Ansøgning fra Radio24syv om dispensation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning fra Radio24syv om dispensation"

Transkript

1 22. december 2014 Berlingske People A/S Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør Radio- og tv-nævnet Christian Edelvold Berg Specialkonsulent, Ph.d. ceb@kulturstyrelsen.dk Telefon Direkte Ansøgning fra Radio24syv om dispensation Sammendrag Radio24syv har i ansøgning af 18. november 2014 anmodet Radio- og tvnævnet om dispensation fra fem krav, der dels fremgår af radioens programtilladelse, der er udstedt den 10. maj 2011, dels af dispensation udstedt af nævnet den 12. september Radio- og tv-nævnet har nu taget stilling i sagen og truffet afgørelse om at imødekomme Radio24syvs ansøgning om dispensation. Radio- og tv-nævnet har i den forbindelse lagt vægt på og foretaget en afvejning mellem hensynet til udbudsretlige principper og formålene med de opstillede krav i den oprindelige tilladelse til Radio24syv. Sagens oplysninger Tilladelseshaver af den fjerde landsdækkende FM-radiokanal, Berlingske People A/S, der udøver programvirksomheden under navnet Radio24syv, har den 18. november 2014 ansøgt Radio- og tv-nævnet om dispensation fra følgende fem punkter i stationens programtilladelse til FM4, udstedt den 10. maj 2011: 1) Kravet i tilladelsens pkt. 11, stk. 6, om 25 minutters satire dagligt 2) Kravet i tilladelsens pkt. 11, stk. 1, om 2 timers nyhedsudsendelser pr. døgn, der skal sendes hver time døgnet rundt i udsendelser af minimum 5 minutters varighed. 3) krav og tilsagn om 1140 minutters nyheder pr. uge, jf. dispensation udstedt af nævnet 12. september ) Kravet i tilladelsens pkt. 12 om at minimum 30 pct. af den udsendte musik skal være dansk i såvel tidsrummet kl som tidsrummet kl ) Krav om udvikling og produktion af 24syv Monogram, jf. dispensation udstedt af nævnet 12. september 2011 vedrørende tilladelsens pkt. 35.

2 Side 2 Ansøgninger om ændringer skal godkendes af Radio- og tv-nævnet. I henhold til 15, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 5 af 5. januar 2011 om udbud af den fjerde FM-kanal (bekendtgørelsen) kan tilladelseshaver i tilladelsesperioden ansøge om Radio- og tv-nævnets forudgående godkendelse af ændringer af den konkrete opfyldelsesmåde af de elementer, som fremgår af ansøgningen, jf. bekendtgørelsens 9 og 10. Tilsvarende gælder for opfyldelsesmåden, der følger af 5, af et i 3 anført minimumskrav. Af bestemmelsens stk. 2 fremgår de nærmere kriterier, som Radio- og tvnævnet skal lægge vægt på ved vurderingen af, om en ansøgning efter stk. 1, kan imødekommes. I henhold til 15, stk. 3, skal tilladelseshaver redegøre for de økonomiske konsekvenser for tilladelseshaver og for konsekvenserne for lytterne/brugerne af den påtænkte ændring, idet en eventuel besparelse for tilladelseshaver vil skulle bedømmes i henhold til 12, nr. 2, og 29. Efter forudgående ansøgning kan nævnet godkende ændringer, der ikke er omfattet af 15, herunder ændringer af programindholdet, jf. 16, stk. 1. Det fremgår af 16, stk. 2, at nævnet ved vurderingen af, om en ansøgning om ændring kan imødekommes, vil lægge vægt på de i 15, stk. 2, anførte elementer. Endvidere skal følgende almindelige udbudsretlige principper af hensyn til ligebehandlings- og transparensprincippet være opfyldt, for at en ændringsanmodning i øvrigt kan imødekommes: 1. Ændringen må ikke have en så væsentlig karakter, at det må antages, at andre ville have deltaget i udbuddet, hvis de havde haft kendskab til ændringen. 2. Ændringen må ikke bevirke, at en anden tilbudsgiver kunne have vundet udbuddet 3. Ændringen må ikke føre til, at tilladelsen udvides i betydeligt omfang til at omfatte ydelser, der ikke oprindeligt var fastsat heri. 4. Ændringen må ikke påvirke den økonomiske balance i en for tilladelseshaver gunstig retning.

3 Side 3 Radio og tv-nævnets vurdering Ad 1) Ansøgning om dispensation fra kravet i tilladelsens pkt. 11, stk. 6, om 25 minutters satire dagligt Radio24syv har anmodet om en ændring af kravet om antallet af dage, satireprogrammer udsendes. Konkret ønsker Radio24syv, at kravet fremover skal være, at der skal sendes satireprogrammer minimum 5 af ugens dage (subsidiært 6 dage) og minimum 175 minutter pr uge. Radio24syvs ansøgning om ændring af pkt. 11, stk. 6, i tilladelsen vedrører et minimumskrav, jf. bekendtgørelse 3, stk. 1, nr. 6, hvor kravet er 25 minutters satire dagligt, og ligeledes jf. 5, stk. 1, nr. 3, hvorefter satire, jf. 3, stk. 1, nr. 6, skal fremstå som markant element indenfor tilladelseshavers programprofil. Da der er tale om et minimumskrav, skal ændringen vurderes i forhold til bekendtgørelsens 15. Nævnet har i denne forbindelse vurderet, om ansøgningen om justering af kravet om at der skal sendes satireprogrammer minimum 5 af ugens dage og minimum 175 minutter pr. uge kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1, og de i 15, stk. 2, anførte kriterier. Radio24syv har i ansøgningen anført, at justeringen sker af hensyn til danskernes lyttemønstre: Radio24syvs daglige satireprogram Bæltestedet sendes på hverdage i eftermiddagstimerne. I weekenden sendes det lørdag formiddag. Samtidig er programmet fast på top 5 over de mest downloadede programmer til tidsforskudt lytning i både 2013 og 2014 (bilag 2). Erfaringerne med sendeplanen viser, at Radio24syv opnår de højeste lyttertal i weekenden og dermed den bedste udnyttelse af programmet, hvis der sendes to programmer lørdag eller søndag, frem for at blive sendt lørdag og søndag. Det er imidlertid i modstrid med sendetilladelsen, som kræver, at radioen sender et satireprogram alle dage. Radio24syv sender i dag samlet set langt flere satireminutter end sendetilladelsen kræver, idet der sendes minimum 55 minutter 7 gange ugentligt svarende til 385 minutter. Sendetilladelsens samlede krav til antallet af satireminutter er på 175 minutter. Radio24syv ønsker at opnå dispensation, således at det er muligt at justere sendeplanen løbende i forhold til lyttermønster og konkurrencesituation.

4 Side 4 Med ændringen vil det fremover være muligt at tilrettelægge programsætningen, så radioen kan maksimere sine lyttertal til satireprogrammerne. At der som konsekvens af dispensationen ikke længere sendes satire hver dag, vurderer Radio24syv ikke vil påvirke den samlede lytning af satireprogrammer på Radio24syv, idet den tidsforskudte lytning af programmet allerede i dag udgør en meget stor del af den samlede lytning. Nævnet lægger ved vurderingen af denne ændring navnlig vægt på, om formålet med den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 2, nr. 4. Radio24syv har anført, at lytternes anvendelse af satireprogrammer forbedres ved at samle programmerne, således forringes hensigten med bekendtgørelsens 5, stk. 1, nr. 3 om at satire skal være et markant element ikke med den ændrede opfyldelsesmetode. Ændringen vil samtidig ikke betyde, at Radio24syvs produktion af satireminutter ændres, således vil der fortsat være mindst 175 minutters satire, hvilket svarer til 25 minutters programmer dagligt på ugebasis. Opfyldelsen ved justeringen må derfor anses som opfyldt mindst lige så godt som den nuværende opfyldelsesmetode. Det justrede krav vil gøre det muligt for radio24syv at tage øget hensyn til lytterenes konkrete adfærd, og det må derfor antages, at lytterne vil blive bedre betjent ved den ændrede model end ved den i ansøgningen stipulerede. Ændringen vil ikke medføre en økonomisk besparelse for Radio24syv, hvilket i overensstemmelse med bekendtgørelsens 15, stk. 3, betyder, at der ikke indføres krav om reduktion af tilskud. Nævnet vurderer endvidere; at de ovennævnte almindelige udbudsretlige synspunkter ikke er til hinder for en godkendelse af det ansøgte, idet det kan lægges til grund, at muligheden for at sende færre programmer, men samme antal minutters satire ikke på udbudstidspunktet konkret ville have medført, at yderligere deltagere havde valgt at ansøge; at udsættelsen heller ikke ville have medført, at en anden ansøger havde fået tildelt programtilladelsen, idet der kun var en ansøger; at det ansøgte ikke fører til, at tilladelsen udvides i betydeligt omfang til at omfatte ydelser, der ikke oprindeligt var fastsat heri, og endelig; at det ansøgte ifølge det af Radio24syv oplyste ikke forrykker den økonomiske balance i tilladelseshavers favør. Nævnet er endelig af den opfattelse, at planerne for satire sikrer, at kravet må forventes at blive opfyldt mindst lige så godt som med det i ansøgningen oprindeligt tilbudte.

5 Side 5 På denne baggrund finder Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen om, at der skal sendes satireprogrammer minimum 5 af ugens dage og minimum 175 minutter pr. uge kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1. Ad 2) Ansøgning om dispensation fra kravet i tilladelsens pkt. 11, stk. 1. Radio24syvs ansøgning om ændring af pkt. 11, stk. 6, i tilladelsen vedrører et minimumskrav jf. bekendtgørelse 3, stk. 1, nr. 1, hvorefter programvirksomheden på den fjerde FM-kanal minimum skal indeholde 2 timers nyhedsudsendelser pr. døgn, der skal sendes hver time døgnet rundt i udsendelser af minimum 5 minutters varighed. Da der er tale om et minimumskrav, skal ændringen vurderes i forhold til bekendtgørelsens 15. Radio24syv har konkret ansøgt om en justering, således, at kravet om, at timeudsendelserne af nyheder minimum skal have en varighed af 5 minutter ændres. Radio24syv vil konkret ændre kravet til 2 timers nyhedsudsendelser pr. døgn, med nyhedsudsendelser hver time døgnet rundt.. Nævnet har i denne forbindelse vurderet, om ansøgningen om der kan dispenseres fra tilladelseshavers tilsagn i forbindelse med den oprindelige ansøgning kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1, og de i bestemmelsens stk. 2 anførte kriterier. Ved denne vurdering lægger nævnet i henhold til 15, stk. 2, nr. 4, navnlig vægt på, om den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne. Radio24syv har i ansøgningen redegjort for følgende: En række undersøgelser viser samstemmende, at et stærkt voksende antal danskere i dag holder sig løbende nyhedsopdateret på nettet, mobiltelefoner og tablets. Denne udvikling følger den generelle tendens hos borgerne at man selv ønsker at bestemme, hvornår man forbruger hvad enten det er indkøb eller nyhedsopdateringer. Konsekvensen er, at den traditionelle radionyhedsformidling på hele klokkeslæt spiller en mindre rolle i dag. Samtidig betyder adgangen til løbende nyhedsopdateringer, at behovet for korte nyheder i dag er mindre mens behovet for baggrund og analyse tilsvarende vokser. Der er utallige muligheder for at finde ud af, hvad der sker, mens udbuddet af forklaringer på, hvorfor ting sker, er markant mindre.radio24syv ønsker at opnå mulighed for at udvikle radioens nyhedsformidling i takt med brugernes behov og adfærd og vil derfor have mulighed for at tilbyde længere timenyhedsudsendelser på udvalgte tidspunkter af døgnet

6 Side 6 mens vi omvendt vurderer, at timenyheder på mindre end 5 minutters varighed kan være tilstrækkeligt på andre tidspunkter af døgnet. Det er baggrunden for, at Radio24syv ønsker at opnå dispensation fra sendetilladelsens krav om, at timenyhederne altid skal være af minimum 5 minutters varighed. En løbende produktion af timenyheder er ressourcekrævende og muligheden for at producere længere timenyhedsudsendelser f.eks. i dagtimerne er derfor afhængig af, at radioen får mulighed for at omfordele ressourcerne fra nattetimerne. I dag er en række vagter tilrettelagt, så der er ekstra mandskab frem til kl og igen fra kl Ved at opnår dispensation er det muligt at omfordele vagter så der alene er en nyhedsvært i nattetimerne og dermed omprioritere ressourcer til mere selvstændig nyhedsjournalistik i dagtimerne, hvor mulighederne for at opdyrke historier, research og producere nyheder er langt bedre end i nattetimer. Vedlagt som Bilag 3 er en oversigt over lyttertallene til timenyheder - beregnet som gennemsnit i Radio24syv opridser et dilemma mellem korte nyhedsopdateringer overfor behovet for baggrund og analyse. Radio24syv fremhæver, at adgangen til løbende nyhedsopdateringer er øget, og at den traditionelle radionyhedsformidling på hele klokkeslæt derfor har en mindre betydning i dag, hvorfor en ændring af timenyheder af fem minutters varighed til at være nyhedsudsendelser hver time døgnet rundt, men uden minutangivelse vil kunne styrke den journalistiske produktion, samtidig med at den oprindelige hensigt med timenyheder bevares. Det fremgår også af det medsendte bilag Nyheder og lytning ml 24 og 05, at lytningen målt på reach falder i nattetimerne. Radio24syv vil gerne styrke nyhedsformidlingen på udvalgte tidspunkter i døgnet ved at øge antallet af nyhedsminutter på disse tidspunkter og reducere på andre tidspunkter vurderet med udgangspunkt i brugernes behov og adfærd. Radio24syv oplyser endvidere, at der, hvis ændringen godkendes, vil ske en omfordeling inden for nyhedsbudgettet af midler fra nattetimerne med henblik på at kunne prioritere ressourcer til mere selvstændig nyhedsjournalistik i dagtimerne, hvor mulighederne for opdyrkning, research og produktion er bedre end om natten. Der vil fortsat være nyheder døgnet rundt, og minimumskravet i forhold til det samlede antal minutter vil fortsat være overholdt. Nævnet er samlet set af den opfattelse, at med de beskrevne planer for nyhedsproduktion må formålet med den ansøgte opfyldelsesmåde i forhold til udsendelse af nyheder forventes at blive opfyldt mindst lige så godt som med det oprindeligt tilbudte, da der tages højde for adgangen til korte nyhedsopdateringer ved øget udbud af andre tjenester fra andre medier, samtidig med at

7 Side 7 nyhedsproduktionen styrkes på andre tidspunkter i form af længere udsendelser. Samtidig opnår kanalen efter det oplyste ikke en besparelse ved den ønskede ændring inden for nyhedsbudgettet. Nævnet vurderer endvidere, at de ovennævnte almindelige udbudsretlige synspunkter ikke er til hinder for en godkendelse af det ansøgte, idet det kan lægges til grund; at muligheden for den ønskede ændring ikke på udbudstidspunktet konkret ville have medført, at yderligere deltagere havde valgt at ansøge; at det nu ansøgte heller ikke have medført, at en anden ansøger havde fået tildelt programtilladelsen, at ændringen ikke fører til, at tilladelsen udvides i betydeligt omfang til at omfatte ydelser, der ikke oprindeligt var fastsat heri, og endelig, at det ansøgte ifølge det af Radio24syv oplyste ikke forrykker den økonomiske balance i tilladelseshavers favør. På denne baggrund finder Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen om ændring af opfyldelsesmåden for timenyheder kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1. Ad 3) Dispensation fra dispensation udstedt af nævnet den 12. september 2011 om krav og tilsagn om 1140 minutters nyheder pr. uge - Helligdagssendeplan Radio24syvs ansøgning om ændring af dispensation udstedt af nævnet den 12. september 2011 vedrører et justeret tilsagn. Tilsagnet skal ses i relation til minimumskravet om nyheder jf. bekendtgørelse 3, stk. 1, nr. 1, hvor kravet er, at programvirksomheden på den fjerde FM-kanal minimum skal indeholde 2 timers nyhedsudsendelser pr. døgn, der skal sendes hver time døgnet rundt i udsendelser af minimum 5 minutters varighed. Da der er tale om et tilsagn, skal ændringen vurderes i forhold til bekendtgørelsens 16, da det må forudsættes at helligdage ikke hindre udsendelse af de 2 timers nyhedsudsendelse per døgn, i alt 840 minutter per uge, der er et minimumskrav jf. bekendtgørelsens 3, stk. 1, nr. 1. Konkret har Radio24syv ansøgt om følgende ændring: Krav og tilsagn om 1140 minutters nyheder pr. uge, dog undtaget uger med helligdage (Påske, St. Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Pinse og jul). Radio24syvs har ansøgt om tilladelse til at reducere antallet af nyhedsminutter pr. uge i de seks af årets uger, der indeholder helligdagene i påske, Store Bededag, Kristi Himmelfartsdag, pinsemandag og helligdagene omkring jul og nytår. Det skyldes at Radio24syv på helligdage anvender en sendeplan, der svarer til sendeplanen i weekender. De 1140 minutters nyheder pr. uge vedrø-

8 Side 8 rer et tilsagn om nyhedsprogrammer udover minimumskravet, jf. bekendtgørelsens 9, nr. 3, jf. 10, stk. 1, nr. 3. Stationen ønsker på denne baggrund at reducere antallet af nyhedsminutter til de faktisk påtænkte minutter per uge, som stadigvæk ligger 300 minutter over minimumskravet, jf. bekendtgørelsens 3, stk. 1, nr. 1, på i alt 840 minutter pr. uge. Nævnet lægger også ved denne vurdering i henhold til 16, stk. 3, jf. 15, stk. 2, nr. 4 navnlig vægt på, om den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne. Radio24syv har oplyst: Radio24syv sender i langt de fleste af årets uger mere end de krævede 1140 minutters nyheder pr. uge. Gennemsnittet for 2013 udgjorde således minutters nyheder pr. uge selv om der 6 af årets uger er sendt mindre end kravet på 1140 minutters nyheder. Underopfyldelsen af kravet i 6 af årets uger opstår i ugerne med helligdage: Påske, Store Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Pinse og jul, og skyldes at Radio24syv på helligdage opererer med en sendeplan, der modsvarer sendeplanen i weekender. Nyhedsbilledet og radiolytningen på helligdage og i weekender er anderledes end på hverdage. En meget stor del af danskerne holder fri, det politiske liv går på vågeblus og også internationalt sker der mindre i nyhedsbilledet. Det afspejler sig tydeligt i aviserne og nyhedsbureauerne og dermed også i radioens nyhedsudsendelser. Lytningen er også anderledes. To af dagligdagens faste radiotidspunkter morgen og sen eftermiddag spiller en helt anden rolle på helligdage og i weekender fordi langt de fleste af os ikke er på vej til og fra arbejde. Det er årsagen til, at hverdagens traditionelle aktualitetsmagasiner i morgen- og eftermiddagstimerne med nyhedsopdateringer og businessnyheder udgår og erstattes af andre og mindre nyhedsorienterede programformater. Omlægningen er sket ud fra et ønske om at optimere lyttertal og dermed sikre, at radioens ressourcer anvendes så flest mulige lyttere får glæde af radioens programmer. Sendetilladelsen opererer med to begreber hverdage og lørdage og tager som sådan ikke stilling til udsendelser på de almindelige danske helligdage. Det er radioens opfattelse, at det i forhold til lyttervaner og forbrug giver mening at sidestille helligdage med weekender, når det gælder nyhedsdækning.

9 Side 9 Nævnet vurderer, at formålet med den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne. Nævnet vurderer endvidere, at de ovennævnte almindelige udbudsretlige synspunkter ikke er til hinder for en godkendelse af den ansøgte reduktion af antallet af nyhedsminutter ud over minimumskravet, idet det kan lægges til grund; at muligheden for den ønskede ændring ikke på udbudstidspunktet konkret ville have medført, at yderligere deltagere havde valgt at ansøge; at det nu ansøgte heller ikke have medført, at en anden ansøger havde fået tildelt programtilladelsen, at ændringen ikke fører til, at tilladelsen udvides i betydeligt omfang til at omfatte ydelser, der ikke oprindeligt var fastsat heri, og endelig, at det ansøgte ifølge det af Radio24syv oplyste ikke forrykker den økonomiske balance i tilladelseshavers favør. På denne baggrund finder Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen om ændring kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 16, stk. 1. Ad 4) Dispensation fra kravet i tilladelsens pkt. 12 om at minimum 30 pct. af den udsendte musik skal være dansk i såvel tidsrummet kl som tidsrummet kl Radio24syv har ansøgt om en justering af kravet om minimum 30 pct. dansk musik i tidsrummene og Kravet er et minimumskrav i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2. Da der er tale om et minimumskrav, skal ændringen vurderes i forhold til bekendtgørelsens 15. Radio24syv ønsker Radio- og tv-nævnets godkendelse af, at minimum 30 pct. af den udsendte musik skal være dansk opgjort på hele døgnet. Radio24syv begrunder ændringen på følgende måde: Radio24syv har valgt at positionere sig som en radio med entydigt fokus på det talte ord. Radioen spiller langt mindre musik end sendetilladelsen rummer mulighed for. Beslutningen er taget i en erkendelse af, at musik aldrig kan blive en konkurrenceparameter på en taleradio, og at sendetilladelsens mangfoldige krav til diversiteten i musikgenrer yderligere forringer mulighederne for at opnå en klar profil. Yderligere må der i dagtimerne mellem kun udsendes relevant begrundet musik. Konsekvensen er derfor, at Radio24syv spiller meget lidt musik - især i dagtimerne. Musikprocenten i tidsrummet ligger ifølge den seneste opgørelse

10 Side 10 fra Q3 i 2014 mellem 0,5 og 1. Det svarer til mellem 3 og 7 minutters musik dagligt, og i kombination med kravet om, at der kun må spilles relevant begrundet musik, betyder det reelt, at det er grænsende til umuligt at opfylde kravet om at der skal spilles minimum 30 pct. dansk musik i tidsrummet. Radio24syv har ingen ønske om at nedtone brugen af danske musik, men ønsker at opgørelsen af musikprocenten strækkes over et længere tidsrum. Radio- og tv-nævnet lægger ved denne vurdering navnlig vægt på, om formålet med den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 2, nr. 4. Nævnet vurderer, at formålet med den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne. Nævnet er samlet set af den opfattelse, at den ansøgte ændring synes at øge fleksibiliteten i opfyldelsen samtidig med at kravet om dansk musik udvides til ligeledes at gælde i tidsrummet Justeringen betyder konkret at kravet om dansk musik udvides, hvilket samtidig betyder, at radio24syv opnår mulig for at opfylde kravet om dansk musik i tidsrummet 06-18, uden at kravet står i vejen for, at musikvalget er relevant begrundet, jf. 3, stik. 3. Nævnet vurderer endvidere, at de ovennævnte almindelige udbudsretlige synspunkter ikke er til hinder for en godkendelse af den ansøgte justering af musikkravet fra at være gældende i perioden og til at blive opgjort på hele døgnet, idet det kan lægges til grund; at muligheden for den ønskede ændring ikke på udbudstidspunktet konkret ville have medført, at yderligere deltagere havde valgt at ansøge; at det nu ansøgte heller ikke have medført, at en anden ansøger havde fået tildelt programtilladelsen; at ændringen ikke fører til, at tilladelsen udvides i betydeligt omfang til at omfatte ydelser, der ikke oprindeligt var fastsat heri, og endelig, at det ansøgte ifølge det af Radio24syv oplyste ikke forrykker den økonomiske balance i tilladelseshavers favør, da betalingen for dansk og udenlandsk musik er den samme. På denne baggrund finder Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen om ændring kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1.

11 Side 11 Ad 5) Dispensation fra kravet om udvikling og produktion af 24syv Monogram, jf. dispensation udstedt af nævnet den 12. september 2011 vedrørende kravet i tilladelsens pkt. 35. Radio24syvs ansøger om dispensationen fra dispensation udstedt af nævnet 12. september Det oprindelige krav var et tilsagn om en konkret opfyldelsesmåde og vedrørte pkt. 35 i tilladelsen vedrørende et tilsagn i ansøgningen om den konkrete opfyldelsesmåde af kravet om musik-formidling, jf. bekendtgørelsens 9, nr. 10, jf. 10, stk. 1, nr. 10. Da der er tale om et tilsagn, skal ændringen vurderes i forhold til bekendtgørelsens 16, da en ny dispensation ikke vil hindre opfyldelse af kravet om øvrige kulturprogrammer jf. bekendtgørelsens 3, stk. 1, nr. 7, samt kravene om musik jf. 3, stk. 3 og 5, stk. 1., nr. 5. Radio24syv har konkret ansøgt om dispensation fra det oprindelige krav, i tilladelsens punkt 35, således at det ikke længere indgår i radioens opgaver at sende live-optagelser af musikkoncerter med publikum og således at produktionen af 24syv Monogram stopper med virkning fra 1. januar På baggrund af tilsagn herom i den oprindelige ansøgning, var Radio24syv i henhold til tilladelsens pkt. 35 forpligtet til, at der eksempelvis i forbindelse med programmet "Stream Live" vil blive nedsat en gruppe af kunstnere og branchefolk, der støtter kanalens musikjournalister i valget af relevante kunstnere. Alle koncerter lægges straks efter udsendelse på radio ud som podcasts. Der vil hver uge blive udsendt mindst et program udefra (et spillested eller lign.) med liveband og publikum. Radio24syv fik dispensation til den i ansøgningen definerede opfyldelsesmåde. I stedet for de i den oprindelige ansøgning beskrevne musikformidlingsprogrammer, herunder Stream live, ønskede Radio24syv at sende programmet 24syv Monogram. Nævnet vurderede, om ansøgningen om ændringen af tilladelseshavers tilsagn i forbindelse med den oprindelige ansøgning til det oplyste nye koncept og det beskrevne program 24syv Monogram kunne imødekommes, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1, og de i bestemmelsens stk. 2 anførte kriterier. Det skete ved vurdering af, om formålet med den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kunne anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne, jf. 15, stk. 2, nr. 4.

12 Side 12 Til programmet Stream live var afsat kr. pr. ugentlig musikproduktion, mens der i det ansøgte reviderede programbudget var afsat ca kr. til den planlagde ugentlige musik-produktion af 24syv Monogram. Radio24syv har forklaret følgende om 24syv Monogram : Dette koncept opstillede en række faste rammer for nyindspilning af 3 sange. Danske kunstnere får til opgave at nyindspille tre musiknumre en nykomponeret sang, et covernummer af en anden kunstners sang og en nyfortolkning af et af kunstnerens/bandets egne numre. Numrene skal indspilles live og direkte på vinylplade, som derefter udgives til salg. En række radioprogrammer følger så tilblivelsen af musiknumrene. Ønsket om at skabe 24syv Monogram udsprang af en analyse af, hvilke muligheder en taleradio ville have for at opnå en position og en profil på musik. Der var allerede på dispensationstidspunktet mange musikkanaler på FM, DAB og internettet, og der ud over var musik tilgængelig på et utal af specialiserede tjenester som itunes, Spotify, Wimp og mange, mange andre. Siden da er antallet af muligheder for at høre musik øget yderligere, og mange musiktjenester indgår i dag gratis, som tillægsydelser ved f.eks. mobilabonnementer. Udbuddet af musik betyder, at lytterne har adgang til både meget store mængder populærmusik og samtidig også kan få tilfredsstillet deres ønsker om adgang til selv de mest specialiserede musikgenrer/musikere/tidsperioder i et omfang og kvalitet, som langt overstiger, hvad en traditionel radiokanal kan tilbyde. Radio24syv tog allerede fra sendestarten i 2011 konsekvensen af det kolossale udbud af musiktjenester og besluttede at reducere afspilningen af musik til ganske få kulturprogrammer. Dette skete i en erkendelse af nødvendigheden af at rendyrke en klar taleradioprofil og markedsposition. Nu har vi 3 års erfaring med musikkonceptet 24syv Monogram. Der er sendt en række unikke radioudsendelser og produceret mange smukke musiknumre på konceptet, men vi kan konstatere, at mulighederne for at fortsætte produktionen af 24syv Monogram er ved at være udtømt. Radio24syv er brandet og markedsført som en dedikeret taleradio, og kombineret med det kolossale udbud af musiktjenester har det vist sig nærmest umuligt at opnå en tilfredsstillende lytterposition med de musikprogrammer, radioen producerer. Lytterne forbinder ganske enkelt ikke Radio24syv med specialiserede musikprogrammer. Lyttertallene er dybt utilfredsstillende set i forhold til ressourceforbruget på 24syv Monogram. De svigtende lyttertal er også årsagen til at programmet sendes i aftentimerne i weekenden. Det er

13 Side 13 heller ikke et program som efterspørges i særlig stor udtrækning på ondemand. Se Bilag 2. Radio24syv har udgivet en serie af specielle LP-plader på vinyl med de unikke indspilninger fra 24syv Monogram. Det har været i led i arbejdet med at sikre programmet og de medvirkende musikere en ekstra markedsføringsplatform - men erfaringerne viser tydeligt, at der hverken er efterspørgsel efter LPpladerne eller har været nogen presseomtale af disse udgivelser. Radioen har ligeledes etableret en webshop uden større kommerciel succes. Derfor har radioen på nuværende tidspunkt LP-plader opmagasineret, som ingen ønsker at aftage. I starten var der en vis interesse blandt musikere for at medvirke i 24syv Monogram, selv om radioens status om taleradio ikke gjorde det oplagt for musikere at prioritere indsatsen her. Men efterhånden som det står klart, at der ikke er nogen stor lytteropbakning til programformatet, at LP-pladerne ikke har nogen kommerciel værdi og at der derfor heller ikke opnås nogen særlig markedsføringseffekt, så oplever vi nu, at det er uhyre svært at få musikere til at medvirke i 24syv Monogram. Sammenfattende mener vi, at det er en uhyre dårlig udnyttelse af radioens licensmidler, at fastholde kravet om en særlig indsats i forhold til livemusik og 24syv Monogram. På den baggrund ansøger Radio24syv derfor om dispensation fra sendetilladelsens krav, pkt. 35, således at det ikke længere indgår i radioens opgaver at sende live-optagelser af musikkoncerter med publikum og således at produktionen af 24syv Monogram stopper med virkning fra 1. januar Radio24syv har redegjort for erfaringerne med 24syv Monogram og de konkrete udfordringer med konceptet set i lyset af de tilgængelige alternative musiktjenester. En dispensation fra den konkrete opfyldelsesmåde vil have en økonomisk virkning, som Radio24syv har gjort opmærksom på. Set i lyset af radio24syvs profil vil stationen allokere midlerne til andre programformater, da programmerne ikke er en effektiv anvendelse af de tildelte licensmidler, og der samtidig ikke længere er reel interesse i at få musikere til at deltage. Konkret har Radio24syv anført følgende: Radio24syv vil naturligvis allokere de midler, der frigøres fra produktionen af 24syv Monogram til andre programformater. Vi planlægger faste ugentlige programmer med oplæsning af litteratur, et aktuelt samtaleprogram med Finn Nørbygaard som vært, en række programmer om livsstil og kultur og en ressourcemæssig styrkelse af radioens programmer lørdag og søndag morgen.

14 Side 14 Med fælles ønske om at styrke programmer i radioens dagtimer, hvor der er flere potentielle lyttere. Radio24syv har samtidig redegjort for, at en lukning af 24syv Monogram hverken vil påvirke stationens muligheder for opfyldelse af minimumskravet om 20 timers øvrige kulturprogrammer pr. uge eller kravene om musikprofil og formidling om musik. Nævnet lægger også ved denne vurdering i henhold til 16, stk. 3, jf. 15, stk. 2, nr. 4, navnlig vægt på, om den ønskede deltjeneste på anmodningstidspunktet kan anses som opfyldt mindst lige så godt ved den ændrede opfyldelsesmåde som ved den i ansøgningen beskrevne. Nævnet er samlet set af den opfattelse, at den ansøgte ændring kan godkendes. Godkendelsen sker under hensyntagen til den begrænsede interesse såvel fra lyttere som over tid fra musikere, hvilket alt andet lige gør det mindre attraktivt at anvende ressourcer til produktion af programmet. Dertil kommer, at radioens webshop med numrene fra 24syv Monogram på LP ikke har været en succes, hvorfor der nu er mellem LP-plader opmagasineret, hvilket understreger den begrænsede interesse for produktionen. Programmet har medvirket til opfyldelse af minimumskravet vedrørende øvrige kulturprogrammer, og en dispensation vil medføre en økonomisk omfordeling inden for produktion af kulturprogrammer. Radio24syv har i ansøgningen om dispensation tilkendegivet et ønske om at styrke kulturprogrammer, eksempelvis i form af faste ugentlige programmer med oplæsning af litteratur, et samtaleprogram med Finn Nørbygaard m.v. Nævnet stiller i denne forbindelse krav om, at Radio24syv i sine årlige redegørelser skal beskrive hvordan styrkelsen af kulturprogrammer har fundet sted. Nævnet vurderer, at de ovennævnte almindelige udbudsretlige synspunkter ikke er til hinder for en godkendelse af det ansøgte, idet det kan lægges til grund; at muligheden for den ønskede ændring ikke på udbudstidspunktet konkret ville have medført, at yderligere deltagere havde valgt at ansøge; at det nu ansøgte heller ikke have medført, at en anden ansøger havde fået tildelt programtilladelsen, at ændringen ikke fører til, at tilladelsen udvides i betydeligt omfang til at omfatte ydelser, der ikke oprindeligt var fastsat heri, og endelig, at det ansøgte ifølge det af Radio24syv oplyste ikke forrykker den økonomiske balance i tilladelseshavers favør, da besparelsen fra produktion af 24syv Monogram skal gå til styrkelse af øvrige kulturprogrammer. På denne baggrund finder Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen om ændring af opfyldelsesmåden kan imødekommes, jf. bekendtgørelsens 16, stk. 1.

15 Side 15 På baggrund heraf har Radio- og tv-nævnet på sit møde den 17. december 2014 truffet følgende AFGØRELSE: 1) Radio- og tv-nævnet godkender Radio24syvs ansøgning om dispensation, således at der skal sendes satireprogrammer minimum 5 af ugens dage og minimum 175 minutter pr. uge. Jf. 15, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 5 af 5. januar 2011 om udbud af den fjerde FM-kanal. 2) Radio- og tv-nævnet godkender den ansøgte ændring af opfyldelsesmåden for timenyheder, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1. Radio24syv skal herefter udsende 2 timers nyhedsudsendelse pr. døgn, med nyhedsudsendelse hver time døgnet rundt. Radio24syv skal fremadrettet beskrive hvordan lytterne har taget imod justeringen. 3) Radio- og tv-nævnet godkender den ansøgte dispensation om implementering af en helligdagssendeplan, jf. bekendtgørelsens 16, stk. 1. Radio24syv skal således sende 1140 minutters nyheder pr. uge, dog undtaget uger med helligdage (Påske, St. Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Pinse og jul). Godkendelsen sker under forudsætning af, at der i overensstemmelse med bekendtgørelsens 3, stk. 1, nr. 1, og ovenstående dispensation sendes minimum 2 timers nyhedsudsendelser pr. døgn med nyhedsudsendelse hver time døgnet rundt. 4) Radio- og tv-nævnet godkender den ansøgte ændring af kravet om minimum 30 pct. dansk musik, der opgøres på hele døgnet, jf. bekendtgørelsens 15, stk. 1. 5) Radio- og tv-nævnet godkender den ansøgte ændring af tilsagn om opfyldelsesmåden i henhold til tilladelsens pkt. 35, jf. bekendtgørelsens 16, stk. 1, i, således at de oprindeligt givne tilsagn om formidling af musik ved de oplyste eksempler på musikformidlingsprogrammer, herunder Stream live, udgår. Godkendelsen sker under forudsætning af, at Radio24syv styrker de øvrige kulturprogrammer og fremadrettet i de årlige public service-redegørelser beskriver hvordan styrkelsen af kulturprogrammer har fundet sted. Ovenstående dispensationer og godkendelse af ændringer i forhold til tilladelsen gives under forudsætning af, at Radio24syv overholder de øvrige krav og

16 Side 16 vilkår, der følger af programtilladelse udstedt den 10. maj 2011, bekendtgørelsen, det i udbudsmaterialet oplyste og de af nævnet udstedte dispensationer. Mads Bryde Andersen formand Christian Edelvold Berg nævnssekretær

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal Den 1. november 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: chefredaktør Jørgen Ramskov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Søren F. Jensen Specialkonsulent,

Læs mere

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Ansøgning

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse Radio- og tv-nævnet 27. oktober 2015 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Dir.tlf. 33 73 33 35 lvl@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs

Læs mere

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal Den 25. juni 2018 Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: chefredaktør Jørgen Ramskov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Søren F. Jensen Specialkonsulent,

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse 26. oktober 2016 Radio- og tv-nævnet Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse for 2015 Morten Stephensen mos@slks.dk +45 33 74 52 32 Jour. nr. 16/03083 Radio- og tv-nævnet

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv.

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv. Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2014-001425 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

A) Faktiske oplysninger

A) Faktiske oplysninger BILAG 6 Scenarie c: Den folkelige radio A) Faktiske oplysninger Beskrivelse Lyttermålgruppe(-r) Forventninger til lyttertal Kanalens placering i det samlede danske radiobillede Forventes modellen at kunne

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal Kulturministeren har udstedt bekendtgørelse nr. 5 af 5. januar 2011 om udbud af den fjerde FM-kanal (bekendtgørelsen). I henhold til 1 i bekendtgørelsen

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund Radio- og tv-nævnet 23. december 2013 Christian Edelvold Berg Specialkonsulent ceb@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:3373 3330 J. nr. 2012-027649 Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse

Læs mere

Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier)

Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Ansøger kan opnå point for tilsagn i forhold til de skønhedskriterier, der er angivet i bekendtgørelsens 23. Der henvises til de nærmere angivelser

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse. 1. Lovgrundlag og baggrund Radio- og tv-nævnet 4. november 2014 Christian Edelvold Berg Specialkonsulent ceb@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:3373 3330 J. nr. 2012-027649 Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-008563 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Berlingske People A/S Pilestræde 34 1147 København K. Att.: Lisbeth Knudsen. Tilladelse til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FMradiokanal

Berlingske People A/S Pilestræde 34 1147 København K. Att.: Lisbeth Knudsen. Tilladelse til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FMradiokanal Berlingske People A/S Pilestræde 34 1147 København K Att.: Lisbeth Knudsen Radio- og tv-nævnet 10. maj 2011 Sagsnr.; 2011-007959 Jette Fievé chefkonsulent jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3333

Læs mere

Scenarie b: NewsTalk-radioen

Scenarie b: NewsTalk-radioen BILAG 5 Scenarie b: NewsTalk-radioen A) Faktiske oplysninger: Beskrivelse Lyttermålgruppe(-r) Forventninger til lyttertal Kanalens placering i det samlede danske radiobillede Forventes modellen at kunne

Læs mere

29. august 2014. Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1004 København K. Att: adm. Direktør Steen Ulf Jensen

29. august 2014. Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1004 København K. Att: adm. Direktør Steen Ulf Jensen 29. august 2014 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1004 København K Radio- og tv-nævnet Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Att: adm. Direktør

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse for 2016 Bilag 1) Kravsspecifikation for Radio24syvs programtilladelse: 1. Nyheder Tilladelsens pkt. 11, stk. 1: Programvirksomheden

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S' henvendelse om kanaludskiftninger

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S' henvendelse om kanaludskiftninger Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr.: 2014-002802 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

NOTAT. Spørgsmål og svar om FM4. Mundtligt stillede spørgsmål ved informationsmødet:

NOTAT. Spørgsmål og svar om FM4. Mundtligt stillede spørgsmål ved informationsmødet: NOTAT Den 16. april 2019 Spørgsmål og svar om FM4 Hermed følger svarene på de stillede spørgsmål fra henholdsvis informationsmødet den 5. april 2019 og den skriftlige spørgsmål/svar runde: Mundtligt stillede

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 38 Offentligt

Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 38 Offentligt Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 38 Offentligt Bekendtgørelse om udbud af den fjerde FM-kanal I medfør af 11, stk. 9, og 45, stk. 5, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier)

Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Ansøger kan opnå point for tilsagn i forhold til de skønhedskriterier, der er angivet i bekendtgørelsens 9. 10 uddyber og præciserer de nærmere

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2017

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2017 Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2017 Bilag 1) Kravsspecifikation for Radio24syvs programtilladelse: 1. Nyheder Tilladelsens pkt. 11, stk. 1: 2 timers nyhedsudsendelser

Læs mere

Bilag 1.2: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.2: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.2: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks 118 1004 København K Radio- og tv-nævnet 21. december 2015 Søren F. Jensen Juridisk specialkonsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 33 27 Boxer TV

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S anmodning om ibrugtagning af MUX 6

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S anmodning om ibrugtagning af MUX 6 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K 27. august 2013 Søren F. Jensen Juridisk konsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 27 Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer

Læs mere

8. marts Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks København K. Att.: adm. direktør Ulf Lund

8. marts Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks København K. Att.: adm. direktør Ulf Lund 8. marts 2016 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postboks 118 1014 København K Att.: adm. direktør Ulf Lund Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 slke@slke.dk

Læs mere

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet Bilag 2 Radio- og tv-nævnet 8. juni 2012 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet 2012 rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3369 Radio- og

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 17. marts 2006 FM 2006/21 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Baggrunden for forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004, der trådte i kraft den 1.

Læs mere

DR har modtaget Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010.

DR har modtaget Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010. Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSESFORMANDEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520

Læs mere

Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier.

Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier. Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier. Øvelse A) Robinson-ekspeditionen på TV. Bemærk: I denne øvelse er vi kun interesserede førstegangsudsendelser. Ofte, når man kaster sig over et program, man gerne

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS.

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS. TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr.: 2011-027308 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Tilsyn med programvirksomheden 2014

Tilsyn med programvirksomheden 2014 Københavns Lokal TV Amagerbrogade 185 2300 København S Sendt til per@nielsen.dk Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2014 Hasse Lundgaard Andersen fuldmægtig Direkte tlf.: 33 73 33 36 han@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

107,2 MHz i tidsrummet mandag til fredag kl. 16.00-19.00 + kl. 23.00-00.00 og lørdag-søndag kl. 15.00-17.00 + 23.00-00.00.

107,2 MHz i tidsrummet mandag til fredag kl. 16.00-19.00 + kl. 23.00-00.00 og lørdag-søndag kl. 15.00-17.00 + 23.00-00.00. Advokatfirmaet Beck & Partnere Postboks 259 7100 Vejle Att. Irene Dahl Hansen RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 27. marts 2009 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, som ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

VLR ApS og Radio Diablo ApS Nyboesgade Vejle. Att: Claus Nielsen

VLR ApS og Radio Diablo ApS Nyboesgade Vejle. Att: Claus Nielsen VLR ApS og Radio Diablo ApS Nyboesgade 35 7100 Vejle Att: Claus Nielsen RADIO- OG TV-NÆVNET 2. juli 2009 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3334 Anmodning

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til DAB-blok 3 Radio- og tv-nævnet 11. maj 2015 Sagsnr. 2014-021630 Lill-Jana Vandmose Larsen Juridisk specialkonsulent lvl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 35 Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser

Læs mere

København den 22. januar 2004

København den 22. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Lokalradioforeningen Max FM 2.Storradionævnet for v/ Stig Hartvig Nielsen Kronjylland/Djursland Hovedvejen 17, Kousted Kulturel Forvaltning 8900 Randers Laksetorvet 8900 Randers København

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s

Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på sendemulighed Y med en kapacitet på 128 kbit/s (kaldet DAB

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, som ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal (Landskanalen) 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed TV 2 Radio A/S tilladelse til at udøve programvirksomhed på

Læs mere

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv.

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. NOTAT 9. juni 2009 Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. Indledning Det fremgår af tillægsaftalen af 9. januar 2009 om omstruktureringsplan for TV 2/DANMARK og

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 28. november 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 28. november 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 28. november 2016 Klage

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2016

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2016 Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2016 Radio24syv har inden fristens udløb den 1. maj 2017 indsendt sin redegørelse for opfyldelse af public service-tilladelsen

Læs mere

Høring over bekendtgørelser om henholdsvis kommerciel og ikkekommerciel lokalradiovirksomhed

Høring over bekendtgørelser om henholdsvis kommerciel og ikkekommerciel lokalradiovirksomhed Se høringsliste Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3395 4200 slke@slke.dk www.slks.dk 26. september 2016 Høring over bekendtgørelser om henholdsvis kommerciel

Læs mere

Lokalradioforening Birkerød Bispevej København NV. Att.: Stefan Honoré

Lokalradioforening Birkerød Bispevej København NV. Att.: Stefan Honoré Lokalradioforening Birkerød Bispevej 4 2400 København NV Att.: Stefan Honoré RADIO- OG TV-NÆVNET 26. marts 2010 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373

Læs mere

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal Notat Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal 18. maj 2017 Den gældende programtilladelse til at anvende den sjette jordbaserede FMradiokanal (FM6) udløber den

Læs mere

til IT- og Telestyrelsen med oplysninger om de ønskede senderes konkrete position og andre tekniske karakteristika.

til IT- og Telestyrelsen med oplysninger om de ønskede senderes konkrete position og andre tekniske karakteristika. FM6 A/S Pilestræde 34 1147 København K Radio- og tv-nævnet 9. juli 2010 Sagsnr: 2010-016012 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 35 Tilladelse

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1 Radio- og tv-nævnet 1. juli 2016 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Telefon 33 73 33 35 lvl@slks.dk www.slks.dk Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1 Sendemulighederne

Læs mere

Kapitel 1. Udbuddets genstand

Kapitel 1. Udbuddets genstand Udkast til bekendtgørelse om udbud af public service-radiokanal med tilhørende sendemuligheder (den fjerde FM-kanal og DAB) I medfør af 45, stk. 5 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Radio- og tv-nævnet 27. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen

Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil vi fortælle jer om i dag? Tidsplan for udbud af ikkekommercielle lokalradiotilladelser Hvem kan søge? Lokalt indhold Hvad kan

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-009080 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520 3040

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal (Revideret udgave 24. januar 2011)

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal (Revideret udgave 24. januar 2011) RADIO- OG TV-NÆVNET 17. januar 2011 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3333 Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal (Revideret udgave

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV 5. april 2017 Sønderborg Lokal TV Sendt til: operation@sltv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV Sammendrag Radio-

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 03-06-2019 14:13:27 Indsendt af: Referencenummer: 1182448 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning N O T A T Til: Fors A/S Fra: Bird & Bird Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning 1. INDLEDNING Fors A/S har anmodet Bird & Bird om en kort udbudsretlig

Læs mere

Bilag 4. Rimelig fortjeneste, tilbagebetaling ved misligholdelse af tilladelsen og claw back ved overkompensation.

Bilag 4. Rimelig fortjeneste, tilbagebetaling ved misligholdelse af tilladelsen og claw back ved overkompensation. Bilag 4. Rimelig fortjeneste, tilbagebetaling ved misligholdelse af tilladelsen og claw back ved overkompensation. Radio- og tv-nævnet fører tilsyn med tilladelseshaverens opfyldelse af vilkår for tilladelsen.

Læs mere

<Ansøgers navn og adresse> (herefter tilladelseshaver) Tilladelse til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3, område nr.

<Ansøgers navn og adresse> (herefter tilladelseshaver) Tilladelse til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3, område nr. (herefter tilladelseshaver) Radio- og tv-nævnet 1. juli 2015 Sagsnr: 2014-022763 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang Kodas aktuelle medievane-undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker nu er hyppig bruger af en eller flere af de store musikstreamingtjenester. Det fremgår

Læs mere

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik 1. Parter: Denne aftale er indgået mellem på den ene side KODA og på den anden side SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet), som tilsammen

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 07-06-2019 14:15:28 Indsendt af: Referencenummer: 1184672 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV)

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV) 2. oktober 2018 Foreningen MV TV Sendt til: mathias@midtvesttv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Ulf Lund

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Ulf Lund 7. maj 2015 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Søren F. Jensen Juridisk specialkonsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 27 Att.: adm. direktør Ulf Lund Boxer TV

Læs mere

Høringssvar til høring over justeret udkast til bekendtgørelse om ikkekommerciel lokalradiovirksomhed

Høringssvar til høring over justeret udkast til bekendtgørelse om ikkekommerciel lokalradiovirksomhed Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Sendt per mail: medi@kulturstyrelsen.dk Aalborg, den 5. november 2015 Høringssvar til høring over justeret udkast til bekendtgørelse om ikkekommerciel

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Kodas Årsberetning 2012 Medieanalyse 21 Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Koda følger nøje udviklingen i danskernes medievaner. Vores aktuelle medieundersøgelse viser, at næsten

Læs mere

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv.

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv. 1 2 Spørgsmål: Sc.1 Hvor ofte hører du musik enten på cd, mobiltelefon, computer, mp3- afspiller (ipod) eller lign det vil sige musik du selv vælger at sætte på og som ikke kommer fra radio eller tv? Base:

Læs mere

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FM5 A/S H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att. Jim Receveur Radio- og tv-nævnet 26. juni 2014 Sagsnr.: 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING VELKOMMEN Radio Diablo og Radio Alfa Sydfyn er hele det sydfynske områdes populære, kommercielle radiostationer. Vi sender til hele Sydfyn med to forskellige radiostationer,

Læs mere

I/S DIGI-TV. H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk rtv@kulturstyrelsen.dk. Radio- og tv-nævnet

I/S DIGI-TV. H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk rtv@kulturstyrelsen.dk. Radio- og tv-nævnet I/S DIGI-TV Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Forlængelse af tilladelse til I/S DIGI-TV til distribution af lyd- og

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr: 2011-016247 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen TVdot

Afgørelse om tilsyn med Foreningen TVdot 4. september 2017 Foreningen TVdot Sendt til: setvdot@gmail.com Radio- og tv-nævnet Grace Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen TVdot Sammendrag Radio-

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 27-5-219 23:23: Indsendt af: Referencenummer: 11815 NemID Serienummer: 4B8ED218 Udsteder: CN=TRUST248 OCES Primary CA, O=TRUST248, C=DK Emne: CN=TRUST248

Læs mere

Bekræftelse på, at der sendes i henhold til programvilkårene i stationens tilladelse.

Bekræftelse på, at der sendes i henhold til programvilkårene i stationens tilladelse. 2. februar 2017 TV Bella Sendt til: dzenna7@msn.com Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Tilsyn med TV Bella Sammendrag Radio- og tv-nævnet har ført tilsyn

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig,

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

Resumé. Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3

Resumé. Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 Resumé Radio- og tv-nævnets genudbud af tilladelser til DAB-blok 3 I henhold til 1, jf. 10, i bekendtgørelse nr. 414 af 9. maj 2016, udbyder Radio- og tv-nævnet tilladelser til programvirksomhed i 12 af

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Radio- og tv-nævnet 18. december 2013 Sagsnr.: 2013-021914 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur.

Læs mere

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 25. november 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Jan B. Jans Specialkonsulent, cand.jur. jbj@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Felter markeret med * skal udfyldes. Vedhæftede bilag må højst fylde 15 MB i alt. CPR-nummer Fornavn (inkl. mellemnavn) Efternavn Vejnavn, nummer Evt. c/o adresse

Læs mere

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. januar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

Vedr. ny praksis for undervisning af tosprogede elever i dansk som andetsprog

Vedr. ny praksis for undervisning af tosprogede elever i dansk som andetsprog Hørsholm Kommune Rådhuset, Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign.

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign. De yngste streamer mest Særligt de unge streamer musik, programmer, film og serier, mens læsning af avis/blade online er mest populær blandt de 35-54-årige. Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier

Læs mere

6. juni Boxer TV A/S Langebrogade 1, København K. Att.: Adm. direktør Ulf Lund

6. juni Boxer TV A/S Langebrogade 1, København K. Att.: Adm. direktør Ulf Lund 6. juni 2018 Radio- og tv-nævnet Boxer TV A/S Langebrogade 1, 1. 1411 København K Att.: Adm. direktør Ulf Lund H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 rtv@slks.dk www.slks.dk Tilladelse

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. TREFOR Elnet A/S 21. december 2015 Detail & Distribution 15/11171 laa GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TREFOR Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

Notat 20. marts 2014. Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om Radio- og tvnævnets genudbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Notat 20. marts 2014. Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om Radio- og tvnævnets genudbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Notat 20. marts 2014 Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om Radio- og tvnævnets genudbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Kulturstyrelsen sendte den 27. januar 2014 et udkast til

Læs mere