholde. 9. Kvalitet og arbejdsmiljø i et fremtidsperspektiv. Grønt Netværk Sønderjylland gennemfører 7 vækstgruppeforløb: 1. Mandag den 12. januar 2008 kl Tema Certificering Hvad er en arbejdsmiljøcertificering og principperne i arbejdet Hvad opnår virksomheden med en certificering Overblik og certificeringssystemet 2. Mandag den 9. februar 2008 kl Tema Ledelsessystemet Virksomhedens ledelsesansvar Sikkerhedsorganisationens opgaver og møder (Fortsættes på side 6)

6 Side side 6 (Fortsat fra side 5) Dokumentation af systemet Vækstgruppeforløb 3. Mandag den 9. marts 2008 kl Tema Arbejdsmiljøopgaver Sikkerhedsorganisationens opgaver og kompetencer Sikkerhedsgruppens opgaver, ansvars og kompetencer Dokumentation af arbejdsmiljøindsatsen 4. Mandag den 6. april 2008 kl Tema Arbejdsmiljøopgaver Arbejdspladsvurdering / APV og sygefravær Anmeldelse af arbejdsskader og tæt på hændelser Arbejdsmiljøgennemgang Dokumentation af arbejdsmiljøindsatsen 5. Mandag den 4. maj 2008 kl Tema Udvikling af arbejdsmiljøindsatsen Arbejdsmiljøpolitik, målsætninger, mål og handlingsplaner Den forebyggende arbejdsmiljøindsats hvordan Risikostyring 6. Mandag den 25. maj 2008 kl Tema Arbejdsmiljøredegørelsen Indhold og opbygning Deltageren vil igennem forløbet få mulighed for at arbejde med opgaver, relateret til egen virksomhed. Efter vækstgruppeforløbet har de deltagende virksomheder et grundigt kendskab til arbejdsmiljøarbejdet, ligesom hver virksomhed vil have udviklet grundstrukturen i ledelsesarbejder i egen virksomhed. Tilmeldingsfrist er senest den 2. januar 2009 Spørgsmål kan rettes til Bo Jonø Telefon Bo@jonoe.dk Kom og vær med!!!

7 Side side 7 Vi har planer om, at lave en folder henvendt til landbruget og deres samarbejdspartner. Vi er i gang med, at lave et spørgeskema til indsamling af oplysninger til vores landbrugsfolder og regner med, at kunne tage ud og lave interviewene i januar/februar. Hver landmand får hver 2 sider i folderen, som I selv kan disponere over. Man kan enten vælge at bruge begge sider til tekst, eller kun tekst på den ene, mens man f.eks. har et billede af gården på den anden. I får selvfølgelig tilsendt udkastet til godkendelse, inden det sendes til trykkeriet. Landbrugsrelaterede virksomheder, såsom Danish Crown, Naturmælk m.m. vil få 1 side hver, som de kan disponere over. Her kan de fortælle om deres indtryk af og erfaringer m.m. med at lave en miljøredegørelse. Landbrugsorganisationerne vil ligeledes få plads i folderen. Hver organisation vil få 1 side, som de selv kan indrette efter eget ønske. Hvor tema og fokus er på landbruget og miljøet. GNS s medlemskommuner har også mulighed for at præsentere dem i folderen med en side til hver. Landbrugsfolder GNS sekretariatet vil i folderen fortælle generelt om landbrugsredegørelseskonceptet, og hvad GNS kan gøre for det enkelte medlem, både under skrivningen af den først miljøredegørelse og den videre opfølgning. Folderen skal være med til at præsentere de landbrug og deres samarbejdspartner, der er medlem af GNS og beskrive deres erfaringer. Folderen skal være færdig og kunne udleveres i forbindelse med vores 10 års jubilæum til foråret Hvis du er interesseret i at, fortælle om dit miljøarbejde, er du mere end velkomne til at, ringe eller skrive til os. Dette kan gøres på telefon eller gns@aabenraa.dk.

8 Side 8

9 side Side 99 Medlemmer af GRØNT NETVÆRK SØNDERJYLLAND pr. 1. september 2008 A-medlemmer: Abena A/S Affaldsselskab Vest AGRAMKOW Fluid Systems A/S Alcumatic A/S Arkil A/S Avnbølgård (landbrug) BASF Construction Chemicals Denmark A/S BHJ A/S Protein Foods Brdr. Hartmann A/S CLIP Renserierne ApS Danfoss A/S Nordborg Danfoss Drives A/S Danish Crown, Blans Danish Crown, Skærbæk Danish Crown, Vojens Dansk Affald A/S DONG Energy, Enstedværket DONG Energy, Haderslev Kraftvarmeværk ECCO Sko A/S Gerrebæk (landbrug) Herslevgaard (landbrug) H.N.H. Andersen Maskinfabrik A/S Hostrupgård (landbrug) Hydro Aluminium Structures Hydro Aluminium Tønder A/S Højbjerg Maskinfabrik A/S I/S Alssund Affald Kaas Autolakering ApS Langmose Landbrug Lesjöfors A/S L. H. Engel Møbelfabrik I/S Lilli s Havneservice ApS LM Glasfiber A/S Lærkegården (landbrug) Meldgaard MILJØ A/S Müller Gas Equipment A/S Naturmælk Amba Rangstrupvej 5 (landbrug) Rens Dambrug ApS Rose Poultry Rømø Havn Sauer-Danfoss A/S Sydvest Energi Teknik A/S Sønderborg Fornikling A/S Sønderborg Kraftvarmeværk Sygehus Sønderjylland, Haderslev Sygehus Sønderjylland, Sønderborg Sygehus Sønderjylland, Tønder Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Sønderjysk Undervognscenter Tornager (landbrug) Tornbjerggård (landbrug) Uniscrap A/S Wollesgaard (landbrug) Østergård (landbrug) Aabenraa Fjernvarme Aabenraa Havn B-medlemmer: Aabenraa Kommune Sønderborg Kommune Tønder Kommune C-medlemmer: AM-Gruppen A/S ARBEJDSMILJØEksperten Arbejdstilsynet BVQI Denmark A/S Esbensen Rådgivende Ingeniører Hærens Sergentskole, Sønderborg ITD International Transport Danmark JobLiv Danmark A/S Klaas-Puul Danmark A/S LandboSyd LHN Landwirtschaftlicher Hauptverein für Nordschleswig OJ Electronics 3F Aabenraa

10 Side side side En rigtig glædelig Jul & godt nytår Grønt Netværk Sønderjylland vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og godt nytår. Det nye år vil bl.a. blive præget af GNS s 10 års jubilæum, gåhjem-møder med fokus på energi & klima tiltag, vækstgruppeforløb indenfor arbejdsmiljø samt tiltag for at fremme miljøredegørelseskonceptet. Tak for det forgangne år.

11 Side 11 Sekretariat Plantagevej 4, Bov 6330 Padborg Tlf.: Mail: Lydia Nansen Mikael Nielsen Christina Ryge Petersen Produktion Grønt Netværk Sønderjylland Ide-bank Ideer til nye aktiviteter, projekter og informationsmaterialer m.m. modtages gerne via eller telefon. Det kan være et ønske om at afdække et informationsbehov hos medlemmerne eller ideer til medlemshvervning. Alle ønsker og ideer modtages gerne af sekretariatet. Intern konkurrence Der udleveres 2 flasker vin med GNS logo til et medlem, der er med til at hverve et nyt medlem. Hjælp os til at blive bedre! Bestyrelsen i Grønt Netværk Sønderjylland Formand Bjarne Westerberg, Kvalitets og miljøchef, Danfoss A/S Næstformand Thorkild Fink, Gdr., Østergård Poul Lehn Rasmussen, BASF Construction Chemicals Denmark A/S Bo Jonø, Sygehus Sønderjylland Jørn Rørbæk, Direktør, I/S Alssund Affald Charlotte Engelbrecht, Sønderborg Kommune Erwin Andresen, Aabenraa Kommune Hans L. Hansen, Tønder Kommune Bent Madsen, Direktør, AM-Gruppen A/S Grønne indkøb??? Hjælp!!! Hvad skal der til, for at du/i køber grønt ind f.eks. papir, it, transport/biler og bygninger (vedligeholdelse og nybyggeri)?? - send en mail til gns@aabenraa.dk Fastlagte aktiviteter i GRØNT NETVÆRK SØNDERJYLLAND 12. januar 2009 Vækstgruppeforløb starter Februar 2009 Foråret Nyhedsbrev 10 års jubilæum i Grønt Netværk Sønderjylland Næste nyhedsbrev Næste nyhedsbrev forventes at udkomme i december Deadline for indlæg er den. 1. Februar Alle medlemmer er velkomne til at kontakte sekretariatet med forslag til indlæg, gode idéer eller gode erfaringer, der ønskes videregivet.

Diplommodtagere efteråret 2009

Diplommodtagere efteråret 2009 Side 1 Nummer 39 December 2009 Indholdsfortegnelse side side Diplommodtagere efterår 2009 1 Kommende aktiviteter 4 Bestyrelsen har ordet 2 Medlemmer 6 Ny medarbejder 3 Information 7 Diplommodtagere efteråret

Læs mere

Indholdsfortegnelse side side

Indholdsfortegnelse side side Side 1 Nummer 38 Oktober 2009 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Diplomarrangement efterår 2009 6 Bestyrelsen har ordet 2 Ideer til Mini Klima konference i Januar 7 EU har vedtaget en ny

Læs mere

Diplomarrangement den 5. november 2008

Diplomarrangement den 5. november 2008 Side 1 Nummer 36 september 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Miljønetværkenes klimaprojekt 7 Bestyrelsen har ordet 2 Landbrugsfolder 8 Siden sidst 3 Klimakompasset 8 REACH - ny pjece

Læs mere

Diplomarrangement den 24. april 2008

Diplomarrangement den 24. april 2008 side 1 Nummer 35 maj 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Landbruget, Dyrskue 5 Fremtidige Projekter 5 Bestyrelsen har ordet 2 REACH 6 Generalforsamling 3 Medlemmer 9 Nye vedtægter 3

Læs mere

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Side 1 Nummer 43 December 2010 Indholdsfortegnelse side side Glædelig jul 1 Diplomarrangement 2011 5 Bestyrelsen har ordet 2 Ny Kommunikationsmedarbejder 6 Kommende ERFA møder 3 Medlemmer 7 Klimabevidst.dk

Læs mere

Klimaprojektet er afsluttet med et brag af en Klima Konference

Klimaprojektet er afsluttet med et brag af en Klima Konference Side 1 Nummer 42 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse side side Det fælles klimaprojekt 1 Nye ERFA grupper indenfor Energi 5 Bestyrelsen har ordet 2 Energi og Klimakonference 6 Temamøde om at mindske stressbelastninger

Læs mere

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder Side 1 Nummer 40 April 2010 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Kommende erfamøder 4 Bestyrelsen har ordet 2 Kommende arrangement for virksomheder 5 Nye Medlemmer 2 Afholdte arrangementer

Læs mere

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder Side 1 Nummer 41 Juni 2010 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Kommende arrangement 5 Bestyrelsen har ordet 2 Lidt af hvert 6 Skab tid til refleksion 3 Medlemmer 8 Kommende ERFA-møder 4 Information

Læs mere

Nyhedsbrev. Maj 2011

Nyhedsbrev. Maj 2011 Nyhedsbrev Maj 2011 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Arrangementer 7 GNS bliver til GroNet 3 Arrangementer 8 Generalforsamling 3 ERFA møder 8 Folkene bag vurderingsgruppen 5 Oplysninger 9 Jordrens Syd

Læs mere

Nyhedsbrev. December 2011

Nyhedsbrev. December 2011 Nyhedsbrev December 2011 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Afholdt arrangementer 6 Diplommodtagere Efterår 2011 3 Afholdt arrangementer 7 Afholdt arrangement 3 Afholdt arrangementer 8 Afholdt ERFA møder

Læs mere

HVAD ER GREEN NETWORK?

HVAD ER GREEN NETWORK? 1 GREEN NETWORK 2 1 HVAD ER GREEN NETWORK? Et samarbejde mellem offentlige myndigheder og private virksomheder Samarbejdet handler om bæredygtighed Samarbejdet er frivilligt og gensidigt forpligtende Kodeordet

Læs mere

gronet Nyhedsbrev Forord LinkedIn Maj 2012 Indhold

gronet Nyhedsbrev Forord LinkedIn Maj 2012 Indhold gronet Nyhedsbrev Maj 2012 Forord Så er det blevet tid til årets 2. nyhedsbrev. Der er sket meget siden sidst og det er vores ønske med dette nyhedsbrev at give Jer et bredt indblik i gronets aktiviteter

Læs mere

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmer s. 2

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmer s. 2 Forord Kære medlem af gronet Jeg har som nyvalgt formand for gronets bestyrelse fået fornøjelsen af at få forordet denne gang. Mit navn er Jens Gaarde Gad og jeg er personalechef for Danfoss Danmark med

Læs mere

BYRÅDET ARBEJDSMILJØPOLITIK - GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2007

BYRÅDET ARBEJDSMILJØPOLITIK - GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2007 BYRÅDET ARBEJDSMILJØPOLITIK - GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2007 1 I Odsherred Kommune arbejder vi ud fra visionen: Lys, liv og landskab. I arbejdsmiljøpolitiske vendinger har vi valgt at omsætte visionen til

Læs mere

Høring: Fokusområder og ambitionsniveau for arbejdsmiljøarbejdet

Høring: Fokusområder og ambitionsniveau for arbejdsmiljøarbejdet Fælles MED-Udvalg i Region Syddanmark og MED- Udvalg uden tilknytning til et Fælles MED-Udvalg Human Resources Personaleudvikling Kontaktperson: Tine Hald Tine.Hald@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631810

Læs mere

Bestyrelsens tanker om det gode GUDP-projekt

Bestyrelsens tanker om det gode GUDP-projekt Bestyrelsens tanker om det gode GUDP-projekt v/ bestyrelsesmedlem Grith Mortensen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Informationsmøde om GUDP 9. januar 2018 i Vejle Min baggrund for at stå her Tilbragt

Læs mere

Fire aktuelle temaer. Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune

Fire aktuelle temaer. Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune Fire aktuelle temaer Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune Finansieringsreform 2007 v/ Borgmester Thomas Andresen, Aabenraa Kommune Netværkspause/frokost Statslige arbejdspladser

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse og ledelsens evaluering

Arbejdsmiljøredegørelse og ledelsens evaluering Arbejdsmiljøredegørelse og ledelsens evaluering 1.udgave - 213 Den 8. september 214 Indhold Ledelsens og Arbejdsmiljøudvalgets forord... 3 Arbejdsmiljøsystemet... 4 Arbejdsmiljøpolitik... 4 Nye arbejdsmiljømål

Læs mere

½ OPGAVER FOR ET BEDRE ARBEJDSMILJØ I ARBEJDSTILSYNET

½ OPGAVER FOR ET BEDRE ARBEJDSMILJØ I ARBEJDSTILSYNET 5 + 5 + 5½ OPGAVER FOR ET BEDRE ARBEJDSMILJØ I ARBEJDSTILSYNET ARBEJDSMILJØPOLITIK 3 BEDRE RESULTATER MED ET ARBEJDSMILJØCERTIFIKAT 4 TRE GODE RÅD 5 SAT-ORGANISATIONEN 5 5 OPGAVER I DET ENKELTE CENTER

Læs mere

27 medlemmer. Oktober 2017

27 medlemmer. Oktober 2017 1 27 medlemmer 27 medlemmer Erhverv Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, Formand Gårdejer Christian Lund, Det Sønderjyske Landbrugsråd Head of Global Service North West Jens Gaarde Gad, Danfoss A/S

Læs mere

Oplæg til URS Innovationspris

Oplæg til URS Innovationspris Oplæg til URS Innovationspris 2013-2014 Partnere: BHJ Fonden, Bitten og Mads Clausens Fond, Toosbuys Fond, SE, Sydbank samt kommunerne Haderslev, Tønder, Aabenraa, Sønderborg Version April 2013 1 URS Innovationspris

Læs mere

APV-nyhedsbrev nr. 1 marts 2015. INDHOLD APV og trivselsundersøgelsen 2015 Fysisk APV løbende APV Psykisk APV trivselsundersøgelsen

APV-nyhedsbrev nr. 1 marts 2015. INDHOLD APV og trivselsundersøgelsen 2015 Fysisk APV løbende APV Psykisk APV trivselsundersøgelsen APV-nyhedsbrev nr. 1 marts 2015 INDHOLD APV og trivselsundersøgelsen 2015 Fysisk APV løbende APV Psykisk APV trivselsundersøgelsen o Lokale spørgsmål Validering af arbejdsmiljøorganisationen og medarbejderne

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 22.04.10 kl. 18:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Metoder til ledelse af arbejdsmiljøarbejdet og arbejdsmiljøcertificering. 28. September 2010

Metoder til ledelse af arbejdsmiljøarbejdet og arbejdsmiljøcertificering. 28. September 2010 Metoder til ledelse af arbejdsmiljøarbejdet og arbejdsmiljøcertificering 28. September 2010 Regionshuset og satellitter 7 direktørområder 43 afdelinger Satellitter i Middelfart, Odense, Esbjerg, Ribe,

Læs mere

Kommuner H.P. Geil, Haderslev, Næstformand Erik Lauritzen, Sønderborg Thomas Andresen, Aabenraa Laurids Rudebeck, Tønder

Kommuner H.P. Geil, Haderslev, Næstformand Erik Lauritzen, Sønderborg Thomas Andresen, Aabenraa Laurids Rudebeck, Tønder Erhverv Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, Formand Christian Lund, Det Sønderjyske Landbrugsråd Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S Finn Jensen, Sygehus Sønderjylland Per Munk Jensen, Syd Energi Allan Jepsen,

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Arbejdsmiljøpolitik Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Indhold Indledning 3 Baggrund 3 Målsætninger for arbejdsmiljøet 3 Ambitioner 3 Kendetegn 4 Arbejdsmiljøorganisationen 4 Arbejdsmiljø og kommunikation

Læs mere

GUDP Handlingsplan 2018

GUDP Handlingsplan 2018 GUDP Handlingsplan 2018 1 INDLEDNING Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin handlingsplan for 2018. Handlingsplanen sætter rammen for GUDP s indsats i 2018, herunder ansøgningsrunder

Læs mere

Årsdag Mandag 7. November. Sted:

Årsdag Mandag 7. November. Sted: Årsdag 2016 Mandag 7. November Sted: Program Kl. 16.00 Velkomst ved Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Rejsen fra Klitmøller til Cold Hawaii Ved formand

Læs mere

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012.

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012. Antal diplomer Årsberetning 211 211 er et år, hvor netværket oplevede øget aktivitet og stor medlemsfremgang, og det er derfor en fornøjelse, at jeg som formand aflægger min første årsberetning. Bestyrelsen

Læs mere

MiljøForum Fyn - erhvervets miljø- og CSR-netværk

MiljøForum Fyn - erhvervets miljø- og CSR-netværk MiljøForum Fyn - erhvervets miljø- og CSR-netværk Velkommen i MiljøForum Fyn... MiljøForum Fyn er erhvervets miljø- og CSR-netværk. Vores mission er at styrke fynske virksomheders konkurrenceevne gennem

Læs mere

Gode råd om. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

Gode råd om. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Gode råd om Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Formål: Formålet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at tilrettelægge samarbejdet og arbejdsmiljøarbejdet bedst muligt. På den måde forebygger man arbejdsmiljøproblemer

Læs mere

Danske Fysioterapeuters

Danske Fysioterapeuters Danske Fysioterapeuters nr. 3 dec. 2004 Tilmeld dig til årskonferencen den 25. januar 2005 og kom og hør om resultaterne af arbejdsmiljøundersøgelsen Sidste papirudgave af Arbejdsmiljønyt så tilmeld dig

Læs mere

Foreningen. Fordelt på: fire kommuner efter befolkning 1,5-1,7 fonde, virksomheder mm. 0,7-1,1 som følge af projektdeltagelse 0,3-1,2

Foreningen. Fordelt på: fire kommuner efter befolkning 1,5-1,7 fonde, virksomheder mm. 0,7-1,1 som følge af projektdeltagelse 0,3-1,2 Foreningen Etableret som forening i 2009 Forum for samarbejde mellem private og offentlige aktører, hvor parterne i fællesskab arbejder for at sikre en dynamisk udvikling i Sønderjylland. Finansiering

Læs mere

Grønt regnskab 2009 Sammenfatning af Energi- og Miljøredegørelsen 2009

Grønt regnskab 2009 Sammenfatning af Energi- og Miljøredegørelsen 2009 Region Syddanmark Grønt regnskab 2009 Sammenfatning af Energi- og Miljøredegørelsen 2009 regionsyddanmark.dk Forord Region Syddanmark udgiver hvert år en energi- og miljøredegørelse indtil videre har

Læs mere

GUDP Handlingsplan 2017

GUDP Handlingsplan 2017 GUDP Handlingsplan 2017 Indledning Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2017. Handlingsplanen sætter rammerne for GUDP s indsats i 2017, herunder ansøgningsfrister

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik for Region Syddanmark

Arbejdsmiljøpolitik for Region Syddanmark Arbejdsmiljøpolitik for Region Syddanmark regionsyddanmark.dk Forord Hovedudvalget for Region Syddanmark har godkendt arbejdsmiljøpolitikken for hele regionen i juni 2007. Arbejdsmiljøet har vi alle ansvar

Læs mere

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Direktør Claus Schmidt Foreningens organisering Formandskab Formand Direktør Leif Friis Jørgensen Naturmælk Næstformand Borgmester H.P. Geil Haderslev

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 2014. Introduktion til GUDP v. Mette Leiholt, GUDP-sekretariatet

INFORMATIONSMØDE 2014. Introduktion til GUDP v. Mette Leiholt, GUDP-sekretariatet INFORMATIONSMØDE 2014 Introduktion til GUDP v. Mette Leiholt, GUDP-sekretariatet PROGRAMMET Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) støtter: bæredygtighed og vækst tæt samarbejde mellem forskning

Læs mere

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR

Miljø. Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR Miljø Energi Arbejdsmiljø HVEM, HVAD OG HVOR MEA 2015 I 2010 blev AffaldVarme Aarhus ledelsessystem for miljø, energi og arbejdsmiljø (MEA) certificeret. I 2013 blev AffaldVarme Aarhus re-certificeret.

Læs mere

Arbejdsmiljøarbejdet er et fælles projekt der er under løbende udvikling. Norddjurs Kommunes arbejdsmiljøindsats er altid på vej fra god til bedre!

Arbejdsmiljøarbejdet er et fælles projekt der er under løbende udvikling. Norddjurs Kommunes arbejdsmiljøindsats er altid på vej fra god til bedre! Arbejdsmiljøpolitik Vision Gennem høj prioritering af arbejdsmiljøet i dagligdagen, systematisk forebyggelse og sundhedsfremmende indsats ønsker Norddjurs Kommune at skabe arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladsen.

Læs mere

Designmanual. EnergiMetropol

Designmanual. EnergiMetropol Designmanual EnergiMetropol 2 9 De 3 forskellige logoer findes i en dansk og en international udgave. De 3 versioner vises herunder. Udgave 1 Udgave 2 Udgave 3 3 9 Alle versioner findes i seks forskellige

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

DVB SYD. FORKÆL DIG SELV: bo alment til leje nemt og bekvemt

DVB SYD. FORKÆL DIG SELV: bo alment til leje nemt og bekvemt FORKÆL DIG SELV: bo alment til leje nemt og bekvemt DVB SYD ADMINISTRATION V/ BOLIGKONTORET DANMARK Tangevej 30, 6760 Ribe Tlf.: 75 42 30 00 E-mail ribe@bdk.dk www.dvb-roedekro.dk BOLIGER TIL ALLE Boligselskabet

Læs mere

Huskeliste inden kursus/lejrstart

Huskeliste inden kursus/lejrstart Huskeliste inden kursus/lejrstart Kalenderoversigt for kursus- og lejrledere Hvad skal jeg som kursus- eller lejrleder huske inden aktiviteten begynder? Det kan være svært at holde overblik over vigtige

Læs mere

Hvordan kommer vi videre og får alle med?

Hvordan kommer vi videre og får alle med? Hvordan kommer vi videre og får alle med? 1. Gennemfør handlingsplanerne 2. Sikre at miljøarbejdet fortsætter 3. Information og dialog 4. Nye input til den næste handlingsplan Gennemførelse af handlingsplanen

Læs mere

ARBEJDSMILJØ STRATEGI

ARBEJDSMILJØ STRATEGI ARBEJDSMILJØ STRATEGI 2017-2020 1 BAGGRUND OG FORMÅL ARBEJDSMILJØARBEJDET MOD 2020 Arbejdsmiljøområdet har de seneste år haft stor bevågenhed, både lokalt og nationalt, blandt andet med en national strategi

Læs mere

Konstruktørdagen i Horsens

Konstruktørdagen i Horsens Konstruktørdagen i Horsens ProjectZero & ZERObolig som vækstdrivere for energirenovering i den private boligmasse Charlie Lemtorp & Peter Rathje ProjectZero BrightGreenBusiness Er visionen om at skabe

Læs mere

Tilmelding til skoleåret 2010/2011

Tilmelding til skoleåret 2010/2011 Nyhedsbrev, august 2010 Velkommen tilbage til 2010/2011 Læs om: Tilmelding til skoleåret Grønt Flag går online Tønder kommune - Alle folkeskoler er Grønt Flag skoler Grønt Flag kurser på Økolariet og Science

Læs mere

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmers. 2. Aktuelt i gronet

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmers. 2. Aktuelt i gronet Forord Kære medlem af gronet Så er der lidt nyt til jer. Den største nyhed er denne gang er at Sønderborg Kommune genindtræder som medlem af gronet. Tre af de fire sønderjyske kommuner bakker nu op om

Læs mere

Lindoe Offshore Renewables Center. Navn

Lindoe Offshore Renewables Center. Navn Lindoe Offshore Renewables Center Navn email Billede Vision LORC skal være verdens førende center for viden, test og demonstration på området for vedvarende, offshore energi. Mission LORC skaber vækst

Læs mere

Indhold. Indledning 3. Arbejdsmiljørådets egen strategi frem mod Arbejdsmiljøredegørelse med gode råd til beskæftigelsesministeren 5

Indhold. Indledning 3. Arbejdsmiljørådets egen strategi frem mod Arbejdsmiljøredegørelse med gode råd til beskæftigelsesministeren 5 Indhold Indledning 3 Arbejdsmiljørådets egen strategi frem mod 2020 4 Arbejdsmiljøredegørelse med gode råd til beskæftigelsesministeren 5 Et godt psykisk arbejdsmiljø i forbindelse med forandringer og

Læs mere

Den fælles brændende platform er befolkningsudviklingen! Landsdelen Sønderjylland. Konsekvens:

Den fælles brændende platform er befolkningsudviklingen! Landsdelen Sønderjylland. Konsekvens: Den fælles brændende platform er befolkningsudviklingen! Landsdelen Sønderjylland Befolkning, antal 255000 252.433 250000 245000 Konsekvens: Værditab i form af lønkroner som ikke bidrager til landsdelens

Læs mere

Hvordan forebygger vi ulykkerne?

Hvordan forebygger vi ulykkerne? EJENDOMSSERVICE OG FORSYNING Hvordan håndterer vi kemikalier på arbejdspladsen? Hvordan forebygger vi ulykkerne? Hvordan laver vi APV? Hvordan bliver vi bedre til at håndtere konflikter? Find løsninger

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Økonomi og Planlægning

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Økonomi og Planlægning Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Økonomi og Planlægning Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1

Læs mere

K O N F E R E N C E P R O G R A M

K O N F E R E N C E P R O G R A M O N S D A G D. 9. S E P T E M B E R 2 0 1 5 Kl. 10.00-11.00: Esbjerg-modellen Kan sundhedsvæsnet sætte borgeren i centrum uden at det går ud over den sundhedsfaglige kvalitet? Siden 2010 har Esbjerg kommune

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan

Læs mere

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom Mål for politikken Målet for politikken er at VIA er en arbejdsplads med et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som udvikler og fremmer medarbejdernes trivsel,

Læs mere

K O N F E R E N C E P R O G R A M

K O N F E R E N C E P R O G R A M O N S D A G D. 9. S E P T E M B E R 2 0 1 5 Kl. 10.00-11.00: Esbjerg-modellen Kan sundhedsvæsnet sætte borgeren i centrum uden at det går ud over den sundhedsfaglige kvalitet? Siden 2010 har Esbjerg kommune

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding December 2010, nr. 10 Velkommen til decembermødet: Tirsdag, den 14. december kl. 18:00 på Hotel Comwell, Skovbrynet, Kolding til julehygge-netværksmødet med bankospil m.m. Der vil

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

ARBEJDSMILJØCERTIFIKAT HVORFOR OG HVORDAN?

ARBEJDSMILJØCERTIFIKAT HVORFOR OG HVORDAN? MILJØ- OG SOCIALSEKRETARIATET ARBEJDSMILJØCERTIFIKAT HVORFOR OG HVORDAN? Arbejdsmiljøcertifikat hvorfor og hvordan? Der er alvorlige arbejdsmiljøproblemer på over halvdelen af virksomhederne inden for

Læs mere

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Klimachef Jan Nielsen Fokuspunkter CO2 Grøn Forsynings- Klima- vækst sikkerhed tilpasning s klimavision Intelligente klimaløsninger til gavn for miljø, borgere og erhvervsliv Aarhus vil gå forrest i klimaindsatsen

Læs mere

STRATEGISK MILJØLEDELSE 26. OKTOBER 2016

STRATEGISK MILJØLEDELSE 26. OKTOBER 2016 STRATEGISK MILJØLEDELSE HENRIK RIISGAARD NBE MØDE OM STRATEGISK MILJØLEDELSE AALBORG PORT LAND 26. OKTOBER 2016 ModMil Modernisering af Miljøledelsesarbejdet i danske virksomheder - evaluering 2016 Menuen

Læs mere

Styregruppemøde onsdag d. 25. juni 2015 kl i Kolding: Hotel Comwell, Skovbrynet 1, 6000 Kolding. Grupperum L.

Styregruppemøde onsdag d. 25. juni 2015 kl i Kolding: Hotel Comwell, Skovbrynet 1, 6000 Kolding. Grupperum L. Styregruppemøde onsdag d. 25. juni 2015 kl. 9 11 i Kolding: Hotel Comwell, Skovbrynet 1, 6000 Kolding. Grupperum L. Deltagere: Leif Pedersen, Albertslund Kommune Erik Lund, Allerød Kommune Finn Stengel

Læs mere

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende?

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? September 2008 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans

Læs mere

Indstillingen tiltrådt

Indstillingen tiltrådt Indstillingen tiltrådt Emne Til Kopi til Arbejdsmiljøredegørelse - Arbejdsmiljødrøftelse og ledelsens evaluering samt delmål for HMU Aarhus Kommune Den 11. november 2011 Indledning En gang årlig skal ledelsen

Læs mere

Find tre emner, som er vigtige for et godt arbejdsmiljø i jeres virksomhed. Snak med mindst tre kolleger om deres syn på sagen

Find tre emner, som er vigtige for et godt arbejdsmiljø i jeres virksomhed. Snak med mindst tre kolleger om deres syn på sagen Arbejdsmiljøværdier mål evaluering Find tre emner, som er vigtige for et godt i jeres virksomhed Snak med mindst tre kolleger om deres syn på sagen Notér ideerne ned til den, der skal formulere politikken

Læs mere

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Præsentation af Innovation Fur Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Dagsorden Ideen bag Innovation Fur Initiativtagere Igangsætning - projektsekretariat Betydning for borgere og virksomheder på

Læs mere

Formål med Sund By Netværket

Formål med Sund By Netværket Formål med Sund By Netværket Sund By Netværket er et netværk for kommuner og regioner som politisk har besluttet at indgå i et forpligtende samarbejde for at styrke og udvikle det lokale sundhedsfremmende

Læs mere

Undervisning i danske naturparker

Undervisning i danske naturparker Undervisning i danske naturparker Tirsdag den 19. maj 2015 Nyborg Strand Ved projektleder i Friluftsrådet: Jannik Tovgaard-Olsen Program for inspirationsdagen 10.00-10.15 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Konferencested og tidspunkt En dags konference i Fredericia Messecenter fra kl til kl den 28. september 2010.

Konferencested og tidspunkt En dags konference i Fredericia Messecenter fra kl til kl den 28. september 2010. Hovedudvalgets arbejdsmiljøkonference 2010 Masterplanen for Arbejdsmiljø 2010 ta MED toget! Konferencested og tidspunkt En dags konference i Fredericia Messecenter fra kl. 8.30 til kl. 15.30 den 28. september

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi

Arbejdsmiljøstrategi Arbejdsmiljøstrategi 2008-2012 Vedtaget af hoved-med den 7. april 2008 Godkendt i Viborg Byråd den 25. juni 2008 2 Sådan blev arbejdsmiljøstrategien lavet! Processen vedrørende udarbejdelse af arbejdsmiljøstrategien

Læs mere

> DI Energibranchen. Din platform til indflydelse

> DI Energibranchen. Din platform til indflydelse < > DI Energibranchen Din platform til indflydelse Velkommen til DI Energibranchen Dansk industri og dansk teknologi har alle dage stået stærkt og stået for kvalitet, når det kommer til udviklingen af

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland

Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland Udkast 18. juni 2012 Bilag 1 a Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland I medfør af 7, 9, stk. 2, 56, 57, stk. 1, og 57 a i lovbekendtgørelse nr. 1048 af 26. oktober 2005, som

Læs mere

Diverse informationer vedr. Madskoler 2010

Diverse informationer vedr. Madskoler 2010 Diverse informationer vedr. Madskoler 2010 Indhold: Tidsplan og deadlines 2010... 2 Priser 2010... 5 Markedsføring og presseomtale... 5 Førstehjælpstasker og Madskolebannere... 6 Madskolespil... 6 Sponsorater

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Sunde kontorer. arbejdsmiljø og livsstil. Arbejdstilsynet

Sunde kontorer. arbejdsmiljø og livsstil. Arbejdstilsynet Sunde kontorer arbejdsmiljø og livsstil Arbejdstilsynet Sunde kontorer arbejdsmiljø og livsstil Vores sundhed afhænger af mange ting arbejdsmiljø, livsstil og levevilkår i det hele taget. Arbejdspladsen

Læs mere

Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 2010-2012

Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 2010-2012 5 Strategi for Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 00-0 5 Derfor har vi en Strategi for arbejdsmiljø og sundhedsfremme Strategi for arbejdsmiljø og sundhedsfremme bygger på den personalepolitiske værdi Trivsel

Læs mere

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY

MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY Invitation MEDLEMSMØDE 4G DISTRICT ENERGY - BETYDNING FOR DEN MODERNE BYS INFRASTRUKTUR, OG EFTERFØLGENDE EKSPORTMULIGHEDER NYBORG, 12. JUNI 2014 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer

Læs mere

Værdien af arbejdsmiljøcertificering

Værdien af arbejdsmiljøcertificering Værdien af arbejdsmiljøcertificering Workshop på AM2010 tirsdag d. 9/11 kl. 13.00 Sektorchef Lars Vestergaard Jensen Program Præsentation Kort om arbejdsmiljøledelse/arbejdsmiljøcertificering Erfaringer

Læs mere

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet.

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet. Vedrørende: Påbud vedr. overtrædelse af reglerne om formelle krav. Sagsnavn: Generelt rådgivningspåbud vedr. formelle krav Sagsnummer: 87.00.00-P20-1-12 Skrevet af: Kim Hornbæk E-mail: Kim.Hornbaek@randers.dk

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

BRANCHEARBEJDSMILJØRÅDET FOR SERVICE- OG TJENESTEYDELSER/ANDEN SERVICE

BRANCHEARBEJDSMILJØRÅDET FOR SERVICE- OG TJENESTEYDELSER/ANDEN SERVICE så kan du holde liv i den gode stemning, forebygge og håndtere konflikter Lær spillereglerne at kende BRANCHEARBEJDSMILJØRÅDET FOR SERVICE- OG TJENESTEYDELSER/ANDEN SERVICE VÆRKTØJSKASSER gode råd til

Læs mere

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark Pressemeddelelse: 26. april Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark De netop offentliggjorte ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Syddanmark i marts måned var på 3,7 % af arbejdsstyrken.

Læs mere

BEDRE FAVRSKOV. Konkurrence for foreninger og fællesskaber, der fremmer energiforbedringer i kommunen. Aktivitetskatalog BEDRE FAVRSKOV

BEDRE FAVRSKOV. Konkurrence for foreninger og fællesskaber, der fremmer energiforbedringer i kommunen. Aktivitetskatalog BEDRE FAVRSKOV Deltage i og vær med i konkurrencen. Vi sætter henholdsvis 10.000 kr., 15.000 kr. og 20.000 kr. på højkant. Se hvordan i denne folder. Konkurrence for foreninger og fællesskaber, der fremmer energiforbedringer

Læs mere

Sundhedsordning for dig og dine kolleger

Sundhedsordning for dig og dine kolleger Aabenraa Kommune Akutte arbejdsskader Arbejdsmiljø og MED team E-mail: mtj@aabenraa.dk Telefon 7376 7701 PreviaSundhed Spørgsmål til booking og sundhedsordningen Callcenteret mandag-fredag kl. 08.00-17.00

Læs mere

APV 2.0 AM 2010 9. November 2010

APV 2.0 AM 2010 9. November 2010 APV 2.0 AM 2010 9. November 2010 VELKOMMEN til Workshop om APV 2.0 1 APV 2.0..er ikke en revolutionerende nyskabelse, men et forsøg på at kvalificere den dialogbaserede APV. Fokus APV 2.0 Fokus på: Kortlægningsform

Læs mere

Thomas Kastrup-Larsen Rådmand Sundhed og Bæredygtig Udvikling

Thomas Kastrup-Larsen Rådmand Sundhed og Bæredygtig Udvikling Thomas Kastrup-Larsen Rådmand 1 2 3 4 5 6 Målsætning: Aalborg Kommune fri af fossile brændsler senest i 2050. Bernd Müller, AAU-2011 7 Energibesparelser Mål: 40 50 % reduktion af energiforbruget frem mod

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl. 19.00-21.00 Tilstede: Michael, Kurt N., Kurt M., Kirsten R., Jesper, Anne, Kirsten N. og Leif. Afbud: Lone C. (ikke muligt at indkalde en suppleant)

Læs mere

Et godt, sundt og sikkert arbejdsmiljø i Borgmesterens Afdeling

Et godt, sundt og sikkert arbejdsmiljø i Borgmesterens Afdeling Et godt, sundt og sikkert arbejdsmiljø i Borgmesterens Afdeling 2 Et godt arbejdsmiljø er et fælles ansvar - derfor er det vigtigt: At du har kendskab til vores arbejdsmiljøpolitik og handleplaner på området

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse...

Læs mere

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 B rand og Redning FOTO: 1 Indledning: Dette er min første beretning som kredsleder for Beredskabsforbundet Sønderborg. 2008 har været

Læs mere

Nyhedsbrev fra DDBU. DDBU årsmøde 2014. DDBU fik ny formand. Henning Schultz blev valgt til formand for DDBU. Anders Henriksen årets spiller 2014

Nyhedsbrev fra DDBU. DDBU årsmøde 2014. DDBU fik ny formand. Henning Schultz blev valgt til formand for DDBU. Anders Henriksen årets spiller 2014 N Y T F R A D D B U O G K L U B B E R N E Nummer 6 Juni 2014 DDBU årsmøde 2014 DDBU har afholdt årsmøde lørdag den 14. juni på Hejse Kro. På mødet fremlagde DDBU s bestyrelse en ny strategiplan for de

Læs mere

arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Eksempler på materialer fra Branchearbejdsmiljørådet for transport

Læs mere

Danske Fysioterapeuters

Danske Fysioterapeuters Danske Fysioterapeuters nr. 1 jan. 2004 Danske Fysioterapeuters grundkursus for medlemmer af sikkerhedsgrupperne afholdes hvert 1 ½ år og nu har du mulighed for at deltage. Grundkursus for medlemmer af

Læs mere

OFFSHORE PÅ VINGERNE

OFFSHORE PÅ VINGERNE OFFSHORE PÅ VINGERNE Nyt projekt skal styrke og synliggøre dansk know how inden for havvindmølleteknologi Få adgang til markedet Opkvalificering af din virksomhed Få hjælp til at komme i gang Nyt, spændende

Læs mere

Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Glædelig jul og bæredygtigt nytår. Succesfuld generalforsamling i NBE

Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Glædelig jul og bæredygtigt nytår. Succesfuld generalforsamling i NBE Se dette nyhedsbrev i en browser Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark December 2014 Her kan du læse om de aktiviteter, der sker i øjeblikket i NBE NordDanmark og læse nyheder

Læs mere