Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november årg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg."

Transkript

1 Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november årg. KUNNE DU TÆNKE DIG AT STILLE OP TIL MENIGHEDSRÅDSVALGET? 1.

2 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Jørgen Hansen. I dette nummer er der indlæg fra Menighedsrådet, Annie Lunde Hansen, Karen Frederiksen samt sognepræsten. Deadline til Orø Kirkeblad nr. 05 er tirsdag den 28. oktober Menighedsrådet: Til november er der valg til menighedsrådet. Her på Orø skal der denne gang vælges 5 medlemmer og suppleanter. Hvis du har lyst til at blive opstillet til valg, kan du deltage i orienteringsog opstillingsmødet tirsdag den 16. september 2008 kl. 19 på Orø Kro. Hvis du bliver valgt: Erklæring for Menighedsrådsmedlemmer: Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed, at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst Som nyt menighedsrådsmedlem skal du underskrive ovenstående erklæring. Desuden skal du deltage i et månedligt møde i menighedsrådet. Ligeså kan du deltage i kvartalsvise kurser og møder i Holbæk provsti og Roskilde Stift m.m. Endelig bør man forvente, at du møder frem til sognets gudstjenester og andre kirkelige arrangementer. Var det noget for dig? Så mød op til orienterings- og opstillingsmødet tirsdag den 16. september 2008 kl. 19. Karen Frederiksen DER INDBYDES TIL VALGORIENTERINGS- OG OPSTILLINGSMØDE PÅ ORØ KRO: 16. September 2008 kl. 19 Formanden for menighedsrådet vil orientere om rådets arbejde i den forløbne periode, samt om kommende opgaver. Orientering om menighedsrådsvalget den 11. november Menighedsrådet er vært ved øl eller vand. Venlig hilsen Menighedsrådet 2.

3 Valgets datoer kort: Selvom valgdatoen er den 11. november er der en lang række vigtige datoer inden da. Nedenfor følger udvalgte datoer: 7. september og 14. september: Valgbestyrelsen foranlediger bekendtgørelse af regler for opstilling og for indgivelse af kandidatlister ved alle regelmæssige gudstjenester samt i de stedlige dagblade eller lokalaviser. Tirsdag den 16. september: Sidste frist for afholdelse af det obligatoriske orienteringsmøde. Mødet efterfølges i mange tilfælde af et opstillingsmøde. Tirsdag den 23. september tirsdag den 30. september kl : Indlevering af kandidatlister til en af de to personer, som menighedsrådet har bemyndiget til at modtage lister. Tirsdag den 21. oktober: Sidste frist for valgbestyrelsens bekendtgørelse af kandidatlister og anmeldte listeforbund. Tirsdag den 21. oktober fredag den 31. oktober: mulighed for e-brevstemmeafgivning på mrvalg.dk Tirsdag den 21. oktober fredag den 7. november: Mulighed for brevstemmeafgivning. Tirsdag den 11.november: Valg til menighedsråd. Tirsdag den 18. november: Sidste dag for at indgive klage til biskoppen over valget. Lørdag den 29. november: Sidste frist for afholdelse af det konstituerende møde. Søndag den 30. november: Det nye menighedsråds funktionsperiode begynder. Tirsdag den 14. oktober: Sidste frist for anmeldelse af valgforbund. 3.

4 MEDLEMMER AF ORØ SOGNS MENIGHEDSRÅD i Perioden : Nuværende medlemmer: Annie Lunde Hansen formand Jørgen Hansen næstformand & kontaktperson samt Karen Frederiksen menighedsrådsmedlem (tidligere formand fra ) Tidligere medlemmer i ovennævnte periode: Vibeke Leth Kirkeværge døde i 2005 Zeth Gurholt Pedersen kirkeværge fraflyttet Orø 2006 Anker Blach suppleant død 2005 Ove Larsen suppleant udmeldt efter eget ønske i 2005 Per Eldon kontaktperson udmeldt af Folkekirken 2006 Nuværende Kirkeværge Yvonne Gudbrandsson ikke medlem af menighedsrådet Og Kasserer Britta Aagaard ikke medlem af menighedsrådet. Menighedsrådsmøde: Menighedsrådsmøderne afholdes altid den første tirsdag i hver måned. Kl Normalt afholdes disse møder i Forpagterboligen, men da denne bygning skal gennemgå en meget stor renovering, kan vi ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvor længe vi kan være i nævnte lokale. Vi skal sørge for, at der bliver givet besked ved opslag, hvor vi vil afholde disse møder. Se evt. på hjemmesiden, Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden, men der er ingen taleret. Dagsorden for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus en uge før. Samtidig vil en udskrift af protokollen fra sidst møde være fremlagt i våbenhuset. Alle er velkomne Menighedsrådet. 4.

5 Alle lørdage kl. 17:10 På DR1 Før søndagen synges der salmer, som passer til søndagens tekst. Venlig hilsen Karen Frederiksen Søndage kl : DR-kirken sender DR 1: i September 2008 er Provst Finn Dyrhagen månedens præst. Til daglig sognepræst i Ågerup ved Holbæk. I Oktober 2008 er sognepræst Merete Ørskov. Til daglig sognepræst i Ringkøbing. I November 2008 sognepræst Anders Bonde. Til daglig arresthuspræst i Randers og sognepræst i Lyngå, Skjød og Lerbjerg ved Hadsten. Menighedsrådet. Små Smil: GUD SER ALT. Præsten havde et stort Clara Friis pæretræ i sin have, men han opnåede sjældent at se modne pærer på det, for gadens børn kunne ikke lade pærerne være i fred. I et forsøg på at tale til drengenes samvittighed, som en præst jo skal satte han et skilt på træet med teksten Guds øjne ser alt. Næste dag var der med sirlig og knap så rutineret skrivehånd tilføjet: Men han sladrer ikke! Det er godt med et lille smil i hverdagen. Annie Lunde Hansen. Kirkebilen: Kirke-bilen kører ikke blot til kirke, men også til foredrag og andre arrangementer i forpagterboligen. Ring på Kirkens hjemmeside: Orø Kirke kan besøges på internettet på adressen: eller via Orø portalen Her findes oplysninger om gudstjenester og arrangementer. Kirkeblade kan downloades fra og med Husk endvidere, at fotos, som I har taget i kirken fra aktiviteter og lignende kan afleveres til Gogo Næsted, Bygaden 16, Orø, der måske kan bruge dem til hjemmesiden. 5.

6 tilbød at adoptere den dengang 10- årige pige. Moderen fik 50 dollars, og manden drog af sted med pigen til Thailand. Den såkaldte adoptivfar sendte den 10-årige Mom Srey ud at tigge og slog hende, hvis hun tjente for lidt Tekst Lisbeth Engbo Foto Susan Hasman Solgt for 50 dollars Mom Srey er født med kun et ben, og Cambodja har ingen social forsorg. Derfor endte hun som 10-årig i Thailand som tiggerslave Der var ingen hjælp at hente, da Mom Sreys mor mistede sin mand og pludselig stod alene med sin handicappede datter. Derfor sagde hun ja tak, da en venlig mand en dag stod i døren til deres lille hytte i byen Pailin og Han holdt 30 tiggere. Da de kom frem, fik hun laset tøj på og blev kørt ud til et marked for at tigge. Vi var 30 tiggere i hans hus. To af dem var gamle koner. Resten var børn. Mange manglede en arm, et ben eller et øje, fortæller den nu 15-årige Mom Srey. Tiggerne fik kun morgenmad, inden de blev kørt ud til det overfyldte marked. Resten af dagen fik de ingenting. Jeg blev meget tynd, og jeg følte mig tit helt svag, fortæller Mom Srey. Hvis hun nægtede, at tigge eller tjente for lidt, fik hun tærsk. Undslap til Cambodja: En dag gik manden over gevind og slog flere af børnene voldsomt. Det rygtedes til det thailandske politi, der kom og arresterede manden. En thailandsk mand kørte Mom Srey til den cambodjanske grænse, hvor hun blev sat i kontakt med Cambodian Womens Crisis Centre. 6.

7 Det var i april Siden har den unge pige boet på organisationens krisecenter i byen Sisophon. På centeret lærer hun at lave mad og væve måtter. Desuden går hun i en af byens skoler. Planen er, at hun skal blive i stand til at tjene penge og klare sig selv. Ifølge Mom Srey anede hendes mor først uråd, da hun læste om Mom Srey i en lokal avis. Siden har hun besøgt sin datter et par gange på krisecenteret. Indtil videre har Mom Srey ingen planer om at flytte hjem. Jeg er glad for at være her, og jeg tænker ikke længere på at tigge, siger den unge pige. Med penge fra pantsamlingen på Roskilde Festival har sårbare cambodjanske børn og unge, der var i fare for at blive solgt til slaveri, eller som var sluppet ud af slaveri, fået uddannelse og omsorg. Desuden støtter Folkekirkens Nødhjælp arbejdet med at gennemføre lovgivning mod vold og handel med piger og kvinder. De penge som I lægger i kirkebøsserne går blandt andet til Folkekirkens Nødhjælp. Koncert i Orø Kirke Søndag den 5. Oktober kl Menighedsrådet inviterer til en hyggelig eftermiddag med Bodil Heister, komponisten til Jul på slottet. Vi skal både synge nye og kendte sange, Bodil fortæller anekdoter om forfattere og komponister. Der er akkompagnement på klaver og harmonika. Vi skal også opleve Bodil Heisters egne sange til digte af Piet Hein og H.C. Andersen. Efter koncerten grøn kaffe og hjemmebag i Tårnrummet. Jørgen Hansen 7.

8 Søndag d. 26 oktober kl. 15:00 "SEA PICTURES" koncert for mezzo-sopran og klaver. En bevægende og billedskabende koncert med bl.a. Elgars sangcyklus "Sea Pictures", arier fra Glucks opera "Orpheus og Euridike" og Händels opera "Ariodante". Imellem sangene spilles klaver/orgelstykker af forskellige komponister. Medvirkende: Mezzo-sopran, kirkesanger Tine Hagedorn-Olsen. Uddannet på Sjællands Kirkemusik Skole og privat. Deltager ud over at give diverse solo kirkekoncerter, i det københavnske kammerkor Cor Cantus og i Opera i Provinsens kor sammen med solister fra Det Kgl. Operakor. Pianist Karen Kruska. Opvokset og uddannet i USA. Har fungeret som organist siden hun var 8 år gammel og har studeret klaver/ orgel/chembalo hele sit liv. Har job som akkompagnetør for sangere, kor og orkestre. Af højdepunkter kan nævnes, at Karen Kruska i forbindelse med musikkonkurrence, som hun vandt, har spillet i Carnegie Hall. Jørgen Hansen GRØN KIRKE På menighedsrådsforeningens landsmøde på Nyborg Strand i maj måned i år mødte formanden og undertegnede begrebet Grøn Kirke. For at kalde sig grøn kirke skal man tilslutte sig 25 af i alt 48 tiltag (se nedenfor) og tilslutte sig mindst 2 tiltag inden for hver af de 6 følgende kategorier: Gudstjeneste - 5 tiltag Information undervisning ad diakoni 6 tiltag 8.

9 Kirkens indkøb 10 tiltag Kirkens anvendelse af energi 12 tiltag kirkens transport - 5 tiltag Behandling af kirkens affald 10 tiltag. Din husholdning/have/virksomhed kan også blive grøn Klik ind på og find vejledning. Og hvorfornu det? Udpluk af Kirken skal gøre sig umage af biskop Kjeld Holm: Som kirke bør vi have orden i eget hus med lavere forbrug og højere miljøstandarder. Der er mange gevinster at hente, og hvert bidrag er et skridt i den rigtige retning. Udpluk af Skabninger venter med længsel af metodistpræst Ole Birch: Den globale opvarmning handler ikke bare om flere voldsomme regnskyl, nogle oversvømmede kældre i Danmark, eller nye ideer til at spare på elregningen. Det handler om mennesker, hvis liv leves i fattigdom og som pga. havets stigning, ørknernes udbredelse og fejlslagne høstudbytter fratages mulighederne for at overleve. Udpluk af Vi skal handle nu af generalsekretær Henrik Stubkjær: Klimaforholdene er ikke teori og videnskabelige forudsigelser, - det er hverdagen med forfærdelige følger for verdens fattigste og mest sårbare mennesker. Klimaforandringerne har allerede nu betydet at antallet af orkaner i Katarina klassen er fordoblet over de sidste 35 år. 90% af verdens gletschere er nu på retur, hvilket allerede nu har tørkefølger. Ekstreme oversvømmelser bliver hyppigere, 90% af ofrene for 1990`ernes naturkatastrofer boede i fattige dele af verden. Og allerede i 2020 altså om ikke mere en 12 år vil mellem 75 og 250 millioner mennesker blive ramt af ekstreme vejrforhold Derfor er det afgørende, at vi handler nu! Som mennesker er vi skabt i Guds kærlighed og med skabelsen følger også opgaven at værne om skaberværket og hinanden. Ovenstående er taget fra Grøn Kirke.dk Avisen produceret af Danmarks kirkelige mediecenter Venlig hilsen Karen Frederiksen. 9.

10 Grøn Høstgudstjeneste. Et nyt tiltag indenfor kirken hedder Grøn kirke. Kort fortalt er Grøn kirke et netværk, der forsøger at samle viden om og inspirere til at kirker, menigheder og organisationer kan sætte miljø og klima på kirkernes dagsorden i hverdagen og til gudstjenester. Man kan læse mere på blandt andet kan man finde en liste med 48 ideer til at gøre kirken grøn, og kan en kirke tilslutte sig blot 25 af disse tiltag, kan den kalde sig en grøn kirke. Vi har i Orø menighedsråd besluttet at gøre høstgudstjenesten grøn i år. Okay, det er en høstgudstjeneste vel altid i en vis udstrækning, men i år skal høstgudstjenesten have skaberværket og miljøet som tema i både læsninger, salmer og prædiken. Den grønne høstgudstjeneste ligger søndag d. 14. september kl. 15 og der vil også være en grøn forfriskning bagefter i tårnrummet. Kirsten Schmidt Konfirmandlejren. Dette års konfirmandlejr ligger i uge 40, fra mandag d. 29/9 til fredag d. 3/10. Indskrivning til konfirmation var tirsdag d. 19. august. Hvis du skal konfirmeres i 2009, og af en eller anden grund ikke kom til indskrivningen, så skynd dig at ringe til mig på tlf.: , så du kan nå at komme med på lejren. Kirsten Schmidt. Alle helgens gudstjeneste. Søndag d. 2. november er det Alle Helgens dag, hvor vi traditionelt mindes dem, der er døde i Orø sogn siden sidste Alle helgen. Deres navne vil blive læst op ved gudstjenesten kl. 10 og der vil være mulighed for, at tænde et lys i kirkens lysglobe. Kirsten Schmidt 10.

11 Telefonnumre: Sognepræst Kirsten Schmidt, Bygaden 54 A ksc@km.dk mandag fri Sognepræstens ferie. Sognepræsten holder efterårsferie fra lørdag d. 11. oktober til fredag d. 17. oktober. Embedet passes således: D /10 af Ole Hansen fra Kyndby på tlf D /10 af Aage Koed Mikkelsen fra Skuldelev på tlf Graver Henriette Oxbøll (mandag fri) Menighedsrådsformand Annie Lunde Hansen Næstformand og kontaktperson Jørgen Hansen eller Kirkeværge Yvonne Gudbrandsson Kirkeværgen træffes hver torsdag mellem kl. 12 & 14 I Forpagterboligen, Bygaden 54 B (ved siden af præstegården) Kan evt. træffes på andre tidspunkter (udenfor for træffetiden) på samme telefonnummer. Kirkebilen bestilles på: Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist Kirkesanger Daniel Abildgaard Tine Hagedorn-Olsen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præsten og graverens ugentlige fridag. (undtagen i tilfælde af dødsfald). 11.

12 Aktivitetskalender: 14. september Høstfest-Gudstjeneste kl. 15, september orienteringsmøde vedr. MR valg + opstillingsmøde på Orø Kro kl oktober Koncert kl. 15, oktober Koncert kl. 15,00 Gudstjenester i september, oktober og november: 7. september, 16. søndag efter trinitatis: kl. 10, september, 17. søndag efter trinitatis: kl. 15,00 Høstgudstjeneste 21. september, 18. søndag efter trinitatis: kl. 19,30 Hanne Mejlhede 28. september, 19. søndag efter trinitatis: kl. 10,00 5. oktober, 20. søndag efter trinitatis: kl. 19, oktober, 21. søndag efter trinitatis: kl. 09,00 Ole Hansen 19. oktober, 22. søndag efter trinitatis: kl. 10, oktober, 23. søndag efter trinitatis: NB.. kl. 13,30 2. november, Alle helgens dag: kl. 10,00 9. november, 25. søndag efter trinitatis: kl. 11, november, 26. søndag efter trinitatis: kl. 10, november, sidste søndag i kirkeåret: kl. 10, november, 1. søndag i advent: kl. 10,00 7. december, 2. søndag i advent: kl. 10,00 Gudstjenester på Elnebjergcentret: På grund af konfirmandlejr er oktober-gudstjenesten flyttet til sidste torsdag i september: Torsdag d. 25. september kl. 14,00 Torsdag d. 6. november kl. 14,00 Torsdag d. 4. december kl. 14,00 12.

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg.

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 December 2008 Februar 2009 17. årg. Nu nærmer Julen sig. Nu nærmer Julen sig igen og hvert år, synes man, at det bliver tidligere og tidligere, når vi ser alle forretningerne, der har

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov Orø Kirkeblad nr. 3 maj/juni 2006 15. årg. Den nye navnelov Dit eller mit navn?? Severinsen -jensen eller jensenseverinsen Den nye navnelov. Den 1. april 2006 trådte den længe ventede, nye navnelov i kraft.

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Trinitatis: Vi ved alle, hvad er jul, påske og pinse er. Men hvad i alverden er Trinitatis? Det er den periode, som fylder mest i kirkeåret. En fest

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904.

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904. M enighedsrå d Hvad er et menighedsråd? Et menighedsråd er den danske folkekirkes mindste demokratiske enhed, og i Danmark er der omkring 2.000 menighedsråd, som bestyrer landets sognekirker I 1856 blev

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Toftlund - Tirslund Kirkeblad

Toftlund - Tirslund Kirkeblad Toftlund - Tirslund Kirkeblad 2007 JUNI JULI AUGUST Nr. 3 Tilhørsforhold Alle mennesker hører til i en familie og en slægt eller i en vennekreds eller arbejdsgruppe eller en skoleklasse eller hvad det

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 Padesø Kirke PRÆSTEN Sommerens gudstjenester Som det fremgår af gudstjenestelisten, så er der gudstjeneste hver søndag i sommermånederne, og

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

Konstituerende møde. Formandens initialer:

Konstituerende møde. Formandens initialer: På mødet deltog: Troels Dahlgaard Stummann, Per Rønager Bøjstrup; Susanne Sjølander, Kevin Bøgelund Pihl, Minna Irene Siegumfeldt, Jakob Riis, Nanette Zahrtmann, Ole Winkler Pedersen, (forlod mødet efter

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Føns-Ørslev-Udby-Husby menighedsråd

Føns-Ørslev-Udby-Husby menighedsråd Referat Menighedsrådsmøde Tidspunkt 30. januar Sted Graverhuset Husby Dagsorden udsendt 29. januar Fraværende Føns-Ørslev-Udby-Husby menighedsråd Lone Lauridsen, Hilmar Christensen, Gitte Hjarnø Petersen

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Referat. Indledning

Menighedsrådsmøde. Referat. Indledning MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 18. april 2013 kl. 19.00 Mødet startede med en orientering fra Anne Sofie Aabenhus om Skoletjenesten i Gladsaxe-Herlev provsti

Læs mere

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 2.1 Opgavesæt A FVU-Læsning Trin 2 Forberedende voksenundervisning 1. januar - 30. juni 2014 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Eksaminandens

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Ad Pkt. 1. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 2. Pkt. 2. Holbæk den. 4. september 2012. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Ad Pkt. 1. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 2. Pkt. 2. Holbæk den. 4. september 2012. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 4. september 2012. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 4. september 2012 kl. 19.00 På kirkegårdskontoret Anders Larsensvej 6, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud;

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Referat fra Menighedsrådsmøde. Onsdag 17. april 2013 kl. 19:00 til 22:00

Referat fra Menighedsrådsmøde. Onsdag 17. april 2013 kl. 19:00 til 22:00 Rødding Menighedsråd Referat fra Menighedsrådsmøde Dato Mødested: Deltager: Afbud fra: Onsdag 17. april 2013 kl. 19:00 til 22:00 Konfirmandstuen, Rødding Præstegård. Anger Nissen, Helene Bertelsen, Tove

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET REFERAT af Menighedsrådsmødet Tirsdag den 17. januar 2012 kl. 19.00 i Sognehuset Til stede: Karen Bjørn Juhl, Børge Juhl, Hans Henrik Christensen (medarb. rep.), Sonia Ellinor Pedersen, Mogens Skjøth,

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 Til samtlige husstande i Dover sogn Dover Sogn 17. årgang nr. 2 Marts 2015 Tekst: Britta Andersen, Hinnerup. TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 I min barndom var Pastor

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg.

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg. Orø Kirkeblad nr. 3 juni/juli/august 2008 17. årg. Den dejlige Midsommer. Nu nærmer vi os med store skridt igen sommeren med Skt. Hans og derefter kommer midsommeren. I Danmark fejrer vi ikke midsommeren,

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Stiftskursusdag Kunst, Klang og Kirkerum Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Kunst, Klang og Kirkerum Velkommen til årets stiftskursusdag, arrangeret af Udvalget for Kirkemusik og Gudstjeneste. Kirkerum

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Nu er det sommer: Tiden med lys, luft og gode energier. Nu er det juli og vi er trådt ind i sommerperioden, hvor solen står højest på himlen om dagen og de

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30. Referat

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30. Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde I Menighedsrådet: Henrik V Pedersen, Lene

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Højen og Jerlev Sogne. Højen og Jerlev Sogne

Højen og Jerlev Sogne. Højen og Jerlev Sogne Højen og Jerlev Sogne Højen og Jerlev Sogne September oktober november - 2012 Nr. 3 2012 Fælles efterårsmøde i Jerlev Forsamlingshus mandag d. 22. okt. kl. 19.30 med Jørgen Carlsen, forstander på Testrup

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo "vores præst".

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo vores præst. Orø Kirkeblad Nr. 4 august/september 2005 årg. 14 Bed for præsten Orø s præst Kirsten Schmidt er langtidssygemeldt. Det er trist for Kirsten og alle os, for hvem kirken er af betydning. Menighedsrådet

Læs mere

En fantastisk sommer er snart forbi

En fantastisk sommer er snart forbi En fantastisk sommer er snart forbi Så nærmere tiden sig til at vi skal på lejr her i menigheden. Det bliver en lejr hvor vi ønsker at se på hvem vi er og på hvilken menighed vi ønsker at være. Lad os

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2010-2011 47. årg. Nyt fra sognene Nye urnegravsteder på Øster Velling kirkegård På Øster Velling Kirkegård er der anlagt

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Midt- og Nordjyllands Døvemenighed

Midt- og Nordjyllands Døvemenighed Referat af konstituerende menighedsrådsmøde, tirsdag den 27. november 2012 kl. 10.30 i Langenæskirken, Kirkedammen 2, 8000 Aarhus C Deltagere: Zofia Christensen (ZC) Kristiane Jensen (KJ) Bodil Brixen

Læs mere

Referat menighedsrådsmøde Dato: 27. august 2015 kl. 19.00 21.00

Referat menighedsrådsmøde Dato: 27. august 2015 kl. 19.00 21.00 Referat menighedsrådsmøde Dato: 27. august 2015 kl. 19.00 21.00 Blad nr. Dagsorden Beslutning Velkomst ved formand Sten Jørgensen Afbud fra Klaus Eisenhardt, Karen-Margrethe Schmidt og Helle D. Asmussen

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Pinsepligt? Hvad er det, der sker i pinsen? Jøderne var i sin tid forsamlet for at fejre en årtusind gammel pagt, som Moses havde fået på stentavler af Gud Fader

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-23. årg. September - Oktober - November 2013 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-23. årg. September - Oktober - November 2013 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-23. årg. September - Oktober - November 2013 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Verninge Sogn. Valg til menighedsrådet i DIN kirke 11. september

Verninge Sogn. Valg til menighedsrådet i DIN kirke 11. september Verninge Sogn Konfirmander 2012 i billeder, side 2 og 7. Menighedsrådsvalg 2012, side 3. Herretur på afveje, side 4. Alle Helgens Gudstjeneste, side 5. Omkring konfirmationer 2013, side 6. Valg til menighedsrådet

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2015. Hinge kirke kl.9.00 Nadver. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9.00: 749-117/ 98-102- 118 Vinderslev kl.10.30: 749-117- 94/ 98-102- 118 Dette hellige evangelium

Læs mere

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms)

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms) Sendt: 17. august 2011 11:18 Emne: juniorskak i Jyderup Skakklub Til orientering. Vi starter børne- og juniorskakken torsdag den 25.august kl. 15-16.30 i B-fløjen på Jyderup Kommuneskole. Samt at tidspunktet

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Februar 2015

Husavis Hvalsø Ældrecenter Februar 2015 Husavis Hvalsø Ældrecenter Februar 2015 Søren Larsen Velkommen til Husavisen. Vi inviterer til at alle kommer med indlæg og forslag til aktiviteter på Hvalsø Ældrecenter. Vi ønsker at samle informationer

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere