Movia ændrer ikke kravet på R-buslinjerne. Der kan således ikke køres med højgulvsbus på linjerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Movia ændrer ikke kravet på R-buslinjerne. Der kan således ikke køres med højgulvsbus på linjerne."

Transkript

1 Spørgsmål og Svar 15. januar 2013 Præsisering af udbudsbetingelserne Billetteringssystem - rejsekort, side 93 Anden fase: Slutinstallation og test Teksten: Movia monterer i denne proces de aktive komponenter' i den klargjorte bus. Disse komponenter forbliver Movias ejendom. Installationen skal finde sted på et garageanlæg, der er udstyret med rejsekort WLAN. Ændres til: Movia monterer i denne proces de aktive komponenter' i den klargjorte bus. Disse komponenter forbliver Movias ejendom. Installationen skal finde sted på et af operatørens garageanlæg, der er udstyret med rejsekort WLAN. 10. december 2012 Minibusser På baggrund af forhandlingsrunderne har Movia endnu engang vurderet kravene til minibussen. Movia har modtaget tilbud på flere busmærker, som kan opfylde de stillede krav. Vi har ligeledes talt med forskellige busleverandører, der arbejder positivt på at opfylde Movias krav. På den baggrund og på grund af minibussens bedre brændstoføkonomi fastholder vi kravet om kørsel med minibusser. Vi fastholder ligeledes kravet til antal af siddepladser på grund af antallet af skolebørn, der skal transportes samtidigt. Der ændres således ikke på de stillede krav. 3. december 2012 Movia ændrer ikke kravet på R-buslinjerne. Der kan således ikke køres med højgulvsbus på linjerne. 30. november 2012 Ændringer til udbudsmaterialet På forhandlingsmøderne har vi talt om ændring til kravene for minibusserne samt om, der evt. skal åbnes op for, at der kan køres med handicapegnede højgulvsbusser på R-linjerne. Movia har desværre endnu ingen afklaring af disse emner - afklaring vil fremgå af Spørgsmål/svar snarest muligt.

2 Enhed 1-7 For enhederne 1-7 fjernes kravet i afsnit om at møntbordet skal være indrettet, så mønterne slås ud i en møntskål. Der er således ikke krav om en møntskål. Enhed 3 På enhed 3 stiller vi krav om en 13,7 m bus. Dette krav justeres således, at der kan bydes med en kortere bus, der stadig opfylder øvrige krav i udbudsbetingelserne. Enhed 3 og 4 Optionen der skal afgives på ekstra komfort på R-busserne skal gælde samlige busser i enheden. Såfremt der afgives kombinationstilbud, hvori der indgår enheder ud over enhed 3 og 4, skal optionsprisen kun gælde antallet af busser fra enhed 3 og 4. Såfremt Movia vælger at tilkøbe ekstra komfort skal der tages højde for, at R-linjerne i tilfælde af servicenedbrud altid køres af en bus med ekstra komfort. Enhed 1, 5 og 6 Der er en forventning om, at priserne på en minibus er forskellig fra prisen på en 10 m / 12 m bus samt at der er forskel på den køreplantimeafhængige omkostning. Movias afregningssystem kan kun afregne en køreplantimepris pr. linje. Da der på de enkelte linjer køres med både små og store busser, er det ikke muligt, at afregne en differentieret timepris. Den mulighed er der for de busafhængige omkostninger. På skema 3 bedes I derfor angive de busafhængige omkostninger for henholdsvis en minibus og en 10/12 m bus for den enkelte enhed. De busafhængige omkostninger vil bliver afregnet efter priserne i skema 3. Den samlede pris for de busafhængige omkostninger, der angives på tilbudsblanketten, skal svare overens med sammenlægningen af de busafhængige omkostninger på skema 3. Enhed 5 Enhed 5 udvides med 1 bus og ca timer. I bedes derfor afgive justerede tilbud på 7 busser samt timer. På enhed 5 ændres kravet til materiel også. Der skal bydes med 5 stk 10 m busser og 2 stk. minibusser. Der kan downloades nye vognplaner, afregningsark, et afsnit samt en ny oversigt over enheder under menupunktet Udbudsmateriale. Enhed 8 Tidligere kvalitetsmålinger for de udbudte enheder er bleve t eft erspurgt. Vi h ar ingen målinger på enhederne 1-7, men for så vidt angår enhed 8 er servicegraden for 2011 på 99,98 og kval itetsmålepunkter og -indekset er: Udvendig rengøring og vedligeholdelse: 85,2 Indvendig rengøring: 85,7 Indvendig vedligeholdelse: 85,5

3 Temperatur: 82,4 Ventilation: 81,5 Begrænsning af støj: 79,7 Overholdelse af køreplan: 85,6 Overholdelse af afgangstid: 86,3 Chaufførens kørsel: 86,9 Chaufførens service og fremtræden: 88,1 Kvalitetsindeks: 844,12 Vær opmærksom på, at der i A10 er opsat andre målepunkter. Tilføjelse til afsnit Operatørens kunderettede information og markedsføring I lyset af at stadig mere kunderettet information og markedsføring sker i et samarbejde mellem parterne bag levering af bus- og lokalbanetransport (Movia, operatører, kommuner og regioner), har parterne i fællesskab udviklet og vedtaget en fælles kommunikationsplatform. Kommunikationsplatformen er udmøntet i en designguide for bus og lokaltog og beskriver brugen af den visuelle identitet, herunder brand essens, grafiske elementer, farver, typografi og co-branding. Parterne har besluttet, at designguiden bruges i al kunderelateret kommunikation, dvs. såvel information som markedsføring. Designguiden og de tilhørende grafiske elementer kan fås ved henvendelse hos Movia Marketing. Det er planen, at designguiden også vil blive tilgængelig elektronisk. Ændring til afsnit 9.4 Teksten Ved udgangen af den 4. og evt. 6. og 8. måleperiode opgøres pr. udbudsenhed det gennemsnitlige resultat for henholdsvis kundetilfredshed (kvalitetsindeks), grad af udført kørsel, samt værdien af økonomiske sanktioner i forbindelse med fejl i kvaliteten for de 4 forudgående måleperioder. Ændres til Ved udgangen af den 4. og evt. 6. og 8. måleperiode opgøres pr. udbudsenhed det gennemsnitlige resultat for henholdsvis kundetilfredshed (kvalitetsindeks), grad af udført kørsel, samt værdien af økonomiske sanktioner i forbindelse med fejl i kvaliteten for de forudgående måleperioder. 5. november 2012 Spørgsmål til udbudsmaterialet Spørgsmål 35 Vil Movia fastholde at blot 8 hædelser / registrerde fejl på et kalender år kan anses som en tendens?? Svar på spørgsmål 35 Ja - vi taler inden for én kategori.

4 Spørgsmål 34 Vil incitamentsaftaler kunne indgå i de kommende forhandlinger? Svar på spørgsmål 34 Da incitamentsaftaler ikke er en del af udbuddet og derved ikke en del af tildelingen, vil det ikke være et emne under forhandlingerne. Efter kontraktindgåelse er Movia er dog åben for dialog om en eventuel incitamentsaftale. Spørgsmål 33 Vil Movia til enhed 1 acceptere en minibus med 15 fremadvendte sædepladser og 2 klapstole, desuden en totalkapacitet på 28 personer. & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; span style="font-size: x-small;"> Svar på spørgsmål 33 Som udgangspunkt nej. Men gerne som et alternativt tilbud, der kan tages op under forhandlingerne. Spørgsmål 32 Det fremgår ikke helt klart hvor mange personer der er til overtagelse i enhed 2, 3 og 4 Vedrørende det overtagne personale i enhed 2 og 3: A) Under administrativt personale - er der tale om den samme person med 20 års erfaring. B) Under vaskefolk - er der tale om den samme person med 2 års erfaring. C) Under Mekaniker - er der tale om den samme person med 3 års erfaring. Vedrørende det overtagne personale i enhed 3 og 4: D) Under Mekaniker - er der tale om den samme person med 4 års erfaring. Svar på spørgsmål 32 Der er ikke tale om den samme person. Der kan blive overdraget personale som angivet. Spørgsmål 31 På side 42 står: "Prisen for klimaanlæg skal indgå i tilbudsprisen". Vi går ikke ud fra, at der skal afgives tilbud med klimaanlæg, men at der kan afgives sådanne tilbud? Svar på spørgsmål 31 Ja, klimaanlæg er blot et ønske og prisen for klimaanlægget skal indgå i tilbudsprisen, såfremt operatøren ønsker at byde med det.

5 Spørgsmål 30 Spørgsmål til kontraktens 19 stk. 3 side 167/168 Hvad er årsagen til at Movia i hele kontraktens løbetid tager udgangspunkt i antallet af busser der er i udbudsenheden på udbudstidspunktet og der ikke reguleres i forhold til sanktionssystemet, såfremt busantallet i udbudsenheden ændres i kontraktperioden? Er Movia bevist om den uhensigtsmæssighed der opstår herved, såfremt det fastholdes at det er busantallet på udbudstidspunktet der ligges til grund ved registrering af fejl, der udløser sanktioner? Et eksempel herpå er 2 forskellige udbudsenheder med henholdsvis 15 og 16 busser, busantallet ændres i den ene enhed fra 15 til 16 busser og omvendt nedjusteres antallet i den anden udbudsenhed fra 16 til 15 busser, der sker dog jf. den angivne bestemmelse ikke en ændring af antallet af registrerede fejl der udløser bod for de to udbudsenheder, og udbudsenheden der nu indeholder 16 busser grundet ændringen, vil fortsat sanktioneres efter reglerne for udbudsenheder med 1 15 busser og udbudsenheden der nu tæller 15 busser i stedet for 16 busser, vil have en væsentlig fordel, fordi denne sanktioneres efter udbudsenheder med et busantal på mellem busser finder Movia det således ikke mere hensigtsmæssigt, at man en gang årligt regulere i forhold til det faktiske busantal som er i udbudsenheden og anvender sanktioneringsmekanismen der hører til det faktiske busantal? Svar på spørgsmål 30 Movia vægter et simpelt og gennemskueligt system højt. Movia vurderer, at det tilfælde, som beskrives i spørgsmålet vil opstå så sjældent, at det ikke berettiger, at Movia bruger de administrative ressourcer, der skal til årligt at regulere systemet med det aktuelle busantal for hver enkelt enhed, der er indgået kontrakt om. Hvis problemet skulle opstå, er Movia villig til at indgå i dialog om en løsning af den aktuelle sag. Spørgsmål 29 Spørgsmål til kontraktens 19 stk. 8 side 170. Er det korrekt at rengøringsprogram 4, er undtaget for modregning jf. kontraktens 19 stk. 8? Svar på spørgsmål 29 I 19 stk. 8 tilføjes følgende: kr. pr. konstateret tilfælde for manglende opfyldelse af rengøringsprogram 4. Spørgsmål 28 Spørgsmål til 8 Chaufførfaciliteter, side 110. Under afsnit fremgår det er der er et lokale på Sorø Busterminal, Rådhusvej 10, 4180 Sorø. Vi har ikke tidligere haft kendskab til dette lokale. Vil Movia bekræfte lokalets eksistens? Svar på spørgsmål 28 Movia bekræfter lokalets eksistens.

6 Spørgsmål 27 Spørgsmål til Ændret tidsforbrug til ophold, side 138. Under punkt 1.5 Køreplantimer og ophold side 29 fremgår at Ved tillægstiden forstås en størrelse, som beskriver det enkelte vognløbs effektivitet. og under punkt fremgår at For mellemliggende ophold op til 15 minutter medregnes hele opholdet som tillægstid. For mellemliggende ophold over 15 minutter medregnes 15 minutter som tillægstid. I udbudsenhed 1 findes der dagligt i hhv. Asnæs og Fårevejle en række ophold på over 15 minutter. På disse steder findes der i dag ikke pausefaciliteter og opholdene vil derfor iht. overenskomsten ikke kunne anvendes til pauser. - Er Movia enige i at operatøren bør overholdende gældende ove renskomst i forhold til afholdelse af pauser? - Planlægger Movia at etablere pauselokaler på hhv. Asnæs og Fårevejle station, så operatørerne kan anvende disse ophold til pauser iht. overenskomsten? - Hvis nej, påregner Movia at kompensere operatøren såfremt der sker øget frekvens og længde af opholdene ud over 15 min. på endestationer uden chaufførfaciliteter? Svar på spørgsmål 27 - Ja Movia er enig i, at operatøren skal overholde gældende overenskomst i forhold til afholdelse af pauser. - Nej Movia planlægger ikke, at etablere pauselokaler på hhv. Asnæs og Fårevejle station. Som beskrevet i udbudsbetingelserne skal operatøren selv anskaffe personalefaciliteter der, hvor Movia ikke har anskaffet personalefaciliteter. - Nej! Spørgsmål 26 Spørgsmål til 19.4 Køreplanskift, side 152. Af ovenstående fremgår det at der kan være op til 5 årlige køreplansskift, samt at afholder Movia de meromkostninger, som udarbejdelse af nye vagtplaner medfører for operatøren, med kr. pr. vognløb for den pågældende køreplan - Er det Movia s opfattelse at omkostningen for et køreplansskift er kr. pr. vognløb? - Hvordan skal et køreplansskift opfattes hvis man byder på en kombination af udbudsenheder? Er det totale køreplanskift indenfor kontrakten eller er det pr. udbudsenhed? - Såfremt operatøren byder med en kombination og i den forbindelse blander vagterne for at opnå mere effektiv drift, vil Movia så dække alle de vognløb, hvor chaufførvagterne påvirkes af ekstra køreplansskift eller er det en risiko man bør indregne i prisen? Svar på spørgsmål 26 - Det er Movias bud på gennemsnitsomkostning. - Det er pr. udbudsenhed. - Nej Movia dækker pr. enhed, så operatøren skal indregne den risiko i deres kombinationstilbud.

7 Spørgsmål 25 Spørgsmål til 19.1 Ændringer i antal køreplantimer, side 150. Hvordan forholder Movia sig hvis de forsinkede vognløb påvirker planerne for anden kørsel, hvis planer ikke er forsinkede? Særligt såfremt disse pakker indgår i kombinationstilbud? Svar på spørgsmål 25 Movias kompensation dækker udelukkende de forsinkede vognløb. Spørgsmål 24 Spørgsmål til 18.5 Kontraktindgåelse, side 150. Af ovenstående fremgår det at I en kontrakt, hvori der indgår et kombinationstilbud, vil alle udbudsenheder i tilbuddet være en del af den samme kontrakt. Er det korrekt forstået at Movia dermed uden begrænsning kan flytte kørsel mellem to udbudsenheder indenfor samme kombination? Og hvis ja, betyder det så ikke set fra en operatørsynsvinke l at det bliver mere risikabelt at byde med kombinationstilbud sammenlignet med bud på enkeltpakker? Svar på spørgsmål 24 Som udgangspunkt - Ja! Movia kan flytte kørsel mellem alle enheder inden for en kontrakt, da det er timer vi udbyder og ikke linjer. Dog kan der være forhold, som f.eks. forskellige buslængder og stor forskel i den geografiske placering af kørslen, som kan bevirke en forhandling. Spørgsmål 23 Spørgsmål til 1.5 Køreplantimer og ophold, side 29. Af ovenstående fremgår at Reguleringen vil blive foretaget en gang pr. år uden nogen form for undtagelse. Under punkt 1.6 Tomkørsel, fremgår det under punkt 6: Ved ekstraordinære køreplanskift udenfor det normale skift i december og almindelige årsvariationer, kan der forhandles om en ekstraordinær regulering. Hvad er årsagen til denne variation mellem de to typer af regulering? Ville det ikke være naturligt at der også var mulighed for ekstraordinær regulering af k-faktor, særligt givet at der i dette udbud ift. A9, er udvidet med et ekstra muligt årligt køreplansskift fra 4 til 5? Svar på spørgsmål 23 Det er korrekt, at k-faktorreguleringen sker en gang årligt og at der i udbudsbetingelserne ikke er givet mulighed for at få en regulering ved ekstraordinærer køreplanskifte, som er beskrevet ved regulering af tomkørsel - her dog med en bagatelgrænse. I ekstraordinære situationer i igangværende kontrakter er der dog foretaget regulering af k-faktoren, hvilket også er en mulighed i dette udbud. Vær opmærksom på, at Ændringen fra 4-5 køreplanskifte var en udvidelse der skete i udbud A9.

8 Spørgsmål 22 Spørgsmål til 1.6 Tomkørsel, side 31. Af underpunkt 6 fremgår Ved ekstraordinære køreplanskift udenfor det normale skift i december og almindelige årsvariationer, kan der forhandles om en ekstraordinær regulering. Hvad afgør om der forhandles? Svar på spørgsmål 22 At disse ekstraordinære ændringer vurderes at have STOR indflydelse på mængden af tomkørsel - og k- faktoren jf. svar på spørgsmål 23. Spørgsmål 21 Spørgsmål til Busradio (tale/data), side 99 Er det korrekt at operatøren kun vil blive kompenseret for udgifter til drift og vedligeholdelsesomkostninger til Movias servicepartner, svarende til Movias omkostninger og ikke den faktiske omkostning som oppebæres af operatøren, såfremt denne overtager forpligtelsen hertil? Svar på spørgsmål 21 Følgende passus i afsnit udgår: Movia har mulighed for at pålægge operatøren at betale aftalte omkostninger til en ekstern servicepartner for drift og vedligeholdelse af radiosystemet. I givet fald godtgør Movia operatøren disse omkostninger i forbindelse med den løbende afregning. Det kan aftales i løbet af kontraktperioden, at operatøren overtager hele eller en del af Movias ansvar for samarbejde og afregning med Movias servicepartner på drift og vedligeholdelse af radiosystemet. Movia vil i givet fald regulere betaling til operatøren med et beløb, der svarer til Movias aftale om omkostninger til den eksterne servicepartner. Spørgsmål 20 Spørgsmål til 4.5 Arbejdsmiljø, side 75. Movia bedes uddybe og beskrive omfanget af den måling der påkræves omkring chaufførerne og medarbejdernes tilfredshed med arbejdsmiljøet. Svar på spørgsmål 20 Movia kan oplyse, at undersøgelsen som minimum skal indeholde de nævnte punkter (eksempelvis køretid, udligningsop hold, fremkommelighed, stoppesteder og lignende), men at Movia herudover ikke vil blande sig i undersøgelsens indhold og tilrettelæggelse i øvrigt.

9 Spørgsmål 19 Spørgsmål til miljø side 62 og side 73. Hvordan er sammenhængen mellem bestemmelsen i udbudsbetingelsernes side 62, vedrørende muligheden for at gennemføre et miljøsyn af busser, såfremt den nye operatør og nuværende operatør er enige herom, kontra betingelsen som fremgår af side 73, hvor det fremgår at brugte busser skal være miljøsynet kort inden driftsstart? Hvordan skal den kommende operatør forholde sig, såfremt den nuværende operatør ikke er indstillet på at medvirke til et miljøsyn af busserne? Svar på spørgsmål 19 Ved overtagelse af brugt busmateriel fra nuværende operatør accepterer Movia, at renovering mv. af busserne først finder sted umiddelbart efter driftsstart. Dette omfatter også miljøsynet. En tidsplan herfor beskrives i renoveringsskemaet eller evt. i skemaet for forbehold og bemærkninger. Såfremt den nuværende operatør ikke er indstillet på at medvirke i et miljøsyn, må ny operatør foretage miljøsyn umiddelbart efter overtagelsen - og f.eks. tage forbehold for resultatet i købskontrakten mellem nuværende og ny operatør. Spørgsmål 18 Hvordan har den nuværende operatør dokumenteret overfor Movia at tilknytningskravet til de enkelte linjer på min 50 % er opfyldt, i forhold til antallet af medarbejdere, samt medarbejdertyper, der er angivet til overdragelse i henhold til Medarbejderoplysningsskemaet? Svar på spørgsmål 18 For enhederne 1, 2, 3, 4, 6 og 7 er på personaleoplysningsskemaerne anført chauffører under rubrikken Andet personale. Da Movia generelt ikke oplyser om chaufførernes anciennitet, bedes byderne se bort fra denne information. Spørgsmål 17 Jævnfør personaleoplysningerne på enhed 1, 2, 3 og 4: Hvor mange chauffører af hver anciennitetsgruppe er faglærte dette ønskes angivet pr enhed? Jævnfør personaleoplysningerne på enhed 1, 2, 3 og 4: Det ønskes oplyst, om chaufførerne er månedslønnede eller 14 dags lønnede? Kan der oplyses titler og/eller arbejdsområder for det administrative personale, som bliver overdraget i enhed 1, 2, 3 og 4? Hvilken overenskomst følger mekanikerne i enhed 1, 2, 3 og 4 (Funktionærvilkår eller Dio1 mellem DI og Metal) Kan det oplyses, hvad den nuværende månedsløn er samt evt. tillæg og pensionsforhold for det administrati ve personale og mekaniker, som bliver overdraget i enhed 1, 2, 3 og 4? Svar på spørgsmål 17 Movia har ikke detailkendskab til de enkelte ansattes uddannelse, titler, arbejdsområder, anciennitet eller om der er tale om lønudbetaling en eller to gange om måneden, ligesom Movia ikke i kroner og øre har detailkendska b de enkelte medarbejderes aktuelle løn. Der er henvist til de for området gældende overenskomster og tilbudsgiver må da i forbindelse med tilbudsgivningen selv tage et sats på en anciennitet på mellem 5 og 9 år.

10 Spørgsmål 16 Jævnfør vognløb på Pakke 4: Pakke 4 er som bekendt EU kørsel, vil I (MOVIA) justerer tursammensætningen i vognløbene, så der 1) kan bygges lovlige tjenester, der tilfredsstiller EU lovgivningen og 2) således at bussen er åben for billettering tidligt nok til at kunne køre rettidigt? Det er ikke muligt at lave lovlige tjenester med de vognplaner der foreligger pt. Alternativt vil I (MOVIA) accepterer at bussen ikke er åben for publikum inden afgangstid, samt at der ikke er reguleringstid i slutningen af enkelte ture, der hvor der kun er 15 min. Fra ankomst til afgang? Svar på spørgsmål 16 Movia udbyder ture og ikke vognløb. Vognløbene er kun vejledende og en dokumentation for at turene kan køres med det antal busser, som vi har i kontrakt. Det er operatøren frit for at ændre på vognløbene. Jævnfør ovenstående så nej. Spørgsmål 15 Jævnfør vognløb på Pakke 4: I pakke 4 er der difference mellem, udbudsbetingelsernes dagsfordeling, og afregningsarket, hvilket er gældende? Svar på spørgsmål 15 Det er dem i afregningsarket, der gælder. Spørgsmål 14 Jævnfør vognløb generelt: Der er generelt mange brud på reguleringstiden på de 2 min. mellem turene, accepteres dette også i drift? Svar på spørgsmål 14 Ja. Spørgsmål 13 Jævnfør vognløb på Pakke 3: I pakke 3 er der i vognløbene indlagt tomkørsel - nogle af disse tider på tomkørsler er ikke reelle, derfor kan vognløbene ikke køres som fremsendt. Vil der blive fremsendt korrigerede vognløb, eller vil det blive accepteret at bussen kommer for sent når dette kommer i drift? Svar på spørgsmål 13 Byderen må fortælle, hvilke tomture det drejer sig om - så vil vi forholde os til det.

11 Spørgsmål 12 Det fremgår af side 42 at klimaanlæg for de udbudte busser er et ønske, men ikke et krav. Alligevel står der i næste sætning at klimaanlæg skal indgå i tilbudsprisen. Det må I lige forklare 'for Prins Knud'! Svar på spørgsmål 12 Klimaanlæg er som skrevet ikke et krav, men et ønske. Såfremt Prins Knud ønsker at byde med klimaanlæg, skal udgiften hertil være indeholdt i tilbudsprisen. Spørgsmål 11 For pakkerne 1-7 står der på side 130 at der som hovedregel er ét årligt køreplanskift, men p å side 152 nævnes indtil 5 køreplanskift om året. Gælder de 5 alene for pakkerne 8 og 9? Svar på spørgsmål 11 Teksten siden 152 gælder for alle enheder.der er som regel et køreplanskifte pr. linje, men for nogen linjer er der bl.a. også køreplanskifte i forbindelse med ferieplaner, hvorfor der kan forekomme flere skifte. Der skal derfor tages højde for, at der kan forekomme 5 køreplanskifte pr. enhed. Spørgsmål 10 Jævnfør udbudsbetingelserne afsnit 1.6 Tomkørsel, afsnit 3 på side 32: Første regulering foretages januar 2013 menes der ikke januar 2014? Svar på spørgsmål 10 Jo, der menes januar Spørgsmål 9 Ifølge udbudsbetingelserne side 7 skal der bruges en 13,7m (HL3) i pakke 3, kan det accepteres at der bydes med en 13m bus, som også lever op til kravspecifikationen herunder antal sidde- og stå pladser, plads mellem stole osv. Svar på spørgsmål 9 Kravet er en 13,7m-bus, hvilket der skal bydes med. Movia modtager gerne forslag til alternative løsninger. Udfyld gerne et busoplysningsskema på en 13m-bus og angiv i skema 3 Forbehold og bemærkninger, hvilke fordele Movia får ud af at acceptere denne løsning. Såfremt Movia accepterer en alternativ bus, vil dette blive meldt ud til alle bydere via spørgsmål/svar.

12 Spørgsmål 8 Afsnit 4.5 I forlængelse af svaret på spørgsmål 5: Er linje 420R ikke også over 50 km? Svar på spørgsmål 8 Jo, linje 420 i enhed 4 er også over 50 km. Kilometertal for henholdsvis den enkelte tur samt totalt oplyses i afregningsarket og i vognplanerne. Præciseringer og ændringer til udbudsbetingelserne Afsnit I Miljøafsnittet henvises der til Kontraktens 19 stk. 10. Denne henvisning rettes til 19 stk. 12. Side 21 Her nævnes hvilke linjer, som ikke kører på skoledage. Linje 482 fremgår ved en fejl i enhed 6. Linjen kører kun i enhed 5. Side 103 Teksten under "Ansvaret for reklamers lovlighed": Som service tilbyder Movia på begæring at forhåndsvurdere, om en konkret reklame opfylder ovenstående. Movia kan opså uden begæring vurdere kommende eller aktuelle reklamer. rettes til: Som service tilbyder Movia på begæring at forhåndsvurdere, om en konkret reklame opfylder ovenstående. Movia kan også uden begæring vurdere aktuelle reklamer.operatøren er pligtig til at følge Movias afgørelse... Side stk. 1, Bilag A, Udbudsbetingelserne hedder oktober 2012 og ikke september Side stk. 1, her henvises til afsnit 15 i Bilag A. Denne henvisning rettes til afsnit 18.

13 Side 60 Telefonnr. til brug for henvendelse til De Hvide Busser ændres til oktober 2012 Spørgsmål til udbudsmaterialet Spørgsmål 7 Skal skema 4 (kvalitet) udfyldes for udbudsenhederne 2, 3, 4 og 6?? Svar på spørgsmål 7 Nej, det er ikke nødvendigt at udfylde skema 4 for udbudsenhederne 2, 3, 4 og 6, da der ikke er bod/bonus forbundet med målingerne. Der skal dog stadig bydes med et overordnet mål for enhederne, da dette mål indgår i både tildeling og evt. forlængelse af kontrakterne. Spørgsmål 6 Hvornår forventes Movia at stille krav om integrationspolitik jf. udbudsmaterialet?? Svar på spørgsmål 6 Det er et ønske og ikke et her og nu krav - fra Movias side, at alle operatører, som kører for Movia, har formuleret en integrationspolitik, der sikrer en faglig og social integration på arbejdspladsen. Operatøren skal dog ved anmodning kunne redegøre for og fremlægge en sådan politik. Movia kan ikke for nærværende oplyse, hvornår en sådan anmodning vil blive fremsat. Spørgsmål 5 I udbudsmaterialt oplyses det, at 570 ture er længere end 50 km. Kan Movia præcisere hvilke ruter, der er over 50 km?? Svar på spørgsmål 5 Det præciseres, at det er linje 570, der har ture, der er længere end 50 km. Spørgsmål 4 Når temperaturen er under minus 10 gr. forventes det så, at bussen skal kører i tomgang i min. indtil rejsekortet er varmet op, således det kan fungerer optimalt?? Svar på spørgsmål 4 Operatøren finder selv løsningen for, hvordan temperaturen i bussen hæves. Det kan f.eks. være ved brug af oliefyr. Vi forventer, at når bussen har nået det krævede niveau for temperaturen inde i bussen, at rejsekortudstyret også vil være klar til brug.

14 Spørgsmål 3 Hvor afholdes de overenskomstmæssige pauser i pakke 1? Svar på spørgsmål 3 På nuværende tidspunkt har Movia ingen personalefaciliteter, hvor de overenskomstmæssige pauser i pakke 1 kan afholdes. Movia arbejder på at finde et lokale. Såfremt det lykkes, vil der blive givet besked herom via spørgsmål/svar. Imellemtiden må operatøren selv sørge for at anskaffelse af lokalitet, så de overenskomstmæssige pauser kan blive afholdt. Dette indregnes i tilbuddet. Spørgsmål 2 Spørgsmål vedrørende hævet lønsumsafgift fra 3,08 til 4,06% Regeringen vil med Finansloven f or øge satsen for lønsumsafgift en fra de nuværende 3,08 pct. til 4,06 pct. Vil de heraf følgende merom kostninger i tilfælde af vedtagelse blive re guleret i kontraktbetalingerne? Svar på spørgmål 2 Hvorvidt der kan blive tale en regulering af kontraktbetalingen, vil afhænge af en forhandling, når den endelig lovgivning eventuelt er vedtaget, og dens økonomiske konsekvenser kan beregnes. Spørgsmål 1 Vedr. tilbudsfrist. På nuværende tidspunkt (10/11-12) er der 32 dage til tilbudsfristens udløb. Burde Movia ikke tilstræbe at overholde 40-dages reglen jf. Konkurrencestyrelsens vejledning til udbudsdirektiverne? Jeg er selvfølgelig bekendt med de muligheder der gives for afkortning, men Movia er vel også interesserede i de bedst mulige tilbud? Svar på spørgsmål 1 Movia gennemfører udbud efter forhandling i overensstemmelse med de herfor i Forsyningsvirksomhedsdirektivet (2004/17/EF) fastsatte regler. Her kan ordregiver (Movia) i henhold til Art. 45 fastsætte en frist, "der som regel er på mindst 24 dage, men under ingen omstændigheder kortere end 10 dage at regne fra datoen for opfordringen til at indsende tilbud." Naturligvis er Movia interesseret i at få gode og gennemarbejdede tilbud, og det kan i den forbindelse oplyses, at en frist på dage erfaringsmæssigt har vist sig at være pasende for tilbudsgiverne til at udforme tilbuddene. Præciseringer og ændringer til udbudsbetingelserne Afsnit I Miljøafsnittet henvises der til Kontraktens 19 stk. 12. Denne henvisning rettes til 19 stk. 10.

15 Afsnit Ved etablering af nyt garageanlæg, skal operatøren forvente en leveringstid på installation af WLAN på op til 6 måneder. Side 94 Teksten: Hvis en bus tages ud af drift pga. fejl ved bussen, skal det sikres at data fra kortlæsere m.m. overføres til Back-office samme dag, selvom bussen ikke kan bringes til garagen og dermed til normal synkronisering. Ændres til: Hvis en bus tages ud af drift pga. fejl ved bussen, skal operatøren sikre at data fra kortlæsere m.m. overføres til Back-office samme dag, selvom bussen ikke kan bringes til garagen og dermed til normal synkronisering. Afsnit 11.1 Al udddannelsesmateriale om rejsekort leveres af Movia i elektronisk form.

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel 9. februar 2010 Ændring til udbudsbetingelserne: Nyt tilbud på udbudsenhed 8 eller kombinationer, hvori udbudsenhed 8 indgår. Udbudsenhed 8 er udbudt

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel 16. marts 2009 5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel De med gult markerede spørgsmål/svar var med i 1.- 4. rettelsesblad. Fælles spørgsmål og svar vedr. 10. udbud 13. udbud 1. Skiltning

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011

3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011 3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011 13. december 2011 De med gråt markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Spørgsmål / Fejl 1. Bilag D for B-kontrakter

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune

3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune 13. januar 2012 3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune De med gråt markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. 1. 2. 3. 4. 5. Spørgsmål / Fejl Der er

Læs mere

Den 15. maj 2012 Spørgsmål og svar

Den 15. maj 2012 Spørgsmål og svar Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Trafikselskabet Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet, samt eventuelle ændringer. Alle svar på spørgsmål samt ændringer er en del af udbudsvilkårene.

Læs mere

Spørgsmål og Svar. 17. januar 2012. Præcisering af udbudsbetingelserne. 11. januar 2012. Præcisering og ændring af udbudsbetingelserne

Spørgsmål og Svar. 17. januar 2012. Præcisering af udbudsbetingelserne. 11. januar 2012. Præcisering og ændring af udbudsbetingelserne Spørgsmål og Svar Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar på spørgsmål samt ændringer er hermed en del af udbudsvilkårene. 17. januar 2012

Læs mere

6. Udbud. Nr. Spørgsmål Svar. Sydtrafik har ikke opmålt længden af de enkelte ruter.

6. Udbud. Nr. Spørgsmål Svar. Sydtrafik har ikke opmålt længden af de enkelte ruter. 6. Udbud Spørgsmål og svar - Spørgsmål 1-3 offentliggjort d. 07.11.2011 - Spørgsmål 4-16 offentliggjort d. 21.11.2011 - Spørgsmål 17-28 offentliggjort d. 30.11.2011 Nr. Spørgsmål Svar 1 Hvilket kilometertal

Læs mere

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 29. oktober 2015 Emil Susgaard Mouritzen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud

Læs mere

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt 29. juni 2012 3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A3 udbud af almindelig rutekørsel 4. december 2008 På enhed 7 (Hurtigbussen 555/666) er der ikke virksomhedsoverdragelse af personale - ej heller chauffører. Se passagertal for Hurtigbussen

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg

5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg 8. juli 2014 5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg Spørgsmål / Fejl De med gråt markerede spørgsmål og svar indgik i 1.-4. rettelsesblad Svar / Rettelser 1. Rettelse til timetallet i pakke 2 2.

Læs mere

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 Der mangler svar på nogle af spørgsmålene. Disse vil blive besvaret senere dog senest d. 30.11.2012. Nr. Spørgsmål Svar 1 Pakke 772 Sydtrafik anmodes

Læs mere

Bilag 7. Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1

Bilag 7. Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1 HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1 Bilag 7 Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen 7.1 Hovedprincipper og anvendelse... 2 7.1.1 Kvalitetsstyringssystemets hovedprincipper... 2 7.1.2 Grundlaget

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 21. november Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 21. november Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 21. november 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4

Læs mere

Nedenfor følger Ordregivers besvarelse af de spørgsmål, der foreløbigt er blev stillet i

Nedenfor følger Ordregivers besvarelse af de spørgsmål, der foreløbigt er blev stillet i / Udbud efter forhandling: FR3 - Udbud af Flextrafik Rute Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Ordregivers besvarelse af de spørgsmål, der foreløbigt er blev stillet i forbindelse med spørgerunden.

Læs mere

7. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt

7. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt 23. juli 2012 7. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Pga. forkert angivelse af dag for tilbudsfristen i udbudsbetingelserne, ændres tilbudsfristen til onsdag, den 27. juni 2012 kl. 12:00.

Pga. forkert angivelse af dag for tilbudsfristen i udbudsbetingelserne, ændres tilbudsfristen til onsdag, den 27. juni 2012 kl. 12:00. Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar på spørgsmål samt ændringer er hermed en del af udbudsvilkårene. Den

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99-204.435 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Niels Henriksen) 29. maj 2000

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99-204.435 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Niels Henriksen) 29. maj 2000 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99-204.435 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Niels Henriksen) 29. maj 2000 K E N D E L S E Arriva Danmark A/S (advokat Esben Kjær, København) mod Hovedstadsområdets Trafikselskab

Læs mere

Der spørges endvidere til, om kravet om fremsendelse af GPS-positioner minimum hvert minut også vil gælde for taxiselskaber.

Der spørges endvidere til, om kravet om fremsendelse af GPS-positioner minimum hvert minut også vil gælde for taxiselskaber. Spørgsmål og Svar B8 7. maj 2009 Spørgsmål 23 vedr. bilag 2 - Hvorledes har Movia tænkt sig, at kommunikationen mellem operatør (taxibestillingscentral) og Movia i forbindelse med modtagelse af vognløb

Læs mere

EU- udbud 2014/S 030-048603. Udbud af Kommunal befordring. Spørgsmål/svar

EU- udbud 2014/S 030-048603. Udbud af Kommunal befordring. Spørgsmål/svar EU- udbud 2014/S 030-048603 Udbud af Kommunal befordring Spørgsmål/svar Generelt Nr./dato Spørgsmål Svar 1 Vognløb Skal det være samme chauffør på hele vognløbet? Følgende er anført i udbudsmaterialet:

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Spørgsmål skal sendes pr. til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011.

Spørgsmål skal sendes pr.  til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011. Spørgsmål & svar Vikarbureauydelser (sags nr. 2011102110) Spørgsmål & svar udgives i anonymiseret form, på baggrund af spørgsmål fra tilbudsgiverne. Spørgsmål og svar skal i forhold til udbudsmaterialet

Læs mere

8. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt

8. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt 30. juli 2012 8. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Administrationen orienterer med jævne mellemrum om udvikling og status vedr. udbud af buskørsel.

Administrationen orienterer med jævne mellemrum om udvikling og status vedr. udbud af buskørsel. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 15. april 2010 MLL 10 Udbudsstatus marts 2010 Indstilling: Direktionen indstiller, At orienteringen tages til efterretning Beslutning: Tiltrådt. Sagsfremstilling:

Læs mere

5. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt

5. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt 11. juli 2012 5. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013 Sterregaard ApS for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets 3. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle vilkår for udbuddet... 3 1.1. Indledning... 3 1.2. Baggrund for udbudet... 3 1.3.

Læs mere

4. rettelsesblad vedr. 21. udbud af regionale og lokale ruter i Viborgområdet

4. rettelsesblad vedr. 21. udbud af regionale og lokale ruter i Viborgområdet 18. februar 2011 4. rettelsesblad vedr. 21. udbud af regionale og lokale ruter i Viborgområdet De med skygge markerede spørgsmål/svar var med i 1., 2. eller 3. rettelsesblad. Spørgsmål / Fejl 1. Forkert

Læs mere

Udbudsmateriale til. A14 Udbud af almindelig rutekørsel i Movia

Udbudsmateriale til. A14 Udbud af almindelig rutekørsel i Movia Udbudsmateriale til A14 Udbud af almindelig rutekørsel i Movia Kontrakter og operatører Trafikselskabet Movia Oktober 2015 A14 Udbud af almindelig rutekørsel Side 6 Indholdsfortegnelse 1. Udbudsbetingelser...

Læs mere

3. udbud Århus Kommune

3. udbud Århus Kommune 3. udbud Århus Kommune 2. Rettelsesblad. De 4 første spørgsmål svar var med i 1. rettelsesblad. Spørgsmål 1 Dørarrangement I bilag 5 til kontrakten - punkt 1 på side 65 er der anført krav til dørarrangementer

Læs mere

Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil. Udbudsbetingelser

Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil. Udbudsbetingelser Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil Udbudsbetingelser Dato: 11-12-2017 Dokument id: 79424 Version: 1.1 Udarbejdet af: OFD Kontrol: ANS Godkendt af: LTH side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 20. januar

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Spørgsmål og Svar A5 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A5 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A5 udbud af almindelig rutekørsel 22. juni 2009 Ændringer til UB Der er fejl i km antallet på enhed 13. Det betyder, at det totale antal km på pakken er 177.304 i stedet for 108.491 pr.

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer Spørgsmål og svar vedr. udbud af visiteret kørsel til Kolding Kommune Kolding Kommune, EU-Udbud nr. 2018/S-028-060991 Spørgsmål og svar 1 til og med 6 offentliggjort d. 21. februar 2018. Spørgsmål og svar

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

11. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 30. november Nr. Spørgsmål Svar. 1 A Kontrakt - 19 stk. 7

11. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 30. november Nr. Spørgsmål Svar. 1 A Kontrakt - 19 stk. 7 11. Udbud Spørgsmål og svar pr. 30. november 2017 Nr. Spørgsmål Svar 1 A Kontrakt - 19 stk. 7 Her står der: Dog har vognmanden krav på at oppebære samme betaling, hvis vejrforholdene eller andre udefra

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 11. november Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 11. november Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 11. november 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Opstartsmøde for A april 2019

Opstartsmøde for A april 2019 Opstartsmøde for A19 8. april 2019 Dagsorden Overordnet gennemgang af udbud A19 v/ Movia Tidsplan og proces Nuværende kontrakter: aktuelt busmateriel og miljøforhold Udbudsgrundlag og kommunernes bestilling

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1.

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1. Vilkår for tilbudsafgivelse Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune Bilag 1. Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning/generelle forhold... 3 1.1 Udbud... 3 1.2 Udbuddets gennemførelse... 3 1.3 Kontraktindgåelse...

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 6

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune EU-udbud 2018/S 074-163387 Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune - 17.08.2018 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 17-04-2018 17-04-2018 Vil referencer,

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Dato 26. november 2014 TRM Sags nr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse over samtlige

Læs mere

Indledning Udbudsrunder Offentliggørelse Tidsfrister Ligebehandling Udelukkelse af leverandører...

Indledning Udbudsrunder Offentliggørelse Tidsfrister Ligebehandling Udelukkelse af leverandører... 1 Indhold Indledning... 3 1. Udbudsrunder... 3 2. Offentliggørelse... 3 3. Tidsfrister... 3 4. Ligebehandling... 3 5. Udelukkelse af leverandører... 3 6. Krav til tilbud... 3 7. Halmmængde... 3 8. Evaluering

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022034 (Kirsten Thorup, Vibeke Steenberg, Melitta Keldebæk) 13. september 2010 K E N D E L S E Roslev Turist ved John Madsen (selv) mod Skive Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbudsbetingelser Tolkemyndigheden Udbud af platform til videoog fjerntolkning

Udbudsbetingelser Tolkemyndigheden Udbud af platform til videoog fjerntolkning Udbudsbetingelser Tolkemyndigheden Udbud af platform til videoog fjerntolkning Side 1 1. Indledning...3 2. Den ordregivende myndighed...4 3. Udbudsmaterialet...4 4. Tidsplan for udbudsforretningen...4

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune

3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune 6. august 2009 3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune De med skygge markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Spørgsmål 1. Adgang til Trapeze eksportfiler Er det

Læs mere

Udbud - 2 stk. store 2-kammer skraldebiler. Udbudsbetingelser

Udbud - 2 stk. store 2-kammer skraldebiler. Udbudsbetingelser Udbud - 2 stk. store 2-kammer skraldebiler Udbudsbetingelser Dato: 11-12-2017 Dokument id: 79317 Version: 1.1 Udarbejdet af: OFD Kontrol: ANS Godkendt af: LTH side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: VLI, MSC Fra: Byrådssekretariatet Dok.nr. 1311 Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten 17. december 2007 Sags id: Lisbeth

Læs mere

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5 Vederlag Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger Bilag 5 Udbud af udførelsen af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger 1/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland 31/08/2018 Indhentning af tilbud vedr. togbuskørsel i uge (40), 41 og 42, 2018 Pakke 301: rute 140S + 140E: Frederikshavn Skagen Pakke 303: rute

Læs mere

FV9 - Spørgsmål & Svar

FV9 - Spørgsmål & Svar FV9 - Spørgsmål & Svar Spørgsmål Spørgsmålet nummer 19-Q045 Hvor mange tilbud må man lave, når man pt. kun har én vogn og én tilladelse? 19-Q046 Vedr. pkt 3.6 Øvrige krav Vil det sige at der er lavet en

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Vederlag. Sekretariat vedrørende energimærkningsordningen for bygninger. Kontraktbilag 8

Vederlag. Sekretariat vedrørende energimærkningsordningen for bygninger. Kontraktbilag 8 Vederlag Sekretariat vedrørende energimærkningsordningen for bygninger. Kontraktbilag 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål med dokumentet... 3 1.2 Dokumentets opbygning... 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

HOFOR A/S. Udbud iht. Kvalifikationsordning vedrørende levering af biler mv. 1 Van

HOFOR A/S. Udbud iht. Kvalifikationsordning vedrørende levering af biler mv. 1 Van HOFOR A/S Udbud iht. Kvalifikationsordning vedrørende levering af biler mv. 1 Van Indholdsfortegnelse 1.1. Indledning/generelle forhold... 3 1.2. Indbydelse til afgivelse af tilbud... 3 1.3. Udbudsmaterialet...

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

Der er i Holbæk Kommune et politisk ønske om en beskrivelse af muligheden for at anvende arbejdsmiljøklausuler.

Der er i Holbæk Kommune et politisk ønske om en beskrivelse af muligheden for at anvende arbejdsmiljøklausuler. Notat Dato: 28. maj 2013 Sagsbeh. annra Dir.tlf. 72 36 4912 E-mail: annra@holb.dk Notat om arbejdsmiljøklausuler Der er i Holbæk Kommune et politisk ønske om en beskrivelse af muligheden for at anvende

Læs mere

Udbudspræsentation, Spørgsmål, svar samt rettelser pr. 23.02. 2012 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 196-319606

Udbudspræsentation, Spørgsmål, svar samt rettelser pr. 23.02. 2012 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 196-319606 Udbudspræsentation, Spørgsmål, svar samt rettelser pr. 23.02. 2012 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 196-319606 Udbud af afhentning af blodprøver mv. fra de praktiserende læger udbudspræsentation: Den 9. februar

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelsen for den konkrete anskaffelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelsen for den konkrete anskaffelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelsen for den konkrete anskaffelse J.nr.: 2015-41-134-00031 Version: 19-6-2015/ssn 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Indledning/generelle forhold...

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 8 Side 1 af 3 Udbud af regional buskørsel Sagsbehandler:

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Udbud af kørselsordninger i Viborg Kommune oplæg til politisk behandling

Udbud af kørselsordninger i Viborg Kommune oplæg til politisk behandling i Viborg Kommune oplæg til politisk behandling COWI 1 Kontrakter Udbuddet opdeles i to typer kontrakter Lukket skolekørsel - kørsel til og fra undervisning på kommunens folkeskoler - mulighederne undersøges

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

Tiltrådt. Statusorienteringerne indeholder fremover en redegørelse for de opnåede priser i afsluttede udbud.

Tiltrådt. Statusorienteringerne indeholder fremover en redegørelse for de opnåede priser i afsluttede udbud. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 15. maj 2014 Mads Lund Larsen 16 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller At orientering om status for udbud tages til

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Indkøb af gummihjulslæsser. Udbudsbetingelser

Indkøb af gummihjulslæsser. Udbudsbetingelser Indkøb af gummihjulslæsser Udbudsbetingelser Dato: 24. august 2015 Dokument id: 26661 Version: 1.0 Udarbejdet af: Rasmus Olsen Kontrol: KontrolAf Godkendt af: GodkendtAf side 2 af 7 Odense Renovation A/S

Læs mere

Busselskabet Aarhus Sporveje

Busselskabet Aarhus Sporveje Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fac: 72409901 www.busselskabet.dk Busselskabet Aarhus Sporveje Udbudsmateriale til bekendtgørelsen Bybusindkøb Udbud efter forhandling med forudgående offentliggørelse

Læs mere

Hvilken af de to typer rejsekortudstyr, der installeres i bussen, aftales særskilt mellem Midttrafik og busselskabet.

Hvilken af de to typer rejsekortudstyr, der installeres i bussen, aftales særskilt mellem Midttrafik og busselskabet. Rejsekortet Midttrafik billetsystem, Rejsekortet indeholder dels kontaktløse chipkort, dels et system til kontantbillettering. Udstyr til kontantbillet erstatter det eksisterende udstyr, inkl. klippekortsmaskiner,

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

Levering af vintermateriel

Levering af vintermateriel Levering af vintermateriel Saltspredere til kørebaner og stier Juli 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Orientering 3 3 Bestemmelser om udbud og tilbud 4 3.1 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse,

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010 Advokat Andreas Christensen side 2 Prækvalifikation Prækvalifikation Underretning af ansøgere Ordregivers begrundelse vedrørende manglende

Læs mere

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 1 Informationsmøde vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 18. december 2015 Dagsorden

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere

Kontraktbilag D Spørgsmål & svar

Kontraktbilag D Spørgsmål & svar Kontraktbilag D Spørgsmål & svar Vedrørende EU-udbud af kontrakt på elektroniske dørlåse til Skanderborg Kommune, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 131-234577 Dokumentet er opdateret den. Tilbudsgiver skal

Læs mere

Udbudsbrev indhentning af tilbud. salgsstader på Rømø

Udbudsbrev indhentning af tilbud. salgsstader på Rømø Udbudsbrev indhentning af tilbud på salgsstader på Rømø Naturstyrelsen Vadehavet Skovridervej 3 6510 Gram Kontaktperson: Anders Rahbek 26. februar 2015 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

Bilag 2. Vurdering af tilbud. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 2 side 1

Bilag 2. Vurdering af tilbud. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 2 side 1 HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 2 side 1 Bilag 2 Vurdering af tilbud 2.1 Delkriterier... 2 2.1.1 Pris... 2 2.1.2 Kvalitet af drift... 2 2.1.3. Kvalitet af busmateriel... 5 HUR 17. udbud af

Læs mere

Udbud - Hydraulisk materialehåndteringsmaskine på hjul til genbrugsstationen i Havnegade, Odense. Udbudsbetingelser

Udbud - Hydraulisk materialehåndteringsmaskine på hjul til genbrugsstationen i Havnegade, Odense. Udbudsbetingelser Udbud - Hydraulisk materialehåndteringsmaskine på hjul til genbrugsstationen i Havnegade, Odense Udbudsbetingelser Dato: 13. september 2016 Dokument id: 49914 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: EP/ANS

Læs mere

Udbud af jagt Fase 2

Udbud af jagt Fase 2 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Udbud af jagt Fase 2 Udbudsbetingelser Postadresse Arsenalvej 55 9800 Hjørring CVR: 16 28 71 80 EAN: 5798000201286 Telefon 72 31 30 00 Telefax 33 32 10 29

Læs mere

Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune. Spørgsmål/Svar

Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune. Spørgsmål/Svar Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune Spørgsmål/Svar Offentliggjort 9. maj 2017 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 7 ESPD - Del V, herunder begrænsning af antallet af kvalificerede

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S 125-255498 Dato for offentliggørelse: 10.07.2017 Nummer Spørgsmål Svar 1 I materialet står der, at man godt må tilbyde

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 K E N D E L S E Vognmandsforretningen Ordrupgaard af 2009 SMBA (selv) mod Vejdirektoratet. (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020464 (Michael Kistrup, Vibeke Steenberg, Gorm K. Elikhofer) 25. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020464 (Michael Kistrup, Vibeke Steenberg, Gorm K. Elikhofer) 25. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020464 (Michael Kistrup, Vibeke Steenberg, Gorm K. Elikhofer) 25. oktober 2010 K E N D E L S E Coloplast Danmark A/S (advokat Malene Lystoft Zabel, København) mod Region

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel

Omstillingsomkostninger. Advokat Henrik Holtse Gorrissen Federspiel Advokat Henrik Holtse Ordregiver er berettiget til at indregne omstillingsomkostninger, men det skal fremgå af udbudsmaterialet med angivelse af beløb eller beregningsmetode. Eksempel Kommune X har en

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011

Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011 Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011 K E N D E L S E Hans Biler (selv) mod Viborg Kommune (advokat Erik Hørlyck (Århus)) Ved

Læs mere

Udbudsbetingelser S3 Udbud af servicebuskørsel i områderne Midt og Storkøbenhavn

Udbudsbetingelser S3 Udbud af servicebuskørsel i områderne Midt og Storkøbenhavn Udbudsbetingelser S3 Udbud af servicebuskørsel i områderne Midt og Storkøbenhavn Kørselsaftaler Trafikselskabet Movia Februar 2008 S3 Udbud af servicebuskørsel Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Generelt...5

Læs mere