-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne"

Transkript

1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 10 JANU ANUAR N AR 2002 G GODT NYTÅR! Redaktionen håber alle er kommet godt ind i det nye år, og uden alt for mange tømmermænd. Livet skal ihvertfald gå videre. Nu kommer udsalgstiden over os. Er der penge tilovers, kan man i Magasin købe billige juletræer. I NÆS ÆSTE NUMMER LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE Nå spøg til side. Det er vinter - og det er tid for indendørs sysler. Lokomotiverne skal smøres, renses og husene trænger måske til lidt maling. Når man har en udendørsmodeljernbane er der altid noget der kan friskes op indendørs om vinteren.

2 Bladet udkommer 4 gange årligt ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Kørsel på anlægget: Hver dag i godt vejr besigtigelse efter aftale Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: EN REJSE GENNEM 4 ÅRSTIDER I modsætning til Glacier-Expressen, er Bernina- Expressen speciel. Ikke alene er det den eneste bane med åben linjeføring over Alperne, det er også en bane hvor man på turen fra Chur til Tirano kan opleve 4 årstider på de ca. 4 1/2 time turen varer. Desuden kan man vælge to versioner af ruten: Bernina-Express fra Chur til Tirano. Heidi-Bernina-Express fra Landquart - Davos- Tirano. Den rejse vi skal på er Heidi-Expressen fra Landquart til Tirano over Davos og Filisur. Ovenfor ses et kort over de linjer der idag er på Rhätische Bahn, ihvertfald når det drejer sig om Express linjerne. Den mest berømte er Glacier-Expressen (den vil blive omtalt i MODEL-HOBBY nr. 12) men der er også andre spændende linjer hos RhB.

3 Tidlig om morgenen starter toget fra Landquart. Alle der har reserveret billetter kan stige ombord. Husk! det bedste er, at reservere billetter til højre side i togets kørselsretning. Der er den bedste udsigt helt frem til Samedan. Som tidligere skrevet, skal vi ud på en togtur gennem 4 årstider. Vi begynder med sommervejr i Landquart der ligger 520 m over havets overflade. Kort efter Malans forlader toget Rhindalen, for gennem den snævre passage i Klus at køre ind i Prätigau. En togtunnel idag, har givet mere plads til biler gennem den snævre passage. Det næste lange stykke, er kun med en svag stigning. Først efter Küblis begynder den egentlige stigning på 35 promille. Nu bliver der meget at se på ud gennem vinduet i højre side i toget. Da vi til stadighed kommer højere og højere op, bliver der en pæn afgrund nedenfor på højre side af toget. Der er nu en ganske pæn udsigt ned i dalen og bjergsiden på modsatte side af dalen. Åbner vi vinduet, kan vi se at der fra toget kun er ca. 1/2 meter ud til afgrunden. Folk med højdeskræk skal ikke hænge ud af vinduerne. Toget følger bjergsiden, så der er skarpe kurver både til venstre og højre. Længere fremme kan vi i en stor venstrekurve se frem til Klosters Dorf og Klosters. Toget herover ses klar til afgang i Landquart. Det er dog ikke Heidi-Expressen, men toget der fra Davos skal videre til Chur. Efter ca. 5 minutters kørsel fra Landquart kommer toget til Malans. Kigger vi ud til venstre, kan vi op ad skråningerne mod Lichtenstein se vinmarker. Der dyrkes druer til den berømte Malans hvidvin. Det er det nordligste sted i Schweiz hvor der dyrkes vin. Vi er da også snart fremme i Klosters. Idag er det en stor moderne banegård, efter den er blevet ombygget i forbindelse med åbningen af Vereina tunnellen. Der er blevet flere spor - og en midterperron med overdækning er også kommet til. Den er blevet virkelig flot. Efter vi har forladt Klosters på den nye betonbro over Landquart, svinger vores tog ind i højre rør. (venstre rør er til Vereina tunnellen) Nu begynder den stejleste stigning på strækningen op til Davos, hele 45 promille. Det næste stykke kan man ikke sige højre er den bedste siddeside, idet toget for at vinde højde, skifter retning 4 gange. Midt på denne strækning er en pæn udsigt o- ver mod Østrig bag bjergene i baggrunden. Vi synes at stige og stige op i højden. Vi kommer faktisk også op i 1700 meters højde over havets overflade. Efter vi passerer Laret har vi en lille sø, kaldet Schwarz- See, på vores venstre side. Nu mangler kun den sidste lille stigning inden vi når pashøjden ved Davos Wolfgang. Herfra er der et jævnt fald ned langs Davos søen og til Davos Dorf.

4 Da vi første gang i 1982 var på en rundrejse i Schweiz og kom netop til dette sted, sagde vi til hinanden, at kom vi nogensinde tilbage til Schweiz, så ville vi forsøge om vi kunne finde en feriebolig netop dette sted. Det er nu blevet det faste tilholdssted i Schweiz siden Davos søen er ikke særlig stor. Man kan spadserer rundt om den på en halv time. Tilgengæld er den meget dyb. Det dybeste sted er 51 m. Søen er et yndet sejlsportssted. Kun om sommeren på de varmeste dage kan der bades i søens sydside. De to billeder herover er netop fra dalens to sider. Billedet til venstre er fra turen op til Sertig-Dörfli hvor vi på dette sted har en fin udsigt over dalen mod Filisur i syd. Billedet til højre er af den lille bjergkirke i Frauenkirch. Den er bygget til at modstå snelaviner, idet gavlen mod bjergsiden er kileformet. Vi har kørt et langt stykke uden tunneller, men efter Monstein kommer vi nu ind i et område med mange tunneller. Nu er der kun ganske kort til Davos Dorf og Davos Platz der idag er vokset sammen. Davos (1560 m) er Europas højstbeliggende by. Davos Platz er dog hovedstationen med remisse og drejeskive og mange spor. Her ender det normale tog fra Landquart. Skal man videre til Filisur, skal man omstige i pendeltoget der kører mellem Davos og Filisur Turen fra Davos Platz og gennem dalen til Filisur, er en meget smuk og afvekslende tur. Til at begynde er det et fladt stykke med Landwasser på vores højre side. Kort efter begynder terrænnet at blive kuperet og banen slår mange sving ligesom Landwasser både er til højre og venstre. Skulle vi ikke videre med Heidi-Expressen kunne jeg anbefale man tog en vandretur op til Sertig-Dörfli en lille bjerglandsby oppe på venstre side af dalen. Ikke for at forklejne den højre side af dalen, der bestemt også er en vandretur værd. Lige før vi ankommer til Wiesen kører vi gennem to meget lange tunneller. Vi skal være hurtige for mellem de to tunneller er der et frit ophold på kun 10 meter. Er vi hurtige kan vi nå at se et kæmpe vandfald på togets højre side. Vandfaldet suser ind under jernbanen og fortsætter ned i Landwasser i togets venstre side. Næste store højdepunkt kommer lige efter vi har passeret Wiesen stationen. Vi skal over den 210m lange Wiesnereviadukt der med sine 88 m i højden, er den næsthøjeste viadukt på RhB.

5 Når vi ser Wiesnere viadukten fra luften, kan vi se det er et imponerende byg ningsværk, der først i 1900 tallet er blevet opført i natursten. Buen har en spændvidde på 100 meter Langt ovenfor viadukten kan vi se bjergbyen Wiesen. Der er langt fra toget og hjem samtidig med at det går stejlt opad. Fra oplevelsen over dette storslåede bygningsværk fortsætter turen endnu gennem flere små tunneller inden vi ankommer til Filisur. I Filisur er der travlhed hver time. Tog fra Chur og St. Moritz skal krydse ligesom der er skift til toget til Davos. Efter vi har forladt Albula Tunnellen kører toget ned gennem Val Bever til Bever og videre til Samedan. Samedan er en kæmpestor station med remisse og værksted. Herfra svinger en sidelinje til Pontresina hvor stamnettet ophøre. Billedet herover viser en gammel ABe 4/4 der nu er taget ud af drift. Kun en ud af de 4 er gemt til veterankørsel. Vel ankommet til Prontresina slutter kørselen på stamnettet og den egentlige tur på Bernina-banen kan begynde. Rejsen fra Filisur fortsætter nu på Albula-banen. Den er blevet beskrevet lidt i MODEL-HOBBY nr. 5 i forb. m kælkebakken Preda-Bergün. I et senere nummer kommer en komplet beskrivelse af banen fra Chur - St. Moritz. Her vises kun et billede af toget kort før det når Preda og forsvinder ind i Albula Tunnellen, der med sine 1844 meters højde er det højstbeliggende sted i alperne et tog passerer en bjergkæde. Tunnellens længde er ca. 6 km lang og turen varer ca. 12 minutter. Kunne vi tage en afstikker, ville jeg anbefale en tur med hestevogn op gennem dalen til Val Roseg for at se nærmere på Roseggletscheren samt smage på de mange spændende kager restaurant Roseggletscher byder på ved hesteturens slutning. Vi kan måske også nå at se nogle jordegern.

6 over Bernina massivet med evig sne. Toget vender her i en 45 m radius kurve. Det næste stykke følger toget og pasvejen parralel opad. Det næste højdepunkt er Diavolezza, hvor vi hvis vi ikke sad i Heidi-Expressen kunne tage med den store svævebane op til Diavolezza. Her er vi oppe i 3000 m. Toget arbejder sig videre opad og slingrer fra side til side for ikke at overskride de 70 promille, der er grænsen uden tandstænger mellem skinnerne. Nu kommer vi virkelig op til vinter. Se bare de to næste billeder. De er taget faktisk samme sted. Det ene om foråret og det andet med vintersne. Pontresina ved indgangen til Berninamassivet er en smuk gammel by, der er et besøg værd. Kort efter vores tog har forladt Pontresina, begynder den første stejle stigning på 70 promille, endda med nogle skarpe kurver. Det kan høres på hjulenes piven. Efter toget har vundet højde, kommer et forholdsvis fladt stykke, hvor vi på venstre side har floden fra smeltevandet fra de forskellige gletschere fra massivet. Når vi forlader Morteratsch stationen køres over en bro med 70 promilles stigning, derefter klatres der konstant opad til Berninapasset. Efter broen kommer nu en ny bro hvor vi kører over et vandfald. Sidder vi i en å- ben panoramavogn eller har vinduet åbnet, så pas på! Vandet sprøjter til alle sider. Kort efter dette vand cirkus kommer vi til den berømte Montebello kurve med den storslåede udsigt Vi fortsætter vores togtur langs Lago Bianco indtil vi når Ospizio Bernina (Bernina-Hospiz) i 2253 m s højde. Her er dejlige vandreveje om sommeren. Om vinteren hersker sneen og RhB s dampsneslynge. Turen går nu videre langs Lago Bianco og passet de næste par kilometer for derefter at falde jævnt til Alp Grüm. Når toget forlader Alp Grüm sker det i en skarp kurve, se bare det lille ovenstående billede. Vi forandre total retning.nu kommer det afsnit hvor vi virkelig kan se vi skal nedad. Fra Alp Grüm i 2090 m s højde skal vi nu ned til Tirano i 429 m s højde. Her kommer vel nok RhB s mest kurverige strækning. Allerede fra Alp Grüm kommer 3 store vendesløjfer i bjerget. Et langt stykke befinder vi os i et galleri. Hjulene piver og vi skifter konstant retning. Her er bedste plads på begge sider.

7 Efter vores nedtur kan vi nu se vi ankommer til Poschiavo i Puschlav. Nu er sproget blevet Schweizer Italiensk eller Rhäti romansk. I Poschiavo har RhB deres værksted for Bernina Banen. Et besøg i byen, såfremt det var muligt for os, var at anbefale. Der er to gange om ugen et stort udendørs marked på torvet og de omkring liggende smalle gader. Der er også et utal af udendørs restauranter der byder på Italiensk inspireret mad. Vi skal dog videre med vores Heidi-Express. Toget kører gennem noget der ligner en lang by, men vi er faktisk på vej ind i næste, Le Prese. Vi hører nu en kraftig fløjten fra lokomotivet - og det bliver ved samtidig med farten sættes ned til skridttempo. Vi må have åbnet vinduet for at se hvad der er på færde. Toget er kommet ind på gaden og rumler nu ned mellem husene. Der er ikke meget plads til siderne. Man skal ikke komme for hurtigt ud af sin gadedør, så bliver man halshugget af toget. Det er også et problem med bilerne. Trafikken går helt i stå. Byen er lang og smal, så det er spændende at stå og kigge ud af vinduet for at følge dette særsyn med tog og biler. I byens sydside bliver vejen dog bredere idet der nu er plads til toget i siden af vejen. En lille holdeplads er uden for Hotel Le Prese, der ligger lige op til Lago di Poschiavo hvor toget også kører langs. Turen langs Lago di Poschiavo er en særdeles skøn tur. Det er faktisk den gamle vej, der som grusvej før i tiden var kombineret jernbane og vej, præcis som vi oplevede det i Le Prese. Nu ligger den nye vej til venstre for os lidt højere oppe på en betonkonstruktion. På den anden side af søen strækker bjergene sig op helt nede fra vandkanten. Søen opstod i sin tid på grund af et stort stenskred. Intet her i verden varer ved. Heller ikke den dejlige tur langs med søen. Ved sydsiden af søen begynder jernbanen atter at tabe højde. Igen er det de 70 promille der bestemmer om det skal gå nogenlunde lige eller der skal kurver til for ikke at overskride de magiske tal. Kort før Brusio slår jernbanen en kæmpestor S- kurve der er kunstig anlagt netop af denne grund. Efter Brusio kommer sidste særsyn inden vi ankommer til Tirano. En stor åben vendesløjfe skal hjælpe toget med at komme yderligere 20 m ned i landskabet. Efter vi har kørt rundt om os selv på denne spiralbro går det nu atter stejlt nedad. Nu varer det ikke længe inden vi kommer til den sidste by i Schweiz. Efter vi har forladt den passerer vi den Schweiziske/Italienske grænse for herefter at køre stejlt nedad igen til Tirano. Det første stykke i byen, køres også gennem gaderne. Ud for Madonna di Tirano køre toget o- over en stor plads hvor al trafik bliver stoppet. Herefter fortsætter det uden at forstyrre trafikken, helt frem til stationen i Tirano. Det var endpunktet på vores rejse med Heidi-Expressen.

8 MODEL-HOBBY 8 MODEL-HOBBY SMALSPORS- SPORS-AK AKTUEL TUELT Endnu en gammel ABe 4/4 34 er blevet renoveret - og ses nu i original gul sammen med ABe 30. Desuden er en gammel personvogn C 114 malet gul og kan nu fra Club 1889 indsættes i særtog som la Bucunada (på dansk: barvogn). I MODEL-HOBBY nr. 3 fra oktober 2000, var en artikel fra Rügen. Det omtalte , som på Rügen er blevet renoveret af en fabrikant, Walther Seidensticker, har været på rundtur i Schweiz. På Rhätische Bahn, blev det trukket rundt på en fladvogn, idet lokomotivet jo er til 750 mm og RhB er på 1000 mm. Som man kan se på billedet til venstre, blir det trukket standsmæssigt af to gamle damplokomotiver fra RhB. Nr. 1 Rhätia og nr Tidligere har jeg skrevet om Ge 6/6 I 411, der efter et uheld ikke kunne indsættes i drift igen. Tidligere i MODEL- HOBBY nr. 8 fra oktober 2001 var billeder fra afskeden i Schweiz. Her ankommer krokodille og salonvogn i Tyskland. LAST NOT LEAST PÅ ET SIDESPOR Også politiker kan som gamle oprangerede lokomotiver og vogne køres ud på et sidespor. Det har vi jo tydeligt set efter sidste valg. FIND EN FEJL! I julenummeret plejer der at være en konkurrence. Det var der ikke i sidste nummer.den er gemt til dette nummer: Find en alvorlig sætterfejl i nummeret her.!

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne år årgang R 2 G A nummer 5 N G januar 2001... Det er koldt derude. Det kunne være en dansk vintersang jeg tænker på, men NEJ,

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne.

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 8 OKTOBER OBER 2001 Rejseføre Erik Priess I NÆS ÆSTE NUMMER JJulesærnummer Julesærnummer med nisserier

Læs mere

NYHED Denne tur til Bernina massivet i Schweiz er en af vores to nye gruppevandreture i Schweiz i sommeren 2017.

NYHED Denne tur til Bernina massivet i Schweiz er en af vores to nye gruppevandreture i Schweiz i sommeren 2017. SCHWEIZ - GRUPPEVANDREFERIE MED DANSK VANDRELEDER BERNINA MASSIVET I STORSLÅEDE SCHWEIZ NYHED Denne tur til Bernina massivet i Schweiz er en af vores to nye gruppevandreture i Schweiz i sommeren 2017.

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN...

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN... 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 13 OKTOBER OBER 2002 VEJEN GENNEM SKOVEN... Ovenstående tekst stammer fra en efterårssang. Det passer

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer.

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer. 10. ÅRGANG NUMMER 51 MAJ 2009 LGB I ST. GALLEN REDAKTØREN HAR ORDET: Så blev det en "slags" hverdag igen, efter at jubilæums nummer 50 blev lagt på nettet. Så meget hverdag, at der nu kom- mer et SPOR

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 10. Puente del Molino Højdemeter: Ca.300 m. Længde tur/retur: Ca. 6,0 km. Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Afhængig af pauser ca.3,15 timer. Turen byder på korte skrappe stigninger. Fra Pampaneira

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN...

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN... ÅRGANG 7 NUMMER 33 JUNI 2006 DET ER GANSKE VIST... SKOVBY - BANEN BLIR TIL: THY ER SKØN... Ja, det blev det gamle højformat,der løb af med sejren. De læsere der printer ud syntes et højformat er bedst,

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Det tager ca. 1 time at kører fra Torrox til Guajar Fondón. Afhængig af pauser og ophold på borgen tager vandreturen ca. 3,5 timer.

Det tager ca. 1 time at kører fra Torrox til Guajar Fondón. Afhængig af pauser og ophold på borgen tager vandreturen ca. 3,5 timer. TUR NR. 19. El Castillejo En tur der starter ved www.supersol.dk Calle Rosario 1, Torrox. Turen er en rundtur. Højdemeter: Ca. 300 m. Længde rundtur: Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Ca. 6 km. Det tager

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 4 SØNDAG DEN 24. AUGUST 2014 ANDERMATT TIL BELLINZONA Fra Hotellet køres til venstre mod bymidten. I Andermatt. Ved rundkørslen skal i straks til venstre mod Oberalppass

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

Med DJK på tur til Harzen...

Med DJK på tur til Harzen... 6/2002 33 Togkrydsning i Ilfeld. DJKs særtog til højre møder den lille motorvogn på vej mod Stiege. Med DJK på tur til Harzen... I dagene 12. 15. september arrangerede DJK Rejser igen en udlandstur. I

Læs mere

Hotel Evianquelle ligger i smukke bjergrige omgivelser lige ved naturlig kilde i det populære ferieområde Bad Gastein.

Hotel Evianquelle ligger i smukke bjergrige omgivelser lige ved naturlig kilde i det populære ferieområde Bad Gastein. Hotel Evianquelle Hotel Evianquelle ligger i smukke bjergrige omgivelser lige ved naturlig kilde i det populære ferieområde Bad Gastein. Introduktion En helbredende og naturskøn ferie lige ved naturlig

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

vi kom ud fra tunnellen, atter ringe til Horster Mühle og sige vi blev endnu mere

vi kom ud fra tunnellen, atter ringe til Horster Mühle og sige vi blev endnu mere 14. ÅRGANG Redaktøren har ordet.. Det er ikke altid det går som planlagt. Slet ikke når man skal fortage en lang ferietur i bil. Da vi skulle til Schweiz i august, havde vi læst, at der kunne være stor

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 12. La Cebadilla En rundtur der starter i Capileira går til Puente Buchite via La Cebadilla og ender tilbage i Capileira. Turen forløber på begge sider af Rio Poqueira. Højdemeter: Ca.300 m. Længde

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento

Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento Área recreativa Nacimiento Rio Andárax Área recreativa Nacimiento Højdemeter: Ca. 200 m. Længde tur/retur: 7,6 km. Sværhedsgrad: Turen er ikke fysisk hård. Vi havde lidt problemer på den afsluttende nedstigning

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

MC Road Trips i Spanien

MC Road Trips i Spanien Frontera MC Road Trips i Spanien Tag med på guided road trip i det smukke Spanien - og oplev også historien og kulturen. Besøg maleriske landsbyer, varieret natur, smukke bjergkæder, vide sletter og historiske

Læs mere

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2

Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Bad Gastein. Haus Schubert, Mozart Platz 2 Ferielejlighederne ligger i den smukke østrigske bjergby Bad Gastein i 1000 m. højde. Bad Gastein ligger ca. 2 timers kørsel fra München og kun 1 time fra Mozarts

Læs mere

Vandreferie Rundt om Mont Blanc

Vandreferie Rundt om Mont Blanc Vandreferie Rundt om Mont Blanc Mont Blanc massivet består af Mont Blanc (4.807 m) og er uden tvivl et af de smukkeste bjergmassiver i Alperne. På denne rundtur vil du både opleve Mont Blanc massivets

Læs mere

Volterra lang, cirkulær vandretur

Volterra lang, cirkulær vandretur Volterra lang, cirkulær vandretur Distance: 12 km Tid: Ca. 3 timer Dette er en længere vandretur fra Volterra, hvor man udforsker de etruskiske vægge og grave lige uden for de middelalderlige mure, og

Læs mere

TUR NR. 23. El Caminito Del Rey En tur der starter ved Calle Rosario 1, Torrox.

TUR NR. 23. El Caminito Del Rey En tur der starter ved   Calle Rosario 1, Torrox. TUR NR. 23. El Caminito Del Rey En tur der starter ved www.supersol.dk Calle Rosario 1, Torrox. Turen er en rundtur. Højdemeter: Ca. 300 m. Længde rundtur: Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Ca. 8 km. Det

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 9. Tunel de las Palomas. Højdemeter: Ca.400 m. Længde tur/retur: Ca. 6,5 km. Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Afhængig af pauser ca.3,5 timer. Turen byder ikke på fysiske strabadser. Man skal ikke

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Rutebeskrivelse Salta Cachi Cafayate Salta

Rutebeskrivelse Salta Cachi Cafayate Salta Rutebeskrivelse Salta Cachi Cafayate Salta Salta Cachi: 156 kilometer Anslået tid: 4 timer plus pauser Cachi Cafayate: 162 timer Anslået tid: 5-6 timer plus pauser Cafayate Salta: 197 timer Anslået tid:

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.07.2019 04.08.2019 6.095,- Højdepunkter Side 1 af 6 Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Scenariske

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag?

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Del 8 DAG 17. Bjerka Camping - Elvegård Camping (Saltstraumen). Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Jeg kan huske, at bare nogle få år tilbage,

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne R G A N G ÅRGAN ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 12 JULI 2002 2.del Når toget forlader Andermatt, har vi lige tid til at kigge tilbage

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1, 2015

Nyhedsbrev nr. 1, 2015 Så er vinteren slut hos MY veterantog. Vi er i fuld gang med at planlægge årets ture og sørge for, at materiellet er køreklart. Så blev det tid til at udsende vores første nyhedsbrev i 2015. Vi regner

Læs mere

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne En fantastisk kør-selv-ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve Færøerne i jeres eget tempo. Vi har forslået en rute,

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere

markante randmoræner. Vi skal besøge 3 lokaliteter, hvorfra der er god udsigt til det landskab, som isen for 15-20.000 år siden efterlod til nutidens

markante randmoræner. Vi skal besøge 3 lokaliteter, hvorfra der er god udsigt til det landskab, som isen for 15-20.000 år siden efterlod til nutidens Sommertur til Geopark-Odsherred 20/6 Vejrhøj-buen er nok en af landets mest markante randmoræner. Vi skal besøge 3 lokaliteter, hvorfra der er god udsigt til det landskab, som isen for 15-20.000 år siden

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Dublin Baseret på 35 deltagere

Inspiration Rejsemål: Dublin Baseret på 35 deltagere Inspiration Rejsemål: Dublin Baseret på 35 deltagere Engelberg er en perle beliggende i de smukke schweiziske alper. Byen ligger smukt for enden af dalen af samme navn og omkranses af indtil flere bjergtoppe

Læs mere

Velkommen til H+ Hotel Goslar

Velkommen til H+ Hotel Goslar H+ Hotel Goslar Velkommen til H+ Hotel Goslar Introduktion Det 4-stjernede H+ Hotel Goslar ligger i grønne omgivelser i udkanten af den spændende by Goslar. Hotellet ligger blot 15 minutters gang fra den

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera

-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 6 APRIL 2001 Ecco La Primavera Nu lakker det ad tiden småt... Nej! det er ikke en dansk forårssang

Læs mere

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte 1 Fredag. 9.5.2014 Endelig blev det fredag hvor vi skulle på studietur til

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel.

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel. Hvorfor IM Wales?: Flere spørger hvorfor IM Wales og i første omgang var det for at have en god lang sæson og da IM Wales ligge midt i september, ER det en lang sæson. Men efter at have været der og oplevet

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Maggioresøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Maggioresøen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Maggioresøen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.395,- Højdepunkter Sejltur til og besøg på Borromeo Øerne Modens mekka - Milano Togturen med Centovalli-banen Trøfler og rødvin

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013.

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Med de gode erfaringer fra deltagelse i løb i den tyske Radmarathon Cup i 2009 og 2012 vendte vi atter blikket mod Tyskland

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 2012 Redaktøren har ordet Se nu bare hvor det går derud af, når intet på computerens programmer driller den gamle redaktør. Du sidder allerede med februar nummeret tidligt

Læs mere

Turprogram Mallorca 2017

Turprogram Mallorca 2017 Turprogram Mallorca 2017 Cala Sant Vicenc (24 km.) Prolog, fredag d. 12. maj Starttid 13:00 Den lille by Cala Sant Vicenc på kysten ud for Pollenca er et godt alternativ til turen ud til Formentor, som

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Velkommen til Ferie Hotel Südharz.

Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Ferien Hotel Südharz Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Introduktion Bygningen, hvor hotellet er indrettet, har aner tilbage til 1900-tallet og indbyder til en hyggelig og charmerende atmosfære i grønne

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

REJSEBREV 5. FORÅR 2013.

REJSEBREV 5. FORÅR 2013. REJSEBREV 5. FORÅR 2013. Den 31. marts var vi lige på stranden ved Sagres for at vinke farvel til surferne. Helt fra morgenstunden var der gang i brædderne. Dog ikke uden forudgående opvarmning og strækøvelser.

Læs mere

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive

Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive Merseburg - Leipzig - Halle (D) 5 dage med All-inclusive 1/6 2/6 3/6 (T-2018) Få en oplevelse langt ud over det sædvanlige i dejlige Tyskland, en tur med indtryk til alle sanser, her er både besøg på chokoladefabrik

Læs mere

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur Udlandsrejse med Hardsyssel Efterskole Rom Playitas Ardéche Sko leå ret 2 0 1 9 / 2 0 2 0 Skitur At rejse er at leve Den største del af tiden på Hardsyssel Efterskole foregår på skolen, hvor der er almindelig

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

godt nytår BLAD NR. 25

godt nytår BLAD NR. 25 ÅRGANG 6 NUMMER 25 FEBRUAR 2005 godt nytår Så er vi godt igang med 2005. Et nyt spændende år har taget sin begyndelse - og vi LGB er venter spændt på, at se om sommeren bliver god i år. 2005, er året hvor

Læs mere

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien ligger midt på Balkan, og selv om der ikke er en kystlinje, så giver 50 søer og 16 bjergtoppe over 2000 meter en varieret og flot natur.

Læs mere

Årsavisen 2008. JulePosten

Årsavisen 2008. JulePosten Årsavisen 2008 JulePosten Anton startet i skole Den 13. august 2008 startede Anton i 0.A. Anton er meget glad for at gå i skole - selvom det er bedst når man selv kan bestemme hvad man vil lave og det

Læs mere