LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget den , s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 12. april 2012 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede, undtagen: Henrik Brade Johansen (B) havde meldt afbud. Endvidere deltog: Børne- og Fritidsdirektør Ulla Agerskov og kultur og fritidschef Tine Vind.

2 Kultur- og Fritidsudvalget den , s. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sag nr: Side: 01 Forslag til del-regnskab 2011, Kultur- og Fritidsudvalget. 02 Budget opfølgning på arbejdet med sparekravet på 1 pct. af serviceudgifterne - Kultur- og Fritidsudvalget. 03 Udbygn. af Kaplevejens Idrætsanlæg med 2 omkl.rum og et mødelokale - anlægsregnskab Renovering og udbygning af kommunens idrætsanlæg Busfunktioner på biblioteks- og sundhedsområdet samles i én bus. 06 Anvendelse af boligsociale midler Forslag omtoiletfaciliteter i hallerne ved Fortunen Øst. 07 Kvalitative interviews i forlængelse af Livstilsundersøgelsen Meddelelser april Kultur- og Fritidsudvalget. 09 Kulturfonden ansøgning om tilskud i forbindelse med musikarrangement på Sophienholm den juni 2012 ved Lyngby-Taarbæk Brass Band LUKKET SAG Kulturhuset beliggende på Klampenborgvej 215B forslag om udlicitering.

3 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.3 Forslag til del-regnskab 2011, Kultur- og Fritidsudvalget. 1 Sagsfremstilling: I henhold til proceduren for regnskabsaflæggelsen 2011 skal fagudvalgene behandle regnskabet for drifts- og anlægsvirksomheden inden for deres udvalgsområder. Økonomiudvalget blev på mødet den. 20. marts 2012 orienteret om regnskabsstatus 2011, og efterfølgende har Kommunalbestyrelsen godkendt overførslerne på mødet 26. marts Hovedresultatet af regnskab 2011 fremgår af følgende oversigt. Forskellen mellem Regnskab 2011 og bevilling fremgår af kolonne 4. De godkendte overførsler fremgår af kolonne 5. Den reelle afvigelse fremgår af kolonne kr., netto Oprindeligt budget Budget inkl. bevillingsændringer Regnskab Afvigelse (3-2) Overført til 2012 Reel afvigelse (4-5) DRIFT Aktivitetsområde FRITID Aktivitetsområde IDRÆT Aktivitetsområde FOLKEOPLYSNING Aktivitetsområde BIBLIOTEK Aktivitetsområde KULTUR Drift i alt ANLÆG Aktivitetsområde FRITID Aktivitetsområde IDRÆT Anlæg i alt I ALT Som det fremgår af ovenstående oversigt, var der i 2011 et samlet mindreforbrug på driften på 3,7 mio. kr., hvoraf 3,3 mio. kr. bliver overført til Under anlægsvirksomhed var der et samlet mindreforbrug på 4,0 mio. kr. Mindreforbruget er overført til Driftsvirksomhed De detaljerede bemærkninger fremgår af det trykte regnskab i sagen, dog skal der til afvigelsen på 3,7 mio. kr. gøres følgende bemærkninger: Aktivitetsområdet Fritid Mindreforbruget på 3 mio. kr. vedrører primært Klub Lyngby, hvor der er et mindreforbrug på 2,2 mio. kr., heraf vedrører 1,8 mio. kr. klubberne.

4 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.4 Aktivitetsområdet Idræt Området har et merforbrug på 0,7 mio. kr., der bl.a vedrører udgifter til Lyngby Stadion, Virumhallen og Lyngby Svømmehal. En del af merforbruget kr. finansieres af mindreforbrug på anlægsbudgettet. Herefter vil merforbruget, der overføres til 2012 udgøre kr. Aktivitetsområdet Folkeoplysning Mindreforbruget kan hovedsageligt henføres til start- og udviklingspuljen, tilskud til efterlønsmodtagere og lokaletilskud. Dette modsvares dog af et merforbrug vedrørende voksenundervisning. Aktivitetsområdet Bibliotek Området har et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Hovedårsagen hertil er bl.a. en tidsforskydning af regningsbetaling, mindreudgifter på ejendomsområdet, løn, materialekontoen, teaterkontoen og Stadscafeen. Aktivitetsområdet Kultur Netto er der på området et mindreforbrug på 0,2 mio. kr., der kan henføres til en lang række poster i op- og nedadgående retning, jfr. regnskabsbemærkningerne. Anlægsvirksomhed De detaljerede bemærkninger fremgår af det trykte regnskab i sagen. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Indstilling: Børne- og fritidsforvaltningen foreslår, at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse anbefaler, at Regnskab 2011 godkendes. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Anbefales at første delregnskab godkendes, idet man dog bemærker, at anvendelse af mindreforbrug på anlægsregnskaber fremadrettet skal forelægges udvalget til særskilt politisk beslutning i forbindelse med aflæggelse af anlægsregnskab. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

5 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.5 Budget opfølgning på arbejdet med sparekravet på 1 pct. af serviceudgifterne - Kultur- og Fritidsudvalget. 2 Sagsfremstilling Økonomiudvalget besluttede på mødet den 24. januar i forbindelse med fastlæggelse af budgetprocessen - at igangsætte en proces i de stående udvalg, hvor der skal findes ideer til reduktion af serviceudgifter. Økonomiudvalgets ambitionsniveau ligger på 1 pct. Kultur- og Fritidsudvalget har på mødet den 9. februar 2012 givet en orientering om, hvordan forvaltningen vil gribe opgaven an. I indeværende møde vil forvaltningen give en status for arbejdet, herunder involveringen af MED-organisationen. Børne- og Fritidsforvaltningen fremlægger notater om sparekrav på 1 pct. på aktivitetsområderne KULTUR, FRITID, IDRÆT, FOLKEOPLYSNING OG BIBLIOTEK samt referat af møde i forvaltningens Område-MEDudvalg den 22. marts Notaterne opstiller de foreløbige temaer for forvaltningens handleforslag. Forslagene fremlægges til udvalgets drøftelse, hvorefter forvaltningen vil arbejde videre med at kvalificere forslagene. Økonomiske konsekvenser Der er endnu ikke fortaget konkrete beregninger af de forskellige forslag/ideer. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at 1. udvalget drøfter de fremlagte forslag 2. forvaltningen arbejder videre med at konkretisere forslagene. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Sagen blev drøftet og besluttet genoptaget på næste møde. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

6 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.6

7 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.7 Udbygn. af Kaplevejens Idrætsanlæg med 2 omkl.rum og et mødelokale - anlægsregnskab Kommunalbestyrelsen har givet anlægsbevilling på kr. til udbygning af Kaplevejens Idrætsanlæg med 2 omklædningsrum og et mødelokale.den nye funktionalitet blev taget i brug i forbindelse med efteråretssæsonen opstart. Arbejdet blev endeligt færdigmeldt ultimo Økonomiske konsekvenser Børne- og Fritidsforvaltningen har i det sagen vedlagte skema om anlægsregnskabet oplyst, at anlægsregnskabet udviser et forbrug på kr., hvilket er et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget foreslås, jfr. regnskab 2011, anvendt til at delfinansiere merforbruget på kr. vedrørende Idrætsområde Nord, etablering af lift i hal 1. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at anlægsregnskabet godkendes at mindreforbruget på kr., jfr. regnskab 2011, anvendes til at delfinansiere merforbruget på kr. vedrørende Idrætsområde Nord, etablering af lift i hal 1. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Anbefales at første delregnskab godkendes, idet man dog bemærker, at anvendelse af mindreforbrug på anlægsregnskaber fremadrettet skal forelægges udvalget til særskilt politisk beslutning i forbindelse med aflæggelse af anlægsregnskab. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

8 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.8 Renovering og udbygning af kommunens idrætsanlæg Sagsfremstilling: Forvaltningen søger om anlægsbevilling på i alt kr. Beløbet dækker udgifterne til følgende arbejder: Idrætsområde Nord : Udskiftning af ovn i Virumhallens køkken kr. Udskiftning af indgangsdøre til hal 1 i Virumhallerne - brandkrav kr. Forstærkning af væg i Lundtoftehallen kr. Lyngby Stadion og svømmehal : Nedslipning, opstregning og nylarkering af gulv i Lyngbyhallen Udskiftning af køkkengulvet i Lyngby Boldklubs klubhus Taarbæk jollehavn : Etablering af ny bade- og bådebro kr kr kr. I alt kr. Økonomiske konsekvenser Der gives anlægsbevilling på kr., der finansieres af det resterende rådighedsbeløb på kr. på kontoen vedligholdelse og udbygning af kommunens idrætsanlæg. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at der gives anlægsbevilling på kr. på kontoen vedligeholdelse og udbygning af kommunens idrætsanlæg. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Anbefales overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen som foreslået af forvaltningen. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

9 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.9

10 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.10 Busfunktioner på biblioteks- og sundhedsområdet samles i én bus. 5 Sagsfremstilling Social- og Sundhedsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget godkendte på udvalgsmøderne 7. og 8. december 2011, at forvaltningen bemyndiges til at arbejde videre med at udvikle og indkøbe en ny kombineret sundheds-/biblioteksbus, og at der fremlægges et mere konkret forslag til en fælles løsning i begyndelsen af En sammenlægning af de to busfunktioner skal både tilgodese en driftsbesparelse og yde en god service, hvor biblioteks- og sundhedsservice tilbydes i fællesskab til borgerne. Derfor anbefales det at koncentrere indsatsen til færre holdepladser, hvor bussen er tilgængelig for borgerne i længere tid. En arbejdsgruppe fra biblioteket, sundhedsområdet og Intern Service peger på en løsning med holdepladser, fordelt på to hele dage om ugen. Det foreslås at holdepladserne placeres ud fra erfaringerne med de nuværende to busser, henholdsvis biblioteks- og sundhedsbus, og med hensyntagen til kommunens bydele. Den fælles bus foreslås at holde en gang om ugen på følgende steder: Lundtofte Torv Mølleåparken/Brede Virum Station Sorgenfri Torv Lyngbygårdsvej/Fortunbyen Tidligere Lyngby Statsskole, i gården/lyngby Vest Derudover vil bussen kunne indgå i kampagner, events og andre særlige begivenheder på andre ugedage i løbet af året. Arbejdsgruppen har indhentet oplysninger fra en erfaren og kompetent leverandør af bogbusser mv. i Danmark, og opstiller tre scenarier i et notat, der er vedlagt sagen som bilag: Scenarie 1. En ny stor bus på 12 m, som kan rumme både biblioteks- og sundhedsfunktionen Scenarie 2: En ældre, nyindrettet stor bus på 12 m Scenarie 3: En ny lille biblioteksbus på 7,5 m og bevare sundhedsbussen. Af de opstillede scenarier foreslår arbejdsgruppen en stor bus på 12 m, der kan opfylde budgetvedtagelsen om at samle de to funktioner i én bus., og af de to

11 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.11 muligheder foreslås den billigste løsning Scenarie 2: En ældre bus, nyindrettet og monteret med handicapadgang og markise. Økonomiske konsekvenser Etablering Etableringsudgifterne til Scenarie 2 er på 1,5 mio. kr. og udgør en udfordring, da budgetvedtagelsen for 2012 indeholder en driftsbevilling til en ny bus på 1 mio. kr. Der mangler således 0,5 mio. kr., som foreslåes afholdt indenfor Social- og Sundhedsforvaltningens og Børne- og Fritidsforvaltningens budget. Driftsudgifter Budgetvedtagelsen indeholder desuden en driftsbesparelse på 0,25 mio. kr. ved sammenlægning af de to busfunktioner. Besparelsen er udmøntet pr og er fordelt forholdsmæssigt med kr. på Sundhedsbussen, kr. på Intern Service og kr. på Biblioteksbussen. Den foreslåede ordning med 6 holdepladser fordelt på to dage om ugen vil kunne afholdes indenfor det nuværende driftsbudget. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget Indstilling Forvaltningen foreslår, at 1. Den nye busordning får 6 faste holdepladser, fordelt på bydelene: Lundtofte, Brede, Virum, Sorgenfri, Fortunbyen og Lyngby Vest. 2. Der anskaffes en ældre, nyindrettet stor bus til 1,5 mio. kr. 3. Den resterende 0,5 mio. kr. til etablering afholdes inden for Social- og Sundhedsforvaltningens og Børne- og Fritidsforvaltningens budget. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Drøftet og besluttet genoptaget på næste møde. Mulighederne for et kommende fælles skole- og bibliotekssystem undersøges nærmere. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

12 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.12 Anvendelse af boligsociale midler Forslag omtoiletfaciliteter i hallerne ved Fortunen Øst. 6 Sagsfremstilling Sagen drejer sig om etablering af toilet i hallerne i Fortunen Øst som led i reaktivering af hallerne til gavn for områdets børn og unge. Som led i de boligsociale handleplaner er der afsat midler til en idrætscontainer i Fortunen Øst. En af udfordringerne ved at sætte projektet i gang er, at der ikke er toiletfaciliteter i nærheden af hallerne, hvilket begrænser hallernes anvendelsesmuligheder. Af hensyn til både afvikling af aktiviteterne (idrætscontainer, åbne træninger med mere) og af hensyn til de tætboende naboer anses det for vigtigt, at der etableres toiletfaciliteter i hallerne. Fortunen Øst og Højhuset har undersøgt forskellige muligheder for at etablere toiletfaciliteter enten som en midlertidig løsning eller som en permanent facilitet i hallen. En permanent toiletfacilitet koster omkring kr. eksklusiv moms, inklusiv kloakarbejder. Til sammenligning koster en midlertidig løsning (en toiletvogn) omkring kr. årligt eksklusiv tilslutning til vand og kloak. På denne baggrund vurderes det, at en permanent løsning i hallerne er at foretrække. Fortunen Øst og Højhuset har sammen ansøgt om, at kr. af de midler ( kr.), der er afsat til aktiviteter i Fortunen Øst og Højhuset i 2012, anvendes til formålet. Det svarer til prisen for opførelse af toiletbygning og levering og opsætning af 1 toilet, 1 urinal samt 2 håndvaske. Fortunen Øst bidrager med det resterende beløb. Kultur- og fritidsudvalget besluttede på møde 9. februar 2012, at større projekter (over kr.) skal godkendes af Kultur- og fritidsudvalget. Sådanne projekter drøftes i arbejdsgrupperne og med styregruppen og forelægges derefter Kultur- og fritidsudvalget til godkendelse, inden projektet sættes i gang. Sagen er derfor drøftet med de boligsociale arbejdsgrupper og styregrupper, som bakker op om ansøgningen. Økonomiske konsekvenser Ingen økonomiske konsekvenser, da beløbet tages fra midlerne til det boligsociale arbejde, hvor der er afsat kr. i Beslutningskompetence Kultur- og fritidsudvalget

13 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.13 Indstilling Børne- og fritidsforvaltningen foreslår, at Kultur- og fritidsudvalget godkender ansøgningen ud fra følgende præmisser: kr. af de boligsociale midler 2012 anvendes til støtte til permanente toiletfaciliteter i hallerne i Fortunen Øst. Fortunen Øst medfinansierer med det resterende beløb ( kr.) I 2012 igangsættes der kun projekter i Fortunen Øst og Højhuset, der har relationer til hallerne, således at den boligsociale indsats i 2012 bliver koncentreret om at få liv i hallerne Det maksimale beløb, der i 2012 bevilges til Fortunen Øst og Højhuset af de boligsociale midler er kr., således at der i 2012 er kr. til aktiviteter i de to øvrige boligafdelinger (Sorgenfrivang II og Lundtofteparken) Det sættes som en betingelse for tildelingen af støtten, at der, inden toiletterne etableres, er lavet en tids- og handleplan for idrætscontaineren for , som inddrager de frivillige i afdelingen, så der sikres en sammenhæng mellem etablering af toilet og igangsættelse af aktiviteterne. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Drøftet og godkendt under forudsætning af, at der indgås driftsaftale omkring vedligeholdelse. Mulighed for ekstern finansiering undersøges nærmere. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

14 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.14 Kvalitative interviews i forlængelse af Livstilsundersøgelsen Sagsfremstilling Børne- og Fritidsforvaltningen gennemførte i 2011 en Livstilsundersøgelse blandt elever på klassetrin. Formålet med livsstilsundersøgelsen var at få skabt et overblik over børn og unges trivsel og tryghed i Lyngby-Taarbæk Kommune samt de unges tilgang til rusmidler. I alt deltog elever i stikprøveundersøgelsen med resultater på kommuneniveau. Flere oplysninger om resultaterne af Livstilsundersøgelsen kan findes på hjemmesiden under udvalgets møde den 8. december I forlængelse af undersøgelsen besluttede udvalget den 8. december 2011, at der skulle gennemføres kvalitative interview blandt børn og unge om anvendelsen af kommunale fritidstilbud, ensomhed, generel trivsel og indtagelse af rusmidler. Syv kvalitative interviews blev gennemført primo marts Tre kvalitative interviews i lokalområderne Virum/Sorgenfri, Central Lyngby og Lyngby Øst (Lundtofte, Trongård og Taarbæk) blandt elever på klassetrin og tre kvalitative interviews blandt elever på 7. til 9. klassetrin. Interviewene blev gennemført på en fritidsklub i hvert lokalområde i et samarbejde mellem skoler, klubber og forvaltningen. Derudover er gennemført et kvalitativt interview med elever på 10. klassetrin. Til brug i interviewede blev anvendt en semistruktureret interviewguide udarbejdet i samråd med udvalgte AKT-lærere. Sigtet med interviewene var at folde holdninger, oplevelser og bagvedliggende værdier ud i de fra politisk side valgte temaer i Livstilsundersøgelsen Holdninger og meningstilkendegivelser i interviewene supplerer resultaterne i Livstilsundersøgelsen I alt deltog 46 elever i de forskellige interviews (22 elever fra klassetrin, 14 elever fra klassetrin og 9 fra 10. klassetrin). Færre elever på klassetrin end planlagt har ønsket at deltage i undersøgelsen. På to skoler (Virum Skole og Kongevejens Skole) ønskede ingen elever at deltage i undersøgelsen. Vanskelighederne med at få især de ældre elever i tale kan skyldes, at interviewene blev gennemført efter skoletid og i marts, hvor de nationale tests mv. fylder. Resultater Referater fra de gennemførte interviews fremgår af bilaget til indstillingen. Referaterne er redigerede, hvor personlige oplysninger mv. er fjernet. Referaterne er søgt holdt tæt på elevernes sprogbrug og udtalelser. Neden for følger en kort opsummering af de væsentligste pointer i de gennemførte interviews med tilfældigt

15 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.15 udvalgte elever fra klassetrin. Elever på klassetrin Trivsel, mobning og ensomhed For de interviewede er venner og fællesskabet i klassen det allervigtigste for trivsel i skole og i fritiden. Væsentlig for trivslen i skolen er også fysisk aktivitet, lærerne samt rene og rolige omgivelser. Mobning er ødelæggende for trivslen. Der er opleves en klar sammenhæng mellem mobning og ensomhed det at blive holdt uden for fællesskabet. Ensomhed opleves ikke som det samme som at være alene. Der er gradbøjninger af ensomhed. I fritiden er vennerne, aktiviteter (fritidsklub, sport mv.) og familien centrale for trivslen. Kommunale fritidstilbud Langt hovedparten af deltagerne kommer i fritidsklubben. De kommer der, fordi deres venner er der og for aktiviteterne. Det er vigtigt, at der er sjovt, men det væsentligste er, at vennerne kommer der. Pædagogerne skal være der for børnene og de unge og deltage i aktiviteterne. Elever på klassetrin Trivsel og ensomhed De interviewede fandt venner og fællesskabet i klassen centrale for trivslen i skolen, men med flere facetter end i tilkendegivelserne fra deltagerne fra klassetrin. Der skal være respekt mellem eleverne, som skal kunne fungere sammen, men ikke nødvendigvis være venner. Vennerne kan være forskellige fra skole til fritid, hvor vennerne i fritiden er de vigtigste og dem, som er tættest på. Lærernes tilgang til eleverne, rene og rolige omgivelser vægtes fortsat højt i forhold til det at trives i skolen. Mobning fylder mindre. Ensomhed opleves i flere facetter end blandt eleverne på klassetrin. Skrøbelige sociale relationer i fritiden sidestilles med at være ensom. Forældre er mindre vigtige i forhold til vennerne. Fritiden er aktiviteter i fællesskab med vennerne, sport, afslapning og gerne alene og for 10. klassetrin fritidsarbejde. Kommunale fritidstilbud Alene en deltager benytter fortsat ungdomsklubtilbuddet. Knap halvdelen kommer på Ungdomsskolen til aktiviteter. Det at møde andre på tværs af kommunen fremhæves af flere som et plus ved Ungdomsskolen. Den forholdsvis høje andel, som benytter ungdomsskolen kan have sammenhæng med, at der alene har deltaget to elever fra 9. klassetrin i interviewene. Flere af deltagerne kommer på Club 10 sammen med vennerne. Ingen af de interviewede fra 10.klassetrin benytter kommunale fritidstilbud. Rusmidler Blandt de interviewede unge var der blandede holdninger til, hvornår det er i orden at begynde med at indtage alkohol. Flertallet af de deltagende elever på klassetrin mente, at aldersgrænsen bør være individuel alt efter, hvor moden den unge er.

16 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.16 Flertallet af dem mente, at unge i alderen år bør have lov til at indtage alkohol. Hovedparten af eleverne på 10. klassetrin mente, at unge først bør begynde at drikke alkohol i alderen år. Alkohol indtages ikke på grund af smagen. Det er effekten, som er afgørende ikke mindst til fester. Det er smart at drikke. Det er i orden at drikke til fester og i fællesskaber. Det at drikke på skolen, i hverdagen og alene er mindre accepteret. Mere end halvdelen af deltagerne begyndte at drikke alkohol i alderen 13 til 14 år. De resterende er ikke begyndt, vil ikke eller er startet på et senere tidspunkt. Der er stor forskel på at drikke alkohol og at ryge cigaretter. I forhold til de deltagende unges forforståelser er cigaretter langt værre for helbredet end alkohol. Der er en forholdsvis stor afstandstagen til det at ryge. Forældres holdning har stor betydning og indflydelse på de unges vaner. I forhold til deltagerne i interviewene var der flere konflikter mellem forældre og unge på klassetrin om alkohol og cigaretter end blandt mellem forældre og unge på 10. klassetrin. Hovedparten af deltagerne fra 8.klassetrin samt enkelte fra 7. klassetrin kender til eller har venner, som tager hash. Enkelte har prøvet det. Det tilkendegives af flere, at unge, som tager hash, forandrer personlighed. Der er klare holdninger til, at hash er noget skidt at tage, men omvendt opleves det som udbredt. Det er meget nemt at komme til hash i kommunen. Livstilsundersøgelsen 2011 og de tilknyttede kvalitative interviews giver viden om børn og unges livsstil og risikoadfærd, som omsættes i den daglige praksis i dagtilbud, skoler, klubber samt i børne- og familieindsatsen. Undersøgelsen danner grundlag for indsatser på alle forvaltningens områder. Undersøgelsen indgår specifik i kommunens SSP-handlingsplan for at skabe et datagrundlag til at målrette og efterfølgende måle på SSP-indsatsen. I samme handlingsplan indgår udarbejdelse af en vejledende SSP-læseplan i skolerne for at styrke den relevante og mest effektive forebyggende undervisning/pædagogik om rusmidler mv. Den vejledende læseplan forventes udarbejdet forud næste skoleår. Den vil understøtte anbefalingen i Sundhedsstrategien om at vejledende læseplaner om kriminalitets- og misbrugsforebyggende emner integreres i undervisningen på 6./7./8. og 9. klassetrin. Resultaterne i Livstilsundersøgelsen 2011 og de supplerende kvalitative interviews vil indgå i omsætningen af kommunens Sundhedsstrategis målsætninger om at hæve alderen for alkoholdebut samt reducere andelen af daglige rygere på 9. klassetrin. Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter resultatet af de gennemførte kvalitative interviews og i forlængelse heraf behovet for yderligere initiativer udover de allerede igangsatte initiativer. Økonomiske konsekvenser

17 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.17 De kvalitative interviews er som Livstilsundersøgelsen 2011 afholdt inden for udvalgets bevillingsmæssige rammer. Beslutningskompetence Børne- og Ungdomsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget Bilag Referater fra kvalitative interviews af elever på klassetrin Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at 1. Børne- og Ungdomsudvalget drøfter resultaterne fra de gennemførte kvalitative interviews 2. Børne- og Ungdomsudvalget drøfter behovet for eventuelt supplerende initiativer udover de allerede igangsatte på baggrund af Livstilsundersøgelsen 2011 og de supplerende kvalitative interviews 2. Børne- og Ungdomsudvalget tager Livstilsundersøgelsen 2011 inklusiv de kvalitativ interviews til efterretning Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Drøftet og taget til efterretning. Det anbefales, at der indarbejdes målsætninger i Sundhedsstrategien omkring rusmidler, herunder forbrug af alkohol samt almen trivsel. I forbindelse med genbesøg af SSP-handlingsplan og Sundhedsstrategi tages sagen op igen. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

18 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.18 Meddelelser april Kultur- og Fritidsudvalget. 8 Sagsfremstilling Meddelelser fra formanden og forvaltningen 1. Brugermøde mellem FOU og KFU Der afholdes brugermøde mellem Folkeoplysningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget den 2. maj 2012 kl på Lyngby Stadion i forhuset. 2. Lyngby Idrætsby Der afholdes temamøde om Lyngby Idrætsby den 17. april 2012 kl i mødesalen 3. Ulvedalene Orientering om Ulvedalene. 4. Den regionale kulturaftale KulturmetropolØresund Kulturaftaleprojektet kan følges via hjemmesiden: Herfra kan man også tilmelde sig et elektronisk nyhedsbrev. Lyngby-Taarbæk Kommune deltager i 2 projekter: Kreative Børn og Projectspace for unge. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Der blev uddelt oversigt over status på forbrug på Kulturfonden. Taget til efterretning. Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

19 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.19

20 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.20 9 Kulturfonden ansøgning om tilskud i forbindelse med musikarrangement på Sophienholm den juni 2012 ved Lyngby-Taarbæk Brass Band. Sagsfremstilling I lighed med sommeren 2011 ønsker Lyngby-Taarbæk Brass Band at ansøge Kulturfonden om økonomisk tilskud til afholdelse af Sommergalla-koncerter i juni I 2011 bevilgede Kultur- og Fritidsudvalget den 14. april 2011 gennem kommunens kulturfond en økonomisk støtte på kr På baggrund af et svigtende billetsag og dermed mindre forventet indtægt på salg af drikkevarer end budgetteret fik det samlede arrangement et underskud på kr Sommergalla 2012 Lyngby-Taarbæk Brass Band (LTBB) ansøger om tilladelse, støtte samt underskudsgaranti til afholdelse af Sommerkoncerter i parken ved Sophienholm, lørdag den 16. og søndag den 17. juni Lørdag eftermiddag foreslåes Musikskolen repræsenteret på SommerGalla-scene med enkelte grupper og ensembler, ligesom overbygningsensemblerne vil blive tilbudt denne mulighed. Musikskolen har dog allerede planlagt at afholde sin årlige rytmiske koncert i Templet samme lørdag d. 16. juni 2012, hvorfor kun et mindre antal ensembler vil være disponible til en koncert på Sophienholm samme dag. Der vil lørdag være fri entré til koncertområdet. Søndag den 17. juni 2012 kl. 14:00 vil Lyngby-Taarbæk Brass Band afholde SommerGalla 2012 på Sophienholm, efter samme princip som i I forhold til 2011 reduceres billetprisen til niveau 175,- kr., med mulighed for at yde rabat til udvalgte foreninger og ved større billetsalg til virksomheder. Økonomi LTBB ansøger om direkte støtte på ,- kr. samt om en kommunal underskudsgaranti på niveau kr. som angivet i vedlagte notat. Underskudsgarantien vil blive reduceret med en procentdel af billetindtægten til SommerGalla 2012 på Sophienholm i takt med billetsalgets udvikling.

21 Åbent punkt Kultur- og Fritidsudvalget den , s.21 Det samlede budget for hele koncertprojektet er på ,- kr., hvoraf de ca ,- kr. skal tilvejebringes via sponsorater, donationer og støtte fra lokale fonde og virksomheder. Ansøgning om sponsorater, donationer og støtte varetages af LTBB og vil blive påbegyndt, så snart der er truffet principbeslutning om støtte og underskudsgaranti vedrørende denne ansøgning. Beslutningskompetence Kultur- og Fritidsudvalget. Indstilling Børne- og Fritidsforvaltningen foreslår, at: 1. Ansøgningen afslås dels på baggrund af et for højt niveau omkring underskudsgaranti ift. Kulturfondens resterende økonomi samt en for sen planlægning omkring samarbejdet med Musikskolen, der allerede har disponeret musikalske aktiviteter til anden side 2. At Lyngby-Taarbæk Brass Band i stedet henvises til at indlede et samarbejde med Musikskolen og andre aktører, f.eks. fritids- og ungdomsklubberne og Ungdomsskolen, om en eventuel større samlet musikweekend i juni Kultur- og Fritidsudvalget, den 12. april 2012: Drøftet og godkendt at der gives afslag i indeværende år. Det anbefales, at der indledes et samarbejde om en samlet musik week-end i sensommeren Henrik Brade Johansen (B) var fraværende.

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 13-10-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 17-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 17. januar 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 15:30 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 11-04-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Onsdag den 11. april 2012 kl. 15:30 afholdt Social- og Sundhedsudvalget møde i Mødelokale F

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 01-02-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 1. februar 2011 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 18-08-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 18. august 2011 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 30-04-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Protokol Tirsdag den 30. april 2013 kl. 17:00 afholdt Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Lyngby Torv,

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 27-08-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Tirsdag den 27 august 2013 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 18-06-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Tirsdag den 18 juni 2013 kl 17:00 afholder Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Protokol 21-04-2015 kl. 17:00 Kommunalbestyrelsens spisestue Medlemmer Morten Rauff Torben Sørensen Tom Jensen Ole Bennetzen Anni Frisk Carlsen Anders Ravn Sørensen Britta Pedersen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 22-08-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Obs! mødetidspunkt. Repræsentanter fra fodboldklubberne i Lyngby- Taarbæk har foretræde for udvalget

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Protokol 15-01-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Birgitte Hannibal Bodil Kornbek Mette Hoff Henriette Breum Henrik Bang Mette Schmidt Olsen Karsten Lomholt Morten Normann

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden 26-06-2014 kl. 16:45 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Dorthe la Cour Hanne Agersnap Søren P. Rasmussen Ib Carlsen Jens Timmermann Finn Riber Rasmussen Henrik Bang Ekstraordinært

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.03.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 10. Projektet Grib Chancen - til et lettere liv... 3 11. Pensionisttilskud...

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 35 Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Onsdag den 16. maj 2018 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Carsten Fuhr, Einer Lyduch,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18.

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18. Beretning 2010 for politikområderne: Kultur og Fritid Børn-, Unge- og Sundhedsudgifter Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion): (i 1000 kr.) Oprindeligt Regnskab opr. Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 22-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 14:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 19-01-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Tirsdag den 19 januar 2010 kl 15:30 afholdt Social- og Sundhedsudvalget møde i Mødelokale F 6sal/T

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 Dagsorden 4. september 2018 kl. 17:00 Rådhuset, udvalgsværelse 2, 2. sal Indkaldelse Morten Rauff Torben Sørensen Tom Nordvi Jensen Anders Ravn Sørensen Anni Frisk Carlsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 Referat 15. maj 2018 kl. 18:30 Lyngby Idrætsby, Lundtoftevej 53, 2800 Kgs. Lyngby, mødelokale 1 Indkaldelse Morten Rauff Torben Sørensen Tom Nordvi Jensen Anders Ravn

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 24-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Protokol 11-04-2014 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Ekstraordinært møde. Mette Schmidt Olsen (C), Bodil Kornbek (A) og Birgitte Hannibal (V) var fraværende. Derudover deltog

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 9 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 26. januar 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen og Ingrid Hejslet med afbud. Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Kultur- og Fritidsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. december 2017 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: 215, Mødelokale Medlemmer: Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants Nielsen,

Læs mere

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Kultur- og fritidsudvalget Referat åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.:

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 10-05-2012, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 10 maj 2012 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 17-11-2011, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 17 november 2011 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 27. januar 2015 Tid 15:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Børge Jensen Stedfortræder Medlemmer Steen Jensen (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd) -

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19.

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19. GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Onsdag den 21. september 2016 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Frank

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere