NOTAT: Mulig støtte til socialøkonomiske pilotprojekter og partnerskaber i Roskilde Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Mulig støtte til socialøkonomiske pilotprojekter og partnerskaber i Roskilde Kommune"

Transkript

1 Sekretariat og Integration Sagsnr. Brevid. Ref. KRA Dir. tlf december 2014 NOTAT: Mulig støtte til socialøkonomiske pilotprojekter og partnerskaber i Roskilde Kommune Som en del af konkretiseringen af den socialøkonomiske strategi besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget den 19. august 2014 bl.a. at: Støtte relevante socialøkonomiske pilotprojekter i samarbejde med iværksættere og aktører inden for sundhedsfremme, kultur, genbrug, miljø, boligområder, byfornyelse og -udvikling Konsolidere udviklingspartnerskaber med socialøkonomiske virksomheder, m.h.p. køb af ydelser, samarbejde og placering af eksisterende socialøkonomiske virksomheder i kommunen. I dette notat oplistes mulige pilotprojekter og partnerskaber, hvis realisering Beskæftigelses- og Socialudvalget kan vælge at fremme. Foreningen Sct. Hans Have, Roskilde Virksomhedens produkter og aktiviteter Sct. Hans Have er indrettet i en række ubenyttede faciliteter udlånt af Psykiatrisk Center Sct. Hans (frugthave, kirkegård, kapel, bærhave, to drivhuse og driftsbygninger). Forretningsgrundlaget består af cafédrift, salg af krydderurter, event-baserede kulturelle begivenheder (pop up-restaurant, foredrag, kursusvirksomhed, rundvisninger, koncerter og historieformidling) og sundhedsfremmende ydelser i samarbejde med Sundhedscenteret. Sociale og beskæftigelsesmæssige formål Rehabilitering, recovery og afstigmatisering af udsatte grupper (psykiatriske patienter, udsatte ledige borgere, flygtning m.m.)

2 Side2/5 Brobygning til arbejdsmarkedet Styrkelse af den mentale sundhed og trivsel Job og meningsfyldte aktiviteter inden for havebrug, cafédrift, event afholdelse, salg og istandsættelse Forening med 175 medlemmer. Arbejder på at blive godkendt til Erhvervsstyrelsens nye registrering som socialøkonomisk virksomhed. 2 ordinært ansatte og 2 retspsykiatriske patienter. 0,2 mio. kr. Virksomhedens udviklingsmål for 2015: At konsolidere sig som en integreret del af Roskilde Kommunes kultur- og friluftsliv At øge antallet af arrangementer, aktiviteter, besøgende, frivillige og stillinger til borgere på kanten af arbejdsmarkedet At øge projektets inkluderende potentiale Etablering af 2-4 afklarende forløb inden for café og gartneri samt ansættelse af 2 personer i fleksjob Samarbejde med Roskilde Kommune Sundhedscenteret samarbejder fra 2014 med Sct. Hans Have om mentale sundhedsstationer og sundhedsforløb. Muligt beløb til støtte: 0,1-0,2 mio. kr. øremærket driftstilskud med henblik på konsolidering af det innovative og kulturelle miljø i Sct. Hans Have i (Ikke støtte til erhvervsmæssige aktiviteter). Tidsplan: Driftstilskud til sæson 2015 (1. marts 30. november). Baisikeli, København Baisikeli har siden sin opstart i 2007 arbejdet med bæredygtig cykelproduktion af både istandsatte brugte og nye cykler. I Danmark drives forretning inden for cykeludlejning, cykelværksted, salg af brugte og nye cykler samt cykelservice på arbejdspladser fra et mobilt værksted. I Mozambique i Østafrika driver virksomheden cykelværksteder, lokalt producerede kvalitetscykler og cykelmekaniker uddannelse. Sociale, beskæftigelses- og miljømæssige formål: Afklaringsforløb for udsatte ledige i samarbejde med danske kommuner og politimyndigheder. De ledige bidrager dermed til fattiges udviklingsmuligheder i Mozambique. Affalds som ressource Opbygning af bæredygtig cykelindustri i Mozambique, eksport af dansk cykelkultur og fremme af grøn vækst.

3 Side3/5 Virksomheden er en socialøkonomisk virksomhed med selskabsformen ApS, med tilhørende bestyrelse og advisory board. Virksomheden arbejder på at blive godkendt til Erhvervsstyrelsens nye registrering som socialøkonomisk virksomhed. 8 ordinært ansatte, 6 deltidsansatte, 3 i løntilskud og 1 i virksomhedspraktik. 8 mio. kr. Virksomhedens udviklingsmål : Indsamling af hittegodscykler på Midt- og Vestsjælland (aftale med politiet) samt etablering af lager og værkstedsfaciliteter i Roskilde Kommune (februar 2015) At udvikle et bæredygtigt forretningskoncept omkring indsamling, pakning og forsendelse af danske hittegodscykler til Afrika, i samarbejde med danske myndigheder og udsatte ledige Udvikling af forretningsmodel for landsdækkende samarbejde med kommunerne og politiet Etablering af kontrakt mellem Baisikeli og Roskilde Kommune Der kan udarbejdes kontrakt og samarbejdsaftale om arbejdsudviklingsforløb for udsatte ledige med Jobcenter Roskilde. Der kan udarbejdes aftale med Materielgården om afhentning af skrotcykler indsamlet af Materielgårdens mandskab. Muligt beløb til støtte: 0,1-0,2 mio. kr. til køb af arbejdsudviklingsforløb hos Baisikeli. Tidsplan: 3-5 deltagere opstartes 1. august Telehandelshuset, Tåstrup Telehandelshuset er en anerkendt socialøkonomisk virksomhed, der siden 1995 har leveret telemarketingsydelser ved at uddanne og ansætte mennesker med syns- og andre handicap. Sociale og beskæftigelsesmæssige formål: Mennesker med handicap er en værdifuld arbejdskraft og bør få del i den livskvalitet der er forbundet med et aktivt arbejdsliv Virksomheden er en socialøkonomisk virksomhed med selskabsformen S.m.b.a. med tilhørende bestyrelse og advisory board. Virksomheden arbejder på at blive godkendt til Erhvervsstyrelsens nye registrering som socialøkonomisk virksomhed. 21 fastansatte, 6 timelønnede heraf er 15 mennesker med handicap inkl. 6 fleksjob ansatte. 8,8 mio. kr.

4 Side4/5 Virksomhedens udviklingsmål ( ): Antallet af phonere med handicap fordobles med udgangen af 2016 Øget samarbejde med kommunerne Øget samarbejde med CSR-orienterede virksomheder Partnerskab mellem Telehandelshuset, erhvervsforum Roskilde og Roskilde Kommune Opkvalificeringsforløbet indgår i udvikling og afprøvning af partnerskabet mhp jobskabelse for borgere med handicap i lokale virksomheder. Partnerskabets mål er at undersøge mulighederne i, at man på socialøkonomiske vilkår kan yde virksomhedsservice til lokale virksomheder. Herunder at afdække et muligt lokalt potentiale for denne type virksomhedsservice. Telehandelshusets andel er at gennemføre et 16-ugers forløb med henholdsvis opkvalificering og træning af borgeren, samt et afklaringsforløb, der har til hensigt at få borgeren i fast arbejde. Roskilde Kommune bidrager med udvælgelse af relevante borgere til deltagelse i forløbet og er tovholder for en styregruppe for de involverede under opkvalificeringsforløbet. Erhvervsforum Roskilde vil sammen med lokale erhvervsledere sikre praktikpladser til de borgere, der indgår i opkvalificeringsforløbet. Erhvervsforum Roskilde vil ligeledes formidle oplysning til sine medlemsvirksomheder om muligheder for at få løst opgaver af ansatte på særlige vilkår og vil indgå i partnerskabet med sine kompetencer og sparre om mulige forretningsideer. Muligt køb af arbejdsudviklingsforløb: 0,225 mio. kr. Tidsplan: 5 deltagere opstartes 1. maj 2015 Foreningen Bybi, København Siden 2011 har Bybi opsat bistader i København og uddannet hjemløse og asylansøgere til biavlere. Bybi samarbejder med virksomheder og organisationer, der stiller deres tag eller gård til rådighed for bistader. Den enkelte virksomhed betaler et sponsorat, der dækker pasningen af bierne, oplæring af assistenter, mediesamarbejde samt CSR-rapportering til virksomheden. Bybi samarbejder bl.a. med Københavns Rådhus, Christiansborg, Danmarks Radio, Orange Innovation, Dansk Røde Kors og Lundbeck. Social, miljø- og beskæftigelsesmæssige formål: At udnytte de miljømæssige, sociale og økonomiske fordele ved biavl og honningproduktion At få flere bier i byerne At få flere borgere på kanten af arbejdsmarkedet (fx langtidsledige, hjemløse og psykisk syge) i beskæftigelse At skabe nye naturvejledningstilbud til børn, herunder skolehaver At yde et kontinuerligt og synligt bidrag til grønnere og mere bæredygtige byer Forening med 1500 medlemmer. Foreningen arbejder på at blive godkendt til Erhvervsstyrelsens nye registrering som socialøkonomisk virksomhed.

5 Side5/5 16 ordinært ansatte (heraf 12 deltidsansatte), diverse løntilskud og virksomhedspraktikker. 2,8 mio. kr. Virksomhedens udviklingsmål: Opstart af nye Bybi projekter i andre byer med selvstændigt sekretariat, lokale produkter og produktionsenhed Øget samarbejde med kommuner Øget samarbejde med CSR-orienterede virksomheder Samarbejde mellem Roskilde Kommune og Bybi Udvikling af samarbejde om etablering af selvstændigt sekretariat og produktionsenhed i Roskilde Kommune m.h.p. beskæftigelsesmuligheder for unge hjemløse, aktivitetsparate over 30 år, asylansøgere m.m. Mulig støtte til udvikling af innovativt miljø omkring undervisning og formidling i samskabelse med borgere i arbejdsudviklingsforløb, foreningsmedlemmer i Bybi, frivillige, lokale folkeskoler og asylansøgere m.fl. 0,150 mio. kr. Toårig tidsplan: 2015: Udvikling af samarbejdsaftale med Roskilde om identificering af specifikke målgrupper og samarbejdsvirksomheder. 2016: Etablering af sekretariat og produktionsenhed (forudsætter salg af virksomhedssponsorater og fondsmidler til etablering) samt opstart af honningproduktion i 2016.

FLERE OG STÆRKERE SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK Regeringens opfølgning på anbefalinger fra Udvalget for socialøkonomiske virksomheder

FLERE OG STÆRKERE SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK Regeringens opfølgning på anbefalinger fra Udvalget for socialøkonomiske virksomheder FLERE OG STÆRKERE SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK Regeringens opfølgning på anbefalinger fra Udvalget for socialøkonomiske virksomheder [Måned] [årstal] September 2014 ISBN: 978-87-7546-497-5 Billede:

Læs mere

Når socialt ansvar og økonomisk bæredygtighed går hånd i hånd. en strategi for socialøkonomisk vækst i Kolding Kommune

Når socialt ansvar og økonomisk bæredygtighed går hånd i hånd. en strategi for socialøkonomisk vækst i Kolding Kommune Når socialt ansvar og økonomisk bæredygtighed går hånd i hånd en strategi for socialøkonomisk vækst i Kolding Kommune Center for Socialøkonomi, oktober 2009 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 1. Socialøkonomien

Læs mere

Anbefalingsrapport FRA UDVALGET FOR SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER

Anbefalingsrapport FRA UDVALGET FOR SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER Anbefalingsrapport FRA UDVALGET FOR SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER September 2013 Udgivet af Udvalget for socialøkonomiske virksomheder, september 2013 ISBN: 978-87-7546-447-0 (onlineudgave) Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT. Afrapportering fra workshoppene på Erhvervsstyrelsens konference Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond, den 27. maj 2015.

NOTAT. Afrapportering fra workshoppene på Erhvervsstyrelsens konference Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond, den 27. maj 2015. NOTAT Afrapportering fra workshoppene på Erhvervsstyrelsens konference Et arbejdsmarked for alle med EU s Socialfond, den 27. maj 2015. Seniorkonsulent Carsten Kjærgaard Aarhus, d. 3. juni 2015 Afrapportering

Læs mere

Beskrivelse af initiativet Etnisk Erhvervsfremme samt opgave- og stillingsbeskrivelse

Beskrivelse af initiativet Etnisk Erhvervsfremme samt opgave- og stillingsbeskrivelse 1 Beskrivelse af initiativet Etnisk Erhvervsfremme samt opgave- og stillingsbeskrivelse Etnisk Erhvervsfremme: Baggrund for initiativet I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund - fremgår

Læs mere

selvværd er mere end velfærd

selvværd er mere end velfærd selvværd er mere end velfærd Astrid Mønster Tästensen, Kunstuddannelsen i Organisationen Nordhøj facebook.com/kunstuddannelsen OVERSKUD GIVER OVERSKUD - strategi for socialøkonomi Indholdsfortegnelse Overskud

Læs mere

Fokus på socialøkonomiske virksomheder. Notat om socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende og jobskabende formål.

Fokus på socialøkonomiske virksomheder. Notat om socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende og jobskabende formål. Notat om socialøkonomiske virksomheder med beskæftigelsesfremmende og jobskabende formål August 2012 Ellen Jensen, seniorkonsulent Ellen Jensen og Marianne Saxtoft, juli 2012 Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning

Læs mere

Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond. få overblik over mulighederne i 2014-2020

Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond. få overblik over mulighederne i 2014-2020 Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond få overblik over mulighederne i 2014-2020 2 DEN EUROPÆISKE REGIONALFOND OG DEN EUROPÆISKE SOCIALFOND EU s Regionalfond og EU s Socialfond 2014-2020

Læs mere

få overblik over mulighederne i 2014-2020

få overblik over mulighederne i 2014-2020 Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond få overblik over mulighederne i 2014-2020 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. december 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. december 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. december 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Årsplan for dialogtemaer om

Læs mere

Guide til etablering af socialøkonomisk virksomhed

Guide til etablering af socialøkonomisk virksomhed Guide til etablering af socialøkonomisk virksomhed 1 Om denne guide Guiden henvender sig til kommunernes erhvervsrådgivning og til beskæftigelsesforvaltninger og jobcentre og beskriver de særlige opmærksomhedspunkter

Læs mere

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation Administration og udvikling Sagsnr. 264290 Brevid. 2066110 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Konkrete tiltag i forbindelse med justering af Beskæftigelsesstrategi 24. februar 2015 Forsikrede

Læs mere

SAMMEN OM BEDRE VELFÆRD

SAMMEN OM BEDRE VELFÆRD SAMMEN OM BEDRE VELFÆRD Frivilligrådets strategi 2012-2015 frivilligrådet November 2012 2 SAMMEN OM BEDRE VELFÆRD Frivilligrådets strategi 2012 2015 November 2012 Udgivet af: Frivilligrådet Nytorv 19,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato 9. februar 2015 Tid 16:00 Sted ML 1.64 NB. Fraværende Eventuelt afbud sendes til Susanen Andersen, suan@frederikshavn.dk, tlf 9845 5660. Ivan Leth, formand

Læs mere

Strategi 2015. Del 2

Strategi 2015. Del 2 Strategi 2015 Del 2 Centrale mål og initiativer Borgerinddragelse Mål Dialogforum At øge inddragelsen af borgere og pårørende i udvikling af centerets aktiviteter og retning. Borgeråbent i værestederne

Læs mere

METODE- OG INSPIRATIONSKATALOG: SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDSAKTIVITETER I KOMMUNALT REGI

METODE- OG INSPIRATIONSKATALOG: SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDSAKTIVITETER I KOMMUNALT REGI METODE- OG INSPIRATIONSKATALOG: SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDSAKTIVITETER I KOMMUNALT REGI UDARBEJDET AF PROJEKTLEDER MARIA FONSECA NIELSEN. AUGUST 2013 1 INDHOLD Forord... 3 Indledning... 3 Projektbeskrivelsen

Læs mere

Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige

Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige Den Sociale Kapitalfond vokser og øger start-up indsats: Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige TrygFonden og VELUX FONDEN går nu sammen i en fælles satsning om at modne vækstlaget af sociale

Læs mere

CSR - Partnerskaber. En vej til større værdiskabelse

CSR - Partnerskaber. En vej til større værdiskabelse CSR - Partnerskaber En vej til større værdiskabelse Indhold Indledning 4 Hvad er socialøkonomiske virksomheder og CSR 5 Socialøkonomiske virksomheder 5 CSR 6 CSR- partnerskab 6 CSR partnerskaber med socialøkonomisk

Læs mere

Jammerbugt Kommune og Jammerbugt Erhvervs- og Turistråd ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2014-2016. Mere i gang - flere i gang

Jammerbugt Kommune og Jammerbugt Erhvervs- og Turistråd ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2014-2016. Mere i gang - flere i gang Jammerbugt Kommune og Jammerbugt Erhvervs- og Turistråd ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2014-2016 Mere i gang - flere i gang Forord Mere i Gang Flere i gang Jammerbugt Erhvervs- og Turistråd og Jammerbugt Kommune

Læs mere

Social Frivilligpolitik

Social Frivilligpolitik Social Frivilligpolitik 2 Forord Det frivillige sociale arbejde i Aalborg Kommune bygger på en meget værdifuld indsats, som et stort antal frivillige hver dag udfører i Aalborg Kommune. Indsatsen er meningsfuld

Læs mere

Albertslund Bibliotek. Virksomhedsplan 2014. Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2 2620 Albertslund. www.albertslundbibliotek.dk bib@albertslund.

Albertslund Bibliotek. Virksomhedsplan 2014. Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2 2620 Albertslund. www.albertslundbibliotek.dk bib@albertslund. Virksomhedsplan 2014 Albertslund Bibliotek Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2 2620 Albertslund www.albertslundbibliotek.dk bib@albertslund.dk T 43 68 70 00 F 43 68 70 68 SIDE 2 Indhold Indledning...

Læs mere

Notat om støtte til socialøkonomiske virksomheder

Notat om støtte til socialøkonomiske virksomheder 12. august 2013 Notat om støtte til socialøkonomiske virksomheder 0. Konklusion Generelt om støtte til socialøkonomiske virksomheder: Det må antages at være ulovligt efter statsstøttereglerne at give støtte

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 30. august 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00-18.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/44 Godkendelse af referat...

Læs mere

Beskæftigelsesplan for Jobcenter Faaborg-Midtfyn

Beskæftigelsesplan for Jobcenter Faaborg-Midtfyn Beskæftigelsesplan for Jobcenter Side 1 af 32 Indhold 1 INDLEDNING... 3 2 BESKÆFTIGELSESMINISTERENS MÅL FOR 2015... 5 3 DE VIGTIGSTE BESKÆFTIGELSESPOLITISKE UDFORDRINGER... 6 4 MÅL OG STRATEGI FOR DEN

Læs mere

Uden for. på beskæftigelsesområdet. De sårbare har brug for socialøkonomien. Socialøkonomiske virksomheder. derfor er de vigtige at forstå

Uden for. på beskæftigelsesområdet. De sårbare har brug for socialøkonomien. Socialøkonomiske virksomheder. derfor er de vigtige at forstå Uden for nummer 25 en Socialøkonomiske virksomheder på beskæftigelsesområdet De sårbare har brug for socialøkonomien Socialøkonomiske virksomheder derfor er de vigtige at forstå Social virksomhed velfærdsfornyer?

Læs mere

Guide til en rummelig arbejdsplads. Rummelige rammer. Partnerskabsaftaler Sociale klausuler Formidlingsenheder Private aktører

Guide til en rummelig arbejdsplads. Rummelige rammer. Partnerskabsaftaler Sociale klausuler Formidlingsenheder Private aktører 1 Guide til en rummelig arbejdsplads Rummelige rammer Partnerskabsaftaler Sociale klausuler Formidlingsenheder Private aktører Guide til en rummelig arbejdsplads / Rummelige rammer er udgivet af LO, Landsorganisationen

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om:

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Udmøntning af grønne erhvervsrettede initiativer i 2013-2016 på Erhvervs- og Vækstministeriets område (27. juni 2013) 1 Udmøntning af grønne erhvervsrettede

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018 26. september 2014

Budgetaftale 2015-2018 26. september 2014 1. Et langsigtet perspektiv Budgettet for 2015-2018 anlægger et langsigtet perspektiv på udviklingen af Lejre Kommune. Budgettet sikrer, foruden mere end 1,6 mia. kr. årligt til service, også råderum til

Læs mere

Referat Beskæftigelsesudvalget

Referat Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Onsdag den 05. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Allan Berg Mortensen (Ø) Marlene Harpsøe (O) John

Læs mere