Program IHL workshop 7: Præsentation af prototypen (afslutning på fase 2)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program IHL workshop 7: Præsentation af prototypen (afslutning på fase 2)"

Transkript

1 Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse Kick off

2 Program IHL workshop 7: Præsentation af prototypen (afslutning på fase 2) 9.00 Registrering og morgenkaffe m. brød 9.30 Velkommen Projektleder Niki Nicolas Grigoriou & projektleder Ole Nielsen 9.45 Danske hospitalers udfordring med logistik I et innovations-perspektiv Køkkenchef Carsten Larsen Aalborg Universitetshospital I et lægefagligt perspektiv Dr. med. og vicedirektør Torben Steen Mogensen Hvidovre Hospital I et hygiejne-perspektiv Professor, forskningsleder, dr.med. Hans Jørn Kolmos Klinisk Mikrobiologi OUH Præsentation af prototype: Servicekoncept frontend og backend services Niki Nicolas Grigoriou Hygiejnekoncept og design af systemport og transportkasser Ole Nielsen & Lars Kjærulff Demonstration af IHL-services Ole Klinkby & Stefan Almind Jensen Paneldebat Sandwich og hands-on

3 IHL Intelligent Hospitals Logistik IHL er et nyt innovativt løsningskoncept til en intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning, der radikalt ændrer den interne forsyningslogistik for fremtidens hospitaler. IHL bygger på eksisterende automatisk lager- og logistikteknologi, som er sammensat på en ny måde, der passer til hospitalernes behov. IHL fungerer ud fra et brugerperspektiv som et rørpostsystem - men IHL har en langt større lager- og transportkapacitet og en indbygget mulighed for decentrale lagre, der kan anvendes som virtuelt centrallager. IHL gør alle forsyninger tilgængelige, hvor de skal bruges, og når de skal bruges. Og systemet er intelligent.

4 Hvilke problemer løser IHL? IHL gør forsyninger tilgængelige på hele hospitalet og fra enhver afdeling, hvor de skal bruges, og når de skal bruges. IHL reducerer risikoen for krydskontaminering og infektioner signifikant ved at adskille rent fra urent og ved at indkapsle materialerne under transport og lagring. IHL reducerer tid og ressourcer, som personalet bruger på at finde, bestille, transportere og håndtere forsyningerne ved at automatisere logistikken så de kliniske medarbejdere kan koncentrere sig om patienterne. IHL forbedrer arbejdsmiljøet ved at reducere behovet for manuelle løft og håndtering af forsyningerne.

5 Hvilke problemer løser IHL? IHL kan bruges til næsten alle typer af forsyninger, som kan være i transportkasserne. Det betyder, at man kan nøjes med ét transportog lagersystem i stedet for flere. IHL reducerer behovet for lagerplads ved at udnytte bygningernes og hver enkelt etages fulde højde til lager. IHL reducerer spild ved til enhver at give up-to-date overblik over alle lagrede forsyninger og ved at sikre, at de ældste forsyninger bruges først, så mindre må kasseres pga. udløbsdato er overskredet. IHL er pålideligt, redundant og robust i sit design og understøtter kontinuerligt hospitalsdriften og akut-procedure. IHL reducerer lagerbehov og gør den totale lagerbeholdning tilgængelig for alle afdelinger og sikrer, at forsyninger kan deles på en sikker måde mellem afdelingerne.

6 IHL er Transport Fuldautomatisk døgnet rundt transport når der er behov, og uden nogen anstrengelse Du skal ikke finde tingene de finder dig! Hurtig levering og stor kapacitet. Dækker +90% af hospitalets behov for interne transporter Lager Distribueret virtuelt centrallager, som gør alting tilgængeligt alle steder Alle ting er inden for rækkevidde og på de rigtige placeringer Håndteringen af forsyninger fjernes fra afdelingen, men de er stadig tilgængelige Intelligens Intelligens og sporbarhed er indbygget Komplet historik om alt indhold, betjening og bevægelse Gør intelligent og automatisk genbestilling og genopfyldning mulig Sikkerhed Overholder hygiejnerestriktioner og reducerer risiko for krydskontaminering Sikrer at kun autoriseret personale har adgang Indbygget redundans i forsyningslinjer, som sikrer pålidelighed

7 Fordele ved IHL IHL er et effektivt transport-og lagersystem til hospitaler med en tilbagebetalingstid (ROI) på nogle få år det betyder mere sundhed for pengene. IHL har et unikt hygiejnekoncept, som er mere omfattende end i alternative systemer. Dette vil reducere risikoen for krydskontaminering, infektioner og spredning af sygdomme på hospitalet. Det leder til færre helbredskomplikationer, hurtigere helbredelse, færre sygdomstilfælde og reducerede omkostninger. IHL leverer forsyninger hurtigere og mere intelligent hvor de skal bruges, og når de skal bruges hvilket sikrer et højt kvalitets-og serviceniveau samt mulighed for nye patientorienterede services. Dette vil medvirke til færre fejlbehandlinger, kortere indlæggelsestider og mere tilfredse patienter. IHL reducerer de manuelle løft og håndteringer af forsyninger og forbedrer dermed arbejdsmiljøet. Det medfører mere tilfredse medarbejdere, højere produktivitet ogfærre sygedage, hvilket leder til forbedret hospitalsdrift og lavere omkostninger.

8 Elementerne i IHL Transportkasser er standard transportkasser. Indvendige dimensioner matcher ISO/EURO/DIN kassestandarden (60 x 40 x 30 cm) Vertikal transport og lager Qubiqa Miniload som lift og lagerskakt Horisontal transport og lager AutoStore grid + mini transportrobotter Systemport som er front-end adgang til systemet fra de kliniske afdelinger Centrale specialiserede back-end forsyningsstationer til indlagring og udlæsning, plukke og pakkestationer ved centrallager, sterilcentral, hospitalskøkken, hospitalsapotek, affaldshåndteringen, varemodtagelse og forsendelse Automatisk kassevask og desinfektion Brugervenlige og mobile brugergrænseflader systemportskærme, smartphones, tablets, PC ere, patient infotainment systemer, osv. Intelligent og integreret styring med åbne data- og integrationsgrænseflader Bemærk: De enkelte elementer i systemet kan modificeres, justeres, tilpasses eller erstattes for at opfylde individuelle behov hos det enkelte hospital.

9 Materialeflow Adskillelse af rent og urent materiale Ren systemport placeres i rent rum, og uren systemport placeres i urent rum Alle varer transporteres og opbevares i lukkede kasser Transport og levering bag scenen Signifikant reduktion i risiko for krydskontaminering Rent Urent

10 Typer af forsyning, som IHL supporterer Forbrugsvarer Beklædning Prøver Affald Linned Post, dokumenter, journaler Medicin Instrumenter Mad og drikke

11 Plan for Nyt Odense Universitets Hospital (Nyt OUH)

12 Principskitse for Miniload placering fra tidlige planer for Nyt OUH Miniload

13 IHL projektet udvikles i 3 faser 1 Teste teknologi og bygge infrastruktur 2 Udvikle 3 services og Teste og verificere prototype Fase 1 Maj 2013 januar 2014 Omfang: ca. 50% Milestone: Demonstration og eftervisning af infrastruktur fungerer fysisk Fase 3 Marts 2015 april 2015 Omfang: ca. 20% Milestone: Koncept valideret og godkendt af regionerne involveret i projektet. Accept-test gennemført succesfuldt. Eftervist businesscase for konceptløsning. Fase 2 Februar 2014 marts 2015 Omfang: ca. 30% Milestone: Demonstration af service-koncept og brugergrænseflade for klinikere gennem fysisk demonstrator og virtuel løsning (simulering)

14 Fase-1: Test og demonstration af IHL-systemet Test og demonstration af IHL-systemet på testanlæg, placeret på Hvidovre Hospital.

15 Videoer TV2 Lorry indslag om åbning af IHL-testanlæg på Hvidovre Hospital: Video fra åbning af IHL stestanlæg på Hvidovre Hospital: Flere videoer om IHL:

16 Fase-2: Brugerdrevet udvikling af services og brugergrænseflader Brugerdrevet udvikling i tæt samarbejde med involverede hospitaler resulterer i et service-fokuseret design, som kan understøtte de fremtidige hospitalers behov.

17 og nu over til hospitalerne

18 Næste skridt for IHL

19 Deltagere og partnere i IHL IHL bliver udviklet i et projekt, som involverer mere end 17 danske organisationer. Blandt dem er 5 hospitaler og 10 private virksomheder. Nyt Aalborg Universitetshospital Syddansk Sundhedsinnovation

20 IHL projektet udvikles i 3 faser 1 Teste teknologi og bygge infrastruktur 2 Udvikle 3 services og Teste og verificere prototype Fase 1 Maj 2013 januar 2014 Omfang: ca. 50% Milestone: Demonstration og eftervisning af infrastruktur fungerer fysisk Fase 3 Marts 2015 april 2015 Omfang: ca. 20% Milestone: Koncept valideret og godkendt af regionerne involveret i projektet. Accept-test gennemført succesfuldt. Eftervist businesscase for konceptløsning. Fase 2 Februar 2014 marts 2015 Omfang: ca. 30% Milestone: Demonstration af service-koncept og brugergrænseflade for klinikere gennem fysisk demonstrator og virtuel løsning (simulering)

21 Fase-2 resultater Backend og frontend servicekoncept og services for bl.a. forbrugsvarer, linned, instrumenter og affald Digitale brugergrænsefalder til tablet, smartphone, PC og systemporte Systemporte version 2: Sideåbnet IHL magisk depotskab Topåbnet Hygiejnekoncept Kassedesign Afprøvning og test af koncept med brugere Undersøgelse af muligheder for IPR-beskyttelse og patentering (flyttet fra fase-3) Analyse af hygiejnespørgsmål og bearbejdning af data (flyttet fra fase-3) Præsentation af IHL på den internationale sundhedsteknologimesse MEDICA Dokumentationspakke med henblik på videndeling i forbindelse med udbud

22 Hvad sker der nu fase-3? Test og afprøvning Tilpasning af løsning på baggrund af test og brugerfeedback Beskrivelse af tilpasning og videreudvikling af koncepter Beskrivelse af løsning, og hvordan standarder overholdes herunder hygiejne, brandsikkerhed, CE-mærkning etc. Virtuel løsning (simulering og visualisering) af løsning til ét eller flere hospitaler (flyttet fra fase-2) Business case dataindsamling omkring transport & logistik, flow-analyse, leverance anvendelse mv. (flyttet fra fase-2) Dokumentationspakke med henblik på videndeling i forbindelse med udbud Sidste og afsluttende workshop (konference)

23 Tak for i dag info@intelligentsystems.dk

Servicekoncept Frontend og backendservices. Niki Nicolas Grigoriou, Intelligent Systems A/S

Servicekoncept Frontend og backendservices. Niki Nicolas Grigoriou, Intelligent Systems A/S Servicekoncept Frontend og backendservices Niki Nicolas Grigoriou, Intelligent Systems A/S Frontend og backend Kliniske afdelinger Frontend Kirurgisk afdeling Intensiv afdeling Patientafsnit og medicinsk

Læs mere

Koncept, styring og digitale brugergrænseflader

Koncept, styring og digitale brugergrænseflader Intelligent Hospitalslogistik (IHL) Fuldautomatisk løsning til integreret lager og transport Koncept, styring og digitale brugergrænseflader CEO/Software Architect, Niki Nicolas Grigoriou, Intelligent

Læs mere

IHL Business Case. Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse. Kick off) Støttet af:

IHL Business Case. Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse. Kick off) Støttet af: Støttet af: IHL Business Case Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse Kick off) April 2015, Annika Lindberg (Syddansk Sundhedsinnovation), Ole Klinkby (Intelligent

Læs mere

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems 6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems Hvordan bestemmes effektiviseringsgevinster i komplekse projekter

Læs mere

, Godt Sygehusbyggeri Annika Lindberg, Syddansk Sundhedsinnovation

, Godt Sygehusbyggeri Annika Lindberg, Syddansk Sundhedsinnovation 31 08 2016, Godt Sygehusbyggeri Annika Lindberg, Syddansk Sundhedsinnovation Intelligent hospitalslogistik IHL blev udviklet i et OPI projekt, som involverede mere end 17 danske organisationer. Nyt Aalborg

Læs mere

Inddragelse af brugerne i udvikling af IHL v/ Copenhagen Living Lab. IHL Workshop 3 // 26. November 2013

Inddragelse af brugerne i udvikling af IHL v/ Copenhagen Living Lab. IHL Workshop 3 // 26. November 2013 Inddragelse af brugerne i udvikling af IHL v/ Copenhagen Living Lab IHL Workshop 3 // 26. November 2013 Indhold 1. Sundheds- og serviceproduktion i relation til IHL Nye services for brugerne, der understøtter

Læs mere

Supply Chain Forretningsfyrtårnet

Supply Chain Forretningsfyrtårnet Supply Chain Forretningsfyrtårnet v. Claes Brylle Hallqvist & Isabelle Bossen Nielsen Danske Regioners Netværksdage 28.-29. august 2013 Udgangspunktet for Forretningsfyrtårnet Supply Chain Internt Region

Læs mere

Regionernes pejlemærker for sygehuslogistik

Regionernes pejlemærker for sygehuslogistik Regionernes pejlemærker for sygehuslogistik Transportteknologier Ole Teglgaard, chefkonsulent, DNV-Gødstrup Formand for Pejlemærke om transportteknologier Anbefaling om IHL Pejlemærke-rapport, s. 22: IHL-projektet

Læs mere

fremtidens effektive hospital lagerautomater

fremtidens effektive hospital lagerautomater fremtidens effektive hospital lagerautomater Kommunikation, 21. juni 2011 sygehusene hvem er vi? sygehus lillebælt ét af fire sygehuse i region syddanmark 2 sygehus lillebælt i tal Årlig omsætning, ca.

Læs mere

Logistik på Nyt OUH Peter Lamp Sørensen, juni 2016

Logistik på Nyt OUH Peter Lamp Sørensen, juni 2016 Logistik på Nyt OUH Peter Lamp Sørensen, juni 2016 Mission, vision og mål for logistikken Mission Missionen er at udvikle en driftssikker og effektiv logistik på Nyt OUH, der understøtter gode patientforløb

Læs mere

Robotters gang på sygehuse

Robotters gang på sygehuse Robotters gang på sygehuse Valgte løsninger på det fremtidige Sjællands Universitetshospital Gulshan Din, Logistik Projektleder 12. september 2018 Forudsætninger og baggrund for valg Logistikkoncept baseret

Læs mere

CGI (3D) Simulering. Klaus Baltser CGI Group Inc.

CGI (3D) Simulering. Klaus Baltser CGI Group Inc. CGI (3D) Simulering Klaus Baltser 2016 CGI Group Inc. Agenda 1 2 3 4 5 2 ord om CGI Hvorfor interesserer CGI sig for (3D) Simulering Risiko baseret planlægning med simulering Use Case Region Hovedstaden

Læs mere

A Member of the Constructor Group. LAGERAUTOMATER Øger effektiviteten og overblikket på dit lager

A Member of the Constructor Group. LAGERAUTOMATER Øger effektiviteten og overblikket på dit lager A Member of the Constructor Group LAGERAUTOMATER Øger effektiviteten og overblikket på dit lager Forøg produktiviteten med lagerautom 2 ater fra Constructor Constructor lagerautomater er skræddersyet og

Læs mere

Netværksdage om Godt Sygehusbyggeri September 2015

Netværksdage om Godt Sygehusbyggeri September 2015 BUSINESS CASE - som input til strategisk beslutningsgrundlag Netværksdage om Godt Sygehusbyggeri September 2015 REGIONSRÅDET SUNDHED PSYKIATRI SOCIALOMRÅDET REGIONAL UDVIKLING DIREKTION HR IT ØKONOMI KOMMUNIKATION

Læs mere

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Hvordan vi kommer til at bruge IT i fremtidens sygehus

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Hvordan vi kommer til at bruge IT i fremtidens sygehus Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg Hvordan vi kommer til at bruge IT i fremtidens sygehus Fremtidens hospital og psykiatri Somatisk hospital Nybyggeri 88.660 m² Ombygning 63.900 m² Psykiatri Total

Læs mere

MOBILITY. KONFERENCE 24. - 25. september 2008, Ingeniørforeningens Mødecenter, København. Konferencens hovedtemaer. Konferencens keynotetalere

MOBILITY. KONFERENCE 24. - 25. september 2008, Ingeniørforeningens Mødecenter, København. Konferencens hovedtemaer. Konferencens keynotetalere MOBILITY KONFERENCE 24. - 25. september 2008, Ingeniørforeningens Mødecenter, København Konferencens hovedtemaer Mobility som strategisk parameter IT-sikkerhed Fremtidens mobility Ledelse af mobile medarbejdere

Læs mere

Mens vi venter på 100 % digitalisering

Mens vi venter på 100 % digitalisering Mens vi venter på 100 % digitalisering - Vil du så frigøre 4 min. 120 gange om dagen? Det handler om fejlfri og fyldestgørende journalisering og sagsdannelse via påført stregkode Arbejdsgangsbanken En

Læs mere

UNIK unikke løsninger for borgere med kroniske lidelser. Digital journal shared care platform

UNIK unikke løsninger for borgere med kroniske lidelser. Digital journal shared care platform UNIK unikke løsninger for borgere med kroniske lidelser Digital journal shared care platform UNIK 4-årigt partnerskab Ca. 80 partnere Budget: 53 mio. DKK Basis-bevilling fra Rådet for Teknologi og Innovation

Læs mere

Region Hovedstadens logistik

Region Hovedstadens logistik Enhed for Logistik & Forsyning Region Hovedstadens logistik - i strategi og praksis Kristian Bille, Logistikkonsulent, Logistik & Forsyning Oplæg ifm. Alectia seminar: Sådan bliver sundhedsvæsnet 2-4-6-8%

Læs mere

TENDENSER I TEKNOLOGIUDVIKLINGEN

TENDENSER I TEKNOLOGIUDVIKLINGEN TENDENSER I TEKNOLOGIUDVIKLINGEN SELF-CARE & SELV-MONITORERING Patient empowerment Borgerne ønsker mere kontrol over deres eget liv og helbred Borgeren tager mere ansvar for egen sundhed Patienter og pårørende

Læs mere

The. Digital Tvilling. Anlægsdesign og disruptive teknologi? 6 SEPTEMBER :30-12:00. Lars Christian Jacobsen

The. Digital Tvilling. Anlægsdesign og disruptive teknologi? 6 SEPTEMBER :30-12:00. Lars Christian Jacobsen The Digital Tvilling Anlægsdesign og disruptive teknologi? 6 SEPTEMBER 2018 11:30-12:00 Lars Christian Jacobsen lcj@niras.dk +45 2268 5544 Hvad er en digital tvilling? En digital tvilling er en digital

Læs mere

1. Hvordan sikrer vi systemet mod spredning af bakterien Clostridium Difficile? Bekymring: Robustheden i håndtering af rent og urent i ét system?

1. Hvordan sikrer vi systemet mod spredning af bakterien Clostridium Difficile? Bekymring: Robustheden i håndtering af rent og urent i ét system? 1. Hvordan sikrer vi systemet mod spredning af bakterien Clostridium Difficile? Bekymring: Robustheden i håndtering af rent og urent i ét system? Udfordringerne drejer sig om affald og håndtering af (urene)

Læs mere

DEFU STEPP DEn FUldautomatiske STErilcentral og Procedure Pakning 11:00 11:30 d.7 februar 2013

DEFU STEPP DEn FUldautomatiske STErilcentral og Procedure Pakning 11:00 11:30 d.7 februar 2013 11:00 11:30 d.7 februar 2013 v/ Kim S. Rasmussen Introduktion af: Delprojekt 4 og 3 K1 DEFU STEEP Konference Februar 2013 Præsentation af Delprojekt 4 Påsætning og aftagning af instrumentcontainer Delprojekt

Læs mere

Er transportbranchen klar til 38 % stigning?

Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Fremtidens transport bliver global og der bliver rigeligt af den. Alt tyder på at behovet for transport vil stige voldsomt frem til 2010 og videre ud i fremtiden

Læs mere

NewIcon Oy Pharmacy Automation We help people to Help People

NewIcon Oy Pharmacy Automation We help people to Help People NewIcon Oy Pharmacy Automation We help people to Help People Fejlmedicinering Behovfor ændringer? q Automatisere procedurer, hvor der er stor fejlmargin q Real time kontrol af medicin samt deres udløbsdato

Læs mere

Tablet-teknologi i Fysioterapi - Et pædagogisk redskab i klinisk undervisning. - Et igangværende projekt.

Tablet-teknologi i Fysioterapi - Et pædagogisk redskab i klinisk undervisning. - Et igangværende projekt. Tablet-teknologi i Fysioterapi - Et pædagogisk redskab i klinisk undervisning. - Et igangværende projekt. 1 Præsentation af deltagerne. Projektansvarlige: Fysioterapeut Lene Duus, Lektor ved fysioterapeutuddannelsen

Læs mere

in the Danish case Intelligent Hospital Logistics

in the Danish case Intelligent Hospital Logistics User Klik understanding for at redigere and i master cocreation in the Danish case Intelligent Hospital Logistics Klik for at redigere i master Marie Krag, Copenhagen Living Lab mk@copenhagenlivinglab.com

Læs mere

Assembly Voting Konference-Kit

Assembly Voting Konference-Kit Afstemninger Afstemninger ved lov- og vedtægtsbestemte generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder, konferencer, møder og lign. Forum Deltagernes digitale mødested til formel og dokumenteret forslagsstillelse,

Læs mere

Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed.

Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed. Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed. Baggrund Når patienter skal have foretaget et operativt indgreb foregår dette med sterile instrumenter

Læs mere

Nyt OUH. Kick off på Intelligent Hospitalslogistik 13. juni 2013

Nyt OUH. Kick off på Intelligent Hospitalslogistik 13. juni 2013 Nyt OUH Kick off på Intelligent Hospitalslogistik 13. juni 2013 Agenda Hvad er Nyt OUH Vision analyse før valg af totalrådgiver Analyser op til valg i byggeprogrammet - Status logistik koncept til Nyt

Læs mere

Cliq. Din nøgle giver dig besked

Cliq. Din nøgle giver dig besked Cliq Din nøgle giver dig besked ET LÅSESYSTEM med indbygget intelligens CLIQ Combi Serie 600 Serie 600 Serie 500 SKAFOR KATEGORi Hvert år bliver der begået mere end 60.000 indbrud i bygninger som kontorer,

Læs mere

Logistikken i forbindelse med ny servicebygning og sterilcentral på Herlev Hospital

Logistikken i forbindelse med ny servicebygning og sterilcentral på Herlev Hospital Logistikken i forbindelse med ny servicebygning og sterilcentral på Herlev Hospital Arne Rask Nybyg, Herlev Hospital Agenda Introduktion til HH servicebygning Logistik - forudsætninger Arbejdsprocesser

Læs mere

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Fælles Servicecenters forretningsmodel og de fire ydelseskategorier Dette afsnit beskriver kort den metode, der er blevet anvendt til at udvikle forretningsmodellen for et Fælles Servicecenter. Arbejdet

Læs mere

T-DOC ENDOCYCLE - DATAREGISTRERING DOKUMENTÉR DINE ENDOSKOPPROCESSER

T-DOC ENDOCYCLE - DATAREGISTRERING DOKUMENTÉR DINE ENDOSKOPPROCESSER T-DOC ENDOCYCLE - DATAREGISTRERING DOKUMENTÉR DINE ENDOSKOPPROCESSER 2 T-DOC EndoCycle DIGITAL DOKUMENTATION SPORING AF CYKLUSPARAMETRE De stadigt stigende krav til at dokumentere genbehandling af endoskoper

Læs mere

Sagsfremstilling. Vidensaksen (DP03) for Nyt OUH er ved at blive færdigprojekteret, og det forventes at byggeriet påbegyndes i 2. kvartal 2019.

Sagsfremstilling. Vidensaksen (DP03) for Nyt OUH er ved at blive færdigprojekteret, og det forventes at byggeriet påbegyndes i 2. kvartal 2019. Notat Bevilling til logistiktunnel. Sagsfremstilling. Vidensaksen (DP03) for Nyt OUH er ved at blive færdigprojekteret, og det forventes at byggeriet påbegyndes i 2. kvartal 2019. I forbindelse med forberedelsesarbejderne

Læs mere

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden Rigshospitalet Infektionshygiejnisk Enhed, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden Herlev Hospital Lisbeth Kyndi Bergen Hygiejnesygeplejerske, MPH Rigshospitalet,

Læs mere

Ole Nielsen - CEO / Owner

Ole Nielsen - CEO / Owner Ole Nielsen - CEO / Owner Experience: Description Management Sales Logistic projecting Logistic advisory service Company owner YEAR 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Læs mere

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f tag ved Birgitta Bælum, B Chefkonsulent Nyborg 28. august 2013 Disposition for oplæg Lidt om Effektiviseringskravet

Læs mere

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden. Projektleder Gitte Antonisen

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden. Projektleder Gitte Antonisen Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden Projektleder Gitte Antonisen Indhold Baggrund for beslutning Forløb og status Faglige bekymringer Udfordringer Muligheder for; innovation, kvalitative

Læs mere

A Member of the Constructor Group GRENREOL. Justerbart lagersystem til langgods

A Member of the Constructor Group GRENREOL. Justerbart lagersystem til langgods A Member of the Constructor Group GRENREOL Justerbart lagersystem til langgods Grenreol: Justerbart lagersystem til langgods "Uanset om det er plasticrør, trævarer eller metalstænger - grenreoler er ideelt

Læs mere

Assembly Voting Konference

Assembly Voting Konference Assembly Voting Konference Assembly Voting Konference Digitalt afstemningssystem og forum til brug i forsamlinger Afstemning Afstemninger ved lov- og vedtægtsbestemte generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder,

Læs mere

Telerehabilitering af hjertepatienter

Telerehabilitering af hjertepatienter Telerehabilitering af hjertepatienter Ved Birthe Dinesen, Lektor, Forskningsleder Teledi@log, Leder af Laboratoriet for Telehealth & Telerehabilitering, IN,SMI, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi,

Læs mere

- uddannelse - udvikling - samarbejde

- uddannelse - udvikling - samarbejde Vision Nyt OUH Mennesket først Gennem - forskning - uddannelse - udvikling - samarbejde Visionen bygger på et overordnet fokus på mennesket/patienten. Mennesket først Hospitalets fokus skal være bredere

Læs mere

Hvad er Pervasive Healthcare?

Hvad er Pervasive Healthcare? Hvad er Pervasive Healthcare? Forskningschef, Ph.D. Center for Pervasive Computing Datalogisk Institut Aarhus Universitet Agenda Hvad er Pervasive Computing Center for Pervasive Computing i Århus Visioner

Læs mere

Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi!

Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi! Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi! Afdelingschef Kim Gulvad Svendsen Natur og Miljø Baggrund og udfordringer! Der er i Aarhus kommune fokus på at inddrage og

Læs mere

Projekt: RoBi-Design kampagne til Region Syd kommuner. Aktiviteter: Ti me r. Pers oner. Ti me r 20 SEHA 20 RVR, TK, CMC. Hovedansvarlig projektleder

Projekt: RoBi-Design kampagne til Region Syd kommuner. Aktiviteter: Ti me r. Pers oner. Ti me r 20 SEHA 20 RVR, TK, CMC. Hovedansvarlig projektleder Projekt: RoBi-Design kampagne til Region Syd kommuner Aktiviteter: Hovedansvarlig projektleder Partnerens projektleder Formål: Kommuner og andre organisationer har ofte processer eller opgaver som bliver

Læs mere

»FSTA Årskonference 2014 Robotteknologi i Sterilcentraler (RSR)

»FSTA Årskonference 2014 Robotteknologi i Sterilcentraler (RSR) »FSTA Årskonference 2014 Robotteknologi i Sterilcentraler (RSR) 22. 24. september 2014 John S. Sørensen og Kevin Jungløv - ALECTIA Dok nr. 12671763 v1.0 Agenda Introduktion til projektet Udstyr og automatisering

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Caretech Innovation Hemolab@Home

Caretech Innovation Hemolab@Home 1 Projektevaluering Caretech Innovation Hemolab@Home Deltagere/partnere: Caretech Innovation, v. Alexandra Instituttet A/S Unisensor A/S Århus Sygehus, Hæmatologisk afdeling R Dato: d. 26.1 2012 Version:

Læs mere

årjournalen Pleje.net understøtter nu også kommunikation om stomier. Fælles Servicecenter hjælper også med supporten af denne del af systemet.

årjournalen Pleje.net understøtter nu også kommunikation om stomier. Fælles Servicecenter hjælper også med supporten af denne del af systemet. Nyhedsbrev juni 2016 Nye cases i Fælles Servicecenter giver nyttig viden Fælles Servicecenter leverer nu både support til telemedicinsk sårvurdering og stomi-delen i journalen, pakker tasker med telemedicinsk

Læs mere

God Logistik på Hospitaler - Forudsætninger for moderne logistik

God Logistik på Hospitaler - Forudsætninger for moderne logistik God Logistik på Hospitaler - Forudsætninger for moderne logistik Forretningsmuligheder i Sygehusbyggeriet Spor 2: Teknologi og Service Udvikling Odense 6. oktober 2011 1 Hvem er vi? Operationelle, rådgivende

Læs mere

22. Erfaringer faglig viden - forskning. Et hav af møder under forskellige vindforhold sikkert i alle regioner

22. Erfaringer faglig viden - forskning. Et hav af møder under forskellige vindforhold sikkert i alle regioner 20-05-2015 Intet nyt er godt nyt eller Alt nyt er godt nyt? Nybyggeriernes indlejrede skisma d. Organisering Vedtaget hygiejnepolitik specifikt til Nyt OUH Vedtaget fælles hygiejnenotat mellem OUH og Nyt

Læs mere

Hospitalsinfektioner - hvordan smittes man og hvorfor går det så ofte galt?

Hospitalsinfektioner - hvordan smittes man og hvorfor går det så ofte galt? HOSPITALS- HYGIEJNE 2014 Paneldebat - hvad har vi opnået de sidste 10 år og hvor skal de næste 10 år føre os hen? KONFERENCE DEN 26. og 27. februar 2014 - KØBENHAVN First Hotel Copenhagen Hør talere fra:

Læs mere

Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014. Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi

Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014. Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi Notat Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014 Titel: Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Udvalget for Ældre og Handicap

Læs mere

Sammenhængende logistik

Sammenhængende logistik Sammenhængende logistik Session ved Netværksdage for sygehusbyggeri Esben Madsen, Region Midt, 1/9 2015 Jimmy Parbst, Region Hovedstad www.regionmidtjylland.dk Sammenhængende logistik - Afrapportering

Læs mere

ELTEL Networks Datacenterafdeling

ELTEL Networks Datacenterafdeling ELTEL Networks Datacenterafdeling Markedets nye spiller inden for datacenterindretning v. Salgschef Lars Jessen Hvorfor er Eltel gået ind på datacenterområdet Datacenteret er en naturlig del af større

Læs mere

51 Københavns Universitet 52 Københavns Universitet 53 Københavns Universitet 54 Århus Universitet 55 Århus Universitet 56 Århus Universitet 57

51 Københavns Universitet 52 Københavns Universitet 53 Københavns Universitet 54 Århus Universitet 55 Århus Universitet 56 Århus Universitet 57 Oversigt over lodtrækningsnumrenes fordeling på de tre universiteter vinteren 2011/2012. De sekundære kandidater, der er tilmeldt ægtefælle/samleverordningen, som først skal påbegynde klinisk basisuddannelse

Læs mere

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet.

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet. Translationel forskning - et vigtigt fokus i SUNDs forskningsstrategi Syddansk Universitets og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (SUND) naturlige samspil med omverdenen samt kvaliteten af forskningsmiljøerne

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere.

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Overordnet set sørger en Label Print Server for, at en virksomheds etiketter har en høj kvalitet. Løsningen sørger for at berige

Læs mere

Til dig som vil vide mere

Til dig som vil vide mere Til dig som vil vide mere Astro er et system med mange muligheder og i stadig udvikling. Denne brochure har kun givet en grov oversigt. Vil du vide mere og følge med i hvad der sker med Astro, så kan du

Læs mere

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30.

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30. Referat Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30 Deltagere: Kommunale: Arne Nikolajsen, Esbjerg kommune, Sundheds direktør

Læs mere

Deltagere fra Sygehus Sønderjylland:

Deltagere fra Sygehus Sønderjylland: Logistik Deltagere fra Sygehus Sønderjylland: Adm. sygehusdirektør Peter Fosgrau IT-chef Svend Ulka Petersen Servicechef Lis Mayntzhusen App.manager Jan Friis Bedre logistik Hvorfor? Økonomi Patientoplevelse

Læs mere

IPW eformular Pro. brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer

IPW eformular Pro. brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer IPW eformular Pro brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer Er kravene til dokumentation ved at udvikle sig til en tidsrøver snarere end en hjælp, eller kniber det med at få fulgt

Læs mere

One-stop-shop Gorm Simonsen. InspEir 24. september 2013

One-stop-shop Gorm Simonsen. InspEir 24. september 2013 One-stop-shop Gorm Simonsen InspEir 24. september 2013 Region Nordjyllands opgaver Region Nordjylland ca. 13.000 ansatte 4 hospitaler Årligt budget på kr. 10,9 mia ca. kr. 3,4 mia i indkøb ca. 70-100 offentlige

Læs mere

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi ROBOCLUSTER Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi Veje til innovation Aalborg 6 Oktober Nationalt innovationsnetværk Samler de danske robotkompetencer

Læs mere

Den Intelligente Forsendelseskasse

Den Intelligente Forsendelseskasse Klinisk Biokemisk Afdeling Aalborg Universitetshospital Den Intelligente Forsendelseskasse Løsning til overvågning og automatisk håndtering og sortering af blodprøver fra praksis til laboratorium Copyright

Læs mere

Lean på OUH. Målrettet satsning på kvalitet og effektivitet. Lean-staben

Lean på OUH. Målrettet satsning på kvalitet og effektivitet. Lean-staben Lean på OUH Målrettet satsning på kvalitet og effektivitet Lean-staben OUH ganske kort fortalt Odense Universitetshospital er et af landets tre største hospitalscentre med opgaver inden for behandling,

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Klinisk logistik på Hospitalsenheden Horsens Implementering og understøttelse af Sikket Patientflow (Real Time Demand Capacity)

Klinisk logistik på Hospitalsenheden Horsens Implementering og understøttelse af Sikket Patientflow (Real Time Demand Capacity) Klinisk logistik på Hospitalsenheden Horsens Implementering og understøttelse af Sikket Patientflow (Real Time Demand Capacity) Christina Antonsen, projektleder Sikkert Patientflow Anette Mundbjerg, projektleder

Læs mere

Smart Cities. Nye veje til vækst og bæredygtighed. Business Region Aarhus den 18. december 2015. Søren Sørensen Adm.

Smart Cities. Nye veje til vækst og bæredygtighed. Business Region Aarhus den 18. december 2015. Søren Sørensen Adm. Smart Cities Nye veje til vækst og bæredygtighed Business Region Aarhus den 18. december 2015 Søren Sørensen Adm. direktør, NRGi Intro til Smart Cities og smarte fællesskaber inkl. cases 1. Introduktion

Læs mere

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande Langspændsreol Stærk, holdbar og alsidig - Langspændsreoler giver dig helt nye muligheder for opbevaring

Læs mere

SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK

SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK UNDGÅ FLASKEHALSE OG ØG EFFEKTIVITETEN MED 25% Servicelogistikken på et hospital er bindeleddet mellem de forskellige

Læs mere

Notat om sammenhæng mellem

Notat om sammenhæng mellem Bilag 6 Notat om sammenhæng mellem genindlæggelser og nosokomiel infektion ved Overlæge Johan Kjærgaard Marts 8 Bilag til Ekspertgruppens anbefalinger til videreudvikling af Sundhedskvalitet www.sundhedskvalitet.dk

Læs mere

Besøg Danfoss produktion og lær om Label Print Server

Besøg Danfoss produktion og lær om Label Print Server SEMINAR 28. JUBI I NORDBORG SEMINAR 28. JUNI I NORDBORG INVITATION: Besøg Danfoss produktion og lær om Label Print Server Central styring: Overblik over alle virksomhedens etiketlayouts Myndigheds- eller

Læs mere

Beboerdemokrati 2.0. Boliglaboratoriet www.boliglaboratoriet.dk Gothersgade 11, 3- sal 1123 København K +45 2856 2424 line@boliglaboratoriet.

Beboerdemokrati 2.0. Boliglaboratoriet www.boliglaboratoriet.dk Gothersgade 11, 3- sal 1123 København K +45 2856 2424 line@boliglaboratoriet. Beboerdemokrati 2.0 Assembly Voting v. Aion ApS www.assemblyvoting.dk Kompagnistræde 6, 2. sal DK-1208 København K +45 2684 6644 beboerdemokrati@aion.dk Boliglaboratoriet www.boliglaboratoriet.dk Gothersgade

Læs mere

i Akutmodtagelsen på AAUH

i Akutmodtagelsen på AAUH Fremtidens Tryghedsskabende Patientstue har til formål at forbedre oplevelsen for patienter og personale under behandlingen. i Akutmodtagelsen på AAUH Tanken bag det nye koncept er, at gøre de fysiske

Læs mere

Trappemaskinen til professionelle. Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! www.aat-online.de

Trappemaskinen til professionelle. Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! www.aat-online.de Trappemaskinen til professionelle Transportproblemer på trapper? Vi har løsningen! A www.aat-online.de At transportere tungt gods op og ned ad trapper, er et af de mest udfordrende transportproblemer.

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

LUP. Patienters oplevelser i Region Nordjylland. Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse på vegne af Region Nordjylland

LUP. Patienters oplevelser i Region Nordjylland. Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse på vegne af Region Nordjylland Spørgeskemaundersøgelse med svar fra 15.285 patienter 2014 LUP Patienters oplevelser i Region Nordjylland Indeholder også hovedresultater fra LUP Fødende 2014 Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Læs mere

Sundhedsindustriens dag. Fra behov til produkt

Sundhedsindustriens dag. Fra behov til produkt Sundhedsindustriens dag Fra behov til produkt Erling Henningsen 1980 Civilingeniør, M.Sc.EE, (Aalborg Universitet) 1981 - Medstifter / direktør for Judex A/S Udvikler software og hardware produkter til

Læs mere

Roberta: Transportrobotten på Svendborg Sygehus. Professor Uffe Kock Wiil Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet Syddansk Universitet

Roberta: Transportrobotten på Svendborg Sygehus. Professor Uffe Kock Wiil Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet Syddansk Universitet Roberta: Transportrobotten på Svendborg Sygehus Professor Uffe Kock Wiil Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet Syddansk Universitet 16. december 2009 Kontakt Projektleder: Professor Uffe Kock Wiil Mærsk Mc-Kinney

Læs mere

AUTOMATISERET LOGISTIK. KEN AL10 Automatisk transportrobot til instrumentvogne i sterilcentraler

AUTOMATISERET LOGISTIK. KEN AL10 Automatisk transportrobot til instrumentvogne i sterilcentraler AUTOMATISERET LOGISTIK KEN AL10 Automatisk transportrobot til instrumentvogne i sterilcentraler AL10 AL10 Øget produktivitet Medarbejderne kan koncentrere sig om mere værdifulde opgaver Manøvrerer sikkert

Læs mere

AI i Almen Praksis. Forskningsprojekt

AI i Almen Praksis. Forskningsprojekt AI i Almen Praksis Forskningsprojekt 7 Projekter (Digital Almen Praksis) Hurtigt patientoverblik Bedre forberedelse til konsultation Den intelligente indbakke Forbedring af epikriser Kommunikation med

Læs mere

Slip innovationen løs!

Slip innovationen løs! Slip innovationen løs! WORKSHOP SNAPSHOTS 2 INDLEDNING 8ideas er et webbaseret værktøj, som motiverer og accelererer idéudvikling og innovation i organisationer, ved at inddrage medarbejdere, netværk og

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2009 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 14. januar 2010 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Statusnotat Montebello forår 2016

Statusnotat Montebello forår 2016 Indledning I lighed med statusnotatet fra tidligere år, er dette notat skrevet for at skabe overblik over de ændringer af såvel patient rettet karakter som bygningsmæssige forhold der har fundet sted på

Læs mere

Projektevaluering. Caretech Innovation. Projekt Mobiladgang til logistik data (C-72)

Projektevaluering. Caretech Innovation. Projekt Mobiladgang til logistik data (C-72) 1 Projektevaluering Caretech Innovation Projekt Mobiladgang til logistik data (C-72) Deltagere/partnere: Systematic A/S Capgemini Regionshospitalet Randers Caretech Innovation Dato: 3. oktober 2012 Version:

Læs mere

Intelligent Logistik. Hvornår er logistik intelligent?

Intelligent Logistik. Hvornår er logistik intelligent? Intelligent Logistik Hvornår er logistik intelligent? Præsentation for Hub North 9. januar 2012 LOGIMATIC Gruppen International ingeniør- og softwarevirksomhed Leverer markedsledende løsninger til udvalgte

Læs mere

»Hvordan kan moderne hospitalslogistik give mindst 2 % bedre effektivitet? Hvis sundhedsvæsenet blev betragtet som en produktionsvirksomhed?

»Hvordan kan moderne hospitalslogistik give mindst 2 % bedre effektivitet? Hvis sundhedsvæsenet blev betragtet som en produktionsvirksomhed? »Hvordan kan moderne hospitalslogistik give mindst 2 % bedre effektivitet? Hvis sundhedsvæsenet blev betragtet som en produktionsvirksomhed? Juni 2016 Claus Fabricus cf@alectia.com www.alectia.com »Moderne

Læs mere

BESTPRAC.DK ONLINE UDDANNELSE FAGLIG DIALOG WEBINAR OVERSIGT NÅR DU VIL HVOR DU VIL

BESTPRAC.DK ONLINE UDDANNELSE FAGLIG DIALOG WEBINAR OVERSIGT NÅR DU VIL HVOR DU VIL BESTPRAC.DK F A G L I G O P D A T E R I N G ONLINE UDDANNELSE FAGLIG DIALOG F O R A L M E N WEBINAR OVERSIGT NÅR DU VIL HVOR DU VIL P R A K S I S ONLINEUDDANNELSE Oversigt Nyt om antidiabetika og CV-risiko

Læs mere

NetKOL. Brugernes erfaringer. Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015. Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter

NetKOL. Brugernes erfaringer. Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015. Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter NetKOL Brugernes erfaringer Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015 Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH projektet Gravide m. komplikationer

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX. Effektiv Proces Produktion v/ Benny Jepsen & Henrik Oxlund

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX. Effektiv Proces Produktion v/ Benny Jepsen & Henrik Oxlund Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Effektiv Proces Produktion v/ Benny Jepsen & Henrik Oxlund Hjertet i EG er branchefokus Hjertet i EG er branchefokus Brancheløsning Brancheviden Erfaring

Læs mere

DSS årsmøde 2013 Hvordan kan økonomiske incitamentsmodeller fremme en hensigtsmæssig udvikling?

DSS årsmøde 2013 Hvordan kan økonomiske incitamentsmodeller fremme en hensigtsmæssig udvikling? DSS årsmøde 2013 Hvordan kan økonomiske incitamentsmodeller fremme en hensigtsmæssig udvikling? Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, Hospitalsenhed Midt, Region Midtjylland Disposition Hensigtsmæssig

Læs mere

Rammer for læring til sygeplejestuderende

Rammer for læring til sygeplejestuderende Rammer for læring til sygeplejestuderende i klinisk uddannelse på OUH Vælg farve KFIU - Uddannelse og kompetenceudvikling Velkommen til klinisk undervisning på OUH Velkommen til OUH som sygeplejestuderende.

Læs mere

Jobcentrets VITAS business case

Jobcentrets VITAS business case Jobcentrets VITAS business case Lavet med udgangspunkt i en kommune med 50-80.000 borgere 15. december 2015 Jobcenter business casens indhold Formål med jobcenter business casen og STAR anbefaling Side

Læs mere

Jens Erling Horn, Logistik konsulent, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Jens Erling Horn, Logistik konsulent, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma Logistik Flowet af linned i et hotel er en vigtig del af den daglige drift og normalt arealkrævende. Ved at anvende Leans tankegangen om spild og se flowet som en del af bygningen åbner der sig ofte nye

Læs mere

Konference-kit. Assembly Voting Konference er et digitalt afstemningssystem og forum til brug i forsamlinger

Konference-kit. Assembly Voting Konference er et digitalt afstemningssystem og forum til brug i forsamlinger Assembly Assembly Voting Voting Konference Konference-kit Assembly Voting Konference er et digitalt afstemningssystem og forum til brug i forsamlinger Afstemning Afstemninger ved lov- og vedtægtsbestemte

Læs mere

UPONOR VVS BRUGSVAND & VARMESYSTEM MLC NYE M-FITTINGS, NYE PRESBAKKER. Den første generation af fittings med indikatorring

UPONOR VVS BRUGSVAND & VARMESYSTEM MLC NYE M-FITTINGS, NYE PRESBAKKER. Den første generation af fittings med indikatorring UPONOR VVS BRUGSVAND & VARMESYSTEM MLC NYE M-FITTINGS, NYE PRESBAKKER Den første generation af fittings med indikatorring 01 2010 9002 2 Den første generation af fittings med farve- & presindikation Det

Læs mere

Styrk forretningen med mobility få indblik i andres erfaringer. Vigtigheden af optimale sikkerhedsløsninger

Styrk forretningen med mobility få indblik i andres erfaringer. Vigtigheden af optimale sikkerhedsløsninger ENTERPRISE MOBILITY Spar millioner på bundlinjen ved mobility og business enterprise apps løsninger KONFERENCE DEN 12. JUNI 2014 KØBENHAVN RADISSON BLU FALCONER & CONFERENCE CENTER Hør talere fra: Apple

Læs mere