Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger."

Transkript

1 Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Tre små ællinger jeg engang så, Tykke og tynde var ude at gå, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Oppe i træet sad der en fugl, Den ville gerne lege skjul, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Nede i åen var der en fisk, Den blev fanget af en dreng der var frisk, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Flyvemaskinen. Jeg har en flyvemaskine, Og den har vinger på, Du kan tro at de er fine, For de er malet blå. Og når jeg flyve om natten, Så har den lygter på, Der er ingen der kan ta den, For hvem kan himlen nå. Min far han sidder og læser, Men han har lovet mig, At en dag det rigtig blæser, Så flyver han og jeg.

2 Jens Pedersens ko. Jens Pedersens ko den har horn, Og benene kan gå sådan på jorden, Men bag på sidder halen med den siger det smæk, med den jager den fluerne væk. men ved du hvad også den kan, ja den kan gi mælk i en spand, og så ka den muh og stange og glo, se det er en spændende ko. MUH!! Skuffen. Og vi trækker skuffen ud Og vi skyder skuffen ind Mens røgen stiger opad sådan her På Nørregade bor en bager Han bager de nysseligste kager Mens røgen stiger opad sådan her Bum klaver. God morgen sol. God morgen sol, god morgen morgen sol Som skinner ned på Bellis og Viol Og ned på jens og Karl de frække fyre Der står og tisser på en tissemyre. Men myren skal man ikke tisse på Så derfor siger jeg lad være og stå Og tis på myren men gå hjem igen Med jeres tissemyre tissemænd.

3 Kaj og Andreas s navne sang. Mit navn er LONE fordi det var det navn de ku li, den dag jeg blev født syntes de navnet var sødt, for jeg ku drømme om den dag alle mennesker de sagde at det bedste navn i verden det var LONE, ja det bedste navn i verden det var LONE. Der er mulighed for at benytte tre forskellige navne i et enkelt vers. Lille Peter edderkop. Lille Peter edderkop Kravlede op af muren. Så kom regnen Og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters Krop. Lille Peter edderkop Kravlede atter op. Der sad en larve. Der sad en larve på et blad Og den var temmelig glad For det var lig den slags blad Som var dens bedste mad. Og larven åd så skindet sprak Men det gjorde ikke et hak

4 Den smed sit skind og sagde Pyt Jeg får et splinter nyt. Da larven havde ædt sig mæt Så var den temmelig træt Den satte frem sit vækkeur Og tog en sovetur. Mens larven i sin puppe sov Så skete der noget sjov Den vågned i sit soveskjul Og var en sommerfugl. Larven Buster. Der vokser en hæk rundt om bedstemors have Hun siger den hedder liguster Her lever en larve med lysegrøn mave Som kravler og som hedder Buster. Fortæl os lidt mer, fortæl os lidt mer fortæl os lidt mer om Buster Han lever af blade og spiser en masse Til sidst er han lige ved at sprække Men tænk så begynder den smækfede basse At spinde og hækle og strikke. Fortæl os lidt mer Han strikker en pose, der hedder en puppe Og hænger den op som en køje Så gaber han højlydt og si r han vil snuppe Sig en på sit søvnige øje. Fortæl os lidt mer Mens Buster han sover og snorker og puster Så sker der de særeste sager Det trolder og tryller i Busters liguster Så pupper den knirker og knager. Fortæl os lidt mer Til sidst springer puppen så op med et smæld Buster vågner og smider sin dyne Men tænk han kan slet ikke kende sig selv

5 Da han endlig er kommet til syne Fortæl os lidt mer For Buster har fået de flotteste vinger Den dejligste fødselsdags gave Han flyver og flagrer og svæver og svinger Omkring over bedstemors have Fortæl os lidt mer Den yndigste sommerfugl sværmer for Buster En dame med dejlige farver Og de to får æg i den gamle liguster Som bli r til små grønne larver. Fortæl os lidt mer Jamen jeg kan ikke mer jeg kan ikke mer Jeg kan ikke mer om Buster. Bim bam busse. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Det eneste jeg drømmer om, det er at blive smuk og skøn, og undgå storkens spidse næb, og også undgå slid og slæb. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Jeg boltrer mig i andemad, så jeg kan sagtens være glad, og selv om vandet det er vådt, så svømmer jeg dog ganske godt. Bim bam busse, jeg er en haletusse Blæsten. Blæsten kan man ikke få at se det er der ikke noget at gøre ved, men når møllen rigtig svinger rundt med sine store vinger, så det let at gætte at det blæser.

6 Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, Men når støv og visne blade Flyver rundt på vej og gade, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når alle vimpler vajer og når alle skilte svajer, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når luften rigtig suser, og når alle træer bruser, så det let at gætte at det blæser. En kort en lang. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En mand, en spand, en lille sjat vand. En lille sjat vand, en mand, en spand. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En mus, et kat, en gammel høj hat, en gammel høj hat, en mus, et kat. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En snor, en kniv, et lokomotiv, et lokomotiv, en snor, en kniv. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En måne, en stjerne, en skov i det fjerne, en skov i det fjerne, en måne, en stjerne, En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang.

7 Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad gik tur på et rabarberblad, og mødte Søren snegl der lå og sov med sneglehuset på. Så blev det regn og tordenvejr og Evigglad fik våde tæer så derfor slog hun banke slag på sneglehusets lille tag. Og Søren råbte højt kom ind I læ for torden regn og vind Her er lidt snævert som du ser Men der er lunt og tørvejr her. Så sad de bege to og lo I Sørens lille snegle bo Og hvis jeg ikke tager fejl Bliver Evigglad til Madam Snegl. En lille hest på lodne ben. En lille hest på lodne ben gik tur på gadens hårde sten den var så træt i sine hove og vil så gerne hjem og sove. I en butik på Nørrebro gik hesten ind og så på sko men da den ikke havde penge så fik den lov at vente længe. I tyve år sad hesten der men så kom der en barbér han gav den et par kludesutter så løb den hjem på to minutter! Hjulene på bussen.

8 Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen siger - åben og lukke, Pengene i bussen siger klir, klir, klir Folkene i bussen siger snakke, snakke Børnene i bussen siger vræl, vræl, vræl Hundene i bussen siger vov, vov, vov Sure Fru. Madsen siger hold så op Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, gennem hele byen. Lille sky. Lille sky gik morgen tur på den blanke himmel, tegnede skygge på en mur, så på verdens vrimmel. Kiggede i søens vand, så sin egen mave, så en lille vralte-and gå i præstens have. Kunne ikke holde sig, havde ingen potte, lod det dryppe på en vej skønt den ikke måtte. Løb med blæsten hjem igen, så et bjerg med sne på, fik en lille smule skænd og en anden ble på.

9 Papegøjen fra Amerika. Jeg er en papegøje fra Amerika. Min far var papegøje-fiske-pakker. Jeg sagde ingenting, men mor hun sagde nu og da han lærer nok at synge når han snakker. Nu synger jeg - å falleri og fallera hvis nogen spørg mig, hvor jeg kommer fra så svarer jeg å falleri og a ha, ha, jeg er en papegøje fra Amerika. Jeg boede i en skov til jeg blev konfirmeret. Så blev jeg fanget af en fuglefanger. Han lærte mig at synge da han selv var for genert og siden blev jeg operettesanger. Nu synger jeg - å falleri og fallera En dag kom der en skipper ind og købte mig, for femogtyve kroner og en blomme. Jeg spiste blommen selv og skreg hurra, og fløj min vej og siden kom jeg her til Kardemomme. Her synger jeg å falleri og fallera Og byder man mig sukker siger jeg ja. For alle ved å falleri og a ha, ha, at jeg er papegøjen fra Amerika. Rapanden Rasmus. Rapanden Rasmus fra Rinkenæs sogn kørte en tur i sin enspændervogn. Hesten for vognen blev træt af at gå først gik den baglæns så gik den i stå.

10 Rasmus tog selen om halsen og fløj hesten sad bagved i vognen og røg og ih hvor de gloede i Rinkenæs sogn da Rasmus kom flyvende med hyp hest og vogn. Se den lille kattekilling. Se den lille kattekilling, nej, hvor er den sød. Den har fine, hvide poter og en pels så blød. Den kan sige mijav og spinde ligesom sin mor, den skal snart få lært at finde hen, hvor musen bor. Lille mus kom op af hullet kom og leg tagfat. Har du ikke lyst at lege med den lille kat? Nej, det må jeg ikke for min far og min mor, for de siger, at det var dig, der åd min storebror. Nej, det var det ikke, det var smedens grimme kat, den der bor i Århusgade nummer 65. Fætter Mikkel. På en skrammelplads mellem jern og glas og en masse andet affald. Fætter Mikkel gik mellem rusten blik med sin sæk og med et syvtal. For der lød en skøn musik der hvor fætter Mikkel gik og så spillede han på en gammel spand for han var en spillemand.

11 Det var fuglesang der i luften hang over hele skrammel Det var skønt kan du tro det var stereo fætter Mikkel brummede bassen. For der lød en skøn musik Der hvor fætter Mikkel gik og så spillede han på gammel spand for han var en spillemand. Jeg er en glad lille cowboy. Jeg er en glad lille cowboy, fra Texas prærie land at ride og kaste med lasso er det jeg allerbedst kan. Jubbi jah, jubbi jah, er det jeg allerbedst kan. Og når jeg strigler min pony, så bliver den blank og sort så svinger jeg mig i sadlen og rider langt, langt bort. Jubbi jah, jubbi jah, og rider langt, langt bort Så griber jeg min skyder, og skyder alt hvad jeg kan men den er ikke farlig, den skyder kun med vand. Jubbi jah, jubbi jah, den skyder kun med vand. Og når det så bliver aften, så får min pony fri så løber den ud på prærien, det kan den allerbedst li. Jubbi jah, jubbi jah, det kan den allerbedst li. Så sætter jeg mig ved bålet, og synger en aftensang så går jeg til ro ved bålet og sover natter lang. Jubbi jah, jubbi jah, og sover natter lang. I Afrika. I Afrika hvor løven går og brøler midt om natten,

12 sad der en dreng på fire år og rakte tunge af den. Molak, molak, mak, mak, mak, molak, molak, mak, mak,mak molak, molak, mak, mak,mak og rakte tunge af den. Da løven brølede igen til ingen verdens nytte, gik drengen ganske rolig hen og bad den holde bøtte. og bad den holde bøtte. Men da den åd en paraply, som var den gamle tantes, løb drengen atter hjem igen, hvor ingen løver fandtes! hvor ingen løver fandtes! Edderkopperne. Og der var små edderkopper, Der ville gå i skole. Ja, der var små edderkopper. Der ville gå i skole. Så gik de op på skolens kontor og sagde Hej, hr. Inspektør, kan vi få lov at lærer noget af det som skolebørnene gør? men tror du små edderkopper at de måtte gå i skole? ja, tror du små edderkopper de måtte gå i skole? - vi har jo ingen klasser her med plads til edderkopper små, Jeg må desværre sige jer at I igen er nødt til at gå! Og så gik små edderkopper Ud i den store verden

13 Ja, så gik små edderkopper Ud i den store verden Der lærte de en hel masse ting, for ude i verden bli r man klog. Nu kan de alle snakke på forskellige edderkoppesprog. Bumletoget. Ud i det blå med Bumletoget. Nu skal vi af sted! Ud i det blå med Bumletoget. Hvem vil være med? Hæng bare på. Sig ikke nej! nu kører toget. vi er på vej! Hej! Nord og syd og øst og vest. Nord og syd og øst og vest er alle vegne hen. Når i Vesterhavet solen er begravet, står den op i Østersø den næste dag igen. Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag... mon ikke vi skal bruge denne hele uge for at sove rigtig længe søndag morgenstund. Januar og februar og marts, april og maj. Først i juni kommer søndenvinden og sommer. Fra sankthans går dagene igen den korte vej. Juni og august - og nu står rugen tung og gul. Så bli'r det september oktober og november og til allersidst december, og så er det jul.

14 Hvis der er en krokodille. Hvis der er en krokodille i dit badekar, ska' du ikke være bange, for den er så rar, men ta' og gi' den en kop kaffe og en go' cigar! Hvis der sidder en gorilla i dit cykelskur, ska' du bare ta' det roligt, den bli'r ikke sur, når den får et par bananer og cykeltur. Hvis der ligger en løve på dit skrivebord, ska' du ikke løbe ud å' si' det te' din mor. Når du klapper den på ryggen, gør den ikke spor Heksemutter. Heksemutter lod en tudse riste som en ren karudse. Rimme-rum, rimmer-rum røg i ringe, uhm, uhm, uhm! Ture-lure lo af lykke, for hun fik et rumpestykke. Rimme-rum... Trolle-rolle græd af harme, han fik kun de rådne tarme. Rimme-rum... Tokke-nokke kom for silde, han fik lamperøg ved gilde. Rimme-rum, rimmer-rum røg i ringe, uhm, uhm, uhm Den lille undulat.

15 Jeg er en lille undulat jeg har så ondt i min mave for dem jeg bor hos, ja, dem jeg bor hos de er så nærige med mad. De gir' mig sild hver eneste dag og det vil jeg ikke have, for jeg vil hellere meget hellere ha' Coca cola og is. Det regner, det regner. Det regner, det regner den hele dag, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Hvor kommer dog alle de dråber fra? :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Jeg tror, at de bor i den sorte sky. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Nu falder de ned over land og by. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Og nu bliver græsset så vådt, så vådt, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: men regnen gør alle småblomsterne godt. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Når skyen er borte, bli'r himlen blå, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: os då skinner solen på græs og strå. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Vi har lejrbål her.

16 Vi har lejrbål her Mellem stammer og træ r På den lille ø I den blanke sø. Det er Mexikos land Og en modig mand Han ka klar sig der Med et godt gevær. Men på >> Danger Hill<< Venter sorte Bill Ved et røveri Har han myrdet ti. Vor sherif er død Det var Bill, der skød Og hvor blodet flød Der blev jorden rød. Vi har fangede Bill Ham fra Danger Hill Og hans usle krop Den ska klynges op Så nu ka vi bo Her i fred og ro På den lille ø I den blanke sø. Den gamle gubbe. Der var en gammel gubbe Han havde intet skæg På ho det var han li så skaldet Som et spejleæg. Syng med nu alle mand enhver så godt han kan historien er mægtig go selvom den ej er sand

17 Så havde han en kone Hun slog ham meget tit Så slog han bare løs igen Og så var de jo kvit. syng med nu.. Hans 34 sønner De lavede kommers Den ældste han var 15 år Den yngste var 70. syng med nu.. De boede i en hytte Langt ude i en skov Og levede af agerbrug Og alt tilfældig sjov. syng med nu. I hytten var en stue Den var ikke vid re stor Når alle var derinde Stod de halve udenfor syng med nu På taget sider hanen Hvis ikke den er fløj n Og hvis det hele ej er sandt Så tror jeg det er løgn. syng med nu Krabbesang. Der lå en lille krabbe, På havets dybe bund, Og når der ingen fare var, Så tog den sig en blund. og krabben var så sød, på maven var den blød, den lå så stille at man, faktisk troede den var død. Så kom den slemme fisker, Og selvom han var mæt, Så fangede han den lille krabbe, I sit fiskernet. og krabben..

18 Han kom den i en gryde, Og kogte den i vand, Til middag skulle den spises af Den slemme fiskermand. og krabben var så sød, på maven var den rød, den lå så stille, for nu var den faktisk rigtig død Forårssang. Når forårssolen kommer I Marts, April og Maj Så nærmer vi os sommeren Vi er på rette vej. Kuk kuk kuk kuk Tralalalalalaj Så nærmer vi os sommeren Vi er på rette vej. Og solen smelter sneen Det bli r til smelte vand Det løber ned i dalen Så hurtig som det kan Kuk kuk o.s.v. Og honning bien summer Den flyver rask af sted Besøger alle blomster Og får lidt honning med Kuk kuk o.s.v. I skoven kukker gøgen Sin glade melodi For nu er våren kommen En vinter er forbi Kuk kuk o.s.v.

19 En lille frø i mosen sad. En lille frø i mosen sad Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Den hopped op og var så glad Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Men hør nu hvad der skete mer, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Stork langeben vor frømand ser, Ak ak, ak-ak, ak ak. Du lille frø nu ta r jeg dig Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Tre sultene unger venter mig. Tak-tak, tak-tak, tak-tak. I en skov en hytte lå. I en skov en hytte lå, Nissen gennem ruden så, Haren kom på lette tå, Bankede derpå Nisse hjælp mig i min nød, skyder jægeren er jeg død Lille hare, komkun ind, ræk mig poten din Jægeren kom til hytten hen sig mig nisse lille ven, har du set en hare fin, her på marken din Nej, hr. jægere, har jeg ej, gå du blot igen din vej. Jægeren vendte sig og gik, Haren ej han fik.

20 Jeg har en rokketand. Jeg har en rokketand, Og du kan tro den rokker, Min far vil hive i min tand, Men jeg si r nej for pokker, Det er min egen rokketand, Min rokke rokke rokke tand., Det er min egen rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Jeg har en rokketand Den rokker mens jeg snakker Min mor vil ha min tand Jeg får en ny men jeg takker Men jeg vil ha min rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Men jeg vil ha min rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Jeg har en rokketand Den rokker når jeg drikker Min tand den kan li saftevand Og jeg si r skål og hikker For jeg kan li min rokketand Min rokke rokke rokke tand. For jeg kan li min rokketand Min rokke rokke rokke tand. Ole s nye autobil. Ole s nye autobil Kør i timen otte mil, Tøf-tøf-tøf-tøf-tøf Tøf-tøf-tøf-tøf-tøf Den ka skyd en vældig fart, Når den får en rigtig start. Tøf.

21 Bilen den er rød og fin, Dufter aldrig af benzin. Tøf. Men en dag den løb bardus Ind i søsters dukkehus. Tøf. Dukkefar og dukkemor Sad så pænt ved kaffebord Tøf. Kaffetår og porcelæn Flød på dugen ren og pæn. Tøf. Og den stakkels dukkefar Nu han ingen hoved har. Tøf.. Sansesangen. Jeg kan høre med mit øre Bilerne som kør på gaden Og musik til middagsmaden Jeg kan høre hvad du siger Til mig. Jeg kan se med mine øjne Røde, grønne, gule biler Og dit ansigt nå du smiler Jeg kan se det når du kommer Til mig Jeg kan lugte med min næse Stanken fra bilerne på gaden Og den gode lugt af made Jeg kan lugte når du slipper En prut. Jeg kan smage med min tunge Søde bolsjer og citroner

22 Frikadeller og maloner Jeg kan smage når du gi r mig Noget rart. Jeg kan mærke med mig selv Jeg kan mærke noget gør ondt Jeg kan mærke noget er rundt Jeg kan mærke når du gi r mig Et knus. Petersen og Poulsen. Petersen og Poulsen Og Pallesen og Pill Tog ud en dejlig sommernat I posemandens bil. Bilen havde ingen hjul Og heller ingen rat Men det var også lige fedt For det var nemlig nat. Skoven var en sølle skov For det var ingen træ r Men det var lige fedt med det For det var dejlig vejr. Petersen og Poulsen Og Pallesen og Pill Har aldrig haft en bedre tur I posemandens bil. Tælle til en. Tælle til en Og tælle til to Hønen går ikke Med strømper og sko

23 Tælle til tre Og fire er nemt Æg bli r til røræg Når hønen bli r klemt. Tælle til fem Og tælle tilseks Er du en trold Får du børn med en heks. Tælle til syv Og otte og ni Knaphuller vokseer Der ingenting i. Tælle til ti Den sidste skal stå Alle de andre Tager nathuer på. Ude midt i rude skov. Ude midt i rude skov Har jeg gemt min hule. Hvis du tør må du få lov At komme med derud Men så må du love mig At være musestille Så skal jeg fortælle dig Hvordan du finder vej Hvis du tager en linje ti Og springer på et S tog Og løber ad en lille sti Så kommer du forbi En have med et rødt stakit En plads med rustne biler Et hus der vist engang var hvidt Så er du der om lidt.

24 Ude midt i rude skov Har jeg gemt min hule Men det er forbudt ved lov At sige hvor den er. Hvis du viser nogen vej Så siger jeg aldrig mere Nogen hem lighed til dig For så er du jo fej. Påskehøne Der har været en lille påskehøne, den har lagt et påskeæg, og vi ved ikke hvor den har lagt det, For den har ikke sagt det. se oppe se nede, du skal bare lede. Se ude, se inde, prøv om du ka finde det lille påske æg. Revne gulerødder. Revne gulerødder Ned i mine fødder Vællingen der var så varm Løber i min højre arm Sludder, pludder, mudder. Mælken nid i tæerne Boller her i knæerne Havregryn med sukker på Har jeg i min store tå Sludder, pludder, mudder. Sovsen ned i låret Katofler op i håret Her i navlen sidder en sild

25 Og kigger ud, la vær, og kild Sludder, pludder, mudder. Rim og remser. Sofus fra sørøverskibet. Sofus fra sørøverskibet Piraten Læste en dag i Social Demokraten, at der var udsat dusør på en krone hvis man ku fange ham selv og hans kone. Sørøver Sofus, som ikke var bange, Skyndte sig hjem og tog konen til fange, men da de kom med sig selv i en kasse sagde betjenten det ikke ku passe. Sørøver Sofus blev gal, det er klart, Skyndte sig hjem med sig selv i en fart. Og da han kom med sig selv i en sæk, fik han en krone og skyndte sig væk! Opfinder Olsen fra opfinderland. Opfinder Olsen fra Opfinderland opfinder mer end en opfinde kan. Nu har han opfundet gafler med vanter og lyseblå snabelsko til elefanter. Og snart vil han opfinde frakker til træer, så de kan stå ude i alle slags vejr!

26 Tykke trille. Tykke Trille faldt som lille ned fra femte sal, ramte Fanden midt i panden. Kors hvor blev han gal! Med en banden flækkede Fanden som en kokosnød. Fryd dig, verden, for nu er den lede Fanden død! Sikken et hus. Sikken et hus! Mus i mit krus! Rotter i potter Og katte med kutter Og fem hottentotter Der sidder og prutter! Peter og Pelle og Povl. Peter og Pelle og Povl har gravet et hul med en skovl

27 og hullet er større i meter end Povl og Pelle og Peter. Pludselig kommer en ged og stanger dem alle derned. Ja, der er hvad jeg kan fortælle om Peter og Povl og Pelle! Inde i min mosters mave. Inde i min mosters mave er en lille børnehave. Hun skal nemlig være mor til en tvilling og hans bror. Når jeg lytter med mit øre tæt mod maven, kan jeg høre to små glade unger kravle inde bag min mosters navle. Alle mødre har en mave som engang var en børnehave. Hvis man ikke går i kloster Får man børn som lille moster! Pippi Langstrømpe. Her går det hopsahejsa, nu skal du se på migsa, kan åh, kan du gætte, kan du gætte hvem, jeg er? Ved du allerede, hvad en pi' som mig skal hedde? Blæs på med at spørge, for jeg sir' der, som det er: Her kommer Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tula-hop-sasa.

28 Her kommer Pippi Langstrømp' ja, her kommer faktisk jeg. Har du set min abe, min søde lille fine abe? Har du set Hr. Nilsson, ja, han hedder faktisk så'n. Har du set min villa, min Villa Villekulla Villa, Ved du allerede, hvorfor villa'n hedder så'n? Der bor jo Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tu-la-hop-sasa. Der bor jo Pippi Langstrømp' ja, der bor jo faktisk jeg. Heldigt gik det til a', jeg har abe, hest og villa. En vadsæk fyldt med penge, er det også rart at ha'. Kom nu alle venner, hver dreng og pige, som jeg kender. Nu skal vi ha' løjer, tu-la-hej, tu-la-hop-sasa. Her kommer Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tula-hop-sasa. Her kommer Pippi Langstrømp' ja, her kommer faktisk jeg.

I EN SKOV EN HYTTE LÅ BALDER

I EN SKOV EN HYTTE LÅ BALDER BALDER Balder kravler rundt på kroppen hvor tror du mon, han lander nu? Han sidder her oppe på mit hoved, pas nu på han ikke falder ned for Balder han er fuld af ballade Nu faldt han lige ned. I EN SKOV

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution.

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Sam Nik og Michael Svennevig: er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Det er en fortælling, der giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og er begyndelsen

Læs mere

Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser.

Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser. Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser. Undervisningshæftet Klima og historie giver et indblik i seks

Læs mere

Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld

Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld Klaus Rifbjerg Den kroniske uskyld Det Schønbergske Forlag København 1958 Copyright 1958 by Det Schønbergske Forlag. Omslag: Thomas Winding. 2. oplag november 1958.

Læs mere

Masterclass i kreativ skrivning. - Århus Akademi 2014. Lasse Rude Nord. Nikolaj Loufbye Carstensen. Sissel Karstensen.

Masterclass i kreativ skrivning. - Århus Akademi 2014. Lasse Rude Nord. Nikolaj Loufbye Carstensen. Sissel Karstensen. VI SER 1 Masterclass i kreativ skrivning - Århus Akademi 2014 Lasse Rude Nord Nikolaj Loufbye Carstensen Sissel Karstensen Nikita Morel Laura Haslam Lassen Alle rettigheder tilhører forfatterne Forord

Læs mere

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb; og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang.

Nu kom han, patriarkers håb, med flammeord og himmeldåb; og barnet tyder nu i vang, hvad David dunkelt så og sang. H. C. Andersen Sikken voldsom trængsel og alarm, Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm. Lygten tændes klokken fire alt, det skal være aften med gevalt. Midt på gaden sælges

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

Ved vejen. Herman Bang

Ved vejen. Herman Bang Herman Bang Table of Contents Ved vejen...1 Herman Bang...2 I. Stationsforstanderen skiftede Frakke til Toget. Satan til lidt Forslag i Tiden, sagde han og strakte Armene. Han havde blundet saa smaat over

Læs mere

Skovens træer en opslagsbog

Skovens træer en opslagsbog Skovens træer en opslagsbog Træfabler Thorstein Thomsen Tegninger Bettina B. Reimer Udgivet af Skov- og Naturstyrelsen, Skoven i Skolen og Dansk Skovforening i forbindelse med Skovens Dag 2003 1 Emma sagde

Læs mere

Læreplan i Stjerneblomsten.

Læreplan i Stjerneblomsten. Læreplan i Stjerneblomsten. De 6 punkter, som vi kommer ind på i læreplanen, er: 1. Barnets alsidige personlige udvikling. 2. Sociale kompetencer. 3. Sprog. 4. Krop og bevægelse. 5. Naturen og naturfænomener.

Læs mere

Sangaften på Rebild-kursus 2011

Sangaften på Rebild-kursus 2011 Sangaften på Rebild-kursus 2011 Kom, maj, du søde milde Kom maj du søde milde gør skoven atter grøn. Og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn. Hvor ville jeg dog gerne at jeg igen den så! Ak, kære

Læs mere

Den anden Jeppe. En vandring med Jeppe Aakjær 2014. Sally Altschuler

Den anden Jeppe. En vandring med Jeppe Aakjær 2014. Sally Altschuler Den anden Jeppe En vandring med Jeppe Aakjær 2014 Sally Altschuler 1. BAGHAVEN/BUSTEN (Knasen af grus og kviste ) Åh jeg må have blundet. Lige her, midt i roserne. Hvor ejendommeligt Ja, undskyld, men

Læs mere

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter

Find vej ud i naturen året rundt. Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter Find vej ud i naturen året rundt Inspirationshæfte med oplevelser og aktiviteter 2 Indhold Find vej ud i naturen året rundt 3 Mere natur i de små børns hverdag 4 God praksis i naturen 6 Januar-februar

Læs mere

han løftede den op. Den ene arm faldt slapt ned til siden og dinglede mod hans hofte, da han begyndte at gå i regnen. Vandet løb ned ad hendes kinder

han løftede den op. Den ene arm faldt slapt ned til siden og dinglede mod hans hofte, da han begyndte at gå i regnen. Vandet løb ned ad hendes kinder * Da han rettede sig op, sank de nye, blanke Lloyd sko, han ellers kun brugte til pænt brug, ned i mulden, og han var ved at falde bagover. Fornemmelsen af noget skrøbeligt, der bliver knust mellem fingrene,

Læs mere

Tilfældet vil os det bedste

Tilfældet vil os det bedste 9 Tilfældet vil os det bedste 1 Tilfældet vil os det bedste Novelleantologi 2 tilfældet vil os det bedste 20 noveller udvalgt ved DM i novelleskrivning for unge 2013 Tilfældet vil os det bedste Redaktion:

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Nordiske sange. Sommerkursus Århus 2008. 1. Danmark nu blunder den lyse nat Thøger Larsen 1914 Melodi Oluf Ring, 1922

Nordiske sange. Sommerkursus Århus 2008. 1. Danmark nu blunder den lyse nat Thøger Larsen 1914 Melodi Oluf Ring, 1922 Sommerkursus Århus 2008 Nordiske sange 1. Danmark nu blunder den lyse nat Thøger Larsen 1914 Melodi Oluf Ring, 1922 Danmark, nu blunder den lyse nat bag ved din seng, når du sover. Gøgen kukker i skov

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter.

Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter. 1 Idekatalog til at arbejde med børns kompetencer, som skal bruges for at lære at håndtere konflikter. Børnehavebørn: At tyde følelser: Tegn 4 forskellige børn: Et der er surt, et der er formærmet, et

Læs mere

abe agurk alarm albue alf alfabet altan ananas april ar arm avis avokado bad bade bage

abe agurk alarm albue alf alfabet altan ananas april ar arm avis avokado bad bade bage abe agurk alarm albue alf alfabet altan ananas april ar arm avis avokado bad bade bage bal balje bamse banan bane banjo bank bar barn baron bas basun bat ben bi bid bide bikini bil birk bjerg bjørn blad

Læs mere

Sigbjørn Obstfelder: To novelletter

Sigbjørn Obstfelder: To novelletter bokselskap.no Sigbjørn Obstfelder: To novelletter Teksten er lastet ned fra bokselskap.no Sigbjørn Obstfelder To novelletter 1895 Liv Sletten Liv Der er i en stor by dunkle kroge, afsides gader med forunderlige

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere