Design Manager, International Business Academy

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Design Manager, International Business Academy"

Transkript

1 MARIE BAAD HOLDT Ansættelser Chefkonsulent i Ingerfair Projektleder på FrivilligLaboratoriet på Diakonissestiftelsen Kommunikationschef i Contact the Elderly, England Franchise Project Manager i Contact the Elderly, England Volunteer Manager i Contact the Elderly, England International Volunteer Manager i Raleigh International, England Uddannelse Design Manager, International Business Academy Udgivelser 2018 Carlander, Troels B. et al: Sådan rekrutterer du frivillige. København: Forlaget Ingerfair 2016 Holdt, Marie B. et al.: Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser til at skabe et bæredygtigt frivilligmiljø. København: Forlaget Ingerfair 2014 Holdt, Marie B. et al.: Samskabelse eller Samarbejde? Forskelle, fordele og fremgangsmåder. København: Forlaget Ingerfair. Frivilligt arbejde Nicolaitjenesten Aktiv frivillig på Nicolaitjenestens rådgivnings- og samtaletjeneste Verdens Børn Sparringspartner ift. samarbejdet med frivillige (2017-) Advisory board member ( ) Kommunikations og PR task force gruppe ( ) Samaritans, England Shift leader med ansvar for to hold frivillige Samaritanere Træner af nye frivillige og shift leaders Udvikling af kursusmateriale for nye shift leaders Aktiv Samaritan på telefon, face to face og online Erfaring på feltet Marie har godt 20 års erfaring i samarbejdet med frivillige fra Danmark og England, hvor hun både som ansat, frivillig og ekstern konsulent har arbejdet med alle aspekter af samarbejdet med frivillige. Hun har specialiseret sig i målgruppeorienteret kommunikation og har stor indsigt i, hvad der motiverer folk til

2 at blive frivillige og hvordan den viden bruges til ledelse af frivillige, rekruttering og fastholdelse, samt det gode samarbejde mellem frivillige og ansatte. Marie bruger nyeste viden om frivilligheden fra ind- og udland i sit arbejde, og har stor respekt for andre fagligheder og hvordan frivilligheden spiller ind i netop den kontekst, organisationen er i. Marie er ligeledes en dygtig formidler og er god til at være i tæt kontakt med dem hun formidler til. Som chefkonsulent udvikler Marie egne kurser, skræddersyr kurser for kunder, faciliterer workshops, holder foredrag, projektleder eller assisterer organisationers projekter og støtter organisationer og enkeltpersoner som sparringspartner. Som chefkonsulent er Marie kendt for at levere en målrettet og nærværende bistand når eksempelvis frivillige organisationer skal analysere frivilligindsatsen og udarbejde en strategi for det fremadrettede arbejde. Metode Marie har stor erfaring med redskabskassen til at udvikle frivilligheden i frivillige og offentlige organisationer (frivilligstrategier og frivilligpolitikker), effektivisering af frivilligmiljøer (f.eks. rekruttering- og fastholdelsesindsatser), samt kompetenceløft til relevante fagpersoner såvel som frivillige (kurser og uddannelser i ledelse af frivillige). Metoderne er typisk en kombination af flere forskellige retninger inden for dialogorienterede og involverende processer. Eksempelvis rummer Maries metodekasse bl.a. både Open Space Technology, teknikkerne til deltagerorienteret undervisning og erfaringsbaseret læring samt fakta-baserede beslutningsmodeller. Igennem sit arbejde har Marie praksiserfaring med, hvordan modstand mod forandring udtrykkes og håndteres på mange niveauer i en frivillig organisation. Marie håndterer alt fra oplæg og undervisning til tætte sparringsforløb og hun har nært kendskab til både opbygningen af og sammenhængen i store såvel som små frivillige organisationer, offentlige institutioner og kommuner.

3 Specifikke referencer Ekstern sparringspartner for Diakonissestiftelsens frivilligteam Siden 2016 har Marie været tilknyttet Diakonissestiftelsens frivilligteam som ekstern konsulent. Her hjælper og rådgiver hun bl.a. i processen med at forankre aktiviteter på frivillige hænder, udvikle metoder til intern brug i frivilligheden (bl.a. forankringstrappen) og generelt sparring til samarbejdet med frivillige. Marie faciliterer desuden workshops og kursusdage for de frivillige og har arbejdet med at klæde butikskonsulenten på til selv at kunne facilitere workshops for frivillige. (2016-) Uddannelse af kommunale aktivitetsmedarbejdere i Thisted Kommune Underviser på en fem-dages kursusrække i 2015 for aktivitetsmedarbejdere på ældrecentre i Thisted Kommune. De ansatte fik konkrete redskaber og grundig introduktion til samarbejdet med frivillige, der ruster dem til at involvere og engagere kollegaer i samarbejdet med frivillige. Efterfølgende har Marie faciliteret årlige temadage, hvor medarbejderne har valgt relevante emner så som udvikling af aktiviteter for mænd og udarbejdelse af udkast til funktionsbeskrivelse til medarbejderne. (2015-) Hvad skal der til for at få job som frivilligkoordinator? Kursus for Dansk Magisterforening Marie har udviklet og underviser på et kursus, der har til formål at give nyuddannede indblik i, hvad der skal til for at få et job i frivilligsektoren. Research til dette kursus indebar interview af arbejdsgivere, for at undersøge, hvad de søger i en kommende frivilligkoordinator. Kurset kører to gange årligt i København og Aarhus. (2017- ) Brugen af sociale medier i arbejdet med frivillige Gribskov Kommune Marie har undervist lokale foreninger i Gribskov Kommune i hvordan de kan engagere flere frivillige gennem brugen af sociale medier. Det praksisnære kursus hjalp foreninger i gang med at bruge sociale medier, med fokus på målgruppeanalyse og udvikling af konkrete opslag for at sprede organisationens budskab online. (2017- ) Sparringspartner på konkrete projekter i UlykkesPatientForeningen Siden 2014 har Marie været tilknyttet UlykkesPatientForeningen som ekstern sparringspartner, evaluator og underviser. Gennem et tæt samarbejde har Marie fået grundigt kendskab til frivillige i UlykkesPatientForeningens 16 kredse, og har udviklet kurser, der kunne klæde de frivillige på til deres opgave. Siden 2018 har Marie været tilknyttet som sparringspartner på to forskellige projekter, MoveIt og Nye metoder til frivillige fællesskaber forudsatte ulykkesramte. I begge projekter har Marie været sparringspartner for projektleder, samt bistået i udarbejdelse og afholdelse af kurser og temadage. Derudover er Marie evaluator af hele MoveIt projektet. (2014- )

4 Udvikling af metodekatalog til lokale frivillige brandværn Brand og Redning Sønderjylland Som chefkonsulent arbejder Marie tæt sammen med lokale brandværn i Sønderjylland, for at udvikle redskaber til de lokale brandværn ift. at rekruttere nye brandmænd, så de lokale brandværn fortsat får nye frivillige engageret. Erfaringerne fra de lokale brandværn skal samles i et metodekatalog til alle lokale brandværn i Sønderjylland. (2018- ) KarriereGPS til arbejde i den frivillige sektor Dansk Magisterforening Det kan være svært at finde rundt i den frivillige sektors mange jobmuligheder. Derfor har Dansk Magisterforening ønsket at udvikle og teste elementer til en karrieregps. Arbejdet har bl.a. omfattet at bygge en kompetencetest til jobsøgende, hvor de kan måle deres egne kompetencer op imod, det der typisk bliver efterspurgt af arbejdsgiver i de frivillige organisationer. Der er gennemført interview med arbejdsgivere, karriererådgivere, fokusgruppeinterview med ledige samt en større analyse af jobopslag. (2018- ) Hjælper gammel organisation med stor organisationsændring Nicolaitjenesten Kirkens Korshær Som sparringspartner for lederen af Nicolaitjenesten hjælper Marie med at sikre at den gennemgribende organisationsændring lykkes. Marie hjælper bl.a. med at skitsere forandringsplanen, udvikle en kommunikationsplan samt giver sparring på konkrete udfordringer. (2018- ) Udvikling af nye metoder for samarbejdet med frivillige Diakonissestiftelsen I perioden juni 2015 til december 2016 var Marie frikøbt til at varetage projektledelsen af Diakonissestiftelsens ambitiøse FrivilligLaboratoriet, der i perioden, skulle udvikle, teste og evaluere nye metoder for involvering af frivillige med særlig fokus på ældreområdet. Projektet mundede ud i fem nye metoder for involvering af frivillige, der blev samlet i et ledelsesredskab samtidig med det gav Diakonissestiftelsens frivillighed et løft. Projektet var et samarbejde mellem Diakonissestiftelsen og Kirkens Korshær Aarhus med støtte fra Trygfonden. ( ) Lederuddannelse af medlemssekretærer hos Ingeniørforeningen Planlægning og undervisning af udvalgte medlemssekretærer, der gennem lederuddannelsen får redskaber til ledelse af frivillige, samt kommunikation og konflikthåndtering i samarbejdet med frivillige. Kursusrækken, der kørte over 5 måneder, har styrket det interne samarbejde blandt medlemssekretærerne, samt samarbejdet mellem medlemssekretærerne og deres ledelse. (2014)

5 Sparringspartner i udviklingen af frivilligpolitikker og strategier på friluftsområdet Friluftsrådet Formålet med sparringsforløbet er at ruste Friluftsrådet til at hjælpe deres medlemsorganisationer til at udvikle frivilligpolitikker og strategier. Som ekstern konsulent hjælper Marie Friluftsrådet med at udvikle frivilligpolitikker og strategier for en testgruppe af Friluftsrådets medlemmer, samt med at opsamle resultaterne i en metodehåndbog, der skal udbredes til resten af medlemmerne. ( ) Gør personalet på ældrecenteret klar til flere frivillige Ældrecenter Dalvangen, Glostrup Kommune Underviser på en kursusrække for kernepersoner til samarbejdet med frivillige. De ansatte fik konkrete redskaber og grundig introduktion til samarbejdet med frivillige, der ruster dem til at involvere og engagere kollegaer i samarbejdet med frivillige. Derudover er Marie medarrangør af og oplægsholder på Open Space Technology processer for de 160 ansatte på ældrecenteret. Denne proces har til formål at få alle medarbejdere involveret i arbejdet med frivillige. (2014) Kursusleverandør for Center for Frivilligt Socialt Arbejde Marie har haft ansvaret for at udvikle og sikre levering af kurser indenfor rekruttering, ledelse og fastholdelse af frivillige, mødeledelse, målrettet rekrutteringsmaterialer samt brugen af sociale medier i arbejdet med frivillige. I perioden afholdte Marie 36 kurser rundt i landet. ( ) Opstart af Aldre Kontakt i Stokholm, Sverige Marie hjalp med at starte en velgørenhedsorganisation til at bekæmpe ensomhed blandt ældre i Sverige. Konceptet er baseret på Contact the Elderlys teselskaber i England. Gennem rådgivning og vejledning startede organisationen den første gruppe i Stokholm i 2008, og er siden blevet en landsdækkende organisation. Marie fungerer stadig som ekstern sparringspartner. Desuden har Marie fungeret som sparringspartner på Søndagskaffe (2013), FriSes bud på teselskaberne i Danmark. ( ) Succesfuld organisationsudvikling og fokus på strategisk kommunikation Contact the Elderly, England Som projektleder stod Marie bag en organisationsudvikling i en social organisation i England, der ændrede aldersgennemsnittet blandt de frivillige fra 55 til 39 år, fordoblede antallet af frivillige og samtidig kompetenceløftede udviklingskonsulenterne så de fremadrettet var klar til at føre organisationen ind i fremtiden. Efterfølgende var Marie kommunikationschef i organisationen og udviklede og igangsatte online og offline kommunikationsstrategier, der bl.a. sikrede at organisationen vækstede med frivillige om året. ( )

6 Virksomhedssamarbejder Marie har gennem egen praksiserfaring metodeudviklet tilgange til virksomhedssamarbejder. Gennem tætte samarbejdsrelationer med store og små virksomheder, blandt andre JTI, Sackers, Goldman Sacks, JP Morgan, Ernst & Young og The Royal Opera House, har Marie startet og udviklet samarbejder, der har sikret at både organisationen og virksomhedens medarbejdere opnåede de ønskede mål for samarbejdet.

Design Manager, International Business Academy

Design Manager, International Business Academy MARIE BAAD HOLDT Ansættelser 2013 - Chefkonsulent i Ingerfair 2015-2016 Projektleder på FrivilligLaboratoriet på Diakonissestiftelsen 2008-2013 Kommunikationschef i Contact the Elderly, England 2005-2008

Læs mere

FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL

FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL Ansættelser 2010 - Stifter af og adm. direktør i Ingerfair 2013-2015 Adm. direktør i NGO Academy 2008-2010 Frivilligkoordinator i Mellemfolkeligt Samvirke Uddannelse 2006-2012

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer

Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Få redskabskassen til at udvikle et bæredygtigt frivilligmiljø, og skab en rød tråd i dit

Læs mere

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017 Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Få redskabskassen til at udvikle et bæredygtigt frivilligmiljø, og skab en rød tråd

Læs mere

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018 INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018 Er du ved at støve til da få den sidste viden på frivilligområdet serveret på en god og kvalificeret måde. Hans Bo Pedersen, Frivillighedskonsulent i Dansk

Læs mere

TROELS BROBERG CARLANDER. Ansættelser

TROELS BROBERG CARLANDER. Ansættelser TROELS BROBERG CARLANDER Ansættelser 2017- Chefkonsulent i Ingerfair 2014-2017 Konsulent i Ingerfair 2014-2015 Frivilligkoordinator på Roskilde og Køge sygehuse 2013 Konferenceplanlægger hos NGO FORUM/IBIS

Læs mere

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM BESTYRELSESMEDLEM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER Målrettet bestyrelsesmedlemmer på idræts- og fritidsfaciliteter, der ønsker at styrke de generelle kompetencer

Læs mere

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen i Gribskov Til idræts- og kulturelle foreninger udbyder Gribskov Kommune en kursusrække der gør jeres forening mere attraktiv. Online tilmelding

Læs mere

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Få frivilligkoordinatorens redskabskasse, så du skaber en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Styrk det tværfaglige samarbejde og skab resultater med de rette værktøjer

Styrk det tværfaglige samarbejde og skab resultater med de rette værktøjer Cabi tilbyder ledere og medarbejdere i kommuner og jobcentre hjælp til at styrke det tværfaglige samarbejde fra strategisk planlægning og fastlæggelse af mål til anvendelse af de tværfaglige kompetencer

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Få frivilligkoordinatorens redskabskasse, så du skaber en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og

Læs mere

DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN

DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken Af Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander og

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Styrk det tværfaglige samarbejde!

Styrk det tværfaglige samarbejde! Styrk det tværfaglige samarbejde! Skab resultater med de rette værktøjer Koordinerede og individuelle løsninger til borgere uden for arbejdsmarkedet. Det er, hvad kommunerne skal levere som følge af reformen

Læs mere

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE?

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? Troels B. Carlander Ingerfair tr oels@ingerfair.dk HVEM ER JEG? - Chefkonsulent i Ingerfair - Tidligere frivilligkoordinator på Roskilde

Læs mere

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform i din hverdag, så alle parter

Læs mere

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på idræts- og fritidsfaciliteter som ønsker værktøjer til at styrke den daglige ledelse

Læs mere

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv Foreningsudvikling Styrk foreningen En kursusrække der gør din forening mere attraktiv En styrket bestyrelse giver en styrket forening Styrk foreningen består af 6 kurser, der kan vælges enkeltvis eller

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA)

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr: 5 798 002 763 850 Kontaktperson: Christian

Læs mere

Arbejdsdrøftelse 2017

Arbejdsdrøftelse 2017 Arbejdsdrøftelse 2017 I år skal der arbejdes med foreningens vision for 2017-2018. Du kan her læse hvilke visioner bestryelsen har haft i tankerne. HVILKE DELE AF VISIONEN KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG, OG

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE

ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE EN PROFESSIONEL OG PRAKSISNÆR UDDANNELSE I AT DESIGNE OG DRIVE SAMSKABELSESPROCESSER MED MULIGHED FOR ECTS-POINT* Få praksisnære metoder og sparring til at drive din egen

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN. et forløb, som udvikler dine lederevner

PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN. et forløb, som udvikler dine lederevner PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN et forløb, som udvikler dine lederevner Tag en Produktions- og driftslederuddannelse et forløb, som udvikler dine lederevner Produktions- og driftslederuddannelsen er en skræddersyet

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB Fokus på Din Indgang

Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB Fokus på Din Indgang Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB 2017 Fokus på Din Indgang 1 Behov for bindeled I løbet af vores liv, kan vi i kortere- eller længerevarende

Læs mere

MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ

MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ Marie B. Holdt og Malene Fregil Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Læringsstrategi for frivillige i Ungdommens Røde Kors

Læringsstrategi for frivillige i Ungdommens Røde Kors Læringsstrategi for frivillige i Ungdommens Røde Kors Side 1 af 10 1. Indledning Udviklingen af læringsstrategien sker som led i arbejdet med at implementere Strategi 2015, hvor fællesnævneren er at skabe

Læs mere

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække, der gør din forening mere attraktiv

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække, der gør din forening mere attraktiv Foreningsudvikling Styrk foreningen En kursusrække, der gør din forening mere attraktiv 2 Nobody is perfect, but a team can be Citat: Raymond Meredith Belbin Hvad er Styrk Foreningen? 3 Styrk foreningen

Læs mere

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7 Statusoversigt Der er handleplanen for 2016-17 arbejdet med en bred vifte af indsatser på frivillighedsområdet med henblik på at realisere politikkens fire strategimål: Strategimål 1: Vi skaber gode rammer

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC Workplace? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker

Læs mere

Frivilligheden er vores fælles ansvar

Frivilligheden er vores fælles ansvar Frivilligheden er vores fælles ansvar Konferenceaften om strategiske pejlemærker for frivilligheden i Slagelse Kommune Gerlev Idrætshøjskole Tirsdag d. 25. november fra kl. 16.30-21.00 Klingeberg 14, st.

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE Målrettet foreningsledere som ønsker nye værktøjer og inspiration til at styrke den daglige rekruttering og ledelse af frivillige Rekruttering og ledelse af frivillige

Læs mere

Før under efter - kommunikation

Før under efter - kommunikation Før under efter - kommunikation 1 Få mere ud af arrangementet med kommunikation FØR UNDER - EFTER Vi afholder et arrangement for at gøre opmærksom på et emne eller et budskab Tænk arrangementet som én

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker du bedre resultater

Læs mere

Værktøjer til engagement i undervisningen

Værktøjer til engagement i undervisningen Værktøjer til engagement i undervisningen Gør dine deltagere engageret og involveret - variér din undervisning! Du kender det måske du skal undervise dine kollegaer i en af virksomhedens systemer, som

Læs mere

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen.

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen. Vores Sydhavn Om tilbuddet: Projektet Vores Sydhavn sigter mod at implementere det digitale strategiske værktøj, www.tagdel.dk, som et permanent og digitalt samlingspunkt for alle borgere i Sydhavnen.

Læs mere

Temadag om frivillige på bibliotekerne

Temadag om frivillige på bibliotekerne Temadag om frivillige på bibliotekerne Facilitator: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair, marie@ingerfair.dk 11.00 12.00: Tendenser i frivilligheden 6 typer frivilligt engagement Motiver og barriere

Læs mere

Vejen Kommune BRUGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE PÅ SYGEDAGPENGEOMRÅDET 20/12/2013. Tidsplan

Vejen Kommune BRUGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE PÅ SYGEDAGPENGEOMRÅDET 20/12/2013. Tidsplan BRUGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE PÅ SYGEDAGPENGEOMRÅDET Tidsplan Vejen Kommune 20/12/2013 AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA TIDS- OG AKTIVITETSPLAN AKTIVITET UGE ANSVARLIG Fase 1: Opstartsmøde

Læs mere

Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering

Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering 14. august 2019 Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering KL, Dansk Socialrådgiverforening og HK Kommunal inviterer i fællesskab til et Fremfærd Projekt,

Læs mere

ARRANGÉR JERES EGNE FYRAFTENSKURSER

ARRANGÉR JERES EGNE FYRAFTENSKURSER 1 INSPIRATIONSKURSUS FOR AFDELINGSBESTYRELSER I LOKALOMRÅDET AKTIV I BEBOERDEMOKRATIET Ny inspiration Nye kompetencer Vidensdeling Nytænkning Refleksion ARRANGÉR JERES EGNE FYRAFTENSKURSER Hvordan engagerer

Læs mere

Det frivillige fællesskab skal også være frivilligt!

Det frivillige fællesskab skal også være frivilligt! Det frivillige fællesskab skal også være frivilligt! Marie Baad Holdt 29. november 2017 kl. 3:55 0 kommentarer Det er ikke alle frivillige, der også ønsker at være en del af det sociale fællesskab, skriver

Læs mere

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse Tænketank for brugerinddragelse Danske Patienter har modtaget 1,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til vidensopsamling om brugerinddragelse til et projekt, der har til formål at sikre effektiv udbredelse

Læs mere

Program for dagen: Samtalesalon, netværk og pause

Program for dagen: Samtalesalon, netværk og pause Program for dagen: 14.00-14.05 Velkomst 14.05-14.25 Hvorfor er politikerne så begejstrede for frivilligheden? 14.25-14.40 FrivilligLaboratoriets fokus på nye metoder for samarbejdet med frivillige 14.40-15.00

Læs mere

Lidt om baggrunden. Formål. Metode. Resultater

Lidt om baggrunden. Formål. Metode. Resultater Kompetenceløft DK Lidt om baggrunden Formål Metode Resultater Lidt om baggrunden Trepartudvalg og fokus på lederens rolle Problem for fremtidens arbejdsmarked? Intentionen god og mange initiativer Knæk

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Kandidatintroduktion. Aktive borgere (Ældre) v./ På Tværs Direktør Karen Heebøll. Den 19. september 2017

Kandidatintroduktion. Aktive borgere (Ældre) v./ På Tværs Direktør Karen Heebøll. Den 19. september 2017 Kandidatintroduktion Aktive borgere (Ældre) v./ På Tværs Direktør Karen Heebøll Den 19. september 2017 Aktive borgere skaber de gode fællesskaber Der er udarbejdet en Frivilligstrategi på ældreområdet

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Årsmøde 26. marts 2014 Aftenskolernes Samråd i København. www.samraadetkbh.dk

Årsmøde 26. marts 2014 Aftenskolernes Samråd i København. www.samraadetkbh.dk www.samraadetkbh.dk Udviklingen af Aftenskolernes samråd. v/ Udviklingskonsulent Ole Sørensen UDVIKLINGSPROJEKTER Samrådet 2007 Samrådet 2007 Årsmøde 26. marts 2014 o Styrke aftenskolernes indflydelse.

Læs mere

Rådgivning til store kvægbedrifter

Rådgivning til store kvægbedrifter Kvæg Rådgivning til store kvægbedrifter Tid og sted 5.-7. februar 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Der stilles forskellige krav til management og organisering alt efter, om der er én eller flere

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE ORGANISATIONS- BESKRIVELSE 1 Opbygning af Ungdommens Røde Kors Landsstyrelsen er den strategiske og politiske ledelse af Ungdommens Røde Kors. Landsstyrelsen har det overordnede ansvar for organisationen.

Læs mere

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i 2007. Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en digital tidsalder - med mennesket i centrum. Maria Schwarz

Læs mere

Frivilligstrategi for Ældrecenter Dalvangen

Frivilligstrategi for Ældrecenter Dalvangen Frivilligstrategi for Ældrecenter Dalvangen I Glostrup Kommune er der stort fokus på at få frivillige ind på kommunens institutioner på blandt andet børne- kultur-, idræts- og ældreområdet. Frivillige

Læs mere

Mødeambassadører for at øge medindflydelsen i Nordfyns Kommune

Mødeambassadører for at øge medindflydelsen i Nordfyns Kommune Mødeambassadører for at øge medindflydelsen i Nordfyns Kommune Rapport 1 Nordfyns Kommune var en af de fem kommunale arbejdspladser, der i 2011 fik økonomisk støtte til et udviklingsprojekt om medindflydelse

Læs mere

Læring i projekter skaber bedre bundlinje. Hvordan arbejder vi bedre i projekter

Læring i projekter skaber bedre bundlinje. Hvordan arbejder vi bedre i projekter Læring i projekter skaber bedre bundlinje Hvordan arbejder vi bedre i projekter Præsentation af Henrik Steffensen Uddannelse: Projektleder uddannelse EASV MBA fra SDU-Odense HDA fra SDU-Kolding Baggrund:

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

ANTAL ANSATTE I VIRKSOMHEDERNE VIRKSOMHEDERNES ALDER 10+ 2-10 0-1. +10 år 6-10 år 0-5 år. Antal ansatte. Antal virksomheder. Alder.

ANTAL ANSATTE I VIRKSOMHEDERNE VIRKSOMHEDERNES ALDER 10+ 2-10 0-1. +10 år 6-10 år 0-5 år. Antal ansatte. Antal virksomheder. Alder. 2 3 Antal ansatte ANTAL ANSATTE I VIRKSOMHEDERNE 1+ 2-1 -1 1 2 3 4 5 6 Antal virksomheder VIRKSOMHEDERNES ALDER Alder +1 år 6-1 år -5 år 5 1 15 2 25 Antal 4 3 35 4 45 SAMMENSÆTNING AF BRANCHER Basissoftware

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Konflikthåndtering. EnviNa. 31. oktober 2018 v. Julia Bjerre Hunt. Chefkonsulent i Ingerfair

Konflikthåndtering. EnviNa. 31. oktober 2018 v. Julia Bjerre Hunt. Chefkonsulent i Ingerfair Konflikthåndtering EnviNa 31. oktober 2018 v. Julia Bjerre Hunt. Chefkonsulent i Ingerfair Hvem er jeg? Udgivet 5 fagbøger og et spil Uddannet cand.mag i psykologi og kultur- og sprogmødestudier, projektleder,

Læs mere

Beskrivelse af LUP, Ledelse og Udvikling i Praksis

Beskrivelse af LUP, Ledelse og Udvikling i Praksis Beskrivelse af LUP, Ledelse og Udvikling i Praksis Nu med særligt fokus på akkreditering Baggrund for kurset Af flere grunde vokser behovet for ledelse og reorganisering i almen praksis. Antallet af og

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter I SAMARBEJDE MED Lederuddannelse for ansatte

Læs mere

Rekruttering af specialister kræver specialister

Rekruttering af specialister kræver specialister Rekruttering af specialister kræver specialister Danmark kommer til at mangle tusindvis af dygtige specialister de kommende år Mærker I det allerede? Mangel på tekniske kompetencer en alvorlig udfordring

Læs mere

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed!

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Tag en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på, hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

SERVICELEDER- UDDANNELSEN. et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice.

SERVICELEDER- UDDANNELSEN. et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice. SERVICELEDER- UDDANNELSEN et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice. Tag en servicelederuddannelse et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice Servicelederuddannelsen

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed!

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Tag en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på, hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019

Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019 Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Motivation Factor JobEdu

Motivation Factor JobEdu Kursus i Jobcoaching med Motivation Factor metoden Motivation Factor JobEdu Med Motivation Factor JobEdu arbejder vi fra nutiden mod fremtiden. Vi ser muligheder frem for begrænsninger. Vi fastsætter mål

Læs mere

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices GENEREL INDLEDNING Den foreløbige erfaring i initiativet Udvikling af god virksomhedsservice er, at der er fire områder, der i praksis er i fokus for udviklingen af god virksomhedsservice i de seks medvirkende

Læs mere

Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige?

Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige? Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet 1 Formaliseringen af det frivillige arbejde 2 Professionelt

Læs mere

Nanoq Akademi 6. feb. 2015. Lederudvikling. Træn dine ledermuskler. Nanoq Akademi, side 1

Nanoq Akademi 6. feb. 2015. Lederudvikling. Træn dine ledermuskler. Nanoq Akademi, side 1 Lederudvikling Træn dine ledermuskler Nanoq Akademi, side 1 Er du ny leder? Eller vil du genopfriske dine lederevner? - Træn derfor dine Ledermuskler Et skræddersyet lederudviklingsforløb i Grønland på

Læs mere

LINKEDIN KURSER PROFILERING & NETWORKING 2 TIMERS INTENSIVT KURSUS DER STYRKER DINE MULIGHEDER

LINKEDIN KURSER PROFILERING & NETWORKING 2 TIMERS INTENSIVT KURSUS DER STYRKER DINE MULIGHEDER LINKEDIN PROFILERING & NETWORKING 2 TIMERS INTENSIVT KURSUS DER STYRKER DINE MULIGHEDER PROFILERING + NETWORKING = MULIGHEDER Med Linkedin kan du opnå resultater, du ikke troede var mulige. Du kan blandt

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent i INSERO HORSENS Cecilie Højland Strøbech Insero skaber fremtidens vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi Insero Horsens

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

Formidling i naturparker. Underviser: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair

Formidling i naturparker. Underviser: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair Formidling i naturparker Underviser: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair Program for i dag Formålet med dagen er at forstå hvordan den gode historie kan være med til at engagere frivillige til

Læs mere

Frivillighed i Center for Voksne med Autisme og ADHD

Frivillighed i Center for Voksne med Autisme og ADHD Frivilligstrategi Center for Voksne med Autisme og ADHD 2016-2018 Frivillighed i Center for Voksne med Autisme og ADHD I overensstemmelse med virksomhedsplanen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ønsker

Læs mere

ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE

ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE COK præsenterer i efteråret 2015 for første gang et fire-dages kursusforløb i kommunal økonomi og decentral økonomistyring for decentrale ledere ØKONOMI FOR DECENTRALE LEDERE

Læs mere

Læringsarkitekt og underviser

Læringsarkitekt og underviser Læringsarkitekt og underviser Undervisning målrettet organisation og deltagere På dette kursus får du indsigt og træning i at skabe meningsfulde læringsforløb med effekt, der er forankret i din organisations

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere