Thisted Lønaftaler. Aftale om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskolerne i Thisted Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Thisted Lønaftaler. Aftale om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskolerne i Thisted Kommune"

Transkript

1 Thisted Lønaftaler Aftale om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskolerne i Thisted Kommune Indgået mellem Thisted Kommune og Thy-Mors Lærerkreds april 2010

2 Aftalens område Denne forhåndsaftale indgås som supplement til overenskomsten. Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere. Denne aftale erstatter alle tidligere lønaftaler i Sydthy, Hanstholm og Thisted Kommuner. Løn og regulering af tillæg Med mindre andet fremgår af teksten - er tillæggene i aftalen opgivet som årlige grundbeløb i 31. marts 2000 niveau. - gælder alle aftaler fra 1. august er beløbene uafhængige af beskæftigelsesgraden. - er beløbene pensionsgivende - udbetales beløbene månedsvis med 1/12 af beløbene Aftale om lønfradrag for månedslønnet personale er gældende Såfremt der ved centrale forhandlinger aftales funktions- og/eller kvalifikationsløn, som bliver honoreret ved denne aftale, skal den genforhandles. Funktionsløn. 1: Klasselærer. For klasselærerfunktionen udbetales kr. årligt. Børnehaveklasseledere betragtes som klasselærere. Er klasselærerfunktionen delt, udbetales kr. til alle, der deler den. Klasselærere med flere klasselærerfunktioner får beløbet for hver funktion. Ved bortfald af funktionen ophører tillægget uden yderligere varsel ved månedens udgang. Ved Østermølleafdelingen på Rolighedsskolen og centerklassen i Snedsted gælder specielle regler se bilag C og D Arbejdstidsbestemte tillæg Undervisningsgodtgørelse. Følgende tillæg erstatter undervisningstillægget for timer i intervallet /836 (Aftale om løn i folkeskolen), akkordtillæg, arbejdstidsbestemte tillæg, varslingstillæg, tillæg for deltagelse i lejrskoler, frihedsopsparing og alle andre tillæg undtagen tillæg for undervisningstimer ud over 750/836 (arbejdstidsaftale for lærere 13, for børnehaveklasseledere 15): Et løntrin kr. (31. marts 2000 niveau) for lærere på personlig ordning kr. (31. marts 2000 niveau) for lærere på Grundlønssystem. Et løntrin kr. (31. marts 2000 niveau) for børnehaveklasseledere på personlig ordning. Satsen er gældende fra 1. april kr. (31. marts 2000 niveau) for børnehaveklasseledere på Grundlønssystem. Satsen er gældende fra 1. april For deltidsansatte beregnes tillægget forholdsmæssigt. 3: Selvstyrende team. For arbejdet i selvstyrende team udbetales kr. årligt pr. deltager. Ved bortfald af funktionen ophører tillægget uden yderligere varsel ved månedens udgang. Denne paragraf anvendes kun ved bortfald af Arbejdstidsaftale Se bilag A. Udskrevet:

3 4: Thisted tillæg. Til lærere/børnehaveklasseledere, der er ansat i Thisted Kommune udbetales en funktionsløn på kr. Med virkning fra 1.april 2010 øges Thistedtillægget til kr. pr år. Periodens stigninger relaterer til værdigrundlag fra Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere for folkeskolerne i Thisted kommune fra 1. august Der henvises til siderne 3 og 4 i aftalen. For skoleåret 2010/11 aftales allokeringen senere. Ansatte, der i henhold til lønaftale 15 i tidligere Sydthy Kommune har kvalifikationsløn for ITkørekort, tildeles et overgangstillæg på 500 kr. Beløbet bortfalder pr 1. april : Tillidsrepræsentant. Der udbetales et årligt tillæg på kr. 6: Fælles tillidsrepræsentant. Der udbetales et årligt tillæg på kr. 7: Sikkerhedsrepræsentant. Der udbetales et årligt tillæg på kr. 8: Musikskolen. For kombinationsansættelse i musikskolen udbetales for op til 100 timers ansættelse kr. årligt over 100 timers ansættelse kr. årligt 9: Interne undervisere. Ud over tiden til arbejde aflønnes interne undervisere med over 15 timer med kr. pr. hold. Beløbet udbetales efter kursets afholdelse som et engangsbeløb. 10: Mobilitet. Ved forflyttelser udbetales et engangsbeløb på kr. til lærere og børnehaveklasseledere 11: Flere Arbejdspladser. Der udbetales et årligt beløb på kr. til lærere og børnehaveklasseledere, der pålægges arbejde på flere skoler under flere ledelser. 12: Ansatte UU. Der ydes et funktionstillæg til alle ansatte uafhængig af beskæftigelsesgrad på kr. 13: Praktikanter. Lærere med praktikanter: se Bilag B. Børnehaveklasseledere med praktikanter kan tildeles tid eller et funktionstillæg på kr. som afregning for varetagelse af praktikvejledningen. Hvis der er 2 eller flere praktikanter udgør tillægget kr. Beløbet udbetales ved praktikperiodens afslutning. Udskrevet:

4 14: Rekruttering. Læreruddannede, der ansættes d. 1. august 2009 eller senere, med mindre end 4 års undervisningserfaring tildeles ved ansættelsen i Thisted kommune ét løntrin kr. Satsen er gældende fra 1. april Dette løntrin bortfalder efter 4 års undervisningserfaring. 15: Fastholdelse. Læreruddannede med mindre end 4 år undervisningserfaring tildeles efter 1 års ansættelse i Thisted kommune ét løntrin. Dette løntrin bortfalder efter 4 års undervisningserfaring. Ansatte fra tidligere Hanstholm og Sydthy kommune med mindre end 4 års erfaring, bevarer deres ekstra løntrin i henhold til aftalernes bestemmelser om Begyndelsesløn. 16: Kompensation for manglende ferieoptjening. Til nyuddannede lærere og børnehaveklasseledere, der ikke har optjent ferie ved ansættelsen, udbetales et beløb som kompensation for manglende feriepenge. ex.: Til en nyuddannet lærer ansat ved skoleårets start og uden ferieoptjening, vil der blive 3 udbetalinger: 2 gange for uge 7 og 1 gang for sommerferien. Følgende beløb udbetales: - For uge år: kr. - Sommerferien: kr. - For uge år: kr. Udbetalingen finder sted i måneden inden ferien. Det vil sige i september måned og i juni måned Der kan ske reduktion i beløbene, hvis man har optjent ferie. 17: AKT-vejledere, IT-Vejledere samt koordinatorer herunder afdelingskoordinatorer. AKT-funktion. Der skal aftales funktionstillæg i en størrelsesorden, som tager udgangspunkt i nedenstående vejledende intervaller: 1. AKT- lærere - afhængig af antal timer til AKT-funktionen kr. (> 1260 timer) (> 840 timer og < 1260 timer) (> 420 timer og < 840 timer) (< 420 timer) IT-Vejleder-funktion. Der skal aftales funktionstillæg i en størrelsesorden, som tager udgangspunkt i nedenstående vejledende intervaller: 1. IT-Vejleder - afhængig af antal timer til IT-vejledning kr. (> 200 timer) (> 150 timer og < 200 timer) (> 100 timer og < 150 timer) (< 100 timer Udskrevet:

5 Koordinatorfunktioner. Efter den enkelte skoleleders afgørelse, kan der efter indgået aftale gives funktionstillæg til lærere, som varetager opgaver som koordinatorer. Afdelingskoordinatorer, der i skoleåret 2006/2007 har funktionen, bevarer hidtidig funktionsløn som en personlig ordning. For afdelingskoordinatorer, der får funktionen 1. august 2007 eller senere, aftales der funktionsløn på den enkelte skole. Se bilag D. Kvalifikationsløn. 18: PD-uddannelsen. For bestået PD-uddannelse udbetales et årligt kvalifikationstillæg på kr. Udbetalingen sker den 1. i måneden efter bestået eksamen. Cand. pæd., exam. pæd. og speciallæreruddannelsen sidestilles med PD-uddannelsen. Resultatløn. 19: Pædagogisk IT-kørekort. Der udbetales et engangsbeløb på kr. for at have bestået det pædagogiske it-kørekort. Beløbet udbetales ved udgangen af det skoleår, hvor man har bestået. For nyuddannede nyansatte udbetales beløbet, hvis det pædagogiske it-kørekort er taget i løbet af studietiden og for nyansatte, hvis de har taget det inden for de sidste 2 år, med mindre man har fået løntillæg for it-kørekortet tidligere. 20. Ikrafttrædelse og opsigelse. Aftalen træder i kraft den 1. april 2010 og løber indtil den erstattes af en ny eller opsiges af en af parterne. Aftalen kan opsiges med 3. måneders varsel til udgangen af et skoleår. 21. Konfliktløsning. Rets- og interessetvister behandles efter reglerne i aftalen mellem i aftalen mellem Kommunernes Landsforening m.fl. og KTO om ny løndannelse. Den Thisted kommune Thy-Mors Lærerkreds Udskrevet:

6 Bilag A Selvstyrende teams På grundlag af - DLF s Notat om forudsætninger for indgåelse af helhedsaftaler og - nedenstående betragtninger drøftes de videre forudsætninger for at tale om selvstyrende teams. Formålet med indgåelse af aftale om selvstyrende teams er blandt andet - at skabe fleksibilitet og råderum for en målrettet og effektiv opgaveløsning pædagogisk og resursemæssigt - at skabe størst mulig arbejdsglæde hos den enkelte medarbejder - at arbejde for større sammenhæng mellem mål og indsats Før indgåelse af aftaler om selvstyrende teams - skal der laves et grundigt planlægningsarbejde omkring de arbejdsopgaver, teamet skal tage sig af. Dette forberedende arbejde skal munde ud i at alle teamets opgaver akkordlægges, og at der indgås helhedsaftaler på teamets arbejdsopgaver. - skal det afklares, hvilken dokumentation, der skal gives, som bekræftelse på at de aftalte mål er nået og de tildelte resurser anvendt efter hensigten. - skal det aftales, hvor meget tid der skal afsættes til teamets arbejde. I forhold til løn- og arbejdstidsaftalerne er der tale om selvstyrende teams når: - teamet, efter grundig drøftelse mellem teamet og skolelederen, får udleveret aktivitetsplaner, hvor nedenstående ansvarsområder og kompetencer er medtaget: o Temaet er tillagt ansvar og kompetence til at varetage tilrettelæggelsen, planlægningen og afviklingen af teamets opgaver i relation til de opstillede mål. o Teamet forestår den praktiske planlægning af arbejdsopgaverne i forhold til elevgruppen, herunder undervisningens konkrete placering i løbet af skoleåret. Der kan dog opstå situationer hvor skematekniske, lokalemæssige eller lignende forhold forhindrer dette. o Teamet samarbejder indbyrdes om den pædagogiske, sociale og faglige planlægning af arbejdet, herunder årsplaner, målfastsættelse og evaluering for klassen/holdet og den enkelte elev. o Teamet tilrettelægger, gennemfører, efterbehandler samt evaluerer selv undervisningen og de andre opgaver, som fremgår af de opstillede mål og af aktivitetsplanerne. o Teamet organiserer forældresamarbejdet i overensstemmelse med skolens principper. Det skal overvejes, om følgende områder også skal være en del af teamets arbejdsområde: o Tilrettelæggelse af specialundervisningen efter drøftelse med eksperter om den forebyggende og støttende indsats i forhold til den tildelte specialundervisningstimetal. o Vikararbejde, som skyldes aftalt fravær, samt kortvarigt spontant sygefravær i et omfang, der står i forhold til den udmeldte resurse. Udskrevet:

7 Bilag B Aftale om vilkår mv. for medvirken ved praktik for lærere Arbejdsopgaver under skoleperioden I en del af skoleperioden forestår de studerende undervisningen alene. I aleneperioden er praktiklæreren under ansvar over for skolens ledelse til rådighed til opgaver vedrørende praktik. Praktiklæreren administrerer selv tiden, men skolens leder kan henvise eller pålægge læreren individuelle eller kollektive opgaver, der vedrører praktik: selvstudie i forhold til vejledningsopgaver, supervision mv. udvikling af evalueringsformer mv. i forhold til lærerstuderende i praktik flere praktiklæreres fælles udviklingsaktiviteter, kompetenceudvikling mv. i forhold til vejlederrollen udvikling af praktikvirksomheden med seminariet samarbejdsopgaver vedrørende praktik med de andre lærere/seminarielærere Aftalegrundlag Grundlaget for aftalen om vilkår mv. for medvirken ved praktik er lovbekendtgørelse nr. 219 af 12. marts 2007 af lov om uddannelse professionsbachelor som lærer til folkeskolen. Lokalaftale 1 Aftalen bygger på den mellem KL og DLF aftalte tilbagefaldsregel, med enkelte ændringer bl.a. udbetaling i stedet for indregning i arbejdstiden. Aftalen gælder ansatte omfattet af Overenskomst for lærere m.fl. samt Overenskomst vedrørende lærere m.fl. ved specialundervisning for børn og voksne samt ved almen voksenuddannelse, som varetager lærerstuderendes praktik i henhold til lovbekendtgørelse nr. 608 af 10. juli 1997 om uddannelse af lærere til folkeskolen. Praktiktimer 2 Der ydes et vederlag pr. praktiktime på 26,50 kr. i årligt grundbeløb, for hver deltagende lærerstuderende. Udskrevet:

8 Stk. 2 Bemærkning: Ved praktiktimer forstås alle undervisningstimer, hvori lærerstuderende deltager som led i uddannelsen. Alle praktiktimer, herunder i skoleperiodens aleneperiode, indgår i lærernes/børnehaveklasseledernes aktivitetsplan. I skoleperiodens aleneperiode varetager lærerne under ansvar over for skolelederen opgaver i tilknytning til denne praktikperiode. Vederlag efter stk. 1 ydes for lektioner af 45 minutters varighed. Lektioner af anden varighed omregnes til enheder af 45 minutter, hvorefter vederlaget beregnes. Vejledningstimer 3 Vejledning af lærerstuderende og kontakt med seminariet vederlægges med 235,- kr. pr. vejledningstime af 45 minutters varighed. Bemærkning: Afregningen dækker lærerens forberedelse, gennemførelse og efterbehandling af vejledningstimerne samt lærerens opgaver med kontakt til seminariet, hvis tidsmæssige omfang ikke kan opgøres konkret. Vejledningstimer omfatter både før- og eftervejledning. Praktikundervisningstimer 4 Undervisning af lærerstuderende vederlægges pr. lektion med 470,- kr. Der er hermed afregnet for forberedelse. Skriftlig udtalelse 5 I forbindelse med skriftlig bedømmelse og udtalelse ydes et vederlag på 235,- kr., for hver deltagende lærerstuderende. Bemærkning: Hvis bedømmelsen foretages af flere lærere, fordeles vederlaget forholdsmæssigt. Udskrevet:

9 Ledelses- og koordineringsopgaver 6 Stk. 2 Varetagelse af den enkelte skoles ledelses- og koordineringsopgaver i forbindelse med praktikken vederlægges med 7,00 kr. pr. time (jf. 2) og (jf. 4) pr. undervisningstime for hver deltagende studerende. Lærerne der varetager ledelses- og koordineringsopgaver i forbindelse med praktikken vederlægges pr. fastsat arbejdstime med 313,- kr. Feriegodtgørelse 7 Til udbetalte beløb efter 2-6 ydes der særlig feriegodtgørelse på 1,5%. Regulering 8 Alle beløb i denne aftale er anført i grundbeløb niveau 31. marts Praktikforpligtelse for øvelsesskolelærere i lr. 18/24/28 9 Lærere i lr. 18/24/28 er forpligtet til uden vederlag at varetage både praktik- og vejledningstimer efter 2 og 3 i højst 84 timer (70 praktiktimer + 14 vejledningstimer). Bemærkning: Der henvises til 2, stk. 2, i bemærkningen i Aftale om arbejdstid mv. for lærere i den primærkommunale folkeskole og i Københavns Kommune. Stk. 2 Ikrafttræden og opsigelse 10 Denne aftale har virkning fra 1. august Aftalen kan opsiges med 6 måneders varsel til et skoleårs udløb. Udskrevet:

10 Stk. 3 Denne aftale erstatter aftale mellem Undervisningsministeriet og Lærernes Centralorganisation om tillæg mv. til tjenestemænd for varetagelse af lærerstuderendes praktik i folkeskolen af 6. juli 1992 og aftale mellem Undervisningsministeriet og Lærernes Centralorganisation om løn- og arbejdstidsforhold mv. for øvelsesskolelærere m.fl. udsendt som henholdsvis bilag 1 og 2 til Undervisningsministeriets cirkulære af 16. august 1993 om statens godtgørelse af kommunernes og de private skolers udgifter til praktik i læreruddannelsen Udskrevet:

11 Bilag C Funktionsløn: Østermølleafdelingen på Rolighedsskolen: Klasselærer: Klasselærerfunktionen for 1 elev: 750 kr. pr år. Er man klasselærer for flere elever ydes yderligere 200 kr. pr elev pr. år. Ved bortfald af funktionen ophører tillægget uden yderligere varsel ved månedens udgang. Aftalen kan opsiges af begge parter med 3 måneders ved udgangen af et skoleår. Snedsted skole, centerklassen + autistklassen. Klasselærer i centerklassen og autistklassen: For klasselærerfunktionen i centerklassen og autistklassen udbetales kr. årligt. Børnehaveklasseledere betragtes som klasselærere. Udskrevet:

12 Bilag D Snedsted Skole: Funktionsløn: Afdelingskoordinatorer Til afdelingskoordinatorer i årgang og i specialcentret udbetales 2 løntrin til tjenestemænd kr. til overenskomstansatte Tingstrup Skole: Funktionsløn: Afdelingskoordinatorer Til afdelingskoordinatorer udbetales 2 løntrin til tjenestemænd kr. til overenskomstansatte Udskrevet:

SATION AFTALE OM PRAKTIK I UDDANNELSEN TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN

SATION AFTALE OM PRAKTIK I UDDANNELSEN TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 32.34.4 Side 1 LÆRERNES CENTRALORGANI- SATION AFTALE OM PRAKTIK I UDDANNELSEN TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN 2005 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere

Læs mere

Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til lærer i folkeskolen. 50.22 O.11 29 / 2011 Side 1

Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til lærer i folkeskolen. 50.22 O.11 29 / 2011 Side 1 Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til lærer i folkeskolen KL Lærernes Centralorganisation 50.22 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 50.22 Side 2 Indledning... 3 1. Hvem er omfattet...

Læs mere

50.22 O.13 47/2013 Side 1. Forlængelse af aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til lærer i folkeskolen

50.22 O.13 47/2013 Side 1. Forlængelse af aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til lærer i folkeskolen Side 1 Forlængelse af aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til lærer i folkeskolen Indholdsfortegnelse Side 50.22 Side 2 Indledning... 3 1. Hvem er omfattet... 4 2. Generelle

Læs mere

Lokal aftale om løn indgået mellem Lærerkredsen og Faaborg-Midtfyn Kommune

Lokal aftale om løn indgået mellem Lærerkredsen og Faaborg-Midtfyn Kommune Lokal aftale om løn indgået mellem og Nedenstående lønaftale, FMK-TILLÆGGET, videreføres med følgende bemærkninger: Ved aftaleindgåelse i forbindelse med kommunalreformen i 2007 har der været enighed om

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen

Professionsaftale for basisgruppen Professionsaftale for basisgruppen mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 0. Aftalegrundlag: Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale 08 (Aftale om arbejdstid for lærere

Læs mere

Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune

Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune 1. Område Aftalen omfatter alle lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune, som er omfattet af Overenskomst for lærere m.fl.

Læs mere

2 Lønniveau og regulering Med mindre andet fremgår af teksten er tillæggene i aftalen angivet som årlige grundbeløb i 31.03.2000 niveau.

2 Lønniveau og regulering Med mindre andet fremgår af teksten er tillæggene i aftalen angivet som årlige grundbeløb i 31.03.2000 niveau. FORHÅNDSAFTALE mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Lærerforening om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskoler pr. 1. august 2014 KAPITEL 1 Generelle bestemmelser 1 Aftalens

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01)

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01) 3. september2015/lbb/lra Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01) Forhåndsaftalen er indgået mellem Viborg Kommune og Viborg Lærerkreds og udarbejdet med henvisning

Læs mere

Forhåndsaftale om funktionsløn.

Forhåndsaftale om funktionsløn. Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A Telefax 97 32 46 55 6950 Ringkøbing E-mail: 122@dlf.org www.dlf122.dk Ringkøbing, den 1. juli 2008 Lønaftale mellem Ringkøbing-Skjern kommune og Fjordkredsen

Læs mere

1. Generelt. Pensionsforhold Lokalt aftalte tillæg som gives som trin og/eller kronetillæg er pensionsgivende.

1. Generelt. Pensionsforhold Lokalt aftalte tillæg som gives som trin og/eller kronetillæg er pensionsgivende. FORHÅNDSAFTALE MELLEM AARHUS KOMMUNE, BØRN & UNGE OG ÅRHUS LÆRERFORENING VEDRØRENDE LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE 1. Generelt Dækningsområde Aftalen er gældende for alle lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere ansat ved CSV Odense- Vestfyn-Brangstrup

Forhåndsaftale for lærere ansat ved CSV Odense- Vestfyn-Brangstrup Forhåndsaftale for lærere ansat ved CSV Odense- Vestfyn-Brangstrup Odense Kommune Odense Lærerforening Side 1 af 6 Indhold Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3 Kapitel 2. Funktionsløn...

Læs mere

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.15-31.03.

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.15-31.03. Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34 Gældende for overenskomstperioden 01.04.15-31.03.2018 1. Aftalens område Denne aftale har hjemmel i og supplerer

Læs mere

50.22 O.15 8/2016 Side 1. Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

50.22 O.15 8/2016 Side 1. Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen 50.22 Side 1 Aftale om vilkår for varetagelse af praktikopgaver i uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 50.22 Side 2 Indledning...

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne fra 1. august 2015

Forhåndsaftale for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne fra 1. august 2015 Forhåndsaftale Forhåndsaftale for lærere m.fl. i og ved specialundervisning for voksne fra 1. august 2015 Kontakt Susanne Lyngsie Personalekonsulent Center for Økonomi og Personale Løn og Personale Tlf.

Læs mere

Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen 50.01

Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen 50.01 Forhåndsaftale mellem Nordfyns Lærerkreds og Nordfyns Kommune vedrørende aflønning efter Lokal løndannelse Indledning og indhold: Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen 50.01 Nordfyns Kommunes forhåndsaftaler

Læs mere

Løn og tillæg pr. 1.10.2014

Løn og tillæg pr. 1.10.2014 DANMARKS LÆRERFORENING KREDS 38 Jernbanegade 6-3300 Frederiksværk Tlf: 47 72 43 30 - Fax: 47 72 45 30 Email: 038@dlf.org HALSNÆSKREDSEN Oversigt over Løn og tillæg pr. 1.10.2014 for børnehaveklasseledere

Læs mere

Lokalaftaler mellem Kildebakkeskolen og BUPL-Bornholm

Lokalaftaler mellem Kildebakkeskolen og BUPL-Bornholm Lokalaftaler mellem Kildebakkeskolen og BUPL-Bornholm senest opdateret 9-6-09 1-1 INDHOLD: 1. Lønaftaler... 1-1 Generelle forhold.... 1-1 Funktionsløn... 1-1 F1. Teamkoordinator... 1-1 F2. Planlægning

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409

Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409 Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409 Aftalen er gældende fra 1. august 2015 Indholdsfortegnelse Aftalevilkår... 3 Generelt... 3 Grundløn... 3 Funktionsløn aftalt lokalt... 4 [1] Klasselærer...

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER i specialskoler for børn samt PPR 1. januar 2014 Reguleringsprocenten fra 1. januar 2014 er 1,284900. Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin

Læs mere

Center for HR FORHÅNDSAFTALE FOR LÆRERE, BØRNEHAVEKLASSELEDERE M.FL.

Center for HR FORHÅNDSAFTALE FOR LÆRERE, BØRNEHAVEKLASSELEDERE M.FL. Center for HR FORHÅNDSAFTALE FOR LÆRERE, BØRNEHAVEKLASSELEDERE M.FL. INDGÅET AF DLF v/ ODSHERRED LÆRERKREDS OG ODSHERRED KOMMUNE GÆLDENDE FRA 1. APRIL 2016 1. Afgrænsning Denne forhåndsaftale omfatter

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende

Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende for skoleårene 2011/12 og 2012/13 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.13-31.03.

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.13-31.03. Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34 Gældende for overenskomstperioden 01.04.13-31.03.2015 1. Aftalens område Denne aftale har hjemmel i og supplerer

Læs mere

FORHÅNDSAFALE INDGÅET MELLEM BUPL FYN OG NYBORG KOMMUNE VEDRØRENDE NY LØN FOR AFDELINGSLEDERE OG PÆDAGOGER I UNGDOMSSKOLEREGI PR. 1.

FORHÅNDSAFALE INDGÅET MELLEM BUPL FYN OG NYBORG KOMMUNE VEDRØRENDE NY LØN FOR AFDELINGSLEDERE OG PÆDAGOGER I UNGDOMSSKOLEREGI PR. 1. Side 1 af 6 FORHÅNDSAFALE INDGÅET MELLEM BUPL FYN OG NYBORG KOMMUNE VEDRØRENDE NY LØN FOR AFDELINGSLEDERE OG PÆDAGOGER I UNGDOMSSKOLEREGI PR. 1. JANUAR 2007 Forhåndsaftalen gælder fra 1. januar 2007. Forhåndsaftalen

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K 1. august 2007 Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne - et samlet overblik Den centrale arbejdstidsaftale beskriver,

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER for talehørelærere 1. august 2015 Reguleringsprocenten fra 1. april til 30. september 2015 er 1,305367 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin

Læs mere

Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia

Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia Decentral løn Det nye lønsystem skaber grundlag for en mere målrettet og fleksibel løndannelse, der kan understøtte skolens mål og værdier i sammenhæng med skolens

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER i alm. folkeskoler 1. januar 2014 Reguleringsprocenten fra 1. januar 2014 er 1,284900 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i årligt

Læs mere

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftalen er indgået mellem Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og FOA Fag og Arbejde.

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER i alm. folkeskoler 1. oktober 2013 Reguleringsprocenten fra 1. oktober 2013 er 1,278546 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere)

Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere) Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere) mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 2011-2013 Endelig 0. Aftalegrundlag Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER i folkeskoler 1. april 2015 Reguleringsprocenten fra 1. april 2015 er 1,305367 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i årligt grundbeløb,

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER i alm. folkeskoler 1. januar 2012 Reguleringsprocenten fra 1. januar 2012 er 1,268904 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i årligt

Læs mere

Med den nye forhåndsaftale ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen, at Styrke den faglige udvikling af folkeskolens undervisningsopgave

Med den nye forhåndsaftale ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen, at Styrke den faglige udvikling af folkeskolens undervisningsopgave KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen HR Organisation NOTAT Til BUU På BUUs strategiseminar den 10.4.2014 har Rasmus Jarlov (C) bedt om et statusnotat om lokallønsaftale på lærerområdet, herunder

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere.

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere. Om dette rådudkast Pr. 1. august 2014 vil de hidtidige arbejdstidsregler blive erstattet af to cirkulærer: Dels vil reglerne om Arbejdstid for tjenestemænd i staten (hent cirkulære) Dels en stærkt reduceret

Læs mere

Aftale om tjenestemandsansættelse af ledere på undervisningsområdet inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde

Aftale om tjenestemandsansættelse af ledere på undervisningsområdet inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde Side 1 Aftale om tjenestemandsansættelse af ledere på undervisningsområdet inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret

Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret 2013-2014 Aftalen er indgået mellem Hørsholm Kommune og Danmarks Lærerforening, Kreds 29 på baggrund af Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere, lærere og børnehaveklasseledere

Arbejdstid mv. for ledere, lærere og børnehaveklasseledere Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 012-14 PKAT nr. 0223, 0237 J.nr. 12-333/51-60 2

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere KL Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet (FMM) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl.

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. 6.30.12 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. KL Frederiksberg Kommunalforening Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og

Læs mere

FORHÅNDS AFTALE TØNDER KOMMUNE TØNDER LÆRERKREDS TØNDER KOMMUNE

FORHÅNDS AFTALE TØNDER KOMMUNE TØNDER LÆRERKREDS TØNDER KOMMUNE FORHÅNDS AFTALE TØNDER KOMMUNE 2017 2018 TØNDER KOMMUNE TØNDER LÆRERKREDS Indholdsfortegnelse Aftalevilkår... 3 Generelt om aftalen... 3 Tillæg... 3 Beløb i niv. 2000... 3 Grundløn... 3 Funktionsløn aftalt

Læs mere

64.04 O.15 22/2016 Side 1

64.04 O.15 22/2016 Side 1 Side 1 Aftale vedrørende aflønning mv. for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte pædagogisk uddannede personale ved kommunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune KREDSINFORMATION Juni 2014. Denne kredsinformation indeholder bl.a. orientering om: God sommerferie Din løn pr. 1.8.2014 Lejre Lærerforening

Læs mere

50.02 O.15 31/2015 Side 1. Aftale om tjenestemandsansættelse af lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne

50.02 O.15 31/2015 Side 1. Aftale om tjenestemandsansættelse af lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne Side 1 Aftale om tjenestemandsansættelse af lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER for talehørelærere 1. januar 2016 Reguleringsprocenten fra 1. januar 2016 er 1,317798 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i årligt

Læs mere

Forhåndsaftale for skoleledere m.fl.

Forhåndsaftale for skoleledere m.fl. Forhåndsaftale for skoleledere m.fl. Københavns Kommune/Børne- og Ungdomsforvaltningen SKK Skolelederforeningen Københavns Kommune Side 1 af 10 Indhold Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2008 Cirkulære af 15. september 2008 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber Side 1 Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1.

Læs mere

50.41 O.11 41 / 2011 Side 1. Aftale om kombinationsbeskæftigelse for lærere

50.41 O.11 41 / 2011 Side 1. Aftale om kombinationsbeskæftigelse for lærere Side 1 Aftale om kombinationsbeskæftigelse for lærere m.fl. KL Regionernes Lønnings- og Takstnævn Undervisningsministeriet Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 50.41 Side 2 Kapitel 1.

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER i folkeskoler 1. oktober 2015 Reguleringsprocenten fra 1. oktober til 31. december 2015 er 1,311333 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstid For at gøre aftalen enkel og ubureaukratisk bygger aftalen på et helt skoleår. Det maksimale undervisningstimetal er fastlagt for et skoleår. Hvis du ansættes

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

For lærere på Ny Løn er der to lønforløb, ét for lærere med en læreruddannelse og ét for lærere uden læreruddannelse.

For lærere på Ny Løn er der to lønforløb, ét for lærere med en læreruddannelse og ét for lærere uden læreruddannelse. LØNNINGER i folkeskoler 1. oktober 2019 Reguleringsprocenten er pr. 1. oktober 2019 på 1,390861. Du kan nedenfor læse om, hvad du skal have i løn. Lønnen for den enkelte vil være afhængig af hvilket lønsystem,

Læs mere

Forhåndsaftale for dagplejere

Forhåndsaftale for dagplejere Forhåndsaftale for dagplejere Odense Kommune FOA Odense Side 1 af 8 Indhold Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3 1A. Faste gæstedagplejere... 3 Kapitel 2. Funktionsløn... 3 2. Aftale

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 037-14 J.nr. 2013-1513-084 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER på UiU 1. oktober 2014 Reguleringsprocenten fra 1. oktober 2014 er 1,292955 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i årligt grundbeløb,

Læs mere

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer.

For at være på Personlig Ordning er kravet, at man 31. marts 2000 havde mindst 8 års erfaring som lærer. LØNNINGER på UiU 1. april 2015 Reguleringsprocenten fra 1. april 2015 er 1,305367 Nyansatte og nyuddannede lærere har fra 1. april 2010 et lønforløb med starttrin på trin 33+3000 kr. i årligt grundbeløb,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold Forliget med LC indeholder følgende punkter: LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation

Indholdsfortegnelse. Indhold Forliget med LC indeholder følgende punkter: LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Resumé... 1 Indhold... 1 Arbejdstid... 1 Løn og pension... 3 Gruppeliv... 4 Dækningsområder... 4 Personalepolitisk projekt

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Løn efter den 1. august 2015. Jammerbugt. Lønnen for lærere m.fl. ændrer sig som en følge af Overenskomst 2015. Ud over de generelle, procentuelle lønstigninger på i alt 5,42

Læs mere

LØNNINGER i folkeskoler 1. april Reguleringsprocenten på 1, fra 1. januar 2016 er stadig gældende.

LØNNINGER i folkeskoler 1. april Reguleringsprocenten på 1, fra 1. januar 2016 er stadig gældende. LØNNINGER i folkeskoler 1. april 2016 Reguleringsprocenten på 1,317798 fra 1. januar 2016 er stadig gældende. Du kan nedenfor læse om, hvad du skal have i løn. Lønnen for den enkelte vil være afhængig

Læs mere

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv Side 41 Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv 1. Hvem er omfattet Protokollatet omfatter personer, der

Læs mere

Rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske Fysioterapeuter og Region Nordjylland om aflønning af ikke-ledende terapeuter.

Rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske Fysioterapeuter og Region Nordjylland om aflønning af ikke-ledende terapeuter. REGION NORDJYLLAND 6. februar 2009 kkd Rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske Fysioterapeuter og Region Nordjylland om aflønning af ikke-ledende terapeuter. Denne rammeaftale mellem Ergoterapuetforeningen/Danske

Læs mere

Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, mellem læreruddannelsen Metropol og xx skole

Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, mellem læreruddannelsen Metropol og xx skole :\Users\riju\Dropbox\Partnerskabsaftaler\Samarbejdsaftale mellem læreruddannelsen Metropol og en fri skole 2016-2017.docx Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, 2016-2021 mellem

Læs mere

Forhåndsaftale pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter

Forhåndsaftale pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Forhåndsaftale pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Odense Kommune PMF Fyn Side 1 af 8 Indhold Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3 Kapitel 2. Funktionsløn... 3 2. Fremmedsprogede

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse

Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse Side 1 Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse KL Sundhedskartellet Indholdsfortegnelse Side 09.30 Side 2 Kapitel 1 Område, definition og formål... 3 1. Aftalens område...3 2.

Læs mere

Søndagstjeneste for hver enkelt medarbejder kan fortsat ikke tilrettelægges mere end hver 4. weekend, med mindre der lokalt indgås aftale herom.

Søndagstjeneste for hver enkelt medarbejder kan fortsat ikke tilrettelægges mere end hver 4. weekend, med mindre der lokalt indgås aftale herom. BF s vejledning til TR omkring vagttillæg (OK08) - Juni 2008 Fra AC-overenskomstens og tjenestemandsaftalens udsendelse ændres vagtbetalingen for aften, lørdags- og søndagsvagt og bogbustjeneste til at

Læs mere

Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på?

Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på? Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på? Lokalt har din kreds og kommune forhandlet overgang til Arbejdstidsaftale 08. I mange kommuner har parterne aftalt lokale tilpasninger i form af tilføjelser og suppleringer,

Læs mere

EFz. Forhåndsaftale. mellem. Aabenraa Kommune og Pædagogernes Forhandlingsfællesskab. for

EFz. Forhåndsaftale. mellem. Aabenraa Kommune og Pædagogernes Forhandlingsfællesskab. for EFz Forhåndsaftale mellem Aabenraa Kommune og Pædagogernes Forhandlingsfællesskab for familiekonsulenter, familiebehandlere, forebyggelseskonsulenter og ungekonsulenter ved Familie og Ungecentret om lokal

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Fælles forhåndsaftale for de selvejende daginstitutioner og selvejende fritidscentre i Aalborg kommune og BUPL Nordjylland

Fælles forhåndsaftale for de selvejende daginstitutioner og selvejende fritidscentre i Aalborg kommune og BUPL Nordjylland Fælles forhåndsaftale for de selvejende daginstitutioner og selvejende fritidscentre i Aalborg kommune og BUPL Nordjylland Aftalen er gældende fra den 1.04.2015 Pædagoger og souschefer/afdelingsledere,

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Lærernes Centralorganisation (LC) for lærervikarer

Overenskomst mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Lærernes Centralorganisation (LC) for lærervikarer Overenskomst mellem og Lærernes Centralorganisation (LC) for lærervikarer 2010-2012 1 Overenskomstens område Stk. 1. Denne overenskomst omfatter lærervikarer, der engageres af et vikarbureau, der er medlem

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 013-14 PKAT nr. 0223, 0230, 0237, 0241

Læs mere

Aftale om udmøntning af Lokal Løn for pædagoger på BUPL s område i fritids og ungdomsklubber Børne- og Fritidsforvaltning indgået mellem BUPL

Aftale om udmøntning af Lokal Løn for pædagoger på BUPL s område i fritids og ungdomsklubber Børne- og Fritidsforvaltning indgået mellem BUPL Aftale om udmøntning af Lokal Løn for pædagoger på BUPL s område i fritids og ungdomsklubber Børne- og Fritidsforvaltning indgået mellem BUPL Nordsjælland og Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende pr. 1. juni

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-I Afsnit 8, Gruppe 1 Lb.nr. Aftale om arbejdstiden m.v. for ledere i folkeskolen og kultur- og fritidsvirksomheden. Der er mellem Grønlands Landsstyre og Ilinniartitsisut

Læs mere

indgået i henhold til

indgået i henhold til KOMMUNER LOKAL AFTALE indgået i henhold til Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - pædagogisk område indgået mellem KL, FOA og Socialpædagogerne. Aftale om hviletid og fridøgn indenfor døgninstitutionsområdet

Læs mere

FOAS almene overenskomst Overenskomstens paragraffer, som vedrører lønreguleringer fra

FOAS almene overenskomst Overenskomstens paragraffer, som vedrører lønreguleringer fra Folkeoplysningsorganisationernes arbejdsgiversamarbejde (FOAS) Lærernes Centralorganisation (LC) FOAS almene overenskomst Overenskomstens paragraffer, som vedrører lønreguleringer fra 01.04.2018. Parterne

Læs mere

Jordbrugsteknikere/jordbrugsteknologer i staten samt forsøgsteknikere ved Danmarks JordbrugsForskning

Jordbrugsteknikere/jordbrugsteknologer i staten samt forsøgsteknikere ved Danmarks JordbrugsForskning Cirkulære om organisationsaftale for Jordbrugsteknikere/jordbrugsteknologer i staten samt forsøgsteknikere ved Danmarks JordbrugsForskning 2005 Cirkulære af 14. maj 2007 Perst. nr. 052-07 PKAT nr. 115

Læs mere

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 15.06.04 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Teknisk vejledning om indgåelse af lokale aftaler på det statslige forhandlingsområde SKAF (Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab) har den

Læs mere

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Finansministeriet Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug.

Læs mere

40.32 O.13 48/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl.

40.32 O.13 48/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. KL Dansk mands ening FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler 1998 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere Gældende fra 01.08.17 Forhåndsaftale mellem Jammerbugt Kommune og Midtvendsyssels Lærerkreds om fastsættelse af løn for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Bilag A Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Emne Planlægning af skoleåret Hvad kan vi blive enige om, og hvilken betydning har det for arbejdet med implementering af reformen, kvaliteten

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

Forhåndsaftale mellem BUPL Hovedstaden og Dragør kommune om lønfastsættelse af souschefer og afdelingsledere.

Forhåndsaftale mellem BUPL Hovedstaden og Dragør kommune om lønfastsættelse af souschefer og afdelingsledere. Forhåndsaftale mellem BUPL Hovedstaden og Dragør kommune om lønfastsættelse af souschefer og afdelingsledere. Kapitel 1, område og grundløn. 1. Område og grundløn Stk. 1. Aftalen gælder for personale ansat

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2015 Cirkulære af 13. august 2015 Modst. nr. 039-15 PKAT nr. 0151 J.nr. 2014-1513-0160 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl.

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2005 Cirkulære af 20. september 2006 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

LØNNINGER ved UiU 1. januar Reguleringsprocenten er pr. 1. januar 2017 på 1,

LØNNINGER ved UiU 1. januar Reguleringsprocenten er pr. 1. januar 2017 på 1, LØNNINGER ved UiU 1. januar 2017 Reguleringsprocenten er pr. 1. januar 2017 på 1,344646. Du kan nedenfor læse om, hvad du skal have i løn. Lønnen for den enkelte vil være afhængig af hvilket lønsystem,

Læs mere