Det frivillige Danmark. De frivillige danskere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det frivillige Danmark. De frivillige danskere"

Transkript

1 Bilag 1 Det frivillige Danmark De frivillige danskere 43 % af danskere over 16 år arbejder frivilligt Der er flest frivillige indenfor idræt, kultur og fritidsområdet 18 % arbejder frivilligt indenfor det frivillige sociale område og sundhedsområdet Der er lidt flere mænd end kvinder, der er frivillige 46 % mod kvindernes 40 % (Kilde: Den Frivillige Sociale Indsats - Årsrapport 2010, Socialministeriet) Om foreningerne ForeningsDanmark > foreninger Hver fjerde forening dannet siden 1990 Mere end lokale foreninger 80 % af lokalforeningerne bruger udelukkende frivillige Knap 8000 selvejende institutioner 3000 landsorganisationer 6200 fonde (Kilde: Frivilligt Arbejde - Den frivillige indsats i Danmark, SFI, 2005)

2 Bilag 2 Velkommen til Frivilligcenter Aarhus Frivilligcenter Aarhus er en uafhængig forening, der støtter og udvikler det frivillige sociale arbejde i Aarhus. Frivilligcentret gør det nemt at være engageret Vi arbejder for det frivillige sociale arbejde i kommunen. Vores tilbud retter sig mod foreninger og mod mennesker, der vil være frivillige eller vil i kontakt med et hjælpetilbud i en frivillig forening. Foreningernes hus Vores mål er at gøre foreningernes liv lidt nemmere: Vi giver foreninger sparring på fx fundraising og rekruttering. Foreninger kan deltage i kurser og låne lokaler til generalforsamlingen eller andre foreningsaktiviteter. Og vi synliggør det frivillige arbejde lokalt. Alle er velkomne i frivilligcentret Frivilligcentret er en kilde til viden om frivilligt socialt arbejde lokalt og alle er velkomne til at henvende sig. Er I en virksomhed, der vil i gang med et CSR-projekt? En skoleklasse, der mangler viden om foreningslivet? Så henvend jer til os.

3 Bilag 3 Viser vejen for alle danske foreninger til de unge på ungdomsuddannelserne! Formålet er, at de unges kendskab til frivilligt arbejde fremmes, og at flere unge engagerer sig i frivilligt arbejde. Det nye ved Projekt Frivillig - i forhold til andre typer frivilligt arbejde - er, at eleven får et bevis for sin indsats - et Frivilligbevis. Frivilligbeviset kan vedlægges eksamenspapirerne. I kraft af Projekt Frivillig får foreninger nu adgang til den ressource og det potentiale, der ligger i målgruppen af unge på ungdomsuddannelserne. For at gøre tilgangen til Projekt Frivillig lettere både for elever på ungdomsuddannelser og foreninger, er det muligt via både at opslå og søge forløb. Det er også muligt for foreninger og organisationer at registrere sig i foreningsdatabasen, hvis den ønsker at blive kontaktet af en frivillig, så man i fællesskab kan sammensætte et Projekt Frivillig forløb. FAKTA: Projekt Frivillig begyndte 1. februar 2010 som et led i regeringens Kvalitetsreform. Initiativet skal fremme en frivillighedskultur, hvor det bliver naturligt, at man ud over sin uddannelse og job involverer sig aktivt i det danske samfund. Initiativet er blevet til som et tværministerielt samarbejde mellem Social-, Undervisnings- og Kulturministeriet. Socialministeriet er som koordinerende ministerium formelt ejer af projektet. Landssekretariatet for Projekt Frivillig er institutionelt tilknyttet Center for frivilligt socialt arbejde, men har status som selvstændigt projekt med egen grundbevilling på finansloven. Landssekretariatet har hjemme i Odense, hvorfra initiativet koordineres med bl.a. uddannelsesinstitutioner, regionale Projekt Frivilligcentre, elevorganisationerne, foreninger og organisationer. Historien bag - fra vision til virkelighed Det begyndte med, at en socialminister og en undervisningsminister fik en idé. Med udgangspunkt i en kort tekst i Kvalitetsreformen blev der nedsat en udvalgsgruppe, som bestod af ledende repræsentanter fra SOSU-lederforeningen, Rektorforeningen, Det Danske Spejderkorps, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Erhvervsskolernes elevorganisation, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), Frivilligrådet, Paraplyorganisationen FriSe, Ungdommens Røde Kors. Udvalgsgruppen er siden overgået til følgegruppen, der foruden udvalgsgruppen rummer Center for frivilligt socialt arbejde. Navnet 'Projekt Frivillig' kan klinge af et midlertidigt projekt. Det er det ikke. Projekt Frivillig regnes for en permanent ordning. Men for den unge er det jo et midlertidigt projekt - et afgrænset forløb. Deraf navnet Projekt Frivillig.

4 Bilag 4 FAMILIEMENTORPROJEKT GIV EN MIDDAG, åbn dit hjem og få udvidet din horisont ved samme lejlighed. Frivilligcenter Aarhus står bag familiementorprojektet, der startede i september 2009 og løber over de næste to år. Formålet er at forbedre flygtninge og indvandres muligheder for at deltage i forenings- og fritidstilbud gennem kontakten med danske familier. Derfor matches flygtninge/indvandrerfamilier med danske familier. Som deltagerfamilie forpligter man sig for en periode på minimum et halvt år. Her mødes familierne en gang om måneden på skift i hinandens hjem til et måltid mad eller en kop kaffe. Der er desuden flere fællesarrangementer f. eks fintness i DGI-huset, foreningsbesøg, grillfester, museumsbesøg, fodboldkampe og andet. En deltagerfamiliekan både være par med børn, enlige med børn og par uden børn. Bedsteforældre og helt unge. Vi sætter familierne sammen ud fra så mange fælles forhold og /eller interesser som muligt. MENTEE-FAMLIER Vi kalder flygtninge/indvandrerfamilierne for mentee-familier. Det er familier, som har lyst til at byde en dansk familie indenfor i deres hjem og familie. De er interesserede i at høre mere om forenings- og fritidsliv i i deres lokalområde og i Aarhus generelt. De får således mulighed for at udvide deres netværk, kende deres by bedre og få nye og sjove oplevelser. MENTOR-FAMILIER Mentor-familien er en familie, der er godt forankret i det danske samfund. De har lyst til at forene frivilligt arbejde med familieliv og fortæller gerne om deres interesser, åbner deres netværk og deler ud af deres erfaringer. De behøver ikke være eksperter i forenings- og fritidsliv. Men de har mod på at byde indenfor i deres hjem, være lyttende og tålmodige sparringspartnere og samtidig en del af integrationsprocessen.

5 Bilag 5 Grundlæggende oplysninger Om FRIVILLIGT PROJEKT, AARHUS Kom og vær med til at snakke dansk i et fællesksab, hvor der er fokus på samvær og samtale. Læs mere her på siden under oplysninger og smid gerne en besked på væggen. Er du ved at lære dansk, og vil du gerne øve det med danskere? Er du dansker, og har du bare lyst til at snakke? I Projekt Snik-Snak mødes personer med forskellige sproglige baggrunde for at tale dansk sammen. Vær med i et givende samtalevenskab, hvor vi taler og øver dansk hverdagssprog. Sammen laver vi forskellige aktiviteter, så vi har noget at tale om. Målet med projektet er, at deltagerne får mere mod på at kaste sig ud i mangfoldighederne i det danske sprog. Vi søger dig, der er ved at lære dansk, og vil have muligheden for at øve det. Vi har også brug for dig, der taler flydende dansk, og som kan være med til at styrke samtalen på dansk og samtidig blive en del af et fedt interkulturelt netværk. Det er gratis for alle at deltage, så medbring lysten til at snakke og møde nye mennesker! Som deltager i Projekt Snik-Snak får du mulighed for: Beskrivelse *At lære en masse nye mennesker at kende *At hjælpe andre, der gerne vil øve dansk *At afprøve og øve et hverdagsdansk, der når ud over den klassiske dansk-undervisning *At deltage i forskellige hyggelige aktiviteter som café, debataftener, spilleaftener og ture ud af huset Vil du høre mere om projektet, er du velkommen til at kontakte os på: Mail: projektsniksnak@gmail.com Vi glæder os til at høre fra dig! Venlig hilsen Projekt Snik-Snak

6 Bilag 6 Definition af frivilligt (socialt) arbejde Frivilligt arbejde er den aktivitet eller handling, en frivillig person udfører. Ved frivilligt arbejde forstås den indsats, der: er frivillig, dvs. at den udføres uden fysisk, retlig eller økonomisk tvang. En person må ikke kunne trues med økonomiske eller sociale sanktioner (f.eks. afskæres fra et socialt netværk), hvis vedkommende ikke længere ønsker at udføre opgaven. ikke er lønnet. Dette udelukker dog ikke, at en frivillig person modtager godtgørelse for udgifter, vedkommende har i forbindelse med udførslen af opgaven, fx transport- og telefonudgifter. Eller at en person modtager et symbolsk beløb for sit frivillige arbejde. udføres over for personer uden for den frivilliges familie og slægt. Derved adskilles frivilligt arbejde fra almindeligt husholdningsarbejde og omsorg over for familiemedlemmer. er til gavn for andre end én selv og ens familie. er formelt organiseret. Det betyder, at almindelig hjælpsomhed eller spontane handlinger, fx at følge en ældre eller handicappet person over gaden, bære indkøbsposer hjem fra Brugsen og lignende, ikke kan betegnes som frivilligt arbejde. er aktiv. Dvs. medlemskab af en forening er ikke frivilligt arbejde. Frivilligt socialt arbejde Frivilligt socialt arbejde er frivilligt arbejde, der udføres inden for det sociale og sundhedsmæssige område. Bredt kan frivilligt socialt arbejde defineres som handlinger, der sigter på at give enkeltindivider eller grupper en øget velfærd eller omsorg eller sigter på at løse velfærdsproblemer. Frivillig, ansat, professionel En frivillig er en person, der udfører frivilligt arbejde. Det modsatte af en frivillig er en ansat, som udfører lønnet arbejde. Undertiden anvendes betegnelsen "frivillig" som modsætning til en "professionel". Med en professionel menes en person, som udfører arbejde, som vedkommende er uddannet til og kan udføre med en faglig og metodisk bevidsthed og disciplin. I den betydning kan en frivillig godt være professionel, hvis han eller hun udfører ulønnet arbejde inden for sit fagområde. Læs mere om definitioner og begreber om frivilligt arbejde Du kan læse mere om definition og afgrænsning af non-profit sektoren i Danmark og af de organisationsformer som sektoren består af : Definition af den frivillige sektor i Danmark. Af Bjarne Ibsen og Ulla Habermann. Frivillighedsundersøgelsen og Center for frivilligt socialt arbejde, 2005.

7 Bilag 7 Transskribering af interview med medarbejder, Jane Brokholm M: Jeg har opdelt det sådan at der er ligesom tre overordnede altså målgruppe, kommunikation og facebook. Og så spørgsmål inde under det så jeg ligesom er sikker på at jeg kommer J: Målgruppe, kommunikation og hvad så? M: Målgruppe, kommunikation og facebook J: Ja, og det første det er i forhold til målgruppen, hvilke tanker I har gjort jer omkring hvad det er for en målgruppe i gerne vil kommunikere til? J: Via facebook, ja? M:Ja via facebook J: Ja vi har snakket en del om det herinde. Det startede egentlig med en sådan helt overordnet diskussion, skal vi overhovedet være på facebook? M:Ja J: og altså er vi der, hvis vi skal være der er det så bare fordi at det er alle andre og vi skal også have en gruppe derinde eller en side derinde. Eller er der egentlig noget reelt vi kan hente ved at have en gruppe derinde. Altså vi har jo lidt erfaring med facebook. Vi har haft en facebookgruppe derinde i et stykke tid, som har været sådan en lukket gruppe man kunne blive medlem af. Og det var egentlig bare for at prøve det. Og den har kørt i..øhh.. jeg ved ikke om den har været der et års tid eller sådan noget. Og den har vi brugt sådan lidt bredt, altså uden egentlig at have haft nogen tanke og nogle strategiske overvejelser om hvorfor vi var der og hvad der ville være smart og den har været meget møntet på foreningerne. Den har været meget møntet på når vi har haft invitationer til kurser eller et eller andet så har vi lagt det ud som en begivenhed der, hvor man så kunne tilmelde sig eller hvis vi har inviteret til plant et smil eller andre ting. Altså brugt den sådan lidt som egentlig lidt det samme som vi også gjorde med vores hjemmeside og vores nyhedsbrev øhm, øhm men uden egentlig sådan den store tilslutning og sådan den store feedback på siden, altså sådan.. det var egentlig mere bare os der slog noget op M: Okay ja J: og ikke nogen sådan kommentarer eller noget.

8 M: Nej J: Og det er i hvert fald noget af det vi gerne vil tage med til den nye øh altså det vi gerne vil prøve at lave nu, hvor det gerne må være lidt mere sådan interaktivt og lidt mere en side for alle, altså det skal ikke være envejs og os der kommer Altså det er noget af det som vi også gerne vil have med videre J: Øhm og det er jo så, det kører jo så med over til målgruppen fordi vi har sådan snakket lidt om hernede om foreningerne egentlig er en god målgruppe og have til sin facebookside, ja J: Øhm fordi at vi har jo egentlig rimelig godt fat i foreningerne via vores øhm øhm altså vi har en database på dem og vi har alle kontaktoplysninger og vi kan skrive mail direkte til dem og det gør vi jo når vi har noget vi skal fortælle dem. Så vi har sådan lidt været inde og tænke i øhm er det egentlig nødvendigt og er det egentlig en god gruppe og henvende os til via facebook, ja J: Øhm hvor jeg nok i hvert fald personligt mere er endt ved at brede den lidt op, målgruppen på facebook og sige mere at i stedet for at det er en frivilligcenter Aarhus facebookside henvendt til foreninger, så er det egentligt mere en frivillig i Aarhus-side, mere overordnet, som henvender sig til aarhusianere mere bredt, som har interesse for frivilligområdet J: Øhm, og så kan man så bruge det som borger alt efter om man gerne vil være frivillig i en af foreningerne, ja J: eller øhm, øhm hvis man har brug for en af foreningerne J: altså brug for at finde vej til en af foreningerne, hvor man forestiller sig lidt mere at.. at øh den der mere sådan, altså frivilligcentret har jo også, har jo også de der to målgrupper, hvor vi har foreningerne som en målgruppe og vi har den almindelige borger som en anden gruppe og foreningsmålgruppen tænker jeg at vi har godt nok styr på hernede og godt nok link til, sådan at det giver mere mening at brede den ud på facebook og sådan en mere overordnet målgruppe omkring frivillighed i Aarhus generelt, øhh., men så ville det ikke så meget være med fokus på folk der allerede er frivillige, så ville det mere være sådan nye? J: Ja sådan tænker jeg den nemlig ikke J: Nej, jeg tænker den ikke sådan

9 M: Nej J: Jeg tænker mere at det kunne være fedt hvis, altså nu er det også tænkt ind i at vi har jo ikke alverdens ressourcer og sådan noget hernede til at holde gang i den og opdatere den og alt sådan noget, så hvis, hvis vi på en eller anden måde kunne lave en side, som var overordnet for frivillighed, hvor at man kommenterede på hinandens og så videre, altså hvor det for eksempel var.. øhm.. det kunne sagtens være en forening der manglede frivillige, der kunne slå et opslag op og sige kvindehuset i Aarhus vi mangler ti frivillige er der nogle af jer der har lyst, så kan nogle borgere komme ind og spørge det kunne jeg måske godt være interesseret i, hvor mange timer og hvordan, og så kunne kvindehuset selv gå ind og svare skriv til os, så finder vi ud af det eller et eller andet. J: Øh, det kan være almindelige frivillige, der har nogle gode historier de har lyst til at dele på siden, altså nu er vi lidt ovre i indhold også og sådan noget J: Men hvor det mere bliver sådan bare et forum for frivillige i Aarhus, både dem der er det og dem der godt kunne tænke sig at være det og dem der er interesserede i feltet, hvor det sådan blev lidt på frem og tilbage tværs snik snak øhm M:Ja som en platform J: Hvor vi så også kan byde ind M: til dem så de også J: Ja præcis hvor de kan snakke med hinanden og få gode råd og ideer og hvor kan du blive frivillig, og så kan vi selvfølgelig komme ind og byde ind. Jeg tænker også på sigt at det kunne være fedt hvis vi kunne lave frivilligsamtaler over facebook J: Altså i stedet for folk kommer herind og skal aftale tid med Gry osv. Hvis man lige kunne spørge inde på væggen øhh jeg er helt vildt interesseret i øhm J: i øhm.. integration og børn øhm.. hvad er der af muligheder i Aarhus J: Øhm, så kunne vi herinde fra, gå ind og skrive kommentarer..øh for eksempel.. øh fedt du har lyst til at være frivillig, der er for eksempel de og de muligheder, se på dem eller selvfølgelig stadig også en åbning til at komme herind hvis du har lyst., ja

10 J: Altså snak med os, ring til os eller kig på frivilligjob eller hvad det nu er. Altså at det er sådan vi kan prøve at lave sådan lidt den der forum hvor alle kan snakke med alle og vi så selvfølgelig byder ind når vi har nogle input til øhm. J: men altså hvor det ikke er så meget en frivilligcenter aarhus gruppe eller side M: Nej J: altså det er lidt det, selvfølgelig er det fint nok at det også kommer med på hvem er vi og hvad kan vi og sådan noget, men det er ikke fordi det sådan skal være reklame for frivilligcentret øhm.. M: Nej J: Jeg tænker det mere som en øhm som en øhm.. ja en online platform for frivillighed på det sociale område i Aarhus, hvor foreninger og frivillige og folk der gerne vil være frivillige og folk der har brug for hjælp i foreningerne kan mødes øhm J: og dele gode billeder og gode historier og gode øhm.. J: Og gode erfaringer og råd og input og øhh det kan være vi kan, ja altså der kan jo opstå alle mulige spændende ting sådan et sted, tænker jeg. Men det er jo ikke, det er jo ikke rigtig prøvet.. M: Nej, nej, nej J: og det kan også være at det er alt for ambitiøst og jeg tror i starten skal vi jo i hvert fald være rigtig meget med til at igangsætte og gøre sådan at det kommer i gang, men på sigt kunne det jo være det overordnede mål, man sådan gik efter øhm ja J: Det er sådan jeg tænker det i hvert fald, men der er jo to muligheder fordi man kunne jo også lave to, altså man kunne jo godt have en overordnet og så kunne man jo godt samtidig have en frivilligcenter aarhus gruppe, som mere var foreningsminded om at nu er der de her kurser og de her ansøgningsfrister og.. altså alt det der mere praktiske. Men jeg tænker bare at det er det vi allerede kommunikere ud til dem via vores hjemmeside og via nyhedsbreve og mails når der er noget meget sådan presserende, så måske er det sådan lidt omsonst øhm J: Og måske tror jeg man ville få mere ud af det andet, altså jeg tror at det ville gavne en bredere gruppe øhm, øhm, ja

11 J: sådan på den lange bane, i forhold til det med målgruppen hvilke underkategorier af frivillige tænker du så I har, altså hvad for nogen tænker du er sådan nogle store vigtige grupper af frivillige eller sådan? J: Ja, jamen øhh altså jeg tror jo ikke, officielt har vi jo ikke rigtig delt det ind i men vi arbejder jo med nogle forskellige grupper også når vi arbejder mere specifikt. Vi har jo de studerende, som gruppe i og med at Aarhus jo er en kæmpestor studieby og der er rigtig rigtig mange studerende. M: ja J: øhm og det er et område vi har, altså en målgruppe vi har tidligere arbejdet med sådan mere strategisk med, men hvor det sådan er løbet lidt ud i sandet og nu er mere sådan bare en almindelig sådan hvor vi sørger for også at have fokus på dem og husker at være med til studiestartsmesse og sådan lige de der overordnede ting. Så det er en, det er de studerende. Og så er der jo selvfølgelig ungdomsuddannelserne i og med at vi har Projekt Frivillig ind over, men det er ikke så meget frivilligcenter fokus, det er mere altså i og med at vi har projekt frivillig her jo øhm, ja J: Så øhh tænker jeg også øhh øhm øhhh, nyuddannede. Øhm.. i og med at vi samarbejder en del med jobcentre og er ude og holde oplæg og forskelligt og det er mange af dem der kommer herned også og gerne vil have frivilligsamtaler J: Fordi at der er så mange der går lige nu og mangler noget at lave og de søger den her vej, både for at selvfølgelig at fylde noget tid ud, men også for at opkvalificere sig øhh så der er også en rigtig stor gruppe der J: af potentielle frivillige. Så øhm er der ja den er sådan lidt på vippen, doble måske, men øhh.. målgruppen af øhh med anden etnisk baggrund end dansk. J: der har vi både familiementorprojektet, hvor vi kommer i kontakt med en del og så har vi også nogle samarbejder med sprogskolen, hvor vi er ned og holde oplæg. For eksempel har vi lige haft sådan en øhhh. Ja jeg ved ikke engang hvad de kalder den sådan en jobmesse eller et eller andet hvor der kommer en helt masse og der er sådan en helt masse nede, og hvor frivilligcentret også har været der i forhold til at sætte fokus på frivillighed og sådan noget, men det er jo ikke, det er jo ikke øhh hundrede procent fordi at de gerne vil være frivillige. Det er ligeså meget fordi de også gerne vil øh jo de skal jo have de her point i forhold til deres opholdstilladelse og alle de der ting, men det er ligeså meget også fordi at de gerne vil have øhh kendskab til området fordi de gerne vil finde nogle muligheder hvor de kan måske være sammen med nogle ligesindede eller få snakket mere dansk. M: skabe et netværk ja

12 J: ja eller få noget netværk eller det kan jo så enten være at vi kan sende dem ud til kvindehuset, hvor de kan møde en masse andre eller det kan være vi kan involvere dem i vores eget familiementorprojekt eller projekt snik snak eller øhh altså de der sådan øhh J: ting øhhh, så det er sådan lidt altså det er jo ikke så mange af dem, i og også med at deres dansk ikke er så godt, at vi kan sende ud som almindelig frivillige, også fordi at der bare er lidt mangel på frivillige jobs i Aarhus, hvor man skal kunne tale dansk øhm, ja, J: Men det er også en målgruppe vi har fokus på øhm ældre har vi jo slet ikke sådan fokus på fordi de er jo nede ved foreningsbutikken, ja J: Og og under ungdomsuddannelsesniveau er heller ikke sådan.. M: Nej J: Altså dem der er der de er frivillige rundt i idrætsforeningerne og sådan, det er der de ligesom er, så dem har vi heller ikke fokus på og øhh helt almindelige voksne *laver citationstegn i luften+. Det kan man ikke se jeg siger det her Det er langt hen af vejen dem som ikke har tid, de har børn, de har familie og de øhh de har lavet noget og de kommer sikkert også til det igen. Men der er sådan lige en periode hvor de er optaget af alt muligt andet J: så jeg vil egentlig sige at det er de forskellige grupper er der noget jeg har glemt? M: Det ved jeg ikke[griner] J: [griner] nej det ved jeg heller ikke [griner] M: det lyder meget rigtigt J: studerende, nyuddannede, anden etnisk baggrund, ungdomsuddannelse øhh ja jeg tror det var det. Og så altså så får vi selvfølgelig også henvendelser fra øhm almindelige, altså ud over de J: Men det er mere dem som er en lille smule ældre, uden at nå helt op i den ældre kategori, sådan hvor børnene måske er flyttet hjemmefra og hvor de sådan har fået tid igen til at bruge lidt tid på øhh.. dem har vi selvfølgelig også. Jeg ved ikke hvad man kalder dem, men øhm ja *griner+ M:[griner]Ja, nej det ved jeg heller ikke

13 J: Nej nej, men det er de kommer sådan lidt af sig selv. Altså det er ikke sådan nogen hvor vi har særlig fokus på øhm M: Nej J: i forhold til M: Nej okay J: Så det er nok det jeg vil dele det op i målgruppemæssigt, ja Har I tænkt over hvordan I konkret vil lave siden i forhold til at få fat i den målgruppe i gerne vil? J: Altså facebooksiden? J: Øhm nej *griner+ det har vi ikke M: [griner] det var den korte version J: Nej, altså det eneste er at vi har snakket en lille smule om hvad indhold der kunne være på siden, men det er måske også lidt det du mener? J: Øhm i forhold til og det der med at den gerne hele tiden skulle være lidt aktiv og der skulle ske nogle nye ting og for at få dem selv i spil altså det der med og. Lave en side hvor det er øhm hvor det ligeså meget er dem, altså dem der er med i siden, altså liker, der øhm.. der kommer med input og skriver historier og gode ting J: og poster billeder og sådan noget J: Så det ikke er fra os til dem, men mere fra dem til dem, altså det er til dem, hinanden at de skriver øhm, ja J: Og det er jo sådan noget med, altså det vi kan byde ind med skal jo være sådan noget med når der er noget nyt på området eller der kommer en eller anden ny spændende ting, som har sådan almen interesse for frivillighed i Aarhus øhm.. og så det der med at den skal være meget lokal, tænker vi at det er meget sådan møntet op på Aarhus og det lokale og frivilligheden i Aarhus øhm og øhh.. oh øhh.. så øhm.. er det det her med at altså at ubrede og dele de gode historier indenfor frivilligheden og vi kan selvfølgelig komme med nogen, men meningen er også eller målet er at fra foreningerne har de lyst til at skrive nogle gode historier eller poste nogle gode billeder eller at de enkelte frivillige har lyst til øhm de gode historier. Altså sådan noget med at frivilligheden får nogle ord og billeder på, som alle kan komme ind og se og læse.

14 Og så den her tanke med at det egentlig også kan lidt være en hverveportal altså.. altså at nye aarhusianere som har lidt interesse indenfor frivillighed, socialt, måske har tænkt sig at prøve at være frivillig, kan lige gå ind og kan måske få nogle gode ideer eller kan poste på væggen hvad kan jeg lave og at folk så hjælper med at byde ind og sådan noget øhh J: at det også kunne være sådan en form for indhold, altså sådan en snak frem og tilbage for også at placere folk ude som frivillige eller hvis de har brug for nogle i nogle af foreningerne, det kan man jo også bruge den til, ja J: Altså at det er på den måde er er indholdsagtigt. Men det skulle mere være det der altså.. formålet med det skulle mere være det der med at udbrede og skabe noget hype og noget interesse og noget kendskab omkring alle de gode historier om frivillighed og hvad det er frivilligheden kan og alt det der så det så kunne blive et eller andet samlingspunkt for det, hvor man så have lyst til at mødes derinde og snakke om ens egen forening, andres forening og frivillighed generelt øhm, ja, og hvor det kommer fra dem der rent faktisk gør det J: Ja, ja M: i stedet for at det kommer fra jer? J: Ja præcis, altså med nogle input fra os og nogle svar fra os og nogle spørgsmål fra os en gang imellem selvfølgelig øhm.., ja J: Øhm.. men hvor det mere er dem der snakker sammen i stedet for at os der skal øhm i hvert fald sådan helt åbenlyst hele tiden komme med nye indlæg og sådan noget J: Og om det overhovedet er realistisk og om det altså.. det kunne jo være noget af det der kunne være fedt at få noget fokusgruppeinterview om, ja J: Øhm for eksempel hvis man kunne øhh samle nogle foreninger og spørge hvis der kom sådan en side ville I så overhovedet bruge det at dele jeres øhh.. gode historier og øhh læse om andres, ville I gide det eller synes I det ville være fedt med sådan et samlet sted for alt frivilligt socialt arbejde i Aarhus eller ville det være lige meget, ja J: Og hvis der kom en og skrev og spurgte om noget hvad hun kunne lave, ville I så ville I så øhh svare hende eller ville I bare lade hende ligge eller, altså sådan et eller andet. Ja altså på en eller anden måde

15 øhm aner jeg ikke, vi har overhovedet ikke undersøgt om eller sådan spurgt nogen øhm.. det er bare vores tanker omkring om det kunne give mening at lave sådan en frivillig i Aarhus side i stedet for øhm en frivilligcenter aarhus med alt det sådan kedelige, ansøgningsfrister og øhm, ja J: at nu holder vi det og det kursus, ikke fordi det er kedeligt, men altså det er mere sådan foreningsdriftsspecifikt M: det har i jo også på jeres hjemmeside [snakker ind over] J: og det gør vi andre steder, så altså vi synes måske at det ville give mere mening hvis det er det her mere overordnede firvillighedsforum.., ja J: hvor alle ligesom kan være og dele det fællesskab at være frivillig i Aarhus på det sociale område, ja J: Ja. Men det var lige svar på nogle af de næste spørgsmål J: [griner] [utydelig snak] M: [griner] [utydelig snak] M: [Lang pause] Ja, det var mest sådan helt specifikt om I har tænkt over hvordan I vil skabe den her dialog med brugerne, om I har en ide til sådan hvad der virker eller øhh eller hvordan man bedst gør det eller sådan.? J: Nej, altså vi har jo selvfølgelig øhh et sådan netværk og et forening og frivillige som er sådan lidt tættere på os end nogen andre, altså nogle af de foreninger der mest får hjælp hernede eller nogle af dem der bruger huset mest, som vi snakker meget med øhm J: Og dem kunne man jo godt lige punke dem lidt mere sådan kunne I ikke tænke jer lige at skrive lidt eller lige starte med at like, altså sådan at vi får lidt gang i den internt øh.., ja, ja J: Øh først eller ikke internt men altså sådan dem der er tættest på os og dem der bruger huset mest, ja så man også rent mundtligt prøver at. J: Ja plus dem man sådan lige møder i huset M: prøver at starte op

16 J: eller man lige sender en fællesmail rundt og tager ti udvalgte øhm gider I ikke og melde jer ind i den her gruppe og måske lige være med til at starte og skrive nogle gode historier og poste nogle billeder fra jeres frivillige arbejde og J: Altså alt det der så man sådan ligesom kunne få lidt lidt gang i den øhm.. øhm.. J: Men jeg er godt klar over at det ikke, at det ikke kommer til at køre altså der bliver nødt til at være noget noget sådan opdatering, noget liv på siden, noget vedligehold fra os herinde og om det så skal være sådan et ugentligt spørgsmål vi sender ud hvor folk kan kommentere på eller øhh J: eller øhh det skal være noget konkurrenceværk eller et eller andet som skal køre derinde, så vi sådan ligesom holder den lidt i gang, ja J: øhm det det skal vi kunne facilitere herinde fra og det kan vi også når vi først kommer i gang, men jeg tror bare meget på det der med at foreningerne meget mere kommer ind over og de frivillige borgere og sådan noget. Men det er jo også noget der skal komme med tiden J: det er jo ikke sådan noget der kommer helt fra.. fra dag et af M: Nej J: Ja det er sådan noget man mere skal øhh opbygge stille og roligt og der da tror jeg at vi godt har et, eller der har vi nogle der er tættere på os og som kan hjælpe os lidt med at køre den i gang øhm J: så det kunne jo også være noget med at lave en plan øhh.. for øhh den første måned eller et eller andet hvad det er vi gerne vil og hvem det er vi gerne vil kontakte ja J: og hvordan vi skulle sørge for den sådan kommer i gang og jeg tænker også noget med at der er noget inde på siden allerede før den går live J: Altså sådan den ikke bare er helt tom, men at der allerede er nogen billeder man kan se og at der allerede er nogen historier man kan læse og nogle fif og nogle gode råd eller et eller andet, ja

17 J: Det kan også være sådan noget med øhm hver øhh det ved jeg heller ikke om det kommer til at virke men altså sådan noget hver tirsdag fra øhhh. Et til to sidder vi klar i chatten og laver eller altså sidder vi klar på siden og laver. M: hvor i kan svare J: frivilligsamtaler eller et eller andet øhm J: Man kunne jo godt prøve at se om der var sådan noget øhm der virkede. Men det er jo rigtig meget, og det ved vi jo fra de andre sider, at når vi først lige får nogle J: så kan andre folk se det på deres væg og så bliver de også fan af siden og så følger de også med og øhm.. J: Ja, sådan M: og så vokser det J: Ja præcis, men men det skal også være sådan, at det er også derfor det er meget vigtigt med det lokale og med det personlige og det er billeder og gode historier fordi det er sådan noget der lokker folk til J: Og det er ikke øhh.. den 15. august er der ansøgningsfrist til en eller anden smart pulje eller sådan, det skal være sådan lidt mere personligt eller sådan lidt mere nært. Derfor er det også bedre at det er foreningerne selv der kommer og skriver og øhh.. spørger om noget på siden for eksempel. Det kan jo også være en lektiehjælp der spørger om gode råd fra andre lektiehjælpe. Vi har oplevet det og det problem er der nogen her der har gode ideer eller kunne i tænke jer at mødes til et netværksmøde eller et eller andet altså M: ja J: altså så det kunne også være sådan et samlingssted hvor man kunne øhh.. ja enten mødes eller så selvfølgelig holde et fysisk møde hvis det er nødvendigt eller bare have noget dialog og noget sparring på siden som kan J: Det ville da være dejligt hvis det kunne lykkes. Jeg aner ikke om det er noget man gider eller. Men man er jo nødt til at prøve og der er det gode ved det her jo at det koster jo ikke noget og vi kan jo prøve og så er det jo bare og få det startet op på den rigtige måde

18 J: sådan at det.. sådan at det også har de bedste forudsætninger for at M: for at lykkes J: for at lykkes, ja præcis J: Mmm M: Øhm ja du har været lidt inde på det men hvordan adskiller den nye facebookside sig fra den gamle facebookgruppe? J: Ja øhm. Den gamle facebookgruppe *lang pause+ ja altså *griner lidt tøvende+ kører ikke rigtig M: Nej J: altså vi øhm vi har ikke gjort det i lang tid. Men altså den store forskel er jo at vi ikke rigtig havde øhh altså vi ville gerne, altså den her ville vi gerne tænke lidt mere over før vi starter, og starte på den gode måde og den anden øhm.. vi fik alligevel ikke rigtig brugt den selv M: Nej J: altså, formålet var mere sådan møntet over på foreningerne øhm som vi havde, som vi har kontakten til i forvejen J: Så hvis det.. hvis vi vælger at gøre den brede udgave med den her facebookgruppe, så er det jo i hvert fald den store forskel, så er målgruppen jo helt forskellige, altså bortset fra at foreningerne er jo stadig mere end velkommen til at gå med over på den anden side, men det er ikke mere, det er et andet formål, fordi det er ikke.. det er ikke møntet på at vi skal give dem en masse informationer, for det gør vi andre veje fra J: det er mere med henblik på at de skal være med i det her fællesskab M: ja J: Øhm og sådan den her interaktive sammen med alle de andre foreninger og alle de andre borgere i Aarhus, som gerne vil lave frivilligt arbejde J: Ja øhm og så er forskellen jo selvfølgelig også at. at vi vil lave en side i stedet for en gruppe J: altså netop med de fordele der er i forhold til en side, altså at øh at øhhh at siden

19 er åben J: Ja og at det der med at det er mere synligt når der sker nye ting på siden frem for en gruppe, den skal man gå ind og kigge, ja J: så vi skal have nedlagt den der gruppe og selvfølgelig have inviteret. De personer vi har ovre i gruppen øhhh hvis de stadig er der *griner+ med over på siden. Det kan selvfølgelig være, på samme måde så har vi jo også de her frivillig fredag, der har vi jo en del af foreningerne inde faktisk så øhm vi lavede den der side kun til frivillig fredag øhm og den lukker vi jo, jeg tror også vi lukker den ned nu, frivillig fredag er jo overstået nu øhm J: Øhm så skal det være med sådan en besked om at øhm.. kom over på den anden nye side, ja J: Så altså vi har nogle indgange allerede, hvor vi kan forhåbentlig få startfolk ind over øhm på den nye side. J: Men, men ja altså målgruppen bliver jo nok.. og altså indholdet og sådan formålet bliver jo egentlig nok den store forskel fra den gamle og så.. og så det her med tankerne bag fordi den anden det var egentlig bare nå men det skal vi da have altså. Vi laver bare en og så øhm og så skriver vi noget på den. M: ja J: hvor vi, hvor vi gerne vil gøre os lidt flere tanker og måske få det gjort lidt mere rigtigt J: ja okay J: Ellers så ved jeg ikke lige, ja *lang pause+ Ja øhhh.. så er det noget omkring hvordan facebook adskiller sig fra de øvrige medier i kommunikerer via? J: *lang pause+ Ja, øhm *lang pause+ altså det vi gør nu, det er jo vores øhm.. det er jo vores hjemmeside primært som jo egentlig har det helt brede øhh.. formål og brede øhm ja, i og med at den skulle alle, den skulle alle jo gerne kunne åbne og så finde noget som de kunne bruge øhm så har vi nyhedsbreve, som henvender sig til øhm.. foreningerne mest øhm men jo så, altså alle kan jo i princippet tilmelde sig nyhedsbrevet. Men altså det er netop der, altså de to kommunikationskanaler det er jo der hvor det meget sådan er ansøgningsfrister og pulje til der kommer.. eller landsdækkende eller Aarhus, men altså sådan

20 meget henblikket til foreningerne specifikt i forhold til deres foreningsdrift og øhh.. og facebook skulle jo så gerne være lidt mere, lidt mere overordnet og lidt mere sådan frivillighed generelt, ja J: Men men det er egentlig sådan de eneste to sådan kommunikationskanaler vi har nu, kan man sige.. J: Altså fordi så har vi jo den der facebookgruppe, som ikke fungerer og så prøver vi jo selvfølgelig at lave lidt presse en gang imellem, altså sådan lidt øhhh.. lidt øh.. når vi holder nogle ting og få noget ud i aviser. En enkel t gang imellem har vi måske nogle annoncer i nogle lokalaviser eller et eller andet hvor der står bliv frivillig kom ned til os eller et eller andet øhm.. Men det er jo egentlig øhm, altså vi er ikke sådan super gode til at egentlig at synliggøre os selv og det er noget vi skal arbejde rigtig meget mere med og det er også noget af det som den her facebookgruppe/side skal være en del af at vi kan være der hvor folk er og nu er det bare sådan at rigtig mange folk er på facebook og bruger de der sociale medier rigtig meget, og så giver det selvfølgelig rigtig meget mening at være der, men vi skal også være der på den gode måde J: På den rigtige måde J: altså der hvor vi sådan kan få folk, altså fange deres interesse og vi skal have lavet en side som de synes øhh.. er vildt interessant at gå ind på og gå ind og tjek en gang i mellem er der nogle nye gode billeder, og nogle nye gode historier fra frivilliglivet eller J: eller er der nogle gode ideer eller nogle gode fif eller et eller andet hvor det sådan, hvor den sådan, hvor den sådan bliver brugt, et eller andet J: så altså nyhedsbrevet og hjemmesiden det er faktisk sådan de kanaler vi har, og så skulle facebook gerne være en af de nye kanaler der kom. J: Ja M: Mmm, ja hvad ser du som mulighederne og begrænsningerne ved facebook? J: *lang pause+ øhm. *lang pause+ jamen øhm jeg håber jo at det er en mulighed for at få komme lidt mere ud over, altså øhh det her med synlighed generelt, altså udbrede kendskabet til det frivillige sociale arbejde i Aarhus. Der er rigtig mange der ikke ved at man kan være frivillig og rigtig mange der ikke ved hvad frivilligt arbejde egentligt er, og hvad kan man egentlig lave. Der er rigtig mange der ikke ved at der er så mange foreninger i Aarhus, der laver alle mulige ting øhm.. så det her med at lave et øh.. et sted hvor

21 man virkelig kan se at det summer af aktivitet og der er masser af mennesker der genre vil lave frivilligt arbejde og der sådan er en åben invitation til at man kan være med Det kunne fedt hvis det kunne blive sådan og da tænker jeg at det må være en mulighed netop fordi der er så mange mennesker derinde og det er bare vores opgave at de får lyst til at komme ind forbi vores side og kigge.. J: Øhm og det er så måske der at udfordringen ligger. Og øhh.. og få, altså hvordan vi lige gør det rigtigt. Men altså jeg ser helt klart en mulighed i hvordan vi skal udbrede kendskabet til frivilligt socialt arbejde i og med at det er sådan noget med at det er bare så nemt og billigt. Og det der med at man lige kan dele nogle gode ting på sin egen væg og så. Og der er bare så mange muligheder for at det så kan sprede sig, og jeg tror på at hvis man får lavet en side og man får folk med på den så kan det også blive en rigtig fin side og sådan ping pong af gode ideer og gode ting, og sådan synliggøre virkelig nogen af de ting der sker øhm Begrænsningen kan selvfølgelig være at vi ikke kan styre J: hvem der vil være med og hvem der sådan ikke lige synes, og altså hvad folk sådan lige og hvordan de tager imod ideen. En anden begrænsning kunne også være i vores ressourcer hernede og i og holde det ved lige og om vi lige får det gjort J: det var nemlig lidt det der gik galt med den anden, samtidig med at vi ikke havde nogen strategi og formål med siden så var det sådan heller ikke lige altid at man fik opdateret eller skrevet noget nyt derind osv. M: nej, men det er nemlig også et af de spørgsmål jeg har om der er en der skal sidde med ansvaret eller om det sådan lidt er et fælles ansvar J: Ja M: at alle skal være med til at huske J: Ja det er jo det vi, så langt er vi slet ikke kommet endnu og øhm.. og der er jo igen gode og dårlige ting ved. Det kunne også være at man skulle have en firvillig ind og sidde med det der facebook opdateringsting. Optimalt ville det jo være os alle sammen der ville være sådan obs på at gå ind og kommentere og skrive og svare eller det kunne være at Gry skulle have en ugentlig åbningstid derinde eller et eller andet, ikke J: Men i en opstartsfase tror jeg i hvert fald at det er vigtigt at den bliver placeret hos en person eller måske også for lige at køre den i gang og få det hele med og måske også skulle bruge nogle timer på at få nogle foreninger til at skrive noget derinde. Men det er jo også en prioriteringsting også fra Louises side øhm

22 om der kunne, om man kunne finde ud af noget der. Men der tror jeg at det ville være rigtig vigtigt at placere den hos en og det tror jeg da også nok øhm det tror jeg da også nok at vi kunne finde lidt tid til. Og så videre. Men der kan man selvfølgelig også vente og se om foreningerne er flinke til at gå ind og skrive fordi så tærer det jo også mindre på os, men det skal vi jo nok ikke lige forvente det første år, vel? M:Nej J: Så der kunne det være rigtig fint med lidt øhhh lidt øh at der er en herinde der har ansvaret J: med noget prioriteret tid herinde og en person der sådan ligesom stod for, og fik den opgave oveni hatten. M: ja J: Det tror jeg er nødvendigt i en opstartsfase M: *lang pause+ øhm ja. Så øhhh er det noget med.. hvordan i gerne vil anvende facebook i forhold til de øvrige medier I har, om I har sådan sammentænkt dem eller J: Ja M: eller om der skal være noget der bliver automatisk kommer ind på facebook eller øhh.? J: Ja, altså øhhh.. vi har jo, vi har snakket om at vi rigtig godt kunne tænke os at der var sådan lidt mere en sammenhæng mellem facebook og vores nyhedsbrev og vores hjemmeside J: altså at det sådan lidt kørte lidt sammen og også henviser til hinanden for eksempel når man har lavet et nyt nyhedsbrev at det så også blev postet på væggen på øhh.. facebook og på samme måde at man en gang imellem kunne linke til hjemmesiden når der var kommet nyt der eller et eller andet, altså sådan at man brugt de tre til at gøre opmærksom på hinanden J: Fordi at vi også kan øhm altså selvom det er tre forskellige ting så vil nogle af tingene vi gerne vil fortælle jo det samme. Og nu for eksempel nogle af de gode historier der bliver brugt i vores nyhedsbrev og hjemmeside, kunne jo også være nogle af de gode historier på facebook. Og noget af det der kommer ind på facebook er jo måske noget af det vi kunne bruge i vores, der ville vi også kunne få nogle gode ideer til vores nyhedsbreve eller hvad skal være emner næste gang. Vi kan jo altså man kan jo måske spørge inde på væggen hvad har I brug for der er på vores hjemmeside eller altså man kan jo bruge den på den måde til at tænke det sådan lidt sammen, altså sådan at det hvis vi så siger at det er vores tre overordnede kommunikationskanaler her når vi når hen til jul eller et eller andet ikke M: jo

23 J: Øhm at så sådan tænker det sådan lidt mere sammenhængende helt sikkert øhm.. nyhedsbrevet og hjemmesiden vil stadigvæk mest være med foreningsfokus men øhh.. derfor er der jo sagtens en masse ting der kan bruges alle tre steder øhm J: helt sikker øh.. ja. Men altså mere om sådan præcist og hvad der skal være de tre forskellige steder det er jo sådan noget man skal kigge sådan lidt mere på, hvor man jo godt kan have de tre kanaler stillet op overfor hinanden og så få nogle ord på hvad er vores primære målgruppe i den her kanal og hvad er vores primære budskab, og hvad er det indholdet skal være og hvad er det så for nogle ting man kan bruge alle tre steder eller to af stederne osv. M: ja J: I hvert fald sådan at det er tænkt sammen og at de linker til hinanden og at man alle tre steder kan finde de andre to steder. J: Altså at det kører sammen på den måde, ja J: Mmm [lang pause] så tror jeg faktisk bare at det sidste spørgsmål er, altså det har du været inde på, men det er bare sådan helt ja ja helt pindet ud, hvad det er I gerne vil med facebooksiden, hvad det er I gerne vil opnå? J: Ja øhm *lang pause+ ja *griner+ det er jo også det sværeste spørgsmål *griner] det er det [griner] J: Øhm Men jeg tror at det sådan korte svar det vil bare være og udbrede kendskabet til det frivillige sociale arbejde i Aarhus J: Altså øhm. at skabe den her online platform for alle der har interesse i det frivillige sociale arbejde i Aarhus, hvad end man så er i en forening eller har været frivillig i ti år eller er helt ny frivillig og har lyst til at fortælle om det eller øhm.. man har tænkt på i lang tid at man godt kunne tænke sig at være frivillig, men man er ikke rigtige kommet i gang, men det her kunne måske være en hjælp til at komme herned og få lidt kendskab og så finde ud af hvad det er man vil J: Øhm eller om man er ved at skrive en opgave om frivilligt socialt arbejde eller om man er socialrådgiver og skal have noget input til hvad man kan øhh altså hvordan man kan hjælpe sin borger eller altså alle de, det kan også være journalister der skal skrive en opgave, altså hvor det ligesom sådan kan være alle der

24 ligesom har interesse for det her felt på den ene eller den anden måde de kan komme ind. Og så skal det jo gerne være den her sådan lidt øhh.. positive boost øhh.. til frivilligheden, altså med alle de her gode historier og den her motivation man kan give hinanden og altså også opleve at man er en lille del af rigtig mange mennesker og rigtig mange foreninger, der gør rigtig mange ting i Aarhus, og det ved man måske ikke i dagligdagen når man sidder ude i lektiecafeen på Viby bibliotek eller et eller andet altså M: nej J: men at man derinde kan opleve nå men der er faktisk 200 andre lektiecafeer i Aarhus, hold da op, hvad laver de mon og har de nogle gode ideer og kan vi samarbejde eller øhh J: Og er der virkelig så mange foreninger, det vidste jeg slet ikke og øhh J: Altså alle de der ting, det kan blive et sted hvor man sådan lidt mere kunne få øjnene op for de der ting og for alt det der sker på det her felt for hvad det er for en verden J: Ja præcis øhm og så er det måske lidt mindre vigtigt hvilken målgruppe man tilhører, det skal jo mere bare være sådan J: lidt for sådan for alle, der vil jo altid være dem der hører lidt mere med end andre, men det er lige meget hvis bare interessen er der og lysten til og få nogle solstrålehistorier engang imellem har du set den facebookside der hedder øhh fucking flink? M: Nej den har jeg ikke set J: Nej, altså det, jeg er helt vild med den, altså det er udelukkende en side hvor folk går ind og skrive gode historier fra hverdagen og når de har oplevet flinke folk. Altså det er sådan noget med M: Nå J: I dag kom jeg gående ned til bussen, jeg havde tabt min paraply og så var der en der kom løbende ned efter mig J:Og det var sgu da funcking flink J: Og det er ene af sådan nogle gode historier hvor man sætter fokus på hvor alle de der gode ting folk også gør.. og ikke altid alt det der negative

25 M: Brok J: brok og alle de der ting, men det er sådan J: Og den bruger folk nemlig, altså der er rigtig mange der går ind og skriver og det er sådan lidt en inspirationskilde til øhh J:Til hvordan det er bygget op. J: Altså man hvis man kunne lidt få den samme øhh. og man kunne få noget hype og noget glæde og noget ih hvor dejligt omkring alt det der sker på vores område samlet på sådan en gruppe hvor folk netop skriver til hinanden og kommenterer og det er jo også, altså dem der så står for siden, er jo også inde en gang imellem og kommentere men det er slet ikke det der er hovedvægten. Det er egentlig alle andre folk der skriver til hinanden og gerne vil dele deres oplevelser og sådan noget. Sådan lidt a la den tankegang. Er det fucking flink den hedder? Eller er det freaking flink? Ej jeg ved det ikke M: Altså hvis det var det der 7. klasse kragelund J: Nej M: det du fortalte om? Nå men det hedder nemlig fucking flink J: Ja [lang pause] nå jeg kan ikke, det kan jeg ikke lige huske M: Nej J: Det kan jeg lige finde i hvert fald [griner] Jeg tror den hedder fucking flink for det er nemlig sådan lidt provokerende, men på den gode måde, men det lyder sjovt J: Ja men det tror jeg, ja men det kan faktisk godt være at det er det de skal bygge deres temadag op om okay J: på Kragelund, nu bliver jeg lige lidt i tvivl, men ja M:Okay J: Men det er i hvert fald en fed facebookside J: Og der er også skrevet en bog, der hedder fucking flink

26 M:Okay ja J: Som der bliver taget udgangspunkt i. Jeg tror faktisk at det er det samme og at det er kædet sammen. Men den må du lige ind og blive fan af *griner+ [griner] ja det må jeg ind og se hvad det er der inspirerer J: [griner] ja [griner], ja J: Ja M:Ja men det tror jeg egentlig bare at det var det J: ja det eneste der sådan lige, det er de der kommunikationskanaler, der glemte jeg selvfølgelig lige at nævne vores foldermateriale, altså sådan vores, sådan det vi har på skrift, sådan... M: konkret papirting, ja okay J: Ja som er delt ud på målgrupper J: Hvor vi har til de studerende, og til foreninger og til borgere øhm øhm J: men det er, det er mere sådan noget. Ja det er noget vi har, men det er jo ikke sådan noget der bliver sendt ud til sådan noget der bliver sent ud til sådan kommunale institutioner eller lægehuse, som har brug for sådan eller socialrådgivere der har brug for at vide at vi er her og sådan noget øhm J: Men igen ikke på den helt vildt strategiske måde [griner] Det er mere sådan M: nej J: sådan lidt når man nogen gange lige kommer forbi noget eller øhh men de er der jo også øhm, som vi kan bruge, ja J: Ja J: Yes eller noget

27 J: [lang pause] nej ikke sådan umiddelbart ud over at vi glæder os til at læse *griner+ M: [griner] J: *griner+ og se hvordan vi skal gøre det *griner+ øhm og så må vi jo se om du finder frem til noget helt andet i forhold til målgruppen. Det er jeg jo også lidt spændt på J: fordi at det det her er jo den helt brede tankegang og det øhh det kan godt være at det øhh at alt din smarte teori siger at det vil være dumt J: og at det er ikke smart og det øhh og få nogen inputs til om det øhh.. er for stort, altså om det overhovedet giver mening eller om det bare ikke er muligt, altså fordi det her er jo bare sådan noget vi sidder og tænker uden overhovedet at øhm, ja J: Øhh.. have noget at have det i egentlig, det er sådan egentlig bare hvor vi gerne vil hen J: Og om det er den rigtige måde at gøre det på og tænke det på øhm.. det er vi jo lidt J: det er vi jo lidt usikre på J: Men jeg tror nok at vi har konkluderet ud fra vores mere eller mindre mislykkede facebookgruppe.. J: at øhh den er for snæver og vi har ikke noget vigtigt at sige til den gruppe M: Nej J: Fordi det får de at vide alligevel J: Altså øhm og det ja, altså så det er mere det er nok mere det der positive overordnede, udbrede vi gerne vil i stedet for at sige noget specifikt til én bestemt målgruppe øhm J: Øhm ja

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder?

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskribering af interview, Christina BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk?

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? 0-3 mdr. 3 13% 3-6 mdr. 4 17% 6-12 mdr. 3 13% 1-2 år 7 30% mere end 2 år 6 26% Hvordan blev du bekendt med foreningen? Internettet 18 78% mund til mund

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

PROJEKT FRIVILLIG. Tilbud om frivilligt arbejde til alle elever på landets ungdomsuddannelser. 8. september iinformationsmøde Åbenrå

PROJEKT FRIVILLIG. Tilbud om frivilligt arbejde til alle elever på landets ungdomsuddannelser. 8. september iinformationsmøde Åbenrå PROJEKT FRIVILLIG Tilbud om frivilligt arbejde til alle elever på landets ungdomsuddannelser F R I V I L L I G E V I S Job til den unge Annoncering Klar til en aftale Hænderne op af lommen Frivilligbevis

Læs mere

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder

Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Bilag 6 c rapporten Idræt i udsatte boligområder Instruktion til interviewerne på spørgeskemaundersøgelsen af voksne beboere i de udsatte boligområder 1 1. Indledning Det overordnede mål for spørgeskema-interviewene

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016 Nyhedsbrev 3 April 2016 Foråret er på vej, og Os, med god tid i hverdagen er i fuld gang. Vi har afholdt 2 temaeftermiddage, hvor det sidste var om regler indenfor frivillighed, kurser og uddannelse. Der

Læs mere

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI HER Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI Af: Tine Sønderby Praxis21 November 2013 Om kataloget Katalogets indhold Dette er et katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret. Det er tænkt

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Idéer til hjemmesiden? Skrevet af Coromilla - 2011/02/21 12:01 Hej medlemmer. Jeg har påtaget mig den opgave at lave ny hjemmeside til Moparklubben. Det er jo ment som et samlingspunkt for alle vores medlemmer,

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Medlemsblad n r. 12 2008 ADHD. Nordsjællands lokalafdeling. Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Medlemsblad n r. 12 2008 ADHD. Nordsjællands lokalafdeling. Attention Deficit Hyperactivity Disorder Medlemsblad n r. 12 2008 ADHD Nordsjællands lokalafdeling Attention Deficit Hyperactivity Disorder Indhold Når der er behov for hjælp 5 Er en forældergruppe noget for dig? 7 Oversigt over arrangementer

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Af Anders Kjærulff, Direktør Nyhedsbrevet sætter i dette nummer fokus på hjemmetrænerprojektet Vi Vil Klare Os Selv. At kunne klare sig selv i egen bolig så

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade VITAL HORSENS MEGET MERE END FYSISK TRÆNING SAMMENHOLD DEN SOCIALE TRÆNING ER INTEGRERET I TRÆNINGEN Efter træningen er det en fast tradition. at

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper Selvhjælps- og netværksgrupper Bliv en del af en selvhjælps- eller netværksgruppe og bliv styrket i mødet med mennesker, der har de samme livsudfordringer eller interesser, som dig selv. Selvhjælps- og

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen Evalueringsrapport Fleksible åbningstider i dagplejen Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Metodisk tilgang... 3 Resultater... 3 Kendskab til ordningen om fleksible åbningstider

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2014. TallShips Fredericia 2014. Lidt stemningsbilleder fra TallShips Fredericia den 30. maj til 1. juni: Foto: Peer S.

Nyhedsbrev juni 2014. TallShips Fredericia 2014. Lidt stemningsbilleder fra TallShips Fredericia den 30. maj til 1. juni: Foto: Peer S. Nyhedsbrev juni 2014 TallShips Fredericia 2014 Lidt stemningsbilleder fra TallShips Fredericia den 30. maj til 1. juni: Foto: Peer S. Hansen 1 TRIVSELSPILOTER BROBYGNING Nu foldes TrivselsPilot-metoden

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Frivilligstrategi i Holbæk Kommune

Frivilligstrategi i Holbæk Kommune Frivilligstrategi i Holbæk Kommune Holbæk Byråd, december 2012 Forord Frivillige gør allerede nu en stor indsats og en stor forskel i Holbæk Kommune. Frivillige er aktive medborgere, der tager ansvar for

Læs mere

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE Til dig som er netværksleder - eller overvejer at blive det Dit navn: KOMMUNAL Kære netværksleder Denne guide er til dig, der er netværksleder i et af HK Kommunals faglige netværk

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Nyhedsavisen. Juniorklubben i Hvalsø. Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Hvad er Juniorklubben?

Nyhedsavisen. Juniorklubben i Hvalsø. Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Hvad er Juniorklubben? Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: Maj Sommerferien 2016 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i 6., 7. eller

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta SUFO Årskursus, 11. marts 2013

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta SUFO Årskursus, 11. marts 2013 PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV Ensomhed blandt ældre - myter og fakta SUFO Årskursus, 11. marts 2013 Program 1 Projekt Ensomt eller aktivt ældreliv 2 Ensomhed blandt ældre: myter og fakta 3 Redskaber

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Tilbagemeldinger fra kurset. Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012

Tilbagemeldinger fra kurset. Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012 Tilbagemeldinger fra kurset Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012 6 7 timer på et kursus lørdag er noget af en mundfuld, men tiden blev udnyttet på en fornuftig

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Værksteds besøg Skrevet af piet 2006/11/15 21:30 Er der slet ikke nogen, der vil vise hvad de har gang i, her til vinter, plus en tår at drikke? ;) Hvis John Almy og Katja er friske tager vi da gerne en

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem FRIVILLIGCENTER NYHEDSBREV NR 2 MARTS HILLERØD 2013 Nyhedsbrevet giver korte og aktuelle oplysninger om relevante aktiviteter og begivenheder inden for det frivillige område. Nyhedsbrevet udsendes via

Læs mere

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet:

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Odense gågaden - En hjemløs råber efter mig føler mig lidt utilpas hvad vil han. han ville bare snakke så jeg

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Interview med afdelingsøkonoma

Interview med afdelingsøkonoma Interview med afdelingsøkonoma Sonja: Ja. Altså, lige først så vil jeg sådan lidt høre om, hvordan du oplever fællesskabet her på arbejdspladsen. Altså, hvordan har folk sammen det, både når de arbejder

Læs mere

Bilag 8, Interview med Amalie

Bilag 8, Interview med Amalie 1 Bilag 8, Interview med Amalie 21 år Bosiddende i Hvidovre Studerende: HA i IT på CBS Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Jeg skal faktisk derind i dag. Rimelig ofte synes jeg. Det er

Læs mere

VUE ÅRSMØDE 2011. Odense, den 24. november 15.00-16.45

VUE ÅRSMØDE 2011. Odense, den 24. november 15.00-16.45 VUE ÅRSMØDE 2011 Odense, den 24. november 15.00-16.45 29. november 2011 2 Hvem er jeg? Elsebeth Nygaard Cand.mag. i tysk og dansk Arbejdet med vejledning siden 2005 Censor ved diplomuddannelsen i Uddannelses-

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Baggrunds materiale omkring:

Baggrunds materiale omkring: Baggrunds materiale omkring: Bagrund Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men i høj

Læs mere