Referat for møde i. Folkeoplysningsudvalget. tirsdag, den 30. januar 2007, kl på. Fjerritslev Rådhus. lokale 1.01

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for møde i. Folkeoplysningsudvalget. tirsdag, den 30. januar 2007, kl på. Fjerritslev Rådhus. lokale 1.01"

Transkript

1 Referat for møde i tirsdag, den 30. januar 2007, kl på Fjerritslev Rådhus lokale 1.01

2 Punkt nr. 1. Valg af formand Jens Justenlund blev valgt med 8 stemmer. Leo Pedersen og Inger Kristensen fik hver 5 stemmer.

3 Punkt nr. 2. Valg af næstformand Per Christensen blev valgt med 10 stemmer, mens Inger Kristensen fik 8 stemmer.

4 Punkt nr. 3. Valg til Integrationsrådet. Valg af 2 personer til Integrationsrådet. Kim Levisen og Gerda Nielsen er valgt.

5 Punkt nr. 4. Forslag til mødeplan 2007 Resume Forvaltningen har udarbejdet forslag til mødeplan for 2007, for folkeoplysningsudvalgsmøder. Bilag Forslag til mødeplan. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at mødeplanen godkendes. Mødeplan godkendt med fast mødetidspunkt kl

6 Punkt nr. 5. Vedtægt for folkeoplysningsudvalget Jammerbugt kommune Resume Der er udarbejdet vedtægt for folkeoplysningsudvalget for Jammerbugt kommune. Sagsfremstilling Vedtægten for folkeoplysningsudvalget er vedlagt til orientering. Bilag s vedtægt. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at vedtægten tages til orientering. Indstilling tiltrådt. Formand og næstformand udarbejder forslag til forretningsorden til næste møde. Der udarbejdes skrivelse til Kommunalbestyrelsen vedr. befordringsgodtgørelse til folkeoplysningsudvalgsmedlemmer.

7 Punkt nr. 6. Regelsæt for tilskud til folkeoplysning i Jammerbugt kommune Resume Kommunalbestyrelsen har i møde den 12. december 2006 godkendt det af AD HOC Folkeoplysningudvalg udarbejde udkast til regelsæt. Det udarbejdede udkast til reglsættet er godkendt med få rettelser. Sagsfremstilling Regelsættet for tilskud til folkeoplysning er vedlagt til orientering. Bilag Regelsættet for. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at regelsættet tages til orientering. Til orientering. Punktet genoptages på næste møde.

8 Punkt nr. 7. FOU-Budget Resume Der er udarbejdet budget for folkeoplysningsudvalget i Jammerbugt kommune. Sagsfremstilling Budget for folkeoplysningsudvalget. Samlet budget på området: Andel af rammebesparelse I alt Bilag Ingen. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at budgettet tages til orientering. Indstilling tiltrådt.

9 Punkt nr. 8. Nørhalne Cup Resume 4112/ Jytte Rosenlund Resume I forbindelse med afholdelse af større sportslige arrangementer eksempelvis Nørhalne Cup og andre lignende har det været almindelig praksis, at folkeskolernes faciliteter har været stillet rådighed - herunder, at der ud over de bygningsmæssige faciliteter også har været stillet ydelser fra servicelederen/-medarbejderne vederlagsfrit til rådighed. Sagsfremstilling På baggrund af en konkret henvendelse i forbindelse med fodboldturneringen Nørhalne Cup, ønskes der taget stilling, hvorvidt man i Jammerbugt Kommune vil stille skolernes faciliteter samt ydelser fra servicelederen/-medarbejderen til rådighed i forbindelse med større idrætslige stævner. Nørhalne Cup er en fodboldturnering med ca deltagere, der afvikles i forbindelse med Kristi Himmelfartsferien. Deltagerne indkvarteres på skoler og skolernes faciliteter anvendes af deltagerne. Dette indebærer overarbejdstimer for servicemedarbejderne på de berørte skoler. I Aabybro Kommune er der indgået aftale med servicemedarbejderne om aflønning i forbindelse med overnatning ved afholdelsen af Nørhalne Cup og lignende arrangementer ( jfr. bilag ). Overordnet set udløser en nats overnatning 7 overarbejdstimer for servicemedarbejderen på den berørte skole. Denne udgift er indregnet i lønbudgetterne for de 5 skoler i Aabybro Kommune med imellem timer om året pr. skole. Stillingtagen til, om skolerne stilles til rådighed for arrangementerne, afgøres på grundlag af konkrete ansøgninger fra arrangørerne. I forbindelse med afholdelsen af Nørhalne Cup i 2006 blev en del af spillerne indkvarteret på skoler i Brovst Kommune. I den anledning indgik Brovst Kommune aftale om aflønning af servicemedarbejdere svarende til aftalen i Aabybro Kommune ( jfr. bilag ). Dette gav Aabybro en samlet merudgift på ca kr. på finansieret via folkeoplysningsområdet. Dette beløb var der ikke budgetteret med.

10 Retsgrundlag Der findes ikke et retsgrundlag i relation til ovennævnte sagsfremstilling. Økonomiske konsekvenser Idet der ikke foreligger konkrete oplysninger, hvor store de faktiske udgifter vil være for en udbredelse af de nuværende aflønningsregler i Aabybro Kommune til Jammerbugt Kommune, forudsættes udgifterne i 2007 afholdt indenfor den allerede fastsatte budgetramme for Børne- og Kulturområdet. Indstilling Børne- og Kulturdirektøren indstiller til Sammenlægningsudvalgets godkendelse, at: - Jammerbugt Kommune stiller sig til rådighed for afholdelsen af Nørhalne Cup i 2007 på samme vilkår som i Aflønning af servicemedarbejdere i forbindelse med afholdelsen af Nørhalne Cup og lignende arrangementer i Jammerbugt Kommune fra 1. januar 2007 sker i henhold til de nuværende regler for Aabybro Kommune. - De berørte skoler i 2007 løbende opgør de faktiske udgifter med henblik på senere stillingtagen til omfanget af udgifterne. - At udgifterne afholdes inden for rammerne af Børne- og Kulturforvaltningens budget 2007, idet der afsættes en realistisk ramme til formålet. Dette kan ske på baggrund af en kortlægning af tidligere års aktiviteter, og rammen kan afsættes ved den endelige udmøntning af budget Underudvalget Børne- og Kulturudvalget den Indstillingen blev tiltrådt Afbud Bøje Lundtoft (V) Jens Chr. Golding (A) Underudvalget Økonomiudvalget den Indstillingen anbefales godkendt. Afbud

11 Den vedtagne beslutning på området medfører at de arrangerende foreninger opkræves et beløb for rengøring af skolerne. I 2006 har Nørhalne Cup betalt kr. til Aabybro Kommune, og kr. til Pandrup Kommune. Henrik Niss fra Nørhale har kommenteret de vedtagne retningslinier med følgende: Jeg har kun set det i har vedtaget før kulturudvalgsmøde i oktober/november, men forstået på Lars at man har vedtaget regler der er meget tæt på dem vi har haft i Aabybro Kommune. De er på en måde udmærket, men vi er bare i en ny situation med ny kommune og andre afstande, derfor mener jeg ikke man bare kan køre videre på den måde man har gjort i Aabybro tidligere, da der er andre forhold der spiller ind i dag, hvis næsten alle klubber i Jammerbugt Kommune skal være med i Nørhalne Cup og tjene mange penge af den vej, for den flotte indsats de gør. Det er vigtig der er retningslinier af arbejde efter, så ikke en tilfældig skolepedel bestemmer omkring penge. Det vi har sagt er, at hvis Jammerbugt Kommune valgte at gøre som i Brovst Kommune i 2006, hvor de tog udgiften til rengøring etc. på skolerne, så ville vi til gengæld fylde skolerne op i Jetsmark, Saltum, Halvrimmen, Brovst og Skovsgaard før vi placerede hold på Sulsted, Vestbjerg, Tylstrup og Brønderslev skoler. At holdene skal bo i Jetsmark, Saltum, Halvrimmen, Brovst og Skovsgaard koster mere for os i transport end at vi fylder op hos de andre skoler først. Det har noget med udgiften til bustransport, der er Nørhalne Cups største udgift ( kr. i 2006). Vi vil så tage den ekstra udgift til bus transport mod til gengæld ikke at skal betale skolerengøring. Vi sikre derved at pengene som klubberne tjener bliver i vores egen kommune først, før vi går til nabokommunerne og beder om at låne skoler der. De mange penge som de mange spillere, ledere og forældre bruger holdes også derved i Jammerbugt Kommune og dens mange forretninger. Det er noget dyrere at sende holdene rundt i Jammerbugt Kommune i stedet for rundt i det vi kalder uret der går fra Nørhalne, Vadum, Biersted, Aabybro, Birkelse, Jetsmark, evt. Saltum, Brønderslev, Tylstrup, Sulsted, Vestbjerg og tilbage til Nørhalne. Dernæst skal vi vælge de små byer som Halvrimmen, Skovsgaard, Brovst og Saltum før Brønderslev koster det også flere penge da man i Brønderslev kan have mange flere hold boende på tre skole end Skovsgaard, Brovst, Halvrimmen og Saltum på deres skoler. Jeg mener ud fra det gæsterne bruger rundt om i byernes forretninger, at det er en god forretning for Jammerbugt Kommune at påtage sig skoleudgiften, når man ved omsætningen i kommunens forretning og de mange penge de lokale klubber i Jammerbugt Kommune kan tjene på at passe skolerne og have kampe på deres stadion. Dernæst kommer klubberne i den ny kommune til at kende hinanden og det har været en anden positiv ting der fulgte med i år, hvor Skovsgaard, Brovst og Halvrimmen hjalp os til Nørhalne Cup.

12 Håber det er noget i kan bruge og som måske kan være med til at ændre det der er vedtaget, til noget som vi mener er en gevinst for Jammerbugt Kommune. Forvaltningen kan oplyse, at Aabybro Håndboldklub afholder et lignende arrangement i Påsken, hvorfor de regler der vedtages også vil være gældende for dem. Økonomiske konsekvenser Forvaltningen kan oplyse at der ikke er afsat midler til formålet ud over hvad der er indregnet i budgetterne på skolerne i den tidligere Aabybro Kommune. Bilag Ingen bilag. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller at udtaler sig om hvorvidt det nuværende regelsæt på området bør ændres, således Jammerbugt Kommune afholder alle udgifter ved ophold på skolerne ved større idrætslige og kulturelle arrangementer, og at Børne- og Kulturudvalget indstiller til Kommunalbestyrelsen, hvorvidt der evt. søges en tillægsbevilling til formålet i Indstiller at regelsættet ændres såfremt der kan findes økonomi til formålet. kan ikke anvise finansiering af udgifterne.

13 Punkt nr. 9. Ansøgning om driftstilskud til leje af springgrav, gulvtrampoliner og klatrevæg i Jetsmark Hallen. Resume Pandrup Gymnastik og Idrætsforening (PGU) har fremsendt ansøgning om driftstilskud til leje af springgrav, gulvtrampoliner og klatrevæg i Jetsmarkhallen. Sagsfremstilling Pandrup Gymnastik og Idrætsforening (PGU) har fremsendt ansøgning om driftstilskud til leje af springgrav, gulvtrampoliner og klatrevæg i Jetsmarkhallen. For at fastholde gymnasterne og fortsat tiltrække nye er det nødvendigt, at PGU har de nødvendige faciliteter, der i blandt springgrav og gulvtrampoliner ellers flytter gymnasterne til Brønderslev eller Aalborg, hvor de har springgrave. PGU har i medlemsskaren og medlemmer udefra grundlag for at oprette et konkurrencehold. Pandrup Gymnastik og Ungdomsforening (PGU) søgte i 2004 Jetsmarkhallen om etablering af springgrav og gulvtrampliner. I 2005 og 2006 er forskellige muligheder undersøgt, og i 2005 fik PGU meddelelse om, at Jetsmark Hallen var velvillig til at undersøge mulighederne for at etablere en springgrav og gulvtrampoliner i den bestående Hal B. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at etableringen vil blive for dyr i forhold til udbyttet og det vil være mere hensigtsmæssigt at foretage en tilbygning. PGU har efterfølgende ligget i forhandlinger med Jetsmark Hallen om at få etableret tilbygning med de nødvendige faciliteter springgrav og gulvtrampoliner, for at PGU kan honorere gymnasternes behov og sikre gymnastikkens fremtidige eksistens og udvikling for børn og unge. Resultatet er, at Jetsmark Hallen kan optage lån til etablering, men har ikke økonomisk råderum til forrentning, Derfor søger PGU om et årligt driftstilskud til leje af tilbygning og springgrav, gulvtrampoliner og klatrevæg, som vil koste ca. 3 mill. kr. at opføre og etablere. PGU har mulighed for at bidrage med ca. kr til byggeriet, hvilket betyder at Jetsmark Hallen skal optage et lån på 2,7 mill kr., hvorfor PGU søger om et driftstilskud på kr. årligt til leje af faciliteterne i år 2007 og derefter kr. årligt (heri er fratrukket eventuelle lejeindtægter, der er budgetsat til kr. årligt.) Eventuelle lejeindtægter i forbindelse med udlejning af springgraven kan fratrækkes det årlige driftstilskud.

14 Retsgrundlag Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven), og regelsættet for tilskud til folkeoplysning i Jammerbugt Kommune, hvor det står: Der ydes som udgangspunkt ikke tilskud til driftsudgifter til Egen hal, som foreningen ikke tidligere har modtaget lokaletilskud til, Nye lejemål i haller eller ændringer i lejemål, hvis lejemålet i forhold til udgifterne ved et eksisterende lejemål indebærer merudgifter for Jammerbugt Kommune, Væsentlige udvidelser af aktivitetsgrundlaget i haller, som indebærer merudgifter for Jammerbugt Kommune, eller Til nye lokaler og lejrpladser eller til nye lejemål vedrørende lokaler og lejrpladser, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Jammerbugt Kommune. Økonomiske konsekvenser Der er ikke afsat midler til formålet. Bilag Ansøgning vedlægges. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller, at udtaler sig til ansøgningen at Kommunalbestyrelsen medtager ansøgningen ved budgetbehandlingen for 2008 ser positivt på ansøgningen, og indstiller at ansøgningen medtages ved budgetbehandlingen for 2008.

15 Punkt nr. 10. Ansøgning om område til pocketbikekørsel. Resume Ansøgning om område til pocketbikekørsel i Jammerbugt Kommune. Sagsfremstilling Forvaltningen har modtaget en henvendelse vedrørende et område til pocketbikekørsel i Jammerbugt Kommune. P.t. har pocketbikere ingen steder hvor de kan køre på lovligt i Nordjylland. Før det gamle gocartworld i Aalborg blev revet ned, var der en klub der, men nu er banen blevet revet ned pga. grønne områder, og klubben er gået i opløsning. Der søges om en grund, parkeringsplads e.lign. som kan lånes, f.eks weekenderne fra Retsgrundlag Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven). Økonomiske konsekvenser Der er ikke afsat midler til formålet. Bilag Ingen. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller, at henviser ansøgeren til at tage kontakt til Brovst Speedway Club. Indstilling tiltrådt. Ansøgeren tilskrives at kun foreninger kan få tilskud fra Folkeoplysnings-området.

16 Punkt nr.11. Ansøgning om tilskud til køb af SUPERTRACK. Resume Aritrack-samarbejdet i gymnastikforeningerne i Biersted, Birkelse, Nørhalne og Aabybro har fremsendt ansøgning om tilskud til indkøb af en SUPERTRACK. Sagsfremstilling Aritrack-samarbejdet i gymnastikforeningerne i Biersted, Birkelse, Nørhalne og Aabybro har fremsendt ansøgning om tilskud til indkøb af en SUPERTRACK som en deleordning mellem gymnastikafdelingerne i foreningerne. Baggrunden for ansøgningen er, at man ønsker at styrke interessen og udviklingen af gymnastikken og for at fastholde deltagene og instruktørerne til nye spændende udfordringer på gymnastikforeningernes gymnastikhold. I 1999 gav Aabybro Kommune et tilskud på på kr. til indkøb af en airtrack. Denne har været flittigt benyttet. En airtrack har ifølge fagfolk/leverandør en levetid på 5-6 år. Den nuværende airtrack har været repareret mange gange, og skal igen repareres for ca kr. ekskl. moms. Fællesskabet omkring airtracken har vurderet, at det ikke kan betale sig af reparere mere på den gamle, og søger derfor om tilskud til en ny superairtrack. Det oplyses, at en ny superairtrack koster ,00 kr. inkl. moms og tilbehør. I henhold til regelsættet kan tilskud fra Start- & udviklingspuljen kan ydes til: Nye initiativer med folkeoplysende formål. Udviklingsarbejde. Enkeltstående projekter. Amatørkulturelle aktiviteter. Folkeoplysende tilbud til børn og unge, som ikke tiltrækkes af øvrige tilbud. Samlingssteder med folkeoplysning som hovedformål. Virksomhed af tværgående karakter.

17 Retsgrundlag Der er ingen lovkrav på området. Dog kan et eventuelt tilskud henføres til Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven). Økonomiske konsekvenser Der er ikke afsat midler til formålet. I den tilskudsmodel som Ad Hoc indstillede godkendt var der afsat kr. til Start- og udviklingspuljen i Bilag Ansøgning vedlægges. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller, at beslutter om der skal ydes tilskud til formålet. Ansøgningen overgår til 2. behandling. Der fastsættes en ansøgningsfrist for tilskud fra start- og udviklingspuljen til 15/6 07.

18 Punkt nr.12. Ansøgning om tilskud til KOM OG DANS AABYBRO. Resume Den nystartede forening KOM OG DANS AABYBRO søger om tilskud til indkøb af musikanlæg. Sagsfremstilling Den nystartede forening KOM OG DANS AABYBRO søger om tilskud til indkøb af musikanlæg til brug ved undervisning, danseaftener og opvisninger. Foreningen KOM OG DANS AABYBRO er en ny forening under Kom og dans Danmark. KOM OG DANS AABYBRO afholder stiftende generalforsamling i marts Foreningen har sidste år kørt et samarbejde med Kom og Dans Aalborg. Det oplyses, at der pt. er 70 deltagere som er fordelt på 2 hold. I 2007 startes et nyt hold op for begyndere. Foreningen oplyser, at man planlægger at afholde danseaften én gang hver måned, hvor der spilles op til dans i 4 timer, og her kræves et musikanlæg som har den bedste DJ standard. Dette anlæg koster ca kr. I henhold til regelsættet kan tilskud fra Start- & udviklingspuljen kan ydes til: Nye initiativer med folkeoplysende formål. Udviklingsarbejde. Enkeltstående projekter. Amatørkulturelle aktiviteter. Folkeoplysende tilbud til børn og unge, som ikke tiltrækkes af øvrige tilbud. Samlingssteder med folkeoplysning som hovedformål. Virksomhed af tværgående karakter. Retsgrundlag Der er ingen lovkrav på området. Dog kan et eventuelt tilskud henføres til Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven).

19 Økonomiske konsekvenser Der er ikke afsat midler til formålet. I den tilskudsmodel som Ad Hoc indstillede godkendt var der afsat kr. til Start- og udviklingspuljen i Bilag Ingen. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller, at beslutter om der skal ydes tilskud til formålet. Som pkt. 11.

20 Punkt nr.13. Ansøgning om støtte til IT HUSET Thorup/Klim. Resume IT HUSET Thorup/Klim har fremsendt ansøgning om lærer til undervisning i IT HUSET i Thorup/Klim. Sagsfremstilling IT HUSET Thorup/Klim har fremsendt ansøgning om en lærer til undervisning i IT HUSET i Thorup/Klim. Foreningen oplyser, at man hidtil har haft et samarbejde med VUC, hvor der altid har været en lærer til at forestå undervisningen. VUC har nu opsagt samarbejdet p.g.a. manglende kursister i deres afdelinger. Opsigelsen af samarbejdet medfører, at IT HUSET ikke længere kan tilbyde undervisning i computerteknik, idet foreningen ikke kan finansiere lønudgifterne til en lærer. Der søges om tilskud til lønudgifter til en underviser ansat på deltid. Foreningen anslår de årlige udgifter til at være ca kr. + feriepenge. Hvis ansøgningen ikke imødekommes frygter foreningen bag IT HUSET for husets fremtid, og man forudser at IT HUSET s virke i Klim vil lide samme skæbne som de øvrige IT Huse, som blev oprettet i IT HUSET får i dag medlems- og lokaletilskud i henhold til Fjerritslev-ordningen Retsgrundlag Der er ingen lovkrav på området. Dog kan et eventuelt tilskud henføres til Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven), hvor der er mulighed for at yde forhøjet tilskud til særlige grupper. Økonomiske konsekvenser Der er ikke afsat midler til formålet. Et eventuelt tilskud vil fragå s samlede ramme.

21 Bilag Ansøgning vedlægges. Indstilling Kultur- og Fritidschefen indstiller, at beslutter om der skal ydes tilskud til formålet. ser sig ikke i stand til at yde tilskud til formålet. Ansøgningen fremsendes til behandling i Børne- og Kulturudvalget.

22 Punkt nr.14. Nyt fra formanden. Intet.

23 Punkt nr.15. Nyt fra forvaltningen. Orientering om: Fleksible tilrettelæggelsesformer i aftenskolerne Distriktsforeninger pr. 1. januar 2007.

24 SAGSBEH.: hh UNDERSKRIFTER: Anne Grethe Kaasing Jan Gunnersen Annemie Pedersen Gerda Nielsen Leo Pedersen Kim Levisen Ida Larsen Per Christensen Harry Jensen Per Pedersen Finn Larsen Inger Kristensen Conny Vestergaard Flemming D. Jensen Knud Møller Madsen Jens Justenlund Kurt Mølgaard Bøje Lundtoft Inge Pedersen

25

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 kl. 17:00 Byrådssalen, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget 04.02.2010 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 9. Ansøgning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 10. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 11. Plan for kurser og Temaforløb

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 20. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 21. Nyt fra formanden 2 22. Nyt fra

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 45. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 46. Nyt fra formanden...2 47. Nyt

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 1. Forslag til regelsæt om voksenundervisning 3 2. Evaluering af principper for tildeling af mål

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. april 2012 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Pia Karlsen, Henrik

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus lokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 141. Indledende budgetdrøftelser...1 142. Status på tilpasning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Lokale 77, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 10. Ansøgning om støtte til Maratonløb

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG)

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG) VEDTÆGT FOR FREDERCA KOMMUNES FOLKEOPLYSNNGSRÅD ( 35 STK. 2 UDVALG) henhold til 35, stk. 2, Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 7 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 27. juni 2005 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Karl Henrik Hansen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af en

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget SOLRØD KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget 1.1.2014-31.12.2017 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver Vedtaqet af yrådet 12. december 2011 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver: Udvalgsmedlemmernes

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. oktober 2010 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Indgang ved Byrådssalen Ordinært

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget 05.03.2007 kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget 05.03.2007 Punkter på åbent møde: 40. Udarbejdelse af styrelsesvedtægt for Jammerbugt

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af folkeoplysningsloven

Forslag. Lov om ændring af folkeoplysningsloven 2010/1 LSV 207 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Undervisningsmin., Uddannelsesstyrelsen, j.nr. 053.38J.261 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Palle

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide_aftenskoler_2015.indd 1 29-10-2014 10:29:07 I denne folder får du overblik over de tilskudsmuligheder, der er for aftenskoler inden for

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. marts 2012 Sag 73/2010 (1. afdeling) Jetsmark Idrætsforening (advokat Ole Borch) mod Jammerbugt Kommune (advokat Mogens Moe) Biintervenienter til støtte for appellanten:

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 27. januar 2015 Tid 15:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Børge Jensen Stedfortræder Medlemmer Steen Jensen (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd) -

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

VEJLEDNING TIL "Ansøgning om godkendelse som forening" Folkeoplysende voksenundervisning.

VEJLEDNING TIL Ansøgning om godkendelse som forening Folkeoplysende voksenundervisning. Foreninger, hvis hovedformål er at drive folkeoplysende voksenundervisning, skal have en bestyrelse på mindst 5 medlemmer samt vedtægter med et formuleret formål. Formålet med den folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 21. Orientering fra Børne- og Kulturdirektøren...1

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning og det

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. november 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ordinært møde Søren Visti Jensen Stedfortræder Medlemmer Anders

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD (Jf. Folkeoplysningslovens 35 Stk. 2 udvalg)

VEDTÆGT FOR FREDERICIA KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSRÅD (Jf. Folkeoplysningslovens 35 Stk. 2 udvalg) 1 VEDTÆGT FOR FREDERCA KOMMUNES FOLKEOPLYSNNGSRÅD (Jf. Folkeoplysningslovens 35 Stk. 2 udvalg) henhold til 35, stk. 2 i Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-06-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:04 Tilstede: Ulrik Borch, Andreas Weidinger,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune.

Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Vejen Kommune. I henhold til Lov om støtte til folkeoplysning jf. lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

REFERAT fra møde i FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET kl i Ydby Minihal, Ydbyvej 193 C.

REFERAT fra møde i FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET kl i Ydby Minihal, Ydbyvej 193 C. THISTED BYRÅD REFERAT fra møde i kl. 16.00 i Ydby Minihal, Ydbyvej 193 C. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen, Erik Bach, Jens Yde, Jørgen Østerby Pedersen, Kristian J. Kristensen, Morten Bach Andersen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper Turismeud Kompetencefordeling for folkeoplysningsuds område: B : Beslutningskompetence U : Lovbestemt udtaleret H : Høring I : Indstiller P : Påse/kontrollere F : Forberedelse De økonomiske rammer: Sikre

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 14. december 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 14. december 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 17:00 administrationsbygningen i Brovst, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 33. Budget 2009 - "Sundhedsfremme forebyggelse

Læs mere

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG BØRNE- OG KULTURUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG BØRNE- OG KULTURUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Referat MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG BØRNE- OG KULTURUDVALGET FOR Mandag, den 24. april 2006 Mødet afholdes på Fjerritslev Rådhus, kl. 16.00 Indholdsfortegnelse Punkt nr. 11: Igangsættelse af udvalgets

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 26. marts 2008 kl. 18:00 i Aars Byrådssal

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 26. marts 2008 kl. 18:00 i Aars Byrådssal Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 26. marts 2008 kl. 18:00 i Aars Byrådssal Indholdsfortegnelse 001. Forslag til regelsæt om det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 3 2 Medlemmer Benny

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. december 2010 Mødested: Hammelev Hallen, Cafeteria Arrangementet med hædring af unge ledere, starter kl. 18.30. Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt:

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget den 18-06-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Tirsdag den 18 juni 2013 kl 17:00 afholder Folkeoplysningsudvalget møde på Rådhuset, Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Folkeoplysningsudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Folkeoplysningsudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Folkeoplysningsudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 2. februar 2016 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Afbud: Leif Meyer Olsen (V) (medlem),

Læs mere

Tillægsreferat. fra mødet den kl i THY HALLEN

Tillægsreferat. fra mødet den kl i THY HALLEN Tillægsreferat fra mødet den kl. 15.00 i THY HALLEN Medlemmer: Anne Marie Munk, Britta Gade, Eigil Boye, Heinz Hvid, Jens Vestergaard Jensen, Jens Yde, Jørgen Østerby Pedersen, Morten Bach Andersen, Steffen

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler?

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud

Læs mere

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Mandag, den 30. januar 2006 Mødet afholdes i Byrådssalen, Aabybro Rådhus, kl. 18.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 26 Spilleregler for samspillet

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Start- og udviklingspuljen. 4 Formål.. 4 Hvad gives

Læs mere