Referat fra bestyrelsesmøde nr den 14. marts i Nuuk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2011 den 14. marts i Nuuk"

Transkript

1 BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra bestyrelsesmøde nr den 14. marts i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Hans Kristian Olsen HKO næstformand Peter Pedersen PP bestyrelsesmedlem Gerth B. Lynge GBL bestyrelsesmedlem Jess G. Berthelsen JGB bestyrelsesmedlem Hans Gerstrøm HG bestyrelsesmedlem Gerth Geisler GG fast tilforordnet Hans Frederik Olsen HFO fast tilforordnet Michael Sørensen MS tilforordnet Jokum Møller JM sekretær Jesper Nielsen JN referent Afbud: Nikolaj Ezekiassen NE bestyrelsesmedlem Dagsorden for mødet: 1. Indledning og godkendelse af dagsorden v/ formanden 2. Godkendelse af referat 2.1 Gennemgang af beslutninger, som er behandlet 2.2 Tids- og handlingsplan for de resterende beslutninger 2.3 Underskrivning af referatet 2.4 Kommunikationsstrategi vedrørende referatet og beslutningerne 3. Meddelelser fra formanden 4. Meddelelser fra forstanderen 5. Økonomi 5.1 Regnskab 2010 og budget 2011 Savilin 5.2 Regnskab 2010 og budget 2011 Sanilin 5.3 Aktivitetsregnskab 2010 og budget 2011 for begge skoler 6. Skolens forslag til Resultatkontrakter for Savilin 6.2 Sanilin 7. Sager og emner til behandling 7.1 Bestyrelsernes fællesråd 7.2 Praktikpladsskabelse 7.3 Sprogkrav 8. Eventuelt, herunder fastsættelse af tid og sted for næste møde.

2 Oversigt over beslutninger Under dagsordenpunkt 2: 1. En opdateret tids- og handlingsplan for opfølgningen på bestyrelsens beslutninger skal være et fast bilag til mødeindkaldelserne fremover. 2. JM tager skridt til udarbejdelse af en plan for en fremadrettet helhedsløsning vedrørende skolernes fysiske rammer. 3. Skolen skal udarbejde et forslag til vedtægtsændring, således at fraværende bestyrelsesmedlemmer underskriver læst og set i stedet for godkendt. 4. Skolen udsender til næste ordinære møde et revideret forslag til kommunikationsstrategi vedrørende referatet og beslutningerne. Under dagsordenpunkt 5: 5. Skolen skal i forlængelse af den fremsendte skrivelse til departementet om bestyrelsesansvar spørge specifikt til bestyrelsens ansvar for 2011-budgettet, som bestyrelsen ikke har haft nogen indflydelse på. Under dagsordenpunkt 8: 6. Næste møde er et telefonmøde, som finder sted ca. medio april, så snart skolernes kvartalsregnskaber er færdige. Referatet er godkendt den xx. yyyy 2011 Alex Nørskov Nikolaj Ezekiassen Peter Pedersen Gerth B. Lynge Jess G. Berthelsen Hans Gerstrøm Hans Kristian Olsen Jokum Møller forstander

3 Mødereferat Ad dagsordenpunkt 1: Indledning og godkendelse af dagsorden AN bød velkommen. Dagsordenen blev godkendt. Ad dagsordenpunkt 2: Godkendelse af referat AN omdelte og gennemgik en oversigt over de beslutninger fra februarmødet, som skolen allerede har handlet på, samt en tidsplan for de resterende beslutninger. Det besluttedes, at en opdateret tids- og handlingsplan for opfølgningen på bestyrelsens beslutninger skal være et fast bilag til mødeindkaldelserne fremover. Den foreliggende tids- og handlingsplan blev godkendt med følgende ændringer: Der skal ikke sendes særskilte breve til Selvstyret om henholdsvis det uhensigtsmæssige lejemål i Industridalen og Saviminilerinermik Ilinniarfiks faldefærdige bygninger. Begge emner skal indgå i en plan for en helhedsløsning vedrørende de fysiske rammer i forbindelse med fusionen. I kolonnen frist skal indsættes datoer i stedet for snarest. Det besluttedes at JM tager skridt til udarbejdelse af en plan for en fremadrettet helhedsløsning vedrørende skolernes fysiske rammer. Der udspandt sig en længere diskussion om de forskellige formalia og procedurer i forbindelse med mødereferaterne: a) Skal de faste tilforordnede underskrive? Det konkluderedes, at det skal de ikke. Med hensyn til deres eventuelle medansvar for bestyrelsens gerninger afventes det responsum om bestyrelsesansvar, som er under udarbejdelse i uddannelsesdepartementet. b) Skal fraværende medlemmer skrive under på, at de godkender referatet? Det skal de i henhold til de gældende vedtægter. På forslag fra GBL besluttedes, at skolen skal udarbejde et forslag til vedtægtsændring, således at fraværende bestyrelsesmedlemmer underskriver læst og set i stedet for godkendt. c) Skal Selvstyret have hele referatet eller kun beslutningsdelen? Det konkluderedes, at al offentliggørelse kun omfatter beslutningsoversigten, således at kun bestyrelsesmedlemmerne og mødedeltagerne får hele referatet. Kun GBL var uenig i dette princip, men han accepterede det. d) Hvornår er referatet afsluttet og klar til underskrivelse? Det konkluderedes, at proceduren er følgende: - Medlemmerne og de faste tilforordnede skal overholde den indsigelsesfrist, som er anført i forretningsordenen. Er der ingen indsigelser, så er referatet godkendt. - Såfremt der indkommer indsigelser, skal det eventuelt reviderede referat udsendes til godkendelse igen. Dette kan i teorien gentage sig flere gange.

4 Det besluttedes, at det fremlagte forslag til kommunikationsstrategi vedrørende referatet og beslutningerne skal ændres således: Pkt. 1 Kun mødedeltagerne ændres til Kun mødedeltagerne og fraværende medlemmer og faste tilforordnede. Det skal præciseres, at eventuelle personsager i beslutningsoversigten skal tages ud inden offentliggørelse. Det skal ligeledes præciseres, at medlemmer, som er uenige i en beslutning, kan forlange at få dette indført i beslutningsoversigten. Skolen udsender til næste ordinære møde et revideret forslag til kommunikationsstrategi vedrørende referatet og beslutningerne. Endelig blev det foreslået at tage hele problemkomplekset op i det kommende fællesråd med henblik på mest mulig korrekthed og ensartethed i de 5 bestyrelser. Ad dagsordenpunkt 3: Meddelelser fra formanden AN orienterede om en meget udbytterig tur til AMU-Vest i Esbjerg sammen med en række medarbejdere fra skolen. Der blev etableret gode kontakter til brug for de kommende offshore uddannelser, herunder også de uddannelsesinitiativer som skal i gang nu: Terminalarbejder, sikkerhed og engelsk. AN har desuden besøgt Københavns Tekniske Skole og har fået kontakter til uddannelser inden for asbest, pcb o.l., som er et af indsatsområderne på Sanilin/Savilin. Københavns Tekniske Skole er meget villig til at samarbejde med os og laver indledningsvis en opgørelse over alle de ressourcer, som er nødvendige i forbindelse med at drive undervisning inden for asbest og pbc. Ad dagsordenpunkt 4: Meddelelser fra forstanderen JM tog tråden op fra Esbjerg turen. Der er overvældende kursuskrav til de kommende ansatte inden for offshore. Masser af certifikater og konstante recertificeringer. AMU-Vest tilbyder stort set alt: Uddannelsesplaner, materialer, deltagelse i fagudvalgsarbejde og meget mere. I det hele taget er det JM s indtryk, at alle døre er åbne i DK, og at alle gerne vil samarbejde med os. Søren Peter Jensen har udarbejdet en rapport på baggrund af turen til Esbjerg. Den er vedlagt. HKO oplyste, at rederier, som opererer heroppe i forbindelse med offshore aktiviteter, gerne vil hyre grønlandske sømænd, som også skal arbejde uden for Grønland altså en slags fastansatte. JM oplyste, at man er ved at finde 5 personer, som skal uddannes i Norge og ansættes af Cairn både til arbejde i Grønland og i andre lande. JB efterlyste mere handlekraft fra landsstyrets side med hensyn til krav om anvendelse af grønlandsk arbejdskraft.

5 HKO gjorde opmærksom på, at dette reguleres i IBA-aftalerne. Organisationerne bør skubbe på og påvirke indholdet i disse aftaler. JM orienterede endvidere om en delegation på mennesker fra Nunavut, som er på vej til et besøg i Grønland. De skal blandt andet besøge Råstofskolen, som de måske gerne vil bruge som uddannelsessted i stedet for det sydlige Canada. MIS orienterede om Branduddannelsen, hvor der netop dagen i forvejen var afholdt et fagudvalgsmøde i Nuuk. JM deltog også i dette møde, da der er planer om et tættere samarbejde mellem de 2 skoler på beredskabsområdet. Kommunerne står selv for grunduddannelsen af brandmænd, mens Brandskolen står for funktionsuddannelsen og ind imellem også kurser for holdledere og indsatsledere. Alle kurserne gennemføres på Beredskabscentret i Aalborg, men det overvejes at hjemtage dem. Den eksisterende aftale løber frem til 2015, men skolen vil prøve at opsige den inden den tid. Det er nødvendigt med en rationalisering. De afsatte 2,4 mio. kr. årligt forslår ikke, og skolen har da også i 2010 haft stor overskridelse på Branduddannelsen. HKO påpeger behovet for lokal forankring af viden om beredskab og beredskabsuddannelse og oplyste i øvrigt om uddannelsesmuligheder i England. JB ønsker flest mulige kurser afholdt på vores egne skoler. GBL peger på muligheden for at placere kurserne på tidspunkter, hvor der er ledig kollegiekapacitet. GG tilslutter sig. Der findes mange kompetente brandfolk, som kan uddannes til at være undervisere. JM finder det hensigtsmæssigt at flytte hele området til Sisimiut og peger på gode muligheder for indtægtsdækket virksomhed i forbindelse med kurser vedrørende brandtekniske byggetilladelser o.l., som eventuelt kan gennemføres i samarbejde med rådgivningsfirmaerne. HKO minder om, at en kommende offshorehavn i Nuuk skal medtænkes i det forslag til en helhedsløsning, som JM skal udarbejde jf. beslutningen ovenfor under pkt. 2. AN oplyste afslutningsvist, at han i Esbjerg havde hørt, at norsk standard betyder, at certificeringen sker på norsk grund, hvilket vækker stof til eftertanke... Ad dagsordenpunkt 5: Økonomi De udsendte oversigter over skolernes resultater i 2010 og bevillingstallene for 2011 blev taget til efterretning. Første budgetopfølgning i 2011 sker på næste møde, hvor kvartalsregnskaberne forventes færdige.

6 Der resterer på Bygge- og Anlægsskolen et uafklaret spørgsmål vedr. bogføring af ca. 1 mio. kroner, som fejlagtigt er blevet hængende fra tidligere år. I worst case vil disse penge belaste skolens bevilling i Bestyrelsen bad JM om så vidt muligt at sikre, at dette ikke sker. Det vil være op til bestyrelsen at beslutte, hvor længe skolernes regnskaber skal forblive adskilte. Det besluttedes, at JM i forlængelse af den fremsendte skrivelse til departementet om bestyrelsesansvar skal spørge specifikt til bestyrelsens ansvar for 2011-budgettet, som den ikke har haft nogen indflydelse på. Dette spørgsmål er især aktuelt, hvis ovennævnte beløb på 1 mio. kroner skal udredes af den eksisterende bevilling. Ad dagsordenpunkt 6: Skolens forslag til resultatkontrakter for Punktet blev udsat. Fristen for aflevering til departementet er udsat til 1. april. Ad dagsordenpunkt 7: Sager til behandling 7.1 Bestyrelsernes fællesråd Der var ingen bemærkninger til det udsendte oplæg til stiftende møde i fællesrådet. 7.2 Praktikpladsskabelse Mikael Kristensen og Kirstine Borch fra departementet deltog under dette punkt. MK orienterede indledningsvist om, at områderne kirke og kultur er udskilt fra departementet i forbindelse med rokader i landsstyret, og at departementet derfor nu er forkortet til IIN. Endvidere oplyste MK, at Siiva Fleischer er daglig kontaktperson i IIN for begge skolers drift, dog er Kirstine Borch kontaktperson vedrørende Råstofskolens uddannelser. Derefter orienterede MK om de løsningsmuligheder, som for tiden debatteres i forbindelse med praktikpladsskabelse: Skolepraktik og delvis skolepraktik. Begge anses som nødløsninger, delvis praktik dog i mindre grad end egentlig skolepraktik. Et belønningssystem naturligvis også gældende for dem, der allerede nu tager mange praktikanter. Lade de unge udnytte muligheden for et frit geografisk uddannelsesvalg og tage uddannelserne i Danmark er kompliceret i forhold til sprogproblemer o.l. Delepraktik MK gav udtryk for, at så længe alternativet er, at de unge efterlades uden mulighed for uddannelse, så er nødløsningerne at foretrække.

7 Derefter fulgte en langvarig og omfattende debat om emnet. Debatten viste, at bestyrelsen grundlæggende er af den opfattelse, at der findes andre og bedre løsninger på problemerne. Nedenfor er fremdraget en række udsagn fra debatten, og efterfølgende er forsøgt en konklusion. AN: Der skal tages samfundshensyn i udbudspolitikken ved offentlige anlægsopgaver. Selv om det umiddelbart kan se dyrere ud, når der indlægges uddannelseskrav i anlægsprojekterne, så vil dette vise sig at medføre en samfundsøkonomisk gevinst. JM: Grønland mangler et kompetent overordnet organ, som kan standse den evindelige kortsigtede kassetænkning omkring anlægsopgaverne og indføre samfundsøkonomisk bæredygtig e strategier. JM: Lærlinge er ofte uvelkomne i byggeriet, fordi de kan ødelægge akkorderne for hårdt arbejdende håndværkere, som er på kortvarige besøg udefra. JM: Det eneste middel, der virker, er penge. Der skal indføres straf for ikke at tage praktikanter. GBL: Enig i, at der skal samfundsøkonomiske beregninger ind i licitationerne. GBL: Hvis vi i den nuværende situation sender unge på grunduddannelse i Danmark, vil flaskehalsproblemet omkring praktikpladserne hurtigt blive endnu større. JB: Enig i synspunkterne. Lovgivning er vejen frem og en tilbagevenden til et EFGlignende uddannelsessystem skal overvejes. Opfordrer GA og Nusuka til at lave et forslag i fællesskab. PP: Vi skal afdække årsagerne til, at så mange virksomheder ikke vil tage lærlinge. Måske tør de ikke binde sig til så mange år? Enig i et belønningssystem over for virksomhederne. HFO: Henviser til beslutningen på sidste møde om at presse på for en undersøgelse af årsagssammenhængene omkring det at tage lærlinge. Og opfordrer til at rose virksomheder, som tager lærlinge. JB: Flere firmaer undskylder sig med, at de kun er i Grønland for en kort periode. Det er noget vrøvl og problemet skal løses ved lovgivning. MK: Skal vi overveje at forhøje AMA for at skaffe flere tilskudskroner til arbejdsgivere, der tager lærlinge? PP: Nej tak til forhøjelse af AMA. Ser gode muligheder i en EFG-lignende uddannelsesstruktur. JB: Ikke mere AMA. Lovgivning og håndhævelse. AN: Støtter opfordringen til en undersøgelse: Spørg Nikku, hvorfor han tager så mange lærlinge, og spørg dem, der ikke har lærlinge, hvorfor de ikke har det. Går ind for indførelse af fleksible kontraktperioder.

8 GBL: Det ser ud til, at flaskehalsproblemet bliver meget stort i år i Nuuk. Har eksempel på en virksomhed, som har modtaget omkring 150 ansøgninger, og en anden som har modtaget omkring 50 ansøgere. HG: Foreslår, at der oprettes værkstedsskoler i stedet for de almindelige efterskoler. Eventuelt indeholdende dele af grundforløbene på håndværkeruddannelserne. HKO: Henviser til RUS-strategien, som går ud på at reducere brobygningsarbejdet og i stedet styrke folkeskolen. HG: Holder fast i, at ikke-boglige skoletrætte elever vil have meget gavn af en værkstedsskole. GG: Gerne 11. klasse i folkeskolen. Eleverne fra 10. klasse er for unge. HFO: Eventuelt lægge praktik ind i folkeskolen? PP: Gerne efterskoler med særlige fagretninger, f.eks. auto. Enig med GG: Elever fra 10. klasse er for unge. GBL: Hellere værkstedsskole end 11. klasse. HKO: Nej tak til 11. klasse. KB: Oplyser, at handelsskolen i Nuuk faktisk har afprøvet et indledende skoleår a la EFG. AN: Oplyser, at Iserit har taget initiativ til at kigge på lærlingesituationen. Mener, at der er gjort både gode og dårlige erfaringer i EFG-tiden. JM: Enig med AN: Der bør indføres tidsbegrænsede praktikaftaler. Og Tasiorti skal udvikles. GBL: Anbefaler fortsat NNC-policy, ordningen fra Nunavut. KONKLUSIONER PÅ DEBATTEN 1. Der synes at være en sikker konsensus i bestyrelsen om, at det helt afgørende indsatsområde i forbindelse med praktikpladsskabelse er lovgivning og håndhævelse, herunder påvirkning af selvstyrets IBA-aftaler med selskaberne. Samfundsøkonomiske hensyn skal indtænkes i lovgivningen, og der skal konsekvent falde straffe, når krav om brug af lærlinge ikke overholdes. 2. Desuden ses der generelt positivt på at overveje eb ændring af uddannelsesstrukturen hen i retning af den gamle efg-ordning, således at en lærlingekontrakt ikke længere er nødvendig for at påbegynde uddannelserne. 3. Der synes også at være enighed om, at der bør indføres tidsbegrænsede lærlingekontrakter, således at virksomhederne ikke behøver at frygte en binding på 3 4 år. 4. Ideen om værkstedsskoler blev generelt godt modtaget, i hvert fald som alternativ til almindelige efterskoler og 11. klasse i folkeskolen.

9 5. Beslutningen om en undersøgelse af årsagerne til virksomhedernes forskellige holdninger til at tage lærlinge skal fastholdes. 6. Generelt ønsker man ikke en forhøjelse af AMA. Det er udbudslovgivningen, som skal være det afgørende instrument i denne sag. På næste ordinære bestyrelsesmøde samles der op på resultaterne af debatterne på dette og det forrige møde. 7.3 Sprogkrav HKO indledte med at oplyse, at engelskkundskaber er et must på hele offshore området, herunder havnearbejdere, bemandinger m.v. Det er det blandt andet af sikkerhedsmæssige årsager, men det er ikke kun derfor. Engelsk er det fælles sprog i branchen, og alle medarbejdere vil have gavn af at lære det. JB oplyste, at i Norge står alle sikkerhedsreglementerne på norsk, og at arbejdssproget på platformene er norsk. Han tilføjede, at han i øvrigt gerne ville standse debatten med det samme. Den er politisk og skal ikke tages i dette regi. HKO fik dog tilføjet, at sammenligningen med Norge ikke holder, fordi man i Norge har en egen kvalificeret arbejdsstyrke. Vi skal være realistiske og erkende, at vi står i en hel anden situation her. HFO gjorde opmærksom på, at ansættelse af grønlandsksprogede mellemledere meget vel kan medføre ansættelse af flere grønlandske medarbejdere. GBL oplyste, at han og JB er deltagere i en følgegruppe i.f.m. ISUA-projektet. Ad dagsordenpunkt 8: Eventuelt, herunder fastsættelse af tid og sted for næste møde JM ønsker at gennemførelse af pædagogikum (PG) skal være obligatorisk for alle lærerne ved skolerne og ville gerne høre bestyrelsesmedlemmernes holdning i denne sag. Der var ingen indvendinger. GBL foreslog at få dette krav ind i annoncering og ansættelseskontrakter. GG ønsker en forbedring af de eksisterende formuleringer om krav og rettigheder i forbindelse med PG. Næste møde er et telefonmøde, som finder sted ca. medio april, så snart skolernes kvartalsregnskaber er færdige. JN/ 27. marts 2011

Oversigt over beslutninger

Oversigt over beslutninger BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde nr. 3-2011 den 18. maj i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand (på telefon) Hans Kristian

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 23. november i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 23. november i Nuuk BESTYRELSEN FOR TEKNIKIMIK ILINNIARFIK Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2012 den 23. november i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Peter Pedersen PP bestyrelsesmedlem Gerth B. Lynge GBL bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 14. marts i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 14. marts i Nuuk BESTYRELSEN FOR TEKNIKIMIK ILINNIARFIK Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2013 den 14. marts i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Hans Kristian Olsen HKO næstformand Peter Pedersen PP bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 3-2012 den 1. juni i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 3-2012 den 1. juni i Nuuk BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra bestyrelsesmøde nr. 3-2012 den 1. juni i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Nikolaj Ezekiassen NE bestyrelsesmedlem Gerth

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2011 den 16. juni i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2011 den 16. juni i Nuuk BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2011 den 16. juni i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Nikolaj Ezekiassen NE bestyrelsesmedlem Peter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2011 den 11. oktober i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2011 den 11. oktober i Nuuk BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2011 den 11. oktober i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Nikolaj Ezekiassen NE bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2014 den 4. og 5. september i Sisimiut

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2014 den 4. og 5. september i Sisimiut BESTYRELSEN FOR TEKNIKIMIK ILINNIARFIK Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2014 den 4. og 5. september i Sisimiut Til stede: Alex Nørskov AN formand Ole Christiansen OC næstformand Hans Gerstrøm HG bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 26. og 27. marts i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 26. og 27. marts i Nuuk BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra bestyrelsesmøde nr. 2-2012 den 26. og 27. marts i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Jess G. Berthelsen JGB bestyrelsesmedlem

Læs mere

Oversigt over beslutninger

Oversigt over beslutninger BESTYRELSEN FOR SANAARTORNERMIK & SAVIMINILERINERMIK ILINNIARFIIT Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1-2011 den 10. og 11. februar i Sisimiut Til stede: Alex Nørskov AN formand Nikolaj Ezekiassen NE bestyrelsesmedlem

Læs mere

Forslag til referat fra bestyrelsesmøde nr den 8. og 9. september i Sisimiut

Forslag til referat fra bestyrelsesmøde nr den 8. og 9. september i Sisimiut BESTYRELSEN FOR TEKNIKIMIK ILINNIARFIK Forslag til referat fra bestyrelsesmøde nr. 3-2016 den 8. og 9. september i Sisimiut Til stede: Torben Nielsen TN formand Jess G. Berthelsen JGB bestyrelsesmedlem

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002

Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002 Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002 Mødedeltagere Repræsentanter fra følgende adresser: Almindingen 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 19, 26, 30 Ikke fremmødt eller afbud: Almindingen

Læs mere

Administrationsleder Ulla Hygum deltog ved punkterne 6.1, 7.1 og 7.3.

Administrationsleder Ulla Hygum deltog ved punkterne 6.1, 7.1 og 7.3. Referat af mødet i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 9. juni 2010 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Birthe Hesdorf, næstformand Inge Hynkemejer Peter Garde

Læs mere

INUILI. Bestyrelsesmøde nr. 6 for perioden

INUILI. Bestyrelsesmøde nr. 6 for perioden 6. Bestyrelsesmøde den 07.04.2019 i Danmark. Deltagere: Karsten Lyberth-Klausen (KL-K) formand Lena Pedersen (LP) næstformand Daniel Skifte (DS) Jeppe Ejvind Nielsen (JEN) Paarnannguaq Tittussen (PT) Christian

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 005 26. juni 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern

REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 005 26. juni 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 005 26. juni 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern Til stede: Bestyrelsen (med stemmeret): Bestyrelsen (uden

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 11. december 2014 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 23 SEP 2004

Referat fra bestyrelsesmøde den 23 SEP 2004 Side 1 Viborg den 25 SEP 2004 Til Jesper Myrtue, Teglmarken 113, Jakob Hoffmann, Teglmarken 203 Martin Neubert, Teglmarken 16, Erik Krogh, Enghaverne 38, Jan Stampe, Teglmarken 53, Ole Rishøj, Enghaverne

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for HF og VUC København Syd

Forretningsorden for bestyrelsen for HF og VUC København Syd for bestyrelsen for HF og VUC København Syd Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse mv. og 14 i vedtægterne for HF

Læs mere

Forretningsorden for ApS

Forretningsorden for ApS Forretningsorden for ApS Denne forretningsorden gælder for bestyrelsen i CVR nr.. 1.0 Konstituering 1.1 Bestyrelsen træder sammen for at konstituere sig umiddelbart efter den ordinære generalforsamling.

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S torsdag den 16. august 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved

Referat af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S torsdag den 16. august 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved Referat af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S torsdag den 16. august 2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Bestyrelse: Niels True, Tina Højlund Pedersen, Helle Jessen, Per Sørensen, Bo Erik Woetmann Hansen,

Læs mere

Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3

Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3 Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3 Referat af generalforsamling torsdag den 12. maj 2011 Til stede: 1A Egon 1B Claus (formand) 1C Jan 1D Bent (bestyrelsesmedlem) 1E Niels 3B Jette 3C Ulla 3D Søren 3E Henning

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet lykkes til gavn

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Orienteringspunkt fra VVS energiuddannelsen v/kristian Henriksen

Orienteringspunkt fra VVS energiuddannelsen v/kristian Henriksen P17 møde den 19. juni 2018 hos: UPONOR, Middelfart Deltagere: - Karsten Høllund (KH) (Formand) - Morten Christensen (MC) (Næstformand) - Jørgen Hagelund (JH) - Jørgen Bo Nielsen (JBN) - Jesper Knudsen

Læs mere

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken R E F E R A T af bestyrelsesmøde den 25. november 2004 kl. 17:00 i, Pavillonen Deltagere Bestyrelsen: Annette Waldorf, Henning Olsen, John Møller, Lis Hagen, Per Vilhelmsen og Peter Rytter Nielsen (punkt

Læs mere

Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører

Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører Bestyrelsesmøde mandag den 4. maj 2015 i Fredericia Mødedeltagere: Afbud: Referent: André Bjørn Nielsen (AN), Preben Bansemer (PB), Karl Zilmer (KZ),

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Pkt. 7. Selskabet udlejning 4 Pkt. 8. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx xx 2016 om ændring af Inatsisartutlov om erhvervsuddannelser og kurser på

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30. Side 209/7 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Nils Vinther Michael Jørgensen Henny Rasmussen Gunnar Sørensen Hans Jørgen

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 6 18. september 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern

REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 6 18. september 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 6 18. september 2014 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole & Handelsgymnasium, Ånumvej 14, Skjern Til stede: Bestyrelsen (med stemmeret): Bestyrelsen (uden

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017.

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Tilstede : Flemming Bo Hansen, Jens Bergholdt, Birgit Olsen, Kaj Kingo, Leoni Petersen, Toni Andersen. Lykke Petersen.

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

REFERAT. fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo

REFERAT. fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo REFERAT fra ordinær generalforsamling i A/B Lindøhusene torsdag den 4. maj 2017, kl. 18.00 i Munkebo forsamlingshus, Lindøalléen 49, 5330 Munkebo 102 medlemmer af 314 medlemmer (svarende til 32%) var repræsenteret,

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl 5.december 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl. 15.00 17.00 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Damian Eis, elevrepræsentant 1. Godkendelse af

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Kirke Hyllinge Antennelaug DK 4070 Kirke Hyllinge

Kirke Hyllinge Antennelaug DK 4070 Kirke Hyllinge Referat fra ordinær generalforsamling Torsdag den 27. marts 2008 kl. 19.00 i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, Store Karleby, 4070 Kirke Hyllinge. Antal fremmødte: 51 medlemmer, 6 bestyrelsesmedlemmer,

Læs mere

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018.

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Syd Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev, Christian X s Vej

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Dansk Tækkemandslaugs generalforsamling Lørdag den 28. februar 2015 kl. 13:30 Rønnede Kro, Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede

Dansk Tækkemandslaugs generalforsamling Lørdag den 28. februar 2015 kl. 13:30 Rønnede Kro, Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede Dansk Tækkemandslaugs generalforsamling Lørdag den 28. februar 2015 kl. 13:30 Rønnede Kro, Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede Referat Formand for Dansk Tækkemandslaug Henrik Henriksen bød velkommen til generalforsamlingen

Læs mere

Generel introduktion til skolen ved direktør Hanne Helleshøj og administrations- og økonomichef Steen Ib Kjeldsen

Generel introduktion til skolen ved direktør Hanne Helleshøj og administrations- og økonomichef Steen Ib Kjeldsen Referat bestyrelsesmøde den 20. juni 2014 Fremmøde Fuldtalligt fremmøde. Kort præsentation af bestyrelsens medlemmer samt orientering om, at der pt. ikke er elevrepræsentation i bestyrelsen. Godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Service A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Service A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved Referat af bestyrelsesmøde i NK-Service A/S torsdag den 5. april 2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Bestyrelse: Niels True, Tina Højlund Pedersen, Helle Jessen, Per Sørensen, Bo Erik Woetmann Hansen,

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Bestyrelsen: Susan Egede, Merete Kjær, Tonni Munkberg, Jan Kragh og Tommy Hjuler. Afbud: Fra KAB: Driftschef

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Iver Eriksen har meldt afbud. Jytte Faitanini fra udlejningen deltog i det første punkt på dagsordnen.

Iver Eriksen har meldt afbud. Jytte Faitanini fra udlejningen deltog i det første punkt på dagsordnen. 78 Referat fra bestyrelsesmøde i Vivabolig den 4. maj 2010 Start kl. 16.30, slut kl. 19.45 Tilstede var Brian Skræm, Frede Skrubbeltrang, Ann Bylund Andersen, Søren Andersen, Christian Vestergaard, Eigil

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole 1 Bestyrelsen består af: 7 forældrevalgte medlemmer 2 medarbejdere valgt af og blandt skolens medarbejdere 2 elever valgt af og blandt skolens elever.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 11. DECEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

TEKNIKIMIK ILINNIARFIK

TEKNIKIMIK ILINNIARFIK TEKNIKIMIK ILINNIARFIK 1. UDKAST TIL RESULTATKONTRAKT For perioden 2015-2018 Indledende bemærkninger fra bestyrelsen Bestyrelsen for Teknikimik Ilinniarfik ønsker indledningsvis at fremhæve sin højeste

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

FSP CDL KF GNSJ IVJ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 17. september 2013

FSP CDL KF GNSJ IVJ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 17. september 2013 Mødereferat Dato: 17. september 2013 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Finn Stengel Petersen Christen Dam Larsen Kent Falkenvig Gert N. S. Jensen Inger Vejlgaard Jess Jan K. Pedersen Niels

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 26. marts 2014 kl. 16.30 18.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Erik B. Hansen, Britta Magnussen,

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Oversigt over, og behovsafdækning af, praktikpladssøgende

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat

Bestyrelsesmøde. Referat Bestyrelsesmøde Referat Deltagere: Kenneth Flex, (KF) formand, Lene Diemer, (LD) næstformand Søren Brøndum, (SB) Henrik Søltoft, (HS) Andreas Sørensen, (AS) Per Gut, (PG) Mogens Følsgaard, (MF) Stig Jarnbye,

Læs mere

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 11. december

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013

Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013 Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013 Afbud: Ninna Thomsen, Katja Kayser og Tina Græsted. Jakob Lange deltog fra kl. 17.00. Medarbejderrepræsentanterne var ramt af lock-out, og er derfor ikke pt. medlemmer

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der skal bidrage til

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

FCKFC generalforsamling 26. marts 2008 kl. 19.00 PARKEN. Referat

FCKFC generalforsamling 26. marts 2008 kl. 19.00 PARKEN. Referat Side 1 af 5 Referat Dagsorden 1. Valg af dirigent bestyrelsen indstiller Carsten Mollerup 2. Årsberetning bestyrelsens beretning v/formanden 3. Regnskab gennemgang og godkendelse af regnskab for 2007 v/kassereren

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi.

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi. Generalforsamling 2013 referat Generalforsamling i Foreningen Hus Forbi, 2013 Referat 1) Formand Ole Skou bød velkommen og foreslog daglig leder Rasmus Wexøe Kristensen som dirigent. Rasmus blev valgt.

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev Charlotte Wulff Hansen, elevrepræsentant Sygeplejestuderende Lene Storm, repræsentant fra de sygeplejestuderende

Social- og sundhedsassistentelev Charlotte Wulff Hansen, elevrepræsentant Sygeplejestuderende Lene Storm, repræsentant fra de sygeplejestuderende Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 24. marts

Læs mere

Referat Af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden

Referat Af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden Referat Af bestyrelsesmøde i NKE-Elnet A/S Torsdag den 01.02.2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Dagsorden Bestyrelse: Niels True (formand), Tina Højlund Pedersen (næstformand), Helle Jessen, Per Sørensen,

Læs mere

Referat fra Møde i udviklingsudvalg for elektronikindustri Den 6. juni kl. 10.00-15.00

Referat fra Møde i udviklingsudvalg for elektronikindustri Den 6. juni kl. 10.00-15.00 Referat fra Møde i udviklingsudvalg for elektronikindustri Den 6. juni kl. 10.00-15.00 Hos Danfoss Silicon Power GMBH Husumer strasse 251, 24941 Flensburg, Tyskland Til udvalgsmødet foreslå følgende dagsorden:

Læs mere

REFERAT af bestyrelsesmøde nr december 2015 kl Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole

REFERAT af bestyrelsesmøde nr december 2015 kl Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole REFERAT af bestyrelsesmøde nr. 012 03. december 2015 kl. 16.00 Sted: Mødelokale 1 på Vestjydsk Handelsskole Til stede: Bestyrelsen (med stemmeret): Helge Albertsen (HA) Tine Korsholm (TK) Peter Lambæk

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde på MammenFri Tirsdag d kl. 19:00 22:30

Referat fra bestyrelsesmøde på MammenFri Tirsdag d kl. 19:00 22:30 Tilstede var Skole: Bestyrelse: Suppleanter: Fraværende: Referent: Mikael, Jane, Benita, Thomas, Erik, Lene, Finn, Karina Karin, Jens Poul Martin, Helle, Heine, Leo Finn Pkt. Tid O/B Emne Beskrivelse Referat

Læs mere

Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab

Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab År 2010, den 17. maj blev der afholdt ordinær generalforsamling i med følgende dagsorden: E/F Nordlyset 1. Valg af dirigent og referent. 2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Side 1 Referat Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl. 18.00-20.00 STED: Hjallerup Skole, lærerværelset DELTAGERE Forældrevalgte: Medarbejdere: Mikael Christensen HJ Gitte Olsson FL Henrik H. Mikkelsen

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN

Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: NN (formand), NN, NN Medarbejderrepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN. Arbejdsmiljørepræsentanter: NN (evt. Næstformand), NN, NN Tilforordnede: NN Sekretær: NN

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Forsyning A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Forsyning A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved Referat af bestyrelsesmøde i NK-Forsyning A/S torsdag den 5. april 2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Bestyrelse: Niels True, Tina Højlund Pedersen, Helle Jessen, Per Sørensen, Bo Erik Woetmann Hansen,

Læs mere

Kolstrup Boligforening Referat af ordinær generalforsamling Torsdag den 08. maj 2014

Kolstrup Boligforening Referat af ordinær generalforsamling Torsdag den 08. maj 2014 Der var mødt repræsentanter for 38 lejemål / 47 beboere. Som gæster deltog Jan Thietje ( Deloitte ) Organisationsbestyrelsen tilstede: Tove Christensen afbud. Salus Boligadministration samt foreningens

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT Bestyrelsesmøde nr. 12 den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Mødet blev holdt på Idrætsefterskolen Ulbølle med følgende dagsorden: Deltagere: Erik

Læs mere

Dagsorden: 1) Godkendelse og underskrivelse af referatet fra bestyrelsemødet den 27. maj 2010

Dagsorden: 1) Godkendelse og underskrivelse af referatet fra bestyrelsemødet den 27. maj 2010 Referat af bestyrelsens møde onsdag den 13. oktober 2010 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Nils Henrik Pedersen (NH), Niels Behrendt Jørgensen (NJ), Tue

Læs mere

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted.

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted. UDKAST 18. maj 2016 Sag 20251-001 ver.1 FORRETNINGSORDEN for ELLEN OG CARL TAFDRUPS MINDELEGAT Oprettet af advokat, fru Sonja Tafdrup Rohbeck CVR-Nr. 7302 9112 1. Konstituering 1.1 Bestyrelsen konstituerer

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent Formandens beretning

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 24.juni 2013 Tid 10.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) Otto V. Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere