Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 155 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 155 Offentligt"

Transkript

1 Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 155 Offentligt Regeringens udspil om forenklet beskæftigelsesindsats må suppleres Regeringen fremlagde i november sit udspil "Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med" om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Dette notat peger på forskelle mellem KL s indspil og regeringens udspil, se side 2 foroven. Notatet peger desuden på yderligere forslag til forenkling som grundlag for at frigøre administrative ressourcer: tanken om fælles regler for alle skal slå stærkere igennem, alle proceskrav om tilrettelæggelse af samtaler fjernes, undgå for mange undtagelser i lovgivningen, offensiv brug af Min Plan, så der skabes én helhedsorienteret plan for borgere og familier med behov for sammenhængende indsats. Side 1 af 6 Regeringens udspil består af 5 grundelementer: 1. Færre og mere enkle proceskrav 2. Ens regler på tværs af målgrupper 3. Flere digitale løsninger 4. Forenkling af den økonomiske styring 5. Fokus på kommunernes resultater. KL har drøftet regeringens udspil under punkt 1 til 3 med en række kommuner. Kommunerne vurderer gennemgående, at regeringens udspil indeholder gode forslag, som bør fremmes. Men det er kommunernes umiddelbare vurdering, at regeringens udspil sådan som det nu er skåret til med anderledes forudsætninger, jf. nærmere nedenfor - kun i beskedent omfang vil kunne danne grundlag for at frigøre administrative ressourcer. Med afsæt i kommunernes vurderinger indeholder dette notat nogle forslag til, hvordan tiltag under punkt 1 til 3 i regeringens udspil må suppleres for at skabe et bedre grundlag for at realisere den historiske chance" for at forbedre beskæftigelsesområdet gennem en ambitiøs forenkling. Og samtidig et grundlag for i højere grad at kunne frigøre administrative ressourcer.

2 Regeringen vurderer, at forenklingen af beskæftigelsesindsatsen efter udspillet fra november 2017 vil kunne aflaste kommunernes administrative opgaver med i omegnen af 500 mio. kr. eller knap fuldtidsansatte 1. KL har ikke fået indsigt i forudsætninger og beregninger vedr. regeringens skøn på de 500 mio. kr. KL har derfor ikke grundlag for at vurdere beregningen. Tallet kan ikke sammenlignes med KL s eget skøn i samme størrelsesorden over forenklingspotentialet i KL s indspil om en forenklet beskæftigelsesindsats fra april 2017, som delvist bygger på andre forudsætninger med et væsentligt potentiale: KL s indspil bygger på et helt grundlæggende udgangspunkt om fælles regler for alle målgrupper og dermed færre målgruppeskift, der er forudsat færre ressourcer som følge af forenklede kontaktforløb, der er forudsat besparelser gennem en mere hensigtsmæssig anvendelse af rehabiliteringsteam (forslaget indgår ikke i regeringens udspil). Side 2 af 6 Kommunerne vurderer, at det er nødvendigt at indfri disse forudsætninger for at realisere en mere gennemgribende forenkling, som kan give grundlag for at frigøre administrative ressourcer. Det er desuden helt afgørende, at en ny lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB-lov) fra først af gennemarbejdes og følges op med henblik på at realisere et moderniseret administrativt set-up. Der er brug for en tilgang, hvor digitale muligheder anvendes til at skabe en langt mere fremkommelig administrativ praksis, i stedet for at være en klods om benet på alle involverede parter, jf. nærmere nedenfor. Et konsekvent borgerperspektiv Kommunerne peger på, at gennemskrivningen af en ny lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB-lov) og ikke mindst implementeringen gennem administrative regler og digitale løsninger må tage afsæt i et konsekvent borgerperspektiv. I KL s indspil er borgerens perspektiv bl.a. beskrevet med disse elementer: at et nyt regelsæt sætter fokus på den enkelte borgers behov for en indsats, der gennem sammenhængende forløb skaber progression og resultater, at borgerne fastholder eller genvinder styringen og initiativet i eget liv; at beskæftigelsesindsatsen gør så lidt indgreb i borgerens liv som muligt; at borgerne kan opleve indsatsen som meningsfuld og sammenhængende; at dette sker ved klare mål og delmål i Min Plan,, hvor borgeren altid kan se, hvad der er aftalt til næste opfølgning. 1 Der er tale om en frigørelse af serviceudgifter, som i dag anvendes på administration. De frigjorte ressourcer vil indgå i regeringen og KL's målsætning om at frigøre 1 mia. kr. årligt som led i det fælles moderniserings- og effektiviseringsprogram (MEP). Regelforenklinger giver i denne sammenhæng ikke anledning til en negativ DUT-regulering.

3 Et konsekvent borgerperspektiv betyder også at tage afsæt i dokumenterede erfaringerne om betydning af den rette timing af samtaler og tilbud, som giver mening og gør en forskel. Når denne tilgang kan bidrage til, at borgerne fastholder eller genvinder styringen og initiativet i eget liv og i egen sag vil det give grundlag for at anvende færre medarbejderressourcer, herunder til gøremål og kontakter, som ikke gør tilstrækkelig forskel. Fælles regler for alle hensigtsmæssigt administrativt set-up Et konsekvent borgerperspektiv forudsætter, at der som det gennemgående udgangspunkt bliver tale om fælles regler for alle med kun de mest nødvendige undtagelser for særlige målgrupper, herunder især forsikrede ledige. Side 3 af 6 Det bliver helt afgørende, at dette udgangspunkt også bliver styrende for udformningen af de administrative regler (bekendtgørelser, som bør begrænses mest muligt) og i særdeleshed udviklingen af den digitale understøttelse af beskæftigelsesindsatsen. Men forenklingen får ikke fuldt udbytte, hvis de alt for detaljerede bindinger i den gældende databekendtgørelse for beskæftigelsesområdet, herunder de alt for mange kontaktgrupper fastholdes. Det er helt nødvendig, at gentænke strukturen med de nuværende alt for mange undermålgrupper (kontaktgrupper), som er meget styrende for det administrative ressourceforbrug. Uundgåelige skift i ydelsesgrupper ved ændring af forsørgelsesgrundlaget bør som udgangspunkt ikke medføre målgruppeskift i den aktive beskæftigelsesindsats. Regelsæt og det administrative set-up må udformes, så uundgåelige skift bliver uden betydning eller med så begrænset virkning som muligt. Der er brug for, at gentænke alle dokumentationskrav, så de dels begrænses til det væsentlige, dels i størst mulig omfang kan opfyldes ved hjælp af data, som er til rådighed i registre og forretningssystemer. Det gælder f.eks. tilvejebringelsen af grundlaget for CV et og opfølgningen på det eller dokumentationen af indholdet af gennemførte samtaler. Forudsætningen for et løft af indsatsen for den enkelte borger er, at forenklingen slår igennem i jobcentermedarbejdernes daglige arbejde. Det kan kun lykkes, hvis en ny lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) fra starten konsekvent udformes med henblik på snild digitalisering, som gør anvendelsen af loven nem for både borgere, virksomheder og medarbejdere. Denne ambition stemmer i øvrigt fint med udspillet fra innovationsministeren om lovgivning i en digital virkelighed. Udspillet peger netop på forenklingen af LAB-loven som en mulighed for at udforme en lov, som er skabt til at blive omsat til digitale løsninger. Min Plan Kommunerne peger på betydningen af Min Plan på linje med den vurdering, som fremgår af KL s indspil, hvoraf fremgår:

4 En revideret udgave af Min Plan skal være omdrejningspunkt for at realisere intentionerne med en ny LAB-lov, som sætter rammerne for en indsats, som i borgerens perspektiv skaber mening, sammenhæng og fremdrift og dermed resultater. Borgerens Min Plan skal være et enkelt og overskueligt digitalt redskab, som til enhver tid giver borgeren mulighed for at have klarhed over, hvad der er næste step i indsatsen. Det er afgørende, at værktøjet Min Plan indrettes så fleksibelt, at det er lige anvendeligt både for borgere, der umiddelbart er parate til job, og dem, der endnu ikke er det. Der er brug for en effektiv digital understøttelse, så man undgår dobbelt bogholderi med forskellige planer og journaler. Side 4 af 6 Min Plan skal ikke alene være et velfungerende digitalt redskab. Den må ledsages af nødvendige regelændringer også ud over LAB-loven så der kan skabes én helhedsorienteret plan for borgere og familier med behov for sammenhængende indsats på tværs af flere sektorområder. Lovgivningen bør fastsætte uddannelse og kontakt til arbejdsmarkedet som det styrende mål for indsats på tværs af social-, sundhed- og beskæftigelse. Undgå for mange undtagelser og brede vurderinger Regeringens udspil opererer med mange undtagelser og brede vurderinger. Kommunerne peger på, at alle regler, som forudsætter, at der kan blive tale om undtagelser, typisk genererer et betydeligt administrativt ressourceforbrug med detaljeret sagsbehandling, dokumentation og evt. klagesager. Nødvendige undtagelser og vurderinger bør udformes, således at de er enkelt at administrere og evt. kan understøttes digitalt. Særligt om samtaler Kommunerne deler grundlæggende den vurdering, at samtaler udgør et væsentligt element i beskæftigelsesindsatsen. Kommunerne ser derfor ikke noget perspektiv i en reduktion i antallet af samtaler i kontaktforløbet. Tværtimod satser flere på yderligere at styrke kontakten. Kommunerne vurderer således ikke, at der er grundlag for at forvente, at der kan frigøres ressourcer som følge af nedgang i antallet af samtaler i kontaktforløbet. Der vurderes at være muligheder for at frigøre ressourcer, hvis alle proceskrav om tilrettelæggelse af samtaler fjernes, så man bl.a. frit kan vælge kontaktform, herunder afholde fællessamtaler for flere ledige eller videomøde. Ved opgørelse af perioder i kontaktforløbet bør det overvejes, også for andre målgrupper end forsikrede ledige, at regne med sammenlagte perioder, så ikke enhver afbrydelse (på 1 måned eller derover) betyder, at man tæller forfra. Antallet af uger på offentlig forsørgelse indenfor relevante perioder vil eventuelt kunne hentes fra opgørelsen af kommunernes refusion og medfinansiering i Ydelsesrefusion. Der er brug for redskaber til at reducere udeblivelser (sms påmindelse).

5 Elementer, der vurderes som ressourceneutrale Kommunerne vurderer de fleste elementer i regeringens udspil til at være ressourceneutrale. Det skyldes i flere tilfælde, at der vurderes at være tale om modsat rettede virkninger, hvor den ressourcebesparelse, der kunne være tale om, opvejes af elementer, som betyder et øget ressourceforbrug. Det gælder f.eks. som følge af behov for (flere) individuelle vurderinger som led i en mere enkel og logisk løntilskudsordning, hvor det forudsættes, at man kan fortsætte i løntilskud ved målgruppeskift, (udspil s. 19) at ophævelsen af varighedsbegrænsning for vejledning og opkvalificering giver pres for længere forløb og dermed ekstra sagsbehandling i flere sager (udspil s. 25) eller behov for vejledning af borgere og virksomheder i forbindelse med nye digitale løsninger (VITAS, digitalt ansøgningssystem for virksomheder og selvbooking, udspil s. 30). Side 5 af 6 Elementer, der vurderes at indebære besparelser Kommunerne vurderer, at følgende tiltag vil indebære administrative besparelser: mentorstøtte afskaffes som ret og pligt tilbud (udspil s. 16), reglen om mindre intensiv indsats udvides til at gælde alle målgrupper (udspil s. 16), forenkling af voksenlærlinge ordningen (udspil s. 22) og på sigt udviklingen og obligatorisk brug af Min plan (udspil s. 33) Fælles for de tre første er, at der er tale om et relativt begrænset volumen, hvorfor der kun frigøres relativt få ressourcer. Elementer, der vurderes at indebære merudgifter Kommunerne vurderer, at følgende tiltag vil indebære administrative merudgifter: ens regler for tilbud til unge under 18 år uden ydelse kan betyde merudgift til sagsbehandling, fordi der bliver bedre mulighed for at give (flere) tilbud til målgruppen (udspil s. 25), øget administrativt tidsforbrug vedr. læse-, skrive- og regnekurser samt test som følge af flere sager. Og i øvrigt øgede udgifter til kurser og test. (udspil s. 25), de nye målgrupper, der skal have et CV, vil have behov for hjælp; der skal være fleksible rammer for indholdet i CV et CV light for visse målgrupper (udspil s. 33) Yderligere forenklingsforslag Der er brug for yderligere forenklingsforslag, f.eks. i forhold til krav om behandling i rehabiliteringsteam, som dels trækker mange ressourcer, dels er ensbetydende med belastende samspil med regionerne. Reglerne om befordringsgodtgørelse bør forenkles. Effektiv implementering kræver dialog For at sikre en effektiv implementering er der under alle omstændigheder brug for en tæt dialog mellem Beskæftigelsesministeriet og KL så hurtigt

6 som muligt efter at der er indgået en politisk aftale om udformningen af det fremtidige administrative set-up og den digitale understøttelse. Side 6 af 6

Benspænd for borgere og virksomheder

Benspænd for borgere og virksomheder Benspænd for borgere og virksomheder Virksomhederne mangler arbejdskraft Over en halv million borgere udenfor arbejdsmarkedet Danmark har brug for et effektivt beskæftigelsessystem, som kan levere individuelt

Læs mere

en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats KL indspil En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats Kort præsentation

en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats KL indspil En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats Kort præsentation en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats KL indspil KL indspil En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats Kort præsentation 2 En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats Jørgen

Læs mere

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Temadrøftelse / En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 16.04.2018 Formål På udvalgsmødet d. 12. marts bad Socialdemokratiet om at få en gennemgang af regeringsudspillet

Læs mere

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. ELLER? Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 HVORFOR EN FORENKLET INDSATS? - BAGGRUND OG INTENTIONER Kompleks og omfattende lovgivning ønske om forenklinger og større overskuelighed

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Forenkling af beskæftigelsesindsatsen v. Jørgen Erlandsen Beskæftigelse og Sundhed KSB-møde den 7. november 2018 Hovedelementer i aftalen Færre og mere enkle proceskrav Ens regler på tværs af målgrupper

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- INDSATSEN UDFORDRINGER + MULIGHEDER

BESKÆFTIGELSES- INDSATSEN UDFORDRINGER + MULIGHEDER BESKÆFTIGELSES- INDSATSEN UDFORDRINGER + MULIGHEDER Ulrik Petersen * September 2017 Dynamisk arbejdsmarked Stor offentlig sektor Arbejdsstyrken 2.700.000 75 % af 16 64 årige Jobåbninger pr år 800.000 Offentligt

Læs mere

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Notat 29. oktober 2018 Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august offentliggjorde Beskæftigelsesministeriet, at der er indgået aftale mellem Regeringen,

Læs mere

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Nedenstående er de enkelte forenklingsforslag, som fremgår af udspillet Mere frihed. Mindre bureaukrati.

Læs mere

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats P r æ s e n t a t i Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Opgør med en kompleks lovgivning Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er siden 2003 ændret 60 gange Et regelsæt fyldt med knopskydninger

Læs mere

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftalen overordnet 2 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgsmøde 2. oktober 2018 1. Færre,

Læs mere

Det er KL's anbefaling, at initiativerne så vidt muligt indarbejdes i kommunernes budgetter, hvor det er muligt.

Det er KL's anbefaling, at initiativerne så vidt muligt indarbejdes i kommunernes budgetter, hvor det er muligt. Moderniseringsaftalen Som led i økonomiforhandlingerne for 2013 er der aftalt en Moderniseringsaftale for 2013 og 2014. Moderniseringsaftalen har til formål at frigøre ressourcer til den borgernære service

Læs mere

Borgeren først - KL høringssvar vedr. forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Borgeren først - KL høringssvar vedr. forenkling af beskæftigelsesindsatsen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Sendt via mail til: gyk@star.dk, sar@star.dk og hes@star.dk Borgeren først - KL høringssvar vedr. forenkling af beskæftigelsesindsatsen Det er glædeligt, at

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K.

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K ministersvar@ft.dk T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Forsøg med frikommuner

Forsøg med frikommuner Bekendtgørelse om forsøgsordninger efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge (Forsøg med frikommuner) I medfør

Læs mere

UDKAST 14/08-12. Forslag. til

UDKAST 14/08-12. Forslag. til UDKAST 14/08-12 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension af kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløshedsdagpenge og manglende

Læs mere

Samrådstale om forenkling af den økonomiske styring

Samrådstale om forenkling af den økonomiske styring Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 240 Offentligt T A L E 9. januar 2018 Samrådstale om forenkling af den økonomiske styring J.nr. 2018-229 Center for Arbejdsmarkedspolitik

Læs mere

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS / AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS Oplæg til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 24. september 2018 v. kontorchef Marianne Becker Andersen Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti,

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen

Reform af beskæftigelsesindsatsen Reform af beskæftigelsesindsatsen Målgruppe: A-dagpengemodtagere Af Luise Riishede Intentioner og målsætninger Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel og tidlig

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Fire samtaler i jobcenteret det første halve år (også ved ydelsesskift) herefter individuelt tilrettelagt Kontant- og

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Henvendelse af 23. januar 2019 fra 6- byerne.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Henvendelse af 23. januar 2019 fra 6- byerne. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt NOTAT Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Henvendelse af 23. januar 2019 fra 6- byerne. 19. februar 2019

Læs mere

From: Brian Siggaard Sent: 29. august 2018 15:01 Subject: Forenklet beskæftigelsesindsats Attachments: Oversigt over aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen.pdf; Forenkling af beskæftigelsesindsastsen.

Læs mere

Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats

Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats Regelforenkling Som led i sammenhængsreformen er regelforenkling det ene af 6 spor. Denne vil indebære, at der blive udarbejdet en ny LAB lov. Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2019 med få undtagelser,

Læs mere

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej.

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej. 180827 Foreløbig vurdering af Aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været

Læs mere

Februar Rigsrevisionens notat om beretning om. jobcentrenes effektivitet

Februar Rigsrevisionens notat om beretning om. jobcentrenes effektivitet Februar 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om jobcentrenes effektivitet Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 5/2018 om jobcentrenes

Læs mere

Bilag til KL's høringssvar til ekspertgruppens udredning af den aktive beskæftigelsesindsats

Bilag til KL's høringssvar til ekspertgruppens udredning af den aktive beskæftigelsesindsats Bilag Bilag til KL's høringssvar til ekspertgruppens udredning af den aktive beskæftigelsesindsats A.3 Intensiveret jobsøgningsstøtte med hyppige samtaler og hjælp til jobsøgning Hovedtænkningen i forslaget

Læs mere

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser Bilag 1 Paragrafnøgle Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats jf. lovbekendtgørelse nr. 1342 af 21. november 2016 med senere ændringer (og bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats BAB og Bekendtgørelse

Læs mere

Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018

Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018 Initiativbeskrivelse Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018 Baggrund Med aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats får kommunerne større mulighed for fleksibelt

Læs mere

NOTAT. 19. maj Forslag til forenkling/ effektivisering af beskæftigelsesindsatsen

NOTAT. 19. maj Forslag til forenkling/ effektivisering af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Forslag til forenkling/ effektivisering af beskæftigelsesindsatsen 19. maj 2017 På foranledning af brev fra beskæftigelsesministeren er nærværende notat udarbejdet indeholdende konkrete forslag til

Læs mere

en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats KL indspil En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats

en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats KL indspil En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats en forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats KL indspil KL indspil En forenklet og mere effektiv beskæftigelsesindsats 2 KL indspil 1. udgave, 1. oplag 2017 KL Weidekampsgade 10 2300 København S

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt udkast til konsekvensforslag

Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt udkast til konsekvensforslag Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering star@star.dk cc: gyk@star.dk, sar@star.dk og hes@star.dk 11. februar 2019 asd Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet:

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet BEK nr 1485 af 16/12/2013 Udskriftsdato: 16. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015245 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper.

Læs mere

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 Underviser: Susanne Wiederquist, susanne@wiederquist.dk STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 1 Udkast til ny beskæftigelseslov 2 Aftalen bygger pa følgende grundelementer: Færre og

Læs mere

May 28, Beskæftigelsesplan 2016

May 28, Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesreformens intentioner Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel, meningsfuld og jobrettet indsats Ledige kan få et reelt uddannelsesløft,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik. Lovforslag nr. L 44 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik. Lovforslag nr. L 44 Folketinget Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2012-13 Fremsat den 26. oktober af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik 2012/1 LSF 44 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2012-0007801 Fremsat den 26. oktober af

Læs mere

Det fynske arbejdsmarked Aftale om forenkling Ny benchmark Fokus på at få alle ressourcer i spil - Flere skal med 1 og 2 - Handicap politisk udspil

Det fynske arbejdsmarked Aftale om forenkling Ny benchmark Fokus på at få alle ressourcer i spil - Flere skal med 1 og 2 - Handicap politisk udspil P r æ s e n t a t i Det fynske arbejdsmarked Aftale om forenkling Ny benchmark Fokus på at få alle ressourcer i spil - Flere skal med 1 og 2 - Handicap politisk udspil Ledighedsprocent i RAR Fyns område

Læs mere

KL budskaber til reform af kontanthjælpen

KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL er helt enig i behovet for en kontanthjælpsreform. Ambitionen med en reform må først og fremmest være at sikre bedre rammer for en indsats, der gør en større

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Indspil til forenkling af Lov om aktiv beskæftigelsesindsats

Indspil til forenkling af Lov om aktiv beskæftigelsesindsats Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 100 Offentligt NOTAT Kontakt: Tine Maj Holm tih@sl.dk Dok.nr. 3624822 Sagsnr. 2017-SLCPP-00053 29-06-2017 Indspil til forenkling af

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 76 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 76 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 76 Offentligt Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Ledelsessekretariatet Politik, Jura og Strategi Odense Kommunes redegørelse vedr. manglende indsats

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Det sydjyske arbejdsmarked. Aftale om forenkling. Ny benchmark. Fokus på at få alle ressourcer i spil

Det sydjyske arbejdsmarked. Aftale om forenkling. Ny benchmark. Fokus på at få alle ressourcer i spil P r æ s e n t a t i Det sydjyske arbejdsmarked Aftale om forenkling Ny benchmark Fokus på at få alle ressourcer i spil - Flere skal med 1 og 2 - Handicap politisk udspil Ledighedsprocent i RAR Sydjyllands

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet UDKAST Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 554 i lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.ansvaret for og styringen af den

Læs mere

Carsten Koch Ekspertgruppens anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats. Oplæg ved Centerchef Flemming Søborg

Carsten Koch Ekspertgruppens anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats. Oplæg ved Centerchef Flemming Søborg Carsten Koch Ekspertgruppens anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats Oplæg ved Centerchef Flemming Søborg Udgangspunkt i tre spørgsmål: Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune FRIKOMMUNEVEDTÆGT Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang Gentofte Kommune 2012-2015 Forsøgsbeskrivelser Beskæftigelsesområdet... 3 Borgerens eget kontaktforløb mulighed for at vælge form og indhold

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet d. 26. april 2017 samt opsamling fra fællesmødet d. 23. maj 2017

2. Godkendelse af referat fra mødet d. 26. april 2017 samt opsamling fra fællesmødet d. 23. maj 2017 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Sekretariat Tid 20. juni 2017 kl. 14:00 Sted Deltagere Sønderbro 12, mødelokale A i kælderen Kim

Læs mere

Effekter i beskæftigelsesindsatsen

Effekter i beskæftigelsesindsatsen Effekter i beskæftigelsesindsatsen Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, 4. december 2018 www.ballerup.dk Baggrund På oktober mødet blev der fremlagt en procesplan for udarbejdelse af revideret aktiveringsstrategi

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune 2012-2015

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune 2012-2015 FRIKOMMUNEVEDTÆGT Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang Gentofte Kommune 2012-2015 Forsøgsbeskrivelser Beskæftigelsesområdet... 3 Borgerens eget kontaktforløb mulighed for at vælge form og indhold

Læs mere

Vi skal have alle med. 2. november 2017 Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen

Vi skal have alle med. 2. november 2017 Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Vi skal have alle med 2. november 2017 Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen 1 Dansk opsving: Stigende beskæftigelse Mia. Kr. (2010-priser) 2100 2000 1900 1800 1.000 personer 3000 2900 2800 2700 Den

Læs mere

Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats. Veje til job. en arbejdsmarkeds indsats med mening

Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats. Veje til job. en arbejdsmarkeds indsats med mening Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats Veje til job en arbejdsmarkeds indsats med mening Februar 2014 Titel: Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats Veje

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 13. marts 2018 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Winnie Sørensen, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

Kommissorium for udredning af den aktive beskæftigelsesindsats En aktiv indsats med fokus på varig beskæftigelse

Kommissorium for udredning af den aktive beskæftigelsesindsats En aktiv indsats med fokus på varig beskæftigelse Februar 2013 Kommissorium for udredning af den aktive beskæftigelsesindsats En aktiv indsats med fokus på varig beskæftigelse Høj beskæftigelse er en betingelse for velfærd og velstand i Danmark. I dag

Læs mere

Notat. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse

Notat. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse Notat Lovforslag vedrørende kommunernes overtagelse af den statslige beskæftigelsesindsats i jobcentrene samt forsørgelsesudgifterne til forsikrede ledige. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse

Læs mere

Et enklere beskæftigelsessystem Maj 2017

Et enklere beskæftigelsessystem Maj 2017 Et enklere beskæftigelsessystem Maj 2017 Et enklere beskæftigelsessystem Et enklere beskæftigelsessystem Der skal ikke fastsættes regler om alt. Der skal ikke udvikles centrale ITeller andre redskaber

Læs mere

På jeres møde på tirsdag vil Jesper og Arne orientere jer om Regeringens udspil om en forenklet beskæftigelsesindsats.

På jeres møde på tirsdag vil Jesper og Arne orientere jer om Regeringens udspil om en forenklet beskæftigelsesindsats. From: Arne Lund Kristensen on behalf of alk-fb@aalborg.dk Sent: 24. november 2017 11:42 To: Anna Kirsten Olesen; Anne Honoré Østergaard; John Gregers Nielsen; Lasse Frimand Jensen; Mai-Britt Iversen; Mariann

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Forslag 1 Afkortning af ressourceforløb Medio 2017 er der i Norddjurs Kommune ca. 125 personer i ressourceforløb. Antallet af deltagere

Læs mere

UDKAST [Efter 2. ansøgningsrunde] Bekendtgørelse om frikommuneforsøg II på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

UDKAST [Efter 2. ansøgningsrunde] Bekendtgørelse om frikommuneforsøg II på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 72 Offentligt 13. november 2017 J.nr. 17/12028 UDKAST [Efter 2. ansøgningsrunde] Bekendtgørelse om frikommuneforsøg II på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Læs mere

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019.

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019. Sagsbeskrivelse I november måned 2017 indgik Regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. En væsentlig del af finansieringen af pakken

Læs mere

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE HVEM TALER VI OM? 350 000 300 000 250 000 200 000 150 000 100 000 50 000-1984 1985 1986 1987 1988 1989

Læs mere

Afbureaukratisering sanktioner for kontant- og starthjælpsmodtagere

Afbureaukratisering sanktioner for kontant- og starthjælpsmodtagere NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering sanktioner for kontant- og starthjælpsmodtagere Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Cover - Aftale med regeringen om moderniserings- og effektiviseringsprogrammet

Cover - Aftale med regeringen om moderniserings- og effektiviseringsprogrammet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Cover - Aftale med regeringen om moderniserings- og effektiviseringsprogrammet KL har den 27. oktober 2016 indgået en

Læs mere

OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. Den 4. maj 2016

OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. Den 4. maj 2016 OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Den 4. maj 2016 HVAD VIL JEG KOMME IND PÅ? Kort om refusionsomlægningen Hvordan kan der arbejdes med at skabe bedre effekter? og hvordan

Læs mere

Telefon

Telefon Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Dato for ansøgning 29. juni 2011 Vejle Økonomimodel 1 Anciennitetsbestemt statsrefusion (1. prioritet) Startdato 01.01.2012

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere

Ryd op i regeljunglen. Ryd op i regeljunglen Opsamling af forslag

Ryd op i regeljunglen. Ryd op i regeljunglen Opsamling af forslag Ryd op i regeljunglen Opsamling af forslag 31. august 2017 1 Indhold 1 Indledning 5 1.1. Formålet med rapporten 5 1.2. Sortering af de indkomne forslag 6 1.3. Læsevejledning 6 2 De indsamlede forslag i

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 17-05-2017

Læs mere

Danske Handicaporganisationers bidrag til afbureaukratisering af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB)

Danske Handicaporganisationers bidrag til afbureaukratisering af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 100 Offentligt Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K Blekinge Boulevard

Læs mere

Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med.

Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelsesministeriet NOVEMBER 2017 EN FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS 3 Forord Denne gang skal det lykkes. Regeringen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

NOTAT. Budget Aftale om kommunernes økonomi for 2018

NOTAT. Budget Aftale om kommunernes økonomi for 2018 NOTAT Dato: 12. juni 2017 Budget 2018 Aftale om kommunernes økonomi for 2018 Den 1. juni 2017 har KL og Regeringen indgået aftale om de økonomiske rammer for kommunernes budgetter for 2017. Dette notat

Læs mere

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats mellem Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Formål A-kasserne og Jobcenter Haderslev indgår denne partnerskabsaftale for at styrke den samlede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Det gælder reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2014.

Det gælder reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2014. Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt T A L E d e t t a l t e o r d g æ l d e r 14. april 2016 Samrådstale om Statsrevisorernes kritik af implementeringen

Læs mere

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/1 2019 Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdets kerneopgaver 1. Hjælp til ledige

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Beskæftigelsesreform 2015-17

Beskæftigelsesreform 2015-17 Beskæftigelsesreform 2015-17 07-10-2014 1 Tidsplan Aftalen blev indgået den 18. maj 2014 Lovforslagene fremsættes medio november Besluttes medio december Træder i kraft på forskellige tidspunkter 1. januar

Læs mere

Bilag 2: Krav fra staten

Bilag 2: Krav fra staten Bilag 2: Krav fra staten Lovgrundlag Beskrivelse af regel/krav Hvorfor er regel/krav unødvendig Hvad vil en afskaffelse betyde Evt. økonomisk betydning LAS 13, stk. 8+ 9 + 11 (kontanthjælp) LAS 54a (revalidering)

Læs mere

Susanne Wiederquist EN SAMMENHÆNGENDE BESKÆFTIGELSESINDSATS - EN WORKSHOP PÅ SOCIALRÅDGIVERDAGE 2017

Susanne Wiederquist EN SAMMENHÆNGENDE BESKÆFTIGELSESINDSATS - EN WORKSHOP PÅ SOCIALRÅDGIVERDAGE 2017 Susanne Wiederquist EN SAMMENHÆNGENDE BESKÆFTIGELSESINDSATS - EN WORKSHOP PÅ SOCIALRÅDGIVERDAGE 2017 1 Indledning: Sammenhængsreform Borgeren først en mere sammenhængende offentlig sektor Kilde: finansministeriet,

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt Forslag til Lov om kommunernes finansiering af visse offentlige ydelser udbetalt af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats August 2018 Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:15 Tilstede: Poul Vagn

Læs mere

REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD

REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD Page 1 of 5 REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD Uddannelse til ledige målrettes virksomhedernes behov Styrket kontakt mellem ledige og jobcenter Løft i jobcentrenes service til virksomhederne

Læs mere

S 60 om at kommunerne skal overholde retssikkerhedsloven 7 a

S 60 om at kommunerne skal overholde retssikkerhedsloven 7 a Beskæftigelsesminister s svar til folketingsmedlem Finn Sørensen (EL) på spørgsmål, der dækker samme områder, som Ulf Harbo har stillet spørgsmål til. S 60 om at kommunerne skal overholde retssikkerhedsloven

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik

Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik N o t a t April 2017 Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik Indledning Dette notat indgår i analysematerialet vedrørende forenkling af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. November 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen. November 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om AF s inddragelse af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen November 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om AF s inddragelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til UDKAST Sagsnr. 2017-1265 Doknr. 453394 Dato 13-03-2017 Tillæg til: Forslag til Lov om frikommunenetværk Kapitel 9 Ophævelse af lov om frikommuner m.v. og forlængelse af udvalgte frikommuneforsøg 2012 2015

Læs mere