Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og. Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og. Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening"

Transkript

1 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening 1.januar december 2020

2 Mellem Dansk Journalistforbund (herefter DJ) og Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening (herefter Medarbejderforeningen) er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsforhold for ansatte på Journalistens redaktion, idet redaktøren er ansat på en særskilt kontrakt. Bestående aftaler kan ikke forringes, så længe overenskomsten er gældende. 1. ANSÆTTELSE Stk. 1. Ved overenskomstens indgåelse og ved nyansættelser oprettes ansættelseskontrakt (se bilag) i tre eksemplarer, som tillidsrepræsentanten og medarbejderen hver modtager et eksemplar af. Evt. ændringer i ansættelseskontrakten indskrives i alle eksemplarer af kontrakten. Stk. 2. Tillidsrepræsentanten orienteres så tidligt som muligt forud for enhver stillingsbesættelse inden for overenskomstens område. Ved alle ansættelser nedsættes normalt et ansættelsesudvalg, hvori tillidsrepræsentanten deltager. Ledige stillinger, der opslås eksternt, opslås så vidt muligt i det for stillingen relevante fagblad, og tillidsrepræsentanten gives medindflydelse på indholdet og udformningen af stillingsopslaget. Tillidsrepræsentanten orienteres med kopi af den endelige kontrakt forinden dennes underskrivelse. Stk. 3. I kontrakten indføjes de særlige bestemmelser, der til enhver tid måtte gælde i overenskomsten for arbejdstid, personligt tillæg, referencer m.v. i den pågældendes stilling. Stk. 4. Vikarer eller tidsbegrænset ansatte, der ansættes for en måned eller mere, er fuldt omfattet af overenskomsten. For vikarer, der ansættes for kortere tid, kan der i det enkelte tilfælde med udgangspunkt i DJ s egne prisberegningsmodeller aftales en samlet vikartimeløn, hvortil kommer feriegodtgørelse i henhold til overenskomsten. Timebetalte vikarer er ikke omfattet af overenskomstens 2, 3, 4, 6, 7 og 12. Stk. 5. Hvor ikke andet er aftalt gælder Funktionærloven. 2. LØN Stk. 1. Grundlønnen udgør kr. pr. 1.januar 2019 ekslusiv pensionsbidrag. Lønnen udbetales månedligt bagud senest den 3. sidste hverdag i måneden. Stk. 2. Ud over grundløn kan der tildeles et personligt tillæg. Det personlige tillæg tildeles under hensyntagen til medarbejderens personlige kvalifikationer og erfaring inden for journalistik og kommunikation. Tillægget forhandles mellem medarbejder og redaktør en gang årligt med virkning fra 1.januar.

3 Stk. 3. Med udgangspunkt i den i stk. 4 definerede lønsum, der er til rådighed efter den årlige regulering, fordeles summen, så 50% af denne fordeles ligeligt på medarbejderens grundløn, og 50% fordeles efter forhandling mellem redaktøren og den enkelte medarbejder. Stk. 4. Regulering af lønsummen sker hvert år pr. 1.januar i henhold til DJ s lønstatistik for ansatte medlemmer for oktober måned året før. Reguleringsprocenten er den gennemsnitlige relle lønstigning for alle DJ s medlemmer ansat i samme stilling på samme arbejdsplads, opgjort af UNI*Ctil DJ s lønstatistik. 3. PENSION, SENIORPOLITIK OG FORSIKRING Stk. 1. Medarbejderen pensionsforsikres i overensstemmelse med Mediernes Pensions administrationsaftale. Stk. 2. Som bidrag til medarbejderens pensionsforsikring betaler DJ 10% og medarbejderen 5% af den samlede månedsløn (grundløn plus personligt tillæg og evt. funktionstillæg). Medarbejderens bidrag indeholdes i de månedlige lønudbetalinger af DJ, der indbetaler det samlede pensionsbidrag til det selsakb Mediernes Pension har indgået administrationsaftale med, som efter fradrag af præmie til den obligatoriske gruppelivsforsikring efter aftale med medarbejderen placerer midlerne i forsikring og pensionsopsparing i en af medarbejderen valgt ordning i forsikringsselskab eller pengeinstitut. Stk. 3. Medarbejdere, der er medlem af en anden faglig organisation end DJ, kan vælge i stedet at være pensionsforsikret i henhold til dette forbunds pension- og gruppelivsordning. 4. ARBEJDSTID Stk. 1. Arbejdstiden er 37 timer ugentligt inkl. ½ times daglig frokostpause. Stk. 2. Den månedlige gennemsnitlige arbejdstidsnorm er 160 timer. Godkendt og dokumenteret overarbejde ud over 160 timer månedligt kompenseres i forholdet 1:1,5. Stk. 3. Er medarbejderne og DJ enige om herom, kan kompensation gives i betaling i samme forhold, beregnet efter samlede månedsløn. Månedsnormen reduceres med antallet af søgnehelligdage og anden betalt frihed efter overenskomsten. Stk. 4. Såfremt medarbejderen måtte ønske det, kan der med redaktørens accept indgås aftale om arbejde på nedsat tid. 5. FERIE OG FRIDAGE Stk. 1. Medarbejderen er berettiget til 7 ugers ferie årligt.

4 Stk. 2. Grundlovsdag, 1.maj, nytårsaftensdag og juleaftensdag er fridage. Stk. 3. Dagen efter Kr. Himmelfartsdag er tvungen feriedag Stk. 4. Det kontante ferietillæg udbetales med 1,5% af den ferieberettigende løn i optjeningsåret. Ved fratræden beregnes feriegodtgørelse med 17,5% af den ferieberettigende løn i optjeningsåret. Stk. 5. Aftalen om overførsel af ferie, indgået mellem DJ og HK på vegne af de HK-ansatte i DJ, er også gældende. 6. ORLOV Stk. 1. Medarbejderen optjener for hvert års ansættelse en uges orlov, som afvikles hvert fjerde år med løn svarende til løn under sygdom. Stk. 2. Orloven placeres samlet efter aftale mellem den enkelte medarbejder og redaktøren. Den skal afvikles i året efter den er optjent, idet parterne er enige om, at den samlede orlovsmængde så vidt muligt skal fordeles jævnt med lige mange orlovsmåneder hvert år. Stk. 3. Orlovsønsker for det efterfølgende kalenderår indhentes af redaktøren i efteråret, så forhandlingen om placering kan være afsluttet senest den 15.november. Stk. 4. Orloven forlænges med eventuelle søgnehelligdage eller andre overenskomstmæssige fridage i orlovsperioden. Stk. 5. Ved fratræden og død konverteres eventuel optjent, men ikke afholdt orlov, til løn udregnet forholdsmæssigt. Beregningsgrundlaget er den forholdsmæssige andel af medarbejderens gennemsnitlige månedsløn inklusiv DJs pensionsbidrag. Beløbet udbetales sammen med den sidste månedsløn. Stk. 6. Såfremt medarbejderen måtte ønske det, kan der med ledelsens accept indgås aftale om afkøb af optjent, ikke afholdt orlov. Stk. 7. Såfremt en medarbejder, der efter stk. 2 har byttet sig til tidligere afvikling af orlov, fratræder, modregnes evt. afholdt, men ikke optjent orlov i løn eller ferie i forbindelse med fratræden. 7. EFTERUDDANNELSE OG KOMPETENCEUDVIKLING Stk. 1. Efteruddannelsens formål er en løbende kompetenceudvikling, der sikrer medarbejderen fortsat vedligeholdelse af og tilknytning til sit oprindelige fag og/eller forbedrer medarbejderen mulighed for udvikling af jobbet i DJ. Efteruddannelsesspørgsmål tages op mindst én gang årligt i

5 forbindelse med medarbejderudviklingssamtalen, og efteruddannelsesønsker koordineres herefter mellem ledelsen og tillidsrepræsentanten. Stk. 2. Hver medarbejder har adgang til efteruddannelse svarende til én uge hvert kalenderår. Ikke anvendt tid kan hos DJ overføres til følgende kalenderår. Der kan dog højst opsamles 3 uger. Stk. 3. Medarbejdere, der efter aftale med DJ deltager i efteruddannelse, får under deltagelsen fuld løn og udgifter i forbindelse med kurser betalt af DJ. Deltagelse i kurserne må ikke medføre bortfald af feriedage eller fridage. Stk. 4. Efteruddannelse til vedligeholdelse af medarbejderen fag skal så vidt muligt foregå i regi af uddannelsesinstitutioner, hvor den pågældendes faglige organisation har medindflydelse på kursusudbuddet og kan få rabatter. I øvrigt kan efteruddannelse inden for rammerne af nærværende bestemmelser ske efter aftale med DJ i de enkelte tilfælde, når formålet har relevans i forhold til medarbejderens ønske om at bibeholde, ajourføre eller videreudvikle sit oprindelige fag, som muliggør en tilbagevenden til arbejdsmarkedet herfor, eller når formålet har faglig relevans for arbejdet i DJ. Stk. 5. Den enkelte medarbejder kan ikke modsætte sig forslag fra DJ om at anvende opsamlet ikke anvendt tid til relevant efteruddannelse, ligesom DJ ikke kan nægte medarbejderen deltagelse i relevant efteruddannelse. Forskudsanvendelse af efteruddannelsesuger til relevant efteruddannelse kan finde sted efter aftale i det enkelte tilfælde. 8. SYGDOM OG BØRNS SYGDOM Stk. 1. Der ydes fuld løn inkl. tillæg under sygdom. Graviditetsbetinget sygdom ligestilles med almindelig sygdom. Stk. 2. Medarbejderen har ret til frihed svarende til 2 dage med fuld løn til pasning af sygt, mindreårigt barn. 9. BARSEL Stk. 1. Der ydes fuld løn under graviditetsorlov, barselsorlov, fædreorlov, forældreorlov samt adoption i en periode svarende til dagpengeperioden. En medarbejder gives fuld løn i 4 uger før forventet fødsel (graviditetsorlov), dog højst fuld løn i op til 30 uger af den samlede graviditets-, barsels og forældreorlovsperiode, hvortil der ydes fuld dagpengesats. En medarbejder, der udnytter den resterende ret til barselsorlov uden løn på fuld dagpengesats, er dog berettiget til fortsat at modtage arbejdsgiverandelen til pensionsordning efter overenskomsten, samt til ved fortsat ansættelse i virksomheden det efterfølgende ferieår at modtage fuld løn under ferie, som om medarbejderen havde været normalt lønnet under denne del af barselsorloven.

6 Stk. 2. Medarbejderen har i henhold til Lov om ligebehandling m.v. ret til at vende tilbage til sin oprindelige stilling efter endt barsel-/adoptionsorlov. Stk. 3. Hvis adoptionsmyndighederne stiller krav om, at adoptanten skal være ude af erhverv i forbindelse med adoptionen, har medarbejderen ret til frihed uden løn i den periode, der ligger udenfor dagpengeperioden. 10. SAMARBEJDSBESTEMMELSER Stk. 1. Medarbejderforeningen vælger en tillidsrepræsentant og en stedfortræder, der er berettigede til at forelægge medarbejdernes synspunkter for redaktøren. Valget foregår i henhold til Medarbejderforeningens vedtægter, der følger reglerne for medarbejderforeninger i DJs love. Resultatet af valget er først gyldigt, når det skriftligt er meddelt ledelsen. Stk. 2. En medarbejder, der har været ansat mindre end 9 måneder, kan kun vælges til tillidsrepræsentant med virksomhedens accept. Stk. 3. En tillidsrepræsentant har ret til og skal sikres mulighed for at udføre sin opgave som tillidsrepræsentant i arbejdstiden. Det er såvel ledelsens som tillidsrepræsentantens opgave at bidrage til et godt samarbejdspræget klima på arbejdspladsen. Lønstatistik for Medarbejderforeningens medlemmer udleveres til tillidsrepræsentanten efter begæring herom. Stk. 4. En tillidsrepræsentant kan ikke afskediges, med mindre tvingende grunde taler derfor, og arbejdsforholdet kan ikke afbrydes, før medarbejderens faglige organisation eller medarbejderens advokat har haft mulighed for at prøve afskedigelsens berettigelse ved den i 12 nævnte Faglige Voldgift. Stk. 5. Finder den Faglige Voldgift, evt. tiltrådt af opmand, at tvingende grunde for afskedigelsen ikke foreligger, kan det efter påstand herom underkende afskedigelsen eller tilkende den afskedigede en erstatning under hensyntagen til tillidsrepræsentantens særlige status. 11. OPSIGELSE Stk. 1. Om opsigelse gælder de i Funktionærloven fastsatte regler. Stk. 2. Der kan i begrundede tilfælde med den enkelte medarbejder indgås aftale om, at de første tre måneder er prøvetid, hvor ansættelsesforholdet gensidigt kan opsiges med 14 dages varsel. Stk. 3. Det påhviler ledelsen skriftligt at meddele og begrunde enhver opsigelse, som samtidig skal tilgå tillidsrepræsentanten i kopi.

7 Stk. 4. Såfremt en opsigelse er begrundet i DJs forhold, orienteres tillidsrepræsentanten så tidligt som muligt og senest 14 dage før, opsigelsen agtes afgivet, med henblik på i fællesskab at undersøge mulighederne for at undgå afskedigelser, begrænse disse eller afbøde følgerne af dem. Finder opsigelserne sted, kan undersøgelsen fortsætte i opsigelsesperioden. DJ skal til brug for undersøgelsen fremlægge det for denne nødvendige materiale. Stk. 5. Ingen opsigelse begrundet i medarbejderens forhold kan finde sted uden forudgående, skriftligt begrundet advarsel, der først forelægges tillidsrepræsentanten. En advarsel skal være velbegrundet, så der gives medarbejderen konkret anvisning på, hvordan forholdet kan rettes. En advarsels tidsmæssige gyldighed er normalt 3-6 måneder, og efterleves advarslen, bortfalder sagen, hvilket skriftligt meddeles medarbejderen og tillidsrepræsentanten. Undtaget fra ovenstående er dog grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra medarbejderens side. Stk. 6. Enhver afskedigelse af en medarbejder, der har haft uafbrudt ansættelse i DJ i mindst 9 måneder, der af medarbejderens faglige forening eller advokat skønnes urimelig, kan indankes for den i 12 omhandlede Faglige Voldgift. Hvis den Faglige Voldgift måtte finde, at den foretagne opsigelse er urimelig og ikke begrundet i DJs eller medarbejderens forhold, kan den Faglige Voldgift efter påstand herom underkende opsigelsen, med mindre samarbejdet mellem DJ og medarbejderen har lidt væsentlig eller må antages at ville lide væsentlig skade ved en fortsættelse af ansættelsesforholdet. Finder den Faglige Voldgift, at opsigelsen er urimelig, men at ansættelsesforholdet alligevel ikke skal fortsætte, eller nedlægges der påstand om en godtgørelse for urimelig afskedigelse, jvf. ovenfor, kan den Faglige Voldgift bestemme, at DJ skal betale den pågældende en godtgørelse. Størrelsen af denne skal afhænge af sagens omstændigheder og af den uberettiget afskedigede medarbejders anciennitet. Godtgørelsen kan ikke overstige 52 ugers løn beregnet efter den afskedigede medarbejders gennemsnitsfortjeneste gennem det sidste år. Stk. 7. Er den opsagte medarbejder selv medlem af DJ, stilles ekstern advokatbistand til rådighed for denne, betalt af DJ. 12. FAGLIG VOLDGIFT Stk. 1. Alle uoverensstemmelser om forståelse af overenskomsten skal forinden forelæggelsen for en af overenskomstens parter nedsat Faglig Voldgift behandles ved et lokalt møde under medvirken af repræsentanter for overenskomstparterne. Møde i Voldgiften afholdes så vidt muligt senest 7 dage efter det lokale møde. Stk. 2. Påstand om brud på overenskomsten, herunder arbejdsstandsninger, skal straks indberettes til overenskomstparterne, og møde i den Faglige Voldgift skal afholdes senest dagen efter påstandens fremsættelse. Stk. 3. Den Faglige Voldgift består af 4 medlemmer, hvoraf hver part til sagens behandling udpeger 2. I tilfælde af stemmelighed tilkaldes en for hver overenskomstperiode af parterne i fællesskab

8 valgt opmand. Opmanden indkalder på begæring herom snarest muligt parterne til behandling af uoverensstemmelsen. Opmanden kan i tilfælde af overenskomstbrud idømme den tabende part en bod. Parterne betaler hver halvdelen af udgifterne ved voldgift eller ved tilkaldelse af opmand, dog skal den part, der påstår brud på overenskomsten, såfremt denne påstand ikke tages til følge i den Faglige Voldgift, udrede sagens omkostninger. Parterne afholder egne omkostninger. Kan parterne ikke enes om valg af opmand for en overenskomstperiode, skal de i fællesskab anmode Arbejdsrettens formand om udpegning af opmand for den Faglige Voldgift. 13. ARBEJDSREDSKABER Stk. 1. Forbundet betaler for nødvendig oplæring i brugen af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for arbejdets udførelse, samt for nødvendige værnemidler, herunder skærmbriller efter retningslinjer fastsat af Sikkerhedsudvalget. Medarbejderne tages i SU eller dets underudvalg med på råd i forbindelse med indførelse af nyt teknisk udstyr. Stk. 2. Forbundet betaler alle udgifter i forbindelse med rejser i forbundets tjeneste. For kørsel i egen bil betales den højeste takst efter de til enhver tid af finansministeriet for tjenestemænd mv. fastsatte takster. Stk. 3. Forbundet betaler alle udgifter til medie-licens samt 1 avisabonnement (trykt eller digitalt). Stk. 4. Forbundet betaler alle udgifter til en Bredbåndsforbindelse samt tilhørende teknisk udstyr. Endvidere stilles en mobiltelefon til rådighed for medarbejderen med alle udgifter betalt. Alt udstyr er DJ s ejendom og skal returneres til DJ i forbindelse med fratræden. Ved fratræden eller udskiftning af forældet udstyr kan der træffes aftale med medarbejderen om dennes overtagelse af udstyret til markedspris, fastsat af DJ efter almindelige afskrivningsprincipper. 14. OPHAVSRET Stk. 1. Medarbejderen har i henhold til Ophavsretsloven ophavsretten til egne producerede artikler eller billeder. DJ erhverver i kraft af ansættelsesforholdet alle udnyttelsesrettigheder til de værker, medarbejderen udfører under ansættelsen, til publicering i Journalisten samt på Journalistens hjemmeside. Stk. 2. Værker, der publiceres elektronisk, er underlagt den samme redaktionelle ledelse som det trykte stof, og det skal på alle måder sikres, at stoffet behandles journalistisk forsvarligt og under respekt for ophavsretslovens 3. DJ vil over for alle, der får adgang til det redaktionelle stof i digital/elektronisk form præcisere de ophavsretlige begrænsninger i udnyttelsen af stoffet så det fremgår: at artikler og andet redaktionelt stof alene stilles til rådighed for visning/læsning, at det ikke er tilladt at tage kopier hverken på papir, elektronisk eller i digital form, idet der dog må tages print af skærmbilledet til privat brug, og at yderligere rettigheder til artiklerne kan aftales ved henvendelse til DJ, der i givet fald vil sørge for at træffe aftale med de berørte ophavsmænd.

9 Stk. 3. Ved tredjeparts uberettigede krænkelse af ophavsretten til de af medarbejderens producerede værker tilkommer påtaleretten medarbejderen. 15. PRESSEETIK En medarbejder kan ikke pålægges opgaver, der strider mod han /hun `s samvittighed eller overbevisning. 16. OVERENSKOMSTENS VARIGHED Stk. 1. Overenskomsten træder i kraft den 1.januar 2019 og gælder til den 31.december Hvis den ikke inden udløbstiden er sagt op med mindst 3 måneders varsel, løber den videre, indtil den opsiges med mindst 3 måneders varsel til den 1. i en måned. Stk. 2. Er forhandling om ny forhandling om ny overenskomst efter stedfunden opsigelse ikke afsluttet senest ved overenskomstens udløbstid, gælder overenskomsten fortsat, indtil ny overenskomst afsluttes, eller indtil én af parterne frigør sig fra den gennem konflikt. København, den 31.januar 2019 Dansk Journalistforbund Pva. Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening

10 NORMALKONTRAKT I henhold til "Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Journalistens Redaktionelle Medarbejderforening" om løn- og ansættelsesforhold for medarbejdere på Journalisten - som er udleveret til og læst af medarbejderen forinden denne kontrakts underskrivelse - er der mellem forbundet og undertegnede medarbejder indgået følgende ansættelsesaftale: 1. (medarbejderens navn og adresse) ansættes den / / i stillingen som på (stillingsbeskrivelse samt evt bestemmelse om arbejdsområde) 2. (arbejdsstedets navn og adresse) 3. Grundlønnen, som udbetales månedligt bagud, udgør på ansættelsestidspunktet kr. og reguleres i henhold til overenskomstens Personligt tillæg, som udbetales månedligt bagud, udgør på ansættelsestidspunktet kr. og reguleres i henhold til overenskomstens 2.: 5. Arbejdstid og reference jf. 1 og 4. (evt. aftaler om mødetider o.l.) 6. Særlige bestemmelser om evt. tidsbegrænsning af stilling og medarbejderens påtaleberettigede organisation efter 12.

11 7. Om opsigelse henvises til overenskomstens 11. Ancienniteten beregnes fra / /. 8. Ferie, orlov og efteruddannelse i henhold til overenskomstens 5, 6 og Medarbejderen må ikke, så længe nærværende kontrakt løber, virke ved noget med DJ konkurrerende foretagende eller i nogen henseende stå et sådant foretagende bi med råd eller dåd. Det er ligeledes en forudsætning, at medarbejderen ikke påtager sig opgaver eller andet lønnet arbejde uden for virksomheden, med mindre der i forvejen er givet meddelelse til ledelsen. Skriftligt samtykke kræves, hvis opgaven er af mere vidtrækkende karakter eller kan stride mod DJs interesser, og DJ kan som betingelse for frihed hertil kræve, at honorarer for arbejde, der udspringer af medarbejderens ansættelse, modregnes i medarbejderens løn eller tilfalder DJ. 10. Medarbejderen er pligtig at iagttage tavshed med hensyn til de forhold, medarbejderen i medfør af sin ansættelse bliver bekendt med vedrørende virksomhedens og dennes forretningsforbindelser, og hvis hemmeligholdelse ifølge sagens natur er påkrævet. Tavshedspligten ophører ikke ved fratræden. 11. Tvivlsspørgsmål kan indbringes for den Faglige Voldgift. Dansk Journalistforbund Medarbejderen

Overenskomst Muskelsvindfonden

Overenskomst Muskelsvindfonden Overenskomst Muskelsvindfonden Mellem Muskelsvindfonden og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsforhold for de ved Muskelsvindfonden fastansatte journalistiske

Læs mere

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157 Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Konsulentklubben i

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Konsulentklubben i Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Konsulentklubben i Dansk Journalistforbund 01.01.2019-31.12.2020 - ----- --- --- Mellem Dansk Journalistforbund (herefter 01) og Konsulentklubben i Dansk

Læs mere

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Bladfabrikken ApS (TÆT PÅ) 01.10.2017 30.09.2019 1 Dækningsområde 1. Mellem Bladfabrikken ApS og Dansk Journalistforbund er aftalt følgende overenskomst for

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på fastansatte medarbejdere ved Mediehus Århus, der

Læs mere

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund og Medieselskabet Havnefronten Aps 2016 2017 Mellem Medieselskabet Havnefronten Aps (Virksomheden) og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Handelsblad 2014 2017 - side 1 - Mellem Dansk Handelsblad og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst vedrørende de ansatte journalisters

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Præambel Parterne er forpligtet til at fremme de bedst mulige uddannelsesvilkår for eleverne, således at praktikperioderne

Læs mere

Dagbladenes Bureau 1. Lønforhold Skalatrin pr. 1.3.2012 pr. 1.3.2013

Dagbladenes Bureau 1. Lønforhold Skalatrin pr. 1.3.2012 pr. 1.3.2013 Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv 2007-2009 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv Følgende overenskomst er indgået mellem Chili foto & arkiv og Dansk Journalistforbund. Overenskomsten dækker de i Chili foto &

Læs mere

Stk. 3. For øvrige tidsbegrænsede ansatte gælder overenskomsten fuldt ud.

Stk. 3. For øvrige tidsbegrænsede ansatte gælder overenskomsten fuldt ud. Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7 JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR2017-2019 OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund Og Fødevareforbundet NNF Gældende for perioden 1. oktober 2017-30. september 2019 Side 1 af7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1:

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistjorbund og Konsulentklubben i

Overenskomst mellem Dansk Journalistjorbund og Konsulentklubben i Overenskomst mellem Dansk Journalistjorbund og Konsulentklubben i Dansk Journalistjorbund 01.01.2019-31.12.2020 Mellem Dansk Journalistforbund (herefter DJ) og Konsulentklubben i Dansk Journalistforbund

Læs mere

ErhvervsBladet. Mellem DDFF for ErhvervsBladet A/S og DJ for ErhvervsBladets Redaktionelle Medarbejderforening er indgået følgende overenskomst.

ErhvervsBladet. Mellem DDFF for ErhvervsBladet A/S og DJ for ErhvervsBladets Redaktionelle Medarbejderforening er indgået følgende overenskomst. ErhvervsBladet Mellem DDFF for ErhvervsBladet A/S og DJ for ErhvervsBladets Redaktionelle Medarbejderforening er indgået følgende overenskomst. 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten

Læs mere

Overenskomst 2005-2008

Overenskomst 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Sygeplejeråd 2005-2008 1. Ansættelse Nærværende overenskomst omfatter journalistiske medarbejdere, der ansættes i Dansk Sygeplejeråd (DSR) til udførelse

Læs mere

Dagbladenes Bureau 1. Lønforhold Skalatrin pr

Dagbladenes Bureau 1. Lønforhold Skalatrin pr Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten 1.4.2008 31.3.2011 Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten, 2008-2011 1. Overenskomstens område. Nærværende overenskomst omfatter

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne 1. april 2014-31. marts 2017 1 Mellem LandbrugsMedierne og Dansk Journalistforbund er aftalt nedenstående overenskomst angående journalisters

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT Overenskomst Mellem TV 2 DANMARK A/S og HK STAT 2015 2018 Indholdsfortegnelse 1 Ansættelse... 3 2 Lønforhold... 4 3 Projektløn... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Pension... 7 6 Ferie og orlov... 8 7 Barsel og adoption...

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Handelsblad 2018-2020 - side l - Mellem Dansk Handelsblad og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst vedrørende de ansatte journalisters

Læs mere

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Mellem Dagbladet Information og Informations Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund er aftalt følgende i forbindelse med

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

1. Lønforhold. Ritzaus Bureau

1. Lønforhold. Ritzaus Bureau Ritzaus Bureau Mellem DMA for Ritzaus Bureau A/S og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsvilkår for journalister i Ritzaus Bureau. For alle forhold gælder,

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

OBS: Foreløbig version. Redigering af overenskomst er ikke endelig afsluttet.

OBS: Foreløbig version. Redigering af overenskomst er ikke endelig afsluttet. OBS: Foreløbig version. Redigering af overenskomst er ikke endelig afsluttet. DJ/ Media Movers ApS OK 2015 11. juni 2015 Overenskomst mellem Media Movers ApS og Dansk Journalistforbund Mellem Media Movers

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning)

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet

Læs mere

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75 Side 2 af 5 2. ANSÆTTELSESFORHOLDETS BEGYNDELSESTIDSPUNKT OG VARIGHED 2.1. Ansættelsen sker til tiltrædelse den 2.2. Såfremt ansættelsesforholdet er midlertidigt, angives en slutdato: ARBEJDSSTED 3. 3.1.

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund (DJ)/FAF og Producentforeningen for ansatte

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund (DJ)/FAF og Producentforeningen for ansatte TV DJ/FAF - ansatte Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund (DJ)/FAF og Producentforeningen for ansatte 1. Overenskomstens anvendelsesområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på ansatte medarbejdere

Læs mere

O V E R E N S K O M S T. mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer

O V E R E N S K O M S T. mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer O V E R E N S K O M S T mellem DI-O2 v/dansk Industri/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Anciennitet, aldersgrænse...

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Søndagsavisen

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Søndagsavisen Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Søndagsavisen 01.04.2016-31.03.2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS DÆKNINGSOMRÅDE... 3 2. LØN... 3 3. PENSION... 3 4. ARBEJDSTID... 4 5. FERIE...

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene Dansk Landbrug 1 Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere ansat med kost og logi eller kost

Læs mere

Privatansattes standardkontrakt

Privatansattes standardkontrakt Privatansattes standardkontrakt Mellem undertegnede (virksomhedens navn, adresse og CVR-nummer) Herefter kaldet virksomheden Og medundertegnede Kommentarer Arbejdsgiverens navn, adresse og CVR-nummer skal

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær (Opfindelser & Kreativitet anbefaler at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter og arbejdssted (Navn og adresse på medarbejder)

Læs mere

2002 O V E R E N S K O M S T

2002 O V E R E N S K O M S T 2002 O V E R E N S K O M S T mellem RØRVIG CENTRET A/S og HK HOLBÆK 1. OMRÅDE. Overenskomsten omfatter medarbejdere, der er beskæftiget som kontorfunktionærer på Rørvig Centret A/S. ARBEJDSTID. 2. Stk.

Læs mere

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER

MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER VERENSKOMST 2015 MEJERIBRANCHENS OVERENSKOMST FOR MEJERILEDERE OG FUNKTIONÆRER 2015 2018 Indgået mellem DI Overenskomst ll (Mejeribrugets Arbejdsgiverforening) og Foreningen af mejeri ledere og funktionærer

Læs mere

Tv-produktion, ansatte

Tv-produktion, ansatte Tv-produktion, ansatte Overenskomst mellem Film- og TV-arbejderforeningen (FAF) og Producentforeningen for ansatte 1. Overenskomstens anvendelsesområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på ansatte

Læs mere

Overenskomst

Overenskomst Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Sygeplejeråd 2015-2019 1. Ansættelse Overenskomst omfatter journalistuddannede medarbejdere, der ansættes i Dansk Sygeplejeråd (DSR) til udførelse af

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Stk. 2. Lønforhøjelse som følge af anciennitetsstigning, stillingsændring eller overenskomstfornyelse kan ikke modregnes i personligt tillæg.

Stk. 2. Lønforhøjelse som følge af anciennitetsstigning, stillingsændring eller overenskomstfornyelse kan ikke modregnes i personligt tillæg. Fællesoverenskomsten Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund er efter forhandling mellem parterne indgået følgende overenskomst til afløsning af overenskomsten indgået den

Læs mere

Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne

Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne Forhandlingsprotokollat Mellem underviserne, repræsenteret ved Medarbejderforeningen for medlemmer af Dansk Journalistforbund ansat på

Læs mere

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE LOKALAFTALE mellem EWII og AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE Indhold 1 Gyldighedsområde... 3 2 Løn... 4 3 Pension... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Ferie og frihed... 7 6 Barsel... 8 7 Børns sygdom og hospitalsindlæggelse...

Læs mere

Børsen Associated Media A/S

Børsen Associated Media A/S Overenskomst mellem Børsen Associated Media A/S og Den Redaktionelle Medarbejderforening på Dagens Medicin som gruppe under DJ 1. marts 2015 28. februar 2017 Mellem Børsen Associated Media A/S og Den Redaktionelle

Læs mere

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes lønforhold mv. 1. Mejeribestyreren er mejeriets ansvarlige leder og dets

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker

Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker Generelle vilkår for butiksfunktionærer i Coop Danmarks butikker Aftale mellem Coop Danmark A/S og DLO/Butiksfunktionærgruppen (BF) 2017/2020 1 2 1 Indledning Stk. 1. Coop Danmark og BF har indgået nærværende

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lederens navn fra den Adresse, cpr. nr. og tlf. nr. som Ansættelsesforholdets

Læs mere

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning.

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning. Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de rådgivningsvirksomheder, der tiltræder aftalen. 2.

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Lønnen beregnes efter nedenstående minimallønsskala i forhold til ancienniteten.

Lønnen beregnes efter nedenstående minimallønsskala i forhold til ancienniteten. Ritzaus Bureau Mellem DMA for Ritzaus Bureau A/S og Dansk Journalist forbund er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsvilkår for journalister i Ritzaus Bureau. For alle forhold gælder,

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter

Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de landøkonomiske foreninger

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område?

Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte. Oktober 2011. Hvad gælder på det private område? Kort om løn- og ansættelsesforhold for privatansatte Oktober 2011 Hvad gælder på det private område? Indhold Forord Generelt om det private 3 arbejdsmarked Overenskomst Individuel kontrakt Lønvilkår 4

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

Overenskomst mellem. Bonnier Publications A/S. Dansk Journalistforbund

Overenskomst mellem. Bonnier Publications A/S. Dansk Journalistforbund Overenskomst mellem Bonnier Publications A/S og Dansk Journalistforbund 01.01.2018 31.12.2019 Mellem Bonnier Publications A/S (herefter Bonnier) og Bonniers Journalistiske Medarbejderforening som gruppe

Læs mere

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne. 1. april marts 2020

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne. 1. april marts 2020 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne 1. april 2017-31. marts 2020 1 Mellem LandbrugsMedierne og Dansk Journalistforbund er aftalt nedenstående overenskomst angående journalisters

Læs mere

OVERENSKOMST mellem RØRVIG CENTRET A/S & FOA - FAG OG ARBEJDE FOR SERVICEMEDARBEJDERE ANSAT PÅ RØRVIG CENTRET

OVERENSKOMST mellem RØRVIG CENTRET A/S & FOA - FAG OG ARBEJDE FOR SERVICEMEDARBEJDERE ANSAT PÅ RØRVIG CENTRET OVERENSKOMST 2011-2013 mellem RØRVIG CENTRET A/S & FOA - FAG OG ARBEJDE FOR SERVICEMEDARBEJDERE ANSAT PÅ RØRVIG CENTRET OK 2011-2013 2 1. Generelt. Overenskomsten følger Ok 11 resultatet for Statens område.

Læs mere

OVERENSKOMST mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE

OVERENSKOMST mellem DANSKE FÆRGER A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING. for PURSERE OVERENSKOMST 2011-12 mellem DANSKE FÆRGER A/S & DANSK METALS MARITIME AFDELING for PURSERE (DIS) Gældende fra 1. oktober 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 ANSÆTTELSE OG OPSIGELSE...3 2 ANCIENNITET...3 3 LØNNINGER

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem Direktør (herefter kaldet Direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: Og Selskabet (herefter kaldet Selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: er d.d.

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Politiken og Ekstra Bladet

Politiken og Ekstra Bladet Politiken og Ekstra Bladet Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for JP/Politikens Hus A/S og Dansk Journalistforbund for Politikens og Ekstra Bladets medarbejderforeninger er - efter forhandling

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører)

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016 mellem DANMARKS REDERIFORENING og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Navigatører) (Gældende fra 4. marts 2016 til 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd Sygeplejeoverenskomst 2010 2012 - Ledere Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd 794650 1 Indhold 1. Overenskomstens område 4 2. Grundløn 4 3. Funktions- og kvalifikationsløn 5 4.

Læs mere

Overenskomster mv. mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund

Overenskomster mv. mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund Overenskomster mv. mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund 2014-2017 2 Indholdsfortegnelse side Fællesoverenskomsten.... 5 Berlingske... 23 Politiken og Ekstra Bladet....

Læs mere

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet NNF

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet NNF Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Fødevareforbundet NNF 1. okt. 2012 30. sept. 2017 1: Præambel Overenskomsten omfatter fastansatte medarbejdere, der udfører redaktionelt arbejde, digitalt

Læs mere

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis 1. Undertegnede læge/lægehus (navn og adresse, evt. stempel): Ansætter herved (navn og adresse): som vikar. 2. Vikaren vil være ansat som: funktionær ikke-funktionær

Læs mere

Overenskomst mellem. Akademikerorganisationerne. Socialdemokratiet på Christiansborg

Overenskomst mellem. Akademikerorganisationerne. Socialdemokratiet på Christiansborg Overenskomst mellem Akademikerorganisationerne og Socialdemokratiet på Christiansborg 2017-2021 Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid... 3 5

Læs mere

Fællesoverenskomsten. For alle forhold gælder, at bestående aftaler ikke kan forringes, så længe overenskomsten

Fællesoverenskomsten. For alle forhold gælder, at bestående aftaler ikke kan forringes, så længe overenskomsten Fællesoverenskomsten Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund er efter forhandling mellem parterne indgået følgende overenskomst til afløsning af overenskomsten indgået den

Læs mere

AFTALE. Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK HOLSTEBRO AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING

AFTALE. Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK HOLSTEBRO AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING AFTALE Mellem VESTFORSYNING ERHVERV AIS NUPARK 51 7500 HOLSTEBRO Og AC-ORGANISATIONERNE INGENIØRFORENINGEN I DANMARK OG DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENING Q( VESTFORSYNING 1, GYLDIGHEDSOMRÅDE Denne aftale

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media

Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media Husaftale mellem Medarbejderforeningen på Benjamin Media og Benjamin Media 2016-2017 Mellem Benjamin Media og Medarbejderforeningen på Benjamin Media er indgået følgende husaftale om løn- og arbejdsforhold.

Læs mere

Stk. 2. For elever og praktikanter fastsættes løn- og arbejdsvilkår i overensstemmelse med de mellem DMA og Dansk Journalistforbund trufne aftaler.

Stk. 2. For elever og praktikanter fastsættes løn- og arbejdsvilkår i overensstemmelse med de mellem DMA og Dansk Journalistforbund trufne aftaler. Kristeligt Dagblad Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for A/S Kristeligt Dagblad og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere.

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL DANSKE SLAGTERMESTRE Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Politiken og Ekstra Bladet

Politiken og Ekstra Bladet Politiken og Ekstra Bladet Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for JP/Politikens Hus A/S og Dansk Journalistforbund for Politikens og Ekstra Bladets medarbejderforeninger er - efter forhandling

Læs mere

Overenskomst. mellem. Foreningen af TV 2-regioner. HK Stat

Overenskomst. mellem. Foreningen af TV 2-regioner. HK Stat Overenskomst mellem Foreningen af TV 2-regioner og HK Stat 2015-2018 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 - Ansættelse... 1 2 - Lønforhold... 2 3 - Projektløn... 3 4 - Arbejdstid... 4 5 - Pension... 5 6 - Ferie og orlov...

Læs mere

Fællesoverenskomsten

Fællesoverenskomsten Fællesoverenskomsten Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund er efter forhandling mellem parterne indgået følgende overenskomst til afløsning af overenskomsten indgået den

Læs mere

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole kost ernæringsforbundet Overenskomst mellem Kost & Ernæringsforbundet og Askov Højskole 2016 Indholdsfortegnelse Ind hold i Overenskomstens område 3 2 Løn 3 3 Pension 3 4 Arbejdsbeklædning 3 5 Arbejdstid

Læs mere