Ny skole på Thurø Analyse af placeringsmulighed - område C. 8. november 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny skole på Thurø Analyse af placeringsmulighed - område C. 8. november 2009"

Transkript

1 Ny skole på Thurø Analyse af placeringsmulighed - område C 8. november 2009

2 2 1 Forord Resumé Områderne Sammenhængende Børn og Ungepolitik for Svendborg Kommune Det pædagogiske grundlag Sundhed Trafikforhold Natur og miljø Arkæologi Økonomi Tid Generelle krav til en ny skole Særlige forudsætninger i forhold til ny skole på Thurø Økonomiske forudsætninger Kvadratmeterpris på skolebygning Vurdering af Thurø gamle skole Arealerhvervelse Frivillig aftale Ekspropriation Finansiering Beskrivelse af placeringsmuligheder Mulighed 3: (Område C) Fakta om grunden Servitutter Generel beskrivelse af grunden Naturbeskyttede områder Vandindvinding Jordbundsforhold Jordforurening Arkæologi Kloak og spildevand Trafik- og vejforhold Grundkøb/ekspropriering Disponering af grund Befordring Procedure for planfasen Støjforhold Konsekvenser for boldklubben...27

3 Tidsplan Indhentning af tilladelser Økonomi placering C Yderligere opmærksomhedspunkter Mindre skov og levende hegn Fredskov Forurening - legepladser Forudsætninger for materialets udarbejdelse Love, politikker o.l Litteratur og andet baggrundsmateriale Bilag...33

4 4 1 Forord Udvalget for Børn og Unge i Svendborg Kommune har vurderet, at placeringsanalysen af 3. december 2008 vedrørende Ny skole på Thurø skal udvides med en analyse af område C. Nærværende materiale beskriver denne placeringsmulighed: Brovejen/Eriksholmsvej, benævnt som område C. C A Z B Analysens målsætning er at vurdere de aspekter som er relevante for at belyse en mulig placering for Thurøs nye skole i område C. Materialet har samme overordnede indhold som den tidligere udarbejdede analyse af placeringsmuligheder fra den 3. december Derved kan placering A, B og C umiddelbart sammenlignes. Analysen beskriver indledningsvis et kort resume af hovedtemaerne for de 3 områder. Efterfølgende er de generelle krav til en ny skole, særlige forudsætninger samt forudsætninger for økonomien, opmærksomhedspunkter og forudsætninger for materialets udarbejdelse, disse punkter er alle uændret i forhold til område A og B. Endeligt følger en beskrivelse af placeringsmulighed omkring område C. Analysen af 3. december 2008 og nærværende analyse sammenholdes i et samlet beslutningsgrundlag til Svendborg Kommune.

5 5 2 Resumé I det følgende resumeres placeringsmulighederne A, B og C i forhold til de krav, der efterfølgende er beskrevet i nærværende rapport, vedrørende placering C. Først beskrives faktuelle forhold, og efterfølgende opsummeres hovedtemaerne fra de 3 placeringsmuligheder. Vurdering for så vidt angår placeringsmulighed A og B er udarbejdet af Svendborg Kommune og afrapporteret i analyserapport af 3. december Vurdering af placeringsmulighed C er udarbejdet af Bascon. Det bemærkes at punkterne vedrørende område A og B i nærværende resumé kun er tilrettet i mindre grad i forhold til analysen af 3. december Der etableres en skole til 500 elever med et etageareal på ca m². 2.1 Områderne Anslået arealbehov Skole m² Daginstitution m² Udvidelsesmulighed m² Parkering 1 1 pl./100m² á 25m² m² Legeareal inkl. skure m.v. ² m² Busvendeplads 500 m² Cykelparkering 500 m² Indgang, nærzone mv. 500 m² Boldbane og idrætsarealer m² Anslået arealbehov i alt m² (Anslået arealbehov uden udvidelsesmuligheder: m²) 1 Arealbehovet er opgjort ud fra fuld udbygning, dvs. skolen inkl. udvidelsesmulighed samt daginstitutionen. ² Anslået areal for alm. folkeskole, ikke for idrætsskole.

6 6 Område A Området omfatter et areal på ca m² (inklusiv Thurø Hallen) beliggende mellem Eriksholmsvej og Rolf Krakes Vej. Her skal der udover areal til skolebygning være plads til nyt vej- og parkeringsanlæg, nyt regnvandsbassin, skolens idræts- og legearealer, samt evt. daginstitution. Hvis en ny skole placeres på dette areal forudsætter det, at der skal der købes ca m² grund til erstatningsbaner til fodboldklubben. Opfyldelse af denne forudsætning er lagt til grund for analyserne af områdets egnethed. Det samlede areal for område A er ca m² Når der tages højde for eksisterende hal og boldklubhus samt p-areal, kommende vejareal og regnvandsbassin, er det samlede, disponible areal for område A ca m² Område B Området omfatter et areal på ca m² beliggende ved Søndervej/Gambøtvej. Her skal der udover areal til skolebygning være plads til indkørsels- og parkeringsanlæg, idræts- og legearealer, samt evt. daginstitution. Hvis en ny skole placeres på dette areal, skal der købes ca m² grund til anlæg af skolen.

7 7 Det samlede areal for område B er ca m² Når der tages højde for strandbeskyttelseslinjen, er det samlede, disponible areal for område B ca m². Område C Svendborg Kommunes planafdeling har afsat et areal på ca m² til det aktuelle område C, beliggende mellem Brovejen og Eriksholmsvej, Her skal der udover areal til skolebygning være plads til indkørsels- og parkeringsanlæg, idræts- og legearealer, samt evt. daginstitution. Hvis en ny skole placeres på dette areal, skal der købes ca m² grund til anlæg af skolen. Det samlede areal for område C er m² Når der tages højde for strandbeskyttelseslinjen, er det samlede, disponible areal for område C ca m² 2.2 Sammenhængende Børn og Ungepolitik for Svendborg Kommune I henhold til den Sammenhængende Børn og Ungepolitik og Byrådets beslutning om de langsigtede løsninger anbefales det at placere en daginstitution i tilknytning til skolen, da det optimerer samarbejdet om barnet.

8 8 Område A I forhold til implementering af den Sammenhængende Børn- og Ungepolitik og understøttelse af et sammenhængende børneliv 0-18 år, vurderes mulighederne som tilfredsstillende, idet der ved flytning idrætsanlæg til område B samt hel eller delvis fældning af eksisterende træbevoksning kan tilvejebringes en løsning, som kan indeholde fornuftige forhold for både skole og daginstitution. Område B: I forhold til implementering af den Sammenhængende Børn- og Ungepolitik og understøttelse af det sammenhængende børneliv 0-18 år vurderes mulighederne som gode, idet det umiddelbart lader sig gøre at opføre andre institutioner (f.eks. børnehave eller vuggestue) i nær tilknytning til skolen. Område C I forhold til implementering af den Sammenhængende Børn- og Ungepolitik og understøttelse af det sammenhængende børneliv 0-18 år, vurderes mulighederne som tilfredsstillende idet det umiddelbart lader sig gøre at opføre andre institutioner (f.eks. børnehave eller vuggestue) i nær tilknytning til skolen. Pga. strandbeskyttelseslinjen på området vil fysiske udbygningsmuligheder have begrænsninger. 2.3 Det pædagogiske grundlag I forhold til indretning af læringsmiljøer er det dokumenteret vigtigt at huske inddragelsen af den naturlige og kropslige dimension i undervisningen. Der anbefales derfor rigelig udenomsplads og muligheder for indretning af udemiljøer og idrætsfaciliteter i overensstemmelse med de vedtagne politikker. Thurø Skole har fokus på det brede sundhedsbegreb og de naturvidenskabelige fag, ligesom der er overvejelser om, at skolen skal være idrætsskole. Skolen ønsker et tættere samarbejde med øens daginstitutioner. Område A: Der vil være begrænset udenomsplads og begrænsede muligheder for indretning af udemiljøer og yderligere idrætsfaciliteter. Ønsket om en idrætsskole vil derfor umiddelbart vanskeligt kunne opfyldes. Mulighederne for samarbejde med de eksisterende daginstitutioner vil ikke være optimale, da institutionerne ikke er beliggende i umiddelbar nærhed af området. Område B: Der vil være tilfredsstillende plads og gode muligheder for indretning af udemiljøer og yderligere idrætsfaciliteter. Ønsket om idrætsskole vil uden videre kunne opfyldes såfremt der opnås dispensation til fjernelse af sten- og jorddiget hvilket er nødvendigt for frigørelse af det optimale areal. Dispensation forventes opnået i forbindelse med lokalplanlægningen. Mulighederne for samarbejde med daginstitutionerne vil være gode, da alle disse er placeret i nær tilknytning til området.

9 9 Område C Der vil være tilfredsstillende mulighed for at indrette ude miljøer og idrætsfaciliteter. Områdets strandbeskyttelseslinje begrænser dog mulighederne for bebyggelse og faste anlæg (herunder bl.a. hegn, opstilling af campinkvogne eller tilsvarende), ligesom der ikke må foretages ændringer af tilstanden på landskabet indenfor strandlinjen. Der må heller ikke foretages udstykning, matrikulering eller arealoverførsel, hvorved der fastlægges skel. Ønsket om idrætsskole vil derfor have visse begrænsninger og vil kun i begrænset omfang kunne opfyldes. Mulighederne for samarbejde med de eksisterende daginstitutioner vil ikke være optimale, da institutionerne ikke er beliggende i umiddelbar nærhed af området. 2.4 Sundhed Med udgangspunkt i temaet Sund Mad og Bevægelse vurderes visionerne om, at børn og unge kan få et dagligt sundt måltid mad og gode muligheder for motion. Område A. Skolens nuværende ordning med Skolekantinen.dk kan fortsætte. Der vil kunne bringes mad ud fra hallens cafeteria, Det gode madhus eller lignende. Skolens arbejde med Sundhedsråd m.v. vil kunne fortsætte. Mindre udenomsplads giver færre muligheder for bevægelse. Skolen er kontrolskole i idrætsskoleprojektet. Hvis det skulle ønskes at gøre skolen til en egentlig idrætsskole, vil idrætsfaciliteterne være begrænsede. I forbindelse med skolens brug af Thurø Hallens faciliteter, vil der være kort afstand. Område B: Skolens nuværende ordning med Skolekantinen.dk kan fortsætte. Der vil kunne bringes mad ud fra hallens cafeteria, Det gode madhus eller lignende. Skolens arbejde med Sundhedsråd m.v. vil kunne fortsætte. Store udenoms arealer giver gode muligheder for bevægelse. Der vil være mulighed for at udvide idrætsfaciliteterne i direkte nærhed til skolen, hvis det skulle ønskes at gøre skolen til idrætsskole. I forbindelse med skolens brug af Thurø Hallens faciliteter vil der være en afstand på ca. 500 m gennem Midtermosens stiforbindelser.

10 10 Område C Skolens nuværende ordning med Skolekantinen.dk kan fortsætte. Der vil kunne bringes mad ud fra hallens cafeteria, Det gode madhus eller lignende. Skolens arbejde med Sundhedsråd m.v. vil kunne fortsætte. Store udenoms arealer giver gode muligheder for bevægelse. Der vil være begrænset mulighed, for at udvide idrætsfaciliteterne i direkte nærhed til skolen, hvis det skulle ønskes at gøre skolen til idrætsskole. I forbindelse med skolens brug af Thurø Hallens faciliteter vil der være en afstand på ca. 250 m. ved at krydse Eriksholmsvej ned til Hallen. 2.5 Trafikforhold Med baggrund i en trafiksikkerhedsmæssig vurdering er der udarbejdet en analyse af trafikforholdene omkring placeringsområderne. Analysen tager udgangspunkt i de eksisterende forhold omkring den nuværende skole og belyser forhold omkring skoleveje og transportformer. Trafikanalysen er vedlagt nærværende rapport som bilag 6a. Område A: Det forudsættes, at der etableres en rundkørsel ved Brovejen / Bergmannsvej / Eriksholmsvej, hvilket vil være til gavn for trafikken generelt. Det forudsættes endvidere, at de eksisterende fodboldbaner nedlægges og flyttes til området syd for Søndervej (Område B). I den forbindelse forudsættes etableret en sti med vejbelysning i Midtermosen. Det anbefales ydermere evt. at trafiksanere Bergmansvej øst for Brovejen og Erikholmsvej vest for Brovejen samt at etablere en stiforbindelse fra boligområde 1 og 2 til skolen. Placeringen af skolen i Område A vil jf. trafikanalysen medføre en øget trafik på Mosestræde og en mindsket trafik ad Bergmannsvej. De øvrige veje vil være upåvirkede. I forhold til den nuværende skole vurderes det, at det er muligt at omlægge skolevejen trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt ved etablering af stisystemer i nærområdet omkring skolen (boligområde 1 og 2). Elever fra fjernområdet (boligområde 3) skal færdes i og omkring den nye rundkørsel og vil af den grund muligvis blive kørt til skole. Trafiksikkerhedsmæssigt vurderes placeringen af skole i område A som god. Placering af skolen i område A vurderes at være trafikalt tilfredsstillende. Område B: Det forudsattes at skolen vejbetjenes fra Søndervej.

11 11 Det forudsættes endvidere, at der i Midtermosen etableres en sti med vejbelysning, og at der etableres sikrede stikkrydsninger ved Rolf Krakes Vej og Gambøtvej. Det anbefales, at der etableres stiforbindelse igennem fodboldanlægget, at Søndervej trafiksaneres vest for Tuborgvej og at Mosestræde trafiksaneres og evt. oversigtsproblemer udbedres. I forhold til den nuværende skole vurderes det, at en placering af en ny skole ved Søndervej vil give en mindre centralt beliggende skole og dermed en længere men dog overkommelig skolevej for den overvejende del af skoleeleverne i boligområde 1 og 2. Det drejer sig om afstande i et interval af 0 950m. Boligområde 3 vil have tilnærmelsesvis samme skolevejsforhold som i dag, dog vil skolevejstrafik fra nærområdet i boligområde 3 have gode forhold. Det vurderes at medføre øget trafikbelastning på Mosestræde hvis mængden af afsætningstrafik bliver fastholdt som nu. Dog kan trafik dæmpende tiltag og stisystemer reducere mængden af trafik på Mosestrædet. Afsætningstrafikken kan forventes reduceret såfremt flere vælger ikke at køre deres børn i skole, da ny skole ved område B ligger modsat vejen væk fra Thurø. Omvendt kan der forventes mere afsætningstrafik såfremt flere forældrer skønner at skolevejen bliver for farlig og dermed vælger at køre børnene selv. Det vurderes dog i sin helhed at afsætningstrafikken vil falde. Trafiksikkerhedsmæssigt er placeringen af skole i område B god, såfremt Søndervej og Mosestræde trafiksaneres, idet placeringen i området da vurderes at medføre en reduktion af afsætningstrafikken. Placering af skolen i område B vurderes at være trafikalt god. Område C: Det forudsættes at skolen får vejadgang fra både Eriksholmsvej og Brovejen. Der anbefales derfor sikrede krydsninger af både Brovejen og Eriksholmsvej og etablering af stiforbindelse fra skolen til fodboldanlægget og Thurø Hallen. Ydermere anbefales det at trafiksanere Eriksholmsvej vest for Brovejen og Bergmannsvej øst for Brovejen. I forhold til den nuværende skole vurderes det, at en placering af en ny skole ved område C vil give en lidt mindre centralt beliggende skole og en længere skolevej for dem der bor i boligområde 3. Område C ligger fint for boligområde 1 og 2, særligt for boligområde 1 hvor skolen vil være nabo til området. Forældre, der skal videre til Fyn, kan aflevere børnene på vejen og tage Brovejen mod Svendborg. Afsætningen bliver altså nemmere, hvilket kan medvirke til at forældrekørslen bliver stigende ved en skole placeret i område C. Mange elever skal krydse Brovejen/ Bergmannsvej, da dette er utrygt kan det få mange forældre til at køre deres børn.

12 12 Placeringen vurderes samlet set at øge trafikbelastningen. Dog vurderes det at problemerne kan reduceres ved hjælp af vejsanering, sikrede krydsninger over de stærkt trafikerede veje samt etablering stiforbindelse igennem fodboldanlægget. Trafiksikkerhedsmæssigt vurderes placering af skole i område C som uhensigtsmæssigt og utryg, da det medfører at skolebørn skal krydse de mest befærdede og uheldsbelastede veje. Det vil desuden være svært at trafik reducere mængden af afsætningstrafik. Placering af skolen i område C vurderes at være den mindst egnede af de tre mulige områder. 2.6 Natur og miljø Der er foretaget analyser af natur- og miljøforhold, som vil kunne have betydning for placering af en ny skole. Område A Analyserne giver ikke anledning til særlige hensyn, men områdets i forvejen begrænsede udstrækning giver de samme begrænsninger for skolens placering og udformning, som anført under Område C. Område B: Der går en strandbeskyttelseslinje i området, som begrænser placeringen af skolen og dens omfang til et areal på ca m². Dette vurderes dog ikke at begrænse mulighederne for udformning og placering af skolen. Der løber et beskyttet jorddige gennem området. Gennembrydning eller hel/delvis fjernelse af dette kræver dispensation. Dispensation kan påregnes opnået i forbindelse med lokalplanlægning for området. Område C Der er forhold på området som har betydning for placering af en ny skole. Der går en strandbeskyttelseslinje langt op på området, som begrænser placeringen af skolen og dens omfang til et areal på ca m² og dermed mulighederne for udformning og placering af skolen. Der kan ikke påregnes opnået dispensation for strandbeskyttelseslinjen. Der løber et beskyttet jorddige gennem området. Gennembrydning eller hel/delvis fjernelse af dette - som vil være nødvendigt for projektets realisering - kræver dispensation. Dispensation kan påregnes opnået i forbindelse med lokalplanlægning for området. 2.7 Arkæologi Hvis der ved kommende anlægsarbejder findes fortidsminder (bopladser, gravpladser, kulturlag mv.) skal arbejdet standses og fundet anmeldes til Svendborg Museum. I forbindelse med fund vil der kunne blive forsinkelser af skolebyggeriet.

13 13 Svendborg Museum har vurderet behovet for arkæologiske undersøgelser på placeringsmulighederne. Det er Svendborg Museums anbefaling at der foretages en arkæologisk forundersøgelse inden byggeriet sættes i gang. Svendborg Museum vurderer en samlet budgetramme for arkæologisk forundersøgelse til ca ,- kr. ekskl. moms (medtaget i budgettet med kr ekskl. moms). Forundersøgelsen forventes at vare 2,5-3 uger. Er der fund kan en efterfølgende undersøgelse tage op til flere måneder. Område A: Hvis der bygges på område A og anlægges boldbaner på område B, vil der være behov for arkæologiske forundersøgelser på begge områder, dvs. en samlet udgift på ca kr. (medtaget i budgettet med kr ekskl. moms). Område B: Der vil alene være behov for at gennemføre arkæologiske forundersøgelser på område B. Område C Der vil alene være behov for at gennemføre arkæologiske forundersøgelser på område C. Der er på området kendskab til fund fra bondestenalder/bronzealder, og der er i vandet ud for Thurø gjort fund fra Jægerstenalderen. 2.8 Økonomi Der er udarbejdet økonomiske beregninger på anlæg af ny skole og tilhørende udearealer, på flytning af boldbanerne fra Eriksholmsvej til Søndervej samt mere omfattende trafiksikkerhedsforanstaltninger. Forskellen i pris mellem Område A og Område B fremkommer hovedsaligt på grund af flytningen af boldbanerne. Forskellen i pris mellem Område B og Område C skyldes hovedsagelig grundprisen, udgifter til trafiksikkerhedsforanstaltninger samt omlæg af naturgasledning og rejsning af erstatningsskov. Område A: Samlede anlægsudgifter Område B: Samlede anlægsudgifter Område C Samlede anlægsudgifter kr kr kr.

14 Tid Priserne er anslået ud fra opfyldelse af BR 08 energikrav. For opgradering til energiklasse 1 kan påregnes til en tillægspris på ca. 15,2 mill. kr. svarende til ca. 10 % af bygningsprisen. Tidsmæssigt er løsning C sammenlignelig med løsning B under følgende forudsætninger: Det forudsættes, at omlægning af eksisterende naturgasledning og fældning af eksisterende skov kan ske sideløbende med projekteringen af bygningsarbejderne, og derfor ikke har forsinkende indvirkning på tidspunktet for byggestart. For såvel område B som C gælder, at det forudsættes, evt. fjernelse af eksisterende jorddige kan gennemføres uden forsinkende klagesager. Område A: Ibrugtagning vurderes at kunne ske tidligst ved årsskiftet Område B: Ibrugtagning vurderes at kunne ske tidligst ved årsskiftet Område C: Ibrugtagning vurderes at kunne ske tidligst ved årsskiftet Ved udarbejdelsen af tidsplanen er forudsat en rationel fremdrift, hvor forskellige opgaver udføres tidsmæssigt parallelt i det omfang det er muligt Såfremt der bliver tale om en frivillig handel, der kan gennemføres inden lokalplanen er vedtaget, og ikke en ekspropriationsforretning, der skal afvente lokalplanens ikrafttræden, kan tidsplanen forventeligt forkortes med ca. 4 måneder. Ved en yderligere optimering af tidsplanen omkring skolens vision, samt programmerings- og udbudsopgaverne, vil det evt. være muligt at ibrugtage skolen ved skoleårets begyndelse 2014 (for område B og C) henholdsvis skoleårets begyndelse 2015 (for område A). 3 Generelle krav til en ny skole Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Samme krav er gældende for placering C. 4 Særlige forudsætninger i forhold til ny skole på Thurø Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Samme forudsætninger er gældende for placering C.

15 15 5 Økonomiske forudsætninger 5.1 Kvadratmeterpris på skolebygning Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Samme kvadratmeterpris på skolebygning er gældende for placering C, dog med et tillæg på 10 % for opgradering til energiklasse Vurdering af Thurø gamle skole Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Vurdering af Thurø gamle skole er uændret ved placering C. 5.3 Arealerhvervelse En placering af skolen i Område C vil forudsætte, at kommunen erhverver de nødvendige arealer hertil fra de nuværende ejere. Jorderhvervelsen vil helt eller delvist omfatte følgende matrikler: Matrikel nr. 29b Thurø By, Thurø. Matriklen udgør i alt m². Matriklen er beliggende i landzone, og det meste af matriklen er omfattet af strandbeskyttelse. Matrikel 3ao Thurø By, Thurø. Matriklen udgør i alt m². Matriklen er beliggende i landzone, og det meste af matriklen er omfattet af strandbeskyttelse. Mellem de 2 matrikler mod Eriksholmsvej ligger en naturgasinstallation (M/R station) på matrikel 3 cu. I forbindelse med et fremtidigt skolebyggeri bør ledningen til M/R stationen oplægges så denne kommer uden om området. En flytning heraf er medtaget i økonomioversigten med kr Det anbefales at M/R stationen ikke flyttes, da det vil påvirke byggeriets økonomi i en uhensigtsmæssig høj grad. 5.4 Frivillig aftale Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Samme forudsætninger er gældende for placering C. 5.5 Ekspropriation Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Samme forudsætninger er gældende for placering C. 5.6 Finansiering Der henvises til Ny skole på Thurø. Analyse af placeringsmuligheder, den 3. december Samme forudsætninger er gældende for placering C.

16 16 6 Beskrivelse af placeringsmuligheder 6.1 Mulighed 3: (Område C) 3ao 29b 3ao 2bb 29c 3cu 6.2 Fakta om grunden Området består af to matrikler, 29b og 3ao Matrikel nr. 29b Adresse: Grønnevej (202) jf. matrikelkort fra Svendborg kommune. Areal: m² heraf 1595 m² vejareal Zoneforhold: Landzone Kommuneplan: Området er ikke udlagt til byvækst. Lokalplan: Der er ikke lokalplaner på området Ejerforhold: Privat ejet areal. Matrikel nr. 3ao Adresse: Brovejen 1 Areal: m² Zoneforhold: Landzone Kommuneplan: Området er ikke udlagt til byvækst. Lokalplan: Der er ikke lokalplaner på området Ejerforhold: Privat ejer areal. Matrikel: 3cu M/R station Adresse: Eriksholmsvej 3 Areal: ca. 635 m² Zoneforhold: Landzone Kommuneplan: Området er ikke udlagt til byvækst.

17 17 Lokalplan: Der er ikke lokalplaner på området (byplanvedtægter) Ejerforhold: Naturgas Fyn distripotion a/s Matrikel: 29c Elektronik knudepunkt Adresse: Eriksholmsvej 5 Areal: ca.500 m² Zoneforhold: Landzone Kommuneplan: Området er ikke udlagt til byvækst. Lokalplan: Der er ikke lokalplaner på området (byplanvedtægter) Ejerforhold: Sydfyns Intranet A/s 6.3 Servitutter Der er noteret følgende servitutter indenfor området (jf. bilag 12a): Matrikel nr. 29b: 1932: Bebyggelses dokument. Uden betydning. 1968: Dokument med veje med mere. Udfra tegningerne anses disse at ligge uden for området. 1971: Dokument om transformer. Elektronikpunkt. Skal sikres adgang. 1978: Dokument om bebyggelse og benyttelse. Uden betydning. 1987: Forsyning og afløb med videre. Uden betydning. 1988: Forsyning og afløb med videre. Matrikel nr. 3ao: 1955: Dokument om byggelinjer. 12,5 m fra Eriksholmsvej midte. 1963: Dokument om fredning Tilladelse til at opføre hus indenfor strandbeskyttelseslinje 1968: Dokument om forbud mod at drive penge institut virksomhed. Uden betydning. 1970: Dokument om adgangsbegrænsning. Regulerende foranstaltninger i forhold til Brovej. Skal undersøges nærmere. 1985: Dokument om ekspropriation/forløbig ekspropriation. Ekspropriation for et 10 m. bredt bælte omkring gasledning. 1988: Dokument om forsynings- og afløbsledninger. Uden betydning da det ligger uden for område. Det bemærkes i notat fra 2001 at der på matrikel 3ao er fredskov på 4000 m². Denne fredskov ligger dog udenfor område C og har derfor ingen betydning.

18 Generel beskrivelse af grunden Område C ligger i den nordøstlige del af Thurø. Området er præget af dyrket mark, græs og skov areal. Et beskyttet jorddige gennemløber området fra syd til nord. Mod vest grænser området op til Brovejen, som er tilkørselsvejen til Thurø. Mod syd ligger Eriksholmsvej og I den sydøstlige del af området ligger Grønnevej. Der er vejadgang fra alle de omkringliggende veje der grænser op til området; Brovejen, Eriksholmsvej og Grønnevejen. Erikhoolmsvej og Brovejen Eriksholmsvej Ynglesteder for små dyr Ud mod Eriksholmsvej står en skov, som er forholdsvis ny, ca. 30 år. Denne skov er forrådskammer for små dyr og flagermus. Skov ved Eriksholmsvej I forhold til ynglesteder for flagermus var ynglekolonierne brudt op på besigtigelses tidspunktet (9. sep. 2009) og derfor var det ikke muligt at påvise ynglesteder. I rapporten fra Amphi Consult anbefales det så vidt muligt at bibeholde eller genskabe den række løvtræer ved vejen, hvor der er observeret flagermus. I forhold til padder er der ikke fundet padde arter omfattet af Habitatdirektivets beskyttelse i Thurø by. Der er heller ikke fundet ynglesteder på eller nær område C.

19 19 Det anses for usandsynligt at der forekommer særlige paddearter på stedet. Der er derfor ikke grundlag for at tage særlig hensyn til padder ved evt. anlæg af skole. Der henvises i øvrigt til Bilag 20a Rapport fra Amphi Consult. Beskyttet jorddige og strandbeskyttelseslinje På området ligger der et beskyttet jorddige der løber tværs igennem området fra syd til nord og deler således området op i to stykker. Beskyttet jorddige (orange) Strandbeskyttelseslinjen (blå) En bebyggelse på grunden indbefatter en delvis nedlæggelse af eksisterende beskyttet jorddige. Dette kræver dispensation fra museumsloven. Denne dispensation kan påregnes opnået i forbindelse med lokalplanlægning. Tidsrammen for dispensationen og klagefrist vil alt i alt være ca. 3 mdr. Der kan indgives klage til Naturklagenævnet og med det kan sagen trække yderligere ud. Der kan ikke forventes en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen. Ejendomme på område C På området ligger der to ejendomme, matrikel 2bb og matrikel 3oa, som begge benyttes til beboelse. Elektronikpunkt På matrikel 29c findes et elektronikpunkt hvor Thurøs fibre samles. Huset er ejet af Sydfyns Intranet og er på 8x3x2,5 m. Matriklen er på 500 m² Der foreligger ikke nogle afstandskrav eller et krav om at flytte dette hus hvis man vil bygge på område C. Vælger man at flytte elektronikpunktet for større udnyttelse af området vil det få omkostninger rent tidsmæssigt ca. 6 mdr. og økonomisk ca. 3 mio. kr. Elektronikpunkt. I baggrunden ses jorddiget.

20 20 Naturgas På matrikel 3cu findes en M/R station for hovedgasledningen der forsyner Thurø med naturgas. M/R stationen er samlingspunkt for hovedgasledningen fra Svendborg til Thurø. I skoven ud mod Eriksholmsvej ligger matrikel 3cu. Hovedgasledningen Hovedgasledningen gennemløber området fra nord til syd og ligger parallelt med jorddiget. Ved skolebyggeri på område C kan denne gas ledning omgås på følgende to måder. 1. Gasledningen omlægges. Tidsrammen vil være ca. 6 mdr. og de økonomiske omkostninger vil ca. beløbe sig på omkring 3 mio. kr. Fordelen ved denne løsning vil være at man undgår en opsplittelse af byggegrunden. Ulemperne er de tidsmæssige og økonomiske omkostninger der er forbundet hermed. 2. Man bygger udenom Gasledningen med afstand kravet der hedder 5 m på hver side af røret. Afstands kravet gælder både bebyggelse og beplantning af planter med større rodnet. Fordelen ved denne løsning er at der ikke er tidsmæssige og økonomiske omkostninger forbundet hermed. Ulempen ved denne løsning er at man ikke må bygge henover gasledningen men kun på hver side af denne. Dette giver en opsplitning af grunden i to dele og mindsker fleksibiliteten af placeringsmuligheder for skole, institution, parkering mv. Der vil være begrænsninger på belastning fra tung trafik i forhold til gasledningen. 6.5 Naturbeskyttede områder I område C er der ikke registreret arealer, som er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3 Indenfor kystnærhedszonen skal der være en særlig planlægningsmæssig og funktionel begrundelse for kystnær lokalisering. Da hele Thurø ligger i kystnærhedszonen ses der noget lempeligere på begrebet "funktionel begrundelse for kystnær lokalisering". Dog bør al nyudlæg, som udgangspunkt placeres bag eksisterende bebyggelse og ikke være højere end den eksisterende bebyggelse eller maks. 8,5 m. I redegørelsen skal der også fremlægges en visualisering jf. planlovens 16.

21 21 De udpegede områder A, B, og C ligger enten i særlig landskabelige/geologiske beskyttelsesområder, eller er en del af større sammenhængende landskabelige områder. Dette betyder at der skal redegøres for placering og konsekvenser for den landskabelige sammenhæng - evt. ved hjælp af visualiseringer. Jf. bilag 18a. Beskyttede jord og stendiger Et jorddige løber fra syd til nord gennem areal C (bilag 27a). Jorddiget er beskyttet under museumslovens 29 a. Hel eller delvis fjernelse af diget kræver dispensation. Denne forudsættes opnået i forbindelse med lokalplanlægningen. Strandbeskyttelseslinje En stor del af areal C ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen (bilag 27a). For arealer som ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen, vil det ikke være muligt at bebygge eller lave anlæg som ændrer området, uden dispensation fra Miljø Center Odense. Der kan ikke påregnes opnået dispensation for strandbeskyttelseslinien. Forhold efter Regionplan Areal C ligger (som resten af Thurø) inden for kystnærhedszone og inden for udpegningen større sammenhængende landskabsområder. Derfor skal der tages særlige hensyn ved udpegningen af en fremtidig skoles placering. Se retningslinje i Regionsplan 2005.

22 22 Bilag IV arter Der er ikke padder på området, da levesteder for disse så som gl. vandhuller ikke forekommer på området. Derimod forekommer forskellige flagermusarter som opholder sig og finder føde i den det levende hegn i udkanten af skoven. Det anbefales at man planter ny og tilsvarene skov i fald af fældning af den nuværende. (Jf. Bilag 20a rapport fra Amphi Consult). 6.6 Vandindvinding Der er ikke vandindvindingsmæssige interesser i projektområdet. 6.7 Jordbundsforhold Der er stor sandsynlighed for, at der er stor variation i jordbundsforholdene i området. Det anbefales derfor en øget opmærksomhed på de jordbundsundersøgelser der foretages før endelig projektering af byggeprojektet. 6.8 Jordforurening Der er ikke kendskab til forurening i område C. På et historisk kort fra primo 1900 ses to små vandhuller, jf. bilag 13a. Det ene ligger på arealet ved skovkanten, mod nord. Det andet vandhul ligger nord for matrikel 2bb. På luftfoto fra 1954 ses disse vandhuller ikke, så de er opfyldt i første halvdel af år Der bør vises særlig opmærksomhed på disse placeringer tidligt i procesforløbet, da der ikke er viden om, hvilke materialer hullerne er fyldt op med. 6.9 Arkæologi Placering af 2 små vandhuller, vist med blå plet. Jordforurening er her vist med pink og er altså udenfor område C Museet har umiddelbart ikke kendskab til fund, som er gjort direkte på de berørte markarealer. Ud fra områdets topografi kan det ikke afvises, at der meget vel kan forekomme spor fra enten bebyggelse eller gravpladser. Områdets topografi, som er let skrånende ned mod Svendborg Sund med flere større og mindre plateauer, har været oplagte aktivitetsområde fra oldtidens mennesker.

23 23 Fra området omkring Område C har Museet kendskab til både fund af dysser fra Bondestenalder/Bronzealder(ca f. Kr.). Dertil er der i vandet ud for Thurø gjort flere fund fra Jægerstenalderen (ca f. Kr.). (Inden for Områderne A og B er der gjort fund, jf. Museets udtalelse pr. 22. september 2008). Det er Museets anbefaling, at der foretages en arkæologisk forundersøgelse af området, inden byggeriet kan sættes i gang. Ved en arkæologisk forundersøgelse bliver der trukket 2 m brede render/grøfter henover arealet med 15 m mellemrum. Dette giver det bedst mulige indblik i tilstedeværelsen og intensiteten af eventuelle jordfaste fortidsminder. På baggrund af forundersøgelsens resultater kommer Museet med en vurdering af hvilke områder, der potentielt skal undersøges nærmere. Dette er lagt til grund for økonomisk opstilling Kloak og spildevand Spildevandsplan Området ligger udenfor gældende spildevandsplan ( ) og der skal derfor udarbejdes tillæg til spildevandsplan, såfremt området kommer i spil. Spildevandsplanen godkendes af Svendborg Kommune, Miljø og Teknik. Mål: Separat kloakering. Spildevand Spildevand tilsluttes offentlig kloak, og der betales et tilslutningsbidrag. Der kan enten betales for: 1. Regnvand og spildevand kr / 800 m² jord 2. Kun spildevand kr / 800 m² jord Begge beløb er inkl. moms. Tallene er de sidste nye 2009 priser og gælder derfor også for område A og B. Vælger man mulighed 1 er prisen inkl. årligt drift og vedligehold af regnvandsbassin. Vælger man mulighed 2 forudsætter det at skolen selv håndterer regnvand via bassin med udløb til sundet. Der er i nærværende rapport valgt at lægge mulighed 1 til grund for økonomiberegningerne. Bidrag for hele området på m² med mulighed 1, for både regnvand og spildevand, vil anddrage ca. kr For at mindske omkostningen til spildevandsbidrag kan Svendborg Kommune vælge at udstykke grunden i en mindre parcel på m² svarende til arealbehovet. Med mulighed 1 giver det et samlet bidrag på ca. kr Dette beløb er lagt til grund for økonomiberegningerne for alle 3 placeringsmuligheder.

24 Trafik- og vejforhold Tilkørselsforhold til område C, jf. bilag 6a. Det forventes at skolen får vejadgang fra både Erikholmsvej og Brovejen ( pilene på foto herunder). Pga. terrænmæssig forskel fra Brovejen, vil dette medfører at vejtilslutningen lægger beslag på større areal til skråninger eller støttemure. Sikrede krydsninger af Erikholmsvej og Brovejen Vejadgang fra Brovejen og Erikholmsvej Trafiksanering af Bergmannsvej Trafiksanering af Erikholmsvej Sti forbindelser fra skolen til Hallen Det anbefales at Erikholmsvej og Bergmannsvej trafiksaneres, da de som nogle af de mest trafikerede veje ikke er egnede som skolevej uden trafiksanering. Ligeledes er det vigtigt at etablere sikrede krydsninger af Brovejen og Erikholmsvej, samt at oversigtsforholdene langs Erikholmvej udbedres. For skolebørn der skal krydse Brovejen er det en mulighed at udnytte skråningen langs Brovejen til en fodgængerbro og således få en niveau fri krydsning. Alternativt foreslås at der etableres en sikret krydsning i form af en midterhelle, således man kun behøver krydse et vejspor ad gangen (denne løsning er lagt til grund for økonomiberegningen, da etablering af en fodgængerbro forekommer uhensigtsmæssigt omkostningsfuld). Pga. den høje hastighed på Brovejen anbefales det at man yderligere sikre denne vej, evt. ved etablering af en hastighedstavle, der tændes om morgenen når eleverne er på vej til skole.

25 25 Ligeledes skal der etableres en sikret krydsning af Erikholmsvej. Dette vil medføre at elever fra boligområde 1 og 2 kan komme mere sikkert til skole og vil ligeledes sikre elever, der skal benytte Thurø Hallen og fodboldbanerne i forbindelse med hallen. I den forbindelse bør der også etableres stiforbindelse til Thurø Hallen. Adgang til Thurø Hallen Den nuværende cykel/gående adgang til Thurø Hallen er via Eriksholmsvej og Egeløkken, herfra er en kort sti forbindelsen til hallen. Det anbefales at der etableres sikrede krydsninger af Erikholmsvej, så skoleeleverne kan komme mere sikkert over denne vej Ydermere etablering af en belyst sti forbindelse parallelt med Eriksholmsvej ind mod boldbanerne og etablering af sti forbindelse parallelt med Egeløkken Grundkøb/ekspropriering Der skal købes eller eksproprieres det nødvendige areal ved Eriksholmsvej. De omfattede matrikler er i alt ca m². Det antages, at det vil være nødvendigt at overtage matriklerne i denne størrelse, uanset der ikke er behov for anvendelse af hele arealet. I forbindelse med evt. lokalplanlægning og forhandling med de nuværende ejere, foretages en endelig afklaring af grundbehov, samt vilkår for køb/ekspropriation af grund, herunder om det vil være muligt at overtage dele af matriklerne Disponering af grund Området bør disponeres, så der tages størst muligt hensyn til de landskabelige kvaliteter. Strandbeskyttelseslinjen rækker op på en meget stor del af grunden, til det sydøstligste hjørne af området. Det område som er muligt at bebygge ligger udenfor strandbeskyttelseslinjen og udgør ca m². Hvis der skal skabes frihed til at disponere over område C anbefales det at jorddiget, der strækker sig tværs gennem grunden, fjernes på området udenfor strandbeskyttelseslinjen, således at der arealmæssigt kan være plads til at disponere skolebygninger, institution, parkering idrætsfaciliteter mv.

26 26 Jorddige 6.14 Befordring Placeringen i område C vil medføre en beskeden en beskeden stigning i antallet af elever, der vil opnå fri befordring. Busforbindelse til område C Thurøs skole distrikt (med grå)

27 Procedure for planfasen Område C er ikke udlagt til byvækstformål i Regionplan Derfor skal Miljøcenter Odense ophæve evt. retningslinjer for området forud for endelig vedtagelse af lokalplan og kommuneplantillæg. Miljøcentret er indstillet på at ophæve regionplanretningslinje i forbindelse med kommunens planlægning, under forudsætning af, at det fremgår af planforslaget, at det er i strid med Regionplan 2005, og at der i redegørelsen er en begrundelse for, hvorfor kommunen finder retningslinjen kan ophæves. I henhold til VVM bekendtgørelsen er der ikke krav om udarbejdelse af VVM for skolebyggeri. I henhold til lov om Miljøvurdering skal der udarbejdes en oversigtlig vurdering (screening) af om planforslaget skal miljøvurderes. Pga. det beskyttede jorddige, der løber tværs gennem området, kan det ikke udelukkes, at screeningen vil resultere i krav om en egentlig miljøvurdering. Denne vil kunne opstartes forud for lokalplanlægningen og laves sideløbende med lokalplan, og vurderes derfor ikke at få indflydelse på tidsplanen. Lokalplanlægningen kan iværksættes, når der foreligger byggeprogram på et niveau, der redegør for skolebyggeriets overordnede disponering og omfang. Lokalplanlægningen vurderes at kunne gennemføres med et samlet tidsforbrug på ca. 11 måneder fra igangsætning til endelig offentliggørelse af den vedtagne lokalplan Støjforhold Det foreliggende beregningsnotat vedrørende støj giver ikke anledning til at forvente, at en placering i område C vil være påvirket af støjniveau, der overskrider den vejledende grænseværdi Konsekvenser for boldklubben Placering af skole i område C giver umiddelbart ingen gener for Thurø Boldklub, da man fortsat kan anvende eksisterende arealer. Muligheder for en evt. udvidelse af klubben på område C, vil ikke være muligt, dels pga. terræn fald på området og dels pga. strandbeskyttelseslinjen. Thurø boldklub har mulighed for udvidelser i område B.

28 Tidsplan Der er udarbejdet 2 tidsplaner for hhv. udbud i totalentreprise og udbud af totalrådgivning (projektering) efterfulgt af udbud i hoved- /fagentrepriser. Tidsplanerne indgår i denne analyserapport som bilag 17a hhv. bilag 17b. Ved udarbejdelsen af tidsplanerne er anvendt følgende forudsætninger: Den politiske beslutning om skolens placering og igangsætning af processen foreligger ca. 1. marts Der engageres en bygherrerådgiver, der bistår i forbindelse med skolens visionsarbejde og sikrer, at visionerne omsættes til idéoplæg og efterfølgende byggeprogram for skolen 2. For bilag 17a: Byggeriet udbydes i totalentreprise i EU-udbud (krav). For bilag 17b: Totalrådgivningsopgaven (projekteringsopgaven) udbydes i EU-udbud (krav), evt. i form af en projektkonkurrence. På grundlag af totalrådgiverens projekt udbydes udførelsen i hoved- eller fagentrepriser i EU-udbud (krav). Skolens visionsarbejde igangsættes ved det nye skoleårs begyndelse september 2010, når den politiske beslutning om placering og igangsætning foreligger, og visionsarbejdet forudsættes at løbe over 10 måneder. Politisk beslutning 1. marts Programmeringen kan iværksættes, når skolens visionsarbejde er så fremskredet, at det kan danne grundlag for beskrivelse af lokalebehov m.v. Der er forudsat et tidsmæssigt overlap på 2 måneder. Lokalplanarbejdet kan igangsættes når programmeringen er så fremskredet, at byggeriets omfang og overordnede krav til udformning er fastlagt. Der er forudsat et tidsmæssigt overlap på 2 måneder. Der er afsat 3 måneder til evt. ekspropriationsforretning. 2 Såfremt byggeriet udbydes i totalentreprise vurderes bygherrerådgivningshonoraret at overstige Udbudsdirektivets tærskelværdi på ca. 1,5 mio. kr. Bygherrerådgivningsopgaven skal derfor enten udbydes i EU-udbud eller indkøbes blandt de firmaer, der har en SKI rammeaftale på bygherrerådgivning. Såfremt det sidste vælges, kan bygherrerådgiveren enten engageres direkte, eller der kan gennemføres et såkaldt mini-udbud. Såfremt det vælges at gennemføre udbud af totalrådgivningsopgaven (projekteringen), vurderes bygherrerådgivningshonoraret at ligge imellem 0,5 og 1,5 mio. kr. Bygherrerådgivningsopgaven skal derfor enten udbydes i henhold til Tilbudsloven eller indkøbes blandt de firmaer, der har en SKI rammeaftale på bygherrerådgivning. Såfremt det sidste vælges, kan bygherrerådgiveren enten engageres direkte, eller der kan gennemføres et såkaldt mini-udbud.

29 29 Der er i tidsplanen indeholdt 2 måneder til arkæologiske forundersøgelser, samt til geotekniske forundersøgelser og forureningsundersøgelser. Disse kan først iværksættes efter erhvervelse af grunden med mindre der opnår frivillig aftale om andet. Det forudsættes at disse undersøgelser ikke giver anledning til en forlængelse af tidsplanen. Der er afsat ca. et år til projektering. Projektering kan først endelig afsluttes når resultaterne af forundersøgelserne foreligger. Byggetiden er estimeret til 2 år. Såfremt der skal etableres boldbaner på området, vil disse strække sig ud over strandbyggelinjen. Dette kræver en dispensation med en forventet behandlingstid på ca. ½ år. Det er forudsat, at dispensationsbehandlingen forløber sideløbende med programmering og udbud, og derfor ikke påvirker tidsplanen. Den på grunden beliggende naturgasinstallation skal flyttes, hvilket antages at tage ca. ½ år. Dette kan ikke ske inden der foreligger lokalplan, og bør afvente endelig afklaring af grunderhvervelsen. Det forudsættes derfor, at flytningen kan udføres sideløbende med totalentreprenørens projektering og i opstarten af hans byggeperiode uden konflikter. Såfremt dette ikke kan lade sig gøre, må der forventes en forlængelse af tidsplanen fordi totalentreprenøren må vente med opstart af byggeriet til naturgasinstallationen er flyttet. Risiko for forlængelse i 6 måneder. Der er ikke afsat tid til evt. flytning af fordelingsstationen. Såfremt denne skal flyttes antages det at kunne udføres indenfor tidsrammen for omlægning af hovedledningen og vil derfor ikke påvirke tidsplanen. Den eksisterende skov ved Eriksholmsvej/Brovejen må antagelig fjernes. Det forudsættes, at dette kan ske inden totalentreprenørens byggestart, og at rejsning af ny skov ikke skal være tilendebragt inden eksisterende skov fjernes. Såfremt der skal være gennemført rejsning af erstatningsskov inden den eksisterende skov fjernes, vil det antagelig forlænge tidsplanen med flere år. Det forudsættes, at markedsforholdene vil være normale, og at der ikke vil være flaskehalsproblemer i byggebranchen.

30 Indhentning af tilladelser Etablering af skole i område C kræver tilladelse fra Miljøcenter Odense. Området er i dag udenfor byzone og udenfor udlagt byvækstområde i regionplan Miljøcenter Odense skal ophæve retningslinjerne for området. Miljøcentret har tilkendegivet, at de har i sinde at ophæve retningslinjen. Beskyttet jorddige. Dispensation indhentes fra Svendborg Kommune og kan med klagefristen tage ca. 3 mdr. Indgives der klage kommer sagen i Natur Klagenævnet. Hvor sagen tage længere tid - muligvis et år. Der skal søges dispensation hos Miljø Center Odense hvis Idrætsanlæg der kræver terrænændring, har fast anlæg, hegn o.l. går ind over strandbeskyttelseslinjen. Jordbrugsinteresser Der skal bruges ca m² i område C, til skole- og institution samt idrætsfaciliteter og udearealer. Der er Landbrugspligt på området. Denne landbrugspligt skal ophæves af Jordbrugskommissionen, før skolen kan etableres. Overtagelsespligt Såfremt et større areal, end der er behov for til skolebyggeriet, lokalplanlægges og overføres fra land- til byzone, har Svendborg Kommune på ejernes forlangende pligt til at overtage hele det lokalplanlagte areal, uanset der ikke er behov for det til skolebyggeriet. Skovbyggelinje Område C ligger udenfor skovbyggelinjen Økonomi placering C Nedenstående økonomiopstilling er udarbejdet på grundlag af følgende forudsætninger: Der er taget udgangspunkt i en samlet byggepris (rådgivning, projektering, entrepriseudgifter inkl. fast inventar) på kr pr. m², hvilket er det samme som for Område A og B, således at priserne er umiddelbart sammenlignelige. Omkostninger til anskaffelse af løst inventar (møbler, computerudstur m.v.) er således ikke indeholdt. Anskaffelsessummen er baseret på et byggeri, der opfylder bygningsreglementets energikrav. Dertil er lagt en merpris for energioptimering til energiklasse 1 på 10% af byggeprisen. Af hensyn til sammenlignelighed er anvendt samme forudsætning for Område A og B.

31 31 Kloakeringsbidrag er beregnet for et matrikelareal på m², og prisen er oplyst til kr pr. påbegyndte 800 m² matrikulært areal. Prisen er baseret på, at såvel spildevand som overfladevand varetages af Svendborg Spildevand. Samme forudsætning er i øvrigt også gældende for Område A og B. (Det høje tilslutningsbidrag taget i betragtning bør det i det videre planlægningsarbejde undersøges, om det er muligt at udstykke det for skolebyggeriet nødvendige areal på egen matrikel, hvorved tilslutningsbidraget kan reduceres væsentligt.) Parkeringsanlæggets omfang er fastsat som 1 p-plads pr. 100 m² etageareal. Ved almindelig udendørs parkering kan regnes med et gennemsnitligt arealforbrug på 25 m² pr. p-plads inkl. vejareal. Anlægssummen for parkeringsarealet vurderes til kr pr. m² inkl. belægninger, afvanding og belysning. Samme forudsætning er i øvrigt også gældende for Område A og B. Grundanskaffelsen er baseret udelukkende på den gældende, offentlige ejendomsvurdering. Den endelige grundanskaffelsessum kendes først når der er opnået enighed mellem grundsælger og Svendborg Kommune eller når ekspropriationsforretning er gennemført. Samme forudsætning er i øvrigt også gældende for Område A og B. Der er afsat beløb til trafiksikkerhedsforanstaltninger baseret på Trafikanalysens anbefalinger. Samme forudsætning er i øvrigt også gældende for Område A og B. Der er ikke for Område C afsat penge til etablering af ny sti i Midtermosen, da denne ikke vil være betinget af skolebyggeriet eller af direkte afledte konsekvenser heraf. Området gennemskæres af en naturgashovedledning fra Fyn frem til fordelingsstation ved Eriksholmsvej. Byggeri på arealet vil kræve en omlægning af denne ledning, hvilket af naturgasforsyningen skønnes til ca. 3 mio. kr. Det bør dog overvejes tillige at flytte fordelingsstationen, således at den ikke ligge umiddelbart foran skolen, hvorved opnås en større frihed til disponering af arealet. Omkostninger hertil er ikke medtaget. Såfremt den eksisterende skov mod Brovejen fældes, bør der genetableres ny skov som fødeområde for flagermusbestanden. Beløbet er skønnet. Emne Rådgivning, projektering og byggeri. Skole m² á kr Tillæg for opgradering til energiklasse 1-10% Kr

32 32 Byggemodning: Kloakeringsbidrag, p-anlæg - Kloakeringsbidrag til m² - Parkeringsanlæg med 85 pladser ca. - Geologiske forundersøgelser I alt Grundværdi ejendomsvurdering 2008 (ikke købesum) Matrikel 29b Matrikel 3ao I alt ca. (afrundet) Trafiksikkerhedsforanstaltninger - stiforbindelse til Thurø Hallen / fodboldbanerne - sikrede krydsninger af Brovejen/Eriksholmsvej - trafiksaneringer Eriksholmsvej og Bergmannsvej Sti i Midtermosen med vejbelysning ikke betinget af skolebyggeri 0 Omlægning af eks. naturgashovedledning Rejsning af erstatningsskov af hensyn til flagermusbestanden I alt De angivne beløb er ekskl. moms. 7 Yderligere opmærksomhedspunkter 7.1 Mindre skov og levende hegn 7.2 Fredskov Der er et mindre areal med forholdsvis ung skov på området, ca. 30 år gammel, bestående af forskelligt løv og krat. Dette er spisested for dyr bl.a. flagermus. På et beskyttet jorddige er bevoksninger bestående af forskellig løv, buske og græs. Der er fredskov på matrikel ned mod kysten dog uden for selve område C

Beslutningsgrundlag. Placeringsmuligheder Thurø Skole. 8. november 2009. Svendborg kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge

Beslutningsgrundlag. Placeringsmuligheder Thurø Skole. 8. november 2009. Svendborg kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Beslutningsgrundlag Placeringsmuligheder Thurø Skole 8. november 2009 Svendborg kommune Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Rekvirent: Kunde: Sag: Svendborg kommune Svendborg kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage LOKALPLAN Sønderborg Kommune Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage Plan og Teknik Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf 74126430 Fax 74126432 E-mail raadhus@sonderborg.dk I n d h o l d I NDHOLD BESKRIVELSE

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Lokalplan nr. 147 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007 Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanens indhold...4 Forhold

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til anden planlægning 2 Lokalplanens retsvirkninger 5

Læs mere

KØBSTILBUD. Erhvervsarealer ved Avlskovvej. tilbyder at købe hele eller del af det på vedlagte plan viste areal ved Avlskovvej til den anførte pris.

KØBSTILBUD. Erhvervsarealer ved Avlskovvej. tilbyder at købe hele eller del af det på vedlagte plan viste areal ved Avlskovvej til den anførte pris. Tilbuddet er på 6 sider Odense, den 1. juni 2015 KØBSTILBUD Erhvervsarealer ved Avlskovvej Underskrevne: Adresse: Adresse: tilbyder at købe hele eller del af det på vedlagte plan viste areal ved Avlskovvej

Læs mere

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark L o k a l p l a n F.035-2 For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark Bjerringbro Kommune Oktober 2005 I henhold til lov om planlægning Lokalplan F.035-2 For et område til klubhus

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten

SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten maj 2012 sag 07/17066 SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten Salgsvilkår 1. Oplysninger om grundene Parcellerne er beliggende i Erhvervsparken Klank ved Århusvej/

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

Lokalplan nr. 206. Træningsanlæg ved Horsens Golklub

Lokalplan nr. 206. Træningsanlæg ved Horsens Golklub Lokalplan nr. 206 Træningsanlæg ved Horsens Golklub TEKNISK FORVALTNING AUGUST 2004 2 Lokalplan 206 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Side 4 Lokalplanens formål Side

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Boliger, Sydlige del af Gedved By

Boliger, Sydlige del af Gedved By Boliger, Sydlige del af Gedved By Lokalplan 16-007, Gedved By TEKNIK OG MILJØ Udsnit af Kort- og Matrikelstyrelsens kort er gengivet med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse. 199/KD.086.615 Kort- og

Læs mere

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124

Boligområde på Søndermarksvej. Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Boligområde på Søndermarksvej Billund kommune Teknisk Service April 2006 LOKALPLAN NR. 124 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan?...4 REDEGØRELSE Baggrund...5 Beskrivelse af området...5 Beskrivelse

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Peter Bachmann Tøndervej 43 Vedsted 6500 Vojens Mail: pb@spartelpeder.dk 1. oktober 2013 Sagsident: 13/28205 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen Haderslev Kommune Erhverv og borgerservice Teknik og Miljø

Læs mere

Lokalplan. for et blandet bolig - og erhvervsområde ved Ørbækvej i Svendborg. Lokalplanlægning for lokal udvikling. Byg, Plan og Erhverv

Lokalplan. for et blandet bolig - og erhvervsområde ved Ørbækvej i Svendborg. Lokalplanlægning for lokal udvikling. Byg, Plan og Erhverv Lokalplan z 590 for et blandet bolig - og erhvervsområde ved Ørbækvej i Svendborg Byg, Plan og Erhverv Lokalplanlægning for lokal udvikling 2 Indhold Lokalplanens redegørelse 5 Baggrund Lokalplanområdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver

2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver 2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2013 9 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

Dagligvarebutik, Hovedgaden, Svinninge

Dagligvarebutik, Hovedgaden, Svinninge Lokalplan nr. 10.07 Dagligvarebutik, Hovedgaden, Svinninge fra den 23. juli til den 19. september 2014. Plan Juli 2014 Baggrund Lokalplanens indhold Borgerinddragelse Kommuneplan 2013-2025 Eksisterende

Læs mere

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008 Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr April 2008 Retningslinier for lokalplanen Lokalplanen er den detaljerede plan, der fastlægger, hvordan et område skal benyttes. Lokalplaner

Læs mere

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj.

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Gitte Lysehøj. Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Kolonihaveområde ved Skjoldhøj i Brabrand. Oktober 2006 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Kolonihaveområde ved Skjoldhøj i Brabrand. Oktober 2006 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 781 Kolonihaveområde ved Skjoldhøj i Brabrand KONGSBAK INFORMATIK Oktober 2006 Århus Kommune Lokalplan nr.: 781 Kolonihaveområde ved Skjoldhøj i Brabrand Indeholder tillæg nr.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle

LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle TRANEKÆR KOMMUNE LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle 1 FORORD Denne lokalplan omfter et område sydøst for Lejbølle, hvor der i en lang årrække har ligget en riffelskydebane, fortrinsvis

Læs mere

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring [Skriv tekst] Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et juridisk bindende dokument, der regulerer den fremtidige anvendelse og udformning af det område planen omfatter. Ifølge Planloven

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,-

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,- VORDINGBORG KOMMUNE BOR N CHS VEJ E T OLE G O N R Æ E V V E S U N D V E J N Y V E J T JØ R N E J LOKALPLAN NR. B - 15.2 Plejecenter Solvang, Ore Vordingborg april 2002 Pris kr. 20,- Om kommune- og lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter. Rasmus Madsen Kongsted Engvej 4 7000 Fredericia 01-06-2015 Sags id.: 15/3826 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Tilladelse til etablering af vandhul Fredericia Kommune giver hermed tilladelse efter

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 147 Læsevejledning Lokalplanen er opdelt i en

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå LOKALPLAN NR. 069 for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå Skanderborg Kommune 2000 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 069 REDEGØRELSE Lokalplanområdet... l Lokalplanens baggrund og

Læs mere

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

Lokalplan nr. 69.T23.1

Lokalplan nr. 69.T23.1 Lokalplan nr. 69.T23.1 Solcelleanlæg vest for Kollund Byvej 85, Kollund Forslag Fremlægges fra den xx. måned 20xx til den xx. måned 20xx. (begge dage incl.) Hvad er en lokalplan? Planloven indeholder bestemmelse

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud SØNDERSØ KOMMUNE for SØNDERSØ KOMMUNE område B.2.9, B.2.10 og C.2.1 Boligområde ved Frugthaven i Morud Januar 2004 Side 1 af 14 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse for lokalplanforslaget

Læs mere

KØBSTILBUD. Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse:

KØBSTILBUD. Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse: KØBSTILBUD Underskrevne: Cpr.nr/SE nr. Adresse: Tilbyder herved, for det anført bud, at købe èn af nedenstående parcelhusgrunde, i den prioriteringsorden De anfører. 1 er 1. prioritet, 2 er 2. prioritet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN NR. 208. Boligområde ved Skolevej i Vindinge-Rosilde

LOKALPLAN NR. 208. Boligområde ved Skolevej i Vindinge-Rosilde LOKALPLAN NR. 208 Boligområde ved Skolevej i Vindinge-Rosilde Redegørelse Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? side 3 Frister for indsigelser og ændringsforslag side 3 Lokalplanens redegørelse Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG

Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG Teknisk anlæg Fjernvarmeværk i Kværndrup FORSLAG vforslag Lokalplan 2010-21 Offentlighedsperiode Lokalplanforslaget er offentligt fremlagt i 8 uger fra den: 25. december 2010 til den 19. februar 2011 Indsigelser,

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

2013 16 Rugballegård Ridecenter Rugballegård Ridecenter

2013 16 Rugballegård Ridecenter Rugballegård Ridecenter 2013 16 Rugballegård Ridecenter Rugballegård Ridecenter Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Plannavn Formål Rugballegård Ridecenter Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed for etablering

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Lokalplanlægning. Lokalplanen er bindende for den enkelte grundejer, men handler kun om fremtidige forhold og giver ikke grundejerne handlepligt.

Lokalplanlægning. Lokalplanen er bindende for den enkelte grundejer, men handler kun om fremtidige forhold og giver ikke grundejerne handlepligt. VORDINGBORG KOMMUNE N RINGRIDDERVEJ FISKEBÆKPARKEN FISKEBÆKGÅRDSVEJ LOKALPLAN NR. B-201.1 Boligområde ved Fiskebækgårdsvej, Ørslev Vordingborg december 2006 Lokalplanlægning Planloven indeholder bestemmelser

Læs mere

Rednings- og brandskole ved Uglvig, Novrup

Rednings- og brandskole ved Uglvig, Novrup Ændring 2007.9 i Kommuneplan 2006-2018 Rednings- og brandskole ved Uglvig, Novrup Juni 2009 Esbjerg Kommune Ændring 2007.9 side 2 Kommunelplan 2006-2018 Ændring 2007.9 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde

Læs mere

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej.

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. Miljø og Teknik Januar 2014 13-23864 Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning... 3 B. Lovgrundlag...

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 150 AUTOFORHANDLER VED RIBEVEJ / ULLERUPVEJ SKÆRBÆK KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 150 AUTOFORHANDLER VED RIBEVEJ / ULLERUPVEJ SKÆRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN NR. 150 AUTOFORHANDLER VED RIBEVEJ / ULLERUPVEJ SKÆRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING FEBRUAR 2005 VEJLEDNING Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastsætter bestemmelser for, hvordan arealer, nye

Læs mere

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ M.V. SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE

LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP GO-CART BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE En lokalplan fastlægger, hvordan nye bygninger, grønne arealer, stier, veje

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Solvarmeanlæg ved Annesmindevej

Solvarmeanlæg ved Annesmindevej Lokalplan nr. 23-010-0002. Gørding By Solvarmeanlæg ved Annesmindevej December 2011 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse med henblik

Læs mere

LOKALPLAN NR. 9 414. for et område ved Ellekratvej

LOKALPLAN NR. 9 414. for et område ved Ellekratvej LOKALPLAN NR 9 414 for et område ved Ellekratvej Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f eks om - anvendelse - udstykning - vej-

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

Sydals Kommune. Lokalplan HØ 11.1. Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008. Område til center- og erhvervsformål i Hørup. Hørup Hav 1: 20.

Sydals Kommune. Lokalplan HØ 11.1. Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008. Område til center- og erhvervsformål i Hørup. Hørup Hav 1: 20. Område til center- og erhvervsformål i Hørup N Skovbyvej Skovsholm Sdr. Landevej Hørup Hav 1: 20.000 Sydals Kommune Lokalplan HØ 11.1 Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 1999-2008 Indledning 1 Sydals Kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Lokalplan 041-707. Forslag. Område til offentlige formål i Gjerrild. med Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 for Norddjurs Kommune

Lokalplan 041-707. Forslag. Område til offentlige formål i Gjerrild. med Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 for Norddjurs Kommune T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 041-707 Område til offentlige formål i Gjerrild med Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 for Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

~T1 ~ 0 ~ ~~å.cd 0 (J~ ~ r~

~T1 ~ 0 ~ ~~å.cd 0 (J~ ~ r~ å.cd 0 r 0 -t CD T1 (J 0 = m HVAi) ER EN LOAL2LAN I planloven er det bestemt, at et lokalpian forslag iç udarbejdes og offentliggøres, inden der udføres et større bygge eller anlægsarbejde, foretages væsentlige

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 115. /e, < > **/< * MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 39 FOR ET OMRÅDE TIL TRANSFORMERSTATION VED ÅSTRUP. RKE.

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 115. /e, < > **/< * MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 39 FOR ET OMRÅDE TIL TRANSFORMERSTATION VED ÅSTRUP. RKE. /e, < > **/< * Anmelder: Grenaa Kommune Teknisk Forvaltning Torvet 3, 8500 Grenaa Tlf. 86 32 15 88 Forbrændingsanlæg GRENAA KOMMUNE GRENAA RKE LOKALPLAN NR. 115 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 39 FOR ET OMRÅDE

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841 Sagsnr.: 2014-17841 KJK/tho Beskrivelse Hanebjælken ligger centralt i Vestbjerg i et område med et veludbygget stisystem. Der er sikker vej til børneinstitution, skole og idrætshal. Der er sælges i alt

Læs mere

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 03.09.2003 EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 Bøgebjerg - et område til boligbebyggelse i Ebeltoft 1 Hvad er en lokalplan? En lokalplan har hjemmel i Lov om Planlægning. Loven skal sikre, at en sammenfattende

Læs mere

Arkitektgruppen Slagelse A/S Nytorv 9B, 4. 4200 Slagelse. Landzonetilladelse og dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Arkitektgruppen Slagelse A/S Nytorv 9B, 4. 4200 Slagelse. Landzonetilladelse og dispensation fra søbeskyttelseslinjen Arkitektgruppen Slagelse A/S Nytorv 9B, 4. 4200 Slagelse Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse og dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

SMV Screeningsnotat. Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410

SMV Screeningsnotat. Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410 SMV Screeningsnotat Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø April

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård LOKALPLAN NR. 1.27_345 Tølløse Avlsgård Ændring af lokalplan nummer. I forbindelse med Kommunesammenlægningen i 2007 har denne lokalplan sammenfaldende lokalplannummer med andre lokalplaner indenfor Holbæk

Læs mere

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde Lokalplan 215.1 Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn Havnegade K H Kofoedsvej Færgevej Lokalplanområde Skolegade Jernbanegade Nordre Kaj 19. december 2005 Indholdsfortegnelse Lokalplanens formål...2

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.17

LOKALPLAN NR. B 51.17 \ ~. ~ L_- ~ ~, 4/ -~) LOKALPLAN NR. B 51.17.-~ v~. ~ ~1 SrI~I~MÆRKE NYT BOLIGOMRÅDE IRBiEKBY ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 199 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE LOKALPLANENS REDEGØRELSER Lokaiplanens baggrund

Læs mere

FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I VISSENBJERG

FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I VISSENBJERG FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I For- og bagside: Panorama af hjørnet ved Søndersøvej og Middelfartvej. 2 Indhold OMRÅDE TIL LOKALCENTER VED DUEDALEN I INDHOLD Oversigtskort........................................................................................

Læs mere

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening.

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening. Haderslev Kommune Plan Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 15 abog@haderslev.dk 29. februar 2016 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie Offentlig høring af planforslag for

Læs mere

LOKALPLAN 196. for Copenhagen International School i Hellerup

LOKALPLAN 196. for Copenhagen International School i Hellerup LOKALPLAN 196 for Copenhagen International School i Hellerup GENTOFTE KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 196 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Center Natur og Miljø Leif Madsen Vælderskoven 10 Gravlev 9520 Skørping Sendt via mail: inge@skillingbro.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-3-15

Læs mere

Ll. Valby, Slagelse Jorder nyt nr. Ll. Valby, Slagelse Jorder mark og fold,15f 1280kvm. Bilag 2, punkt 1d. undersøges

Ll. Valby, Slagelse Jorder nyt nr. Ll. Valby, Slagelse Jorder mark og fold,15f 1280kvm. Bilag 2, punkt 1d. undersøges Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Slagelse Nordskov (arbejdstitel) er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og

Læs mere

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Juridisk Afdeling, BLF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby. 12-08-2015 Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej,

Læs mere

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 I REDEGØRE LSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Området Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af Hasseris Boligselskabs aktuelle planer om at opføre ca. 20 boliger

Læs mere

For ejendommen Bredgade 29, 1, 1260 København K

For ejendommen Bredgade 29, 1, 1260 København K For ejendommen, Ejendommens adresse:..., Matr.nr... 192 Sankt Annæ Øster Kvarter, København Grundareal... 495 m² Ejendomsnummer:... 805476 Kommune:... Københavns Kommune Ejerlejlighedsnummer:... 2 Ejendomstype:...

Læs mere

for et areal e Borre byvej i Fangel til brug for fjernvarmecentral o fjernvarme u pestation

for et areal e Borre byvej i Fangel til brug for fjernvarmecentral o fjernvarme u pestation for et areal e Borre byvej i Fangel til brug for fjernvarmecentral o fjernvarme u pestation Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

Lokalplan 1.50. Udvidelse af kolonihaveområdet. & Kommuneplantillæg nr. 15

Lokalplan 1.50. Udvidelse af kolonihaveområdet. & Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalplan 1.50 Udvidelse af kolonihaveområdet & Kommuneplantillæg nr. 15 Ishøj Kommune 2006 Indholdsfortegnelse: Baggrund og formål...3 Forhold til anden planlægning...4 Regionplan 2005...4 Kommuneplan

Læs mere