avis for copenhagen business school handelshøjskolen maj 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "avis for copenhagen business school handelshøjskolen maj 2008"

Transkript

1 avis for copenhagen business school handelshøjskolen maj 2008 kræmmerhuset 4 fotos: morten andersen, fotomani.dk Forårssol og eksamensfeber - Campus folder sig ud forsommersang Af Bjørn Hyldkrog Et par dages forårssol og lidt forsommeragtig varme. Det er blevet grønt. Gruppearbejdet og eksamensforberedelserne rykker udendørs, om det så koster en forårsforkølelse. Efter en årrække, hvor arealerne rundt om Solbjerg Plads har båret præg af at være byggeplads eller nytilplantet pjusk, er Campus kommet til sin ret. Det er blevet grønt. Grønt er der også ved at blive inden for. På udvalgte bordplader. Her er det så snarere eksamensfeber, der gør sig gældende. Selv æteren er grøn. Håbets lysegrønne farve. Om håbet gælder en ordentlig sommer eller et godt resultat, er omgivelserne i hvert fald til det. Forsøm det nu ikke, alt det grønne. Skriv specialet på tid De første CBS-studerende er i gang med at skrive deres specialer på kontrakt, sådan som regeringen kræver i den nye lov. Det betyder at specialet skal laves om, hvis det ikke gennemføres på tid og det igen kan gøre det mere risikabelt at satse på at samarbejde med virksomheder og skrive specialer med empirisk indhold. 6 Erhvervsforskningstryk DJØF (Danmarks Jurist- og Økonom forbund) og DEA (Danmarks Erhvervsforsknings-Akademi) har for tredje gang udgivet rapporten Danmarks Erhvervsforskningsbarometer. Erhvervsforskningssamarbejder er til fordel for både virksomheder og forskere, men for forskerne medfører det for meget tidskrævende dobbeltarbejde. 7 The CBS Cornet This month visit creative businesses in the Big Apple, discover CBS' own publishing house, get practically innovative, explore CBS' coming architectural attraction in Porcelænshaven and invite students to uncover cost-benefit, Copenhagen Consensus-solutions to ten global problems along with our CBSummary eliteuddannelser - 2 dimittendinterview - 4 brokomplekser humanister - 4. Endelig en a-kasse der ved, hvem det handler om. CA a-kasse handler ikke om fællesskab eller solidaritet. Det handler om dig. Som medlem får du også coaching, relevante kurser og et netværk på højtuddannede mennesker ganske gratis. Læs mere på hvis du tænker på dig selv. KARRIERE KOMPETENCE FORSIKRING

2 2 avis for copenhagen business school handelshøjskolen Der går A+ holdet. De er bare så priviligerede! Bare hold masken i ti sekunder mere! Hvis der er noget, kan jeg træffes på Københavns Universitet frem til midnat! Halvanden eliteuddannelse til CBS Ud af 57 ansøgninger har Videnskabsministeriet godkendt 2 eliteuddannelser i Danmark. CBS står bag halvanden én for egen regning og én i samarbejde med Købehavns Universitet. Elitekonceptet får dog en lunken modtagelse på CBS prestigestudier Af Pernille Mortensen Tegning: Niels Poulsen Eliteuddannelserne er universitetsverdenens svar på Michelin- Stjernen. De viser vej til créme de la créme inden for uddannelse. Og de melder nu deres ankomst på CBS. Halvanden af slagsen. Allerede til semesterstart den. september i år kan CBS nye eliteuddannelse, Advanced Economics and Finance, slå dørene op for de første 25 studerende. Selve uddannelsen får en varm velkomst på CBS, men elitekonceptet modtages ikke just med stående applaus. - Det er ikke os her på CBS, der har fundet på, at vi skal have eliteuddannelser. Men med den stærke position, vi har på uddannelsesområdet i Danmark, er vi naturligvis parat og i stand til at følge med de andre universiteter, siger CBS uddannelsesdekan, Jan Molin. Uddannelsesdekanens håb er, at eliteuddannelserne vil have en afsmittende effekt på CBS øvrige uddannelser: - Med de ekstra midler, regeringen har afsat til eliteuddannelser, kan vi sætte mere turbo på uddannelsesområdet som helhed, og det kan også gavne CBS andre uddannelser, uddyber Jan Molin. grafik: rené lynge, grafisk bureau Elite = prestige En Michelin-Stjerne sender både restaurantens priser og kokkens mundvige en tur opad. Kvalitet, penge og prestige går hånd i hånd. Det samme gør sig gældende for Danmarks nye eliteuddannelser. Og ud over blåstemplingen elite følger der med de 2 nye uddannelser en pose penge fra Videnskabsministeriet på i alt 8 millioner kroner. Der bliver fra højeste sted sat fokus på eliteuddannelse i Danmark. Og den prioritering er ikke tilfældig. International positionering af Danmark rimer med elite. Alligevel er benovelsen over elitekonceptet ikke overvældende på CBS: - På CBS har vi mange uddannelser, der som eksempelvis CEMS uddannelserne allerede er på internationalt eliteniveau. De hedder det bare ikke, konstaterer Jan Molin. Også hos CBS Students er der skepsis at spore: - Det er fint, at vi lægger ud i det små med en enkelt eliteuddannelse til efteråret, så vi kan vurdere effekten. For lige nu og her kommer eliteuddannelserne nok ikke til at gøre den store forskel, mener Carina Berg, næstformand for politik i CBS Students. Studerende på piedestal Udsigten til elite på CBS giver rynkede bryn i CBS Students. For ved at sætte de dygtigste studerende op på en piedestal og samle dem på eliteuddannelserne, fjernes de samtidig fra den daglige omgang med de øvrige studerende. Hermed risikerer niveauet på de andre uddannelser at falde, lyder vurderingen fra CBS studenterpolitiske fortrop. - De dygtigste studerende hæver niveauet på uddannelserne, og de hjælper samtidig de knapt så dygtige til at blive bedre. Så det er problematisk, hvis vi samler de dygtigste på eliteuddannelserne. Så vil de studerende blive delt op i et A- og et B-hold, vurderer Carina Berg. Jan Molin forstår de studerendes bekymring, men han deler den ikke. Eliten bliver en særdeles lille kreds af studerende på CBS, som det ikke handler om at forkæle, men som tilbydes en uddannelse med et mere krævende og udfordrende forløb end CBS øvrige uddannelser. - Vi har bestemt ikke tænkt os alene at bruge alle vores gode ressourcer på eliten - så vi tager hverken engagement eller ressourcer ud af vores eksisterende uddannelser. Vi fortsætter som vi plejer med at levere. klasses, spændende og fremragende uddannelser til alle CBS studerende, slår Jan Molin fast. Med de ekstra midler, regeringen har afsat til eliteuddannelser, kan vi sætte mere turbo på uddannelsesområdet, og det kan også gavne CBS andre uddannelser Jan Molin uddannelsesdekan Med de nye eliteuddannelser ser det altså ud til, at CBS studerende har udsigt til at få en lille, snæver A+ elite, mens resten vil udgøre et stort A-hold. Endnu mere elite Videnskabsministeriet er inden længe klar med anden udbudsrunde, hvor der er afsat knap seks millioner kroner til at skabe endnu mere elite på universiteterne. På CBS er holdningen, at samtlige af højskolens ni indsendte eliteuddannelsesforslag var på eliteniveau. De otte resterende forslag er for gode til at lade gå til spilde. Så i den nye bunke af eliteforslag vil der være flere at finde fra CBS. De af forslagene, der ikke bliver godkendt, kan ifølge Jan Molin søges gennemført med ekstern finansiering i samarbejde med CBS corporate partners. En tredje mulighed er at udvikle uddannelsesforslagene som nye, ordinære uddannelser uden elite-mærkatet. I første omgang skal de 25 studerende, der har nysgerrigheden, de sociale kompetencer og drivet til at kunne kalde sig elite på CBS, nu findes. De vil blive udvalgt ud fra karakterniveau, en skriftlig ansøgning og en personlig samtale en ansættelsesprocedure der screener de bedste og mest egnede. Men selv med en nøje udvalgt elite kan kun tiden vise, om eliteuddannelserne bliver lige så toneangivende i universitetsverdenen, som Michelin-Stjernerne er det i restaurationsverdenen.

3 kræmmerhuset 4 maj FRA STUDIEJOB TIL FAST JOB Studiejob - det rigtige sted at starte Allerede da jeg startede på overbygningen, begyndte jeg at interessere mig for at finde et relevant studiejob. Allerede da jeg startede på overbygningen, blev jeg præsenteret for et interessant studiejob hos DONG Energy. Jobbet var placeret i afdelingen Group Treasury and Risk Management, der i dag tæller 40 mand. Jeg ansøgte og startede i afdelingen i januar 07. Jeg havde et ønske om at arbejde i en større international virksomhed, der løbende kunne tilbyde mig spændende udfordringer. DONG Energy s store investeringsprogram og fremtidige børsnotering gjorde den ekstra attraktiv. En fleksibel arbejdsplads med store muligheder Jeg kom til at arbejde med kredit samt funding og kapitalstruktur. Kreditvurdering havde jeg erfaring med fra mit tidligere studiejob, hvilket spillede en central rolle i mit ansættelsesforløb. I løbet af de første år som studentermedhjælper fik jeg løbende udvidet mit arbejds- og ansvarsområde til blandt andet at omfatte bestyrelsesog likviditetsrapportering. Jeg er blevet respekteret som en person, der kan bidrage med noget og ikke bare som en studentermedhjælper, der laver forefaldende arbejde. Jeg har fået mit drømmejob I løbet af efteråret spurgte jeg min chef, om han var interesseret i at ansætte mig efter endt uddannelse. Jeg blev fastansat fra den. januar 2008 i et drømmejob, hvor jeg stadig arbejder med finansrapportering til ledelsen og WACC, som er virksomhedens kapitalomkostninger. Sideløbende er jeg tilknyttet interne projekter, som løbende bidrager til et varierende og interessant job. Læs mere om dine muligheder på dongenergy.com/job Simon Stadil Frederiksen, 25 år Cand.merc.fir. DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Vores forretning er baseret på at fremskaffe, producere, distribuere, handle og sælge energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa. Selskabet havde en nettoomsætning i 2007 på DKK 4,6 mia. (ca. EUR 5,6 mia. eller USD 8,3 mia.). Antallet af medarbejdere er flere end

4 4 avis for copenhagen business school handelshøjskolen Kæmp for noget vigtigere end din bundlinje Danmarks madguru numero uno, Claus Meyer, lærte på Handelshøjskolen, at erhvervsøkonomi og mad sagtens kan kombineres. I dag kalder han sig gastronomisk iværksætter dimittendinterview foto: morten andersen, fotomani.dk Af Anne Bach Grønbæk Hvordan var din vej ind i madbranchen? Kort fortalt startede det hele, da jeg som 9-årig var et år i Frankrig som au-pair. Der oplevede jeg den fantastisk smukke madkultur både i Paris og hos en familie i Gastonie, hvor jeg boede i otte måneder. Manden var konditormester, og alle måltider blev lavet fornemt og kælet for. Det stod i stor kontrast til det, jeg var vant til fra min opvækst i 60erne og 70erne på Lolland, hvor det stod rigtig skidt til med dansk mad, og det gik op for mig, at den danske madkultur var helt gal. Inden jeg tog til Frankrig, havde jeg ledt efter en mening i livet, og pludselig fik jeg mit kald her i livet. Jeg ville ændre den danske madkultur. Det har jeg nu arbejdet på i 23 år. Hvorfor valgte du at læse på Handelshøjskolen? Jeg valgte Handelshøjskolen, fordi jeg gerne ville have en boglig uddannelse. Både min far og farfar var selvstændige, så det lå lidt til mig. Desuden har jeg altid haft et stærkt iværksætter-gen, så på den måde interesserede det mig også med en handelsuddannelse. Men mens jeg læste, drejede alt sig om mad. Jeg skrev mine opgaver om mad, lavede mad til festerne og så videre. Desuden lavede jeg mad ud af huset fra min lejlighed og kørte det ud på cykel. Hvis man spørger mine medstuderende, vil de sige, at jeg var besat af mad. Hvad var det vigtigste, du lærte på Handelshøjskolen? På SPRØK havde vi utroligt meget gruppearbejde, og det har gavnet mig meget. Alt i mit arbejde i dag er jo gruppearbejde. Desuden lærte vi meget om interaktion og fik udviklet vores kommunikationsfærdigheder. Det er utroligt vigtigt, at folk forstår dig, og at man ikke går fejl af hinanden i sin kommunikation. Jeg har ikke brugt de analysemetoder, vi lærte, særligt meget, så det er helt klart den mere abstrakte lærdom, jeg har taget med mig. Hvordan er du som forretningsmand? Jeg er meget jordbunden og har aldrig været ambitiøs. Jeg er altid startet i det små og så arbejdet mig langsomt op. Jeg har aldrig taget lån indtil for tre-fire år siden. Min første virksomhed var, da jeg efter jeg var blevet kandidat, overtog kantinen i Dalgas Have. Mange vil mene, at det var et uambitiøst sted at starte, men sådan er jeg. Jeg startede med selv at stå i opvasken og ordnede papirarbejdet om aftenen. Jeg ansatte folk i takt med, at der kom overskud. Sådan har det været for de fleste af de projekter, jeg har startet op. Jeg har Den landskendte kok, fødevarepioner og restauratør Claus Meyer er drevet af lige dele idealisme og harme over middelmådig og tarvelig madkultur. At finde sin mission i livet i en ung alder er de færreste forundt, men for ham kom gryden i kog allerede som 9-årig. taget det stille og roligt og efterhånden gjort mig selv overflødig. Men jeg har stadig en finger med i spillet alle steder. En af mine bedste personlige kompetencer er, at jeg kan holde mange bolde i luften på et højt niveau. I hvor høj grad har du planlagt din karriere? Jeg har aldrig lagt særlig mange planer. Min plan har været at være åben over for omverden, så man ikke bare suser forbi de muligheder, der kommer til én. Det, tror jeg, har været godt for min drøm, fordi jeg hele tiden har været åben for at gå nye veje. Men det har ikke nødvendigvis været godt for den enkelte virksomhed. Vækst kommer af planlægning og finansiering. Jeg har ikke planlagt, og jeg har ikke taget lån, og det har betydet, at det hele er gået meget langsomt. Hvis jeg havde gjort tingene anderledes, kunne jeg sikkert have oplevet en langt hurtigere vækst. Hvad prioriterer du i dit arbejdsliv? Hvis noget kan blive bedre af, at jeg involverer mig, går jeg ind i det. Jeg er konstant involveret i en masse ting. De gamle virksomheder skal køre samtidig med, at jeg har gang i tre-fire nye projekter og jeg er aktiv i events og foretagender. Det kan godt være, at jeg kunne tjene flere penge ved at koncentrere mig om de gamle virksomheder, men det vil være misbrug af muligheder. Det er ikke mit mål at skabe så stor profit som muligt, selvom jeg er blevet klar over, at meget bliver lettere, hvis man tjener penge på det, man laver. Men når jeg går på arbejde, er det for at ændre danskernes madvaner. Hvad driver dig? Jeg har haft en barndom med nogle forældre, der ikke altid var på toppen med en mor, der drak. Så jeg fik en følelse af, at jeg skulle gøre mig fortjent til andre menneskers kærlighed, og vil gerne gøre noget for andre. Min bestyrelse siger ofte til mig, at jeg ikke skylder verden noget. Men det mener jeg nu, jeg gør, og det er ønsket om at gøre ting bedre, der driver mig. De siger ofte, at jeg skal koncentrere mig mere om at tjene penge end om at redde verden. Det diskuterer vi så lidt og ender oftest med et kompromis. Men grundlæggende gider jeg ikke bruge min tid på at tjene penge. Jeg har aldrig prøvet at mangle penge, og det er da rart. Men hvis Gud sagde, at vi kunne lave en aftale om, at jeg ikke kom til at tjene flere penge, men at jeg til gengæld ville lave nogle vellykkede præstationer inden for mit fag, ville jeg sige top med det samme. Hvilket råd vil du give til studerende, der har en drøm om at arbejde inden for et felt, de er i tvivl, om der er marked for? De skal springe ud i det. Jeg har altid arbejdet med at skabe behov, der ikke var der i forvejen. Mine virksomheder har nichepositioner og er fuldstændig uden for konkurrence. Men det er vigtigt at sikre sig, at ens produkt er godt og åbner folks øjne. Man skal kunne knække den faglige kode. En god indikator er at tænke, om en journalist ville rydde spalteplads for at skrive om det. Og så skal ens værste kritikere bøje sig i støvet, når de bliver præsenteret for produktet. Har du mere generelle gode råd til CBS studerende? Det vigtigste, jeg har at sige, er, at man skal følge sit hjerte finde noget at slås for, der er større end Blå bog... grundlæggende gider jeg ikke bruge min tid på at tjene penge. Jeg har aldrig prøvet at mangle penge, og det er da rart. Men hvis Gud sagde, at vi kunne lave en aftale om, at jeg ikke kom til at tjene flere penge, men at jeg til gengæld ville lave nogle vellykkede præstationer inden for mit fag, ville jeg sige top med det samme. ens bundlinje. Derudover skal man være åben over for de muligheder, der kommer på ens vej. Hvis man opfører sig ordentligt og har en grundlæggende respekt for alle mennesker, vil man opleve, at det kommer tilbage til en på et senere tidspunkt. Man oplever pludselig, at folk, man mødte for lang tid siden, har rost én bag ens ryg. Jeg møder mange arrogante mennesker i forbindelse med mit arbejde. De bliver bare ikke ansat hos mig. Navn: Claus Meyer Alder: 45 Titel: Gastronomisk iværksætter Baggrund: Cand.merc.int. (SPRØK) fra Handelshøjskolen i København, 99. I dag ejer/medejer af virksomhederne Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Madhus, Meyerfood, Consulting, M&T personalerestauranter, Norra Mosshult, Frugt fra Lilleø, Chokolade Compagniet, Noma og Hotel Saxkjøbing. Herudover laver Claus Meyer teambuilding-kurser, giver foredrag, udgiver kogebøger og er aktiv i en række råd og projekter herunder har han frivilligt lavet mad til 500 gæster til Danmarks Indsamlingen Privat: Gift med Christina Meyer Bengtsson, sammen har de tre piger, og Christina har en søn fra tidligere ægteskab

5 kræmmerhuset 4 maj Hovedjægernes kamp Danske virksomheder har skruet op for kreativiteten, mens de alligevel står i kø for at tiltrække de dygtigste studerende. Blandt de alternative tilgange arrangerer virksomhederne kapsejladser, intensive workshops, klatreture, rekrutteringsmiddage og meget mere, skriver Børsen den 6. april Deloitte inviterer studerende fra videregående uddannelser til match race og teamøvelser i Skovshoved Havn den 5. april 2008, Danske Bank tilbyder en gratis mentorordning for CBS-studerende, og Novo Nordisk har netop afholdt et stort rekrutterings-arrangement på tværs af alle afdelinger, hvor studerende dystede om karrieretilbud. De utraditionelle veje er virksomhedernes forsøg på at plukke de dygtigste studerende før høsten og differentiere sig i en tid, hvor de studerende kan vælge og vrage næsten frit fra alle hylder. Hård blød blandet bedst DEA, Danmarks Erhvervsforskningsakademi, og FBE, Forum for Business Education, offentliggjorde den 3. april 2008 den til dato mest veldokumenterede undersøgelse om tværfaglighed i Danmark: Tænk på tværs i forskning og uddannelse. Undersøgelsen viser, at mindre end ti procent af forskningsmiljøerne og de videregående udannelser i Danmark samarbejder på tværs af de såkaldte bløde og hårde faglige dicipliner. Tværfaglighed tiltrækker dobbelt så meget ekstern kapital og er langt bedre til at tiltrække udenlandske samarbejdspartnere til vidensinstitutionerne end de monofakultære miljøer. Derfor nævner rapporten en række områder, hvor forskning og uddannelse på tværs bør indtænkes strategisk de kommende år. Det gælder blandt andet udmøntningen af globaliseringspuljen, den nye køreplan for strategisk forskning Forsk205, miljødebatten og opfølgningen på miljøtopmødet i Dumpet marketing under rekordstor lup Direktører dumper marketing og kalder marketingfolk for fluffy samtidig med, at marketingfolkene mener, at de er en lille smule bedre, end alle andre mener, at de er, skriver Børsen den 6. april For at afklare, hvor meget myte og hvor meget virkelighed, der er i påstandene, iværksætter CBS nu den største undersøgelse nogensinde herhjemme om virkningsgraden af marketing. Undersøgelsen ledes af Lektor Per Østergaard Jacobsen, lektor Claus Varnes og professor John K. Christensen, alle fra Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi, der i disse dage er ved at sende spørgeskemaer ud til de 000 største danske virksomheder. Resultaterne fra undersøgelsen offentliggøres på en konference den 9. juni Harvard ligger i Århus Harvard placerer hvert år deres sommerskoler rundt omkring i verden, hvor de finder de rette rammer og et stærkt fagligt miljø. I år har de udpeget AU, Aarhus Universitet der i perioden fra den 23. juni 2008 til den. august 2008 lægger hus til Harvards sommerskole: Viking Studies in Scandinavia. Sommerskolen har to kurser Viking Studies: History and Archaeology og Vikings Studies: Lore and Literature. Sommerskolen er kun for amerikanske studerende, men aktiviteterne vil på forskellig vis også involvere forskere og undervisere fra AU. Den danske sommerskole på Nordisk institut på AU har i sig selv skabt international opmærksomhed. nyt og noter redigeret af dalia siwan I de sidste to år har mere end 70 studerende valfartet til AU fra blandt andet USA, Kina og England for at studere de islandske sagaer, skriver information.dk den 4. april Brudte SU-løfter Op til Folketingsvalget lovede regeringspartierne, at studerende skulle have mulighed for at tjene flere penge ved siden af studierne. Trods løfterne er intet sket, skriver MetroXpress den 2. april Politikerne kan nemlig ikke blive enige om, hvor pengene til at forbedre de studerendes levevilkår skal komme fra. Forhandlingerne om SU-forliget strandede, da DF satte hælene i, og brugte deres vetoret, fordi de ikke vil være med til, at de hjemmeboende studerende på ungdomsuddannelserne får forringet deres muligheder for at tjene penge. Pengene til SU forliget kommer primært fra digitalisering af SU styrelsens ydelser samt fra en nedsættelse af fribeløbet for de hjemmeboende på ungdomsuddannelserne. Og det er lige netop den, DF er imod. Stilstanden betyder, at de studerende ikke får mere at leve for før tidligst i løbet af Innovationstjekprojekt InnAware, navnet på det nye innovationsprojekt under CBS Connect, skal skabe opmærksomhed omkring virksomheders innovationsevne. Projektet er et samarbejde mellem CBS og Initiativ for Kreativitet og Innovation. Målet er at tage temperaturen på innovationsgraden i virksomhederne og øge innovationsevnen i løbet af projektet. Projektleder Steffen Hedebrandt informerer, at man i øjeblikket inviterer virksomheder til at deltage i projektet. InnAwares omdrejningspunkt bliver en hjemmeside, hvor virksomhederne blandt andet kan diskutere udfordringer i forbindelse med innovation, og hvor studerende og eksperter kan komme med input, ligesom der vil være blogindlæg samt værktøjer til måling af virksomhedernes innovationsgrad. Steffen Hedebrandt forventer, at hjemmesiden og projektet bliver skudt i gang umiddelbart efter sommerferien. Kom med CBS Students til Roskilde Festival CBS Students har siden marts arbejdet med forberedelserne til dette års Roskilde Festival. Hvis du også brænder for musik, god stemning og har lyst til at gøre dette års festival til en god oplevelse, så bliv en del af CBS Students Roskilde-crew. Du kan melde dig til på: Lederne bliver yngre Nye tal fra Ledernes Hovedorganisation viser, at antallet af unge ledere under 30 år er steget med over 45 procent i løbet af blot et år. Det store boom i at ansætte unge ledere skyldes ifølge Henrik Holdt Larsen, professor i Human Ressource management på CBS, at det sidste år har været præget af vækst og højkonjunkturer inden for alle områder af dansk erhvervsliv. Behovet for arbejdskraft trækker dermed på reserverne, som især udgøres af de unge. De unge ledere er åbne, villige til at lære, har ambitioner og fungerer som et friskt pust, der udfordrer og rusker op i gamle vaner. Men udfordringen bliver at styrke deres leadership og menneskelige kvalifikationer - for eksempel gennem et jobdesign koncentreret om bestemte områder eller gennem psykologiske test, både på kursusmarkedet og på CBS, skriver Berlingske Tidende, den 6. april ISBN udgave sider, hæftet Pris kr. 275,00 (inkl. moms) Handelshøjskolens Forlag ISBN udgave sider, hæftet, illustreret Pris kr. 275,00 (inkl. moms) Handelshøjskolens Forlag ISBN udgave sider, hæftet Pris kr. 395,00 (inkl. moms) DJØF Publishing ISBN udgave sider, hæftet Pris kr. 295,00 (inkl. moms) Jurist- og Økonomforbundets Forlag Jurist- og Økonomforbundets Forlag Fusioner, ledelse og fortællinger af Finn Borum & Anne Reff Pedersen I denne bog præsenteres to perspektiver på fusioner, der begge er relevante for ledelse af fusionsprocesser i det danske sundhedsvæsen: Det traditionelle ledelsesperspektiv, der som hovedelementer har projekt- og kulturstyring af fusionens faser. Et narrativt perspektiv, der lægger vægt på, hvordan deltagerne gennem fortællinger skaber forskellige meninger med fusioner. På lederplads Ledelse i dagspressen i anden halvdel af nittenhundredtallet af Agner Ahm, Finn Kern, Vagn Nygaard, Erik Randel & Nils Thostrup Dansk dagspresse har i de årtier, som denne bog handler om, gennemløbet en betydelig tilpasningsproces Denne udviklingsproces er skabt af nøglepersoner, der har været bevidste om deres chefopgaver. De har arbejdet i et politisk, økonomisk og teknologisk turbulent miljø, hvor betydelige driftsopgaver har måttet løses ad hoc. Og hvor man samtidig har haft kræfter til at tage skæbnen i egen hånd og løbende skabe et fornyet eksistensgrundlag gennem fremtidsrettede, strategiske dispositioner. Institutions and Politics Festschrift in honour of Ove K. Pedersen Peter Nedergaard & John L. Campbell (eds.) For more than two decades, Ove K. Pedersen has been interpreting the Danish Model of the political economy, analyzing how it works, and placing it in perspective against the economic models of other nations and changes in the world economy over time. His vision of how a negotiated economy works has influenced international scholarship. This volume brings a distinguished set of international scholars together in a wide-ranging tribute to his work. International privatret på formuerettens område af Joseph Lookofsky & Ketilbjørn Hertz Denne bog gennemgår processuelle regler om domstolens internationale kompetence, og om anerkendelse og fuldbyrdelse af udenlandske domme. Bogen gennemgår endvidere lovvalgsreglerne for aftaler, herunder løsørekøb (hvorunder også CISG behandles), erstatning uden for kontrakt og tingsret. Bogen omtaler desuden international voldgift og indledes med en oversigt over den internationale privatrets»almindelige del«. Handelshøjskolens Forlag Lyngbyvej 7 Postboks København Ø Tlf Fax nyt juridisk forlag

6 6 avis for copenhagen business school handelshøjskolen Nu skriver de specialer på tid De første studerende er i gang med specialer på kontrakt, sådan som regeringen kræver i den nye lov. Der betyder, at specialet skal laves om, hvis det ikke gennemføres på tid hvilket kan gøre det mere risikabelt at satse på at samarbejde med virksomhederne Parat, Start Skriv! De tider, hvor specialeskrivning var noget, studerende kunne gå og hygge sig med, er ovre. Med de nye specialeregler tikker stopuret i syv måneder, og det starter, så snart kontrakten er underskrevet. www. laerebogsprisen 2008 w w w. l a e r e b o g s p r i s e n. d k SKRIV den gode lærebog og VIND kr. afhandlingspres Af Thomas Edvardsen Foto: Liselotte Østergaard Der er kommet nye regler på specialeområdet. De betyder, at de studerende skal underskrive en kontrakt. Mens blækket stadig tørrer på kontrakten, starter stopuret, og det tikker i syv måneder. Hvis specialet Det må være et pædagogisk problem, når specialerne tager over seks måneder, det nytter ikke at svinge pisken, hvis de studerende ikke selv kan komme videre. Kresten Schultz Jørgensen specialevejleder ikke er færdigt til tiden, er det en ommer. Reglerne er indført af regeringen for at undgå lange specialeforløb, så de studerende kan blive hurtigere færdige med deres uddannelse inden for normeret studietid. Reglerne er dog ikke uden problemer. De studerende kan for eksempel selv bestemme, hvornår de vil underskrive kontrakten. Det betyder, at specialet i princippet kan skrives færdigt, før kontrakten underskrives, selvom det fungerer bedst, hvis vejlederen er med på idéen og kan hjælpe med specialet selv før forløbet officielt er i gang. Hvis de studerende, på den anden side, ikke vælger at bøje reglerne, kan de nye specialeregler forhindre eksternt samarbejde. Det kan nemlig være svært at presse det hele ind på seks måneder, og hvis empiriindsamlingen bliver forsinket, dumper man med et halvfærdigt projekt, når kontrakten udløber. Værn mod specialesump Specialekontrakterne repræsenterer endnu en af de regler, regeringen lader hagle ned over de danske universiteter, men cand.merc. studieleder Henrik Sornn-Friese er ikke bekymret, hverken på de studerende eller studiets vegne: - Reglerne er et rammevilkår for studielederen, og de nye regler er fleksible, mens de samtidig forhindrer den værste specialesump. Selv om de studerende kan omgå reglerne ved at vente med underskriften, vil vejlederne sætte en stopper for det, fordi det giver rod i timeplanlægningen, når specialerne går langt over tid, siger Henrik Sornn-Friese og fortsætter: - Reglerne er en god idé som koncept. Det er dyrt at have de studerende hængende, men reglerne kunne for eksempel godt tage bedre hensyn til studerende med fuldtidsarbejde. Som vejleder peger Kresten Schultz Jørgensen på nogle andre udfordringer med de nye regler. - Når det er så nemt at omgå reglerne, risikerer vi at skabe en snydekultur, siger Kresten Schultz Jørgensen og uddyber: - Det må være et pædagogisk problem, når specialerne tager over seks måneder, det nytter ikke at svinge pisken, hvis de studerende ikke selv kan komme videre. Empiri i farezonen Reglerne om specialeskrivning trådte i kraft i september 2007, og de studerende, der i øjeblikket skriver specialer, er dermed forsøgskaniner. To studerende, der foretrækker at være anonyme, fordi de bøjer reglerne, mener ikke, at disse har den store betydning. De kan ikke se, hvorfor man skal underskrive kontrakten hurtigt, da fælden kan klappe, hvis de bliver forsinkede, men de vil begge gerne være færdige på normeret tid. Til gengæld har de svært ved at se store gevinster ved reglerne. - Det fjerner måske den største specialesump, men det er jo ikke en børnehave, og de studerende burde selv kunne administrere deres studietid, mener de. Selv om det samlet set ikke virker som om, der er den store utilfredshed med reglerne på studierne, mangler konsekvenserne af dem stadig at blive testet, fordi de er så nye. Især hvordan reglerne på sigt vil påvirke de studerendes samarbejde med erhvervslivet, og i hvor høj grad de kommende års kandidatafhandlinger vil forholde sig til praksis og empiri, skal der holdes skarpt øje med. De nye regler for specialeskrivning trådte i kraft den. september De indbefatter, at de studerende har pligt til at underskrive en bindende kontrakt, der udgør en tidsbegrænsning for specialeskrivningen. Studielederen skal godkende opgaveformuleringen og den vejlederplan, der aftales mellem vejleder og de studerende, samt afleveringstidspunktet for specialet. Reglerne skærper desuden universiteternes pligt til at sætte større fokus på vejledningen af de studerende. kræmmerhuset Forlaget Samfundslitteratur Næste deadline 22. maj Debatindlæg max. A4-side --- send til lærebogsprisannonce 75x27.indd 8/03/08 4:9:04

Aarhus i vækst - Internationalisering. Temadrøftelse, Magistraten, 2. maj 2016

Aarhus i vækst - Internationalisering. Temadrøftelse, Magistraten, 2. maj 2016 Aarhus i vækst - Internationalisering Temadrøftelse, Magistraten, 2. maj 2016 1 Program for temadrøftelsen Temaet Internationalisering har afsæt i drøftelserne i Internationaliseringsudvalget samt endvidere

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions.

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. 1 SPOT Music. Film. Interactive. Velkommen. Program. - Introduktion - Formål og muligheder - Målgruppen - Udfordringerne vi har identificeret

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: 1/3.2013 Til: 1/7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Talentudvikling på DTUs MBAuddannelse

Talentudvikling på DTUs MBAuddannelse Talentudvikling på DTUs MBAuddannelse (MMT) Torben Andersen direktør, cand.merc. og ph.d. Torben Andersen Team Copenhagen efterår 2007 1 Indhold Talent management en af tidens buzz words Den større eksterne

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015:

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015: Vi har deltaget på Karrieredagene flere gange, og vi har altid været rigtig glade for at være med på messen. Vi har noteret mange gode talenter ned, både til konkrete graduate-stillinger, til studenterjob

Læs mere

From innovation to market

From innovation to market Nupark Accelerace From innovation to market Public money Accelerace VC Private Equity Stock market Available capital BA 2 What is Nupark Accelerace Hands-on investment and business developmentprograms

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL RAMBOLL GROUP Leading engineering, design and consultancy company Founded in Denmark in 1945 13,000 experts 300 offices in

Læs mere

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk

US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk US AARH Evalueringsskemaet indsendes til erasmus@adm.au.dk Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidat i Informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: Unversity of London, Institute

Læs mere

Vejledning til brugen af bybrandet

Vejledning til brugen af bybrandet Vejledning til brugen af bybrandet Indhold Hvorfor bruge bybrandet? s. 3-4 Inspiration/ big idea s. 5-10 Syv former for bybranding s. 11-18 Brug af logoet s. 19-21 Find desuden flere cases, designelementer

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August 2017 Application form Must be completed on the computer in Danish or English All fields are mandatory PERSONLIGE

Læs mere

Systemic Team Coaching

Systemic Team Coaching Systemic Team Coaching Styrk og udvikle lederteamets, ledernes og forretningens potentiale Systemic team coaching er en meget effektiv proces til at optimere performance af individuelle team medlemmer,

Læs mere

1 s01 - Jeg har generelt været tilfreds med praktikopholdet

1 s01 - Jeg har generelt været tilfreds med praktikopholdet Praktikevaluering Studerende (Internship evaluation Student) Husk at trykke "Send (Submit)" nederst (Remember to click "Send (Submit)" below - The questions are translated into English below each of the

Læs mere

International Community. Fyrtårnet for international arbejdskraft og deres familier i Business Region Aarhus

International Community. Fyrtårnet for international arbejdskraft og deres familier i Business Region Aarhus Fyrtårnet for international arbejdskraft og deres familier i Business Region Aarhus International Community er Netværket for udenlandske medarbejdere og deres medfølgende familier i Østjylland Serviceportalen

Læs mere

Semesterevaluering efteråret 2013 SIV Spansk

Semesterevaluering efteråret 2013 SIV Spansk Semesterevaluering efteråret 2013 SIV Spansk KOMMENTARERNE ER IKKE SYNTETISERET HER DA DE ER SÅ ENKELTSTÅENDE AT DET IKKE SYNES MULIGT. DER VAR GENEREL TILFREDSHED MED VEJLEDNINGEN Generelle oplysninger

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Manitoba.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Manitoba. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of Manitoba Land: Canada Periode: Fra: Til: Udvekslingsprogram: Oversøisk Hvorfor har du

Læs mere

Tal og tabeller Facts and Figures

Tal og tabeller Facts and Figures SYDDANSK UNIVERSITET UNIVERSITY OF SOUTHERN DENMARK Telefon phone: +45 6550 1000 sdu@sdu.dk www.sdu.dk Tal og tabeller Facts and Figures 2015 S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T UNIVERSITY OF SOUTHERN

Læs mere

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level.

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level. Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level Application form Must be completed on the computer in Danish or English All

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. Land: Skotland, UK

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. Land: Skotland, UK US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen Land: Skotland, UK Periode: Fra:29. januar 2012 Til: 8. juni 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Danmark taber videnkapløbet

Danmark taber videnkapløbet Organisation for erhvervslivet 10. december 2008 Danmark taber videnkapløbet AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK OG KONSULENT MADS ERIKSEN, MAER@DI.DK Danske virksomheder flytter mere og mere forskning

Læs mere

KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET

KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET 1 CA Når din karriere er vigtig GRATIS STUDIEMEDLEMSSKAB FEDE KURSER & WORKSHOPS JOBSØGNING PERSONLIG UDVIKLING IT KURSER RÅDGIVNING

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: juli 2012 Til: november 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes de Politiques, Paris (Sciences Po, Paris) Land: Frankrig Periode: Fra: August

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 29. september 2010 Til: 17. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Essential Skills for New Managers

Essential Skills for New Managers Essential Skills for New Managers Poynter Institute 7.-12. december 2014 1 Overskrifterne for kurset var: How to establish your credibility as a leader, even if you are new in your role. How to provide

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra:September 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

The Thesis M.Sc. In Technical IT (Civilingeniør)

The Thesis M.Sc. In Technical IT (Civilingeniør) 27. OCTOBER The Thesis M.Sc. In Technical IT (Civilingeniør) Electrical Engineering and ICT Who are we? Henrik Karstoft (hka@iha.dk) Ingeniørdocent @ASE, Leading the group in Signal Processing and Control@ASE/EICT

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia Land: Australien Periode: Fra: Juli 2012 Til: November 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia Land: Australien Periode: Fra: Januar 2013 Til: Juni 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: Deakin university US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Deakin university Land: Australien Periode: Fra:25 juni 2012 Til:4 december 2012

Læs mere

Ny dansk startup bobler af glæde

Ny dansk startup bobler af glæde Online trends Start-ups Guides to Social Media Home About Linked In gruppen Trends Start-ups Guides Articles search... Home» Articles» Ny dansk startup bobler af glæde Ny dansk startup bobler af glæde

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Montana.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Montana. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: University of Montana Land: USA Periode: Fra:1/9-2010 Til:20/12-2010 Udvekslingsprogram: Statskundskab

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

Managing stakeholders on major projects. - Learnings from Odense Letbane. Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S

Managing stakeholders on major projects. - Learnings from Odense Letbane. Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S Managing stakeholders on major projects - Learnings from Odense Letbane Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S Light Rail Day, Bergen 15 November 2016 Slide om Odense Nedenstående

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Idræt Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University Land: USA Periode: Fra: 20/8-2012 Til: 14/12-2012 Udvekslingsprogram: MAUI Hvorfor

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet.

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. Formandens tale til topmødet 2014 -- Det talte ord gælder -- I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. I Danmark

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks eneste konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af dygtige cand.merc.- og cand.oecon.studerende

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Hele oplevelsen var rigtig god, dog med undtagelse af det akademiske niveau på universitetet.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Hele oplevelsen var rigtig god, dog med undtagelse af det akademiske niveau på universitetet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon.) Navn på universitet i udlandet: University of Southampton Land: United Kingdom Periode: Fra: September 2011 Til: Januar

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Washington.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Washington. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 15. September 2010 Til: 18. Marts 2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2012

Nyhedsbrev februar 2012 Nyhedsbrev februar 2012 Kære medlemmer, kære partnere Så viser kalenderen 2012, og endnu et halvt år er gået siden sidste nyhedsbrev fra Moment Talent. Vi håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det

Læs mere

Kim Lorentzen. 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S

Kim Lorentzen. 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S Kim Lorentzen 31 år Cand.merc.jur og Mini MBA Tidligere HR Manager, Nokia Danmark A/S HR Analyst, Novo Nordisk A/S Hvorfor jeg mener at vide noget om jobsøgning Har arbejdet som HR Manager i Nokia Danmark

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds ingen problemer eller fortrydelser og kan kun anbefale andre at tage af sted.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds ingen problemer eller fortrydelser og kan kun anbefale andre at tage af sted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør i Architectural Engineering (Byggeri på ASE) Navn på universitet i udlandet: University College London Land: London, England Periode:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie. Navn på universitet i udlandet: University College Dublin.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Historie. Navn på universitet i udlandet: University College Dublin. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Historie Navn på universitet i udlandet: University College Dublin Land: Ireland Periode: Fra: 14-01-2013 Til: 28-05-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Jeg deltog i mødet for studerende der skulle til Australien.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, det gjorde jeg. Jeg deltog i mødet for studerende der skulle til Australien. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Sydney Land: Australien Periode: Fra: 27.03.12 Til: 06.07.12 Udvekslingsprogram: Jura Hvorfor

Læs mere

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan:

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede kan: Den studerende har udviklingsbaseret viden om og forståelse for Den studerende kan Den studerende kan Den studerende har udviklingsbaseret

Læs mere

(INFORMATION TECHNOLOGY)/ (OPTICS AND ELECTRONICS)

(INFORMATION TECHNOLOGY)/ (OPTICS AND ELECTRONICS) MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING (INFORMATION TECHNOLOGY)/ (OPTICS AND ELECTRONICS) INGENIØRDOCENT HEAD OF PROGRAMS UNI VERSITy WHO AM I? Henrik Karstoft (hka@eng.au.dk) Ingeniørdocent @ ASE/ENG, Signal

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja en smule. Hovedsageligt brugte jeg vores egen udvekslingskoordinator, Ann Caroll.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja en smule. Hovedsageligt brugte jeg vores egen udvekslingskoordinator, Ann Caroll. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Surrey Land: England Periode: Fra:6/2-2012 Til: 15/6-2012 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i Litteraturhistorie

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i Litteraturhistorie US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: University of Kent at Canterbury Land: Storbritannien Periode: Fra:

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

beggeveje Læringen går

beggeveje Læringen går VAGN ERIK ANDERSEN, journalist, SØREN WEILE, fotograf Læringen går beggeveje Tandlægestuderende er glade for praktikperioden i den kommunale tandpleje, men også overtandlægerne synes de lærer noget. Samtidig

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Washington.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: University of Washington. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: slut september 2010 Til: midt december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: City University London Land: UK Periode: Fra:September 2012 Til:Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

Vind Seminar Fredericia 4. april 2013 JOB2SEA

Vind Seminar Fredericia 4. april 2013 JOB2SEA Vind Seminar Fredericia 4. april 2013 JOB2SEA Rekrutteringsstrategi i et svært marked. Helle Drachmann Baggrund Job- & CV database Outplacement & transition management Koncern HR Selvstændig virksomhed

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague Land: Tjekkiet Periode: Fra:1/10/13 Til:1/03/14 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City Finn Gilling The Human Decision/ Gilling 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City At beslutte (To decide) fra latin: de`caedere, at skære fra (To cut off) Gilling er fokuseret

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk psykologi (IUP) Navn på universitet i udlandet: Institute of Education University of London Land: UK Periode: Fra:1 okt (29. sep)

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of London, Institute of Education Land: Storbritannien

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet.

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi, cand.oecon Navn på universitet i udlandet: Université libre de Bruelles Land: Belgien Periode: Fra: 1.2.2013 Til: 1.7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Agder Land: Norge Periode: Fra:03.01.12 Til: 30.05.12

Læs mere

Guide for mentorer. Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for mentorer. Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for mentorer Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære mentor! Du sidder nu med en Guide for mentorer, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen på Biologisk

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds. Universitet fungerede godt, om end det mindede en del om det danske system.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds. Universitet fungerede godt, om end det mindede en del om det danske system. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: Bergen universitet, UiB Land: Norge Periode: Fra: 09-08-2011 Til: 19-12-2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere

KARRIERE. programmet

KARRIERE. programmet KARRIERE programmet Hvorfor Business Danmark? Som handels- eller markedsføringsøkonom er der mange ting, du skal have styr på. Derfor har vi i Business Danmark lavet dette karriereprogram specifikt til

Læs mere

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren t a Har du først fundet de helt rigtige medarbejdere, melder der sig et nyt spørgsmål: hvordan får du dem til at blive? Det er ikke nogen let opgave og det er dyrt, når dygtige medarbejdere forlader butikken.

Læs mere

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Udveksling til Bodø, Norge Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Cecilie Kragh Jespersen E-mail: cecilie_kragh3@hotmail.com Tlf. nr. 2878 1830 Evt. rejsekammerat: Betina Winsig Hansen og Ditte Struwe Bødker

Læs mere

Jette Fugl, KUBIS, Mette Bechmann, CBS, Thomas Vibjerg Hansen, AUB og Jens Dam, SDU

Jette Fugl, KUBIS, Mette Bechmann, CBS, Thomas Vibjerg Hansen, AUB og Jens Dam, SDU ANSØGER KUBIS OG CBS ØKONOMISK / JURIDISK ANSVARLIG KUBIS v Hans Kristian Mikkelsen PROJEKTBESKRIVELSE OG TIDSPLAN 19. TITEL (100 tegn) Levende læring Udvikling af biblioteksfaglig digitale læringsobjekter

Læs mere

HURTIGERE IGENNEM UDEN FAGLIG ELLER SOCIAL SLAGSIDE

HURTIGERE IGENNEM UDEN FAGLIG ELLER SOCIAL SLAGSIDE Enhedslistens folketingsgruppe Folketinget DK-1240 København K Enhedslistens pressetjeneste tlf.: 33 37 50 80 Enhedslistens udspil til SU-forhandingerne HURTIGERE IGENNEM UDEN FAGLIG ELLER SOCIAL SLAGSIDE

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var meget tilfreds med mit ophold og kan varmt anbefale det til alle, der overvejer et semester i udlandet.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var meget tilfreds med mit ophold og kan varmt anbefale det til alle, der overvejer et semester i udlandet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague Land: Tjekkiet Periode: Fra:19.02 2014 Til:27.06 2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Panorama billede fra starten den første dag i 2014 Michael Koldtoft fra Trolling Centrum har brugt lidt tid på at arbejde med billederne fra

Læs mere