Deltagernes udsagn er ordnet tematisk. Generelt blev der beskrevet en bred variation af praksis og erfaringer, hvilket referatet afspejler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagernes udsagn er ordnet tematisk. Generelt blev der beskrevet en bred variation af praksis og erfaringer, hvilket referatet afspejler"

Transkript

1 23. januar 2018 REFERAT Emne: Netværksmøde - uddannelse i rehabilitering og palliation Dato: Sted: REHPA, Vestergade 17, 5800 Nyborg Deltagere: Mette Falk Brekke (Absalon), Malene Elrond (Absalon), Berit Hvalsøe (Absalon), Marlene Laursen (Absalon), Karen Støhlen (UCC), Wanda Breum (UCC), Kirsten Halskov Madsen (VIA), Dorthe Sørensen (VIA), Hanne Kaae Kristensen (UCL), Lene Moestrup (UCL), Charlotte Kragh (Diakonissestiftelsen), Helle Mousing (Metropol), Christina Jessen Winge (Metropol), Lone Toft (UCN), Kirsten Mejlvig (AAU), Pia Assenholm (UC Syd), Ann-Dorthe Zwisler (REHPA), Jette Thuesen (REHPA), Vibeke Graven (REHPA). Referent: Kenneth (REHPA) 1. Videndeling a. Jeres tiltag ift. rehabilitering og/eller palliation til mennesker med livstruende sygdom? b. Hvilke tanker gør I jer om sammenhænge mellem rehabilitering og palliation med udgangspunkt i jeres uddannelser og forskning? 1 Deltagernes udsagn er ordnet tematisk. Generelt blev der beskrevet en bred variation af praksis og erfaringer, hvilket referatet afspejler Forståelser & holdninger Vi oplever ofte, at begreberne (rehab/pall) støder mod hinanden i undervisningen og hos de studerende. Det er svært at sammentænke begreberne. Det kræver meget at klæde underviserne på til at undervise i rehabilitering og palliation samlet. Begreberne skal ikke altid sammentænkes. Palliation er ikke populært hos alle studerende måske fordi de (i dette tilfælde fys) ikke kan se sig selv i det nuværende palliationsbegreb. Måske er der behov for at nytænke begrebet. Palliation mangler fortsat at blive opfattet som selvstændigt begreb - men godt det er skrevet ind som begreb i den nye bekendtgørelse (for sygeplejerskeuddannelsen?) Vi er udfordrede i forhold til at forstå forskelle på basal og specialiseret palliation.

2 Hvordan indgår rehabilitering og palliation samlet (betegnes nedenfor som R&P) og hver for sig i uddannelserne? Der er eksempler på, at R&P indgår i både uddannelse og forskning, efter- og videreuddannelse (EVU) og grunduddannelse På nogle uddannelser er der både monofaglige og tværfaglige moduler indenfor R&P tværfaglige kan omfatte andet end de sundhedsfaglige, fx også socialrådgiveruddannelsen. Et sted (UCN) indgår palliation og rehabilitering sammen primært på sygeplejerskeuddannelsen, hvor alle begreber er samlet i samme læringsmål. Samarbejde med kommuner om diplomuddannelser indenfor R&P På nogle uddannelser/professionshøjskoler arbejdes der især med rehabilitering og palliation som adskilte fagområder. Nogle steder mest fokus på kræftrehabilitering til kræftoverlevere. Rehabilitering indgår i socialrådgiveruddannelsen (ÅU). Palliation eksisterer ikke på alle uddannelser (fys og socialrådgiver nævnes) som selvstændigt element. Nå det gør kan det være meget personbåret og der mangler overordnet strategi for området. På én professionshøjskole arbejdes der kun med palliation på sygeplejerskeuddannelsen, ikke på øvrige uddannelser. En anden sygeplejerskeuddannelse (Diakonissest.) har et særligt stærkt fokus på palliation. På en professionshøjskole (PHM) er der mange ergoterapeutstuderende, der er interesseret i at skrive bachelor inden for det palliative område. Der er efter- og videreuddannelsei palliation på b-niveau, men ved nogle mangler der uddannelse på c-niveau. Et andet sted har de især deltagere fra det specialiserede niveau på efter- og videreuddannelse. Det er uklart, om diplomuddannelse i palliation kun udbydes to steder i landet end på flere professionshøjskoler. Flere nævner at borgere/patienter inddrages i undervisningen, fx en person der fortæller om sit forløb som kræftpatient og et borgerpanel, der involveres på forskellige måder. 2 Strukturelle forudsætninger for R&P Rehabilitering og palliation er placeret i de enkelte uddannelser og på forskellige tidspunkter i uddannelsesforløb. Det er svært at sammenkoble de forskellige faggrupper omkring rehabilitering og palliation da de ikke har samme mål med deres indsats og derfor heller ikke samme tilgang til undervisningen. På 7 semester og i valgfrie moduler er der muligheder for at udvikle uddannelse hvad angår R&P. 7. semester kan det basale og specialiserede tænkes sammen. Et sted går man på 7. semester i dybden med fx eksistentielle fænomener.

3 I et tematisk curriculum kan det være svært for de studerende at forstå og fokusere på de enkelte begreber (rehab/pall) Ønsker om at styrke det tværprofessionelle fordel når de forskellige studerende er samlet på en campus. Uddannelse i rehabilitering og palliation sammen kan med fordel organiseres omkring patientforløb/mennesket i centrum. Forskning i R&P og rehabilitering og palliation som selvstændige områder Palliation indgår flere steder i forsknings- og udviklingsprogrammer. VIA har tidligere lavet en undersøgelse i, hvordan man arbejder med palliation. Professionshøjskoler har egne forskningsprojekter inden for feltet, fx inden for demensområdet, og deltager i forskning sammen med andre aktører. UCL ønsker forskning i det palliative felt på andre områder end kræft og i rehabilitering ud over rehabilitering til mennesker med livstruende sygdom. Dvs pointerer vigtigheden af at forske i og udvikle rehabilitering for andre grupper end mennesker med livstruende sgd. Et sted (UCS) fokuserer man forskningsmæssigt særligt på det eksistentielle og kunst og kultur inden for R&P. Muligheder potentialer særlige fokusområder Stigende interesse for palliation kommunal efterspørgsel især ift palliation Stigende behov for støtte til sosu-hjælpere oa, når alvorligt syge borgere i stigende grad skal passes i hjemmet. En uddannelse (fys) samarbejder med KB og forsøger derigennem at styrke palliation som fag. Skal man have gennemført en bestemt diplomuddannelse for at kunne blive ekspert inden for palliation? 3 Samarbejde med REHPA (læses i sammenhæng med opsamling fra workshops nedenfor) REHPA skal se vores studerende som en ressource der kan skabes samarbejde omkring dataindsamling og bachelorprojekter. REHPA kan hjælpe os med at gøre palliation mere populært som fag. Fx ved casefortællinger - evt fra REHPA-ophold. Professionshøjskolerne er tæt på praksis kan give REHPA større viden om udfordringer i praksisfelterne. REHPA kan inddrages i udformning af studieordninger, konkret undervisning, begrebsdannelse, netværk, samt indgå i Journal clubs ifm. evidensbaseret praksis.

4 2. Workshop i grupper på tværs af institutioner a) Savnes der fokus på rehabilitering og palliation for mennesker med livstruende sygdom i regi af professionshøjskolerne? - Er der uddannelsesmæssigt fokus på området? - Er der relevante uddannelser, hvor området ikke er i fokus? - Er der forskningsmæssig bevågenhed på området? b) Hvordan kan REHPA understøtte jeres arbejde fremadrettet Gruppe 1) Ann-Dorthe (REHPA), Kirsten (VIA), Karen (UCC), Berit (Absalon), Charlotte (Diakonissen), Mette (Absalon), Marlene L (Absalon). - REHPA Hjemmeside o Det kunne være godt med en underside med fokus på uddannelse, så man kan se hvad der rører sig på uddannelsesområdet - Vigtigt at dele forsknings- og udviklingsnetværk o Det palliative forskningsnetværk - Det er afgørende at uddannelse indenfor rehabilitering og palliation løfter niveauet hos patienten o Hvordan løfter vi både frontpersonalet og underviseren o Professionskreditere specialisten og dem som underviser 4 - Hvordan sikrer vi at underviseren kan bevare deres vidensniveau? o REHPA skal understøtte undervisernes vidensniveau o Journal Club o Streaming - Partnerskabsaftale/samarbejdsaftale mellem REHPA og Absalon. o En intention om at vi vil hinanden o Både REHPA og Absalon kan gå ud til samfundet med budskabet om, at vi vil noget indenfor rehabilitering og palliation. En mulighed for at begge parter kan lukrere af hinandens viden og renomme Win-Win Gruppe 2) Jette (REHPA), Christina (Metropol), Lene (UCL), Wanda (UCC), Dorthe (VIA), Kirsten (AAU). - Faggrupper og diagnosegrupper hvor palliation ikke inddrages i øjeblikket o Socialpædagoger o Psykiatriske sygdomme (anoreksi) - Tværfaglig videndeling er vigtig, men den monofaglige kvalificering må ikke komme i baggrunden. o I hvilket omfang bliver kompetenceprofilerne på palliationsområdet anvendt?

5 o Kan der udvikles en kompetenceprofil indenfor rehabilitering? En mulighed at lave en kompetenceprofil indenfor rehabilitering af livstruende sygdomme o Patientperspektivet Kan vi tilrettelige uddannelser så vi følger patienten på tværs af rehabilitering og palliation på tværs tid, faglighed og praksis. o Borgerkorps på VIA - Hvordan gøres palliation mere attraktivt o Det er vigtigt med en palliativ orientering i en tidlig fase af uddannelserne - Vigtigt at skabe netværk og bygge bro. o Konference o Forskning o Netværksdeling Gruppe 3) Vibeke (REHPA), Helle (Metropol), Malene (Absalon), Hanne (UCL), Lone (UCN). - Hjemmeside o Vigtigt at den bliver udviklet på engelsk - Vi skal løfte det generelle videnniveau o MOOC (massive open online courses) o Journal Club 5 - Vi kan lade os inspirere af Videncenter for demens o Kursus for læger og kursus for plejepersonale o Resumeer af alle artikler - Netværk o Samarbejde om valgmoduler - Andre kulturer behov for rehabilitering og palliation o Indvandrer/migranter Opsamling og fremtidsperspektiver Der var på mødet opbakning til at mødes igen og man fandt, at et årligt møde var passende. Det blev fremhævet at REHPA skal blive skarpe på, hvad vi vil skabe netværk omkring, så uddannelsesinstitutionerne kan sende de relevante fagpersoner til mødet.

Sundhedsfaglig Diplomuddannelse

Sundhedsfaglig Diplomuddannelse Sundhedsfaglig Diplomuddannelse Metropol Efter og Videreuddannelse Side 1 Formålet med sundhedsfaglig diplomuddannelse er at kvalificere den enkelte til selvstændigt at varetage specialiserede funktioner

Læs mere

Palliativ indsats i DK

Palliativ indsats i DK 1 Palliativ indsats i DK Palliativ indsats har i Danmark udviklet sig over de seneste 20 år og har primært været drevet af individuelle, faglige og politiske initiativer. Palliation er ikke et lægeligt

Læs mere

DMCG - seminar 30. nov. 1. dec. 2011 PALLIATION I GRUNDUDDANNELSEN TIL BACHELOR I SYGEPLEJE

DMCG - seminar 30. nov. 1. dec. 2011 PALLIATION I GRUNDUDDANNELSEN TIL BACHELOR I SYGEPLEJE DMCG - seminar 30. nov. 1. dec. 2011 PALLIATION I GRUNDUDDANNELSEN TIL BACHELOR I SYGEPLEJE Kirsten Halskov Madsen 2011 PALLIATION i VIOLA Udvikling af palliativ indsats med fokus på uddannelse Hvad er?

Læs mere

- Uddannelsesudvalget drøfter de varslede ændringer hvordan læses ændringerne

- Uddannelsesudvalget drøfter de varslede ændringer hvordan læses ændringerne Dato & tid 18. september 2013 kl. 15-17 Referent Daria Staghøj Afbud Ingrid Poulsen, Ulla Rasmussen, Bente Ourø Rørth Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard, Allan Kjær Andersen, Vibeke

Læs mere

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser.

Uddannelsen hører under det sundhedsfaglige fagområde i bekendtgørelse om diplomuddannelser. 1. Indledning Sundhedsfaglig diplomuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse udbudt efter lov om erhvervsrettede grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for

Læs mere

Notat vedr. videreuddannelse indenfor palliation til sundhedsprofessionelle med en mellemlang videregående uddannelse

Notat vedr. videreuddannelse indenfor palliation til sundhedsprofessionelle med en mellemlang videregående uddannelse Notat vedr. videreuddannelse indenfor palliation til sundhedsprofessionelle med en mellemlang videregående uddannelse Baggrund Fire af Danmarks syv professionshøjskoler / University College udbyder Sundhedsfaglig

Læs mere

Endelig godkendelse af dagsorden. Meddelelser- siden sidst

Endelig godkendelse af dagsorden. Meddelelser- siden sidst Referat fra møde i uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen 28/9 kl. 12.30-15 lokale 4145 Til stede: Carsten Thomsen, Tove Baun, Tine Hald, Pia Christensen, Hanne Bonde, Helle G. Binderup, Martin

Læs mere

Mødetidspunkt: Tirsdag 29. januar 2019 kl. 10:00-15:00 Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V W2.

Mødetidspunkt: Tirsdag 29. januar 2019 kl. 10:00-15:00 Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V W2. REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Uddannelsesledernetværk for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Tirsdag 29. januar 2019 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere:

Læs mere

Generel beskrivelse med information til klinisk praksis

Generel beskrivelse med information til klinisk praksis Sygeplejerskeuddannelsen Institut for Sygepleje Modul 13 Valgmodul: Sygepleje Praksis-, udviklings- og forskningsviden Generel beskrivelse med information til klinisk praksis Kolofon Dato 1. oktober 2016

Læs mere

Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00

Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00 Temadag på tværs Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00 Program 12.00-12.05 Velkomst v. Lise Kofoed - Kort præsentation af medlemmer i fagligt pædagogisk udvalg - Dagens program 12.05-12.35 Orientering om ny

Læs mere

Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: 19-6-2018 Starttidspunkt: Kl. 16.00 Sluttidspunkt: Kl. 18.00 Mødested: Lokale: A 02 Deltagere: Campus Næstved, Parkvej 190, 4700 Næstved Trine (Anne Birthe) Madsen

Læs mere

Sammen om fremtidens velfærdskompetencer

Sammen om fremtidens velfærdskompetencer Sammen om fremtidens velfærdskompetencer En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler kompetencerne hos fremtidens velfærdsmedarbejdere på tværs af fag og sektorer ONSDAG DEN 22. MARTS 2017 KL. 9.30 15.30 PÅ

Læs mere

Status for samarbejdet med at udvikle kompetencer: Hvad sker der og er det (godt) nok?

Status for samarbejdet med at udvikle kompetencer: Hvad sker der og er det (godt) nok? Status for samarbejdet med at udvikle kompetencer: Hvad sker der og er det (godt) nok? DMCG-PAL Årsmøde 11. marts, 2015, Vejle Helle Timm, centerleder, professor Temaer i oplægget Refleksion over emne

Læs mere

Uddannelsesudvalgsmøde Ergoterapeutuddannelsen

Uddannelsesudvalgsmøde Ergoterapeutuddannelsen IRE-ledergruppe\Uddannelsesudvalg\1. ERGO\Møder\2012\29. oktober 2012\Referat til uddannelsesudvalgsmøde på Ergoterapeutuddannelsen 29 oktober 2012 ERGO.docx Dato & tid 29. oktober 2012 Tid 14.00-16.00

Læs mere

Rehabilitering ved demens hvornår, hvordan og hvorfor?

Rehabilitering ved demens hvornår, hvordan og hvorfor? Rehabilitering ved demens hvornår, hvordan og hvorfor? Årskursus for Demenskoordinatorer i Danmark 2018 Jette Thuesen REHPA og Masteruddannelsen i Rehabilitering, Syddansk Universitet Indhold Forståelser

Læs mere

Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland

Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland Januar 2019 Nyt udbud af den sociale diplomuddannelse Dokumentation af efterspørgsel på nyt udbud af uddannelsen i Nordjylland Indhold 1. Indledning... 3 2. Afdækning af behov via dialog med samarbejdspartnere...

Læs mere

Velkommen til de nye medlemmer i uddannelsesudvalget, som er blevet udvidet for at få flere ansættelsesområder repræsenteret.

Velkommen til de nye medlemmer i uddannelsesudvalget, som er blevet udvidet for at få flere ansættelsesområder repræsenteret. REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Ergoterapeutuddannelsen 27. november 2018 kl. 15-17 Lokale: SIG C211 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Rikke Uldum, Therese Vitthøfft Dahl, Ea Barnby, Malene Alexandrowiz,

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen den 4. oktober 2017 kl

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen den 4. oktober 2017 kl Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Ergoteraputuddannelsen, UCL 04-oktober-2017 SLPE 2017-10-04 Referat Uddannelsesudvalget.ergo Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag 9. november 2017 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder UCC Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799

Læs mere

Uddannelsesforløb. Kompetencegivende. uddannelse. for sundhedssocialrådgiverne

Uddannelsesforløb. Kompetencegivende. uddannelse. for sundhedssocialrådgiverne Kompetencegivende uddannelse for sundhedssocialrådgiverne Uddannelsesforløb MODUL I Problemstillinger og teoretiske perspektiver i relation til de målgrupper, som sundhedssocialrådgiverne møder i deres

Læs mere

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød REFERAT SSKU møde 19. september 2016 SSKU 19 09 2016 Mandag d. 19. september 2016 kl. 14.00-16.00 Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent:

Læs mere

1. Notat fra fællesmødet for uddannelsesudvalgene 17. november 2016

1. Notat fra fællesmødet for uddannelsesudvalgene 17. november 2016 Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 24. november 2016 Udarbejdet af olsj Journalnummer 0200-16486-2015 Dokumentnavn Notat fra fællesmøde for uddannelsesudvalgene i UCL den 17. november

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent Deltagere: Mylius Erichsens Vej 131, 9210 Aalborg SØ Lokale CME 3.0.31

Læs mere

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer Dato & tid 9. marts 2016 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Lykke Jensen, Birgitte Degenkolv, Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen Bente Ourø Rørth, Anne-Marie Schrader, Anne Birch Grande, Helle

Læs mere

Uddannelsesudvalget Ergoterapeutuddannelsen

Uddannelsesudvalget Ergoterapeutuddannelsen Dagsorden Uddannelsesudvalget Ergoterapeutuddannelsen Mødedato: 20. januar 2017 Starttidspunkt: 14.00 Sluttidspunkt: 16.00 Mødested: Mødelokale: Journalnummer: Deltagere: Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Status på revision af sundhedsprofessionsuddannelser

Status på revision af sundhedsprofessionsuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Status på revision af sundhedsprofessionsuddannelser Oplæg til temadag for kliniske undervisere og ledere 14.08.2015 v/ Jette Rasmussen UNIVERSITY COLLEGE Dagens program: 9.00-10.30:

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde, Ergoterapeut

Referat Uddannelsesudvalgsmøde, Ergoterapeut Referat Uddannelsesudvalgsmøde, Ergoterapeut Mødedato: 29-10-2018 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Campus Næstved, Parkvej 190, 4700 Næstved Lokale: A 03 Deltagere: Åse Munk

Læs mere

Midtvejsseminar d.7. juni 2012

Midtvejsseminar d.7. juni 2012 Midtvejsseminar d.7. juni 2012 UCC Campus Nordsjælland Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød Program Kl.13.00-14.00: Introduktion og præsentation af projektet og de foreløbige resultater Kl.14.00-15.00: Drøftelse

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 04. februar 2016

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 04. februar 2016 Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Sygeplejerskeuddannelsen, UCL 04-feb-2016 SLPE 2016-02-04 Referat Uddannelsesudvalget.sygpl Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD. Samarbejdsaftale. Ergoterapeutuddannelsen. ucsyd.dk. Institut for sundhedsuddannelse

Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD. Samarbejdsaftale. Ergoterapeutuddannelsen. ucsyd.dk. Institut for sundhedsuddannelse Praktik (klinisk uddannelse) ved UC SYD Samarbejdsaftale Ergoterapeutuddannelsen Et praktiksted er et ledelsesmæssigt afgrænset område, der er godkendt af UC SYD som uddannelsessted for 1. Indledning studerende

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen Documents and Settings\chsv\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\T5HVJRZX\Referat 7 marts 2012.docx Dato & tid 7.3 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Rene Priess, Ingrid

Læs mere

Mødetidspunkt: Mandag 25. marts 2019 kl. 10:00-15:00 Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg lokale K7.06

Mødetidspunkt: Mandag 25. marts 2019 kl. 10:00-15:00 Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg lokale K7.06 DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Uddannelsesledernetværk for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 25. marts 2019 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere:

Læs mere

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Oplæg v. Anne Schultz Pinstrup, enhedschef uddannelse Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod) Siden sidst Møde i koordinationsgruppen den

Læs mere

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE Sundhedspraksis AKADEMIUDDANNELSE En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Akademiuddannelse

Læs mere

Opsamling på gruppedrøftelser på seminaret for bestyrelse og talsmænd for Metropols uddannelsesudvalg

Opsamling på gruppedrøftelser på seminaret for bestyrelse og talsmænd for Metropols uddannelsesudvalg Dato 29. oktober 2012 Initialer Opsamling på gruppedrøftelser på seminaret for bestyrelse og talsmænd for Metropols uddannelsesudvalg 1.0 Tema: Integration af praksis Omdrejningspunktet for seminaret mellem

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden. 1. Kort status på ny uddannelse

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden. 1. Kort status på ny uddannelse Dato & tid 20. maj 2015 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Birgitte Degenkolv, Ulla Rasmussen, Anne Birch Grande, Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen Bente Ourø Rørth, Katia Dupret Søndergaard,

Læs mere

Uddannelsesudvalgsmøde Ergoterapeutuddannelsen

Uddannelsesudvalgsmøde Ergoterapeutuddannelsen Dato & tid 15. marts 2018 kl. 15-17 Sted Sigurdsgade 26, C211 Ansvarlig Helle Mousing Afbud Deltagere Maria Haak, Nina Olsen, Birgitte G. Jepsen, Cecilie von Bülow, Therese Vitthøfft Dahl, Pia Sadolin,

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Torsdag den 3. februar 2011 Mødested: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: Til stede: Afbud: Åse Munk Mortensen, Nete Maltha, Bente Olsen,

Læs mere

Søndergaard,, Anders Lind, Caroline Langkjær, Anne-Marie Schrader, Helle Bruhn, Anne Regitze Lind-Holm, Anne Mette Jørgensen

Søndergaard,, Anders Lind, Caroline Langkjær, Anne-Marie Schrader, Helle Bruhn, Anne Regitze Lind-Holm, Anne Mette Jørgensen Dato & tid 05. december, 2011 Referent Lisbeth Ahl Afbud Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Vibeke Schaltz, Bente Ourø Rørth Deltagere Helle Stang Traasdahl,, Ingrid Poulsen, Katia Dupret Søndergaard,,

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen guddannelsen i UCL

Møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen guddannelsen i UCL Referat Mødedato 24. oktober 2013 Starttidspunkt 15:00 Sluttidspunkt 17:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen i UCL Dokumentnavn 2013-10-24 dagsorden Uddannelsesudvalget Dokumentnummer Arbejdsområde Uddannelsesudvalget

Læs mere

Teknologi i sundheds- professioner og praksis

Teknologi i sundheds- professioner og praksis SUNDHEDSUDDANNELSERNES NATIONALE FØLGEGRUPPER Teknologi i sundheds- professioner og praksis Projektbeskrivelse Udviklingsprojektet gennemføres med støtte fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse i et

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere

Fagligt Pædagogisk udvalg

Fagligt Pædagogisk udvalg Fagligt Pædagogisk udvalg Mødedato 9. maj 2016 Starttidspunkt 12.30 Sluttidspunkt 15.00 Lokale F1.29 Mødeleder Lise Kofoed Referent Janne Bryde Laugesen Afbud Lisbeth Mähl Nielsen 1. Åbning af mødet v.

Læs mere

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i rehabilitering Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet MASTER I REHABILITERING Lad dit speciale gro Velkommen til Master i Rehabilitering - der giver kompetencer

Læs mere

Erfaringer fra kursus i Rehabilitative Palliative Care St. Christopher s Hospice, London

Erfaringer fra kursus i Rehabilitative Palliative Care St. Christopher s Hospice, London Erfaringer fra kursus i Rehabilitative Palliative Care St. Christopher s Hospice, London TENNA ASKJÆR, FYSIOTERAPEUT, FOLKESUNDHED AARHUS, ÅRHUS KOMMUNE METTE FALK BREKKE, CAND.SAN.ERGO., ADJUNKT PROFESSIONSHØJSKOLEN

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde Forløb for modul12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde 22-11-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Tværprofessionalitet i sundhedsuddannelserne et fremadrettet perspektiv

Tværprofessionalitet i sundhedsuddannelserne et fremadrettet perspektiv Tværprofessionalitet i sundhedsuddannelserne et fremadrettet perspektiv Oplæg til fællesmøde for uddannelsesudvalgene den 11.11.2015 Vicedirektør, Søren Pedersen Området for Sundhedsuddannelser Omfatter

Læs mere

Referat møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiveruddannelsen

Referat møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiveruddannelsen Referat møde i uddannelsesudvalget for socialrådgiveruddannelsen Professionshøjskolen Absalon Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B1.14 Deltagere:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Holstebro Godkendt Mødedato: Den 10. maj 2016 kl. 10.00 16.00 Mødelokale: A204 Deltagere

Læs mere

UC Diakonissestiftelsen Geriatrikursus 2016

UC Diakonissestiftelsen Geriatrikursus 2016 UC Diakonissestiftelsen Geriatrikursus 2016 5 moduler á 2 dage: 25. og 26. august 13. og 14. september 28. og 29. september 12. og 13. oktober 31. oktober og 1. november Geriatrikursus 2016 Formål: At

Læs mere

Certificering BDI-ide

Certificering BDI-ide Certificering BDI-ide Certificering til varetagelse af praktikfaget og praktikmoduler i LU13 Evalueringer af praktikken samt brugerundersøgelser viser, at der er stor kvalitetsmæssig variation i vejledning

Læs mere

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1.

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. sal Deltagere Regionen Susanne Lønborg Friis (formand), Trine Holgersen, Lars

Læs mere

Projektbeskrivelse Projekt en værdig død et samskabelses- og modeludviklingsprojekt mellem en uddannelsesinstitution, et hospice og en kommune

Projektbeskrivelse Projekt en værdig død et samskabelses- og modeludviklingsprojekt mellem en uddannelsesinstitution, et hospice og en kommune Projekt en værdig død et samskabelses- og modeludviklingsprojekt mellem en uddannelsesinstitution, et hospice og en kommune //2019 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.... 3 2. Formål, anvendelsessigte og

Læs mere

Når vi senere i skemaet spørger dig om uddannelsesinstitutionen, vil vi bede dig tænke på det svar, du netop har givet.

Når vi senere i skemaet spørger dig om uddannelsesinstitutionen, vil vi bede dig tænke på det svar, du netop har givet. SPØRGESKEMA Vi vil nu stille dig en række spørgsmål om dig og din arbejdsplads. Spørgsmålene handler om ledelse, det at være orienteret imod at bidrage samfundsmæssigt og organisatoriske værdier. Nogle

Læs mere

Kortlægning af kræftrehabilitering: Projektbeskrivelse for survey-kortlægning Indledning. Baggrund

Kortlægning af kræftrehabilitering: Projektbeskrivelse for survey-kortlægning Indledning. Baggrund www.rehpa.dk 23. september 2016 Initialer: JTH, TBM Kortlægning af kræftrehabilitering: Projektbeskrivelse for survey-kortlægning 2016-18. Indledning Rehabilitering ved kræftsygdomme er under udvikling

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 26. februar 2018 kl. 10:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: UCC Campus Carlsberg,

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde

Referat Uddannelsesudvalgsmøde Referat Uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: 19-6-2018 Starttidspunkt: Kl. 16.00 Sluttidspunkt: Kl. 18.00 Mødested: Lokale: A 02 Deltagere: Campus Næstved, Parkvej 190, 4700 Næstved Helle Skovgaard (nyudpegning)

Læs mere

Demensområdet kompetencer på basisniveau

Demensområdet kompetencer på basisniveau Demensområdet kompetencer på basisniveau 1. Læger Demens omtales flere steder i det medicinske curriculum: Under - Neuroanatomi (hjernens forhold generelt) - Patologisk anatomi (hjernefund ved demens)

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalg for Psykomotorikuddannelsen. 7. maj 2019

REFERAT. Uddannelsesudvalg for Psykomotorikuddannelsen. 7. maj 2019 REFERAT Uddannelsesudvalg for Psykomotorikuddannelsen Københavns Professionshøjskole 7. maj 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder Referent: Ghita Felding Jensen (Hillerød Kommune), Kamilla Nørtoft (KU), Anne

Læs mere

Referat uddannelsesudvalgsmøde socialrådgiveruddannelsen

Referat uddannelsesudvalgsmøde socialrådgiveruddannelsen Referat uddannelsesudvalgsmøde socialrådgiveruddannelsen Mødedato: torsdag den 25. oktober 2018 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11.00 Mødested: Lokale: B0.31 Deltagere: Professionshøjskolen

Læs mere

Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen:

Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen: Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen: Palliativ indsats symptomlindring og evidensbaseret praksis (målrettet fysioterapeuter og ergoterapeuter)

Læs mere

UDDYBNING AF METODE FOR INTERVIEWS MED UNDERVISERE PÅ SOCIALRÅDGIVERUDDANNELSEN OG GENNEMGANG AF LEKTIONSPLANER

UDDYBNING AF METODE FOR INTERVIEWS MED UNDERVISERE PÅ SOCIALRÅDGIVERUDDANNELSEN OG GENNEMGANG AF LEKTIONSPLANER November 206 BILAG 3 UDDYBNING AF METODE FOR INTERVIEWS MED UNDERVISERE PÅ SOCIALRÅDGIVERUDDANNELSEN OG GENNEMGANG AF LEKTIONSPLANER GRUPPEINTERVIEWS De fire gruppeinterviews, der er gennemført med i alt

Læs mere

Referat fra mødet den 10. februar 2016 kl Studierådet ved Institut for Sygepleje

Referat fra mødet den 10. februar 2016 kl Studierådet ved Institut for Sygepleje :\Users\1sge\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\FM0BV0ES\referat fra studieråd ISY møde 10 februar 2016.docx Dato & tid 10. februar 2016 Referent Lisbeth Ahl Institut

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 17. januar 2012 Mødested: Campus Næstved Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: Til stede: Afbud: Solveig Rosendahl Lotte Gaardbo Maria Therese

Læs mere

Er de æstetiske læreprocesser lidt i vejen i Pædagoguddannelsen?

Er de æstetiske læreprocesser lidt i vejen i Pædagoguddannelsen? Er de æstetiske læreprocesser lidt i vejen i Pædagoguddannelsen? KULT - konference Trine Ankerstjerne uddannelsesleder Pædagoguddannelsen Absalon Henning Holt Christensen studieleder Pædagoguddannelsen

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 13. december 2011 Mødested: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: Til stede: Fraværende: Åse Munk Mortensen Bente Olsen Jesper

Læs mere

Statusrapport InterTværs April 2018

Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Indledning Denne årlige statusrapport har til hensigt, at orientere sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen samt den øvrige

Læs mere

Endeligt notat J.nr. 4071

Endeligt notat J.nr. 4071 Endeligt notat J.nr. 4071 Semester: 7 hele uddannelsen, hold BSE15 Dato for evaluering: 11/2 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 5/12, svarer til 42%. I hvilken

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i ergoterapi BEK nr 501 af 30/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse

Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse Dato 27. september, 2011 avha Initialer Documents and Settings\spni\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\E9MZJU3R\Skoleledelse.docx Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse

Læs mere

Trine Quist, Søren Jul Andersen, Anke Beuck, Mette Spendrup, Poul Dahl, Jan Skougaard,

Trine Quist, Søren Jul Andersen, Anke Beuck, Mette Spendrup, Poul Dahl, Jan Skougaard, Mødeforum: Uddannelsesudvalget Socialrådgiveruddannelsen Dato: 30. september 2009 Tid: Kl. 12.00 15.30 Sted: Lokale 1484/232 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Torben Rugholm Trine Quist, Søren Jul

Læs mere

At leve med alvorlig livstruende sygdom Hvad kan REHPA bidrage med? Ann Dorthe Zwisler, Centerchef, professor

At leve med alvorlig livstruende sygdom Hvad kan REHPA bidrage med? Ann Dorthe Zwisler, Centerchef, professor At leve med alvorlig livstruende sygdom Hvad kan REHPA bidrage med? Ann Dorthe Zwisler, Centerchef, professor Hvem er jeg? Fra hjerte- til kræftrehabilitering Fra rehabilitering til palliation Vi kommer

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. september 2014

Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat FU-møde 15.09.14, Bispebjerg Hospital, København, kl. 11.00-16.00 Tilstede: Anne, Henrik, Birgit, Mogens og Tina (referent). Afbud fra Lene. 1. Økonomi (herunder

Læs mere

Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt:

Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt: Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt: Entreprenørskab i den ergoterapeutiske profession og uddannelse - styrkelse af entreprenante og innovative processer i grunduddannelsen.

Læs mere

Det palliative landkort i Danmark - palliativ indsats i eget hjem?

Det palliative landkort i Danmark - palliativ indsats i eget hjem? Det palliative landkort i Danmark - palliativ indsats i eget hjem? Strategisk forsknings- og udviklingsinitiativ TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse 27. april 2011 Helle Timm Centerchef Palliativt Videncenter

Læs mere

Mødereferat. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 21. februar 2013. Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Journalnummer:

Mødereferat. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 21. februar 2013. Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Journalnummer: Mødereferat Mødedato: Mandag den 21. februar 2013 Mødested: Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Dorthe Mackenzie, Annemette El-Azem, Rasmus Balslev, Helle Siggard,

Læs mere

Kommunerne Dato: i den midtjyske region:

Kommunerne Dato: i den midtjyske region: Kommunerne Dato: i den midtjyske region: - fælles ansøgning til pulje vedr. styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Nytorv 6 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kommunerne

Læs mere

Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter

Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter Revideret november 2018 Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter Professionshøjskolen Absalon / Kvalitetspolitik for bachelor- og afgangsprojekter / Revideret november 2018 2 / 10 Indhold 1.

Læs mere

Referat af møde i "Den kommunale kompetenceudviklingsgruppe for område Syd

Referat af møde i Den kommunale kompetenceudviklingsgruppe for område Syd Referat af møde i "Den kommunale kompetenceudviklingsgruppe for område Syd Tidspunkt: Fredag den 23. marts kl. 08.30 11.30 Sted: Lokale E306, Campus Haderslev, Lembckesvej 7, 6100 Haderslev Inviterede:

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2016\7. april\160420 Referat af uddannelsesudvalg 07.04.2016 - GODKENDT.docx Dato & tid Referent Afbud Deltagere 7. april

Læs mere

KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller

KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller KL's dataindsamling om sundhedsområdet 2017: Bemærkninger til tabeller Baggrund KL har siden efteråret 2012 gennemført spørgeskemaundersøgelser til alle landets kommuner vedr. status for kommunernes sundhedsindsatser.

Læs mere

UCSJ Ernæring og Sundhed Revision af sundhedsuddannelserne. Proces frem mod studiestart september 2016

UCSJ Ernæring og Sundhed Revision af sundhedsuddannelserne. Proces frem mod studiestart september 2016 UCSJ Ernæring og Sundhed Revision af sundhedsuddannelserne Proces frem mod studiestart september 2016 Social og Sundhed - herunder center for Ernæring og Rehabilitering Vision UCSJ Sundhed og Social skaber

Læs mere

Konklusion på evaluering af modul 9

Konklusion på evaluering af modul 9 Konklusion på evaluering af modul 9 Hold: FH77 Svarprocent: 91 (31 studerende ud af 34) Dato: Forår- semesteret 2011 Konklusion: Overordnet tilfredshed: Stort set alle studerende (94 %) svarer, at de i

Læs mere

Kandidatuddannnelsen i Klinisk Sygepleje Syddansk Universitet

Kandidatuddannnelsen i Klinisk Sygepleje Syddansk Universitet Kandidatuddannnelsen i Klinisk Sygepleje Syddansk Universitet Modul i Rehabilitering og Palliation Karin B. Dieperink, Sygeplejerske, Lektor, Ph.d 05-03-2018 Formål med kandidatuddannelsen kvalificerer

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 23. november 2010 Mødested: Campus Næstved Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: Til stede: Afbud: Solveig Rosendahl, Lotte Gaardbo, Carin

Læs mere

Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. den 2. marts 2015 kl. 15.00 18.00

Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. den 2. marts 2015 kl. 15.00 18.00 Sygeplejerskeuddannelsen Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 2. marts 2015 kl. 15.00 18.00 Mødested: OUH - Sdr. Boulevard 29, 5000 Odense, Indgang 101, 1. sal - mødelokale

Læs mere

Kompetencer for den professionelle palliative indsats. Marianne Mose Bentzen

Kompetencer for den professionelle palliative indsats. Marianne Mose Bentzen Kompetencer for den professionelle palliative indsats Marianne Mose Bentzen Disposition 1. Formål og organisering 2. Udfordringer 3. Kommunikatorrollen 4. Ideer til implementering WHO s mål for den palliative

Læs mere

Formandens årsberetning Selskabets bestyrelse. Vision og strategi. ved Birte Østergaard

Formandens årsberetning Selskabets bestyrelse. Vision og strategi. ved Birte Østergaard Formandens årsberetning 2017 ved Birte Østergaard Selskabets bestyrelse Birte Østergaard (formand) Hanne Konradsen (næstformand) Anette Lund (kasserer) Lone Hougaard (sekretær) Anne Brødsgaard Anne Sorknæs

Læs mere

Center for Sygeplejeforskning - Viborg

Center for Sygeplejeforskning - Viborg Center for Sygeplejeforskning - Viborg Center for Sygeplejeforskning - Viborg Oprettet pr. 1. april 2005 I et samarbejde mellem Sygehus Viborg (pr.1. jan. 07: Region Midt, Regionshospitalet Viborg, Skive,

Læs mere

Diplomuddannelse i beskæftigelse

Diplomuddannelse i beskæftigelse Diplomuddannelse i beskæftigelse Kompetencer inden for beskæftigelsesområdet Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedet er afhængigt af en velfungerende beskæftigelsesindsats. Med det enstrengede arbejdsmarkedssystem

Læs mere

Politikpapir om: Jordemoderuddannelsen, jordemødres efter og videreuddannelse og jordemødres forskning

Politikpapir om: Jordemoderuddannelsen, jordemødres efter og videreuddannelse og jordemødres forskning April 2010 Jordemoderforeningen Politikpapir om: Jordemoderuddannelsen, jordemødres efter og videreuddannelse og jordemødres forskning Indledning Jordemødre er uddannet til at varetage et selvstændigt

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Fredag 30. november 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Københavns Professionshøjskole, Campus

Læs mere

Høringssvar over udkast til lovforslag om bl.a. ophævelse af lov om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog

Høringssvar over udkast til lovforslag om bl.a. ophævelse af lov om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 1260 København K Att. Kirsten Lippert 27. august 2013 Høringssvar over udkast til lovforslag om bl.a. ophævelse af lov om uddannelsen

Læs mere

- katalog over valgmoduler i 2019

- katalog over valgmoduler i 2019 Administrationsbachelor - katalog over valgmoduler i 2019 september 2018 Københavns Professionshøjskole VIA University College (VIA UC) University College Lillebælt (UCL) Professionshøjskolen Absalon (PHA)

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

11. møde i forum for strategisk uddannelsessamarbejde om sygeplejerskeuddannelsen I Region Hovedstaden

11. møde i forum for strategisk uddannelsessamarbejde om sygeplejerskeuddannelsen I Region Hovedstaden Dato & tid 19.6 2013 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Kirsa Ahlebæk Pia Ramhøj, Bente Ourø Rørth, Anne Mette Jørgensen, Lisbet Madsen, Helle Stang Traasdahl, Anne Bondesen, Kirsten Nordenbæk

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø Referat fra Uddannelsesudvalgsmøde ved Jordemoderuddannelsen i Esbjerg T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN 57 98 000 55 46

Læs mere