Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup"

Transkript

1 Maibrit Lykkegaard Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

2 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af og opfølgning på referat fra mødet den 14. september Aflæsning af rentvandsmålere Status for vandforsyningsplan Status for Indsatsplanlægning Beredskabsplan Planstrategi og Helhedsplan Analyseprogrammer for vandværker Brugerundersøgelse af Grundvandsrådet Planlægning af det fælles vandværksmøde i Nyt fra kommunen og rådets medlemmer Mødeplan for Eventuelt... 10

3 Til stede: Kaj Haugaard, Vandrådet Per Pilgaard, Vandrådet Bjarne Frost, Vandrådet Lars Eriksen, Vandrådet Kristen Simonsen, FVD Arne Andersen, Grønt råd Allan K. Olesen, Landbo Nord Jens Christian Golding, fm. Teknik- og Miljøudvalg Jørgen Krogsgaard, nfm. Teknikog Miljøudvalg Gitte Clausen, Plan og Miljøchef Henrik Damsgaard, Teamleder Maibrit Lykkegaard Deltog ikke: Allan K. Olesen havde meldt afbud, og derudover deltog Kristen Simonsen og Jørgen Krogsgaard ikke.

4 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordnen blev godkendt. 2. Godkendelse af og opfølgning på referat fra mødet den 14. september 2011 Referatet blev godkendt, og mht. opfølgning på referatet fra sidste møde, bliver disse punkter taget op under punktet nyt fra kommunen og rådets medlemmer. 3. Aflæsning af rentvandsmålere Direktør for Jammerbugt Forsyning A/S Peter Laursen orienterer om status for aflæsning af rentvandsmålere. Peter Laursen fortalte, at forsyningen i 2010 blev omfattet af den nye vandsektorlov, og i den forbindelse skulle der findes en besparelse på 3 mio. kr. ud af 21 mio. kr. fra nu og frem til Det blev derfor undersøgt, hvor denne besparelse kunne finde sted, og det viste sig, at Jammerbugt Kommune havde den tredje største udgift til målerdata og derfor blev det sat i værk, at det var her der bl.a. skulle spares. Status pt. er at 54 vandværker ud af de 61 vandværker gør brug af ordningen, hvilket svarer til ud af personer benytter ordningen. Der vil være et dialogmøde den 22. december og der indkaldes til et evalueringsmøde i januar. Vandværkerne gjorde opmærksom på, at de ikke vidste at aflæsningskortene kom i deres E-boks, så dette kunne være relevant at informere om. 4. Status for vandforsyningsplan Jammerbugt Kommune er kommet langt med udarbejdelse af vandforsyningsplanen. Tovholderen for opgaven, Jacob Aarup, kommer og orienterer om arbejdet.

5 Jacob Aarup gav en orientering af arbejdet med vandforsyningsplanen og han gennemgik målsætningerne der var opstillet i planen. Derudover oplyste han, at der ville blive afholdt 4 møder i januar, hvor vandværker fra hver sit område vil blive inviteret ind på kommunen, for at gennemgå dataarket over deres vandværk og ledningsnettet. Tidsplanen for vandforsyningsplanen er som følgende: Møde med vandværker (Januar og i starten af februar) - Kvalitetssikring af data - Fastlæggelse af vandforsyningsområder - Hovedledningsnet Teknik og Miljøudvalget - Præsentation/Vedtagelse af målsætning Grundvandsrådsmøde (Marts 2012) - Udkast af vandforsyningsplan Teknik og Miljøudvalget - Vedtagelse af forsyningsplan Vandværksmøde (April 2012) - Præsentation af vandforsyningsplan 5. Status for Indsatsplanlægning Maibrit Lykkegaard orienterer om status for indsatsplanlægningen. Jammerbugt kommune har stadigvæk ikke modtaget kortlægningen for OSD ved Aabybro af miljøcentret. Jammerbugt Kommune er derfor startet op med opfølgningen på de vedtaget planer. Jeg har kontaktet miljøcentret og regionen, for at høre om de vil være med i møder omkring opfølgningen af indsatsplaner, og de har begge meldt ud, at de som udgangspunkt er interesseret i at deltage, men det vil være et spørgsmål om ressourcer om det kan lade sig gøre. Derfor bliver det højest sandsynligt kun vandværkerne og kommunen der skal mødes, hvilket på sin vis også er nok, da indsatserne der skal følges op på, er opgaver fordelt på vandværket, kommunen og det tidl. amt for indsatsplanen for OSD 16 s vedkommende. Mødet vedr. opfølgning på indsatsplanen for OSD 16 Gjøl, bliver rykket til starten af januar og det forventes at mødet vedr. opfølgningen på indsatsplanen for Øland finder sted i slutningen af januar eller starten af februar.

6 6. Beredskabsplan Maibrit Lykkegaard orienterer om status for arbejdet med en fælles beredskabsplan. Der er nedsat arbejdsgruppe bestående af Beredskabschefen Per Højriis Vedsted, Repræsentant for vandværkerne: Kaj Haugaard (Aabybro vandværk) og Bjarne Frost (Østerby Vandværk), og fra kommunen Maibrit Lykkegaard. Der er holdt et indledende møde, hvor vi snakkede om, hvilken udformning beredskabsplanen skulle have og hvad vi skulle have med i den, og som udgangspunkt bruger vi skabelonen fra FVD. Beredskabsplanen bliver delt op, således af den starter med en oversigt over, hvad der gøres i tilfælde af forurening. Derefter er der en beskrivelse fra beredskabet om, hvad der gøres ved strømsvigt, store forureninger osv. Til sidst er der en oversigtsplan for: kommunen hvem kontakter man, nyttige oplysninger vedr. de enkelte vandværker mht. telefon nr, sårbare forbrugere o.s.v. Næste møde er sat til den 2. februar 2012, hvor hver af repræsentanterne skal have lavet deres område færdig til. Det blev aftalt, at Maibrit Lykkegaard skulle sende datoerne for møderne vedr. vandforsyningsplanen til Bjarne og Kaj, for så kan udfyldelsen af skemaerne til beredskabsplanen koordineres med de møder. 7. Planstrategi og Helhedsplan Jammerbugt Kommune orienterer. Punktet tager udgangspunkt i en bemærkning til helhedsplanen fra Nørhalne vandværk, der ønsker at få udlagt et skovrejsningsområde i deres indvindingsopland. Vandværkerne gøres opmærksomme på, at det er i forbindelse med helhedsplanen, at arealer til skovrejsning udlægges og at det har en betydning for deres muligheder for tilskud til skovrejsning. Der er igen åbnede muligheder for at staten kan købe og drive skoven, således af vandværkerne ikke bliver belastet økonomisk.

7 8. Analyseprogrammer for vandværker Jammerbugt Kommune orienterer. Jammerbugt Kommune er i gang med at gennemgå alle vandværkers analyseprogram, for at sikre, at alle analyser bliver taget, samt at bekendtgørelse nr af 31. oktober 2011 Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg bliver overholdt. Vandværkerne skal være opmærksomme på, at der bliver taget for alle de analyseparametre, som der står i den nye bekendtgørelse, nr af 31. oktober 2011 Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. Derudover vil det blive vurderet om, der skal tages for nogle specielle stoffer jf. bekendtgørelsen, f.eks. hvis der har været kartoffelmarker eller frugtplantager. 9. Brugerundersøgelse af Grundvandsrådet Hvilket udbytte har medlemmerne af Grundvandsrådet? Som en del af Jammerbugt Kommunes kvalitetsstyring gennemføres brugerundersøgelser. Derfor laves der brugerundersøgelse for grundvandsrådet, og følgende blev drøftet: 4 grundvandsrådsmøder om året var passende, og var der behov for flere, indkaldes der til ekstraordinære møder. 2 timers varighed af møder er passende Mødetidspunktet for møderne kl er passende. Der ønskes et udkast til dagsordnen fremsendt inden der skal holdes møde i vandrådet. De vil derefter komme med evt. nye punkter til den endelige dagsorden. Rådets sammensætning er passende og antallet fint. Dog er der en plads i rådet til en repræsentant til Dansk Industri og til en ekstra landbrugs organisation, som der ikke bliver gjort brug af. Forvaltningens servicering af rådet er god.

8 10. Planlægning af det fælles vandværksmøde i 2012 Der fastsættes en dato for mødet samt ses på punkter til dagsordenen. I 2011 blev mødet afholdt torsdag den 31. marts kl. 19. Jammerbugt Kommune forslår at det næste fælles vandværksmøde afholdes torsdag 15. marts eller torsdag den 12. april Det blev besluttet at det fælles vandværksmøde bliver torsdag den 12. april 2012 kl Punkter på dagsorden vil være: Vandforsyningsplan Beredskabsplan Analyseprogram Jammerbugt kommune vil stå for planlægningen og indkaldelsen til mødet. 11. Nyt fra kommunen og rådets medlemmer Følgende emner blev diskuteret: På hjemmesiden vil Jammerbugt Kommune i starten af det nye år, lave et link, hvor man kan søge, hvilket vandværk man er på ud fra den adresse man har. Her vil der komme oplysninger op på kontakt personer, adresse og lign. Herfra kan vi så lave et link til vandværkets egen hjemmeside. Regulativet for vandværkerne i Jammerbugt Kommune. Der er indkommet et ændringsforslag fra Grønhøj Vandværk til regulativet. FVD s jurist siger, at det er godt nok beskrevet i regulativet som det er på nuværende tidspunkt, så derfor ser kommunen ingen grund til at rette det. Vandbehandlingsanlæg. Når vandværkerne skal have nye vandbehandlingsanlæg i form af nye filtre, f.eks. ved udskiftning af eksisterende, eller ved etablering af andet vandbehandlingsanlæg, skal kommunen informeres, da der skal gives en tilladelse hertil.

9 Kommunens takstblad. Vandværkerne ytrede ønske om, at kommunen tjekkede hvem og hvor mange, der anvender kommunens takstblad, da kommunens egne vandværker ikke benytter takstbladet. Dette vil derfor blive undersøgt. Fornyelse af vandindvindingstilladelserne for vandværkerne. Mange af vandværkerne i kommunen har en indvindingstilladelse der er udløbet eller snart udløber. P.g.a. de ventede vandplaner har miljøministeriet besluttet at forlænge alle indvindingstilladelserne til et år efter handleplanerne er vedtaget. Derfor er Jammerbugt Kommune ikke gået i gang med at behandle ansøgningerne om forlængelse af deres vandindvindingstilladelse, da vi venter på vedtagelsen af handleplanerne, da disse kan have betydning for sagsbehandlingen. Ved sidste grundvandsrådsmøde blev det besluttet, at vandrådet skulle gennemgå tjeklisten til skemaet til brug for det kommunale tilsyn. Dette havde vandrådet ikke nået endnu, så dette punkt tages med på næste møde. 12. Mødeplan for 2012 Ifølge forretningsordnen for Grundvandsrådet skal der afholdes 4 møder årligt i rådet. Kommunen foreslår derfor følgende datoer for de fire møder i 2012: Onsdag den 7. marts 2012 Onsdag den 13. juni 2012 Onsdag den 12. september 2012 Onsdag den 5. december 2012 Alle møderne starter kl De foreslået datoer blev til dels godkendt, så mødeplanen for år 2012 er som følgende: Onsdag den 7. marts 2012 Onsdag den 13. juni 2012 Onsdag den 19. september 2012 Tirsdag den 4. december 2012 Alle møderne starter kl

10 13. Eventuelt Intet under evt. Maibrit Lykkegaard

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 7. marts 2012 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 7. marts 2012 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 21-03-2012 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 7. marts 2012 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og

Læs mere

Katrine Foss-Pedersen Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 14. september 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Katrine Foss-Pedersen Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 14. september 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Katrine Foss-Pedersen 31.08.2011 Dagsorden Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 14. september 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 4. december 2012 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 4. december 2012 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 18.12.2012 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 4. december 2012 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Referat. Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 16. juni 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat. Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 16. juni 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 16. juni 2010 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning på referat fra mødet

Læs mere

Til stede: sagsbehandler

Til stede: sagsbehandler Katrine Foss-Pedersen Den 10.03.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Den 2. marts 2011 kl. 15.00 Lokale 2 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 27. maj 2009 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 27. maj 2009 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 05-06-2009 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 27. maj 2009 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 12. december kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 12. december kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 12. december kl. 12.30 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning på referat fra

Læs mere

Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 17-03-2010 Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Valg af formand og næstformand... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar

Læs mere

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012 Vandværksmøde i Brovst Hallen den 12. april 2012 1. Velkomst Jens Christian Golding på vegne af Jammerbugt Kommune og Grundvandsrådet. Tidsplan for vandforsyningsplan Vedtagelse af forslag til vandforsyningsplan

Læs mere

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 29. marts 2011

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 29. marts 2011 Vandværksmøde i Brovst Hallen den 29. marts 2011 PAUSE Kaffe og kage og Jammerbugt Information fra kommunen Status for vandforsyningsplanen Status for indsatsplanlægningen PAUSE Kaffe og kage og Jammerbugt

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec

Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec Referat af møde i Regionsdvandrådet den 12 dec. 2005. Mødt var: Hjørring Kommune. Søren Stensbak Larsen. Brønderslev Dronninglund. Palle Hostrup. Jammerbugt Kommune. Lars Eriksen. Mariager Fjord. Jørgen

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Afdeling Vand og Jord

Afdeling Vand og Jord Afdeling Vand og Jord Status omkring indvindingstilladelser til vandværker ved Jakob S. Kudsk Vandværkernes hjemmesider ved Susanna Esbensen Skabelon for vandværkernes beredskabsplaner ved Susanna Esbensen

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Godkendelse af forslag til revison af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup

Godkendelse af forslag til revison af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup Punkt 11. Godkendelse af forslag til revison af indsatsplan for OSD 1475, Hammer Bakker og Tylstrup 2018-062490 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til revision af indsatsplan

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2017 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2677 til 2719. Det er en tilgang på 42 mod sidste års 9. Der er i alt blevet pumpet 375.009

Læs mere

Syddjurs Kommune 5. maj 2015

Syddjurs Kommune 5. maj 2015 Møde mellem Vandværker og Syddjurs Kommune 5. maj 2015 Morten Hundahl Steen S. Wengel Marie Dehli Anne-Mette Randrup Rasmussen (Anna Okkerlund Brahe) Velkomst: v/ Morten Hundahl Dagsorden: 1. Beredskabsplan

Læs mere

Vandråd. Kommune FVD. Koordinationsforum. Vandråd. Kontaktudvalg. Private vandværker. Evt. kommunal vandforsyning

Vandråd. Kommune FVD. Koordinationsforum. Vandråd. Kontaktudvalg. Private vandværker. Evt. kommunal vandforsyning 1 2 Vandråd FVD Kommune Koordinationsforum FVD Region Regionsvandråd Vandråd Kontaktudvalg Private vandværker Evt. kommunal vandforsyning 3 HVORFOR VANDRÅD?? Mange af de opgaver som før var placeret ved

Læs mere

Samarbejde mellem Vandråd og Kommuner. Hanne Jørgensen Ingeniør Vordingborg Kommune

Samarbejde mellem Vandråd og Kommuner. Hanne Jørgensen Ingeniør Vordingborg Kommune Samarbejde mellem Vandråd og Kommuner Hanne Jørgensen Ingeniør Vordingborg Kommune Uddannelse og Job: Min 1992 Dimitteret baggrund: fra Odense Teknikum 1993-1994 Underviser på Næstved Tekniske Skole (VVS)

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 10-02-2009 Dato: 20-01-2009 Sag nr.: KB 29 Sagsbehandler: Bolette Dorrit Jensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Velkomst v/formand Karl Ejner Nielsen der bød de fremmødte teltager, indlægsholdere fra DVN samt repræsentanter fra Silkeborg Kommune velkommen.

Velkomst v/formand Karl Ejner Nielsen der bød de fremmødte teltager, indlægsholdere fra DVN samt repræsentanter fra Silkeborg Kommune velkommen. Referat af ordinær generalforsamling i Vandrådet i Silkeborg Kommune afholdt onsdag d. 17/4 2013 kl. 19 00 hos Silkeborg Forsyning Tietgens vej 3, Silkeborg. Velkomst v/formand Karl Ejner Nielsen der bød

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 18. januar 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Lars Hein, Brian Bruun, Carsten Fuhr, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 3. maj 2017 kl. 17.00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen, Henrik

Læs mere

Skabelon til vedtægter Hjælp til forbruger og økonomisystem blandt medlems vandværker.

Skabelon til vedtægter Hjælp til forbruger og økonomisystem blandt medlems vandværker. Bestyrelsens beretning 2012. Velkommen til generalforsamling i Vandråd Randers. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent. Bestyrelsen vil foreslå Jens Erik Thomsen, Kristrup Vandværk. Aktivitetsplan

Læs mere

Aftalerne med Randers Spildevand og Eurofins udløber den 31. december 2014, og vi starter derfor projekterne umiddelbart efter sommerferien.

Aftalerne med Randers Spildevand og Eurofins udløber den 31. december 2014, og vi starter derfor projekterne umiddelbart efter sommerferien. Bestyrelsens beretning 2013. Velkommen til generalforsamling i Vandråd Randers. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent. Bestyrelsen vil foreslå Jens Erik Thomsen, Kristrup Vandværk. Aktivitetsplan

Læs mere

Vandforsyningsplan Opstartsmøde med Følgegruppen

Vandforsyningsplan Opstartsmøde med Følgegruppen Vandforsyningsplan 2017-24 Opstartsmøde med Følgegruppen 16. august 2016 Morten Hundahl Anne-Mette R. Rasmussen Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation af følgegruppen. 2. Vandforsyningsplan 2017-24 Proces

Læs mere

Den 5. april 2011 Ulkebøl forsamlingshus

Den 5. april 2011 Ulkebøl forsamlingshus Den 5. april 2011 Ulkebøl forsamlingshus Vandrådsmøde og generalforsamling 2011 Program For alle vandværker i Sønderborg kommune. Nye normer for motorer med høj virkningsgrad. Ved Helge Vandel Jensen.

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup

Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup Punkt 4. Godkendelse af 2. behandling af revision af indsatsplan for OSD 1476, Hvorup 2018-062489 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at at revision af indsatsplan for OSD 1476,

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 LIFE projekter.... 2 Retableringsplan for genbrugspladser.... 3 Status 3 genregistrering....

Læs mere

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 4. december at udvalget godkender datoer for udvalgsmøder i 2019.

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 4. december at udvalget godkender datoer for udvalgsmøder i 2019. Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 kl. 12-14 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Bjarne Mortensen (formand), Joan Jensen (næstformand), Arne

Læs mere

PowerPoints fra alle møderne ligger på hjemmesiden sammen med dette referat.

PowerPoints fra alle møderne ligger på hjemmesiden sammen med dette referat. Referat Dato: 13.12.2012 Sagsnr.: 2012-43622 Dok. nr.: 2012-346752 Direkte telefon: 7743 9177 Initialer: LTB/me Vand A/S Sønderbro 53 9000 Aalborg Referat af kontaktgruppemøde Aalborg Syd-Øst Tid 30. oktober

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( )

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( ) REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. februar 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro

Referat. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 ANSØGNINGER... 3 3 MØDER I LOKALOMRÅDERNE... 4 4 NY LANDDISTRIKTSPOLITIK... 5 5 BOSÆTNING... 6 6

Læs mere

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen den 25.05.2011.

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen den 25.05.2011. -- -- -- -- -- -- -- -- -- Vandråd Randers -- -- -- -- -- -- -- -- -- Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen den 25.05.2011. Arbejdsplan Som I kan læse af vore vedtægter er Vandrådets formål at

Læs mere

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør.

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør. REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 10.12.18 KL. 16.00 ca. 20.30 STED: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Pl. 3, Vejle Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broenvejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Vandrådsmøde den 12. november 2015

Vandrådsmøde den 12. november 2015 Vandrådsmøde den 12. november 2015 Afdeling Vand og Jord Indberetning af oppumpede vandmængder (Jakob) Kontrolprogrammer med de nye pakker (Susanna) Takstblade, regulativ, hjemmeside, information til forbrugerne

Læs mere

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund Bilag nr. 1 Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker Baggrund I Viborg Kommune har Forvaltningen registreret ca. 50 ikke almene vandværker, der forsyner mellem 3 og 9 ejendomme og oppumper

Læs mere

Nr. Afsender Resumé af indkomne kommentar til forslag til Grundvandsbeskyttelsesplan for Sønderborg Øst

Nr. Afsender Resumé af indkomne kommentar til forslag til Grundvandsbeskyttelsesplan for Sønderborg Øst Opsummering af høringssvar til forslag til Plan for grundvandsbeskyttelse for Sønderborg Øst, med forvaltningens bemærkninger og henvisning til rettelser, som det har medført i den endelige plan Nr. Afsender

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Behovsstyret Indsatsplan Boringer og ændret indvinding alt efter behov!

Behovsstyret Indsatsplan Boringer og ændret indvinding alt efter behov! DANSK VAND- OG NATURCENTER Notat om Temaaften hos Syddjurs Vandråd d. 21/8-2018 Følgende materiale kan ses på DVN.dk sammen med en kort omtale af Temaaften, SDV: Pdf- fil med dias Dette notat Artikel:

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den 16.9. 2015 kl 19 i Klubhuset.

Bestyrelsesmøde torsdag den 16.9. 2015 kl 19 i Klubhuset. Bestyrelsesmøde torsdag den 16.9. 2015 kl 19 i Klubhuset. Bestyrelsen : Bente Meunier Thomas Schmidt Claus Svenningsen Flemming Laursen Niels Martin Larsen Flemming Larsen Per Kolberg Rikke Helstrup 2.suppleant

Læs mere

2. Revideret kommissorium og sammensætning for Grundvandsforum v/ chef for Natur og Vand Jørgen Jørgensen

2. Revideret kommissorium og sammensætning for Grundvandsforum v/ chef for Natur og Vand Jørgen Jørgensen Grundvandsforum Møde Grundvandsforum d. 26. februar kl. 13 15 Dagsorden: 1. Velkomst. v/ chef for Natur og Vand Jørgen Jørgensen 2. Revideret kommissorium og sammensætning for Grundvandsforum v/ chef for

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

NOTAT Viborg Kommune, Miljøforvaltningen 21. november Indsatsplaner for beskyttelse af drikkevandsressourcer

NOTAT Viborg Kommune, Miljøforvaltningen 21. november Indsatsplaner for beskyttelse af drikkevandsressourcer NOTAT Viborg Kommune, Miljøforvaltningen 21. november 2008 Indsatsplaner for beskyttelse af drikkevandsressourcer Indledning I vandindvindingsplaner og regionplaner blev der i årene op mod år 2000 udarbejdet

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Katja Lindblad, Ingolf Mathiesen, Niels Jørgensen,

Læs mere

Orientering vedr. myndighedsforhold. Ved Kristine Lohmann Pedersen og Lene Milwertz.

Orientering vedr. myndighedsforhold. Ved Kristine Lohmann Pedersen og Lene Milwertz. Orientering vedr. myndighedsforhold Ved Kristine Lohmann Pedersen og Lene Milwertz. Underretningsforpligtigelse Hvis vandets kvalitet ikke er i overensstemmelse med de fastsatte krav, skal Vandværket straks

Læs mere

Referat fra møde på Aktivitetscentret i Fjerritslev 27. februar 2007 kl. 9.30 MØDEDATO: 27. februar 2007 SAGSNR.: SAGSBEH.: Forvaltningsservice

Referat fra møde på Aktivitetscentret i Fjerritslev 27. februar 2007 kl. 9.30 MØDEDATO: 27. februar 2007 SAGSNR.: SAGSBEH.: Forvaltningsservice ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE Referat fra møde på Aktivitetscentret i Fjerritslev 27. februar 2007 kl. 9.30 MØDEDATO: 27. februar 2007 SAGSNR.: SAGSBEH.: Forvaltningsservice Indholdsfortegnelse Centerrådet

Læs mere

Referat. Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Referat. Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i (NDV) Norddjurs Vandråd. Tidspunkt: Tirsdag den 26. marts 2013 kl. 19.00 Sted: Fjellerup Aktivitetshus, Niels Iuels Plads 3, 8585 Glesborg. Generalforsamlingen afholdes med følgende

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Vandforsyningsplan

Vandforsyningsplan Vandforsyningsplan 2017-24 Dialogmøde Udvalget for NTM og Følgegruppen 30. Januar 2017 Dagsorden: 1. Velkomst. 2. Status på Vandforsyningsplan 2017-24 3. Vandforsyningsstruktur. - Nuværende struktur -

Læs mere

Jane Stampe bød velkommen og mødets deltagere blev præsenteret.

Jane Stampe bød velkommen og mødets deltagere blev præsenteret. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Grundvandsrådsmøde Miljø- og Energiplanlægning Tid 6. december 2016 kl. 14:30 Sted Mødelokale 160 Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Referat Ældrerådet 24.05.2012 kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet 24.05.2012 kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune Punkter på åbent møde: 157. Bemærkninger til dagsorden... 1 158. Godkendelse af referat fra forrige møde... 2 159. Embedslægerapporter

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSIONEN

BEREDSKABSKOMMISSIONEN BEREDSKABSKOMMISSIONEN Refer Tidspunkt: 14:00 Mødested: Mødelokalet på Endelavevej 14, 8700 Horsens Mødenummer: 2 Deltagere: Beredskabskommissionen - Afbud fra Kim Hagsten Sørensen, Hedensted René Hemberg,

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 21 Mødedato: Tirsdag den 16. april 2013, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken

Læs mere

Deltagere fra bestyrelsen: Alfred Mønster afbud Karin Thomsen Sabine Dedlow Ursula Sandberg

Deltagere fra bestyrelsen: Alfred Mønster afbud Karin Thomsen Sabine Dedlow Ursula Sandberg Boligselskabet Farumsødal Referat af organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 18:00 i Nordtoften Farum Hovedgade 54, Farum Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af tillæg til indsatsplan for OSD 1435, Aalborg Sydøst

Godkendelse af 1. behandling af tillæg til indsatsplan for OSD 1435, Aalborg Sydøst Punkt 4. Godkendelse af 1. behandling af tillæg til indsatsplan for OSD 1435, Aalborg Sydøst 2016-056296 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til tillæg til indsatsplan for

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6.

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 16. januar 2013 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3 Referat af SSP styregruppens møde den 25.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Henrik Laybourn () formand Birgit Madsen () udvalgsmedlem Helle Poulsen (V) udvalgsmedlem Jacob Mark (F) udvalgsmedlem

Læs mere

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Landområde Nord

Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Landområde Nord Dagsorden Kontaktgruppemøder 2011 Landområde Nord 1. Orientering fra Vandmyndigheden (Lise) 2. Indsatsplanlægning og Grundvandsbeskyttelse (Pernille) Opfølgning på indsatsplanerne 3. Områdets emner 4.

Læs mere

Beretningen 2018 for Hadsten Vandværk

Beretningen 2018 for Hadsten Vandværk 1 Beretningen 2018 for Hadsten Vandværk Statistik: Antallet af forbrugere er på afregningstidspunktet steget fra 2719 til 2804. Der er i alt blevet pumpet 381.979 m 3 op fra vores fire kildepladser, og

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen. Næstformand: John Hedelund Afbud. Best. medlem: Knud Jørgensen Afbud

Deltagere. Bestyrelsen. Næstformand: John Hedelund Afbud. Best. medlem: Knud Jørgensen Afbud Referat fra møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 5. februar 2019, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Kystbeskyttelse 2. Partyhuse 3. Vægtbegrænsning

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat Mandag den 2.-6. 2014 kl. 18 på skolens kontor Dagsorden Skolebestyrelsesmedlemmer: Tom B. Rasmussen Jakob Flarup Mikkelsen Mads Bjerregaard Jeppe D. Friis Marianne Andersen

Læs mere

Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i (NDV) Norddjurs Vandråd. Tidspunkt: Den onsdag 19. marts 2014 kl. 19.00 Sted: Fjellerup Aktivitetshus, Niels Iuels Plads 3, 8585 Glesborg. Generalforsamlingen afholdes med følgende

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 20. september 2012 Referat Ligestillingsudvalget

Læs mere

Dagsorden. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro

Dagsorden. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro Dagsorden Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 ANSØGNINGER... 3 3 MØDER I LOKALOMRÅDERNE... 4 4 NY LANDDISTRIKTSPOLITIK... 5 5 BOSÆTNING... 6

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 13-16 Sted: Social- og Sundhedsskolen Skive, Arvikavej 7 Deltagere: Bente Bang, Kenneth Bjerregaard, Ove Kent Jørgensen, Ulla Møller Thomsen,

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Mølvang Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Vejle Kommune, Teknik & Miljø side 1 af 5 Formål Mølvang Vandværk

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

Referat fra regionsvandrådsmøde d. 9. november 2011 på Låsby kro

Referat fra regionsvandrådsmøde d. 9. november 2011 på Låsby kro Referat fra regionsvandrådsmøde d. 9. november 2011 på Låsby kro Dagsorden: 1) 18,50 Velkomst 2) 18,55 Kort orientering fra bestyrelsen om kurser m. v. v/ Niels Ravn 3) 19,10 Orientering om kommunernes

Læs mere

Bøgesø-Flintemose vandværk V/ Jørn Erik Hansen Flintemosevej 36 4700 Næstved Center for Miljø og Natur Team Vand

Bøgesø-Flintemose vandværk V/ Jørn Erik Hansen Flintemosevej 36 4700 Næstved Center for Miljø og Natur Team Vand Bøgesø-Flintemose vandværk V/ Jørn Erik Hansen Flintemosevej 36 4700 Næstved Center for Miljø og Natur Team Vand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 5588 www.naestved.dk Dato 24-9-2015 Sagsnr.

Læs mere

Referat af generalforsamlingen for Vandrådet i Roskilde den 14. maj 2009

Referat af generalforsamlingen for Vandrådet i Roskilde den 14. maj 2009 16. maj 2009 Referat af generalforsamlingen for Vandrådet i Roskilde den 14. maj 2009 Følgende vandværker var repræsenteret ved generalforsamlingen: Gl. Himmelev, Gundsømagle, Dåstrup Vand, Søster Svenstrup,

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 05.09.2019 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. august 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset Brugerråd Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Kim Badawey Diana Hemdrup

Læs mere

Hillerød Kommune. Referat. Møde i Det Kriminalpræventive lokalråd. 31. marts 2016 kl Seglet, Hillerød Rådhus. Møde nr.

Hillerød Kommune. Referat. Møde i Det Kriminalpræventive lokalråd. 31. marts 2016 kl Seglet, Hillerød Rådhus. Møde nr. Hillerød Kommune Referat Møde i Det Kriminalpræventive lokalråd Dato: Sted: 31. marts 2016 kl.9.30-11.30 Seglet, Hillerød Rådhus Møde nr.: 1 Deltagere: Formand for Det Kriminalpræventive Lokalråd, Kultur

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011.

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget fremlægges

Læs mere

Repræsentantskabsmøde, Viborg Vandråd 23. april 2012.

Repræsentantskabsmøde, Viborg Vandråd 23. april 2012. Repræsentantskabsmøde, Viborg Vandråd 23. april 2012. Jeg vil gerne byde jer alle velkommen til vores repræsentantskabsmøde, velkommen til repræsentanterne fra Viborg Kommune, velkommen til vores nye formand

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere