Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen."

Transkript

1 di, u

2 Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt enkelte i udlandet, og af tilmeldingerne til årets generalforsamling kan vi se, at der er deltagere fra det meste af Jylland, fra Fyn og fra Sjælland. Vi tager den store deltagelse som udtryk for aktionærernes interesse for plantagens ve og vel. Vi håber at denrie interesse fortsat vil bestå i årene fremover, så vi fortsat kan fylde kroens store og lille sal. Ved vor sædvanlige årlige opgørelse over, hvor mange aktionærer der er, blev antallet opgjort til 496, og 17 aktier har i årets løb skiftet ejer. Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

3 På sidste års generalforsamling omtalte jeg den nye årsregnskabslov, der for vort vedkommende er trådt i kraft fra regnskabsåret 2002' begyndelse. Når for- og bagsiderne medregnes, blev det, vi tidligere benævnte som årsregnskabet, til en årsraport på 20 A5 sider. Det er mange sider at sætte sig ind i, men de kan ikke være færre, når aktionærerne skal have mulighed for at sætte sig ind i årsrapporten i den form, den foreligger fra revisionen. Men akulle nogen ikke have mod på at gennemgå hver enkelt side i årsrapporten, kan de ved at læse siderne 3 og 4 - Ledelsespåtegning og Revisionspåtegning - samt ikke mindst side 5 Ledelsesberetningen, der bl.a. fortæller om udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold ved udgangen af 2002, få et ganske godt billede af selskabets forhold. Ledelsesberetningen ligner i øvrigt i sin udformning meget årsberetningen i tidligere års regnskaber.og sammenligner vi oplysningerne i de to former for beretning ses, at vi i året 2002 har haft - i øvrigt meget naturligt - en tilbagegang i skovet træ på m 3 og et fald i flismængden på rm. Derudover optræder i 2002 en ny indtægtskilde, idet der er solgt kasser mos fra plantagen. Årets resultat blev som forventet på kr. Et beløb som bestyrelsen foreslår overført til næste år. Det skal her bemærkes, at bestyrelsen i sit regnskabsmøde har besluttet at indstille til den kommende bestyrelse, at den ved regnskabsafslutningen for året 2003 tager spørgsmålet om udbetaling af udbytte op til fornyet behandling med henblik på, at dette sker fra og med 2003 regnskabet.

4 Det er i orden at se bagud på det regnskab, der er aflagt. Måske er der noget i det, man kan lære af. Men i virkelighedens verden er det noget, der er forbi og ikke kan ændres. Men det kan i værste fald give anledning til kritik. Sjælnere til ros. Langt mere interessant er det at se fremefter og stille spørgsmålet: Hvordan vil det gå i de næste år. Svaret bliver en trcs-rsag. Måske et kvalifiseret gæt. Så lad os prøve at forestille os, hvordan det økonomisk vil gå for plantagen i de nærmeste år fremover. I 2003 genplantes den sidste trediedel af de orkanfældede arealer. Dermed er det begrænset, hvad der i årene fremover vil blive af plantningsarbejder og dermed af denne art udgifter. Træ til hugst er der praktisk taget ikke noget af i plantagen, efter at orkanen stormfældede træer, der var over m høje. Der kan være nogle træer, der står i vejen, er insekt- eller vindskadede eller på anden måde syge, som skal fældes, derudover vil der være noget udtyndingstræ, som omdannes til flis. Men penge af betydning er der ikke i hugsten. Skovfogedboligen og Det Gule Hus er i rimelig stand ikke mindst efter de arbejder, der er udført på Det Gule Hus i de senere år, og hvoraf en del af udgiften vender tilbage gennem huslejen. Derimod trænger taget på Bi-Mads' Hus'udbygning til forbedring. Efter aftale med Jagtselskabet skal de bære halvdelen af udgiften, men vor andel kan godt løbe op i en kr. Og når dertil kommer alle de øvrige faste og årligt tilbagevendende udgifter til ejendomsskat, forsikring, honorar til Hedeselskabet osv, er det let at se, at udgifterne vil overstige indtægterne. Heldigvis har vi, udover selve plantagedriften en for os betydelig indtægt, de kan bringe balance i regnskabet, nemlig jagtlejeindtægten.

5 Efter længere tids forhandling med "Jagtselskabet Hovborg Plantage", der har haft jagten i plantagen gennem godt 90 år, er det lykkes at indgå en ny jagtlejekontrakt. Denne gang for en 10-årig periode. Jagtlejen i skovområder, der giver mulighed for jagt på såvel rå- som kronvildt, er i de senere år steget kraftigt. Ikke fordi der er blevet flere jægere, nok mere på grund af restriktioner og færre udbud og lignende af den slags skovarealer. Med den gode opførsel under jagten, der tidligere er udvist, og som vi forventer fortsætter, kan vi kun være tilfredse med, at det blev Jagtselskabet som i den kommende 10-års periode skal drive jagt i Houborg Plantage. I den seneste årsperiode fra 1. februar 2002 til 31. januar 2003, er der skudt 5 stk. kronvildt 18 stk. råvildt 4 stk. ræve 1 stk. hare 3 stk. snepper i alt 31 stk. skudt på 1 pllrsch og 8 medlems- eller gæstejagter. Det er i alt 7 stk. vildt mere end året før. Man kan altid diskutere, hvor stor jagtlejen bør være. Skal der være rimelighed i det, bør den selvsagt mindst være på højde med tilsvarende,lokale leje-indtægter pr. ha. Vi er med Jagtselskabet blevet enigé'i- om, at jagtlejen for det første år efter den nye kontrakt, dvs. året fra 1. april marts 2005 bliver på kr. En stigning på ca " -/' kif. i forhold til i år. Derefter stiger lejen hvert år til den i 2007 bliver på kr. årligt, ca. svarende til 500 kr. pr. fo?, hvorefter lejen for den resterende tid pristalsreguleres. Derudover skal Jagtselskabet istandsætte og vedligeholde Bi-Mads' Hus på nærmere vilkår. Det er dyrt at være jæger. For vort vedkommende håber vi, at indtægten sammen med fortsat rettidig omhu i plantagedriften, kan give den nødvendige balance.

6 Heldigvis har vi endnu en indtægtskilde, der for de vanskelige år efter 2004 kan medvirke til at give selskabet det overskud, som er ønskværdig. Gennem de seneste 25 år har vi skabt os, hvad der kan kaldes en økonomisk velpolstret egenkapital, der er skabt for, at selskabet også i økonomisk vanskelige tider kan klare sine forpligtelser. Renten er imidlertid i øjeblikke historisk lav. Og det er ikke mulig for tiden at anbringe penge hverken i obligationer eller i banken til de renter, vi har været vante til. Det skyldes den recession, dvs. den tilbagegang i økonomisk aktivitet, som snart sagt alle lande slås med. Med den lave rente var det håbet, at hjulene igen kom på fuld omdrejning i erhverslivet. Desværre er det endnu ikke lykkedes Om de tanker, der er udtalt om de magre år fra 2004, kommer til at holde, kan ingen sige* Det er blot et kvalificeret gæt. Mange udefra kommende forhold, som ingen i dag har kendskab til, kan komme til at virke i såvel positiv som negativ retning. Men en ting er sikker. Vi står i dag bedre end mange andre skovbrug, som endnu lider under dels orkanen i 1999 og dels under de øjeblikkelige dårlige afsætningsforhold til de uhørt lave priser.

7 Dansk Skovforening, der varetager skovbrugets interesser, og som vi er medlem af, har som et af sine højt prioriterede mål en afskaffelse af ejendomsbeskatningen på skov. Hidtil har det politiske klima ikke muliggjort en sådan permanent fjernelse af ejendomsskatten, der for Houborg Plantages vedkommende i 2002 andrager kr. Men nu synes et politisk parti at komme Skovforeningen i møde. I følge Jyllands-Posten vil partiet stille forslag om, at skovejerne fritages for at betale ejendomsskat de næste fem år-hvis de lever op til en række krav. Forslaget begrundes med ønsket om, at det danske skovareal fordobles inden for en skovgeneration. Som økonomien er lige nu i skovbruget, er der ingen penge til at passe skoven. Derfor forslaget som skal sikre en fortsat skovrejsning og gøre skovbru^ get mere miljøvenlig Kravene, der stilles for at opnå den foreslåede 5 års skattefritagelse, er flere. Skovbruget skal stoppe med at bruge sprøjtegifte, sikres mere naturnær skovdrift, løvskov må ikke udskiftes med med nåleskov, og på sigt skal skovejerne forpligte sig til at udlægge 10% af det samlede skovareal til naturnær skovdrift. Samtidig med, at en sådan skattefritagelse indføres,inddrages nogle støtteordninger bl.a. til god og flersidig skovdrift, som. vi i enkelte tilfælder har benyttet os af. Forslaget, der planlægges udsendt til høring hos skovfolk og miljøorganisationer, er endnu så nyt, at Dansk Skovforening.- endnu ikke har taget stilling til forslaget. Også for os er forslaget så nyt, at det bliver den kommende bestyrelse, der efter nærlæsning af dette og især af kravene, der skal træffe afgørelsen. Vel er kr. mange penge, men om det kan være ulemperne værd, bliver det store spørgsmål.

8 Danmarks klimapolitik med bestræbelserne på at nedbringe CO2 forureningen ved at udnytte træ og anden biomasse til energi har været en god politik også for skovbruget. Det har bevirket, at trærester, udtyndingstræ og andre ikke anvendelige træeffekter efter omdannelse til flis fik en fornuftig anvendelse. Visse dele af industrien har ikke været af samme mening. Som argument er anført, at der ikke samtidig ville være træ nok til såvel industrien - fx til træemballage og spånplader - og til afbrænding på kraftværker. Dette argument duer ikke. Der er rigelig med træ. Og det gælder såvel herhjemme som i landene rundt omkring os. En ret ny analyse viser, at vi afbrænder ca m 3 træflis om året i Danmark. Og med den nuværende hugstintensitet er der mellem og m 3 træflis til rådighed hvert år i de danske skove. Og der kunne hugges endnu mere. Det er som nævnt træ som egner sig til brændselsformål men ikke til brug i industrien. Så industrien har ingen grund til bekymring. Og i vore nabolande bugner skovene af træ. Den totale tilvækst i Europa er ca. 700 millioner m 3 træ, og hugsten er kun 400 millioner m 3. Der er derfor enorme ressourcer af dette miljøvenlige råstof til rådighed - både til træprodukter og til energi. Industriens modvilje mod afbrænding har nok en anden årsag - en økonomisk. Men lad os tage et eksempel. I folketinget stillede et medlem følgende spørgsmål til miljøministeren: "Finde ministeren det rimeligt, st der gives statstilskud ti Herningsværkets opkøb af træ til forbrænding i bioanlæg^ get, således at det ikke er muligt for producenter at opkøbe gavntræet til produktionelt brug på rimelige konkurrencemæssige vilkår?". Det stod ikke i spørgsmålet, men det, sagen drejede sig om, var prisen på emballagetræ. Emballagetræ var ved årskiftet steget med ca kr. i forhold til efteråret 2002 men ligger trods dette stadig 5-10 % under de vejledende priser før stormfaldet Og det til trods for, at nettoprisindekset siden er steget med godt 7 procentpoint.

9 Ministeren vidste godt, hvor skoen trykkede og gjorde opmærksom på, at træindustriens årlige aftag af træ fra skovene var faldet med mere end m 3 fra 1987 til 1999, dvs. med en mængde, der svarer til mere end Herningsværkets forbrug. Han gav videre en neutral indsigt i skovbrugets forhold således: "Det aktuelt lave hugstniveau i de danske skove hænger sammen med generelt dårlige markedsvilkår for træ, og dette har også for skovbruget medført en katastrofalt dårlig økonomi. Stormfaldet i skovene i december 1999 gjorde ikke dette bedre, men medførte i en periode et tvangsudbud af træ til historisk lave priser, som midlertidigt afbødede noget af krisen for træindustrien. Dette er ovre. Træindustrien kan nu igen købe træ på samme vilkår som før stormfaldet, men har i en række tilfælde vanskeligt ved at honorere disse, da deres færdigvarepriser er i hård konkurrence. Og skovbruget kan iflg. de af privatskovbrugets organisationer fremlagte regnskabsoversigter og beregninger ikke producere træ billigere, end det nu udbydes. Alternativet for skovene i den aktuelle situationer ef.'.således ikke at udbyde træ til lavere priser, men at stoppe skovdriften helt eller delvist i en periode - hvilket en del skovejere allerede har besluttet'.' Bedre kan skovbrugets forhold ikke beskrives og industriens og spørgerens påstand ikke afvises.

10 Grønt er godt for øjnene, siger et gammelt ord. Og det er også godt for sindet, ikke mindst hos overarbejdede,stressede mennesker, siger en ny undersøgelse. Og hvor er der vel mere fredfyldt end netop i en skov, når motorsaven efter endt arbejde tier og vejstøjen midt inde i skoven ikke længere kan høres af mennesker bruger skoven til at slappe af i eller motionere i, hvad enten der sker i løb eller adstadig gang.det er altid positivt, hvorfor bestyrelsen også er indstillet på at tillade^at en stiforbindelse føres gennem en del af plantagens areal. Når østdanskeren taler om en tur i skoven, er det altid løvtræsskoven han tænker på, og hvoraf vi har ha i Danmark. Vi andre tænker mere på naletræsskoven, hvoraf der er ha. Men selvom ca. 11% af Danmarks areal er dækket af skov, er interessen for skovrejsning og de tilskud, der gives dertil, stadig stor. Også i Houborg Plantage finder mange lejlighed til at tage en tur i skoven. Nok mest forår og efterår. Men tal på hvor mange, har vi ikke. Og fra een af mine sidste traveture i en del af plantagen, har jeg konstateret, at træerne har det absolut rimelig godt, samt at nyplantningerne fra 2001 og 2002 klarer sig meget fint. Men-dét er ikke blot i Houborg Plantage, det står rimelig til. Det gør det stort set over hele Danmark. I hvert fald viser de seneste undersøgelser, at træerne i Danmark ikke har været i bedre stand i de 15 år undersøgelserne har stået på. Men tag selv en tur ud i plantagen. Det er stadig en oplevelse,

11 Formændede for Houborg Plantages bestyrelse forbliver normalt længe på posten. I plantagens 137 år har der således kun været 10 formænd for bestyrelsen, og den længst siddende var formand _ i 24_år.- Jeg har ingen ambitioner om at slå denne rekord! Da denne beretning bliver den sidste, jeg kommer til at aflægge for bestyrelsen, vil jeg - med dirigentens tilladelse - gerne have lov til at afslutte beretningen med nogle personlige ord. Da jeg for 23 år siden påtog mig formandsposten, efter i et år at have lært selskabet at kende indefra,havde jeg selsagt nogle forventninger. De er stort set blevet opfyldt. Der har været mange gode år men desværre også et par år, jeg gerne ville have undværet. En stor tak til alle de, der har været bestyrelsesmedlemmer samtidig med mig, til revisionen og til de forstlige medarbejdere, jeg har fået mangt et godt råd af. Jeg vil også gerne rette en tak til de, jeg gennem årene har ført forhandlinger med. Det har altid været fair forhandlinger, der aldrig gik ud på at snigløbe hinanden men derimod at skabe et resultat, som kunne være til gavn for begge parter. Også de mange øvrige - ingen nævnt, ingen glemt - jeg på den ene eller anden måde har været i kontakt med, skal der lyde en tak. Men sidst og ikke mindst vil jeg rette en tak til de aktionære, der ved de skriftlige valg har stemt på mig, eller hvor ingen modkandidat var, er gået ind for mig. Jeg ønsker det bedste for Houborg Plantage, for selskabet og for det aktionære i årene fremover. Tak.

12 Årsberetning Hovborg Plantage A/S 2002 Der i året skovet 788 m3.fastmasse. Der har været en afgang på 1580 m3. fastmasse. Forskellen i mængde stammer fra træ som var i beholdning ved årets start. Der solgtfølgendemængder, 804 m3 spånpladetræ, 2215 rm. flis. Ud over de normale produkter er der afsat kasser med mos, dette har indbragt plantagen kr. Juletræer og pyntegrønt: Der er ikke afsat juletræer eller pyntegrøn fra plantagen i afvigte år. Kulturer: Der er i 2002 plantet planter. De er fordelt på løvtræer, arterne er hovedsagelig bøg, ær, birk og lind. Af nåletræer er der plantet planter, her er arterne rødgran, skovfyr og lærk. En del af løvtræs-kulturerne er hegnet ind af hensyn til vildtet. Til dette er der anvendt 7200 m. hegn er der afsluttet 21,8 ha. i Hovborg plantage. Disse 21,8 ha. er plantet med 80 % robust løvtræ hovedsagelig eg og bøg med indblanding af bl.a lind og kirsebær. Der er ligeledes afsluttet indhegning på 8430 m. nogle af disse indhegninger stammer fra plantninger afsluttet i første etape. Næste etape vil blive afsluttet når tilplantningen er afsluttet her i foråret. Der har været foretaget kontrol af den først indberettede etape. Kontrollen bliver foretaget af Skovog Naturstyrelsens folk samt en landmåler. Der bliver udvalgt et antal kulturer, som så bliver arealopmålt og længden af et eventuelt hegn bliver også målt. Når arealopmålingen er foretaget bliver plantetallet og arter kontrolleret. Kulturerne har klaret vinteren nogenlunde. Den lange tørre periode i slutningen af vinteren har dog været hård ved specielt douglasgran. Den bratte overgang fra relativ mildt vejr til vinter har bevirket at planterne ikke er modnet ordentlig af. Dette ses som røde skud på douglasgraneme. Det far dog ikke den store betydning da planterne vil bryde fra knopper på selve stammen. Det vil dog give en tilvækstnedgang. En anden ting som også har påvirket kulturerne er vildtbid. De kulturer, der ikke er under hegn har mange steder skader forårsaget af hjortevildt. Også her har den lange vinter sikkert en del af skylden. Vildtet har haft problemer med at finde føde og har derfor forgrebet sig på planterne. En anden forklaring er at bestanden af hjortevildt er stigende. Vejret: Vejret i 2002 var præget aflange stabile perioder med tørt og godt vejr. Vinteren/foråret startede varmt og vådt, men blev afløst af en meget tør periode i marts, april og maj. Heldigvis kom der i juni og juli henholdsvis 3 og 2 gange den normale nedbør. Dette reddede vores nyplantede kulturer. I august og september startede det varme og relativt tørre vejr igen. I august lå gennemsnitstemperaturen 4,6 grader over normalen og i september 2 grader over normalen. I september kom der endvidere kun 25 % af den normale nedbør. Oktober startede varmt, men lige med et satte kulden ind og måneden nåede at blive 2,7 grader koldere end normalen. Det kolde vejr holdt sig året ud, og der faldt begrænset nedbør i de sidste måneder.

13 Insekter: Det meget tørre og varme vejr i foråret og ikke mindst i august og september har bevirket en eksplosiv opformering af typografer. Vi har hele efteråret og vinteren kunnet se specielt rødgran og sitkagran, der stadig er grønne i toppen, men som står og taber barken på den midterste del af stammen. Dette er et sikkert tegn på angreb af typografen. Træerne vil gå ud i løbet af foråret. Der er ikke meget at gøre for at modvirke et sådant angreb. Man kan forsøge at fjerne de angrebne træer, men ofte er der også træer man ikke får fjernet. Ogfradisse træer vil insekterne så spredes. Vores bedste håb er, at en stor del af de overvintrende insekter er gået til i vinterens løb. Der har også været angreb af den store brune snudebille. Den gnaver på de nyplantede nåletræer, gerne lige over jorden. For at undgå disse angreb sprøjter vi alle nåletræer mod angreb lige efter plantning. Dette har normalt en god virkning. Der kan dog opstå angreb oppe i selve planten. Disse angreb er dog sjældent nok til at tage livet af planten. For at sikre at planterne også kan modstå disse angreb i dette forår, vil vi sprøjte arealer med specielt douglasgran, som er plantet sidste forår. Træmarkedet: Siden det for nogle år siden blev forbudt at lave fælles prisaftaler, mellem de danske skovejere og træindustrien har markedet været meget svært at gennemskue. Generelt kan det dog siges, at langtømmer stadig ikke kan afsættet til en ordentlig pris. Til gengæld er priserne på korttømmer generelt ved at være på niveau med eller lidt over priserne før stormen. Markedet skifter dog utroligt hurtigt. Dette indebærer, at det kun er periodevis at visse produkter, kan afsættes til de høje priser. Pr. 1/7 lukkede Palsgård savværk for opskæring. De havde en kapacitet på ca m3. pr. år, så lukningen har vanskeliggjort afsætningen for især langtømmer. Endvidere er det med lukningen heller ikke længere muligt at afsætte HQL- træ, der ellers var et prismæssigt attraktivt produkt. Lukningen er bl. a. en konsekvens af de dårlige tider for byggebranchen kombineret med de høje danske lønninger. Det kan nu bedre betale sig at hente træet som halvfabrikata fra Østeuropa. Der dog fortsat god efterspørgsel på emballagetræ. Prisen er steget 10 kr./m3 i forhold til efteråret Cellulosetræ kan stadig afsættes og den pris, der var gældende sidste år, kan fortsat fastholdes. Spåntræ og træ til flisproduktion er der gode afsætningsmuligheder for. Her er problemet bare at prisen er lav. Priserne på flis steg medio 2002 så de nu ligger på niveau med priserne før stormen. Det betyder at prisen ligger på kr. pr. rm. afhængig af træart og træets tørnrumvægt generelt. Prisen er bl. a. steget, fordi Herningværket skulle være startet op til 1. oktober Værket blev imidlertid forsinket og opstarten var i det hele taget vanskeligere end manførsthavde forventet. P.t. er værket endnu ikke oppe på fuld kapacitet, hvilket har sat visse begrænsninger på afsætningen. Øvrige aktiviteter: I året har der været en udgift til plantagens traktorer på 2569 kr. dette skylder reparation og forsikring.

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at tale her i dag. Dansk økonomi er for alvor tilbage på vækstsporet. Det private forbrug

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej 5. marts 2016 Bestyrelsens beretning 2.1 Bestyrelsen, som den ser ud i dag Formand: Niels Bloch Musvågevej 52 Ikke på valg Kasserer: Kai Jensen Musvågevej

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14.

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Punkterne følger dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Finn Aagaard blev valgt med akklamation. Finn takkede for valget og meddelte, at generalforsamlingen

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Årsberetningen 2014. Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Så mødes vi atter til den årlige generalforsamling. Indledningsvis vil jeg gerne takke for den fine orientering, vi fik af direktionen

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

Beretning 2014. Produktion

Beretning 2014. Produktion Beretning 2014 Driften af vores vindmølle er stabil og tilfredsstillende. Den kører heldigvis uden de store problemer. Møllen får sin faste service 2 gange om året, et stort og et lille eftersyn, og får

Læs mere

Formandens beretning ved generalforsamlingen d. 29.10.2012. Der er sket rigtig mange ting siden sidste generalforsamling.

Formandens beretning ved generalforsamlingen d. 29.10.2012. Der er sket rigtig mange ting siden sidste generalforsamling. Formandens beretning ved generalforsamlingen d. 29.10.2012. Velkommen til vor 17. generalforsamling. Så skal jeg igen stå for formandsberetningen, som jeg også gjorde for 17 år siden, da vi startede med

Læs mere

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr

% - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr % - #.Jtøp/sémv j ^ /. /& // vr Antallet af aktionærer i Houborg Plantage udgjorde ved en optælling kort før generalforsamlingen i alt }60/, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser er

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Notat Ministersekretariatet J.nr. SNS- Ref. CLJ Miljøministerens besvarelse af spørgsmål DF, DG og DH fra Folketingets Miljø- og

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Andelsboligforeningen Tustrup

Andelsboligforeningen Tustrup Andelsboligforeningen Tustrup Katrinedalsvej 48, Tustrupvej 4 og 2 A-B, 2720 Vanløse Ordinær generalforsamling den 26. november 2014 kl. 17.00 Den 26. november 2014, kl. 17.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Seniorrådgiver Iben M. Thomsen, Skov & Landskab, Københavns Universitet

Seniorrådgiver Iben M. Thomsen, Skov & Landskab, Københavns Universitet Mulige årsager til problemer med thujahække Seniorrådgiver Iben M. Thomsen, Skov & Landskab, Københavns Universitet Flere kirkegårde i Jylland har i de sidste par år undret sig over, at deres thujahække

Læs mere

Rydning af skov i bondestenalderen

Rydning af skov i bondestenalderen Figur 1: Arkæologer klædt i stenaldertøj brænder et stykke skov. De vil finde ud af hvordan bønderne i stenalderen fik nye marker. Rydning af skov i bondestenalderen I bondestenalderen begyndte man at

Læs mere

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 I I / Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 En beretning kan opbygges på mange måder. Jeg har denne gang valgt at opbygge ungdomsafdelingens beretning for året 1981 kronologisk

Læs mere

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ].

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ]. 1 København, den 14. marts 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejner Kaa Strandvejen 237 8543 Hornslet Nævnet har modtaget klagen den 26. september 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal betale

Læs mere

Tilbagemeldinger fra kurset. Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012

Tilbagemeldinger fra kurset. Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012 Tilbagemeldinger fra kurset Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012 6 7 timer på et kursus lørdag er noget af en mundfuld, men tiden blev udnyttet på en fornuftig

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 253 Offentligt (02) J.nr. NST-4101-00609 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål W Vil ministeren redegøre for

Læs mere

Formands/bestyrelsesberetning ved Tif golfs afdelingsgeneralforsamling 14.01.2014

Formands/bestyrelsesberetning ved Tif golfs afdelingsgeneralforsamling 14.01.2014 Tikøb den 14.01.15 REFERAT af AFDELINGSGENERALFORSAMLING I TIKØB GOLF 14.01.15 1. a. Valg af dirigent: Per Svendsen blev valgt som dirigent. Oplyste at indkaldelsen havde været i Helsingør Dagblad med

Læs mere

TRÆARTSSAMMENSÆTNINGEN AF STATSSKOVENE af K.F. ANDERSEN Skovstyrelsen, Strandvejen 863, DK-2930 Klampenborg

TRÆARTSSAMMENSÆTNINGEN AF STATSSKOVENE af K.F. ANDERSEN Skovstyrelsen, Strandvejen 863, DK-2930 Klampenborg TRÆARTSSAMMENSÆTNINGEN AF STATSSKOVENE af K.F. ANDERSEN Skovstyrelsen, Strandvejen 863, DK-2930 Klampenborg Dansk skovbrug er intensivt i den forstand, at der i et par hundrede år er lagt store anstrengelser

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Ad 1: Valg af dirigent Per Bach valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidig. Ad 2: Bestyrelsens

Læs mere

Generalforsamlingen marts 2013. Indkaldelse. Side 2. Bestyrelsens beretning. Side 3-4. Indkommende forslag. Side 5-14. Referat.

Generalforsamlingen marts 2013. Indkaldelse. Side 2. Bestyrelsens beretning. Side 3-4. Indkommende forslag. Side 5-14. Referat. Generalforsamlingen marts 2013 Indkaldelse. Side 2 Bestyrelsens beretning. Side 3-4 Indkommende forslag. Side 5-14 Referat. Side 14-16 A/B Strandparken 1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Onsdag

Læs mere

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information:

Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt. Poul gav følgende information: Beslutningsreferat fra ekstraordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 8. juni 1993. Punkt 1 : Per Ludvigsen valgtes til dirigent Punkt 2 : Poul gav følgende information: * på et bestyrelsesmøde i

Læs mere

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem.

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Fyns Amts Avis Svendborg Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Vi har en rigtig god og velfungerende kommune, der på alle serviceområder tåler sammenligning

Læs mere

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme her i dag. Og lad mig gå lige til sagen og tale lidt om socialisme. Jeg kan huske,

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 Referat Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 1. a. Valg af dirigent: Henrik Kam blev valgt som dirigent. Oplyste at generalforsamlingen var rettidig indkaldt, dels ved annoncering i Nordsjælland

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2013 / 2014

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2013 / 2014 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2013 / 2014 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2013 og 2 i foråret 2014. Til vore møder er suppleanterne inviteret

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Det har igen - været et travlt år på skolen, denne gang ikke mindst pga. Byggeriet af børnehaven og faglokalerne. Men måske er det på sin plads

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Marts 2009 Hovedbestyrelsens beretning 2008/2009 1. Møder i Funktionærforeningen Vi har i Funktionærforeningens

Læs mere

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006.

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Formanden, Uffe Bech Andersen åbnede generalforsamlingen, og mindes de medlemmer der er afgået ved døden i årets løb. Derefter fulgtes dagsordenen.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C JUNI / JULI 2012 Afdelingsledere i DUS-Vodskov Lene Boll (99384534) & Lene Birk (99384532) DUS-Leder Lasse Andreasen Tlf. 99384523 Dus B Dus A Begonievej 2 9310 Vodskov Kirkevej 49 9310 Vodskov Tlf: 99384530

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Pressemeddelelse. Miljøøkonomisk vismandsrapport

Pressemeddelelse. Miljøøkonomisk vismandsrapport Pressemeddelelse Miljøøkonomisk vismandsrapport Materialet er klausuleret til onsdag den 26. februar 2014 kl. 12 Vismændenes oplæg til mødet i Det Miljøøkonomiske Råd den 26. februar indeholder fem kapitler:

Læs mere

Grundejerforeningen Bredekæret

Grundejerforeningen Bredekæret Grundejerforeningen Bredekæret Referat af Generalforsamling 10. april 2013 Regnskab 2012/2013 Budget 2013/2014 Bestyrelsen 2013/2014 Formand Kasserer Sekretær Peter Toft Jon Finsen Kim Brejndal Bredekæret

Læs mere

Biomasseoptimeret skovdyrkning

Biomasseoptimeret skovdyrkning Biomasseoptimeret skovdyrkning NordGen Forest Thematic Day Kulturkvalitet og øget træproduktion Skovrider Michael Gehlert Skovdyrkerne Vestjylland Skovbruget som energileverandør 360 o Klimakommissionen

Læs mere

Økologisk planteavl uden husdyrgødning Af Jesper Hansen

Økologisk planteavl uden husdyrgødning Af Jesper Hansen Økologisk planteavl uden husdyrgødning Af Jesper Hansen Anvendelse af ikke økologisk gødning på økologiske bedrifter er jævnligt oppe til debat. Næsten alle planteavlere benytter sig af muligheden for

Læs mere

Ølby Præstegårds- plantage

Ølby Præstegårds- plantage Ølby Præstegårds- plantage Attraktiv beliggenhed - tæt på Klosterheden og Limfjorden Salgsprospekt Skovdyrkerne Vestjylland april 2012 1. Introduktion Hermed udbydes Ølby Præstegårdsplantage med tilliggende

Læs mere

Webinar om: Effektiv vildtpleje på landbrugets vilkår

Webinar om: Effektiv vildtpleje på landbrugets vilkår VELKOMMEN TIL Webinar om: Effektiv vildtpleje på landbrugets vilkår Lisbeth Shooter Jan Nielsen Kristian Petersen Introduktion Lisbeth Shooter, chefkonsulent og i dag ordstyrer Jan Nielsen, planteavlskonsulent

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION Denne analyse, lavet i dec. 2006, viser, at ca. 30 % af de organiserede små og mellemstore virksomheder har for lille eller ingen pension eller formue, selvom

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er tiden atter inde til at kigge såvel tilbage på den forgangne sæson, som til at se fremad, mod de kommende sæsoner i biavlen Lave honningpriser

Læs mere

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDEGRUPPEN DANMARK www.wachtelhunden.dk 1 FORMANDENS KLUMME Jagtsæsonen er forbi, hundene er vel konditioneret og I har forhåbentlig alle haft mange gode oplevelser med

Læs mere

Vedtægter for Stubbesø Hjortelaug.

Vedtægter for Stubbesø Hjortelaug. Vedtægter for Stubbesø Hjortelaug. 1. Navn og hjemsted Laugets navn er Stubbesø Hjortelaug Laugets dækningsområde er øst for amtsvej 21 fra Ebeltoft til Feldballe-krydset, og nordgrænsen er hovedvej 15

Læs mere

Brøndby Cykel Motion Gør mænd til drenge

Brøndby Cykel Motion Gør mænd til drenge Brøndby Cykel Motion Gør mænd til drenge Redaktion: www.kaj.flindt@hotmail.dk Nyhedsbrev januar 2011 Udsendt den 30/12 2010 Klubmøder Mød op på Sydgården til hyggelig samvær uden cykel, vi skal fastlægge

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen.

Disse venlige ord faldt fra en af deltagerne i sidste års tur i plantagen. 'tfo^ /vø^mé? / t Antallet af aktionærer i Houborg Plantage er ved en opgørelse foretaget kort tid før generalforsamlingen opgjort til 496 mod 491 sidste år, og antallet af de i årets løb noterede aktieoverdragelser

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V.

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. 3. november 2004 Som bekendt er vor forening indtrådt som afd. 7 i FFT

Læs mere

Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet.

Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet. Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet. Ad 1: Valg af dirigent Christian Lauridsen valgt Ad 2: Valg af stemmetællere

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT

GENERALFORSAMLINGSREFERAT J. nr. 4948/20 GENERALFORSAMLINGSREFERAT Onsdag den 24. april 2013 kl. 18.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Porcelænshaven i CBS lokaler (PH407), Porcelænshaven 26, 2000 Frederiksberg.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015

Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i ejerforeningen Sauershøj den 22. april 2015 Dirigent: Malene Aarup-Kristensen Referent: Tonie Bunch Bertelsen Valg af dirigent Malene Aarup-Kristensen blev valgt.

Læs mere

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud.

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud. Af Henrik Krog Nielsen Forlaget X www.forlagetx.dk Aftendigt Aften efter aften ligner aften. Dag efter dag ligner dag. Genkendelighedens kraft ligger bag. Aften efter aften skærer fra. Dag efter dag lægger

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010.

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsen aflægger beretning 4. Kassereren

Læs mere

Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen

Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen Vallensbæk Strand den 29. juni 2013 Kollerupparkens Grundejerforening Referat af generalforsamling den 27. juni 2013 Egholmskolen Formanden, Morten Lind, bød velkommen. Der var mødt 25 stemmeberettigede.

Læs mere

Haslev Privatskole Generalforsamling 2014

Haslev Privatskole Generalforsamling 2014 Haslev Privatskole Generalforsamling 2014 Resultat sammenligning Resultat 2013 Budget 2013 Resultat 2012 t. kr. t. kr. Elevtal i alt 364 346 330 Elevtal SFO 5/9 164 156 132 Statstilskud 15.849.935 15.502

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR DAMPSKIBSSELSKABET NORDEN A/S

V E D T Æ G T E R FOR DAMPSKIBSSELSKABET NORDEN A/S Dampskibsselskabet "NORDEN" A/S V E D T Æ G T E R FOR DAMPSKIBSSELSKABET NORDEN A/S Selskabets navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er Dampskibsselskabet NORDEN A/S. Selskabet driver tillige virksomhed

Læs mere

ABF Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2009/2010. (5. regnskabsår)

ABF Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2009/2010. (5. regnskabsår) Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup Årsrapport for 2009/2010 (5. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2010 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

En mand et parti og hans annoncer

En mand et parti og hans annoncer En mand et parti og hans annoncer Anders Samuelsen formand for Liberal Alliance Når en dansk politiker annoncerer for et tocifret millionbeløb, så bliver det bemærket! Når en politiker kritiserer de andre

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret 29. februar 2012 Indhold Kære aktionær Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse

Læs mere

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe Jura for spejdere De relevante bestemmelser i folkeoplysningsloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven på almindeligt dansk, samt nogle gode råd særligt med fokus på tilskud efter folkeoplysningsloven.

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 10 Virksomhedsbeskrivelse Fur bryggeri er et mikrobryggeri, som blev stiftet i september 2004. Fur brygger specialøl. Da de kom inde på markedet var der 26

Læs mere

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen Herberger langs Hærvejen Steder at stoppe op Stilen er simpel på herberget Nørrelide i Jelling. Væggene står rå og nøgne, uden isolering eller pynt, og rummets 24 senge er simple køjesenge. Men man skal

Læs mere

Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge?

Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge? Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge? Dansk Byggeri uddannelsesudvalg sætter fokus på, hvorfor en del af medlemsvirksomhederne ikke har lærlinge. I den forbindelse er medlemsvirksomheder,

Læs mere

December December December

December December December 1. Udvikling på opkrævningsområdet. På landsplan er de samlede kommunale restancer steget siden 2006 med mere end 40 procent. Fra cirka 8,3 mia. kroner til 11,9 mia. kroner. Det er dog ikke alle 11,9 mia.

Læs mere

DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER. Jan Erhardt Jensen

DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER. Jan Erhardt Jensen 1 DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER af Jan Erhardt Jensen Når man taler om de personlige erfaringer, som det enkelte menneske er sig bevidst, må man være klar

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling?

Læs mere

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30.

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. [DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at komme og give mit besyv med på dansk aktionærforenings årsdag. Man

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde den 31. marts 2016

Referat fra Repræsentantskabsmøde den 31. marts 2016 Referat fra Repræsentantskabsmøde den 31. marts 2016 Til stede værende repræsentanter. Fra Himmerland afd. 19-20-23-40-52. Bohrparken, Pontoppidanstræde 1-62, Esbjergparken, Højlundsparken, Mjel, Rebildparken,

Læs mere

Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. Dansk Skovforening

Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. Dansk Skovforening Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Dansk Skovforening 1 Hvad er klima? Vejret, ved du altid, hvordan er. Bare se ud ad vinduet. Klimaet er, hvordan vejret opfører sig over længere tid, f.eks. over

Læs mere

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund.

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Jagt og prøver med stående hund kræver en passende bestand af fuglevildt. Der er ikke meget ved at gå over

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. B, C og D stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. B, C og D stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2012-13 MIU alm. del Bilag 28 Offentligt Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. B, C og D stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål B Af regeringens finanslovsforslag for 2013 fremgår

Læs mere