Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger."

Transkript

1 Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Tre små ællinger jeg engang så, Tykke og tynde var ude at gå, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Oppe i træet sad der en fugl, Den ville gerne lege skjul, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Nede i åen var der en fisk, Den blev fanget af en dreng der var frisk, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Flyvemaskinen. Jeg har en flyvemaskine, Og den har vinger på, Du kan tro at de er fine, For de er malet blå. Og når jeg flyve om natten, Så har den lygter på, Der er ingen der kan ta den, For hvem kan himlen nå. Min far han sidder og læser, Men han har lovet mig, At en dag det rigtig blæser, Så flyver han og jeg.

2 Jens Pedersens ko. Jens Pedersens ko den har horn, Og benene kan gå sådan på jorden, Men bag på sidder halen med den siger det smæk, med den jager den fluerne væk. men ved du hvad også den kan, ja den kan gi mælk i en spand, og så ka den muh og stange og glo, se det er en spændende ko. MUH!! Skuffen. Og vi trækker skuffen ud Og vi skyder skuffen ind Mens røgen stiger opad sådan her På Nørregade bor en bager Han bager de nysseligste kager Mens røgen stiger opad sådan her Bum klaver. God morgen sol. God morgen sol, god morgen morgen sol Som skinner ned på Bellis og Viol Og ned på jens og Karl de frække fyre Der står og tisser på en tissemyre. Men myren skal man ikke tisse på Så derfor siger jeg lad være og stå Og tis på myren men gå hjem igen Med jeres tissemyre tissemænd.

3 Kaj og Andreas s navne sang. Mit navn er LONE fordi det var det navn de ku li, den dag jeg blev født syntes de navnet var sødt, for jeg ku drømme om den dag alle mennesker de sagde at det bedste navn i verden det var LONE, ja det bedste navn i verden det var LONE. Der er mulighed for at benytte tre forskellige navne i et enkelt vers. Lille Peter edderkop. Lille Peter edderkop Kravlede op af muren. Så kom regnen Og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters Krop. Lille Peter edderkop Kravlede atter op. Der sad en larve. Der sad en larve på et blad Og den var temmelig glad For det var lig den slags blad Som var dens bedste mad. Og larven åd så skindet sprak Men det gjorde ikke et hak

4 Den smed sit skind og sagde Pyt Jeg får et splinter nyt. Da larven havde ædt sig mæt Så var den temmelig træt Den satte frem sit vækkeur Og tog en sovetur. Mens larven i sin puppe sov Så skete der noget sjov Den vågned i sit soveskjul Og var en sommerfugl. Larven Buster. Der vokser en hæk rundt om bedstemors have Hun siger den hedder liguster Her lever en larve med lysegrøn mave Som kravler og som hedder Buster. Fortæl os lidt mer, fortæl os lidt mer fortæl os lidt mer om Buster Han lever af blade og spiser en masse Til sidst er han lige ved at sprække Men tænk så begynder den smækfede basse At spinde og hækle og strikke. Fortæl os lidt mer Han strikker en pose, der hedder en puppe Og hænger den op som en køje Så gaber han højlydt og si r han vil snuppe Sig en på sit søvnige øje. Fortæl os lidt mer Mens Buster han sover og snorker og puster Så sker der de særeste sager Det trolder og tryller i Busters liguster Så pupper den knirker og knager. Fortæl os lidt mer Til sidst springer puppen så op med et smæld Buster vågner og smider sin dyne Men tænk han kan slet ikke kende sig selv

5 Da han endlig er kommet til syne Fortæl os lidt mer For Buster har fået de flotteste vinger Den dejligste fødselsdags gave Han flyver og flagrer og svæver og svinger Omkring over bedstemors have Fortæl os lidt mer Den yndigste sommerfugl sværmer for Buster En dame med dejlige farver Og de to får æg i den gamle liguster Som bli r til små grønne larver. Fortæl os lidt mer Jamen jeg kan ikke mer jeg kan ikke mer Jeg kan ikke mer om Buster. Bim bam busse. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Det eneste jeg drømmer om, det er at blive smuk og skøn, og undgå storkens spidse næb, og også undgå slid og slæb. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Jeg boltrer mig i andemad, så jeg kan sagtens være glad, og selv om vandet det er vådt, så svømmer jeg dog ganske godt. Bim bam busse, jeg er en haletusse Blæsten. Blæsten kan man ikke få at se det er der ikke noget at gøre ved, men når møllen rigtig svinger rundt med sine store vinger, så det let at gætte at det blæser.

6 Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, Men når støv og visne blade Flyver rundt på vej og gade, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når alle vimpler vajer og når alle skilte svajer, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når luften rigtig suser, og når alle træer bruser, så det let at gætte at det blæser. En kort en lang. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En mand, en spand, en lille sjat vand. En lille sjat vand, en mand, en spand. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En mus, et kat, en gammel høj hat, en gammel høj hat, en mus, et kat. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En snor, en kniv, et lokomotiv, et lokomotiv, en snor, en kniv. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En måne, en stjerne, en skov i det fjerne, en skov i det fjerne, en måne, en stjerne, En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang.

7 Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad gik tur på et rabarberblad, og mødte Søren snegl der lå og sov med sneglehuset på. Så blev det regn og tordenvejr og Evigglad fik våde tæer så derfor slog hun banke slag på sneglehusets lille tag. Og Søren råbte højt kom ind I læ for torden regn og vind Her er lidt snævert som du ser Men der er lunt og tørvejr her. Så sad de bege to og lo I Sørens lille snegle bo Og hvis jeg ikke tager fejl Bliver Evigglad til Madam Snegl. En lille hest på lodne ben. En lille hest på lodne ben gik tur på gadens hårde sten den var så træt i sine hove og vil så gerne hjem og sove. I en butik på Nørrebro gik hesten ind og så på sko men da den ikke havde penge så fik den lov at vente længe. I tyve år sad hesten der men så kom der en barbér han gav den et par kludesutter så løb den hjem på to minutter! Hjulene på bussen.

8 Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen siger - åben og lukke, Pengene i bussen siger klir, klir, klir Folkene i bussen siger snakke, snakke Børnene i bussen siger vræl, vræl, vræl Hundene i bussen siger vov, vov, vov Sure Fru. Madsen siger hold så op Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, gennem hele byen. Lille sky. Lille sky gik morgen tur på den blanke himmel, tegnede skygge på en mur, så på verdens vrimmel. Kiggede i søens vand, så sin egen mave, så en lille vralte-and gå i præstens have. Kunne ikke holde sig, havde ingen potte, lod det dryppe på en vej skønt den ikke måtte. Løb med blæsten hjem igen, så et bjerg med sne på, fik en lille smule skænd og en anden ble på.

9 Papegøjen fra Amerika. Jeg er en papegøje fra Amerika. Min far var papegøje-fiske-pakker. Jeg sagde ingenting, men mor hun sagde nu og da han lærer nok at synge når han snakker. Nu synger jeg - å falleri og fallera hvis nogen spørg mig, hvor jeg kommer fra så svarer jeg å falleri og a ha, ha, jeg er en papegøje fra Amerika. Jeg boede i en skov til jeg blev konfirmeret. Så blev jeg fanget af en fuglefanger. Han lærte mig at synge da han selv var for genert og siden blev jeg operettesanger. Nu synger jeg - å falleri og fallera En dag kom der en skipper ind og købte mig, for femogtyve kroner og en blomme. Jeg spiste blommen selv og skreg hurra, og fløj min vej og siden kom jeg her til Kardemomme. Her synger jeg å falleri og fallera Og byder man mig sukker siger jeg ja. For alle ved å falleri og a ha, ha, at jeg er papegøjen fra Amerika. Rapanden Rasmus. Rapanden Rasmus fra Rinkenæs sogn kørte en tur i sin enspændervogn. Hesten for vognen blev træt af at gå først gik den baglæns så gik den i stå.

10 Rasmus tog selen om halsen og fløj hesten sad bagved i vognen og røg og ih hvor de gloede i Rinkenæs sogn da Rasmus kom flyvende med hyp hest og vogn. Se den lille kattekilling. Se den lille kattekilling, nej, hvor er den sød. Den har fine, hvide poter og en pels så blød. Den kan sige mijav og spinde ligesom sin mor, den skal snart få lært at finde hen, hvor musen bor. Lille mus kom op af hullet kom og leg tagfat. Har du ikke lyst at lege med den lille kat? Nej, det må jeg ikke for min far og min mor, for de siger, at det var dig, der åd min storebror. Nej, det var det ikke, det var smedens grimme kat, den der bor i Århusgade nummer 65. Fætter Mikkel. På en skrammelplads mellem jern og glas og en masse andet affald. Fætter Mikkel gik mellem rusten blik med sin sæk og med et syvtal. For der lød en skøn musik der hvor fætter Mikkel gik og så spillede han på en gammel spand for han var en spillemand.

11 Det var fuglesang der i luften hang over hele skrammel Det var skønt kan du tro det var stereo fætter Mikkel brummede bassen. For der lød en skøn musik Der hvor fætter Mikkel gik og så spillede han på gammel spand for han var en spillemand. Jeg er en glad lille cowboy. Jeg er en glad lille cowboy, fra Texas prærie land at ride og kaste med lasso er det jeg allerbedst kan. Jubbi jah, jubbi jah, er det jeg allerbedst kan. Og når jeg strigler min pony, så bliver den blank og sort så svinger jeg mig i sadlen og rider langt, langt bort. Jubbi jah, jubbi jah, og rider langt, langt bort Så griber jeg min skyder, og skyder alt hvad jeg kan men den er ikke farlig, den skyder kun med vand. Jubbi jah, jubbi jah, den skyder kun med vand. Og når det så bliver aften, så får min pony fri så løber den ud på prærien, det kan den allerbedst li. Jubbi jah, jubbi jah, det kan den allerbedst li. Så sætter jeg mig ved bålet, og synger en aftensang så går jeg til ro ved bålet og sover natter lang. Jubbi jah, jubbi jah, og sover natter lang. I Afrika. I Afrika hvor løven går og brøler midt om natten,

12 sad der en dreng på fire år og rakte tunge af den. Molak, molak, mak, mak, mak, molak, molak, mak, mak,mak molak, molak, mak, mak,mak og rakte tunge af den. Da løven brølede igen til ingen verdens nytte, gik drengen ganske rolig hen og bad den holde bøtte. og bad den holde bøtte. Men da den åd en paraply, som var den gamle tantes, løb drengen atter hjem igen, hvor ingen løver fandtes! hvor ingen løver fandtes! Edderkopperne. Og der var små edderkopper, Der ville gå i skole. Ja, der var små edderkopper. Der ville gå i skole. Så gik de op på skolens kontor og sagde Hej, hr. Inspektør, kan vi få lov at lærer noget af det som skolebørnene gør? men tror du små edderkopper at de måtte gå i skole? ja, tror du små edderkopper de måtte gå i skole? - vi har jo ingen klasser her med plads til edderkopper små, Jeg må desværre sige jer at I igen er nødt til at gå! Og så gik små edderkopper Ud i den store verden

13 Ja, så gik små edderkopper Ud i den store verden Der lærte de en hel masse ting, for ude i verden bli r man klog. Nu kan de alle snakke på forskellige edderkoppesprog. Bumletoget. Ud i det blå med Bumletoget. Nu skal vi af sted! Ud i det blå med Bumletoget. Hvem vil være med? Hæng bare på. Sig ikke nej! nu kører toget. vi er på vej! Hej! Nord og syd og øst og vest. Nord og syd og øst og vest er alle vegne hen. Når i Vesterhavet solen er begravet, står den op i Østersø den næste dag igen. Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag... mon ikke vi skal bruge denne hele uge for at sove rigtig længe søndag morgenstund. Januar og februar og marts, april og maj. Først i juni kommer søndenvinden og sommer. Fra sankthans går dagene igen den korte vej. Juni og august - og nu står rugen tung og gul. Så bli'r det september oktober og november og til allersidst december, og så er det jul.

14 Hvis der er en krokodille. Hvis der er en krokodille i dit badekar, ska' du ikke være bange, for den er så rar, men ta' og gi' den en kop kaffe og en go' cigar! Hvis der sidder en gorilla i dit cykelskur, ska' du bare ta' det roligt, den bli'r ikke sur, når den får et par bananer og cykeltur. Hvis der ligger en løve på dit skrivebord, ska' du ikke løbe ud å' si' det te' din mor. Når du klapper den på ryggen, gør den ikke spor Heksemutter. Heksemutter lod en tudse riste som en ren karudse. Rimme-rum, rimmer-rum røg i ringe, uhm, uhm, uhm! Ture-lure lo af lykke, for hun fik et rumpestykke. Rimme-rum... Trolle-rolle græd af harme, han fik kun de rådne tarme. Rimme-rum... Tokke-nokke kom for silde, han fik lamperøg ved gilde. Rimme-rum, rimmer-rum røg i ringe, uhm, uhm, uhm Den lille undulat.

15 Jeg er en lille undulat jeg har så ondt i min mave for dem jeg bor hos, ja, dem jeg bor hos de er så nærige med mad. De gir' mig sild hver eneste dag og det vil jeg ikke have, for jeg vil hellere meget hellere ha' Coca cola og is. Det regner, det regner. Det regner, det regner den hele dag, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Hvor kommer dog alle de dråber fra? :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Jeg tror, at de bor i den sorte sky. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Nu falder de ned over land og by. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Og nu bliver græsset så vådt, så vådt, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: men regnen gør alle småblomsterne godt. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Når skyen er borte, bli'r himlen blå, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: os då skinner solen på græs og strå. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Vi har lejrbål her.

16 Vi har lejrbål her Mellem stammer og træ r På den lille ø I den blanke sø. Det er Mexikos land Og en modig mand Han ka klar sig der Med et godt gevær. Men på >> Danger Hill<< Venter sorte Bill Ved et røveri Har han myrdet ti. Vor sherif er død Det var Bill, der skød Og hvor blodet flød Der blev jorden rød. Vi har fangede Bill Ham fra Danger Hill Og hans usle krop Den ska klynges op Så nu ka vi bo Her i fred og ro På den lille ø I den blanke sø. Den gamle gubbe. Der var en gammel gubbe Han havde intet skæg På ho det var han li så skaldet Som et spejleæg. Syng med nu alle mand enhver så godt han kan historien er mægtig go selvom den ej er sand

17 Så havde han en kone Hun slog ham meget tit Så slog han bare løs igen Og så var de jo kvit. syng med nu.. Hans 34 sønner De lavede kommers Den ældste han var 15 år Den yngste var 70. syng med nu.. De boede i en hytte Langt ude i en skov Og levede af agerbrug Og alt tilfældig sjov. syng med nu. I hytten var en stue Den var ikke vid re stor Når alle var derinde Stod de halve udenfor syng med nu På taget sider hanen Hvis ikke den er fløj n Og hvis det hele ej er sandt Så tror jeg det er løgn. syng med nu Krabbesang. Der lå en lille krabbe, På havets dybe bund, Og når der ingen fare var, Så tog den sig en blund. og krabben var så sød, på maven var den blød, den lå så stille at man, faktisk troede den var død. Så kom den slemme fisker, Og selvom han var mæt, Så fangede han den lille krabbe, I sit fiskernet. og krabben..

18 Han kom den i en gryde, Og kogte den i vand, Til middag skulle den spises af Den slemme fiskermand. og krabben var så sød, på maven var den rød, den lå så stille, for nu var den faktisk rigtig død Forårssang. Når forårssolen kommer I Marts, April og Maj Så nærmer vi os sommeren Vi er på rette vej. Kuk kuk kuk kuk Tralalalalalaj Så nærmer vi os sommeren Vi er på rette vej. Og solen smelter sneen Det bli r til smelte vand Det løber ned i dalen Så hurtig som det kan Kuk kuk o.s.v. Og honning bien summer Den flyver rask af sted Besøger alle blomster Og får lidt honning med Kuk kuk o.s.v. I skoven kukker gøgen Sin glade melodi For nu er våren kommen En vinter er forbi Kuk kuk o.s.v.

19 En lille frø i mosen sad. En lille frø i mosen sad Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Den hopped op og var så glad Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Men hør nu hvad der skete mer, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Stork langeben vor frømand ser, Ak ak, ak-ak, ak ak. Du lille frø nu ta r jeg dig Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Tre sultene unger venter mig. Tak-tak, tak-tak, tak-tak. I en skov en hytte lå. I en skov en hytte lå, Nissen gennem ruden så, Haren kom på lette tå, Bankede derpå Nisse hjælp mig i min nød, skyder jægeren er jeg død Lille hare, komkun ind, ræk mig poten din Jægeren kom til hytten hen sig mig nisse lille ven, har du set en hare fin, her på marken din Nej, hr. jægere, har jeg ej, gå du blot igen din vej. Jægeren vendte sig og gik, Haren ej han fik.

20 Jeg har en rokketand. Jeg har en rokketand, Og du kan tro den rokker, Min far vil hive i min tand, Men jeg si r nej for pokker, Det er min egen rokketand, Min rokke rokke rokke tand., Det er min egen rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Jeg har en rokketand Den rokker mens jeg snakker Min mor vil ha min tand Jeg får en ny men jeg takker Men jeg vil ha min rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Men jeg vil ha min rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Jeg har en rokketand Den rokker når jeg drikker Min tand den kan li saftevand Og jeg si r skål og hikker For jeg kan li min rokketand Min rokke rokke rokke tand. For jeg kan li min rokketand Min rokke rokke rokke tand. Ole s nye autobil. Ole s nye autobil Kør i timen otte mil, Tøf-tøf-tøf-tøf-tøf Tøf-tøf-tøf-tøf-tøf Den ka skyd en vældig fart, Når den får en rigtig start. Tøf.

21 Bilen den er rød og fin, Dufter aldrig af benzin. Tøf. Men en dag den løb bardus Ind i søsters dukkehus. Tøf. Dukkefar og dukkemor Sad så pænt ved kaffebord Tøf. Kaffetår og porcelæn Flød på dugen ren og pæn. Tøf. Og den stakkels dukkefar Nu han ingen hoved har. Tøf.. Sansesangen. Jeg kan høre med mit øre Bilerne som kør på gaden Og musik til middagsmaden Jeg kan høre hvad du siger Til mig. Jeg kan se med mine øjne Røde, grønne, gule biler Og dit ansigt nå du smiler Jeg kan se det når du kommer Til mig Jeg kan lugte med min næse Stanken fra bilerne på gaden Og den gode lugt af made Jeg kan lugte når du slipper En prut. Jeg kan smage med min tunge Søde bolsjer og citroner

22 Frikadeller og maloner Jeg kan smage når du gi r mig Noget rart. Jeg kan mærke med mig selv Jeg kan mærke noget gør ondt Jeg kan mærke noget er rundt Jeg kan mærke når du gi r mig Et knus. Petersen og Poulsen. Petersen og Poulsen Og Pallesen og Pill Tog ud en dejlig sommernat I posemandens bil. Bilen havde ingen hjul Og heller ingen rat Men det var også lige fedt For det var nemlig nat. Skoven var en sølle skov For det var ingen træ r Men det var lige fedt med det For det var dejlig vejr. Petersen og Poulsen Og Pallesen og Pill Har aldrig haft en bedre tur I posemandens bil. Tælle til en. Tælle til en Og tælle til to Hønen går ikke Med strømper og sko

23 Tælle til tre Og fire er nemt Æg bli r til røræg Når hønen bli r klemt. Tælle til fem Og tælle tilseks Er du en trold Får du børn med en heks. Tælle til syv Og otte og ni Knaphuller vokseer Der ingenting i. Tælle til ti Den sidste skal stå Alle de andre Tager nathuer på. Ude midt i rude skov. Ude midt i rude skov Har jeg gemt min hule. Hvis du tør må du få lov At komme med derud Men så må du love mig At være musestille Så skal jeg fortælle dig Hvordan du finder vej Hvis du tager en linje ti Og springer på et S tog Og løber ad en lille sti Så kommer du forbi En have med et rødt stakit En plads med rustne biler Et hus der vist engang var hvidt Så er du der om lidt.

24 Ude midt i rude skov Har jeg gemt min hule Men det er forbudt ved lov At sige hvor den er. Hvis du viser nogen vej Så siger jeg aldrig mere Nogen hem lighed til dig For så er du jo fej. Påskehøne Der har været en lille påskehøne, den har lagt et påskeæg, og vi ved ikke hvor den har lagt det, For den har ikke sagt det. se oppe se nede, du skal bare lede. Se ude, se inde, prøv om du ka finde det lille påske æg. Revne gulerødder. Revne gulerødder Ned i mine fødder Vællingen der var så varm Løber i min højre arm Sludder, pludder, mudder. Mælken nid i tæerne Boller her i knæerne Havregryn med sukker på Har jeg i min store tå Sludder, pludder, mudder. Sovsen ned i låret Katofler op i håret Her i navlen sidder en sild

25 Og kigger ud, la vær, og kild Sludder, pludder, mudder. Rim og remser. Sofus fra sørøverskibet. Sofus fra sørøverskibet Piraten Læste en dag i Social Demokraten, at der var udsat dusør på en krone hvis man ku fange ham selv og hans kone. Sørøver Sofus, som ikke var bange, Skyndte sig hjem og tog konen til fange, men da de kom med sig selv i en kasse sagde betjenten det ikke ku passe. Sørøver Sofus blev gal, det er klart, Skyndte sig hjem med sig selv i en fart. Og da han kom med sig selv i en sæk, fik han en krone og skyndte sig væk! Opfinder Olsen fra opfinderland. Opfinder Olsen fra Opfinderland opfinder mer end en opfinde kan. Nu har han opfundet gafler med vanter og lyseblå snabelsko til elefanter. Og snart vil han opfinde frakker til træer, så de kan stå ude i alle slags vejr!

26 Tykke trille. Tykke Trille faldt som lille ned fra femte sal, ramte Fanden midt i panden. Kors hvor blev han gal! Med en banden flækkede Fanden som en kokosnød. Fryd dig, verden, for nu er den lede Fanden død! Sikken et hus. Sikken et hus! Mus i mit krus! Rotter i potter Og katte med kutter Og fem hottentotter Der sidder og prutter! Peter og Pelle og Povl. Peter og Pelle og Povl har gravet et hul med en skovl

27 og hullet er større i meter end Povl og Pelle og Peter. Pludselig kommer en ged og stanger dem alle derned. Ja, der er hvad jeg kan fortælle om Peter og Povl og Pelle! Inde i min mosters mave. Inde i min mosters mave er en lille børnehave. Hun skal nemlig være mor til en tvilling og hans bror. Når jeg lytter med mit øre tæt mod maven, kan jeg høre to små glade unger kravle inde bag min mosters navle. Alle mødre har en mave som engang var en børnehave. Hvis man ikke går i kloster Får man børn som lille moster! Pippi Langstrømpe. Her går det hopsahejsa, nu skal du se på migsa, kan åh, kan du gætte, kan du gætte hvem, jeg er? Ved du allerede, hvad en pi' som mig skal hedde? Blæs på med at spørge, for jeg sir' der, som det er: Her kommer Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tula-hop-sasa.

28 Her kommer Pippi Langstrømp' ja, her kommer faktisk jeg. Har du set min abe, min søde lille fine abe? Har du set Hr. Nilsson, ja, han hedder faktisk så'n. Har du set min villa, min Villa Villekulla Villa, Ved du allerede, hvorfor villa'n hedder så'n? Der bor jo Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tu-la-hop-sasa. Der bor jo Pippi Langstrømp' ja, der bor jo faktisk jeg. Heldigt gik det til a', jeg har abe, hest og villa. En vadsæk fyldt med penge, er det også rart at ha'. Kom nu alle venner, hver dreng og pige, som jeg kender. Nu skal vi ha' løjer, tu-la-hej, tu-la-hop-sasa. Her kommer Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tula-hop-sasa. Her kommer Pippi Langstrømp' ja, her kommer faktisk jeg.

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad. Gik tur på et rabarberblad. Og mødte Søren Snegl, der lå. Og sov med sneglehuset på.

Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad. Gik tur på et rabarberblad. Og mødte Søren Snegl, der lå. Og sov med sneglehuset på. Mariehønen Evigglad Mariehønen Evigglad Gik tur på et rabarberblad Og mødte Søren Snegl, der lå Og sov med sneglehuset på. Da blev det regn og tordenvejr, Og Evigglad fik våde tæ r, Så derfor slog hun

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

De Små Synger Sange. Side 1 Downloadet på www.sparet-er-tjent.dk Stor børnesektion med tips og gratis malebøger

De Små Synger Sange. Side 1 Downloadet på www.sparet-er-tjent.dk Stor børnesektion med tips og gratis malebøger De Små Synger Sange Side 1 Downloadet på www.sparet-er-tjent.dk Stor børnesektion med tips og gratis malebøger INDHOLDSFORTEGNELSE Bro, bro, brille... 3 Den lille Ole med paraplyen... 3 Langt ud' i skoven

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

I EN SKOV EN HYTTE LÅ BALDER

I EN SKOV EN HYTTE LÅ BALDER BALDER Balder kravler rundt på kroppen hvor tror du mon, han lander nu? Han sidder her oppe på mit hoved, pas nu på han ikke falder ned for Balder han er fuld af ballade Nu faldt han lige ned. I EN SKOV

Læs mere

Fagtesang. # Sommerfuglen, sommerfuglen flyver rundt i stuen. # Når den rammer ruden får den en på tuden. Sommerfuglen, sommerfuglen vil så gerne ud.

Fagtesang. # Sommerfuglen, sommerfuglen flyver rundt i stuen. # Når den rammer ruden får den en på tuden. Sommerfuglen, sommerfuglen vil så gerne ud. Jeg er en lille undulat Jeg har så ondt i min mave Og dem jeg bor hos, og dem jeg bor hos De er nærig, så nærig. De gir mig sild hver eneste dag Og det kan jeg ikke lide, For jeg vil helre, for jeg helre

Læs mere

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2 Tællesange TÆLLERIM Tælleremser indhold 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej........................... Side 2 5. Ente bente 6. Skorstensfejer Iverlund

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Små historier. sø ro so så tå. Rim

Små historier. sø ro so så tå. Rim Rim ko so mus hus får hår is ris lo to ti ni få lå se fe min din far har hat kat te le på gå at nat nu du by sy ny ly bi si mel hel mas las i hi tø sø ro so så tå Dyre-rim En hest får hø En fugl får frø

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Goddag sang (Dalia Faitelson)

Goddag sang (Dalia Faitelson) Goddag sang Goddag goddag til alle sammen Idag idag vi mødes her Og ved I hvad, det ku være så dejligt Hvis I ta r med på eventyr Det handler om en lille tapper mus Der forlod sit hus Og solen den stakkel

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord Sætninger Navn Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord 1 Sætning En sætning er en samling af ord. For alle sætninger gælder: 1) De starter med STORT bogstav. 2) De slutter med punktum,

Læs mere

SANGHÆFTE I FIRKLØVEREN

SANGHÆFTE I FIRKLØVEREN SANGHÆFTE I FIRKLØVEREN Se den lille kattekilling... 2 Oles ny autobil... 2 På en grøn bakketop... 2 Højt på en gren... 2 Tinge-linge-later... 2 Lille føl... 2 Jeg ved en lærkerede... 3 Sur, sur, sur...

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK

DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK I hvilken vi skal høre om far og mor og lille Thor, som har gemt sin sko. Hyrderne på marken og de lange underbukser fra Ruth og onkel Ejner. Om flæskesvær og flaskesvaj og svigermor,

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Tre eventyr inspireret af Els Cools univers. Skrevet til danseforestillingen Bagerst i Skuffen af sart DanseTeater. Af Anneline Köhler Juul

Tre eventyr inspireret af Els Cools univers. Skrevet til danseforestillingen Bagerst i Skuffen af sart DanseTeater. Af Anneline Köhler Juul Tre eventyr inspireret af Els Cools univers Skrevet til danseforestillingen Bagerst i Skuffen af sart DanseTeater Af Anneline Köhler Juul Svendborg d. 3.oktober 2013 Springe i skov Drengen spurgte elefanten,

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen.

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. I landet skinner solen, og himlen den er blå. Der drømmer børn om skolen, der ønsker de at

Læs mere

Sir Juke Fanebladet Fest- og Skålesange.

Sir Juke Fanebladet Fest- og Skålesange. Sir Juke Fanebladet Fest- og Skålesange. Sange der er øverst i fanebladet: (Brudevalsen Violin) (March. Axel Foley) 30 sek. March til når der bæres en festsang ind (March. Brude march) 30 sek. March til

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing

Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr. Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm. Puplishing 1 Kasper Adsbøll Eventyret over alle Eventyr Der er altid en historie, der ikke er blevet fortalt! Grimm Puplishing Eventyret over alle Eventyr Forlaget: Grimm Puplishing Forfatter: Kasper Adsbøll Layout:

Læs mere

Da det slog klik for Frøken Klima. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen

Da det slog klik for Frøken Klima. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Da det slog klik for Frøken Klima Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Udgiver: Skov- og Naturstyrelsen, Hovedstaden Titel: Da det slog klik for Frøken Klima Redaktør: Anja Vensild Hørnell Forfatter:

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Historien om heksen, der heksede Madmor Inger om til Mageløse Madam Inger og fik hende til I dag bor der en masse søde børn og nogle voksne ude i huset på

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Sir Juke Fanebladet Fest- og Skålesange.

Sir Juke Fanebladet Fest- og Skålesange. Sir Juke Fanebladet Fest- og Skålesange. Sange der er øverst i fanebladet: (Brudevalsen Violin) (March. Axel Foley) 30 sek. March til når der bæres en festsang ind (March. Brude march) 30 sek. March til

Læs mere

Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard.

Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Kolofon Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Billeder: også Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Denne bog er skrevet i 2014. Forlag

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem.

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem. Både og begge Både og Både er en konjunktion, der altid følges af og. Den binder to ord, udtryk eller sætninger sammen til 105 procent udtrykket betyder ikke bare men også. På den måde overvinder både

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge

Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge En dag finder Gris en magisk kasse der kan kopiere alt der bliver lagt i den. Gris beskytter den så meget og bliver så mistænktsom af enhver der vil bruge den at han tyger til drastiske metoder. Han tvinger

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Opgaver til Hjemmets fire vægge

Opgaver til Hjemmets fire vægge Opgaver til Hjemmets fire vægge 1 Møblér Pouls lejlighed Diskuter og tegn, hvordan I mener, Pouls lejlighed så ud. Tegn, klip og klister møbler på tegningen. Husk etageseng, sovesofa og alt det andet en

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

Annette L. Christiansen. Hen over bjerget. Litteratur og læseforståelse i indskolingen

Annette L. Christiansen. Hen over bjerget. Litteratur og læseforståelse i indskolingen Annette L. Christiansen Hen over bjerget Litteratur og læseforståelse i indskolingen INDHOLD De tre bukkebruse.................................... 3 Jeg kan godt lide at ro.................................

Læs mere

JEG er din KARTOFFEL!

JEG er din KARTOFFEL! JEG er din KARTOFFEL! I dette hæfte kan du lære noget om mig. Skriv dit navn: Ha det sjovt! Jeg er din Kartoffel! side 2 af 14 Mit kartoffelliv: Fra knold til kartoffelplante til knold. Jeg bliver lagt

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår.

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. Her ligger TUMLETOFTEN, en almindelig dansk by. Den er ikke særlig stor, men den er heller ikke helt lille. Egentlig

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2 Den hemmelige remse Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-15-4 Kapitel 1 Nu

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Julemanden: Hvad kan du?

Julemanden: Hvad kan du? Der var engang en nisse, der ville søge arbejde hos Julemanden. Julemanden havde et værksted, hvor der altid var plads til flere opfindsomme og fingernemme hjælpere. Julemanden: Hvad kan du? Nissen fik

Læs mere

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995.

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. Eventyret om Sofie i Spirrevippernes land Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. I en ganske almindelig lejlighed, i en ganske

Læs mere

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Vovse idet vi ønsker at stimulere Vovse s behov som hund således at Vovse ikke lider afsavn i forhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

Det har gjort mig til den jeg er...

Det har gjort mig til den jeg er... . Da jeg var 3 år, flyttede vi til Thurø. I København havde vi ikke haft fjernsyn. Så det, at vi fik et lille et, var en MEGET stor ting. De første par dage på Rolf Krakes Vej brugte jeg foran fjernsynet.

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser.

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. SPROG bruger vi når vi vil meddele os til vores omgivelser Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. til at tænke med Det er vigtigt at holde sig for øje, at udvikling

Læs mere

Heksen Helga Håndvask

Heksen Helga Håndvask Historien om hvorfor Heksen Helga Håndvask lærte at vaske hænder Historie: Lisa Spangby Illustration: Daniel, Dubba PIIIISSSTTT. Ja, det er dig jeg kalder på kom og sæt dig ned, så skal jeg fortælle en

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til Kapitel 1 Det var Julies fødselsdag, og hun havde spekuleret meget på, hvad hendes far og mor mon ville give hende. Hun havde skrevet en lang liste over småting, hun syntes hun manglede, og så havde hun

Læs mere

START. LytteØvelse. Start Lytteøvelse Námsgagnastofnun 2011 9944

START. LytteØvelse. Start Lytteøvelse Námsgagnastofnun 2011 9944 START LytteØvelse 1 START Lytteøvelser i opgavebog 2011 Ásdís Lovísa Grétarsdóttir 2011 Erna Jessen Ritstjóri: Sigrún Sóley Jökulsdóttir Öll réttindi áskilin 1. útgáfa 2011 Námsgagnastofnun Kópavogi Umbrot

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET)

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) STHUSET afs.13 side 1 JULEPOSTHUSET 13. december LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) (CLS POSTHUS) Postmester! Postmester! - De må vågne! Hva'? Hva' beha'r?

Læs mere

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Årstiderne. Dokumentation til Grønne Spirer

Årstiderne. Dokumentation til Grønne Spirer Dokumentation til Grønne Spirer I det sidste års tid har vi arbejdet meget intens for at gøre børnene i SpireVium mere bevidste om, hvad der kan findes i naturen i de forskellige årstider. Vi har også

Læs mere