Aspire 4715Z/4315 Seriens. Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aspire 4715Z/4315 Seriens. Brugervejledning"

Transkript

1 Aspire 4715Z/4315 Seriens Brugervejledning

2 Copyright Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 4715Z/4315 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 08/2007 Der kan foretages ændringer i denne vejledning, uden at det bekendtgøres. Sådanne ændringer tilføjes i nye udgaver af vejledningen eller i supplerende dokumenter og publikationer. Producenten kan under ingen omstændigheder holdes ansvarlig for indholdet i sådanne reproduktioner og fraskriver sig udtrykkeligt ansvaret for sådanne reproduktioners garanti, handelsforhold og anvendelighed til bestemte formål. Skriv modelnummeret, serienummeret, købsdatoen og oplysninger om, hvor du købte udstyret, i felterne nedenfor. Serienummeret og modelnummeret er angivet på mærkatet på computeren. På al korrespondance vedrørende din enhed skal der medtages serienummer, modelnummer og købsoplysninger. Ingen del af denne publikation må reproduceres, gemmes i et databasesystem, transmitteres på nogen måde, hverken elektronisk, mekanisk, som fotokopi, på båndoptagelse eller på nogen anden måde, uden forudgående skriftlig tilladelse fra Acer Incorporated. Aspire 4715Z/4315 seriens notebook-pc Modelnummer: Serienummer: Købsdato: Købt hos: Acer og Acer-logoet er registrerede varemærker tilhørende Acer Incorporated. Alle andre varemærker og registrerede varemærker, der er nævnt heri, er kun brugt til identifikationsøjemål, og er de respektive firmaers ejendom.

3 Oplysninger for din sikkerhed og komfort Sikkerhedsinstruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt. Gem dette dokument for senere reference. Følg alle advarsler og instruktioner, der er mærket på produktet. Sluk for produktet, inden det rengøres. Tag ledningen ud af stikket inden rengøring af dette produkt. Brug ikke rengøringsvæske eller aerosol rengøringsmiddel. Brug en fugtig klud til rengøring. Vær FORSIGTIG med stik når forbindelsen til enheden afbrydes Overhold følgende retningslinjer når strømforsyningen til strømforsyningsenheden tilsluttes eller afbrydes: Installer strømforsyningsenheden, inden netledningens stik sættes i stikkontakten. Træk netledningen ud af stikkontakten inden strømforsyningsenheden fjernes fra computeren. Hvis systemet har flere strømkilder, skal systemets strømforsyning afbrydes ved at trække alle netledninger ud af alle strømforsyningerne. Udvis FORSIGTIGHED omkring tilgængelighed Du skal sikre dig, at den stikkontakt, du sætter netledningen i, er nemt tilgængelig og så tæt på udstyrets bruger som muligt. Når det er nødvendigt at afbryde strømmen til udstyret, skal du trække netledningen ud af stikkontakten. Udvis FORSIGTIGHED omkring plastikkort for PCMCIA- og Express-stik Din computer leveres med plastikkort i PCMCIA- og Express-stikkene. Plastikkort beskytter ubrugte stik mod støv, metalgenstande og andet. Gem plastikkortene, så de kan bruges igen, når der ikke er installeret PCMCIA- eller Express-kort i stikkene. ADVARSEL ved lytning Som beskyttelse af din hørelse skal du følge disse instruktioner. Forøg lydstyrken gradvis, indtil du kan høre klart og behageligt. Forøg ikke lydstyrken, når dine ører har vænnet sig til denne. Lyt ikke til musik ved høje lydstyrker i lange perioder. Forøg ikke lydstyrken for at fortrænge støjende omgivelser. Sænk lydstyrken, hvis du ikke kan høre personer, der taler i nærheden af dig. iii

4 iv Advarsler Produktet må ikke anvendes i nærheden af vand. Produktet må ikke placeres på en ustabil vogn, fod eller et ustabilt bord. Produktet kan falde ned, hvilket kan medføre alvorlig beskadigelse af produktet. Riller og åbninger til ventilation skal sikre pålidelig drift af produktet og beskytte det imod overophedning. Disse åbninger må ikke tilstoppes eller tildækkes. Du må aldrig spærre åbningerne ved at placere produktet på en seng, en sofa, et tæppe eller en lignende overflade. Produktet må aldrig placeres i nærheden af eller oven på en radiator eller et varmeapparat eller i en indbygget installation, medmindre der sikres korrekt ventilation. Undlad at skubbe genstande ind i produktet gennem åbninger i kabinettet, da de kan komme i berøring med strømførende områder eller kortslutte dele, som kan resultere i brand eller elektrisk stød. Pas på ikke at spilde væske på produktet. For at undgå beskadigelse af interne komponenter og forhindre lækage af batteriet, må produktet ikke placeres på en vibrerende overflade. Den må aldrig bruges under sportsbegivenheder, under konditionstræning eller i vibrerende omgivelser, der kan forårsage uventede kortslutninger eller beskadige rotor-enhederne, harddisken, det optiske drev og endda udgøre en risiko fra lithiumbatteriet. Brug af elektrisk strøm Produktet skal drives med den strømtype, der er angivet på mærkepladen. Hvis du er i tvivl om, hvilken strømtype der er til rådighed, skal du kontakte forhandleren eller det lokale el-selskab. Der må ikke være placeret tunge genstande på netledningen. Produktet må ikke placeres et sted, hvor personer kan træde på ledningen. Hvis der anvendes en forlængerledning til produktet, skal du kontrollere, at den samlede strømstyrke (ampere) for det udstyr, der er tilsluttet forlængerledningen, ikke overstiger den strømstyrke (ampere), der er angivet for forlængerledningen. Kontroller også, at den samlede kapacitet for alle produkter, der er tilsluttet stikkontakten, ikke overstiger sikringens kapacitet. Overbelast ikke en stikkontakt eller en stikdåse ved at tilslutte for mange enheder. Hele systemets belastning må ikke overstige 80 % af grenledningens klassificering. Hvis der bruges stikdåser, må belastningen ikke overstige 80 % af stikdåsens input-klassificering. Dette produkts AC-adapter er udstyret med et tre-benet stik med jord. Stikket passer kun til en stikkontakt med jord. Kontroller, at stikkontakten er korrekt jordet, inden du sætter AC-adapterens stik i stikkontakten. Sæt ikke stikket i en stikkontakt uden jord. Kontakt en elektriker for yderligere oplysninger. Advarsel! Stikkets jordben er en sikkerhedsfunktion. Hvis du bruger en stikkontakt uden korrekt jordforbindelse, kan det medføre elektrisk stød og/eller skade.

5 v Bemærk: Stikkets jordben giver også god beskyttelse mod uventet støj fra nærtstående elektriske enheder, der kunne skabe interferens for produktets ydelse. Brug kun den korrekte type ledning til strømforsyning (medfølger i tilbehørsboksen) til udstyret. Den skal være udtagelig. UL-listed/ CSA-certificeret, type SPT-2, mærket 7A 125V minimum, VDE-godkendt eller tilsvarende. Maksimal længde er 4,6 meter (15 fod). Service af produkt Du må ikke selv forsøge at foretage reparation af produktet, da du kan komme i berøring med farlige strømførende områder eller blive udsat for andre farlige situationer, hvis du åbner eller fjerner kabinettet. Al vedligeholdelse skal overlades til kvalificerede servicefolk. Træk stikket ud af kontakten og overlad vedligeholdelse til kvalificeret personale under følgende omstændigheder: Når netledningen eller stikket er beskadiget eller flosset. Hvis der er spildt væske ind i produktet. Hvis produktet har været udsat for regn eller vand. Hvis produktet har været tabt, eller tasken er blevet beskadiget. Hvis produktet udviser en klar ændring i ydeevne, som tyder på behov for service. Hvis produktet ikke fungerer normalt, når betjeningsinstruktionerne følges. Bemærk: Justér kun de indstillinger, som dækkes af betjeningsinstruktionerne, da forkert justering af andre indstillinger kan medføre beskadigelse og ofte vil kræve en omfattende reparation af kvalificerede teknikere for at bringe produktet i normal driftsstand. Retningslinjer for sikker brug af batteri Denne notebook bruger et lithium-ion batteri. Må ikke bruges i fugtige, våde eller korroderende omgivelser. Produktet må ikke lægges, opbevares eller gemmes på eller nær varmekilder, et sted med høje temperaturer, i stærkt direkte sollys, i en mikrobølgeovn eller en trykkoger, og det må ikke udsættes for temperaturer over 60 C (140 F). Hvis disse retningslinjer ikke overholdes, kan det forårsage, at batteriet lækker syre, bliver meget varmt, eksploderer eller antændes, samt afstedkommer personskade og/eller beskadigelse. Batteriet må ikke gennembores, åbnes eller skilles ad. Hvis batteriet lækker, og du kommer i kontakt med de lækkende væsker, skal du skylle grundigt med vand, og søge lægehjælp. Af sikkerhedsmæssige grunde, og for at forlænge batteriets levetid, kan batteriet ikke oplades ved temperaturer under 0 C (32 F) eller over 40 C (104 F).

6 vi Det nye batteri kan kun levere sin fulde præstation efter to til tre fuldstændige opladnings- og afladningscyklusser. Batteriet kan oplades og aflades hundredvis af gange, men det vil nedslides til sidst. Når driftstiden bliver mærkbart kortere end normalt, bør du købe et nyt batteri. Brug kun batterier, der er godkendt af Acer, og oplad kun dit batteri med opladere, der er godkendt af Acer og designet til denne enhed. Brug kun batteriet til dets tilsigtede formål. Brug aldrig en oplader eller et batteri, der er beskadiget. Batteriet må ikke kortsluttes. Man kan kortslutte et batteri ved et uheld med en metalgenstand som f. eks. en mønt, en clips eller en pen, der får direkte kontakt med batteriets positive (+) og negative (-) poler (de ligner metalstykker, der sidder på batteriet). Det kan ske når du f. eks. har et ekstra batteri med i lommen eller i tasken. Hvis batteriet kortsluttes, kan det beskadige batteriet eller den forbindende genstand. Batteriets kapacitet og levetid reduceres hvis batteriet efterlades i meget varme eller kolde steder, som f. eks. en tillukket bil om sommeren eller vinteren. Forsøg altid at holde batteriet indenfor en temperatur på mellem 15 C og 25 C (59 F og 77 F). En enhed med et varmt eller koldt batteri fungerer muligvis ikke midlertidigt, selv om batteriet er helt opladet. Batteriets funktion er særligt begrænset i temperaturer et godt stykke under frysepunktet. Bortkast ikke batterierne i ild, da de kan eksplodere. Batterierne kan også eksplodere hvis de beskadiges. Smid batterier ud i henhold til de lokale regler. Genbrug, hvor det er muligt. Bortkast ikke som affald fra husholdningen. Trådløse enheder kan være modtagelige overfor interferens fra batteriet, hvilket kan påvirke funktionen. Potentielle eksplosive miljøer Sluk for enheden i et potentielt eksplosivt miljø og følg al skiltning og alle anvisninger. Potentielt eksplosive miljøer inkluderer områder, hvor du normalt bliver bedt om at slukke for køretøjet. Gnister i disse områder kan afstedkomme en eksplosion eller brand, og resultere i kropsskade eller død. Sluk for notebooken nær benzintanke på servicestationer. Overhold begrænsningerne af brugen af radioudstyr i brændstofdepoter, lagerrum og forsendelsesområder, kemiske anlæg eller hvor der udføres sprængninger. Områder med potentielt eksplosivt miljø er ofte, men ikke altid, afmærkede. Disse områder inkluderer under bådsdæk, faciliteter for kemiske overførsler eller opbevaring, køretøjer der anvender flaskegas (som f.eks. propan eller butan) og områder, hvor luften indeholder kemikalier eller partikler som f. eks. korn, støv og metalstøv. Tænd ikke for notebooken når det er forbudt at bruge trådløse telefoner, eller når det kan forårsage interferens eller fare.

7 Udskiftning af batteri Notebook-pc serien bruger litiumbatterier. Udskift batteriet med samme type, som fulgte med dit produkt. Brug af en anden type batteri kan øge risikoen for brand eller eksplosion. vii Advarsel! Batterier kan eksplodere, hvis de ikke håndteres korrekt. De må ikke adskilles eller kastes ind i åben ild. Opbevar dem utilgængeligt for børn. Bortskaf brugte batterier i overensstemmelse med lokale regulativer. Sikkerhed omkring telefonledning Træk altid alle telefonlinjer ud af vægstikket, inden der udføres vedligeholdelse eller adskillelse af dette udstyr. Undgå at bruge en telefonlinje (andet end trådløs) under en elektrisk storm. Der kan være en lille risiko for elektrisk stød pga. lynnedslag. Advarsel! Undgå at bruge ikke-kompliante dele når du tilføjer eller ændrer komponenter, af sikkerhedsmæssige årsager. Kontakt din forhandler for købsmuligheder. Yderligere sikkerhedsoplysninger Din enhed og dets tilbehør kan indeholde små dele. Hold dem væk fra små børn. Anvendelsesmiljø Advarsel! Af sikkerhedsmæssige årsager skal der slukkes for alle trådløse og radiotransmitterende enheder, når din laptop bruges under følgende forhold. Disse enheder kan inkludere, men er ikke begrænset til: trådløs LAN (WLAN), Bluetooth og/eller 3G.

8 viii Husk at følge alle bestemmelser, der måtte være i kraft i et givet område, og sluk altid for din enhed, når dens brug er forbudt, eller når enheden kan forårsage forstyrrelse eller afstedkomme fare. Brug kun enheden i dens normale anvendelsespositioner. Denne enhed opfylder retningslinjerne omkrig udsættelse for RF-energi, når den anvendes normalt, og når enheden og dens antenne holdes i en afstand på mindst 1,5 cm (5/8 tommer) fra din krop (referer til figuren nedenfor). Den må ikke indeholde metal og enheden skal anbringes i den ovennævnte afstand fra din krop. For at kunne overføre datafiler og meddelelser succesfuldt, skal enheden have en god forbindelse til netværket. I visse tilfælde kan overførslen af datafiler og meddelelser forsinkes, indtil der er en god forbindelse tilgængelig. Kontroller, at anvisningerne for ovenstående afstand overholdes, indtil overførslen er udført. Visse dele af enheden er magnetiske. Metaldele kan blive tiltrukket til enheden og mennesker med høreapparatet må ikke holde enheden op til øret med høreapparatet. Anbring ikke kreditkort eller andre magnetiske lagermedier nær enheden, da data, der er gemt på dem, kan blive slettet. Medicinske apparater Funktionen af radiotransmitterende udstyr, inklusiv trådløse telefoner, kan forstyrre funktionen af medicinske apparater, der ikke er tilstrækkeligt beskyttede. Kontakt en læge eller producenten af det medicinske apparat for at fastslå, om apparatet er tilstrækkeligt beskyttet mod ekstern RF-energi, eller hvis du har spørgsmål. Sluk for enheden i faciliteter, der er associeret med sundhedsplejen, når der er opsat bestemmelser om at slukke for din type enhed. Hospitaler og faciliteter associeret med sundhedsplejen kan anvende udstyr, der kan være følsomt overfor eksterne RF-transmissioner. Pacemakere. Producenter af pacemakere anbefaler, at der opretholdes en afstand på mindst 15,3 cm (6 tommer) mellem trådløse enheder og en pacemaker for undgå potentiel forstyrrelse af pacemakeren. Disse anbefalinger samstemmer med den uafhængige undersøgelse af - og anbefalinger fra - Wireless Technology Research. Mennesker med pacemakere skal overholde følgende: Enheden skal altid holdes i en afstand på mindst 15,3 centimeter (6 tommer) fra pacemakeren. Enheden må ikke bæres, så den holdes tæt på din pacemaker, når enheden er tændt. Hvis du har mistanke om forstyrrelse af pacemakeren, skal du slukke for enheden og flytte den. Høreapparater. Visse digitale, trådløse enheder kan forstyrre funktionen af høreapparater. Hvis der opstår forstyrrelse, skal du kontakte din tjenesteudbyder.

9 Køretøjer RF-signaler kan virke forstyrrende på forkert installerede eller utilstrækkeligt beskyttede elektroniske system i motorkøretøjer, som f. eks. elektroniske brændstofindsprøjtningssystemer, elektroniske ABS-systemer, elektroniske hastighedskontrolsystemer og airbag-systemer. Kontakt producenten af køretøjet eller af det tilføjede ekstraudstyr, eller deres repræsentant, for yderligere oplysninger. Enheden bør kun undergå service - eller installeres i køretøjet - af en kvalificeret fagmand. Fejlagtig installation eller service kan være farlig og kan ugyldiggøre enhver garanti, der måtte være gældende for enheden. Kontroller regelmæssigt, at alt trådløst udstyr i dit køretøj er monteret og fungerer korrekt. Opbevar eller transporter ikke brændbare væsker, gasser eller eksplosive materialer i det samme rum som enheden, dens dele eller tilbehør. For køretøjer der er udstyret med en airbag skal man huske, at airbags oppustes med stor kraft. Anbring ikke genstande, inklusiv installeret eller bærbart, trådløst udstyr, i området over airbaggen, eller i området, hvor airbaggen oppustes. Hvis trådløst udstyr er installeret forkert i køretøjet, og airbaggen oppustes, kan det resultere i alvorlig skade. Det er forbudt at bruge enheden mens du flyver i et luftfartøj. Sluk for enheden inden du går ombord i luftfartøjet. Brugen af trådløse teleenheder i et luftfartøj kan være farligt, da det kan påvirke funktionen af luftfartøjet, afbryde det trådløse telefonnetværk, samt det kan være ulovligt. Potentielle eksplosive miljøer Sluk for enheden, når du befinder dig i et potentielt eksplosivt miljø og følg al skiltning og alle anvisninger. Potentielt eksplosive miljøer inkluderer områder, hvor du normalt bliver bedt om at slukke for køretøjet. Gnister i disse områder kan afstedkomme en eksplosion eller brand, og resultere i kropsskade eller død. Sluk for enheden på benzin- eller servicestationer, som f. eks. nær benzintanke. Overhold begrænsningerne af brugen af radioudstyr i brændstofdepoter, lagerrum og forsendelsesområder, kemiske anlæg eller hvor der udføres sprængninger. Områder med potentielt eksplosivt miljø er ofte, men ikke altid, tydeligt afmærkede. Disse områder inkluderer under bådsdæk, faciliteter for kemiske overførsler eller opbevaring, køretøjer der anvender flaskegas (som f.eks. propan eller butan) og områder, hvor luften indeholder kemikalier eller partikler som f. eks. korn, støv og metalstøv. Nødopkald Advarsel! Du kan ikke foretage nødopkald med denne enhed. Du skal foretage et nødopkald med en mobiltelefon eller et andet telefonsystem. ix

10 x Vejledninger for bortskaffelse Dette elektroniske udstyr må ikke smides ud med almindeligt affald når det bortkastes. Genbrug venligst for at mindske forureningen og sikre den højeste beskyttelse af det globale miljø. For yderligere oplysninger om regulativer omkring affald af elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE), besøg Rådgivning omkring kviksølv For projektorer eller elektroniske produkter, der indeholder en LCD/CRT skærm eller display: Lyskilde(r) inde i produktet indeholder kviksølv og skal genbruges eller bortkastes i overensstemmelse med myndighedernes krav. For yderligere oplysninger, kontakt Electronic Industries Alliance på For specifikke oplysninger om bortkastning af lyskilder, se

11 xi ENERGY STAR er et program fra regeringen (offentligt/privat partnerskab), der giver mennesker midlerne til at beskytte miljøet på en omkostningseffektiv måde, uden at ofre kvalitet eller produktfunktioner. Produkter, der opnår klassificeringen ENERGY STAR, forhindrer udslip af drivhusgasser ved at opfylde de strenge retningslinjer omkring energieffektivitet fra US Environmental Protection Agency (EPA) og US Department of Energy (DOE). I et gennemsnitshjem forbruges 75 % af den elektriske strøm, der bruges til hjemmets elektronik, mens produkterne er slukkede. Elektroniske produkter i hjemmet, der kvalificerer for ENERGY STAR, bruger op til 50 % mindre energi end almindeligt udstyr. Se og for yderligere oplysninger. Som ENERGY STAR-partner har Acer Inc. afgjort, at dette produkt overholder ENERGY STAR-retningslinjerne for energieffektivitet. Bemærk: Ovenstående erklæring gælder kun for Acer notebooks med mærkaten ENERGY STAR, som findes nederst til højre på håndstøtten. Produktet er aktiveret til strømstyring fra fabrikkens side: Aktiverer skærmens pausetilstand efter 15 minutter uden brugeraktivitet. Aktiverer computerens pausetilstand efter 30 minutter uden brugeraktivitet. Aktiverer computeren fra pausetilstand ved at trykke på afbryderknappen. Der kan udføres flere strømstyringsindstillinger fra Acer epower Management*. Bemærk: * Modeller med Windows Vista Starter Edition understøtter kun Acer erecovery Management. Tryk og hold Fn ned, og tryk derefter på F3 for at åbne Strømstyring

12 xii Tips og oplysninger for komfortabel brug Computerbrugere kan lide af overanstrengelse af øjet og hovedpiner efter vedvarende brug. Brugere er udsat for risiko for fysiske skader efter mange arbejdstimer foran computeren. Lange arbejdsperioder, dårlig stilling, dårlige arbejdsvaner, utilstrækkelige arbejdsforhold, personlig helse og andre faktorer øger alle risikoen for fysiske skader. Forkert brug af computeren kan føre til karpaltunnelsyndrom, seneskedehindebetændelse, tenosynovitis eller andre muskel/skelet-sygdomme. De følgende symptomer kan opstå i hænder, håndled, arme, skuldre, nakke eller ryg: følelsesløshed, eller en brændende eller spændende fornemmelse smerter eller ømhed smerter, hævelse eller banken stivhed eller spænding kulde eller svaghed Hvis du lider af disse symptomer eller andre repeterende eller vedvarende ubehag og/eller smerter, relateret til brug af computeren, skal du straks kontakte en læge samt kontakte din virksomheds afdeling for sundhed og sikkerhed. Det følgende afsnit giver tips om mere komfortabel brug af computeren. Find din komfortzone Find din komfortzone ved at justere skærmens synsvinkel, brug en fodstøtte eller hæv sædet for at opnå den maksimale komfort. Iagttag de følgende tips: undgå at forblive i den samme position i for lang tid undgå at side ludende og/eller at læne bagud rejs dig op og gå rundt regelmæssigt for at fjerne spændinger i benmuskulaturen. tag korte pauser for at afslappe nakke og skuldre undgå at spænde dine muskler eller trække med skuldrene installer den eksterne skærm, tastatur og mus på korrekt vis, indenfor komfortabel rækkevidde hvis du ser på skærmen mere end på dokumenter, skal du placere skærmen midt på dit skrivebord, for at mindske nakkespændinger Pas godt på synet Følgende kan alle overanstrenge dine øjne: hvis du bruger øjnene i mange timer, bruger forkerte briller eller kontaktlinser, hvis lyset er for skarpt, skærmen ikke er indstillet korrekt/fokuseret, der bruges meget lille skrifttype og et skærmbillede med lav kontrast. Det følgende afsnit giver dig nogle forslag til, hvordan du kan mindske overanstrengelse af øjet.

13 xiii Øjne Hvil øjnene regelmæssigt. Hvil øjnene regelmæssigt ved at se væk fra skærmen og fokusere på et fjernliggende punkt. Blink regelmæssigt med øjnene for at undgå, at øjnene tørrer ud. Skærm Hold skærmen ren. Hold hovedet i et højere niveau end skærmens øverste kant, således at dine øjne ser nedad når du kigger på skærmens midte. Juster skærmens lysstyrke og/eller kontrast til et komfortabelt niveau, for at forbedre læsbarheden af tekst og billedernes klarhed. Eliminer blændende lysskær og refleksioner ved at: anbringe skærmen således, at siderne (kanterne) vender mod vinduet eller anden lyskilde nedtone lyset i værelset ved at bruge gardiner, forhæng eller rullegardiner bruge en arbejdslampe ændre på skærmens synsvinkel bruge et genskærs-reducerende filter bruge en solskærm for skærmen, som f. eks. et stykke pap, der sidder ud fra skærmens øverste, forreste kant Undgå at justere skærmen til en synsvinkel, der gør det vanskeligt at se skærmbilledet. Undgå at se direkte på stærke lyskilder, som f. eks. åbne vinduer, i længere tid ad gangen. Sådan udvikler du gode arbejdsvaner Du kan gøre brugen af computeren mere afslappende og produktiv ved at udvikle følgende arbejdsvaner: Tag korte pauser, regelmæssigt og ofte. Udfør nogle strækøvelser. Træk vejret i frisk luft, så ofte som muligt. Motioner regelmæssigt og vedligehold en sund krop. Advarsel! Vi anbefaler ikke at bruge computeren på en sofa eller en seng. Hvis det er uundgåeligt, bør du kun arbejde i korte perioder, tage pauser regelmæssigt og lave nogle strækøvelser. Bemærk: Du kan finde flere oplysninger i "Bestemmelser og sikkerhedsbemærkninger" på side 77 i AcerSystem User's Guide.

14 xiv Generelle oplysninger Tak, fordi du har valgt en Acer notebook som din mobile computer. Vejledninger Vi har udarbejdet et sæt vejledninger til at hjælpe dig med at anvende din Acer notebook. Først og fremmest bogen Sådan kommer du i gang..., som hjælper dig med opsætning af computeren. Den trykte Brugervejledning beskriver de grundlæggende egenskaber og funktioner ved din nye computer. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan computeren kan hjælpe dig til at blive mere produktiv, i AcerSystem User s Guide. Denne vejledning indeholder detaljerede oplysninger om emner som systemprogrammer, datagendannelse, udvidelsesmuligheder og fejlfinding. Den indeholder desuden garantioplysninger samt generelle bestemmelser og sikkerhedsbemærkninger til notebook-computeren. Den er tilgængelig i PDF-format (Portable Document Format) og er forudinstalleret på notebook-pc. Følg disse trin for at få adgang til den: 1 Klik på Start, Alle programmer, AcerSystem. 2 Klik på AcerSystem User s Guide. Bemærk: For at få vist filen skal du have Adobe Reader installeret. Hvis Adobe Reader ikke er installeret på din computer, kører installationsprogrammet til Adobe Reader automatisk, når du klikker på AcerSystem User s Guide. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte installationen. Yderligere oplysninger om, hvordan du bruger Adobe Reader, finder du i menuen Hjælp og Support.

15 Grundlæggende vedligeholdelse og tip til brug af computeren xv Tænde og slukke for computeren Når du vil tænde computeren, skal du trykke på og derefter slippe afbryderknappen under LCD-skærmen ved siden af lynstartknapperne. Placeringen af afbryderknappen på computeren er vist under "Set ovenfra" på side 15. Du kan slukke for computeren på følgende måder: Ved hjælp af kommandoen Luk computeren i Windows Klik på Start og derefter på Sluk. Med afbryderknappen Du kan også sætte computeren i pausetilstand ved at trykke på hurtigtasten for pausetilstand, <Fn> + <F4>. Bemærk: Hvis du ikke kan slukke normalt for computeren, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede i mindst fire sekunder. Hvis du slukker for computeren og vil tænde den igen, bør du mindst vente to sekunder, før du tænder den. Vedligeholdelse af computeren Computeren tjener dig godt, hvis du passer på den. Udsæt ikke computeren for direkte sollys. Anbring den ikke i nærheden af varmekilder som f.eks. en radiator. Udsæt ikke computeren for temperaturer under 0 ºC (32 ºF) eller over 50 ºC (122 ºF). Anbring ikke computeren i nærheden af magnetiske felter. Udsæt ikke computeren for regn eller fugt. Spild ikke vand eller andre væsker ud over computeren. Udsæt ikke computeren for voldsomme slag og rystelser. Udsæt ikke computeren for støv og snavs. Anbring aldrig genstande oven på computeren. Undgå at smække skærmlåget i, når du lukker det. Anbring aldrig computeren på ujævnt underlag.

16 xvi Vedligeholdelse af netadapteren Følg disse retningslinjer for at passe på netadapteren: Slut ikke adapteren til andet udstyr. Træd ikke på netledningen, og anbring ikke tunge genstande oven på den. Sørg for at anbringe netledningen og andre kabler på steder, hvor der ikke færdes personer. Når du tager netledningen ud, skal du trække i stikket, ikke i ledningen. Hvis du bruger en forlængerledning, må den samlede strømstyrke for alle produkter, som tilsluttes ledningen, ikke overstige ledningens kapacitet. Desuden må den samlede strømstyrke for alle produkter, som tilsluttes stikkontakten, ikke overstige sikringens brudgrænse. Vedligeholdelse af batteriet Følg disse retningslinjer for at passe på batteriet: Brug kun batterier af samme type ved udskiftning. Sluk for computeren, før du fjerner eller udskifter batterier. Du må ikke pille ved batterierne. Opbevar dem utilgængeligt for børn. Bortskaf brugte batterier i henhold til lokale regulativer. Indlever om muligt batterierne til genanvendelse. Rengøring og service Følg denne fremgangsmåde ved rengøring af computeren: 1 Sluk computeren, og fjern batteriet. 2 Tag netadapteren ud af computeren. 3 Brug en blød klud, som er fugtet med vand. Hvis én af følgende situationer opstår: hvis du har tabt computeren, eller kabinettet er beskadiget; hvis computeren ikke fungerer, som den skal. Se under "Ofte stillede spørgsmål" på side 39.

17 Oplysninger for din sikkerhed og komfort iii Sikkerhedsinstruktioner iii Yderligere sikkerhedsoplysninger vii Anvendelsesmiljø vii Medicinske apparater viii Køretøjer ix Potentielle eksplosive miljøer ix Nødopkald ix Vejledninger for bortskaffelse x Tips og oplysninger for komfortabel brug xii Generelle oplysninger xiv Vejledninger xiv Grundlæggende vedligeholdelse og tip til brug af computeren xv Tænde og slukke for computeren xv Vedligeholdelse af computeren xv Vedligeholdelse af netadapteren xvi Vedligeholdelse af batteriet xvi Rengøring og service xvi Acer Empowering Technology 1 Adgangskode til Empowering Technology 1 Acer enet Management 2 Acer epower Management 4 Acer epresentation Management 7 Acer edatasecurity Management (udvalgte modeller) 8 Acer elock Management 9 Acer erecovery Management 11 Acer esettings Management 13 Windows Mobility Center 14 En præsentation af din Acer notebook 15 Set ovenfra 15 Set forfra - lukket 17 Set fra venstre 17 Set fra højre 18 Set bagfra 18 Set fra bunden 19 Specifikationer 20 Indikatorer 24 Lynstartknapper 25 Pegefelt 26 Introduktion til pegefelt 26 Brug af tastaturet 28 Låsetaster og det integrerede numeriske tastatur 28 Windows-taster 29 Hurtigtaster 30 Speciel tast 32 Indhold

18 Sådan skubber du skuffen i det optiske drev ud (CD eller DVD) 33 Sådan bruges en computersikkerhedslås 34 Lyd 35 Justering af lydstyrken 35 Brug af hjælpeværktøjer 36 Acer GridVista (toskærm-kompatibelt) 36 Launch Manager 37 Ofte stillede spørgsmål 39 Anmodning om service 42 International Travelers Warranty (ITW) 42 Inden du ringer 42 Batteripakke 43 Batteripakke - karakteristika 43 Maksimering af batteriets levetid 43 Installering og fjernelse af batteripakke 44 Opladning af batteri 45 Kontrol af batteriniveauet 45 Optimering af batteriets levetid 45 Advarsel om at batteriniveauet er lavt 46 Acer Arcade (udvalgte modeller) 47 Find og afspil indhold 48 Settings (Indstillinger) 48 Kontrolknapper 49 Navigationsstyring 49 Afspilningsstyring 49 Virtuelt tastatur 50 Baggrunds-tilstand 50 Cinema (Biografen) 51 Indstillinger 52 Album 52 Redigering af billeder 53 Indstillinger for diasshows 53 Video 53 Afspilning af en videofil 53 Snapshot 53 Redigering af video 54 Music (Musik) 54 Lav DVD'er 54 Oprettelse af CD'er/DVD'er 55 Acer Arcade Deluxe (udvalgte modeller) 56 Fjernstyring (udvalgte modeller) 57 Fjernbetjeningens funktioner 58 Sådan starter du Acer Arcade Deluxe 59 VideoMagician 59 DV Wizard 59

19 DVDivine 59 Tag din notebook-pc med dig 60 Fjern tilslutninger 60 Flyt computeren 60 Klargøring af computeren 60 Hvad du skal have med til møder 61 Tag computeren med hjem 61 Klargøring af computeren 61 Hvad du skal have med 61 Særlige forhold 62 Oprettelse af et hjemmekontor 62 Rejs med computeren 62 Klargøring af computeren 62 Hvad du skal have med 62 Særlige forhold 63 Tag computeren med 63 Klargøring af computeren 63 Hvad du skal have med 63 Særlige forhold 63 Sikring af computeren 64 Sådan bruges en computersikkerhedslås 64 Brug af adgangskoder 64 Angivelse af adgangskoder 65 Angivelse af en adgangskode 65 Udvide med ekstraudstyr 66 Tilslutningsmuligheder 66 Modem til fax og data 66 Indbygget netværksfunktion 67 Universal Serial Bus (USB) 67 ExpressCard 68 Installation af hukommelsesmoduler 69 BIOS programmet 70 Startrækkefølge 70 Aktivere disk-til-disk-gendannelse 70 Adgangskode 70 Brug af software 71 Afspilning af DVD-film 71 Strømstyring 72 Acer erecovery Management 73 Opret sikkerhedskopi 73 Brænd en sikkerhedskopi på en disk 74 Gendannelse og genoprettelse 74 Fejlfinding på computeren 75 Fejlfinding 75 Fejlmeddelelser 75 Bestemmelser og sikkerhedsbemærkninger 77 FCC bemærkning 77

20 Bemærkninger om modem 78 Sikkerhedserklæring for laserudstyr 78 Erklæring om LCD-pixel 79 Erklæring om Macrovision copyright-beskyttelse 79 Bemærkning om regulering af radioenhed 79 Generelt 80 Den Europæiske Union (EU) 80 FCC RF-sikkerhedskravet 81 Canada - Lavstrømslicens-undtaget radiokommunikationsenheder (RSS-210) 82 LCD panel ergonomic specifications 83 Federal Communications Comission Declaration of Conformity 84 Indeks 86

21 1 Acer Empowering Technology Bemærk: Modeller med Windows Vista Starter Edition understøtter kun Acer erecovery Management. Acers Empowering Technology-værktøjslinje gør det nemt at nå de mest brugte funktioner og at holde styr på dit nye Acer -system. Det vises som standard i den øverste halvdel af din skærm, og giver adgang til følgende funktioner: Bemærk: Alt følgende indhold er kun ment til at bruges som en generel reference. Faktiske produktspecifikationer kan variere. Acer enet Management kan tilsluttes områdebaserede netværk, effektivt og intelligent. Acer epower Management forlænger batteristrømmen vha. flersidede brugerprofiler. Acer epresentation Management kan tilsluttes en projektor og justerer let displayets indstillinger. Acer edatasecurity Management beskytter data med adgangskoder og avancerede krypteringalgoritmer. (udvalgte modeller) Acer elock Management begrænser adgangen til eksterne lagermedier. Acer erecovery Management sikkerhedskopierer/gendanner data fleksibelt, pålideligt og fuldstændigt. Acer esettings Management har adgang til systemoplysninger og justerer nemt indstillingerne. Empowering Technology Højreklik på værktøjslinjen Empowering Technology og vælg derefter Hjælp eller funktionen til Selvstudium for flere oplysninger. Adgangskode til Empowering Technology Du skal initialisere adgangskoden til Empowering Technology, inden du kan bruge Acer elock Management og Acer erecovery Management. Det gør du ved at højreklikke på værktøjslinjen Empowering Technology og vælge "Password Setup" (Opsæt adgangskode). Hvis du ikke initialiserer adgangskoden til Empowering Technology, bliver du bedt om at initialisere den, når du kører Acer elock Management eller Acer erecovery Management den første gang.

22 2 Bemærk: Hvis du mister adgangskoden til Empowering Technology, kan koden ikke nulstilles, undtagen ved at formatere dit system. Husk din adgangskode eller skriv den ned. Empowering Technology Acer enet Management Acer enet Management hjælper dig med at oprette forbindelse til både almindelige (m. ledning), såvel som trådløse, netværk, flere forskellige steder, hurtigt og nemt. Du kan åbne værktøjet ved at klikke på ikonen "Acer enet Management" på din notebook eller fra menuen Start. Du kan også indstille Acer enet Management til at starte automatisk når du starter din computer. Acer enet Management finder automatisk de bedste indstillinger for det nye område, samtidig med at du har friheden til at justere indstillingerne efter dine behov.

23 3 Acer enet Management kan gemme netværksindstillingerne til et område i en profil og anvende den korrekte profil når du rejser fra et område til et andet. De gemte indstillinger omfatter netværksforbindelsens indstillinger (IP- og DNS-indstillinger, detaljer for trådløs AP osv.), såvel som indstillingerne for standardprinteren. Af sikkerhedshensyn gemmer Acer enet Management ikke brugernavne og adgangskoder. Empowering Technology

24 4 Acer epower Management Acer epower Management har et brugerinterface, der gør det nemt af konfigurere dine strømstyringsindstillinger. Du får adgang til dette værktøj ved at vælge "Acer epower Management" fra Empowering Technologyværktøjslinjen, eller ved at køre programmet fra Acer Empowering Technologyprogramgruppen i menuen Start, eller ved at højreklikke Windows strømikon i systembakken og vælge "Acer epower Management". Empowering Technology Sådan bruges strømplaner Acer epower Management har tre forudkonfigurerede strømplaner: Balanced (Balanceret), High performance (Bedste ydeevne) og Power saver (Spar batteri). Du kan også oprette brugerdefinerede strømplaner. Du kan oprette, skifte mellem, redigere, slette og gendanne strømplaner, som beskrevet nedenfor. Du kan vise og justere indstillingerne for tilstandene On Battery (Med strøm fra batteri) eller Plugged In (Med ekstern strømforsyning), ved at klikke på den tilsvarende fane. Du kan åbne Windows Strømstyring ved at klikke på "More Power Options" (Flere indstillinger for strømstyring). Bemærk: Du kan ikke slette de foruddefinerede strømplaner. Sådan oprettes en ny strømplan: Du kan gemme og hurtigt skifte til en brugerdefineret indstilling for strømmen ved at oprette brugerdefinerede strømplaner. 1 Klik på ikonet Opret strømplan. 2 Indtast et navn for din nye strømplan. 3 Vælg en foruddefineret strømplan som udgangspunkt for den brugerdefinerede plan. 4 Om nødvendigt kan du ændre computerens indstillinger for visning og pause. 5 Klik på "OK" for at gemme den nye strømplan. Sådan skifter du mellem strømplaner: 1 Vælg den strømplan, du ønsker at skifte til, fra rullemenuen. 2 Klik på "Apply" (Anvend).

25 5 Sådan redigerer du en strømplan: Når du redigerer en strømplan, kan du også redigere systemindstillinger såsom LCD brightness (LCD-lysstyrken) og CPU speed (CPU-hastigheden). Du kan også tænde/slukke for systemkomponenter for at mindske batteriets strømforbrug. 1 Skift til den strømplan, du ønsker at redigere 2 Justér indstillingerne efter dine behov. 3 Klik på "Apply" (Anvend) for at gemme dine nye indstillinger. Sådan sletter du en strømplan: Du kan ikke slette den strømplan, du bruger. Hvis du ønsker at slette den strømplan, du bruger, skal du først skifte til en anden. 1 Vælg den strømplan, du ønsker at slette, fra rullemenuen. 2 Klik på ikonet Slet strømplan. Empowering Technology

26 6 Batteristatus Du kan referere til panelet i den øverste halvdel af vinduet, hvis du vil anslå batteriets levetid i realtid, baseret på nuværende brug. Klik på for at se en skønsmæssig vurdering af, hvor meget batteristrøm der er tilbage i tilstandene pause og dvale. Empowering Technology

27 7 Acer epresentation Management Acer epresentation Management giver dig mulighed for at projektere din computers display til en ekstern enhed eller en projektor med en genvejstast: <Fn> + <F5>. Hvis auto-detekt hardware er implementeret i systemet, og det understøttes af det eksterne display, slukkes displayet på dit system automatisk, når der tilsluttes et eksternt display. Start Acer epresentation Management og vælg en passende display-indstilling for projektorer og eksterne enheder, der ikke auto-detekteres. Empowering Technology Bemærk: Hvis den gendannede opløsning ikke er korrekt efter du har fjernet en projektor, eller du skal bruge en ekstern opløsning der ikke er understøttet af Acer epresentation Management, kan du tilpasse displayets indstilling med Egenskaber for Skærm eller værktøjet fra grafikkortets forhandler.

28 8 Acer edatasecurity Management (udvalgte modeller) Acer edatasecurity Management er et krypteringværktøj, der beskytter dine filer således, at uautoriserede personer ikke får adgang til dem. Det er integreret med Windows Stifinder som en shell-udvidelse, der gør det hurtigt og nemt at kryptere/dekryptere, og som også understøtter øjeblikkelig kryptering af filer for Lotus Notes og Microsoft Outlook. Empowering Technology Acer edatasecurity Management opsætnings-guide beder dig om administratoradgangskoden og den fil-specifikke standard adgangskode. Den fil-specifikke adgangskode bruges når du vil kryptere filer som standard eller du kan vælge at indtaste din egen fil-specifikke adgangskode, når du krypterer en fil. Bemærk: Den adgangskode, som bruges til at kryptere en fil, er den samme unikke kode, som systemet skal bruge til at dekryptere filen. Hvis du mister adgangskoden kan du kun dekryptere filen med administratoradgangskoden. Hvis du mister begge adgangskoder, kan du ikke længere dekryptere din krypterede fil! Beskyt alle dine relaterede adgangskoder!

29 9 Acer elock Management Empowering Technology Acer elock Management er et sikkerhedsværktøj, der gør det muligt at låse dine flytbare data, optiske og floppy drev, for at sikre at dine data ikke stjæles mens din notebook er uden opsyn. Removable Storage Devices (Flytbare lagerenheder) omfatter USB diskdrev, USB-penne, USB flashdrev, USB mp3-drev, USB hukommelseskortlæser, IEEE 1394 diskdrev samt alle andre flytbare diskdrev, der kan monteres som et filsystem når det er tilsluttet systemet. Optical Drive Devices (Optiske drevenheder) inkluderer enhver slags CD-ROM, DVD-ROM, HD-DVD eller Blu-ray-drevenheder. Floppy Drive Devices (Diskettedrev) kun 3,5-tommer diskettedrev. Adgangskoden for Empowering Technology skal indstilles, inden du kan bruge Acer elock Management. Derefter kan du sætte lås på enhver af enhedstyperne. Låsene tager straks effekt - det er ikke nødvendigt at genstarte - og forbliver låste efter genstart, indtil de låses op. Bemærk: Hvis du mister adgangskoden til Empowering Technology, kan koden ikke nulstilles, undtagen ved at formatere dit system. Husk din adgangskode eller skriv den ned.

30 Empowering Technology 10

31 11 Acer erecovery Management Acer erecovery Management er et alsidigt værktøj til sikkerhedskopiering. Det giver mulighed for at oprette fuld eller trinvis sikkerhedskopiering, brænde fabriksindstillingerne på en optisk disk, gendanne fra tidligere oprettede sikkerhedskopier eller geninstallere programmer og drivere. Brugeroprettede sikkerhedskopieringer gemmes som standard på D-drevet. Acer erecovery Management giver dig: Beskyttelse med adgangskode (adgangskode til Empowering Technology) Fuld og trinvis sikkerhedskopiering til harddisk eller optisk disk. Oprettelse af sikkerhedskopier: Sikkerhedskopi af fabriksindstillinger Sikkerhedskopi af brugers filer Systemets nuværende konfiguration Sikkerhedskopi af programmer Gendan og genoprettelse: Sikkerhedskopi af fabriksindstillinger Sikkerhedskopi af brugers filer Fra tidligere oprettet CD/DVD Geninstaller programmer/drivere Empowering Technology

32 12 Empowering Technology Du kan finde flere oplysninger i "Acer erecovery Management" på side 73 i AcerSystem User's Guide. Bemærk: Hvis der ikke fulgte en genoprettelses-cd eller en system-cd med din computer, skal du bruge Acer erecovery Management-funktionen "System backup to optical disk" til at brænde en sikkerhedskopi af diskbilledet til en CD eller en DVD. For at sikre det bedste resultat når du gendanner systemet med en CD eller Acer erecovery Management, skal du fjerne alle eksterne enheder (undtaget den eksterne Acer ODD [optisk diskdrev], hvis din computer er udstyret med en sådan), inklusiv din Acer ezdock.

33 13 Acer esettings Management Acer esettings Management giver dig mulighed for at se hardwarespecifikationerne, konfigurere adgangskode for BIOS og ændre bootindstillingerne. Endvidere inkluderer Acer esettings Management: Giver et enkelt, grafisk brugerinterface til navigering. Udskriver og gemmer hardware-specifikationerne. Lader dig indstille et aktivnummer for dit system. Empowering Technology

34 14 Windows Mobility Center Empowering Technology Windows Mobility Center samler vigtige mobil-relaterede systemindstillinger ét sted, der er nemt at finde, så du hurtigt kan konfigurere dit Acer system, således at det passer til situationen når du skifter sted, netværk eller aktiviteter. Indstillingerne inkluderer skærmens lysstyrke, strømplan, lydstyrke, aktivering/ deaktivering af trådløst netværk, indstillinger for ekstern skærm, skærmens retning og synkroniseringsstatus. Windows Mobility Center inkluderer også indstillinger, der er specifikke for Acer, som f. eks. oversigt over delte mapper/aktivering eller deaktivering af deling, og en genvej til Acer brugervejledning, drivere og værktøjer. Sådan startes Windows Mobility Center: Brug genvejstasten < > + <X> Start Windows Mobility Center fra kontrolpanelet Start Windows Mobility Center fra programgruppen Tilbehør i menuen Start

35 15 En præsentation af din Acer notebook Når du har sat computeren op som vist på illustrationerne på plakaten Sådan kommer du i gang..., bør du bruge et par minutter på at lære din nye Acer notebook at kende. Set ovenfra # Ikon Emne Beskrivelse 1 Mikrofon- Intern mikrofoner til optagelse af lyd.

36 16 # Ikon Emne Beskrivelse 2 Skærm Det kaldes også for et LCD (Liquid-Crystal Display - flydende krystaldisplay), og det viser computerens output. 3 Afbryderknap Tænder og slukker for computeren. 4 Statusindikatorer Lysdioder (Light-Emitting Diodes; LEDs), der viser status for computerens funktioner og komponenter med lys. Se "Indikatorer" på side 24 for yderligere oplysninger. 5 Empoweringtasten Starter Acer Empowering Technology. 6 Lynstartknapper Knapper til programmer, der bruges ofte. Se "Lynstartknapper" på side 25 for yderligere oplysninger. 7 Tastatur Til indtastning af data i din computer. 8 Håndfladestøtte Et komfortabelt støtteområde for dine hænder, når du bruger computeren. 9 Pegefelt Et berøringsfølsomt pegeredskab, der fungerer ligesom en computermus. 10 Klik-knapper (venstre og højre) De venstre og højre knapper fungerer ligesom musens højre og venstre knapper. 11 Statusindikatorer Lysdioder (Light-Emitting Diodes; LEDs), der viser status for computerens funktioner og komponenter med lys. Se "Indikatorer" på side 24 for yderligere oplysninger. 12 Højtalere Venstre og højre højtalere udsender lyd i stereo. 13 Acer Crystal Eye Webkamera til videokommunikation (udvalgte modeller).

37 17 Set forfra - lukket # Ikon Emne Beskrivelse 1 Lås Låser låget, samt låser det op. 2 Mikrofonstik Indgang for eksterne mikrofoner. 3 Hovedtelefoner-/ højttaler-/udgangsstik Der kan tilsluttes ekstraudstyr (f. eks. højtalere, hovedtelefoner). Set fra venstre # Ikon Emne Beskrivelse 1 Åbning til en Kensington-lås 2 Stik til ekstern skærm (VGA) 3 Modemport (RJ-11) 4 Netværksport (RJ-45) 5 S-video/TV-udgang (NTSC/PAL) port Det er beregnet til en Kensingtonkompatibel computersikkerhedslås. Beregnet til tilslutning af en displayenhed (f. eks. ekstern skærm, LCD-projektor). Beregnet til tilslutning af en telefonlinje. Beregnet til tilslutning af et 10/100- baseret netværk. Beregnet til tilslutning af et TV eller en displayenhed med S-video input. 6 USB 2.0-port De er beregnet til tilslutning af to USB 2.0-enheder (f. eks. en USB-mus, USBkamera). 7 ExpressCard/54 stik Accepterer et ExpressCard/54 modul.

38 18 Set fra højre # Ikon Emne Beskrivelse 1 Optisk drev Internt optisk drev; accepterer CD'er og DVD'er. 2 Optisk disk - adgangsindikator Lyser når det optiske drev er aktivt. 3 Udløserknap for det optiske drev 4 Mekanisk udløserhul Skubber den optiske disk ud ad drevet. Det åbner skuffen til det optiske drev, når computeren er slukket. 5 To USB 2.0-porte De er beregnet til tilslutning af to USB 2.0-enheder (f. eks. en USB-mus, USB-kamera). 6 Indgangsstik til jævnstrøm Det er beregnet til tilslutning af en netadapter. Set bagfra # Ikon Emne Beskrivelse 1 Ventilationsåbninger Gør det muligt for computeren at forblive afkølet, selv efter forlænget brug.

39 19 Set fra bunden # Ikon Emne Beskrivelse 1 Batteribås Indeholder computerens batteri. 2 Udløsermekanisme til batteri Frigør batteriet, så det kan fjernes. 3 Batterilås Holder batterierne på plads. 4 Hukommelsesplads Her sidder computerens centrale hukommelse. 5 Harddiskbås Indeholder computerens harddisk (fastsat med skruer). 6 Ventilationsåbninger og køler Gør det muligt for computeren at forblive afkølet, selv efter forlænget brug. Bemærk: Du må aldrig tildække eller spærre åbningen til køleren.

40 20 Specifikationer Operativsystem Windows Vista Home Premium Windows Vista Home Basic Windows Vista Starter Platform Intel Pentium processor T2310/T2330 (1 MB L2 cache, 1,46/1,60 GHz, 533 MHz FSB), der understøtter Intel 64 arkitektur (udvalgte modeller) English Intel Celeron processor 530/540/550 (1 MB L2 cache, 1,73/1,86/2 GHz, 533 MHz FSB), der understøtter Intel 64 arkitektur (udvalgte modeller) Mobile Intel GL960 Express chipset Acer InviLink b/g Wi-Fi CERTIFIED Systemhukommelse Skærm løsning, der understøtter Acer SignalUp trådløs teknologi Understøttelse af dual-channel DDR2 SDRAM Op til 1 GB DDR2 533 MHz RAM, der kan opgraderes til 2 GB med to sodimm moduler (understøttelse af dual-channel) 14,1" WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD med høj lysstyrke (200-nit), 1280 x 800 opløsning, 16 ms responsetid, der understøtter samtidig visning af flere vinduer via Acer GridVista * * Denne funktion er kun tilgængelig på visse modeller. Grafik Mobile Intel GL960 Express chipset med integreret 3D-grafik og Intel Graphic Media Accelerator (GMA) X3100 med op til 358 MB Intel Dynamic Video Memory Technology 4.0 (8 MB dedikeret systemhukommelse, op til 350 MB delt systemhukommelse), der understøtter Microsoft DirectX 9 og DirectX 10 Understøttelse af 2 uafhængige skærme 16,7 millioner farver MPEG-2/DVD hardware-assisteret funktion (acceleration) Understøttelse af S-video/TV-udgang (NTSC/PAL) Acer Arcade, med Acer CinemaVision - og Acer ClearVision -teknologier

41 21 Undersystem til lager 80/100/160 GB (eller større) harddisk Optisk drev indstillinger: DVD-Super Multi-dobbeltlag drev DVD/CD-RW combo-drev Lyd To indbyggede Acer 3DSonic stereohøjttalere Intel high-definition-lydunderstøttelse MS-Sound-kompatibel Indbygget mikrofon Kommunikation Integreret Acer Crystal Eye webcam, der understøtter forbedret Acer PrimaLite teknologi (udvalgte modeller) WLAN: Acer InviLink b/g Wi-Fi CERTIFIED løsning, der understøtter Acer SignalUp trådløs teknologi LAN: Fast Ethernet; Wake-on-LAN klar Modem: 56K ITU V.92 med PTT godkendelse; Wake-on-Ring klar Dimensioner og vægt Undersystem for strøm Specielle taster og kontrolfunktioner 344 (B) x 246 (D) x 37/42 (H) mm (13,5 x 9,7 x 1,45/1,65 tommer) 2,6 kg (5,73 pund) med 6-celle batteri ACPI 3.0 CPU strømstyringsstandard: understøtter strømbesparende standby og dvaletilstand 44,4 W 4000 mah Li-ion batteri (6 celler) 3-benet 65 W netadapter 2,5-timer hurtig opladning med slukket system 3,5-times opladning under brug Tastiera 88/89/93 tasti con layout tasti direzionali a "T" inversa, 2,5 mm (minimum) tastegang Kantløs pegefelt 12 funktionstaster; fire markørtaster; to Windows -taster; hurtigtaststyring; indlejret numerisk tastatur, international sprogunderstøttelse, uafhængige taster til USD- og EURO-tegnet, mediekontroltaster Lynstartknapper: Empowering-tasten, WLAN English

emachines D620 Seriens Hurtig-guide

emachines D620 Seriens Hurtig-guide emachines D620 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines D620 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 09/2008 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

emachines E620 Seriens Hurtig-guide

emachines E620 Seriens Hurtig-guide emachines E620 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E620 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens. Hurtig-guide

Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens. Hurtig-guide Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 07/2008 Der kan foretages ændringer

Læs mere

emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide

emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser

Læs mere

emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide

emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser

Læs mere

TravelMate 6592G/6592 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 6592G/6592 Seriens. Brugervejledning TravelMate 6592G/6592 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 6592G/6592 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages

Læs mere

emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide

emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser

Læs mere

Aspire 5910G Seriens. Brugervejledning

Aspire 5910G Seriens. Brugervejledning Aspire 5910G Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5910G Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Aspire 2920/2920Z/2420 Seriens. Brugervejledning

Aspire 2920/2920Z/2420 Seriens. Brugervejledning Aspire 2920/2920Z/2420 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 2920/2920Z/2420 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 10/2007 Der kan foretages

Læs mere

Aspire 5670 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5670 Seriens. Brugervejledning Aspire 5670 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5670 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 12. 2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

TravelMate 3010 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 3010 Seriens. Brugervejledning TravelMate 3010 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 3010 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 12/2006 Der kan foretages ændringer

Læs mere

emachines E625 Seriens Hurtig-guide

emachines E625 Seriens Hurtig-guide emachines E625 Seriens Hurtig-guide Copyright 2009. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E625 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 02/2009 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

Strømstyring Brugervejledning

Strømstyring Brugervejledning Strømstyring Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION A6000 http://da.yourpdfguides.com/dref/853150

Din brugermanual HP PAVILION A6000 http://da.yourpdfguides.com/dref/853150 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION A6000 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Drev. Brugervejledning

Drev. Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser er angivet i

Læs mere

Aspire 9810/9800 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9810/9800 Seriens. Brugervejledning Aspire 9810/9800 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 9810/9800 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 12/2006 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Aspire 7720Z/7720/7320 Seriens. Brugervejledning

Aspire 7720Z/7720/7320 Seriens. Brugervejledning Aspire 7720Z/7720/7320 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 7720Z/7720/7320 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 06/2007 Der kan foretages

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-112

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-112 Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-112 1.1. udgave 2 Introduktion Om dit headset Med Nokia Bluetooth-headsettet BH-112 kan du håndtere opkald håndfrit, også selvom du bruger to mobilenheder

Læs mere

emachines E510 Seriens Brugervejledning

emachines E510 Seriens Brugervejledning emachines E510 Seriens Brugervejledning Copyright 2008. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E510 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2008 Der kan foretages ændringer i denne vejledning,

Læs mere

Nokia Bluetooth Headset BH-600 9250103/1

Nokia Bluetooth Headset BH-600 9250103/1 Nokia Bluetooth Headset BH-600 22 1 6 3 4 5 7 9250103/1 8 9 10 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HS-59W er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

Drev Brugervejledning

Drev Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-110

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-110 Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-110 1.0. udgave 2 Introduktion Om dit headset Med Nokia Bluetooth-headsettet BH-110 kan du håndtere opkald håndfrit, også selvom du bruger to telefoner på

Læs mere

Aspire 5520/5220 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5520/5220 Seriens. Brugervejledning Aspire 5520/5220 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5520/5220 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Drev. Brugervejledning

Drev. Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser er angivet i

Læs mere

Strømstyring Brugervejledning

Strømstyring Brugervejledning Strømstyring Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION T200 http://da.yourpdfguides.com/dref/850721

Din brugermanual HP PAVILION T200 http://da.yourpdfguides.com/dref/850721 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Trådløs, håndfri Nokia HF-33Wenhed til montering i bil 9252957/1

Trådløs, håndfri Nokia HF-33Wenhed til montering i bil 9252957/1 Trådløs, håndfri Nokia HF-33Wenhed til montering i bil 1 2 3 4 5 6 7 9252957/1 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer hermed, at dette produkt HS-33W er i overensstemmelse med de vigtigste

Læs mere

Extensa 5420/5120 Seriens. Brugervejledning

Extensa 5420/5120 Seriens. Brugervejledning Extensa 5420/5120 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Extensa 5420/5120 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 06/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 DA 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 OPSÆTNING OG SIKKERHED 5 RF eksponeringsadvarsel 5 Vigtige oplysninger og advarsler om batteri 6 OVERSIGT 6 Kompabilitet af Bluetooth-enhed 6 Knapper

Læs mere

Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave

Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HDW-3 er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning

HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

Drev Brugervejledning

Drev Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Din brugermanual NOKIA BH-601 http://da.yourpdfguides.com/dref/824086

Din brugermanual NOKIA BH-601 http://da.yourpdfguides.com/dref/824086 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i NOKIA BH-601 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015 Indholdsfortegnelse Hvordan tilslutter jeg min notebook til en projektor på skolen?... 2 Hvordan tilslutter jeg min notebook til højtalerne i klassen?... 2 Hvordan tilslutter jeg en af skolens printere?...

Læs mere

Nokia Bluetooth Headset BH-303 9200767/1

Nokia Bluetooth Headset BH-303 9200767/1 Nokia Bluetooth Headset BH-303 7 8 610 611 66 612 69 613 9200767/1 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Undertegnede NOKIA CORPORATION erklærer herved, at følgende udstyr HS-79W overholder de væsentlige krav og

Læs mere

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus Introduktion Tillykke med dit køb af en HP-mus. Denne mus er den seneste i det store udvalg af ydre enheder til computere, som fremstilles af HP. Den er designet til at give dig den størst mulige komfort

Læs mere

Nokia Bluetooth-headset BH-200 Brugervejledning

Nokia Bluetooth-headset BH-200 Brugervejledning Nokia Bluetooth-headset BH-200 Brugervejledning OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HS-58W er i overensstemmelse med bestemmelserne i følgende direktiv

Læs mere

Bose SoundTrue. In-ear hovedtelefoner. til brug med Samsung Galaxy-enheder. Brugervejledning

Bose SoundTrue. In-ear hovedtelefoner. til brug med Samsung Galaxy-enheder. Brugervejledning Bose SoundTrue In-ear hovedtelefoner til brug med Samsung Galaxy-enheder Brugervejledning Vigtige sikkerhedsoplysninger Læs venligst denne brugervejledning omhyggeligt, og gem den, så du har adgang til

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opstart af din nye ABook notebook...2 Installation af styresystem...3 Backupprocedurer...4 Vedligeholdelse af batterier...5 Vedligehold...6 Windows 7 Recoverysystem...7

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning

Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning

Læs mere

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en Brugervejledning De eneste garantier for Hewlett-Packardprodukter og serviceydelser er anført i de udtrykkelige erklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser.

Læs mere

Dansk version. Introduktion. Windows Vista og XP-installation. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Dansk version. Introduktion. Windows Vista og XP-installation. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Introduktion Udsæt ikke Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps for ekstreme temperaturer. Anbring ikke enheden i direkte sollys eller tæt ved varmekilder.

Læs mere

Nokia Bluetooth-headset BH-900 Brugervejledning

Nokia Bluetooth-headset BH-900 Brugervejledning Nokia Bluetooth-headset BH-900 Brugervejledning 9248116 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HS-25W er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

Aspire 9500 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9500 Seriens. Brugervejledning Aspire 9500 Seriens Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes Aspire 9500 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juli 2005 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Trådløst stereo-headset 2.0

Trådløst stereo-headset 2.0 Trådløst stereo-headset 2.0 Sikkerhedsvejledning CECHYA-0083 ADVARSEL Længere tids lytning ved høj lydstyrke kan give høreskader. Sikkerhed og forholdsregler Læs oplysningerne i denne instruktionsmanual

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 1.0. udgave 2 Om musikmodtageren Med den trådløse Nokia-musikmodtager MD-310 kan du høre din yndlingsmusik i høj lydkvalitet uden at skulle skifte cd eller trække lange

Læs mere

Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens. Brugervejledning

Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens. Brugervejledning Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens Brugervejledning Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 01/2008 Der kan foretages

Læs mere

Nokia Bluetooth-headset BH-700 Brugervejledning

Nokia Bluetooth-headset BH-700 Brugervejledning Nokia Bluetooth-headset BH-700 Brugervejledning OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HS-57W er i overensstemmelse med bestemmelserne i følgende direktiv

Læs mere

Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning

Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows og Windows Vista er enten varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Microsoft

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM SoundDock Series III Digital Music System TAB 8 TAB 7 TAB 6 TAB 5 TAB 4 TAB 3 Dansk English VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs venligst denne brugervejledning Tag dig tid til at følge instruktionerne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 6. Indstilling af TV stationer ------------------------------------- (9)

Indholdsfortegnelse. 6. Indstilling af TV stationer ------------------------------------- (9) Indholdsfortegnelse 1. Vigtige sikkerhedsoplysninger ------------------------------ (2) 2. Oversigt ---------------------------------------------------------- (3) 1) TV'et 2) Fjernbetjeningen 3. Grundlæggende

Læs mere

Ferrari 1100. Brugervejledning

Ferrari 1100. Brugervejledning Ferrari 1100 Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Ferrari 1100 Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 10/2007 Der kan foretages ændringer i denne vejledning,

Læs mere

Extensa 5410/5010 Seriens. Brugervejledning

Extensa 5410/5010 Seriens. Brugervejledning Extensa 5410/5010 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Extensa 5410/5010 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 02/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

Brugervejledning til det trådløse clip-on headset (HS-3W) 9356693 2. udgave

Brugervejledning til det trådløse clip-on headset (HS-3W) 9356693 2. udgave Brugervejledning til det trådløse clip-on headset (HS-3W) 9356693 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HS-3W er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

TravelMate 3290/3280/3240 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 3290/3280/3240 Seriens. Brugervejledning TravelMate 3290/3280/3240 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 3290/3280/3240 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 11, 2006 Der

Læs mere

Opgraderings- og servicevejledning

Opgraderings- og servicevejledning Opgraderings- og servicevejledning De eneste garantier for Hewlett-Packard-produkter og serviceydelser er anført i de udtrykkelige erklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser. Intet

Læs mere

A. Forsigtig. B. Introduktion til Shufflefunktionen

A. Forsigtig. B. Introduktion til Shufflefunktionen Tak fordi du valgte at købe vor digitale MP3-afspiller. Før du tager afspilleren i brug, bør du læse denne betjeningsvejledning grundigt igennem og sætte dig ind i afspillerens betjening. A. Forsigtig

Læs mere

Brugervejledning til Nokia-musikholder MD-1. 9235760 1. udgave

Brugervejledning til Nokia-musikholder MD-1. 9235760 1. udgave Brugervejledning til Nokia-musikholder MD-1 9235760 1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet MD-1 er i overensstemmelse med bestemmelserne i

Læs mere

Harddiskdrev (med monteringsbeslag) Instruktionsmanual

Harddiskdrev (med monteringsbeslag) Instruktionsmanual Harddiskdrev (med monteringsbeslag) Instruktionsmanual CECH-ZHD1 7020228 Kompatibel hardware PlayStation 3-system (CECH-400x-serien) Forholdsregler Mhp. sikker brug af dette produkt bør du læse denne instruktionsvejledning

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

TravelMate 7510/7110 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 7510/7110 Seriens. Brugervejledning TravelMate 7510/7110 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 7510/7110 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 02/2007 Der kan foretages

Læs mere

wellness SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL

wellness SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL SKULDER OG RYG MASSAGEBÆLTE, BRUGER MANUAL 1 Indholdsfortegnelse: Vigtige sikkerhedsforanstaltninger Velegnet til Fordele For optimale resultater Funktionstaster og betjeningsvejledning Mulig brug af

Læs mere

Sikkerhedskopiering og gendannelse

Sikkerhedskopiering og gendannelse Sikkerhedskopiering og gendannelse Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne

Læs mere

Din brugermanual NOKIA HS-12W http://da.yourpdfguides.com/dref/824794

Din brugermanual NOKIA HS-12W http://da.yourpdfguides.com/dref/824794 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i NOKIA HS-12W i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Listener eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle

Læs mere

Vejledning i udskiftning af hardware Type 8141, 8142, 8145 Type 8420, 8421, 8426

Vejledning i udskiftning af hardware Type 8141, 8142, 8145 Type 8420, 8421, 8426 ThinkCentre Vejledning i udskiftning af hardware Type 8141, 8142, 8145 Type 8420, 8421, 8426 ThinkCentre ThinkCentre Vejledning i udskiftning af hardware Type 8141, 8142, 8145 Type 8420, 8421, 8426 Første

Læs mere

Aspire 6920 Seriens. Brugervejledning

Aspire 6920 Seriens. Brugervejledning Aspire 6920 Seriens Brugervejledning Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 6920 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 02/2008 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Nokia Bluetooth-headset BH-105 9215203/1

Nokia Bluetooth-headset BH-105 9215203/1 Nokia Bluetooth-headset BH-105 1 4 2 3 5 6 7 8 9 9215203/1 10 11 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret BH-105 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante bestemmelser

Læs mere

Din brugermanual ACER TRAVELMATE 5720 http://da.yourpdfguides.com/dref/2357960

Din brugermanual ACER TRAVELMATE 5720 http://da.yourpdfguides.com/dref/2357960 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Introduktionsvejledning Juni 2002 www.lexmark.com Erklæring om overensstemmelse med FCC (Federal Communications Commission) Dette produkt overholder bestemmelserne for digitalt

Læs mere

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

www.philips.com/support

www.philips.com/support Registrer dit produkt, og få support på www.philips.com/support AE1125 DA Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1 Vigtigt 3 2 Din bærbare radio 4 Hvad er der i kassen 4 Strømforsyning 4 Sluk 5 3 Brug af

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Aspire 9120 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9120 Seriens. Brugervejledning Aspire 9120 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 9120 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 12/2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Modem og lokale netværk Brugervejledning

Modem og lokale netværk Brugervejledning Modem og lokale netværk Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Softwareopdateringer Brugervejledning

Softwareopdateringer Brugervejledning Softwareopdateringer Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Computer MusicMonitor

Computer MusicMonitor Computer MusicMonitor Brugervejledning Bedienungsanleitung Käyttöohje Manuale di istruzioni Gebruiksaanwijzing Bruksanvisningen Si k k e r h e d Vær venlig at læse denne brugervejledning Tag dig tid til

Læs mere

Aspire 5715Z/5315 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5715Z/5315 Seriens. Brugervejledning Aspire 5715Z/5315 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5715Z/5315 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Ferrari 5000 Seriens. Brugervejledning

Ferrari 5000 Seriens. Brugervejledning Ferrari 5000 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Ferrari 5000 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Bilsæt CK-10 Brugervejledning. 9233638, 1. udgave

Bilsæt CK-10 Brugervejledning. 9233638, 1. udgave Bilsæt CK-10 Brugervejledning 9233638, 1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HF-7-bilsæt er i overensstemmelse med bestemmelserne i følgende

Læs mere

Din brugermanual LEXMARK Z45 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260168

Din brugermanual LEXMARK Z45 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260168 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i LEXMARK Z45 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk Denne vejledning indeholder: Sikkerhedsoplysninger på side 11. Fejlfinding i forbindelse med installation på side 12. Yderligere oplysninger på side 16. Sikkerhedsoplysninger Brug kun den strømforsyning

Læs mere

ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning

ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning Partnummer: 9P5 ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning Checkliste Disse oplysninger vedrører IBM ThinkPad R Serie-computeren. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren,

Læs mere

Memory Stick Duo ExpressCard Adaptor

Memory Stick Duo ExpressCard Adaptor 3-218-419-11 (1) Memory Stick Duo ExpressCard Adaptor Brugsanvisning MSAC-EX1 Danish Inden du tager enheden i brug, skal du læse denne brugsanvisning grundigt og gemme den til fremtidig brug. ADVARSEL

Læs mere

DENVER DPF-722 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF-722 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF-722 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

Tjekliste. ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning. Partnummer: 92P1529. h Vekselstrømsadapter. h Netledning h Bøger:

Tjekliste. ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning. Partnummer: 92P1529. h Vekselstrømsadapter. h Netledning h Bøger: Partnummer: 92P1529 ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning Tjekliste Du har købt en IBM ThinkPad G40 Serie-computer. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren, hvis en del

Læs mere

BeoLab 6002. Vejledning

BeoLab 6002. Vejledning BeoLab 6002 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du sætte strøm til hele systemet. Indikatorlampen lyser rødt, hvilket betyder, at højttalerne

Læs mere

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning

Vaffeljern LIFETEC MD 13411. Brugervejledning Vaffeljern LIFETEC MD 13411 Brugervejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sikkerhedsanvisninger... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 2 Sikker opstilling af apparatet... 2 Lysnettilslutning...

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

Aspire 5720Z/5720/5320 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5720Z/5720/5320 Seriens. Brugervejledning Aspire 5720Z/5720/5320 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5720Z/5720/5320 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages

Læs mere