Til institutter, centre og andre disponerende enheder. Disponering på udvalgte udgiftsområder. vedr.: Sagsbehandler: ØKO, Per Rønne-Nielsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til institutter, centre og andre disponerende enheder. Disponering på udvalgte udgiftsområder. vedr.: Sagsbehandler: ØKO, Per Rønne-Nielsen"

Transkript

1 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til institutter, centre og andre disponerende enheder S A G S N O T A T 14. APRIL 2011 Vedr.: Disponering på udvalgte udgiftsområder FAKULTETSSEKRETARIATET, Sagsbehandler: ØKO, Per Rønne-Nielsen Det har af og til været efterspurgt, hvordan man kan disponere på forskellige udvalgte udgiftsområder, der potentielt kan udnyttes til privat brug. I dette notat gives, efter en generel introduktion til dispositioner, en vejledning vedr.: Repræsentation... 3 Transport, tjenesterejser og andre rejser Hotelophold... 4 Drikkepenge... 5 Gaver til samarbejdspartnere og medarbejdere... 5 Mødekaffe... 5 Køb og udskænkning af drikkevarer (Møde)forplejning til medarbejdere Mindre indkøb til kontorarealet, blomster samt aviser... 6 ØKONOMI BLEGDAMSVEJ 3B 2200 COPENHAGEN N TLF DIR FAX MOB +45 MINMOBILE PRNI@sund.ku.dk REF: PRNI Tabel over hovedtal, beløbsgrænser. Middag inkl. drikkevarer 600 kr. pr. kuvert Frokost inkl. drikkevarer 400 kr. pr. kuvert Reception inkl. drikkevarer 75 kr. pr. kuvert Gaver, blomster, kranse o.l. 500 kr. pr. person Personaleforplejning, middag 500 kr. pr. kuvert Note: De angivne beløbsgrænser kan i særlige tilfælde fraviges efter skriftlig tilladelse fra nærmeste chef.

2 Generelt. Ved dispositioner, hvor den disponerende ville kunne have privat udbytte og vinding af dispositionen gælder særligt restriktive og præcise regler. Målet med disse regler er dels at beskytte den disponerende mod utilsigtet at gøre noget, der ikke er regelmedholdeligt, dels at sikre, at de givne midler anvendes hensigtsmæssigt. SIDE 2 AF 6 Denne vejledning er behandlet og tiltrådt af Fakultetsledelsesteamet og Dekanatet og vejledningen er retningsgivende for dispositioner på hele fakultetet - institutter, centre og andre enheder - under såvel ordinær virksomhed (VT10), indtægtsdækket virksomhed og retsmedicinske ydelser samt ekstern virksomhed (VT50) og andre tilskudsfinansierede aktiviteter (VT60). Der er således ikke et sæt dispositionsregler for den ordinære virksomhed og et andet for fx eksternt finansieret forskning eller indtægtsdækket virksomhed. Midler, der disponeres af SUND ansatte og er en del af KUs regnskab og virksomhed, disponeres alle efter samme regelsæt. Bortset fra på enkelte områder, der er angivet i tekstboksen ovenfor er det ikke ønsket at sætte faste regler og beløbsgrænser op for disponeringen af disse udgiftstyper. Disponeringen indenfor denne gruppe udgifter er et ledelsesmæssigt ansvar for den enkelte leder og budgetansvarlige medarbejder. Som disponerende kan du bruge denne vejledning til at afprøve, hvad ledelsen har besluttet der er det normale niveau og hvor vi synes grænserne er for bestemte typer af dispositioner. De vejledende grænser kan dog fraviges, hvis det er begrundet og der foreligger en skriftlig tilladelse fra nærmeste chef i hvert enkelt tilfælde. Man skal i disponeringen være sig bevidst, at Udgifter, der disponeres af tildelte midler, skal generelt gå til at virkeliggøre de mål og opgaver, der ligger bag bevillingen. Generelt skal vi søge at opnå vore mål og løse vore opgaver med den mindst mulige ressourceindsats. Der skal derfor være en direkte og synlig relation mellem udgiften og SUNDs opgavevaretagelse og dispositionen skal være velbegrundet. I en åben organisation som SUND vil dispositioner på et institut/center meget ofte og hurtigt få afsmittende virkning i andre afdelinger. Når du disponerer en mindre udgift i din sektion/afdeling på et evt. nyt udgiftsområde skal du overveje, at udgiften på fakultetsniveau altså kan sætte nye standarder og økonomisk blive mange gange større. Det er også en af begrundelserne for dette notat. Omvendt er målet med denne vejledning ikke at vi skal være og opføre os ens i hele organisationen. Særpræg og individuelle prioriteringer er også en del af vores kultur. Vejledningen er ikke udtømmende. Denne vejledning uddyber blot generelle vejledninger på områder, der traditionelt har givet anledning til mistolkninger. Der henvises til KUs officielle vejledninger, der ligger på intranettet.

3 Repræsentation Repræsentationsudgifter er udgifter, der afholdes når man repræsenterer institutionen udadtil og for at fremme universitetets aktiviteter. Der skal derfor være ekstern deltagelse for at man taler om repræsentation. Bespisning af egne medarbejdere er ikke repræsentation (men personaleforplejning se nedenfor). Det samme gælder forplejning i forbindelse med personaleseminarer, kompetenceudvikling o.l. Der ligger en fyldig beskrivelse af repræsentationsreglerne på intranettet 1. Den er opdateret i september 2010 og således fortsat gældende, både fsva adfærdsregler som beløbsgrænser. Se under intranettet-> administrationen -> bilagsbehandling -> Repræsentation -> Vejledning om repræsentationsudgifter og personaleforplejning Beløbsgrænserne er her: Middag inkl. drikkevarer 600 kr. pr. kuvert Frokost inkl. drikkevarer 400 kr. pr. kuvert Reception inkl. drikkevarer 75 kr. pr. kuvert Gaver, blomster, kranse o.l. 500 kr. pr. person SIDE 3 AF 6 Hvis man har et begrundet ønske om at fravige disse beløbsgrænser skal det som nævnt ske med nærmeste leders skriftlige godkendelse i hvert enkelt tilfælde, og tilladelsen (samt oplysninger om anledning og deltagernavne) skal oploades sammen med udgiftsbilaget. Beløbsgrænserne gælder for arrangementet/begivenheden i sin helhed. Vær også opmærksom på, at regningen ikke bør betales over kreditkort, men fremsendes elektronisk som ved ethvert andet køb. Det kan fx aftales med restauranten, når der bestilles bord. Gør da opmærksom på at faktura skal fremsendes elektronisk, og opgiv enhedens EAN-nummer, referencenavn/nummer og evt. konteringsforslag. Det er alt andet lige det administrativt enkleste og giver mindre administrativt arbejde med bilag og dokumentation. Vær endelig opmærksom på, at repræsentationsbilaget skal påføres formål/anledning samt navne på alle deltagere (bortset fra ved receptioner) Kontering: Mødebespisning udenfor KU Transport, tjenesterejser og andre rejser. KU (og SUND) følger statens almindelige regler 2. Generelt skal man anvende billigste offentlige transportmulighed og en rejseform, der samlet set giver den laveste omkostning for SUND og/eller projektet. Tjenesterejse- og Satsreguleringscirkulærerne er formuleret meget dækkende og giver i realiteten kun meget begrænsede muligheder for institutionens egen videregående fortolkning. Enhver afvigelse fra tjenesterejse- og satsreguleringscirkulæ- 1 Rektors brev af 26. marts 2008 om Interne regler for omkostninger til Repræsentation og personaleforplejning 2 Personaleadministrativ vejledning (PAV) kapitel 21 Personalestyrelsens hjemmeside, Cirkulære om tjenesterejseaftalen af 30/ med senere ændringer og Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2010 for tjenesterejser af 18. december 2009.

4 ret bør derfor i hvert eneste tilfælde på forhånd og skriftligt være godkendt af en leder/chef på højere niveau. 3 Medarbejdere på SUND bør rejse på 2. klasse fsva transport med tog, og økonomiklasse fsva flyrejser, med mindre andet er skriftligt aftalt og begrundet. Hvor det er hensigtsmæssigt, kan leje af personbil være et muligt alternativ på destinationen. Kontering: Tjenesterejser SIDE 4 AF 6 Hotelophold Ved hotelophold i udlandet skal Danish Mission anvendes. Danish Mission er en fortegnelse over hoteller, som staten har indgået aftale med. Derudover har Økonomistyrelsen/SKI indgået aftaler med en række hoteller i Danmark 4. Aftalerne sikrer fordelagtige priser for statens ansatte på tjenesterejse. Hvor det ikke er muligt at anvende indgået aftale bør overnatningsprisen holdes indenfor det hoteldispositionsbeløb, der er angivet i tjenesterejse cirkulæret (bilag 5). For danske hoteller ligger hoteldispositionsbeløbet mellem 805 og 970 kr., for EU-landene ca. 120 EUR (svarende til ca. 900kr.) 5 Det er alene den ansatte, der er omfattet af reglerne om tjenesterejser. Ledsagende børn, slægtninge, ægtefælle m.m. uden ansættelsesmæssig tilknytning til universitetet kan normalt ikke få rejse- og opholdsudgifter dækket. Regning for transport bør vedhæftes grunddokumentation for anledningen. Der bør vedhæftes/uploades en invitation, et program eller lignende. Og anledningen til rejsen skal altid noteres på regningen. Ikke-ansatte Tjenesterejsecirkulæret omfatter naturligvis kun ansatte på KU. Udgifter til transport og overnatning for ikke-ansatte følger de almindelige regler for dispositioner i staten. Det følger heraf, at der kan afholdes udgifter, hvor det tjener opgavevaretagelse og mål for KU. Det er de almindelige regler for indkøb, der finder anvendelse, herunder indkøbsaftaler og SKI-aftaler samt krav om bilagsdokumentation og sparsommelighed. Eksempler på at vi betaler for en ikke-ansats rejseudgifter kunne være enkeltstående tilfælde, hvor vi ønske at give en jobansøger, der bor langt væk, mulighed for at komme til ansættelses-samtale på samme vilkår som en nærboende. Et andet eksempel er hvor KU fx ønsker at invitere en foredragsholder, der ikke skal have honorar for et foredrag 6. Transport af en ansats ægtefælde eller familie er ikke 3PAV er affattet således: Transportmiddel og rejseklasse. Både ved valg af transportmiddel og rejseklasse skal der alene lægges vægt på, hvad der i den konkrete situation er det mest hensigtsmæssige og økonomiske for tjenestestedet. Valget skal foretages af tjenestestedet. Sigtet er at tilpasse transportforholdene, sådan at de er passende set i relation til såvel arbejdssituationen som den ansatte. 4 Se KUs intranet > indkøbsgruppen, hvortil den indkøbsansvarlige har adgang, er der en fortegnelse over aftalehoteller i Danmark 5 Cirkulære af 18. december 2009 om Satsregulering pr. 1. januar 2010 for tjenesterejser 6 Husk i øvrigt, at den automatiske rejseforsikring gælder alene for ansatte.

5 omfattet af denne mulighed. Rejsende ikke ansatte oppebærer naturligvis ikke diæter eller time-dagpenge. Kontering: Ophold + forplejning udland Ophold + forplejning Danmark SIDE 5 AF 6 Betaling af minibar er ikke foreneligt med statens dispositionsregler, og bør være afregnet med hotellet uden om betaling for overnatning. Er morgenmåltid inkluderet i overnatningens pris, skal der ske fradrag herfor på rejseafregningen, Det samme er tilfældet, hvis der under et møde eller lignende stilles frokost gratis til rådighed. Drikkepenge Drikkepenge, der ikke er en del af fast lokal praksis og som ikke er en del af regningen, kan ikke refunderes. Det skyldes, at drikkepenge er en udbetaling uden modydelse. Drikkepenge i Danmark kan generelt ikke refunderes. Gaver til samarbejdspartnere og medarbejdere Gaver til samarbejdspartnere, betalt af Det sundhedsvidenskabelige Fakultet bør holdes på et absolut minimum. 2 flasker rødvin eller en bog i forbindelse med en reception er det normale niveau. Fødselsdags- og julegaver til medarbejdere, ligger udenfor, hvad vi bør afholde over de statslige eller eksterne bevillinger. Gaver til medarbejdere ved arbejdsjubilæer må ikke overstige 500 kr. pr. anledning. Kontering: Gaver, blomster o.l. Mødekaffe Det er naturligt, at man byder gæster på kaffe. Ved planlagte møder med ekstern deltagelse serveres normalt kaffe med brød eller lidt frugt og/eller mødevand efter konkret vurdering. Ved længerevarende møder med ekstern deltagelse kan man servere en arbejdsfrokost eller sandwich. Ved interne møder (indenfor så vel som mellem afdelinger/institutter/enheder) anvendes normalt kun/blot kaffe, fremstillet på stedet. Kontering: Mødebespisning KU Mødebespisning udenfor KU Mødebespisning på/udenfor KU (ej faglig karakter) Køb og udskænkning af drikkevarer. Der kan være god grund til at fejre en særlig begivenhed i afdelingen/sektionen. Ud over, at vi fejrer medarbejderes jubilæer og giver tilskud til afholdelse af julefrokost.

6 Afdelingen/sektionen kan ved særlig anledning (fx ved afslutning af et stort projekt, indgåelse af en ekstern kontrakt af stor betydning for afdelingens/sektionens virke) købe øl/vand/vin, svarende til ca. 1 genstand pr. deltager, (husk et alkoholfrit tilbud). Der kan ligeledes købes snacks eller lignende i beskedent omfang. Ligeledes kan der arrangeres morgen- /kaffebrød i sektionen, betalt over basisbudgettet, når nye medarbejdere tiltræder. Der kan ikke indkøbes spiritus (fx til udskænkning ved frokoster, morgenbord eller under julefrokost) for SUNDs midler. Kontering: Mødebespisning KU SIDE 6 AF 6 (Møde)forplejning til medarbejdere. Det er almindeligt, at arbejdsstedet yder forplejning ved overarbejde eller mødevirksomhed, der går væsentligt ud over almindelig arbejdstid. Der kan ligeledes ved langvarige møder med andre afdelinger serveres kage og/eller frugt til møder. Omfanget og frekvens af disse dispositioner bør holdes på et lavt og beskedent niveau. Mødeforplejning af denne art kan (også) bestilles gennem kantinen. Medarbejdernes almindelige forplejning, frokost, evt. fortæring i pauser o.l. kan fyldestgørende ske ifm SUNDs kantine, hvortil fakultetet yder et driftstilskud. Der kan derfor ikke gives tilskud til andre frokostordninger el. lign. af midler fra SUND, uanset om midlerne kommer fra den ordinære eller den eksterne virksomhed. Forplejning til eksaminatorer og censorer ifm med afholdelse af mundtlige eksaminer afholdes af det institut, der forestår den pågældende eksamen. Kontering: Mødebespisning KU Mindre indkøb til kontorarealet, blomster samt aviser SUND lægger vægt på, at arbejdspladserne og de fælles møde- og funktionsarealer fremtræder indbydende. Det har betydning for arbejdsglæde og udførelsen af funktionerne m.m. Institutter og centre kan indenfor egen bevilling anvende midler til køb af mindre potteplanter som man selv vander og vedligeholder til placering i enhedens fællesarealer. køb af plakater og reproduktioner Indkøb af afskårne blomster uden ved særlig anledning bør normalt ikke finde sted. Derudover kan den enkelte medarbejder sætte præg på sin arbejdsplads for egen regning. Kontering: Diverse kontorhold ---*---

Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning

Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning INDHOLD: 1. Repræsentation 2. Interne ydelser / personaleforplejning 3. Vejledning om kontering og momsafløftning

Læs mere

Adfærdskodeks. Retningslinier for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver

Adfærdskodeks. Retningslinier for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver Adfærdskodeks Januar 2018 Retningslinier for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver 2 Formål Formålet med denne folder er, at

Læs mere

Adfærdskodeks. for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter, modtagelse af interne og eksterne gaver.

Adfærdskodeks. for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter, modtagelse af interne og eksterne gaver. Adfærdskodeks for afholdelse af eksterne og interne repræsentationsudgifter, samt afgivelse og modtagelse af interne og eksterne gaver Udarbejdet af: for Vestforbrænding I/S Den 31. maj 2017 Ekstern repræsentation

Læs mere

AU AARHUS UNIVERSITET. AUs Rejsepolitik. Overordnede principper

AU AARHUS UNIVERSITET. AUs Rejsepolitik. Overordnede principper AUs Rejsepolitik Overordnede principper Politik for køb af rejser og hermed relaterede udgifter er gældende for enhver ved Aarhus Universitet og vedrører alle rejser finansieret af universitetets ordinære

Læs mere

UDLANDSREJER FOR HHV. FORSKERE (DVS. AU ANSATTE) OG PH.D. STUDERENDE

UDLANDSREJER FOR HHV. FORSKERE (DVS. AU ANSATTE) OG PH.D. STUDERENDE UDLANDSREJER FOR HHV. FORSKERE (DVS. AU ANSATTE) OG PH.D. STUDERENDE GÅ-HJEM-MØDE FOR ADMINISTRATORER PÅ AU DEN 17. MARTS 2016 AU AARHUS UNIVERSITET Lise K. Mortensen STIKORD Hvad er en tjenesterejse?

Læs mere

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.).

1. Rejseudgifter svarende til tog på 2. klasse inkl. evt. pladsreservationer samt kørsel i egen bil refunderes (se pkt. a.). NOTAT Politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. i DUF Udgangspunktet for DUFs politik for honorarer, rejserefusioner, repræsentationsudgifter m.m. er at tage hensyn til to forhold:

Læs mere

IT-Universitetets interne vejledning om tjenesterejser

IT-Universitetets interne vejledning om tjenesterejser IT-Universitetets interne vejledning om tjenesterejser Indholdsfortegnelse 1.0 Definition og bevilling af en tjenesterejse... 2 1.1 Beregning af rejsens varighed og længde.... 2 1.2 Ansøgning om og bestilling

Læs mere

Rapport om revisionsmæssig gennemgang af tjenesterejser ved politiet og anklagemyndigheden. Januar 2009

Rapport om revisionsmæssig gennemgang af tjenesterejser ved politiet og anklagemyndigheden. Januar 2009 Rapport om revisionsmæssig gennemgang af tjenesterejser ved politiet og anklagemyndigheden Januar 2009 1 Rapport om revisionsmæssig gennemgang af tjenesterejser ved politiet og anklagemyndigheden Kontor:

Læs mere

Repræsentation, gaver og personaleforplejning

Repræsentation, gaver og personaleforplejning Angiv afdeling Dokument dato: 02-03-2018 Dokumentansvarlig: Jan Walther Beck Senest revideret: August 2018 Senest revideret af: Jan Walther Beck Dato for næste revision: 01-01-2020 Godkendt dato: 28-08-2018

Læs mere

Regler om tjenesterejser i UVMs koncern

Regler om tjenesterejser i UVMs koncern Regler om tjenesterejser i UVMs koncern Her finder du en række af de regler, som gælder for tjenesterejser i staten. Reglerne for tjenesterejser i staten er fastsat i statens rejsecirkulære ( Cirkulære

Læs mere

Retningslinjer for tjenesterejser og. befordringsgodtgørelse samt repræsentation. (Afsnit 7 - Bogføringsprocessen) Bilag 11

Retningslinjer for tjenesterejser og. befordringsgodtgørelse samt repræsentation. (Afsnit 7 - Bogføringsprocessen) Bilag 11 Retningslinjer for tjenesterejser og befordringsgodtgørelse samt repræsentation. (Afsnit 7 - Bogføringsprocessen) Bilag 11 Forelagt revisionen: 2012 Godkendt af direktionen: 13. juni 2012 Mindre korrektioner:

Læs mere

Kapitel 1. Repræsentation

Kapitel 1. Repræsentation Cirkulære om s brug af midler til repræsentationsudgifter, rejseudgifter og øvrige udgifter m.m. (Til alle medlemmer af og samtlige direktorater og enheder under landsstyreområderne) Sekr. J. nr. 02.13

Læs mere

SDUs interne cirkulære om repræsentationsmiddage, receptioner og gaver

SDUs interne cirkulære om repræsentationsmiddage, receptioner og gaver Syddansk Universitet Økonomiområdet SDUs interne cirkulære om repræsentationsmiddage, receptioner og gaver 0. INDHOLDSFORTEGNELSE A. Indledning B. Middage med eksterne deltagere C. Møder D. Receptioner

Læs mere

Informationsfolder til censorer v/ucn, Pædagoguddannelsen Aalborg INFORMATIONSFOLDER TIL CENSORER

Informationsfolder til censorer v/ucn, Pædagoguddannelsen Aalborg INFORMATIONSFOLDER TIL CENSORER INFORMATIONSFOLDER TIL CENSORER University College Nordjylland Pædagoguddannelsen i Aalborg Hobrovej 85, Postboks 44, 9100 Aalborg Tlf. 72 69 40 00 Afholdelse af prøver Censorer der medvirker ved bachelorprøver

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Tjenesterejser. Retningslinjer for ansatte

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Tjenesterejser. Retningslinjer for ansatte UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Tjenesterejser Retningslinjer for ansatte Senest opdateret februar 2017 Indhold 1. Tjenesterejseaftalen... 3 2. Personer omfattet af reglerne... 3 3. Hvornår og hvor meget

Læs mere

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET MOMSFORHOLD for I. Indledning Denne vejledning har til formål at give en kort introduktion til en række momsemner. Håndbogen er ikke udtømmende, men vi har valgt at beskrive de emner, der erfaringsmæssigt

Læs mere

Hvorfor skal der være regler for modtagelse af gaver og andre fordele?

Hvorfor skal der være regler for modtagelse af gaver og andre fordele? KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Cirkulære nr.: Medarbejdere i Københavns Kommune Sagsnr. 2011-95231 Dokumentnr. 2011-490250 Modtagelse af gaver m.v. Hvorfor skal der være

Læs mere

Vejledning om udbetaling af løn, honorar og udgiftsgodtgørelse til personer, med faglig tilknytning til AAU, der opholder sig på Aalborg Universitet

Vejledning om udbetaling af løn, honorar og udgiftsgodtgørelse til personer, med faglig tilknytning til AAU, der opholder sig på Aalborg Universitet Aalborg Universitet Vejledning om udbetaling af løn, honorar og udgiftsgodtgørelse til personer, med faglig tilknytning til AAU, der opholder sig på Aalborg Universitet Revisionshistorik Revisionsdato

Læs mere

Vejledning for Censorer Ankerhus Seminarium

Vejledning for Censorer Ankerhus Seminarium Ankerhus Seminarium Vejledning for Censorer Ankerhus Seminarium J. nr. 7330-06-12-22 Slagelsevej 70-74 4180 Sorø December 2006 Tlf. 57 83 01 38 Fax. 57 83 21 75 1. Eksamens gennemførelse. Eksamen gennemføres

Læs mere

Politik for repræsentation mv.

Politik for repræsentation mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Politik for repræsentation mv. I det følgende redegøres for Københavns Kommunes politik for repræsentation m.v. Politikken fastsætter

Læs mere

Retningslinje for udgifter til repræsentation og personalepleje, herunder bespisning og markering af jubilæer

Retningslinje for udgifter til repræsentation og personalepleje, herunder bespisning og markering af jubilæer BM03 2017 Pkt. 5 bilag 1 Retningslinje for udgifter til repræsentation og personalepleje, herunder bespisning og markering af jubilæer 1. Formål og baggrund Ved udgifter til repræsentation, ikke-repræsentative

Læs mere

EKSAMEN 2014. Vi byder dig velkommen til VIA University College - Læreruddannelsen i Silkeborg og sender dette materiale til information.

EKSAMEN 2014. Vi byder dig velkommen til VIA University College - Læreruddannelsen i Silkeborg og sender dette materiale til information. Vi byder dig velkommen til VIA University College - Læreruddannelsen i Silkeborg og sender dette materiale til information. Læreruddannelsen har følgende adresse og telefonnummer: Nattergalevej 1, Postboks

Læs mere

Kapitel l Repræsentation

Kapitel l Repræsentation Forskrift for Inatsisartutformandens repræsentationsmodtagelse af gaver. og rejseudgifter, frigoder og I medfør af 19 i landstingslov nr. 22 af 18. december 2003 om vederlag m.v. til medlemmer af Landstinget

Læs mere

Vedtaget på konstituerende bestyrelsesmøde den 22. marts 2018

Vedtaget på konstituerende bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Vedtaget på konstituerende bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 22-03-2018 EMN-2018-00002 Nanna Skau Fischer Danske Regioners regler for honorering, ydelse af mødediæter, tabt arbejdsfortjeneste og andre

Læs mere

SØU Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte

SØU Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte Satser for 2015 Godtgørelser til både ulønnede og lønnede bestyrelsesmedlemmer, hjælpere og ansatte Emne Grænser Sats i kroner Kørselsgodtgørelse NB 1 Indtil 20.000 km 3,70 Over 20.000 km 2,05 Rejsegodtgørelse

Læs mere

EKSAMEN 2013. Vi byder dig velkommen til VIA University College - Læreruddannelsen i Silkeborg og sender dette materiale til information.

EKSAMEN 2013. Vi byder dig velkommen til VIA University College - Læreruddannelsen i Silkeborg og sender dette materiale til information. Vi byder dig velkommen til VIA University College - Læreruddannelsen i Silkeborg og sender dette materiale til information. Læreruddannelsen har følgende adresse og telefonnummer: Nattergalevej 1, Postboks

Læs mere

Dette notat indeholder de gældende regler og retningslinjer om udgifter til repræsentation, gaver, receptioner mv.

Dette notat indeholder de gældende regler og retningslinjer om udgifter til repræsentation, gaver, receptioner mv. Økonomiforvaltningen NOTAT 7-12-2007 Sagsnr. 2007-67365 Dokumentnr. 2007-388047 Retningslinier for udgifter til repræsentation, gaver m.v. 1 1. Indledning og anvendelsesområder Sagsbehandler Hans Christian

Læs mere

Bilag 8, Vejledning i udfyldning og fremsendelse af faktura (E-faktura)

Bilag 8, Vejledning i udfyldning og fremsendelse af faktura (E-faktura) Bilag 8, Vejledning i udfyldning og fremsendelse af faktura (E-faktura) Generelt Fakturaer for udført kvalitetskontrolbesøg skal fremsendes til Erhvervsstyrelsen i form af en E-faktura, der kan udfyldes

Læs mere

Forskningsmidler. Appendix til FAS regulativet

Forskningsmidler. Appendix til FAS regulativet Forskningsmidler Appendix til FAS regulativet Koncern HR Koncernøkonomi November 2014 Indledning Appendix til FAS-regulativet er ment som et kort supplement til»regulativ vedrørende eksternt finansierede

Læs mere

Dags dato har man herfra tilskrevet Kommunens forvaltninger således:

Dags dato har man herfra tilskrevet Kommunens forvaltninger således: Dato: 9. november 1999 J.nr.: 2.02.006.pa.001/99 Cirkulære nr.: 28/99 Dags dato har man herfra tilskrevet Kommunens forvaltninger således: 1. Indledning Københavns Kommune og Kommunale Tjenestemænd og

Læs mere

Stk. 2. Reglerne finder tilsvarende anvendelse for andre, der af bestyrelsen

Stk. 2. Reglerne finder tilsvarende anvendelse for andre, der af bestyrelsen N O T A T Regler for honorering, mødediæter mm. 2014-2018 Honorering, ydelse af mødediæter, tabt arbejdsfortjeneste og andre godtgørelser til medlemmer af Danske Regioners bestyrelse og udvalg for perioden

Læs mere

HONORARPOLITIK OG RAMMER FOR REJSER OG STUDIETURE

HONORARPOLITIK OG RAMMER FOR REJSER OG STUDIETURE KL S VALGPERIODE HONORARPOLITIK HONORARPOLITIK OG RAMMER FOR REJSER OG STUDIETURE 2 KL s honorarpolitik og rammer for rejser og studieture KL S HONORARPOLITIK OG RAMMER FOR REJSER OG STUDIETURE Dette notat

Læs mere

Honorar Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste. Bestyrelsen X - X X X Formandskab X - X X X Udvalg X - X X X Repræsentantskab - X X X X

Honorar Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste. Bestyrelsen X - X X X Formandskab X - X X X Udvalg X - X X X Repræsentantskab - X X X X N OTAT Honorering af KL's politikere og politiske r e- præsentanter i eksterne fora Dette notat beskriver honoreringen af medlemmer i KL s politiske organer: bestyrelsen, formandskabet, udvalg og repræsentantskabet

Læs mere

Vejledning om anvendelse af betalingskort i staten

Vejledning om anvendelse af betalingskort i staten Økonomistyrelsen Indholdsfortegnelse Vejledning om anvendelse af betalingskort i staten Formål... 1 1. Anvendelsesområde... 2 2. Firmahæftelse og privathæftelse... 2 3. Udstedelse af betalingskort... 3

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Tjenesterejser. Retningslinjer for ansatte

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Tjenesterejser. Retningslinjer for ansatte UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Tjenesterejser Retningslinjer for ansatte Senest opdateret 19. marts 2015 Indhold 1. Tjenesterejseaftalen... 3 2. Personer omfattet af reglerne... 3 3. Hvornår og hvor meget

Læs mere

SKATTEFRI REJSE 2014

SKATTEFRI REJSE 2014 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 2 SKATTEFRI GODTGØRELSE ULØNNEDE... 5 3 BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 5 4 KRAV TIL ARBEJDSGIVEREN VED UDBETALING AF BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 9 5 REJSEGODTGØRELSE...10

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om god praksis vedrørende dokumentation for udgifter afholdt af eksterne konsulenter. Juni 2011

Notat til Statsrevisorerne om god praksis vedrørende dokumentation for udgifter afholdt af eksterne konsulenter. Juni 2011 Notat til Statsrevisorerne om god praksis vedrørende dokumentation for udgifter afholdt af eksterne konsulenter Juni 2011 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 God praksis vedrørende dokumentation

Læs mere

Økonomiske procedurer

Økonomiske procedurer Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 Generelle retningslinjer. 2 2 Bestyrelsen.. 2 4 Årsmøde 3 5 Seminariet.... 3 6 Klubseminar. 3 7 LL-klubben. 4 8 Aktivitetspuljen

Læs mere

IT-Universitetets interne vejledning om tjenesterejser

IT-Universitetets interne vejledning om tjenesterejser IT-Universitetets interne vejledning om tjenesterejser Indholdsfortegnelse 1.0 Definition og bevilling af en tjenesterejse... 2 1.1 Beregning af rejsens varighed og længde.... 3 1.2 Ansøgning om og bestilling

Læs mere

Honorarer Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste 1) KKR s formænd/-næstformænd X - - X X KKR s øvrige medlemmer - X X X X. Honorar Mødediæter

Honorarer Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste 1) KKR s formænd/-næstformænd X - - X X KKR s øvrige medlemmer - X X X X. Honorar Mødediæter N OTAT Honorering af KKR's medlemmer og KKR s udpegede repræsentanter i regionale fora I dette papir beskrives honoreringen af KKR s medlemmer og KKR s udpegede repræsentanter i regionale fora (sundhedskoordinationsudvalg,

Læs mere

STAMOPLYSNINGER: BILAG. Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli Nedenfor gengives Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017: Uklassificeret Titel:

STAMOPLYSNINGER: BILAG. Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli Nedenfor gengives Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017: Uklassificeret Titel: Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017 Nedenfor gengives Rigspolitiets gavepolitik af 4. juli 2017: STAMOPLYSNINGER: Klassifikation: Uklassificeret Titel: Vejledning om modtagelse af gaver i politiet

Læs mere

Instruks om tjenesterejser Sektion 5.2

Instruks om tjenesterejser Sektion 5.2 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Område... 2 Anvendelse af rejseafregningsmodulet i XAL og IRIS... 2 Rejser og hotel... 2 Hotelreservation... 3 Forskud / Rejsebudget... 3 Betalingskort... 4 Udbetaling

Læs mere

Vejledning om anvendelse af betalingskort i staten

Vejledning om anvendelse af betalingskort i staten Økonomistyrelsen Indholdsfortegnelse Vejledning om anvendelse af betalingskort i staten Formål... 1 1. Anvendelsesområde... 1 2. Firmahæftelse og privathæftelse... 2 3. Valg af betalingskortselskab og

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

Københavns Kommune og Kommunale Tjenestemænd og overenskomstansatte har indgået aftale om tjenesterejser.

Københavns Kommune og Kommunale Tjenestemænd og overenskomstansatte har indgået aftale om tjenesterejser. Økonomiforvaltningen Novemer 1999 J.nr. 2.02.006.pa.001/99 Københavns Kommune og Kommunale Tjenestemænd og overenskomstansatte har indgået aftale om tjenesterejser. Aftalen træder i kraft pr. 5. oktober

Læs mere

CENSORVEDERLAG i Læreruddannelsen (2007 & 2013 BEK.)

CENSORVEDERLAG i Læreruddannelsen (2007 & 2013 BEK.) CENSORVEDERLAG i Læreruddannelsen (2007 & 2013 BEK.) Følgende opgørelsesmetoder for beregning af censorvederlag gælder alle censorer i læreruddannelsen, såvel eksterne som interne. I foråret 2014 har LLN

Læs mere

Bilag til Regler for økonomistyring og registreringspraksis

Bilag til Regler for økonomistyring og registreringspraksis _ Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 7 Registreringsprocessen Pkt. 7.3 Godkendelse af regnskabsbilag Bilag 7.3.1 Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt økonomidirektøren: Juni 2018

Læs mere

Offentlige arrangementer med fuld fradragsret, Reklame, repræsentation

Offentlige arrangementer med fuld fradragsret, Reklame, repræsentation - 1 Offentlige arrangementer med fuld fradragsret, Reklame, repræsentation m. v. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen www.v.dk Skatterådet har i en afgørelse

Læs mere

Artikel i Politiken om HOFOR s rejse- og repræsentationsudgifter

Artikel i Politiken om HOFOR s rejse- og repræsentationsudgifter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Kontoret for Selskaber og Aktivstrategi NOTAT Til Økonomiudvalgets aflæggerbord Artikel i Politiken om HOFOR s rejse- og repræsentationsudgifter Den 25. februar

Læs mere

Revisionsbemærkninger 20 Rejser, kørsel og repræsentation

Revisionsbemærkninger 20 Rejser, kørsel og repræsentation Revisionsbemærkninger 20 Rejser, kørsel og repræsentation Formålet med undersøgelsen om VUC ernes forvaltning af tjenesterejser, repræsentation og kørsel lever op til de gældende love og regler på området

Læs mere

Når vi er på rejse. Se svarene i denne pjece.. Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter?

Når vi er på rejse. Se svarene i denne pjece.. Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter? Når vi er på rejse Hvordan får jeg dækket mine udlæg? Hvordan må jeg rejse? Hvad med mad og telefonudgifter? Kan jeg tage bilen eller toget? Er der regler for udgifter til overnatning? Se svarene i denne

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Procedure for kursus- og kongresansøgning (samtlige blanketter findes på intranettet under serviceguiden/rejseservice)

Procedure for kursus- og kongresansøgning (samtlige blanketter findes på intranettet under serviceguiden/rejseservice) 1 Procedure for kursus- og kongresansøgning (samtlige blanketter findes på intranettet under serviceguiden/rejseservice) Denne procedure består dels af specifikke retningslinjer for ansøgning m.v. af alle

Læs mere

Vejledning om ministerens udgifter

Vejledning om ministerens udgifter STATSMINISTERIET Dato: 10. juni 2008 Vejledning om ministerens udgifter 1. Udgifter til ministerrepræsentation 1.1. Generelt om møder og gaver mv. Ministre er øverste administrative chefer for deres respektive

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 2013 om tilskud til efterskoleophold i Danmark. Kapitel 1. Tilskudsformer og understøttende aktiviteter

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 2013 om tilskud til efterskoleophold i Danmark. Kapitel 1. Tilskudsformer og understøttende aktiviteter Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 2013 om tilskud til efterskoleophold i Danmark I medfør af 20, stk. 2 i Landstingslov nr. 13 af 5. december 2008 om efterskoler som ændret ved Inatsisartutlov nr.

Læs mere

Information for censorer 2013

Information for censorer 2013 Information for censorer 2013 www.ucl.dk Læreruddannelsen på Fyn Middelfartvej 180 5200 Odense V Tlf. 63 18 43 00 Læreruddannelsen i Jelling Vejlevej 2 7300 Jelling Tlf. 63 18 46 00 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrkelse af administrationen af eksterne forskningsmidler 2014

Styrkelse af administrationen af eksterne forskningsmidler 2014 Styrkelse af administrationen af eksterne forskningsmidler 2014 Økonomichef Morten Palle Christensen 12. august 2014 Dagsorden 1.Seneste tids fokus på midlernes administration har medført 2.Kategorisering

Læs mere

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra SAMU 11. februar 2016 Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra Barn syg Fravær ved barns 1. og 2. sygedag Efter anmodning til nærmeste leder kan den ansætte få helt eller delvist tjenestefri

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Eksempler efter regelsæt for refusionsmoms:

Eksempler efter regelsæt for refusionsmoms: Statens Administration, ØSC 8. april 2011 Oversigtsskema til vejledning om afløftning af moms på købsfakturaer Skemaet indeholder områder, hvor der kan være forskelle fra hovedreglen om fuld fradragsret

Læs mere

Procedure for mærkedage mv. samt afholdelse af arrangementer

Procedure for mærkedage mv. samt afholdelse af arrangementer Procedure for mærkedage mv. samt afholdelse af arrangementer Formål og mål Denne procedure beskriver retningslinjerne for markering af mærkedage mv., samt afholdelse af arrangementer af markedsføringsmæssig

Læs mere

Kontrol af tjenesterejseafregninger for Politiets efterretningstjenestes øverste ledelse

Kontrol af tjenesterejseafregninger for Politiets efterretningstjenestes øverste ledelse Notat 20. januar 2014 /BTR004 Økonomi Økonomicentret Kontrol af tjenesterejseafregninger for Politiets efterretningstjenestes øverste ledelse Opsummering Rigspolitiets controllerenhed har ultimo 2013 gennemført

Læs mere

NOTAT Aalborg Universitet momshåndtering

NOTAT Aalborg Universitet momshåndtering NOTAT Aalborg Universitet momshåndtering momsnotat.2008.1.4.08.u.ændringer.doc 15-07-08 Side 1 af 9 1. GENERELT: 3 2. SALGSMOMS: 3 2.1 Overordnet 3 2.2 indtægtstyper - momsmæssigt 3 2.3. Momspligtige forskningsindtægter(omsætning)

Læs mere

Udbetaling og afregning af forskud i RejsUd. - Hvordan håndteres forskud i RejsUd? - Hvordan opsættes udgiftstyperne til forskud i RejsUd?

Udbetaling og afregning af forskud i RejsUd. - Hvordan håndteres forskud i RejsUd? - Hvordan opsættes udgiftstyperne til forskud i RejsUd? Udbetaling og afregning af forskud i RejsUd - Hvordan håndteres forskud i RejsUd? - Hvordan opsættes udgiftstyperne til forskud i RejsUd? Introduktion til brugen af forskud i RejsUd I forbindelse med rejser

Læs mere

Til medarbejdere. Kursus og uddannelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Til medarbejdere. Kursus og uddannelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Til medarbejdere Kursus og uddannelse Vælg farve Vejle og Middelfart Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 2 For at sikre en ensartet håndtering af kursus og uddannelse i Ortopædkirurgisk Afdeling er der udarbejdet

Læs mere

Inden du begynder at lave dine afregninger, er det en rigtig god idé at scanne de udgiftsbilag, som relaterer til rejsen.

Inden du begynder at lave dine afregninger, er det en rigtig god idé at scanne de udgiftsbilag, som relaterer til rejsen. Opret rejseafregning Velkommen til RejsUd vores system til Rejseafregninger og Udgiftshåndtering. Denne vejledning viser, hvordan du opretter en rejseafregning i RejsUd, så du nemt og ubesværet kan oprette

Læs mere

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2018

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2018 På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2018 Indhold Side Hvem gælder reglerne for? 2 Når du rejser for TL 2 Generelt 2 Transport 2 Mad og drikke 4 Småfornødenheder 4 Overnatning 4 Telefon 4 Tabt arbejdsfortjeneste

Læs mere

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2019

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2019 På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2019 Indhold Side Hvem gælder reglerne for? 2 Når du rejser for TL 2 Generelt 2 Transport 2 Mad og drikke 3 Småfornødenheder 4 Overnatning 4 Telefon 4 Tabt arbejdsfortjeneste

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Quick Guide-Rejseafregning Mundtlig censur Rejsud

Quick Guide-Rejseafregning Mundtlig censur Rejsud -Rejseafregning Mundtlig censur Rejsud Du kommer ind i Rejsud fra din webbrowser ved at skrive adressen https://381.rejsud.oes.dk Login: Du skal logge på Rejsud med din Bruger-ID og Adgangsord Du har fået

Læs mere

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2015

På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2015 På rejse for TL Gældende fra 1. januar 2015 Indhold Side Når du rejser for TL 2 Hvem gælder reglerne for? 2 Generelt 2 Transport 2 Mad og drikke 4 Småfornødenheder 4 Overnatning 4 Telefon 4 Tabt arbejdsfortjeneste

Læs mere

Almindelige bestemmelser

Almindelige bestemmelser Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU) Vejledning til ansøgning om støtte til egen rejse under 1 måneds varighed Marts 2015 Bevillingssektionen Strandboulevarden 49 2100 København Ø Telefon

Læs mere

rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale

rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale værd at vide om rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og udlejning af beboerlokale Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk september 2012 rådighedsbeløb, aktivitetsmidler og

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015 REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 (version 2) 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

Formålet med politikken er endvidere at definere institutionens retningslinjer på områder, som tjenesterejseaftalen overlader til lokal fortolkning.

Formålet med politikken er endvidere at definere institutionens retningslinjer på områder, som tjenesterejseaftalen overlader til lokal fortolkning. 1 Indholdsfortegnelse Formålet med politikken... 3 Lovgivning... 3 Hvad er en tjenesterejse?... 3 Rejsesekretariatet... 3 Principper for gennemførelsen af tjenesterejser... 4 Tilrettelæggelse... 4 Særligt

Læs mere

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 Bestyrelsen... 2 2 Forretningsudvalget... 4 3 Årsmøde... 5 4 Oktobermøde... 7 5 Formandstræf...8 6 Udvalg og arbejdsgrupper...

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 22 af 23. december 2013 om tilskud til efterskoleophold i Danmark

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 22 af 23. december 2013 om tilskud til efterskoleophold i Danmark Selvstyrets bekendtgørelse nr. 22 af 23. december 2013 om tilskud til efterskoleophold i Danmark I medfør af 20, stk. 2, i Landstingslov nr. 13 af 5. december 2008 om efterskoler, som ændret ved Inatsisartutlov

Læs mere

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer BILAG XX 08-11-2010 Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer Bilaget er en del af Dragør Kommunes nye Økonomiregulativ (Principper for økonomistyring) som er ved

Læs mere

Udkast til rejseregler for Borgerrepræsentationens medlemmer

Udkast til rejseregler for Borgerrepræsentationens medlemmer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationen NOTAT Udkast til rejseregler for Borgerrepræsentationens medlemmer OPDATERET PÅ BAGGRUND AF GRUPPEFORMANDSKREDSENS BESLUTNING DEN 29. MAJ

Læs mere

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra SAMU 11. februar 2016 tilrettet på SAMU den 13. april. Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra Barn syg Fravær ved barns 1. og 2. sygedag Efter anmodning til nærmeste leder kan den ansætte

Læs mere

Af væsentlige ændringer i forhold til den tidligere tjenesterejseaftale kan nævnes:

Af væsentlige ændringer i forhold til den tidligere tjenesterejseaftale kan nævnes: Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 August 2000 J.nr. 7-2113-2/00 NY TJENESTEREJSEAFTALE Der er indgået aftale om en ny tjenesterejseaftale mellem Finansministeriet og

Læs mere

Rapport om løbende årsrevision ved Klima- og Energiministeriets departement. 15. december 2009

Rapport om løbende årsrevision ved Klima- og Energiministeriets departement. 15. december 2009 Rapport om løbende årsrevision ved Klima- og Energiministeriets departement 15. december 2009 RAPPORT OM LØBENDE ÅRSREVISION VED KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETS DEPARTEMENT 1 Løbende årsrevision ved Klima-

Læs mere

Praktiske oplysninger for censorer ved. Læreruddannelsen Zahle

Praktiske oplysninger for censorer ved. Læreruddannelsen Zahle Praktiske oplysninger for censorer ved Læreruddannelsen Zahle Eksamen 2014 Vi byder dig velkommen til Læreruddannelsen Zahle, professionshøjskolen UCC. Linnésgade 2, 1361 København K Tlf. 41 89 78 00 www.zahle.ucc.dk

Læs mere

Hjerteforeningen uddeler 24 mio. kroner til forskning

Hjerteforeningen uddeler 24 mio. kroner til forskning Kom til formandsmøde på Fyn! Den 5. september inviteres alle formænd for Hjerteforeningens lokalkomiteer og klubber til et vigtigt møde i Strib ved Middelfart Mødet blev annonceret allerede på Landsseminaret

Læs mere

Aftale om tjenesterejser

Aftale om tjenesterejser Kapitel 1 Afgrænsninger, definitioner og særlige bestemmelser 1 Aftalens område Aftalen gælder for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte. Aftalen gælder endvidere for ansatte omfattet af overenskomster

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

FORRETNINGSGANG FOR PATIENTFORENINGEN LUNGEKRÆFTS BESTYRELSE

FORRETNINGSGANG FOR PATIENTFORENINGEN LUNGEKRÆFTS BESTYRELSE FORRETNINGSGANG FOR PATIENTFORENINGEN LUNGEKRÆFTS BESTYRELSE Gældende fra 4. februar 2019 TRANSPORT Formanden bestiller billetter til færge og andre transportmidler, hvis andet ikke er aftalt. Man bestiller

Læs mere

Generalforsamling i Gulvsektionen og Gulvbranchen samt årsmøder for Gulvbranchens Vådrumskontrol og leverandører

Generalforsamling i Gulvsektionen og Gulvbranchen samt årsmøder for Gulvbranchens Vådrumskontrol og leverandører Generalforsamling i Gulvsektionen og Gulvbranchen samt årsmøder for Gulvbranchens Vådrumskontrol og leverandører Fredag den 4. maj 2018 på Sinatur Hotel Frederiksdal Frederiksdalsvej 360 2800 Kgs. Lyngby

Læs mere

I reform til fremtiden

I reform til fremtiden I reform til fremtiden Nyhedsbrev for Danmarks Domstole 23.november 2006 1. Kørsel mellem midlertidige adresser og tjenestesteder 2. Flytning af tinglysningsservere og pc ere 3. Inventar og flytning 4.

Læs mere

Vejledning til tjenesterejser

Vejledning til tjenesterejser Vejledning til tjenesterejser Københavns Kommune 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 2 Definition af tjenesterejse... 3 Godkendelse af en tjenesterejse... 3 Transporttiden... 3

Læs mere

R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T

R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T PRAKTISKE OPLYSNINGER R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T Indholdsfortegnelse 1. Repræsentantskabet... 4 2. Repræsentantskabet medlemmer og stedfortrædere... 4 3. Diæter og dagpenge mv.... 5 3.1. Fra den

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2016 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2016 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2016 for tjenesterejser 2015 Cirkulære af 18. december 2015 Modst. nr. 052-15 J.nr. 2015-1753-0004 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære... 5 Bilag 1. Transportgodtgørelse

Læs mere

ØKONOMISKE RETNINGSLINJER

ØKONOMISKE RETNINGSLINJER ØKONOMISKE RETNINGSLINJER 1. Indledning I Landsforeningens vedtægter (kapitel 5) er fastlagt en række krav til foreningens økonomistyring. I landsledelsens forretningsorden henvises der til nærværende

Læs mere

Erhvervsskolernes forvaltning af rejser, repræsentation og kørsel

Erhvervsskolernes forvaltning af rejser, repræsentation og kørsel Erhvervsskolernes forvaltning af rejser, repræsentation og kørsel Formålet med undersøgelsen om erhvervsskolernes forvaltning af tjenesterejser, repræsentation og kørsel lever op til de gældende love og

Læs mere

Instruks om tjenesterejser Sektion 5.2

Instruks om tjenesterejser Sektion 5.2 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Område...2 Anvendelse af rejseafregningsmodulet i XAL...2 Rejser og hotel...2 Hotelreservation...3 Forskud / Rejsebudget...3 Betalingskort...4 Udbetaling af rejseforskud...4

Læs mere

Den attraktive arbejdsplads Personalegoder.

Den attraktive arbejdsplads Personalegoder. 1 HR-afdelingen April 2008 gh Den attraktive arbejdsplads Personalegoder. Kommunerne oplever et stadigt stigende behov for anvendelse af personalegoder for fortsat at kunne rekruttere og fastholde medarbejdere

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2017 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2017 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2017 for tjenesterejser 2016 Cirkulære af 21. december 2016 Modst. nr. 038-16 J.nr. 2016-1753-0005 Indholdsfortegnelse Cirkulære... 5 Bilag 1. Transportgodtgørelse

Læs mere

Instruks Momshåndtering

Instruks Momshåndtering Instruks Momshåndtering Instruks momshåndtering (pkt 4-3-3 ajourført) -05-01-15 Side 1 af 10 1. FORMÅL 3 1.1. Baggrund 3 1.2. Formål 3 2. ANSVARLIG 3 3. TERMINER 4 4. FREMGANGSMÅDE 4 4.1. Definitioner

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2018 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2018 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2018 for tjenesterejser 2017 Cirkulære af 20. december 2017 Modst. nr. 024-17 J.nr. 2017-3422 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære... 5 Bilag 1. Transportgodtgørelse

Læs mere