ÆNDRINGSPROTOKOLAT ÆNDRINGER TIL KONVENTIONEN VEDRØRENDE ETABLERING AF DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÆNDRINGSPROTOKOLAT ÆNDRINGER TIL KONVENTIONEN VEDRØRENDE ETABLERING AF DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER"

Transkript

1 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) 1 von 11 ÆNDRINGSPROTOKOLAT ÆNDRINGER TIL KONVENTIONEN VEDRØRENDE ETABLERING AF DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER Ændringsprotokolat (august 2005)

2 2 von der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) Rådet for det europæiske center for mellemfristede vejrprognoser (ECMWF, Centret) anbefaler i overensstemmelse med artikel 18(1) i ECMWF-konventionen sine medlemslande at godkende følgende ændringer til konventionen om oprettelse af det europæiske center for mellemfristede vejrprognoser: I den hollandske, franske, tyske og italienske version er henvisninger til afsnit/underafsnit i hele konventionsteksten erstattet med henvisninger til de pågældende tal/bogstaver alene anført i parentes. I den hollandske version er ordet Overeenkomst erstattet af Conventie i hele dokumentet. I den hollandske version er ordet artikel erstattet af Artikel i hele dokumentet. I den hollandske version er ordene Lid-Staat og Lid-Staten erstettet af Lidstaat and Lidstaten i hele dokumentet. I den hollandske version er ordene paragraaf og alinea erstattet af lid i hele dokumentet, og ordene paragrafen og alinea s af leden. I den hollandske version er ordet begrotingsjaar erstettet af boekjaar i hele dokumentet. Sætningen "DELTAGENDE STATER I DENNE KONVENTION" tilføjes før henvisningsafsnittet. Henvisningsafsnittet erstattes af følgende: "ANERKENDER at vejrrelaterede trusler for liv og sundhed, og for økonomi og ejendom, er af stigende vigtighed; ER OVERBEVISTE om at forbedringen af mellemfristede vejrprognoser bidrager til befolkningens beskyttelse og sikkerhed; ER YDERLIGERE OVERBEVISTE om at videnskabelige og tekniske undersøgelse, med dette formål, er en værdifuld motivation til udviklingen af meteorologi i Europa; I BETRAGTNING AF, at der, for at disse mål kan nås, kræves ressourcer af en størrelse, der overstiger hvad der normalt er praktisk muligt på nationalt plan; NOTERER SIG vigtigheden af en betydelig forbedring i mellemfristede vejrprognoser for den europæiske økonomi; BEKRÆFTER at etableringen af et selvstyrende europæisk center, med international status, er en hensigtsmæssig måde at opnå disse mål på; ER OVERBEVISTE om at et sådant center kan yde værdifulde bidrag til udviklingen af den videnskabelige basis for miljømæssig overvågning; I BETRAGTNING AF, at et sådant center også vil kunne medvirke ved efteruddannelse af videnskabsmænd; FORSIKRER at aktiviteterne ved et sådant center desuden vil yde et nødvendigt bidrag til visse programmer fra den Meteorologiske Verdensorganisation (WMO), og til andre relevante organisationer; I BETRAGTNING AF den betydning som etableringen af et sådant center kan få for udviklingen af den europæiske industri indenfor databehandlingsområdet; 1 Ændringsprotokolat (august 2005)

3 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) 3 von 11 ERKENDER ønsket om at udvide medlemskabet af et sådant center til flere stater; " Afsnittet "HAR NEDENNÆVNTE BESLUTTET at oprette.fundet i god og behørig form" fjernes. I den hollandske version erstattes sætningen Overeenkomst hebben Bereikt Omtrent de Volgende Bepalingen: med komen het volgende overeen: Artikel 1 Artikel 1 forsynes med overskriften: "Etablering, råd, medlemsstater, hovedkvarter, sprog" Artikel 1 (2): Ordet "dirktør" erstattes med "generaldirektør". I den italienske version erstattes udtrykket Comitato consultivo scientificom med Comitato Scientifico Consultivo og udtrykket Comitato finanziario med Comitato Finanze. I den hollandske version erstattes udtrykket een Wetenschappelijk Raadgevend Comité med een Wetenschappelijke Adviescommissie og udtrykket Financieel Comité by Financiële Commissie. Artikel 1(5) er suppleret med sætningen: " med mindre andet besluttes rådet jf. artikel 6(1)g. Artikel 1(6) ændres til: "6. Centerets officielle sprog skal være medlemsstaternes officielle sprog. Dets arbejdssprog skal være engelsk, fransk og tysk. Rådet bestemmer i hvilken udstrækning henholdsvis de officielle sprog og arbejdssprogene skal benyttes, jf. artikel 6(2)(l)." Artikel 2 Artikel 2 forsynes med overskriften: "Intentioner, formål og aktiviteter" En ny artikel 2(1) indsættes: "1. De primære intentioner med centret, er udviklingen af en kapacitet for mellemfristede vejrprognoser, og tilvejebringelse af mellemfristede vejrprognoser for medlemsstaterne." Artiklen med det ændrede nummer 2(2) indledes med sætningen "Centrets formål er:" Artikel 2(1)(a) erstattes med 2(2)(a): "a) at udvikle, og iværksætte regelmæssige kørsel af globale modeller og data- assimilationssystemer for dynamikker, termodynamikker og kompositioner af jordens flydende overflade, og interagerende dele af jordsystemet, med henblik på: i. udarbejdelse af prognoser ved hjælp af numeriske metoder; ii. tilvejebringelse af indledende betingelser for prognoserne; og iii. at bidrage til overvågning af relevante parametre i jordsystemet; Artikel 2(1)(b) slettes. Artikel 2(1)(c) omnummereres til 2(2)(b). Artikel 2(1)(d) erstattes med 2(2)(c): 2 Ændringsprotokolat (august 2005)

4 4 von der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) "c) at indsamle og lagre behørige data;" Artikel 2(1)(e) erstattes med 2(2)(d): "d) at stille resultaterne, som foreskrevet i (a) og (b), og data henvist til i (c), til rådighed for medlemsstaterne på den mest hensigtsmæssige måde." Artikel 2(1)(f) erstattes med 2(2)(e): "e) at gøre en tilstrækkelig andel af centrets beregningskapacitet tilgængelig for medlemsstaterne til deres forskning, med prioritet til feltet for numeriske vejrprognoser. Andelens størrelse fastsættes af rådet; Artikel 2(1)(g) omnummereres til artikel 2(1)(f). I den engelseke version erstattes ordet Organisation med Organization. I den hollandske version erstattes udtrykket Meteorologische Wereldorganisatie med Wereld Metereorologische Organisatie. Artikel 2(1)(h) erstattes med Artikel 2(2)(g): "g) at bistå ved videregående uddannelse af medlemsstaternes videnskabelige personale, inden for fagområdet numeriske vejrprognoser. Artikel 2(2) erstattes med artikel 2(3): "3. Centret skal oprette og drive de installationer, der er nødvendige til opfyldelsen af intentionerne omtalt i afsnit 1 og formålene i afsnit 2." Artikel 2(3) omnummereres til 2(4). En ny artikel 2(5) indsættes: "5. Centret kan, efter anmodning fra tredjepart, gennemføre aktiviteter der ligger på linie med centrets intentioner og formål, og som er godkendt af rådet, i overensstemmelse med artikel 6(2)(g). Omkostningerne ved sådanne aktiviteter, bæres af den pågældende tredjepart. En ny artikel 2(6) indsættes: 26. Centret kan gennemføre frivillige programmer i overensstemmelse med artikel 11(3). Artikel 3 Artikel 3 forsynes med overskriften: "Samarbejde med andre" Artikel 3(1): Artikel 3(2): I den hollandske version erstattes ordet doeleinden med doelstellingen. Den indledende sætning ændres til: "I den forbindelse kan centret indgå samarbejdsaftaler:" 3 Ændringsprotokolat (august 2005)

5 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) 5 von 11 Artikel 3(2)(a): Henvisningen til artikel 6(1)(e) ændres til Artikel 6(1)(e) eller 6(3)(j). Artikel 3(2)(b): Henvisningen til 6(3)(k) erstattes med en henvisning til artikel 6(3)(j). I den hollandske version ændres ordet organisaties til instanties En ny artikel 3(2)(c) tilføjes: "c) nationale videnskabelige og tekniske institutioner i ikke-medlemsstater, under betingelserne som er fastsat i artikel 6(1)(e). " Artikel 4 Artikel 4 forsynes med overskriften: Rådet. Artikel 4(2): Artikel 4(5): Artikel 4(6): I den engelske version erstattes ordet Organisation med Organization. I den hollandske version erstattes betegnelsen nationale weerkundige dienst med nationale meteorologische dienst og betegnelsen Meteorologische Wereldorganisatie med Wereld Meteorologische Organisatie. Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør" I den hollandske version erstattes udtrykket comités van raadgevende aard med adviescommissies. Artikel 5 Artikel 5 forsynes med overskriften: Afstemning i rådet. Artikel 5(2): Artikel 6(3)(m) i henvisningen erstattes med artikel 6(3)(l). Artikel 6 Artikel 6 forsynes med overskriften: "Stemmeflertal". Artikel 6(1)(b): Frasen "optagelse af nye medlemmer" erstattes med "tiltrædelse af stater", og ordet "optagelse" erstattes med "tiltrædelse". Artikel 6(1)(e) ændres til: "e) bemyndige generaldirektøren til at forhandle samarbejdsaftaler med ikke-medlemsstater og med deres nationale videnskabelige og tekniske styrelser; det kan bemyndige generaldirektøren til at indgå sådanne aftaler. En ny artikel 6(1)(g) indsættes: "g) beslutte enhver form for flytning af ECMWF's hovedkvarter, i overensstemmelse med artikel 1(5). Artikel 6(2)(b): Ordet "godkende" erstattes med "tilslutte sig". Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". En ny artikel 6(2)(c) indsættes: "c) i henhold til afsnit 1(a), vedtage centrets aktivitetsprogram i overensstemmelse med artikel 11(1); De resterende under-artikler omnummereres. 4 Ændringsprotokolat (august 2005)

6 6 von der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) Omnummererede artikel 6(2)(d): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Nye artikler 6(2)(e), (f), (g) og (h) indsættes: e) fastsætte proceduren for valgfrie programmer i overensstemmelse med artikel 11(3); f) godkende individuelle valgfrie programmer i overensstemmelse med artikel 11(3); g) godkende aktiviteter begæret af tredjepart jf. artikel 2(5); h) tage bestemmelse vedrørende distributionspolitikken for centrets produkter og andre resultater af dets arbejde. og resterende under-artikler omnummereres. En ny artikel 6(2)(l) indsættes: "l) beslutte i hvilken udstrækning de respektive officielle sprog og arbejdssprog skal anvendes jf. artikel 1(6). Artikel 6(3)(d): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 6(3)(e): I den hollandske version erstattes udtrykket financiële commissarisen med accountants. Artikel 6(3)(f): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 6(3)(g): I den italienske version erstattes udtrykket Comitato consultivo scientifico med Comitato Scientifico Consultivo. I den hollandske version erstattes udtrykket het Wetenschappelijk Raadgevend Comité med de Wetenschappelijke Adviescommissie. Den oprindelige artikel 6(3)(i) slettes, og de resterende under-artikler omnummereres. Omnummererede artikel 6(3)(i): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". I den hollandske version erstattes udtrykket verslag van de financiële commissarissen med accountantsrapport. Den omnummererede artikel 6(3)(j) lyder: j) bemyndige generaldirektøren til at føre forhandlinger om samarbejdsaftaler med medlemsstaterne, med deres nationale videnskabelige og tekniske institutioner samt med statslige eller ikke-statslige internationale videnskabelige og tekniske organisationer, hvis virksomhed har forbindelse med centrets formål; det kan bemyndige generaldirektøren til at indgå sådanne aftaler;" Omnummereret artikel 6(3)(k): 15(1) og (2) ændres til 15(2) og (3). En ny artikel 6(3)(o) indsættes: o) vedtage centrets langsigtede strategi, i overensstemmelse med artikel 11(2)." Artikel 7 Artikel 7 forsynes med overskriften: "Den videnskabelige rådgivende komite" Artikel 7(1): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". I den engelske version erstattes ordet "Organisation med Organization. I den italienske version erstattes udtrykket Comitato consultivo scientifico med Comitato Scientifico Consultivo. I den hollandske version erstattes udtrykket het Wetenschappelijk Raadgevend Comité med de Wetenschappelijke Adviescommissie og het Comité med de Commissie og betegnelsen Meteorologische Wereldorganisatie med Wereld Meteorologische Organisatie. 5 Ændringsprotokolat (august 2005)

7 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) 7 von 11 Artikel 7(2): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør" to steder. Artikel 8 Artikel 8 forsynes med overskriften: Finanskomiteen. Artikel 8(1): I den italienske version erstattes udtrykket Comitato finanziario med Comitato Finanze. I den hollandske version erstattes udtrykket het Financiële Comité med de Financiële Commissie og het Comité med de Commissie. Artikel 8(1)(b) ændres til: b) repræsentanter for de øvrige medlemsstater, udpeget af disse for et tidsrum af ét år; ingen af disse stater må være repræsenteret i komiteen mere end to på hinanden følgende gange. Antallet af disse repræsentanter, vil være en femtedel af antallet af medlemsstater. Artikel 9 Artikel 9 forsynes med overskriften: Generaldirektøren. Artikel 9(1): Artikel 9(2): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør" to steder. Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". I artikel 9(2)(c) tilføjes og en langsigtet strategi. I den italienske version erstattes Comitato consultivo scientifico med Comitato Scientifico Consultivo. I den hollandske version erstattes udtrykket het Wetenschappelijk Raadgevend Comité med de Wetenschappelijke Adviescommissie. Artikel 9(2)(g): Henvisningen til artikel 6(3)(k) ændres til artikel 6(3)(j). I den hollandske version ændres ordet doeleinden til doelstellingen. Artikel 9(3): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 10 Artikel 10 forsynes med overskriften: Personale. Artikel 10(3): I den hollandske version erstattes ordet organisaties med instanties. Artikel 10(4): I den engelske version erstattes ordete Comptroller med Controller. I den hollandske version erstattes ordet financiële controleur med Controller. Artikel 10(6): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 10(7): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør" to steder. Artikel 11 Artikel 11 forsynes med overskriften: Aktivitetsprogrammet, den langsigtede strategi og frivillige programmer. Eksisterende afsnit samles til artikel 11(1). Artikel 11(1): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Henvisningen til artikel 6(3)(i) ændres til artikel 6(2)(c) to steder. 6 Ændringsprotokolat (august 2005)

8 8 von der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) Nye artikler 11(2) og (3) indsættes: 2. En langsigtet strategi for centret, skal forberedes på tidspunkter og for perioder, som besluttes af rådet. Strategiforberedelse skal overvejes af rådet, mindst hvert femte år. Den langsigtede strategi skal indeholde en oversigt over centrets strategiske mål, og angive den forventede retning for udviklingen af centrets arbejde i strategiens varighedsperiode. Strategien skal vedtages af rådet efter indstilling fra generaldirektøren, jf. artikel 6(3)(o). 3. Et frivilligt program er et program, foreslået af en medlemsstat, eller en gruppe af medlemsstater, i hvilke alle medlemsstater deltager, undtagen dem, som formelt erklærer sig som ikke-deltagende stater. Programmet skal bidrage til at realisere centrets intentioner og formål i overensstemmelse med artiklerne (2)(1) og 2(2). a. Proceduren i forbindelse med valgfrie programmer skal vedtages af rådet i overensstemmelse med artikel 6(2)(e). b. Individuelle frivillige programmer skal vedtages af rådet jf. artikel 6(2)(f). " Artikel 12 Artikel 12 forsynes med overskriften: Budget. Artikel 12(3): Ordet godkende ændres til tilslutte sig. Artikel 12(4)(b): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 12(5): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 13: Artikle 13 forsynes med overskriften: Medlemsstaternes bidrag. Artikle 13(1): Betegnelsen bruttonationalprodukt erstattes med bruttonationalindkomst. Artikel 13(2): Betegnelsen bruttonationalprodukt erstattes med bruttonationalindkomst. Artikel 14 Artikel 14 forsynes med overskriften: Revision. I den hollandske version erstattes udtrykket financiële commissarissen med accountants fire steder. Artikel 14(2): I den italienske version erstattes udtrykket Comitato finanziario med Comitato Finanze. I den hollandske version erstattes udtrykket het Financieel Comité med de Financiële Commissie. Artikel 14(3): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør". Artikel 15 Artikel 15 forsynes med overskriften: Ejendomsrettigheder og licenser. En ny artikel 15(1) indsættes: 7 Ændringsprotokolat (august 2005)

9 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) 9 von ECMWF skal have verdensomspændende eksklusivt ejerskab over alle dets produkter, og andre resultater af dets aktiviteter., og de resterende tre artikler omnummereres. Den omnummererede artikel 15(3): Henvisningen til afsnit 1 ændres til afsnit 2, og henvisningen til artikel 6(3)(l) ændres til artikel 6(3)(k). Artikel 16 Artikel 16 forsynes med overskriften: Privilegier, immuniteter og forpligtelser. Artikel 17 Artikel 17 forsynes med overskriften: Uoverensstemmelser. Artikel 18 Artikel 18 forsynes med overskriften: Ændringer i konventionen. Artikel 18(1): Ordet "direktør" erstattes med "generaldirektør" to steder, og henvisningen til artikel 6(3)(n) ændres til artikel 6(3)(m). Artikel 18(2): Betegnelsen De europæiske Fællesskaber ændres til Den Europæiske Union. Artikel 19 Artikel 19 forsynes med overskriften: Opsigelse af konventionen. Artikel 19(1): Betegnelsen De europæiske Fællesskaber ændres til Den Europæiske Union. Artikel 19(2): Ordene "træder i kraft" indsættes to steder: efter ordene "opsigelse" og "opsigelsen". Artikel 19(3): Henvisningen til artikel 6(2)(d) ændres til artikel 6(2)(i). Artikel 20 Artikel 20 forsynes med overskriften: Misligholdelse. Artikel 21 Artikel 21 forsynes med overskriften: Nedlæggelse af centret. Artikel 21(1): Henvisningen til artikel 6(2)(e) ændres til artikel 6(2)(j). Artikel 21(3): Henvisningen til artikel 6(2)(e) ændres til artikel 6(2)(j). Artikel 22 Artikel 22 forsynes med overskriften: Ikrafttrædelse. 8 Ændringsprotokolat (august 2005)

10 10 von der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) Artikel 23 Artikel 23 forsynes med overskriften: Tiltrædelse af stater. De to afsnit nummereres. Artiklerne 23(1) og (2) ændres således: 1. Efter denne konvention er trådt i kraft, kan enhver stat, der ikke er signatar, og som er nævnt i tillægget, tiltræde denne konvention under forudsætning af rådets samtykke i overensstemmelse med artikel 6(1)(b). En stat, der ønsker at tiltræde denne konvention, skal underrette generaldirektøren og den sidstnævnte skal underrette medlemsstaterne om anmodningen, mindst tre måneder før fremsendelsen til afgørelse i rådet. Rådet vil afgøre vilkårene og betingelserne for tiltrædelsen af den pågældende stat, jf. artikel 6(1)(b). 2. Tiltrædelsesinstrumenterne skal deponeres i arkivet i generalsekretariat for rådet i den Europæiske Union. For enhver tiltrædende stat, træder denne konvention i kraft den første dag i den anden måned, efter den dag dens tiltrædelsesinstrument er deponeret." Artikel 24 Artikel 24 forsynes med overskriften: Underretning om undertegnelser og lignende". Henvisningen til "De europæiske Fællesskaber" ændres til "Den Europæiske Union". Artikel 24(e) ændres til: e) enhver ændrings vedtagelse og ikrafttræden;. Sidste afsnit i artikel 24 ændres til: Så snart denne konvention eller ændringer hertil træder i kraft, skal generalsekretær for rådet i Den Europæiske Union lade den registrere i De Forende Nationers generalsekretariat i overensstemmelse med artikel 102 i De Forenede Nationers pagt. " Artikel 25 Artikel 25 forsynes med overskriften: Det første finansår. Artikel 25(3): I den italienske version erstattes udtrykket Comitato consultivo scientifico med Comitato Scientifico Consultivo. I den hollandske version erstattes udtrykket Wetenschappelijke Raadgevend Comité med Wetenschappelijke Adviescommissie. Artikel 26 Artikel 26 forsynes med overskriften: Deponering af konventionen. Artikel 26 ændres til: Denne konvention og alle dens ændringer, er affattet i et enkelt originaleksemplar på hollandsk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, dansk, finsk, græsk, irsk, norsk, portugisisk, spansk, svensk og tyrkisk. Alle disse tekster, der anses at have samme gyldighed, skal deponeres i arkivet i generalsekretariat for rådet i Den Europæiske Union. Depositaren skal fremsende en bekræftet genpart til regeringen i enhver stat, der har undertegnet eller tiltrådt konventionen." 9 Ændringsprotokolat (august 2005)

11 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 08 dänischsprachiger Text des Änderungsprotokolls (Normativer Teil) 11 von 11 PROTOKOL OM PRIVILEGIER OG IMMUNITETER FOR DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER Protokollen ændres ved at erstatte ordet "direktør" med ordet "generaldirektør" overalt i protokollen. 10 Ændringsprotokolat (august 2005)

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Änderungsprotokoll in dänischer Sprache-DA (Normativer Teil) 1 von 8

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Änderungsprotokoll in dänischer Sprache-DA (Normativer Teil) 1 von 8 995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Änderungsprotokoll in dänischer Sprache-DA (Normativer Teil) 1 von 8 PROTOKOL OM ÆNDRING AF PROTOKOLLEN OM OVERGANGSBESTEMMELSER, DER ER KNYTTET SOM BILAG

Læs mere

Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER CIG 1/12

Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER CIG 1/12 1796 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Protokoll in dänischer Sprachfassung (Normativer Teil) 1 von 10 KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER Bruxelles, den 14. maj

Læs mere

Valgfri protokol til konventionen om rettigheder for personer med handicap De i denne protokol deltagende stater er blevet enige om følgende:

Valgfri protokol til konventionen om rettigheder for personer med handicap De i denne protokol deltagende stater er blevet enige om følgende: Valgfri protokol til konventionen om rettigheder for personer med handicap De i denne protokol deltagende stater er blevet enige om følgende: Artikel 1 1. En i protokollen deltagende stat (deltagerstat)

Læs mere

Bekendtgørelse af protokol af 11. november 1988 til den internationale konvention af 5. april 1966 om lastelinier

Bekendtgørelse af protokol af 11. november 1988 til den internationale konvention af 5. april 1966 om lastelinier Nr. 10 21. februar 2002 Bekendtgørelse af protokol af 11. november 1988 til den internationale konvention af 5. april 1966 om lastelinier ARTIKEL I Generelle forpligtelser ARTIKEL II Udstedte certifikater

Læs mere

ÆNDRET KONVENTION OM OPRETTELSE AF DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER

ÆNDRET KONVENTION OM OPRETTELSE AF DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER ÆNDRET KONVENTION OM OPRETTELSE AF DET EUROPÆISKE CENTER FOR MELLEMFRISTEDE VEJRPROGNOSER De stater, der er parter i denne konvention som ANERKENDER, at vejrrelaterede trusler for liv og sundhed og for

Læs mere

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAG til det ændrede forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og midlertidig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE

Læs mere

Bekendtgørelse af Konvention af 11. oktober 1973 om oprettelse af det europæiske center for mellemfristede vejrprognoser.

Bekendtgørelse af Konvention af 11. oktober 1973 om oprettelse af det europæiske center for mellemfristede vejrprognoser. 602 der Beilagen XXIV. GP - Beschluss NR - 07 dänischsprachiger Text des Übereinkommens (Normativer Teil) 1 von 25 Bekendtgørelse af Konvention af 11. oktober 1973 om oprettelse af det europæiske center

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. juni 2005 (OR. en) 9645/05 CAB 22 JUR 229 OC 407

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. juni 2005 (OR. en) 9645/05 CAB 22 JUR 229 OC 407 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. juni 2005 (OR. en) 9645/05 22 JUR 229 OC 407 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Rådets forordning om ændring af forordning nr. 1 af 15. april 1958

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

KONGERIGET BELGIEN, REPUBLIKKEN BULGARIEN, DEN TJEKKISKE REPUBLIK, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, REPUBLIKKEN ESTLAND, IRLAND,

KONGERIGET BELGIEN, REPUBLIKKEN BULGARIEN, DEN TJEKKISKE REPUBLIK, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, REPUBLIKKEN ESTLAND, IRLAND, PROTOKOL OM ÆNDRING AF PROTOKOLLEN OM OVERGANGSBESTEMMELSER, DER ER KNYTTET SOM BILAG TIL TRAKTATEN OM DEN EUROPÆISKE UNION, TIL TRAKTATEN OM DEN EUROPÆISKE UNIONS FUNKTIONSMÅDE OG TIL TRAKTATEN OM OPRETTELSE

Læs mere

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 31. marts 2005 (OR. en) AA 2/2/05 REV 2 TILTRÆDELSESTRAKTAT: TRAKTAT UDKAST TIL RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

Valgfri protokol til konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter

Valgfri protokol til konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter Valgfri protokol til konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter Vedtaget og åbnet for underskrivelse og ratificering den 25. maj 2000 De i denne protokol deltagende

Læs mere

(Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager

(Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 6 Offentligt (Oversættelse) Protokol til ændring af Konventionen om gensidig administrativ bistand i skattesager Præambel Medlemsstaterne af Europarådet og medlemslandene

Læs mere

KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS,

KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS, KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS, REPUBLIKKEN MALTAS, REPUBLIKKEN POLENS, REPUBLIKKEN SLOVENIENS

Læs mere

KONVENTION nr. 115 om beskyttelse af arbejdere mod ioniserende stråling

KONVENTION nr. 115 om beskyttelse af arbejdere mod ioniserende stråling 10. juni EM 2015/xx Bilag KONVENTION nr. 115 om beskyttelse af arbejdere mod ioniserende stråling Præambel Den internationale Arbejdsorganisations generalkonference, der er blevet sammenkaldt i Geneve

Læs mere

NAGOYA-KUALA LUMPUR-TILLÆGSPROTOKOLLEN OM ANSVAR OG ERSTATNING TIL CARTAGENA-PROTOKOLLEN OM BIOSIKKERHED

NAGOYA-KUALA LUMPUR-TILLÆGSPROTOKOLLEN OM ANSVAR OG ERSTATNING TIL CARTAGENA-PROTOKOLLEN OM BIOSIKKERHED EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX COM(2012) 236 final BILAG til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om indgåelse af Nagoya-Kuala Lumpur-tillægsprotokollen om ansvar og erstatning til

Læs mere

15410/17 SDM/cg DGC 1A

15410/17 SDM/cg DGC 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0319 (NLE) 15410/17 COLAC 144 WTO 329 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Tredje tillægsprotokol

Læs mere

15383/17 SDM/ks DGC 1A. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. maj 2018 (OR. en) 15383/17. Interinstitutionel sag: 2017/0319 (NLE)

15383/17 SDM/ks DGC 1A. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. maj 2018 (OR. en) 15383/17. Interinstitutionel sag: 2017/0319 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. maj 208 (OR. en) Interinstitutionel sag: 207/039 (NLE) 5383/7 COLAC 4 WTO 328 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning

Forslag til folketingsbeslutning Fremsat den {FREMSAT} af social -, børne og integrationsminister Annette Vilhelmsen Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af den valgfri protokol af 13. december 2006 til konventionen

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.6.2016 COM(2016) 395 final 2016/0184 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af Parisaftalen, der er vedtaget inden for rammerne

Læs mere

Europaudvalget 2000 KOM (2000) 0116 Offentligt

Europaudvalget 2000 KOM (2000) 0116 Offentligt Europaudvalget 2000 KOM (2000) 0116 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 03.04.2000 KOM(2000) 116 endelig Forslag til RÅDETS OG KOMMISSIONENS AFGØRELSE om indgåelse af

Læs mere

KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER. Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12

KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER. Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12 KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12 Vedr.: Protokol om den irske befolknings betænkeligheder med hensyn til Lissabontraktaten

Læs mere

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Dänisch (Normativer Teil) 1 von 23

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Dänisch (Normativer Teil) 1 von 23 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Vertragstext Dänisch (Normativer Teil) 1 von 23 AFTALE OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.4.2012 COM(2012) 155 final 2012/0077 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1098/2007 af 18. september

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0555 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0555 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0555 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftale mellem Den Europæiske

Læs mere

Bekendtgørelse af valgfri protokol af 25. maj 2000 til FN-konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter

Bekendtgørelse af valgfri protokol af 25. maj 2000 til FN-konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter Nr. 30 28. november 2002 Bekendtgørelse af valgfri protokol af 25. maj 2000 til FN-konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter 1) 2) Efter indhentelse af Folketingets

Læs mere

Bekendtgørelse af konvention om lige løn til mandlige og kvindelige arbejdere for arbejde af samme værdi. (* 1)

Bekendtgørelse af konvention om lige løn til mandlige og kvindelige arbejdere for arbejde af samme værdi. (* 1) Selvstyrets bemærkninger i relation til implementering i Grønland er anført med fed tekst under de enkelte artikler. Bekendtgørelse af konvention om lige løn til mandlige og kvindelige arbejdere for arbejde

Læs mere

L 91. Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. Ikke-lovgivningsmæssige retsakter. 54. årgang 6. april 2011. Dansk udgave. Indhold AFGØRELSER

L 91. Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. Ikke-lovgivningsmæssige retsakter. 54. årgang 6. april 2011. Dansk udgave. Indhold AFGØRELSER 1716 der Beilagen XXIV. GP - Vorlage gem. Art. 23i Abs. 4 B-VG - 04 dänischer Beschluss (Normativer Teil) 1 von 8 Den Europæiske Unions Tidende ISSN 1725-2520 L 91 Dansk udgave Retsforskrifter 54. årgang

Læs mere

NORDISK KONVENTION OM SOCIAL SIKRING. Regeringerne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige,

NORDISK KONVENTION OM SOCIAL SIKRING. Regeringerne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, NORDISK KONVENTION OM SOCIAL SIKRING Regeringerne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, som efter ikrafttrædelsen af aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) anvender de europæiske

Læs mere

ERC Tilskudsaftale Liste over særbestemmelser INDHOLDSFORTEGNELSE 2(ERC) KUN FOR ERC-TILSKUDSAFTALER - INTERNATIONALE ORGANISATIONER (HOVEDREGEL)...

ERC Tilskudsaftale Liste over særbestemmelser INDHOLDSFORTEGNELSE 2(ERC) KUN FOR ERC-TILSKUDSAFTALER - INTERNATIONALE ORGANISATIONER (HOVEDREGEL)... LISTE OVER SÆRLIGE BESTEMMELSER, DER ALENE GÆLDER FOR FP7-MODELLEN FOR ERC-TILSKUDSAFTALERNE VEDRØRENDE GENNEMFØRELSEN AF DET EUROPÆISKE FÆLLESSKABS SYVENDE RAMMEPROGRAM (2007-2013) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Source: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=105699&exp=1

Source: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=105699&exp=1 OVERSÆTTELSE Source: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=105699&exp=1 European Treaty Series - No. 126 (Strasbourg, 26.XI.1987) EUROPÆISK KONVENTION TIL FOREBYGGELSE AF TORTUR OG UMENNESKELIG

Læs mere

691 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Dänischer Vertragstext (Normativer Teil) 1 von 25

691 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Dänischer Vertragstext (Normativer Teil) 1 von 25 691 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Dänischer Vertragstext (Normativer Teil) 1 von 25 PROTOKOL UDARBEJDET PÅ GRUNDLAG AF ARTIKEL 43, STK. 1, I KONVENTIONEN OM OPRETTELSE AF EN EUROPÆISK POLITIENHED

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 COM(2018) 138 final Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt DA DA BEGRUNDELSE 1. BAGGRUND

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. februar 2008 (OR. en) 5598/08 COPEN 11

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. februar 2008 (OR. en) 5598/08 COPEN 11 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. februar 2008 (OR. en) 5598/08 COPEN 11 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Initiativ fra Republikken Slovenien, Den Franske Republik, Den Tjekkiske

Læs mere

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.11.2015 COM(2015) 575 final 2015/0036 (CNS) Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse og midlertidig anvendelse af den multilaterale aftale mellem Det

Læs mere

FN's konvention om begrænsning af statsløshed (1961)

FN's konvention om begrænsning af statsløshed (1961) FN's konvention om begrænsning af statsløshed (1961) De kontraherende stater, som handler i henhold til den af De forenede Nationers Generalforsamling den 4. december 1954 vedtagne resolution 896 (IX),

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 2. februar 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutionel sag: 2009/0192 (NLE) JAI 36 COPEN 8

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 2. februar 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutionel sag: 2009/0192 (NLE) JAI 36 COPEN 8 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 2. februar 2010 (OR. en) 5307/10 Interinstitutionel sag: 2009/0192 (NLE) JAI 36 COPEN 8 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse

Læs mere

Ved kgl. resolution af 22. juli 1955 har Danmark ratificeret ovennævnte konvention hvis tekst lyder som følger:

Ved kgl. resolution af 22. juli 1955 har Danmark ratificeret ovennævnte konvention hvis tekst lyder som følger: Bekendtgørelse om Danmarks ratifikation af den af den Internationale Arbejdskonference i Geneve i året 1949 vedtagne konvention om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter (* 1) Ved kgl. resolution af

Læs mere

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002)

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002) SLUTAKT FOR DEN DIPLOMATISKE KONFERENCE OM PROTOKOLLEN OM DET EUROPÆISKE FÆLLESSKABS TILTRÆDELSE AF DEN INTERNATIONALE EUROCONTROL KONVENTION AF 13. DECEMBER 1960 VEDRØRENDE SAMARBEJDE OM LUFTFARTENS SIKKERHED

Læs mere

L 66/38 Den Europæiske Unions Tidende

L 66/38 Den Europæiske Unions Tidende L 66/38 Den Europæiske Unions Tidende 8.3.2006 AFTALE mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget Danmark om fastsættelse af kriterier og procedurer til afgørelse af, hvilken medlemsstat der er ansvarlig

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 189 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.3.2015 COM(2015) 76 final 2015/0040 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i det blandede udvalg, der er nedsat

Læs mere

DE HØJE KONTRAHERENDE PARTER I TRAKTATEN OM OPRETTELSE AF DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB

DE HØJE KONTRAHERENDE PARTER I TRAKTATEN OM OPRETTELSE AF DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS, REPUBLIKKEN MALTAS, REPUBLIKKEN POLENS, REPUBLIKKEN SLOVENIENS

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2014 COM(2014) 290 final 2014/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen mellem Den Europæiske Union og dens

Læs mere

Enhver sundhedsmæssig intervention, herunder forskning, skal foretages i overensstemmelse med gældende faglige forpligtelser og standarder.

Enhver sundhedsmæssig intervention, herunder forskning, skal foretages i overensstemmelse med gældende faglige forpligtelser og standarder. Viðgerð á fólkatingi KONVENTION OM BESKYTTELSE AF MENNESKERETTIGHEDER OG MENNESKELIG VÆRDIGHED I FORBINDELSE MED ANVENDELSE AF BIOLOGI OG LÆGEVIDENSKAB: KONVENTION OM MENNESKERETTIGHEDER OG BIOMEDICIN

Læs mere

AFTALE OM REPUBLIKKEN BULGARIENS OG RUMÆNIENS DELTAGELSE I DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE SAMARBEJDSOMRÅDE

AFTALE OM REPUBLIKKEN BULGARIENS OG RUMÆNIENS DELTAGELSE I DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE SAMARBEJDSOMRÅDE 443 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 4 dänischer Vertragstext DA (Normativer Teil) 1 von 21 AFTALE OM REPUBLIKKEN BULGARIENS OG RUMÆNIENS DELTAGELSE I DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE SAMARBEJDSOMRÅDE

Læs mere

7621/16 KHO/CHB/gj DGC 1A

7621/16 KHO/CHB/gj DGC 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. oktober 2016 (OR. en) 7621/16 Interinstitutionel sag: 2016/0091 (NLE) WTO 84 SERVICES 9 COLAC 23 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

Allerede den 22. september 1989 vedtog overenskomstparterne imidlertid en række ændringer til overenskomsten.

Allerede den 22. september 1989 vedtog overenskomstparterne imidlertid en række ændringer til overenskomsten. Nr. 86 12. september 1996 Bekendtgørelse af overenskomst af 13. september 1983 med ændringer af 22. september 1989 samt overenskomst af 25. januar 1994 om samarbejde ved bekæmpelse af forurening af Nordsøen

Læs mere

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE

BILAG. til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2016 COM(2016) 280 final ANNEX 1 BILAG til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det stabiliserings-

Læs mere

6959/16 KHO/gj DGC 2A. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6959/16. Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE)

6959/16 KHO/gj DGC 2A. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6959/16. Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6959/16 Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE) AELE 12 EEE 9 N 14 ISL 9 FL 11 MI 139 PECHE 72 UD 55 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG

Læs mere

Aftale. Artikel 1. Overenskomstens navn og præambel skal have følgende ændrede ordlyd:

Aftale. Artikel 1. Overenskomstens navn og præambel skal have følgende ændrede ordlyd: Aftale mellem Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige om ændring af overenskomsten af 14. juni 1993, med senere ændringer fra 11. november 1998, om fælles nordisk arbejdsmarked for visse personalegrupper

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 9. december 2011 (OR. en) 16775/11 Interinstitutionel sag: 2011/0322 (NLE) WTO 406 COEST 409

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 9. december 2011 (OR. en) 16775/11 Interinstitutionel sag: 2011/0322 (NLE) WTO 406 COEST 409 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 9. december 2011 (OR. en) 16775/11 Interinstitutionel sag: 2011/0322 (NLE) WTO 406 COEST 409 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse

Læs mere

Aftale om samarbejde i konkurrencesager

Aftale om samarbejde i konkurrencesager OBS! Denne aftale er ikke trådt i kraft. Danmark kan først tiltræde den nye nordiske aftale endeligt, hvis der kommer hjemmel til det i den danske konkurrencelov. Regeringen venter at fremsætte lovforslag

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.11.2011 KOM(2011) 721 endelig 2011/0321 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne og om midlertidig anvendelse af aftalen

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 COM(2018) 290 final 2018/0151 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på vegne af Den Europæiske Union af en protokol om ændring af aftalen om

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.5.2000 KOM(2000) 346 endelig 2000/0137 (CNS) 2000/0134 (CNS) 2000/0138 (CNB) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DEN

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.8.2010 KOM(2010)410 endelig 2010/0222 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Den Føderative Republik Brasilien

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2013 COM(2013) 170 final 2013/0090 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Unionen skal indtage i

Læs mere

389 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil) 1 von 12 SLUTAKT. AF/CE/DZ/da 1

389 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil) 1 von 12 SLUTAKT. AF/CE/DZ/da 1 389 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil) 1 von 12 SLUTAKT AF/CE/DZ/da 1 2 von 12 389 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil)

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.5.2016 COM(2016) 303 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af en aftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Filippinernes regering

Læs mere

388 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT. AF/CE/LB/da 1

388 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT. AF/CE/LB/da 1 388 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT AF/CE/LB/da 1 2 von 11 388 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Dänisch (Normativer Teil)

Læs mere

944 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 10 Schlussakte in dänischer Sprache (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT. AF/CE/SE/da 1

944 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 10 Schlussakte in dänischer Sprache (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT. AF/CE/SE/da 1 944 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 10 Schlussakte in dänischer Sprache (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT AF/CE/SE/da 1 2 von 10 944 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 10 Schlussakte in dänischer

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.3.2014 COM(2014) 139 final 2014/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse, på vegne af Den Europæiske Union, af aftalen mellem Den Europæiske Union

Læs mere

Bekendtgørelse af konvention om forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse og erhverv (* 1)

Bekendtgørelse af konvention om forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse og erhverv (* 1) Selvstyrets bemærkninger i relation til implementering i Grønland er anført med fed tekst under de enkelte artikler. Bekendtgørelse af konvention om forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse og erhverv

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede Udvalg,

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.3.2010 KOM(2010)118 endelig 2010/0062 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af en frivillig partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken

Læs mere

RÅDETS AFGØRELSE nr. /2014/EU

RÅDETS AFGØRELSE nr. /2014/EU ConseilUE Rådetfor DenEuropæiskeUnion Bruxeles,den11.november2014 (OR.en) Interinstitutionelsag: 2014/0152(NLE) 10881/14 LIMITE PUBLIC CLIMA68 ENV609 ENER311 ONU83 ISL30 LOVGIVNINGSMÆSSIGERETSAKTEROGANDREINSTRUMENTER

Læs mere

13708/10 LSG/iam 1 DG H

13708/10 LSG/iam 1 DG H RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 28. september 2010 (OR. en) 13708/10 Interinstitutionel sag: 2010/0221 (NLE) VISA 216 AMLAT 101 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: AFTALE mellem Den Europæiske

Læs mere

196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 33 Schlussakte samt Erklärungen - Dänisch (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT.

196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 33 Schlussakte samt Erklärungen - Dänisch (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT. 196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 33 Schlussakte samt Erklärungen - Dänisch (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT AF/CE/BA/da 1 2 von 10 196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 33 Schlussakte

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 20.10.2014 2013/0418(NLE) *** UDKAST TIL HENSTILLING om forslag til Rådets afgørelse om Den Europæiske Unions tiltrædelse

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

ANNEX BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

ANNEX BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 COM(2018) 290 final ANNEX BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse på vegne af Den Europæiske Union af en protokol til aftalen om lejlighedsvis

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.12.2014 COM(2014) 727 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, Unionen skal indtage i Underudvalget vedrørende Sundhed og Plantesundhed,

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0395 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0395 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0395 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 01. juli 2016 Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.12.2016 COM(2016) 798 final 2016/0399 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tilpasning af en række retsakter inden for retlige anliggender,

Læs mere

Bekendtgørelse af konventionen af 10. juni 1958 om anerkendelse og fuldbyrdelse af udenlandske voldgiftskendelser. (* 1)

Bekendtgørelse af konventionen af 10. juni 1958 om anerkendelse og fuldbyrdelse af udenlandske voldgiftskendelser. (* 1) Bekendtgørelse af konventionen af 10. juni 1958 om anerkendelse og fuldbyrdelse af udenlandske voldgiftskendelser. (* 1) Ved kgl. resolution af 24. november 1972 har Danmark ratificeret den i New York

Læs mere

ophold 7107/15 KHO/gj DGD 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2015 (OR. en) 7107/15 Interinstitutionel sag: 2015/0049 (NLE)

ophold 7107/15 KHO/gj DGD 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2015 (OR. en) 7107/15 Interinstitutionel sag: 2015/0049 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2015 (OR. en) 7107/15 Interinstitutionel sag: 2015/0049 (NLE) VISA 85 COLAC 20 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Aftale mellem

Læs mere

10432/19 la/kf/clf 1 TREE.2.A

10432/19 la/kf/clf 1 TREE.2.A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. juli 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2019/0108(COD) 10432/19 TRANS 388 CODEC 1242 CH 35 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: 9362/19 Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til traktaten op oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0018 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0018 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0018 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.1.2015 COM(2015) 18 final 2015/0011 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

Selvstyrets bemærkninger i relation til implementering i Grønland er anført med fed tekst under de enkelte artikler.

Selvstyrets bemærkninger i relation til implementering i Grønland er anført med fed tekst under de enkelte artikler. Selvstyrets bemærkninger i relation til implementering i Grønland er anført med fed tekst under de enkelte artikler. Bekendtgørelse om Danmarks ratifikation af den af den Internationale Arbejdskonference

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. november 2017 (OR. en) 14291/17 ADD 1 COLAC 123 CFSP/PESC 1007 FORSLAG fra: modtaget: 13. november 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

BILAG til. Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen om visse aspekter af lufttrafik mellem Den Europæiske Union og Republikken Peru

BILAG til. Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen om visse aspekter af lufttrafik mellem Den Europæiske Union og Republikken Peru DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.6.2010 KOM(2010)264 endelig BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen om visse aspekter af lufttrafik mellem Den Europæiske Union og Republikken

Læs mere

Nordisk Konvention om social sikring. Regeringerne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige,

Nordisk Konvention om social sikring. Regeringerne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, Nordisk Konvention om social sikring Regeringerne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, som efter ikrafttrædelsen af aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) anvender reglerne

Læs mere

Bekendtgørelse af Nordisk konvention af 18. august 2003 med Finland, Island, Norge og Sverige om social sikring 1)

Bekendtgørelse af Nordisk konvention af 18. august 2003 med Finland, Island, Norge og Sverige om social sikring 1) Nr. 40 10. december 2004 Bekendtgørelse af Nordisk konvention af 18. august 2003 med Finland, Island, Norge og Sverige om social sikring 1) Den 18. august 2003 undertegnedes i Karlskrona, Sverige, en nordisk

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.6.2013 COM(2013) 338 final 2013/0177 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Østrig og Malta til i Den Europæiske Unions interesse at tiltræde Haagkonventionen

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2018 COM(2018) 719 final 2018/0371 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 516/2014

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0182 (NLE) 11946/17 UD 195 CID 2 TRANS 349 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

III RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN

III RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN L 348/130 Den Europæiske Unions Tidende 24.12.2008 III (Retsakter vedtaget i henhold til traktaten om Den Europæiske Union) RETSAKTER VEDTAGET I HENHOLD TIL AFSNIT VI I EU-TRAKTATEN RÅDETS AFGØRELSE 2008/976/RIA

Læs mere

DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB, KONGERIGET BELGIEN, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, DEN HELLENSKE REPUBLIK, KONGERIGET SPANIEN,

DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB, KONGERIGET BELGIEN, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, DEN HELLENSKE REPUBLIK, KONGERIGET SPANIEN, AFTALE OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS, REPUBLIKKEN MALTAS, REPUBLIKKEN POLENS, REPUBLIKKEN SLOVENIENS

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.9.2015 COM(2015) 439 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Republikken Peru om visumfritagelse

Læs mere

DEN EUROPÆISKE LANDSKABSKONVENTION

DEN EUROPÆISKE LANDSKABSKONVENTION DEN EUROPÆISKE LANDSKABSKONVENTION Strasbourg, 2000 Den europæiske landskabskonvention På det718. møde i Europarådets Ministerkomité har medlemmerne : vedtaget teksten til den europæiske landskabskonvention,

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.8.2016 COM(2016) 524 final 2016/0251 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Unionens vegne af en aftale mellem Den Europæiske Union og Island om beskyttelse

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.6.2012 COM(2012) 346 final 2012/0167 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af en aftale i form af brevveksling mellem Den Europæiske Union og Amerikas Forenede

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere