Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018"

Transkript

1 Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Deltagere: Afbud: Kommunaldirektørerne i den midtjyske region eller deres suppleanter, regionsdirektøren, KKR sekretariatet samt KD-Net sekretariatet. Lasse Jacobsen, Viborg Kommune Jan Kallestrup, Favrskov kommune Lars Møller, Holstebro Kommune Jens Peter Hegelund Jensen, Ringkøbing-Skjern Kommune Lone Lyrskov, Silkeborg Kommune Christian Bertelsen, Norddjurs Kommune Mogens Wehrs, Samsø Kommune Mads Gammelmark, Struer Kommune Jesper Hosbond Jensen, Syddjurs Kommune, i stedet deltog Poul Møller Punkt Indhold Bilag 1 Godkendelse af dagsorden 2 Godkendelse af referatet fra mødet den 25. maj 2018./. 3 Orientering om status på erhvervsfremme./. 4 Drøftelse af EU-kontorets finansiering./. 5 Orientering om Regional Udvikling 6 Orientering om Region Midtjyllands budget Beslutning vedrørende ungementorordningen./. 8 Orientering om takstaftalen 9 Orientering om den nære psykiatri 10 Orientering om analyse af behovet for velfærdsuddannelser./. 11 Orientering om udnyttelsesgrad af praktikpladser på pædagogområdet 12 Godkendelse af ændret sammensætning af Uddannelsesstyregruppen./. 13 Orientering om foreløbige punkter til KKR-mødet den 12. september 2018./. 14 Kommende møder 15 Eventuelt

2 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Godkendt 2. Godkendelse af referatet fra mødet den 25. maj 2018./. Referatet fra KD-Net mødet 25. maj blev udsendt 7. juni og er vedlagt som bilag. Referat: Godkendt 3. Orientering om status på erhvervsfremmeområdet v. Jesper Kaas Schmidt Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning Referat: KD-Net tog orienteringen til efterretning og besluttede, at der nedsættes en administrativ gruppe, som forbereder den videre implementering af det nye erhvervsfremmesystem. Gruppens kommissorium kommer på dagsorden til næste møde i KD-Net den 2. november Sagsfremstilling: KKR Midtjylland har d. 13. august 2018 fremsendt høringssvar til Erhvervsstyrelsen vedrørende forslag til lov om erhvervsfremme. Høringssvaret blev udarbejdet med input fra kommunerne. Business Region MidtVest og Herning Kommune har derudover indsendt eget høringssvar til Erhvervsstyrelsen../. Høringssvar fra KKR Midtjylland vedrørende forslag til lov om erhvervsfremme. 4. Drøftelse af EU-kontorets fremtidige finansiering v. Jesper Kaas Schmidt Det indstilles, at KD-Net drøfter den fremtidige finansiering af EU-kontoret Referat: Regionsrådet besluttede på møde den 22. august, at opfordre vækstforum til at støtte CDEU i år 2019, mens tilpasningen af kontingentstrukturen forhandles. Der afventes stadig en konkret udmelding fra Region Midtjylland vedrørende regionens fremtidige engagement i CDEU. Det forventes ikke, at kommunerne kan øge bidraget til CDEU. KD-Net udtrykte enighed om, at der arbejdes på at lægge den manglende finansiering ind under det nye erhvervshus.

3 Sagsfremstilling: Med Regeringens og Dansk Folkepartis forlig om et forenklet erhvervsfremmesystem er regionerne afskåret fra egen erhvervsfremmeindsats med udgangen af 2018, hvilket betyder at Region Midtjyllands tilpasser deres økonomiske engagement i CDEU. Sagen behandles på møde i regionsrådet d. 22. august samt på møde i Kontaktudvalget d. 31. august../. CDEU og konsekvenser af reform af erhvervsfremme-systemet./. CD_Aktivitets2018./. CDEU_årsberetning2017./. Strategi Orientering om Regional Udvikling v. Jacob Stengaard Madsen, Region Midtjylland Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning Referat: Jacob Stengaard Madsen orienterede om Regional Udvikling. På grund af ændringerne i forbindelse med den nye erhvervsfremmelov sker der en række ændringer i forbindelse med regional udvikling i Region Midtjylland. På den baggrund er der allerede foretaget nogle organisatoriske ændringer. Jacob Stengaard Madsen inviterede kommunerne til dialog om hvilke regionale udfordringer, der er de væsentligste. Videre proces Politisk behandling i september. Offentlig høring oktober-november. Endelig godkendelse primo KD-Net tog orienteringen til efterretning og udtrykte samtidig enighed om vigtigheden af, at der findes gode løsninger i samarbejdet. Det er vigtigt, at der er fokus på at fastholde og udvikle styrkepositionerne. Bemærk: Jacob Stengaard Madsens oplæg er vedhæftet referatet. Sagsfremstilling: Region Midtjylland orienterer om status for arbejdet med en ny organisering af Regional Udvikling på baggrund af årets økonomiaftale samt om status for arbejdet med en regional udviklingsplan.

4 6. Orientering om Region Midtjyllands budget 2019 v. Jacob Stengaard Madsen, Region Midtjylland Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: Region Midtjylland orienterer om status for Budget 2019 Referat: Jacob Stengaard Madsen orienterede om Region Midtjyllands økonomiske udfordringer, herunder for planerne om strukturelle ændringer vedrørende hospitalerne i Region Midtjylland. KD-Net tog orienteringen til efterretning, og kritiserede samtidig den meget korte høringsfrist. Bemærk: Jacob Stengaard Madsens oplæg er vedhæftet referatet. 7. Beslutning vedrørende Ungementorordningen v. Jesper Thyrring Møller, Hedensted Kommune Det indstilles, at KD-Net beslutter at modellen anvendes i Referat: Der er indkommet bemærkninger til punktet fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Struer Kommune og Silkeborg Kommune. Alle tre bakker op om ordningen og en fælles finansieringsmodel. Jesper Thyrring Møller orienterede om, at efterspørgslen efter pladser på ungementorordningen er steget betragteligt, efter der er udarbejdet en ordning med fast pris pr. plads. For at gå i nul i 2019 skal der bruges 45 pladser hvilket med udgangspunkt i den aktuelle brug af pladser vurderes som realistisk. Jesper Kaas Schmidt orienterede om, at der ved et eventuelt stort underskud på ordningen vil blive udsendt regninger til kommunerne til dækning af underskuddet. KD-Net godkendte den skitserede model med fast pris, og udtrykte opbakning til anvendelse af ordningen i det omfang det giver faglig mening. Sagsfremstilling: På mødet i KD-Net den 25. maj 2018, blev den vigende efterspørgsel efter pladser på ungementorordningen drøftet. Der var enighed om, at den nuværende finansieringsmodel kan være en hindring for brug af pladserne på ungementorordningen. DASSOS fik til opgave at udarbejde et par alternative finansieringsforslag. Én model hvor kommunerne trækker sig ud af aftalen. En anden model kan være en mere solidarisk finansieringsmodel end den nuværende model.

5 Det blev aftalt med Region Midtjylland ved mentorordningens videreførelse, at ordningen fortsættes i en 3 årig periode med udløb i april Region Midtjylland har meddelt at ordningen ikke kan afsluttes før den aftalte udløbsdato. På den baggrund er der udarbejdet en finansieringsmodel, som betyder at kommunerne betaler kr ,- pr. plads. DASSOS har efterfølgende spurgt rundt blandt kommunerne, om hvor stor interesse der er for ordningen med en mere solidarisk finansieringsmodel. Disse sonderinger, samt finansieringsforslag er uddybet i vedhæftede bilag../. Vurdering af behovet for ungementorordningen. 8. Orientering om takstaftale i Rammeaftale v. Jesper Thyrring Møller, Hedensted Kommune Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning. Referat: KD-Net to orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: Rammeaftale blev før sommerferien sendt til politisk godkendelse i kommunerne og regionen. I henhold til bekendtgørelsen, skal rammeaftalen være godkendt i kommunalbestyrelserne og regionsrådet senest den 15. oktober. KKR har godkendt udkast til rammeaftalen, herunder at der indgås følgende aftale i forhold til takstudvikling: De 19 Kommuner og Region Midtjylland indgår følgende aftale om udvikling i taksterne i perioden : -Taksterne kan ikke stige i perioden -Taksterne reduceres med minimum 2 pct. i hele perioden. -Der er mulighed for at fratrække den del over 3 pct., der blev aftalt i sidste periode. -Det aftales, at aftalen tages op til fornyet drøftelse i 2019 Forhold vedr. praktisk udmøntning af takstaftalen til administrativt brug vil blive uddybet i styringsaftalen (bilag 1 til rammeaftalen). Konkretiseringen udarbejdes af takstgruppen og Forretningsudvalget i DASSOS.

6 9. Orientering om den nære psykiatri v. Flemming Storgaard og Jesper Thyrring Møller Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning. Referat: KD-Net tog orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: Der er nedsat en alliance om at forbedre og udvikle den nære psykiatri i Midtjylland. Alliancens parter er de 19 kommuner, Region Midtjylland, PLO Midtjylland og bruger- og pårørendeorganisationer. Den nære psykiatri forankres politisk i hhv. KKR og i Regionsrådet med Kontaktudvalget som det øverste beslutningsforum. Den tværsektorielle styregruppe for alliancen har før sommerferien udsendt et udspil til kommentering i kommuner, region og blandt alliancens øvrige parter. Udspillet indeholder forslag til vision og definition af den nære psykiatri. Ligeledes er der identificeret målgrupper og tilhørende udfordringer. Kontaktudvalget skal på møde den 31. august behandle indkomne bemærkninger og godkende udspillet. Det er muligt at indsende skriftlige kommentarer frem til den 22. august. For de kommuner, som ikke har kunnet nå at drøfte oplægget inden fristen, vil eventuelle bemærkninger medtages af de respektive borgmestre på mødet. Den videre proces Efterfølgende vil styregruppen tage initiativ til at igangsætte et arbejde, som skal omsætte udspillet til konkret handling. Det er aftalt, at dele af samarbejdet om den nære psykiatri indgår i den kommende sundhedsaftale. Sundhedskoordinationsudvalget har derfor peget på to målgrupper, som det foreslås, at alliancen som det første udarbejder konkrete og forpligtende indsatser på: Mental sundhed hos børn og unge - forebygge at psykisk sygdom opstår og udvikler sig Samarbejdet om voksne borgere med svær psykisk sygdom eller svære symptomer, som har tilbagevendende behov for støtte og behandling fra både region, kommune og almen praksis Styregruppen vil på denne baggrund organisere et bredt samarbejde på de 2 områder, som skal pege frem mod fælles handling. I den videre proces vil alliancen løbende inddrage og invitere alliancens parter ind til dialog.

7 10. Orientering om analyse af behovet for velfærdsuddannelser v. Jesper Kaas Schmidt Referat: KD-Net tog orienteringen til efterretning og anbefalede, at der i analysen henvises til behovsanalyser på andre relevante velfærdsuddannelsesområder. Sagsfremstilling: Analyse af behovet for velfærdsuddannede er igangsat. Der er nedsat en styregruppe bestående af repræsentanter fra kommuner og region (med delt formandskab), SOSU skolerne, VIA, STAR, LO, FTF og Bupl. Styregruppen har holdt det første møde og det forventes, at analysen er færdig i november og kan præsenteres for Uddannelsesudvalget den 30. november. KD-Net får analysen, herunder styregruppen for behovsanalysens eventuelle kommentarer til skriftlig orientering den november. Herefter præsenteres analysen for Uddannelsesudvalget den 30. november Tids- og aktivitetsplan: Tidspunkt 2018 Aktivitet 3. juli 2018 Styregruppen drøftede indhold i behovsanalysen, tidsplan og finansiering. 5. oktober 2018 Præsentation af de første hovedresultater i styregruppe 9. november, Præsentation af endelig rapport Uge 46 COWI afleverer rapport Udgifterne til analysen fordeles således: VIA University College STAR Nord SOSU skolerne KKR Midtjylland/Region Midtjylland kr kr kr. Fordeler resten 50/50./. Kommissorium for analyse af behovet for velfærdsuddannede.

8 11. Orientering om udnyttelsesgrad af praktikpladser på pædagogområdet v. Jesper Kaas Schmidt Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning. Referat: KD-Net besluttede at Uddannelsesstyregruppen undersøger problematikken og orienterer KD-Net på næste møde 2. november Sagsfremstilling: Nogle kommuner oplever, at have et forholdsvist stort antal ubrugte praktikpladser på pædagogområdet. Uddannelsesstyregruppen afdækker problematikken og orienterer KD-Net på næste møde i KD-Net den 2. november Godkendelse af ændring af sammensætningen af Uddannelsesstyregruppen Det indstilles, at KD-Net godkender ændringen af sammensætningen af Uddannelsesstyregruppen. Referat: KD-Net godkendte ændringen. Sagsfremstilling: Uddannelsesstyregruppen suppleres af direktør Jan Lund Andersen fra Skive Kommune, da Per Nors er gået på pension. Desuden udvides uddannelsesstyregruppen med en repræsentant for Silkeborg kommune. Jf. kommissoriet for Uddannelsesudvalget, er de to ankerkommuner sikret plads i Uddannelsesstyregruppen. Ringkøbing-Skjern er ankerkommune for pædagoguddannelsen og Silkeborg er ankerkommune for PAU/SOSU og for Borgernær Sygepleje. Da Silkeborg ikke for nuværende har en plads i Uddannelsesstyregruppen, indstilles det, at Uddannelsesstyregruppen udvides med direktør Anders Kjærulff fra Silkeborg../. Uddannelsesudvalgets kommissorium. 13. Orientering om foreløbige punkter til KKR-mødet den 12. september 2018 Det indstilles, at KD-Net tager orienteringen til efterretning. Referat: KD-Net tog orienteringen til efterretning.

9 Sagsfremstilling: KD-Net orienteres om punkter på den foreløbige dagsorden til mødet i KKR den 12. september /. Foreløbige punkter til dagsordenen til møde i KKR Midtjylland den 12. september Orientering om kommende møder Referat: KD-Net tog orienteringen til efterretning. Mødekalender for KKR 2018: 12. september 16. november Mødekalender for KD-Net 2018: 2. november Desuden Mødekalender for KKR 2019: 6. februar april juni eller den 19. juni september november Mødekalender for KD-Net 2019: 18. januar 2019, KD-Net generalforsamling. 5. april april KD-Net seminar 24. maj august oktober 2019 Møde med formand/næstformand vedrørende psykiatri, sundhed og forebyggelse den 20. august. Kontaktudvalget har møde den 31. august i 2018 Uddannelsesudvalget har møde den 19. september.

10 15. Eventuelt Studietur til Bruxelles den april 2019 må desværre udskydes. Der udsendes en Doodle til sekretærerne med henblik på at finde en dato i Referat: Jesper Kaas Schmidt orienterede om punkter på Kontaktudvalgsmødet den 31. august 2018.

11 Bilag til referat af møde i KD-Net den 24. august 2018 Bilagsliste Dagsordenspunkt Bilag 5 og 6 Regionsdirektørens oplæg for KD-Net

12 KD-net 24. august 2018 Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Region Midtjylland

13 Fremtidig organisering 2

14 Principper Regional Udvikling skal med FN s verdensmål som den naturlige ramme arbejde for at skabe en attraktiv og bæredygtig region for alle ved at: tage komplekse samfundsproblemer op, som ingen andre sektorer tager op have rollen som bindeled mellem offentlige og private aktører i stærke partnerskaber og resultatskabende projekter på tværs af sektorer, uddannelsesinstitutioner og organisationer løse både drifts- og myndighedsopgaver på et højt fagligt niveau samt realisere politisk fastsatte mål 3

15 Regional Udviklingsstrategi - vision Region Midtjylland en attraktiv og bæredygtig region for alle 4

16 Strategisk ramme og strategispor FN s 17 Verdensmål som strategisk ramme Strategispor: Spor 1 At give borgerne mulighed for at leve det gode liv i hele regionen. Spor 2 At skabe fremtidssikrede uddannelser og kompetenceløft for alle. Spor 3 At tage hånd om klima, miljø og ressourcer for at sikre en bæredygtig udvikling. Spor 4 At bane vej for et mere bæredygtigt og effektivt sundhedsvæsen af høj kvalitet for borgeren og tæt på borgeren. 5

17 Videre proces Politisk behandling i september Offentlig høring oktober-november Endelig godkendelse primo

18 Overblik over økonomisk udfordring i budget 2019 Mio. kr. Budget 2019 Økonomiaftalen for ,7 Budgettilpasninger 246,2 Politiske prioriteringer 127,5 I alt 195,0 I budget 2020 er der en yderligere udfordring på 100 mio. kr., hvorved den samlede udfordring i budget 2020 er på 295 mio. kr. 7

19 Forslag til politiske prioriteringer i budget 2019 jf. 1. behandlingen af budget 2019 Mio. kr. Budget 2019 Indkøbsbesparelser -5,4 Nye behandlinger 30,0 Spydspidsområder 5,0 Psykiatri -løft fra ØA19 42,9 IT-sikkerhed 10,0 Pulje til yderligere politisk prioritering 20,0 Øget bloktilskud i 2019 til kræftplan IV -20,0 Midler til kræftplan IV 20,0 Midler til ubalance/konsolidering 25,0 I alt 127,5 8

20 Regionsrådsformandens forslag til besparelser Samlet besparelse for alle grupper Mio. kr. Nr. Overskrift Strukturændringer -58,8-82,0 2 Medicin -35,0-40,0 3 Digitalisering -28,3-57,1 4 Hospitalsaktivitet - Reduktion af ambulante besøg 0,0-60,0 5 Hospitalsaktivitet - Reduktion af akut aktivitet 0,0 0,0 6 Administration -12,5-25,0 7 Puljer -37,2-27,4 Leasing -23,2-3,5 I alt -195,0-295,0

21 Strukturændringer

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Tid og sted: Fredag den 25. maj 2018, kl. 10 13, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale: Fremgår

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Tid og sted: Fredag den 25. maj 2018, kl. 10 13, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, Deltagere: Afbud: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag den 2. marts 2018, fra kl. 10 13 Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale: Fremgår af info-skærm

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 2. november 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 2. november 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 2. november 2018 Tid og sted: Fredag den 2. november 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Bilag til møde i KD-Net, den 2. november 2018

Bilag til møde i KD-Net, den 2. november 2018 Bilag til møde i KD-Net, den 2. november 2018 Bilagsliste Dagsordenspunkt Bilag 2 Referatet fra møde i KD-Net den 24. august 2018. 3 Notat Analyse tillæg til kommissorium, Midttrafik, januar 2018 3 Notat

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 2.10.18 Dagsorden Dato: Den 2. oktober 2018 Kl. 9.00-11.00 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 20. september 2018 Kontakt:

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 23. maj 2014, fra kl. 9.00 til 12.00 med mulighed for frokost kl. 11.30 Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Afbud: Claus Damgaard,

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 7. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2011 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 10-06-2011 Tidspunkt: 10.00-12.00 Sted: Scandic, Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Hotel Scandic, fredag den 2. februar 2018, kl. 10 12.00 Deltagere: Afbud: Kommunaldirektørerne i den midtjyske region eller

Læs mere

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune.

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune. Mødedato: 23. februar 2017 Mødetid: Kl. 12.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Deltagere: Birgit Juul Jensen Favrskov Kommune Steen Holk Bank Herning Kommune

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato : 14-06-2012 Tidspunkt: 12:15-14:00 Sted: Hotel Griffen, Ndr. Kystvej 34, 3700 Rønne Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 14-06-2018 09:00-10:45 Sted: Restaurant "Hos Casper", Bornholms lufthavn Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5 Møde i: Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer Dato: 12. februar 2016 Kl.: Kl. 10-12.00 Sted: Regionsgården, H5 Deltagere: Peter Mandrup Jensen Christian Bartholdy Anne Hertz Birte Sonnenborg Grothe

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 30. januar 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 28. august 2012 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Den nære psykiatri i Midtjylland

Den nære psykiatri i Midtjylland Den nære psykiatri i Midtjylland Udspil til vision, målgrupper og handlingsrum Alliancen om den nære psykiatri Juni 2018 godkendt af Kontaktudvalget d. 31. august 2018 Patient- og pårørendeforeninger Praktiserende

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 12-09-2018 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 12. juni Start kl.: 8:00. Slut kl.: 10:00

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 12. juni Start kl.: 8:00. Slut kl.: 10:00 Direktionen REFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Tirsdag den 12. juni 2018 Start kl.: 8:00 Slut kl.: 10:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth Koed

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

Den nære psykiatri i Midtjylland

Den nære psykiatri i Midtjylland Den nære psykiatri i Midtjylland Udspil til vision, målgrupper og handlingsrum Alliancen om den nære psykiatri 8. juni 2018 Patient- og pårørendeforeninger Praktiserende læger (PLO Midt) Region Midtjylland

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Miljø- og kulturdirektørens kontor Dato: Onsdag den 29. november 2017 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning... 2 2. Rammeaftaler fremover... 3 3.

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 12-09-2018 10:00 Sted: Scandic Udgårdsvej 2 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 4. juni Start kl.: 10:00. Slut kl.: 11:00

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 4. juni Start kl.: 10:00. Slut kl.: 11:00 Direktionen REFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Start kl.: 10:00 Slut kl.: 11:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth Koed

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 14. januar 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale B, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 2. marts 2018

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 2. marts 2018 Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 2. marts 2018 Deltagere: Afbud: Kommunaldirektørerne i den midtjyske region eller deres suppleanter, regionsdirektøren, KKR sekretariatet

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

1 www.regionmidtjylland.dk

1 www.regionmidtjylland.dk 1 www.regionmidtjylland.dk Det regionale planlægningssystem i Danmark Vicedirektør Lars Vildbrad www.regionmidtjylland.dk Disposition Strukturreformen, den utænkelige reform Den nye administrative struktur

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. maj 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 10. september 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 23. oktober 2015, fra kl. 9.00 til 11.00 Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg.

Læs mere

Sundhedsaftalen 2019-2023 Danske Ældreråds konference Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 15.11.2018 Henrik Fjeldgaard, regionsrådsmedlem og formand for Sundhedskoordinationsudvalget, Region Midtjylland

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 12. juni 2019 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 20. juni 2018 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth

Læs mere

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation

KONKLUSIONER. Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Center For Sundhed Enhed for tværsektorielt udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Mandag den 31. august 2015 Kl.: 8:30-10:00

Læs mere

K K R M I D T J Y L L AN D

K K R M I D T J Y L L AN D REFER AT 2011 K K R M I D T J Y L L AN D Dato: 08-02-2011 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Baggrund Når en borger rammes af en hjerneskade, vil sygdoms- og rehabiliteringsforløbet ofte være kompliceret, dels

Læs mere

Ledelsesprincipper og organisatoriske faktorer, der styrker sammenhæng i patientforløb

Ledelsesprincipper og organisatoriske faktorer, der styrker sammenhæng i patientforløb Ledelsesprincipper og organisatoriske faktorer, der styrker sammenhæng i patientforløb Kontorchef Steen Vestergaard-Madsen, Region Midtjylland 14. Januar 2011 Hotel Nyborg Strand www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Udviklingsdirektørens kontor Dato: Onsdag den 14. december 2016 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 31. maj 2013, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018 SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret Referat Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 29. oktober 2018 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 125B Deltagere: Arne Pedersen, Mette Cadovius, Helle Zelasny,

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2011 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 25. august 2011 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Onsdag den 22. maj Start kl.: 9:00. Slut kl.: 10:45

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Onsdag den 22. maj Start kl.: 9:00. Slut kl.: 10:45 Direktionen REFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 22. maj 2019 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 10:45 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth Koed

Læs mere

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Notat Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket (Kd-net) i den midtjyske region har på sit møde

Læs mere

K K R N O R D J Y L L A N D

K K R N O R D J Y L L A N D D AG SORDEN 2019 K K R N O R D J Y L L A N D Dato: 06-09-2019 10:00 Sted: Hotel Scandic, Hadsundvej 200, Aalborg Øst. Der er ikke gruppemøder før KKR-mødet. KKR-møde kl. 10.00-12.30 med efterfølgende frokost.

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Fredag den 6. april 2018 Start kl.: 11:30 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 4. juni Start kl.: 10:00. Slut kl.: 11:00

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 4. juni Start kl.: 10:00. Slut kl.: 11:00 Direktionen REFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Start kl.: 10:00 Slut kl.: 11:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth Koed

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet Budget 2008 Plads til ambitioner I Region Midtjylland har vi ambitioner. Ambitioner om at udvikle et sundhedsvæsen på højt internationalt niveau. Ambitioner om at sikre tidssvarende og højt specialiserede

Læs mere

Møde 21. august 2018 kl. 16:00 i Mødelokale i HOPS, indgang B

Møde 21. august 2018 kl. 16:00 i Mødelokale i HOPS, indgang B Handicaprådet Referat Møde 21. august 2018 kl. 16:00 i Mødelokale i HOPS, indgang B Pkt. Tekst Side 26 Velfærdsbygning Peter Bangs Vej - Mathias Morgen kl. 16.05 1 27 Familieiværksætterne - Ane Katrine

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 23. januar 2019 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 10:15 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 10. april 2019 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere