Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018"

Transkript

1 Policy Paper April 2018 Stærke destinationer, der vil og kan Danske Destinationer er en brancheorganisation for de stærkeste destinationsselskaber i Danmark. De 14 destinationer, der er medlemmer, er turismens sværvægtere. Sammen med København tegner de sig for 69% af overnatningerne i Danmark og 62% af den samlede turismeomsætning i Danmark. Danske Destinationers 14 medlemmer er: Der er store vækstambitioner for dansk turisme i disse år. Derfor er det også værd at bemærke, at der ved Danske Destinationers 14 medlemmer har været en gennemsnitlig vækst i antallet af overnatninger på 18% over den seneste femårige periode fra 2013 til Ydermere er det nævneværdigt, at de 14 medlemmer sammen med København udgør 78% af den samlede vækst i antallet af overnatninger i Danmark i selv samme periode. Dette understreger det faktum, at Danske Destinationers medlemmer er vækstfokuserede udviklingsorganisationer. Danske Destinationer er en medlemsorganisation for stærke destinationer, der vil og kan turisme. Hvert eneste medlem har kritisk masse både ift. destinationens turismeomsætning, antallet af destinationens kommercielle overnatninger samt destinationens erhvervsmæssige fokus på turismen. Endvidere opfylder alle medlemmer opstillede krav til strategi og organisering. Dette for at sikre, at Danske Destinationer er et landsdækkende og professionelt destinationssamarbejde mellem ligestillede destinationsselskaber, der alle arbejder strategisk med destinationsudvikling.

2 De stærke destinationer anbefaler Hvor mange destinationer og destinationsbrands kan et land som Danmark oppebære i en international kontekst? Dette er blot ét blandt mange relevante spørgsmål, man kan stille sig i en tid med store vækstambitioner inden for dansk turisme. Og set fra et destinationsperspektiv er der nogle helt grundlæggende betingelser, der skal medtages, hvis vækstambitionerne i den Nationale Turismestrategi skal lykkes. Fra de stærkeste destinationsselskaber i Danmark lyder derfor følgende anbefalinger: 1. Kommunerne skal gå sammen i stærke destinationer for at sikre vækst og volumen I den Nationale Turismestrategi anbefaler Regeringen, at det er de stærke destinationer, der skal drive væksten i dansk turisme. Anbefalingen lægger sig i direkte forlængelse af vores vigtigste synspunkt i Danske Destinationer: At turismevæksten hverken kan eller bør være alle steder. Væksten skabes ved de stærke destinationer. Og væksten skabes dér, hvor der er et forpligtende og professionelt samarbejde mellem destinationsselskab, turismeerhverv og kommune. Man bør derfor spænde de stærke destinationer i Danmark foran ambitionerne om vækst i dansk turisme. Skal dansk turisme stå stærkt i den internationale konkurrence om gæsterne, anbefaler vi, at man samler indsatsen vedrørende produktudvikling, markedsføring og gæsteservice omkring de stærke destinationer. Og her skal der i langt højere grad tænkes i sammenhængende geografi på tværs af kommunegrænser! Det handler dels om at professionalisere turismeindsatsen og øge effekten af investeringerne ved at koncentrere indsatserne der, hvor der er kritisk masse og dermed volumen, hvad angår både oplevelser, overnatningsmuligheder m.v. Og dels handler det om at sikre, at gæsterne møder stærke og attraktive destinationer, der tilbyder et varieret og kvalitetsbåret udbud af (helårs)oplevelser. Turismefremmeindsatsen finder i stigende grad allerede sted som tværkommunale samarbejder. Danske Destinationers medlemmer er således tydelige beviser på, hvordan man med succes kan arbejde strategisk med destinationsudvikling på tværs af kommunegrænser for netop at sikre både volumen og vækst.

3 2. Erhvervet skal engagere sig i de stærke destinationer Et velfungerende og forpligtende samarbejde mellem destinationsselskab og turismeerhverv er altafgørende for at skabe vækst, da det er hos de private virksomheder, væksten i særdeleshed skal skabes. Men det kræver en ihærdig indsats fra både destinationsselskab og turismeerhverv, hvis samarbejdet set i et vækstperspektiv skal betegnes som succesfuldt. Dels er det helt centralt, at destinationsselskaberne formår at imødekomme erhvervets kommercielle tankegang. De stærke destinationer skal lytte til erhvervet og bevare fokus på, hvordan de kan tilbyde en klar kommerciel værdi og bidrage til at skabe vækst ude i turismeerhvervet. Og dels er det altafgørende, at erhvervet også engagerer sig i de stærke destinationer, hvad angår nye initiativer og strategiske satsninger inden for destinations- og produktudvikling, markedsføring og gæsteservice. Alle 14 medlemmer af Danske Destinationer har et særdeles tæt samarbejde med turismeerhvervet i den daglige praksis, og alle medlemmer har erhvervslivet engageret i deres organisationer. Som brancheorganisation har Danske Destinationer fokus på at forbedre turisterhvervets muligheder og rammevilkår på destinationsniveau. Således arbejder hvert enkelt medlem lokalt på at påvirke turismeerhvervets rammevilkår med henblik på at udvikle turismen på egen destination. Alt sammen for at sikre, at turismeerhvervet står stærkt i den internationale konkurrence.

4 3. Vi skal samarbejde og koordinere på tværs af dansk turisme Et stærkt og forpligtende samarbejde mellem destinationsselskab, erhverv og kommune er en forudsætning for at accelerere den turismebaserede vækst. Dette er metoden, som destinationer udvikler sig på. Det er her innovationen, hvad angår produktudvikling, markedsføring og gæsteservice, finder sted. Og det er de stærke destinationsselskaber, der er brobyggere og rygrad ift. at operationalisere samarbejdet mellem turismeerhverv og kommune. I Danske Destinationer har vi en ambition om at indfri regeringens mål om at skabe stærkere og mere konkurrencedygtige destinationer, men vi mener, at kommunernes og turismeerhvervets rolle er overset i den nationale turismestrategi. Da Danske Destinationer samler landets stærkeste destinationsselskaber, der alle agerer bindeled mellem det offentlige og private niveau, anbefaler vi derfor, at Danske Destinationer bliver repræsenteret i de nationale turismepolitiske organer heriblandt VisitDenmarks bestyrelse. Dette for at sikre et tæt samarbejde omkring den internationale markedsføring af Danmark. Trods vækst inden for dansk turisme er Danmark blevet overhalet af mange af konkurrenterne i Nordeuropa, der investerer massivt i markedsføring. Der hersker ingen tvivl om, at vi i Danske Destinationer mener, at det er altafgørende, at der afsættes flere midler til international markedsføring af Danmark. Særligt på nærmarkederne. Men det er også vigtigt, at destinationerne inddrages i de strategiske overvejelser tilknyttet den internationale markedsføring af Danmark for at sikre en både effektiv, professionel og koordineret indsats. Skal den nationale turismestrategi lykkes, handler det om at geare destinationerne til at matche krav og forventninger fra den moderne turist. Og for at professionalisere og effektivisere indsatsen skal vi have mod til at holde destinationerne op mod hinanden samt dele data, viden og erfaringer, så vi ikke opfinder det samme to gange. Samarbejde er altafgørende! Derfor har vi i Danske Destinationer skabt et fagligt fællesskab, hvor de stærkeste danske destinationsselskaber forædler hinanden på tværs af kommune- og regionsgrænser. Vi arbejder fokuseret med benchmarking, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling på direktør- og medarbejderniveau for at klæde de stærkeste danske destinationer på til at kunne lede, drive og i særdeleshed udvikle fremtidens DMO.

5 4. Dansk turisme i front på digitalisering Dansk turisme skal have en stærk digital infrastruktur, så vi sikrer den bedst mulige digitale markedsføring af Danmark. Regeringen påpeger i den Nationale Turismestrategi, at Danmark skal opleves som en digital tilgængelig destination, hvor bl.a. koordinerede digitale løsninger skal sikre en optimal digital service og samskabelse før, under og efter. Hvis dansk turisme skal fortsætte arbejdet med de koordinerede digitale løsninger og services, er det dog helt afgørende, at der prioriteres både midler og ressourcer hertil. Ellers taber vi markedsføringskampen om den internationale gæst. Når dansk turisme står over for at udvikle nye fælles platforme er det endvidere helt centralt, at der ikke udvikles med udgangspunkt i laveste fællesnævner. Barren skal sættes højt, hvad angår dansk turismes digitale tilstedeværelse, og det er vigtigt, at både det nationale og lokale perspektiv er involveret i hele udviklingsprocessen. Dette for at sikre, at alle behov bliver dækket, så dansk turisme i fællesskab kan levere varen på hvert stadie i gæstens digitale rejse. Gæster forventer i dag digital gæsteservice 24-7, når og hvor de ønsker det. Men hvis vi skal imødekomme gæsters efterspørgsel efter let tilgængelig inspiration og information i forbindelse med deres on-site planning, er det slutteligt altafgørende, at der er højhastighedsmobildækning alle steder i landet. Kun på denne måde kan destinationsselskaber og turismeerhverv imødekomme gæsternes behov under deres besøg. De stærke destinationer viser vejen Regeringen har i den Nationale Turismestrategi sat fokus på at skabe stærke danske destinationer, men anbefalingen bakkes ikke op af midler. Og sker der ikke en udvikling og styrkelse af de stærkeste af de danske destinationer, taber vi den hårde internationale konkurrence om gæsternes gunst. Derfor byder vi internt i Danske Destinationer op til, at destinationerne genopfinder sig selv i en tidssvarende og gæstevenlig version, hvor strategiske samarbejder og de stærkeste destinationer viser vejen. Eksternt byder vi op til at samarbejde på tværs af dansk turisme.

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune 1. Baggrund Hensigtserklæringen indeholder Ringkøbing-Skjern Kommunes og Varde Kommunes fælles

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

DESTINATION LIMFJORDEN

DESTINATION LIMFJORDEN DESTINATION LIMFJORDEN En vigtig destination i Danmark Skive, Vesthimmerland, Morsø samt Struer har over 1,2 millioner overnattende gæster og en turismeomsætning på cirka 1,4 milliarder kr. Destination

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

STRATEGI IDEBANK FREMTID. Kreativitet FORANDRING. MARKETING Inspitarion. Intuitiv. Vision FORBEDRING. Innovativ INDBLIK VÆKST LØSNINGSORIENTERET

STRATEGI IDEBANK FREMTID. Kreativitet FORANDRING. MARKETING Inspitarion. Intuitiv. Vision FORBEDRING. Innovativ INDBLIK VÆKST LØSNINGSORIENTERET VÆRDIKÆDE IDÉER FORANDRING PLANLÆGNING PRÆSTATION FORBEDRINGER STRATEGI LØSNINGSORIENTERET PLAN IDEBANK OPTIMERING FORBEDRING Vision Kreativitet STRATEGISK MÅL Innovativ FREMTID Implementering VÆKST 2016

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Turisme Business Region North Denmark 2. september 2016 Baggrund for fælles indsats for turismen i Nordjylland Med vedtagelse af vækstplan for turisme i Danmark og ny national organisering af turismefremme

Læs mere

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der er øremærket 50 mio. kr. årligt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsens

Læs mere

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest:

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag 1: Uddrag af Kystturismen i Danmark Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Videncenter for Kystturisme

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen & Martin HH Bender, adm. direktør i VisitSydsjælland-Møn KKR SJÆLLAND Sorø, 25. april 2017 NYT WOCO NY BESTYRELSE

Læs mere

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Ny VÆKST i turismen 2.0 - en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Juni 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Turisme Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab Byplanmødet 4. oktober 2018, Hjørring V. Erik Buhl, formand for Partnerskab for Vestkystturisme og borgmester, Varde kommune UDVIKLINGSPLAN

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 06-06-2013 Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 Danske Regioners bemærkninger Regionerne og de regionale vækstfora prioriterer udvikling af turisme højt. Danske

Læs mere

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune Resultatkontrakt mellem Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune 2020-2022 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen for samarbejdet mellem Fonden VisitAarhus (i det følgende VisitAarhus) og Skanderborg

Læs mere

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018 Trends og tendenser på turismeområdet Holstebro, Februar 2018 Om Seismonaut Seismonaut er et digitalt og strategisk konsulenthus specialiseret i at skabe vækst i en digital tidsalder med mennesket i centrum.

Læs mere

DESTINATION LIMFJORDEN

DESTINATION LIMFJORDEN DESTINATION LIMFJORDEN Hensigtserklæring vedrørende etablering af fælles destinationsselskab mellem Skive, Morsø og Struer kommuner og muligvis Vesthimmerland Kommune 1. Indledning Kommunerne i og omkring

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Bæredygtig Turismeudvikling

Bæredygtig Turismeudvikling Bæredygtig Turismeudvikling Hans Peter Lennert Direktør i Forvaltningen for Erhverv 19. januar 2019 Turismestrategi 2019 Avannaata Kommunia er ved at udarbejde ny turismestrategi I 2018 er forudsætningerne

Læs mere

Formidling af oplevelser

Formidling af oplevelser Formidling af oplevelser Baggrunden for at der skal tages politisk stilling til formidling af oplevelser i Rebild Kommune Kulturbladet Kulturen Et resultat af byrådets budgetforlig i oktober 2018 var gennemførelsen

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Udsyn og ambitioner = Flere turister

Udsyn og ambitioner = Flere turister Udsyn og ambitioner = Flere turister Outdoor som strategisk værktøj for destinationsudvikling på Bornholm www.destinationen.dk Outdoor som fokusområde siden 2012 Strategisk fokus; Bornholm rigere på oplevelser

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger 30. juni 2017 1 Baggrund I foråret 2017 nedsatte Kommunernes Kontaktudvalg i Region

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

UDGIVET 2015. Arbejdsark

UDGIVET 2015. Arbejdsark UDGIVET 2015 Arbejdsark Indeks for et områdes turismepotentiale Figur 1: Indeks for et områdes turismepotentiale Figur 1 viser, hvordan et områdes turismepotentiale kan vurderes ud fra fire centrale parametre:

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016 DESTINATION FYN KLYNGEN - 13. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. - og fynske perspektiver HVAD ER DKNT S OPGAVE? 170 Udviklingen

Læs mere

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel.

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel. 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen om samarbejdet mellem Skanderborg Kommune og Søhøjlandets Turistforening i 2017. Søhøjlandets Turistforening er Skanderborg Kommunes operatør på turismefremmeindsatsen

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 Fondens formål er på non-profit basis at fremme og udvikle erhvervs- og ferie-/fritidsturismen

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising-strategi skal bidrage til at skabe merværdi i realiseringen af kommunens vision og

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Destination Djursland

Destination Djursland Destination Djursland Notat med anbefalinger til fremtidens gæsteservice 01. september 2016 Dette ekspertnotat har til formål at: Præcisere tendenser inden for gæsteservice Give faglige, branchefunderede

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Handlingsplan

Handlingsplan Handlingsplan 2016 1 Baggrund Handlingsplan 2016 er udarbejdet af Erhvervs- og Turistrådet i Jammerbugt Kommune med afsæt i Erhvervs- og Vækststrategien 2014-2016 Mere i gang flere i gang. Handlingsplan

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK

ERHVERVSPOLITIK ERHVERVSPOLITIK 2019 2022 Vision: I Svendborg skaber vi tid, rum og mulighed for, at alle kan leve og opleve det gode liv, hvad enten vi bor, arbejder eller besøger Svendborg. Svendborgs erhvervspolitik

Læs mere

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. ORGANISERING AF TURISMEINDSATSEN I DANMARK Det Nationale Turismeforum

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Erhvervspolitik i en nordisk kontekst

Erhvervspolitik i en nordisk kontekst Erhvervspolitik i en nordisk kontekst 2 ERHVERVSPOLITIK I EN NORDISK KONTEKST ERHVERVSPOLITIK I EN NORDISK KONTEKST 3 Alle prognoser viser, at servicefagene fortsat vil vokse de kommende år, det gælder

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Gershøj Kro, Gershøj Havnevej 14, Kirke Hyllinge Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Grethe Saabye (C) (Formand) Julie Hermind (F) (Medlem) Martin Stokholm

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

Dansk Turismefremmes Generalforsamling 22. marts 2018 Formandens beretning Spinderihallerne, Vejle V. Anne-Mette Knattrup

Dansk Turismefremmes Generalforsamling 22. marts 2018 Formandens beretning Spinderihallerne, Vejle V. Anne-Mette Knattrup Dansk Turismefremmes Generalforsamling 22. marts 2018 Formandens beretning Spinderihallerne, Vejle V. Anne-Mette Knattrup Når man fylder rund kalder det på refleksioner over, hvor man er, hvad man laver

Læs mere

Bliv professionel på TripAdvisor Middelfart, 23. maj 2017

Bliv professionel på TripAdvisor Middelfart, 23. maj 2017 Bliv professionel på TripAdvisor Middelfart, 23. maj 2017 Program Brug TripAdvisor i din markedsføring Øvelse - TripAdvisor i markedsføring Brug anmeldelserne til at udvikle din forretning Diskussion:

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Turismeudvikling i Lemvig Kommune

Turismeudvikling i Lemvig Kommune Turismeudvikling i Lemvig Kommune Agenda: 1. Turismeudvikling i Lemvig Kommune 2. Lokalt turisme vækstprojekt Formål med indlægget: Give indblik i Lemvig Kommunes turismeudviklingsfokus, samt information

Læs mere

V s t. VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 og prioriterede indsatser

V s t. VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 og prioriterede indsatser VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 Det strategiske fundament for VisitSilkeborg VisitSilkeborgs turismestrategi mod 2020 er udarbejdet af: VisitSilkeborg info@silkeborg.com Tlf. 86 82 19 11 www.silkeborg.com

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar august 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar september 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: November 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar november 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar oktober 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: December 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen.

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen. Aalborg Handelsskole Mål og strategier 2012-2017 Indhold 4 Vision og værdier 6 Fokusområde 1 - erhvervslivets skole 7 Fokusområde 2 - den internationalt orienterede skole 8 Fokusområde 3 - den digitale

Læs mere

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA Nye veje til vækst i kystturismen v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA DANSK KYSTTURISME tak for invitationen.. Dansk turisme i tal Turisterhvervet omsætter for 82,4 mia. kr. årligt Turisterhvervet

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2018

Destinationsmonitor Januar juli 2018 Destinationsmonitor Januar juli 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: September 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2018

Destinationsmonitor Januar juni 2018 Destinationsmonitor Januar juni 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Tak for muligheden for at kommentere Kommissionens meddelelser. RettighedsAIliancen er glade for,

Tak for muligheden for at kommentere Kommissionens meddelelser. RettighedsAIliancen er glade for, Kulturministeriet Sendes per email til ntv~kum.dk og lln@kum.dk KØbenhavn, den 22. august 2014 Vores ref.: 04400-0155 maf/ Leder af Retti8hedsAIliancen Maria Fredenslund Direkte telefon 32 71 20 62 ma

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

Modet til at zoome geografisk

Modet til at zoome geografisk Modet til at zoome geografisk Nye strategier for kystturismen, 23. september 2011 Afdelingschef Erik Sejersen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Turismens VÆKSTPOTENTIALE i Region Midtjylland

Læs mere

Nordjysk topgastronomi i særklasse. GastroNorth ApS Hjulmagervej Aalborg

Nordjysk topgastronomi i særklasse. GastroNorth ApS Hjulmagervej Aalborg Nordjysk topgastronomi i særklasse GastroNorth ApS Hjulmagervej 55 9000 Aalborg www.gastronorth.dk Med udgangspunkt i en række nationale og regionale vækst- og turisterhvervs initiativer ønskes der med

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

2lande. Erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige

2lande. Erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen Dansk Kyst- og Naturturisme Flere Veje til Vækst Korsør, onsdag den 29. marts 2017 1vision Erhvervspolitisk partnerskab mellem

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018

Destinationsmonitor Januar december 2018 Destinationsmonitor Januar december 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Jan Olsen, VisitDenmark 1 Foto: Nordic Experience Hvordan går det med dansk turisme? 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1. 1 of 5 Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 1 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Strategi Strategi for turismeudvikling Hjørring Side 1 af 11

Strategi Strategi for turismeudvikling Hjørring Side 1 af 11 Strategi 2017-2020 Strategi for turismeudvikling Hjørring Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1.0 Forord 3 2.0 Turisme i Hjørring kommune 4 2.1 Organisering 5 3.0 Turismestrategi 6 3.1 Målgrupper 6 3.2 Vision

Læs mere

Destinationsmonitor Januar april 2018

Destinationsmonitor Januar april 2018 Destinationsmonitor Januar april 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juni 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Formålet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi Tydelig effekt i markederne er at

Læs mere

Turismestrategi i Lejre Kommune

Turismestrategi i Lejre Kommune Turismestrategi i Lejre Kommune Turisme er en af Lejre Kommunes erhvervsmæssige styrkepositioner, og med Nationalpark Skjoldungernes Land og andre nye tiltag såsom Kongernes Hal i Sagnlandet er det et

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Sønderjylland værd at erobre

Sønderjylland værd at erobre Sønderjylland værd at erobre DMO-dannelse Før destinationsdannelsen I 2012 havde vi i Sønderjylland, 4 kommuner med hver sin turismeorganisering, hver sin strategi og begrænsede midler til at udføre den.

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Juni 2015 Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Baggrund Syddansk Vækstforum har udarbejdet udkast til de erhvervs- og

Læs mere

Highlights fra pulsmålingen. Erhvervslederne har blandede forventninger til det nye erhvervsfremmesystem

Highlights fra pulsmålingen. Erhvervslederne har blandede forventninger til det nye erhvervsfremmesystem Erhvervsfremmesystemet 2018 Highlights fra pulsmålingen En politisk aftale fra maj 2018 mellem Regeringen og Dansk Folkeparti skal gøre erhvervsfremmesystemet mere enkelt og sætte fokus på virksomhedernes

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 1. BAGGRUND Situation: Nye rejsemønstre og destinationer Flere kortere ferier Ubalance i pris kvalitet Lavt investeringsniveau Lille destination

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

FYN-CYKLEN Bliv del af BIKE ISLAND - og tilbyd dine gæster unikke cykler

FYN-CYKLEN Bliv del af BIKE ISLAND - og tilbyd dine gæster unikke cykler FYN-CYKLEN Bliv del af BIKE ISLAND - og tilbyd dine gæster unikke cykler Fyn, Langeland og Ærø vil være Nordeuropas mest attraktive cykelferiedestination. Fyn er skabt til cykelturisme! En turismeform

Læs mere