Dannebrogsviden Sådan bruges Dannebrog Af flagkonsulent i Danmarks-Samfundet Søren Cruys-Bagger Maj 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dannebrogsviden Sådan bruges Dannebrog Af flagkonsulent i Danmarks-Samfundet Søren Cruys-Bagger Maj 2013"

Transkript

1 Danmarks-Samfundet Flagviden Dannebrogsviden Sådan bruges Dannebrog Af flagkonsulent i Danmarks-Samfundet Søren Cruys-Bagger Maj 2013 Disse små spørgsmål/svar-artikler findes på vores hjemmeside. Men de kan være vanskelige at finde frem til. Artiklerne kan bruges som flagviden i små bidder i lokale nyhedsbreve mv. Hvem henvender man sig til når et firma flager med Dannebrog om natten? Dannebrog skal enten nedhales efter bestemmelserne for de danske flagtider eller også skal Dannebrog belyses som angivet efter bestemmelserne for flagning om natten. Danmarks-Samfundet anbefaler at man bør hjælpe firmaet med at forstå hvad reglerne er for flagning med Dannebrog om natten samt hvilke flagningsprocedurer der skal anvendes i forhold til danske flagtider. Danmarks-Samfundet værdsættes at man retter henvendelse til den lokale politimyndighed, hvis påmindelse om korrekt flagning ikke har den ønskede adfærdsmæssige virkning på flagning med Dannebrog om natten. Hvordan er reglerne for flagning i forbindelse med flere, på hinanden følgende, kirkelige handlinger? Der er ikke nogen fastlagte ministerielle regler. Danmarks-Samfundet anbefaler at flagning med Danneborg gennemføres som en afsluttet flagningsceremoni for hver jordfæstelse eller for hver bisættelse. Der flages kortvarigt på hel stang indtil næste jordfæstelse eller bisættelse skal igangsættes. Danmarks-Samfundet anbefaler at kirken bør informerer de pårørende om flagningsproceduren med Dannebrog, når der på samme dag er flere på hinanden følgende jordfæstelser eller bisættelser. Almindeligvis forventer de pårørende, at flaget er på halv stang lang tid før den kirkelige handling skal finde sted. Hvordan skal flere faner føres ind i lokalet så det ser pænt ud? Da hele repræsentantskabsmødet har rettet sin opmærksomhed på faneindmarchen vil fejl, mangler eller uhensigtsmæssigheder i korrekt brug af fanen være meget synlige. Derfor anbefaler Danmarks-Samfundet: at faneindmarchen hvis det er muligt øves. at faneplacering i fanefødder øves. at fanebæreren trænes i at holde fanen i den samme hældningsvinkel. Fanedugen må ikke slæbe mod gulvet.

2 at faneindmarchen normalt bør foregår på et geled med en fanefører først og derefter fanebærerne med fanerne på række. Hvordan placeres kistedekorationer ovenpå Dannebrog? Der må ikke placeres kistedekorationer i form af blomsterdekorationer eller lignende ovenpå en kiste der er dækket med Dannebrog. I aktuelle tilfælde aftales med præst og familien om korrekt placering af en sort pude med dekorationer og æresbevisninger på kisten. Hvilke officielle flagdage var der i 1927? Den første civile liste med lidt autoritativt præg blev trykt i Politikens årbog Hvem Hvad Hvor i 1939, og her bruges ordet 'flagdage' måske for første gang på tryk. Valdemarsdag 15. juni blev tilføjet på initiativ af os i Danmarks-Samfundet. De danske flagdage mangler grundlæggende et formelt lovgrundlag. Flagdagene er derfor kun udtryk for en udviklet dansk sædvaneret, der er fulgt op af bekendtgørelser fra Justitsministeriet og Forsvarsministeriet. Dermed er de blevet formaliseret. Hertil kommer flagregulativer fra regioner og kommuner samt uofficielle lister over flagdage fra foreninger. Hvad er reglerne når Dannebrog bruges som reklameflag? Anvendelse af små stofflag eller små papirflag som udsmykning betragtes ikke som værende flagning, der skal følge de bestemmelser og regler der er gældende for flagning med nationalflaget. At placere stofflag eller papirflag som udsmykning synligt i forbindelse med fester, jubilæum eller fødselsdage betragtes ikke som offentlig flagning. Hvad er passende påklædning for en fanebærer? Fanebærerens og fanevagtens påklædning skal være afpasset den pågældende lejlighed med behørig respekt for jobbet. Fanebærer og fanevagt må indstille sig på, at opgaverne kan være meget forskellige og at de - efter de stedlige vilkår - må løse dem på bedste måde. Fanebærer og fanevagt skal altid være på højde med situationen. Hvad er reglerne for flagning med det tyske flag i Danmark?

3 Justitsministeriet skriver, at i Danmark er det ikke tilladt at flage med andre nationalflag end det danske uden tilladelse fra politiet. Man må dog gerne flage med det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget og EU-flaget uden tilladelse. En tilladelse til flagning med de af Danmark anerkendte staters flag gives af politiet. Som regel betinges tilladelserne af, at der samtidig flages med dansk flag af mindst samme størrelse og anbragt på en ikke mindre fremtrædende plads. Betingelsen vil efter omstændighederne kunne fraviges i tilfælde, hvor ansøgeren kun råder over én flagstang. I de tilfælde, hvor ansøgeren kun råder over én flagstang, må der ikke flages med flere flag på samme stang. Hvad gør vi med en fane som ikke mere skal bruges? Når en fane er blevet brugt så længe, at den ikke mere er præsentabel, kan dele af fanen sendes til Danmarks-Samfundet. Eksempelvis kan fanespyd og messingbeslag fra fanestangen genanvendes til en ny fane. Er dette ikke muligt, skal en udtjent fanedug brændes, dog aldrig i fuld offentlighed. Fanestangen kan skæres i stykker og brændes. Hvad er en officiel flagdag? Justitsministeriet skriver at officielle flagdage er dage, som har en særlig national betydning. Statslige myndigheder har på officielle flagdage pligt til at flage med splitflag fra deres bygninger, mens private personer, virksomheder og organisationer mv. ikke har pligt til at flage på de officielle flagdage. I tilfælde, hvor fødselsdage i kongehuset falder på langfredag, flages der på halv stang. Der gælder særlige regler for militære flagdage. Udover de officielle flagdage kan Justitsministeriet bestemme, at statslige myndigheder skal flage i anledning af særlige begivenheder, som f.eks. statsbesøg eller særlige begivenheder i Kongehuset. Er der en regel for brug af Dannebrog om natten? Ja, det er der. Danmarks-Samfundet skal anbefale, at de gældende regler og bestemmelser for flagning med Dannebrog fra en flagstang overholdes. Dannebrog skal enten nedhales efter bestemmelserne for de danske flagtider eller også skal Dannebrog belyses som angivet efter bestemmelserne for flagning om natten. Hvordan skal offentlige bygninger flage med Dannebrog?

4 Danmarks-Samfundet anbefaler, at statens civile og militære myndigheder og institutioner følger de bestemmelser som deres ministerier har fastlagt. Det betyder, at statslige bygninger med flagstang flager med splitflag, når der er pålagt flagningspligt efter Justitsministeriets oversigt over officielle danske flagdage. Ved andre lejligheder, hvor man ønsker at flage med Dannebrog, kan det ske med et stutflag. Forsvarets tjenestesteder skal følger Forsvarskommandoens bestemmelser for tjenestesteders flagning med splitflag. Er der særlige regler for flagning med Dannebrog, når flagstangen kun er 4-5 meter? Bestemmelserne for flagning med et Dannebrogsflag bør overholdes også fra en flagstang på 5 meter. Det betyder at Dannebrog enten nedhales efter bestemmelserne for de danske flagtider eller at Dannebrog belyses som angivet efter bestemmelserne for flagning om natten. Danmarks-Samfundet værdsætter, at man retter henvendelse til den lokale politimyndighed, hvis påmindelse om korrekt flagning ikke har den ønskede adfærdsmæssige virkning på flagning med Dannebrog. ** Hvad er reglerne for flagning på halv stang ved Dronningens fødselsdag omhandlende flagning med Dannebrog når to forskellige hændelser falder sammen? Justitsministeriets bestemmelse fastlægger at en officiel folkekirkelig flagdag vil gå forud for en officiel national flagdag. Dermed er det fastlagt at flagningskategorien for den folkekirkelige flagdag går forud for flagningskategorien for den officielle nationale flagdag. Hermed er det bestemt hvordan der skal flages på danske flagdage hvis der er sammenfald. Som det fremgår, har vi i Danmark haft fortilfælde hvor en kongelig fødselsdag var sammenfaldende med en folkekirkelig helligdag. Disse sammenfald har etableret en flagningspraksis med Dannebrog. ** Hvordan der skal flages den 9. april? Hvilken prioritetsrækkefølge er der for flagning med Dannebrog? Danmarks-Samfundet anbefaler, at man som privat borger med flagstang og Dannebrogsflag flager ved enhver given lejlighed både når der flages af glæde og når der flages i sorg. Synliggørelse af vores nationale symbol er en vigtig del af vores kulturarv, specielt set i det perspektiv at der i Danmark ikke er nogen flaglov der regulerer brugen af Dannebrog. Vi anbefaler, at man selv bestemmer om man vil flage på de officielle nationale flagdage, de officielle folkekirkelige flagdage eller de kirkelige flagdage. ** Hvilke regler gældende for hvordan en Dannebrogsfane skal passes?

5 Der skal foretages en omhyggelig rengøring af fanen og at Dannebrogsfanen passe og plejes på værdig vis, da det er vores nationalsymbol. Vi anbefaler at man pudser og polerer metaldele under anvendelse af en metalpudsecreme som indeholder et svagt slibemiddel. Desuden bør der anvendes fanesvøb, når fanen rulles sammen og skal placeres i fanehylsteret. ** Må man bruge en flagstang til andre formål end til flagning? Danmarks-Samfundet anbefaler, at en enkeltstående privatejet flagstang anvendes til flagning med Dannebrog som stutflag eller til flagning med en vimpel. Drejer det sig om brug af reklameflag og bannere er formålet med flagstangens anvendelse en anden. Danmarks-Samfundet anbefaler, at man benytter sig af den praksis der er gældende for udformning og konstruktion af flagstænger til Dannebrog. Der er ikke nogen officielle bestemmelser der fastlægger hvordan en flagstang skal anvendes. Men Justitsministeriet har bestemt, hvad man må flage med i Danmark og hvordan. ** Skal en Dannebrogsvimpel placeret på en signalmast i havnen uden for sejlersæsnonen være belyst om natten? Nej. ** Hvordan skal der flages når en gårdbutik opsætter Dannebrogsflag ved indgangen/indkørslen til gårdbutikken? Danmarks-Samfundet anbefaler, at de gældende regler og bestemmelser for flagning med Dannebrog fra en flagstang overholdes. Det betyder, at Danmarks-Samfundet ikke vurderer, at der er forskel på en fast monteret flagstang på en sokkel, en fast monteret skråtstillet flagstang på en bygning, midlertidig opsatte flagstænger, flagalleer i forberedte flagstangshuller samt tilsvarende faste eller midlertidigt opsatte flagstænger. Dannebrog skal derfor enten nedhales efter bestemmelserne for de danske flagtider eller at Dannebrog skal belyses som angivet efter bestemmelserne for flagning om natten. SLUT

Velkommen til Kursus for fanebærere

Velkommen til Kursus for fanebærere Velkommen til Kursus for fanebærere i Sydslesvig f.eks. 13. oktober 2013 kl. 20.00 1 Fanebærerkursus 2 Kursusplan Danmarks-Samfundet Dannebrogs historie Flagtyper Flagreglement Faner Faneeksercits Faneindvielse

Læs mere

God flagskik. med Dannebrog. Din guide til korrekt brug af Dannebrog

God flagskik. med Dannebrog. Din guide til korrekt brug af Dannebrog God flagskik med Dannebrog Din guide til korrekt brug af Dannebrog God flagskik med Dannebrog Velkommen til vores guide med gode råd om flagning og god flagskik. Guiden er et nemt og overskueligt værktøj,

Læs mere

Vejledning for fanebærere

Vejledning for fanebærere Vejledning for fanebærere og ceremoniel 1. Opstilling til parade Faneløjtnant og fanebærer med tildækket fane træder an på paradens højre fløj. Fanen tages ved fod. Inden fanen afdækkes kommanderes:»paraden

Læs mere

b. Håndtering af faner skal ske med den respekt og værdighed, som ligger i fanen og dens symbolik for Danmark.

b. Håndtering af faner skal ske med den respekt og værdighed, som ligger i fanen og dens symbolik for Danmark. 13. CEREMONIEL, del 1 Fanen 1. Generelt a. Når fanerne tilhørende De Danske Garderforeninger er repræsenteret ved ceremonielle begivenheder, enkeltvis eller sammen med andre faner, så er det håndteringen

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds faneregulativ

Dansk Sygeplejeråds faneregulativ Dansk Sygeplejeråds faneregulativ Dansk Sygeplejeråds faneregulativ Layout: Dansk Sygeplejeråd 17-06 Copyright Dansk Sygeplejeråd januar 2017 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk, mekanisk eller anden

Læs mere

FANEBÆRERENS 10 BUD 10 vigtige bud til hjælp for afdelingens fanebærere og fanevagter. Uddybning forefindes i dette regulativ.

FANEBÆRERENS 10 BUD 10 vigtige bud til hjælp for afdelingens fanebærere og fanevagter. Uddybning forefindes i dette regulativ. FANEBÆRERENS 10 BUD 10 vigtige bud til hjælp for afdelingens fanebærere og fanevagter. Uddybning forefindes i dette regulativ. 1. Følelse, respekt og passende påklædning til lejligheden. 2. Fanebærer/fanevagt

Læs mere

Sådan bruges Dannebrog

Sådan bruges Dannebrog Sådan bruges Dannebrog Guide til korrekt brug af Dannebrog Udgivet med støtte fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formaal Sådan bruges Dannebrog HKH Prins Joachim er protektor

Læs mere

Afsnit: 1.0.0 Side: 1/2 FANEREGLEMENT Dato: 31.12.2002

Afsnit: 1.0.0 Side: 1/2 FANEREGLEMENT Dato: 31.12.2002 Afsnit: 1.0.0 Side: 1/2 Emne: Forord Beredskabs-Forbundets håndbog "INFORMATION" er 5. bind i forbundets håndbogssamling, der samlet omfatter: 1. Organisation 2. Beredskabsbestemmelser 3. Kommission 4.

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG TIL FANEBÆRERKURSUS

INSTRUKTIONSBOG TIL FANEBÆRERKURSUS INSTRUKTIONSBOG TIL FANEBÆRERKURSUS 2 Fanebærerkursus Indledning. Lektionsplanerne er udarbejdet for at sikre samme grundlag og ensartethed på fanebærerkurser afholdt i Danmarks-Samfundets regi. Forskellig

Læs mere

Håndbog for. fanebærere

Håndbog for. fanebærere Håndbog for fanebærere Håndbog for fanebærere 1. udgave 2013 ISBN 978-87-990709-1-6 Danmarks-Samfundet Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby www. danmarks-samfundet.dk e-post: ds@danmarks-samfundet.dk

Læs mere

Sådan bruges DANNEBROG

Sådan bruges DANNEBROG Sådan bruges DANNEBROG Sådan bruges DANNEBROG 2. udgave 2019 ISBN 978-87-990709-8-5 EAN 9788799070985 Danmarks-Samfundet Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby www.danmarks-samfundet.dk Mail: ds@danmarks-samfundet.dk

Læs mere

10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning

10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. marts 2014 Mads Lund Larsen 10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

VEJLEDNING FOR BENYTTELSE AF FANER OG FLAG VED DE FRIVILLIGE SØNDERJYSKE BRANDVÆRN.

VEJLEDNING FOR BENYTTELSE AF FANER OG FLAG VED DE FRIVILLIGE SØNDERJYSKE BRANDVÆRN. VEJLEDNING FOR BENYTTELSE AF FANER OG FLAG VED DE FRIVILLIGE SØNDERJYSKE BRANDVÆRN. Forord Denne vejledning er udgivet af Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund i et forsøg på at svare på de mange spørgsmål,

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 925 Offentligt

Udlændinge- og Integrationsudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 925 Offentligt Udlændinge- og Integrationsudvalget 206-7 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 925 Offentligt Folketinget Udlændinge- og Integrationsudvalget Christiansborg 240 København K Dato: 24. august 207 Kontor:

Læs mere

Danmarks-Samfundets Århus Kreds. 100-års jubilæum

Danmarks-Samfundets Århus Kreds. 100-års jubilæum Danmarks-Samfundets Århus Kreds 100-års jubilæum 1908-2008 Danmarks-Samfundets Århus kreds Inviterer Foreninger, organisationer, virksomheder, myndigheder m.fl. i Århus og omegn til Valdemarsfest lørdag

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Sådan bruges Dannebrog Dette materiale er lagret i henhold til aftale mellem DBC og udgiveren. www.dbc.dk e-mail: dbc@dbc.dk Sådan bruges Dannebrog Guide til korrekt brug

Læs mere

Plan. For højtideligholdelse af FLAGDAGEN for Danmarks udsendte Onsdag den 5. september Jrn. nr

Plan. For højtideligholdelse af FLAGDAGEN for Danmarks udsendte Onsdag den 5. september Jrn. nr Plan For højtideligholdelse af FLAGDAGEN for Danmarks udsendte Onsdag den 5. september 2018. Formålet med Flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission for Danmark på

Læs mere

Møllehøj Information Maj 2013

Møllehøj Information Maj 2013 Møllehøj Information Maj 2013 34. årgang MØLLEHØJS BESTYRELSE Formand Næstformand Kasserer Bestyrelses medlem Bestyrelsesmedlem Bestyrelses suppleant Bestyrelses suppleant Bilags kontrollant Bilags kontrollant

Læs mere

Afsnit CEREMONIEL, del 3. DG arrangementer. 1. Indledning

Afsnit CEREMONIEL, del 3. DG arrangementer. 1. Indledning 13. CEREMONIEL, del 3 DG arrangementer 1. Indledning a. Ved visse fælles arrangementer er deltagelsen af garderforeningsfanerne en vigtig del af arrangementet. Det kan være i forbindelse med arrangementer,

Læs mere

Dannebrogsviden Så ved vi det. 12 fortællinger om Dannebrog.

Dannebrogsviden Så ved vi det. 12 fortællinger om Dannebrog. Danmarks-Samfundet Nationalt videncenter om Dannebrog Dannebrogsviden Så ved vi det. 12 fortællinger om Dannebrog. Af Søren Cruys-Bagger fra Nationalt videncenter om Dannebrog. Flagkonsulent i Danmarks-Samfundet.

Læs mere

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2019

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2019 PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2019 Den 5. september er Flagdag for Danmarks Udsendte. Flagdag for Danmarks Udsendte er en årligt tilbagevendende

Læs mere

Danmarks-Samfundet Årsskrift 2012

Danmarks-Samfundet Årsskrift 2012 Danmarks-Samfundet Årsskrift 2012 Traditioner og udvikling, en 100-årsdag og Dannebrog som kulturarv Af landsformand Nils Ole Kajhøj Igen i år kan Danmarks- Samfundet fejre et jubilæum. I 2012 er det

Læs mere

Pårørende i dag og i fremtiden DIREKTØR I ÆLDRE SAGEN BJARNE HASTRUP

Pårørende i dag og i fremtiden DIREKTØR I ÆLDRE SAGEN BJARNE HASTRUP Pårørende i dag og i fremtiden DIREKTØR I ÆLDRE SAGEN BJARNE HASTRUP Stor opmærksomhed på pårørende Fald i antallet af hjemmehjælpstimer fra Politikere og meningsdannere har ytret sig om : med den nuværende

Læs mere

Min sidste vilje. Kirkegaards Begravelsesforretning 1

Min sidste vilje. Kirkegaards Begravelsesforretning 1 Min sidste vilje Kirkegaards Begravelsesforretning 1 2 Kirkegaards Begravelsesforretning Undertegnede Cpr. nr. Adresse Telefon nr. erklærer ved dette dokument mine ønsker og min vilje i forbindelse med

Læs mere

Sorgpolitik for Sorø Akademis Skole

Sorgpolitik for Sorø Akademis Skole Sorgpolitik for Sorø Akademis Skole Følgende er handleplan for elever og ansatte på skolen i forbindelse med dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser. På Sorø Akademis Skole har vi hvert år elever,

Læs mere

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2016 Deres kongelige højheder, deres excellencer kære pårørende og især - kære veteraner.

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2016 Deres kongelige højheder, deres excellencer kære pårørende og især - kære veteraner. Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2016 Deres kongelige højheder, deres excellencer kære pårørende og især - kære veteraner. [INDLEDNING] Ja veteraner, det er det I er. Der kan være flere

Læs mere

Carport Drivhus Flagstang Fliser og stenbelægning Skur, af stålplader til redskaber Skur, åbent...

Carport Drivhus Flagstang Fliser og stenbelægning Skur, af stålplader til redskaber Skur, åbent... Godkendt type De godkendte typer i dette dokument er bilag til afdelingens råderetskatalog. Godkendte typer for Præstemarkshusene Indhold: Carport... 6 Drivhus... 34 Flagstang... 37 Fliser og stenbelægning...

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2015

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2015 PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2015 Den 5. september er Flagdag for Danmarks Udsendte. Flagdag for Danmarks Udsendte er en årligt tilbagevendende

Læs mere

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2018

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2018 PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2018 Den 5. september er Flagdag for Danmarks Udsendte. Flagdag for Danmarks Udsendte er en årligt tilbagevendende

Læs mere

Emne: Årsregnskab og beretning Danmarkssamfundet

Emne: Årsregnskab og beretning Danmarkssamfundet Emne: Årsregnskab og beretning 2017 - Danmarkssamfundet 21. februar 2018 I forbindelse med indsendelse af årsregnskab og årsberetning 2017 har Danmarkssamfundet bedt om at følgende kommentar bliver videregivet

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2016

PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2016 PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2016 Den 5. september er Flagdag for Danmarks Udsendte. Flagdag for Danmarks Udsendte er en årligt tilbagevendende

Læs mere

Kvalitetsstandard Klippekort

Kvalitetsstandard Klippekort Kvalitetsstandard Klippekort Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...3 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om klippekort...3 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...4

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

Værdier, kvalitet og omstilling

Værdier, kvalitet og omstilling DET TALTE ORD GÆLDER! Værdier, kvalitet og omstilling Talepunkter til departementschef Henrik Nepper Christensens foredrag ved åbning af Nordisk Kongres for kirkegårde og krematorier 4. sep. 2013 Indledning

Læs mere

Erik Fage-Pedersen Fung. Formand for Danmarks-Samfundet Ved mødet i Askebjerghus Fredag den 23. maj 2014 kl. 16.00

Erik Fage-Pedersen Fung. Formand for Danmarks-Samfundet Ved mødet i Askebjerghus Fredag den 23. maj 2014 kl. 16.00 Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder Erik Fage-Pedersen Fung. Formand for Danmarks-Samfundet Ved mødet i Askebjerghus Fredag den 23. maj 2014 kl. 16.00 Først vil jeg takke

Læs mere

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2013

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2013 Danmarks-Samfundet Årsskrift 2013 Ny landsformand, opdateret formålsparagraf Af landsformand Preben Petersen Ved Danmarks-Samfundets repræsentantskabsmøde i Vingsted lørdag den 9. marts havde jeg den

Læs mere

Vejledning til præster vedr. medvirken ved begravelser og bisættelser

Vejledning til præster vedr. medvirken ved begravelser og bisættelser 1 Vejledning til præster vedr. medvirken ved begravelser og bisættelser Indledning ved biskopperne Baggrunden for denne vejledning er, at den kirkebogsførende sognepræst er begravelsesmyndighed i sognet.

Læs mere

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium og Silkeborg Kirke

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium og Silkeborg Kirke Min sidste vilje Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium og Silkeborg Kirke Min Sidste Vilje Ved at udfylde Min Sidste Vilje hjælper du din familie med at træffe nogle af de mange valg, der er

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Tjenestekendskab Maritimt Officerskursus B. Kort navn TJEK MOK FAGPLAN C. Formål Faget skal udvikle den

Læs mere

Beslutningsreferat fra generalforsamlingen Lokalforeningen for Storkøbenhavn 2019

Beslutningsreferat fra generalforsamlingen Lokalforeningen for Storkøbenhavn 2019 Beslutningsreferat fra generalforsamlingen Lokalforeningen for Storkøbenhavn 2019 Generalforsamlingen onsdag den 20. februar 2019 fra kl. 19:30. Kulturhuset Kilden, Nygårds Plads 31, Brøndby Lokalforeningens

Læs mere

Lille Georgs julekalender december. Hvor mange løbere kan der opstilles på et skakbræt uden at de truer hinanden?

Lille Georgs julekalender december. Hvor mange løbere kan der opstilles på et skakbræt uden at de truer hinanden? 1. december Hvor mange løbere kan der opstilles på et skakbræt uden at de truer hinanden? 2. december Hvilket ord er et tal? SNE DIS VIN MIX MEL En mystisk kileskrift er tydet! 3. december betyder 243,

Læs mere

Koncept for. Dannebrog 800

Koncept for. Dannebrog 800 Koncept for Dannebrog 800 Projekt Dannebrog 800 Markering af Dannebrogs 800 års jubilæum 15. juni 2019 Lørdag den 15. juni 2019 fejrer nationalflaget Dannebrog 800 års jubilæum. Beretningen om Dannebrog

Læs mere

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2015

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2015 Danmarks-Samfundet Årsskrift 2015 Vi er en af Danmarks største frivillige organisationer. Hjemmeværnets 47.000 frivillige rykker gennemsnitligt ud 14 gange i døgnet. Vi hjælper Politiet med bl.a. eftersøgninger

Læs mere

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten Cirkulære af 14. november 2012 Modst.nr. 035-12 J.nr. 12-340-39 Cirkulære om Akutjob i staten 2012 2 Cirkulære om akutjob i staten 1. Som led i Aftale om akutjob er det besluttet, at der på statens område

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger. Marts 2009

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger. Marts 2009 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger Marts 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Handleplan i forbindelse med dødsfald

Handleplan i forbindelse med dødsfald Omsorg 14. november 2008 Omsorg på Frydenhøjskolen Der er ingen mennesker, der kommer gennem tilværelsen uden at blive ramt af ulykker og andre begivenheder, der bringer sorg og tristhed tæt på. På en

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET GRUNDEJERFORENING KLOAKERING I BYEN Som I sikkert kan huske, så orienterede vi her i Nyhedsbrevet # 30 i januar, om at Vejen Kommune havde fremskyndet etableringen af spildevands- og regnvands

Læs mere

Eksempel på Interviewguide plejefamilier

Eksempel på Interviewguide plejefamilier Eksempel på Interviewguide plejefamilier Læsevejledning Nedenstående interviewguide er et eksempel på, hvordan interview kan konstrueres til at belyse kriterium 6 i kvalitetsmodellen på plejefamilieområdet.

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

2 Dannebrogs historie er Danmarks historie

2 Dannebrogs historie er Danmarks historie Dannebrog 800 2 Dannebrogs historie er Danmarks historie Dannebrog - legenden om Dannebrogs fremkomst Til Dannebrog knytter der sig et smukt sagn. Valdemar 2. Sejr (1170-1241) var med sin hær på korstog

Læs mere

Vi har besluttet at bestyrelsen skal i klædes T-shirts og jakker med logoet verninge.dk.

Vi har besluttet at bestyrelsen skal i klædes T-shirts og jakker med logoet verninge.dk. Referat fra bestyrelsesmøde d. 06.06-16 kl. 19.30-22.00 Sted: Sydmarksvej 36 Tilstede: Henrik, Thomas, Benjamin, Merete, Henriette, Heidi Dagsorden: 1. Referat fra sidste møde. Ja genskabelse af dette.

Læs mere

Håndbog for fanebærere. Side 1. Rundvisning på Frihedsmuseet. Årsskrift 2013. Besigtigelse på Københavns Rådhus

Håndbog for fanebærere. Side 1. Rundvisning på Frihedsmuseet. Årsskrift 2013. Besigtigelse på Københavns Rådhus Side 1 Storkøbenhavn Nummer 1 2013 Rundvisning på Frihedsmuseet Rundvisning på Frihedsmuseet den 9. april, er flyttet til d. 22 maj kl. 19.00, se vedlagte. (Arrangementet er aflyst grundt branden på Friheds

Læs mere

Er du 100 % spejder?

Er du 100 % spejder? 1 Er du 100 % spejder? Spejdere Trin for trin For 100 år siden var det anderledes at være barn end det er i dag. Pigernes rolle i samfundet foregik meget derhjemme, hvor de hjalp til og gik til hånde for

Læs mere

AB Merlegårdsparken II

AB Merlegårdsparken II Loftsrum: AB Merlegårdsparken II Husorden Loftsrummene må ikke benyttes som opholds- eller soverum, og der må ikke opbevares brandbare væsker. Brug af ild eller anden adfærd, der kan beskadige andelsforeningens

Læs mere

Plejecentret Sjælsø. Politik om samarbejde med beboernes familie og venner

Plejecentret Sjælsø. Politik om samarbejde med beboernes familie og venner Plejecentret Sjælsø Politik om samarbejde med beboernes familie og venner Formål: At beboernes familie og venner føler sig velkomne på Plejecentret Sjælsø og derved medvirker til en god trivsel for beboere

Læs mere

Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune

Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for veje og renhold Bilag A - Retningslinier Betingelser for tilladelse til opsætning af bannere på vejareal i Københavns Kommune Om brugen af offentligt vejareal Center

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til Erik Fage Pedersen Finn Rasmussen Daniel Klestrup Bjærge Søren Cruys-Bagger Kjeld Bøjlesen Birte Johansen Martin Helbo Nielsen Lars Hven Troelsen Gunnar Bak Cedermann Kære bestyrelseskolleger Protektor:

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2016

Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2016 PRESSEMEDDELELSE: Invitation af pressen til Flagdag for Danmarks Udsendte den 5. September 2016 Den 5. september er Flagdag for Danmarks Udsendte. Flagdag for Danmarks Udsendte er en årligt tilbagevendende

Læs mere

Veteranpolitik. For Nordfyns Kommune. Forfatter: John Zola Oprettet den 12. marts 2018 Dokument nr Sags nr.

Veteranpolitik. For Nordfyns Kommune. Forfatter: John Zola Oprettet den 12. marts 2018 Dokument nr Sags nr. Veteranpolitik For Nordfyns Kommune Forfatter: John Zola Oprettet den 12. marts 2018 Dokument nr. 480-2018-81323 Sags nr. 480-2018-7235 Indhold Baggrund...2 Anerkendelse af indsatsen...3 Støtte til vores

Læs mere

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1 Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune Side 1 Forord Veteraner, som har været udsendt i internationale operationer, har ydet en stor indsats for det danske samfund. Det er derfor vigtigt

Læs mere

Veteranpolitik. Hedensted Kommune. Godkendt 30. maj Niels Espes Vej Hedensted T:

Veteranpolitik. Hedensted Kommune. Godkendt 30. maj Niels Espes Vej Hedensted T: Veteranpolitik Hedensted Kommune Godkendt 30. maj 2018 Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Baggrund og Formål. Byrådet i Hedensted kommune har primo 2018 besluttet at der skal udarbejdes en veteranpolitik

Læs mere

Formanden beretning Chr. Ankerstjerne Rønneberg. Side 1

Formanden beretning Chr. Ankerstjerne Rønneberg. Side 1 Side 1 Storkøbenhavn Nummer 1 2016 Formanden beretning Chr. Ankerstjerne Rønneberg Københavns Lufthavne, Kastrup Beretning ved generalforsamling i DS, Storkøbenhavn den 29. februar 2016. Også 2015 blev

Læs mere

30 sømil sejlads Søndag d. 27 september 2015. Køge Sejlklub. Sejladsbestemmelser

30 sømil sejlads Søndag d. 27 september 2015. Køge Sejlklub. Sejladsbestemmelser 30 sømil sejlads Søndag d. 27 september 2015 Køge Sejlklub Sejladsbestemmelser Regler : Stævnet sejles efter de i kapsejladsreglernes definerede regler incl. Skandinavisk Sejlforbunds og Dansk Sejlunions

Læs mere

Landsknægtfaner. Indledning. Kilder. af Preben Kannik, 1962

Landsknægtfaner. Indledning. Kilder. af Preben Kannik, 1962 Landsknægtfaner af Preben Kannik, 1962 Indledning Landsknægttidens 1) faner kan deles i to store hovedgrupper. Den såkaldte ældre type er karakteriseret ved at være syet af forskelligtfarvet silketøj i

Læs mere

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium, Mariehøj Kirke og Silkeborg Kirke

Min sidste vilje. Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium, Mariehøj Kirke og Silkeborg Kirke Min sidste vilje Udarbejdet af Silkeborg Kirkegårde og Krematorium, Mariehøj Kirke og Silkeborg Kirke Min Sidste Vilje Ved at udfylde Min Sidste Vilje hjælper du din familie med at træffe nogle af de mange

Læs mere

SKILTNING KERTEMINDE KOMMUNE

SKILTNING KERTEMINDE KOMMUNE SKILTNING KERTEMINDE KOMMUNE Administrationsgrundlag for opsætning af skilte i Kerteminde Kommune Marts 2016 Indledning Kerteminde Kommune har udarbejdet dette administrationsgrundlag for at give borgere

Læs mere

Indhold: Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen

Indhold:  Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen Indhold: Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen Aktivitet: Børn bygger i sand Aktivitet: Udstilling af børnekunst

Læs mere

Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste

Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste Navn: Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste En begravelse har forskellig mening og betydning for forskellige mennesker. Den er det sidste, man kan gøre for en kær slægtning, og dens betydning

Læs mere

Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth in memoriam. Side 1. Ære være Hendes Højhed Prinsesse Elisabeths minde.

Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth in memoriam. Side 1. Ære være Hendes Højhed Prinsesse Elisabeths minde. Side 1 Storkøbenhavn Nummer 2 2018 Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth in memoriam Nytårskur Foto: Ritzau Scanpix Den 19. Juni 2018 sov Hendes Højhed Prinsesse Elisabeth omgivet af sin nærmeste familie stille

Læs mere

FOA 1 HÅNDBOG FOR FANEBÆRERE

FOA 1 HÅNDBOG FOR FANEBÆRERE FOA 1 HÅNDBOG FOR FANEBÆRERE Fanen kan bruges ved følgende begivenheder: - Begravelser, hvor familien har rettet henvendelse til afdelingen og ønsket fanens tilstedeværelse, - Fagenes fest - 1. maj - Afdelingens

Læs mere

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015 2. GENERELLE BESTEMMELSER 2.1. Generelt. Hjemmeværnets (HJV) uniformsbestemmelser er primært udarbejdet til brug for frivilligt personel i Hjemmeværnet og er derfor ikke fuldt dækkende for ansat militært

Læs mere

Side 1. ad 5: Behandling af indkomne forslag Lokalformanden gennemgik baggrunden for de mange ændringsforslag til de nuværende vedtægter.

Side 1. ad 5: Behandling af indkomne forslag Lokalformanden gennemgik baggrunden for de mange ændringsforslag til de nuværende vedtægter. Side 1 Storkøbenhavn Nummer 1 2012 Beslutningsreferat fra generalforsamlingen Lokalforeningen for Storkøbenhavn 2012 Generalforsamlingen onsdag den 15. februar 2012 fra kl. 19.30 hos Trafikselskabet Movia

Læs mere

Politik for repræsentation mv.

Politik for repræsentation mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Politik for repræsentation mv. I det følgende redegøres for Københavns Kommunes politik for repræsentation m.v. Politikken fastsætter

Læs mere

PROTOKOL FOR REGION HOVEDSTADEN

PROTOKOL FOR REGION HOVEDSTADEN Sekretariatet PROTOKOL FOR REGION HOVEDSTADEN Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Ref.: Frits Ripperger Dato: 6. december 2018 Journalnr.: 18061453

Læs mere

Om kvalitetsstandarder generelt

Om kvalitetsstandarder generelt Om kvalitetsstandarder generelt Her findes serviceinformation til kommunens borgere om den hjælp eller støtte, de kan forvente fra ældreområdet. Kvalitetsstandarderne har til formål: At synliggøre kommunens

Læs mere

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder også, at der er en række love, vedtægter og regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. I din afdeling er der desuden af beboerne

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark.

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark sikkerhedskontoret@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E M O B I L 9 1 3 2 5

Læs mere

Myndighedernes anvendelse af heraldiske emblemer i de nordiske lande: lovgivning og praksis

Myndighedernes anvendelse af heraldiske emblemer i de nordiske lande: lovgivning og praksis Nils G. Bartholdy Myndighedernes anvendelse af heraldiske emblemer i de nordiske lande: lovgivning og praksis Vilkår for og regulering af offentlig heraldik er forskellig i de nordiske lande. Rigsarkiverne

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Forskrift for udendørs musikarrangementer

Forskrift for udendørs musikarrangementer Forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Kalundborg Kommune får årligt mange henvendelser fra arrangører, der ønsker at holde forskellige udendørs musikarrangementer. I de fleste tilfælde er

Læs mere

Visuel profil Forsvaret 2002

Visuel profil Forsvaret 2002 Visuel profil Forsvaret 2002 En samlet forsvarsprofil Forsvaret gennemgår i disse år en rivende udvikling, der stiller store krav til os på flere områder. Kursen for fremtiden er sat i Vision 2010, og

Læs mere

Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse

Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-7 Yderligere ønsker/oplysninger... 8-9

Læs mere

Sorg- og krisehandleplan for Munkegårdsskolen

Sorg- og krisehandleplan for Munkegårdsskolen Dato: 16. august 2012 Sorg- og krisehandleplan for Munkegårdsskolen Munkegårdsskolens sorg- og krisehandleplan er udarbejdet med det formål, at skolen har et fælles grundlag at handle ud fra i situationer,

Læs mere

Senior- og værdighedspolitik

Senior- og værdighedspolitik Social og Sundhed Senior- og værdighedspolitik April 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Værdighed... 2 Fokusområder... 3 Livskvalitet... 3 Selvbestemmelse... 4 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Ægte håndværk bagt med hjertet. Fristende øjeblikke fra bageren

Ægte håndværk bagt med hjertet. Fristende øjeblikke fra bageren Ægte håndværk bagt med hjertet Fristende øjeblikke fra bageren Et midihorn er beregnet til 22 personer. Kransekagekonfekt bestilles ekstra. Beregn 50 g pr. person. OVERFLØDIGHEDs HORN god smag til enhver

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

Holmeagerskolens Sorg- og Kriseplan

Holmeagerskolens Sorg- og Kriseplan Holmeagerskolens Sorg- og Kriseplan For at tage del kræves ikke et overmenneske - kun et medmenneske. Alligevel er det legalt ikke at kunne - bare man sikrer sig, at en anden tager over. Jeg ved, hvad

Læs mere

HESTESKADRONEN VED GARDEHUSARREGIMENTET

HESTESKADRONEN VED GARDEHUSARREGIMENTET HESTESKADRONEN VED GARDEHUSARREGIMENTET FORSVARETS UDDANNELSER en anderledes måde at lære på 2 VÆRNEPLIGTIG VED HESK Værnepligten ved Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK) adskiller sig markant fra

Læs mere

STATSMINISTERIET Dato:

STATSMINISTERIET Dato: Det Politisk-Økonomiske Udvalg (2. samling) L 169 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt STATSMINISTERIET Dato: Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 1 5 af 19. maj 2005 stillet af Det Politisk-Økonomiske

Læs mere

FORMANDSBERETNING DE BLÅ BARETTER, VIBORG & OMEGN GENERALFORSAMLING D. 19. FEBRUAR 2011

FORMANDSBERETNING DE BLÅ BARETTER, VIBORG & OMEGN GENERALFORSAMLING D. 19. FEBRUAR 2011 FORMANDSBERETNING DE BLÅ BARETTER, VIBORG & OMEGN GENERALFORSAMLING D. 19. FEBRUAR 2011 Dette er min 3. formandsberetning i foreningen. Foreningen har nu 173 medlemmer. Igen i det forløbne år har der været

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsforvaltningen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

15 RITUALER SMÅ OG STORE

15 RITUALER SMÅ OG STORE 102 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 15 RITUALER SMÅ OG STORE En måde at opretholde følelsesmæssige bånd til den døde er at gennemføre ritualer store som små. Sorg rummer stor kreativitet

Læs mere

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2008

Danmarks-Samfundet. Årsskrift 2008 Danmarks-Samfundet Årsskrift 2008 100 år og klar til fremtiden Af landsformand Nils Ole Kajhøj Den 10. juni 1908 blev Danmarks-Samfundets Aalborg-kreds stiftet ved et møde i Aalborg Latinskoles festsal.

Læs mere

Garderforeningen for Nordjyllands Faner

Garderforeningen for Nordjyllands Faner Garderforeningen for Nordjyllands Faner 2. udgave 2003. Tekst og research: 283 maj 1938 Erik Lottrup Redaktion: 07 1971 Niels Thygesen 1 FANEBEFALINGEN: Jeg betror dig denne fane, fordi jeg ved, at du

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til Erik Fage Pedersen Finn Rasmussen Daniel Klestrup Bjærge Søren Cruys-Bagger Kjeld Bøjlesen Birte Johansen Martin Helbo Nielsen Lars Hven Troelsen Gunnar Bak Cedermann Kære bestyrelseskolleger Protektor:

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Miljøforskrift for udendørs arrangementer

Miljøforskrift for udendørs arrangementer Miljøforskrift for udendørs arrangementer Indledning Hvert år afvikles der en række udendørs arrangementer i Ringsted Kommune, f.eks. i forbindelse med Lions Byfest, Ringsted Festival, Ringstednatten m.v.

Læs mere