WEINGUT KELLER. - store tørre vine fra store terroirs -

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "WEINGUT KELLER. - store tørre vine fra store terroirs -"

Transkript

1 WEINGUT KELLER - store tørre vine fra store terroirs -

2 INDLEDNING I de seneste år har den store tørre tyske Riesling gennemløbet en forrygende renæssance. For hundrede år siden gjorde denne vintype Tyskland ære internationalt med sin høje kvalitet og sit stærke udtryk af terroir, men i den sidste halvdel af det 20. århundrede mistede vinmarken i høj grad sin betydning og anseelse i Tyskland. I stedet blev sukkerindhold og mostvægt de vigtige parametre. Heldigvis synes denne udvikling nu at blive vendt fuldstændig på hovedet. Gennem den i VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) indførte klassifikation af de bedste marker, de såkaldte erste Lagen, er fokus vendt tilbage til vinmarkernes egen karakter, individualitet og forskellighed. Der er stadig plads til vine med restsødme, hvilket er afgørende i de nordligste regioner, især Mosel, men frem for alt har denne klassifikation bragt den store tørre Riesling tilbage i alles munde under begreberne Erstes Gewächs (kun i Rheingau) og Grosses Gewächs. Det er alment anerkendt, at førertrøjen for denne tørre vintype bæres af Weingut Keller i Rheinhessen. Fra terroirs, der var højt ansete for mange hundrede år siden, men som for bare år siden blev kaldt kartoffelmarker, har Keller siden årtusindskiftet fremelsket så fornemme tørre Rieslinge, at eksperter førende eksperter tæller dem til verdens største tørre hvidvine. I det følgende vil vi forsøge at afdække historien bag disse tørre vine og baggrunden for den vellykkede produktion. Ydermere beskrives de forskellige terroirs i detaljer. I kombination med disse beskrivelser gengives helt aktuelle og komplette smagenotater for alle producerede vine fra følgende marker: RR, Kirchspiel, Hubacker, Morstein, Abtserde og G-Max. Desuden findes aktuelle noter for 2007-versionerne af Riesling Trocken, Riesling von der Fels. Det skal her nævnes at Keller udover disse vine præsterer nogle af Tysklands bedste vine i de frugtige prädikater Spätlese, Auslese, Beerenauslese og Trockenbeerenauslese, ligesom vingårdens Silvaner og Pinot Noir/Spätburgurgunder har verdensklasse. Disse vine er beskrevet i det normale ATOMWINE Katalog Dette er historien om en vingård, et begunstiget terroir og en viljestærk, visionær familie, der nærmest ud af ingenting har skabt en succeshistorie, som ingen kunne have troet mulig for bare 35 år siden. Tom L Pedersen ATOMWINE August 2007 (opdateret med årgang 2007 i Februar 2009)

3 GAULT MILLAU Kollektion des Jahres 2006 Winzer des Jahres 2000 Deutschlands Winzer des Jahrzents Bedste tørre Riesling i årgang 2007, 2005, 2004, 2003 Bedste Auslese i årgang 2004, 2001, 2000, 1998 og 1994 WEIN-PLUS Kollektion des Jahres i årgang 2005, 2004, 2003 og points G-Max 2004 JANCIS ROBINSON If I had only one wine to show how great dry german Riesling can be I would choose a Keller Riesling. Those wines are the German Montrachets." Kirchspiel - A German Chassagne-Montrachet Morstein - More like a Montrachet than anything I can remember from Germany Hubacker - Like Clos Ste Hune in a good vintage. G-Max - Even more Montrachet-like than the Morstein EICHELMANN Weingut des Jahres i årgang 2004 Årets tørre vin i årgang 2007, 2004, 2003, 2002 og 2001 Årets ædelsøde kollektion i årgang 2004 og points G-Max 2004 JOHN GILMAN / VIEW FROM THE CELLAR...these grand cru rieslings are as good as dry riesling gets, with only a couple of examples the world over that can compete with these utterly profound wines

4 GEOGRAFI OG KLIMA Det kan virke som en gåde, hvorfor Keller pludselig kan producere så store vine fra vinmarker, der ikke syner af særlig meget, og som var nærmest ukendte for en dekade siden. Årsagen er dog ikke så kompliceret, men er især et resultat af det aktuelle klima. I de seneste år er temperaturen steget en del i området gennem den globale opvamning. Faktisk er det sådan, at temperaturerne i det centrale Rheinhessen nu er sammenlignelige med de temperaturer, der herskede i middelalderen. Dengang var områdets vinmarker blandt Tyskland's højest ansete og leverede endda vinen til abbeden i Worms. De historiske erfaringerne fra datiden har derfor meget stor relevans og er da også medvirkende årsag til, at Weingut Keller i det seneste år har erhvervet parceller i de mest berømte marker fra datidens storhedstid. Sammenligner man Rieslingens modenhed i det centrale Rheinhessen med den såkaldte Rhinfront ved Nierstein har man gennem det 20. århundrede kunnet holde sig til en tommelfingerregel om, at druerne omkring Westhofen og Flörsheim-Dalsheim først modnede ca. 4 uger efter druerne ved Rhinen. Selv i det nedre Nahe modner druerne oftest før Keller's marker i det Rheinhessens bakkeland. Dette har været årsagen til, at området har været glemt i århundreder, hvor lavere temperaturer herskede, og man stort set ikke kunne modne druerne. Så sent som for bare 40 år siden var den daværende Keller faktisk ved at opgive vindyrkningen, og kun ungdommens vilje og gåpåmod, personificeret ved Klaus Keller, KlausPeter Keller's far, gjorde at man fortsatte. Belønningen følger nu, hvor temperaturerne er blevet højere end i de sidste århundreder. Druerne modner i det aktuelle klima perfekt over en lang, naturlig modningsperiode, hvor man ofte høster i november. Faktisk giver det køligere klima i Rheinhessens bakkeland endda regionen en fordel nu i forhold til andre områder, hvor de nuværende temperaturer i nogle årgange gør det svært at bevare friskheden i vinene. Samtidig er Keller's marker: Hubacker, Kirchspiel, Abtserde og Morstein etc. ret flade vinmarker. (Billedet viser udsigten fra Abtserde mod sydøst mod Kirchspiel og Aulerde; Westhofen skimtes i baggrunden). Deres hældning mod syd eller sydøst er ca grader. Dette ligger langt fra de stejle, spektakulære marker i Rheingau, Nahe, Mosel eller sågar i det nærliggende Nierstein, hvor Rheinhessens bedste vine fra det 20. århundrede stammer fra. Men i disse år, hvor temperaturerne er højere, er dette er en af hemmelighederne bag Kellers sejrsgang: Markernes mindre hældning hjælper med til, at der ikke bliver for varmt i dem, som det i de senere år er sket i nogle af de mere berømte, stejle marker Tyskland rundt.

5 WEINGUT KELLER'S HISTORIE Startskuddet til Keller-slægtens tid i Rheinhessen rækker tilbage til Johan Keller, som i 1789 forlod Schweiz og bosatte sig i Dalsheim. Johan Keller begyndte straks at interessere sig for landbrug og vindyrkning, og da han få år efter sin ankomst fik mulighed for at erhverve en vinmark, der dengang var kendt som den øvre Dalsheimer Hubacker, gik produktionen af vin for alvor i gang. I generationer siden har Kellerfamilien skabt deres vine fra denne mark, og den øvre Dalsheimer Hubacker er stadig Keller's monopol-eje. I det 20. århundrede, hvor Weingut Keller som en komet trådte ind på den tyske vins stjernehimmel, har familien i hver eneste generation langsomt forbedret kvaliteten og bygget ovenpå den foregående generations meritter - også i takt med klimaopvarmningen. I 1980erne og 1990erne stod Klaus Keller for de afgørende trin op i den tyske Olymp. Klaus Keller's vine indfangede den rene druesmag og var meget kraftfulde og primære i deres udtryk, hvilket var det helt rigtige for at vække opsigt med vine fra det undervurderede Rheinhessen. På trods af mange anerkendelser, kulminerende med kåringen til årets vinbonde årgang 2000 hos den magtefulde tyske vinguide, Gault Millau, tiltrak vinenes stil sig også en berettiget kritik, som værende en smule overfladisk og frugtbaseret. Da unge Klaus-Peter Keller i 2001 overtog tøjlerne i kælderen, drejede han roret dramatisk om. Klaus-Peter har arbejdet i Bourgogne og er fuldstændig fokuseret på jordbunde og vine med dybde, kompleksitet, mineralitet, struktur, elegance og finesse. Dermed er et nyt kapitel åbnet for Weingut Keller, og den øjeblikkelige succes er utvivlsom den største i vingårdens historie. Keller er nærmest blevet et synonym med tør Riesling af verdensformat og nævnes af verdens førende eksperter i samme åndedræt som de største hvide Bourgogner, der er blandt Klaus-Peter Keller's største kilder til inspiration. Støttet bliver han af sin hustru Julia, som stammer fra Westhofen, og som i sin vinuddannelse bl.a. lærte hos Hans-Günther Schwarz hos Müller-Catoir.

6 KELLER'S VINMARKER OG VINE Udover den historiske mark i Dalsheim, Hubacker, har Keller i de seneste år investeret i en del ny vinmarker især omkring nabobyen Westhofen, hvor man nu besidder parceller med meget gamle stokke i både de allerbedste dele i topmarkerne Kirchspiel, Morstein, Abtserde. Ydermere har man tilplantet parceller i disse marker med nøje udvalgte stokke, som langsomt begynder at give spændende druer. Vinen fra RR-parcellen indikerer, hvad der kan følge i de kommende år, ligesom de unge stokke i Abtserde har forstærket Riesling von der Fels siden 2007 årgangen. Fælles for de bedste parceller er, at undergrunden består af en meget hård kalksten, der giver vinene en udpræget mineralsk karakter. Samtidig hjælper den ufrodige undergrund med til at give usædvanlig små druer, som er en af hemmelighederne bag vinenes store tæthed og koncentration. Selvom markerne i Westhofen ligger indenfor én km af hinanden, gør deres forskellighed, at druerne fra de forskellige marker modner på forskellige tidspunkter. Derved kan man næsten altid høste hver enkelt parcel på det mest optimale tidspunkt og opnår således en ganske markant fordel i forhold til mange andre tyske producenter, som ofte må prioritere de bedste vine over de mindre vine, når modenheden indtræffer, fordi modenheden kommer i alle marker på samme tid. Kellers Riesling-marker omfatter bl.a. Dalsheimer Hubacker, Westhofener Aulerde, Westhofener Kirchspiel, Westhofener Abtserde og Westhofener Morstein. Fra disse marker produceres følgende tørre vine: Riesling QbA Trocken Riesling Trocken von der Fels Riesling S Spätlese Trocken (hovedsageligt fra Aulerde) Riesling RR (fra en speciel parcel i Kirchspiel) Hubacker Grosses Gewächs Kirchspiel Grosses Gewächs Abtserde Grosses Gewächs Morstein Grosses Gewächs Riesling G-Max Det er værd at bemærke, at produktionen af de syv sidstnævnte vine er minimal: For fire af vinenes vedkommende laves mindre end 2000 flasker!

7 ÅRGANGE Det er Klaus-Peter Kellers held, at han, siden han trådte til, har været begunstiget af årgange, der alle har ligget mellem det meget gode og det exceptionelle. I hver årgang er løvarbejde og vinifikationen samtidig blevet ændret marginalt både pga. årgangens egenskaber og på baggrund af Klaus-Peter Keller's ideer for vinene. Fra en situation i 2001, hvor vinene blev høstet med normale høstudbytter og i store beholdere og senere vinificeret uden skindkontakt, hvor gæringen udelukkende foregik i ståltanke, og hvor tapningen skete i det tidlige forår, har man år for år ændret små detaljer, så man i 2007 er nået til en situation, hvor høstudbyttet er minimeret dramatisk (10-15 hl/ha for de store tørre vine), hvor høsten foregår i små kasser, hvor skindkontakten er optimeret til at vare op til 40 timer, hvor store traditionelle træfade har gjort deres indtog i kælderen, og hvor vinene tappes så sent som i juli året efter høsten. Ændringerne kan smages, og vinene er blevet bedre og mere ekspressive år for år årgangen viser sig som den mest komplette af alle indtil nu. Selv de mindre vine har i denne årgang nået et formidabelt niveau og viser sig allerede nu åbne og imødekommende. Grundet den senere aftapning af Grosses Gewächs-vinene, RR og G-Max kræver disse stærk dekantering i de første måneder af deres liv. Dekantering anbefaler vi ydermere til alle årgange og alle Keller's vine. De årgange, vi har præsenteret ( ), smager generelt således for tiden: 2007: En über-årgang. Magisk for Keller med rankhed, præcision, kompleksitet og intensitet. 2006: De meget elegante, ranke og syrebetonede vines muskler vokser. Store ting i vente. 2005: Frugt, opulens og kødfuldhed har overtaget. Mineralitet er i baggrunden. Vent et par år. 2004: Brillant balancerede nu. Åben frugt og balanceret rankhed. Harmonisk og tilgængelig. 2003: Stadig fokus på frugt og fylde, men mineraliteten begynder at krybe frem. Vent. 2002: Flot balance, præcision og elegance. Harmonisk frugt viser sig ekspressivt. Flotte vine.

8 ÅRGANG hos Keller kan man opsummere med Klaus-Peter Kellers simple ord: 2007 var en ekstraordinær årgang. Det er ikke Klaus-Peter's stil at strø om sig med superlativer, men at lade sine vine tale for sig. Aldrig er dette sket med så meget tryk som i 2007, hvor vinene har indtaget hele verden og høstet ros i en udstrækning, så det næsten er pinligt kom for alvor i gang, da høje temperaturer i april og maj førte til den tidligste blomstring i mands minde: Tre-fire uger tidligere end normalt. Mange overvejede, hvilke konsekvenser dette ville have senere på året. Men så fulgte en kølig sommer med tilstrækkelig regn, hvor druerne modnede langsomt uden varmestress. Især i juli og august fulgtes varme dage med temperaturer over 30 C som oftest af fugtige dage med regn. Druerne modnede på denne måde fuldstændig ideelt og tabte store dele af deres modenhedsforspring, så man i september som oftest kun var én uge tidligere på den end normalt. Det var i valget af høsttidspunktet, at årgangen bød på muligheden for at lave fejl. Druernes mostvægt var høj allerede ved septembers start. Mange producenter havde brændt fingrene i 2006, hvor den pludselige regn som oftest krævede lynhurtig høst - noget mange ikke magtede. De blev forsigtige (også med deres økonomi i tankerne) og besluttede at høste tidligt. Disse tidligt høstede vine og der mange af dem - er årgangens svageste. Ekstraktløse, syrerige og hårde vine, hvis nydelsesværdi er minimal. De, der som Keller ventede på, at druerne skulle modne, blev belønnet med en solskinspræget oktober, som der ikke er set magen til i flere generationer. Modsat 2005, hvor nætterne var meget varme, og vinene derfor fik stor krop og frugtfylde, var det i grader køligere om natten, hvilket bidrog til, at vinene blev mere præcise. Keller's forløb fra anden halvdel af oktober og fremtil starten af november. Druerne havde da haft op til 170 dages modningstid, hvor normalen er dage. Ydermere fik man hos Keller gode mængder botrytiseret vin, så produktionen af BAer og TBAer af højeste klasse og med usædvanlig klarhed kunne fuldende årgangen. Disse usædvanlige betingelser har givet vine som kombinerer knivskarp præcision og uhørt aromadybde, koblet med enorm intensitet og et udpræget terroirudtryk. Klaus-Peter Keller har så at sige fået det optimale ud af en ekstraordinær årgang. Resultaterne fra QbA trocken over von der Fels og enkeltmarksvinene, samt i de frugtige og ædelsøde vine, er ganske forbløffende. Dette er Riesling fra Drømmenes Land. PRESSEN OM 2007: Jancis Robinson: Bedste tørre Riesling 2007: På pladserne #1-8 findes 5 vine fra Keller! Gault Millau: Bedste tørre Riesling 2007: #1 Abtserde (med højeste score nogensinde til en tør vin! #2 G-Max og Morstein. Hubacker på delt 6. plads. Wein-Plus: Bedste tørre Riesling 2007: G-Max. Eichelmann: Bedste tørre Riesling 2007: G-Max. Abtserde og Morstein på delt 2. plads. Bedste søde vin 2007: Både TBA GK Kirchspiel og Hubacker i Top 10. Bedste spätlese 2007: Abtserde Spätlese GK på 2. plads. Stephen Tanzer's International Wine Cellar Klaus Peter Keller has taken this estate to new heights. The 07 vintage is a perfect example of his talent. The estate took full advantage of the potential Mother Nature provided, resulting five dry Rieslings that are better than almost anything I have tasted here before. De tre bedste tørre Rieslinge 2007: Abtserde, G-Max og Morstein!

9 INTRODUKTIONEN TIL KELLER'S VINE Udover de nedenfor beskrevne enkeltmarksvine laver Keller to vine, som fungerer som introduktion til de store enkeltmarksvine og til den tørre Rieslings univers. Førstnævnte er min personlige yndlingsvin, mens sidstnævnte er blandt de bedste køb overhovedet for ambitiøs tør topklasse Riesling. Samtidig viser disse vine, hvor komplet og mageløs fuldendt Keller's kollektion er i Riesling QbA Trocken Dette er min personlige yndlingsvin, smager bare så godt, ruinerer ingen og har Keller's fingeraftryk. Samtidig er det den vin, der hvert år viser de første tegn på de forbedringer. der sker hos Keller, for den bliver mere og mere mineralsk og seriøs hvert eneste år. I 2007 tager Klaus-Peter Keller dog prisen. Denne udgave er en sand drømmevin, prisen taget i betragtning. Klassearomaer af kalksten, citrus, gule æbler og fersken med et let tropisk præg strømmer fra glasset. Derefter følger en aldeles perfekt balanceret, afrundet smag, hvor en cremet kalkstensmineralitet og moden saftig citrus præger vinen, før den slutter i en flot mineralsk finale med udpræget Kirchspielsk krydderi og kalkstenssmag. Klaus-Peter har skabt en pragtfuld, saftig og kalkstensmineralsk vin, som viser 2007 årgangens hemmelighed: Den fantastiske kombination af intensitet, præcision og terroirpræg. (-2019) FAS: 0 ** 2007 Riesling Trocken von der Fels "Von der Fels" er bindeledet mellem husets visitkort "Riesling Trocken" og de store enkeltmarksvine. Druematerialet stammer fra yngre stokke i Keller's erste Lagen: I 2007 er forholdet 40% Kirchspiel, 20% Hubacker, 20% Abtserde (for første gang) og 20% Morstein. De elegante, bløde aromaer åbner med kalkstensmineraler, citrus, grønne æbler, urter, mirabeller og et brændt krydderi i et forfinet mineralsk udtryk, som har stærkere fokus og klarhed end nogensinde før. På tungen er vinen usædvanlig detaljeret i sit udtryk med en tør, cremet kalkstenssmag og levende moden citrussyre i et strålende, balanceret udtryk med stor mineralsk ekstrakt og en helt rank holdning. Den smager af smeltet kalksten som aldrig før og er med sikkerhed den bedste "von der Fels" til dato. Tænk, hvis alle Grosse og erste Gewächse i Tyskland havde dette niveau! Dette er den smarte vin i Keller's kollektion. (-2022) FAS: 0 ***

10 -RREn del af Kirchspiel-marken med en meget anderledes undergrund danner basis for denne eksperimenterende vin. Kalkstenen, der ligger under et ca. 50 cm dybt lag af mergel, er her meget rødlig pga. stærke indlejringer af jern. På denne lille parcel, der ligger lavere og varmere end de dele, der bruges til Grosses Gewächs Kirchspiel, plantede han i år 2001 ny stokke af en nøje udvalgt Riesling-klon med en plantetæthed og stokhøjde efter sit eget hoved. Første vin herfra findes i 2003 årgangen, hvor de to år unge stokke led en smule i varmen, grundet deres endnu ikke så dybe rodnet. Alligevel viste også den årgang sig lovende og havde allerede den rustne karakter i aromaen, som også kendetegnede vinen i følgeårgangene 2004, 2005 og 2006, hvor -RR- etablerede sig på et niveau meget, meget tæt på de ægte Grosse Gewächse. Stokkenes alder taget i betragtning tegner denne parcel ekstremt lovende, og 2007 versionen sætter en tyk streg under dette Riesling Spätlese Trocken -RFørste udbytte fra 2 år gamle stokke gav liter i udbytte. Næsen er eksotisk med et djævelsk rustent præg, citrusfrugter, kridtsten og indbydende søde frugter uden dog at vise den største kompleksitet. I munden viser vinen et godt mineralsk tryk, en balancerende moden syre og et næsten kradsende greb i tungen bagerst i munden. Dette får vinen til at virke lidt grov i sin form, men bestemt lovende. (Denne årgang bærer betegnelsen R ) FAS: 0 ** 2004 Riesling Spätlese Trocken -RRI denne mere normale årgang nåede udbyttet knap 1500 fl. Aromatisk stråler vinen med smeltet varm fedtsten, mirabeller med rustent skind, modne citroner og viser stort fokus. I munden er vinen kridtagtig, blandet med alverdens gule citrusfrugter, og står klar, rank, saftig og slutter ydermere meget lang og harmonisk. Den viser 2004-årgangens klassiske, ranke tørhed, som balanceres på flot vis af den flotte ekstrakt. FAS: 0 *** 2005 Riesling Spätlese Trocken -RRDen righoldige bouquet i denne årgang, hvor produktionen igen kun var ca flasker, viser gule frugter, især mirabeller og banan, sammen med fascinerende, parfumerede toner af brændte nødder og rustent jern. I munden er vinen fingrynet, med blød, gruset syre som dikterer takten under en righoldig, fyldig mineralsk kerne af smag, der udtrykker sig ekspressivt, før vinen slutter i en harmonisk og kølig finale. FAS: 0 **** 2006 Riesling Trocken -RR2006 er den mest præcise version til dato. Aromatisk med gule æbler, mirabeller, honning, fersken, kridt, glimt af lakrids og rustne søm. Dernæst i munden en fast, frisk åbning med kridtdomineret venlig fylde og grårødt mineralsk tryk og ekstrakt, som styres af en delikat gruset og meget bestemt, underliggende citrussyre, der sikrer, at vinen forbliver fuldstændig stringent og bare brillerer med sin eksotiske, mineralske smag. Finalen er meget vedholdende og viser for første gang for RR glimt af det stærke mineralske tryk, der kendetegner de største Kellervine. FAS: 0 *** 2007 Riesling -RR- RR er lidt ud over det normale i K-P Keller arbejder med spontangæring på alle sine store vine. I 2007 havde naturen en anden forestilling om, hvad der skulle ske med RR end KP selv. Gæringen stoppede ved 11 g/l restsukker (2006 havde 8,5 g/l), så den er i sødme er næsten HeymannLöwensteinsk. Frugten er derimod den sædvanlige brændte med nuancer af fersken, smeltet kalk, gule æbler, tobak, og rust. I munden er vinen helt cremet, silkeblød og rund med en mild, delikat syre som dirigent, inden den slutter med en mineralitet, som den aldrig tidligere er set i RR. (-2024) FAS: 2 ****

11 KIRCHSPIEL Kirchspiel ligger som et amfiteater med en begrænset hældning på ca. 15 grader, sydøstvendt tæt på Westhofen. Bakker mod nord og vest beskytter vinmarken mod den ofte herskende kølige vestenvind, og hjertet af marken ligger højt i landskabet, men er stadig forbløffende godt beskyttet mod vinden. De øverste lag i marken har rødlige toner og indeholder især mergel med kalksten, før en helt lys kalkstensklippe med enkelte gule spor findes ca. 50 cm under overfladen. Denne mark har levet en tilværelse som den mindste af Keller's Grosse Gewächse indtil det store gennembrud i Dette er på sin vis helt forståeligt. Keller har lavet vine fra den centrale del af Hubacker i flere menneskealdre og kender derfor marken i alle detaljer. Vinmarken Kirchspiel kom til 1999 og har skullet vænne sig til Keller's naturlige måde at arbejde i jorden. I de seneste år er vinen derfor blevet bedre og bedre efterhånden, som Klaus-Peter Keller har lært parcellen at kende, og Kirchspiel's stokke på ca. 25 år har accepteret kampen for næring under det ny dyrkningsregime. Vinmarken kan næsten altid samtidig kendes på et strejf af grønne urter og mint i bouquet'en og giver meget elegante og forfinede vine, hvilket er grunden til Klaus-Peter Kellers store kærlighed til marken. Smager man Kirchspiel ved siden af de voldsomme Hubacker og Morsten, virker den derfor altid mindre, men både i 2005, 2006 og 2007 har Kirchspiel kompenseret dette gennem sine blødere værdier: Elegance og forfinet venlighed.

12 2001 Riesling Spätlese Trocken -R- Denne første årgang af Kirchspiel blev tappet under kodenavnet R. Aromatisk virker vinen forholdsvis simpel med nuancer af gule æbler, friske vindruer, kalk, mint og krydderurter. På tungen spadserer den med delikate aftryk, er præcis, syredrevet og domineret af unuanceret kalk og citrussmag. Skønt vinen slutter saftigt, balanceret og præcist, er denne første version lidt for enkel og fin, og uden mineralsk koncentration og fylde. FAS: 0 * 2002 Kirchspiel Grosses Gewächs Utroligt, hvad en enkelt årgang kan gøre flasker findes af denne vin, der virkelig viser Kirchspiel's potentiale og må have overbevist Klaus-Peter Keller om markens evner. Næsen er overdådig med tør kalksten, grønne urter, mint, glimt af moden lime og funky krydderier. På tungen er vinen tydelig citruspræget, helt tør, rank og med krystallinsk klarhed i mineraliteten, som har begyndende cremet tykkelse på tungen. Balancen er upåklagelig i denne lovende unge vin. FAS: 0 *** 2003 Kirchspiel Grosses Gewächs I den varme 2003 årgang bliver Kirchspiel mere frugtdrevet end normalt. Æblegrød, gul citrus, og spearmint-parfume dominerer næsen, støttet af eksotisk krydderi og nuancer af karry. På tungen er vinen rund, fyldig, delikat på det midterste del af tungen med et dæmpet, mineralsk tryk, før den modne syre styrer denne venlige vin ud i en behagelig afrundet finale. FAS: 0 *** 2004 Kirchspiel Grosses Gewächs Tydeligvis fra et køligere år viser denne version toner af kridt, citronskal, pikante noter af medicinskab, lime og glimt af hvide blomster. I munden er vinen meget rank, syredrevet, præcis, smal i starten, men med voksende fylde bagerst i munden og med stor grad af renhed og linearitet, før den slutter med et løft af lime og citrus i finalen. FAS: 0 *** 2005 Kirchspiel Grosses Gewächs Årgangen, hvor Kirchspiel virkelig rykker. En sensationel næse af kalk, fedtsten, krokant, moden citrus, mirabeller, gule æbler og glimt af lime og mint. I munden righoldig, præcis, ren og klar, kølig og med en fyldig smag af sødmefuld blendet kridt og kalksten. Vinen er tør, men med en stærk, moden mineralsk kerne og en syre så moden og dog så saftig, at ny porte slås op for Kirchspiels formåen. FAS: 1 **** 2006 Kirchspiel Grosses Gewächs En eksplosiv mineralsk næse med aroma af våd kalk, grønne urter, lime, salmiak og citrus signalerer en Kirchspiel i topform. Dette indtryk bekræftes fra første aftryk på tungen, hvor vinen viser en cremet, fyldig, mineralsk smag med en suveræn, integreret, mild syre. Der er mere mineralsk fasthed end i tidligere årgange, men balancen og den elegante karakter er tydeligvis Kirchspiel. FAS: 0 **** 2007 Kirchspiel Grosses Gewächs Hvert år er historien den samme: Kirchspiel bliver bedre og bedre versionen topper listen allerede. Høstet i slutningen af oktober. En vidunderlig præcis og finessefyldt næse med kalksten, mint, mirabelle, gule og grønne æbler og delikate nuancer af grønne urter. På tungen en rigtig kalkstensvin: Syrerig og præcis og med cremet kalkstenssubstans løber den over tungen, før den slutter med lime-friskhed og bid i den mineralske, gribende finale. Superb forfinet vin. (-2029) FAS: 0 *****

13 HUBACKER Da Keller gik fra en ukendt tilværelse i det Rheinhessiske bakkeland til at være hele Tysklands kæledægge under ledelse af Klaus Keller, var kernen af Hubackermarken basis for de største vine. Den centrale del af marken, som klassificeredes som den bedste allerede tilbage i middelalderen, og som kun udgør 4 ha af Hubackers totale areal på 35 ha, har været i monopol-eje for Keller siden slutningen af 1800-tallet. Det er derfor denne mark, som Kellerfamilien kender allerbedst, og den senest modnende af alle husets marker. Hubacker skråner ca. 20 grader mod sydøst og har et lag af porøst ler i de øverste cm. Derunder findes en fast kalkstensklippe med lag af mergel med stærke præg af gul-orange farver: Sidstnævnte har altid givet vinene en aroma af orange og tropiske frugter. Stokkene, hvor af de ældste er plantet i 1974 blev medbragt af Klaus-Peter's mor, Hedwig, som kom til regionen fra Mosel, men som desværre døde alt for tidligt. Et tårn er rejst til hendes minde i Hubacker. De eksotiske gul-orange aromaer giver vinene en umiddelbar tilgængelighed og passer også fantastisk til frugtige og søde vine. Siden Klaus-Peter Keller overtog tøjlerne, har Hubacker også slået sit navn fast som en af Tyskland's allerstørste tørre vine, hvor frugten kombineres med en udpræget mineralsk fasthed, som i de senere årgange er vokset i tydelighed og aldrig har været større end i 2007versionen Hubacker Grosses Gewächs Næsen afslører straks denne vins identitet med sine toner af orange, karamelliserede tropiske frugter, ananas, marcipanbrød og glimt af knuste sten. I munden er den præcis, syredefineret med god ekstrakt, rund og med solid fylde, før den lidt løsere mineralitet og blødere syre dominerer i finalen. FAS: 0 *** 2002 Hubacker Grosses Gewächs Tropisk orangefrugt stråler fra denne åbne vin. Abrikosmarmelade, hvid karamel, kridtsten, appelsinskal, vådt kridt og fersken præger den opulente charmør. I munden er vinen indsmigrende, blød, harmonisk, og med en løsere, blød syre, som dog er fast nok til, at vinen forbliver stram og præcis. Tør, lang og med flot intensitet i finalen, er dette letforståelig og uimodståelig tør vin. FAS: 0 **** 2003 Hubacker Grosses Gewächs Modne mirabeller, appelsinmarmelade, mandarin, bagt banan, salmiak, fedtsten og karamel dominerer den åbne aroma i I munden er vinen stringent, stenet, mineralsk, righoldig, meget fyldig, med mild venlig syre og en voldsom kraft, som giver vinen en grad af vildskab på tungen. Eksplosiv og med brug for tid i kælderen! FAS: 1 ****

14 2004 Hubacker Grosses Gewächs Den køligere karakter er åbenbar i næsen, som viser en mere gul farve end den normale orange, i sit udtryk med fersken, mango, cement, kridt, gule æbler og ananas. På tungen fremstår denne vin som en superb kombination af præcis, fyldig, gulorange frugt, nøjagtig, fingrynet, moden syre og en flot, venlig mineralsk dybde, afbalanceret i alle faser. En meget stringent og tilgængelig Hubacker. FAS: 0 **** 2005 Hubacker Grosses Gewächs Den varmere årgang genfindes i den orange frugt af mandariner, appelsiner, rabarber, salmiak og fedtsten, som stråler fra glasset i et potent og kraftfuldt udtryk. Særdeles koncentreret med en enorm righoldig, cremet fylde og stor kraft, der i denne voldsomme vin støttes af en moden, langbølget appelsinsk syre, før den slutter i en intens frugt- og ekstraktdrevet finale. FAS: 1 ***** 2006 Hubacker Grosses Gewächs Lys appelsinskal, mandarin, nektarin, tobak og gule frugter er alle velkendte aromaer, men i denne årgang synes en fascinerende blå mineralsk nuance at snige sig ind i den komplekse, delikate og præcise bouquet. I munden står denne version rank, rund, saftig, med kraftfuld ekstrakt og en hidtil uset, næsten salt, mineralsk rygrad, som giver den orange frugtkerne et mere fast modspil end i tidligere årgange, før vinen slutter med citrusdrevet greb. Det er den mest mineralske Hubacker indtil nu, styret af en kølig, fast syre og med ambitioner om at åbne ny porte for vinmarkens formåen. FAS: 0 **** 2007 Hubacker Grosses Gewächs I de seneste år har KP Keller arbejdet mere og mere mineralitet ind i Hubacker. Dette er tydeligt i den superbe 2007-version. Aromatisk fortryllende med mirabelle, ananas, orange nuancer, passionsfrugt og stikkelsbær sammen med dunkel, blålig mineralitet. På tungen eksotisk og ekstravagant på den ene side, men denne matches af den kølige, mineralske rygrad, før vinen slutter med blød, saftig syre og fast kalkstensekstrakt. Igen den mest indsmigrende af Keller's Grosse Gewächse. (-2030) FAS: 0 *****

15 MORSTEIN I 2002 fik Keller mulighed for at overtage en misligholdt parcel i den allerbedste del af Morstein-marken. Vinmarken var ikke blevet høstet i mange år, men kun beholdt af den tidligere ejer, så han kunne høste mere Dornfelder fra andre marker grundet tysk vinlovs luner. Derfor var marken fuldstændig hærget, og det krævede mange timers hårdt arbejde at få vinmarken sat i stand. De mere end 50 år gamle stokke i parcellen har dog vist sig at have et utroligt potentiale. Morstein ligger direkte sydvendt nord for Westhofen og har i overfladen et lag af ler og mergel, før en kompakt undergrund af kalkstensklippe med blå og grå farver findes i bare cm's dybde. Vinmarkens fingeraftryk er en voldsom mineralitet, der er så stærk, at vinen synes at tage så fast et greb i tungen, at man frygter/håber, at den aldrig vil give slip Morstein Grosses Gewächs Allerede i premiereårgangen har denne vin tydeligvis en meget speciel klasse: Krydret, kølig og intenst mineralsk med dominerende toner af cremet kalksten, smeltet fedtsten og tobak. I munden er vinen enormt rank, med en finmasket, kortbølget, fast syre og en kraftfuld, kølig, cremet mineralsk præsens, der får vinen til at virke afvisende og lidt arrogant i sin fremtoning, før den slutter i en magtfuld, mineralsk finale. Fascinationen af denne vins magiske og enestående kombination af ekstrakt, mineralsk tryk og præcision bør være stor hos alle, der smager den. FAS: 0 **** 2003 Morstein Grosses Gewächs I den ekstreme 2003-årgang er Morstein lidt for meget. Næsen er smeltet, varm fedsten, røg, tobak, supermoden mandarin og krokant, men med et glimt af alkohol og varme. I munden Morsteins vanvittige og ranke syre, et varmt, fast, mineralsk greb, en voldsom, cremet vildskab, men i finalen også spor af lidt alkoholisk varme. Skulle Keller gentage denne vin, ville han høste 4-5 dage tidligere. En skam, det ikke skete allerede i 2003, for de følgende årgange er af uhørt potens og kvalitet. FAS: 0 ***

16 2004 Morstein Grosses Gewächs Denne årgang har skabt vinmarkens ry. En sensationel næse med kridtsten, granitstøv, cassis, tobak suger smagerens opmærksomhed langt ned i glasset. Dernæst følger på tungen den meste vilde mineralske ekstrakt, parret med en superintens, fingrynet, perfekt syre, som kombineres i en perfekt balanceret og stringent ren smag, før vinen slutter i en ekstrem, mineralsk, fast finale, der får håret til rejse sig og øjnene til at vokse til dobbelt størrelse. FAS: 0 ***** 2005 Morstein Grosses Gewächs Måske endnu vildere end forgængeren. Lakrids, cassis, tobak, fedtsten, blendet kridt og hvid frugt findes i næsen. Dernæst udløser vinen en sindssyg mineralsk, retningsbestemt eksplosion på tungen. Fra tungespidsen folder vinen sin mineralske intensitet ud over resten af tungen med et voldsomt tryk, som bare vokser og vokser, for at blive aldeles gigantisk og vildt i den kraftfulde finale. Ekstrakten af den cremede frugt er eksemplarisk i denne referencevin for tør Rieslings mineralske formåen. FAS: 1 ***** 2006 Morstein Grosses Gewächs Tag de to foregående årgange og kombinér dem med en fortryllende næse. Potent viser den aromaer af violer, blomstereng, kalksten, tobak, vådt kridt, mint og en livlig vibrerende topnote af koncentreret gul citrus, der er overvældende, indsmigrende og med en elegance, som aldrig tidligere mødt i Morstein. Intens med meget, meget høj ekstrakt, en mineralsk dybde og en dyb, genial, perfekt frugt er dette en uhyre lovende version af Morstein med hidtil uset venlighed i munden og elegance i det mineralsk tryk, før en suveræn finale fuldender en mindeværdig oplevelse. FAS: 0 **** 2007 Morstein Grosses Gewächs Den kølige næse er typisk Morstein med den intense citrusfrugt, den blågrå, støvede mineralitet, kalkstenspræget og de lette abrikos- og pæretoner. På tungen viser vinen så en voldsom, mineralsk kraftudladning med cremet kalksten og intenst mineralsk greb, støttet af en fremragende moden syre. Meget fyldig og kraftfuld viser den samtidig en perfekt, stringent holdning og præcision. En forrygende præcis og kompromisløs vin, som ikke appellerer til frugtelskere, men bare er nærmest perfekt, bragende mineralsk. (-2030) FAS: 0 *****

17 ABTSERDE Denne spændende parcel, der ligger i marken Brunnenhäuschen lige midt imellem Kirchspiel og Morstein, er sølle 5 ha, hvoraf Keller er i besiddelse af mere end halvdelen. Navnet Abbedens jord - hentyder til markens omdømme i middelalderen, hvor abbeden i det nærliggende Worms skattede denne marks vine over alt andet. Keller købte dele af marken for første gang for 12 år siden, men kunne først overtage den i efteråret 2005, da den var forpagtet ud til en anden producent. I mellemtiden opkøbte Keller andre stykker af marken, så man nu besidder fire parceller, to med unge stokke og to med stokke fra ca Disse giver enormt små druer, og bruges til Grosses Gewächs-vinen fra marken mens de yngre stokke bruges til Riesling von der Fels. Marken ligger beskyttet for vinden og er rettet direkte mod syd. Tæt på overfladen dominerer oftest helt hvid kalksten, som i et par meter's dybde går over i rødfarvet kalksten. Undergrunden minder om både Kirchspiel og Morstein, men har det højeste kalkindhold af alle markerne var premiere-årgangen for denne vin, der med det samme fik sit gennembrud og i 2007 blev kåret til årets bedste tørre vin af den magtfulde tyske vinguide Gault Millau Abtserde Grosses Gewächs Lukket og afvisende kræver denne premiereårgang stærk lufttilførsel, før den viser toner af lys fersken, tobak, nektarin, citrus og elegance. Mundfornemmelsen af denne vin er bedre end alt andet. Den vokser i intensitet, bredde og kompleksitet i den første halvdel, før den harmonisk finder præcision og linearitet bagerst i munden, hvor den slutter i en fremragende finale. En så perfekt holdning finder man sjældent i en vin. Stadig er Abtserde aromatisk meget reserveret, men hvis den åbner sig op i løbet af de næste år har denne vin et kæmpepotentiale FAS: 0 **** Abtserde Grosses Gewächs På trods af en beliggenhed kun ganske få hundrede meter øst for Morstein er denne vins karakter helt anderledes. Aromatisk fascinerende med sin kombination af frugtige noter af appelsin, citronskal og fersken samt mineralske nuancer af kalksten, brændt sten og næsten beskidt krydderi. På tungen står Abtserde helt balanceret og rank på sin modne, elektrificerende syre og sin massive, bløde, lyse kalkstensekstrakt. Drikkeglæden er maksimal, når vinen glider harmonisk over tungen med en næsten salt mineralitet i den præcise og utroligt lange finale. En strukturelt perfekt Riesling, som ydermere er udstyret med et fascinerende krydderi. FAS: 0 (-2027) *****

18 G-MAX Da Klaus-Peter Keller overtog roret for vingården, lavede han en vin til hver af sine sønner. Den bedste Spätburgunder bærer Felix' navn, mens den bedste Riesling bærer Max' navn. Sidstnævnte vin minder desuden om oldefaderen, Georg Keller. Siden den første årgang 2001 har G-Max været sagnomspunden som én af de mest sjældne og eftertragtede Rieslinge i Tyskland, hvor vinen har modtaget hæder og hyldest som få andre. I perioden fik vinen i rækkefølge 97, 99, 99, 100 og 96+ points fra Wein-Plus og 2004 var årets tørre vin hos Gault Millau og 2001, 2002, 2003 og 2004, og 2007 har været årets tørre vin hos Eichelmann. Ydermere sammenligner Jancis Robinson vinen med de største vine fra Montrachet, og den internationale efterspørgsel er nu også blevet så stor, at G-Max nu må siges at tilhøre den lille kreds af vine, som man ved eksisterer, men som man stort set aldrig ser. Vinen stammer fra en hemmelige mark, som Klaus-Peter Keller ikke ønsker offentliggjort G-Max Den første version af G-max viser en fremragende næse af mineraler, citrusfrugter, kolde sten og kalk. I munden er vinene særdeles intens med stor, fast mineralitet, en mindre cremet fylde end senere årgange, men mere citruspræget, lineær og klassisk i sin form. Afslutningen er syredefineret, moden, mineralsk og med glimt af gule frugter og mildere mineralsk tryk. FAS: 0 **** 2003 G-Max Næsen i denne vin er overdådig. Meget ren og stenet viser den intense toner af moden citrusfrugt, fersken, røg og gule frugter i et udtryk der er dybt, parfumeret og eksplosivt. Samme træk gentager sig i munden, hvor den mineralske kerne lægger et voldsomt lag af intensitet på tungen, og citrusfrugten og den fornemt integrerede syre balancerer vinen ud i en magtfuld finale. Skønt det følgende er en kritik på allerhøjeste niveau, savnes en lille smule liv og spændstighed i denne gigant. FAS: 0 **** 2004 G-Max En fremragende næse, der øverst har toner af citrus, fersken, tobak, modne, gule frugter, som siden åbner for en sensationel, aromatisk dybde, hvor alverdens mineralske nuancer skiftes til at træde frem. I munden er vinen ekstremt klar, forfinet og elegant, men samtidig udstyret med en dyb mineralsk ekstrakt og voldsomt tryk, som dog - modsat Morstein - er pakket ind i fløjlsbløde klæder. Slutter langt, rundt, kærtegnende og fast. Superb vin. FAS: 0 ***** 2005 G-Max Denne gigant viser fortiden en meget opulent og eksplosiv aroma af fersken, appelsin, mango, tobak, fedtsten, koncentreret citrus og brændte mineraler. Den fyldige righoldige smag dominerer for tiden smagen og dækker næsten over den stærke mineralske side. En righoldig, kolossal stor, men samtidig elegant vin, der har den paradoksale balance mellem en brutal mineralsk koncentration og en poleret fløjlsblød overflade. Fænomenal vin der dog ikke bør åbnes i de kommende par år. FAS: 1 ***** 2006 G-Max En enormt kraftfuld og samtidig usædvanlig præcis aroma af hvide frugter, citrus, lakrids, hyldeblomst, salmiak, sød våd kalksten og intens citronskal stråler fra denne umådeligt lovende vin. Rund, let cremet smag af kridt, kalk, mineraler og citrus, og samtidig viser vinen en voldsom ekstrakt, der dog leveres på tungen med en helt forbløffende elegance. Lineær, saftig, præcis og stålsat viser denne enorme vin stadig overskud, balance og fornem holdning. FAS: 0 **** G-Max Magi fra en tryllekunstners hænder. Citrus, mirabel, ren fersken, kalksten og passionsfrugtstoner findes i den bjergtagende næse. Siden viser vinen på tungen en enestående kombination af maksimal præcision med maksimal fylde. Kompositionen er perfekt, og vinen leverer den perfekte smag i alle faser. Kombinationen af en rank holdning, en intens mineralitet, meget stor fylde og en balanceret laserstrålepræcis styring er nærmest ikke til at tro. Det er forrygende, fascinerende og formidabelt. Den bedste tørre vin nogensinde fra Klaus-Peter Keller. FAS: 0 (-2035) *****

Weingut Domtalhof "Wein vom Roten Hang"

Weingut Domtalhof Wein vom Roten Hang Vin er livslyst Vin er sansefuldt Vin skal opleves Vin er harmoni med naturen Vores mål er at producere høj kvalitet fine frugtagtige vine med en karakteristisk terroir. Intensivt arbejde i vingården og

Læs mere

Weingut St. Antony Spitzenklasse

Weingut St. Antony Spitzenklasse På St. Antony kan vi se tilbage på omkring 250 år begivenhedsrig historie med vin. Det hele startede i 1758 i Ruhr-området, hvor det første jernværk er opkaldt efter skytshelgen St. Antony. Her var der

Læs mere

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013 , Chenin B./Pinotage,, 2013 er synonym med Sydafrikas mest velansete og celebre vinområde, og så er også en smuk, gammel universitets by med et rigt kulturliv. Vi sydafrikanske vinregion,. Beyers Truter

Læs mere

Weingut Meyer-Näkel Spitzenklasse

Weingut Meyer-Näkel Spitzenklasse Der har været dyrket vin i Ahr dalen siden Romertiden. Meyer-Näkel familien har dyrket vin i Ahr dalen siden 1950 hvor ægteparret aula Meyer og Willibald Näkel startede med at dyrke vin på beskedne 1,5

Læs mere

Tysk vinhøst 2017: Lille udbytte men høj kvalitet

Tysk vinhøst 2017: Lille udbytte men høj kvalitet 1. december 2017 Tysk vinhøst 2017: Lille udbytte men høj kvalitet Høsttallene fra de 13 tyske vinproducerende regioner er netop blevet offentliggjort. Forårsfrosten har bidt sig fast i resultatet, men

Læs mere

Smag og Behag Alsace Riesling Grand Cru

Smag og Behag Alsace Riesling Grand Cru Smag og Behag Alsace Riesling Grand Cru 27.august 2012 Riesling Clos St. Urbain Grand Cru 2009, Rangen de Thann, Domaine Zind Humbrecht 13,5 pct. - biodynamisk Intens og kompleks honningnæse med tæt aromarig

Læs mere

VINSMAGNING. Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00

VINSMAGNING. Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00 VINSMAGNING Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00 Vintner s Reserve Riesling Kendall-Jackson Vintner s Reserve serien repræsenterer Kendall- Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate vinene.

Læs mere

Vinkort. VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970

Vinkort. VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970 Vinkort VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970 Hvidvine Glas 1/2 flaske Pearl Valley White, Sydafrika 32,- 128,- I smagen går mange af noterne fra duften igen, og vinen opleves frisk

Læs mere

Verden Rundt med Riesling

Verden Rundt med Riesling Drue Smagning Verden Rundt med Riesling Riesling Prince Abbés, Domaine Schlumberger, Alsace, Frankrig Riesling Feinherb, Kabinett, Josephshöfer, Reichgraff von Kesselstatt, Mosel, Tyskland Riesling St.

Læs mere

TILBUD. Dansk Vinmager

TILBUD. Dansk Vinmager SG 813573 / 813575 EVERY DAY WINE Frit valg Spanien 300 cl. Dansk Vinmager WHITE WINE: En charmerende hvidvin med en frisk bouquet hvor fx pære og fersken delikat strejfes af lidt blomst. Smagen er halvtør

Læs mere

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN Årgang J H ANDRESEN TAWNY Standard Tawny Blended Portvin Traditionelle Røde Stål Tanke/Cement 4-5 år på gammel eg Smuk Tawny mahogni farve. Vinen er lys, klar

Læs mere

2010 Pink Mousser, Skovgaarde, Fyn Danmark - kr. 699,- Vinene er et samarbejde mellem Skovgaarde og Skærsøgaard Vin, ved Kolding

2010 Pink Mousser, Skovgaarde, Fyn Danmark - kr. 699,- Vinene er et samarbejde mellem Skovgaarde og Skærsøgaard Vin, ved Kolding Kælderkort Kældervinene er også at finde på vores vinkort, dette er en beskrivelse af de enkelte vine. mousserende 1/1 2010 Pink Mousser, Skovgaarde, Fyn Danmark - kr. 699,- Mousserende rosé fra Hempler

Læs mere

AGERBÆK HOTEL. Velkomst

AGERBÆK HOTEL. Velkomst - vinkort AGERBÆK HOTEL Velkomst Abrikos, alkoholfri 15,00 FRANKRIG Concert de Paris, Peche Concert de Paris er en mousserende vin med en vidunderlig smag af fersken 20,00 SPANIEN Miquel de March, Cava

Læs mere

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN Årgang J H ANDRESEN TAWNY Standard Tawny Blended Portvin Traditionelle Røde Stål Tanke/Cement 4-5 år på gammel eg Smuk Tawny mahogni farve. Vinen er lys, klar og har

Læs mere

High Five 10 - Australien

High Five 10 - Australien High Five 10 - Australien High Five is Back! Endnu en Holstebro vine, tegnet af Pauls børn; Jamie, Theresa, Tobias & Dj Glimrende Shiraz og Cabernet Sauvignon som byder på friske aromaer af brombær, solbær

Læs mere

kup Forårs Prisfald! fra Bernard Magrez Solgt i tidligere årgange for op til 490,-

kup Forårs Prisfald! fra Bernard Magrez Solgt i tidligere årgange for op til 490,- Forårs kup 1 2010 Herencia del Padri Priorat, Bernard Magrez Bernard Magrez egen yndlingsvin og det siger ikke så lidt, når man ved hvilke vine, han ellers har adgang til i det daglige! 2 2010 Paciencia

Læs mere

Michter s 10 YEAR KENTUCKY STRAIGHT BOURBON

Michter s 10 YEAR KENTUCKY STRAIGHT BOURBON 10 YEAR KENTUCKY STRAIGHT BOURBON Denne bourbon blev kåret til Best American Whiskey af Food and Wine Magazine, og whiskeyentusiaster over hele verden er enige: Det her er whiskey i verdensklasse. Den

Læs mere

Velgørenhedssmagning

Velgørenhedssmagning Velgørenhedssmagning Firmaet - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. hovedsæde

Læs mere

UDVALGTE VINE FRA HØRKRAM

UDVALGTE VINE FRA HØRKRAM UDVALGTE VINE FRA HØRKRAM UDVALGTE VINE I dette katalog vil vi præsentere dig for en række nye vine i vores sortiment. Vinene er særligt udvalgt af vores egen sommelier eksklusivt for Hørkram i Danmark.

Læs mere

PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015

PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015 PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015 Piemondo er en dejlig saftig og fyldig rødvin fra Piemonte i Norditalien. Vinen er produceret af 60% Barbera, 20% Nebbiolo og 20% Dolcetto. Vinmarkerne er beliggende omkring

Læs mere

HINDSGAVL SLOT AMBASSADØR FOR PENFOLDS GLASS LIST

HINDSGAVL SLOT AMBASSADØR FOR PENFOLDS GLASS LIST HINDSGAVL SLOT HINDSGAVL SLOT AMBASSADØR FOR PENFOLDS GLASS LIST TOPPEN AF DOWN UNDER Der er ikke nogen sandsynlighed for, at Penfolds overlegenhed nogensinde vil blive udfordret af andre australske vinerier.

Læs mere

Reichsgraf von Kesselstatt Interview med Annegret Reh-Gartner 25 juni 2012 (Renaud Bronner)

Reichsgraf von Kesselstatt Interview med Annegret Reh-Gartner 25 juni 2012 (Renaud Bronner) Reichsgraf von Kesselstatt Interview med Annegret Reh-Gartner 25 juni 2012 (Renaud Bronner) Interviewet med Annegret Reh-Gartner med sin mand Gerhard Gartner ejer hun Reichsgraf von Kesselstatt, en af

Læs mere

Bristol Black Spiced. Destilleri: Ukendt. Stil: Krydret. Farve: Sort. Alkohol: 42% Vol.: 0,7 L. Alder: Ukendt. Noter:

Bristol Black Spiced. Destilleri: Ukendt. Stil: Krydret. Farve: Sort. Alkohol: 42% Vol.: 0,7 L. Alder: Ukendt. Noter: Bristol Black Spiced Ukendt Krydret Sort Alkohol: 42% Ukendt Black strap molasses, rørsukker, tobak, rom og krydderier blev leveret til havnen i Bristol i det 18 århundrede. Denne spiced rom afspejler

Læs mere

VINKORT HJHANSEN-VIN.DK

VINKORT HJHANSEN-VIN.DK VINKORT HJHANSEN-VIN.DK CHAMPAGNE / MOUSSERENDE Pr. glas Cava Juvé y Camps Reserva Juve Y Camps, Penedès, Spanien... 88,- Strågylden vin med god mousse. Indbydende og elegant frugtig duft og smag af mandler

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Château De Valcombe Herning Vin Center Herning Vin Center Er en lille familie drevet virksomhed Vi er et af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende

Læs mere

Before dinner drinks

Before dinner drinks Vinkort Before dinner drinks Jodhpur Gin & tonic 49,- Jodhpur gin er en meget aromatisk gin med strejf af vilde bær, pineharpiks og aromatiske urter. Blød og fyldig smag, rundet af med enebær, koriander

Læs mere

Prisliste Hvidvin. Frankrig. Vintønden. V/ Henrik Damgaard. Æblehaven 21. 5462 Morud. E-mail mail@vintonden.dk. www.vintonden.dk. cvr nr.

Prisliste Hvidvin. Frankrig. Vintønden. V/ Henrik Damgaard. Æblehaven 21. 5462 Morud. E-mail mail@vintonden.dk. www.vintonden.dk. cvr nr. Prisliste Hvidvin Frankrig Vintønden V/ Henrik Damgaard Æblehaven 21 5462 Morud E-mail mail@vintonden.dk www.vintonden.dk cvr nr. 30097491 Gyldig 01.04 2010 28.02 2011 Vintønden priser incl. moms / eksl.

Læs mere

Korte Nyheder. Bickel-Stumpf - Glæde i Gastronomien

Korte Nyheder. Bickel-Stumpf - Glæde i Gastronomien Bickel-Stumpf - Glæde i Gastronomien Vinum Bonum har fået Christian Aarø Mortensen, restauratør og to gange dansk og en gang nordisk sommelier mester, til at vurdere nogle af Weingut Bickel-Stumps vine.

Læs mere

70- Hacienda Araucano 95- 150 KR. 2008 cabernet sauvignon, Chile. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk SPAR

70- Hacienda Araucano 95- 150 KR. 2008 cabernet sauvignon, Chile. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk SPAR T0531453 Hacienda Araucano 2008 cabernet sauvignon, Chile Den berømte Lurton-familie fra Bordeaux, som ejer flere Grand Cru Classé slotte, er for nogle år siden begyndt at dyrke vin rundt om i verden.

Læs mere

65- Ca del toscanello 149- 504 kr. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk. Gamle Priser! SPAR

65- Ca del toscanello 149- 504 kr. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk. Gamle Priser! SPAR P12051608 Ca del toscanello 2008 BT-SØLV den 17.7.2011 med følgende kommentar: Frugtrig, behagelig, saftig, kraftig rødvin, flot lang blød smag af modne mørke bær, krydderurter, lidt sorte blommer, mørk

Læs mere

Januar 2014. - vinkort

Januar 2014. - vinkort Januar 2014 - vinkort Hvidvine Australien Husets vin, Chardonnay Farven er lys gylden, og vinen har den karakteristiske frugtagtige bouquet. pr. flaske 135,00 kr Smagen er afrundet, tør og frisk. glas,

Læs mere

STANDARD SELECTION - Cubes 140 g

STANDARD SELECTION - Cubes 140 g STANDARD SELECTION Wally and Whiz er skabt ud fra en drøm om at lave en vingummi til hele verden. En inkluderende vingummi, alle kan samles om uanset smag, intolerance, alder, religion eller geografisk

Læs mere

2014 Grüner Veltliner "Steinsetz" Schloss Gobelsburg, 6 fl.

2014 Grüner Veltliner Steinsetz Schloss Gobelsburg, 6 fl. 2014 Fantastisk til prisen. Alsidig madvin Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med

Læs mere

Spanien Amatista Moscato Rosado, Valencia...48,- Aromatisk, sødlig og let perlende rosévin.

Spanien Amatista Moscato Rosado, Valencia...48,- Aromatisk, sødlig og let perlende rosévin. Vinkort Champagne & Bobler Nicolas Feuillatte Brut, Réserve... 695,- Elegant og lækker Champagne med klassiske Champagne-noter af toast, sprøde, grønne æbler og citrus. Albert Sounit Crémant de Bourgogne

Læs mere

Domaine De La Presidente

Domaine De La Presidente Domaine De La Presidente Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed - vi er en af de ældste vin butikker i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende

Læs mere

VINkort. (Til velkomst og dessert)

VINkort. (Til velkomst og dessert) Champagne og Mousserende vine (Til velkomst og dessert) Crémant d Alsace Brut Cave Vinicole de Hunawihrs Cremant er ren, frisk og elegant. Bouquet en er fint duftende og blomsteragtig, og smagen er tør,

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Baron Kirmann Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed vi er en af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet

Læs mere

Château Minuty...måske verdens mest elegante rosévine

Château Minuty...måske verdens mest elegante rosévine Château Minuty...måske verdens mest elegante rosévine Det er os en meget stor glæde at kunne byde velkommen til vores nye vinhus Château Minuty, som er beliggende på halvøen Saint Tropez i Provence. Château

Læs mere

45- 2009 Govone 74- 174 kr. 13% Piemonte. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk

45- 2009 Govone 74- 174 kr. 13% Piemonte. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk P12050909 Barbera d Asti 2009 Govone 13% Piemonte Barberadruen giver i Piemonte fyldige vine med toner af mørk frugt og en karakter og eftersmag, som hænger meget længe i munden. Vi mener, at vi er Danmarks

Læs mere

Hermed forslag til julegaveidéer. Har du specielle ønsker til gaverne, er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige indhold.

Hermed forslag til julegaveidéer. Har du specielle ønsker til gaverne, er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige indhold. Julegaveidéer HUSK! Det er os der forhandler ESE-BRYG Hermed forslag til julegaveidéer. Har du specielle ønsker til gaverne, er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige indhold. Helgolandsgade 26

Læs mere

Champagne. Mousserende vin

Champagne. Mousserende vin Champagne PHILIPPE PRIÉ, ARCHANGE Stor og kompleks med friske noter af abrikos, mandel og appelsin. God balance i smagen, hvor den høje frugtsyre styrer mineralitet og citrusnoter i top. kr. 398,00 Mousserende

Læs mere

VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL...

VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL... Vinkort VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL... VI HAR VÆRET VERDEN RUNDT, SØGT OG SMAGT, SÅ HER PÅ DETTE FINDER MAN DE FØRSTE VINE VI GERNE VIL PRÆSENTERE. ET PÅ RESTAURANT KLINTEN, VIL LØBENDE

Læs mere

Camping &Feriecenter Samsø Vinkort

Camping &Feriecenter Samsø Vinkort Camping &Feriecenter Samsø Vinkort HVIDVINE 1/1 fl. Glas Chile HUSETS HVIDVIN 2014 ERRAZURIZ SAUVIGNON BLANC Casablanca Valley, Viña Errazuriz S.A. 219,- 49,- Frisk indbydende duft af citronskal og rød

Læs mere

Interview med Rémi Jobard

Interview med Rémi Jobard Interview med Rémi Jobard En af vores nye Bourgogne-producenter Rémi Jobard i Meursault - var på besøg i Danmark for nyligt, og i denne forbindelse stillede vi ham et par spørgsmål om Meursault generelt

Læs mere

Er en frisk Italiensk Spumante. GRAN RUE er lavet efter Champagnemetoden. GRAN RUE har en dejlig delikat duft, er tør og har en afbalanceret surhed.

Er en frisk Italiensk Spumante. GRAN RUE er lavet efter Champagnemetoden. GRAN RUE har en dejlig delikat duft, er tør og har en afbalanceret surhed. NYTÅRS VINMENU 2017 Bestilling Årgang Vin Pris Tilbud Velkomst 2015 Gran Rue Metodo Classico 159 130 Hvid 2016 Riesling Spätlese Trocken 99 85 2016 IGT Montemaggio CHARDONNAY økologisk 159 125 Rød 2015

Læs mere

Slotskroen franske anbefaling Hvidvin. Rødvin. Dessertvin

Slotskroen franske anbefaling Hvidvin. Rødvin. Dessertvin Slotskroen franske anbefaling Granfort, Colombard, Gascogne 2015, Blød, indbydende og ganske behagelig hvidvin med et meget fransk udtryk hvidvin fra foie gras hjemstavn. 59 199 Sensas, Chardonnay, Pays

Læs mere

HVIDVIN Glas ½ fl. 1/1 fl

HVIDVIN Glas ½ fl. 1/1 fl Vinkort HUSET ANBEFALER HVIDVIN Glas ½ fl. 1/1 fl Rosario Estate, Sauvignon-Blanc, Chile 45,- 99,- 179,- Vinen fremstår med et lyst klart skær, smagen er tør og meget forfriskende, afsluttet af den liflige

Læs mere

Bobler Gl. 1/1Fl. Frankrig CAPRICE DE LUNE, ROSÉ 248,- Frisk, frugtagtig og mousserende rosévin med en let behagelig sødme.

Bobler Gl. 1/1Fl. Frankrig CAPRICE DE LUNE, ROSÉ 248,- Frisk, frugtagtig og mousserende rosévin med en let behagelig sødme. Vinkort Bobler CAPRICE DE LUNE, ROSÉ 248,- Frisk, frugtagtig og mousserende rosévin med en let behagelig sødme. ANNA DE CODORNIU BLANC DE BLANCS, BRUT RESERVA 298,- Strågul farve med dejlige bobler. Tydelig

Læs mere

Velkommen til Portvinssmagning. Torsdag den 31. januar 2019, kl

Velkommen til Portvinssmagning. Torsdag den 31. januar 2019, kl Velkommen til Portvinssmagning Torsdag den 31. januar 2019, kl. 18.30 Firmaet - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. er stadig et personligt ejet familiefirma,

Læs mere

Velkomstvin TIL AT STARTE MED TOGNI SPUMANTE DOLCEITALIEN. Hvidvin FRISK OG LET MIRROR ESTATE, CHARDONNAYAUSTRALIEN

Velkomstvin TIL AT STARTE MED TOGNI SPUMANTE DOLCEITALIEN. Hvidvin FRISK OG LET MIRROR ESTATE, CHARDONNAYAUSTRALIEN Velkmstvin TIL AT STARTE MED TOGNI SPUMANTE DOLCEITALIEN Dette er en let, sødlig musserende vin med en flt klar gul farve g en behagelig frugtig buquet. kr. 139,- kr. 25,- Hvidvin FRISK OG LET MIRROR ESTATE,

Læs mere

Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013

Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013 Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013 Så nærmer vi os igen den dejlige højtid, med hygge i familiens og venners gode selskab, efterfulgt af dejlig Julemad,hvortil jeg har fundet nogle Vine/hedvine og lækre

Læs mere

MOUSSENDE VINE. Glas 1/1 Fl. Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien. Nanci Carol Cava Brut Penedès, Spanien

MOUSSENDE VINE. Glas 1/1 Fl. Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien. Nanci Carol Cava Brut Penedès, Spanien VINKORT Glas 1/1 Fl. MOUSSENDE VINE Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.

Læs mere

Årets mest eksklusive whiskysamling

Årets mest eksklusive whiskysamling PRESSEMEDDELELSE 25-09-2017 Special Releases 2017 Årets mest eksklusive whiskysamling For 16. år i træk lancerer Diageo en samling meget sjældne og eksklusive whiskyer fra en række forskellige destillerier,

Læs mere

Bodegas Linaje Garsea

Bodegas Linaje Garsea Bodegas Linaje Garsea Linaje Garsea, Vendimia Seleccionada 2014 Tempranillo 6-8 mdr. på 50% franske og 50% amerikanske egetræs fade. Ufiltreret. 13,5% I glasset : Flot ren farve med blåvioleqe toner i kanten

Læs mere

Prisliste Rødvin. Spanien & Portugal. V/ Henrik Damgaard. Æblehaven 21. 5462 Morud. E-mail mail@vintonden.dk. www.vintonden.dk. cvr nr.

Prisliste Rødvin. Spanien & Portugal. V/ Henrik Damgaard. Æblehaven 21. 5462 Morud. E-mail mail@vintonden.dk. www.vintonden.dk. cvr nr. Prisliste Rødvin Spanien & Portugal V/ Henrik Damgaard Æblehaven 21 5462 Morud E-mail mail@vintonden.dk www.vintonden.dk cvr nr. 31892384 Gyldig 01.04 2011 28.02 2012 Vintønden priser inkl. moms - Rødvin

Læs mere

Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr

Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr SØNDAG 2. NOVEMBER NR. 44 / 2014 SØNDAG Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr På Lolland producerer ingeniøruddannede Preben Jørgensen flere hundrede flasker rødvin om året efter samme principper som i

Læs mere

Quinta de Cottas Portugal på vej frem

Quinta de Cottas Portugal på vej frem Portugal på vej frem Passion Enestående vine Familieejet I 2006 følte Isabel Koch og Pedro Carmo sig tiltrukket af en vinmark, der engang havde tilhørt en stor og kendt vingård. På grund af deres store

Læs mere

Vinsmagning. Club Vino byder velkommen til nogle store oplevelser med vine fra Château de Cayx fra Cahors. Sjældne vine og spændende årgange!

Vinsmagning. Club Vino byder velkommen til nogle store oplevelser med vine fra Château de Cayx fra Cahors. Sjældne vine og spændende årgange! Vinsmagning Club Vino byder velkommen til nogle store oplevelser med vine fra Château de Cayx fra Cahors. Sjældne vine og spændende årgange! Velkomst og introduktion til Cahors ved Club Vinos vinskribent

Læs mere

DCA - NATIONALT CENTER FOR FØDEVARER OG JORDBRUG AARHUS UNIVERSITET

DCA - NATIONALT CENTER FOR FØDEVARER OG JORDBRUG AARHUS UNIVERSITET Vedrørende notat om Klimaændringers betydning for udviklingen i arealet til vinproduktion i Danmark Susanne Elmholt Koordinator for myndighedsrådgivning Dato: 21. februar 212 Direkte tlf.: 8715 7685 E-mail:

Læs mere

TÖRLEY. Skønne mousserende vine fra. Charmant Doux. Populære mousserende vine fra Ungarn.

TÖRLEY. Skønne mousserende vine fra. Charmant Doux. Populære mousserende vine fra Ungarn. Skønne mousserende vine fra TÖRLEY Charmant Doux Populære mousserende vine fra Ungarn. Elegant udseende, typisk champagne farve, intensiv mousserende. Dens bouquet og smag minder om sukkersøde frugter

Læs mere

PRODUKTER OG BESKRIVELSER S MA G FU LD E VI NE F R A QUATRO RAYAS. www.hippiehouse.dk

PRODUKTER OG BESKRIVELSER S MA G FU LD E VI NE F R A QUATRO RAYAS. www.hippiehouse.dk PRODUKTER OG BESKRIVELSER S MA G FU LD E VI NE F R A QUATRO RAYAS OM VINENE PRODUCENTEN Vingården har rødder tilbage til 1935. 80 års historie og en masse dedikeret arbejde har gjort Cuatro Rayas til det

Læs mere

Nye Økologiske Frø fra Camilla Plum 2017

Nye Økologiske Frø fra Camilla Plum 2017 Nye Økologiske Frø fra Camilla Plum 2017 Vi har en masse nye frø i år, de fleste af dem har vi selv dyrket her på Fuglebjerggaard. Vi prøver mange spændende nye grøntsager, chili, tomater, blomster og

Læs mere

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd.

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd. RAMBLA BRUCE COST GINGER ALE - ORIGINAL Denne læskedrik er lavet på frisk ingefær (ingen ekstrakt eller olier) og ren rørsukker. Det er en simpel, lækker, krydret drik med ufiltreret ingefær og en smule

Læs mere

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale.

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale. Øl fra FUR Bryghus FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale. 30,- Rolig og klar øl med farve som rødgyldent rav. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset.

Læs mere

VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL...

VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL... Vinkort VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL... VI HAR VÆRET VERDEN RUNDT, SØGT OG SMAGT, SÅ HER PÅ DETTE FINDER MAN DE FØRSTE VINE VI GERNE VIL PRÆSENTERE. ET PÅ RESTAURANT KLINTEN, VIL LØBENDE

Læs mere

Julen 2016 Nytår 2016

Julen 2016 Nytår 2016 1 Julen 2016 Nytår 2016 Høsten er ovre - julen og nytåret nærmer sig med hastige skridt, og der skal findes gaver til medarbejdere, samarbejdspartnere og andre der fortjener en lille tanke. Hos Eriksens

Læs mere

Oplev duftene fra AMWAY

Oplev duftene fra AMWAY Oplev duftene fra AMWAY WISTFUL - Hver dag har sin egen glød. Ny flakon Sprudlende og berusende kvindelighed. Indre frihed til at stråle. Sprudlende, og forfriskende velvære. WISTFUL WISTFUL No1 WISTFUL

Læs mere

ET UNIVERS - TO VARIANTER

ET UNIVERS - TO VARIANTER ET UNIVERS - TO VARIANTER FABEL TE Der var engang. Sådan starter alle gode eventyr. Om prinser og prinsesser. Om guld og grønne skove. Om at det gode altid vinder. Men! Hvorfor flygte fra den virkelige

Læs mere

vollerslev og vinen vinguide uge 51

vollerslev og vinen vinguide uge 51 vollerslev og vinen vinguide uge 51 LØRDAG 20. DECEMBER 2014 vollerslev og vinen 39 HViDVine TiL VeLKOmST OG forret RøDVine TiL and OG flæskesteg 2013 Old Vine Chenin Blanc, The Bernard Series, Bellingham,

Læs mere

Born Wine-Import 2071 1796 vin@born-wine.dk

Born Wine-Import 2071 1796 vin@born-wine.dk 2071 1796 vin@born-wine.dk Kære kunder, Hvis I vil gøre julen til noget specielt med dejlig julemad med skønne vine, kan vi hjælpe Julekatalog s glæder Husk livet er for kort til dårlig vin Alle priser

Læs mere

2013 / 2014. Katalog. Gavepakker & LOGO produkter

2013 / 2014. Katalog. Gavepakker & LOGO produkter 2013 / 2014 Katalog Gavepakker & LOGO produkter gavepakker Gavepakke 57191 Vejl. erhvervspris Kr. 130,- Gavepakke 57163 Vejl. erhvervspris Kr. 300,- Gavepakke 57171 Vejl. erhvervspris Kr. 560,- 2 Gavepakke

Læs mere

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 12.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning.

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 12.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning. Producent Finca las Moras Land Argentina Område Tulum Valley Årgang 2016 Druetype(r) Chardonnay Lagring 2 år Alkohol 12.5% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL Fed fisk Fjerkræ, kylling Pastaretter KUN 79,00

Læs mere

VINSLOTTET OPLEVELSER PÅ FLASKE VINKORT

VINSLOTTET OPLEVELSER PÅ FLASKE VINKORT VINKORT MOUSSERENDE VINE Cava Dibon, Demi-Sec, Bodegas Pinord, Penedés, Spanien En charmende og indtagende Cava, med en flot mousse. Halvtør og frugtig med en blød cremet fylde. Perfekt som aperitif. Pr.

Læs mere

ROYAL 0,0% HEINEKEN 40,- 50,- ØLBRÆT HEINEKEN 0,0% 50,-

ROYAL 0,0% HEINEKEN 40,- 50,- ØLBRÆT HEINEKEN 0,0% 50,- ØL HEINEKEN Fås i mere end 170 lande og er dermed det mest internationale ølmærke af alle. Karakteristisk for Heineken er en frisk og frugtagtig aroma, der stammer fra gæren, og en behagelig, ikke for

Læs mere

Chili og Jalapeños i haven

Chili og Jalapeños i haven Apache Cap.annuum 5 cm lang middelstærk chili. Først grøn så dybrød. Stort udbytte som modner fra midt august. Utrolig rigtbærende og tidlig høstudbytte. En lav sort, som egner sig bedst til krukke, hvor

Læs mere

Temadag i kernefrugt den 2. februar 2011

Temadag i kernefrugt den 2. februar 2011 Temadag i kernefrugt den 2. februar 2011 Kirsten Stentebjerg-Olesen GartneriRådgivningen Agrovej 1 4800 Nykøbing F. Mail: kso@vfl.dk Mobil: 23 20 83 60 Tlf. 54 84 09 86 Blommer til det danske marked RÅDGIVNING

Læs mere

Whiskysmagning Brønderslev den 8. oktober 2014

Whiskysmagning Brønderslev den 8. oktober 2014 Whiskysmagning Brønderslev den 8. oktober 2014 Lars Koefoed Ca. 3 timer Spørg bare løs 1 Craigellachie, 1999 Provenance, 12 år, 46 %, #7974 Næse: Citrus frugter med søde rosiner og abrikoser! Smag: Fyldig

Læs mere

Bedste Fra: Bourgogne, Californien (russisk River, Sonoma Coast, Santa Barbara), Oregon, Champagne - mousserende Blanc de Noirs

Bedste Fra: Bourgogne, Californien (russisk River, Sonoma Coast, Santa Barbara), Oregon, Champagne - mousserende Blanc de Noirs Pinot Noir Farve: Lys - mørk rubin Syrah / Shiraz Krop: Let - medium Karakter: Mangfoldighed - blød og tærte Smagsvarianter: Kirsebær, skovbund, jordbær, friske svampe, urter Drikkes: Tidligt (nu 10 år)

Læs mere

Velkommen til Portvins aften

Velkommen til Portvins aften Velkommen til Portvins aften Portvinens historie Portvinen har sit navn fra Byen Porto som ligger ved Douro flodens udmunding i Atlanterhavet Douro floden er 900 km lang hvoraf de sidste 215 km løber gennem

Læs mere

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Cabernet Sauvignon. Alkohol 13.0% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Cabernet Sauvignon. Alkohol 13.0% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER Producent Finca las Moras Land Argentina Område Tulum Valley Årgang 2016 Druetype(r) Cabernet Sauvignon Lagring 5 år Alkohol 13.0% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL Rødt kød Svinekød KUN 79,00 SMAGSVARIANTER

Læs mere

Nicolas Feuillatte Brut, Réserve Elegant og lækker Champagne med klassiske Champagne- noter af toast, sprøde, grønne æbler og citrus.

Nicolas Feuillatte Brut, Réserve Elegant og lækker Champagne med klassiske Champagne- noter af toast, sprøde, grønne æbler og citrus. Champagne Nicolas Feuillatte Brut, Réserve Elegant og lækker Champagne med klassiske Champagne- noter af toast, sprøde, grønne æbler og citrus. 898 Mousserende vin Marquis de la Tour Rosé Mousserende halvsød

Læs mere

BOBLER Mousserende vin & Champagne

BOBLER Mousserende vin & Champagne BOBLER Mousserende vin & Champagne MARQUIS DE LA COUR DEMI SEC, LOIRE Halvsød, mousserende vin med frugtagtig bouguet. Pr. glas 59,- Pr. flaske 285,- MARQUIS DE LA TOUR ROSE Mousserende halvsød rosé vin

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed vi er en af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service

Læs mere

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING ØLSMAGNING SIDE 1 AF 8 ØLSMAGNING Ved en ølsmagning er det vigtigt at bruge sanserne. Først lugtesansen, derefter synssansen og til sidst smagssansen og følesansen. FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING Det er

Læs mere

VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL...

VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL... Vinkort VELKOMMEN TIL GOD MAD - SKAL DER GOD VIN TIL... VI HAR VÆRET VERDEN RUNDT, SØGT OG SMAGT, SÅ HER PÅ DETTE FINDER MAN DE FØRSTE VINE VI GERNE VIL PRÆSENTERE. ET PÅ RESTAURANT KLINTEN, VIL LØBENDE

Læs mere

Champagne supernova PEOPLE / LIVING / STYLE

Champagne supernova PEOPLE / LIVING / STYLE PEOPLE / LIVING / STYLE Champagne supernova Ud af 25 ekstraordinært gode champagner, hvilken er så den bedste? Børsens gastronomiredaktør har drukket dem alle og fundet svaret Manden, der er større end

Læs mere

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,-

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,- Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Det kendte champagnehus i Reims har her benyttet følgende druer 33% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier samt 33% Chardonnay. Naturlig elegance

Læs mere

Glasset. Generende lugt og smag

Glasset. Generende lugt og smag At smage og bedømme vin er en spændende proces, som man aldrig bliver fuldbefaren i. Ofte er det rimeligt nemt at vurdere om man kan lide en vin eller ej, og derefter kan man så tildele den point, alt

Læs mere

Sherry er i den grad vinen der deler vandene. Vi har i denne uge anmeldt 20 sherryer.

Sherry er i den grad vinen der deler vandene. Vi har i denne uge anmeldt 20 sherryer. Persondata politik 30. Maj 2014 Tid til sherry Sherry er i den grad vinen der deler vandene. Vi har i denne uge anmeldt 20 sherryer. Af: Thomas Rydberg Follow @ThomasRydberg 82 follow ers Sherry er nok

Læs mere

VINKORT. CHAMPAGNE OG MOUSSERENDE VINE (Til velkomst og dessert)

VINKORT. CHAMPAGNE OG MOUSSERENDE VINE (Til velkomst og dessert) CHAMPAGNE OG MOUSSERENDE VINE (Til velkomst og dessert) CREMANTS D ALSACE CUVÉE GUILLAUME DANIEL RUFF ALSACE (FRANKRIG) Har fået guldmedalje i Frankrig. I Danmark gav Vinmagasinet den topkarakter, 5 stjerner

Læs mere

Italien BERSANO, ROSSO SPUMANTE, PIEMONTE... Sødmefuld rød Spumante med toner af jordbær og hindbær.

Italien BERSANO, ROSSO SPUMANTE, PIEMONTE... Sødmefuld rød Spumante med toner af jordbær og hindbær. ... GL. MOUSSERENDE VIN Italien BERSANO, ROSSO SPUMANTE, PIEMONTE... Sødmefuld rød Spumante med toner af jordbær og hindbær. CRÉMANT D ALSACE BRUT, BESTHEIM... Fin pikant Crémant D Alsace med cremet, behagelig

Læs mere

Tradition for at hædre helte

Tradition for at hædre helte Tradition for at hædre helte paula Jaraquemada skjulte 120 patrioter i santa ritas vinkældre, hvor de søgte tilflugt efter et hårdt slag for chiles uafhængighed. Vinserien 120 er navngivet til ære for

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Quinta do Judeu Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed vi er en af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende på

Læs mere

Producent Finca las Moras. Årgang 2017 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 13.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning.

Producent Finca las Moras. Årgang 2017 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 13.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning. Producent Finca las Moras Land Argentina Område Zonda Valley Årgang 2017 Druetype(r) Chardonnay Lagring 4 år Alkohol 13.5% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL Fed fisk Fjerkræ, kylling KUN 109,00 SMAGSVARIANTER

Læs mere

VINKORT. Rådhusstrædet Ikast. Tlf

VINKORT. Rådhusstrædet Ikast. Tlf VINKORT HVIDVINE LA COUR DES DAMES BLANC, BADET CLEMENT, VIN DE FRANCE - FRANKRIG RIESLING GRANIT, ØKO, DOM. FREY, ALSACE - FRANKRIG Vinen har en frisk frugtrigdom med nuancer af hvid fersken og citrus

Læs mere

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,-

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,- Aperitif Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Det kendte champagnehus i Reims har her benyttet følgende druer 33% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier samt 33% Chardonnay. Naturlig elegance

Læs mere

HVIDVINE 1/2 fl. 1/1 fl.

HVIDVINE 1/2 fl. 1/1 fl. HVIDVINE 1/2 fl. 1/1 fl. Husets anbefaler: Bergfeld Winery 285,00 Balanceret frisk hvidvin fra det solfyldte Californien. Klar og gylden i glasset med en frugtfyldt bouquet med tropiske gule frugter. Smagen

Læs mere

Det bedste køb i Napa Valley

Det bedste køb i Napa Valley Det bedste køb i Napa Valley Vinmagerne Molly Hill og Michael Trujillo i en af de californiske marker, der leverer druer til Sequoia Grove vinene. PR-fotos AVISEN Af Ole Troelsø 11. MAR. 2017 KL. 10:02

Læs mere

MARIAGERFJORD GOLFRESTAURANT - stedet hvor man hygger sig før og efter golfrunden

MARIAGERFJORD GOLFRESTAURANT - stedet hvor man hygger sig før og efter golfrunden MARIAGERFJORD GOLFRESTAURANT - stedet hvor man hygger sig før og efter golfrunden Mariagervej 101, 9560 Hadsund Vært Jan Thomassen Direkte telefonnummer 41212723 Velkomst: Rieflé Crémant d Alsace Brut

Læs mere

Husets egne vine Italien

Husets egne vine Italien Husets egne vine Italien MOUSSERENDE Prosecco di Conegliano, Valdobbiadene Ca Ongaresca kr. 265,- På druesorten prosecco. Flot perlende vin med et strejf af blomster og friske bær. HVIDVINE 1/1 fl. Langhe

Læs mere