LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN."

Transkript

1 LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. Belægningen anvendes i dag mest til parkeringspladser, torve, overkørsler, korte vejstrækninger i bykerner og private anlæg m.v. Brolægning af chaussésten laves med retvinklede, terningeformede sten, med en sidelinie på 8-12 cm. Stenene ligges med håndkraft i forbandt på et bæredygtigt underlag i et tyndt lag sand, grus eller mørtel. Metoden blev første gang brugt på Sjælland i starten af år Efter mange gode erfaringer blev brolægningen kort efter brugt over hele landet som solid landevejs- og gadebelægning, idet belægningens varighed, selv under stærk færdsel, var mere end 25 år. I dag anvendes metoden dog kun i begrænset omfang, da nutidens krav om mere jævne og lyddæmpende belægninger til motoriserede køretøjer ikke kan honoreres af brolægning. Forslag til grus, sand og andet fundament. Læggevejledning Hvordan sættes stenene korrekt. Buesætning Det mest anvendte mønster. Buesætning m. midte Retningen skifter i center, for at markere vejmidten. Tværsætning Til fyldning langs bagkanten af fortove m.v. Diagonalsætning Bruges til simple og stilrene vejbelægninger. V-sætning Bruges til vejbelægninger med behov for midterlinie Påfuglemønster Anvendes hvor dekorativ belægning ønskes. Fundamentet for chaussésten skal være solidt, for at dæklagets styrke kan komme til sin ret. Det består normalt af 15 cm beton i en blanding af 1:4:7 eller cm hårdt komprimeret stabilgrus (alt efter trafikmængden og vægten). Når fundamentet er tørt eller vibreret, påfyldes cirka 5-6 cm fint grus eller sand til at ligge stenene i. Til begrænsning af chausséstenene bruges normalt kantsten i granit, som rækker et stykke ned i selve fundamentet. Det er dog ganske udbredt at der bruges en række ekstra store cm høje chaussésten langs kanterne. Disse skal dog yderligere sikres på den vandrette led med minimum 1 m stabilgrus for at undgå skred.

2 Læggevejledning Når fundamentet/underlaget er komprimeret (gøres normalt ved vibrering), sættes chausséstenene i cirka 5-6 cm fint grus eller sand. Overfladen bør nu være afrettet efter den profil, som den færdige belægning skal have. Sandet eller gruset hvori stenene sættes skal være grovkornet, men må dog ikke indeholde sten over 5 mm. Stenene sættes herefter i det 5-6 cm tykke lag. Når stenene er færdiglagt, komprimeres gruslaget, således at belægningen kan få den maksimale overfladefasthed. Efter komprimeringen bør der maksimum være 3 cm mellem chaussésten og fundament. Komprimeringen kan udføres manuelt ved at hver sten stødes fast med et let stempel eller maskinelt med en vibrator e. lign. Stene kan stødes/vibrereres flere gange for at opnå maksimal effekt. Efter hver stødning efterfyldes med grus eller sand. Såfremt men brolægger chaussésten på større områder, kan man med fordel behandle hele fladen med tromle. Man vandrer med høj hastighed, for at gruslaget under stenene gennemblødes. Herved bliver gruslaget levende og forskyder sig under tromlens tryk, og derfor fæstner både højt- og lavtliggende sten. Man gentager tromlingen indtil hele belægningen har opnået en ensartet fasthed. Buesætning Den normale buesætning er en af de mest udbredte forbandter til chaussébelægninger. Stenene sættes efter cirkelbuer, der skærer hinanden i en vinkel på 90 grader. Forbandtet er dekorativt, men har desværre den mangel, at fugernes tykkelse vil variere i de forskellige punkter af tværsnittet. Dette kan dog undgås ved at anvende trinvis større sten hen mod midten af buen. For at opnå en pæn færdig belægning er det derfor nødvendigt at have chaussésten i forskellige størrelser. Buelængden (korden i cirkelbuen) skal normalt være fra 100 cm til 150 cm. Pilhøjden i buen skal være 1/5 af buens korde. Som man kan se af illustrationen, afsluttes normalt med en halvbue. Dette gøres for at undgå for mange smighugninger på stenene. Bredden af stenen i buemidten bliver højden på skiftegangen (H), som skal være den samme hele vejen hen over buen. Hjertestenen (den sten som ligger og forbinder to buer) vil derfor have et diagonalmål, der er det samme som højden på stenen i buemidten. Mål derfor altid hjertestenene på deres diagonalmål. Stene sættes så afstanden mellem studsfugerne helst ikke bliver under 1/3 af stenlængden. Af hensyn tril forbandtet er der nødvendigt at indlægge springere (springere er sten, hvis længde er under 1/2 normal stenlængde.

3 Buesætning med markering af midte Denne sætning anvendes, pga. den praktiske skillelinie, til kørebaner, hvor der er behov for at vise to eller spor. Buesætningen kræver som andre buesætninger, at stenstørrelsen varierer med 3-4 cm. Tværsætning Sætningen benyttes ikke meget til kørebanesætning, men mere til udfyldning langs bagkanten af fortove m.v. Denne sætning kræver nogenlunde ensartede sten. Kan også bruges til smalle stier og diverse adskillelser i grønne anlæg m.v.

4 Diagonalsætning Bruges til smalle stræder og veje, hvor der ikke er behov for vejmidte. Diagonalsætningen forudsætter også, at man har mange små ensartede sten til rådighed. For at undgå smighugninger langs rendesten afsluttes normalt med en halvbue langs rendestenene. V-Sætning Bruges ofte i stræder og på veje, hvor der er brug for at vise vejmidten. Sætningen pryder mere end en normal diagonal sætning, men er også mere tidskrævende at udføre. V-sætningen forudsætter ligeledes at man har mange små ensartede sten til rådighed. Som ved diagonal sætning afsluttes her også med en halvbue mod rendestenene. Påfuglemønster

5 Illustrationen viser påfulgemønsteret, hvor pilhøjden er 1/3 korde. Påfulgemønsteret bruges normalt på pladser m.v., hvor der ønskes en speciel dekorativ effekt i belægningen. Påfuglemønster med pilhøjde på 1/2 korde Sætningen udføres med halvcirkelbuer, som udgår fra buemidten af den foranliggende bue. Hver cirkeldel udfyldes med chaussésten, der sættes i cirkelbuer. Den sten, som støder til hovedbuen skal så vidt muligt forblive vinkelret. For at undgå den spidse samling af buerne over midten, kan man lade stenene i enderne af de store buer samles, så der undgås for mange tilskæringer. Dette vil dog sløre mønsterets karakter i mindre omfang. Påfuglemønster med pilhøjde på 1/3 korde Ønsker man ikke de spidse samlinger og hugninger, kan man forskyde buerne. Derfor vil centrum for en given bue ligge være placeret under toppen af den foranliggende bue. Buens korde sættes = 2*R (R=buens radius), hvorefter man sænker centrum af buen til 1/3 R under toppen af den foranliggende bue. Buens pilhøjde vil derfor blive 2/3 R eller 1/3 korde. Den samlede højde på buen vil derfor blive formindsket til 2/3 af en fuld bue. Man opnår herved en sætning uden spidse fuger og hugninger, samtidig med at man beholder påfuglemønsterets skønhed. Sætningen i hvert felt udføres i det første mønster med chaussésten, der sættes i cirkelbuer. Disse skal støde til hovedbuen, som så vidt muligt bliver vinkelret. Påfuglemønster med pilhøjde på 1/4 korde Man kan yderligere sænke centrum, for at opnå en endnu fladere bue. Sænkes centrum af buen med 1/2 radius under toppen af den foranliggende bue, får man en bue, hvor pilhøjden er 1/4 korde. Den samlede højde på buen vil derfor blive formindsket til 1/2 af en fuld bue. Sætningen i hvert felt udføres i det første mønster med chaussésten, der sættes i cirkelbuer. Disse skal støde til hovedbuen, som så vidt muligt bliver vinkelret.

6 LÆGGEVEJLEDNINGER - BROSTEN. Ved almindelig brolægning sættes brostenene i skifter, hvad enten det gælder tværsætning, diagonalsætning eller anden form for sætning. Stenene bør inden sætningen sorteres efter bredde, således at alle sten i samme skifte bliver lige brede. Stenene sættes med en overhøjde på 5-8 cm, samtidig med at der sørges for en grundig foring. Har man sten med forskellig højde, skal man på trods af en grundig foring sortere stenene efter højde, således at stenene i samme skifte også har samme højde. Forskellige højder på stenene kan resultere i farlige sætninger i den færdige overflade. Der er 3 regler, som bør overholdes når der vælges sten til brolægningen: 1. Sten med for store udbugninger/afrundinger skal kasseres, da fugerne på den færdige overflade ikke bør være over 1 cm. 2. Sten, hvor rodenden er meget mindre end hovedet skal også kasseres, da risikoen for at stenen vil synke er stor. Har man mange af denne type sten, kan man dog vælge at gøre en af sidefladerne til rod- eller hovedende. 3. Sten med for stor forskel på sidehøjderne skal også kasseres. Disse sten kan kæntre med tiden. Forslag til grus, sand og andet fundament. Læggevejledning Hvordan sættes stenene korrekt. Tværsætning Den mest benyttede sætning til veje m.v. Diagonalsætning Bruges til simple og stilrene vejbelægninger. Krydssætning Til vejbelægninger med behov for midterlinie. Brolægningen skal altid sættes på en underlag, som kan fordele hjultryk, der kan komme til at hvile på den enkelte sten. Fundamentet kan bestå af sand, skærver, stabilgrus eller beton. Normalt vil et fundament bestå af cm sand eller grus. Både strandsand og bakkesand kan anvendes. Sandlagets tykkelse afhænger af bundens beskaffenhed, men vil typisk udgøre cm i komprimeret/vibreret tilstand (der skal inden komprimering beregnes cirka 33% mere). På blød bund forøges tykkelsen af sand betydeligt (indtil cm) for at opnå stabil grundlag. Såfremt der ønsker endnu mere stabilitet, kan man ligge et komprimeret lag stabilgrus inden sandlaget lægges. Sandet til fundamentet skal hovedsageligt bestå af grove sandkorn med en kornstørrelse på 1-4 mm. Sandet skal være fri for sten over 5 mm, og fri for ler, kalk og organiske bestanddele.

7 Læggevejledning Stenene sættes altid med så små fuger som muligt, helst kun 0,5-1 cm. Dette bevirker at stenene vil stå mere fast, og at den færdige brolægning bliver så vandtæt som muligt. Der findes to typer brolægning, nemlig den normale brolægning og den Engelske brolægning. Normal brolægning Desuden sættes stenene med en overhøjde på 5-8 cm, og man skal sikre ved sætningen, at trykke noget af det løse sand op mod roden at det foregående skifte. Dette kaldes at "fore" stenene. Når et passende antal skifter er sat stødes hver enkelt sten i leje med håndstempel, hvorefter brolægningen stemples fast ved gentagne behandlinger med mekanisk drevne stampemaskiner. Under stødningen komprimeres sandlaget og trænger op mellem stenenes rodender. Samtidig med stødningen spredes et tyndt lag sand ud over hele brolægningen. Sandet fejes ned mellem fugerne med en normal kost eller kan også skyldes ned ved vandig. En kørebanebelægning skal som regel efterstampes et halvt og et helt år efter selve lægningen. En brolægning på sandfundament bliver aldrig holdbar i form. Derfor kan det ikke undgås, at enkelte sten, der tilfældigt er svagt funderet, køres ned og derfor skaber ujævnheder eller huller i belægningen. Desuden kan stenene have tendens til at vælte lidt imod den fremherskende køreretning. Kørebanebrolægningen anvendes derfor ikke meget mere ved nyanlæg af veje og gader. For at opnå en mere jævn og solid kørebane, kan man sætte stenene i tyndt sandlag oven på en cm tykt betonfundament. Fugerne udfyldes herefter med cementmørtel eller asfalt, og må efter svenske forskrifter ikke være mere end 2 cm bredde. Engelsk brolægning Ved "Engelsk brolægning" sættes brostenene på et fundament af beton, som nævnt ovenfor. Stenene sættes i et 5-10 cm tykt lag af en tør blanding af cement og sand. Nør en passende strækning er sat, vandes kørebanen rigeligt, så det underliggende mørtellag gennemblødes, hvorefter kørebanen lades i ro indtil mørtelblandingen er færdighærdet. Kørebaner af denne art er særdeles holdbare. Desværre har holdbarheden også sin pris, da man pga. hårdheden i fundamentet normalt kan mærke og høre meget tung trafik i husene langs kørebanen. Hvor det gælder om at skaffe lyddæmpende trafik og kørebane, egner denne type belægning sig derfor ikke. Tværsætning Bruges til stræder og veje, hvor der ikke er behov for vejmidte.

8 Tværsætningen forudsætter, at man har mange ensartede sten til rådighed. Ved denne type sætning afsluttes lægningen først helt ude langs rendestenene. Diagonalsætning Bruges til stræder og veje, hvor der ikke er behov for vejmidte. Diagonalsætningen forudsætter også, at man har mange ensartede sten til rådighed. Ved denne type sætning afsluttes mønsteret først helt ude langs rendestenene. Krydsætning Bruges ofte i stræder og på veje, hvor der er brug for at vise vejmidten. Sætningen pryder mere end en normal diagonal sætning, men er også mere tidskrævende at udføre. Krydssætningen forudsætter ligeledes at man har mange ensartede sten til rådighed. Som ved diagonal sætning afsluttes mønsteret også her helt ude ved rendestenene.

9 LÆGGEVEJLEDNINGER - PIKSTEN. Markstensbelægning, også kaldet knoldebro, anvendes ikke meget mere til gadebelægninger. Endnu findes belægningerne dog i ældre byer ligesom enkelte gamle gårdspladser er befæstede med piksten/marksten. Belægningen anvendes nu mest til gårdspladser og åbne offentlige pladser, hvor man ud fra et synspunkt vil have en speciel karakter, og hvor kravet om en jævn overflade er underordnet. Forslag til grus, sand og andet fundament Læggevejledning Hvordan sættes stenene korrekt. Normalt vil et fundament bestå af cm sand eller grus. Både strandsand og bakkesand kan anvendes. Sandlagets tykkelse afhænger af bundens beskaffenhed, men vil typisk udgøre cm i komprimeret/vibreret tilstand (der skal inden komprimering beregnes cirka 33% mere). På blød bund forøges tykkelsen af sand betydeligt (indtil cm) for at opnå stabil grundlag. Såfremt der ønsker endnu mere stabilitet, kan man ligge et komprimeret lag stabilgrus inden sandlaget lægges. Sandet til fundamentet skal hovedsageligt bestå af grove sandkorn med en kornstørrelse på 1-4 mm. Sandet skal være fri for sten over 5 mm, og fri for ler, kalk og organiske bestanddele. Læggevejledning Ved lægningen kan stenene sorteres efter størrelse, men normalt laves belægningen med sten af forskellige størrelser.

10 Inden stenene sættes, sætter man først og fremmest de såkaldte ledesten. Ledestenene sættes i den korrekte kote, og derefter udfyldes disse med mindre sten. Sætningen sker normalvis i sand, men bruger man meget små sten bør disse sættes i cementmørtel. Det er vigtigt at stenene altid sættes med rodfladen (dvs. den mest flade side) opad. LÆGGEVEJLEDNINGER - KANTSTEN. Hvor der i fortovslinien eller andre steder ønskes højdeforskelle eller adskillelser, kan man placere et bælte af kantsten. Kantsten sættes i en trekantstøbning af beton (betonblanding med nødde- eller ærtesten foretrækkes) med mindst 10 cm understøbning. for at opnå langvarig stabilitet skal bagstøbningen skal være mindst 15x15 cm og forstøbningen skal være mindst 10x10 cm. Hele kantsten strækningen skal fremstå som sammenhængende enheder, og må derfor ikke have en fugeafstand på mere 6 mm. For kløvet granit, som er grovere i hugningerne kan man acceptere fugebredder på helt op til 12 mm. Det er meget vigtigt at bemærke, at ingen tilhuggede kantsten må være under 50 cm i længden.

11 LÆGGEVEJLEDNINGER - TRAPPER. Hvor der i fortovslinien eller andre steder findes store højdeforskelle, klan det blive nødvendigt af lave trapper. illustrationen viser en trappe med forkant af kantsten og trinflader af chaussésten. For at en trappe skal være behagelig at gå på, er der visse regler, som bør overholdes. En gammel regel siger: At i en trappe skal 2 stigninger + 1 grund være cirka 63 cm (en gennemsnitlig skridtlængde). Selv om man overholder denne regel, kan trappen godt blive stejl. Indenfor boligbyggeri regner man med, at udvendige trapper ikke må have en hældning på over 30 grader i forhold til vandret plan. En hældning på 30 grader svarer til at stigningen er 16 cm og at grunden (trappetrinnet) er cirka 31 cm. forkanten. For af lede regnvand bort fra trinnene skal trinfladen falde mod forkanten. Faldet bør ikke være under 30 promille (svarende til et fald på 3 cm pr. løbende meter). Det betyder at et normalt trappetrin skal falde med cirka 1 cm fra bagkanten til En god solid trappe kan udføres ved at lægge forkanten (stødtrinnet) af kantsten, enten kløvede eller vinkelkantsten. Den øvrige del af trappen udfyldes med chaussésten, der sættes som langskifter (tværsætning).

LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN.

LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. Belægningen anvendes i dag mest til parkeringspladser, torve, overkørsler, korte vejstrækninger i bykerner og private anlæg m.v. Brolægning af chaussésten laves med retvinklede,

Læs mere

og der etableres asfaltrampe 1:10. Se standardtegning nr. 113/2001

og der etableres asfaltrampe 1:10. Se standardtegning nr. 113/2001 Slidlag Stabilt grus Bundsikring 10 a 10 cm 30 Sættemateriale jordfugtig beton med min. styrke på 15 MN/m² og sætmål 0-3 15-20 10-15 20-30 FORBRUG: 150-200 liter pr. lbm kantsten, med tilslagsmateriale

Læs mere

Elementbeskrivelser: Brolægning Brolægnings-faggruppen 15-08-2011 UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: Brolægning Brolægnings-faggruppen 15-08-2011 UDBUD 2012 BR01 KANTSTEN Kantsten er kantbegrænsning af forskellige materialer, der sættes for at markere grænser eller markere niveauforskelle mellem fortov, cykelsti, kørebane, rundkørsler, midterrabat og/eller

Læs mere

BELÆGNINGSFRAKTIONEN DANSK BETON INDUSTRIFORENING. Betontrapper

BELÆGNINGSFRAKTIONEN DANSK BETON INDUSTRIFORENING. Betontrapper BELÆGNINGSFRAKTIONEN DANSK BETON INDUSTRIFORENING Betontrapper Der udføres trapper overalt, både på offentlige og private arealer. Ved brug af betontrapper er mulighederne for at variere former, farver

Læs mere

Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. Flisegang med lys

Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. Flisegang med lys Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. LeT svært Sværhedsgrad: Det er kun middelsvært at lægge en ordentlig flisegang. Men det er til gengæld hårdt arbejde,

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

Konstruktion af SEGMENTBUE I MURVÆRK.

Konstruktion af SEGMENTBUE I MURVÆRK. Konstruktion af SEGMENTBUE I MURVÆRK. Murerviden.dk - 1 - RE Forudsætninger. Segmentbuens endepunkt i overkant sten Stander Overkant segmentbue i lejefuge Vederlag Pilhøjde Det er nødvendigt at kende visse

Læs mere

Betontrapper BELÆGNINGSGRUPPEN

Betontrapper BELÆGNINGSGRUPPEN Betontrapper BELÆGNINGSGRUPPEN Der udføres trapper overalt, både på offentlige og private arealer. Ved brug af betontrapper er mulighederne for at variere former, farver og overflader store. Dette skyldes,

Læs mere

Betontrapper Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening

Betontrapper Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening Betontrapper Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening Betontrapper - gode og holdbare løsninger Der udføres trapper overalt, både på offentlige og private arealer. Ved brug af betontrapper er

Læs mere

Elementliste brolægning:

Elementliste brolægning: Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 6 Elementliste brolægning: Element Kantsten Brosten og chaussesten Fliser Betonbelægningssten Trapper Svingsten Græsarmering Vandrender Element-nr. BR1 BR2 BR3

Læs mere

GOD IDÉ Rund terrasse med firkantede felter er en anderledes løsning med spændende grafisk effekt.

GOD IDÉ Rund terrasse med firkantede felter er en anderledes løsning med spændende grafisk effekt. Terrasse. Giv terrassen den rette hældning. Fast bund under stenene. Gruset rettes af 4. Læg sten og fliser Rund terrasse med firkantede felter er en anderledes løsning med spændende grafisk effekt. Blomsterbedet

Læs mere

Anlægteknik. Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald

Anlægteknik. Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald Anlægteknik Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald 1 Markering af området Området hvor der skal lægges fliser markeres med stikkere eller træpløkke Husk at lægge 20 25 cm til i hver side,

Læs mere

Overkørsler. Regler for udførelse og vedligeholdelse

Overkørsler. Regler for udførelse og vedligeholdelse Overkørsler Regler for udførelse og vedligeholdelse 1 Istandsættelse af overkørsel. Arbejder i forbindelse med eventuel forstærkning og vedligeholdelse skal ejeren udføre hurtigst muligt, dog senest 14

Læs mere

Adgange. Regler for udførelse og vedligeholdelse

Adgange. Regler for udførelse og vedligeholdelse Adgange Regler for udførelse og vedligeholdelse 1 Istandsættelse af adgang Arbejder i forbindelse med eventuel forstærkning og vedligeholdelse skal ejeren udføre hurtigst muligt, dog senest 14 dage efter

Læs mere

Elementliste brolægning:

Elementliste brolægning: Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 7 Elementliste brolægning: Element Kantsten Brosten og chaussesten Fliser Betonbelægningssten Trapper Svingsten Græsarmering Vandrender Element-nr. BR1 BR2 BR3

Læs mere

Sten og fliser. Chaussésten & mosaiksten

Sten og fliser. Chaussésten & mosaiksten KÆMPE GUIDE Sten og fliser GRANIT Granit er en hård stenart, der består af en blanding af forskellige mineraler. Da blandingsforholdet mellem mineralerne svinger, varierer farven også. Fra mørkegrå over

Læs mere

Danfast er et brugsklar fugemateriale til faste fuger og anvendes fx til:

Danfast er et brugsklar fugemateriale til faste fuger og anvendes fx til: Danfast antracit Danfast antracit Danfast er et brugsklar fugemateriale til faste fuger og anvendes fx til: Terrasser Gangstier Indkørsler Nye/ældre belægninger Belægninger af beton/natursten 2-15 mm fugebredde

Læs mere

Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten

Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten rc-beton.dk BUNDOPBYGNING FORSLAG TIL OPBYGNING AF BÆRELAG MV. BÆRELAG Let trafik Max én lastbil pr. dag Ved brug af en pladevibrator på ca.

Læs mere

Vandgennemtrængelige belægninger

Vandgennemtrængelige belægninger Vandgennemtrængelige belægninger Hvad er vandgennemtrængelige belægninger? En vandgennemtrængelig eller permeabel belægning er en belægning, der ved hjælp af større knaster på belægningen tvinger større

Læs mere

Kantsten og Trappetrin

Kantsten og Trappetrin En stærk dansk belægningsløsning Kantsten og Trappetrin - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Albertslundkantsten. Forside: Fortovskantsten. Rabatkantsten. Bagside: Albertslundkantsten. IBF

Læs mere

Halvcirkelbue i Autocad murerviden.dk. Murerviden.dk - René Eriksen. Fri brug af materialet. Materialet må ikke videresælges.

Halvcirkelbue i Autocad murerviden.dk. Murerviden.dk - René Eriksen. Fri brug af materialet. Materialet må ikke videresælges. Side 1 Det færdige resultat: Spændevide / åbning = 972 mm Stikhøjde = 108 mm Side 2 Hent og åbn en passende skabelon(bueøvelse- hf4.020 - halvcirkelbue.dwg). Tegn / indsæt højdemål. Tegn overkant halvcirkelbue

Læs mere

Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten

Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten Vejledning til nedlægning og vedligeholdelse af belægningssten www.rc.dk Med venlig hilsen 1 Bundopbygning Forslag til opbygning af bærelag mv. bærelag Let trafik Max én lastbil pr. dag Ved brug af en

Læs mere

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder.

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Asfaltreparationer Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Maj 2003 Belægningsreparation - asfalt Teknisk Forvaltning har i de forløbne år set stærkt varierende lappeløsninger

Læs mere

STØTTEMURE. www.rc-beton.dk

STØTTEMURE. www.rc-beton.dk STØTTEMURE www.rc-beton.dk Velkommen til RC Betons store program af kvalitetsprodukter. RC Beton er en af landets største leverandører af støttemursprodukter og vil levere den bedste service og kvalitet

Læs mere

En stærk dansk belægningsløsning. Holmegaardsten. - specialprodukter. - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

En stærk dansk belægningsløsning. Holmegaardsten. - specialprodukter. - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes En stærk dansk belægningsløsning Holmegaardsten - specialprodukter - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Produkt IBF Holmegaardserien består, udover normalsten, af et bredt udvalg af specialsten

Læs mere

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007 REGULATIV for udførelse af overkørsler i Hørsholm Kommune Gældende fra 29. oktober 2007 Indledning Under henvisning til lov om offentlige veje og lov om private fællesveje bestemmes herved, at overkørsler

Læs mere

Regulativ for overkørsel og gående adgang til privat grund

Regulativ for overkørsel og gående adgang til privat grund Regulativ for overkørsel og gående adgang til privat grund Indhold Generelt... 3 Formål... 3 Definition... 4 Almindelige bestemmelser... 4 Rendestensbrønde... 5 Ansøgning om overkørsel... 5 Særlige forhold...

Læs mere

PLANSILOELEMENTER Agro og industri. rc-beton.dk

PLANSILOELEMENTER Agro og industri. rc-beton.dk PLANSILOELEMENTER Agro og industri rc-beton.dk RC PLANSILO ET KOMPLET SILOSYSTEM Med plansiloer fra RC Beton fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri. Her er der tænkt på alle

Læs mere

www.kantdesign.dk En virksomhed der skaber nytænkning inden for Kanter og Havedesign

www.kantdesign.dk En virksomhed der skaber nytænkning inden for Kanter og Havedesign Beskrivelse af in situ støbte kanter fra KantDesign Præstø d. 12-12-2011 Betonkanterne fra KantDesign støbes direkte på underlaget, derfor er forberedelse af underlaget vigtig. For at undgå frostskader,

Læs mere

Tegl-leverandøren. belægningsklinker og havetegl

Tegl-leverandøren. belægningsklinker og havetegl Tegl-leverandøren belægningsklinker og havetegl 2 Gå på tegl Tegl er det naturlige valg til alle former for belægninger. Belægningsklinkers og havetegls farvespil, som skyldes brænding ved høje temperaturer,

Læs mere

NCC Profilbeton. Kantsten på forkant med tiden

NCC Profilbeton. Kantsten på forkant med tiden NCC Profilbeton Kantsten på forkant med tiden 2 Mobil støbning af kantsten NCC Profilbeton er den nye løsning, der afløser traditionelle kantsten. NCC Profilbeton er kantsten, der lægges, armeres og støbes

Læs mere

DANFUGESTENMEL. www.danfugesand.dk. Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger

DANFUGESTENMEL. www.danfugesand.dk. Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger DANFUGESTENMEL www.danfugesand.dk Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger Begræns ukrudtet miljøvenligt og naturligt Næsten for godt til at være sand

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Anvendelse af forskellige reparationsmetoder på vejnettet

Anvendelse af forskellige reparationsmetoder på vejnettet Ole Olsen Fagkoordinator Vejdirektoratet, Driftsafd. Syddanmark oo@vd.dk www.vejdirektoratet.dk Bjarne Bo Jensen Produktchef NCC Roads A/S bbj@ncc.dk www.ncc.dk Anvendelse af forskellige reparationsmetoder

Læs mere

Inspiration Monteringsvejledning. Monotec gabioner - løsninger der bare holder

Inspiration Monteringsvejledning. Monotec gabioner - løsninger der bare holder Inspiration Monteringsvejledning Monotec gabioner - løsninger der bare holder Få mere inspiration på vores hjemmeside www.byggros.com under referencer Systemet Monotec sikrer optimalt resultat Hele princippet

Læs mere

Inspiration Monteringsvejledning. Monotec gabioner - løsninger der bare holder

Inspiration Monteringsvejledning. Monotec gabioner - løsninger der bare holder Inspiration Monteringsvejledning Monotec gabioner - løsninger der bare holder Få mere inspiration på vores hjemmeside www.byggros.com under referencer Systemet Monotec sikrer optimalt resultat Hele princippet

Læs mere

Denne entreprise omfatter samtlige arbejds- og materialeydelser ved udførelse af vejistandsættelse af Grundejerforeningen PILEGAARDEN s veje.

Denne entreprise omfatter samtlige arbejds- og materialeydelser ved udførelse af vejistandsættelse af Grundejerforeningen PILEGAARDEN s veje. BYGHERRE Grundejerforeningen PILEGAARDEN SAG PIL 1-2011 BYGGESAGSBESKRIVELSE 3. DEL DATO 22. SEPTEMBER 2010 3.1. Orientering Denne entreprise omfatter samtlige arbejds- og materialeydelser ved udførelse

Læs mere

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Egnede undergulve er trapper af træ, sten, cement (priemet), metal og andre hårde, faste underlag. Underlaget skal være i henhold til VOB, DIN 18 365. Trappetrinnets

Læs mere

Installation Regn- og

Installation Regn- og Installation Regn- og Installation af Uponor kloakrørssystem PVC skal udføres i henhold til nedenstående Uponor-vejledning. 1. Ved afkortning af rør anvendes en fintandet sav eller en rørskærer. Røret

Læs mere

Teknisk beskrivelse af og konsekvenser for valg af vejbelægning

Teknisk beskrivelse af og konsekvenser for valg af vejbelægning NOTAT (Bilag 2 til UTM 08APR08) Lejre Kommune Lyndby Gade 19, Lyndby Postboks 51 4070 Kirke Hyllinge T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Nawzad Marouf Ejendom & Anlæg D 4646 4933 E nama@lejre.dk Teknisk

Læs mere

UDENDØRS FUGER 04/2014 UDENDØRS FUGER. Fakta, udførelse og vedligehold

UDENDØRS FUGER 04/2014 UDENDØRS FUGER. Fakta, udførelse og vedligehold UDENDØRS FUGER 04/2014 UDENDØRS FUGER Fakta, udførelse og vedligehold Smukke udendørsrum Værdien af det udendørs rum I Danmark gør vi generelt meget ud af vores boliger og udendørs arealer. Vi skaber hyggelige,

Læs mere

Produkt. Anvendelse. Kvalitet

Produkt. Anvendelse. Kvalitet Vejledning Danblok Produkt IBF Danblokke er en spændende støtte/støjmursblok, der tillader høje muropbygninger. Danblokken har en stor affasning som er med til at give den færdige mur en smuk og tidløs

Læs mere

INSPIRATION MERE END BARE BETON

INSPIRATION MERE END BARE BETON INSPIRATION MERE END BARE BETON Montebello med Nordisk blanding Chaussésten MERE END BARE BETON Farum Beton byder velkommen til et nyt år, med masser af inspiration til udendørs hygge. Der er flere klassikere,

Læs mere

VEJVEDLIGEHOLDELSE I MUNKENS KLIT NORD.

VEJVEDLIGEHOLDELSE I MUNKENS KLIT NORD. VEJVEDLIGEHOLDELSE I. Vejene i Munkens Klit Nord er private fællesveje. Ved private fællesveje er det den enkelte grundejer, skal holde vejen i god og forsvarlig stand i forhold til færdslens art og omfang,

Læs mere

Standarder for Registreringer af Fortove i Fåborg Midtfyn Kommune

Standarder for Registreringer af Fortove i Fåborg Midtfyn Kommune Standarder for Registreringer af e i Fåborg Midtfyn Kommune : Liste over observationer, værste observation vil være afgørende for strækningens samlede klasse Spring mellem fliser indbyrdes, belægning m.v.

Læs mere

PLANSILO Systembrochure

PLANSILO Systembrochure PLANSILO Systembrochure www.rc.dk Et stærkt system RC plansiloelementer er komplette silosystemer Med plansiloer fra RC Betonvarer fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri, hvor

Læs mere

Vedligeholdelse og istandsættelse af fællesvejen

Vedligeholdelse og istandsættelse af fællesvejen Vedligeholdelse og istandsættelse af fællesvejen 1 Indhold 1. Formålet med dokumentet... 3 2. Baggrund... 3 3. Referencer... 3 4. Istandsættelse af stamvejen Sommer 2018... 4 5. Gældende retningslinjer

Læs mere

1

1 1 www.staby-fliser.dk FLISER MODUL 30 Fliser 30 x 30 30 x 30 x 6 Grå, Sort, Farvemix, Solgul og Gyldenmix Fliser 30 x 60 30 x 60 x 6 30 x 60 x 8 Fliser 30 x 90 30 x 90 x 8 30 x 90 x 10 2 www.staby-fliser.dk

Læs mere

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven.

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven. Mål!-væg Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjee i haven. 1 Indledning Målvæggen er klassikeren for alle fodboldfans. Vi viser dig en model i stabil Birk-multiplex, som kan adskilles

Læs mere

Instruktioner til spor

Instruktioner til spor Instruktioner til spor Indhold Introduktion... 2 Generelle sikkerheds regler... 2 Leverede enheder... 3 Ting du selv skal huske... 3 Anbefalet værktøj... 3 Landskabs forberedelser... 4 Samling af sporsektioner...

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

Monotec gabioner. - løsninger der bare holder. Inspiration Monteringsvejledning

Monotec gabioner. - løsninger der bare holder. Inspiration Monteringsvejledning Monotec gabioner - løsninger der bare holder Inspiration Monteringsvejledning 1 Monotec Gabioner Systemet Monotec sikrer optimalt resultat Princippet med brug af gitre, som sammenholdes med de specielle

Læs mere

Brolægning og belægningsarbejder

Brolægning og belægningsarbejder Dansk standard DS 1136 3. udgave 2013-06-21 Brolægning og belægningsarbejder Paving works DS 1136 København DS projekt: M261913 ICS: 93.080.20 Første del af denne publikations betegnelse er: DS, hvilket

Læs mere

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove Ingholt Consult Rådgivende Ingeniørfirma ApS Christian X Alle 168 2800 Kongens Lyngby Tlf. 45880633 Fax 45880684 Grundejerforeningen Danas Park Husum Tilstandsrapport for veje og fortove Dato: 27.04.2012

Læs mere

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN.

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. Til grundejerforeninger, vejlaug m.m. Teknisk Forvaltning Park- og Vejafdelingen NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. BESIGTIGELSE

Læs mere

Inspiration til spændende omgivelser

Inspiration til spændende omgivelser Inspiration til spændende omgivelser MARMORKUNST & BETONVARER Belægningssten Farver: Grå Rød Sort Brun Sandfarvet Gul Gråmix Rødmix Brunmix Gulmix Trefarvet Antal/m 2 Vægt kg/stk indhold/ palle Herregårdssten,

Læs mere

Hvis du leder efter et billigt haveskur,

Hvis du leder efter et billigt haveskur, Den overdækkede hyggekrog giver skuret en ekstra dimension. Med plads til alle havens redskaber og en hyggekrog oven i købet overgår dette solide haveskur langt de skure, du kan købe dig til. Den solide

Læs mere

Belægningssten. www.rc-beton.dk

Belægningssten. www.rc-beton.dk Belægningssten www.rc-beton.dk RC Beton er blandt landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til

Læs mere

Lægning af betonfliser og -belægningssten

Lægning af betonfliser og -belægningssten Lægning af betonfliser og -belægningssten BELÆGNINGSGRUPPEN Lægning af fliser og belægningssten Belægninger med betonfliser eller -belægningssten kan holde i mange år, normalt 20-30 år. Dette er under

Læs mere

Forebyg ukrudt i fuger Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening

Forebyg ukrudt i fuger Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening Forebyg ukrudt i fuger Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening Copyright. Eftertryk ikke tilladt Minimering af ukrudt mellem belægningssten og fliser Uhensigtsmæssig projektering, manglende

Læs mere

Murafslutninger Ved fritstående mure er det vigtigt, at murværkets overside beskyttes mod nedbør.

Murafslutninger Ved fritstående mure er det vigtigt, at murværkets overside beskyttes mod nedbør. Murafslutninger Ved fritstående mure er det vigtigt, at murværkets overside beskyttes mod nedbør. Murafslutning med tegltagsten Ved afslutning med tegltagsten kan følgende fremgangsmåde anbefales: Tagstenene

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

Så gennemført kan det gøres med betonbelægninger!

Så gennemført kan det gøres med betonbelægninger! Så gennemført kan det gøres med betonbelægninger! Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening Viborg Politigård - et studie i design og anvendelse af betonbelægninger Viborgs nye politigård blev

Læs mere

Scotchprint Graphics Fortovsreklame. Guide til montage overflader

Scotchprint Graphics Fortovsreklame. Guide til montage overflader Scotchprint Graphics Fortovsreklame Guide til montage overflader Dette dokument viser nogle typiske udendørs overflader og en vurdering af om overfladen er velegnet til brug af Scotchprint Graphics Fortovsreklame.

Læs mere

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering 1 Skitse set fra oven A: bredden på udsparingen skal være 78,5 cm, dybden skal være 10,5 cm. B: længden på betondækket er afhængig af køretøjets længde, se

Læs mere

Akkordprisliste for Brolægning. Dansk Byggeri. I tilslutning til overenskomsten mellem. Og Fagligt Fælles Forbund

Akkordprisliste for Brolægning. Dansk Byggeri. I tilslutning til overenskomsten mellem. Og Fagligt Fælles Forbund Akkordprisliste for Brolægning 2018 I tilslutning til overenskomsten mellem Dansk Byggeri Og Fagligt Fælles Forbund 1 Priserne i denne akkordprisliste er gældende fra 1. marts 2018 og indtil 28. februar

Læs mere

Rapport. over de arkæologiske undersøgelser, i forbi delse med nedlægge se af fjernvarmerør i Fruegade, Slagelse. 6.- 7. og 10.-11. juni 1996.

Rapport. over de arkæologiske undersøgelser, i forbi delse med nedlægge se af fjernvarmerør i Fruegade, Slagelse. 6.- 7. og 10.-11. juni 1996. Sorø Amts Museum Al'IuøaIogllkAtlIslng ftiiiundaiii""tt. 5110. 4220Korør M.: 5S Rapport over de arkæologiske undersøgelser, i forbi delse med nedlægge se af fjernvarmerør i Fruegade, Slagelse. 6.- 7. og

Læs mere

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB Vor Frue Kirkeplads 28. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 FOTOS AF EKSISTERENDE FORHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 2 4. 9. EKSISTERENDE FORHOLD 1:200 11. Vor Frue Stræde 3. 8.

Læs mere

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL DANFUGESAND DANFUGESTENMEL Skal opbevares tørt DANFUGESAND til betonstensbelægninger DANFUGESTENMEL til betonsten, chaussesten og brostensbelægninger www.danfugesand.dk DANFUGESAND Lug ud i kemikalierne

Læs mere

Tørring. Materialelære. Friluftstørring og lagring. stabling:

Tørring. Materialelære. Friluftstørring og lagring. stabling: Tørring Friluftstørring og lagring Stabling Stabling af træ har overordentlig stor betydning for opnåelse af en god og ensartet ovntørring. Ved stablingen bør det tilstræbes at opbygge træstablen på en

Læs mere

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse

Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 8 Elementbeskrivelser - ukrudtsbekæmpelse Skemaet nedenfor viser de elementer (fra U01 U22), som er en del af det befæstede vejareal. Det er desuden angivet med

Læs mere

Rørføring. PREMANT fjernvarmerør

Rørføring. PREMANT fjernvarmerør MNT fjernvarmerør 6.230 Rørføring Der stilles ikke specielle krav til rørføringen for MNT fjernvarmerør, og røret bør overvejende udvælges på basis af ekspansionsevnen. I en normal rørføring vælges først

Læs mere

STYRKEFUGER TIL UDENDØRS BELÆGNINGER

STYRKEFUGER TIL UDENDØRS BELÆGNINGER STYRKEFUGER TIL UDENDØRS BELÆGNINGER L10 L20 L50 VEJLEDNINGER OG TEKNISKE INFORMATIONER L10 1-KOMPONENT STYRKEFUGE TIL LET TRAFIK NATUR GRÅ Til let trafikbelastning Modstår suge-/fejemaskiner Minimerer

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Hørby Kirke d. 23. maj 2011

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Hørby Kirke d. 23. maj 2011 Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Hørby Kirke d. 23. maj 2011 Hørby sogn, Tuse hrd., Holbæk amt., Stednr. 03.07.05 Rapport ved museumsinspektør Henriette Rensbro maj 2011 J.nr. 760/2011 Indhold: 1.

Læs mere

Murerviden.dk René Eriksen. Fri brug af materialet. Materialet må ikke videresælges. Side 1

Murerviden.dk René Eriksen. Fri brug af materialet. Materialet må ikke videresælges. Side 1 Side 1 Det færdige resultat: Spændevide / åbning = 972 mm Stikhøjde = 108 mm Side 2 Hent og åbn en passende skabelon(bueøvelse hf4.020 halvcirkelbue.dwg). Tegn / indsæt højdemål. Tegn overkant halvcirkelbue

Læs mere

Stabilisering af drivveje til køer. Danmarks JordbrugsForskning. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Husdyrbrug nr.

Stabilisering af drivveje til køer. Danmarks JordbrugsForskning. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Husdyrbrug nr. Husdyrbrug nr. 25 Maj 2002 Stabilisering af drivveje til køer Kaj Hansen, Jan S. Strøm & Morten Levring, Afdeling for Jordbrugsteknik Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Revner i slidlagsbelægning.

Revner i slidlagsbelægning. Revner i slidlagsbelægning. Grundejerforeningen Damgården Jorder Vejcenter Østjylland Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 1569 1020 København K Tlf.: 33 93 33 38 Notat: Revner i slidlagsbelægning.

Læs mere

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

Vejudvalget, GF SØMODS Timme Traberg-Andersen Rasmus Kristensen Peter Tychsen Med tak for stor bistand til Nils Budde SLIDE NR. 1 Hvorfor sidder vi her igen Vedligehold Hvorfor skal vi vedligeholde mere

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen E-mail Registrering

Læs mere

BELÆGNING INSPIRATIONS- OG PRISKATALOG 2012 INSPIRATION SIDER MED SÅDAN GØR DU VÆRD AT VIDE FÅ INSPIRATION TIL NYE FLISER, STØTTEMURE OG TRAPPER

BELÆGNING INSPIRATIONS- OG PRISKATALOG 2012 INSPIRATION SIDER MED SÅDAN GØR DU VÆRD AT VIDE FÅ INSPIRATION TIL NYE FLISER, STØTTEMURE OG TRAPPER BELÆGNING INSPIRATIONS- OG PRISKATALOG 2012 INSPIRATION FÅ INSPIRATION TIL NYE FLISER, STØTTEMURE OG TRAPPER 40 SIDER MED inspiration TIL HAVEN SÅDAN GØR DU FÅ HJÆLP TIL ETABLERING AF DIN NYE FLISEBELÆGNING

Læs mere

Tilgængelighed på vejarealer

Tilgængelighed på vejarealer Tilgængelighed på vejarealer Indholdsfortegnelse Forord... 3 Gangbaner... 4 Byudstyr...4 Udformning af gangbaner...5 Fortovshjørner...6 Ledelinjer...8 Opmærksomhedsfelter...8 Adgangsforhold til ejendomme...9

Læs mere

RIDEBANER. Fakta om ridebaner

RIDEBANER. Fakta om ridebaner Fakta om ridebaner Der findes mange meninger om og opskrifter på, hvordan man opbygger en ridebane. Mange faktorer spiller ind, når man skal vælge den helt rigtige opbygning. Jeg vil her i aften gennemgå

Læs mere

Brolægning og belægningsarbejder

Brolægning og belægningsarbejder Dansk standard DS 1136 2. udgave 2003-09-26 Brolægning og belægningsarbejder Paving works DS 1136 København DS projekt: 51386 ICS: 93.080.20 Deskriptorer: brolægning,belægningsarbejder,kørebanebrolægning,knoldebrolægning,

Læs mere

Senest udvikling inden for rabatvedligehold!! Kan vi få mere rabat for pengene?

Senest udvikling inden for rabatvedligehold!! Kan vi få mere rabat for pengene? Colas Danmark A/S Senest udvikling inden for rabatvedligehold!! Kan vi få mere rabat for pengene? Program/gennemgang: Velholdte rabatter biddrager til trafiksikkerhed samt holdbarhed på vejbelægningen

Læs mere

ACO Ve j o g A n l æ g

ACO Ve j o g A n l æ g ACO Ve j o g A n l æ g Personbil Diskret befæstigelse ACO Self Perlesten-pro underlag sikrer fuld nedsivning af regnvand i et stabilt underlag af perlesten eller grus ACO. The future of drainage. Tradition

Læs mere

FUGTSIKRING AF UDVENDIG TRAPPE 03/2012

FUGTSIKRING AF UDVENDIG TRAPPE 03/2012 FUGTSIKRING AF UDVENDIG TRAPPE 03/2012 Fugtsikring af udvendig trappe FUGTSIKRING AF UDVENDIG TRAPPE Udvendige trapper, hvad enten de er over eller under terræn, lider ofte af fugt- og frostskader. Fugtindtrængning

Læs mere

PaveSystems prisliste. Pave-T Pave-X Pave-I Pave-V Pave-K Pave-Drain

PaveSystems prisliste. Pave-T Pave-X Pave-I Pave-V Pave-K Pave-Drain PaveSystems prisliste 2015 Pave-T Pave-X Pave-I Pave-V Pave-K Pave-Drain PaveSystems Emballage/mængde: Pave-T, X, I,V, K og Drain bliver pakket i forskellige størrelser sække. I priserne på disse sider

Læs mere

STØTTEMURE.

STØTTEMURE. STØTTEMURE www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af støttemursprodukter og vil levere den bedste service og kvalitet til vores kunder. Går du med tanken om at lave et nyt flot

Læs mere

En stærk dansk betonløsning. Variant Støtteblok. - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

En stærk dansk betonløsning. Variant Støtteblok. - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes En stærk dansk betonløsning Variant Støtteblok - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Produkt IBF Variant Støtteblokke, er betonblokke med indbygget låsesystem, der bevirker at muren låser

Læs mere

Fokus på jævn spilleflade

Fokus på jævn spilleflade Fokus på jævn spilleflade Udfordringer i dagligdagen Ukrudt bare pletter Tuevækst Skridmærker, glidende tacklinger let fugtig overflade skubber tørv op bare pletter Slid i målfelter Sporekøring Muldvarpe,

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

GUIDE. Den lille sandhed. fra Dansand

GUIDE. Den lille sandhed. fra Dansand GUIDE Den lille sandhed fra Dansand Undgå ukrudt med Dansand fugeprodukter 2 Sådan fungerer fugeprodukterne Der findes to slags ukrudt: Ukrudtsfrø der bliver spredt med vinden og ukrudt, der spreder sig

Læs mere

Opgravning & Retablering

Opgravning & Retablering Opgravning & Retablering 1 Poul-Erik Jakobsen Udgangspunktet 2 Når vi lige har lavet vores nye vej, står vi og ser på dette her det er flot og godt! Resultater 3 Men på et eller andet tidspunkt er vi nødt

Læs mere

Pris- & Sortimentsliste 2019

Pris- & Sortimentsliste 2019 Pris- & Sortimentsliste 2019 Nordens største udvalg af sandsten fra hele verden. Alle varer er CE-mærket og testet til det nordiske klima. Gratis levering ved køb over 15.000 kr. Fortsat mange nedsatte

Læs mere

HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle

HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle Min idé til en udsmykning af Flegmade kan beskrives simpelt: En 'krydsogtværs' af hvide betonfliser på

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

SAND, GRUS OG GRANIT

SAND, GRUS OG GRANIT SAND, GRUS, GRANIT 02/2015 SAND, GRUS OG GRANIT Skalflex Fugefix Produkt Skalflex Fugefix er en fugesand med lang levetid. Skalflex Fugefix giver stabile og rene fuger. Skalflex Fugefix er baseret på tørret

Læs mere