Holbæk Arkæologiklub. Generalforsamling 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Holbæk Arkæologiklub. Generalforsamling 2011"

Transkript

1 Holbæk Arkæologiklub Generalforsamling 2011 Nyhedsbrev nytår 2012

2 Bestyrelsesmøde Bestyrelsen havde oprindeligt planlagt at holde møde den 5. december, men på grund af andre mødeaktiviteter måtte det flyttes en uges tid, så først den 13. december var det muligt at holde det første møde efter generalforsamlingen. På dette møde er det et fast punkt på dagsordenen at få konstitueret de tre menige bestyrelsesmedlemmer. Det var dog bogstaveligt talt en gentagelse fra de seneste mange år, idet man blev enige om at fortsætte som hidtil. Den eneste ændring var, at navnet på suppleanten til bestyrelsen var forandret. Den hidtidige suppleant, Erik Hansen, havde nemlig før generalforsamlingen valgt at trække sig tilbage efter mange år i klubbens tjeneste. Som ny suppleant var Svend Pedersen indtrådt i stedet. Der havde ikke været så mange aktiviteter siden udsendelsen af det foregående Nyhedsbrev, så der blev brugt mere tid til at kigge ind i de fremtidige aktiviteter. Der var et af de foredrag, som havde været planlagt til afholdelse i efteråret, som måtte udsættes. Det var om moderne arkæologi med laser-teknik, og det blev nu sat på kalenderen igen, lige som der blev fundet plads til et andet spændende emne, nemlig om udgravninger i Illerup Ådal mellem Århus og Skanderborg. Disse foredrag er omtalt særskilt her i Nyhedsbrevet. Vi vil som sædvanligt gerne have forslag fra medlemmerne til fremtidige foredrag og andre arrangementer, som kunne være af interesse for vore medlemmer. Man skal blot sende forslagene til formanden senest en uges tid før bestyrelsesmøderne, og det næste af disse afholdes den 27. marts Generalforsamlingen Den 15. november var dagen for den ordinære generalforsamling. Der var denne gang et fremmøde på 13 af klubbens medlemmer, hvilket er ca. det samme som de seneste år. De fremmødte fik en gennemgang af klubbens aktiviteter i det forgangne år suppleret med billeder fra årets møder og foredrag mv. Der var åbenbart fuld tilfredshed med beretningen, for der var ingen egentlige kommentarer til den, og den blev derfor enstemmigt godkendt. Efter beretningen bad formanden, Lone Fasmer, om ordet for en særlig bemærkning, og den bestod i, at hun gerne ville takke klubbens bestyrelses-suppleant, Erik Hansen, for hans mangeårige indsats. Erik havde nemlig besluttet, at han ikke længere syntes at have kræfter til arbejdet. Erik fik et par gode flasker vin med hjem til at hygge sig med, lige som han fik klapsalver med fra de fremmødte.

3 Dernæst blev ordet overgivet til kassereren, Jørgen Saabye, som kunne fremvise et pænt lille overskud. Det var der ingen kritik over, så regnskabet blev godkendt enstemmigt. Da foreningens aktiver på grund af overskuddet var noget større end året før, blev det foreslået at lade kontingentet være uforandret for det følgende år. Det var der heller ingen af de fremmødte, der havde behov for at argumentere imod. Så også for 2012 vil kontingentet være på 200 kr. for en husstand. Der var ikke modtaget forslag til behandling, så det emne var hurtigt overstået. Der var ingen af de faste bestyrelsesmedlemmer, som havde fået modkandidater til valgene, så der blev genvalg til dem alle. Til den ledige plads som bestyrelsessuppleant blev Svend Pedersen foreslået og valgt. Til posterne som revisor og revisor-suppleant var der også genvalg. Som afslutning på aftenen fortalte Niels Wickman fra Holbæk Museum om de mange udgravninger, som Museet har afholdt i Niels kunne love, at der formentligt ville blive endnu mere at fortælle om til næste år, da de store anlægsarbejder i forbindelse med motorvejsanlæg og jernbaneanlæg kunne forventes at åbenbare spændende ting. Han opfordrede i øvrigt medlemmerne til at melde sig, hvis de havde nogle timer til overs og havde lyst til at deltage i udgravninger eller andre af de mange spændende opgaver, som museet kan tilbyde.

4 Kontingentet for 2012 Som vor kasserer har for vane, havde han taget indbetalingskortene med til generalforsamlingen, hvor de blev udleveret til de tilstedeværende. Mange benyttede sig af lejligheden til at betale de 200 kr. med det samme, for så sparede man jo også det ret høje indbetalingsgebyr. For dem, som ikke var til stede ved generalforsamlingen, var der jo ikke mulighed for at få udleveret indbetalingskortet eller betale kontingentet, så de får indbetalingskortet vedlagt sammen med dette Nyhedsbrev. Indbetalingsfristen er i henhold til vedtægterne sat til den 31. januar, men man kan sikkert aftale med kassereren at tage indbetalingskortet med til det første af vinterens foredrag og så klare sagen der. Højdemodellen nyt værktøj til arkæologien Foredrag med Niels-Christian Clemmensen, onsdag den 22. februar kl. 19:30 på Mejerigården, Hovedgaden 38A, Undløse, 4340 Tølløse En af de helt store landvindinger inden for arkæologien de seneste år har været den nye højdemodel, som gør det muligt at se og analysere landskabet langt bedre end tidligere. Niels-Christian Clemmensen, som er ansat i Kulturarvsstyrelsen, har i det seneste år arbejdet meget med højdemodellen; desuden har han sammen med Viggo Nielsen brugt den i forbindelse med sidste bind, Sjællandsbindet, i serien Oldtidsagre i Danmark. Niels-Christian Clemmensen vil fortælle om, hvad højdemodellen er, og hvorledes den bliver brugt til landskabsanalyse og til at efterspore nye findesteder. Foredraget arrangeres i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for Jernløse Har du brug for transport for at komme til dette foredrag så kontakt Lone Fasmer. Fri entré. Dette foredrag har været annonceret tidligere, men på grund af Niels-Christian Clemmensens arbejde på Bornholm, blev vi desværre nødt til at aflyse det. Nu håber vi det lykkes denne gang. Medlemsaften Torsdag den 19. april klokken 19:00 holder vi medlemsaften på Holbæk Museum, hvor vi skal se to spændende film. Den ene handler om Stenalderens Atlantis en meget spændende film, som er produceret af National Geographic. Den handler om marinarkæologi, er optaget i de danske farvande og har medvirkende danske marinarkæologer.. Den har også en anden titel, nemlig Doggerland. Den anden handler om restaureringen af Birkehøj, en jættestue i Odsherred i nærheden af Højby. Her skal vi gense vore gamle venner, som også restaurerede Bounsdyssen. Der er gratis adgang denne aften, som kun er for klubbens medlemmer.

5 Illerup Ådal - krigsbytte og alliancedannelser i jernalderen Foredrag med arkæolog Xenia Pauli Jensen på Holbæk Museum, tirsdag den 20. marts klokken 19:00. Våbenofferfundet fra Illerup Ådal er et af de vigtigste og kendte offerfund fra jernalderen. I løbet af de sidste 20 år er de fleste af de over oldsager fra Illerup gennemgået og publiceret. Men hvad har vi egentlig lært af nyt om jernalderen, dets militær og selve samfundets opbygning? Foredraget fokuserer især på de nyeste resultater indenfor våbenofferforskningen, og på hvordan Illerup-fundet skal forstås i forhold til jernaldersamfundenes udvikling i øvrigt. Pris for medlemmer kr. 75,- Ikke medlemmer kr. 90,- Hjælp til Holbæk Museums arkæologiske afdeling telefon eller send ham en mail Som vi har skrevet om tidligere, har Holbæk Museum stadig brug for en hjælpende hånd. Der er genstande, der skal vaskes og fotograferes. Skulle du have lidt tid i overskud, og kunne du have lyst til at hjælpe, så ring til Niels Wickman på Der kan arbejdes alle hverdage mellem klokken 9 og 16,men man behøver ikke at arbejde hele dage, nogle timer eller halve dage vil også være en hjælp. Lønnen plejer at være fri kaffe.

6 Hvis du skulle have mere lyst eller også lyst til at komme i felten og grave, så vil der ganske givet i løbet af foråret også være mulighed for det. Igen skal du blot kontakte Niels og lave en aftale med ham. Foredrag på Nationalmuseet I Københavns Folkeuniversitets forårsprogram er der fire spændende foredragsrækker om forhistorisk arkæologi. Aktuel arkæologi på Fyn strækker sig over to lørdage i marts og det er jo praktisk, når man skal til København for at deltage. Foredraget Store dragedræbere: Beowulf, Sigurd og Sankt Michael afholdes en lørdag-søndag i april. Der ud over er der to foredragsrækker der strækker sig over ti gange. De starter begge i februar og slutter i april. Det ene handler om Fantastiske forfædre, det andet om Vikingerne på hjemmefronten: hjemlige spor af fremmed indflydelse. Alle foredragene afholdes på Nationalmuseet dette er jo også praktisk, når man kommer med toget til Hovedstaden. Yderligere oplysninger kan fås på Folkeuniversitetets hjemmeside eller ring efter program på telefon

7 Aktivitetskalender Dato Arrangement Sted Kl. 19:30 Den digitale højdemodel Mejerigården Hovedgaden 38A Undløse Kl. 19: Kl. 19:00 Illerup Ådal - krigsbytte og alliancedannelser i jernalderen Medlemsaften med video Andre arrangementer Fantastike forfædre Kl.15:15 17: og Aktuel arkæologi på Fyn Kl. 10:15 16: Vikingerne på hjemmefronten: Hjemlige spor af fremmed indflydelse Kl.15:15 17: Tølløse Holbæk Museum Klosterstræde Holbæk Foredragssalen Holbæk Museum Klosterstræde Holbæk Foredragssalen Nationalmuseet Ny Vestergade 10 København Nationalmuseet Ny Vestergade 10 København Nationalmuseet Ny Vestergade 10 København Kl. 10:15 16:00 Store dragedræbere: Beowulf, Sigurd og Sankt Michael Nationalmuseet Ny Vestergade 10 København

8 Klubbens bestyrelse: Formand: Lone Fasmer, Nyvænge 14, 4350 Ugerløse, Tlf , Næstformand: Jens Jensen, Roskildevej 223 E, 4300 Holbæk, Tlf , Kasserer: Jørgen Saabye, Peder Billesvej 124, 4300 Holbæk, Tlf Sekretær: Finn Henriksen, Strandmøllevej 156, 4300 Holbæk, Tlf (efter kl. 20), Bestyrelsesmedlem: Hans Bjerregaard Christiansen, Dalvænget 128, 4340 Tølløse, Tlf Bestyrelsessuppleant: Svend Pedersen, Kærsangervej 31, 4300 Holbæk Tlf Hjemmeside:

Holbæk Arkæologiklub

Holbæk Arkæologiklub Holbæk Arkæologiklub Åbning af Holbæk Museums ArkæoLab Nyhedsbrev forår 2013 Bestyrelsesmøde Det var tid at afholde bestyrelsesmøde den 11. marts, og her var det tid at planlægge de aktiviteter, der skulle

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00

Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00 Generalforsamling i Trørød Tennisklub i Rundforbi Tennishal, Rundforbivej 140, 2850 Nærum Onsdag 26. februar 2014 kl. 19.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. februar 2013 Der var mødt 45 personer op til generalforsamlingen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Januar 2006 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Nyhedsbrev April 2011

Nyhedsbrev April 2011 Nyhedsbrev April 2011 Kære læsere af foreningens nyhedsbrev Dette er foreningens andet nyhedsbrev i år, og jeg beklager længden! Men der har været meget travlt på flere fronter, så det planlagte nyhedsbrev

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

DANSK HANDICAP FORBUND AALB RG

DANSK HANDICAP FORBUND AALB RG DANSK HANDICAP FORBUND AALB RG Aalborg og Jammerbugt kommuner DHF AALBORG NR. 1 FEBRUAR 2014 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... side 3 Kære medlem... side 5 Minibanko... side 5 Juleafslutning...

Læs mere

K L E M Å. "E-Holdet klar til FM" 2

K L E M Å. E-Holdet klar til FM 2 K L E M Å "E-Holdet klar til FM" 2 Maj 2009 2 Redaktionen. Opsætning og div. Mogens Jensen, Hertug Valdemarsvej 25, St. 6100 Haderslev. Telefon: 74 53 03 68. Medredaktør. Kurt Koch. Distribution. Mogens

Læs mere

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2015 Referat GF 020315 REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2. marts 2015 kl. 19.30 i klublokalerne Grønnegade kaserne i Næstved Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning 3) Regnskab 4) Indkomne

Læs mere

Grundejerforeningen Fuglebakken indkalder til ordinær generalforsamling.

Grundejerforeningen Fuglebakken indkalder til ordinær generalforsamling. Grundejerforeningen Fuglebakken indkalder til ordinær generalforsamling. Mandag d. 24. februar 2014 kl. 19:00-22:00 i festsalen på Møllevangsskolen (Møllevangs Allé 20, 8210 Aarhus V.). Program: 18:45

Læs mere

Torsdag den 14. marts kl. 19.00 fælleshuset på Kronosvej 142, 9210 Aalborg SØ

Torsdag den 14. marts kl. 19.00 fælleshuset på Kronosvej 142, 9210 Aalborg SØ Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Torsdag den 14. marts kl. 19.00 fælleshuset på Kronosvej 142, 9210 Aalborg SØ 1. Valg af dirigent, referent og 2 stemmetællere Referent: Margit

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. mandag d. 8. april 2013 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. mandag d. 8. april 2013 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling mandag d. 8. april 2013 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby.

Læs mere

Årgang 12 - Blad nr. 1 Maj 2013

Årgang 12 - Blad nr. 1 Maj 2013 Årgang 12 - Blad nr. 1 Maj 2013 Løbeskolen 2013 1 Foto øverst: Generalforsamlingen 2013 Foto nederst: Bestyrelsen 2 Bestyrelsens beretning for 2012 På bestyrelsens vegne vil jeg byde jer alle velkommen

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 13. marts 2010 Sted HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle Deltagere 14 fremmødte, heraf 10 stemmeberettigede

Læs mere

NYHEDSBREV GREVE GANGSPORT MEDLEMMERNES HJØRNE BESTYRELSENS HJØRNE. Holdtilmelding ÅRGANG NUMMER 3. I denne udgave

NYHEDSBREV GREVE GANGSPORT MEDLEMMERNES HJØRNE BESTYRELSENS HJØRNE. Holdtilmelding ÅRGANG NUMMER 3. I denne udgave NYHEDSBREV DATO GREVE GANGSPORT ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2013 I denne udgave Bestyrelsens hjørne Medlemmernes hjørne Omtale af generalforsamlingen Kommende aktiviteter Tillæg med referat og vedtægter BESTYRELSENS

Læs mere

Generalforsamling 2012

Generalforsamling 2012 Generalforsamling 2012 Generalforsamlingen i MINI Torsdag. 15.marts 2012. FORMANDENS BERETNING : præsentation af bestyrelsen. Vi er nu oppe på at have afholdt 33 bestyrelsesmøder siden vi startede i 2006.

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling i Varde Cykelklub

Referat Ordinær Generalforsamling i Varde Cykelklub Referat Ordinær Generalforsamling i Varde Cykelklub Onsdag d. 25. februar 2015 kl. 18:30 Varde Cykelklub s lokaler på Håndværkervej 10A, 6800 Varde. DAGDORDEN 1. Valg af dirigent. Dirigent Johan Brøndsted

Læs mere

Dansk Musiker Forbund Viborg afd.

Dansk Musiker Forbund Viborg afd. Ordinær Generalforsamling Dansk Musiker Forbund Viborg afd. Torsdag d. 27. februar 2014 kl. 18.00 Hjarbæk Kro Bestyrelsen er vært ved en omgang biksemad og hvad der tilhører. Dagsorden: 1. 2. Velkomst

Læs mere

Generalforsamling. Sødring d. 24 juli 2010. Ekstraordinær Generalforsamling. Sødring d. 16 okt. 2010. Bestyrelsesmøde. Sødring d. 23 april 2011.

Generalforsamling. Sødring d. 24 juli 2010. Ekstraordinær Generalforsamling. Sødring d. 16 okt. 2010. Bestyrelsesmøde. Sødring d. 23 april 2011. 2010 Generalforsamling. Sødring d. 24 juli 2010. Da referatet ikke gengiver generalforsamlingen som den var, har ordstyrer Lars Frengler valgt at annullere referatet. Referatet vil først blive offentliggjort

Læs mere

Forslag fra medlemmerne. Der er ikke indkommet forslag til behandling.

Forslag fra medlemmerne. Der er ikke indkommet forslag til behandling. Referat fra Ordinær Generalforsamling - tirsdag den 24. januar 2015 Dagsorden: 1. Formand Bo de Neergaard byder velkommen. 2. Valg af dirigent. 3. Beretning om klubbens virksomhed det forløbende år. 4.

Læs mere

Referat fra Estvad Rønbjerg Jagtforenings generalforsamling

Referat fra Estvad Rønbjerg Jagtforenings generalforsamling Referat fra Estvad Rønbjerg Jagtforenings generalforsamling Fredag den 21 september 2012 kl 19:00. Offentliggjordt i Foreningsnyt side 15, december 2011. Dagsorden ifg. Vedtægterne: 1. Velkomst ved formanden.

Læs mere

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR Januar 2013 KVARTALSBLAD FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR 2013 NYHEDSbladet INDHOLDSFORTEGNELSE LEDER: GØR DOG NOGET...........................................

Læs mere