Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue"

Transkript

1 Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Foruden de bestemmelser, der er formuleret i de til enhver tid gældende Vedtægter for den selvejende institution Rudme Friskole, gælder følgende bestemmelser for bestyrelsens arbejde. Denne forretningsorden kan ændres ved den samlede bestyrelses beslutning herom, dog altid kun i overensstemmelse med gældende vedtægter. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 15. maj Opdateret oktober Bestyrelsen Senest 14 dage efter en generalforsamling, hvor der er foretaget valg til bestyrelsen, træder bestyrelsen sammen til et konstituerende møde, hvor formand, næstformand, kasserer og sekretær vælges. Det bør tilstræbes, at næstformand og kasserer ikke er på valg samme år som formanden. Ved konstitueringen må kun bestyrelsesmedlemmer være til stede. Bestyrelsesmøderne ledes af formanden og ved dennes fravær af næstformanden. Til bestyrelsesmøder deltager bestyrelsesmedlemmerne, herunder en forældrerepræsentant fra børnehaven, samt skolelederen. Derudover deltager også suppleanterne og en lærerrepræsentant (på skift mellem lærerne). Skolens samlede pædagogiske personale deltager i bestyrelsesmøderne 1 gang årligt. Bestyrelsens ordinære møder er åbne for alle skolekredsens medlemmer og ansatte. Ved behandling af løn- og personsager må kun skoleleder og bestyrelse deltage. At være medlem i Rudme Friskoles bestyrelse Rudme Friskole består af omkring 50 familier, som sammen driver en skole, SFO, børnehave og vuggestue. Bestyrelsen har det overordnede ansvar for Rudme Friskole jf. Bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler mv. (friskoleloven) 5 stk 5: Den overordnede ledelse af skolen varetages af en bestyrelse, som er ansvarlig overfor Undervisningsministeren Det vil sige, at den valgte bestyrelse har det endelige ansvar for, at vi har en god og velfungerende skole med en sund økonomi og gode rammer for elever og skolens personale. Skolelederen har i henhold til 6 i Friskoleloven den daglige og pædagogiske ledelse af skolen. Skolelederen har den faglige og pædagogiske indsigt samt ansvar for den daglige drift.

2 Det er bestyrelsens ansvar i den daglige færden på skolen at bakke op om skolelederen. Konflikter og problemer bør fremlægges på bestyrelsesmøder, hvis dette ikke klares i det daglige ved kontakt til lærere og skoleleder. Der henvises i øvrigt til materiale vedr. bestyrelsesarbejde fra Friskolernes Kontor. Dagsorden og referat Formanden udsender skriftlig mødeindkaldelse med dagsorden og supplerende bilag senest fem hverdage før mødet. Sager, der ønskes behandlet på mødet, skal være formanden i hænde senest en uge før mødet. I særlige tilfælde kan formanden indkalde til møder med kortere varsel. Punkter i dagsordenen skal begrundes eller uddybes. Det skal fremgå af dagsordenen, om de enkelte punkter er til orientering (O), til drøftelse (D) eller til beslutning (B). Referatet skal være tilgængeligt på skolens hjemmeside. Beslutningsreferaterne opbevares af sekretæren i en særskilt mappe. Af referatet skal fremgå, hvem der har ansvar for opfølgning på beslutninger truffet på mødet, samt eventuelt deadline. Udover beslutningsreferatet føres et særligt referat for behandlede punkter, der ikke er offentligt tilgængelige fx på grund af personfølsomme oplysninger. Ikke offentlige referater opbevares af formanden. Ordinære møder indkaldes med angivelse af følgende dagsorden: 1. Godkendelse og underskrift af referat fra forrige bestyrelsesmøde. 2. Meddelelser fra skolelederen om stort og småt i den forløbne periode. 3. Meddelelser fra børnehaven og vuggestuen 4. Økonomi. Fremlæggelse af kvartalsregnskab samt oversigt over forbrug i foregående kvartal (første møde hvert kvartal). Eventuelle budgetreguleringer vedtages. 5. Løbende sager samt eventuelt opfølgning af beslutninger truffet på sidste møde. 6. Eventuelle meddelelser fra udvalgene. 7. Indkomne forslag. 8. Eventuelt. 9. Eventuelt lukket punkt Formanden kan indsamle emner til næste bestyrelsesmøde. Årets gang i bestyrelsen På første bestyrelsesmøde efter konstitueringen gennemgår bestyrelsen sammen vedtægter og forretningsorden. Der afholdes bestyrelsesmøder med ca. en måneds mellemrum i hele skoleåret. Det tilstræbes, at der aftales en møderække for et halvt år ad gangen. Der afholdes strategimøde i løbet af efteråret. Her arbejdes med kort- og langsigtede mål for skolens udvikling. I strategimødet deltager som minimum bestyrelse og skoleleder.

3 Der afholdes i løbet af året et skolemøde hvor forældre- og skolekreds inviteres til debat om emner vedrørende skole og skoledrift (afholdes normalt før vinterferien). Tavshedspligt Bestyrelsens medlemmer har tavshedspligt med hensyn til fortrolige informationer. Som fortrolige informationer anses altid personrelaterede oplysninger (fx angående børn, forældre, personale), og derudover hvad der fastlægges som værende fortroligt. Hvert bestyrelsesmedlem er ansvarlig for, at fortroligt materiale ikke kommer udenforstående i hænde. Når et bestyrelsesmedlem fratræder, skal man tilbagelevere alt materiale, man måtte være i besiddelse af. Nye medlemmer af bestyrelsen tiltræder forretningsordnen, når de indtræder i bestyrelsen. Under behandlingen af særlige sager kan der indkaldes andre end bestyrelsens medlemmer, hvis det findes hensigtsmæssigt. Udvalg, sjak og arbejdsgrupper nedsat af bestyrelsen Bestyrelsen kan nedsætte arbejdsudvalg til varetagelse af konkrete opgaver. Andre end bestyrelsens medlemmer kan være medlemmer af arbejdsudvalgene. Udvalgene kan, i det omfang de skønner det nødvendigt, indhente ekspertbistand fra andre end udvalgenes medlemmer. Udvalgene er rådgivende og kan ikke handle på bestyrelsens vegne. Udvalgene skal holde bestyrelsen underrettet om deres arbejde. Udvalgenes arbejde er, på linje med bestyrelsens arbejde, underlagt de for offentlig forvaltning gældende regler for inhabilitet og tavshedspligt. Alle nedsatte udvalg i skolens regi sorterer under bestyrelsen, og så vidt muligt deltager et af bestyrelsens medlemmer i sådanne udvalg. Mindst ét bestyrelsesmedlem skal deltage i økonomisk betydningsfulde udvalg. Orientering om bestyrelsen arbejde Forældrene skal holdes løbende orienteret om bestyrelsens arbejde. Orientering finder sted på skolens hjemmeside, og referater bliver lagt på skolen hjemmeside. Formanden udsender desuden en gang i kvartalet et nyhedsbrev som orientering om bestyrelsen arbejde. Økonomi og kasserer Skolens, børnehavens og vuggestuens økonomi administreres af skolelederen. Al økonomisk administration godkendes af bestyrelsen og revideres af skolens revisor. Kassereren har ansvaret for, at der hvert år udarbejdes driftsregnskab og status for institutionen, samt at der forelægges budgetopfølgning på bestyrelsesmøderne efter behov.

4 Kassereren skal løbende have udleveret det udspecificerede hovedskema og budget. Kassereren har en kode, så han/hun kan se skolens konto. Kassererens øvrige opgaver: At være bestyrelsens garant for, at pengebeholdningen stemmer med regnskabstallene At kontrollere kvartalsbalancen for forudgående kvartal At sørge for byttepenge ved arrangementer samt gøre omsætningen op At udarbejde fuldmagter til bank ved udskiftning i bestyrelsen Bestyrelsen nedsætter et økonomiudvalg bestående af formand, næstformand og kassereren som sparing for skolelederen. Økonomiudvalget mødes ved behov. Efter bemyndigelse fra bestyrelsen varetager økonomiudvalget økonomiske forhandling og dispositioner på vegne af bestyrelsen inden for rammerne af skolens vedtægter. Forretningsgangsbeskrivelse Lederen åbner og fordeler post/ /messenger Fakturaer kontrolleres og attesteres af skolens leder inden betaling. Betalinger foretages elektronisk over banken og kvitteres af to personer i forening. Debitorregnskab afstemmes månedsvis. Manglende indbetalinger følges op ved henvendelser den efterfølgende måned. Efter 2 måneder udsendes skriftlig påmindelse med betalingsfrist. Efterfølgende tages stilling til konsekvenser og bestyrelse orienteres kvartalsvist. For at kunne foretage køb via nettet, har skolelederen og afdelingslederen i børnehaven en bemyndigelse til at foretage betaling med dankort. Bogholderen attester er på bilagene for dankortbetalinger. I øvrigt henvises til skolens vedtægter vedr. tegningsretten. Løn og ansættelse Bestyrelsen fastsætter den økonomiske ramme for ansættelsen i samarbejde med skolelederen. Bestyrelse nedsætter et ansættelse udvalg. Ansættelse udvalget kan bestå af hele eller dele af personale gruppen. Ved ansættelse i børnehaven inddrages forældreråd i ansættelsesudvalget. Det bør tilstræbes at deltagerne i ansættelse udvalget deltager i hele ansættelsen processen.

5 Bestyrelsen træffer den endelige afgørelse efter indstilling fra skolelederen på baggrund af diskussionen i ansættelse udvalget. Det er jf. skolens vedtægter 14 stk. 6 som tilskriver at skolens bestyrelse ansætter og afskediger skolens lærer og andet fast ansat personale eftersamråd med skolens leder. Skolelederen kan frit ansætte vikar, timelønnede og mindre ikke faste ansættelser. Ved gentagen vikaransættelse eller ved udløb af prøveansættelse, således at en ikke fast stilling overgår til fastansættelse, skal bestyrelsen inddrages. Bestyrelsen skal tage stilling ansættelse procedure eller eventuel fastansættelse. Lokalaftale forhandles én gang årligt. Principperne vedtages i bestyrelsen. Skolelederen forhandler i samarbejde med økonomiudvalget aftalen på plads med de ansatte. Skolelederens løn forhandles én gang årligt, senest 1. april. Økonomiudvalget varetager lønforhandlinger med skolelederen LUS/SkoleUdviklingsSamtale afholdes mellem skoleleder, bestyrelsesformand og yderligere ét bestyrelsesmedlem en gang årligt.

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden Indhold Skolebestyrelsens arbejdsopgaver:... 2 Hvad kendetegner en god skolebestyrelse:... 2 Møder:... 2 Dagsorden:... 3 Beslutningsdygtighed:... 3 Valg af nye

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på

Forretningsorden for bestyrelsen på Århus Friskole Bilag til Vedtægter for Århus Friskole 1. Indkaldelse af generalforsamling Formanden indkalder til generalforsamlinger i henhold til skolens vedtægter. 2. Afholdelse af generalforsamling

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for BESTYRELSEN FOR SVANEKE FRISKOLE

FORRETNINGSORDEN for BESTYRELSEN FOR SVANEKE FRISKOLE FORRETNINGSORDEN for BESTYRELSEN FOR SVANEKE FRISKOLE 1. INDLEDNING. Ud over de i Svaneke Friskoles vedtægter paragraf 12-15 nævnte forhold omkring skolens bestyrelses opgaver og ansvar, fastsætter bestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN BØRNESKOLEN BIFROST

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN BØRNESKOLEN BIFROST FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN BØRNESKOLEN BIFROST 1 Forretningsordenens hjemmel Nærværende forretningsorden oprettes i henhold til Undervisningsministeriets standardvedtægt for frie grundskoler (januar

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Kibæk Fjernvarme amba Forretningsorden

Kibæk Fjernvarme amba Forretningsorden Kibæk Fjernvarme amba Forretningsorden Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Bestyrelsens konstituering. 3. Bestyrelsesmøder. 4. Formandens rolle. 5. Dagsorden. 6. Beslutninger. 7. Beslutningsprotokol.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde 1 Forretningsordenens hjemmel og formål Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen, og er kun gældende

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

XXXXX Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN

XXXXX Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN XXXXX Rideklub BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN 1. Konstituering På første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med næstformand og sekretær (medmindre der i klubbens vedtægt

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

Brande Fjernvarme amba. Forretningsorden

Brande Fjernvarme amba. Forretningsorden Brande Fjernvarme amba Forretningsorden Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Bestyrelsens konstituering. 3. Bestyrelsesmøder. 4. Formandens rolle. 5. Dagsorden. 6. Beslutninger. 7. Beslutningsprotokol.

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I ANTI DOPING DANMARK 2 Revideret 2013 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. Afholdelse af bestyrelsesmøder 1. 1.1 Bestyrelsen afholder

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i 1. kvartal. Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes, når mindst 4 bestyrelsesmedlemmer ønsker det og skal indkaldes på forlangende

Læs mere

Vedtægter for Borup Kino

Vedtægter for Borup Kino Vedtægter for Borup Kino INDHOLDSFORTEGNELSE Navn og hjemsted:... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Hæftelse... 3 Foreningens ledelse:... 4 Bestyrelsen... 4 Arbejdsgrupper:... 5 Administration... 5 Regnskab

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Newfoundlandklubben i Danmark

Forretningsorden for bestyrelsen i Newfoundlandklubben i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Newfoundlandklubben i Danmark Opdateret og godkendt i forbindelse med NFKs bestyrelsesmøde den 7.3.2010. Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Snarest efter

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Vinderød Privatskole

Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Vinderød Privatskole Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Vinderød Privatskole Bilag til 'Vedtægter for Vinderød Privatskole' Indhold 1. Bestyrelsen... 2 a. Konstituering... 2 b. Årets møder... 2 c. Mødedeltagelse...

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby

Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby Rougsøvej 168 Ørsted den 12. oktober 2011 8950 Ørsted Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for bestyrelsen ved Ørsted Børneby.

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014

AALBORG HÅNDBOLD SUPPORT. Forretningsorden. Pr. 5. marts 2014 Forretningsorden Pr. 5. marts 2014 FORRETNINGSORDEN 1.0 FORRETNINGSORDENENS HJEMMEL 1.1 Forretningsorden er fastsat af bestyrelsen. Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Bestyrelsen er

Læs mere

Forretningsorden for ApS

Forretningsorden for ApS Forretningsorden for ApS Denne forretningsorden gælder for bestyrelsen i CVR nr.. 1.0 Konstituering 1.1 Bestyrelsen træder sammen for at konstituere sig umiddelbart efter den ordinære generalforsamling.

Læs mere

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12.

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12. Forretningsorden for bestyrelsen for University College Sjælland I henhold til bekendtgørelse af lov om professionshøjskoler for videregående uddannelse nr. 215 af 27. februar 2013 og vedtægt for Professionshøjskolen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn.

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. 1 AFHOLDELSE AF BESTYRELSESMØDER 1.1 Umiddelbart efter den ordinære generalforsamling - eller efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor der er sket ændringer

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB Bestyrelsen. 1. Valg af bestyrelse. a. Valg til bestyrelse sker i henhold til bestemmelserne i klubbens vedtægter. b. Suppleanter indtræder i bestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for Vejle Rideklubs bestyrelse

Forretningsorden for Vejle Rideklubs bestyrelse Forretningsorden for Vejle Rideklubs bestyrelse 1. Konstituering I forbindelse med første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerer bestyrelsen sig med næstformand, kasserer og sekretær, jf.

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen på Frederik Barfods Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen på Frederik Barfods Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen på Frederik Barfods Skole 1. Bestyrelsens konstituering 1. Bestyrelsen konstituerer sig umiddelbart efter hver generalforsamling. I samme forbindelse vælges en formand

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening Vedtægter for DøvBlindes Kontaktpersons Forening Foreningens navn, stiftelse og hjemsted 1.1 Foreningens navn er " DøvBlindes Kontaktpersonsforening" - forkortet DBK. 1.2 Foreningen er stiftet den 15.

Læs mere

Forretningsorden Sletten Skole Side 1

Forretningsorden Sletten Skole Side 1 Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sletten Skole Indhold 1. Skolebestyrelsen a. Konstituering b. Årets møder c. Mødedeltagelse d. Dagsorden e. Mødeledelse og beslutningsreferat f. Skolebestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Jægerforening. Denne forretningsorden supplerer Haderslev Jægerforenings vedtægter. 1 Konstituering 1.1 Umiddelbart efter generalforsamlingen, afholder bestyrelsen møde for

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. KONSTITUERING 2 MØDEINDKALDELSE

Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. KONSTITUERING 2 MØDEINDKALDELSE Forretningsorden for bestyrelsen ved Støtteforening for Nationalpark Thy. 1 KONSTITUERING 1. Senest 14 dage efter nyvalg afholdes konstituerende møde, hvor bestyrelsen vælger formand, næstformand, kasserer

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ 3 2400 KØBENHAVN NV 1 Rammer for forældrerådets virksomhed Stk. 1. Forældrerådet udøver deres virksomhed indenfor rammerne af den

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Forretningsorden for. Scleroseforeningens Lokalafdelinger

Forretningsorden for. Scleroseforeningens Lokalafdelinger Forretningsorden for Scleroseforeningens Lokalafdelinger 1 1.1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold til Foreningens vedtægter 5. 2 2.1. Tiltrædelse af forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for Vojens Skøjteklubs bestyrelse

Forretningsorden for Vojens Skøjteklubs bestyrelse Forretningsorden for Vojens Skøjteklubs bestyrelse Tekst markeret med kursiv skrift refererer direkte til klubbens vedtægter. Indhold 1. Konstituering af bestyrelsen... 2 2. Bestyrelsens arbejde... 2 3.

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted 1 Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted Bagsværd Friskole (Hanna Skolen) er en selvejende institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Skolen har påbegyndt

Læs mere

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Lørdag den 26. april 2003 I Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Navn

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune.

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING. Byrådet har

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune GREVE KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT for børnehuse i Greve Kommune 1. F0RMÅL Formålet med børnehusene er, at være et dagtilbud for børn i alderen 0-6 år. Formålet er endvidere at fremme børnenes udvikling, trivsel

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Indholdsfortegnelse. 1 Formål

FORRETNINGSORDEN. Indholdsfortegnelse. 1 Formål FORRETNINGSORDEN Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 Bestyrelsen 2.1 Bestyrelsens sammensætning 2.2 Krav til bestyrelsen 2.3 Bestyrelsens beslutningsdygtighed 2.4 Evaluering af bestyrelsen 2.5 Udtrædelse af

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Jersie Privatskole

Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Jersie Privatskole Forretningsorden for bestyrelse og ledelse ved Jersie Privatskole Bilag til Vedtægt for Jersie Privatskole 3, stk. 16 Indhold 1. Bestyrelsen... 2 a. Konstituering... 2 b. Årets møder... 2 c. Mødedeltagelse...

Læs mere

10. Skolelederens og lærerrepræsentantens deltagelse i bestyrelsesmøder. 14. Bestyrelsesmedlemmers udgifter i forbindelse med bestyrelsesarbejdet

10. Skolelederens og lærerrepræsentantens deltagelse i bestyrelsesmøder. 14. Bestyrelsesmedlemmers udgifter i forbindelse med bestyrelsesarbejdet 1. Indkaldelse af generalforsamling 2. Afholdelse af generalforsamling 3. Konstituerende bestyrelsesmøde 4. Årets bestyrelsesmøder 5. Indskrivningsprocedure 6. Procedure ved ansættelser af fastansat personale

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere

Vedtægter for Karise Efterskole

Vedtægter for Karise Efterskole Vedtægter for Karise Efterskole 1 Hjemsted, værdigrundlag og formål Hjemsted Stk. 1. Karise Efterskole (tidl. Brumbassen) er en uafhængig, selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2. Institutionen er

Læs mere

SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE VEDTÆGTER FOR SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Vedtægter - for den selvejende undervisningsinstitution Skyum Idrætsefterskole 1: Værdigrundlag Skyum Idrætsefterskole baserer undervisningen og samværet på værdier

Læs mere

Vedtægter for Fransklærerforeningen

Vedtægter for Fransklærerforeningen Vedtægter for Fransklærerforeningen 1 Navn Foreningens navn er "Fransklærerforeningen" (Association des Professeurs de français du Danemark). 2 Formål Foreningens formål er at tjene undervisningen i fransk.

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Styrelsesvedtægter Klubområdet

Styrelsesvedtægter Klubområdet Styrelsesvedtægter Klubområdet Vedtaget af uddannelsesudvalget d.xx.marts 2016 Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud Foto: Colin Seymour Styrelsesvedtægt Nærværende reviderede for styrelsesvedtægt er godkendt af Varde Byråd den xx (Erstatter vedtægt fra 2015 doknr. 138939-15)

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler

Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler UDKAST AF 11. JUNI 2012 I medfør af 5, stk. 1, i lov om friskoler og private grundskoler m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1135 af 7. december

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S INDHOLD 1. Bestyrelsens valg og sammensætning 1 2. Konstitution 1 3. Bestyrelsesmøder 1 4. Beslutningsprotokol 2 5. Bestyrelsens forpligtelser 2

Læs mere

VEDTÆGTER for BRØRUPHUS EFTERSKOLE REVIDERET 08. MAJ 2018

VEDTÆGTER for BRØRUPHUS EFTERSKOLE REVIDERET 08. MAJ 2018 VEDTÆGTER for BRØRUPHUS EFTERSKOLE REVIDERET 08. MAJ 2018 1. Hjemsted og formål Stk. 1. Brøruphus Efterskole er en uafhængig og selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2. Institutionen er oprettet den

Læs mere

Vedtæger for den selvejende institution

Vedtæger for den selvejende institution Vedtæger for den selvejende institution Gymnastikefterskolen Stevns 1. Hjemsted, værdigrundlag og formål Stk. 1. Gymnastikefterskolen Stevns er en uafhængig selvejende institution. Stk. 2. Institutionen

Læs mere

Forretningsorden for afdelingsbestyrelsen i afdeling Nørreby

Forretningsorden for afdelingsbestyrelsen i afdeling Nørreby TaB Nørreby Juni 2017 Forretningsorden for afdelingsbestyrelsen i afdeling Nørreby 1. Formål Afdelingsbestyrelsen (omtales fremover bestyrelsen) skal arbejde for den bedst mulige trivsel i afdelingen.

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN PRIVATE DAGINSTITUTION EVENTYRHUSET

VEDTÆGTER FOR DEN PRIVATE DAGINSTITUTION EVENTYRHUSET VEDTÆGTER FOR DEN PRIVATE DAGINSTITUTION EVENTYRHUSET 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Eventyrhuset, der drives som privat daginstitution. Stk. 2. Eventyrhuset er beliggende

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune.

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. BEGREBSDEFINITIONER: Områdebestyrelse: Er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, som er repræsenteret

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution

Vedtægter for den selvejende institution Vedtægter for den selvejende institution 1 2 Vedtægter for den selvejende institution Skamlingsbanke Efterskole. Hjemsted, formål og værdigrundlag. Skamlingsbanke Efterskole er en uafhængig og selvejende

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel]

Forretningsorden. for. bestyrelsen. DNS i/s [Arbejdstitel] Eksempel på Forretningsorden for løsningsforslag no. 1. Eksemplet på Forretningsorden kræver ikke ændringer i det udarbejdede DNS I/S aftalesæt. Løsningsforslag fremlagt på borgmestermødet den 28. august

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1. NAVN. Foreningens navn er Aalborg Kaserners Idrætsforening (AKIF). Dens hjemsted er Aalborg Kaserner, 9400 Nørresundby. Foreningen

Læs mere

Forretningsorden. Organisationsbestyrelsen

Forretningsorden. Organisationsbestyrelsen Forretningsorden Organisationsbestyrelsen Godkendt af organisationsbestyrelsen 13-08-2012 Indhold 1. Organisationsbestyrelsens ansvar... 3 2. Prokura m.m.... 3 3. Køb, salg og pantsætning af fast ejendom....

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje ved Langeland Kommune. Lovgrundlag 1 I henhold til dagtilbudsloven af 1. august 2007 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale dagtilbud etableret

Læs mere

Vedtægter for den selvejende undervisningsinstitution. Skals Efterskole Kærvej Skals CVR-nr

Vedtægter for den selvejende undervisningsinstitution. Skals Efterskole Kærvej Skals CVR-nr Vedtægter for den selvejende undervisningsinstitution Skals Efterskole Kærvej 11 8832 Skals CVR-nr. 12693648 1 HJEMSTED, FORMÅL, VÆRDIGRUNDLAG OG MÅLSÆTNING Hjemsted Skals Efterskole er en uafhængig selvejende

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden marts 2010/jca Bestyrelsens forretningsorden 1. Hjemmel Iht. vedtægter 6 stk. 6a : Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden dog under hensyn til stk. 6b.6e. Henvisningerne i stk. 6b..6e er indarbejdet

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

Vedtægter. For den selvejende institution Galten Friskole.

Vedtægter. For den selvejende institution Galten Friskole. Vedtægter For den selvejende institution Galten Friskole. 1 Hjemsted og formål. Stk.1.. Galten Friskole, oprettet i 1971, er en selvejende institution som i sit virke er uafhængig med hjemsted i Skanderborg

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole I medfør af 14, stk. 1, i vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fastsættes herved følgende forretningsorden for højskolens

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Børneuniversitetet på Vesterbro

Vedtægter for den selvejende institution Børneuniversitetet på Vesterbro Vedtægter for den selvejende institution Børneuniversitetet på Vesterbro Senest redigeret: 18.01.09 Navn og hjemsted Skolens formål Skolens ledelse Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsens opgaver Generalforsamling

Læs mere

Love for Strandlyst Allé s Grundejerforening. Revideret 23.juni 2014

Love for Strandlyst Allé s Grundejerforening. Revideret 23.juni 2014 Love for Strandlyst Allé s Grundejerforening Revideret 23.juni 2014 Love for Strandlyst Allés Grundejerforening 1. Generelt 1.1. Foreningens Navn Foreningens navn er Strandlyst Allé s Grundejerforening

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3.

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3. Forretningsorden for bestyrelsen i A/B Ingolf - Juni 2012 Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, jf. foreningens vedtægter 30 stk. 3. Formål Formålet med bestyrelsens arbejde er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere