RAMMENOTAT OM ET SPILDEVANDS- SAMARBEJDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAMMENOTAT OM ET SPILDEVANDS- SAMARBEJDE"

Transkript

1 Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax J.nr RAMMENOTAT OM ET SPILDEVANDS- SAMARBEJDE 1. BAGGRUND OG INTRODUKTION 1.1 Udfordringer i vandsektoren Vandsektorloven, der trådte i kraft i 2010, har lagt et betydeligt pres på vandselskaberne. Den tvungne udskillelse fra de kommunale organisationer har betydet, at de nydannede vandselskaber har skullet etablere egne nye administrative organer, samtidig med at selskabsgørelsen og den øgede administrative regulering stiller krav om tilførsel af nye ressourcer og kompetencer. Herudover indebærer klimaforandringerne, at der stilles øgede krav til spildevandsselskaberne. På baggrund af disse udfordringer besluttede borgmestrene fra Vandsamarbejde Sjælland 1 og Københavns Kommune den 9. februar 2011 at iværksætte en undersøgelse af mulighederne for at etablere en fælles vandkoncern. Heraf har 8 kommuner 2 truffet principbeslutning om, at deres vandselskaber samles i én fælles koncern med et serviceselskab. Der er lagt op til, at disse 8 kommuner tager endelig politisk stilling til vandsamarbejdet samtidig med, at de træffer en principbeslutning om at indgå i et spildevandssamarbejde, jf. nedenfor. 1.2 Udfordringer særligt på spildevandsområdet Udfordringerne på spildevandsområdet vedrører særligt: Behov for øgede investeringer og øget koordinering på klimaområdet 1 Vandsamarbejde Sjælland har følgende 12 deltagerkommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk. 2 Albertslund Kommune, Brøndby Kommune, Dragør Kommune, Herlev Kommune, Hvidovre Kommune, Københavns Kommune, Rødovre Kommune og Vallensbæk Kommune. D:\Migration Server\Addin Input\328d7ffd-b3e1-4b55-85fa-e ed4.DOCX Advokataktieselskabet Horten CVR

2 Vandsektorlovens prisloftregulering med øgede krav om effektivisering, dokumentation og kontrol Side 2 Behov for specialiseret viden og kompetenceudvikling for at imødekomme ovenstående udfordringer. Repræsentanter for de kommuner, der indgår i Vandsamarbejde Sjælland A/S, samt Københavns Kommune, har derfor besluttet at undersøge mulighederne for at etablere et spildevandssamarbejde parallelt med den kommende vandkoncern. Undersøgelserne har mundet ud i følgende beslutningsoplæg, som herved forelægges Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune og kommunalbestyrelserne i kommunerne i Vandsamarbejde Sjælland A/S til principbeslutning. Kommunerne vil i sensommeren 2012 endeligt skulle beslutte, om de vil deltage som ejere af en fælles spildevandskoncern. Muligheden for at deltage i spildevandssamarbejdet står åben for alle kommunerne i Vandsamarbejde Sjælland A/S samt Københavns Kommune, også de kommuner, der ikke træffer endelig beslutning om at indgå i den fælles vandkoncern. Dette bilag udgør en fælles ramme for kommunernes beslutningsgrundlag. Som Bilag 1 vedlægges et dokument med visionen for en fælles spildevandskoncern. 2. STRUKTUR FOR ET SPILDEVANDSSAMARBEJDE Et spildevandssamarbejde kan i princippet struktureres efter samme skabelon som det vandsamarbejde, de 8 kommuner i efteråret 2011 traf principbeslutning om at indgå i. Koncernen vil i så fald bestå af et nystiftet holdingselskab, der ejer 100 % af de spildevandsselskaber, kommunerne hidtil har ejet. Til forskel fra vandsamarbejdet vil der ikke blive etableret et fælles produktionsselskab, og serviceringen af spildevandsselskaberne vil kunne ske fra serviceselskabet i vandkoncernen. 3. MODELLER FOR EJERFORDELING Forsyningssekretariatet vil blive kontaktet med henblik på at finde en fordelingsnøgle, der formentlig tager afsæt i justerede polka-værdier. 4. LEDELSE 4.1 Holding Holdingselskabets bestyrelse kan i lighed med holdingselskabet i vandkoncernen bestå af en repræsentant for hver ejerkommune. Der er ikke grundlag for at etablere en observatørordning, da der i modsætning til vandsamarbejdet ikke vil være aftag for kommuner uden for koncernen.

3 Kompetenceforholdet mellem ejerkommuner og spildevandskoncernen kan eksempelvis fastlægges med udgangspunkt i de principper, der er aftalt, for så vidt angår den fælles vandkoncern. Side 3 Bestyrelsen i holdingselskabet får i så fald kompetence til at træffe beslutninger om væsentlige forhold, der berører hele koncernen. Herudover vil bestyrelsen træffe beslutning om, hvordan holdingselskabet skal agere som ejer af spildevandsselskaberne på deres generalforsamlinger. Sager af principiel eller væsentlig økonomisk betydning vil imidlertid skulle forelægges generalforsamlingen, dvs. ejerne, der træffer beslutning med kvalificeret flertal. Kvalificeret flertal vil f.eks. kunne udgøres af 2/3 af stemmerne, der samtidig repræsenterer mindst 3 ejerkommuner. Da der ikke forventes at være medarbejdere ansat i koncernen, finder selskabslovens regler om koncernrepræsentation ikke anvendelse. Det kan overvejes, om de medarbejdervalgte repræsentanter i bestyrelsen i vandkoncernens holdingselskab skal tilbydes bestyrelsesposter i holdingselskabet i spildevandskoncernen. 4.2 Netselskaberne Spildevandsselskaberne kan fortsætte som selvstændige selskaber med egne prislofter og egne takster. Bestyrelsen træffer beslutning i sager af strategisk betydning, men det kan, som i vandkoncernen, bestemmes, at forhold af principiel eller væsentlig økonomisk betydning, f.eks. takstfastsættelse, vil skulle forelægges generalforsamlingen, dvs. behandles af bestyrelsen i holdingselskabet. De medarbejdere, der pt. udfører administrations- og driftsopgaver for spildevandsselskaberne, vil blive virksomhedsoverdraget til serviceselskabet i vandkoncernen. 5. KE AFLØB A/S' SÆRLIGE GÆLDSFORHOLD Samarbejdet indebærer, at KE Afløb A/S' særlige gældsforpligtelse over for KommuneKredit opretholdes. De øvrige kommuner og deres vandselskaber belastes ikke af denne gældsforpligtelse. Måtte der senere blive mulighed for at indregne en sådan gældsforpligtelse i taksterne, vil de øvrige ejerkommuner kunne etablere en tilsvarende model, men der vil ikke være pligt hertil. 6. TAKSTER 6.1 Særskilte net De nuværende spildevandsselskaber kan fortsætte som selvstændige selskaber med egne prislofter og egne takster. Der kan senere træffes beslutning om at fusionere flere spildevandsselskaber, hvilket i så fald vil kræve, at de ejerkommuner, hvor selskaberne er beliggende, tiltræder disse beslutninger.

4 6.2 Fællesaftaler om klimatilpasninger Side 4 Etableringen af en spildevandskoncern vil skabe en ramme for indgåelse af aftaler om investering i klimatilpasninger. Det vil blive muligt at optimere placering af anlæg hertil, og der kan sikres fokus på, at aftaler indgås, så investeringerne kan indregnes i prislofterne i overensstemmelse med Forsyningssekretariatets og Konkurrenceankenævnets praksis herom. 7. SKATTEMÆSSIGE FORHOLD 7.1 Skattefri aktieombytning Overgangen til den nye struktur indebærer, at aktierne i de eksisterende spildevandsselskaber ombyttes med nye aktier i holdingselskabet i spildevandskoncernen. Denne ombytning gennemføres ved en skattefri aktieombytning. Overgangen til den fælles koncern medfører, at eksisterende skattesager vedrørende åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 forbliver i de eksisterende selskaber, og sagerne kan videreføres i den nye fælles koncern. 7.2 Sambeskatning og sambeskatningsbidrag Københavns Energi forventes at opnå aktiemajoritet, hvorfor holdingselskabet i spildevandskoncernen vil blive sambeskattet, dels med de underliggende spildevandsselskaber, men også med Vores Vand-selskaberne og øvrige aktiviteter i Københavns Energi-koncernen. Sambeskatningsreglerne medfører, at der vil ske intern fordeling af skatteforpligtelser og betaling af skat efter de almindelige regler herfor. 8. MEDARBEJDERFORHOLD 8.1 Virksomhedsoverdragelse og udlån Medarbejderne i de selskaber oftest et serviceselskab der udfører administration og drift af spildevandsselskabet, kan virksomhedsoverdrages til serviceselskabet i vand-koncernen. Dette serviceselskab kan herefter servicere kommunernes vandselskaber, KE's øvrige forsyningsselskaber, de spildevandsselskaber, som indgår i den nye spildevandskoncern, samt andre forsyningsselskaber tilhørende de kommuner, der er medejere af vand-koncernen. 8.2 Timing i forhold til vand Parallelt med principbeslutningen om at indgå i et spildevandssamarbejde forventes der endeligt taget stilling til, om den enkelte kommune skal indgå i vandsamarbejdet. Når vandsamarbejdet etableres i maj/juni 2012, vil de medarbejdere, der udfører administrations- og driftsopgaver for vandselskaberne, blive virksomhedsoverdraget til det fælles serviceselskab (det hidtidige Københavns Energi A/S, som bliver indskudt i den nye vand-koncern).

5 Serviceselskabet udfører administrations- og driftsopgaver for vandselskaberne i den nye vand-koncern samt for KE's øvrige forsyningsselskaber. Side 5 Fra det tidspunkt, hvor vand-koncernen etableres og "vand"- medarbejderne virksomhedsoverdrages, vil de nuværende serviceselskaber alene have de medarbejdere ansat, som udfører opgaver for spildevandsselskaberne og evt. andre forsyningsselskaber, som den enkelte kommune måtte eje. På den baggrund er der givet mulighed for, at også de øvrige kommuners andre forsyningsselskaber, herunder særligt spildevandsselskaberne, kan få udført administrations- og serviceopgaver af det fælles serviceselskab i vand-koncernen. I så fald vil de medarbejdere, der hidtil har udført disse opgaver i kommunens eget serviceselskab, blive overført til det fælles serviceselskab. Alternativt kan den enkelte kommune vente med at træffe beslutning herom, indtil der blandt de involverede kommuner er truffet endelig beslutning om, hvordan et eventuelt kommende samarbejde på spildevandsområdet vil forme sig. 9. UDBUDSRETLIGE SPØRGSMÅL Der vil være driftsaftaler mellem serviceselskabet i vandkoncernen og netselskaberne i spildevandskoncernen. Det er afgørende, at spildevandsselskaberne kan købe ydelser fra serviceselskabet, uden at indkøbene er omfattet af udbudsreglerne. Der vil ikke være privat ejerskab af hverken vand- eller spildevandskoncernen, og samhandlen vil ske mellem serviceselskabet i vandkoncernen og forsyningsselskaber, der helt eller delvist har samme ejerkreds som serviceselskabet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en udtalelse af 30. maj 2011 tilsluttet sig, at der består en sådan mulighed for at undtage offentlige horisontale samarbejdsaftaler fra udbudspligt. Styrelsen opstiller imidlertid en række betingelser: "Der foreligger et "ægte" samarbejde mellem offentlige enheder til sikring af gennemførelse af en public serviceopgave. For at samarbejdet kan anses for ægte, er det en forudsætning, at de offentlige enheder bidrager til udførelsen af public serviceopgaven, men det er ikke et krav, at de bidrager ligeligt. Endvidere må der ikke foreligge nogen betaling mellem de offentlige myndigheder, ud over refundering af omkostninger. Gennemførelse af samarbejdet kan kun reguleres ud fra overvejelser og krav, der vedrører forfølgelsen af formål af almen interesse." Også fra EU-Kommissionens side går tendensen i retning af, at man anerkender, at kontrakter undtages fra EU-udbud, så længe der er tale om kontrakter vedrørende fælles løsning af en public service opgave, og der ikke er private kapitalinteresser involveret i samarbejdet.

6 På baggrund af den ovenfor beskrevne retsudvikling og henset til, at aftalerne mellem serviceselskabet og de øvrige kommunale forsyningsselskaber, Side 6 etableres med henblik på at løse public service opgaver, etableres inden for tæt regulerede områder, hvor lovgivningen i et vist omfang afskærer kommunerne fra løse at opgaverne selv, ikke indebærer, at private virksomheder opnår fordele, samt at der ikke er udsigt til en privatisering af området, er det vores vurdering, at aftalerne kan indgås uden forudgående udbud. 10. FUSIONSGODKENDELSE Da der etableres et fælles holdingselskab, der får kontrol med de underliggende spildevandsselskaber, skal etableringen af koncernen fusionsgodkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. På baggrund af vores hidtidige erfaringer med omdannelse af kommunale forsyningsvirksomheder er det vores vurdering, at etableringen af det fælles vandsamarbejde vil kunne godkendes på baggrund af en forenklet anmeldelse. Forenklet anmeldelse er forbeholdt fusioner, der på forhånd kan karakteriseres som uproblematiske. Anmeldelse efter den forenklede procedure kræver færre oplysninger end den almindelige procedure, og giver adgang til en hurtigere og mere smidig sagsbehandling. 11. KOMMUNERNES KOMPETENCER EFTER OMDANNELSE Adskillelse af den kommunale forvaltning og spildevandsforsyningen har ændret kommunernes kompetencer i forhold til forsyningerne. Det er samtidig blevet mere relevant at sondre mellem de forskellige roller, som forsyningerne og kommunerne har i forhold til hinanden. Dette afsnit skitserer kort kommunens kompetencer i forhold til spildevandsselskabet som ejer, som myndighed og som samarbejdspartner Kommunens kompetencer som ejer Kommunerne vil efter etablering af en fælles spildevandskoncern få indflydelse i det fælles selskab svarende til deres ejerandele. Det foreliggende udkast til ejeraftale mellem ejerkommunerne vedrørende et fælles vandsamarbejde lægger ikke op til, at den enkelte kommune får særlige ejerkompetencer over for det forsyningsselskab, som ejer anlæg i den pågældende kommune. Denne aftale forventes i det væsentligste videreført på spildevandsområdet. Den enkelte kommunens ejerbeføjelser vil derfor blive udøvet på generalforsamlingen for holdingselskabet, herunder ved at kommunen får en repræsentant i bestyrelsen for holdingselskabet.

7 Denne struktur sikrer, at ledelsen af selskaberne kan ensrette drift og administration af de spildevandsselskaber, der indgår i koncernen. Side 7 Kommunerne vil fortsat have mulighed for at træffe beslutninger vedrørende planlægningen og driften af spildevandsforsyningen i kraft af kommunens rolle som spildevandsmyndighed, jf. nedenfor Kommunens myndighedskompetencer Kommunernes myndighedsbeføjelser vil være uændrede, så længe de enkelte spildevandsselskaber består som selvstændige selskaber. De enkelte kommuner vil være planmyndighed i forhold til spildevandsanlæg inden for kommunens geografiske område. Det betyder, at kommunerne efter de gældende regler fortsat vil have betydelig indflydelse på spildevandsforsyningernes anlægsplaner og investeringer. Lovgivningen har ikke klart taget stilling til, om spildevandsplanerne efter udskillelsen af spildevandsforsyningerne er bindende for spildevandsselskaberne. Der er imidlertid meget, som taler for at anse spildevandsplanerne for bindende for spildevandsselskaberne. Naturstyrelsen har i et notat af 18. november 2011 lagt til grund, at kommunerne i spildevandsplanen kan fastsætte forpligtende servicemål for forsyningen, som kan danne grundlag for udvidelse af forsyningernes prisloft. Hertil kommer, at spildevandsplanernes investerings- og renoveringsplaner mv. må anses for at kunne få betydning ved vurderingen af et spildevandsselskabs ansvar for brud på spildevandsanlæg eller kapacitetsmangler i forbindelse med oversvømmelser mv. Den enkelte kommunes kompetencer som planmyndighed giver kommunen gode muligheder for at øve indflydelse på spildevandsplanlægningen og investeringer i nye spildevandsanlæg, men er ikke en attraktiv model for en tæt styring af selskabet. Det bemærkes, at der pt. foreligger en anmodning fra et vandselskab til Naturstyrelsen om at tilkendegive, at selskabet ikke er retlig forpligtet af den kommunale spildevandsplan. Hvis selskabet får medhold i dette, vil spildevandsplanen være uegnet til at regulere forhold mellem kommunen og spildevandsforsyningen. I denne situation vil kommunen kun råde over påbudsinstrumentet, hvorefter kommunen med hjemmel i miljøbeskyttelseslovens 30 kan meddele spildevandsforsyningen påbud, når dette kan begrundes miljømæssigt. For at afbøde ovenstående kan der i ejeraftalen og spildevandsselskabernes vedtægter indsættes bestemmelser om, at spildevandsselskaberne skal tilrettelægge deres virksomhed, så de er aktive medspillere ved varetagelsen af lokale hensyn, herunder at de skal overholde de gældende spildevandsplaner. Herudover vil den enkelte kommune fortsat være takstgodkendende myndighed, da den skal tage stilling til det stedlige spildevandsselskabs takst og betalingsvedtægt. Hvis flere spildevandsselskaber fusioneres, skal alene den kommune, hvor selskabet har sit registrerede hovedsæde, godkende takster og betalingsvedtægt.

8 11.3 Kommunen som samarbejdspart Side 8 Kommunerne kan med hjemmel i bekendtgørelsen nr af 16. december 2009 om kommuners varetagelse af administrative opgaver for visse vandselskaber i en overgangsperiode frem til 1. januar 2013 levere visse administrative ydelser til visse vandselskaber. Det fremgår af bekendtgørelsen, at den gælder for vandselskaber, som håndterer højst 1 mio. m 3 vand eller spildevand. Det samlede vederlag for administrative ydelser fra kommunen til vandselskabet må højst udgøre 1 mio. kr./årligt. Bekendtgørelsen indeholder en nærmere beskrivelse af, hvilke ydelser kommunerne kan levere til forsyningerne. Herudover kan kommunerne med hjemmel i kommunalfuldmagtsreglernes princip om overkapacitet i begrænset omfang bistå forsyningerne med eksempelvis at vedligeholde grønne områder, udføre personaleadministration mv. Det er en betingelse for, at der er tale om lovlig overkapacitet, at kommunens kapacitet ikke er dimensioneret med henblik på at varetage disse opgaver, og at overkapaciteten af hensyn til kommunens drift ikke kan afskaffes. Vandselskaberne har en forholdsvis begrænset mulighed for at levere ydelser til kommunerne efter bekendtgørelse nr af 14. oktober 2010 med senere ændringer om tilknyttet aktivitet. Serviceselskaber kan levere ydelser til ejerkommunen og til tredjemand, når der er hjemmel hertil i kommunalfuldmagtsreglerne. Hellerup, den 9. februar 2012 Per Timmermann Klavs V. Gravesen Rikke Søgaard Berth

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON- CERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I EN FÆLLES SPILDEVANDSKON-

Læs mere

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST af 29 06 12 EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN STRUKTUR, MODREGNING I BLOKTILSKUD, BESTYRELSENS FOR- HOLD OG

Læs mere

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB

RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 152631 12. september 2011 RAMME FOR PRINCIPBESLUTNING OM AT DELTAGE I ET FÆLLES VANDSELSKAB Baggrund: Vandsektorloven,

Læs mere

RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN

RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMENOTAT OM ETABLERING AF EN RENSE-KONCERN NOTAT OM EJERAFTALE, FORANKRING AF EJERSKAB

Læs mere

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN

RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 RAMMERNE FOR EN RENSE-KONCERN I forbindelse med overvejelserne om at etablere en fælles rense-koncern er rådgiverne

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING Bilag 2: Notat om kompetencefordeling og bestyrelsessammensætning 27. marts 2015 version 1.0 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 23-11-2011 Dato: 14-10-2011 Sag nr.: ØU 225 Sagsbehandler: Richard Pape Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget [ ] Kommunalbestyrelsen

Læs mere

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN

INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 INDSTILLING PRINCIPBESLUTNING OM ETABLERING AF EN FÆLLES RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Klima og Miljøudvalget

Læs mere

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen Dato: 19. december 2014 Sag: BITE-14/09801 Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 24. november 2014

Læs mere

Albertslund Kommune. Rens Holding A/S LYN. Renseservice SCA. HOFOR Spildevand Holding A/S. HOFOR Vand Holding A/S. Albertslund Kommune

Albertslund Kommune. Rens Holding A/S LYN. Renseservice SCA. HOFOR Spildevand Holding A/S. HOFOR Vand Holding A/S. Albertslund Kommune Albertslund Kommune Albertslund Kommune 3,19% * (ca. 3,36%) HOFOR Vand HOFOR Spildevand eller Indirekte ejerskab 8 vandselskaber, Vand Albertslund A/S 6 spildevandsselskaber, Spildevand Albertslund A/S

Læs mere

SAMMENFATNING AF RAPPORT OM DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF RENSEOP- GAVEN

SAMMENFATNING AF RAPPORT OM DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF RENSEOP- GAVEN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156293 SAMMENFATNING AF RAPPORT OM DEN FREMTIDIGE ORGANISERING AF RENSEOP- GAVEN 1. SAMMENFATNING 2 1.1 Introduktion

Læs mere

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE

NOTAT OM SELSKABSDANNELSE Bilag til pkt. 3 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151664 17. maj 2011 NOTAT OM SELSKABSDANNELSE RAMMERNE FOR OMDANNELSE AF LYNETTEFÆLLESSKABET I/S TIL

Læs mere

Lynettefællesskabet. Kommune. Høje-Taastrup Kommune. Lyngby-Taarbæk. rensekoncern. eksisterende. rensefællesskaber. Spildevand. renseaktiviteterne

Lynettefællesskabet. Kommune. Høje-Taastrup Kommune. Lyngby-Taarbæk. rensekoncern. eksisterende. rensefællesskaber. Spildevand. renseaktiviteterne Dato: 16. august a 2013 Sagsbehandler: /lkh/lvs Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 2 kommunale rensefællesskaber i hovedstadsområdet i én rensekoncern Konkurrence-

Læs mere

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING

INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 170633 Bilag 2 INNOVATIV AFFALDSBEHANDLING ORGANISERINGSMODELLER IFT.

Læs mere

GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN

GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN [Gul markering] udfyldes af den enkelte kommune Side 1 Version af 9. oktober 2013 med opdaterede beløb GARANTI FOR LÅN TIL DEN NYE RENSE-KONCERN 1. INDSTILLING Forvaltningen indstiller, At [X], der pt.

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016 Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S Udkast af 26. april 2016 Indhold 1. Parter...3 2. Baggrund...3 3. Generel gensidig underretningspligt...4 4. Erfaringsudveksling og dialog...6

Læs mere

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S.

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S. Greve Kommune Solrød Kommune Ejerstrategi for alle de af Greve Kommune hhvs. Solrød Kommune hver for sig og i fællesskab stiftede selskaber inden for spildevand og renovation, herunder det fælles serviceselskab

Læs mere

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG RØDOVRE KOMMUNE

DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG RØDOVRE KOMMUNE Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST 29 06 12 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS

Læs mere

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 2 J.nr. 179870 15. august 2018 NOTAT OM RAMMERNE FOR KOMPETENCEOVERDRAGELSE OVERDRAGELSE AF DRIFTSOPGAVER TIL ARC

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 150145 E Den 1. marts 2011 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 22.

Læs mere

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015

Forsyningsanalyser. Byrådsmødet 25. november 2015 Forsyningsanalyser t Disposition Tidligere beslutninger Udfordringer og konsolidering i forsyningsbranchen Nordlig( Hillerød ) analyse Midt- Nord (Nordvand) analyse Effektiviserings- og driftsanalyse af

Læs mere

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 173691 RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR 1. BAGGRUND Socialforvaltningen, Københavns

Læs mere

FUSIONSPROCES OG ØGET FOKUS PÅ EJERRELATIONER I HOVEDSTADSOMRÅDET

FUSIONSPROCES OG ØGET FOKUS PÅ EJERRELATIONER I HOVEDSTADSOMRÅDET FUSIONSPROCES OG ØGET FOKUS PÅ EJERRELATIONER I HOVEDSTADSOMRÅDET DANVA Lederforum 6/7. december 2012 1 FAKTA 2 1 SELSKABSKONSTRUKTION 3 SAMLET PROJEKTORGANISATION 2 SUCCESKRITERIER FOR PROCESSEN Medarbejderne

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 72 Offentligt 16. november 2015 Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed (Udmøntning af vandsektorforliget)

Læs mere

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids

Læs mere

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166070 AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING

Læs mere

Vi har nedenfor beskrevet, hvorledes den aftalte ejerfordelingsmodel konkret er beregnet.

Vi har nedenfor beskrevet, hvorledes den aftalte ejerfordelingsmodel konkret er beregnet. Bilag 5.2.D Notat om kalkulation af ejerfordeling i HOFOR Spildevand Holding A/S efter tilgang af Brøndby Kloakforsyning A/S og Vallensbæk Kloakforsyning A/S samt aktier i BIOFOS Holding A/S Indledning

Læs mere

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286163418 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE,

Læs mere

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner

Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner 28. maj 2008 Notat om etablering af fælles vandselskab mellem Gentofte og Gladsaxe kommuner J. nr. 00.15.00P20 1 Forord Dette notat danner grundlag for at Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune og Byrådet

Læs mere

HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG

HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163050 HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Miljø- og Teknikudvalget i Assens Kommune

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 19 Bilag 1 Myndigheds- og driftsopgaver 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. 46 mio. fordelt på aktier á kr. 1 eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD FORSYNING HOLDING A/S CVR-nr. 33 04 73 12 1.

Læs mere

Notat. Notat om forholdet mellem byrådet og Faxe Forsyning

Notat. Notat om forholdet mellem byrådet og Faxe Forsyning Notat Postadresse: Udviklingsenheden Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9, 4690 Haslev Direkte telefon 56 20 36 87 ansvc@faxekommune.dk

Læs mere

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S Rebild Kommune har stiftet forsyningsvirksomheden Rebild Forsyning Holding A/S med datterselskabet Rebild Vand & Spildevand A/S. Ejerstrategien for Rebild Forsyning

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 14 Bilag 4 Kommunaløkonomiske problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 3113427 1. Sammenfatning

Læs mere

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, OG RØDOVRE KOMMUNE OG

EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, OG RØDOVRE KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160563163418 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE,

Læs mere

EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER

EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER UDKAST 13.03.11 EJERAFTALE OG AFTALE OM UDØVELSE AF FÆLLES LEDELSE AF KOMMUNERNES FORSYNINGSKONCERNER mellem Greve Kommune CVR-nr. 44 02 39 11 Rådhusholmen 10 2670 Greve, og Solrød Kommune CVR-nr. 68 53

Læs mere

Job- og personprofil. Administrerende direktør KLAR Forsyning

Job- og personprofil. Administrerende direktør KLAR Forsyning Job- og personprofil Administrerende direktør KLAR Forsyning munikationen med forbrugerne, f.eks. ved at have velfungerende hjemmesider og tage nye medier i brug. Klimaændringerne udfordrer byerne, infrastrukturen

Læs mere

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden

THISTED VAND A/S. Lukket Dagsorden THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Thisted Renseanlæg A/S Hanstholm Renseanlæg A/S Øsløs, Tåbel og Vilsund Renseanlæg A/S Lukket Dagsorden

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORHOLD OG ØKONOMI I FORBINDELSE MED TOUR DE FRANCE-PROJEKTET

NOTAT OM KOMPETENCEFORHOLD OG ØKONOMI I FORBINDELSE MED TOUR DE FRANCE-PROJEKTET Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 169994 NOTAT OM KOMPETENCEFORHOLD OG ØKONOMI I FORBINDELSE MED TOUR DE FRANCE-PROJEKTET 1. BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155426 UDKAST VEDTÆGTER FOR FORSYNINGEN ALLERØD RUDERSDAL A/S CVR-nr. 34 08 61 92 1. SELSKABETS NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

EJERAFTALE UDKAST ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE FREDERIKSSUND KOMMUNE FURESØ KOMMUNE GENTOFTE KOMMUNE

EJERAFTALE UDKAST ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE FREDERIKSSUND KOMMUNE FURESØ KOMMUNE GENTOFTE KOMMUNE Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 UDKAST J.nr. 170554 20. september 2016 EJERAFTALE MELLEM ALLERØD KOMMUNE BALLERUP KOMMUNE EGEDAL KOMMUNE FREDENSBORG KOMMUNE

Læs mere

BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND. 29. august 2013 Frank Brodersen, HOFOR

BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND. 29. august 2013 Frank Brodersen, HOFOR BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND 29. august 2013 Frank Brodersen, DAGSORDEN 1. Forbrugervalg 2. Status for takster 2014 3. Forureningssag Lejre 4. Igangværende anlægsprojekter 5. Ændring af betalingsvedtægter

Læs mere

kan være privat medejerskab. 2

kan være privat medejerskab. 2 Vejledende udtalelse om vand- og spildevandforsyningsselskabernes aftaleindgåelse med serviceselskab 11-02-2011 UR 4/0420-0204-0011 /BTP 1. Indledning Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 9 Nordfyns Kommune - Samarbejde eller sammenlægning med Odense Vandselskab A/S 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk

Læs mere

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 147408 ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG 1. BAGGRUND Gribskov Kommune har på en generalforsamling

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. ANMMA Den 7. juni 2013

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. ANMMA Den 7. juni 2013 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4609-00059 Ref. ANMMA Den 7. juni 2013 Opdateret notat om forbrugerindflydelse og medarbejderrepræsentation i vandselskaber. Bestyrelsen i et vandselskab

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr ,00 fordelt på aktier à kr. 1,00 eller multipla heraf. Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176415 VEDTÆGTER FOR AFLØB BALLERUP A/S CVR-nr. 32659586 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Afløb Ballerup A/S ("Selskabet"). 2. FORMÅL Selskabets

Læs mere

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse

Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Cover til notat om overdragelse af medarbejdere i forbindelse med kompetenceoverdragelse 10. september 2018

Læs mere

Tillæg til prisloft for driftsomkostninger til miljø- og servicemål. Forsyningssekretariatet december 2010

Tillæg til prisloft for driftsomkostninger til miljø- og servicemål. Forsyningssekretariatet december 2010 Tillæg til prisloft for driftsomkostninger til miljø- og servicemål Forsyningssekretariatet december 2010 1.1 INDLEDNING Forsyningssekretariatet har fastsat i alt 325 prislofter for 2011 frem mod 1. november

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Introduktion til vandsektorloven og bekendtgørelserne. 1. december 2011, konsulent Jens Plesner, DANVA

Introduktion til vandsektorloven og bekendtgørelserne. 1. december 2011, konsulent Jens Plesner, DANVA Introduktion til vandsektorloven og bekendtgørelserne 1. december 2011, konsulent Jens Plesner, DANVA regler Hvad omtales? Regelværkets struktur Indhold Fremadrettet 2 regler Regelværkets struktur Vandsektorloven

Læs mere

EJERAFTALE. Version af 17. maj 2013 MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG

EJERAFTALE. Version af 17. maj 2013 MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE OG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 157293 Version af 17. maj 2013 EJERAFTALE MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE,

Læs mere

Nyt fælles forsyningsselskab. 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber

Nyt fælles forsyningsselskab. 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber Nyt fælles forsyningsselskab 11 kommuner og 8 forsyningsselskaber DELTAGENDE KOMMUNER UDFORDRINGEN Øget effektiviseringskrav for sektoren på mindst 2-4 % årligt Organisatorisk og faglig robusthed Udfordringer

Læs mere

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne

Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Ejerens rolle og forventninger til vandselskabet Af hvem og hvordan drives fusions- og samarbejdsprocesserne Borgmester og Bestyrelsesformand Erik Buhl Nielsen Hvem er vi i Varde Kommune? - Varde er landets

Læs mere

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv.

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv. 28. februar 2011 Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Kommunes forsyningsvirksomheder mv. I Kommunes budget for 2011 er der afsat 1 mio. kr. til undersøgelse af muligheden for eventuelt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

TILLÆG NR. 1 TIL EJERAFTALE FOR HOFOR VAND HOLDING A/S

TILLÆG NR. 1 TIL EJERAFTALE FOR HOFOR VAND HOLDING A/S TILLÆG NR. 1 TIL EJERAFTALE FOR HOFOR VAND HOLDING A/S MELLEM ALBERTSLUND KOMMUNE, BRØNDBY KOMMUNE, DRAGØR KOMMUNE, HERLEV KOMMUNE, HVIDOVRE KOMMUNE, KØBENHAVNS KOMMUNE, RØDOVRE KOMMUNE OG VALLENSBÆK KOMMUNE

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 C:\Users\gbs\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary

Læs mere

TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACI- TETEN I HARRESTRUP Å-SYSTEMET

TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACI- TETEN I HARRESTRUP Å-SYSTEMET Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166579 AFTALETILLÆG NR. 3 TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACI- TETEN I

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 17 Bilag 6 Udbudsretlige problemstillinger 23, oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 27078672 1. Sammenfatning

Læs mere

NOTAT OM INHABILITET VED BESLUTNING OM AT INDGÅ I EN FÆLLES VANDKONCERN

NOTAT OM INHABILITET VED BESLUTNING OM AT INDGÅ I EN FÆLLES VANDKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 151286 NOTAT OM INHABILITET VED BESLUTNING OM AT INDGÅ I EN FÆLLES VANDKONCERN 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Otte kommuner

Læs mere

TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å- SYSTEMET

TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å- SYSTEMET Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 UDKAST 14. juni 2018 J.nr. 173608 AFTALETILLÆG NR. 4 TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP

Læs mere

Oplæg til Solrød og Greve Byråd om samarbejde på spildevandsområdet

Oplæg til Solrød og Greve Byråd om samarbejde på spildevandsområdet GREVE KOMMUNE SOLRØD KOMMUNE Indledning Oplæg til Solrød og Byråd om samarbejde på spildevandsområdet Efter at Solrød Kommunes Økonomi-, Teknik- og miljøudvalg på sit møde 23.august 2010 og efter at Byråd

Læs mere

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE RENOVATION OG GENBRUG A/S

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE RENOVATION OG GENBRUG A/S AFTALE OM VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE RENOVATION OG GENBRUG A/S Mellem Side 2 Halsnæs Kommunale Forsyning A/S CVR-nr. 32 47 36 60 Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk

Læs mere

Nyt fælles forsyningsselskab. 9 kommuner og 6 forsyningsvirksomheder

Nyt fælles forsyningsselskab. 9 kommuner og 6 forsyningsvirksomheder Nyt fælles forsyningsselskab 9 kommuner og 6 forsyningsvirksomheder Politisk beslutning Den xx dato vedtog Kommunalbestyrelsen/byrådet, at vores forsyningsselskab(er) bliver en del af Nyt Fælles Forsyningsselskab

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 22. april 2014. Mødetidspunkt: 16:30

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 22. april 2014. Mødetidspunkt: 16:30 Økonomiudvalget Tillægsreferat Dato: Tirsdag den 22. april 2014 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand

Læs mere

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab 1. Mål og idégrundlag På baggrund af en række gennemførte analyser i 2015 af potentialerne ved øget samarbejde på forsyningsområdet (primært vand- og spildevandsområdet)

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS (spildevand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0051 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE VARMEFORSYNING A/S

AFTALE VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE VARMEFORSYNING A/S AFTALE OM VARETAGELSE AF DRIFTS- OG ADMINISTRATIONSOPGAVER MV. I HALSNÆS KOMMUNALE VARMEFORSYNING A/S Mellem Side 2 Halsnæs Kommunale Forsyning A/S CVR-nr. 32 47 36 60 Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk

Læs mere

BESTYRELSESSAMMENSÆTNING - MODELLER

BESTYRELSESSAMMENSÆTNING - MODELLER Bilag 3: Modeller for bestyrelsessammensætning Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 168151 12. november 2015 BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Niras workshop: Klimatilpasning i praksis

Niras workshop: Klimatilpasning i praksis Niras workshop: Klimatilpasning i praksis 18. september, 2. oktober og 9. oktober 2012 1 Ny klimalovgivning. Hvis ansvar er klimatilpasningen, og hvem skal betale? v/ Søren Stenderup Jensen, advokat (H),

Læs mere

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S Ejerstrategi for Syddjurs Spildevand A/S Syddjurs Spildevand A/S ("selskabet") blev stiftet den 1. januar 2009 af Syddjurs Kommune (herefter "kommunen"), som er eneaktionær i selskabet. Syddjurs Kommune

Læs mere

1.2 Interessentskabet er et kommunalt fællesskab omfattet af 60 i lov om kommunernes styrelse.

1.2 Interessentskabet er et kommunalt fællesskab omfattet af 60 i lov om kommunernes styrelse. Hovedstadens Beredskab I/S Etableringsgrundlag Bilag 1 Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166986 VEDTÆGTER FOR HOVEDSTADENS

Læs mere

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet"). 1.2 Selskabets binavne er:

VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR NAVN. 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S (Selskabet). 1.2 Selskabets binavne er: Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947 VEDTÆGTER FORS HOLDING A/S CVR-NR. 37 35 25 43 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er FORS Holding A/S ("Selskabet").

Læs mere

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38 Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 8 kommunale vandselskaber i hovedstadsområdet i én vandkoncern.

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 8 kommunale vandselskaber i hovedstadsområdet i én vandkoncern. 29. juni 2012 ITE 12/05806 /RAU/LVS/ Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af fusion mellem 8 kommunale vandselskaber i hovedstadsområdet i én vandkoncern. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

KOMMISSORIUM. 1. Baggrund. Udfordringerne i vandsektoren

KOMMISSORIUM. 1. Baggrund. Udfordringerne i vandsektoren KOMMISSORIUM Undersøgelse af muligheder for sammenlægning af de kommunalt ejede vandselskaber i Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal i

Læs mere

NOTAT vurdering af udbudsregler ved indkøb afydelser hos Ae Birk A/S

NOTAT vurdering af udbudsregler ved indkøb afydelser hos Ae Birk A/S Advokatpartnerselskab Jacob Christiansen Advokat J.nr. 302693-DJU NOTAT vurdering af udbudsregler ved indkøb afydelser hos Ae Birk A/S 1. Indledning og formål De fælleskommunale selskaber Østdeponi og

Læs mere

Særligt udvalg til forberedelse. Kommunale Forsyning A/S. Beslutningsreferat

Særligt udvalg til forberedelse. Kommunale Forsyning A/S. Beslutningsreferat Særligt udvalg til forberedelse af Halsnæs Kommunale Forsyning A/S Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 21 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Udkast 2017.07.03 Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING A/S CVR-nr. 36 48 44 38 1. SELSKABETS NAVN

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Bilag 2 DANVA høringssvar journalnummer 2015-5858 Kommentarer og spørgsmål er i det følgende markeret med Bemærkning og anført med fed rød. Ord, formuleringer eller afsnit, der foreslås udeladt er angivet

Læs mere

Udkast SAMARBEJDSAFTALE MELLEM ROSKILDE KOMMUNE ROSKILDE FORSYNING A/S. Advokataktieselskabet Horten CVR

Udkast SAMARBEJDSAFTALE MELLEM ROSKILDE KOMMUNE ROSKILDE FORSYNING A/S. Advokataktieselskabet Horten CVR Udkast SAMARBEJDSAFTALE MELLEM ROSKILDE KOMMUNE OG ROSKILDE FORSYNING A/S Advokataktieselskabet Horten CVR 16997404 BILAGSFORTEGNELSE Side 2 Bilag 3.2 Retningslinjer for Serviceselskabets varetagelse af

Læs mere

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER

NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Advokat Lise Lotte Hjerrild Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. «Sagsnr» Den 16. januar 2013 NORDVAND-KONCERNEN NOTAT OM VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER Den 10.

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Bilag 1 AFTALETILLÆG NR. 3 TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å-SYSTEMET MELLEM

Bilag 1 AFTALETILLÆG NR. 3 TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å-SYSTEMET MELLEM Bilag 1 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166579 AFTALETILLÆG NR. 3 TIL AFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN

Læs mere

NOTAT OM KOMMUNALE SELSKABERS MULIGHED FOR AT DRIVE AFFALDSVIRKSOMHED I ODENSE KOMMUNE

NOTAT OM KOMMUNALE SELSKABERS MULIGHED FOR AT DRIVE AFFALDSVIRKSOMHED I ODENSE KOMMUNE Horten Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 158247 8. februar 2013 NOTAT OM KOMMUNALE SELSKABERS MULIGHED FOR AT DRIVE AFFALDSVIRKSOMHED

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR GREVE RENOVATION A/S CVR-nr. 32 26 85 36 1. SELSKABETS

Læs mere

Takstdifferentiering inden for vand og spildevand

Takstdifferentiering inden for vand og spildevand Takstdifferentiering inden for vand og spildevand Indlæg på temadag Fagre nye vandsektorlov 9. marts 2016 Betalingslovens 3 uddrag Stk.1. Spildevandsforsyningsselskabet fastsætter en gang årligt differentierede

Læs mere

OVERSIGT OVER ÆNDRINGER SOM FØLGE AF NYE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR VAND

OVERSIGT OVER ÆNDRINGER SOM FØLGE AF NYE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR VAND Horten Advokat Klavs V. Gravesen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 161382 OVERSIGT OVER ÆNDRINGER SOM FØLGE AF NYE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR VAND DRAGØR 1. BAGGRUND

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 12 Bilag 2 Selskabskonstruktion og ejerforhold 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 36 92 83 19 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 27078672 1. Anbefaling

Læs mere

Gennem fusion mellem vandselskaber til større enheder vil der kunne opnås konsolidering og robusthed til at kunne imødegå disse udfordringer.

Gennem fusion mellem vandselskaber til større enheder vil der kunne opnås konsolidering og robusthed til at kunne imødegå disse udfordringer. Udkast til kommissorium Undersøgelse af muligheder for formelt samarbejde/fusion af de kommunalt ejede vandselskaber i Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Furesø, Hørsholm, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk,

Læs mere

Lyngby -Taarbæk Forsyning A/S Direktionen Journal nr.: Dato: Skrevet af: PPL. Notat om Vandsektorlovens konsekvenser for Mølleåværket (MV).

Lyngby -Taarbæk Forsyning A/S Direktionen Journal nr.: Dato: Skrevet af: PPL. Notat om Vandsektorlovens konsekvenser for Mølleåværket (MV). Lyngby -Taarbæk Forsyning A/S Direktionen Journal nr.: Dato: 1.9.2010 Skrevet af: PPL Notat om Vandsektorlovens konsekvenser for Mølleåværket (MV). Som følge af overvejelserne om udskillelse af renseanlæg

Læs mere

UDKAST AFTALETILLÆG NR. 1 TIL SAMARBEJDSAFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å. 29.

UDKAST AFTALETILLÆG NR. 1 TIL SAMARBEJDSAFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES UDNYTTELSE AF KAPACITETEN I HARRESTRUP Å. 29. UDKAST 29. januar 2015 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 162781 AFTALETILLÆG NR. 1 TIL SAMARBEJDSAFTALE AF 10. JUNI 2014 OM FÆLLES

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 18 Bilag 7 Bestyrelse og direktion 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning og

Læs mere