Handlingsplan Nedbringelse af sagsbehandlingstider. - Digitalisering. - Kvalitet, service og effektivitet i sagsbehandlingen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handlingsplan 2010. - Nedbringelse af sagsbehandlingstider. - Digitalisering. - Kvalitet, service og effektivitet i sagsbehandlingen."

Transkript

1 Handlingsplan 2010 Sø- og Handelsretten har - i overensstemmelse med den overordnede strategi 2010 for Danmarks Domstole - følgende overordnede mål i 2010: - Nedbringelse af sagsbehandlingstider - Digitalisering - Kvalitet, service og effektivitet i sagsbehandlingen. I Sø- og Handelsrettens handlingsplan for 2010 nogle mål særligt fremhævet: - Forny strategi og målsætninger - Analyse af sagsaktivitet og Nøgleresultater - Kvalitetssikring og Leanprojekt - Trivselsprojekter - Hjemmeside og Bygninger, herunder skiltning - Teknologi i retssale - Videndeling og Brugerfokus, herunder Dialogforum

2 I den grafiske version af handlingsplanen er disse mål fremhævet med gult og de er alle beskrevet nærmere i tekstversionen af handlingsplanen. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke også er fokus på de øvrige områder og projekter i handlingsplanen. Om opbygning af handlingsplanen: Sø- og Handelsrettens handlingsplan 2010 er opbygget i 9 hovedområder, svarende til de ni områder i kvalitetsmodellen KVIK (se nærmere Domstolenes nye kvalitetsmodel "Domhuset" bygger på KVIK-modellen og tages i brug fra handlingsplan Sø- og Handelsrettens handlingsplan for 2010 er rent teknisk udarbejdet, så handlingsplanen både kan ses grafisk (som en mind map), som en tekstversion (i Word) og som arbejdsredskab (projektstyring). En langt mere detaljeret version af handlingsplanen ligger således på rettens intranet og bruges løbende som projektstyringsværktøj. I Lederskab Henrik Rothe tiltrådte som ny retspræsident i Sø- og Handelsretten den 1. januar Det giver en naturlig og oplagt anledning til at foretage et eftersyn og en fornyelse af rettens strategier og målsætninger, som med fåændringer og tilpasninger har været gældende siden Endvidere er der nu gået et par år efter indholdsreformerne, som også ændrede Sø- og Handelsrettens sagsområder. En del konsekvenser af reformen er først for alvor begyndt at vise sig nu, blandt andet den øgede tilgang af mere principielle og tidsskrævende sager, herunder 3-dommersager. I.1 Forny strategi og målsætninger Årets temadag i september har fået overskriften "SH efter reformen - hvad nu?". Vi vil fokusere på hvilke krav og ønsker rettens brugere har til Sø- og Handelsretten og hvordan vi bedst kan opfylde dem samt hvilken position og rolle i det samlede retssystem som Sø- og Handelsretten meningsfuldt kan udfylde. En målsætning i tilknytning til strategiarbejdet er at implementere domstolenes nye kvalitetsmodel "Domhuset". I.2 Én samlet ret Målsætningen om én samlet ret er udtryk for at vi vil skabe synergi på tværs af de to afdelinger og huse. Fokus er på en kritisk gennemgang af vores ressourceudnyttelse og de muligheder der er for yderligere effektivisering af sagsgange m.v.. Se også under området Processer, bl.a. om Lean-projekt og Telefonprojekt Endvidere vil vi i forbindelse med en generel gennemgang af alle interne møder (se nærmere under Mødeplan) kigge nærmere på Sø- og Handelsrettens ledelsesmøder og hvordan vi kan optimere den koordinering på tværs af afdelinger og arbejdsopgaver, som er formålet med disse møder.

3 II Strategi og planlægning Sø- og Handelsretten har i 2010 sat fokus på en fornyelse og opdatering af rettens overordnede strategier og målsætninger - se herom under området Lederskab. Under dette område - Strategi og planlægning - beskrives forskellige praktiske forhold. Handlingsplanen vil i 2010 fungere direkte som et redskab for projektstyring, En interaktiv udgave af planen lægges på rettens intranet og bliver løbende opdateret med status på de forskellige aktiviteter og projekter. Endvidere udarbejdes årsplan og mødeplan med henblik på at skabe bedre overblik over årets aktiviteter, ikke mindst fordi retten samtidig planlægger at udvide de eksterne aktiviteter - se under Brugerfokus og Videndeling. II.1 Årsplan Der udarbejdes en mere detaljeret årsplan, som tager højde for alle tilbagevendende møder og andre aktiviteter. Det har bl.a. vist sig, at det på grund af fremadrettede berammelser er meget svært at finde mødetidspunkter som passer alle, hvis ikke møderne afsættes i meget god tid. Målet med årsplanen er at skabe klarhed og overblik, samt understøtte planlægning og forberedelse af de forskellige aktiviteter og møder. II.2 Mødeplan Der holdes mange interne møder i SH. På den ene side er det vigtigt at information når ud til alle og at der er rum til fælles drøftelser. På den anden side er det samlede tidsforbrug ikke ubetydeligt og i flere sammenhænge kommer de samme personer til at modtage samme information flere gange. I 2010 vil vi derfor analysere vores interne mødeplan og fastlægge hvilke tilbagevendende interne møder det er vigtigt at holde, hvilke emner og hvilken personkreds som hører til det enkelte møde, og hvilken mødeform som er hensigtsmæssig for det enkelte møde. Se også særligt punkt om Ledelsesmøder. II.3 Time/Sag Sø- og Handelsretten indfører i 2010, på linie med alle øvrige retter, Time/Sag-systemet til registrering af ferie- og sygefravær samt arbejdstid/flex. Systemet vil give alle medarbejdere bedre overblik over egne data og når systemet er implementeret forventes en arbejdsmæssig lettelse i forbindelse med planlægning og administrative indberetninger.

4 III Medarbejdere I forhold til medarbejderne er de særlige indsatsområder i 2010 trivsel og kompetenceudvikling. III.1 Trivselsprojekter I 2008 fokuserede vi på "God Tone", bl.a. i forbindelse med en temadag, hvor vi i fællesskab drøftede og besluttede retningslinier for vores indbyrdes omgangsform. Samarbejdsudvalget har besluttet, at vi i 2010 følger op på dette projekt. Gode rammer for daglig fælles frokost på tværs af afdelingerne er et vigtigt mål i Projektet omfatter også at undersøge mulighederne for en frokostordning, III.2 Kompetencestrategi I 2009 vedtog retten en kompetencestrategi, som vi samtidig med vedtagelsen besluttede at videreudvikle i Dette kædes sammen med implementering af domstolenes nye MUSkoncept, der er bygget op omkring et sæt kompetenceprofiler. Endvidere vil vi i 2010 have fokus på målrettet kompetenceudvikling af særlig betydning for opgaverne i SH. Se også punkt om Lederuddannelse og om Domerfuldmægtiges grunduddannelse. III.3 MUS Danmarks Domstoles nye koncept for MUS tages i brug i forbindelse med rettens medarbejderudviklingssamtaler i Konceptet har særligt fokus på medarbejderkompetencer, og der er således nær sammenhæng til punktet om videreudvikling af rettens kompetencestrategi. III.4 Dfm - grunduddannelse Danmarks Domstole foretager i 2010 en generel revision af retningslinierne for dommerfuldmægtiges grunduddannelse. Sø- og Handelsretten følger dette arbejde tæt og har særligt fokus på hvorledes det uddannelsesforløb dommerfuldmægtige gennemgår i Sø- og Handelsretten kan blive en naturlig del af grunduddannelsen - og for visse deles vedkommende et supplement til den generelle grunduddannelse.

5 IV Partnerskaber og ressourcer Det er vigtigt for retten løbende at leve op til brugernes behov og forventninger. Dette kræver, at vi også løbende er i systematisk dialog med brugerne. Som specialret, både for insolvensskiftesager og indenfor erhvervssager, er det naturligt for Sø- og Handelsretten at øge fokus på videndeling, både internt og eksternt. IV.1 Brugerfokus I 2004 oprettede SH et dialogforum med advokater der i særlig grad møder i retsafdelingen. Et vigtigt mål i 2010 er at intensivere samarbejdet, ikke kun i form af møder, men også ved udsendelse af information og nyhedsbreve. Endvidere vil retten i 2010 etablere et tilsvarende dialogforum for advokater som jævnligt møder i skifteafdelingen. I forbindelse med reformen blev Sø- og Handelsretten landsdækkende og vi vil gerne afholde domsforhandlinger udenfor hovedtingstedet i København, når dette er praktisk i forhold til den enkelte sag. Retten vil i 2010 nærmere undersøge behov og muligheder herfor. Der afholdes løbende møder med forskellige brugerrepræsentanter, organisationer og foreninger, som har særlig interesse i Sø- og Handelsrettens forhold. I forbindelse med Henrik Rothes tiltræden som ny retspræsident har dette punkt naturligt særlig høj prioritet i IV.2 Videndeling Videndeling, både intern og ekstern, bliver et særligt indsatsområde i Sø- og handelsrettens sagsområde er med indholdsreformerne blevet mere specialiseret og med øget internationalt fokus. Retten har i mange år deltaget i forskellige faglige fora og internationalt samarbejde. I 2010 vil vi have fokus på mere systematisk at videreformidle udbyttet af dette samarbejde og information fra de møder, konferencer mv., som rettens ansatte deltagere i. Eksternt vil det fx ske i form af artikler og nyhedsbreve/info på hjemmesiden. Internt vil vi opprioritere faglig videndeling på vores juristmøder og påintranettet. Et særligt projekt vil være revision af rettens sagsbehandlingsvejledninger (interne og eksterne). I den seneste brugerundersøgelse ligger Sø- og Handelsretten helt i top ved bedømmelse af retternes hjemmesider. Dette skyldes navnlig den store brugertilfredshed med domsoversigten, hvor alle domme fra retsafdelingen lægges på hjemmesiden straks ved afsigelsen. Denne succes, der også er positivt omtalt i artikler både i pressen og Ugeskrift for Retsvæsen, vil vi gerne bygge videre på. I 2010 planlægger vi således øget fokus påafgørelser fra skifteafdelingen i domsoversigten og i øvrigt en generel revision af hjemmesiden - se nærmere under punkt om hjemmesideprojekt. IV.3 Bygninger I 2010 skal det afklares, om Sø- og Handelsretten skal flytte til nyt domicil eller forblive på adresserne i Bredgade. De nuværende bygningsmæssige rammer for SH er historiske og centralt beliggende, men på flere punkter problematiske. Generelt er det ikke hensigtsmæssigt at retten er delt op i to huse, med retsafdelingen i Bredgade 70 og skifteafdelingen i Bredgade 66 (og med fællesarkivet i Hammerensgade 4). Hertil kommer, at skifteafdelingen lider af pladsmangel. Flere og flere må dele kontorer og nogle mødelokaler har måttet konverteres til mødelokale og kontor.

6 Adgangs- og parkeringsforholdene lever ikke op til nutidens krav, hvilket også kan aflæses i den seneste brugerundersøgelse (se denne). Også skiltning, akustikforhold og indeklimaet i mødelokaler kommenteres og der er ønske om forbedrede forhold for advokater, herunder advokatværelser. Der er medtaget initiativer på en del af disse områder i handlingsplanen. Projekterne under overskriften "Bygninger" i handlingsplanen iværksættes (i det omfang økonomien tillader) såfremt retten ikke flytter. Dette overordnede spørgsmål forventes afklaret i løbet af første halvår V Processer Området "Processer" er omfattende, da det inkluderer både vores kerneydelse, den egentlige sagsbehandling i rets- og skifteafdelingen, og de tilknyttede serviceopgaver. Nogle af projekterne for 2010 tager afsæt i brugerundersøgelsen fra herunder også påområder hvor evalueringen for så vidt er særdeles positiv, eksempelvis rettens hjemmeside, men hvor vi selv synes der er udviklingsmuligheder, som bør udnyttes. V.1 Leanprojekt Det planlagte Lean-projekt hænger sammen med det overordnede mål om løbende at forbedre sagsbehandlingstider og -rutiner. Det er en opfølgning pådet Bedste Praksis-projekt SH gennemførte i V.2 Kvalitetssikring Sø- og Handelsretten har i sine handlingsplaner løbende haft projekter til kvalitetssikring af rettens ydelser. I 2010 har vi sat fokus på anker og kæremål samt på en gennemgang af vores retningslinier for sagsbehandling, både internt og på hjemmesiden. V.3 Intranet Nye medarbejdere har brug for hurtigt at kunne overskue de store mængder af information som findes på rettens og Danmarks Domstoles intranet, og det har også stor betydning i relation til kvalitetssikring af rettens ydelser. I 2010 udarbejdes en særlig velkomstmappe til nye medarbejdere, med tilhørende særligt område på rettens intranet. V.4 Hjemmeside Der skal foretages en fuldstændig gennemgang af Sø- og Handelsrettens hjemmeside, både med hensyn til struktur og (opdatering af) indhold. Målet er at vores brugere i højere grad kan få svar på deres spørgsmål via hjemmesiden, da vi generelt forventer og gerne vil understøtte, at brugerne i stigende grad søger information på hjemmesiden frem for ved telefonisk henvendelse. Endvidere er det et mål at SH i 2010 lancerer en engelsk version af hjemmesiden, især med fokus på retsafdelingens brugere. Dette har en naturlig sammenhæng med, at rettens sagsområde nu er internationale erhvervssager, hvor udenlandske brugere, herunder andre retter, har behov for at kunne søge information om Sø- og Handelsretten og rettens arbejde. I sammenhæng med indsatsområderne brugerfokus og videndeling skal hjemmesiden udvides med forbedret mulighed for abonnement på nyhedsbreve.

7 V.5 Telefonprojekt I 2003 fik Sø- og Handelsretten et nyt fælles telefonsystem - dog desværre ikke IP-telefoni. Vi vil undersøge hvilke uudnyttede muligheder systemet har for forbedret telefonbetjening, herunder fx. ensartet fraværsmarkering, så der kan gives bedre brugerbetjening. V.6 IT-projekter Også for 2010 er der særlige IT-projekter. Et væsentligt projekt omfatter outsourcing af drift, som er et fælles projekt for alle retter. Endvidere deltager retten i adskille delprojekter i forbindelse med de JFS - udviklingen af nye fælles juridiske fagsystemer i projekter under Domstolsstyrelsen. VI Bruger- og Borgerresultater Resultaterne af brugerundersøgelsen er modtaget i starten af året og indgår helt naturligt under flere forskellige indsatspunkter for Resultatet af brugerundersøgelsen kan ses på hjemmesiden. I handlingsplanen for 2010 indgår også en målsætning om nærmere analyse af rettens sagsaktivitet, der har ændret sig i forbindelse med reformen og som følge af finanskrisen. VI.1 Brugerundersøgelse opfølgning Resultatet af brugerundersøgelsen 2009 er for Sø- og Handelsrettens vedkommende særdeles positiv, bortset fra forskellige bygningsmæssige forhold (parkering, adgangsforhold, skiltning). Vi har i handlingsplanen 2010 besluttet at arbejde videre med forbedringer på følgende områder: skiltning trådløst netværk videoafhøringer hjemmeside telefonbetjening VI.2 Analyse af sagsaktivitet Et særligt indsatsområde i 2010 vil være analyse af sagstilgang og sagssammensætning samt sagsproduktion og ressourceforbrug. Dette arbejde vanskeliggøres af, at de eksisterende ledelsesinformationssystemer desværre kun i begrænset omfang understøtter dette, idet de ikke er udviklet/tilpasset til Sø- og Handelsrettens specielle sagskategorier.

8 VII Medarbejderresultater Ved alle retter foretages med faste mellemrum trivselsundersøgelser, ledelsesevalueringer og APV (arbejdspladsvurdering). Sø- og Handelsretten har i 2009 fulgt op på de seneste undersøgelser, men god trivsel og god ledelse er en løbende proces, som der skal være i fokus hele tiden. Der vil således også i 2010 være projekter på dette område: VII.1 APV afsluttende opfølgning System for løbende APV (arbejdspladsvurdering) mv implementeres, herunder løbende ajourføring af handlingsplan løbende tilbud om ergonomisk gennemgang af arbejdspladser ajourføring af ambulancebreve VII.2 Trivselsundersøgelse opfølgning Samarbejdsudvalget har besluttet, at retten i 2010 foretager en opfølgning på projektet "God Tone" fra Baggrunden for at genoptage arbejdet er, at vi siden 2008 har fået en lang række nye medarbejdere, som skal inddrages i tankesættet bag projektet og de trivsels- og samarbejdsresultater som God Tone 2008 resulterede i. Endvidere skal trivselsundersøgelsen VII.3 Trivselsundersøgelse 2010 (efterår) Samarbejdsudvalget skal forberede den kommende trivselsundersøgelse i efteråret 2010, idet der denne gang bliver mulighed for at stille lokale spørgsmål i tilslutning til den generelle undersøgelse, som er fælles for alle retter. VII.4 Ledelsesevaluering afsluttende opfølgning Sø- og Handelsretten har også i 2010 et antal medarbejdere som deltager i forskellige udviklingsforløb, herunder coachforløb, masteruddannelse, afdelingslederkursus og førlederkursus for dommerfuldmægtige. Endvidere er der udarbejdet individuelle opfølgningsplaner i tilknytning til seneste ledelsesevaluering.

9 VIII Samfundsresultater I sammenhæng med en del af de øvrige aktiviteter - fx. dem der nævnes under Partnerskaber og ressourcer - vil SH gerne opsætte mere fokuserede mål, for derved tillige at opnå større indsigt i hvor vores bidrag kan gøre en forskel. Sø- og Handelsretten har generelt som mål at stille vores viden og ekspertise til rådighed for samfundet, fx i forbindelse med besøg i retten, foredrag, og samarbejde med inden- og udenlandske besøgende. Også i sammenhæng med bilaterale udviklingsprojekter i udlandet har SH bistået, fx ved støtte til oprettelse af Commercial Courts i Tanzania og Ghana, i forbindelse med kapacitetsopbygning vedrørende erhvervsretlige sager Vietnam og i forbindelse med EUprojekter på det varemærkeretlige område. Resultatet af disse indsatsområder måles ikke i forbindelse med de eksisterende brugerundersøgelser mv., så vi vil i 2010 prøve at finde relevante målepunkter, der kan synliggøre denne indsats og resultaterne af samme. IX Nøgleresultater Sø- og Handelsretten har i en årrække måttet leve med statistik- og brugerinformationssystemer, som desværre ikke kan leve op til de stigende krav til afrapportering og ressourceforbrugsberegninger, da de er centralt udviklet med fokus på de øvrige retters behov og ikke efterfølgende er tilstrækkeligt tilpasset Sø- og Handelsrettens sagstyper. Situationen kan ikke forventes forbedret fra centralt hold før i forbindelse med implementeringen af JFS (de nye Juridiske FagSystemer), hvilket realistisk set for Sø- og Handelsrettens vedkommende ligger nogle år ude i fremtiden. Det er imidlertid vigtigt også for Sø- og Handelsretten at kunne vise den reelle udvikling i sagsbehandlingstid, ressourceforbrug og produktivitet. I 2010 vil vi derfor analysere de nuværende muligheder, herunder undersøge om der med en begrænset udgift/indsats kan ske forbedring og kvalitetssikring af de nuværende systemer.

Sø- og Handelsretten har - i overensstemmelse med den overordnede strategi 2011 for Danmarks Domstole - følgende overordnede mål i 2011:

Sø- og Handelsretten har - i overensstemmelse med den overordnede strategi 2011 for Danmarks Domstole - følgende overordnede mål i 2011: Handlingsplan 2011 Sø- og Handelsretten har - i overensstemmelse med den overordnede strategi 2011 for Danmarks Domstole - følgende overordnede mål i 2011: - Nedbringelse af sagsbehandlingstider - Videreudvikle

Læs mere

Sø- og Handelsretten har derfor som sin vision, at retten skal være ERHVERVSLIVETS FORETRUKNE DOMSTOL.

Sø- og Handelsretten har derfor som sin vision, at retten skal være ERHVERVSLIVETS FORETRUKNE DOMSTOL. Handlingsplan 2012 1. Sø- og Handelsrettens visioner 1.1. Retsafdelingen Sø- og Handelsrettens retsafdelings saglige kompetence fremgår af retsplejelovens 225. Af bestemmelsen fremgår også, at næsten alle

Læs mere

Implementering af vejledning om behandling af civile sager Digitalisering og it-understøttelse, herunder bl.a.:

Implementering af vejledning om behandling af civile sager Digitalisering og it-understøttelse, herunder bl.a.: Handlingsplan 2013 Domstolsstyrelsens bestyrelse har i Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 beskrevet domstolenes opgave, vision, værdier samt mål og indsatsområder for 2013-2018. Handlingsplanen findes

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten J.nr. 21A-VL-22-13 Den 17/02-2014 Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012 Den 10. februar 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2012 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og

Læs mere

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011

1 Strategi for Danmarks Domstole 2011. 2 Indsatser 2011 1 Strategi for Danmarks Domstole 2011 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2014 RETTEN I HOLSTEBRO Handlingsplan for Retten i Holstebro 2014 Danmarks Domstole har for 2013-2018 fastlagt fire overordnede mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Glostrup er kommet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BRUGERUNDERSØGELSE AF RETTEN I HILLERØD

OPFØLGNING PÅ BRUGERUNDERSØGELSE AF RETTEN I HILLERØD OPFØLGNING PÅ BRUGERUNDERSØGELSE AF RETTEN I HILLERØD 4. marts 2014 I perioden 21. maj til 14. juni 2013 gennemførte Danmarks Domstole en undersøgelse blandt retternes brugere af tilfredsheden med domstolene.

Læs mere

Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013

Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013 Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2013 Retten i Esbjerg udøver som en del af Danmarks Domstole dømmende myndighed og løser hertil knyttede opgaver herunder skifteret, fogedret og administration. Retten

Læs mere

Strategi for Danmarks Domstole 2010. Indsatser 2010

Strategi for Danmarks Domstole 2010. Indsatser 2010 Strategi for Danmarks Domstole 2010 Danmarks Domstole har til opgave at udøve dømmende myndighed og løse hertil knyttede opgaver, herunder skifteret, fogedret, tinglysning og administration. Domstolsstyrelsen

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave)

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Vestre Landsret J.nr. 21A-VL-16-04 Den 21/12-2005 Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Dette er en revideret udgave af Vestre Landsrets handlingsplan for 2005 I, som indeholder

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2016 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2016 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Maj 2017 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

Sø- og Handelsretten. Handlingsplan 2013

Sø- og Handelsretten. Handlingsplan 2013 Sø- og Handelsretten Handlingsplan 2013 2 Indholdsfortegnelse 1. Sø- og Handelsrettens visioner... 3 1.1 Retsafdelingen... 3 1.2 Skifteafdelingen... 3 2. Danmarks Domstoles mål... 4 3. Sø- og Handelsrettens

Læs mere

Retten i Esbjerg skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision:

Retten i Esbjerg skal bidrage til at virkeliggøre Danmarks Domstoles vision: Handlingsplan for Retten i Esbjerg 2010 Indledning: Retten i Esbjergs opgave, vision og værdier. Retten i Esbjerg udøver som en del af Danmarks Domstole dømmende myndighed og løser hertil knyttede opgaver

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2014

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2014 Østre Landsret Præsidenten Den 18/2-2014 J.nr. 42A-ØL-1-13 Handlingsplan for Østre Landsret 2014 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2017 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2017 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2018 Retten i Esbjerg udøver dømmende myndighed og løser hertil knyttede

Læs mere

Handlingsplan for Østre Landsret 2015

Handlingsplan for Østre Landsret 2015 Den 17/02-2015 J.nr. 42A-ØL-1-15 Handlingsplan for Østre Landsret 2015 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte i løbet af 2015. Handlingsplanen

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2015. Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole

HANDLINGSPLAN 2015. Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole HANDLINGSPLAN 2015 Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole 1 Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Kvalitet gennem videndeling Juridisk videndeling Videndeling i hverdagen

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 1. Nye mål og værdier for Danmarks Domstole Danmarks Domstole har i 2012 arbejdet med udviklingsprojektet Danmark Domstole værdier og mål. Som led

Læs mere

Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole

Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole Domstolsstyrelsen Uddannelses- og udviklingssektionen Kompetenceudviklingspolitik for Danmarks Domstole Overordnet vision Danmarks Domstole er en højt respekteret og tillidsskabende organisation, der løser

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2013 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 VESTRE LANDSRET

HANDLINGSPLAN 2018 VESTRE LANDSRET HANDLINGSPLAN 2018 VESTRE LANDSRET Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digital behandling af civile sager 2.0 (2018-2019) Brugen

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HOLSTEBRO Danmarks Domstole har frem til 2018 fastlagt fire overordnede/strategiske mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen Tidssvarende kommunikation

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Sønderborg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

Handlingsplan for Østre Landsret

Handlingsplan for Østre Landsret Østre Landsret Præsidenten Den 22/01-2009 J.nr. 42A-ØL-1-08 Handlingsplan for Østre Landsret 2009 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1.Digitalisering af Danmarks Domstole (2014-2017) Forberede

Læs mere

Handlingsplan II for Vestre Landsret 2004 (ekstern udgave)

Handlingsplan II for Vestre Landsret 2004 (ekstern udgave) Side 1 af 7 Handlingsplan II for Vestre Landsret 2004 (ekstern udgave) Dette er en revideret udgave af landsrettens handlingsplan for 2004, som indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer,

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2017

Østre Landsret Præsidenten. Handlingsplan for Østre Landsret 2017 Østre Landsret Præsidenten Den 17/3-2017 J.nr. 42A-ØL-1-16 Handlingsplan for Østre Landsret 2017 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtaget på møde i SU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet den 14. december 2011. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets samarbejdsudvalg har den 21. november 2014 besluttet at afvente revisionen af denne

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009

Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009 Strategi- og handlingsplan for Domstolsstyrelsen 2009 1. Indledning Dette dokument indeholder Domstolsstyrelsens strategi for de kommende fire år og styrelsens handlingsplan for 2009. Strategi- og handlingsplanen

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal. Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal. Retten i Esbjerg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2012 bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2013 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Esbjerg udøver

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I HOLSTEBRO Denne handlingsplan beskriver, hvilke fokusområder og indsatsområder Retten i Holstebro nærmere vil sætte i gang i 2019. Retten i Holstebro har herudover fokus på

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I NÆSTVED

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I NÆSTVED Fokusområde Forandring Indsats HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I NÆSTVED Resultatmål Procesmål Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitaliseringen

Læs mere

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencer i University College Lillebælt University College Lillebælt er en institution, hvor viden er den afgørende faktor for eksistensgrundlaget,

Læs mere

Retten i Hillerød Handlingsplan 2015-2016

Retten i Hillerød Handlingsplan 2015-2016 Handlingsplan 2015-2016 Handlingsplan 2 2015-2016 Forord I det følgende præsenteres handlingsplan for 2015-16 for. Handlingsplanen er som tidligere udarbejdet efter KVIK-modellen, som indebærer, at vi

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I VIBORG

HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I VIBORG HANDLINGSPLAN 2019 RETTEN I VIBORG Bidrag til implementering af ændrede regler om behandling af de familieretlige sager og lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Område Indsats Procesmål Resultatmål

Læs mere

Handlingsplan for Østre Landsret 2010

Handlingsplan for Østre Landsret 2010 Østre Landsret Præsidenten Den 12/03-2010 J.nr. 42A-ØL-1-09 Handlingsplan for Østre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Østre Landsret vil iværksætte

Læs mere

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 1. april 2017 31. december 2019 Indhold 1 Indledning 2 2 Kompetencestrategiens kontekst 3 2.1 Styrelsens aktuelle situation 3 2.2 Kompetencebehov

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I HOLSTEBRO

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I HOLSTEBRO HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I HOLSTEBRO Danmarks Domstole har frem til 2018 fastlagt fire overordnede mål, som er omdrejningspunktet ved fastlæggelsen af de 1-3-årige fokusområder, tilhørende indsatsområder

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Denne kompetencestrategi dækker alle ansatte på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet. Målene for kompetencestrategien Aalborg Universitet

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG

HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG HANDLINGSPLAN 2018 RETTEN I ESBJERG Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole- aktiviteter retten vil igangsætte og gennemføre for at bidrage til at realisere domstolenes overordnede

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg]

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål:

Domstolsstyrelsens bestyrelse har efter drøftelse på Domstolenes Ledelsesforum fastlagt seks særlige fokusområder inden for de overordnede mål: HANDLINGSPLAN 2015 Danmarks Domstole har for 2013-2016 fastlagt fire overordnede/strategiske mål: Korte sagsbehandlingstider Mere ensartethed i opgaveløsningen Tidssvarende kommunikation Fortsat være en

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011. Retten i Hjørring. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2011. Retten i Hjørring. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 Retten i Hjørring - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 1. Indledning kort præsentation af retten 2 Retten i Hjørring blev etableret den 1. januar 2007

Læs mere

Handlingsplan 2011 for Retten i Viborg

Handlingsplan 2011 for Retten i Viborg Handlingsplan 2011 for Retten i Viborg 1. Indledning 2. Strategi 2011 årets indsatsområder 3. Domhuset selvevaluering 2010 4. Rammen Viborgs 5 indsatsområder Bilag: Fællessekretariatets handlingsplan for

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2019 VESTRE LANDSRET

HANDLINGSPLAN 2019 VESTRE LANDSRET HANDLINGSPLAN 2019 VESTRE LANDSRET Bidrag til implementering af ændrede regler om behandling af de familieretlige sager og lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Område Indsats Procesmål Resultatmål

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003.

Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003. 1 Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2003. Ydelser Vores sagsbehandling, afgørelser og andre ydelser er af højeste faglige kvalitet. Sagsbehandlingen skal være grundig, og der afsættes fornøden tid til

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 Retten i Sønderborg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2016 Retten i Sønderborg. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2016 Retten i Sønderborg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2017 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet Civilret Skifteret Udviklende

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Esbjerg (bemærkninger til årsnøgletal)

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Esbjerg (bemærkninger til årsnøgletal) ÅRSBERETNING 2018 Retten i Esbjerg (bemærkninger til årsnøgletal) April 2019 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Bemærkninger til resultater i 2018... 3 2.1: Effektivitet (aktivitet

Læs mere

KOMPETENCE- UDVIKLING 2013-2014 SUBSTRATEGI

KOMPETENCE- UDVIKLING 2013-2014 SUBSTRATEGI KOMPETENCE- UDVIKLING 2013-2014 SUBSTRATEGI INTRO KOMPETENCEUDVIKLING TIL GAVN FOR BÅDE MEDARBEJDERE OG INSTITUT MISSION ˮ Institut for Menneskerettigheders kompetenceudvikling skal målrettet understøtte

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Marts 2018 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Helhedsskolen Målet er fortsat at manifestere IJG som en helhedsskole og en økonomisk

Læs mere

Handlingsplan I for Vestre Landsret 2005 (ekstern udgave)

Handlingsplan I for Vestre Landsret 2005 (ekstern udgave) Vestre Landsret J.nr. 21A-VL-16-04 Den 14/02-2005 Handlingsplan I for Vestre Landsret 2005 (ekstern udgave) Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Vestre Landsret

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS

HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS HANDLINGSPLAN 2017 RETTEN I HORSENS Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitalisering af Danmarks Domstole (2014-2017) FOFÆ: Optimering

Læs mere

ÅRSBERETNING Retten i Hjørring

ÅRSBERETNING Retten i Hjørring ÅRSBERETNING 2016 Retten i Hjørring Bemærkninger til årsnøgletal - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2017 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Hjørring dækker

Læs mere

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er:

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: 1. Kvalitetsmodellens formål Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: at sikre implementering af et kvalitetssystem i alle

Læs mere

Vestre Landsret Præsidenten

Vestre Landsret Præsidenten Vestre Landsret Præsidenten J.nr. 21A-VL-5-09 Den 29/04-2009 Handlingsplan for Vestre Landsret 2009 (ekstern udgave) Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten

Læs mere

Handlingsplan I for Vestre Landsret 2004 (ekstern udgave)

Handlingsplan I for Vestre Landsret 2004 (ekstern udgave) Side 1 af 9 Handlingsplan I for Vestre Landsret 2004 (ekstern udgave) Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som Vestre Landsret vil iværksætte og følge op på i løbet

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling Holmstrupgård Retningslinje for kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Formål...3 Holmstrupgårds definition af kvalifikationer og kompetencer...3 Hvad er kompetenceudvikling?...3 Hvorledes foregår kompetenceudvikling

Læs mere

ÅRSBERETNING Retten i Hillerød - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING Retten i Hillerød - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING Retten i Hillerød - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Beretning... 3 3. Resultater i... 4 Resultat

Læs mere

Forberedelsesskema til MUS

Forberedelsesskema til MUS Forberedelsesskema til MUS I ÅRET DER GIK Emne Stikord 1. Opfølgning Er aftalerne/målene fra sidste samtale gennemført? Hvordan er det gået med at gennemføre aftalerne/målene? - tilfredsstillende? - mindre

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Danmarks Domstoles Handlingsplan 2016

Danmarks Domstoles Handlingsplan 2016 Danmarks Domstoles Handlingsplan 2016 1. Introduktion Udgangspunktet for mål- og resultatstyring ved Danmarks Domstole er strategien Danmarks Domstole for ret og retfærdighed. Der er opstillet fire overordnede

Læs mere

Manual til koncept for kvalitetsovervågning på trin 3 samt for kvalitetsforbedring på trin 4 for de organisatoriske

Manual til koncept for kvalitetsovervågning på trin 3 samt for kvalitetsforbedring på trin 4 for de organisatoriske Manual til koncept for kvalitetsovervågning på trin 3 samt for kvalitetsforbedring på trin 4 for de organisatoriske standarder Indledning I denne manual introduceres det koncept, som er udviklet til kvalitetsovervågning

Læs mere

Hjælpemiddelservice Vejen

Hjælpemiddelservice Vejen Vejen Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Rene Sigvartsen Afdelingsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

STRESS. Stresspolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen

STRESS. Stresspolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen STRESS Stresspolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen Streespolitik for Børne- og Ungdomsforvaltningen Der blev ved overenskomstforhandlingerne i 2005 indgået en aftale mellem KL og KTO vedrørende arbejdsbetinges

Læs mere

April Sygefraværspolitik

April Sygefraværspolitik April 2010 Sygefraværspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær.

Læs mere

Godkendt af HSU den 31. oktober 2011

Godkendt af HSU den 31. oktober 2011 Godkendt af HSU den 31. oktober 2011 Medarbejderudviklingssamtale (MUS) Dette MUS-skema anvendes af både dig og din leder ved forberedelsen til din MUS-samtale. Formålet med MUS er: - at give den enkelte

Læs mere

Forbedring af arbejdsgange i et helhedsorienteret perspektiv. Oplæg ved SCKK-seminar 3. april 2006 v/niels Christensen, Sundhedsstyrelsen

Forbedring af arbejdsgange i et helhedsorienteret perspektiv. Oplæg ved SCKK-seminar 3. april 2006 v/niels Christensen, Sundhedsstyrelsen Forbedring af arbejdsgange i et helhedsorienteret perspektiv Oplæg ved SCKK-seminar 3. april 2006 v/niels Christensen, Sundhedsstyrelsen Disposition Karakteristik af SST/ELV Formålet med kvalitetssystemet

Læs mere

Justitsministeriets sagsnr : sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven

Justitsministeriets sagsnr : sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Justitsministeriets sagsnr. 2017-008-0003: sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven 27-11-2018 1. Indledning I mit brev

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) - Formulering

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Retten i Hillerød Handlingsplan Justeret og opdateret marts 2016

Retten i Hillerød Handlingsplan Justeret og opdateret marts 2016 Handlingsplan 2015-2016 Justeret og opdateret mar ts 2016 Handlingsplan 2 2015-2016 Forord I det følgende præsenteres handlingsplan for 2015-16 for. Handlingsplanen er som tidligere udarbejdet efter KVIK-modellen,

Læs mere

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE

STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE STRATEGI FOR DANMARKS DOMSTOLE 2019-2022 INDHOLD Domstolenes rolle og opgaver 3 Strategiens baggrund 4 Den strategiske ramme 6 Værdier 8 De fire overordnede mål 9 De strategiske temaers indhold 12 2 DOMSTOLENES

Læs mere

Domstolsstyrelsens handlingsplan for Målsætning Strategi Handling Frist. Ydelser

Domstolsstyrelsens handlingsplan for Målsætning Strategi Handling Frist. Ydelser 1 Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2006 1 Målsætning Strategi Handling Frist Ydelser Vores sagsbehandling, afgørelser og andre ydelser er af højeste faglige kvalitet. Vi kvalitetssikrer med respekt

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Kvalitetsstyringssystemet for natur- og miljøområdet

Kvalitetsstyringssystemet for natur- og miljøområdet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 3770 Allinge Analyserapport nr. 2 Kvalitetsstyringssystemet for natur- og miljøområdet Ledelsens evaluering 2009-2011. Telefon: 56 92 00 00 E-mail:

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Maj 2013 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2018 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I HORSENS

HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I HORSENS HANDLINGSPLAN 2016 RETTEN I HORSENS Bidrag til fokusområder i handlingsplanen for Danmarks Domstole Fokusområde Indsats Procesmål Resultatmål 1. Digitaliseringen af de civile sager, JFS Civil Implementering

Læs mere

Domstolsstyrelsens handlingsplan for Ydelser

Domstolsstyrelsens handlingsplan for Ydelser Domstolsstyrelsens handlingsplan for 2004 1 Målsætning Strategi Handling 2 Frist Ydelser Vores sagsbehandling, afgørelser og andre ydelser er af højeste faglige kvalitet. Vi kvalitetssikrer med respekt

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Sønderborg. (bemærkninger til årsnøgletal)

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Sønderborg. (bemærkninger til årsnøgletal) ÅRSBERETNING 2018 Retten i Sønderborg (bemærkninger til årsnøgletal) April 2019 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Bemærkninger til resultater i 2018... 3 2.1: Effektivitet (aktivitet

Læs mere