Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage"

Transkript

1 Knob og Knuder

2 Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Futura Maritimas læringsplatforme bygger på klassisk produktionsskolepædagogik: Aktiviteterne har et slutprodukt, hvad enten det er en fysisk ting eller en oplevelse for et publikum. Deltageren er med til at udføre noget, der betyder noget. Deltagelsen gør en positiv forskel. Deltageren tilegner sig i processen nogle af de faglige kompetencer, der er nødvendige for produktet. Og oplever samtidig at lære noget og blive en del af et arbejdsfællesskab. Det er alt sammen byggesten i en dannelsesproces, og ved projektets valg af platforme, er det med til at udstikke nogle retninger for denne dannelse. Projektet til gerne noget ganske bestemt med deltagerne, nemlig at de også kommer til at se sig selv i det vi ret bredt forstået ser som den maritime fremtid. Og udover deres fokus på den maritime fremtid, er disse læringsplatforme specielle ved at være målrettet rimeligt korte forløb, hvor en gruppe deltagere kan være med fra start og til det færdige produkt. Platformene er derfor velegnede til workshops, hvor deltagere fra forskellige steder (og forskellige lande) mødes for at opleve at de udretter noget sammen. Det er derfor en væsentlig pointe at processen i beskrivelsen er opdelt i en forberedelses- og en produktionsfase. Afhængigt af den sammenhæng platformen skal anvendes i, kan grænsen mellem forberedelse og produktion naturligvis flyttes, så det kommer til at passe. Men det vil ikke ændre på at man altid skal sørge for at forløbet er godt forberedt. I løbet af projektets workshops fik deltagerne som sagt en del værkstedsfaglige kompetencer, der blev noteret på et kompetencecertifikat (se næste side). På den måde kunne vi både holde øje med hvor meget der alt i alt blev lært i løbet af projektet. Og samtidig fik hver eneste deltager anerkendt sin deltagelse og betydning for det samlede resultat, og kunne derfra tage det ind i sin faglige og menneskelige identitet. Det var ikke noget, der skulle fylde meget i selve processen, der koncentrerede alle sig om at opnå det bedst mulige slutprodukt, det lå bare hele tiden i baghovedet på workshoppens ledere, og det blev efter forløbet en del af historien om den workshop, hvor det alligevel var slutproduktet der fyldte mest.

3 1. Indledning 2. Brugsknuder om bord 3. Kreativ anvendelse: Dekorative knuder (Fancywork) 3.1 Nøglering 3.2 Firekantet nøglering Drejet nøglering 3.3 Armbånd 3.4 Hjælpemidler 4. Afsluttende bemærkning

4 1. Indledning Maritimt håndværk er det overordnede begreb for arbejdet med tov om bord på et skib. Mængden af knuder og knob er stor og også forvirrende. På hvert skib findes der specifikke knuder til specifikke opgaver. Disse garanterer et sikkert arbejde og er uundværlig når sejl skal sættes og bjærges, når der skal manøvreres og fortøjes i havnen, og også når der skal udføres reparationer. Det væsentlige ved sømandsknuder er, at det er let at lære dem, at de holder og samtidigt kan løses let, selvom de har været spændt inden. Ved siden af sømandsknuder (også splejsninger, rigning) findes der knuder med mere dekorativ karaktér (f.eks. til tasker, armbånd, klokkesnor, håndtag på skibskister, rækværk/lønninger og dekorationer), som også er del af sømændenes hobbyarbejde/fritidsarbejde om bord. Materialet findes der rigeligt af om bord. Ordet fancywork, som disse dekorationsknuder kaldes, er blevet udviklet af engelske sømænd i det 19. århundrede og beskriver dette dekorative og kreative håndværk. 2. Brugsknuder om bord Da vi sejlede sammen med unge i forbindelse med undervisningstilbud på TS Zuversicht, som lå uden for det almindelige skolearbejde, så vi, at der i det daglige arbejde kun er behov for et lille antal knuder: Slyngestik (Doppelløkke) for at fastgøre korte tov/rebender ved rækværket Belægning af klamper, pullerter eller pæle med eller uden halvslag/bidevindstik ved fortøjningsmanøvre i havnen eller når sejlene sættes og justeres. Slipstik som gennemføring når sejl skal foldes Vikling af fald så tovet/linen kan anvendes umiddelbart og afvikles let Vikling af trosser som f.eks. meget tykt tov vikles i store rundkredse, så det ikke ligger og flyder om bord på dækket Derudover bør knuderne pælestik, dobbelt halvslag, råbåndsknob og ottetalsknob læres. Alla andre kendte knuder har kun en sekundær betydning i vores arbejde med unge. Dog bør disse formidles, hvis der vises interesse herfor. Palstek Webeleinenstek Achtknoten Kreuzknoten

5 Disse knuder slås, som fagsproget kalder det. For at lette indlæringen, hjælper det, også at formidle viden om tov og reb som anvendes til de unge. Tovværk (overbegrebet) med forskellige styrker har forskellige navne: Tov har en diameter på mere en 10 mm, Liner har en diameter på mindre end 10 mm, Tråd og garn er meget tynde. Tovværket er lavet af enten syntetiske eller naturlige fibre. Ud fra deres anvendelse skelner man mellem to forskellige former for tovværk: Løbende gods er tovværk, som bevæges regelmæssigt, f.eks. når sejl betjenes (hejses, sænkes osv.) Stående gods er tovværk (eller wirer), som er fast installeret og almindeligvis ikke udsættes for bevægelser, f.eks. til vant og stager OBS! Når tov glider gennem hånden, opstår gnidningsvarme, som hurtigt kan medføre forbrændinger på hænderne. Derfor bør alle tov og reb føres over klamper eller kofilnagler og ikke løst gennem hænderne. De unge skal informeres om dette og den rigtige håndtering skal demonstreres og øves. 3. Kreativ anvendelse: Dekorative knuder (Fancywork) Ved siden af det daglige fællesarbejde om bord, forekommer der regelmæssige perioder med mere ro eller man har frivakt. Og man har brug for noget, som kan fordrive tiden lidt for en. Fancywork er her meget velegnet. Og det er også opstået på denne måde. Man har brug for en præpareret/forberedt kasse med tynd syntetisk line f.eks. af polyamid (polyestertråd) med en diameter på 3 mm i forskellige farver på ruller med 100 meter (forbundet med ret lave omkostninger). Dette materiale er rivesikker, holdbar og resistent mod skimmel og forrådnelse, giver sig kun minimalt, er billigt og virker tiltrækkende på de unge på grund af farverne. Der anbefales et udvalg af 10 forskellige farver, sakse til at skære linen og lightere til at smelte enderne. Prydknuder er en form for flettearbejde, som man også kalder platting (en slags flettet væv). Plattings lægges, knuder slås. For fremstillingen af nøgleringe og armbånd gælder grundlæggende: hvis nøgleringen/armbåndet skal være stor(t), må linen være ret tyk. hvis nøgleringen /armbåndet skal være farvestrålende/broget, må linen også være det

6 3.1 Vejledning nøgleringe Nøgleringen bygger på en kroneknude. Kroneknudeplatting, udført på skift mod venstre og mod højre, bliver til en i farve og form firkantet nøglering. Kroneknudeplatting, udført i kun en retning, bliver til en spiralformet nøglering. En kombination og også retningsskift er muligt i forbindelse med kroneknudeplatting og medfører en speciel effekt Afslutning: stopknude, diamantknob Firkantet nøglering Som udgangspunkt anbefales at starte nøgleringen med to forskellige farver med kunstfiberline af 1 meters længde og en diameter på 3 mm. Nøgleringen bliver ca. 10 cm lang. En farve føres gemmen ringen, karabinhagen eller sjæklen sådan, at begge ender er lige lange.

7 Den anden farve bindes fast til den første med en enkel knude. Som vist på billedet lægges enderne sådan, at en side/ende altid ligger på den anden ende af den anden farve og således også selv væves ind. (Fladplatting). Den lagte knude skal strammes op.

8 Ved den næste knude ændres retningen. Fra nu af ændres retningen konstant. En knude lægges mod venstre og den næste mod højre. På denne måde opstår en i farven afgrænset nøgleringen. Durch den ständigen Richtungswechsel entsteht ein farblich abgegrenzter Schlüsselanhänger. Når nøgleringen har den rette længde, klippes enderne ned til 3 mm og forsegles med en lighter.

9 3.1.2 Drejet nøglering For at få en drejet nøglering anbefales at begynde med to forskellige farver med en længde på 1 meter hver (diameter på 3 mm). Nøgleringen bliver ca. 10 cm lang. En farve føres gemmen karabinhagen eller sjæklen sådan, at begge ender er lige lange. Den anden farve bindes fast til den første med en enkel knude. Som vist på billedet lægges enderne sådan, at en side/ende altid ligger på den anden ende af den anden farve og således også selv væves ind. (Fladplatting). Retningen bibeholdes ved denne fladplatting. Ingen retningsskift. På denne måde opstår den drejede nøglering.

10 Når nøgleringen har den rette længde, klippes enderne ned til 3 mm og forsegles med en lighter. 3.2 Vejledning armbånd: Til armbåndet anvendes en knude, som kaldes for krydsknob-platting. Dette fladplatting med krydsknob er en af hovedknuderne indenfor makramé-teknikken. For at få et tilstrækkelig langt armbånd har man brug for en ca. 2,5 meter lang ensfarvet kunstfiberline med en diameter på 3 mm. Linen halveres og fastgøres til endestykket som vist på billedet. Endestykkets modstykke fastgøres på samme måde. Endestykket er ca. 15 mm bred og 30 mm lang og gør, at man hurtigt kan tage armbåndet på og af.

11 Det er vigtigt, at armbåndets længde tilpasses til personens håndled. Lidt luft rundt håndledet er oftest godt, men afhænger af personlig smag. Længden bør derfor være lidt længere end håndleddets faktiske omkreds, ellers bliver armbåndet senere for stramt. Krydsknob-platting begyndes med venstre side. Venstre tråd lægges over midtertråden over på højre side. Vi snakker om den midterste del som midtertråd og om arbejdstråd for den del, der ligger yderst og som vi arbejder med. Højre tråd krydser tråden, som kommer fra venstre, på højre side, derefter føres den nedenfor midtertråden over til venstre side og kommer ud fra den venstre tråds bugt/bøjning.

12 Begge tråde strammes for at få en knude Alle yderlige knuder laves som den første. Dog skifter den startsiden, dvs. hvis man begynder med venstre side, skal den næste knude begynde med højre side og så videre på skift. Hver knude skal strammes rigtigt op, ellers bliver armbåndet for løst.

13 De enkelte knuder skal gentages, hav saks og lighter parat. Som afslutning et par stramme knuder. Den resterende snor klippes ned til 3 mm med en skarp saks. Anvend ikke kniv eller cutter, da det så kan ske, at knuden løsnes.

14 De åbne ender skal forsegles med en lighter eller sikres med sekundlim. Færdig. Denne knudeteknik kan også bruges til nøgleringen. Variant: Man kan også arbejde med en snor med en anden farve. Som afslutning et par stramme knuder.

15 Enderne klippes med en saks og forsegles med en lighter eller sikres med sekundlim. Når man bruger forskellige farver, opnår man en speciel effekt. I stedet for det ensfarvede kunstmateriale kan man anvende flerfarvede tråde/ snore eller også lædersnor. En yderlig variant består i at anvende krydsknob-platting udelukkende fra en side for at opnå et drejet armbånd. Man kan også bruge to snore, hvor 15 cm af begge farver fungerer som midtertråd, som de andre længder (se hjælpemidler, blå/rød) knudes rundt om.

16 3.3 Hjælpemidler Hvis man vil lave armbånd uden endestykke kan det være en hjælp at bruge et lille træbræt som hjælpemiddel. Lille træbræt med to skruer på en side. Lille træbræt med en skrue på hver side. Som midtertråd er der blevet brugt en enkelt tråd og som arbejdstråd er der blevet brugt en anden farve.

17 4. Afsluttende bemærkning På grund af den ringe materialeindsats og den ringe størrelse er der overalt mulighed for at lave armbånd eller nøgleringe. På dækket, under dækket, i kahytten eller i køjen. Materialet er fleksibelt, hjælpemidlerne små, så knyttematerialet kan hurtigt lægges til side og er hurtigt parat igen. Det er en god metode at vise det de unge på to-mands-hold, hvordan man laver nøgleringe eller armbånd. Den overførte viden kan så gives videre til andre gruppemedlemmer, på denne måde kan deltagerne prøve lærerrollen. Det er også muligt at arbejde i grupper med op til 10 deltagere. Her ses hurtigt, hvem der forstår hurtigere end andre. I rolige perioder eller i fritiden, når vejret er godt og skibet holder kursen, er produktionen af nøgleringe eller armbånd en god mulighed at falde til ro, at fordrive tiden, skabe interesse og udvikle kompetencer. God fornøjelse!

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Den Lette Jolle Denne jolle er i dobbelt forstand let. Det er forholdsvist let at bygge den. Den Vejer ikke så meget, så den er let at sætte i søen når den er bygget. Værdi/salgspris: Materialepris: 15-40.000

Læs mere

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Reb Indholdsfortegnelse Besnøringer... 2 Filippinerbesnøring... 3 Japansk krydsbesnøring... 4 Krydsbesnøring... 5 Ottetalsbesnøring... 6 Simpel besnøring... 7 Vinkelbesnøring... 8 Rebpleje... 9 Splejsninger...

Læs mere

Se oversigten bagest i denne opstillingsvejledning, her kan man orientere sig om alle mængder, længder og dimensioner.

Se oversigten bagest i denne opstillingsvejledning, her kan man orientere sig om alle mængder, længder og dimensioner. Opsætningsvejledning Traditional BISON LAVVO / TIPI model 16-25 - 50 og 100 mands. Tillykke med dit nye samiske Lavvo fra Bison. Opsætning af denne Lavvo kan klares af 2-5 personer. Det samlede udstyr

Læs mere

KinderGartenAktionDay

KinderGartenAktionDay KinderGartenAktionDay Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Futura Maritimas læringsplatforme bygger på klassisk produktionsskolepædagogik: Aktiviteterne har et

Læs mere

Bungee Sofapude. Materialer: Bungee Synål Monteringspude 42x42 Køb garn og tilbehør her: Mål: Ca.

Bungee Sofapude. Materialer: Bungee Synål Monteringspude 42x42 Køb garn og tilbehør her:   Mål: Ca. Bungee Sofapude Materialer: Bungee Synål Monteringspude 42x42 Køb garn og tilbehør her: http://shop.hobbii.dk/bungeesofapuder Forbrug: Ca. 1500 g Bungee Mål: Ca. 42 x 42 cm Forkortelser: Lm: Luftmaske

Læs mere

Øjesplejsning, wiresplejsning og takling

Øjesplejsning, wiresplejsning og takling Øjesplejsning, wiresplejsning og takling i flettet tovværk Det her er den bedste beskrivelse af splejsning i flettet tovværk, jeg har set. Den var i "Båden i dag" nr. 4, 1977, dengang flettet tovværk var

Læs mere

VECTRAN - katalog side 8 DYNA ONE - katalog side 9 Ultimativt fald eller skøde til kapsejlads eller meget store sejlbåde.

VECTRAN - katalog side 8 DYNA ONE - katalog side 9 Ultimativt fald eller skøde til kapsejlads eller meget store sejlbåde. Gleistein tovværk, vejledende prisliste, april 2006. Alle priser er ekskl. Moms. Side 1 af 8 VECTRAN - katalog side 8 DYNA ONE - katalog side 9 Ultimativt fald eller skøde til kapsejlads eller meget store

Læs mere

Eventyrlig Tørsejlads

Eventyrlig Tørsejlads Eventyrlig Tørsejlads Det eventyrlige tørsejladsspil gør det muligt for børn og barnlige sjæle at forsøge navigation rundt i alle verdenshjørner og løse maritime opgaver og dermed få interesse for at sejle

Læs mere

Spirer: Pioneringspiger

Spirer: Pioneringspiger Spirer: Pioneringspiger Formål For at blive den sejeste storpionerer må man starte tidligt, og selvom spiseborde ikke bliver spirernes spidskompetence, er der nogle lidt mere grundlæggende skridt på vejen

Læs mere

Denne At-meddelelse giver vejledning om anvendelse af fibertove til anhugning ved løfte- og transportopgaver og som bæremiddel i håndtaljer m.v.

Denne At-meddelelse giver vejledning om anvendelse af fibertove til anhugning ved løfte- og transportopgaver og som bæremiddel i håndtaljer m.v. Fibertove (tovværk) At-meddelelse nr. 2.02.6 Marts 1985 Baggrund Bekendtgørelse nr. 43 af 22. januar 1981 om teknisk hjælpemidlers indretning og anvendelse. Bekendtgørelse nr. 401 af 27. juli 1945 med

Læs mere

Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg

Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg Materialliste: Strengebræt Saks eller kniv Strengvinkel Skruetvinger til fastgørelse

Læs mere

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Suttekæde med perler Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Polyestersnor 2 mm ca. 50 cm Perler, bogstaver, figurperler og en træclips. Desuden skal du bruge en saks, lighter og et tyndt stykke

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

mounting string monter garnet

mounting string monter garnet mounting string monter garnet 1. 1. Klip bånd af Zpagetti eller det valgte garn i den længde, som du skal bruge og læg dem dobbelt. Du skal også bruge en træring. 2. Læg træringen på midten af dine bånd.

Læs mere

Håndbog i Meginjollen

Håndbog i Meginjollen Et nyt Sprog Håndbog i Meginjollen af Finn R. Andersen (Megin 443) Et nyt sprog En god ven af mig bor i Mexico City langt fra havet og sejlbare søer. I forbindelse med sin uddannelse skulle han tilbringe

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Rafter og tovværk.

Dette er et elektronisk eksemplar af Rafter og tovværk. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Rafter og tovværk Dette er et elektronisk eksemplar af Rafter og tovværk. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en

Læs mere

Sommer Shopper Cotton 1

Sommer Shopper Cotton 1 Sommer Shopper Cotton 1 Materialer: Hæklenål nr. 5,5 Mayflower Cotton 1 Det hækles med dobbelt tråd. Maskemarkør Køb garn og tilbehør her: http://shop.hobbii.dk/sommer-shoppercotton-1 Mål: Målt fladt Ca.

Læs mere

Smutter: Pioneringspiger

Smutter: Pioneringspiger Smutter: Pioneringspiger Formål Tanken bag dette mærke et, at introducere grønsmutterne for nogle af de koncepter, der ligger til grund for pionering. Dermed ikke sagt, at de skal mestre alle aspekter,

Læs mere

Udskrevet fra: www.vildmarkshaandbogen.dk en webbaseret håndbog i friluftsliv. Knob og tovværk:

Udskrevet fra: www.vildmarkshaandbogen.dk en webbaseret håndbog i friluftsliv. Knob og tovværk: Side 1/11 Knob og tovværk: I love him who does not want to have too many virtues. One virtue is more virtue than two, since it is more knot on which to hang the rope that is destined to hang him. Friedrich

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Sommer Shopper Cotton 1

Sommer Shopper Cotton 1 Sommer Shopper Cotton 1 Materialer: Hæklenål nr. 5,5 Mayflower Cotton 1 Det hækles med dobbelt tråd. Maskemarkør Mål: Målt fladt Ca. 37 cm bred, Ca. 36 cm dyb, og 67 cm i længden med hank. Forbrug: Ca.

Læs mere

Øjesplejs med kerne og strømpe. Kerteminde Sejlerskole

Øjesplejs med kerne og strømpe. Kerteminde Sejlerskole Øjesplejs med kerne og strømpe Kerteminde Sejlerskole Låsning af tovværk Bind et låse stik nogle meter fra tampen, så kernen og strømpen ikke forskydes i forhold til hinanden Kernen ud af strømpen Træk

Læs mere

Bærevejledning til vikle

Bærevejledning til vikle Mama s LIFE Bærevejledning til vikle Strækvikle kan anvendes til børn med en vægt på 2-10 kg. Fastvikle 3-20 kg. Tips til en god start kom godt i gang: Viklen skal være strammere, end man umiddelbart synes

Læs mere

viden giver sejlglæde //

viden giver sejlglæde // øyvind bordal // magne klann Sejlerbogen viden giver sejlglæde // Sektion 1 Grundlæggende sejlads Sejlerbogen Sejlerbogen//Viden giver sejlglæde Blue Ocean Media FORFATTERE Øyvind Bordal, Magne Klann FOTO

Læs mere

TÆPPE: HÆKLEFASTHED STØRRELSE. Ca. 17 fm x 19 rk på hæklenål 5 mm = 10 x10 cm Ca. 85 x 105 cm. Fv. 1: Ca 50 g (fv 8849, lyseblå)

TÆPPE: HÆKLEFASTHED STØRRELSE. Ca. 17 fm x 19 rk på hæklenål 5 mm = 10 x10 cm Ca. 85 x 105 cm. Fv. 1: Ca 50 g (fv 8849, lyseblå) 92042 SOFT COTTON Version 1 92042 TOGTÆPPE & URO MED TOG GARNKVALITET Soft Cotton (100 % Bomuld. Nøgle ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV Garngruppe 5 (OBS! Garnforbrug & form kan variere ved brug af andet

Læs mere

TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge

TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge Vejledning i at slynge To børn arbejder sammen om at slynge et bånd ved brug af fire slyngstokke. Prøv at slynge med forskellige farver

Læs mere

Knuder af Anders Toft Jensen

Knuder af Anders Toft Jensen Knuder af Anders Toft Jensen Alle typer af monofile kunststofliner har ikke den samme brudstyrke i våd og tør tilstand. Linens brudstyrke angives i lbs (pund) eller kilogram, og er et udtryk for den dødvægt

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse Marinehjemmeværnet, modul 1 Introduktion til tjenesten om bord

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse Marinehjemmeværnet, modul 1 Introduktion til tjenesten om bord Læringsplan for Lovpligtig uddannelse Marinehjemmeværnet, modul 1 Introduktion til tjenesten om bord Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01-10-2016 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin

Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin Side I Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin Formålet med hæftet er at man på forhånd har mulighed for at danne sig

Læs mere

Indsats. Tovværk Knob og stik

Indsats. Tovværk Knob og stik Indsats Tovværk Knob og stik Indsats Tovværk Knob og stik Beredskabsstyrelsen 2008 Indsats Tovværk Knob og stik Forfattere: Faglige konsulenter: Copyright 2008 Illustrationer og billeder: Redigering, Opsætning

Læs mere

Samlevejledning JumpXfun Bungee-trampolin

Samlevejledning JumpXfun Bungee-trampolin DK Samlevejledning JumpXfun Bungee-trampolin På www.jumpxfun.com kan du finde manualer på mange sprog, samt se videoer hvordan du samler og får mest ud af din JumpXfun. Passer normale trampoliner med en

Læs mere

Kursus 1 topreb og bouldering. Kursusstandard for Kursus 1 topreb og bouldering. Kursusstandarden består af tre dele:

Kursus 1 topreb og bouldering. Kursusstandard for Kursus 1 topreb og bouldering. Kursusstandarden består af tre dele: Kursusstandard for Kursus 1 topreb og bouldering Kursusstandarden består af tre dele: Formalia regler for administration af Dansk Klatreforbunds kursus 1. Kursets indhold beskriver de elementer, der som

Læs mere

ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen og sikkerhedsnettet.

ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen og sikkerhedsnettet. Brugervejledning til rektangulært sikkerhedsnet til trampolin Vejledning til samling, installation, pleje, vedligeholdelse og anvendelse. ADVARSEL Læs dette materiale, før du monterer og anvender trampolinen

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: KORT FORLØB Lav ET SOL SEJL Lav ET SOL SEJL Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: 3 dobbeltlektioner Dine elever i 4., 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe og sy deres eget

Læs mere

SEJLFORENINGEN SYD. Velkommen til SF/SYD

SEJLFORENINGEN SYD. Velkommen til SF/SYD Velkommen til SF/SYD En orientering til nye medlemmer. Side 1 Gennemgang og forevisning af: Port og låge. Pladsen, herunder bådvognen, parkering, petanqebanen samt mærkning af grej. Klubhus, herunder toiletter

Læs mere

Galleriskinner og tilbehør

Galleriskinner og tilbehør Galleriskinner & billedophæng let at udskifte og justere billeder e.l. på vægen. De billigste samlede priser. Faste lave priser. Det største udvalg. Den bedste kvalitet og vejledning. Hurtig levering!

Læs mere

Overlocker 3034D. Indhold:

Overlocker 3034D. Indhold: Indhold: Trådspænding Side 2 Stinglængde Side 2 Differentiale Side 2 Skærebredde Side 2 Trykfodtryk Side 3 Åbn Dæksel Side 3 Håndhjul Side 3 Udskiftning af trykfod Side 3 Fjern stingfingeren Side 4 Friarm

Læs mere

Sjovt og nemt indslag. Du skal bruge en smule gulvplads, men ellers er det bare at ponge løs.

Sjovt og nemt indslag. Du skal bruge en smule gulvplads, men ellers er det bare at ponge løs. Kræver en smule gulvplads, men ingen materialer. Mental bordtennis Sjovt og nemt indslag. Du skal bruge en smule gulvplads, men ellers er det bare at ponge løs. Få deltagerne op at stå, og inviter dem

Læs mere

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Segelreisen Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Futura Maritimas læringsplatforme bygger på klassisk produktionsskolepædagogik: Aktiviteterne har et slutprodukt,

Læs mere

Læringsplan. for LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, MARINEHJEMMEVÆRNET, SØMANDSKAB MFP

Læringsplan. for LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, MARINEHJEMMEVÆRNET, SØMANDSKAB MFP Læringsplan for LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, MARINEHJEMMEVÆRNET, SØMANDSKAB MFP Udarbejdet af: KN Michael Møller, hvs-mhs3 Dato og år: Oktober 2016 Side 1 af 12 V Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Knobhåndbog Juniorer. Dykkerklubben Polyfemos København. år 2008 Version 2.0

Knobhåndbog Juniorer. Dykkerklubben Polyfemos København. år 2008 Version 2.0 Knobhåndbog Juniorer Dykkerklubben Polyfemos København år 2008 Version 2.0 Sportsdykkerklubben Polyfemos Knobhåndbog Hermed en samling af de mest almindelige knob og stik til brug for junior snorkeldykkere.

Læs mere

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK MATERIALER OG UDTRYK Materialer Hæklenål: 4,5 mm Synål Saks Vat til fyld Forkortelser omg.: omgang lm: luftmaske fm: fastmaske 2i1 fm: 2 fastmasker i næste maske Garn:

Læs mere

Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44. Manual SCANTOOL 1065 COMBI

Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44. Manual SCANTOOL 1065 COMBI Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44 Manual SCANTOOL 1065 COMBI EF-overensstemmelseserklæring SCANTOOL A/S Industrivej 3-9 9460 Brovst Danmark www.scantool.dk Tlf: 98 23 60

Læs mere

FIND DIN PERFEKTE RINGSTØRRELSE

FIND DIN PERFEKTE RINGSTØRRELSE FIND DIN PERFEKTE RINGSTØRRELSE RINGSTØRRELSERNE PANDORA-størrelse 48 50 52 54 Diameter Ø 15,3 mm 15,9 mm 16,6 mm 17,2 mm Tjek din printers nøjagtighed ved at sikre dig, at skalaen måler præcis 50 mm.

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

KREATIVT LYSVÆRKSTED

KREATIVT LYSVÆRKSTED KREATIVT LYSVÆRKSTED Leg med voks gennem form, farve og forskellige materialer, fra et enkelt dyppelys til et større kunstværk. Der er ikke bare 2-3 forskellige teknikker eller muligheder for at fremstille

Læs mere

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det.

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det. Uglens strandnet indkøbsnet Jeg smutter lige på torvet Min datter spurgte mig sidste sommer, om jeg ikke kunne hækle et indkøbsnet til hende. Det kunne jeg selvfølgelig, og der var masser af inspiration

Læs mere

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD 1. Servietten bredes ud, og kanterne bøjes ind mod midten. 2. Servietten bøjes én gang til. 3. Servietten lægges i fem læg. 4. Alle steder, hvor kanterne

Læs mere

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B.

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B. ZIGZAGSØMME Sæt sømvælgeren på B. Sådan fungerer stingbreddevælgeren Den maksimale zigzagstingbredde i zigzagsømme er 5. Du kan dog gøre stingene smallere i alle sømmene. Stingbredden bliver større, i

Læs mere

Trivsel Pursuit. - på jagt efter trivsel. Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress

Trivsel Pursuit. - på jagt efter trivsel. Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress 1 Trivsel Pursuit - på jagt efter trivsel Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress Antal deltagere: 5-20 Tid: Ca. 80-110 minutter eks. forberedelse Målgruppe: MED-udvalg

Læs mere

KRANZTIERE Kranztiere

KRANZTIERE Kranztiere KRANZTIERE Kranztiere Du er velkommen til at sælge de færdige figurer, det er ikke et krav, men vil blive glad for en henvisning til designeren. Du må ikke kopiere, ændre, dele, offentliggør eller sælge

Læs mere

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Hæklet Abe En hyldest til Kay Bojesens træabe Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Det Formelle Opskriften er kun til privat brug. Den må altså ikke deles eller sælges videre og man

Læs mere

Højdefantaster. Trin for trin. Højdefantaster Niveau 1. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag

Højdefantaster. Trin for trin. Højdefantaster Niveau 1. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Årstid: Forår og sommer Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Trin for trin Formål Formålet med dette mærke er, at spejderne lærer de grundlæggende principper i pionering og oplever,

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

"PLATONISK TRIM" Trimning af forsejl:

PLATONISK TRIM Trimning af forsejl: "PLATONISK TRIM" Trimning af forsejl: Følgende artikel er oprindeligt skrevet af Poul Viesmose og tidligere offentliggjort i Drabant 22-Nyt Årgang 11 nr. 6. 1) Uldsnore og faconstriber. For at kunne vurdere,

Læs mere

Højdefantaster. Udfordringen. Højdefantaster Niveau 2. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4 trin + et døgn

Højdefantaster. Udfordringen. Højdefantaster Niveau 2. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4 trin + et døgn Årstid: Forår og sommer Forløbets varighed: 4 trin + et døgn Udfordringen Formål På skal pigerne bygge et højt tårn, som de skal bebo i 24 timer. Tårnet skal konstrueres med forskellige redskaber, så de

Læs mere

C2C - Grydelapper. Forbrug: Ca. Pr sæt : 130g Mål: Ca. 20 x 20 cm Den kan laves større ved at fortsætte mønsteret.

C2C - Grydelapper. Forbrug: Ca. Pr sæt : 130g Mål: Ca. 20 x 20 cm Den kan laves større ved at fortsætte mønsteret. C2C - Grydelapper Materialer: Hæklenål nr. 3 Rainbow Cotton 8/4 Der hækles med dobbelt tråd. Eller Rainbow Cotton 8/8 enkelt tråd. Lædersnor til ophæng Hæklefasthed: Ca. 8 ½ firkant x 8 ½ firkant = 10x10

Læs mere

ARBEJDSHÆFTE. Tekst og illustrationer: Mikala Klubien

ARBEJDSHÆFTE. Tekst og illustrationer: Mikala Klubien Børnenes U-landskalender 2012 ARBEJDSHÆFTE 1 Tekst og illustrationer: Mikala Klubien 2 Tamale Tachipe Salaga Ghana Accra Mad 3 GHANA GUF I Ghana spiser de fufu-mos med suppe næsten hver dag. De bruger

Læs mere

C2C - Dækkeservietter

C2C - Dækkeservietter C2C - Dækkeservietter Materialer: Hæklenål nr. 3 Rainbow Cotton 8/4 Der hækles med dobbelt tråd. Eller Rainbow Cotton 8/8 enkelt tråd. 10 cm Læderrem 18mm Natur 1 Nitte 3-6 mm Evt. hultang Forbrug: Ca.

Læs mere

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadranterne i instrumentpakken fra geomat.dk er kopier af et instrument lavet af Georg Hartman i 1547. Originalen

Læs mere

Hæklet garn taske Tone i Tone

Hæklet garn taske Tone i Tone Hæklet garn taske Tone i Tone Materialer: Hæklenål nr. 4 Hobbii Rainbow Cotton 8/4 Dobbelt tråd 4 forskellige farver Køb garn og tilbehør her: http://shop.hobbii.dk/haeklet-garntaske-tone-itone Mål: Ca.

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Tekst, tegninger med videre kan fås ved henvendelse til: Bernt Nielsen. Mail:

INDHOLDSFORTEGNELSE: Tekst, tegninger med videre kan fås ved henvendelse til: Bernt Nielsen. Mail: INDHOLDSFORTEGNELSE: SIDE INDLEDNING... SIDE 1. RAFTER... SIDE 2. PLØKFORSTÆRKNING... SIDE 2. TOVVÆRK... SIDE 3. HJÆLPEMIDLER:... SIDE 5. KNOB... SIDE 6. BUKTYPER... SIDE 12. 5 GANGE H... SIDE 14. UNDERVISNING:...

Læs mere

Baby Bunnies Girls - Barnevognskæde

Baby Bunnies Girls - Barnevognskæde Baby Bunnies Girls - Barnevognskæde Materialer: - Rainbow 8/4 - Hæklenål 2,5-3 sæt Sikkerhedsøjne 6 mm - 2 stk. Seleclips til snor - Polyester snor - 4 silikone perler 18mm - 8 silikone perler 15 mm -

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Grundlæggende Binderiteori AMU kursus i buket og dekoration

Grundlæggende Binderiteori AMU kursus i buket og dekoration Grundlæggende Binderiteori AMU kursus i buket og dekoration Tine Skou Pedersen Indhold Værktøj og hjælpemidler... 3 Ståltråd i stænger... 3 Ståltråd i ruller... 4 Pindholdere og fix... 4 Floratape... 4

Læs mere

Nye blokke til skuden?

Nye blokke til skuden? Nye blokke til skuden? En større udskiftning af taljeblokke ombord kan være en alvorlig udskrivning, men er man lidt fiks på fingrene, er der penge at spare!. Stropblokke er væsentligt billiger end blokke

Læs mere

91213 TROPIK SOFT COTTON

91213 TROPIK SOFT COTTON 91213 TROPIK SOFT COTTON 91213 Hæklet sommerponcho, hat & skuldertaske GARNKVALITET - PONCHO Tropik (50 % Bambus, 25 % Bomuld, 25 % Akryl. Nøgle ca 50 g = 123 m) STØRRELSE XS-S(M-L)XL-2XL VIDDE OVER SKULDER

Læs mere

Vejledninger vedrørende den etniske stil

Vejledninger vedrørende den etniske stil Vejledninger vedrørende den etniske stil www.mybernette.com Vejledninger vedrørende den etniske stil Etnisk kjole Størrelse one size Du skal bruge: - 2,10 m taftstof rosa (stofbredde mindst 0,9 m) - stofrester

Læs mere

Ardiente Sjal. No Niveau: Begynder Hæklenål: 4 mm Materialer: Synål og saks Garn: 2 nøgler Happy Feet Print, i farven Sea of Flames.

Ardiente Sjal. No Niveau: Begynder Hæklenål: 4 mm Materialer: Synål og saks Garn: 2 nøgler Happy Feet Print, i farven Sea of Flames. Ardiente Sjal No. 1006-192-7305 Niveau: Begynder Hæklenål: 4 mm Materialer: Synål og saks Garn: 2 nøgler Happy Feet Print, i farven Sea of Flames. Køb dit garn her: http://shop.hobbii.dk/ardiente-sjal

Læs mere

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder Plisségardiner Enkle udtryk med utallige muligheder Forny boligen med fine folder Plisségardinet lader på smukkeste vis stramme linjer og bløde stoffer gå hånd i hånd. Og den omfattende kollektion gør

Læs mere

Dykpumpe DAVIDSENshop.dk

Dykpumpe DAVIDSENshop.dk Dykpumpe 9135939 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Kære kunde, Vi takker for din tillid til vores produkter! Læs brugsvejledningen omhyggeligt,

Læs mere

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder Plisségardiner Enkle udtryk med utallige muligheder Ny kollektion med kant Den nye kollektion af Luxaflex plisségardiner er et overflødighedshorn af farvestrålende stoffer, forskellige transparentheder

Læs mere

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch.

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch. Indbydelseskort På indbydelseskortet er der selvfølgelig en stjerne, for alle dine gæster bliver»stjerne for en aften«. Den glade mikrofon kan være festens symbol, og den går igen på de fleste ting, der

Læs mere

RIGNING af K.A.S. skolebåde

RIGNING af K.A.S. skolebåde RIGNING af K.A.S. skolebåde Materialer Der anvendes følgende materialer: Stående rig: Rustfri 6-slået 7 mm stålwire med et splejset øje i den ene ende og en kovs splejset i den anden ende. Splejsene er

Læs mere

OVERSIGT TIL Ballerup Bibliotek

OVERSIGT TIL Ballerup Bibliotek Hjælpemiddel Foto Tekstbeskrivelse Robotstøvsuger Selvkørende støvsuger. Stirex saks - lang Saks med bøjlegreb. Bøjlegreb, gør, at man kun skal bruge kræfter for at klippe og ikke for at åbne saksen efter

Læs mere

Ankre og abseil. Kursusstandard for Kursus i ankre og abseil. Kursusstandarden består af tre dele:

Ankre og abseil. Kursusstandard for Kursus i ankre og abseil. Kursusstandarden består af tre dele: Kursusstandard for Kursus i ankre og abseil Kursusstandarden består af tre dele: Formalia regler for administration af Dansk Klatreforbunds kursus i abseil Kursets indhold beskriver de elementer, der som

Læs mere

Ideark»Flammernes Herre«

Ideark»Flammernes Herre« Ideark»Flammernes Herre«Brænd ikke snoren over Mange snore er i årenes løb brændt over ved båltændingskonkurrencer. Men spejderne skal også gerne lære at benytte sig af glødebål, når der tændes ild. Spejderne

Læs mere

Køkkenudstyr. Forhandles blandt andre hos: Procare, www.procare.dk Saks, Fiskars Softtouch universal, HMI-nummer: 27345

Køkkenudstyr. Forhandles blandt andre hos: Procare, www.procare.dk Saks, Fiskars Softtouch universal, HMI-nummer: 27345 Køkkenudstyr Universal-saks Fiskars universal saks m. softtouch til både højre og venstre hånd. Saksen åbner selv skæret, så det kræver minimum kræfter at bruge den. Ergonomisk greb med softtouch belægning

Læs mere

geometri trin 1 brikkerne til regning & matematik preben bernitt

geometri trin 1 brikkerne til regning & matematik preben bernitt brikkerne til regning & matematik geometri trin 1 preben bernitt brikkerne til regning & matematik geometri, trin 1 ISBN: 978-87-92488-15-2 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk Kopiering er

Læs mere

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over. BRUNSVIGER KAGEKONE 400 g Amo Hvedemel 100 g margarine (mælkefri) 50 g gær 50 g sukker 1 æg Ca. 2 dl lunken risdrik (ca. 37 C) Remonce: 100 g margarine (mælkefri) 150 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Vedligeholdelse af din saks

Vedligeholdelse af din saks Vedligeholdelse af din saks Der er 4 punkter som er meget vigtige mht. vedligeholdelse af en saks. Disse 4 punkter vil forlænge din saks levetid med flere år. Indstilling af sakse. Oliering af sakse. Brug

Læs mere

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W 1 Montering af strik. Montering af strik er en vigtigere del af arbejdet, end mange mener. Jeg har set meget smukt udført strikkearbejde, der er monteret uheldigt. Omvendt kan strikkede ting reddes ved

Læs mere

CITY-SÆT TIL BABY

CITY-SÆT TIL BABY Version 1 92002. CITY-SÆT TIL BABY GARNKVALITET Bambu Raggi (50 % Uld "superwash", 25 % polyamid, 25 % bambus. Nøgle ca 100 g = 400 m) STRIKKEFASTHED Ca 27-28 m og 40 p i glatstrikning på p 2,5-3 mm =

Læs mere

S-05 Funktionel styrke- bassin samt svømmeprøve

S-05 Funktionel styrke- bassin samt svømmeprøve S-05 Funktionel styrke- bassin samt svømmeprøve Funktionel Styrkeprøve (SDK 500) Formål Styrkeprøven har til formål at sikre, at aspiranten har den fornødne styrke og det generelle helbred for at påbegynde

Læs mere

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet.

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Sådan laver du en suttekæde af perler Introduktion Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Det anbefales, at bruge materialer fra HobbyFunHouse.

Læs mere

Bogmærke med kvast. Design af Ida-Marie Hækler

Bogmærke med kvast. Design af Ida-Marie Hækler Bogmærke med kvast Design af Ida-Marie Hækler Materialer Hæklenål 3.0 Saks Stoppenål Garn fra Hobbii: Rainbow Organic 8/4 Mint (24) & Rainbow Cotton 8/4 Print Emma (8) Forkortelser Omgang = omg Luftmaske

Læs mere

C2C Hygge Pude - Cotton

C2C Hygge Pude - Cotton C2C Hygge Pude - Cotton Materialer: - Rainbow Cotton 8/4 Dobbelt tråd - Hæklenål 3,5 - Monteringspude 30x50 Hæklefasthed: Ca. 8 firkanter x 8 firkanter = 10 x 10 cm Forkortelser: M: Maske Fm: Fastmaske

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

ASTRID. Astrid-firkanten er designet til MoYa garn og er testhæklet i nedenstående garnkvaliteter af Lis Engelund og jeg selv, Marita Kristensen.

ASTRID. Astrid-firkanten er designet til MoYa garn og er testhæklet i nedenstående garnkvaliteter af Lis Engelund og jeg selv, Marita Kristensen. Astrid-firkanten er en bedstemorsfirkant hæklet over 15 omgange. Og er den fjerde firkant i en serie tilegnet nogle af de smukke, fantastiske og stærke færøske kvinder, som jeg har været velsignet med

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

DEN MODIGE MØRKESJOV. Formål

DEN MODIGE MØRKESJOV. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Efterår/vinter Forløbets varighed 2-4 trin + en eftermiddag Formål Dette mærke sætter mørke på dagsordenen. Mørke kan være mange ting. Det kan både være hyggeligt, uhyggeligt, sjovt

Læs mere

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet)

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Formål Formålet med denne patientinformation er at give dig og dine pårørende oplysning og vejledning omkring amputationsforløbet.

Læs mere

KØKKENUDSTYR. 1 PRODUKTOVERSIGT Velfærdsteknologisk Udstillingslejlighed

KØKKENUDSTYR. 1 PRODUKTOVERSIGT Velfærdsteknologisk Udstillingslejlighed 1 PRODUKTOVERSIGT Velfærdsteknologisk Udstillingslejlighed KØKKENUDSTYR Universalsaks Fiskars universalsaks til både højre- og venstrehåndede. Saksen åbner selv skæret, så det kræver minimalt med kræfter

Læs mere

Megin Teorihæfte. Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen

Megin Teorihæfte. Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen Megin Teorihæfte Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen Indholdsfortegnelse Side 2 Indholdsfortegnelse... Megin, mål og vægt... Hvad hedder det... Sejl & udstyr... Sejlerudtryk... Terminologi...

Læs mere

Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner

Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner Streger og buer - øvelser på papir Jais var rigtig god til at tegne. Når han skulle lave keramik, tegnede han altid en skitse på papir. På

Læs mere

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6 Fokus på tursejlads Artikel nr. 6 Jeg går og glæder mig til den kommende sejlersæson og tænker på de mange muligheder, der ligger i kombinationen: En folkebåd og en hel sommer forude, det er en dejlig

Læs mere

Instruktioner for Skildpadden

Instruktioner for Skildpadden Instruktioner for Skildpadden Vuggestilling Mave mod mave Den lette og enkle slynge! Masser af muligheder passer alle størrelser voksen og barn! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn! På hoften

Læs mere