Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet"

Transkript

1 Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Væsentlige iagttagelser: Hvad driver moderne virksomheder til at gennemgå en digital transformation? Hvordan kan BPM-værktøjer hjælpe digitale transformationsinitiativer? Hvordan man kan forny sig hurtigere med lowcode og/eller no-code teknologier

2 01 Kundeoplevelsen; kernen i dynamiske forretningsprocesser I en tid med digitalt indfødte kunder og et stadigt skiftende digtalt landskab, er digital transformation blevet en af de mest levedygtige strategier til, at drive forretningsaktiviteter, processer og vækst i erhvervslivet samt at udnytte den nye teknologi til at åbne nye muligheder. Succesfulde virksomheder bruger digital transformation til at blive mere kundeorienteret og forbedre deres supportprocesser for, at imødekomme ny kundeadfærd. Kundeoplevelse, forretningsmæssig fleksibilitet og operationel effektivitet er de primære mål, der driver virksomheder til at gennemgå digital transformation. Ifølge Economist Intelligence Unit (EIU) fastslår 77% af virksomheder, at digital transformation er deres strategiske prioritet nr. 1. Digital transformation kræver, at moderne virksomheder både er fleksible og agile for at holde trit med tempoet i teknologiudviklingen. Virksomheder stræber ikke kun efter at modernisere eller digitalisere de eksisterende processer, men også at fremme markedsføringen af nye produkter på markedet. 18% CIO bruger 18% af deres budgetter til at støtte digitalisering, og analytikere forventer, at budgetterne for digital transformation vil stige til 28% i de næste to år. (Gartner) 55% af dem der er ansvarlige for digital transformation, ser udviklende kundeadfærd og præferencer som deres primære katalysator. (Prophetr) 56% af virksomhederne vurderer virkningen af digital transformation i forhold til kundeoplevelsen. (Boardview)

3 02 Skab fleksibilitet så din virksomhed kan tilpasse sig de skiftende forretningsmiljøer Når virksomheder gennemgår digital transformation, skal de skabe nye processer, danne nye forretningsmodeller og teams. Derudover skal de investere i nye teknologier, for ikke at miste konkurrenceevnen og for fortsat at kunne udvikle sig. Drevet af behovet for hurtighed og fleksibilitet, sammen med behovet for effektivitet og optimering, kigger virksomheder mod business process management (BPM) og avanceret sagsbehandling, som en vigtig drivkraft for digital transformation. Mens BPM fokuserer på at administrere de strukturerede og gentagne processer, arbejder dynamisk case management (DCM) på ad hoc-basis for, at håndtere ustrukturerede, ukontrollerede processer. Synergien mellem DCM og BPM øger virksomheders muligheder for hurtigt at reagere, ændre retning og være fleksibel. Dette giver ofte virksomhederne en konkurrencemæssig fordel, når nye muligheder opstår, kundernes behov udvikler sig eller markedsdynamikken ændres. 71% af de undersøgte virksomheder oplevede en hurtigere reaktion på ændrede markedsforhold, og så det som den største fordel ved organisatorisk fleksibilitet. (Altexsoft) 50% af de undersøgte virksomheder rapporterede betydelige forbedringer i kundetilfredsheden. (Altexsoft) 44% af de undersøgte virksomheder blev mere profitabel efter at have skiftet til fleksible processer. (Altexsoft)

4 03 Implementér forandringer hurtigere med low-code eller no-code muligheder Med de stigende datamængder, digitale interaktioner sammen med antallet af usammenhængende processer, teknologier og applikationer der er tilgængelige på markedet, kæmper selv succesfulde virksomheder for at holde trit med de digitale transformationsudfordringer. De søger i stigende grad løsninger, der hjælper dem med at forblive konkurrencedygtige uden at øge omkostningerne væsentligt. BPM low-code løsninger, med stærke procesmodelleringsfunktioner, gør det muligt for virksomheder at implementere forandringer hurtigere end nogensinde før. Low-code teknologien har udviklet sig til at bruge visuelle procesdesignværktøjer. Med træk-og-slip-procesdesign og oprettelse af point-and-click-grænseflader, giver low-code platforme mulighed for hurtig oprettelse, optimering, lancering, samt nemt brug og ændring af forretningsprocesser og endda forretningsapplikationer. Dette gør det muligt for brugere uden IT-baggrund, at designe og eksekvere en proces inden for få minutter, og derved gøres BPM tilgængelig for enhver bruger. Desuden reducerer low-code teknologien drastisk omkostninger ved den digitale transformationsproces og på den efterfølgende it-vedligeholdelse. $10 milliarder Forrester kalder low code-markedet et højt vækst -område, og forudsiger, at det vil vokse til over $ 10 milliarder i % af højt performende virksomheder vil administrere deres forretningsprocesser ved hjælp af en BPM-platform (Business Process Management). (Gartner)

5 04 Artificial Intelligent (AI), en af de vigtigste forudsætninger for digital transformation Mens BPM driver digital automatisering og kundeoplevelser, ses Artificial Intelligence (AI) som et middel til data-baseret beslutningstagning og mere personlige kundeoplevelser. AI og machine learning er kilden til mere intelligens i forretningsprocesser, hvilket accelererer de digitale transformationsinitiativer dramatisk. AI er det perfekte værktøj der giver virksomhederne mulighed for, at optimere deres forretningsprocesser og derved sikre bedre effektivitet og produktivitet. Forretningshastighed ved hjælp af datastyret procesmodellering. Virksomheder der forstår at udnytte AI og machine learning til at opbygge de mest effektive end-2-end processer, ser drastiske forbedringer i deres operationelle effektivitet og evnen til at strømline kommunikationen med kunder på tværs af forskellige kanaler. AI kan hjælpe med at forbedre forskellige processer i markedsføring, salg, service eller enhver anden forretningsfunktion. Synlighed. Anvendelse af AI i forbindelse med procesautomatisering, er med til at skabe forretningsmæssige resultater, der går langt ud over typiske performance resultater. Med hjælp fra machine learning, kan virksomheder måle resultaterne og skabe en realtids indsigt, der kan hjælpe med at designe processer, der er databaserede. AI giver hurtigere og mere præcis viden om de forskellige forretningsprocesser, herunder eksekvering, hvilket gør AI uundværlige for virksomheder der stræber efter løbende optimering af deres kerneprocesser. Sammenhængende procesforløb for hele kundens rejse. Dagens intelligente BPM-løsninger gør det muligt for virksomheder at håndtere hele kundens rejse effektivt. Løsningerne er i stand til at forbinde kløften mellem marketing, salg og serviceprocesser, hvilket muliggør omfattende samarbejde og mulighed for øjeblikkeligt at dele kritiske kundedata og analyser mellem afdelinger. Sammenhængende procesforløb på tværs af virksomhedens afdelinger, forhindrer medarbejdere i at operere i siloer, som er en af de største udfordringer for en succesfuld digital transformation.

6 04 Artificial Intelligent (AI), en af de vigtigste forudsætninger for digital transformation 200 I 2018 vil hovedparten af verdens 200 største virksomheder udnytte intelligente apps og bruge den fulde værktøjskasse til Big Data og Analytics til at forbedre deres ydelser og kundens oplevelse. ( Jamii Forums) 92% af virksomheder siger, at intelligent automatisering (kombinationen af AI og BPM-automatisering) vil opleve en større udbredelse i deres firma, i løbet af de næste 12 måneder. (Accenture) 96% af respondenterne er enige om, eller stærkt enige om, at machine learning optimerer procesforandringsdisciplinen inden for deres virksomhed. (HBR) 15% Virksomheder drevet af faktisk indsigt, er mere tilbøjelige til at generere en årlig omsætningsvækst på 15% eller mere. (ObservePoint)

7 Konklusion Overlevelse i en digital verden betyder at skabe muligheder for innovation og vækst. Digital transformation er blevet et kerneelement i moderne forretningsstrategi og en unik konkurrencefordel. Med hurtig skiftende digitale teknologier, bliver BPM (Business process management) den foretrukne metode til værdiskabelse, højkvalitets kundeoplevelser, tværfunktionelt samarbejde og digital transformation. BPM går på tværs af driftseffektivitet, fleksibilitet og kundeoplevelse. Intelligente BPM-værktøjer parret med en robust CRM, leverer det nødvendige niveau af fleksibilitet til at ændre kundeorienterede processer øjeblikkeligt, samtidig med at det giver mulighed for at levere en ensartet og unik oplevelse på tværs af alle kanaler og touch-points. Virksomheder, der gennemgår digitale transformationsinitiativer støttet af intelligente og fleksible værktøjer, vil være i stand til at afdække nye muligheder og opnå en konkurrencemæssig fordel.

8 INTELLIGENT PLATFORM FOR BPM 1 Skab fleksibilitet og gør det muligt at ændre processer i CRM hurtigere end nogensinde før Bpm online giver enestående synergi med BPM teknologier og CRM til salg, markedsføring og service for at give virksomheder mulighed for, at fremskynde implementering af tid-til-strategi. Kerneværdien af bpm onlineprodukter er fleksibilitet til at ændre processer hurtigere end nogensinde før, samt at justere markedsføring, salg og service på en enkelt platform. Brugere elsker bpm onlines involverende interface med et socialt udseende og følelse, fri for overflødig oplysninger for at holde fokus på det der er relevant. I dag bruges Bpm online af tusindvis af kunder over hele verden. 2 Markedsføring, salg og service på en enkelt CRM platform Bpm online tilbyder prisbelønnet BPM-software, der strømlinjer kundeorienterede processer og forbedrer driftseffektiviteten! Prøv det gratis IbsenPro info@ibsenpro.dk bpm online. All rights reserved

5 BPM tendenser som er afgørende for den digitale transformation i 2018

5 BPM tendenser som er afgørende for den digitale transformation i 2018 5 BPM tendenser som er afgørende for den digitale transformation i 2018 Nøgle områder: Hvor BPM er på vej hen i 2018, og hvordan dette vil påvirke virksomhederne? Hvilke BPM-værktøjer vil være afgørende

Læs mere

ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE?

ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE? ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE? ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE? Digital transformering har en stor påvirkning på arbejdsgangene hos CFO erne. Den digitale bølge giver nye muligheder,

Læs mere

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services "Transforming your business" Canon Business Services I et landskab, hvor kundeadfærden hele tiden ændrer sig, ændrer det også den måde, virksomheder arbejder på, samt hvordan de

Læs mere

Skyen der er skræddersyet til din forretning.

Skyen der er skræddersyet til din forretning. Skyen der er skræddersyet til din forretning. Dette er Microsoft Cloud. Alle virksomheder er unikke. Fra sundhedsvæsen til detail, produktion eller finans der er ikke to virksomheder, der opererer på samme

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

What s Hot 2018 Survey

What s Hot 2018 Survey What s Hot 2018 Survey Hvordan ser vores digitale fremtid ud? kaastrup andersen Marts 2018 BAGGRUND Den digitale fremtid giver virksomhederne mulighed for at skabe nye forretningsområder og indtjening.

Læs mere

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier Thomas Qvortrup Christensen, seniorchefkonsulent, TQCH@DI.DK, 3377 3316 Anders Michael Tetens Hoff, chefkonsulent, AHOF@DI.DK, 3377 3899 NOVEMBER 2018 Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Læs mere

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed?

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed? Business & Technology Innovation Industrialisering 4.0 - Hvad betyder det for din virksomhed? Tom Togsverd, Ph.D., partner Indesmatech ApS Hvem er Tom Togsverd? Civilingeniør og Ph.D. fra DTU Compute 18

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Retail i transition fra salgskanal til oplevelsesunivers

Retail i transition fra salgskanal til oplevelsesunivers Retail i transition fra salgskanal til oplevelsesunivers Arbejdet i spændingsfeltet mellem forretning og IT Digital forretningsudvikling og strategi Kunder, kundeoplevelser, kunderejser E-commerce, CPH

Læs mere

Kom godt i gang med BPM Indholdsfortegnelse

Kom godt i gang med BPM Indholdsfortegnelse Kom godt i gang med BPM Indholdsfortegnelse Kom godt i gang med BPM... 2 Vælg det rigtige BPM-software... 2 6 forslag til at komme i gang med BPM og procesautomatisering... 2 1. Brug ikke for megen tid

Læs mere

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 2 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side

Læs mere

ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse

ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse Strategi, eksekvering og analyse ecapacity tilbyder end-to-end forbedring af digital performance ecapacity har indgående erfaring med at udvikle

Læs mere

Den digitale virkelighed

Den digitale virkelighed Hvem er vi What is hot 2018 undersøgelse Resultat og top scorer Trends indenfor top scorer Den digitale virkelighed Jannik Andersen kaastrup andersen Erfaringer og trends vi oplever Teknologiske aspekt

Læs mere

Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje

Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje Indhold 01 Strategisk indsatsområde: Effektivisering 02 Strategisk indsatsområde: Bedre borgerinddragelse 03 Strategisk indsatsområde: Tværgående samarbejde

Læs mere

Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution. Side 1

Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution. Side 1 Grab Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution Side 1 Side 2 Velkommen til den digitale revolution Alle taler om den digitale revolution. Om de nye eksponentielle digitale

Læs mere

Hvornår er dit ERP-system dødt?

Hvornår er dit ERP-system dødt? Hvornår er dit ERP-system dødt? Ved du egentlig hvornår dit ERP-system er dødt? Vi giver dig vores bud på, hvilke tegn du skal holde øje med, så du kan handle i tide. Hvornår er dit ERP-system dødt? At

Læs mere

Større loyalitet og kundeoplevelse ved brugen af analyser og digitalisering

Større loyalitet og kundeoplevelse ved brugen af analyser og digitalisering Større loyalitet og kundeoplevelse ved brugen af analyser og digitalisering 21. Oktober 2015 Lars Monrad-Jensen Head of Lead & Campaign Management TDC Group 1 TDC Group Stor spiller på udfordret marked

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemer 2016 24. november 2016 Torben Storgaard og Søren B. Sørensen Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel

Læs mere

DIGITAL TRANSFORMATION

DIGITAL TRANSFORMATION DIGITAL TRANSFORMATION 018 GODT NYTÅR! DER ER MANGE MENINGER OG HOLDNINGER, MEN ÉN TING ER SIKKERT. Digitaliseringen ændrer adskillige forretningsmodeller og industrier. Nye digitale spillere slår igennem

Læs mere

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men...

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Foto: Colourbox LEDELSE & ORGANISATION Af Jesper K. Jørgensen 7. sep. 2018 Kl. 9:45...de este har alt for få, konkrete, effektive indsatser!

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse QUICK GUIDE IT-chef - skab forandring og indflydelse I disse dage gennemgår mange organisationer store forandringer, fordi måden at drive forretning på har ændret sig markant. Konkurrencen er stigende

Læs mere

Maj 2012. Jaipurrealty.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Opnåede Højere Online Synlighed og Drev Trafik til Jaipurrealty.com

Maj 2012. Jaipurrealty.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Opnåede Højere Online Synlighed og Drev Trafik til Jaipurrealty.com Hvordan E-Intelligence Opnåede Højere Online Synlighed og Drev Trafik til Jaipurrealty.com Maj 2012 Jaipurrealty.com Case Studie Ophavsret eintelligenceweb.com 2013 Kontakt os: eintelligenceweb.com +1

Læs mere

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING Business casen er rygraden i ethvert forretningsprojekt. Om det handler om at købe et nyt IT system, en virksomhed eller om at outsource dele af sin IT-drift, ja, så

Læs mere

Making digital life simple on this small planet

Making digital life simple on this small planet Making digital life simple on this small planet The Mission Verden er som altid i bevægelse, Onscope ser det som sin mission at skabe eller integrere det digitale workflow med den fysiske verden. Digitalisering

Læs mere

Hvordan ledelsesopgaven skal løses på baggrund af transformative og innovative visioner

Hvordan ledelsesopgaven skal løses på baggrund af transformative og innovative visioner Hvordan ledelsesopgaven skal løses på baggrund af transformative og innovative visioner 2. plads i prisopgaven unge på en ungdomsuddannelse Neil Kim Nielsen Øregård Gymnasium Fremtidens offentlige ledere

Læs mere

Alberto Montagner er associate partner ved McKinseys afdeling i Schweiz. Alberto har ekspertise indenfor organisationsforandringer.

Alberto Montagner er associate partner ved McKinseys afdeling i Schweiz. Alberto har ekspertise indenfor organisationsforandringer. Article Review UNLOCKING SUCCESS IN DIGITAL TRANSFORMATIONS Introduktion til artiklen I januar 2018 har McKinsey&Company udarbejdet en ny McKinsey Global Survey, en online undersøgelse, med fokus på succesfulde

Læs mere

NNIT lancerer ny ambitiøs 2022-strategi, justerer de langsigtede forventninger og implementerer ny organisation

NNIT lancerer ny ambitiøs 2022-strategi, justerer de langsigtede forventninger og implementerer ny organisation Selskabsmeddelelse nr. 1/2019 Den 29. januar 2019 NNIT lancerer ny ambitiøs 2022-strategi, justerer de langsigtede forventninger og implementerer ny organisation Efter at have gennemført en omfattende

Læs mere

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT

DYNATEAM COURSE MANAGEMENT DYNATEAM COURSE MANAGEMENT Dynateam Course Management CRM 2013 løsning Course Management Course Management Dynateam tilbyder virksomheder der sælger kurser, uddannelser og events en overskuelig, brugervenlig

Læs mere

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Canon Essential Business Builder Program Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Essential Business Builder Program - Introduktion Det er udfordrende at drive en printforretning.

Læs mere

FRA SALGSTRAKT TIL KUNDEREJSE

FRA SALGSTRAKT TIL KUNDEREJSE FRA SALGSTRAKT TIL KUNDEREJSE S 2 Salgs trakten Fra: En lineær proces, med relativ stor kontrol over information. Eksponering er den primære driver i markedsføring. 3 Demokratisering af information Baggrunden

Læs mere

Customer and Commercial Development

Customer and Commercial Development Den nye Cand. Merc. linje Customer and Commercial Development Anne Martensen og Ole Stenvinkel Nilsson 1 Hvorfor behov for ny Cand. Merc. linje? Digitaliseringen betyder bl.a.: Den holistiske kunderejse

Læs mere

KMD'S REJSE FRA OFFENTLIGT MONOPOL TIL KNIVSKARP TEKNOLOGILEVERANDØR PWC ÅRETS BESTYRELSESFORMAND

KMD'S REJSE FRA OFFENTLIGT MONOPOL TIL KNIVSKARP TEKNOLOGILEVERANDØR PWC ÅRETS BESTYRELSESFORMAND KMD'S REJSE FRA OFFENTLIGT MONOPOL TIL KNIVSKARP TEKNOLOGILEVERANDØR PWC ÅRETS BESTYRELSESFORMAND CEO EVA BERNEKE SEPTEMBER 2016 KMD HAR EN AKTIV ROLLE I DANMARKS PLACERING SOM DET MEST DIGITALISEREDE

Læs mere

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online QUICK GUIDE Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online Som erhvervsdrivende ved vi, hvor vigtigt det er at differentiere sig. For at overleve har vi i de seneste årtier set eksempler på,

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

KONFERENCE D. 30. OKTOBER 2019 ARKEN, KØBENHAVN. Digitale forretningsløsninger 2019 Processer og teknologier, der øger bundlinjen

KONFERENCE D. 30. OKTOBER 2019 ARKEN, KØBENHAVN. Digitale forretningsløsninger 2019 Processer og teknologier, der øger bundlinjen KONFERENCE D. 30. OKTOBER 2019 ARKEN, KØBENHAVN Digitale forretningsløsninger 2019 Processer og teknologier, der øger bundlinjen Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes

Læs mere

En fleksibel og ligetil. løsning for alle. Få værdifuld indsigt med intelligent software

En fleksibel og ligetil. løsning for alle. Få værdifuld indsigt med intelligent software En fleksibel og ligetil løsning for alle Få værdifuld indsigt med intelligent software En fleksibel og ligetil løsning for alle Dialog Data har udviklet VIS - en samlet standard Business Intelligence-

Læs mere

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM 5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM Ved du nok om dine kunder? Microsoft CRM fortæller dig alle hemmelighederne I IT Relation Front-data tilpasser og skræddersyer vi Microsoft CRM systemer

Læs mere

KURSUSLØSNING. Kursusadministration og seminarhåndtering. Dynateam A/S Customer Relationship Management System

KURSUSLØSNING. Kursusadministration og seminarhåndtering. Dynateam A/S Customer Relationship Management System KURSUSLØSNING Kursusadministration og seminarhåndtering Dynateam A/S Customer Relationship Management System Kursusløsning til dit overblik over alle processer og aktiviteter! er alle processer Hvem er

Læs mere

EXECUTIVE FORUM 2018

EXECUTIVE FORUM 2018 EXECUTIVE FORUM 2018 Executive Forum 2018 Velkommen til programmet for Executive Forum 2018, hvor du kan glæde dig til fire fremragende og aktuelle Masterclasses. Fire muligheder for dig til at hente inspiration

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

LØS DE ORGANISATORISKE UDFORDRINGER VED OVERSÆTTELSE. Introduktion til ondemand af Lionbridge

LØS DE ORGANISATORISKE UDFORDRINGER VED OVERSÆTTELSE. Introduktion til ondemand af Lionbridge LØS DE ORGANISATORISKE UDFORDRINGER VED OVERSÆTTELSE Introduktion til ondemand af Lionbridge Alle virksomheder kæmper med oversættelse Det er ikke kun din organisation. De fleste virksomheder kæmper med

Læs mere

CRM-system markedet i overblik. April 2011 Peter Ulka, partner HerbertNathan & Co. A/S

CRM-system markedet i overblik. April 2011 Peter Ulka, partner HerbertNathan & Co. A/S CRM-system markedet i overblik April 2011 Peter Ulka, partner HerbertNathan & Co. A/S Nøglen til succes! Kunderne virksomhedens største aktiv Agenda Introduktion til CRM CRM-system markedet i Danmark Trends

Læs mere

De førende virksomheder i Norden gør kunderejsen digital. Hvordan undgår du at blive overhalet?

De førende virksomheder i Norden gør kunderejsen digital. Hvordan undgår du at blive overhalet? Nordens digitaliseringspartner De førende virksomheder i Norden gør kunderejsen digital. Hvordan undgår du at blive overhalet? FÅ SVARET FRA 413 NORDISKE VIRKSOMHEDER, DER HAR TESTET DERES DIGITALE FREMDRIFT

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

Hvilke kompetencer har cand.it.er og hvordan skaber de værdi? cand.it.-dimittender fra

Hvilke kompetencer har cand.it.er og hvordan skaber de værdi? cand.it.-dimittender fra Hvilke kompetencer har cand.it.er og hvordan skaber de værdi? 3.499-14 aktuelle cand.it.-uddannelser fordelt på tre universiteter - uddannelserne har forskelligt fokus på teknologi, design og organisation

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

VIRKSOMHEDSSIMULERING

VIRKSOMHEDSSIMULERING KEY LEARNING ER ET KREATIVT KONSULENTHUS MED MASSER AF POWER! Styrk dine medarbejdere gennem leg og seriøst sjov Med en virksomhedssimulering vil medarbejderne træne virkelige situationer og udvikle deres

Læs mere

Det bedste af to verdener

Det bedste af to verdener Det bedste af to verdener Stefan Funch Jensen Direktør ehandel og Marketing, AO Den Digitale Verden - 14. sept. 2015 Side 1 Vi er lige om hjørnet Håndværkerens lokale grossist Dansk ejet og dansk ledet

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

-alle har ret til gode leads

-alle har ret til gode leads -alle har ret til gode leads Indhold Indledning Integreret Marketing Automatisering (IMA) Inbound Marketing Growth Driven Design Vejen til Reframing Næste skridt Det er i dag lettere end nogensinde at

Læs mere

Bilag 4. Diskussionsoplæg: Dataetik

Bilag 4. Diskussionsoplæg: Dataetik Bilag 4. Diskussionsoplæg: Dataetik Disruptionrådets sekretariat Februar 2018 J.nr. 2017-179 Hvad er god dataetik? Når man taler om ansvarlig anvendelse af data og ny teknologi, italesættes ofte værdier

Læs mere

Sammendrag af seminaret

Sammendrag af seminaret Sammendrag af seminaret Metier inviterede til seminar om innovation og porteføljestyring 3 centrale statements fra seminaret: Poor Coordination and control of multiple initiatives in organisation er en

Læs mere

EXECUTIVE FORUM 2018

EXECUTIVE FORUM 2018 EXECUTIVE FORUM 2018 Executive Forum 2018 Velkommen til programmet for Executive Forum 2018, hvor du kan glæde dig til hele fem fremragende arrangementer. Fem muligheder for dig til at hente inspiration

Læs mere

Succesfuld Digital Transformation

Succesfuld Digital Transformation Succesfuld Digital Transformation Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er HANNE SHAPIRO Futures Hovedresultater HANNE SHAPIRO Futures Den digitale transformationstrappe Digitalisering

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

QUICK GUIDE. 10 råd til en succesfuld CRM Implementering

QUICK GUIDE. 10 råd til en succesfuld CRM Implementering QUICK GUIDE 10 råd til en succesfuld CRM Implementering Kampen om kunderne er blevet intensiveret gennem de senere år. Det har medført, at CRM begrebet har fået et stærk fodfæste blandt virksomheder, der

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Udvikling af en effektiv webshop og marketing platform. Seminar hos Deloitte 19. november

Udvikling af en effektiv webshop og marketing platform. Seminar hos Deloitte 19. november Udvikling af en effektiv webshop og marketing platform Seminar hos Deloitte 19. november November 2015 Christian Beer, CEO Agenda Præsentation af Dynamicweb Vejen til en profitabel webshop Værktøjer til

Læs mere

Fremtidens Kontaktcenter 19.09.2014 1

Fremtidens Kontaktcenter 19.09.2014 1 Fremtidens Kontaktcenter 19.09.2014 1 Fact: Kunde Demographics demografien Are Changing ændrer sig fundamentalt med forskellige forventninger for kunde tilfredstillelse Erik, hvorfor svarer du ikke din

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del IV: Valgfrit fagelement - Specialemodul - Emnekatalog Ikrafttrædelse: 21. august 2017 Gældende for indskrivning

Læs mere

Indledning. Derfor er Ankestyrelsens ambition for den kommende femårige periode:

Indledning. Derfor er Ankestyrelsens ambition for den kommende femårige periode: 2 Indledning Ankestyrelsen har de seneste fem år gennemgået en transformation, som startede med reformen af klagestrukturen på social- og beskæftigelsesområdet i 2013, der gjorde Ankestyrelsen til klagemyndighed

Læs mere

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION Marts 215 VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION AF CHEFKONSULENT HANNE MERETE LASSEN HAML@DI.DK Mange danske virksomheder arbejder med innovation for at styrke deres konkurrenceevne og indtjening.

Læs mere

DATACON DIGITALISERER DIN FORRETNING

DATACON DIGITALISERER DIN FORRETNING DATACON DIGITALISERER DIN FORRETNING Forskellige perioder, forskellige behov Alle kunder befinder sig i forskellige stadier i deres digitaliseringsproces. I nogle perioder er det nødvendigt at vurdere

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Service vs. selvbetjening Erhvervsstyrelsens moderniseringsrejse. Betina Hagerup Direktør, Erhvervsstyrelsen

Service vs. selvbetjening Erhvervsstyrelsens moderniseringsrejse. Betina Hagerup Direktør, Erhvervsstyrelsen Service vs. selvbetjening Erhvervsstyrelsens moderniseringsrejse Betina Hagerup Direktør, Erhvervsstyrelsen Temaer 1. Kort intro til Erhvervsstyrelsens opgaver og kunder 2. Digitalisering/selvbetjening

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

BEDRE GENNEMSIGTIGHED

BEDRE GENNEMSIGTIGHED REAL WORLD SCENARIOS n nr. 1 Case 1-3 BEDRE GENNEMSIGTIGHED I din forsyningskæde Gennemsigtighed og effektivitet Overensstemmelse mellem forsyningskædeprocesser og forretningsstrategi Effektiv planlægning

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

2018: The digital agenda. creates a fantastic weather. forecast for the innovative. retail companies

2018: The digital agenda. creates a fantastic weather. forecast for the innovative. retail companies 2018: The digital agenda creates a fantastic weather forecast for the innovative retail companies Retail i transition Fra salgskanal til oplevelsesunivers Villy Gravengaard, Vice President EG Digital Solutions

Læs mere

Fremtidens produktive og konkurrencedygtige danske industrivirksomhed. Kim Sundtoft Hald, Professor (mso), Ph.D. Copenhagen Business School

Fremtidens produktive og konkurrencedygtige danske industrivirksomhed. Kim Sundtoft Hald, Professor (mso), Ph.D. Copenhagen Business School Fremtidens produktive og konkurrencedygtige danske industrivirksomhed Kim Sundtoft Hald, Professor (mso), Ph.D. Copenhagen Business School Agenda 1. Konkurrencedygtighed globalt Har vi de rette rammefaktorer

Læs mere

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence)

Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Hjælp mig med at arbejde med mine kundedata (Customer Intelligence) Kundelivstidsværdi, Customer Insights, Customer Life Time Management, Customer Life Time Value, CRM strategi, kundeloyalitet osv. Det

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Effektive kundeoplevelser på tværs af alle kanaler med én integreret platform. Én platform dækker (alle) dine digitale behov Med Dynamicweb 9 får du adgang

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Marketings ledelsesmæssige udfordringer i 2012 og adskillige år frem. Af direktør Michael Rasmussen, Attivo Market Management Aps.

Marketings ledelsesmæssige udfordringer i 2012 og adskillige år frem. Af direktør Michael Rasmussen, Attivo Market Management Aps. Side 1. Marketings ledelsesmæssige udfordringer i 2012 og adskillige år frem. Af direktør Michael Rasmussen, Attivo Market Management Aps. Forandringer i omverden har altid betydet nye udfordringer for

Læs mere

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia Tech-tarium 2.0 Den 19. juni 2019 i Valencia Program - formiddag 09.00-09.30 Tjek in og morgenmad + mulighed for besøg hos leverandører 09.30-10.00 Indsigt i nye teknologier og brugen heraf ved digitaliseringschef

Læs mere

SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING

SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING PÅ 15 MINUTTER Få overblik og spar tid med disse 5 unikke tips til effektiv planlægning INTRODUKTION Har din organisation eller institution også oplevet, hvor udfordrende det

Læs mere

salgsbarometer 2018 rekordhøj tro på vækst

salgsbarometer 2018 rekordhøj tro på vækst salgsbarometer 2018 rekordhøj tro på vækst Danske virksomheder i historisk topform Forårshumøret har spredt sig til alle afkroge af dansk erhvervsliv. Trods hård og stigende konkurrence fra både ind- og

Læs mere

Nytænk din kundestrategi. Knaphed på kunder & kapital. From Share of Wallet to Share of Life. Per Østergaard Jacobsen Mandag den 6.

Nytænk din kundestrategi. Knaphed på kunder & kapital. From Share of Wallet to Share of Life. Per Østergaard Jacobsen Mandag den 6. Nytænk din kundestrategi Knaphed på kunder & kapital From Share of Wallet to Share of Life Per Østergaard Jacobsen Mandag den 6. maj 2013 Hvordan er jeg egentlig endt her? Erfaring & baggrund Ekstern lektor

Læs mere

SINGLE POINT OF CONTACT

SINGLE POINT OF CONTACT COLUMBUSCARE Support med kunden i centrum Uanset om der er tale om et implementeringsprojekt, ændringer til en eksisterende løsning, first-, second eller third level support, giver vi dig et SINGLE POINT

Læs mere

Skyen som platform. En guide til små og mellemstore virksomheder

Skyen som platform. En guide til små og mellemstore virksomheder Skyen som platform En guide til små og mellemstore virksomheder Efterhånden som skyen udvikler sig fra grundlæggende onlinesoftware til en fuld platform til virksomheder, kan den give din virksomhed mulighed

Læs mere

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik Indkøb i Aalborg Forsyning Udbuds- og Indkøbspolitik UD T S KA Indhold Forord... 3 Formål og indhold... 5 Samfundsansvar og FN s Verdensmål... 7 Effektivitet og innovation... 9 Samarbejde og kommunikation...

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

Danmark i vækst erhvervslivets input. Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling

Danmark i vækst erhvervslivets input. Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling Danmark i vækst erhvervslivets input Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling Vi skal have fokus på viden og uddannelse samt politisk sikre de rette rammer

Læs mere

Synlighed på nettet. 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg

Synlighed på nettet. 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg Synlighed på nettet 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg Agenda 1. Hvem er jeg og hvorfor står jeg her? 2. Synlighed på nettet, hvorfor? 3. Synlighed på nettet, hvor? 4. Synlighed på nettet, hvordan?

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

FREMTIDENS MEDARBEJDER I FINANSSEKTOREN

FREMTIDENS MEDARBEJDER I FINANSSEKTOREN FREMTIDENS MEDARBEJDER I FINANSSEKTOREN 1 1 INDLEDNING Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har taget et kig ud i fremtiden for at se nærmere på de toneangivende tendenser, der påvirker arbejdsgivernes

Læs mere

Finansielle målsætninger 2016 (forudsætter at valutakurser per 1. november 2013 (DKK/USD 550) er uændrede indtil ultimo 2016) EBITA-margin

Finansielle målsætninger 2016 (forudsætter at valutakurser per 1. november 2013 (DKK/USD 550) er uændrede indtil ultimo 2016) EBITA-margin Finansielle målsætninger 2016 (forudsætter at valutakurser per 1. november 2013 (DKK/USD 550) er uændrede indtil ultimo 2016) Organisk omsætningsvækst (2014-2016 gennemsnit) EBITA-margin ROIC Effektiv

Læs mere

IBM Domino. Speakers fra INOPI A/S: Chef konsulent Lars Gram Direktør for Salg og forretning, Claus Due

IBM Domino. Speakers fra INOPI A/S: Chef konsulent Lars Gram Direktør for Salg og forretning, Claus Due IBM Domino Speakers fra INOPI A/S: Chef konsulent Lars Gram Direktør for Salg og forretning, Claus Due Emner: IBM Domino 9.01, Sametime, Traveler med fokus på IBM POWER og IBM i Hvorfor giver det god mening?

Læs mere

Onlinestrategi. hos Brandsite

Onlinestrategi. hos Brandsite Onlinestrategi hos Brandsite Hvem er vi? Brandsite består af en flok dedikerede medarbejdere, der alle brænder for at hjælpe dig og din virksomhed med din online markedsføring. Hvordan startede vi? Konceptet

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

NATIONALT INDEKS FOR KUNDEORIENTERING. Hovedresultater

NATIONALT INDEKS FOR KUNDEORIENTERING. Hovedresultater NATIONALT INDEKS FOR KUNDEORIENTERING Hovedresultater 2 Nationalt Indeks for Kundeorientering INDLEDNING Positive og differentierede kundeoplevelser har udviklet sig fra at være nice-to-have til at være

Læs mere

Udvikling og produktion. Per Langaa Jensen

Udvikling og produktion. Per Langaa Jensen Udvikling og produktion Per Langaa Jensen Out-sourcing til udlandet Sammenligning 2001-2006 Antal Job 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 Danmark Finland Norge Holland Sverige Danmarks Statistik, Erhversstatistik

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Temaer for kommende drøftelser

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Temaer for kommende drøftelser Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Temaer for kommende drøftelser Overordnede temaer, som partnerskabet skal drøfte 1. Nye teknologier og forretningsmodeller 2. Fremtidens kompetencer 3.

Læs mere

DI s produktivitetsundersøgelse 2012. De tre P er Produktivitet, Produktivitet og Produktivitet

DI s produktivitetsundersøgelse 2012. De tre P er Produktivitet, Produktivitet og Produktivitet DI s produktivitetsundersøgelse 212 De tre P er Produktivitet, Produktivitet og Produktivitet Produktivitet som konkurrenceparameter Hvordan sikrer vi fortsat velfærd i Danmark? Det gør vi blandt andet

Læs mere