Kravspecifikation for udskiftning af kobberforhudning på Nationalmuseets Fyrskib XVII. Motor: 3 cyl. glødehovedmotor Vølund, årgang 1921, 135 HK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kravspecifikation for udskiftning af kobberforhudning på Nationalmuseets Fyrskib XVII. Motor: 3 cyl. glødehovedmotor Vølund, årgang 1921, 135 HK"

Transkript

1 1 Kravspecifikation for udskiftning af kobberforhudning på Nationalmuseets Fyrskib XVII Formål 1.1 Hoveddimensioner og byggested Skibets type: Motorfyrskib Materialer: Eg Motor: 3 cyl. glødehovedmotor Vølund, årgang 1921, 135 HK Længde: 35,5 m Bredde: 6,59 m Bruttoregistertonnage: 169,96 Nettoregistertonnage: 55, Resumé Kobberforhudningen på undervandsskroget udskiftes, nåderne i både undervandsskrog og fribord krattes ud og bolte og spir eftergås (4.2 og 4.4). Roret hægtes af og rortappe og rorøkker efterses og repareres (3.3). Kobberplader i rorkisten aftages og kisten efterses og kalfatres (3.7). Undervandsskroget og fribordet kalfatres og klamejes og skal efterfølgende beges (4.4). Undervandsskroget skal smøres med trætjære inden der opsættes tjærefilt (5.1 og 5.2). Kobberpladerne påsættes med de angivne tykkelser (5.3) og det samme mønster i vandrette range som den nuværende forhudning (5.3). Pladerne påsømmes med kobbersøm i de angivne længder og med det samme sømmønstre som på den nuværende kobberforhudning (5.4). Nationalmuseet skal have mulighed for at dokumentere mønstret for påsætningen af kobberforhudningen og sømmønstre i de enkelte plader (5.3 og 5.4). Kalfatringen i fribordet eftergås og der beges efterfølgende(4.4). Fribordet males med den nuværende dannebrogsmaling med navnet Gedser Rev påmalet igen med sorte bogstaver(7.2). Værftet sørger for bugsering fra Nyhavn, København og til reparationsstedet og tilbage igen til Nyhavn (8.3 og 9.1). Arbejdets omfang Adkomst 3.1 Styreapparat. Styreapparat afmonteres, efterses og repareres. Smøres efterfølgende med en mineralsk vangolie (minimum viskositet 100 %) 3.2 Bremseanordning

2 2 Bremseanordning på ror afmonteres, efterses og repareres og smøres efterfølgende med en mineralsk vangolie (minimum viskositet 100 %) 3.3 Roret Rorkalvene afmonteres. Roret udtages og rortappe og rorløkker efterses og repareres. 3.4 Isbånd De tre isbånd på forstævn afmonteres og bevares til senere genmontering. 3.5 Amningsmærker Amningsmærker nedtages. De nøjagtige placeringer opmåles forinden nedtagningen af Nationalmuseet. 3.6 Kobberforhudning Den gamle kobberforhudning nedtages. Nationalmuseet skal forinden have haft mulighed for at dokumentere pladerange, overlæg, og sømmønstre på de eksisterende kobberplader. 3.7 Ror og rorkiste Kobberplader fjernes i rorkiste med henblik på inspektion af rorkisten. Rorkisten gennemgåes for utætheder og kalfatres. Kobberplader på ror fjernes ligeledes og udskiftes. 3.8 Gamle kobberforhudning Alt kobber tilhører Nationalmuseet. Det sælges på værftets foranledning til højeste dagspris. Beløbet modregnes mod dokumentation i den endelige faktura. Skroget 4.1 Gammel kalfatring Beg og værk krattes ud i undervandsskrog, såvel som i fribord. Rorkisten gennemgås for utætheder og kalfatres.

3 3 4.2 Bolte og spir Alle bolte og spir gennemgås i undervandsskrog. Løse og tærede spir udskiftes med tilsvarende. Plankerne i fribord er for nylig skiftet (år 2000) og skal derfor ikke gås efter. 4.3 Sømhuller fra Kobberforhudning Alle sømhuller fra kobbersømmene for fastgørelse af kobberforhudningen pindes med pinde af træ. 4.4 Kalfatring og begning Alle nåder i undervandsskrog, såvel som i fribord kalfatres og klamejes. Derefter beges nåderne og overskydende beg skrabes efterfølgende af. Kobberforhudning 5.1 Behandling undervandsskrog Hele undervandsskroget smøres med en milebrandt fyrretræstjære. 5.2 Tjærefilt Som underlag for kobberforhudningen anvendes tjærefilt. 5.3 Kobberforhudning 5.4 Kobbersøm Kobberforhudningen sættes som oprindelig i range og med et tilsvarende forbandt i de tværgående nåder. Pladerne sættes med overlæg som oprindelig. Nationalmuseet skal have mulighed for at dokumentere mønstret for påsætningen af kobberforhudningen og sømmønstre i de enkelte plader. Der sættes fra vandlinjen og ned tre range af 2 mm. Kobberplade. Til stævnsvøb anvendes de tykkeste kobberplader på 4 mm. Til den resterende del af skroget 1 mm plader. Dette gælder også for køl og for de to slingrekøle. Plader på ror og i rorkisten skal have samme dimension som de oprindelige plader. Kobberkvaliteten skal være ENstandard CW024A. Der anvendes 1 ¾ tomme kobbersøm for sømning af de tykkeste kobberplader og 1½ tommesøm for de tynde plader. Sømmene sættes i samme mønster som de eksisterende plader. Nationalmuseet skal have mulighed for at dokumentere sømmønstret.

4 4 Montering 6.1 Ror Ror monteres igen med rorbrems og med styreapparatet. Rorkalvene isættes og kalfatres og beges. 6.2 Isbånd De tre isbånd på forstævnen afrenses og monteres igen. 6.3 Amningsmærker Amningsmærker afrenses og påsættes på ny. Amningsmærker, der ikke er intakte fornyes. Samtlige amningsmærker både nye og gamle males efterfølgende hvide med en malingskvalitet der er beregnet til bemaling på metal under vand. 6.4 Zinkanoder Skroget forsynes med zinkanoder med samme størrelse og placering som de nuværende. Fribord 7.1 Forbehandling Begen i nåderne smøres med shellak og ujævnheder kittes medmønjekit ( bestående af linolie, mønje og kridt) 7.2 Dannebrogsmaling Fribordet renses for olie og fedt. Salte og anden forurening på fribord fjernes ved højtryksspuling med ferskvand. Når overfladen er tør fjernes løst farvelag. Alt blottet træ slibes. Overgangszoner til intaktmaling slibes helt glatte, så det nye malingslag ikke kan trænge ind under det gamle. Overfladen ruggøres for at sikre en god vedhæftning. Gammel maling slibes og slibestøv fjernes. Fribordet males med den oprindelig rød/hvide dannebrogsmaling og med navnet Gedser Rev i sort på begge sider i den hvide, vandrette stribe. NCS farvekoderne for de tre farver er følgende: Rød: NCS S 5040-Y80R. Hvid: 0500-N. Sort: S 9000-N. Malingskvaliteten skal være en alkyd emalje 1 x 30 micron. Bare træpletter mættes først med et lag fortyndet alkyd emalje 5-10 %. Når disse områder er tørre påføres et fuldt lag med den ufortyndede alkyd emalje.

5 5 Generelt 8.1 Byggeregler Skibet er registreret som Flydende erhverv og ombygges i overensstemmelse med regler for husbåde og flydende konstruktioner. 8.2 Tilsyn Nationalmuseet har det overordnede antikvariske tilsyn med udskiftningen af kobberforhudningen og de arbejder, der vil blive udført i forbindelse hermed. Der vil i projektet være ansat en person, der har tilsyn med det daglige arbejde og vil være Nationalmuseets repræsentant på stedet. Denne person vil sammen med en skibsrestaureringsarkitekt dokumentere de forskellige konstruktionsdele inden udtagningen, eksempelvis plade- og sømmønstre. Tilsynet skal efterfølgende have mulighed for efterfølgende at påse, at de nye elementer opsættes i overensstemmelse med de oprindelige. 8.3 Bugsering I forbindelse med bugsering fra og til Nyhavn er det værftets ansvar, at fyrskibet af Søfartsstyrelse godkendes til nævnte bugsering, og at værftet leverer det nødvendige udstyr der måtte forlanges i forbindelse hermed. 9.1 Generelle betingelser Værftet er ansvarlig for fyrskibet fra det transporteres fra kajen i Nyhavn til værftet, under arbejdet med fyrskibet og under transporten tilbage til kajen i Nyhavn. Fyrskib XVII er et museumsskib og derfor ubemandet. Værftet eller tredje part skal derfor stille med nødvendigt mandskab til bugsering af fyrskibet. Inden bugsering til værftet vil skibet blive tømt for løse genstande og løse udrustningsdele af Nationalmuseet, Bevaringsafdelingen. Fyrskibet har en olietank, der bliver brugt til opvarmning af skibet. Denne kan indeholde olie. Værftet er ansvarlig for at betale havnepenge, forhaling og landstrøm under skibets ophold på værftet. Under skibets ophold på værftetskal værftets egne fortøjninger, slanger, værktøj benyttes. Skibets egen udrustning må ikke anvendes til f.eks. levering af strøm, vand og kranassistance. I byggeperioden er værftet økonomisk ansvarlig for ophalning, afdækning, udtagning og brandvagt. Hvis fyrskibet, dele af fyrskibet eller fyrskibets udrustning beskadiges under bugseringen og under opholdet på værftet, skal Nationalmuseet underrettes omgående. Alle dele og udrustningsgenstande, selv beskadigede dele og udrustning forbliver Nationalmuseets ejendom og skaloverleveres til Nationalmuseet, der konserverer og restaurerer for værftets regning.

6 6 9.2 Aflevering Efter endt arbejde med at udskifte kobberforhudningen gennemføres en teknisk afprøvning af konstruktioner og tekniske installationer. Alle berørte konstruktioner skal synes og godkendes af Nationalmuseet. Skibet overdrages til Nationalmuseet ved kaj i Nyhavn. 9.3 Tidsbetingelser Skibet skal være tilbageleveret fra værftet senest november Kvalifikationsbetingelser Arbejdet skal udføres af kvalificeret faguddannet personale (faguddannede smede og skibstømrer), der er fortrolige med den danske træskibstradition omkring år 1900, og har erfaring indenfor restaurering af samme eller lignende skibstyper. Der henvises desuden til bilag 1. der beskriver historik og dokumentation. Roskilde den 28. oktober 2011 Morten Møller Nielsen, skibstømrer Morten Gøthche, skibsrestaureringsarkitekt M.A.A.

7 7 1.2 Historik Bilag 1 Kravsspecifikation for udskiftning af kobberforhudning Fyrskib XVII er bygget i 1895 på N.F. Hansens værft i Odense. I de første år var fyrskibet udlagt på Lappegrunden ved Helsingør. Herfra blev det inddraget igen i 1920 og fik bl.a. installeret en fremdrivningsmaskine. Derefter blev skibet i 1921 udlagt på Gedser Rev, hvor det lå frem til 1972 kun afbrudt af en kort periode fra 1940 til -45, hvor det var udlagt i Storebælt ud for Kalundborg Fjord. Fyrskib XVII har flere gange været påsejlet. Den værste episode indtraf i 1954, hvor skibet blev påsejlet ind på bagbord låring og sank på få minutter. Hele den vagthavende besætning blev reddet med undtagelse af vagtmanden på dækket, der nåede at varsko den øvrige besætning, men blev selv slynget overbord ved kollisionen og omkom. Den nuværende aptering over og under dæk stammer fra den efterfølgende reparation og nyindretning. Efter inddragelsen i 1972 blev skibet oplagt ved Fyrmagasinet på Holmen og sat til salg, Takket være en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal blev Fyrskib XVII erhvervet af Nationalmuseet og derefter lagt ind i Nyhavn i København. Skibet blev i de første år passet og vedligeholdt af en gruppe pensionister ledet af tidligere fyrskibsmatros Mads Hansen. To tidligere maskinmestre tog sig af maskineriet, der planmæssigt blev tørnet én gang om måneden. En tidligere skibskok sørgede for en god og sund forplejning for den aldrende besætning. Af naturlige årsager tyndede det dog snart ud i mandskabet, og vedligeholdelsen blev efterhånden overtaget af Nationalmuseets egne folk. Med en flok skiftende beskæftigelsesarbejdere med Skibstømrer John Hansen i spidsen forsøgte man efter bedste evne, at vedligeholde skibet med maling og småreparationer, men blev efterhånden indhentet af et hastigt fremadskridende forfald, der gjorde det formålsløst at forsætte vedligeholdelsesarbejdet. På grundlag af en tilstandsrapport udfærdiget i 1997 blev der udarbejdet en specifikation for et omfattende reparations- og restaureringsarbejde for fyrskibet. Takket være endnu en donation fra A.P. Møller-fonden kunne Fyrskib XVII i 2000 doksætte på Hvide Sandes Skibs- og Baadebyggeri. Restaureringsprojektet omfattede bl.a. reparation af fribordet, skandæk og vaterbord, hovedbjælker, støtter, lønning mm. Ankerspil, motorer, tågehorn blev renoveret til fuld funktionsdygtig stand. Det var i den forbindelse at man kunne konstatere, at skibet kobberforhudning var i en ringe stand. 1.3 Dokumentation I Farvandsvæsenet havde man faste terminer for bundsyn, og man kan af bevarede tilsynsrapporter se, at der ved flere bundsyn udskiftedes adskillige plader og søm i kobberforhudningen. Efter påsejlingen i 1954 bliver hele kobberforhudningen skiftet i forbindelse med udskiftninger af planker. Undervandsskroget bliver efterfølgende kalfatret og klamejet og siden beget. Undervandsskroget blev smurt med prima finsk tjære og under kobberforhudningen blev der sat tjærefilt, også med finsk tjære. Det oplyses endvidere, at kobberpladerne i stævnsvøbet var 4 mm, (tidligere 5 mm), de tre øverste range af kobberplade op mod fribordet var 2 mm og ved den resterende del af undervandskroget var der 1 mm plade; dette gjaldt også køl og slingrekøle. Dertil anvendes der 1 ¾ tomme kobbersøm (en mindre del formentlig til de tykke plader) og 1½ tomme til de tynde plader. I forbindelse med bundsynet udtages roret og rortappe og rorløkker blev efterset og repareret. Kobberforhudningen i rorkisten blev ligeledes udtaget og kisten blev eftergået. Endvidere blev

8 de tre isbånd på forstævnen taget af og senere genanbragt. Fribordet blev i samme forbindelse kalfatret og beget. Nåderne blev smurt med shellak og efterfølgende kittet med mønjekit. Størstedelen af kobberforhudningen blev udskiftet igen i

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning Drift & Vedligehold. Kviste Kompaniet Vesterbæk. Vedligeholdelsesvejledning (I denne vejledning vil Kviste Kompagniet Vesterbæk være benævnt KKV) Tyndpladebeklædninger Hvis kvisten er beklædt med zink/kobber/aluminium

Læs mere

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 31 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Betjeningsvejledning - græs- og

Læs mere

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele.

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele. Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

Ordensregler. for F - gas. Maj 2003. Århus Brandvæsen

Ordensregler. for F - gas. Maj 2003. Århus Brandvæsen ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Ordensregler for F - gas Maj 2003 Århus Brandvæsen Kirstinesmindevej 14, 8200 Århus N - Tlf. 8676 7676 Fax : 8676 7770. E-mail : aabr@aarhus.dk. www.aarhus.dk/aabr

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

KOMMANDOER. 15.1 Formål. 15.2 Indledning. At give viden om hvilke kommandoer der anvendes i forskellige rosituationer.

KOMMANDOER. 15.1 Formål. 15.2 Indledning. At give viden om hvilke kommandoer der anvendes i forskellige rosituationer. 15.1 Formål KOMMANDOER At give viden om hvilke kommandoer der anvendes i forskellige rosituationer. 15.2 Indledning En god styrmand skal kunne give sit mandskab korrekte, præcise og klare kommandoer i

Læs mere

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj Maskinsikkerhed, Specielt vedr. maskiner i sløjdlokaler: Nødstop Spændingsfaldsudløser Afskærmning Tvangsafbryder/ switch på skærm Bremse på klinge, bånd eller lign. Aflåsning af maskiner Processug Skiltning

Læs mere

Seks sfinkser fra taget på Det Kongelige Teater

Seks sfinkser fra taget på Det Kongelige Teater Seks sfinkser fra taget på Det Kongelige Teater Det nuværende Kongelige Teater blev opført i årene 1872-74 i klassicistisk byggestil. Teaterbygningen er udsmykket med seks godt to meter høje sfinkser,

Læs mere

BÅDEJER IDENTIFICER BÅDEN. Joakim Rechnitzer, joakim@sejlsport.dk

BÅDEJER IDENTIFICER BÅDEN. Joakim Rechnitzer, joakim@sejlsport.dk Der kan være mange faldgruber, når du køber brugt båd både juridiske og tekniske. SEJLER laver et grundigt bådtjek og ser på juraen bag et bådkøb. Joakim Rechnitzer, joakim@sejlsport.dk Når der handles

Læs mere

BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING

BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING Indhold 1. Produktinformation... 2 2. Indhold... 2 3. Anvendelse... 2 4. Funktion... 2 5. Garanti... 2 6. Specifikationer og dimensioner... 3 7. Installation... 4 8.

Læs mere

Flishugger 15 Hk Benz.

Flishugger 15 Hk Benz. Brugermanual Varenr.: 9043623 Flishugger 15 Hk Benz. Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Flishugger. Varenummer: 9043623 Beskrivelse: Flishugger drevet af en

Læs mere

Regler for villaolietanke

Regler for villaolietanke Regler for villaolietanke Denne pjece er rettet mod dig, der skal have ny olietank og til din vvs-installatør, der foretager udskiftningen. Sløjfningsterminer Miljøstyrelsen har fastlagt sløjfningsterminer

Læs mere

Roskilde Fjordudvalg (RFU) Roskilde Kommune, Teknisk forvaltning, Køgevej 80, 4000 Roskilde Tlf. 4631 3711

Roskilde Fjordudvalg (RFU) Roskilde Kommune, Teknisk forvaltning, Køgevej 80, 4000 Roskilde Tlf. 4631 3711 1 Roskilde Fjordudvalg (RFU) Roskilde Kommune, Teknisk forvaltning, Køgevej 80, 4000 Roskilde Tlf. 4631 3711 30. november 2008. DK/dk Betingelser og Arbejdsbeskrivelser for Vedligeholdelse af farvandsafmærkningen

Læs mere

Brugsanvisning MILJØRIVE. Park Ranger 2150

Brugsanvisning MILJØRIVE. Park Ranger 2150 Brugsanvisning MILJØRIVE Park Ranger 2150 Introduktion Kære Kunde Tillykke med dit nye Nilfisk-Egholm produkt. Park Ranger 2150 er en dansk udviklet og produceret redskabsbærer, der er særdeles fleksibel

Læs mere

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning.

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. 1 Dimensioner Tykkelse: Bredde: Længde: 21 mm 260 mm 1200 + 2400 mm Opbygning Hørning Slotsplanke leveres lamineret af 6 mm europæisk eg,

Læs mere

Arbejdets stade Våbenhusets facader og skorsten er afrenset og fuger udkradset. Fugning og støbning af skorsten afdækning er påbegyndt.

Arbejdets stade Våbenhusets facader og skorsten er afrenset og fuger udkradset. Fugning og støbning af skorsten afdækning er påbegyndt. Byggepladsbesøg ved NHL 22.6.15 SKT. PEDERS KIRKE - Udvendig restaurering af våbenhus og tårn 2015 TILSYN - NOTAT 2 23.6.2015 Arbejdets stade Våbenhusets facader og skorsten er afrenset og fuger udkradset.

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

6150 9135940 TROMLE 91 CM.

6150 9135940 TROMLE 91 CM. 6150 9135940 TROMLE 91 CM. Manual og samlevejledning DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 0 e-mail: mail@davidsenshop.dk REV100615 GEM DISSE INSTRUKTIONER TIL SENERE BRUG Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hvad er en Klimaspand?

Hvad er en Klimaspand? Hvad er en Klimaspand? En klimaspand er et primitivt komfur, der hjælper med at udnytte brændet bedre. På et normalt bål slipper meget af varmen ud til siden og det kan på den måde vare længe før man f.eks.

Læs mere

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk 2015 KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk Indledning 10 gode altanråd Ståldele Aluminiumsdele Fiberbetongulve Glas Hårdttræsgulve Håndliste i hårdttræ Underbeklædning

Læs mere

Restaureringsguide for værfter

Restaureringsguide for værfter Restaureringsguide for værfter En guide til skibs og bådebyggerierne om Restaurering og istandsættelse af bevaringsværdige fartøjer At sætte sit fartøj på værft er en tillidssag. Skibsejeren og værftet

Læs mere

Fouling? Don t fight it. Release it.

Fouling? Don t fight it. Release it. Fouling? Don t fight it. Release it. Opdag HEMPELs nyeste innovative og teknologiske system Silicone Fouling Relase System! + + grunder tiecoat silicone Fås i farverne: RØD SORT Dette fantastiske, biocidfrie

Læs mere

RUTS KIRKE. Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING. Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014

RUTS KIRKE. Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING. Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 RUTS KIRKE Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 1 Indledning Ruts Kirke står overfor en indvendig vedligeholdelse i de kommende år. Menighedsrådet har

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) I medfør af 3, stk. 1, nr. 1 og nr. 6, 4, stk. 1, og 32, stk. 8, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 72 af 17. januar 2014, som sat i

Læs mere

Transportbånd. Betjeningsvejledning. >> Før transportbåndet tages i brug, bedes De læse denne betjeningsvejledning

Transportbånd. Betjeningsvejledning. >> Før transportbåndet tages i brug, bedes De læse denne betjeningsvejledning Transportbånd Betjeningsvejledning >> Før transportbåndet tages i brug, bedes De læse denne betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Staring Transportbånd 1 > 2 Betjeningsvejledning Staring Transportbånd

Læs mere

TUCKER. Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING

TUCKER. Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING TUCKER Tucker elektrisk grill MONTERINGS- OG BRUGSANVISNING GENNEMLÆS DEN MEDFØLGENDE BRUGSANVISNING OMHYGGELIGT, OGSÅ SELV OM DU MENER, AT DU KENDER DEN ELEKTRISKE GRILL OG VED, HVORDAN DEN SKAL BRUGES.

Læs mere

At-VEJLEDNING. Periodiske undersøgelser af trykbærende udstyr. At-vejledning B.4.10

At-VEJLEDNING. Periodiske undersøgelser af trykbærende udstyr. At-vejledning B.4.10 At-VEJLEDNING Periodiske undersøgelser af trykbærende udstyr At-vejledning B.4.10 August 2009 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes.

Læs mere

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Tak for din tillid. Belønning vil være et kvalitetsprodukt og tilfredse børn. Forord Her får du informationer om hvordan en rustfri

Læs mere

Normal vedligeholdelsesreglement for istandsættelse. A-ordning ved fraflytning

Normal vedligeholdelsesreglement for istandsættelse. A-ordning ved fraflytning Normal vedligeholdelsesreglement for istandsættelse A-ordning ved fraflytning Kapitel 1 Generelt Reglernes krafttræden. 1. Med virkning fra den 1. juni 1999 erstatter dette vedligeholdelsesreglement tidligere

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

DKK DKK DKK. Måneder. Markere krydseboxen, hvis kunde / betaleren skal opkraeves for Renault Care via Santander / Renault Finance: Kundens underskrift

DKK DKK DKK. Måneder. Markere krydseboxen, hvis kunde / betaleren skal opkraeves for Renault Care via Santander / Renault Finance: Kundens underskrift via Santander / Renault Finance:, Box 1028, SE-164 21 Kista, Sollentuna, SWEDEN Kundekopi via Santander / Renault Finance: Sendes til: Service Contracts Box 1028 SE-164 74 KISTA, Box 1028, SE-164 21 Kista,

Læs mere

Vejledning om vedligeholdelse af køkken

Vejledning om vedligeholdelse af køkken Vejledning om vedligeholdelse af køkken 1. Generel info om køkkenet 2. Lukning (lokalt) af vand opsætning af opvaskemaskine 3. Emhætte, betjening og udskiftningsfremgangsmåde 4. Rens af afløb internt i

Læs mere

Boligaftale for A/B Gilholm

Boligaftale for A/B Gilholm 1 Boligaftale for Denne boligaftale mellem (e) og Andelsboligforeningen Gilholm har til formål at fastlægge de vigtigste rettigheder og pligter for aftalens parter Boligaftalen er udfærdiget

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

TROLLA Græsopsamler 120 cm

TROLLA Græsopsamler 120 cm TROLLA Græsopsamler 120 cm Artikel nr.: 12009 DK montagevejledning 2010/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Drifts og vedligeholdelsesvejledning

Drifts og vedligeholdelsesvejledning Drifts og vedligeholdelsesvejledning Markisoletter Produkt: Elbetjente udvendige markisoletter type JM-Kiel Dug: Dug type screen 525,Soltis 92 eller acryl. Se vedlagte specifikation og vedligeholdelsesvejledning.

Læs mere

DKK DKK DKK. Måneder. Markere krydseboxen, hvis kunde / betaleren skal opkraeves for Dacia Care via Renault Finance: Kundens underskrift

DKK DKK DKK. Måneder. Markere krydseboxen, hvis kunde / betaleren skal opkraeves for Dacia Care via Renault Finance: Kundens underskrift CPR/CVR/EAN nummer :... Virksomhedsnavn :... Navn :... Adresse :... Nummer :... Postnr :... By :... Tlf. :... Modelbetegnelse :... Første registreringsdato (dd mm åååå) :... via Renault Finance:, Box 1028,

Læs mere

Den Kgl. Mønt. Møntkatalog EFTERÅR/VINTER 2009

Den Kgl. Mønt. Møntkatalog EFTERÅR/VINTER 2009 Den Kgl. Mønt Møntkatalog EFTERÅR/VINTER 2009 Indhold Velkommen... 2 Nyheder... 3 Salg af pengesedler... 4 Børnemøntsæt... 5 Komplet samlersæt... 6 Tårnmøntsæt... 6 Proof møntsæt... 7 Møntsæt... 7 Eventyrmønter...

Læs mere

Passiv brandsikring. Vejledning. April 2015

Passiv brandsikring. Vejledning. April 2015 Passiv brandsikring Vejledning. Reparation, inspektion og vedligehold af brandmalede stålkonstruktioner. Undersøgelse af ukendt malingstype på stålkonstruktion der skal brandmales. April 2015 SikkerhedsBranchen,

Læs mere

DEUTSCH SILENT COMBI 8211-3452-04

DEUTSCH SILENT COMBI 8211-3452-04 DEUTSCH D SILENT COMBI 8211-3452-04 45 45 S S B SVENSKA 1. A 2. 2 1 3 4 5 5 6 2 1 3. 4. 5. 6. 2 SVENSKA S 7. 8. 9. 10. 11. P S 12. 3 DK DANSK SYMBOLER Følgende symboler findes på maskinen for at minde

Læs mere

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk epoulsen@dbmail.dk Mange har lidt problemer med koblingen på vores kinesere og ved nærnere eftersyn ser det ud til, at det oftest er Regal Raptor cyklerne der har de største problemer. Vi vil her gennemgå

Læs mere

Jagten Nordstjernen af 1872

Jagten Nordstjernen af 1872 Jagten Nordstjernen af 1872 Indhold Over dæk / udvendig... 1 Vinteroverdækning... 1 Kalfatring af dækket... 4 Mast og rundholter... 6 Skrog udvendig... 6 Dækket... 6 Under dæk, motor og andet... 7 Motor...

Læs mere

Pladevibrator Type PL20

Pladevibrator Type PL20 Brugsanvisning Varenr.: 9049036 Pladevibrator Type PL20 Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Brugermanual Pladevibrator PL20 Varenr.: 9049036 Beskrivelse: Benzindrevet

Læs mere

9. oktober 2012. 40 Nr. 983. Bilag B

9. oktober 2012. 40 Nr. 983. Bilag B 9. oktober 2012. 40 Nr. 983. Bilag B Moduler for overensstemmelsesvurdering EF-TYPEAFPRØVNING (modul B) 1. Et bemyndiget organ konstaterer og attesterer, at et prøveeksemplar, som er repræsentativt for

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 Besigtigelsesdato: 28. juni 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab

Læs mere

Måleteknisk Meddelelse 202. Kontrol af vandmålere i forbindelse med klager

Måleteknisk Meddelelse 202. Kontrol af vandmålere i forbindelse med klager Måleteknisk Meddelelse 202 Kontrol af vandmålere i forbindelse med klager Måleteknisk meddelelse 202 Ved en klage, bør det generelt undersøges om: Måleren står stille, når der ikke er noget forbrug Et

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker Reparationskursus I guld- og sølvsmedeteknikker 1 Kursus i mindre reparationer om trækning af perler med og uden knuder, montering af dupper og låse. Loddeprocesser ved mindre reparationsopgaver som f.eks.

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Glaskeramiske kogeplader KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216

Glaskeramiske kogeplader KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216 Monteringsanvisning Glaskeramiske kogeplader KM 6200 / 6202 / 6203 KM 6204 / 6206 / 6207 / 6208 KM 6212 / 6213 / 6215 / 6216 Læs venligst brugs- og monteringsanvisningen inden opstilling, installation

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende.

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Læggevejledning HØRNING Origin massive plankegulve For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Hørning

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø 2012 Brugervejledning for Olieudskiller i Holstebro Kommune Holstebro Kommune Denne pjece handler om olieudskiller. Holstebro Kommune vil i løbet af de næste par år, have

Læs mere

HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE. November 2013

HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE. November 2013 HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE November 2013 Beboerne har pligt til at være bekendt med og overholde foreningens vedtægter og husorden. Eventuelle uoverensstemmelser bør søges løst mellem de enkelte beboere.

Læs mere

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger.

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger. Januar 2014 1 Formålet med denne vejledning er at sikre, at olie- og benzinudskillere (herefter udskiller) samt sandfang IKKE giver anledning til forurening af jord og grundvand, tilstopning eller tæring

Læs mere

Rapport over fornyelse af trappe samt vedligeholdelsesarbejde udført ved Jættestuen Mårhøj Hindsholm.

Rapport over fornyelse af trappe samt vedligeholdelsesarbejde udført ved Jættestuen Mårhøj Hindsholm. Rapport over fornyelse af trappe samt vedligeholdelsesarbejde udført ved Jættestuen Mårhøj Hindsholm. Foretaget i perioden 3. til 6. september 2012. SMV 8546. Jættestuen Mårhøj. Matr. nr. 3i af Martofte

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Rørgevindskærersæt 220V

Rørgevindskærersæt 220V Brugsanvisning Varenr.: 9041259 Rørgevindskærersæt 220V Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rørgevindskærersæt 220V Varenummer: 9041259 Beskrivelse: Transportabel

Læs mere

Brugsanvisning. Dino Power DP-6388b. Malersprøjte (0,5 hk, 1,0 I/min) 200 bar

Brugsanvisning. Dino Power DP-6388b. Malersprøjte (0,5 hk, 1,0 I/min) 200 bar Brugsanvisning Dino Power DP-6388b Malersprøjte (0,5 hk, 1,0 I/min) 200 bar Inden installering og brugen af dit nye produkt anbefaler vi, at du læser denne brugsanvisning grundigt igennem. Det er vigtigt,

Læs mere

Tekniske Data Epoxy Yacht HB

Tekniske Data Epoxy Yacht HB Tekniske Data Epoxy Yacht HB Produktbeskrivelse Epoxy Yacht HB er en to-komponent overfladetolerant, rusthindrende, mastiks epoxymaling med et højt tørstofindhold, der kan påføres i høje filmtykkelser.

Læs mere

Emhætte Brugsanvisning

Emhætte Brugsanvisning Emhætte Brugsanvisning INDHOLD 1.Introduktion 2.Beskrivelse 3..Montering 4..Bemærkninger vedr. montering 5..Sikkerhedsregler 6 Brug 7 Vedligeholdelse 8..Garantibevis 1 INTRODUKTION 1. Tak, fordi du valgte

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Model Nr. JA2000J. Installation, drift og. reservedeles manual. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG. Forhandlet af:

Model Nr. JA2000J. Installation, drift og. reservedeles manual. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG. Forhandlet af: Model Nr. Donkraft Løfte kapacitet 2000KG Installation, drift og reservedeles manual Forhandlet af: Læs venligst hele denne manual omhyggeligt og fuldstændigt før installation eller betjening af donkraften.

Læs mere

Dansk kvalitet. Designradiatorer. www.tvs.dk. TVS Totale Varmesystemer A/S Jyllandsvej 4-6 DK-5400 Bogense Tlf. +45 64 81 37 05

Dansk kvalitet. Designradiatorer. www.tvs.dk. TVS Totale Varmesystemer A/S Jyllandsvej 4-6 DK-5400 Bogense Tlf. +45 64 81 37 05 Dansk kvalitet Designradiatorer www.tvs.dk TVS Totale Varmesystemer A/S Jyllandsvej 4-6 DK-5400 Bogense Tlf. +45 64 81 37 05 DANO 9 HVID DANO 12 BLANKCHROM DANO 15 HVID Vi henviser til TVS prisliste for

Læs mere

justeringer kan være farlige og bør udføres af kvalificeret/uddannet personer.

justeringer kan være farlige og bør udføres af kvalificeret/uddannet personer. Side 1 Side 1-2 Side 4 Vedlagt SIKKERHED INSTALLATIONSVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESPLAN BORTSKAFFELSE EF OVERENSTEMMELSESERKLÆRING MOTOR INSTALLATIONSVEJLEDNING - Stykliste på motorindhold - Brugervejledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning 309196D. 200-LITERS STANDARDTROMLE Skraberingssæt. Beregnet til ligesidede tromler med en indvendig diameter på 571 mm

Indholdsfortegnelse. Vejledning 309196D. 200-LITERS STANDARDTROMLE Skraberingssæt. Beregnet til ligesidede tromler med en indvendig diameter på 571 mm Vejledning 0-LITERS STANDARDTROMLE Skraberingssæt 309196D Rev. D Beregnet til ligesidede tromler med en indvendig diameter på 571 mm Model 243279 Dobbelt-T-skrabere Maksimal temperatur: 150 C Model 245668

Læs mere

Generelt om olie- og benzinudskillere

Generelt om olie- og benzinudskillere Generelt om olie- og benzinudskillere Natur- og miljøafdelingen i Skive Kommune 1. Hvor skal der etableres olie- og benzinudskilleranlæg? Olie- og benzinudskilleranlæg skal etableres hvor der forekommer

Læs mere

SKT. PEDERS KIRKE Pedersker - Bornholm. Indvendig istandsættelse Kalkede vægge. Redegørelse

SKT. PEDERS KIRKE Pedersker - Bornholm. Indvendig istandsættelse Kalkede vægge. Redegørelse SKT. PEDERS KIRKE Pedersker - Bornholm Indvendig istandsættelse Kalkede vægge Redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN November 2015 Orientering Skt. Peders kirkes indre - våbenhus, skib, kor, apsis og tårnrum

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan-brandglasvægge (TP Fire, TP Fire Lite) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Brandglasvæg. Et lag brandglas monteret i ståleller aluminiumsramme. Samlet med lodret

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 REVISION: 201401 DOC: 841652 DANSK MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 L8 DANFOSS INDHOLD 1. Sikkerhedsforskrifter 4 1.1. Generelt 4 1.2. Tjekliste for sikkerhed 4 2. Symboler i monteringsvejledningen 6

Læs mere

Højtryksrenser benzindrevet 13Hk

Højtryksrenser benzindrevet 13Hk Brugsanvisning Varenr.: 9036628/9050109 Højtryksrenser benzindrevet 13Hk Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Højtryksrenser benzin 13HK Varenr. 9036628/9050109

Læs mere

4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger

4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger 4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger J.nr.: 82.00.00.G01 Sagsnr.: 10/31866 BESLUTNING I EJENDOMS OG AREALUDVALGET DEN 01092010 Fraværende: Ingen. Taget til efterretning. INDSTILLING

Læs mere

Vurderingen må ikke opfattes som dybtgående, bl.a. på grund af den korte tid, og at bådene ikke bliver undersøgt på land.

Vurderingen må ikke opfattes som dybtgående, bl.a. på grund af den korte tid, og at bådene ikke bliver undersøgt på land. DFÆL stævnets vurderings princip. I gennem tiderne har forskellige frivillige vurderingsfolk set og bedømt et utal af smukke og yderst fint vedligeholdt både, og det vil vi gerne fortsætte med. DFÆL stævnets

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 2 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S BEKIDAN MASKINFABRIK A/S ERHVERVSVANGEN 18 DK-5792 ÅRSLEV TLF. +45 6599 1635 CVR-nr. DK 10511038 e-mail: bekidan@bekidan.dk www.bekidan.dk Anvendelse Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik

Læs mere

Grafisk Tekniker. Serigrafi. Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge.

Grafisk Tekniker. Serigrafi. Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Checkliste: Brug nedenstående checkliste for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Indstillingsparametre: 1) X- & Y-akserne (nulstil) 2) Montering af stencil (+/- 1 mm.). 3) Anlæg (monter). 4) Kontravægte.

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

Gennemlæs denne brugsanvisning og sikkerhedsforskrifter før brug. Vi anbefaler dig at gemme denne brugsanvisning til senere brug.

Gennemlæs denne brugsanvisning og sikkerhedsforskrifter før brug. Vi anbefaler dig at gemme denne brugsanvisning til senere brug. Sneslynge. Varenr.: 9043846 Beskrivelse: Selvkørende sneslynge med 212 ccm benzinmotor. Maskinen har 5 fremadgående gear, 2 bakgear og har en arbejdsbredde på 62 cm. Sneslyngen er forsynet med 220 V el-start

Læs mere

Brugsanvisning. FlexCare lejer type 1000 til 7000. Indhold. 1 - Advarsel. Serie 6200 er undtaget

Brugsanvisning. FlexCare lejer type 1000 til 7000. Indhold. 1 - Advarsel. Serie 6200 er undtaget Brugsanvisning FlexCare lejer type 1000 til 7000 Serie 6200 er undtaget Indhold 1. Advarsel 2. General brug af FlexCare leje 3. Indstilling af hjul 4. Indstilling af lejets højde 5. Indstilling af hovedsektion

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2

MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 REVISION: 201402 DOC: 841617 DANSK MONTERINGSVEJLEDNING MICROPROP DC2 MICROPROP MIG2 CAT M3XX, CAT 3XX INDHOLD 1. Sikkerhedsforskrifter 4 1.1. Generelt 4 1.2. Tjekliste for sikkerhed 4 2. Symboler i monteringsvejledningen

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby. Standard malerbehandlinger og farver

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby. Standard malerbehandlinger og farver Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby Standard malerbehandlinger og farver Gældende fra: 15. april 2016 Indhold Indhold... 2 Forord... 4 Definitioner... 4 Dokumentation... 4 Malerbehandling

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

Følgende er et tillæg til det for ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE gældende vedligeholdelsesreglement vedrørende:

Følgende er et tillæg til det for ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE gældende vedligeholdelsesreglement vedrørende: ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAE Tillæg til gældende vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb) for Pileparken 6 Følgende er et tillæg til det for ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB

Læs mere

Betjeningsvejledning. Elektrisk bådmotor

Betjeningsvejledning. Elektrisk bådmotor DK Betjeningsvejledning Elektrisk bådmotor Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 10.1 Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk Identifikation Styrehåndtag med frem/bak funktion

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 25.01.2013

Rettelsesblad nr. 1 25.01.2013 Rettelsesblad nr. 1 25.01.2013 Sammenlægning af lejligheder og etablering af træningsfaciliteter på Klosterparken Generelt: Udbudsbetingelser, sikkerhedsstillelse: Præcisering: Hvis den samlede entreprisesum

Læs mere

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene.

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene. Bilag 2 I det følgende er vist en lang række eksempler på gode og dårlige facader, skilte, byinventar med mere. Alle eksemplerne på siderne 2-3 2-12 stammer fra Nørregade, mens de efterfølgende stammer

Læs mere

ROREGLEMENT. Redigeret af bestyrelsen sidste gang d. 14.04. 2015. Aarhus Roklub. Hjortholmsvej 2. 8000 Århus C. Stiftet 1886

ROREGLEMENT. Redigeret af bestyrelsen sidste gang d. 14.04. 2015. Aarhus Roklub. Hjortholmsvej 2. 8000 Århus C. Stiftet 1886 ROREGLEMENT Redigeret af bestyrelsen sidste gang d. 14.04. 2015 Aarhus Roklub Hjortholmsvej 2 8000 Århus C Stiftet 1886 Medlem af DFfR under DIF og FISA GENERELT 1 1. Medlemmerne er pligtige til at rette

Læs mere

Gode råd og krav for både i Ry Marina. Havnens Emma Gad

Gode råd og krav for både i Ry Marina. Havnens Emma Gad Gode råd og krav for både i Ry Marina Havnens Emma Gad Fortøjning til bro og pæle I Danmark blæser det en hel del. Det gør det også i Ry Marina. Derfor er det nødvendigt at vi fortøjer korrekt, naturligvis

Læs mere

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt Indhold Varmeplanen... 3 Hovedprincipper for tilslutningspligt... 3 Tilslutningspligt og forblivelsespligt...

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Vedligeholdelses Manual. www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601

Vedligeholdelses Manual. www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601 Vedligeholdelses Manual dk www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601 Tillykke med valget af dit KOMPAN INDOOR produkt Du har valgt et produkt af høj kvalitet, som vil modstå års problemfri brug ved korrekt

Læs mere

NR. 22. Kroner og broer. Hvad er kroner og broer? Hvordan får du lavet en krone/bro? Hvor længe holder kroner og broer?

NR. 22. Kroner og broer. Hvad er kroner og broer? Hvordan får du lavet en krone/bro? Hvor længe holder kroner og broer? NR. 22 Kroner og broer Hvad er kroner og broer? Hvordan får du lavet en krone/bro? Hvor længe holder kroner og broer? Kroner og broer Hvad er en krone? Hvis du har en defekt tand, som det ikke længere

Læs mere

Lægningsanvisninger. projekter kontakt os på 30 544 544. Foamglas hjælper jer ved opstart af nye. CELLEGLASISOLERING Økologi og Økonomi i Eet!

Lægningsanvisninger. projekter kontakt os på 30 544 544. Foamglas hjælper jer ved opstart af nye. CELLEGLASISOLERING Økologi og Økonomi i Eet! Lægningsanvisninger CELLEGLASISOLERING Økologi og Økonomi i Eet! www.foamglas.dk Foamglas hjælper jer ved opstart af nye projekter kontakt os på 0 544 544. FOAMGLAS på betonbjælkelag og profilplader SIDE

Læs mere

Indhold. DRVE-MP-01-D-DA.doc 1

Indhold. DRVE-MP-01-D-DA.doc 1 Indhold Generelle sikkerhedsforanstaltninger... 2 Generel information... 2 Advarsler... 2 Anvendelse af svingdøre... 2 Begrænset brug... 2 Udpakning... 3 Montage af svingdøre... 3 Bortskaffelse... 3 Generelt

Læs mere