STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING"

Transkript

1 STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel villa og dels i en pavillon. Hovedbygningen er opført i 1858 og udgør 294 m2. Institutionen fik i sommeren 2016 en ny pavillon, som udgør 150 m2. Den oprindelige plan for Carlsvognen var at udvide kapaciteten i Carlsvognen med 68 pladser ved at etablere en ny tilbygning til huset. Ombygningen skulle omfatte 9 grupperum, elevator, fællesrum, liggehal samt en tag-legeplads. Herudover var planen at etablere et nyt produktionskøkken, personalefaciliteter samt fælles aktivitetsrum. Da den seneste befolkningsprognose viste, at behovet for pladser først er fremtrædende i 2024, blev det i forbindelse med budget 2018 besluttet, at lade udvidelsen af Carlsvognen udgå af anlægsplanen. I stedet gennemføres en renovering af den eksisterende villa, bl.a. facader og vinduer. Samtidig etableres et nyt produktionskøkken og elevator i huset og der arbejdes med løsninger, der generelt vil forbedre arbejdsgangene i huset. Der arbejdes aktuelt på udarbejdelse af rådgiverudbud og projektet udbydes i løbet af vinteren 2017/2018 og udføres ifølge planen hen over sommeren Processen forløber planmæssigt.

2 CARLSVOGNEN ANLÆG AF P-PLADSER Køb af 6 stk. P-pladser i parkeringskælder, i beboelsesejendom Rahbeks Alle 15 der er under opførelse af Carlsberg-byen. I forbindelse med projektet for en nybygning til Carlsvognen, skulle der etableres 8 P-pladser. Heraf var der kun mulighed for at etablere 2 stk. på egen grund for at få så optimale udearealer som muligt for børnene og derfor skulle de resterende 6 p-pladser findes andet sted. I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen 192 for Rahbeks Alle 13-19) er det aftalt at Frederiksberg Kommune kan disponere over/købe 6 P-pladser i den nye P-kælder som ligger under boligbebyggelsen, som opføres af Carlsberg-byen. P-kælderen forventes klar til brug i Der pågår aktuelt en dialog med Carlsberg omkring kontrakt for pladserne. PULJEN TIL LEGEPLADSER Puljemidlerne er tiltænkt legepladsforbedringer, herunder indkøb af nye legeredskaber eller reparationer legeplads, som institutionerne ikke er i stand til at afholde af eget budget. Den nuværende prioritering af puljemidler baserer sig på, at der i 2012 i samarbejde med BBE, blev foretaget en sikkerhedsgennemgang af alle de kommunale og selvejende daginstitutioners legepladser. I de seneste år (frem til 2015) er der med udgangspunkt i en årlig pulje på en mio. kr., blevet gennemført et større antal udbedringsarbejder, som har været prioriteret med de mest akutte projekter først. De sidste arbejder blev gennemført Magistraten besluttede den 6. marts 2017, i forbindelse med udmøntning af resten af den udisponerede anlægspulje, at fremrykke 1,0 mio. fra de i 2018 afsatte midler til legepladspuljen til udmøntning i Puljen blev herefter udmøntet af børneudvalget. 17 institutioner ud af de 18 institutioner, der havde ansøgt om tilskud, fik tildelt midler fra legepladspuljen.

3 Der er ved budgetforliget 2018 politisk prioriteret midler til legepladspuljen fra 2018 og frem til Fremadrettet er der således afsat en årlig pulje til legepladsforbedringer i 2018 og 2019 på en mio. kr.; og i 2020 og 2021 er der afsat halvanden mio. kr. årligt. Udvalget vil i 2018 blive forelagt forvaltningens forslag til handleplan vedrørende en systematisk gennemgang af legepladserne, for at sikre at de alle fortsat er sikre og lever op til standarderne. SOLMARKEN TILBYGNING TIL EKSISTERENDE DAGINSTITUTION Tilbygning med 2 grupperum og et produktionskøkken i forlængelse af Solmarkens hovedbygning. Dertil bygges en liggehal samt en forbindelsesgang til en eksisterende fritliggende bygning med grupperum. Der foretages mindre ombygninger i hovedbygningen som følge af tilbygningen og funktionsændringer i huset. Ombygningen medvirker til at skabe en god børnesammensætning i huset og lette arbejdsgangene i bygningen. Byggeriet er afsluttet og enkelte mangelarbejder pågår fortsat. Der blev afholdt indvielse i september 2017.

4 SOLBJERG HAVE HELHEDSPLAN FOR OMRÅDET KAB har udarbejdet en helhedsplan for området Solbjerg Have. Helhedsplanen omfatter bl.a. betonrenovering, facaderenovering, udskiftning af afløbsinstallationer, brugsvandsinstallationer, fornyelse af belysning på fællesarealer mv. Helhedsplanen projekteres i 2017 og forventes at blive gennemført frem til september Den del af projektet der berører daginstitutionerne Blomsterhaven og Planeten forventes gennemført i sommeren Delvis genhusning forventes at finde sted i perioden. Forvaltningen arbejder i øjeblikket med at udarbejde en plan for genhusningen.

5 UDEAREALER VED ÆBLEHAVEN/SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ Udgangspunktet for projektet har været at optimere skolegårdsarealerne ved skolen på Nyelandsvej, med udgangspunkt i en samtænkning med arealerne foran daginstitutionen Æblehaven og Metropol. Projektet omfatter nye belægninger, træer og legeredskaber og har været inddelt i to etaper. Der netop blevet afsat anlægsmidler til færdiggørelse af anden etape af projektet, som omfatter slutbelægninger, træer og legeredskaber. I første del af projektet blev der, udover belægningsarbejder, flyttet et antal p-pladser til en ny lokation og i den forbindelse er forvaltningen blevet opmærksomme på, at gående fra Nyelandsvej til daginstitutionen var væsentlig mere udsat en før. Således omfatter 2.etape af projektet en løsning, der omfatter at trafiksikkerheden øges, idet der etableres en adgangsvej via skolegårdsarealet.

6 ETABLERING AF TRÅDLØST NETVÆRK I KOMMUNALE OG SELVEJENDE INSTITUTIONER På dagtilbudsområdet er det en ambition at styrke det digitale arbejde i daginstitutionerne. Dels i forhold til at inddrage digitale redskaber i det pædagogiske arbejde og dels i forhold til at anvende digitale systemer, der styrker administration, dokumentation og evaluering i dagtilbuddene. En række initiativer danner grundlag for dette arbejde. I 2014 blev Frederiksberg Børneintranet implementeret og i 2016 og 2017 blev der blandt andet indkøbt ipads til samtlige grupper i alle selvejende og kommunale dagtilbud. En nødvendig forudsætning for at kunne understøtte dagtilbuddenes brug af IT i det pædagogiske og administrative arbejde er et sikkert og stabilt netværk. Der er derfor afsat anlægsmidler til etablering af trådløst netværk på kommunale og selvejende institutioner på dagtilbudsområdet. Dagtilbudsafdelingen har i samarbejde med IT-afdelingen i efteråret 2016 etableret trådløst netværk på alle kommunale institutioner. De selvejende institutioner, der ønsker det, følger i løbet af 2017 og planen er, at de har fået etableret trådløst netværk inden udgangen af I forlængelse af udbredelsen af trådløst netværk arbejder Dagtilbudsafdelingen i samarbejde med IT-afdelingen endvidere med at undersøge, hvilke muligheder der er for at sikre, at kommunens skovsteder får en trådløs netværksløsning i 2018.

7 BØRNEHUSET FREDERIKSVEJ- JURIDISK AFSLUTNING AF ANLÆGSSAG Børnehuset på Frederiksvej stod færdigt i Huset kan rumme op til 172 børn fordelt på 11 grupper. Anlægsprojektet var i processen udfordret af budgetoverskridelser, mangler og forsinkelser undervejs. Kommunen kører fortsat en syns- og skønssag med henblik på at afklare ansvaret i forhold til fejlprojektering og mangelfuldt udbudsmateriale. Husen advokater kører sagen for Frederiksberg Kommune. Første del af skønssagen er netop afsluttet og kommunens juridiske afdeling er aktuelt i gang med en vurdering af sagens næste skridt. Således er der fortsat mangler i huset, som afventer at blive udbedret. Det er dog ikke mangler der er afgørende for institutionens daglige drift. Forvaltningen er i løbende dialog med institutionen om forløbet.

HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE (SEPTEMBER 2016)

HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE (SEPTEMBER 2016) HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE (SEPTEMBER 2016) LOUIS PETERSENS BØRNEGÅRD GODTHÅBSVEJ 81 - TILBYGNING Visualisering af tilbygningen set fra legepladsen. Med

Læs mere

HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE

HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE HALVÅRLIG STATUS OVER IGANGVÆRENDE BYGGEPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE LOUIS PETERSENS BØRNEGÅRD GODTHÅBSVEJ 81 - TILBYGNING Visualisering af tilbygningen set fra legepladsen. Med henblik på at sikre

Læs mere

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d

3.01 Byggeriet blev opstartet d og afleveret d NOTAT Redegørelse/status for byggesager på dagtilbudsområdet 2013-2014 12. november 2013 Dok.nr.: 2013/0022727-1 Dagtilbudsafdeling Gravhunden, Magnoliavej 58 1.00 Hvad omfattede renoveringen/byggeprojektet?

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni Børneudvalget (inkl.

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018 Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF 300 5.14 Fælles Børnepasningsplan - Område Store Heddinge og Hårlev 1.000 18.000 18.000 prioritering 301 3.01-5.14

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 27-02-2017 Økonomiudvalget - 27-02-2017 27.02.2017 kl. 16:00 Mødecenter C - Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Implementering af budget

Implementering af budget Implementering af budget 2017-2020 Sager markeret med grøn kræver ikke yderligere politisk behandling. Sager markeret med gul behandles på dagens udvalgsmøde. Sager markeret med rød behandles på et senere

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Dagtilbudskapacitet Hornsherred

Dagtilbudskapacitet Hornsherred NOTAT Dagtilbudskapacitet Hornsherred Syd ombygning af Skibby Rådhus 19. jan 2012 Områdelederen for Horns Herred Syd har i samarbejde med Afdelingen for Dagtilbud pr. 1. januar 2012 opgjort den forventede

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

Anlægsplan

Anlægsplan Anlægsudgifter (1.000 kr.) i p/l Anlægsplan - MAG U 41.029 5.428 5.500 4.500 Heraf ikke igangsat U 3.145 4.995 5.500 4.500 I 0-1.300 0 0 Salg af klubhusgrund og køb af FB klubhus U 100 2.500 5.500 4.500

Læs mere

Adresse Borgmester Fischers Vej 12

Adresse Borgmester Fischers Vej 12 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Solmarken Adresse Borgmester Fischers Vej 12 Leder Karin Meyer Status (kommunal, selvejende, privat) Selvejende Normerede pladser 0-3 år 20 indmeldte

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

% Bevilling Ibrugtagning jf. tidsplan % Igangsat ved bevilling

% Bevilling Ibrugtagning jf. tidsplan % Igangsat ved bevilling Dato:7, juni 2013 Sagsbeh: mecl Journal 2013/0009277 Anlægsprojekt 2010 Børnehuset Mariagården Dronningensvej 30-32 modernisering af tagetage, herunder indretning af grupperum 2011 Ingeborggården, Troels-

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

1. Resume. Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. september 2014

1. Resume. Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 15. september 2014 Anlægsbevilling til fire nye dagtilbudsgrupper i Skødstrup Udvidelse af dagtilbudskapaciteten i Skødstrup for at sikre pasningsgarantien

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på anlægsprojekter i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på anlægsprojekter i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget den 6. april 2017 og Økonomiudvalget

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

BØRN-OG UNGEFORVALTNINGEN ANLÆGSFORSLAG BUDGET 2017

BØRN-OG UNGEFORVALTNINGEN ANLÆGSFORSLAG BUDGET 2017 BØRN-OG UNGEFORVALTNINGEN ANLÆGSFORSLAG BUDGET 2017 Lovliggørelse af lokaler til SFO Lokalerne i den tidligere Færdselsskole på Risingskolen har fået dispensation fra Byggemyndigheden til at kunne anvendes

Læs mere

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus

Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 30. marts 2009 kl. 15:00 i mødelokale 1, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Indkaldelser: kl. 15.00 Anette Holm, Børne- og Familiecentret punkt 30 kl. 15.15 Britta

Læs mere

Bilag 3k. Beskrivelse af afvigelser på anlæg

Bilag 3k. Beskrivelse af afvigelser på anlæg Bilag 3k. Beskrivelse af r på anlæg Dette bilag indeholder forklaringer på de r, der er på anlæg på projektniveau. Det vil sige at det kun er anlæg hvor der forventes r, der er medtaget i nedenstående.

Læs mere

Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse

Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse Sagsnr. 2008-39921 Bilag 2 Struktursammenlægninger daginstitutioner etape 1. Projektbeskrivelse Indre By Den Grønne Ko og Kastanjen, Gammeltoftsgade 13 Udgift kr. 3.635.000 Sammenbygning af de 3 institutionsbygninger.

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 303266 Brevid. 2775965 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kapacitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2018 17. april 2018 På baggrund af den seneste

Læs mere

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016 Pulje til kommunale bygninger/ældreboliger, som skal afvikles "nedrivningspuljen". 3.39. 3.39. 3.39. 3.39. Investering i energibesparende foranstaltninger 3.. 3.. 1.. 1.. 54719-14/ Nedlæggelse af brandhaner

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Børn & Kultur Dagtilbud. Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden)

Børn & Kultur Dagtilbud. Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden) Børn & Kultur Dagtilbud Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden) Indhold Forord 3 Økonomisk ramme 3 Organisation 3 De fysiske rammer for den omhandlede målgruppe

Læs mere

Evaluering af administrationsgrundlaget til 2015

Evaluering af administrationsgrundlaget til 2015 Evaluering af administrationsgrundlaget til 2015 Indholdsfortegnelse 1 BAGGRUND... 2 2 PULJER... 2 3 NY SÆRLIG GRUNDTILDELING TIL KOMMUNALE UDENOMSAREALER... 3 4 NY PULJE TIL BASISLEDERUDDANNELSE FOR NYE

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3043114 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik

Læs mere

60. Kapacitetsløsning Frederiksberg Ny Skole og Skolen på Nyelandsvej

60. Kapacitetsløsning Frederiksberg Ny Skole og Skolen på Nyelandsvej 60. Kapacitetsløsning Frederiksberg Ny Skole og Skolen på Nyelandsvej Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og Undervisningsudvalget indstiller, 1. at kapacitetspresset på Frederiksberg

Læs mere

Budget 2019 Anlæg : Investeringsoversigt - Udvidelsesforslag

Budget 2019 Anlæg : Investeringsoversigt - Udvidelsesforslag Projektnavn: Anlægsforslag kapacitet på dagtilbudsområdet plan mod parallelsamfund Projektbeskrivelse Fysisk location (adresse) Overordnet beskrivelse Svendborg by Den 28. maj 2018 indgik regeringen sammen

Læs mere

Randers Kommune. R. Hougårds Vej Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. R. Hougårds Vej Børnehave. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne R. Hougårds Vej Børnehave November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers

Læs mere

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. maj 2014 Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Læs mere

Forvaltningen har fokus på at minimere risikoen for, at eksterne faktorer forsinker projekterne fremadrettet.

Forvaltningen har fokus på at minimere risikoen for, at eksterne faktorer forsinker projekterne fremadrettet. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Servicecenter Økonomi NOTAT Styr på eksekvering 4. anlægsoversigt 2012 Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) har fortsat fokus på at eksekvere og projektoptimere

Læs mere

Bilag 5b - Opfølgning på budgetforlig (anlæg)

Bilag 5b - Opfølgning på budgetforlig (anlæg) 01 Magistraten 005105 Tilbageskødning af grund i Flintholmområdet Igangsat 005066 Salg af arealer - Kraghave Igangsat 005070 Købsaftaler (mageskifte) Igangsat 013106 Salg af Bygaden 66, Kraghave Igangsat

Læs mere

Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 2010

Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 2010 Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 21 Anlægget vedrører: Eksisterende rådighedsbeløb til skolerenoveringsplanen. Udmøntning på konti: 3.22.1 Udgifter 16.921 3.765 3.765 3.765 Netto 16.921 3.765

Læs mere

Finansiering af SFO II og Ungdomscentre. Notat af 1/5 2017: Finansiering af anlæg - Ungdomscentre og SFO2 (baggrundsnotat)

Finansiering af SFO II og Ungdomscentre. Notat af 1/5 2017: Finansiering af anlæg - Ungdomscentre og SFO2 (baggrundsnotat) Børn- og Ungeforvaltningen Finansiering af SFO II og Ungdomscentre Notat af 1/5 2017: Finansiering af anlæg - Ungdomscentre og SFO2 (baggrundsnotat) Nærværende notat er en udbygning af notat af 19/4 som

Læs mere

Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen

Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen Renovering af ventilationsanlæg og akustikforhold Mølleskolen dvalg: ndervisnings- og Børneudvalget Politikområde: Skoler og pædagogiske fritidstilbud Projektnavn / 2017 2018 2019 2020 Renovering af ventilationsanlæg

Læs mere

Områdefornyelse Søndermarkskvarteret - forlængelse og bevilling

Områdefornyelse Søndermarkskvarteret - forlængelse og bevilling Side 1 af 5 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Budgetter Byplanlægning Få indflydelse Politikker og planer Råd og nævn Udvalg Valg Åbenhed Om dagsordener

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr.

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr. NOTAT RÅDHUSET Dagtilbudskapacitet og behov i distrikt Nord/Midt Dette notat vedrører sammenhængen mellem kapacitet til børnepasning og det forventede behov i distrikt Nord/Midt i de kommende år. Det forventede

Læs mere

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer:

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer: 2. Budgetaftalen I forhold til Budgetforslag for 2013-16, som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget 2013-16 følgende præciseringer og ændringer: Drift U-320 Styrkelse af kvaliteten i dagtilbud

Læs mere

Status på pasningsgarantien november KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen

Status på pasningsgarantien november KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Status på pasningsgarantien november 2013 Status på pasning inden for 4 kilometer Pasning inden for 4 kilometer overholdes i Københavns Kommune, men er udfordret af de seneste måneders forsinkelser i byggeprojekter,

Læs mere

Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1

Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1 Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1 Indsigelser/bemærkninger til: Lokalplan 11.C33.1 Centerområde på hjørnet af Nygade og skolegade. Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden 8. februar

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2019-2023 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi, april 2019. Acadre nr. 19/6582 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...3 2.1 Befolkningsprognosen...3

Læs mere

Forventet regnskab pr. ultimo september 2016 Børne- og Skoleudvalget

Forventet regnskab pr. ultimo september 2016 Børne- og Skoleudvalget Notat om: Budgetopfølgning 3. kvartal 2016 Børne- og Skoleudvalget Sagsbehandler: Sara Flachs Dato: 1. november 2016 Til: J. nr.: Børne- og Kulturforvaltningens administration regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på er i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på er i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget og Økonomiudvalget i oktober. Projekterne er fordelt på

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 10.629 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.000 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018 Udvalg 2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Udvalg for Plan og teknik 36.156.000 32.954.000 28.100.000

Læs mere

Næstformand: Cecilie Roed Schultz (Ø) Inger Nielsen (O) Pernelle Jensen (V) Tina Horne (A)

Næstformand: Cecilie Roed Schultz (Ø) Inger Nielsen (O) Pernelle Jensen (V) Tina Horne (A) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 6. februar 2019 Mødested: Ulerup Bæk Skolen, afd. Skjoldborgsvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer: Formand: Ole Steen

Læs mere

Anlægsbevilling til dagtilbud og beboerhus i Sølystgade 30 samt etablering af ITinfrastruktur

Anlægsbevilling til dagtilbud og beboerhus i Sølystgade 30 samt etablering af ITinfrastruktur Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MBU og MKB Dato 1. september 2014 Anlægsbevilling til dagtilbud og beboerhus i Sølystgade 30 samt etablering af ITinfrastruktur Med denne indstilling foreslås

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.45 Fraværende: Mødested: 1.238 Lene Offersen, Byrådet (Afbud), Andreas Boesen (Afbud), Paw Amdisen (Afbud), Torben Engholm (Afbud)

Læs mere

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 59. ØDIS BØRNEHAVE Ødis Byvej 3, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser

Læs mere

Digitalisering på dagtilbudsområdet

Digitalisering på dagtilbudsområdet Digitalisering på dagtilbudsområdet Retning og rammer for arbejdet med IT og digitalisering på dagtilbudsområdet er formuleret såvel nationalt, fælleskommunalt som lokalt i Køge Kommune igennem, Den fællesoffentlige

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Teknik og Miljøudvalget Social- holdningsmæssig og kulturel tilgængelighed Handlingsmål: - Fokus på borgere med handicap og pårørende i det daglige på tværs af alle fagområder - Opfordrer i stillingsopslag

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden. Mødested. Nærum Skole, Fruerlund 9, 2850 Nærum. Mødedato Onsdag den 8. oktober 2014. Mødetidspunkt Kl. 10.

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden. Mødested. Nærum Skole, Fruerlund 9, 2850 Nærum. Mødedato Onsdag den 8. oktober 2014. Mødetidspunkt Kl. 10. Dagsorden Åben Mødested Nærum Skole, Fruerlund 9, 2850 Nærum Mødedato Onsdag den 8. oktober 2014 Mødetidspunkt Kl. 10.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Kl. 8-9 i Store Sal fællesmøde for Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

Dagtilbudsområdet i Frederiksberg Kommune. Anne-Mette Brandt Dagtilbudschef

Dagtilbudsområdet i Frederiksberg Kommune. Anne-Mette Brandt Dagtilbudschef Dagtilbudsområdet i Frederiksberg Kommune Anne-Mette Brandt Dagtilbudschef Oplæggets disposition Forældrenes perspektiv Tilbud før dagtilbud Opskrivning til dagtilbud Start i dagtilbud Kvalitet i dagtilbud

Læs mere

Bilag 2 - Anmodning om tidlig overførsel af anlægs og øvrige midler

Bilag 2 - Anmodning om tidlig overførsel af anlægs og øvrige midler Bilag 2 - Anmodning tidlig overførsel af anlægs og øvrige midler Overførsel - ANLÆGSUDGIFTER 2011... igangsat med "" Daginstitution i Studiestræde. Projektet er forsinket 22 måneder pga. en fredningssag.

Læs mere

Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg

Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 300 Genanskaffelse af IT på skolerne 1.000 0 0 1.000 BU 07.06.16: Anbefales til prioritering. 301 Skolereform

Læs mere

BUDGET 2017 TRYGT AALBORG 2. BEHANDLING BUDGETRESULTAT ØKONOMISK ANSVARLIGHED

BUDGET 2017 TRYGT AALBORG 2. BEHANDLING BUDGETRESULTAT ØKONOMISK ANSVARLIGHED BUDGET 2017 TRYGT AALBORG ØKONOMISK ANSVARLIGHED BUDGETRESULTAT 2. BEHANDLING FORORD Godt forarbejde giver gode resultater. Venstre er en del af budgetforliget i Aalborg Kommune for 2017. Nøgleord for

Læs mere

Årsrapport 2009 for Torvets børnehus

Årsrapport 2009 for Torvets børnehus Årsrapport 2009 for Side 1 af 6 1. Sammendrag Torvets Børnehus har haft 9 resultatkrav i 2009, hvoraf de 6 er helt indfriet og 3 er delvist indfriet. De resultatkrav, der er delvist indfriet handler om

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af Københavns Kommunes hjemløsestrategi

Ansøgning om forlængelse af Københavns Kommunes hjemløsestrategi KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Til Puljestyring, Socialministeriet Ansøgning om forlængelse af Københavns Kommunes hjemløsestrategi Satspuljepartierne besluttede

Læs mere

Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget

Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget Sagsbehandler: Sara Flachs Dato: 25. januar 2017 Til: J. nr.: 17/000898-1 Børne- og Kulturforvaltningens administration Forventet

Læs mere

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT Fagsekretariatet Teknik og Miljø/Byg og Ejendom har pr. ult. februar 2015 foretaget en vurdering af hvert enkelt botilbud/bofællesskab til fysisk og psykisk handicappede

Læs mere

Gennemgang af fase 2a, 2b samt kombinationer

Gennemgang af fase 2a, 2b samt kombinationer Gennemgang af fase 2a, 2b samt kombinationer Fase 2 a Søborgstræde: Det tidligere gymnasium i Søborgstræde ombygges og ny indrettes i bygningerne omkring atriumgården som i sig selv giver en afgrænset

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Anlægsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Anlægsforslag Nr. A-301 Førskoletilbud på Haldum-Hinnerup Skolen og Rønbækskolen 301 Folkeskoler og fritidstilbud Det foreslås, at der afsættes et rådighedsbeløb i 2016 og 2017 til udbredelse af førskoletilbuddet på

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre

Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Opslag af ansøgningspulje målrettet renovering, etablering eller genetablering af lokale køkkener på plejecentre Ansøgningsfrist d.28. marts 2017 kl.12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens baggrund

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

Bilag 3l - Beskrivelse af afvigelser på anlægsprojekter

Bilag 3l - Beskrivelse af afvigelser på anlægsprojekter Bilag 3l - Beskrivelse af r på anlægsprojekter U 11.200 0 0 AMA1701 Køb af klubhus Følger grundkøbesummen på Ingeborggården. I -1.300 1.300 0 AMA1703 Monopolbrud U 3.200-3.200 0 Monopolbruddet er forsinket

Læs mere

Masterplan for modernisering af plejeboliger. Møde i forligskreds 15. august 2016

Masterplan for modernisering af plejeboliger. Møde i forligskreds 15. august 2016 Masterplan for modernisering af plejeboliger Møde i forligskreds 15. august 2016 Dagsorden Status siden sidste års forlig Efterspørgsel efter plejeboliger nyt skøn Revideret plan for kapacitetsudvikling

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Bilag Overførsler fra 2011 til 2012

Bilag Overførsler fra 2011 til 2012 Bilag Overførsler fra 2011 til 2012 Konkrete overførsler fra 2011 til 2012 Nedenfor vises en samlet oversigt over større, uforbrugte rådighedsbeløb, med forventet overførsel til 2012: Projekterne er kategoriseret

Læs mere

Opfølgning på Budgetforlig : Fremtidens Allerød 1. november 2018

Opfølgning på Budgetforlig : Fremtidens Allerød 1. november 2018 Opfølgning på Budgetforlig -26: Fremtidens Allerød 1. november 2018 Som opfølgning på det vedtagne budget for -26 er udarbejdet en oversigt over budgetvedtagelsens ændringer, herunder forligstekster, driftsudvidelser,

Læs mere