RKKP målsætninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RKKP målsætninger"

Transkript

1 RKKP målsætninger Supplement til RKKP strategi Viden til et bedre sundhedsvæsen

2 2 RKKP 2019 Udgivelsen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Udgiver: Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) Olof Palmes Allé Aarhus N Version 1.2 Versionsdato: 14. marts 2019 Layout: Inge Lynggaard Hansen

3 3

4 4 RKKP-strategi Strategien for Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) i perioden omfatter tre strategiske målområder, der udstikker retningen på RKKP Videncentrets og databasestyregruppernes fælles indsats og samarbejde med eksterne aktører. Under hvert målområde er defineret en række delmål (se figur 1). Viden til et bedre sundhedsvæsen

5 5 Delmål Strategiske målområder Prioriterede sygdomsområder Udvikling og professionalisering Datakvalitet Dokumentation og standardisering Relevant registrering IT Grundlag for viden Data fra hele patientforløbet Oplysninger fra patienter/borgere Analyse og forskning Videndeling Læring og forbedring Udvikling Figur 1 RKKP-strategiens tre målområder og tilhørende delmål.

6 6 Målsætninger for strategiperioden Udvikling og professionalisering målsætninger Strategisk mål: Data i de kliniske kvalitetsdatabaser skal være relevante, valide og tidstro Målsætning (ultimo 2019) 1. Der er defineret nye principper for prioritering af databaser og gennemført en prioriteringsproces med RKKPs bestyrelse 2. RKKPs Videncenter er klar til at modtage, analysere og afrapportere på LPR3-data, når disse modtages fra Sundhedsdatastyrelsen 3. Der er foretaget en afdækning af muligheder for overførsel af data fra Sundhedsdatastyrelsen til RKKP på daglig basis 4. Overflytning til ny SAS-platform er gennemført 5. Daglig dataleverance er testet på 5 databaser. Målsætning (ultimo 2022) 1. Databaserne er prioriteret og hver enkelt database karakteriseret ved et prædefineret ydelsesniveau (evt. opdelt i høj lav) 2. Der er iværksat etablering af nye databaser/lukning af eksisterende svarende til prioriteret 3. Dækningsgraden i hver enkelt database udgør som minimum 90 % svarende til bekendtgørelseskrav 4. Begrebsmodel version 2 er udviklet og implementeret 5. RKKPs dokumentationsskabelon flugter med begrebsmodellen og afspejler gældende bekendtgørelseskrav 6. Der er identificeret en fælles kerne af data på cancer- og hjerteområdet, herunder specificeret epidemiologiske, kliniske og parakliniske informationer (variable), som er den relevante fællesmængde for de kliniske kvalitetsdatabaser 7. Der er iværksat etablering af inddata platform, som kan indlæse eksisterende data og fungere som indtastningssystem, hvor dette fortsat er nødvendigt. 8. Der er etableret et set-up, der sikrer hyppigere opdatering af data fra Sundhedsdatastyrelsen til RKKP 9. Samtlige dataflows i RKKPs Videncenter er processeret med henblik på at sikre tidstro data, d.v.s. en intern procestid på én arbejdsdag 10. Databaserne er tilpasset indhold og struktur i det nye Landspatientregister og Sundhedsvæsenets Organisationsregister 11. Der er gennemført en digital transformation i RKKP mhp at optimere datainddatering, -fangst, -behandling, -samstilling, -analyse og -afrapportering på alle niveauer i sundhedsvæsenet med særlig opmærksomhed på de faglige styregruppers adgang til data fra RKKP.

7 7 Grundlag for viden målsætninger Strategisk mål: Data i de kliniske kvalitetsdatabaser skal dække hele patientforløbet og forskellige aspekter af behandlingen, herunder patienternes vurdering af effekten Målsætning (ultimo 2019) 1. Indberetning af data fra almen praksis er etableret for diabetes og KOL og påbegyndt for Databasen for Astma i Danmark, Dansk Hjertesvigtdatabase, Dansk Depressionsdatabase og Atrieflimren i Danmark. Data afrapporteres til relevante parter i aggregeret form i RKKPs afrapporteringsportal, bl.a. på baggrund af dialog med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om afrapportering til den enkelte praksis 2. Der er etableret mulighed for, at kommuner kan overføre data via webservice til Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase, og Dansk Register for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom kan afrapportere indikatorer for kommunal rehabilitering 3. Brug af laboratoriedata er iværksat svarende til godkendt brug for følgende 7 databaser: Dansk Hjertesvigtdatabase, Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase, Atrieflimren i Danmark, Dansk Nefrologisk Selskabs Landsregister, Den Nationale Skizofrenidatabase, Dansk Prostata Cancer database og Dansk Fedmekirurgiregister 4. Der er udarbejdet en drejebog for, hvordan de enkelte databaser kan inkludere PRO-indikatorer og anvendelsen er påbegyndt. Målsætning (ultimo 2022) 1. Data fra almen praksis er inkluderet i de relevante databaser 2. Der er udarbejdet en drejebog for kommunernes deltagelse i de kliniske kvalitetsdatabaser 3. Alle relevante kræftdatabaser monitorerer kvaliteten af den onkologiske behandling 4. Alle relevante databaser indeholder data fra Sygehusmedicin-registeret (SMR) 5. Laboratoriedata er godkendt til brug og indført i alle relevante databaser 6. Der er etableret systematisk og automatisk datafangst til mindst 5 databaser fra de regionale journalsystemer 7. Mulighederne for at monitorere medicinske og kirurgiske komplikationer til systematisk opfølgning er afdækket (patientsikkerhed) 8. PRO-data er inkluderet i halvdelen af de relevante databaser.

8 8 Læring og forbedring målsætninger Strategisk mål: RKKP skal skabe synlighed om indsatser og resultater og bidrage til, at data og viden bringes i spil og understøtter et lærende sundhedsvæsen. Målsætning (ultimo 2019) 1. Løbende afrapportering efter godkendt metode Kliniske Kvalitetsdatabasers Afrapporteringsmodel (KKA) er sikret for 70 kliniske kvalitetsdatabaser 2. Der er gennemført 4 temaanalyser på kræftområdet med fokus på regional og socioøkonomisk variation i mortalitet 3. Der er gennemført en interessentanalyse, der afdækker forskellige brugeres behov for data og viden fra RKKP 4. Der er udarbejdet en plan for RKKPs interne og eksterne kommunikation 5. Der er offentliggjort 10 one-pagers med resumé af årsresultater for udvalgte databaser 6. Der er planlagt en konference og et netværksmøde mhp at sprede viden fra RKKP 7. Der er afholdt tre dialogmøder mellem Videncentret og medlemmer af de faglige styregrupper 8. Patienter er repræsenteret i 30 databasers styregrupper sv.t. anbefalinger herfor (2 repræsentanter pr. styregruppe) 9. Der er etableret et samarbejdsforum mellem RKKPs Videncenter og de regionale administrationer med henblik på videreudvikling af relevante områder i relation til de kliniske kvalitetsdatabaser 10. Der er beskrevet og afprøvet tre forskellige handlinger, der understøtter bedre ledelsesmæssig forankring af databasernes arbejde, herunder en mere systematisk opfølgning på databaseresultater 11. RKKP har bidraget til optimering af arbejdet i Læringsog Kvalitetsteams (LKT) med afsæt i analyse af tidligere erfaringer med LKT-samarbejdet. Målsætning (ultimo 2022) 1. Der sker løbende afrapportering efter godkendt metode Kliniske Kvalitetsdatabasers Afrap porteringsmodul (KKA) for alle databaser 2. Der er etableret en praksis med udarbejdelse og publicering af analyser omhandlende bl.a. socioøkonomisk og regional variation i mortalitet, og oplysninger om socioøkonomi er inddraget i flere databaser 3. Rammerne for RKKPs forskningsindsats og -støtte er beskrevet og kommunikeret, herunder snitfladen til de regionale datastøttecentre 4. Kommunikationsplan, der understøtter RKKPs vidensformidling både internt og eksternt, er implementeret 5. Samarbejdet mellem RKKPs Videncenter og de regionale administrationer er styrket, bl.a. ved udvikling af nuværende kontaktperson-netværk til et samarbejdsforum 6. Der er gennemført 3 konferencer mhp at understøtte deling af viden fra RKKP 7. Der er afholdt løbende dialogmøder mellem RKKP Videncenter og databasernes styregrupper 8. Der er patientrepræsentation i alle relevante databasestyregrupper 9. Der er etableret en velfungerende kobling mellem ledelser og databasernes styregrupper omkring kvalitetsforbedring, herunder etableret nye strukturer og arbejdsgange, der sikrer ledelsernes viden om kvalitetsudfordringer 10. RKKPs rolle i og bidrag til Lærings- og Kvalitetsteams (LKT) er evalueret og optimeret.

9 9 Strategien dækker hele RKKP. Mål opfyldelsen vil derfor afhænge af en kollektiv indsats fra både RKKPs Videncenter og de kliniske databasers styregrupper og fra leverandører og øvrige samarbejdspartnere. I tillæg til den af strategien afledte handlingsplan er der internt i RKKPs Videncenter plan- lagt en række aktiviteter, der ligeledes understøtter realisering af strategien. Disse handlinger er samlet i et internt drifts- og udviklingskatalog.

10 Hvorfor Vi stræber efter høj og ensartet kvalitet i sundhedsvæsenet til gavn for borgere og patienter i Danmark. Hvordan Vi understøtter, at der skabes enighed om, hvad der er god behandling, vi analyserer data og producerer viden i tæt samarbejde med klinikere, patienter og ledelser. Hvad Vi leverer viden og bidrager til læring og forbedring i sundhedsvæsenet.

Velkommen. - til sidste åbne workshop i RKKPs strategiproces

Velkommen. - til sidste åbne workshop i RKKPs strategiproces Åben Workshop om 2019 22 strategi og 2019 handlingsplan 30. november 2018 Velkommen - til sidste åbne workshop i RKKPs strategiproces Program 10.30-11.00 Ankomst og tjek ind med navneskilte Kom til uformelt

Læs mere

Beskrivelse af RKKP-ydelser og udviklingspakker Version 1.0, 2. maj 2019

Beskrivelse af RKKP-ydelser og udviklingspakker Version 1.0, 2. maj 2019 Beskrivelse af RKKP-ydelser og udviklingspakker Version 1.0, 2. maj 2019 Indledning Godkendte kliniske kvalitetsr skal leve op til en række bekendtgørelseskrav standardydelser krævet for sikre fortsat

Læs mere

Viden til et bedre sundhedsvæsen. Høringsversion. RKKP strategi

Viden til et bedre sundhedsvæsen. Høringsversion. RKKP strategi Viden til et bedre sundhedsvæsen RKKP strategi 2019-2022 2 Viden til et bedre sundhedsvæsen RKKP 2018 Udgivelsen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Udgiver: Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram

Læs mere

FÆLLES LØSNINGER Visioner for database baseret kvalitetsudvikling. Database baseret kvalitetsudvikling

FÆLLES LØSNINGER Visioner for database baseret kvalitetsudvikling. Database baseret kvalitetsudvikling FÆLLES LØSNINGER Visioner for database baseret kvalitetsudvikling RKKP strategi den korte version HVORFOR? Vi stræber efter høj og ensartet kvalitet i sundhedsvæsenet til gavn for borgere og patienter

Læs mere

Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP

Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP Tegning: Lars Andersen Introduktion Som patient eller pårørende har du et andet og vigtigt perspektiv på både dit eget og andres behandlingsforløb

Læs mere

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

KL S TEMADAG: DEN NYE KVALITETSMODEL PÅ SUNDHEDSOMRÅDET

KL S TEMADAG: DEN NYE KVALITETSMODEL PÅ SUNDHEDSOMRÅDET KVALITETSPROGRAMMET KL S TEMADAG: DEN NYE KVALITETSMODEL PÅ SUNDHEDSOMRÅDET Odeon kongreshus, Odense den 29. marts 2017 Hanne Agerbak, kontorchef, Center for social og sundhed, KL Det nationale kvalitetsprogram

Læs mere

Projekt indhentning og anvendelse af data om kommunal KOL-rehabilitering

Projekt indhentning og anvendelse af data om kommunal KOL-rehabilitering Projekt indhentning og anvendelse af data om kommunal KOL-rehabilitering Projektrapport: 'Indhentning og anvendelse af data om kommunal KOL-rehabilitering' April 2018 Indhold 1. Baggrund for projektet...

Læs mere

RKKP kommunikerer. Kommunikationsstrategi for RKKP

RKKP kommunikerer. Kommunikationsstrategi for RKKP RKKP kommunikerer Kommunikationsstrategi for RKKP 2019-2022 Indhold Forord og definitioner... 3 1: Introduktion... 4 2: Udfordringer for kommunikationen... 4 3: Mål og hovedbudskaber... 5 4: Principper

Læs mere

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Implementering i Dansk Lunge Cancer Register Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 05-09-2013 Hvorfor

Læs mere

RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger. Version 5. juni 2013

RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger. Version 5. juni 2013 RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger Version 5. juni 2013 Der er en stigende efterspørgsel efter kvalitet og online kvalitetsdata i det danske sundhedsvæsen. Efterspørgslen kommer fra klinikere

Læs mere

2. møde i RKKP s faglige følgegruppe vedr. LPR3

2. møde i RKKP s faglige følgegruppe vedr. LPR3 Følgegruppe vedr. LPR3 d. 26. marts 2019 2. møde i RKKP s faglige følgegruppe vedr. LPR3 v/projektleder Jesper Kjær Hansen på vegne af projektgruppen for LPR3 i RKKP Dagsorden 1. Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering 21.03.2018 Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering Titel Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hjerterehabilitering Dato og version D. 21. marts 2018 version 1.2

Læs mere

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd OUH Talks 27. juni 2018 Stephanie Lose Regionsrådsformand Region Syddanmark 1 Udgangspunkt for Region Syddanmark Sundhedsvæsenet

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Velkommen til et nyt kvalitetsprogram

Velkommen til et nyt kvalitetsprogram Sundhedspolitisk direktør Erik Jylling Velkommen til et nyt kvalitetsprogram Sundhedsdataprogrammet Fireårigt statsligt program 2015-2018 også under V-regering Ny national BI-sundhedsdataorganisation på

Læs mere

Hvordan kan de kliniske kvalitetsdatabaser understøtte arbejdet med værdibaseret sundhed?

Hvordan kan de kliniske kvalitetsdatabaser understøtte arbejdet med værdibaseret sundhed? Hvordan kan de kliniske kvalitetsdatabaser understøtte arbejdet med værdibaseret sundhed? Konference om værdibaseret sundhed Mandag den 5. februar 2018 i Tivoli Hotel & Congress Center Opsummering Udviklingen

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams

Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams Værd at vide før indstilling af emner til nationale Lærings- og kvalitetsteams 1 Indhold Kravene til indhold i et LKT 3 Baggrund og formål 3 Kriterier for udvælgelse af LKT 3 LKT metodikken 5 Metoder 5

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) En national klinisk kvalitetsdatabase. Kære Dataansvarlige på de neonatale afdelinger

Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) En national klinisk kvalitetsdatabase. Kære Dataansvarlige på de neonatale afdelinger Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) En national klinisk kvalitetsdatabase Kære Dataansvarlige på de neonatale afdelinger Vi kontakter dig, fordi den landsdækkende Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte

Læs mere

Regionernes tilgang og erfaringer med kvalitetsprogrammet

Regionernes tilgang og erfaringer med kvalitetsprogrammet Sundhedspolitisk direktør Erik Jylling Regionernes tilgang og erfaringer med kvalitetsprogrammet KL Temadag - 29. marts 2017 Ambitionen med kvalitetsprogrammet Fælles for 5 regioner og 98 kommuner Favner

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister

5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister 5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister Sundhedspolitisk direktør Erik Jylling Danske Regioner Velkomst kl. 14.00 14.10 06-03-2019 5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister Program for dagen 14.00-14.10

Læs mere

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Sikre fremdrift og optimal udnyttelse af de afsatte ressourcer i arbejdet i ekvis samt udvikle kompetencer og viden i sekretariatet. Fokus på projektledelse

Læs mere

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Foreningen af Speciallæger årsmøde 5. oktober 2012, Vejle Erik Jakobsen, Kvaliteten af sundhedsydelser Kan brugen af kliniske databaser

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. Principper, funktioner og forventet samspil med EPJ. EPJ-Observatoriets Årskonference Nyborg Strand 29.

Den Danske Kvalitetsmodel. Principper, funktioner og forventet samspil med EPJ. EPJ-Observatoriets Årskonference Nyborg Strand 29. Den Danske Kvalitetsmodel Principper, funktioner og forventet samspil med EPJ EPJ-Observatoriets Årskonference 2003 Nyborg Strand 29. oktober 2003 Projektsekretariatet Sundhedsstyrelsen Hvad er Kvalitetsmodellen?

Læs mere

Notat Input om Region Syddanmarks resultater og arbejde med patientsikkerheds og kvalitetsindsatser

Notat Input om Region Syddanmarks resultater og arbejde med patientsikkerheds og kvalitetsindsatser Område: Sundhedsområdet Afdeling: Center for Kvalitet, Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 11/32645 Dato: 5. december 2013 Udarbejdet af: Inge Pedersen, Allan Vejlgaard Jensen E mail: Inge.pedersen@rsyd.dk,

Læs mere

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status:

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status: Marianne Bille Wegmann 201111 Kirurgi Jægersborg Allé 16,1 2920 Charlottenlund har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det

Læs mere

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Muligheder og barrierer i genbrug af data Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Hvorfor DNKK? Dobbeltregistrering

Læs mere

Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019

Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019 Bilag 3.1 Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019 07.06.2019 1-16-4-236-18 Jesper Kjær Hansen

Læs mere

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. maj 2013

Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan 28. maj 2013 28. maj 13 Kvalitetsmål 4b: Tildelt kontaktperson, Tærskelværdi 95% Patienter skal have tilbudt en kontaktperson, hvis behandlingsforløbet strækker sig over mere end to dage. Tildeling af kontaktperson

Læs mere

Hvordan kan vi bruge data fra de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser som drivkraft i forbedringsarbejdet?

Hvordan kan vi bruge data fra de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser som drivkraft i forbedringsarbejdet? Patientsikkerhedskonference 2017 19. april 2017, Scandic Copenhagen Hvordan kan vi bruge data fra de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser som drivkraft i forbedringsarbejdet? Direktør Jens Winther

Læs mere

Det nationale kvalitetsprogram i et regionalt perspektiv

Det nationale kvalitetsprogram i et regionalt perspektiv Sundhedspolitisk direktør Erik Jylling Det nationale kvalitetsprogram i et regionalt perspektiv 13. januar 2017, DSKS Årsmøde År 1 med Det nationale kvalitetsprogram Forpremiere på Det nationale kvalitetsprogram

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams

Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams Dato: 25. oktober 2017 Version 2 Kommissorium for ekspertgrupper for nationale lærings- og kvalitetsteams LÆRINGS- OG KVALITETSTEAMS SIDE 1 Baggrund I det nationale kvalitetsprogram indgår organisering

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen Sagsbehandler: Ronnie Fløjbo 07-02-2013/rof Sag: 13/5906 Forvaltningens bemærkninger til Politiske målsætninger på

Læs mere

Strategi for Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen

Strategi for Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen Strategi for Hospitalsenheden Horsens 2017-2020 Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen FORORD Udgangspunktet for 'Strategi 2017-20 for Hospitalsenheden Horsens' er det fælles, regionale målbillede,

Læs mere

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Dansk PancreasCancer Gruppe ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2014 1. Nationale Kliniske Retningslinjer 2. DPCD Årsrapport 2013-2014 3. Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK)

Læs mere

Brug af kliniske kvalitetsdata. Jens Hillingsø, klinikchef, overlæge, ph.d., MPG Kirurgisk Klinik Ctx, Rigshospitalet

Brug af kliniske kvalitetsdata. Jens Hillingsø, klinikchef, overlæge, ph.d., MPG Kirurgisk Klinik Ctx, Rigshospitalet Brug af kliniske kvalitetsdata Jens Hillingsø, klinikchef, overlæge, ph.d., MPG Kirurgisk Klinik Ctx, Rigshospitalet Kvalitetsbegrebet Kvalitet Kvalitet: Egenskab ved en ydelse eller et produkt, der betinger

Læs mere

KLINISKE KVALITETSDATABASER - HVAD SKAL DET NYTTE? SØREN PAASKE JOHNSEN NEUROREHAB JUNI 2019

KLINISKE KVALITETSDATABASER - HVAD SKAL DET NYTTE? SØREN PAASKE JOHNSEN NEUROREHAB JUNI 2019 KLINISKE KVALITETSDATABASER - HVAD SKAL DET NYTTE? SØREN PAASKE JOHNSEN NEUROREHAB 2019 17. JUNI 2019 Et sundhedsvæsen i vælten (Udvalgte) udfordringer i sundhedsvæsenet Uønsket variation i behandlingstilbud

Læs mere

RKKP-handleplan; A=aflevering; M=milepæl, DFS=Fællessekretariatet; KC=kompetencecentrene

RKKP-handleplan; A=aflevering; M=milepæl, DFS=Fællessekretariatet; KC=kompetencecentrene RKKP-handleplan; =aflevering; M=milepæl, =Fællessekretariatet; =kompetencecentrene. Konsolidering/drift nsvarlig 1. Årsrapportering 1.1 Fuldt opdateret tidsplan 1.2. lle rapporter inden for 6/9 måneder

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Vision. Sundhedsdataprogrammet. 8. september 2015 (revideret)

Vision. Sundhedsdataprogrammet. 8. september 2015 (revideret) Vision 8. september 2015 (revideret) Indhold 1. VISION... 3 2. VISIONENS KONTEKST... 3 INDLEDNING... 3 SAMMENHÆNG TIL POLITISKE RAMMER... 3 PROGRAMMETS BAGGRUND, UDFORDRINGER OG BARRIERER... 4 SAMMENHÆNG

Læs mere

Opfølgning analyserapport, dec. 2017

Opfølgning analyserapport, dec. 2017 Opfølgning analyserapport, dec. 2017 Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation ved akut ambulante og planlagt ambulante patientforløb mellem kommuner og sygehuse Resultater og konklusion på opfølgende

Læs mere

Morten Freil Direktør

Morten Freil Direktør Morten Freil Direktør KVALITET FRA PATIENTERNES PERSPEKTIV DDKM kan være rammen, der sikrer høj og ensartet kvalitet DDKM skal understøtte Høj faglig kvalitet Sammenhæng og helhed Tilgængelighed Inddragelse

Læs mere

Speciallæge Alexander Laschke. har opnået følgende status: Akkrediteret

Speciallæge Alexander Laschke. har opnået følgende status: Akkrediteret Speciallæge Alexander Laschke har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det nationale niveau for kvalitet på de områder, der

Læs mere

Forslag til indsatsområder på sundhedsområdet i 2018.

Forslag til indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. Forslag til indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. (31/10 2017 uj/ak) I forbindelse med vedtagelsen af en ny sundhedsplan for i efteråret 2017, er der udarbejdet et notat med forslag til indsatsområder

Læs mere

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet Invitation til at indstille emner til nye lærings- og kvalitetsteams Styregruppen for lærings- og kvalitetsteams inviterer alle interesserede parter til at indstille emner til kommende lærings- og kvalitetsteams.

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalget og ansøgere

Vejledning til bedømmelsesudvalget og ansøgere Vejledning til bedømmelsesudvalget og ansøgere Udviklingen og udbygningen af det nære sundhedsvæsen stiller store og nye krav til kommunerne og sundhedspersonalets kompetencer og viden. Det kræver, at

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. styrket indsats for mennesker med lungesygdom

Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. styrket indsats for mennesker med lungesygdom Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. styrket indsats for mennesker med lungesygdom Baggrund Med finansloven for 2015 tilføres sundhedsområdet i alt ca. 6,5 mia. kr. over de næste fire år til en styrket

Læs mere

Forbedringspolitik. Strategi

Forbedringspolitik. Strategi Forbedringspolitik Strategi 1 2 Indhold Forord... 3 Formål... 5 Vi vil forandre for at forbedre... 6 Forbedringer tager udgangspunkt i patientforløb og resultatet for patienten... 7 Medarbejder og brugerinvolvering...

Læs mere

Indsatsområder på sundhedsområdet for 2019

Indsatsområder på sundhedsområdet for 2019 Indsatsområder på sundhedsområdet for 2019 Sundhedsbrugerrådet 6. september 2018 1 Baggrund regionsrådets udvælgelse af indsatsområder på sundhedsområdet September 2017: Regionsrådet vedtager ny sundhedsplan.

Læs mere

Service og kvalitet Sygehus Himmerland

Service og kvalitet Sygehus Himmerland Service og kvalitet Sygehus Himmerland KornceRN Økonomi / Sundhedsøkonomi Den sundhedspolitiske dagsorden er pt. præget af et øget fokus på service og kvalitet. Dette er også afspejlet i Økonomiaftalen

Læs mere

Udviklingen i kroniske sygdomme

Udviklingen i kroniske sygdomme Forløbsprogrammer Definition Et kronikerprogram beskriver den samlede tværfaglige, tværsektorielle og koordinerede indsats for en given kronisk sygdom, der sikrer anvendelse af evidensbaserede anbefalinger

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

IKAS. 4. december 2009

IKAS. 4. december 2009 IKAS 4. december 2009 aw@danskepatienter.dk Høringssvar vedr. akkrediteringsstandarder for det kommunale sundhedsvæsen 3. fase Høringssvaret er afsendt via en elektronisk skabelon på IKAS hjemmeside. Indholdets

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser

Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser BEK nr 851 af 02/07/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 16. november 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., Statens Serum Institut, j.nr. 15/04514 Senere ændringer

Læs mere

Den danske infrastruktur for sundhedsdata - merværdi og fremtidige planer

Den danske infrastruktur for sundhedsdata - merværdi og fremtidige planer Den danske infrastruktur for sundhedsdata - merværdi og fremtidige planer DaCHI-konference den 2. juni 2015 Danmark har en guldgrube af Sundhedsdata OECD 2013: Danmark har en høj datamodenhed og råder

Læs mere

Specifikation af ydelser fra RKKP til kliniske kvalitetsdatabaser, databasernes styregrupper og regioner Version juni 2014

Specifikation af ydelser fra RKKP til kliniske kvalitetsdatabaser, databasernes styregrupper og regioner Version juni 2014 Specifikation af ydelser fra RKKP til kliniske kvalitetsdatabaser, databasernes styregrupper og regioner Version juni 2014 Specifikationen er udarbejdet af Databasernes Fællessekretariat med input fra

Læs mere

Notat: Regionsrådets temadag den 7. maj 2018: Indsatsområder på sundhedsområdet 2018: Opsamling på drøftelser i workshops

Notat: Regionsrådets temadag den 7. maj 2018: Indsatsområder på sundhedsområdet 2018: Opsamling på drøftelser i workshops Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/1536 Dato: maj 2018 Udarbejdet af: UJ/AKK Notat: Regionsrådets temadag den 7. maj 2018: Indsatsområder på sundhedsområdet 2018: Opsamling

Læs mere

Til: Bilag 1. Kongeindikatoren for klinisk kvalitet

Til: Bilag 1. Kongeindikatoren for klinisk kvalitet Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed Til: Bilag 1 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38665060 Mail csu@regionh.dk Dato: 19. december 2015 JU Kongeindikatoren

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

Kvalitet for og med patienten

Kvalitet for og med patienten Kvalitet for og med patienten Region Syddanmarks Kvalitetsprogram Region Syddanmarks Kvalitetsprogram er en fælles ramme for de fem sygehus i regionen. Ambitionen med programmet er at skabe større værdi

Læs mere

Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019

Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019 1 Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019 2 Agenda 1. Baggrund for projekt Forbedring af epikriser 2. PLO s overenskomst og aftaletekst 3. Projektets målsætninger

Læs mere

Kan kvalitet reduceres til ét tal?

Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til ét tal? Årsmøde i Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren Lørdag d. 11. januar 2014,Nyborg Erik Jakobsen, Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til

Læs mere

Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem

Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem 26. november 2014 J. nr. 14/23193 Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem Baggrund Statens Serum Institut (SSI) (og tidligere

Læs mere

HVAD ER PRO? PRO (Patient Reported Outcome) dækker over forskellige typer af data, fx PRE-data, sundhedsprofiler og kliniske patientoplysninger

HVAD ER PRO? PRO (Patient Reported Outcome) dækker over forskellige typer af data, fx PRE-data, sundhedsprofiler og kliniske patientoplysninger PRO I REGION NORDJYLLAND 2017-2019 HVAD ER PRO? PRO (Patient Reported Outcome) dækker over forskellige typer af data, fx PRE-data, sundhedsprofiler og kliniske patientoplysninger Region Nordjyllands PRO-indsats

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Fremadrettede perspektiver. Praktiserende læge, klinisk farmakolog, professor, ph.d. Jens Søndergaard

Fremadrettede perspektiver. Praktiserende læge, klinisk farmakolog, professor, ph.d. Jens Søndergaard Fremadrettede perspektiver Praktiserende læge, klinisk farmakolog, professor, ph.d. Jens Søndergaard Faser i KOL rejsen Almen praksis, sygehuse, kommuner mm Endelig diagnose Første diagnose, ventetid på

Læs mere

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008 Sundhedsudvalget 28-9 SUU alm. del Bilag 421 Offentligt Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 28 Monitorering af pakkeforløb for kræft, 2.-4. kvartal 28 Uddrag og citater er kun tilladt med

Læs mere

Strategi Regionshospitalet Randers

Strategi Regionshospitalet Randers Strategi 2017 2020 Regionshospitalet Randers Input fra medarbejdere og ledere til indholdet i strategi 2017-2020 Vi er ualmindeligt dygtige til det almindelige Vi leverer sundhedsydelser af høj kvalitet.

Læs mere

Cancer i Praksis. Strategi for udvikling 2012-2014. Nære Sundhedstilbud Kvalitet og Lægemidler Cancer i Praksis

Cancer i Praksis. Strategi for udvikling 2012-2014. Nære Sundhedstilbud Kvalitet og Lægemidler Cancer i Praksis Cancer i Praksis Strategi for udvikling 2012-2014 En del af virksomhedsgrundlaget i Nære Sundhedstilbud, Kvalitet og Lægemidler Nære Sundhedstilbud Kvalitet og Lægemidler Cancer i Praksis Cancer i praksis

Læs mere

Forståelsespapir for fastlæggelse af nationale mål for sundhedsvæsenet

Forståelsespapir for fastlæggelse af nationale mål for sundhedsvæsenet Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet Danske Regioner KL April 2016 Forståelsespapir for fastlæggelse af nationale mål for sundhedsvæsenet Problemstilling/resumé I regi af regionernes og kommunernes

Læs mere

Skal vi ændre vores arbejde med akkreditering, kvalitet og patientsikkerhed? DSS, Kolding den 4. februar 2015 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben

Skal vi ændre vores arbejde med akkreditering, kvalitet og patientsikkerhed? DSS, Kolding den 4. februar 2015 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Skal vi ændre vores arbejde med akkreditering, kvalitet og patientsikkerhed? DSS, Kolding den 4. februar 2015 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon Regeringens sundhedsstrategi Jo før jo bedre Tidlig

Læs mere

Kvalitetsovervågning og kvalitetsforbedring i DDKM

Kvalitetsovervågning og kvalitetsforbedring i DDKM Kvalitetsovervågning og kvalitetsforbedring i DDKM 1 Formål med Fyraftenskursus At give jer viden og forståelse for kvalitetsovervågning og kvalitetsforbedring svarende til trin 3 og 4 i DDKM. Vi ønsker

Læs mere

En ny kvalitetsdagsorden! Tina Willemann, Faglig leder, DEFACTUM, Koncern Kvalitet

En ny kvalitetsdagsorden! Tina Willemann, Faglig leder, DEFACTUM, Koncern Kvalitet En ny kvalitetsdagsorden! Tina Willemann, Faglig leder, DEFACTUM, Koncern Kvalitet Region Midtjylland, Koncern Kvalitet, DEFACTUM DEFACTUM, et forsknings- og konsulenthus forankret i regionen, men vi samarbejder

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Noter vedrørende: Dato: 15. september Koordinator af forløbsprogrammer til styrket indsats for patienter med kronisk sygdom i Dragør Kommune.

Noter vedrørende: Dato: 15. september Koordinator af forløbsprogrammer til styrket indsats for patienter med kronisk sygdom i Dragør Kommune. Dragør Kommune Udviklingskonsulenterne Side nr. 1 Projektbeskrivelse 1 Projekttitel Koordinator af forløbsprogrammer til styrket indsats for patienter med kronisk sygdom i Dragør Kommune. 2 Baggrund Dragør

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere

Service og kvalitet Sygehus Vendsyssel

Service og kvalitet Sygehus Vendsyssel Service og kvalitet Sygehus Vendsyssel KornceRN Økonomi / Sundhedsøkonomi Den sundhedspolitiske dagsorden er pt. præget af et øget fokus på service og kvalitet. Dette er også afspejlet i Økonomiaftalen

Læs mere

Horsens på Forkant med Sundhed

Horsens på Forkant med Sundhed Horsens på Forkant med Sundhed Mandag den 2. september 2013 begyndte projektet Horsens på Forkant med Sundhed med at tilbyde relevante borgere i Horsens Kommune deltagelse i projektet Horsens på Forkant

Læs mere

Retningslinjer for videregivelse af personoplysninger fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser (forskningsadgang)

Retningslinjer for videregivelse af personoplysninger fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser (forskningsadgang) Retningslinjer for videregivelse af personoplysninger fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser (forskningsadgang) Version 5.00, d. 05.07.18. Retningslinjerne for videregivelse af personoplysninger

Læs mere

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet

BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN. En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet BEDRE RESULTATER FOR PATIENTEN En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet 1 2 En ny dagsorden for udvikling og kvalitet i sundhedsvæsenet I dag er der primært fokus på aktivitet og budgetter

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis

Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis Praktiserende læger og afdelinger på OUH Strategi for samarbejdet mellem OUH og almen praksis 2015-18 Udarbejdet af Praksiskonsulentordningen OUH Odense Universitetshospital Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Hvilke datakilder har vi? Søren Paaske Johnsen

Hvilke datakilder har vi? Søren Paaske Johnsen Hvilke datakilder har vi? Søren Paaske Johnsen Indhold Datakilder Dansk Apopleksiregister Præhospitalsdatabasen Database for Atrieflimren Dataflow Tidsplan Dansk Apopleksiregister 16 procesindikatorer,

Læs mere

Indsatsområder på sundhedsområdet i 2018.

Indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. Indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. (20/12 2017 uj/ak) I forbindelse med vedtagelsen af en ny sundhedsplan for Region Syddanmark i efteråret 2017, er der udarbejdet et notat med indsatsområder for

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Netværksmøde for indtastere. DHRD Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase 14. juni 2017

Netværksmøde for indtastere. DHRD Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase 14. juni 2017 Netværksmøde for indtastere DHRD Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase 14. juni 2017 Kvalitetssikring af rehabiliteringsindsatsen Model Styregruppen for DHRD REPÆRSENTANTER FRA FEM REGIONER Overlæge Ida

Læs mere

DSKB s Generalforsamling. Vision og strategi 24. Maj 2011

DSKB s Generalforsamling. Vision og strategi 24. Maj 2011 DSKB s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011 Policydokumentet Indholdet var stadigt aktuelt Trængte til en opdatering Hvordan skulle vi komme videre? Og hvad betyder specialerapporten for specialet

Læs mere

Dansk register for Akut Koronart Syndrom

Dansk register for Akut Koronart Syndrom Dansk register for Akut Koronart Syndrom (DanAKS) Tillæg til dokumentalistrapport dataadgange Version 1.0 Maj/juni 2018 Dansk register for Akut Koronart Syndrom Tillæg til dokumentalistrapport Version

Læs mere

ANSØGNING til puljen i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i

ANSØGNING til puljen i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i ANSØGNING til puljen i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i 2010-2012 1 Ansøger 2 Titel Furesø Kommune Implementering af den kommunale del

Læs mere

POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE

POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE Juni 2013 I Sundhedsstyrelsens politik for brugerinddragelse beskriver vi, hvad vi forstår ved brugerinddragelse, samt eksempler på hvordan brugerinddragelse kan gribes an

Læs mere

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET:

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET: 878964649 8946 49841 64 684 645 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 66546 649494 996 12 92 67 23 4987 987 87896 6 496 6494 878964649 8946 49841 64 684 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 649494 996 12 92 67 23 4987

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politikken

Læs mere

Modernisering af nationale indberetninger, en status før go-live. Afdelingschef Karen Marie Lyng, Sundhedsdatastyrelsen

Modernisering af nationale indberetninger, en status før go-live. Afdelingschef Karen Marie Lyng, Sundhedsdatastyrelsen Modernisering af nationale indberetninger, en status før go-live Afdelingschef Karen Marie Lyng, Sundhedsdatastyrelsen 03.10.2018 Sundhedsdataprogrammets formål Programspor og indhold Nye analyser og datamodel

Læs mere

Service og kvalitet Sygehus Thy-Mors

Service og kvalitet Sygehus Thy-Mors Service og kvalitet Sygehus Thy-Mors KornceRN Økonomi / Sundhedsøkonomi Den sundhedspolitiske dagsorden er pt. præget af et øget fokus på service og kvalitet. Dette er også afspejlet i Økonomiaftalen for

Læs mere

Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen

Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen låst DECEMBER 2016 Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen 2017 2021 Lægemiddelstyrelsen, 2016 Du kan frit referere teksten i publikationen, hvis du tydeligt gør opmærksom på, at teksten kommer

Læs mere

Fælles regionale principper for. systematisk læring af patientklager

Fælles regionale principper for. systematisk læring af patientklager Fælles regionale principper for systematisk læring af patientklager Fælles regionale principper for systematisk læring af patientklager Læring af patientklager handler om at lytte, agere og forbedre. Formålet

Læs mere