Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 12. november 2014 kl Frokoststuen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 12. november 2014 kl Frokoststuen"

Transkript

1 Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 12. november 2014 kl Frokoststuen Mølleskolen tlf Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: /15: 5 min. Godkendelse af referat af skolebestyrelsesmøde torsdag 7. oktober Referatet godkendt /15: Nyt fra elevrådet Vedlægges bilag fra seneste møder. Bilag nr. 1: Referater af møder i store og lille elevråd. Peter informerer. Der er uddelt referat af møderne i forbindelse med dagsordenen. Wazma orienterer om det hemmelige punkt fra seneste elevrådsmøde. En del af forslagene arbejdes der videre med i de respektive udvalg. I forhold til mere bevægelse i undervisningen, så er der her i november måned arrangeret møder med den kommunale bevægelses-instruktør /15: Kontraktmål for 2015 Karina vil kort gennemgå indholdet i de målsætninger, vi er blevet givet og selv har formuleret for Karina gennemgår ud fra følgende: Mølleskolens udviklingskontrakt Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede forandringer for 2015 virkeliggøres og koordineres i hele organisationen. Direktionen varetager den overordnede ledelse af organisationen og af kontraktholder. Direktionen delegerer ledelses-, styrings- og udviklingsopgaver i forhold til den daglige drift til kontraktholder. Kontraktholder har dermed fuld kompetence til at træffe faglige, økonomiske og administrative beslutninger inden for eget kontraktområde. Det er dermed kontraktholders ledelsesopgave at sikre, at indsatser og aktiviteter i det lille fællesskab (arbejdspladsen) og i det store fællesskab (Skanderborg Kommune) bidrager til virkeliggørelse af Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede forandringer for 2015.

2 I forhold til varetagelse af den nævnte ledelsesopgave refererer kontraktholder Karina Corneliusen til direktionen ved direktør Henning Haahr Pedersen. 2. Udviklingskontraktens mål og opfølgning for 2015 Direktionen har vedtaget tre obligatoriske kontraktmål vedrørende: Nedbringelse af sygefravær Implementering af Skanderborg Kommunes ledelsesgrundlag med de 6 lederprofiler Implementering af sundhedspolitikken Kontraktmål ud over de tre obligatoriske mål afspejler højt prioriterede områder hos kontraktholder og/eller det samlede børn- og ungeområde. A. Nedbringelse af sygefravær Der skal være fortsat ledelsesmæssigt fokus på nedbringelse af sygefravær. HovedMED-udvalget har besluttet, at der på alle arbejdspladser skal være særligt fokus på at nedbringe sygefraværet. B. Implementering af Skanderborg Kommunes ledelsesgrundlag med de 6 lederprofiler Kontraktmål: Skanderborg Kommunes ledelsesgrundlag integreres i aftale- og kontraktholders daglige ledelsesarbejde. Det indebærer, at kontrakt- og aftaleholdere arbejder kontinuerligt med ledelsesgrundlagets tre innovationsspor det vil sige omsætter Byrådets politik, forandringer mv. til virkelighed, uden nødvendigvis at omsætte f.eks. alle relevante forandringer i et aftale-/kontraktmål gør tankegangen bag Kommunen 3.0 til en del af fagligheden og holdningen til arbejdet i hverdagen gennemfører effektiviseringer, uden at kvalitet eller arbejdsmiljø påvirkes negativt. følger op på målingerne af trivsel, ledelse og psykisk APV gennem 3i1- konceptet. Opfølgning på kontraktmålet: Aftale- og kontraktholder understøtter udvalgenes politikkontrol af politikker, forandringer, standarder og bevillinger. Dette koordineres af fagchefen/økonomichefen. Opfølgningen på 3i1-konceptet sker via dialogbaserede processer i samarbejde med HR/Personale og Løn. C. Implementering af sundhedspolitikken Kontraktmål: Sundhedspolitikken lægger op til, at der skal arbejdes med sundhed i alle dele af den kommunale opgaveløsning. Der skal være ledelsesmæssigt fokus på formidling af det nye sundhedsbegreb, og der skal igangsættes konkrete sundhedsinitiativer. Aftale- og kontraktholderne skal sikre, at alle medarbejdere på aftale- og kontraktstederne har kendskab til sundhedspolitikken tage stilling til, hvordan sundhedspolitikken kan udmøntes på aftale- og kontraktstedet hvilke tiltag er i gang og skal fortsætte, og hvilke nye tiltag skal sættes i gang.

3 Opfølgning på kontraktmålet: Der følges op på implementeringsindsatsen i alle lederudviklingssamtaler i 2015 og D. Fagsekretariatets fokusområde Ledelse i folkeskolen Skoleledelsen skal have fokus på praksisnær ledelse. Ny praksis for ledelsens tilstedeværelse, skal resultere i bedre læring hos eleverne. Desuden er målet at udvikle en stærk lokal evalueringskultur, der kan bruges til løbende justering af skoledagens tilrettelæggelse Opfølgning på forandringen: Tilrettelægges af fagchefen som led i understøttelsen af udvalgets opfølgning på den politisk besluttede forandring. Mål: Inden sommerferien vil det være tydeligt, at der i alle klasser er erfaring med at arbejde med læringsmål og succeskriterier, og at eleverne er i stand til at beskrive, hvad de lærer. Opfølgningsmetode: Gennem regelmæssige walkthroughs i alle klasser, vil vi kunne identificere brugen af læringsmål og succeskriterier, og eleverne vil ved samme anledning være i stand til at svare på spørgsmål om, hvad de lærer. Mål: I løbet af skoleåret 2015/16 vil alle lærere og pædagoger kende og anvende de fire niveauer af feedback, og eleverne vil være i stand til at anvende den feedback i forskellige strategier for selvevaluering. Opfølgningsmetode: Gennem regelmæssige walkthroughs i alle klasser foretaget af ledelse og impact coaches, vil vi kunne identificere anvendelsen af feedback. I efteråret 2015 foretager vi desuden fokusgruppeinterviews med en gruppe elever på flere årgange, hvor vi forventer, at eleverne er i stand til at beskrive forskellige former for feedback og oplever dem anvendt i dagligdagen. 3. Opfølgning Opfølgningen - på de politisk besluttede forandringer, som alle kontraktholdere på børn- og ungeområdet som minimum forventes at virkeliggøre - indgår i den politikkontrol, som udvalgene varetager på vegne af Byrådet /15: Gennemsyn af principper Vi opdeler os i mindre grupper, der gennemlæser det pågældende princip, og vurderer relevans. Principperne findes her: Endvidere er der inspiration at hente i Torben Steens oplæg til skolebestyrelserne. Torbens slides vedlagt som bilag Bilag nr. 2: Slide fra Torben Steens oplæg. (Vedhæftet som separat fil). Bestyrelsen delte sig i to grupper, der løb de foreliggende principper igennem. Der er brug for en opdatering i forhold til folkeskolereformen og forøget samarbejde med fritidsdelen, og nogle principper skal helt ændres. Endelig ønskes der nye principper for samarbejdet med lokalsamfundet.

4 /15: Folkeskolereformen hvad optager os lige nu? SHP refererer drøftelser fra det pædagogiske personale. Herunder modulordning og lærernes forberedelsestid. Desuden mødemuligheder eller mangel på samme. Frank: I fritidsdelen arbejdes ligeledes med mødekultur, mødemuligheder /15: Evaluering af mødet form og indhold SHP - fint med drøftelse af principper /15: Eventuelt Eventuelle punkter til kommende møder. OBS på årshjulet: Oktober, november, december: Bestyrelsesmedlemmerne forventes at deltage i kommunalt arrangement for bestyrelser i september. Dette møde samt læsning af udleveret materiale fra første bestyrelsesmøde forventes at være tilstrækkelig i forhold til at blive klædt på til bestyrelsesopgaven Gennemgang af årshjul for bestyrelsen Kvalitetsrapport. Sendes ud til alle medlemmer. På møde præsenteres den kort, og der gives mulighed for at stille spørgsmål Drøftelse af et fælles forældrearrangement. Hvornår skal det eventuelt være, og hvad skal indholdet være? (Evt. skal det handle om reformen) Obligatorisk årsberetning fra formanden. Hvilken form skal den have? Og hvad er væsentligt at få med? Overordnet gennemgang af principper. Disse sendes forinden til bestyrelsesmedlemmerne. Opsamling fra forældremøder på årgangen/klassen. Hvad skal bestyrelsen evt. arbejde videre med? Juleafslutning for bestyrelsen i forbindelse med ordinært møde. Et bestyrelsesmedlem påpeger en problematik i forhold til at elever bruger pc til spil eller andet i timerne ved lærergennemgang. Og at de har chips og sodavand med ind i timerne. Skal man aflevere telefonen og klappe pc en sammen? Har vi et problem eller har vi ikke et problem? Skal der laves principper for det? Eller er det dækket ind under andre principper? Karina foreslår, vi tager det på elevrådsmøde.

5 Bilag nr. 1 ad punkt /15 Elevrådsmøde mandag den 27. oktober Referat af møde i STORE ELEVRÅD klasse kl klasse kl Punkt 1: På seneste elevrådsmøde talte mange om problemer med kø i kantinen. Hvordan tænker I, det kan afhjælpes, når skolen ikke her og nu kan ansætte mere personale? Punktet er velforberedt, og der kommer mange forslag: En fordel, da der var udsalgssted også uden for kantinen. På den måde var der mindre kø. Vigtigt at det ekstra udsalgssted er placeret sådan, at køerne ikke ramler sammen. Forslag om, at en kø fører til dagens ret. En anden kø er for de elever, der skal have brød eller andet Forslag om salgssted på mellemtrinnet. Elever kunne stå for salget Eleverne kunne hjælpe med at skære eksempelvis lagsagnen ud, lave portionerne, så Karin ikke skal gøre det hele selv Opdele køen mellem mellemtrin og overbygning. Bruge kø-markeringer som i lufthavne Peter Adamsen refererer forslag om automat med frisk brød/frugt mm. Et skolebestyrelsesmedlem omtalte denne mulighed på bestyrelsesmøde. Punkt 2: Lektier for mange lektier for mange afleveringer oven i hinanden. Er det en udfordring, der er der konstant? Eller opstår det i perioder? Hvordan taler I med lærerne om det? Hvilke løsninger har været fremme i klasserne? Er der enighed om problemets omfang i klassen eller ser I meget forskelligt på det? 7. årgang: Generel tilfredshed med de ordninger, der er. Fra de fleste klasser meldes ok, og nogle siger, der er en fin balance; men der gøres opmærksom på, at det er vigtigt med en udjævning/koordinering af lektier, så ikke alle giver lektier for samtidigt. Mange elever ønsker, at lektierne kunne stå på ugeplanen, så man kan planlægge sin uge. Det kan give problemer med dag til dag lektier. 8. årgang: Der har været en periode med sammenfald af mange lektier, men nu koordinerer lærerne og problemet er løst mange steder. Dog er der fortsat klasser, der synes, lektiemængden kommer i bølger. Eleverne ønsker, lektierne/opgaverne kunne planlægges, så der også var tid til at lave arbejdet i timerne. I flere klasser har man talt om, at lektiemængden er øget på grund af reformens krav om, at alle elever skal være så dygtige som muligt. 9. årgang: 9. årgang har mange lektier, og de tænker, det er logisk, fordi skoleåret skal afsluttes med prøver. Punkt 3: Der blev på seneste møde omtalt et ønske om, at Lektiecafeen skulle have længere åbningstid. Hvad skal der til, for at dette ønske kan opfyldes set fra klassernes synspunkt? Der er en del ønsker og forslag til Lektiecafe

6 7. årgang tænker ikke, de har brug for mere tid i Lektiecafeen. Måske en enkelt dag mere ville være ok dog. 7. årgang vil gerne have deres egne lærere i cafeen. Det er ikke optimalt med vikarer. 8. årgang ønsker helt klart endnu en dag med Lektiecafe. Og også gerne længere tid på de enkelte dage. 8. årgang vil også gerne have et bredere udvalg af lærere, sådan at alle fag er repræsenteret. Altså mulighed for at få hjælp til alle fag. En elev gør desuden opmærksom på, at det er vigtigt lektielærerne er til stede. At de ikke skal hentes, hvis der er brug for hjælp. Alma fortæller, at Lektiecafeen formentlig organiseres anderledes til næste år. Ledelsen er opmærksom på, at det kan komme til at fungere bedre, hvis der var andre rammer. Punkt 4: På seneste møde blev der efterlyst mere bevægelse i timerne. Hvordan kan klasserne inspirere hinanden? Hvad gør I i jeres klasse for at få bevægelse ind i undervisningen? Generelt meldes ind fra overbygningen, at der er for lidt bevægelse i undervisningen. I nogle klasser erstattes bevægelse af pause. I andre klasser samles tiden sammen til længerevarende bevægelses-aktiviteter. En elev foreslår, at lærerne hjælper hinanden med at forberede bevægelsesaktiviteter, da eleverne er informeret om, at det tager lang tid at planlægge bevægelsesaktiviteter. En elev mener, der indlægges for få pauser i tunge fag. Eksempelvis fysik/kemi og matematik. Fra en klasse på 9. årgang meldes om rigtig god balance i forhold til undervisning og bevægelse. Punkt 5: Eventuelt. Herunder punkter til næste møde. Elevrådet lægger vægt på, at der arrangeres en morgen med æbleskiver og kakao Elevrådsshow. DSE (orientering Danske SkoleElever) Priser i kantinen (7. f) Refereret af Sara og Alma. Elevrådsmøde mandag den 20. oktober Referat af møde i lille elevråd klasse kl klasse kl Punkt 1 Valg af formand for det lille elevråd. På valg er Magnus 6.b, Gustav 6.c, Victoria 6.a Victoria trak sig. Valgt som formand blev Magnus 6.b Valg af næstformand for det lille elevråd. På valg er Magnus 6.b, Gustav 6.c, Victoria 6.a (undtaget den der vælges til formand)

7 Gustav 6.c er valgt til næstformand Valg af medlemmer til Sundhedsudvalget. På valg er Anna 3.b, Malthe 3.b, Vilmer 4.c, Esther 4.c, Alberte 6.a, Nikolai 6.c, Gustav 6.c Anna og Malthe fra 3.b er valgt Valg af et medlem til Økonomiudvalget: På valg er Magnus 6.b, Nicolai 6.c, Victor 5.b, Flora 5.c Der må kun være en elev som deltager i Økonomiudvalget. Det er i år Peter Adamsen, formand for hele elevrådet. Valg til Legepladsudvalget. På valg er Malthe 3.b, Simon 3.a, William 3.c, David 4.a, Mikkel 4.b, Esther 4.c, Thit 5.b, Lasse 5.c, Alberte 6.b, Victoria 6.a Valgt blev Malthe 3.b, William 3.c, Mikkel 4.b Punkt 2 Hvordan kan man gøre frikvartererne bedre? 3. årgang har talt om, at der skulle være et skema for, hvem der har banen eller bestemte redskaber i de forskellige frikvarterer. Hvis det er et forslag alle kan gå ind for, hvem skal så lave skemaet og hvilke områder/redskaber skal være indeholdt? Der er et stort ønske om at de forskellige faciliteter bliver tildelt klasser/årgange efter tur. Vi beder mellemtrinnets lærere og pædagoger om at hjælpe os med denne opgave. 4. årgang har talt om bedre muligheder for at arbejde på tværs af årgangene. Kan vi finde gode ideer til aktiviteter på tværs? Hvad kunne være godt at lave på tværs af årgangene? Fra elevrådet: Der er et fælles ønske om at være sammen med elever, der går på en anden årgang end den, man selv går på. Der er allerede gjort gode erfaringer, men der kunne laves meget mere. Elevrådet nævner følgende muligheder: 1. En klasse kan inviteres af en anden klasse, hvis eleverne skal fremlægge noget 2. Mellemtrin på tværs er et godt eksempel på arbejde på tværs af årgange 3. Man kunne vise teaterforestillinger for andre årgange/klasser

8 4. Nogle elever har haft gode erfaringer med matematikundervisning sammen med Peter Krukow og forskellige klassetrin 5. Projektopgaver kan fremlægges for yngre klasser 6. Venskabsklasserne kunne lave flere aktiviteter sammen Vi håber, de gode ideer inspirerer til fremtidigt samarbejde på tværs af klassetrin. Hvis skolen ikke har råd til at betale for nye legeredskaber, findes der så andre finansieringsmuligheder? Er der andre måder, man kan få penge til at købe legeredskaber for? 1. Genbrug af noget man har hjemme og som ikke længere er i brug 2. Indsamling hver elev kunne betale 5 kr. 3. Leje eller lease legeredskaber i stedet for at købe det hele på en gang 4. Lave en indsamling i byen 5. Lave en ønskebrønd 6. Have en lånekasse med aktivitetsting, der gik på omgang 7. Lave et loppemarked på skolen 8. Alle skolens elever kan samle flasker og give pant-pengene til indkøb af legeredskaber Mange har nævnt ønsker om forbedringer i kantinen. Hvilket område synes jeres klasse, det er vigtigst at tage fat på i forhold til kantinen? (kø, saltatbar, mad om eftermiddagen, tag-selv-bord eller noget helt andet?) Det værste er, når man står i kø, og der bliver skubbet. Man kunne lave køer for de forskellige årgange, så yngre elever ikke skal kæmpe om pladsen med overbygningselever. Det vil være godt, hvis man kan købe flere steder. Have flere udsalgssteder. Man skal ikke kunne købe meget sukkerholdige drikke. Det har hjulpet, at alle ikke har frikvarter på nøjagtig samme tid om formiddagen. Dejligt, hvis der er en suppedag. Dejligt, hvis man kan købe glutenfri mad. Hvordan kan jeres klasse være med til at hjælpe i forhold til kantinen? Punkt 3 Eventuelt. Herunder ønsker om punkter til næste møde.

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Dagplejens udviklingskontrakt 2015

Dagplejens udviklingskontrakt 2015 Dagplejens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Skovbos udviklingskontrakt 2014

Skovbos udviklingskontrakt 2014 Skovbos udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015 Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Niels, Gitte 44-2014/15:

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Niels Ebbesen Skolen

Udviklingskontrakt 2016 for Niels Ebbesen Skolen Udviklingskontrakt 2016 for Niels Ebbesen Skolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde onsdag d. 18. marts 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: 55-2014/15: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole

Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2014

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2014 Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013

Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013 Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Knudsøskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Knudsøskolen Udviklingskontrakt 2016 for Knudsøskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde mandag d. 23. november 2015 kl Bemærk det ændrede mødetidspunkt

Referat af skolebestyrelsesmøde mandag d. 23. november 2015 kl Bemærk det ændrede mødetidspunkt Referat af skolebestyrelsesmøde mandag d. 23. november 2015 kl. 18.30-22.00 Bemærk det ændrede mødetidspunkt Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: 26-2015/16:

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 16. april 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 16. april 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 16. april 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Mette er med på telefon 70-2014/15:

Læs mere

Referat. af skolebestyrelsesmøde mandag d. 12. september 2016 kl. 19:00-21:30 (mødet blev afviklet onsdag den 21. september)

Referat. af skolebestyrelsesmøde mandag d. 12. september 2016 kl. 19:00-21:30 (mødet blev afviklet onsdag den 21. september) Referat af skolebestyrelsesmøde mandag d. 12. september 2016 kl. 19:00-21:30 (mødet blev afviklet onsdag den 21. september) Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund Udviklingskontrakt 2016 for Sølund 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret 2016-2017 I løbet af et skoleår sker der ganske meget på en skole. Denne årsberetning giver et overblik over de aktiviteter

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl. 19-21.30 i Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Lone Dalsgaard André Fraværende: 51-2012/13: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger.

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger. Januar 2014. Kære forældre og elever. Den 11. august starter det nye skoleår og Skolereformen træder i kraft (den er besluttet i folketinget i dec. 2013). Det vil indebære mange spændende og mærkbare forandringer.

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl. 19.00-21.00 Tilstede: Michael, Kurt N., Kurt M., Kirsten R., Jesper, Anne, Kirsten N. og Leif. Afbud: Lone C. (ikke muligt at indkalde en suppleant)

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet i GJUK mandag den 20. oktober 2014 kl. 19,00

Referat fra bestyrelsesmødet i GJUK mandag den 20. oktober 2014 kl. 19,00 Referat fra bestyrelsesmødet i GJUK mandag den 20. oktober 2014 kl. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Begovic. 1. Godkendelse af referat fra: a) bestyrelsesmødet den 13. august 2014 Referatet godkendt

Læs mere

Sølvgades Skole. Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 13.01.2015 kl. 17.00 19.30

Sølvgades Skole. Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 13.01.2015 kl. 17.00 19.30 Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 13.01.2015 kl. 17.00 19.30 Til stede: Nina Alleslev, Signe Christensen, Thomas Pinndal, Jonas Alstrøm, Barabara Budtz Haller, Kim Paulsen, Pia Sandager, Lone

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbyskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbyskolen Udviklingskontrakt 2016 for Skovbyskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

Principper for Gjøl Skole

Principper for Gjøl Skole Principper for Gjøl Skole 1 Principperne skal sætte retning for skolens virksomhed. Principperne afspejler hvilken retning vi ønsker skolen udviklet. Principperne offentliggøres på skolens hjemmeside og

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Dagsorden og referat til bestyrelsesmøde

Dagsorden og referat til bestyrelsesmøde Dagsorden og referat til bestyrelsesmøde Dato: tirsdag 29. oktober 2015 Tidspunkt: kl. 19.00-21.30 Sted: Personalerummet, Gl. Rye Skole Deltagere: Grethe Bremer, Dagmar Pedersen, Marianne Kring, Dorte

Læs mere

SFO/klub: Intet at bemærke.

SFO/klub: Intet at bemærke. Tilstede: Annette, Laila, Louise, Peter, Helle, Karina, Susanne, Solvor, Sys, Tania, Kristian Afbud: Elisabeth, Jean Referent: Peter Dagsorden E677: Konstituering af skolebestyrelsen Referat Laila Andersen

Læs mere

30 Mette har været tilsynsførende på skolen her i 4 år.

30 Mette har været tilsynsførende på skolen her i 4 år. Mødeleder: Irene Gabel Referent: Rikke Munkholm Orientering Beslutning/produktionsdomæne Debat/det personlige domæne Refleksion/Refleksionsdomæne Skolen sørger for forplejning til mødet under punkt 7.

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge

Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i Folkeskolereformen af 13. juni 2013. For at understøtte planlægningen

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet 1. Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Fagsekretariatet Børn og Unge har

Læs mere

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 1. Sang og velkomst 2. Orientering fra skolen v. Palle Fogh 3. Orientering fra bestyrelsen v. Marie N. 4. Præsentation af Marietta,

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag DIA 2017 Direktionens idé- og arbejdsgrundlag Indledning Direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede forandringer og udgives én gang årligt. DIA udstikker

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 23. februar 2015 kl. 17.00 19.00 i Pomfritten - Nexø Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Pia, Bent, John, Søren, Michael J, Kenneth,

Læs mere

Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 15

Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 15 . Skolebestyrelsesmøde nr. 15 Mandag d. 15. januar på afd. Knabstrup 18.30-20.30 De næste møder onsdag d. 28/2 Jernløse tirsdag d. 20/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5 Undløse tirsdag

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 14. NOVEMBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 14. NOVEMBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 14. NOVEMBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 14

Skolebestyrelsesmøde nr. 14 . Skolebestyrelsesmøde nr. 14 Tirsdag d. 23. november på afd. Jyderup De næste møder mandag d. 15/1 Knabstrup onsdag d. 28/2 Jernløse tirsdag d. 20/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

Efterår/ vinter Uge Sommer/ efterår Uge Vinter/ forår Uge 10-24

Efterår/ vinter Uge Sommer/ efterår Uge Vinter/ forår Uge 10-24 ÅRSHJUL FOR SKOLEBESTYRELSEN Baggrund Et årshjul kan være med til at give overblik over skolebestyrelsens arbejde både for skolebestyrelsen selv og også for de øvrige forældre, som kan få indblik i, hvornår

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet

Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet Fremmødte: Ole, Abia, Anders, Jacob, Thomas, Mette, Merete, Ulla, Hanne, Tine, Camilla og Diana Afbud: Bettina og Karl

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 24. maj 2018

Referat fra bestyrelsesmøde d. 24. maj 2018 Referat fra bestyrelsesmøde d. 24. maj 2018 Dato: Torsdag d. 24. maj 2018 Tidspunkt: kl. 19.00-21.30 OBS: Konstituerende møde for ny bestyrelse klokken 18.00. Kommentarer til årsberetning klokken 18.45.

Læs mere

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind DIA 2017 (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind Indledning Direktionens ide-og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede

Læs mere

Tandplejens udviklingskontrakt 2014

Tandplejens udviklingskontrakt 2014 Tandplejens udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 25. februar 2019

Referat fra bestyrelsesmøde d. 25. februar 2019 Referat fra bestyrelsesmøde d. 25. februar 2019 Dato: Mandag d. 25. februar 2019 Tidspunkt: kl. 19.00-21.30 Sted: Personalerummet, Gl. Rye Skole Deltagere: Henrik Taastrøm, Lea Busck Mellor, Grethe Bremer,

Læs mere

Oversigt over kontrakter for Ældre og Handicap

Oversigt over kontrakter for Ældre og Handicap Oversigt over kontrakter for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i kontrakter Kontraktprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere: Processen

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde. Dato: 28 / kl

Referat skolebestyrelsesmøde. Dato: 28 / kl Referat skolebestyrelsesmøde Dato: 28 /9 2016 kl. 19.00-21.00 Afbud fra: PBL, elevrådet som ikke er konstitueret Deltagere: Formand Flemming Jørgensen, næstformand Karina Møller Hansen, Bo Pedersen, Monica

Læs mere

Fraværende: Mette Elmerdahl Caja Fournaise Thomas Erlandsen Camilla Rudebeck Juhl. Beslutning/referat: Godkendt

Fraværende: Mette Elmerdahl Caja Fournaise Thomas Erlandsen Camilla Rudebeck Juhl. Beslutning/referat: Godkendt Dagsorden og referat Skolebestyrelsen Dato: 12. december 2017 Kl.: 17.00 19.00 + julefrokost efterfølgende Sted: Lokale 21, Sønderskov-Skolen Deltagere: Mikkel Nyhold Bruncke Henrik Lausen Karin L. Kamstrup

Læs mere

Skolebestyrelse Stilling Skole

Skolebestyrelse Stilling Skole Skolebestyrelse Stilling Skole Afbud: Kenneth, Søren A deltog fra kl. 17.30, Dato 16. november 2016 Kl. 17-20 i Personalerummet Ansvarlig Tid Referat 1 Godkendelse af dagsorden Alle B Dagsorden godkendt.

Læs mere

Udviklingssporene for 2018

Udviklingssporene for 2018 Udviklingssporene for 2018 Udviklingskontrakter og aftaler - helt kort: Hvert år i uge 43 fremlægger direktionen den fælles retning for organisationens udvikling. Vi beder alle ledere om, at de tre udviklingsspor

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 21. september :30-20:30 (Spisning 17:30-18:00)

Skolebestyrelsesmøde Amagerskolen 21. september :30-20:30 (Spisning 17:30-18:00) (Spisning 17:30-18:00) Deltagere: Forældrerepræsentanter: John Myrup, Mette von Meyeren G. Hersbøll, Anne Marie Obbekær Thomsen, Dan Jelling Petersen, Lars Lerke, Bettina Lysgaard og Henriette Iversen

Læs mere

Utterslev Skole. Skolebestyrelsen Referat. Tid: Kl Dato: Tirsdag d. 25. april Mødeindkaldelse. Mødelokale ved kantinen

Utterslev Skole. Skolebestyrelsen Referat. Tid: Kl Dato: Tirsdag d. 25. april Mødeindkaldelse. Mødelokale ved kantinen Utterslev Skole Skolebestyrelsen Referat Mødeindkaldelse Mødested Dato: Tirsdag d. 25. april 2017 Mødelokale ved kantinen Tid: Kl. 17.00 20.00 Medbring Deltagere: Fraværende Mødeleder Ordstyrer Referent

Læs mere

Udarbejdelse af skolebestyrelsens principper 1

Udarbejdelse af skolebestyrelsens principper 1 Udarbejdelse af skolebestyrelsens principper 1 Et princip skal formuleres så det både udtrykker skolens værdier, sætter retning for skolen og samtidig er til at arbejde med i praksis. Et princip sætter

Læs mere

REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde

REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 5. maj 2015 Deltagere Mødested/lokale Personalerummet, Ikær, 7323 Give Forældrerepræsentanter: Susan Hauge- afbud Jacob G. Sand Merete Hviid Flensborg Pia Søndergaard

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Tirsdag den 16. september 2014 Kl. 18.30. Dagsorden for skolebestyrelsens møde

Tirsdag den 16. september 2014 Kl. 18.30. Dagsorden for skolebestyrelsens møde Dagsorden for skolebestyrelsens møde Afbud fra Lars Thestrup og Ditte L. Buchwald 1. suppleant Susanne H. Hansen og 2. suppleant Zania K. Pedersen er indkaldt Tirsdag den 16. september 2014 Kl. 18.30 84-14

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. 23. oktober 2014. Tidspunkt kl. 19.00 21.30. Afdelingen i Nyråd. Thorsten Gregersen

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse. 23. oktober 2014. Tidspunkt kl. 19.00 21.30. Afdelingen i Nyråd. Thorsten Gregersen Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 23. oktober 2014 Tidspunkt kl. 19.00 21.30 Sted Mødeleder Fraværende Deltagere Afdelingen i Nyråd Thorsten Gregersen Bjørn Haldur, Stine Friis-Vestergård,

Læs mere

Projektplan for Ny folkeskolereform på Langebjergskolen

Projektplan for Ny folkeskolereform på Langebjergskolen Projektplan for Ny folkeskolereform på Langebjergskolen 1. Indledning og baggrund (Beskrivelse skal laves) Nationale krav Kommunale krav Nyt læringssyn Fokus på den enkelte elev Fokus på faglighed Fokus

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Møde: Kl Sandwich serveres undervejs

Møde: Kl Sandwich serveres undervejs Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 28. september 2017 REFERAT Møde: Kl. 18.00 21.00 Sandwich serveres undervejs Tid: Kl. 18.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen og Kirsten Lundager Afbud: Stine Helgstrand,

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Skolebestyrelsesmøde Forum: Skolebestyrelsesmøde Mødedeltagere Forældrevalgte: Niels Christoffersen, Lars Pano Thørs, Anna Ilsøe, Anne Marie Helmuth Tuff, Lars Harder, Thomas Berlin Hovmand,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 29. oktober 2013 kl. 19-21.30 i Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 29. oktober 2013 kl. 19-21.30 i Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 29. oktober 2013 kl. 19-21.30 i Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Lone Dalsgaard André Fraværende: Poul 22-2013/14: 5 min.

Læs mere

Samlet sundhedspolitik for Sdr. Omme Skole

Samlet sundhedspolitik for Sdr. Omme Skole Side 1 af 5 Samlet sundhedspolitik for Sdr. Omme Skole Billund Kommunes overordnede politik for mad, måltider og bevægelse Fokusområde 5: - at børn og unge spiser og drikker sundt i institutioner og skoler.

Læs mere

Sundhedsplan Vonsild Skole 2010/2011 Skoleleder Jens Bay, sundhedskontaktlærer Mette Justesen. Sundhed generelt

Sundhedsplan Vonsild Skole 2010/2011 Skoleleder Jens Bay, sundhedskontaktlærer Mette Justesen. Sundhed generelt Sundhedsplan Vonsild Skole 2010/2011 Skoleleder Jens Bay, sundhedskontaktlærer Mette Justesen Sundhed generelt Forventninger at institutionslederen har ansvaret for, at institutionen opsamler og formidler

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Forældrereferat. Tirsdag d. 29. august 2017.

Skolebestyrelsesmøde Forældrereferat. Tirsdag d. 29. august 2017. Skolebestyrelsesmøde Forældrereferat. Tirsdag d. 29. august 2017. Afbud: Helene K. Pedersen, Michael Christensen (viceskoleleder), Jette Sørensen (DUS leder) og elevrådsrepræsentanter Deltagere: Birgitte

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Gyvelhøjskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Gyvelhøjskolen Udviklingskontrakt 2016 for Gyvelhøjskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 30/ kl Ordstyrer: Tine

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 30/ kl Ordstyrer: Tine Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 30/8 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Thomas, Kim, John, Pia, Louise, Tine, Ali, Cecilie, Stine, Jens, Anders, Charlotte, Troels (lidt forsinket) Fraværende:

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Kvalitetsanalyse 2015

Kvalitetsanalyse 2015 Kvalitetsanalyse 2015 Dronninggårdskolen Rudersdal Kommune 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Opsamling fokusområder... 4 3. Nationalt fastsatte, mål og resultatmål... 5 4. Fokusområder... 5 5. Afslutning...

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen Ringetider Kloden -klar til folkeskolereformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien

Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 22. maj 2017 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand). Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige: Susanne Gade Clausen,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen

Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen Kongsbjergskolen Dato 15.08.2019 Referent: Henrik Jørgensen Skolebestyrelsesmøde Kongsbjergskolen Referat Skolebestyrelsesmøde Mødedato Mødested Møde start/slut 15.08.2019 Kongsbjergskolens personalerum

Læs mere

Folkeskolereformen implementering i Thorsager Skole og Børnehus

Folkeskolereformen implementering i Thorsager Skole og Børnehus Folkeskolereformen implementering i Thorsager Skole og Børnehus Til august tager vi hul på en ny skoledag. Vi har gennem det sidste lille års tid drøftet, hvordan vi vil omsætte de mange elementer i reformen

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbo

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbo Udviklingskontrakt 2016 for Skovbo 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00 Bagsværd Skole Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd Telefon: 39 57 31 00, Fax: 39 57 31 06 E-mail: bagsvaerd@gladsaxe.dk Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.00-21.00 Bagsværd,

Læs mere

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time udvikling trivsel Ringetider Kompasset - klar til reformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 faglighed KOMPASSET projekter 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time

Læs mere