avis for copenhagen business school handelshøjskolen maj 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "avis for copenhagen business school handelshøjskolen maj 2008"

Transkript

1 avis for copenhagen business school handelshøjskolen maj 2008 kræmmerhuset 4 fotos: morten andersen, fotomani.dk Forårssol og eksamensfeber - Campus folder sig ud forsommersang Af Bjørn Hyldkrog Et par dages forårssol og lidt forsommeragtig varme. Det er blevet grønt. Gruppearbejdet og eksamensforberedelserne rykker udendørs, om det så koster en forårsforkølelse. Efter en årrække, hvor arealerne rundt om Solbjerg Plads har båret præg af at være byggeplads eller nytilplantet pjusk, er Campus kommet til sin ret. Det er blevet grønt. Grønt er der også ved at blive inden for. På udvalgte bordplader. Her er det så snarere eksamensfeber, der gør sig gældende. Selv æteren er grøn. Håbets lysegrønne farve. Om håbet gælder en ordentlig sommer eller et godt resultat, er omgivelserne i hvert fald til det. Forsøm det nu ikke, alt det grønne. Skriv specialet på tid De første CBS-studerende er i gang med at skrive deres specialer på kontrakt, sådan som regeringen kræver i den nye lov. Det betyder at specialet skal laves om, hvis det ikke gennemføres på tid og det igen kan gøre det mere risikabelt at satse på at samarbejde med virksomheder og skrive specialer med empirisk indhold. 6 Erhvervsforskningstryk DJØF (Danmarks Jurist- og Økonom forbund) og DEA (Danmarks Erhvervsforsknings-Akademi) har for tredje gang udgivet rapporten Danmarks Erhvervsforskningsbarometer. Erhvervsforskningssamarbejder er til fordel for både virksomheder og forskere, men for forskerne medfører det for meget tidskrævende dobbeltarbejde. 7 The CBS Cornet This month visit creative businesses in the Big Apple, discover CBS' own publishing house, get practically innovative, explore CBS' coming architectural attraction in Porcelænshaven and invite students to uncover cost-benefit, Copenhagen Consensus-solutions to ten global problems along with our CBSummary eliteuddannelser - 2 dimittendinterview - 4 brokomplekser humanister - 4. Endelig en a-kasse der ved, hvem det handler om. CA a-kasse handler ikke om fællesskab eller solidaritet. Det handler om dig. Som medlem får du også coaching, relevante kurser og et netværk på højtuddannede mennesker ganske gratis. Læs mere på hvis du tænker på dig selv. KARRIERE KOMPETENCE FORSIKRING

2 2 avis for copenhagen business school handelshøjskolen Der går A+ holdet. De er bare så priviligerede! Bare hold masken i ti sekunder mere! Hvis der er noget, kan jeg træffes på Københavns Universitet frem til midnat! Halvanden eliteuddannelse til CBS Ud af 57 ansøgninger har Videnskabsministeriet godkendt 2 eliteuddannelser i Danmark. CBS står bag halvanden én for egen regning og én i samarbejde med Købehavns Universitet. Elitekonceptet får dog en lunken modtagelse på CBS prestigestudier Af Pernille Mortensen Tegning: Niels Poulsen Eliteuddannelserne er universitetsverdenens svar på Michelin- Stjernen. De viser vej til créme de la créme inden for uddannelse. Og de melder nu deres ankomst på CBS. Halvanden af slagsen. Allerede til semesterstart den. september i år kan CBS nye eliteuddannelse, Advanced Economics and Finance, slå dørene op for de første 25 studerende. Selve uddannelsen får en varm velkomst på CBS, men elitekonceptet modtages ikke just med stående applaus. - Det er ikke os her på CBS, der har fundet på, at vi skal have eliteuddannelser. Men med den stærke position, vi har på uddannelsesområdet i Danmark, er vi naturligvis parat og i stand til at følge med de andre universiteter, siger CBS uddannelsesdekan, Jan Molin. Uddannelsesdekanens håb er, at eliteuddannelserne vil have en afsmittende effekt på CBS øvrige uddannelser: - Med de ekstra midler, regeringen har afsat til eliteuddannelser, kan vi sætte mere turbo på uddannelsesområdet som helhed, og det kan også gavne CBS andre uddannelser, uddyber Jan Molin. grafik: rené lynge, grafisk bureau Elite = prestige En Michelin-Stjerne sender både restaurantens priser og kokkens mundvige en tur opad. Kvalitet, penge og prestige går hånd i hånd. Det samme gør sig gældende for Danmarks nye eliteuddannelser. Og ud over blåstemplingen elite følger der med de 2 nye uddannelser en pose penge fra Videnskabsministeriet på i alt 8 millioner kroner. Der bliver fra højeste sted sat fokus på eliteuddannelse i Danmark. Og den prioritering er ikke tilfældig. International positionering af Danmark rimer med elite. Alligevel er benovelsen over elitekonceptet ikke overvældende på CBS: - På CBS har vi mange uddannelser, der som eksempelvis CEMS uddannelserne allerede er på internationalt eliteniveau. De hedder det bare ikke, konstaterer Jan Molin. Også hos CBS Students er der skepsis at spore: - Det er fint, at vi lægger ud i det små med en enkelt eliteuddannelse til efteråret, så vi kan vurdere effekten. For lige nu og her kommer eliteuddannelserne nok ikke til at gøre den store forskel, mener Carina Berg, næstformand for politik i CBS Students. Studerende på piedestal Udsigten til elite på CBS giver rynkede bryn i CBS Students. For ved at sætte de dygtigste studerende op på en piedestal og samle dem på eliteuddannelserne, fjernes de samtidig fra den daglige omgang med de øvrige studerende. Hermed risikerer niveauet på de andre uddannelser at falde, lyder vurderingen fra CBS studenterpolitiske fortrop. - De dygtigste studerende hæver niveauet på uddannelserne, og de hjælper samtidig de knapt så dygtige til at blive bedre. Så det er problematisk, hvis vi samler de dygtigste på eliteuddannelserne. Så vil de studerende blive delt op i et A- og et B-hold, vurderer Carina Berg. Jan Molin forstår de studerendes bekymring, men han deler den ikke. Eliten bliver en særdeles lille kreds af studerende på CBS, som det ikke handler om at forkæle, men som tilbydes en uddannelse med et mere krævende og udfordrende forløb end CBS øvrige uddannelser. - Vi har bestemt ikke tænkt os alene at bruge alle vores gode ressourcer på eliten - så vi tager hverken engagement eller ressourcer ud af vores eksisterende uddannelser. Vi fortsætter som vi plejer med at levere. klasses, spændende og fremragende uddannelser til alle CBS studerende, slår Jan Molin fast. Med de ekstra midler, regeringen har afsat til eliteuddannelser, kan vi sætte mere turbo på uddannelsesområdet, og det kan også gavne CBS andre uddannelser Jan Molin uddannelsesdekan Med de nye eliteuddannelser ser det altså ud til, at CBS studerende har udsigt til at få en lille, snæver A+ elite, mens resten vil udgøre et stort A-hold. Endnu mere elite Videnskabsministeriet er inden længe klar med anden udbudsrunde, hvor der er afsat knap seks millioner kroner til at skabe endnu mere elite på universiteterne. På CBS er holdningen, at samtlige af højskolens ni indsendte eliteuddannelsesforslag var på eliteniveau. De otte resterende forslag er for gode til at lade gå til spilde. Så i den nye bunke af eliteforslag vil der være flere at finde fra CBS. De af forslagene, der ikke bliver godkendt, kan ifølge Jan Molin søges gennemført med ekstern finansiering i samarbejde med CBS corporate partners. En tredje mulighed er at udvikle uddannelsesforslagene som nye, ordinære uddannelser uden elite-mærkatet. I første omgang skal de 25 studerende, der har nysgerrigheden, de sociale kompetencer og drivet til at kunne kalde sig elite på CBS, nu findes. De vil blive udvalgt ud fra karakterniveau, en skriftlig ansøgning og en personlig samtale en ansættelsesprocedure der screener de bedste og mest egnede. Men selv med en nøje udvalgt elite kan kun tiden vise, om eliteuddannelserne bliver lige så toneangivende i universitetsverdenen, som Michelin-Stjernerne er det i restaurationsverdenen.

3 kræmmerhuset 4 maj FRA STUDIEJOB TIL FAST JOB Studiejob - det rigtige sted at starte Allerede da jeg startede på overbygningen, begyndte jeg at interessere mig for at finde et relevant studiejob. Allerede da jeg startede på overbygningen, blev jeg præsenteret for et interessant studiejob hos DONG Energy. Jobbet var placeret i afdelingen Group Treasury and Risk Management, der i dag tæller 40 mand. Jeg ansøgte og startede i afdelingen i januar 07. Jeg havde et ønske om at arbejde i en større international virksomhed, der løbende kunne tilbyde mig spændende udfordringer. DONG Energy s store investeringsprogram og fremtidige børsnotering gjorde den ekstra attraktiv. En fleksibel arbejdsplads med store muligheder Jeg kom til at arbejde med kredit samt funding og kapitalstruktur. Kreditvurdering havde jeg erfaring med fra mit tidligere studiejob, hvilket spillede en central rolle i mit ansættelsesforløb. I løbet af de første år som studentermedhjælper fik jeg løbende udvidet mit arbejds- og ansvarsområde til blandt andet at omfatte bestyrelsesog likviditetsrapportering. Jeg er blevet respekteret som en person, der kan bidrage med noget og ikke bare som en studentermedhjælper, der laver forefaldende arbejde. Jeg har fået mit drømmejob I løbet af efteråret spurgte jeg min chef, om han var interesseret i at ansætte mig efter endt uddannelse. Jeg blev fastansat fra den. januar 2008 i et drømmejob, hvor jeg stadig arbejder med finansrapportering til ledelsen og WACC, som er virksomhedens kapitalomkostninger. Sideløbende er jeg tilknyttet interne projekter, som løbende bidrager til et varierende og interessant job. Læs mere om dine muligheder på dongenergy.com/job Simon Stadil Frederiksen, 25 år Cand.merc.fir. DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Vores forretning er baseret på at fremskaffe, producere, distribuere, handle og sælge energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa. Selskabet havde en nettoomsætning i 2007 på DKK 4,6 mia. (ca. EUR 5,6 mia. eller USD 8,3 mia.). Antallet af medarbejdere er flere end

4 4 avis for copenhagen business school handelshøjskolen Kæmp for noget vigtigere end din bundlinje Danmarks madguru numero uno, Claus Meyer, lærte på Handelshøjskolen, at erhvervsøkonomi og mad sagtens kan kombineres. I dag kalder han sig gastronomisk iværksætter dimittendinterview foto: morten andersen, fotomani.dk Af Anne Bach Grønbæk Hvordan var din vej ind i madbranchen? Kort fortalt startede det hele, da jeg som 9-årig var et år i Frankrig som au-pair. Der oplevede jeg den fantastisk smukke madkultur både i Paris og hos en familie i Gastonie, hvor jeg boede i otte måneder. Manden var konditormester, og alle måltider blev lavet fornemt og kælet for. Det stod i stor kontrast til det, jeg var vant til fra min opvækst i 60erne og 70erne på Lolland, hvor det stod rigtig skidt til med dansk mad, og det gik op for mig, at den danske madkultur var helt gal. Inden jeg tog til Frankrig, havde jeg ledt efter en mening i livet, og pludselig fik jeg mit kald her i livet. Jeg ville ændre den danske madkultur. Det har jeg nu arbejdet på i 23 år. Hvorfor valgte du at læse på Handelshøjskolen? Jeg valgte Handelshøjskolen, fordi jeg gerne ville have en boglig uddannelse. Både min far og farfar var selvstændige, så det lå lidt til mig. Desuden har jeg altid haft et stærkt iværksætter-gen, så på den måde interesserede det mig også med en handelsuddannelse. Men mens jeg læste, drejede alt sig om mad. Jeg skrev mine opgaver om mad, lavede mad til festerne og så videre. Desuden lavede jeg mad ud af huset fra min lejlighed og kørte det ud på cykel. Hvis man spørger mine medstuderende, vil de sige, at jeg var besat af mad. Hvad var det vigtigste, du lærte på Handelshøjskolen? På SPRØK havde vi utroligt meget gruppearbejde, og det har gavnet mig meget. Alt i mit arbejde i dag er jo gruppearbejde. Desuden lærte vi meget om interaktion og fik udviklet vores kommunikationsfærdigheder. Det er utroligt vigtigt, at folk forstår dig, og at man ikke går fejl af hinanden i sin kommunikation. Jeg har ikke brugt de analysemetoder, vi lærte, særligt meget, så det er helt klart den mere abstrakte lærdom, jeg har taget med mig. Hvordan er du som forretningsmand? Jeg er meget jordbunden og har aldrig været ambitiøs. Jeg er altid startet i det små og så arbejdet mig langsomt op. Jeg har aldrig taget lån indtil for tre-fire år siden. Min første virksomhed var, da jeg efter jeg var blevet kandidat, overtog kantinen i Dalgas Have. Mange vil mene, at det var et uambitiøst sted at starte, men sådan er jeg. Jeg startede med selv at stå i opvasken og ordnede papirarbejdet om aftenen. Jeg ansatte folk i takt med, at der kom overskud. Sådan har det været for de fleste af de projekter, jeg har startet op. Jeg har Den landskendte kok, fødevarepioner og restauratør Claus Meyer er drevet af lige dele idealisme og harme over middelmådig og tarvelig madkultur. At finde sin mission i livet i en ung alder er de færreste forundt, men for ham kom gryden i kog allerede som 9-årig. taget det stille og roligt og efterhånden gjort mig selv overflødig. Men jeg har stadig en finger med i spillet alle steder. En af mine bedste personlige kompetencer er, at jeg kan holde mange bolde i luften på et højt niveau. I hvor høj grad har du planlagt din karriere? Jeg har aldrig lagt særlig mange planer. Min plan har været at være åben over for omverden, så man ikke bare suser forbi de muligheder, der kommer til én. Det, tror jeg, har været godt for min drøm, fordi jeg hele tiden har været åben for at gå nye veje. Men det har ikke nødvendigvis været godt for den enkelte virksomhed. Vækst kommer af planlægning og finansiering. Jeg har ikke planlagt, og jeg har ikke taget lån, og det har betydet, at det hele er gået meget langsomt. Hvis jeg havde gjort tingene anderledes, kunne jeg sikkert have oplevet en langt hurtigere vækst. Hvad prioriterer du i dit arbejdsliv? Hvis noget kan blive bedre af, at jeg involverer mig, går jeg ind i det. Jeg er konstant involveret i en masse ting. De gamle virksomheder skal køre samtidig med, at jeg har gang i tre-fire nye projekter og jeg er aktiv i events og foretagender. Det kan godt være, at jeg kunne tjene flere penge ved at koncentrere mig om de gamle virksomheder, men det vil være misbrug af muligheder. Det er ikke mit mål at skabe så stor profit som muligt, selvom jeg er blevet klar over, at meget bliver lettere, hvis man tjener penge på det, man laver. Men når jeg går på arbejde, er det for at ændre danskernes madvaner. Hvad driver dig? Jeg har haft en barndom med nogle forældre, der ikke altid var på toppen med en mor, der drak. Så jeg fik en følelse af, at jeg skulle gøre mig fortjent til andre menneskers kærlighed, og vil gerne gøre noget for andre. Min bestyrelse siger ofte til mig, at jeg ikke skylder verden noget. Men det mener jeg nu, jeg gør, og det er ønsket om at gøre ting bedre, der driver mig. De siger ofte, at jeg skal koncentrere mig mere om at tjene penge end om at redde verden. Det diskuterer vi så lidt og ender oftest med et kompromis. Men grundlæggende gider jeg ikke bruge min tid på at tjene penge. Jeg har aldrig prøvet at mangle penge, og det er da rart. Men hvis Gud sagde, at vi kunne lave en aftale om, at jeg ikke kom til at tjene flere penge, men at jeg til gengæld ville lave nogle vellykkede præstationer inden for mit fag, ville jeg sige top med det samme. Hvilket råd vil du give til studerende, der har en drøm om at arbejde inden for et felt, de er i tvivl, om der er marked for? De skal springe ud i det. Jeg har altid arbejdet med at skabe behov, der ikke var der i forvejen. Mine virksomheder har nichepositioner og er fuldstændig uden for konkurrence. Men det er vigtigt at sikre sig, at ens produkt er godt og åbner folks øjne. Man skal kunne knække den faglige kode. En god indikator er at tænke, om en journalist ville rydde spalteplads for at skrive om det. Og så skal ens værste kritikere bøje sig i støvet, når de bliver præsenteret for produktet. Har du mere generelle gode råd til CBS studerende? Det vigtigste, jeg har at sige, er, at man skal følge sit hjerte finde noget at slås for, der er større end Blå bog... grundlæggende gider jeg ikke bruge min tid på at tjene penge. Jeg har aldrig prøvet at mangle penge, og det er da rart. Men hvis Gud sagde, at vi kunne lave en aftale om, at jeg ikke kom til at tjene flere penge, men at jeg til gengæld ville lave nogle vellykkede præstationer inden for mit fag, ville jeg sige top med det samme. ens bundlinje. Derudover skal man være åben over for de muligheder, der kommer på ens vej. Hvis man opfører sig ordentligt og har en grundlæggende respekt for alle mennesker, vil man opleve, at det kommer tilbage til en på et senere tidspunkt. Man oplever pludselig, at folk, man mødte for lang tid siden, har rost én bag ens ryg. Jeg møder mange arrogante mennesker i forbindelse med mit arbejde. De bliver bare ikke ansat hos mig. Navn: Claus Meyer Alder: 45 Titel: Gastronomisk iværksætter Baggrund: Cand.merc.int. (SPRØK) fra Handelshøjskolen i København, 99. I dag ejer/medejer af virksomhederne Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Madhus, Meyerfood, Consulting, M&T personalerestauranter, Norra Mosshult, Frugt fra Lilleø, Chokolade Compagniet, Noma og Hotel Saxkjøbing. Herudover laver Claus Meyer teambuilding-kurser, giver foredrag, udgiver kogebøger og er aktiv i en række råd og projekter herunder har han frivilligt lavet mad til 500 gæster til Danmarks Indsamlingen Privat: Gift med Christina Meyer Bengtsson, sammen har de tre piger, og Christina har en søn fra tidligere ægteskab

5 kræmmerhuset 4 maj Hovedjægernes kamp Danske virksomheder har skruet op for kreativiteten, mens de alligevel står i kø for at tiltrække de dygtigste studerende. Blandt de alternative tilgange arrangerer virksomhederne kapsejladser, intensive workshops, klatreture, rekrutteringsmiddage og meget mere, skriver Børsen den 6. april Deloitte inviterer studerende fra videregående uddannelser til match race og teamøvelser i Skovshoved Havn den 5. april 2008, Danske Bank tilbyder en gratis mentorordning for CBS-studerende, og Novo Nordisk har netop afholdt et stort rekrutterings-arrangement på tværs af alle afdelinger, hvor studerende dystede om karrieretilbud. De utraditionelle veje er virksomhedernes forsøg på at plukke de dygtigste studerende før høsten og differentiere sig i en tid, hvor de studerende kan vælge og vrage næsten frit fra alle hylder. Hård blød blandet bedst DEA, Danmarks Erhvervsforskningsakademi, og FBE, Forum for Business Education, offentliggjorde den 3. april 2008 den til dato mest veldokumenterede undersøgelse om tværfaglighed i Danmark: Tænk på tværs i forskning og uddannelse. Undersøgelsen viser, at mindre end ti procent af forskningsmiljøerne og de videregående udannelser i Danmark samarbejder på tværs af de såkaldte bløde og hårde faglige dicipliner. Tværfaglighed tiltrækker dobbelt så meget ekstern kapital og er langt bedre til at tiltrække udenlandske samarbejdspartnere til vidensinstitutionerne end de monofakultære miljøer. Derfor nævner rapporten en række områder, hvor forskning og uddannelse på tværs bør indtænkes strategisk de kommende år. Det gælder blandt andet udmøntningen af globaliseringspuljen, den nye køreplan for strategisk forskning Forsk205, miljødebatten og opfølgningen på miljøtopmødet i Dumpet marketing under rekordstor lup Direktører dumper marketing og kalder marketingfolk for fluffy samtidig med, at marketingfolkene mener, at de er en lille smule bedre, end alle andre mener, at de er, skriver Børsen den 6. april For at afklare, hvor meget myte og hvor meget virkelighed, der er i påstandene, iværksætter CBS nu den største undersøgelse nogensinde herhjemme om virkningsgraden af marketing. Undersøgelsen ledes af Lektor Per Østergaard Jacobsen, lektor Claus Varnes og professor John K. Christensen, alle fra Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi, der i disse dage er ved at sende spørgeskemaer ud til de 000 største danske virksomheder. Resultaterne fra undersøgelsen offentliggøres på en konference den 9. juni Harvard ligger i Århus Harvard placerer hvert år deres sommerskoler rundt omkring i verden, hvor de finder de rette rammer og et stærkt fagligt miljø. I år har de udpeget AU, Aarhus Universitet der i perioden fra den 23. juni 2008 til den. august 2008 lægger hus til Harvards sommerskole: Viking Studies in Scandinavia. Sommerskolen har to kurser Viking Studies: History and Archaeology og Vikings Studies: Lore and Literature. Sommerskolen er kun for amerikanske studerende, men aktiviteterne vil på forskellig vis også involvere forskere og undervisere fra AU. Den danske sommerskole på Nordisk institut på AU har i sig selv skabt international opmærksomhed. nyt og noter redigeret af dalia siwan I de sidste to år har mere end 70 studerende valfartet til AU fra blandt andet USA, Kina og England for at studere de islandske sagaer, skriver information.dk den 4. april Brudte SU-løfter Op til Folketingsvalget lovede regeringspartierne, at studerende skulle have mulighed for at tjene flere penge ved siden af studierne. Trods løfterne er intet sket, skriver MetroXpress den 2. april Politikerne kan nemlig ikke blive enige om, hvor pengene til at forbedre de studerendes levevilkår skal komme fra. Forhandlingerne om SU-forliget strandede, da DF satte hælene i, og brugte deres vetoret, fordi de ikke vil være med til, at de hjemmeboende studerende på ungdomsuddannelserne får forringet deres muligheder for at tjene penge. Pengene til SU forliget kommer primært fra digitalisering af SU styrelsens ydelser samt fra en nedsættelse af fribeløbet for de hjemmeboende på ungdomsuddannelserne. Og det er lige netop den, DF er imod. Stilstanden betyder, at de studerende ikke får mere at leve for før tidligst i løbet af Innovationstjekprojekt InnAware, navnet på det nye innovationsprojekt under CBS Connect, skal skabe opmærksomhed omkring virksomheders innovationsevne. Projektet er et samarbejde mellem CBS og Initiativ for Kreativitet og Innovation. Målet er at tage temperaturen på innovationsgraden i virksomhederne og øge innovationsevnen i løbet af projektet. Projektleder Steffen Hedebrandt informerer, at man i øjeblikket inviterer virksomheder til at deltage i projektet. InnAwares omdrejningspunkt bliver en hjemmeside, hvor virksomhederne blandt andet kan diskutere udfordringer i forbindelse med innovation, og hvor studerende og eksperter kan komme med input, ligesom der vil være blogindlæg samt værktøjer til måling af virksomhedernes innovationsgrad. Steffen Hedebrandt forventer, at hjemmesiden og projektet bliver skudt i gang umiddelbart efter sommerferien. Kom med CBS Students til Roskilde Festival CBS Students har siden marts arbejdet med forberedelserne til dette års Roskilde Festival. Hvis du også brænder for musik, god stemning og har lyst til at gøre dette års festival til en god oplevelse, så bliv en del af CBS Students Roskilde-crew. Du kan melde dig til på: Lederne bliver yngre Nye tal fra Ledernes Hovedorganisation viser, at antallet af unge ledere under 30 år er steget med over 45 procent i løbet af blot et år. Det store boom i at ansætte unge ledere skyldes ifølge Henrik Holdt Larsen, professor i Human Ressource management på CBS, at det sidste år har været præget af vækst og højkonjunkturer inden for alle områder af dansk erhvervsliv. Behovet for arbejdskraft trækker dermed på reserverne, som især udgøres af de unge. De unge ledere er åbne, villige til at lære, har ambitioner og fungerer som et friskt pust, der udfordrer og rusker op i gamle vaner. Men udfordringen bliver at styrke deres leadership og menneskelige kvalifikationer - for eksempel gennem et jobdesign koncentreret om bestemte områder eller gennem psykologiske test, både på kursusmarkedet og på CBS, skriver Berlingske Tidende, den 6. april ISBN udgave sider, hæftet Pris kr. 275,00 (inkl. moms) Handelshøjskolens Forlag ISBN udgave sider, hæftet, illustreret Pris kr. 275,00 (inkl. moms) Handelshøjskolens Forlag ISBN udgave sider, hæftet Pris kr. 395,00 (inkl. moms) DJØF Publishing ISBN udgave sider, hæftet Pris kr. 295,00 (inkl. moms) Jurist- og Økonomforbundets Forlag Jurist- og Økonomforbundets Forlag Fusioner, ledelse og fortællinger af Finn Borum & Anne Reff Pedersen I denne bog præsenteres to perspektiver på fusioner, der begge er relevante for ledelse af fusionsprocesser i det danske sundhedsvæsen: Det traditionelle ledelsesperspektiv, der som hovedelementer har projekt- og kulturstyring af fusionens faser. Et narrativt perspektiv, der lægger vægt på, hvordan deltagerne gennem fortællinger skaber forskellige meninger med fusioner. På lederplads Ledelse i dagspressen i anden halvdel af nittenhundredtallet af Agner Ahm, Finn Kern, Vagn Nygaard, Erik Randel & Nils Thostrup Dansk dagspresse har i de årtier, som denne bog handler om, gennemløbet en betydelig tilpasningsproces Denne udviklingsproces er skabt af nøglepersoner, der har været bevidste om deres chefopgaver. De har arbejdet i et politisk, økonomisk og teknologisk turbulent miljø, hvor betydelige driftsopgaver har måttet løses ad hoc. Og hvor man samtidig har haft kræfter til at tage skæbnen i egen hånd og løbende skabe et fornyet eksistensgrundlag gennem fremtidsrettede, strategiske dispositioner. Institutions and Politics Festschrift in honour of Ove K. Pedersen Peter Nedergaard & John L. Campbell (eds.) For more than two decades, Ove K. Pedersen has been interpreting the Danish Model of the political economy, analyzing how it works, and placing it in perspective against the economic models of other nations and changes in the world economy over time. His vision of how a negotiated economy works has influenced international scholarship. This volume brings a distinguished set of international scholars together in a wide-ranging tribute to his work. International privatret på formuerettens område af Joseph Lookofsky & Ketilbjørn Hertz Denne bog gennemgår processuelle regler om domstolens internationale kompetence, og om anerkendelse og fuldbyrdelse af udenlandske domme. Bogen gennemgår endvidere lovvalgsreglerne for aftaler, herunder løsørekøb (hvorunder også CISG behandles), erstatning uden for kontrakt og tingsret. Bogen omtaler desuden international voldgift og indledes med en oversigt over den internationale privatrets»almindelige del«. Handelshøjskolens Forlag Lyngbyvej 7 Postboks København Ø Tlf Fax nyt juridisk forlag

6 6 avis for copenhagen business school handelshøjskolen Nu skriver de specialer på tid De første studerende er i gang med specialer på kontrakt, sådan som regeringen kræver i den nye lov. Der betyder, at specialet skal laves om, hvis det ikke gennemføres på tid hvilket kan gøre det mere risikabelt at satse på at samarbejde med virksomhederne Parat, Start Skriv! De tider, hvor specialeskrivning var noget, studerende kunne gå og hygge sig med, er ovre. Med de nye specialeregler tikker stopuret i syv måneder, og det starter, så snart kontrakten er underskrevet. www. laerebogsprisen 2008 w w w. l a e r e b o g s p r i s e n. d k SKRIV den gode lærebog og VIND kr. afhandlingspres Af Thomas Edvardsen Foto: Liselotte Østergaard Der er kommet nye regler på specialeområdet. De betyder, at de studerende skal underskrive en kontrakt. Mens blækket stadig tørrer på kontrakten, starter stopuret, og det tikker i syv måneder. Hvis specialet Det må være et pædagogisk problem, når specialerne tager over seks måneder, det nytter ikke at svinge pisken, hvis de studerende ikke selv kan komme videre. Kresten Schultz Jørgensen specialevejleder ikke er færdigt til tiden, er det en ommer. Reglerne er indført af regeringen for at undgå lange specialeforløb, så de studerende kan blive hurtigere færdige med deres uddannelse inden for normeret studietid. Reglerne er dog ikke uden problemer. De studerende kan for eksempel selv bestemme, hvornår de vil underskrive kontrakten. Det betyder, at specialet i princippet kan skrives færdigt, før kontrakten underskrives, selvom det fungerer bedst, hvis vejlederen er med på idéen og kan hjælpe med specialet selv før forløbet officielt er i gang. Hvis de studerende, på den anden side, ikke vælger at bøje reglerne, kan de nye specialeregler forhindre eksternt samarbejde. Det kan nemlig være svært at presse det hele ind på seks måneder, og hvis empiriindsamlingen bliver forsinket, dumper man med et halvfærdigt projekt, når kontrakten udløber. Værn mod specialesump Specialekontrakterne repræsenterer endnu en af de regler, regeringen lader hagle ned over de danske universiteter, men cand.merc. studieleder Henrik Sornn-Friese er ikke bekymret, hverken på de studerende eller studiets vegne: - Reglerne er et rammevilkår for studielederen, og de nye regler er fleksible, mens de samtidig forhindrer den værste specialesump. Selv om de studerende kan omgå reglerne ved at vente med underskriften, vil vejlederne sætte en stopper for det, fordi det giver rod i timeplanlægningen, når specialerne går langt over tid, siger Henrik Sornn-Friese og fortsætter: - Reglerne er en god idé som koncept. Det er dyrt at have de studerende hængende, men reglerne kunne for eksempel godt tage bedre hensyn til studerende med fuldtidsarbejde. Som vejleder peger Kresten Schultz Jørgensen på nogle andre udfordringer med de nye regler. - Når det er så nemt at omgå reglerne, risikerer vi at skabe en snydekultur, siger Kresten Schultz Jørgensen og uddyber: - Det må være et pædagogisk problem, når specialerne tager over seks måneder, det nytter ikke at svinge pisken, hvis de studerende ikke selv kan komme videre. Empiri i farezonen Reglerne om specialeskrivning trådte i kraft i september 2007, og de studerende, der i øjeblikket skriver specialer, er dermed forsøgskaniner. To studerende, der foretrækker at være anonyme, fordi de bøjer reglerne, mener ikke, at disse har den store betydning. De kan ikke se, hvorfor man skal underskrive kontrakten hurtigt, da fælden kan klappe, hvis de bliver forsinkede, men de vil begge gerne være færdige på normeret tid. Til gengæld har de svært ved at se store gevinster ved reglerne. - Det fjerner måske den største specialesump, men det er jo ikke en børnehave, og de studerende burde selv kunne administrere deres studietid, mener de. Selv om det samlet set ikke virker som om, der er den store utilfredshed med reglerne på studierne, mangler konsekvenserne af dem stadig at blive testet, fordi de er så nye. Især hvordan reglerne på sigt vil påvirke de studerendes samarbejde med erhvervslivet, og i hvor høj grad de kommende års kandidatafhandlinger vil forholde sig til praksis og empiri, skal der holdes skarpt øje med. De nye regler for specialeskrivning trådte i kraft den. september De indbefatter, at de studerende har pligt til at underskrive en bindende kontrakt, der udgør en tidsbegrænsning for specialeskrivningen. Studielederen skal godkende opgaveformuleringen og den vejlederplan, der aftales mellem vejleder og de studerende, samt afleveringstidspunktet for specialet. Reglerne skærper desuden universiteternes pligt til at sætte større fokus på vejledningen af de studerende. kræmmerhuset Forlaget Samfundslitteratur Næste deadline 22. maj Debatindlæg max. A4-side --- send til lærebogsprisannonce 75x27.indd 8/03/08 4:9:04

Talentudvikling på DTUs MBAuddannelse

Talentudvikling på DTUs MBAuddannelse Talentudvikling på DTUs MBAuddannelse (MMT) Torben Andersen direktør, cand.merc. og ph.d. Torben Andersen Team Copenhagen efterår 2007 1 Indhold Talent management en af tidens buzz words Den større eksterne

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15tirsdag

Læs mere

Introduktion til NNIT

Introduktion til NNIT Introduktion til NNIT IT-kontraktsnetværk 18. august 2014 PUBLIC Kort fortalt En af Danmarks fire største leverandører af itservices Vi leverer udvikling, implementering og drift til life sciences, finanssektoren,

Læs mere

Vejledning til brugen af bybrandet

Vejledning til brugen af bybrandet Vejledning til brugen af bybrandet Indhold Hvorfor bruge bybrandet? s. 3-4 Inspiration/ big idea s. 5-10 Syv former for bybranding s. 11-18 Brug af logoet s. 19-21 Find desuden flere cases, designelementer

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Idræt Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University Land: USA Periode: Fra: 20/8-2012 Til: 14/12-2012 Udvekslingsprogram: MAUI Hvorfor

Læs mere

Vind Seminar Fredericia 4. april 2013 JOB2SEA

Vind Seminar Fredericia 4. april 2013 JOB2SEA Vind Seminar Fredericia 4. april 2013 JOB2SEA Rekrutteringsstrategi i et svært marked. Helle Drachmann Baggrund Job- & CV database Outplacement & transition management Koncern HR Selvstændig virksomhed

Læs mere

Healthcare Apps. OUH Odense University Hospital & Svendborg Hospital. Kiel, Germany, November 2013 1 05/12/13

Healthcare Apps. OUH Odense University Hospital & Svendborg Hospital. Kiel, Germany, November 2013 1 05/12/13 Healthcare Apps OUH Odense University Hospital & Svendborg Hospital Kiel, Germany, November 2013 1 05/12/13 Jesper Lakman Senior Consultant Digital InnovaGon (4 employees) IT Department (140 employees)

Læs mere

VidenForum Fokus på viden Viden i fokus

VidenForum Fokus på viden Viden i fokus VidenForum inviterer til seminarrække - Learn how to improve your intelligence and market analysis capabilities VidenForum har fornøjelsen at præsentere en række spændende seminarer i samarbejde med Novintel

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i Litteraturhistorie

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i Litteraturhistorie US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: University of Kent at Canterbury Land: Storbritannien Periode: Fra:

Læs mere

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015:

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015: Vi har deltaget på Karrieredagene flere gange, og vi har altid været rigtig glade for at være med på messen. Vi har noteret mange gode talenter ned, både til konkrete graduate-stillinger, til studenterjob

Læs mere

KEA The sky is the limit 20. November 2013

KEA The sky is the limit 20. November 2013 KEA The sky is the limit 20. November 2013 Agenda Kort om Dansk Standard og standarder Dansk Standard er den nationale standardiseringsorganisation i Danmark Omsætning DKK 194 mio.kr. 160 medarbejdere

Læs mere

Kompetence opbygning til bæredygtighed i FM. INNObyg Susanne Balslev Nielsen 12 November 2014

Kompetence opbygning til bæredygtighed i FM. INNObyg Susanne Balslev Nielsen 12 November 2014 Kompetence opbygning til bæredygtighed i FM INNObyg Susanne Balslev Nielsen 12 November 2014 Helhed og livsfaser Center for Facilities Management Åbning i 2008 Realdania: 25 mio. DKK til projekter opbygning

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

Arbejdsglæde i Hartmanns. Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk

Arbejdsglæde i Hartmanns. Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Arbejdsglæde i Hartmanns Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Side 1 Bedre leder end gennemsnittet? Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Side 2 Blandt DKs Bedste arbejdspladser?

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER

DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER HAVNEGADE 39 DK-1059 KØBENHAVN K T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK 2

Læs mere

DIRF Samspil mellem IR og øvrig ekstern kommunikation

DIRF Samspil mellem IR og øvrig ekstern kommunikation DIRF Samspil mellem IR og øvrig ekstern kommunikation Iben Steiness Director, Carlsberg Investor Relations Agenda Introduktion Ekstern kommunikation i Carlsberg IR vs medier Praktiske eksempler Page 2

Læs mere

Hvordan flytter Økonomi ud af baglokalet og hen til beslutningsbordet?

Hvordan flytter Økonomi ud af baglokalet og hen til beslutningsbordet? Hvordan flytter Økonomi ud af baglokalet og hen til beslutningsbordet? Hvad er business partnering? Den rolle Økonomi påtager sig for at understøtte forretningen, øge kvaliteten af beslutningsprocessen

Læs mere

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

7 Marts 2011 Branding af din by og din kommune

7 Marts 2011 Branding af din by og din kommune 7 Marts 2011 Branding af din by og din kommune Professor Majken Schultz Copenhagen Business School Hvad er et Brand? The American Marketing Association definerer et brand som Et navn, et udtryk, et symbol,

Læs mere

KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET

KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET 1 CA Når din karriere er vigtig GRATIS STUDIEMEDLEMSSKAB FEDE KURSER & WORKSHOPS JOBSØGNING PERSONLIG UDVIKLING IT KURSER RÅDGIVNING

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

VL4 MEYERS MADHUS 24. NOV. 2010

VL4 MEYERS MADHUS 24. NOV. 2010 VL4 MEYERS MADHUS 24. NOV. 2010 Claus Meyer Gastronomisk entreprenør Adj. Professor i Fødevarevidenskab, KU LIFE Meyer Gruppen 1 Claus Meyer Adm. Dir. Tage Nielsen Support Økonomi: M.v. Buchwald Kommunik.:

Læs mere

KLAR TIL KLYNGE FACILITATOR TRÆNING 2.0 3.-5. SEPTEMBER 2012 & 1.-3. OKTOBER 2012. REG X - Det Danske Klyngeakademi www.regx.dk

KLAR TIL KLYNGE FACILITATOR TRÆNING 2.0 3.-5. SEPTEMBER 2012 & 1.-3. OKTOBER 2012. REG X - Det Danske Klyngeakademi www.regx.dk KLAR TIL KLYNGE FACILITATOR TRÆNING 2.0 3.-5. SEPTEMBER 2012 & 1.-3. OKTOBER 2012 REG X - Det Danske Klyngeakademi www.regx.dk OM PROGRAMMET I dag betragtes udvikling af klynger som en af de vigtigste

Læs mere

Oplæg hos Alecto Opdateret 03-04-2014

Oplæg hos Alecto Opdateret 03-04-2014 Oplæg hos Alecto Opdateret 03-04-2014 Tema 1: Standard Jobsøgning Oplæg 1-4 (ud af 9) CV - Få basis i orden, og få styr på de vigtigste krav dit CV skal opfylde ift. Indhold og opsætning. Lær hvordan du

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: juli 2012 Til: november 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer 2010 KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDELIGE LEDE DFORDRINGER KVINDER SKAL MOTIVERE BARSEL SIDE 6 Lederprofilen SIDE 11 Kvinder fravælger lederstillinger til fordel for

Læs mere

Med udgangspunkt i det gode tilbud v/ Merete Holst Direktør i Meyer Kantiner A/S 26. januar 2012

Med udgangspunkt i det gode tilbud v/ Merete Holst Direktør i Meyer Kantiner A/S 26. januar 2012 MEYER KANTINER - OM KUNDER OG CORPORAT KOMMUNIKATION Med udgangspunkt i det gode tilbud v/ Merete Holst Direktør i Meyer Kantiner A/S 26. januar 2012 Jo bedre udbud jo bedre tilbud! og hvad er så et godt

Læs mere

ATU Seminar 2014: Innova4on

ATU Seminar 2014: Innova4on ATU Seminar 2014: Innova4on Who are we? Professors and students from Innova&on and Business SDU Campus Sønderborg SDU Campus Sønderborg Approx. 1.000 Students Engineering, Social Science und Humani4es

Læs mere

Skriv ansøgningen ANSØGNING

Skriv ansøgningen ANSØGNING ANSØGNING Skriv ansøgningen Du har ikke 15-minutes-of-fame, men 15-seconds-of-attention, når din ansøgning læses af den rekrutteringsansvarlige! Derfor handler det om at bruge disse værdifulde sekunder

Læs mere

Forskning i socialpædagogik socialpædagogisk forskning?

Forskning i socialpædagogik socialpædagogisk forskning? Forskning i socialpædagogik socialpædagogisk forskning? eller knudramian.pbwiki.com www.regionmidtjylland.dkc Indhold Professionsforskning til problemløsning eller som slagvåben? Hvad er forskning? Hvad

Læs mere

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Michael Rohde var stødt på vej op ad karrierestigen, inden han valgte at ændre kurs. I dag hjælper han andre mennesker med at leve et bedre liv i pagt med deres

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Deakin university Land: Australien Periode: Fra:25 juni 2012 Til:4 december 2012

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks eneste konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af dygtige cand.merc.- og cand.oecon.studerende

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0 Userguide NN Markedsdata for Microsoft Dynamics CRM 2011 v. 1.0 NN Markedsdata www. Introduction Navne & Numre Web Services for Microsoft Dynamics CRM hereafter termed NN-DynCRM enable integration to Microsoft

Læs mere

Arbitration in Denmark

Arbitration in Denmark Arbitration in Denmark Steffen Pihlblad Christian Lundblad Claus Søgaard-Christensen DJØF PUBLISHING Arbitration in Denmark Eds. Grith Skovgaard Ølykke Carina Risvig Hansen Steffen Pihlblad, Christina

Læs mere

Mentor+Undersøgelsen - måling af resultater

Mentor+Undersøgelsen - måling af resultater Mentor+Undersøgelsen - måling af resultater -------------------------------------------------------------------- Kirsten M. Poulsen Direktør og Management Konsulent, KMP+ Formål Denne artikel beskriver

Læs mere

Executive lederudviklingsprogram

Executive lederudviklingsprogram NO.99 Executive lederudviklingsprogram 2. har ledere fordelt på 98 hold ikke taget fejl Business Insight er et executive lederudviklingsprogram med en klar global og forretningsmæssig orientering. Det

Læs mere

Hvis incidents er dyre og besværlige...

Hvis incidents er dyre og besværlige... Hvis incidents er dyre og besværlige... 2013-03 DKKNS Page 1 Transition Management Agenda Hvem er Coloplast? Hvem er jeg? Transition management basics Transition i Coloplast Ifølge Gartner er årsagen til

Læs mere

IKT og digitalisering. - jobs og vækst i DK? Jørgen Bardenfleth

IKT og digitalisering. - jobs og vækst i DK? Jørgen Bardenfleth Jobs og vækst i DK? IKT og digitalisering - jobs og vækst i DK? Jørgen Bardenfleth Regeringens IKT vækstteam - hvad var opgaven og blev målsætningen? To hovedspor i opgaven på at skabe jobs og vækst ved:

Læs mere

Deloitte - Kvinder i karriere

Deloitte - Kvinder i karriere Deloitte - Kvinder i karriere Mål og handlingsplan Koncern HR Indhold Deloitte Strategisk forankring Formål Vi tror på Den organisatorisk forankring Status på projektet Charter for flere kvinder i ledelse

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning.

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. 1. E-MAGASINER (Herning) Hvem kan deltage: Studerende i Herning Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. På kurset lærer du at

Læs mere

DANMARKS FORSKNINGSPOLITISKE RÅD

DANMARKS FORSKNINGSPOLITISKE RÅD DANMARKS FORSKNINGSPOLITISKE RÅD Et værktøj til vurdering af forskningens kvalitet og relevans Udgivet af: Danmarks Forskningspolitiske Råd Juni 2006 Forsknings og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Hvordan kan investeringer i uddannelse, forskning og innovation bidrage til at fastholde lægemiddelproduktion i Danmark?

Hvordan kan investeringer i uddannelse, forskning og innovation bidrage til at fastholde lægemiddelproduktion i Danmark? Hvordan kan investeringer i uddannelse, forskning og innovation bidrage til at fastholde lægemiddelproduktion i Danmark? v/ Stina Vrang Elias, Adm direktør i Tænketanken DEA 18.09.2013 Tænketanken DEA

Læs mere

Get Instant Access to ebook Udleveret PDF at Our Huge Library UDLEVERET PDF. ==> Download: UDLEVERET PDF

Get Instant Access to ebook Udleveret PDF at Our Huge Library UDLEVERET PDF. ==> Download: UDLEVERET PDF UDLEVERET PDF ==> Download: UDLEVERET PDF UDLEVERET PDF - Are you searching for Udleveret Books? Now, you will be happy that at this time Udleveret PDF is available at our online library. With our complete

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Mandag morgen academy 2012/2013

Mandag morgen academy 2012/2013 Mandag morgen academy 2012/2013 Forskellen mellem en trussel og en mulighed er, hvor hurtigt du opdager den. Mandag Morgen leverer det nødvendige grundlag for beslutningstagere, der vil udvikle nye muligheder.

Læs mere

Business Consulting New manager programme

Business Consulting New manager programme Business Consulting New manager programme Velkommen som manager i Business Consulting Faglig specialisering, bred orientering Vi søger talentfulde managere med lederkompetencer, der trives med udfordringer,

Læs mere

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE..og hvordan I kommer i gang Den nyeste forskning inden for organisationsudvikling og psykologi viser stærke resultater med hensyn til, hvorfor en anderledes tilgang

Læs mere

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Modtager man økonomisk støtte til et danseprojekt, har en premieredato og er professionel bruger af Dansehallerne har man mulighed for

Læs mere

Forskning på dagsorden. Forskningspolitikk som valgkampsak -eksempelet Danmark

Forskning på dagsorden. Forskningspolitikk som valgkampsak -eksempelet Danmark Forskning på dagsorden Forskningspolitikk som valgkampsak -eksempelet Danmark Jens Oddershede Rektor på Syddansk Universitet Formand for Rektorkollegiet Danmarks udgangspunkt 20. august 2008 Forskningspolitikk

Læs mere

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles At vælge de rette kampe Strålfors Information Logistics er en virksomhed, der står midt i en vigtig forandringsperiode. Virksomheden, der netop er blevet en del af den store nordisk postfusion mellem Post

Læs mere

Lykken er så lunefuld Om måling af lykke og tilfredshed med livet, med fokus på sprogets betydning

Lykken er så lunefuld Om måling af lykke og tilfredshed med livet, med fokus på sprogets betydning Lykken er så lunefuld Om måling af lykke og tilfredshed med livet, med fokus på sprogets betydning Jørgen Goul Andersen (email: goul@ps.au.dk) & Henrik Lolle (email: lolle@dps.aau.dk) Måling af lykke eksploderer!

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli Land: Italien Periode: Fra: September 2012 Til: December 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

Økonomidirektøren: Fra forundring til forandring

Økonomidirektøren: Fra forundring til forandring Økonomidirektøren: Fra forundring til forandring Invitation til konference om CFO ens nye rolle Tirsdag den 17. marts 2009, kl. 9.00 14.00 Charlottehaven, København Biografier Mikael Frederiksen, CFO,

Læs mere

DIRF. Medlemsmøde om Best Practice Disclosure policy and process. 22. Juni 2015

DIRF. Medlemsmøde om Best Practice Disclosure policy and process. 22. Juni 2015 Medlemsmøde om 22. Juni 2015 Realitet I (Extract) bewildering amount of firm news lower barriers to global investment increasingly competitive environment the value created by effectively communicating

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of London, Institute of Education Land: Storbritannien

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds. Universitet fungerede godt, om end det mindede en del om det danske system.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds. Universitet fungerede godt, om end det mindede en del om det danske system. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Bergen universitet, UiB Land: Norge Periode: Fra: 09-08-2011 Til: 19-12-2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Høringsudkast 6. juli 2012

Høringsudkast 6. juli 2012 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlige forskningsinstitutioners kommercielle aktiviteter og samarbejde med fonde (Hjemmel for universiteterne til at formidle visse boliger og studielån i forbindelse

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden Karrierekampagnen Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden. DMstud. sætter nu fokus på de kompetencer

Læs mere

Jakob Lauring. Ledelse af kreativitet stiller nye krav til ledere

Jakob Lauring. Ledelse af kreativitet stiller nye krav til ledere Ledelse af kreativitet stiller nye krav til ledere Oversigt Præsentation Innovation i komplekse organisationer Ledelsesformer Præsentation Jakob Lauring, Professor, Forskningsleder Tidligere projekter

Læs mere

Udvikling af forskningsorienterede miljøer

Udvikling af forskningsorienterede miljøer Udvikling af forskningsorienterede miljøer - Strategiske valg, hvordan kommer vi i gang og lavthængende frugter Erhvervsakademiernes Rektorkollegium Seminar Nyborg Strand Den 13. jan. 2013 Søren Barlebo

Læs mere

How to enhance the level of competences within the maritime sector

How to enhance the level of competences within the maritime sector How to enhance the level of competences within the maritime sector Henriette Dybkær, Projektleder Konference: Maritime competences in the future effects from the Danish Maritime Cluster Project København,

Læs mere

Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse Senior Director, Group QHSE Per Kampp, DONG Energy

Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse Senior Director, Group QHSE Per Kampp, DONG Energy Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse Senior Director, Group QHSE Per Kampp, DONG Energy 1 Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse

Læs mere

TÆTTERE PÅ UDDANNELSESSYSTEMET

TÆTTERE PÅ UDDANNELSESSYSTEMET TÆTTERE PÅ UDDANNELSESSYSTEMET - Hvordan skabes kontakten til de højtuddannede Bliv en god kontaktmægler mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner Ann Cathrine Lebech Hoe Career Consultant Aarhus

Læs mere

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job?

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job? Kandidat til formandsposten Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg Kort sagt arbejder jeg med og for medlemmerne. Som kredsbestyrelsesmedlem gennem 8 år har jeg beskæftiget mig

Læs mere

Den røde tråd fra testdækning til releasemetrikker

Den røde tråd fra testdækning til releasemetrikker Den røde tråd fra testdækning til releasemetrikker The art of developing software cheaper, in good quality and at schedule Software-Pro Agenda Den røde tråd fra testdækning til releasemetrikker Mange har

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting:

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting: Nyt skoleår 2015 Hvad er meningen med livet? Og med at blive designer? Tale v. Elsebeth Gerner Nielsen Velkommen til Designskolen Kolding. Velkommen til et nyt skoleår. Velkommen til nye og gamle studerende.

Læs mere

S C I E N C E. Geografi & geoinformatik Natur, samfund og miljø i en og samme uddannelse

S C I E N C E. Geografi & geoinformatik Natur, samfund og miljø i en og samme uddannelse S C I E N C E Geografi & geoinformatik Natur, samfund og miljø i en og samme uddannelse 2 Geografi & geoinformatik Foto: NASA En global uddannelse Brænder du for mennesker, natur, samfund og miljø, er

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Masters Thesis - registration form Kandidatafhandling registreringsformular

Masters Thesis - registration form Kandidatafhandling registreringsformular Masters Thesis - registration form Kandidatafhandling registreringsformular Godkendelse af emne for hovedopgave af vejleder og undervisningskoordinator. Læs venligst retningslinjerne sidst i dette dokument

Læs mere

Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober

Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober Styring i det moderne samfund Høj kompleksitet vanskeliggør tillid (Luhmann) Organisationer (Beslutninger,

Læs mere

Vi ved, hvad der skal til

Vi ved, hvad der skal til Vi ved, hvad der skal til -nu skal der handling bag ordene Danmarks Lærerforenings skolepolitiske indspil Danmarks Lærerforening Copyright 2012 1. oplag 2012 Fotos: Ulrik Jantzen Layout: Stig Nielsen Så

Læs mere

Sustainable Business Change Manager

Sustainable Business Change Manager Infomateriale Sustainable Business Change Manager En 5- måneders meritgivende uddannelse i forandringsledelse og CSR ver. 2.0 Introduktion Hvad er CSR ver. 2.0? Fra velgørenhed 6l forretning At arbejde

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Ida Kirstine Hedemand Email: iad2cool@hotmail.com Tlf. nr. 25322787 Evt. rejsekammerat: Ditte Hjem-institution: VIA, sygeplejeskolen i Aarhus

Læs mere

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF ==> Download: JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF - Are you searching for Jeg Gl Der Mig I Denne Tid Books? Now, you will be happy that at this

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering Navn på universitet i udlandet: University College London - UCL Land: UK Periode: Fra:15.09.2013 Til:15.01.2014

Læs mere

Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Architecture Framework (TOGAF)

Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Architecture Framework (TOGAF) Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Framework (TOGAF) Otto Madsen Director of Enterprise Agenda TOGAF og informationsarkitektur på 30 min 1. Introduktion

Læs mere

Knokl hårdt og bliv fyret

Knokl hårdt og bliv fyret Knokl hårdt og bliv fyret Onsdag den 14. maj 2008, 0:01 Hårdt arbejde giver ikke automatisk succes. Læs om de fem områder, hvor du måske gør en kæmpe arbejdsindsats - uden reelt at blive belønnet for det.

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Det innovative potentiale Brugerdreven innovation Hvad er det, brugere kan se? Hvordan optager organisationer brugerviden? Om at skære ud i pap Cases: Fjernvarmeanlæg, rensningsanlæg, indeklima Jacob Buur

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

Aalborg Universitet. Banker i Danmark pr. 22/3-2012 Krull, Lars. Publication date: 2012. Document Version Pre-print (ofte en tidlig version)

Aalborg Universitet. Banker i Danmark pr. 22/3-2012 Krull, Lars. Publication date: 2012. Document Version Pre-print (ofte en tidlig version) Aalborg Universitet Banker i Danmark pr. 22/3-2012 Krull, Lars Publication date: 2012 Document Version Pre-print (ofte en tidlig version) Link to publication from Aalborg University Citation for published

Læs mere