Der henvises ikke længere til internationale standarder, jf. "Rettelsesblad nr. 2", punkt 4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der henvises ikke længere til internationale standarder, jf. "Rettelsesblad nr. 2", punkt 4."

Transkript

1 Emne: Spørgsmåls-svar-ark 3 til: Udbud af ambulancekørsel i Region Midtjylland, nr Udbud af ambulancekørsel, sagsnr Dato: 12. august 2008 Id Sektion Afsnit Side Spørgsmål Svar 47 Kravspec Falck Danmark A/S uddanner pt. alle elever i ambulancetjenesten i Region Midtjylland. Der er ikke taget stilling til ansættelse af nye elever i 2009 og frem. Elevuddannelsen er en offentlig uddannelse, der bl.a. foregår på 2 godkendte skoler i landet, men eleverne ansættes hos ambulanceentreprenøren. Ud over skoleuddannelsen omfatter uddannelsen praktik i sundhedsvæsenet og hos entreprenøren. Udbudsmaterialet indeholder ikke krav til tilbudsgiverne om antal af elever pr. udbudsområde, eller overvejelser om, hvorledes de elever, der p.t. er under uddannelse kan indgå i ambulancetjenesten. Falck kan således ved bortfald af tjenesten blive nødsaget til at opsige elevkontrakter. Da optagelse af elever ikke er medtaget som en betingelse i udbuddet -og dermed et generelt krav til såvel eksisterende som eventuelt nye entreprenører- kan Falck blive nødsaget til at undlade at melde nye elever ind i 2009, hvilket vil have konsekvenser både for den fremtidige uddannelse og for de fremtidige muligheder for at opfylde ambulancetjenestens personalebehov. Det kan oplyses, at nettoudgiften ved elevuddannelse udgør et anseligt millionbeløb. Udbyder bedes derfor overveje at indføje krav til entreprenørerne om uddannelse af et antal elever, således at dette kan medtages i de kommende tilbud. Ordregiver vil ikke indføje et sådant krav. Der henvises imidlertid til kravspecifikationens afsnit 2.14., hvor det bla. fremgår, at tilbudsgivere skal vedlægge en nyuddannelsesplan. 52 Kravsspec Midt på siden i 8. bullit omtales vitale parametre: der omtales temperaturmåling, noninvasiv blodtryksmåling samt saturationsmåling. Den standard defibrillator/monitor ambulancetjenesten anvender i dag har ikke indbygget temperaturmåler og kan ikke få indbygget temperaturmåling efter undersøgelse hos producenten. Derimod kan der gennemføres invasive blodtryksmålinger. Kan udbyder acceptere, at temperaturmåling tilvejebringes på anden måde efter nærmere aftale? Ja.

2 53 Kravsspec Udbyder anfører, at alle data skal kunne overføres telemetrisk, og at data skal foregå efter internationale standarder, være reproducerbare og umiddelbart konvertible til anden type udstyr. Os bekendt er der endnu ikke opnået enighed om internationale standarder. Kan udbyder derfor uddybe hvilke internationale standarder, der skal leves op til? 54 Kravspec Til datatransmission i defibrillatoren kræves mobiltelefon/indstikkort. Telemedicin kræver dertil mobiltelefon/headset i bårerummet. Skal dette indregnes i grundvederlaget? Der henvises ikke længere til internationale standarder, jf. "Rettelsesblad nr. 2", punkt 4. Ja. Der henvises til "Rettelsesblad nr. 2" punkt Kravspec ff Bod pålægges normalt, hvor der er tale om et ubetinget uacceptabelt serviceniveau. På den baggrund, vurderes bodsbestemmelserne at være stramme. Skal bod undgås, vil det afstedkomme et højt omkostningsniveau for leverancen af ydelsen. Aktuelt tenderer det, at ydelsen ikke kan leveres uden forbehold. a: Ja b: Boden fratrækkes automatisk betalingen, men det vedrører ikke hvem, der har bevisbyrden. c: Spørgsmålet forstås ikke og spørger bedes om at reformulere. Boden kan udgøre leverandørens a) Kan det bekræftes, at den anførte pointberegning opgøres selvstændigt samlede betaling det pågældende kvartal med for hver delaftale jf. side 10. b) Kan det bekræftes, at boden automatisk fratrækkes betalingen, så en eventuel indsigelse fra leverandøren skal finde sted med omvendt bevisbyrde? c) Kan det bekræftes, at boden kan udgøre den samlede betaling for den pågældende måned. Dertil fradrag for eventuelle ikke stillede enheder, der opgøres pr. påbegyndt time? mindre, regionen har lidt et større økonomisk tab fx ved indkøb af ambulancer fra en anden leverandør. d: Det tilstræbes, at vagtcentralen hurtigst muligt og senest inden for 3 hverdage adviserer leverandøren. e: Ja. f: Delaftale Samsø vil jf. "Rettelsesblad nr. 2" have en anden bodsberegning end de øvrige delaftaler. d) Jf. afsnit side 29, vil leverandøren da kunne påregne, at der på stedet gives advisering når et serviceniveauet er registreret som overskredet? e) Tilsvarende, vil der dagligt kunne foretages uddrag af registrerede overskridelser af serviceniveauet, mhp. på den interne opfølgning på kvaliteten? f) Kan det bekræftes, at pointopgørelsen foretages ens for alle delaftaler, ufhængigt af omfanget af aftalen?

3 59 Kravspec ff Uagtet at leverandøreren foretager alle rimelige foranstaltninger for at sikre, at enhederne er til rådighed i hele driftstiden, vil der uundgåeligt af mange forskellige grunde forekomme momentane udfald af en ambulance. Der vil i mange situationer være en afvejning af sikkerhed contra at enheden forbliver operativ. Hvordan vil bodsberegning blive vurderet i forhold til nedenstående tilfælde, der ikke udtømmende nævnes som eksempler: a) En medarbejder melder sig syg under tjenesten, og videre kørsel er ikke forsvarlig. Erstatning for denne medarbejder vil blive tilkaldt straks, men kan ikke nødvendigvis være tilgængelig omgående på basen. b) En defibrillator har printerfejl, der i princippet ikke forhindrer fortsat indsats, men under særlige omstændigheder nedsættes sikkerheden ved brugen? c) En defibrillator ejet af leverandøren melder fejl, der normalt forhindrer fortsat indsats. Udskiftes på basen, men ambulancen meldes ude af drift på vej til basen? Samme fejl friholdes for bod med udstyr ejet af udbyder jf side 22. d) En ambulance melder fejl på ABS-bremsesystemet, en uforudseelig elektrisk fejl. Fortsat kørsel mulig, men sikkerheden nedsat. Bør under normale omstændigheder erstattes med reservekøretøj. e) Ambulancen får mekanisk nedbrud, der forhindrer fortsat kørsel. Skal erstattes med reservekøretøj. f) Snevejr forhindrer kørsel flere steder. Mandskab kan ikke nå til bemanding af dagberedskab, der åbner med forsinkelse. g) Redder har taget fejl af vagtplan og møder ikke på dagvagt. Erstattes efterfølgende af reservepersonale, men med forsinket driftsstart på beredskab. h) Redder impliceret i færdselsuheld på vej til arbejde og møder ikke på dagvagt. Erstattes efterfølgende af reservepersonale, men med forsinket driftsstart på beredskab. i) Ambulance udkaldes, mens der tankes på benzinstation. Det bemærkes, at Region Midtjylland accepterer et vist antal fejl uden, at dette medfører bod for leverandøren, jf. "Rettelsesblad nr. 2" pkt. 3. a: Leverandøren er ansvarlig. b: Såfremt det er leverandørens udstyr er leverandøren ansvarlig c: Leverandøren er ansvarlig. d: Leverandøren er ansvarlig. e: Leverandøren er ansvarlig. f: Leverandøren er ansvarlig. g: Leverandøren er ansvarlig. h: Leverandøren er ansvarlig. i: Leverandøren er ansvarlig.

4 76 Udbudsbet Der skal angives én pris for enten op- eller nedjustering af beredskab. Opjustering af et beredskab kan være betydeligt mere bekosteligt, f.eks. Hvor det ikke er muligt at tilpasse eksisterende base, så der skal tilbygges etc. Vil regionen på den baggrund overveje at indføre differentieret prissætning på hhv. op- og nedjustering af beredskaber? I mange tilfælde vil der være alternativer til tilbygning. Derfor ønsker regionen ikke en differentieret prissætning. 77 Kravspec Der lægges op til 3 dages vedligeholdelsesudd. pr år over en 4 årig periode. a) Forventer udbyderen, at PHTLS recertificering er indeholdt i dette? b) Forventer udbyderen, at leverandøren finansierer dette? b: Ja. 78 Svar nr.33 For god ordens skyld bedes Regionen bekræfte, at Regionens svar om, at strejke/lockout, der kun rammer leverandørens virksomhed, er "omfattet af force majeure-bestemmelsern" betyder, at sådan strejke/lockout betragtes som force majeure ifølge kontraktens punkt Det bekræftes, at svaret på spørgsmål 33 indebærer, at strejke/lockout iværksat af fagforbund eller arbejdsgiverforening betragtes som force majeure. 79 Svar nr. 40 Det anbefales kraftigt, at regionen indfører en terminal pr. redder i ambulancen af hensyn til mobiliseringstiden, specielt om natten hvor redderne ikke opholder sig i samme rum etc., f.eks. hvor redderne har forskelligt køn. Kan regionen bekræfte, at der indsættes én terminal pr. redder? 80 Jur.bet Kan udbyder bekræfte, at Leverandøren kun skal betale den i afsnit 9.2 nævnte bod, såfremt forsinkelsen udelukkende skyldes Leverandørens forhold? Ja, der indsættes én terminal per redder. Det antages, at der spørges til afsnit 8.2. Leverandøren skal betale den i afsnit 8.2. nævnte bod, hvis enheder pga. leverandørens forhold ikke er til rådighed i overensstemmelse med kontraktens regler. 81 Jur.bet Kan udbyder bekræfte, at evt. modregning kun kan ske med modkrav, der udspringer af denne kontrakt, og at de sædvanlige betingelser for modregning i øvrigt skal være opfyldte? 82 Jur.bet Kan udbyder bekræfte, at ophævelse i henhold til afsnit 30.3 kun kan ske, såfremt forsinkelsen udelukkende skyldes Leverandøren? Modregning gennemføres efter dansk rets almindelige regler. Ophævelsen kan ske ved forsinkelse, som kan tilregnes leverandøren.

5 83 Jur.bet a) Kan udbyder bekræfte, at Leverandøren er garanteret fyldestgørende betaling for sin opfyldelse af kontrakten? b) Er udbyder indstillet på at indsætte en tidsmæssig grænse for Leverandørens forpligtelser? a: Leverandøren modtager som udgangspunkt effektiv betaling for udførte ydelser for perioden efter ophævelsen i henhold til kontraktens satser, jf. pkt i de juridiske betingelser. Regionen forbeholder sig dog at foretage modregning i betalinger for denne periode, såfremt Leverandøren misligholder sine forpligtelser i perioden efter ophævelsen. b: Nej, men regionen har til hensigt at indgå kontrakt til anden side snarest muligt. 84 Svar nr. 60 Med udgangspunkt i data fra 2007, hvor vi har overholdt alle nuværende servicekrav under de eksisterende aftaler med regionen, har vi gennemført en data-kørsel med de bodsudløsende krav i udbudsmaterialet. Resultatet heraf er, at der med de indlagte bodsbestemmelser vil blive udløst bod på over 45 mio. kr. Her er der endda forudsat, at bodsbetalingen ikke fordobles, fordi der er mere end 7 overskriderlser på 2 på hinanden følgende måneder ved kørselsform B og C. Det skal understreges, at der til fulde er levet op til bestemmelserne i den eksisterende kontrakt. Til initiativer til imødegåelse af bod samt til eventuel bodsbetaling vil en leverandør derfor være nødt til at indregne dette i sit tilbud. Vil udbyder på den baggrund være indstillet på at genoverveje bodsmekanismen? Der accepteres nu en større fejlmargin fra leverandørens side uden efterfølgende bodsbetaling, og den løbende bodsbetaling er sænket væsentligt jf. punkt 3 i "Rettelsesblad nr. 2".

6 87 Er Regionen opmærksom på, at den gældende overenskomst for redderne på Samsø bygger på den såkaldte "Læsø-vagtordning", hvor redderne årligt har 119 vagtdøgn mod sædvanlig 103 vagtdøgn, men således, at redderne i perioden fra ikke er forpligtet til at opholde sig på stationen, men har pligt til at befinde sig i Tranebjerg by. Dette betyder de facto, at redderne tager bopæl i Tranebjerg by. Vi går ud fra, at Regionen er bekendt med baggrunden for, at den særlige Læsø-model er anvendt på Samsø, nemlig det relativt lave antal kørsler i kategorierne A og B. Konsekvensen af et skift fra Læsø-ordningen til generel ordning vil medføre et merforbrug pr. år på mindst 3 personer pr. enhed. Erfaringsmæssigt har det vist sig at være særdeles vanskeligt at tiltrække nye reddere til Samsø. Regionen forespørges derfor, hvorvidt den kan fremkomme med en løsningsmodel til at få flere niveau II reddere til Samsø? Er Regionen opmærksom på, at denne overenskomstmodel (Læsøvagtordningen) gør det umuligt på Samsø at opfylde mobiliseringskravet i på 90 sekunder vedopgavekategorierne A og B og 180 sekunder ved opgavekategorierne C og D? Erfaringsmæssigt er mobiliseringstiden mindre end 180 sekunder for kategorierne A og B. Der henvises til punkt 8 i "Rettelsesblad nr. 2". Mobiliseringskravene er blevet ændret jf. punkt 3 og punkt 9 i "Rettelsesblad nr. 2". 89 Er Regionen opmærksom på det bestående samarbejde på Samsø omkring brand, kystredning samt frigørelsesopgaver og ambulancetjeneste? Det er således i dag, at redderne indgår i det Redningsopgaver hører under kommunerne, og kommunerne har fra 1. juli 2008 fået ansvaret for udførelse af alle frigørelsesopgaver. Udbuddet af almindelige vagtberedskab også indenfor brand, kystredning og frigørelse. ambulancetjeneste omfatter følgelig ikke Dette bestående samarbejde kan i dag bevirke, at dette beredskab kan redningsopgaver. der trækkes på ved de større indsatser. Ønsker Regionen dette samarbejde fortsat, eller ønsker Regionen et uafhængigt enkeltstående ambulanceberedskab?

7 Der er i punkt angivet en gennemsnitlig responstid på 7½ minut for opgavekategori A og 14,6 minutter for opgavekategori B. Er Regionen opmærksom på, at det med en stations beliggenhed i Tranebjerg ikke er muligt at betjene Nordøen på Samsø indenfor de ønskede servicemål? Det bemærkes, at det hverken sommer eller vinter er muligt at betjene Nordøen indenfor de angivne responstider. (Sommer=meget trafik / vinter glat føre, da der ikke bruges salt på vejene på Samsø) I angives basen for Samsø-aftalen til postnummer 8310 Tranebjerg J. Regionen bedes bekræfte, at der er tale om en skrivefejl, idet postnummer 8310 Tranebjerg J er beliggende i den sydlige del af Århus. Den gennemsnitlige responstid gælder for Samsø som helhed. Der henvises til punkt 10 i "Rettelsesblad nr. 2" Under punkt særlige forhold ved Samsø - er anført, at Regionen har fået dispensation af Sundhedsministeriet således, at en patient i en ambulance under færgeoverfart blot skal ledsages af én ambulancebehandler. Regionen bedes fremsende kopi af dispensationen. Kopi af dispensationen er vedhæftet Det fremgår af , at Samsø leverandøren skal sende alle reddere til fastlandet for at opnå 5 dages rutinekørsel pr. redder pr. år. Indbygger Regionen i aftalen med de leverandører, der måtte vinde delaftalerne omfattende fastlandet, at disse har en forpligtigelse til at indgå en aftale med den, der måtte få aftalen om Samsø samt hvilken pris, beredskabet på Samsø skal betale for ydelsen? Har Regionen gjort sig særlige tanker omkring betaling for denne ydelse? Der henvises til punkt 11 i "Rettelsesblad nr. 2" I er forudsat et dagberedskab i tidsrummet for Samsø. Denne vagttype findes ikke i den nugældende overenskomst for Samsøområdet. Hvilken overenskomst, forventer Regionen, skal gælde for dagberedskabet? Regionen er tredjepart i forhold til relationen mellem byder og ansatte og har derfor ingen forventninger hertil.

8 a) Må personale fra dagberedskabet anvendes til rejseaktivitet, f.eks. Færgetransport? b) I bekræftende fald bedes oplyst, hvad assistenten, der ikke er med på færgen, forventes at bruge sin tid på. b: Regionen forventer, at assistenten i videst muligt omfang bidrager til løsningen af ambulanceberedskabets opgaver / Må dagberedskabet benyttes til andre ting så som kørsel med abonnementskunder og lignende? Dagberedskabet for delaftale Samsø må ud over ambulancekørsel og liggende patientbefordring bruges til andre opgaver, så længe det bliver på øen. Ligeledes gælder det, at det fortsat skal stå til rådighed for vagtcentralen og er underlagt de gældende bodsbestemmelser Hvilket beredskab skal forestå rejseaktiviteter efter kl ? Døgnberedskabet skal blive på Samsø uden for dagberedskabets driftstid. Færgeoverfart med patienter uden for dagberedskabets driftstid kan kun foregå i de tilfælde, hvor der kan indkaldes ekstra mandskab a) Er Regionen sikker på, at SINE er etableret på Samsø med 100 % dækning fra start af kontraktperioden? b) Hvad skal gælde, hvis dette ikke er tilfældet? 99 Erfaringsmæssigt er der jævnligt udfald af mobiltelefondækning, GPSdækning og lignende på Samsø. Et sådant nedbrud vil fremover alt andet lige også omfatte SINE. Forventer Regionen, at leverandøren har et nødberedskab klar i hele kontraktperioden og i bekræftende fald hvilket? a: Nej, det kan ikke garanteres. b: Der henvises til kravspecifikationens afsnit , hvoraf det fremgår, at såfremt SINE-nettet ikke er idriftsat på tidspunktet for kontraktstart, kan disponeringsdata formidles via regionernes supplerende kommunikationsnet. Regionen forventer ikke, at leverandøren har et nødkommunikationsberedskab.

9 100 Det fremgår af udbudsmaterialet, at der i meget få tilfælde kan være behov for, at ambulancen fra Samsø fortsætter kørslen til et hospital på fastlandet samt, at det vil være Vagtcentralen, som fastsætter, hvorvidt en ambulance fra Samsø skal fortsætte kørslen på fastlandet. Regionen bedes bekræfte, at en sådan beslutning vil være at træffe af Vagtcentralen forinden afgang fra Samsø, idet videre transport i Jylland forudsætter to mand i ambulancen. 101 Ved søredningsopgaver anvendes i dag ambulanceberedskabet. Skal det efter Regionens opfattelse fortsat være gældende i den fremtidige kontrakt? f Vedrørende afsnit "Indsats på skadested". Betyder dette, at alle skal være ISL-branduddannet for at kunne varetage denne opgave? Som udgangspunkt vil transporten kun være bemandet med én mand, idet beredskaber på fastlandet vil overtage patienten efter overfarten. I sjældne tilfælde vil der pga. landberedskabernes manglende mulighed for at overtage patienten være to mand med. Dette vil blive meddelt inden afgang fra Samsø. I sjældne tilfælde kan patienten mod forventning blive så dårlig undervejs, at vedkommende ikke vil kunne holde til at skifte ambulance ved ankomst til Jylland. Vedkommende vil da blive transporteret af Samsø-leverandørens ambulance til sygehuset, idet der suppleres med mandskab fra fastlandet. Det supplerende mandskab bestemmes af vagtcentralen. I henhold til den regionale-kommunale opgavefordeling er søredningsopgaver ikke indtænkt som en del af dette udbud. Nej. 103 Vil Regionen ved ophør af aftaleperioden betale for omlakering af ambulancerne til neutral farve? Nej, det vil Regionen ikke. 104 Når patienter transporteres med helikopter, sker der de facto en ombytning af spineboards i dag. a) Mener Regionen, at dette fortsat skal foregå på denne måde? b) I bekræftende fald hvem har da ansvaret for, at bytteudstyret er i den kontraktmæssige kondition? b: Ansvaret for bytteudstyret følger den part, der har ansvaret for patienten. Dvs. når ambulanceleverandøren overtager patienten, har leverandøren også ansvaret for bytteudstyret..

10 105 Ved helikopter-afhentninger medfølger normalt en læge, sygeplejerske Det er sygehusets og ikke ambulanceberedskabets eller jordemoder. Den pågældende flyves tilbage til Samsø af helikopteren opgave at få personalet retur. efter aflevering af patienten på sygehuset, normalt Skejby Sygehus. I dag afhentes det medfølgende personale ved helikopterens returnering og bringes tilbage til det oprindelige udgangspunkt. Skal denne procedure fortsat være gældende? Hvilket beredskab skal afhente den / de pågældende efter kl ? 106 a) Er opsætning af landingslys på helioport omfattet af udbuddet? b) I bekræftende fald hvilket beredskab skal stå herfor? 107 Har Regionen overvejet at lade Delaftale Samsø udgå af udbuddet, da der, som det fremgår af det ovenfor anførte, gør sig særdeles specielle forhold gældende ved Ø-beredskab? b: Det gør ambulanceberedskabet. Nej, da de specielle forhold på Samsø er indtænkt i udbuddet, idet Samsø er et selvstændigt aftaleområde, hvorfor særlige forhold vedrørende Samsø er inkluderet jf. afsnit i kravspecifikationen. 108 Kontrakt ambulancetjeneste 109 Rettelsesblad nr. 1 Vi skal anmode om at få tilstillet et eksemplar af Rettelsesblad nr. 2, jf. "Kontrakt vedrørende ambulancetjeneste". Pkt. 3 3 Beredskabet i 8300 Odder (by), delaftale Horsens, er blevet rettet fra et Dagberedskab til et Lavaktivitetsberedskab, men tidsrummet er fortsat angivet til Et lavaktivitetsberedskab er imidlertid defineret ved en drifttid pr. døgn på 24 timer. Hvordan skal beredskabet i 8300 Odder (by) beregnes: a) som et lavaktivitetsberedskab med en drifttid på 24 timer? eller b) som et dagberedskab med en drifttid på 12 timer? Angivelsen af "Rettelsesblad nr. 2" på side 1 i filen med navnet "Kontrakt ambulancetjeneste" er alene en eksemplificering af, i hvilken rækkefølge det forskellige kontraktgrundlag tillægges betydning. Den endelige kontrakt vil indeholde en henvisning til det faktiske antal rettelsesblade. b: Nej.

11 110 Kravspec Flertallet af de nuværende kuvøser på regionens hospitaler er opbygget på ambulancebårer, og har således en længde, så de ikke kan placeres tværstillet, som ønsket i udbudsmaterialet. Sengeambulancer er ikke omfattet af EN-normer, det er alm. ambulancer og babyambulancer. a) Har Region Midtjylland planer om at indkøbe eller ombygge kuvøser, så det bliver muligt at fastspænde tværstillet, som ønsket i udbudsmaterialet? b) Hvis nej, kan der da gives dispensation, således at kuvøser fortsat kan transporteres på langs af ambulancen, der hvor det ikke måtte være fysisk muligt at fastspænde kuvøsen tværstillet som ønsket i udbudsmaterialet? b: I de tilfælde, hvor det er nødvendigt at anvende en sengeambulance til kuvøsetransport, vil kuvøsen kunne placeres fastspændt på langs af ambulancen. 111 Rettelsesblad nr. 1 Pkt. 3 3ff Rettelsen består primært i konvertering af døgnberedskaber til a: Nej, det er ikke muligt. Der gøres opmærksom på, lavaktivitetsberedskaber. at kilometertallet er vejledende. a) Kan der oplyses nye kilometer pr. beredskab?. Baggrund: det formodes b: Nej. at kilometerantallet pr. beredskab falder, hvis beredskabet ændres fra et effektivt beredskab til et lavaktivitetsberedskab. b) Kan der oplyses forventede udnyttelsesgrader på beredskaberne jf. rettelsesbladet? 112 Kravspec Ved vognnedbrud i driftstiden indsættes hurtigst muligt reservevogn. a) Regner udbyder reservevognen for idriftsat, når den er til rådighed for vagtcentralen, uanset placering? b) Hvis nej, forventer udbyder da at reservevognen skal være til rådighed på den nedbrudte vogns hjembase før den regnes for idriftsat? Spørgsmålet har stor relevans for antallet af reservevogne, der skal indregnes i tilbuddet. a: Ja, så længe den opholder sig i Region Midtjylland. Det forventes, at vagtcentralen disponerer reservevognen til den nedbrudte vogns område, og at reservevognen slutter sin vagt på den nedbrudte vogns hjembase. b: Nej.

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet:

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: NOTAT Diabetes produkter - Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 21. maj 2015 Sagsbehandler: anlu05 Dok.nr.: 2015/0011374-1 Udbud og Indkøb Rettelser/tilføjelser

Læs mere

Emne: Henvendelse fra regionsrådsmedlem Henrik Thorup (O) om at ikraftsætte pulje til ambulanceberedskabet på 5 mio. kr. afsat i Budget 2010

Emne: Henvendelse fra regionsrådsmedlem Henrik Thorup (O) om at ikraftsætte pulje til ambulanceberedskabet på 5 mio. kr. afsat i Budget 2010 REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 5. januar 2010 Sag nr. 5 Emne: Henvendelse fra regionsrådsmedlem Henrik Thorup (O) om at ikraftsætte pulje til ambulanceberedskabet på 5 mio. kr. afsat i Budget

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune 1 Parterne Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenå CVR: 29 18 99 86 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

Præ-hospital betyder før-hospital

Præ-hospital betyder før-hospital Overlevelseskæden - eller den præhospitale kæde og AMK-vagtcentralen Hospitalsudvalget 8. februar 2010 v/ Erika Frischknecht Christensen www.regionmidtjylland.dk Præ-hospital betyder før-hospital Bruges

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Nummer Spørgsmål Svar 1 Jeg har et par spørgsmål til udbudsmaterialet omkring vejlednings-

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Udbud af vintertjeneste 20132016

Udbud af vintertjeneste 20132016 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Dokument nr A0305472013104SB Revision nr 10 Udgivelsesdato 20 februar 2013 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere.

Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. Spørgsmål og svar vedrørende anskaffelse af Fleet Management System herunder installation af GPSloggere. 16.06.2015 Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til

Læs mere

Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt med henblik på Københavns Brandvæsen

Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt med henblik på Københavns Brandvæsen Koncern Plan og Udvikling Enhed for Akut Medicin og Sundhedsberedskab Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Spørgsmål-svar og orientering om Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel og sygetransport, specielt

Læs mere

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 Der mangler svar på nogle af spørgsmålene. Disse vil blive besvaret senere dog senest d. 30.11.2012. Nr. Spørgsmål Svar 1 Pakke 772 Sydtrafik anmodes

Læs mere

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel 9. februar 2010 Ændring til udbudsbetingelserne: Nyt tilbud på udbudsenhed 8 eller kombinationer, hvori udbudsenhed 8 indgår. Udbudsenhed 8 er udbudt

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Bilag 3 Vederlag/priser

Bilag 3 Vederlag/priser Bilag 3 Vederlag/priser Indholdsfortegnelse Vejledning... 2 1. Vederlag... 2 1.1. Fast vederlag... 2 1.1.1. Pris pr. beredskab... 2 1.2 Reguleringsmekanismer for det faste vederlag... 3 1.2.1. Tilkøb og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Jens Munk Plum, København) mod Region Syddanmark (Kammeradvokaten v/advokat

Læs mere

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012

Odder Kommune. Vintertjeneste. Særlige Betingelser SB. August 2012 Vintertjeneste August 2012 Vintertjeneste August 2012 Dokument nr A030547_2_SB_Odder_2012 Revision nr 10 Udgivelsesdato 17 august 2012 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt ATG JOJF/SHMO ATG 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

4. delanalyse - nedetider, mobiliseringstider og introduktion til vægtkrav Version 2

4. delanalyse - nedetider, mobiliseringstider og introduktion til vægtkrav Version 2 Afdeling: Sundhedsplanlægning Sags nr.: 18/5510 Dato: 29. maj 2018 Analyse af det præhospitale område 4. delanalyse - nedetider, mobiliseringstider og introduktion til vægtkrav Version 2 4. delanalyse

Læs mere

Vejledning til håndtering af Svendborg Kommunes arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler

Vejledning til håndtering af Svendborg Kommunes arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler Arbejdsklausuler og Uddannelsesklausuler i udbud 1 Vejledning til håndtering af Svendborg Kommunes arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler 1. Indledning Økonomiudvalget vedtog den 18. juni 2013, at der

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Revideret fra spørgsmål 8 Spørgsmål 1 Administrationsgebyrer: Skal det

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune.

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Generell Informasjon Versjon 5 Url http://com.mercell.com/permalink/32303922.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Betalingsbetingelser

Læs mere

c: Der henvises til de juridiske betingelser punkt 22.3 og c) Hvem bærer den forsikringsmæssige risiko for det pågældende udstyr?

c: Der henvises til de juridiske betingelser punkt 22.3 og c) Hvem bærer den forsikringsmæssige risiko for det pågældende udstyr? Emne: Spørgsmål-svar-ark nr. 1 til: Udbud af ambulancekørsel i, nr. 2008-046197 Reference: Udbud af ambulancekørsel, sagsnr. 1-23-4-5-08 Id Sektion Afsnit Side Spørgsmål Svar 1 Udbudsbet. 1.14.2+3 10-11

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne:

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne: Meddelelse nr. 1/09 3. februar 2009 Arbejdsløshedsforsikringslovens : 62, stk. 1, nr. 1, og 65, stk. 1-4 Bekendtgørelse m.v.: Bekendtgørelse nr. 179 af 19. februar 2007 om rådighed Bekendtgørelse nr. 177

Læs mere

Bilag 3 Udkast til rammeaftale

Bilag 3 Udkast til rammeaftale Bilag 3 Udkast til rammeaftale 1. Parterne Nærværende rammeaftale er indgået mellem Vesthimmerlands Kommune Indkøbsenheden Himmerlandsgade 27 9600 Aars i det følgende kaldet VHK og Leverandør Virksomhed

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER

PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER PRÆKVALIFIKATION UDBUD AF RAMMEAFTALER PÅ HÅNDVÆRKERYDELSER I henhold til lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, opfordrer Hillerød Kommune hermed interesserede

Læs mere

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune Udbudsstrategi for Glostrup Kommune 1. Udbudsstrategi Med henvisning til Bekendtgørelse fra Indenrigs- og Socialministeriet af 21. december 2009 om kommunal udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse jf.

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825

Spørgsmål & Svar. Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport. Sagsnr. 14/7825 Spørgsmål & Svar 1 af 7 Spørgsmål & Svar Udbud af ambulancetjeneste, præhospitale støtteenheder og liggende sygetransport Sagsnr. 14/7825 Svar på spørgsmål modtaget inden informationsmødet d. 11. april

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste Kontrakt Nr. 46-xxxx Kommentar [F1]: Korrigeres efter Vedrørende rettelse af søkort Mellem Forsvarets Materieltjeneste Lautrupbjerg 1-5 DK-2750 Ballerup Danmark Herefter benævnt

Læs mere

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: "Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter.

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter. Spørgsmål og svar vedr. EU-udbud - køb af bankydelser i Region Hovedstaden (opdateres løbende) Frist for spørgsmål til udbudsmaterialet: 7. august 2015. Spørgsmål 1 Kravspecifikation Bilag 1, afsnit 3.1.3

Læs mere

Indkøbsordning til visiterede borgere

Indkøbsordning til visiterede borgere Indkøbsordning til visiterede borgere Info Version 2 URL http://com.mercell.com/permalink/21403988.aspx Udbudstype Udbud Betalingsbetingelser Netto pr. 0 dage (kontant) Dato for offentliggørelse 20-08-2009

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532. pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2010/S 185-282532 pr. 5. november 2010: Lukket veneblodprøvetagningssystem til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Spørgsmål 1 - Kontraktbilag 1 2.2/2.3 Findes specifikke ønsker

Læs mere

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest

Samlet oversigt af 30.8.2013 over spørgsmål og svar til EU-udbud 2013/S 160-279148 udbud af genbrugshjælpemidler for indkøbssamarbejdet Limfjord Vest Indhold Generelle forhold... 4 Diverse spørgsmål... 4 Referenceliste... 5 Afsnit 2.10 - delaftaler... 6 Afsnit 2.15 udvælgelseskriterier... 7 Afsnit 2.16 tildelingskriterium... 8 Afsnit 2.3 sprog... 9

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune

Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune Udbud Uddannelsesklausuler 1 Retningslinjer for anvendelse af uddannelsesklausuler i Svendborg Kommune 1. Indledning På foranledning af Økonomiudvalget den 2. oktober 2012 blev administrationen bedt om,

Læs mere

Der kræves at der ved tilbudsafgivelsen afgives garantitilsagn.

Der kræves at der ved tilbudsafgivelsen afgives garantitilsagn. Det fremgår af Udbudsbetingelserne, at Tilbudsgiver klart skal angive, hvilke oplysninger eller dokumenter i det fremsendte materiale, der ønskes undtaget offentlighed som forretningsfølsomme mv. og for

Læs mere

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris)

Tidligere pris + ((reguleringsprocent - år/100) x Tidligere pris) Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: Rettelse/tilføjelse 1: Kontrakten

Læs mere

Busselskabet Aarhus Sporveje

Busselskabet Aarhus Sporveje Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fac: 72409901 www.busselskabet.dk Busselskabet Aarhus Sporveje Udbudsmateriale til bekendtgørelsen Bybusindkøb Udbud efter forhandling med forudgående offentliggørelse

Læs mere

Rådgivning af bygningsejere om PCB 2014-2015

Rådgivning af bygningsejere om PCB 2014-2015 OPGAVEBESKRIVELSE Byggeri og energieffektivitet Rådgivning af bygningsejere om PCB 2014-2015 1. Indledning Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsenhed samt www.pcb-guiden.dk. Energistyrelsen

Læs mere

1. Som udgangspunkt kan man kun være på ét hold. Den medicinskfaglige konsulent kan dog dispensere fra dette. Dispensation gives automatisk når:

1. Som udgangspunkt kan man kun være på ét hold. Den medicinskfaglige konsulent kan dog dispensere fra dette. Dispensation gives automatisk når: GENERELLE VAGTHOLDSREGLER a. Den enkelte vagtholdsdeltager 1. Som udgangspunkt kan man kun være på ét hold. Den medicinskfaglige konsulent kan dog dispensere fra dette. Dispensation gives automatisk når:

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner

Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Udbud på vask og leje af linned for 7 Nordsjællandske kommuner Info Version 2 Url http://com.mercell.com/permalink/32198716.aspx Tender type Tender Payment condition Cash on delivery Publish date 4/12/2012

Læs mere

EU-Udbud på Arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune

EU-Udbud på Arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune EU-Udbud på Arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune Spørgsmål/svar opdateret d. 06.01.2015 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 1 Spørgsmål vedrørende skærmstørrelse

Læs mere

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016.

Der blev svaret bekræftende på dette. På informationsmødet den 21. april 2016. Sagsnr. 2016/S 074-128382 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 1 Udbud af Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Nr. Spørgsmål Svar Modtaget 1 Vedr. ESPD / dokumentation: Der blev stillet spørgsmål til den dokumentation,

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Formål med indkøbs- og udbudspolitikken... 4 3. Principper for udbud og indkøb...

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk:

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk: Resume: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at der ikke er grundlag for at rejse en tilsynssag vedrørende kommunens salg af en ejendom, idet der ikke er grundlag for at antage, at kommunen ved salget

Læs mere

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar ID Spørgsmål, Leverandør Svar, Københavns Brandvæsen 1 Vil besvarelsen ske løbende? Vi stiller dette spørgsmål, fordi vi ofte har oplevet, at en besvarelse ofte

Læs mere

Udsendelse nr. 1 til de bydende

Udsendelse nr. 1 til de bydende Udsendelse nr. 1 til de bydende Side 1 af 9 Udsendelse nr. 1 til de bydende Odense Kommune har afholdt formøde den 22. april 2014 på Vinterværkstedet i Odense. Ved formødet blev de væsentligste ændringer

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

region midtjyllands standardbetingelser

region midtjyllands standardbetingelser region midtjyllands standardbetingelser - for køb og levering af forbrugsvarer - for køb og levering af teknisk udstyr herunder medicoteknisk udstyr - for køb og udførelse af tjenesteydelser Disse standardbetingelser

Læs mere

Delaftale 8 - Certificeret stål

Delaftale 8 - Certificeret stål Delaftale 8 - Certificeret stål Info Version 5 Url http://com.mercell.com/permalink/31622583.aspx Tender type Ausschreibung Payment condition Cash on delivery Publish date 17.02.2012 14:58 Bid due date

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016

Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Beskæftigelsesrettede forløb ved Jobcenter Horsens Opdateret den 21-06-2016 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål 07-06-2016 07-06-2016 2 07-06-2016 07-06-2016 Spørgsmål

Læs mere

Notat om Miljøstyrelses lovforslag til implementering af batteridirektivet

Notat om Miljøstyrelses lovforslag til implementering af batteridirektivet Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 105 Offentligt Notat om Miljøstyrelses lovforslag til implementering af batteridirektivet Notatet uddyber RenoSams bemærkninger til lovforslag

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

præhospitale dækning i Region Syddanmark

præhospitale dækning i Region Syddanmark Område: Sundhedsstaben Afdeling: Planlægnings og Udviklingsafdelingen Journal nr.: 11/5394 Dato: 23. maj 2011 Udarbejdet af: Malene Jeppesen E mail: Malene.Jeppesen@regionsyddanmark.dk Telefon: 7663 1431

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

Fleksible udbudsmodeller på ældreområdet

Fleksible udbudsmodeller på ældreområdet Fleksible udbudsmodeller på ældreområdet Ofte får udbudslovgivning skyld for at være rigid og ufleksibel og gøre det svært for kommunerne at lave gode udbudsforløb. På ældreområdet er mulighederne for

Læs mere

Svaret vedlægges i 80 eksemplarer. Spørgsmål nr. S 1449:

Svaret vedlægges i 80 eksemplarer. Spørgsmål nr. S 1449: 22. december 2005 003-406 Folketingsmedlem Rune Lund (EL) har den 13. december 2005 stillet mig følgende spørgsmål nr. S 1449, som jeg hermed skal besvare../. Svaret vedlægges i 80 eksemplarer. Spørgsmål

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer

Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Rebild Kommune Udbudsbetingelser Asfaltreparationer Januar 2016 Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Opgavens beskrivelse Rebild Kommune, i det følgende benævnt ordregiver,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 27. februar 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 27. februar 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 27. februar 2002 K E N D E L S E Vindtek Ventilation ved Bjarne Munksgaard (advokat Keld Frederiksen, Vinderup) mod

Læs mere

Notat - Fortroligt. Forslag om lægebemanding af akutbilen i Lemvig

Notat - Fortroligt. Forslag om lægebemanding af akutbilen i Lemvig Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Notat - Fortroligt Forslag om lægebemanding af akutbilen i Lemvig Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87285000 www.regionmidtjylland.dk Baggrund Forretningsudvalget

Læs mere

Tillægsaftale om Betalingsservice

Tillægsaftale om Betalingsservice Tillægsaftale om Betalingsservice 1. Debitorer i Betalingsservice 1.1 Kunden og GrønlandsBANKEN, Postboks 1033, 3900 Nuuk, banken@banken.gl har dags dato i henhold til Aftale om Netbank indgået følgende

Læs mere

Sygebesøg i Region Sjælland

Sygebesøg i Region Sjælland Sygebesøg i Region Sjælland Del II Modeller & tiltag i forhold til sygebesøg Arbejdsgruppe under Praksisplanudvalget Sommer 2015 Opdateret august/september 2015 Side 0 Indhold 1 Baggrund for analyse og

Læs mere

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder)

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Betingelser 1. SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN må, om ønsket, gennemføre betalinger via PBS (Pengeinstitutternes

Læs mere

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden)

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden) Kontrakt mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og Kunde CVR-nr. Adresse (herefter benævnt Leverandøren) (sammen benævnt

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

BILAG A 1 UDKAST TIL KONTRAKT Delaftale 1 Odense

BILAG A 1 UDKAST TIL KONTRAKT Delaftale 1 Odense BILAG A 1 UDKAST TIL KONTRAKT Delaftale 1 Odense 1. Parterne Mellem Socialstyrelsen (i det følgende benævnt Ordregiver) og Tilbudsgiver CVR-nr. (i det følgende benævnt leverandøren ) er dags dato indgået

Læs mere

Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland.

Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland. Notat om muligheder for etablering af førstehjælperkorps i samarbejde med Region Midtjylland. Byrådet vedtog med budgettet for 2015, at det skal undersøges, hvorledes der indenfor det gældende budget kan

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely)

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) Protokollat i faglig voldgift Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) (vedrørende fortolkningsproblemer i parternes aftalegrundlag) Den 7. november

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017

Spørgsmål / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 / Svar 1 33 pr. 3. maj 2011 vedr. EU-udbud nr. nr. 2011/S 56-091017 Stapler, ligeringsclips, trocar, veress kanyle og præparat opsamlingsposer til minimal invasiv kirurgi. 1: Kan det passe, at det ikke

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer

Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer Sagsnr. 1-23-4-101-4-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 3 Udbud af respiratorer til hjemmebrug sat udstyrsafhængige forbrugsvarer 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Sagsnr. 08/5078 Udbudsmateriale - Offentligt udbud Udbud af bleer og inkontinensprodukter. Indholdsfortegnelse 1

Sagsnr. 08/5078 Udbudsmateriale - Offentligt udbud Udbud af bleer og inkontinensprodukter. Indholdsfortegnelse 1 KRAVSPECIFIKATION Offentligt udbud til Region Hovedstaden Region Sjælland Region Nordjylland Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 KRAVSPECIFIKATION... 2 1.1 Indledning... 2 1.2

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Lægevagtskørsel 2010/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af Lægevagtskørsel 2010/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 20.09.10 1 Spørgsmål & Svar Udbud af Lægevagtskørsel 2010/S 159-24607 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer Spørgsmål og svar vedr. udbud af visiteret kørsel til Kolding Kommune Kolding Kommune, EU-Udbud nr. 2018/S-028-060991 Spørgsmål og svar 1 til og med 6 offentliggjort d. 21. februar 2018. Spørgsmål og svar

Læs mere

Spørgsmål fra tilbudsgivere

Spørgsmål fra tilbudsgivere Spørgsmål fra tilbudsgivere DAB har modtaget en række spørgsmål fra interesserede tilbudsgivere, der besvares som følger: Spørgsmål 1 Rammekontrakt side 5, første afsnit Tekstuddrag: Leverandøren har ansvar

Læs mere

Der er afsat ca. 30 minutter til leverandørs disposition.

Der er afsat ca. 30 minutter til leverandørs disposition. Dagsorden - Fodtøj 1. Velkommen og præsentation Præsentation af KomUdbud Udbudsplan 2. Teknisk Dialog formål og afgrænsning 3. Præsentation af området - ved leverandør Der ønskes en præsentation af produktområdet

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Ejendomme Teknik & Miljø Frodesgade 30-6700 Esbjerg FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Fag- og storentreprise

Læs mere

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud

Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud Udbudsbekendtgørelse Levering af tjenesteydelser Nationalt udbud I. Ordregivende myndighed Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att: Kontoret for Integrationspolitik

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE

UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Baggrund 1 4. Udbudsmaterialet 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Betegnelsen arbejdsklausuler henviser til bestemmelser vedr. løn- og arbejdsvilkår i en kontrakt mellem bygherre og entreprenør.

Betegnelsen arbejdsklausuler henviser til bestemmelser vedr. løn- og arbejdsvilkår i en kontrakt mellem bygherre og entreprenør. BILAG 1: Overordnede principper for anvendelse af arbejdsklausuler og sociale klausuler i de udbudte kontrakter Helt overordnet skal anvendelse af arbejdsklausuler og sociale klausuler ses i sammenhæng

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel

Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel Nr.: Spørgsmål Modtaget Svar Besvaret 1 Udbudsmateriale side 12, pkt. 8.1 Prisoplysning og udkast til kontrakt side 11, pkt. 9.1. Der ønskes oplyst priser ex

Læs mere

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122

BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION. Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune. J.nr. 13/17122 J.nr. 13/17122 BILAG 1A KRAVSPECIFIKATION Offentligt udbud af Levering af diabeteshjælpemidler til borgerne i Norddjurs Kommune Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C T +45 72 27 00 00

Læs mere

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Odder Kommune

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Odder Kommune Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Odder Kommune 1 Parterne Mellem Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder CVR: 32 26 43 28 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) Og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

Spørgsmål og svar madservice i privatbolig

Spørgsmål og svar madservice i privatbolig Spørgsmål og svar madservice i privatbolig Nr. Spørgsmål 1 Bilag 2 - side 1 Mængderne i udbudsmaterialet er større end de generelle anbefalinger (ex. kartofler = 200 gram, hvor anbefalingen er på 150 gram.

Læs mere