NYHEDSBREV. En fremtid med virksomheder og ansatte som også skal have hjælp men FØR krisen og katastrofen indtræffer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. En fremtid med virksomheder og ansatte som også skal have hjælp men FØR krisen og katastrofen indtræffer."

Transkript

1 NYHEDSBREV 22. FEBRUAR 2010 Team Consult Development HJÆLP Alle ønsker at hjælpe!! Aldrig før kan vi mindes, at så megen hjælp er blevet givet. Måske skal vi til at indstille os på en fremtid, hvor naturkatastrofer og økonomisk krise i stigende omfang kræver HJÆLP. En fremtid med virksomheder og ansatte som også skal have hjælp men FØR krisen og katastrofen indtræffer. Det er derfor begreber som; Socialt ansvar, effektiv kommunikation, ledelse med hjertet, nærvær, trivsel og mental balance stadig giver mere og mere mening. Forebyggelse frem for NØDHJÆLP Team Consult Development har ikke opfundet ovennævnte begreber, men vi arbejder med dem hver eneste dag i vores bestræbelser på at bidrage til en større trivsel hos ledere og medarbejdere for det meste før ordet HJÆLP kommer på banen. Læs om Nærværets KRAFT og kunsten at lede sig selv LÆS Åbent kursus i Den nye psykologi den marts 2010 LÆS Vores samarbejde med HK igennem 20 år LÆS MorgenMøder i Maj LÆS Hvordan får vi som ledere og medarbejdere skabt et samarbejdsklima, som inspirerer til, at jeg aktivt bruger den bedste udgave af mig selv arbejdsmæssigt samt privat trods pres, angreb, underkendelse og modstridende behov! Fokus på Implementering Det er vigtigt for virksomheden samt for os som konsulenthus, at de aktuelle begreber, værktøjer samt nye teorier bliver til konkret udvikling og praksis efter endt konsulentbesøg. Det er endvidere vigtigt for os at sikre at vores aktuelle videndeling bliver overleveret bedst muligt, og omsat til konkrete mål med bedre trivsel, kommunikation, forøget vækst som målbare resultater. Vi arbejder derfor mere og mere med opfølgningsprocesser i form af supervision, coaching og er generelt meget interesseret i at få en feed-back fra vores mange virksomheder. Klik ind på team-consult.dk og giv os dine kommentarer, så vi fremover kan optimere vores indsats i forhold til at skabe den bedste DIG og den bedste OS. LÆS Team Consult - Arresøparken 4, Vinderød, 3300 Frederiksværk - Tlf: Fax:

2 NYHEDSBREV 22. FEBRUAR 2010 Team Consult Development Nærværets KRAFT og kunsten at lede sig selv Ny bog fra vores konsulent Ivan Fruergaard, der er bygget op omkring Ansvar Accept Adfærd Agenda Action Uden nærvær er vi reaktive mennesker, der blot responderer ubevidst og automatisk ud fra fortidens vaner og mønstre. Uden nærvær kan vi ikke lede os selv, og det er en præmis for at lede andre. Med nærvær er vi bevidst handlende mennesker. Nærvær leder til klarhed, hjertelighed og handlekraft. Der er en verden til forskel. Denne bog som jeg har skrevet sammen med Bo Heimann, handler om det indre om hvordan vi leder os selv - om at være tilstede og nærværende i vores liv. Formelle ledere eller ej, er vi altid ledere i vores eget liv og bogen handler derfor om hvordan du kan lede dig selv med styrke og nærvær på trods af alle ydre omstændigheder. Til alle der vil styrke deres personlige lederskab. BOOK ET FOREDRAG Trænger I som ledere til ny spændende inspiration og motivation til, hvordan virksomheden ledes med Nærværets KRAFT, så kontakt os for yderligere information på Ivan Fruergaard. Nærvær er fremtidens lederkompetence #1, derfor er denne bog så vigtig. Tina Kepka, HR Director Astellas Pharma A/S En meget fin og relevant bog! Christian Stadil, Bestyr. fmd. Hummel A/S Læs de flotte anmeldelser på bogen, der udkom den 12. februar hos Gyldendal Business. LÆS TIL FORSIDEN

3 NYHEDSBREV 22. FEBRUAR 2010 Team Consult Development Åbent kursus i Den nye psykologi den marts 2010 Mange ledere samt medarbejdere har allerede haft glæde af vores koncept kaldet den nye psykologi, og modtager stadig hver uge nye udsagn fra den aktuelle og lidt provokerende teori i vores MandagMorgen mail. Al udvikling starter med et problem problemer holder os vågne problemer udfordrer vores evner og kreativitet Hvad er problemet? Kvaliteten i dit liv bestemmes alene af de tanker du holder fast på og knytter dig til du bestemmer! En person med begejstring, kan udrette lige så meget som 10, der kun har interesse! Du skaber selv alt. Der er ingen andre, som gør det for dig. Det bedste du kan gøre er at blive smaddergo til at være DIG (Jern-Henrik) Husk det er dig som leder, der arbejder for medarbejderne og ikke medarbejderne, der arbejder for dig! Den marts afholder vi igen et af vores åbne kurser i Den nye psykologi. Læs nogle af de mange udtalelser vedr. kurset på eller ring på tlf og tilmeld dig kurset. Sted: Arresøparken 4 Frederiksværk. Pris: kr inkl. materialer samt forplejning begge dage. LÆS Den nye psykologi får de fleste til at stoppe op og revurdere deres ledelsesstil og går fra kurset med nye og særdeles brugbare værktøjer. TIL FORSIDEN

4 NYHEDSBREV 22. FEBRUAR 2010 Team Consult Development Vores samarbejde med HK igennem 20 år Team Consult Development har arbejdet sammen med HK Kommunal i mere end 20 år. Vi kender medlemmerne, og vi kender miljøet og de mange kanter i organisationen. Derfor har vi nu netop udviklet en række fyraftensforløb til HK Kommunal; Det handler om balance trivsel og arbejdsglæde! Det handler om positive tanker til erstatning for vanetænkning og Stress! Det handler om kærlighed i livet og anerkendelse i arbejdslivet. Fyraftensmøder er et godt pust til den enkeltes trivsel, og kan være en kick-starter til udvikling og forandring på arbejdspladsen. Alle har brug for et pust udefra. Og når dette pust opleves i samlet flok, så flytter det noget! Kontakt os, hvis vi skal skræddersy et fyraftensforløb til jeres organisation. MorgenMøder i Maj FOR ALLE Vi gør hvad vi kan, for at du skal kunne nå det hele og har derfor lagt de 4 nye fyraftensmøder som MorgenMøder i maj: 20 års samarbejde mellem TCD og HK kommunal, er nu mundet ud i en række spændende fyraftensforløb INPUT TIL MENNESKER. Læs vores folder for nærmere beskrivelse. LÆS Effektivitet og mentalt overskud i hverdagen Den 6. maj kl Det handler om kærlighed Den 11. maj kl Upstream Downstream Den 18. maj kl Heartmath positive tanker kontra stress Den 28. maj kl MorgenMøderne afholdes i vore egne kursuslokaler ud til Arresø i Frederiksværk. Se kørselsvejledning på vores hjemmeside. LÆS Prisen pr. morgenmøde er kr. 850,-/person Ring og tilmeld dig eller jeres afdeling på tlf.: TIL FORSIDEN Team Consult - Arresøparken 4, Vinderød, 3300 Frederiksværk - Tlf: Fax:

5 INPUT TIL MENNESKER 2010 Fyraftensmøder/temadage kickstarter til forandring

6 INPUT TIL MENNESKER 2010

7 Team Consult Development har sammensat en række tilbud, der alle byder på væsentligt og værdifuldt input til mennesker. - Input der styrker både i erhvervslivet og privat Effektivitet og mentalt overskud i hverdagen... Det handler om kærlighed... Upstream downstream - Hvis samarbejdet er vigtigt!... Heartmath positive tanker i stedet for stress... Vi kender jer! Team Consult Development har arbejdet sammen med HK Kommunal i mere end 20 år. Vi kender medlemmerne, og vi kender miljøet og de mange kanter i organisationen. Vores fyraftensforløb er lavet til HK Kommunal: Det handler om balance trivsel og arbejdsglæde! Det handler om positive tanker til erstatning for vanetænkning og stress! Det handler om kærlighed i livet og anerkendelse i arbejdslivet.

8 INPUT TIL MENNESKER 2010 Fyraftensmøder - kickstarter til forandring Fyraftensmøder er et godt pust til den enkeltes trivsel, og kan være en kickstarter til udvikling og forandring på arbejdspladsen. Alle har brug for et pust udefra. Og når dette pust opleves i samlet flok - så flytter det noget!

9 Effektivitet og mentalt overskud i hverdagen Få mentalt overskud i hverdagen på trods af omstændighederne I en verden med stadig større forandringer og skiftende krav. En inspirerende og motiverende fyraftensmøde hvor vi lærer at være nærværende være i balance med os selv - vores omgivelser og samtidig skabe resultater og være mere effektive. Du lærer at bruge praktiske og simple meditative værktøjer så du kan skabe endnu mere ro - balance og overskud i din hverdag. Du lærer at bruge planlægningsteknikker der skaber mere personlig tid og mere overskud overskud til at nå det der er vigtig for dig. Du lærer at få styr på den indre dialog der måske siger: der er ikke tid nok, jeg kan ikke nå det og få plads til det der betyder noget. Du lærer at kommunikere præcist og direkte uden at ødelægge relationen og nærværet med dine kollegaer. Forløbet veksler mellem teori og praktiske øvelser, og kan endvidere tilrettelægges som en hel temadag. Varighed: ca. 4 timer/ 7 timer.

10 NPUT TIL M Upstream downstream Hvis samarbejdet er vigtigt! Når vi samarbejder, kan vi sejle i to retninger; med strømmen eller imod strømmen. Når vi sejler imod strømmen, bliver det hårdt besværligt og til tider næsten ulideligt. Sejler vi med strømmen, bliver det let sjovt og ganske fornøjeligt. Og interessant nok bliver tilfredshed, kvalitet og effektivitet markant bedre. På fyraftensmødet, vil vi søge svar på følgende spørgsmål: Hvad er upstream og downstream? Kan man selv vælge sin sejlretning? Hvorfor er det vigtigt at sejle med strømmen? Hvad skal der til for at sejle med/mod strømmen? Hvad betyder sejlretningen psykisk og fysisk? Hvilken indflydelse har sejlretningen på samarbejdet? Der vil blive gennemgået enkelte teoretiske retninger, være nogle små øvelser, og blive lagt vægt på, at deltagerne får konkret inspiration med hjem, i.f.t. hvordan man vælger sin sejlretning i livet og arbejdslivet! Forløbet kan endvidere tilrettelægges som en hel temadag, hvis man ønsker det. Varighed: ca. 4 timer/ 7 timer.

11 Det handler om kærlighed... Et foredrag omkring bogen Det handler om kærlighed og metoden bag Choice Relationship. Et underholdende møde med kærlighedens veje og vildveje. Hvorfor varer forelskelsen ikke evigt? Kan man vise sin kærlighed forskelligt? Hvorfor flytter nissen med i kærligheden? Hvilken rolle spiller jeg i mit kærlighedsliv? Hvordan blander hjernen sig i forelskelsen og kærligheden? Hvordan kan vi alle blive bedre til kærligheden? Aftenen giver måske et svar på hvorfor kærligheden af og til kan være så svær. I får et godt bud på, hvorfor det ofte føles som om, vi taler forbi hinanden og gode tips til hvordan vi kan mødes på halv vejen og finde melodien. Selvom om det handler om kærligheden i privatlivet, er der også gode paralleller til arbejdskollegerne. Hvor det også af og til synes som om vi lever på hver sin planet. Et andet faktum er at hvis vi trives på kærlighedsfronten, har vi meget mere at give af på arbejdspladsen. Varighed: ca. 4 timer. Foredragsholder: Charlotte Fruergaard, forfatter til bogen Det handler om kærlighed Kærlighed fylder meget også på arbejdspladsen! ENNESKER

12 Heartmath positive tanker kontra Stress Vi sætter via Heartmath fokus på de positive tanker og optimal arbejdsglæde. Heartmath er en metode og et værktøj til at skabe balance mellem vores krop og vores sind. Metoden er udviklet til at hjælpe mennesker til at overvinde stress og følelsesmæssigt kaos. Den er baseret på videnskabelige valide metoder udviklet specielt for mennesker, der befinder sig i uventede forandringer og situationer, der skaber utryghed, stress og forringet livsglæde. Heartmath kan bidrage til at skabe indre ro til at håndtere stressende situationer som f.eks. vigtige beslutninger, den svære samtale eller fokusering på en specifik opgave og kan også anvendes til at afhjælpe eftervirkningerne af ekstremt stress. Heartmath anvendes i dag verden over af eksempelvis medarbejdere på alle niveauer, elitesportsfolk, rådgivere og af behandlere. Forløbet kan endvidere tilrettelægges som en hel temadag, hvis man ønsker det. Varighed: ca. 4 timer/ 7 timer. Arresøparken 4, Vinderød 3300 Frederiksværk Tlf: Fax:

NYHEDSBREV. Team Consult Development

NYHEDSBREV. Team Consult Development NYHEDSBREV 14. JUNI 2010 Du må selv være den forandring, du ønsker at opleve i verden! Citat: M. Gandhi Nogle gange har vi brug for et lille eller et stort skub andre gange klarer vi det selv på arbejdspladsen

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

MANOVA KURSUS KATALOG

MANOVA KURSUS KATALOG MANOVA KURSUS KATALOG MANOVA KURSUS KATALOG VELKOMMEN TIL MANOVAS KURSUSKATALOG Mange års kursusvirksomhed gør, at vi i dag kan præsentere et spændende kursuskatalog fyldt med inspirerende og udfordrende

Læs mere

Den nye psykologi. - for fremtidens ledere

Den nye psykologi. - for fremtidens ledere - for fremtidens ledere Den nye psykologi sætter større begejstring og øget vækst på dagsordenen. Med et koncentreret fokus, begejstring og den rette overbevisning kan alle skabe, det de tænker og fokuserer

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag 2 http://www.tack.dk/ Personlig Power 1 "Dem, der gerne vil realisere sit personlige potentiale, genfinde sine resurser, overvinde

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale I denne artikel vil jeg præsentere nyeste forskning inden for hvordan man lærer Den Motiverende Samtale. Jeg vil præsentere empiriske undersøgelser og studier, der dokumenterer, at man ikke lærer Den Motiverende

Læs mere

2015 Winholistic Academy Katalog

2015 Winholistic Academy Katalog 2015 Winholistic Academy Katalog Af: Peter Winther Winholistic ApS 09-03-2015 Indholdsfortegnelse KOMMUNIKATIONSUDDANNELSER... 4 Præsentationsteknik varighed 2 dage.... 4 Kommunikationsoptimering varighed

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: KULTURPROFIL 2013 2 Indholdsfortegnelse: Forord... 3 Hvem er vi?... 4 Herning Kommunale Tandplejes vision... 5 Vinderkultur og stort engagement... 7 Vi nyder vore triumfer (NY)... 8 Den gode stemning...

Læs mere

En værktøjskasse om omstillingsprocesser

En værktøjskasse om omstillingsprocesser En værktøjskasse om omstillingsprocesser Er du klar til at skifte plads? HÅNDTERING AF OMSTILLINGER I OFFENTLIGE OG PRIVATE VIRKSOMHEDER Forord Der er ingen tvivl om, at omstillingsprocesser og forandringer

Læs mere

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009 KARRIERE 2009 VIDEN UDVIKLING FREMTID Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD Kursusprogram 2009 Personlig KompetenceUdvikling kurser, der giver overskud i hverdagen! På Forsikringsakademiet

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Personlig og faglig udvikling skaber hele medarbejdere.

Personlig og faglig udvikling skaber hele medarbejdere. MANNAZ UPDATE Personlig og faglig udvikling skaber hele medarbejdere. Det er forudsætningen for hele virksomheder. PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING www.mannaz.com/da Husk at tjekke den blinde vinkel, før

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Confex kursuskatalog 2011

Confex kursuskatalog 2011 Mød os på www.confex.dk Tid til ledelse og personlig udvikling? Confex kursuskatalog 2011 KURSUS 2011 Her bliver du præsenteret for et udsnit af de kurser, konferencer og uddannelser, Confex kan tilbyde

Læs mere

MUS-GUIDEN. Læs op på MUS her:

MUS-GUIDEN. Læs op på MUS her: MUS-GUIDEN Vi har her samlet artikler og værktøjer om medarbejderudviklingssamtaler og gruppe- og teamudviklingssamtaler til dig, der vil læse op inden du skal holde samtaler med dine medarbejdere. Materialet

Læs mere

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST

Læs mere

Rapport om. Lederes læringsmiljøer

Rapport om. Lederes læringsmiljøer Rapport om Lederes læringsmiljøer Ledernes Hovedorganisation Juli 03 Indhold Forord...3 Sammenfatning...4 Fremtidens læringsformer...5 Læringsformer lederuddannelser og korte kurser i ledelse...7 Kompetencegivende

Læs mere

5 veje til et godt liv

5 veje til et godt liv 5 veje til et godt liv Styrk dit netværk... Lær noget nyt... Lev dit liv aktivt... Vær til stede i nuet... Giv af dig selv... 5 VEJE TIL ET GODT LIV Styr yrk dit netv tvær ærk Lær noge get nyt Lev dit

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

5 skridt. til at find dine VÆRDIER og styrke din INTEGRITET. Peter Bæklund. gdgdgdg

5 skridt. til at find dine VÆRDIER og styrke din INTEGRITET. Peter Bæklund. gdgdgdg 5 skridt til at find dine VÆRDIER og styrke din INTEGRITET gdgdgdg Peter Bæklund 1 Læs det her først Du er velkommen til at gi rapporten væk eller dele den med hvem du vil. Du kan tilbyde den som en bonus,

Læs mere

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du?

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du? Når chefen også skal være mor og far. - De unge kan være besværlige men uundværlige! Møder himmel eller helvede? Fusionen skal vendes til succes! - Og hvordan gør man så lige det? Magasinet for Medarbejdernes

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 5 Kapitel 1 Introduktion 8 Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

Teambuilding. Gnisten der sætter gang i medarbejderne. Et katalog til medarbejderdagen, strategidagen eller lederkonferencen. www.team-building.

Teambuilding. Gnisten der sætter gang i medarbejderne. Et katalog til medarbejderdagen, strategidagen eller lederkonferencen. www.team-building. Teambuilding 2010 Gnisten der sætter gang i medarbejderne Et katalog til medarbejderdagen, strategidagen eller lederkonferencen www.team-building.nu Kære læser Velkommen til Team-building kataloget 2010.

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Positiv psykologi og lederskab

Positiv psykologi og lederskab Positiv psykologi og lederskab Trivsel, arbejdsglæde og bedre præstationer Positiv psykologi skyller i disse år ind over landet. Den lærende organisation, systemisk tænkning, Neuro Linqvistisk Programmering,

Læs mere