Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2016"

Transkript

1 Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2016 Artikel: Vintertanker 3-4. Aktiviteter, ny organist, børnekor 6-9. Kirkemusen for store og små 10. Kunstforeningen 11.

2 2 Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210 Odense NV Tlf Fax Åbent: Mandag-tirsdag,torsdag-fredag kl Henvendelse uden for åbningstid på tlf korup.sogn@km.dk Seneste nyheder på Kordegn: Jennifer Gasãnol Sognepræst: John Børsting Mikkelsen Kirkebogsfører og begravelsesmyndighed Korupvej 45, 5210 Odense NV Tlf eller Træffes bedst i præstegården tirsdag til fredag kl og torsdag tillige kl Mandag fridag. jbm@km.dk Sognepræst: Kathrine Gørup Christiansen Tlf kgc@km.dk Mandag fridag Sognepræst: Line Stæhr Frantzen Tlf lisf@km.dk Mandag fridag Organist: Irina Natius, tlf Kirkesanger: Jette Olsen, tlf Kirketjener: Pernille Guldbrandt Lindstrøm Kirkesvinget 2, 5210 Odense NV, Tlf Kirkeværge: Knud Kirketerp-Møller Søvænget 2, 5210 Odense NV Tlf kk-m@outlook.dk Korup kirkegård: Graver: Bendt Sørensen, tlf eller Lisbeth Andersen tlf evt. Korup Kirkekontor, tlf Menigrådsformand: Dag Waade Mosevej 16, 5210 Odense NV Tlf dagwaade@gmail.com Foto: Erling Jensen (forsiden) Anmeldelse ved fødsel til moderens bopælssogn Hvis moderen er ugift, skal der inden 14 dage efter fødslen udfyldes en Omsorgs- og ansvarserklæring (medfører fælles forældremyndighed) med NemID via Dåb eller navngivning Barnet skal have et navn, inden det bliver 6 måneder. Navngivning skal ske til kirkekontoret i barnets fødesogn. Navngivning ved dåb bestilles på kirkekontoret ved den kirke, hvor man ønsker dåben foretaget. Yderligere oplysninger fås hos præsten eller kordegnen. Indtil barnet har fået navn, kan der rekvireres en fødselsattest, hvis man har brug for det. Vielse Bestil brylluppet i god tid på kirkekontoret, som informerer om, hvilke papirer man har brug for. Det samme gælder en kirkelig velsignelse. Dødsfald og begravelse Man er altid velkommen til at kontakte præsten og anmode om et besøg. Begravelsesforretninger kan være behjælpelig med de praktiske ting og de nødvendige papirer. Mindesammenkomst i Korup Sognegård kan bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Gravsted på Korup kirkegård aftales med graveren. Redaktion: Bjarne Pedersen, tlf bp@ entec.dk, John Børsting Mikkelsen. Redigering, layout, trykning: Blæsbjerghus, Deadline for næste nummer: 23. marts 2016 Kirkebil: Korup menighedsråd tilbyder gratis kirkebil til gangbesværede og ældre. Kirkebilen kan bestilles til alle gudstjenester i Korup Kirke ved at ringe til Korup kirkekontor på tlf senest fredag kl eller til præsten, som har gudstjenesten, senest lørdag aften. Der kan ligeledes bestilles kirkebil til alle arrangementer i Korup Sognegård ved at ringe til kirkekontoret senest dagen før.

3 Vintertanker 3 I skrivende stund sner det ikke. Der er en uge til juleaften, og termometeret viser 11 grader. Allerede i oktober kunne Danmarks Meteorologiske Institut ret skråsikkert vurdere, at alle forhåbninger om en hvid jul godt kunne blive pakket sammen, og at vi skal væbne os med tålmodighed, hvis vi gerne vil ud og kaste med sne. Men instituttet forudsagde samtidig, at når kalenderen viser 2016, afløses det milde decembervejr af koldt vintervejr, muligvis med sne. Når dette kirkeblad er nået ud, vil sløret være løftet for, hvorvidt forudsigelserne holdt stik eller ej. Vi vil måske kunne sidde og se ud på et sneklædt Korup i februar? Og det er måske faktisk lige så passende - hvis ikke mere passende - med sne i februar som i december. For får vi ikke sne til jul, ja, så giv os den da til kyndelmisse. For til kyndelmisse hører den til. Kyndelmisse er en gammel kristen helligdag, som fejredes den 2. februar (40 dage efter Jesus blev født, og hans mor kunne fremstilles i templet, så hun kunne gennemgå den traditionelle renselse). I Danmark har dagen ikke haft status som helligdag siden Helligdagsreformen fra Alligevel markerer mange kirker landet over kyndelmisse med en særlig gudstjeneste, hvor lys tændes i mørket og fejres. I år holdes lysfesten i Korup Kirke søndag den 31. januar kl. 19. Og hvad går kyndelmisse så ud på? Ja, kyndelmisse er ligesom julen en lysfest. Man kan sige det sådan, at hvor vi i julen fejrer lyset i Kristus, der først viste sig som stjernen over stalden, der i Betlehem, ja, så er lyset nu med kyndelmisse rykket os nærmere; rykket ind til os; ind i kirken. Og deraf også navnet. Kyndelmisse kommer af kandelabermesse; dvs. gudstjenesten, hvor man velsigner vokslysene til kirkens kaldelabre, altså dens lysestager. Her spejler denne gamle kirkens fest selvfølgelig forholdene ude i naturen. Begyndelsen af februar er jo midvinter, den koldeste tid på året, og særligt her har menneskene haft brug for at samles omkring lyset, for at tænde håbet om et snarligt forår. Og så talte man om Kjørmes Knud. Og hvem var så han? Jo, kunne kandelabermesse i sproget blive til kyndelmisse, så kunne ordet kyndelmisse vel også forkortes endnu en gang og blive til kjørmes. Og Knud, ja, det er slet ikke en mandsperson, der her er tale om, men derimod en knude, ligesom den slags, man kan binde på en snor. Kyndelmisse slår sin knude, overmåde hvas og hård, synger vi i Blichers Det er hvidt herude. Her leger sproget med et billede; et billede af tiden som et bånd, der kan slås knude på. Nogle gange slår tiden knuder og bliver svær at komme igennem eller komme forbi. Eller som med vandet i en haveslange, der har sat sig fast og slået knæk under hjulet på trillebøren. Der er slået knude på tiden, så den ikke løber så frit som ellers. Og alligevel går tiden jo, ligesom den plejer; en time varer stadig en time! Men interessant er det at lægge mærke til, hvordan tidens gang for os mennesker opleves gennem vores forhold til vejret og til lyset.

4 4 Vejret slår knude ved kyndelmisse. For en stund holdes solen nærmest ude af syne, og det kan føles, som om tiden fryses fast. Man sagde i gamle dage, at hvis solen skinner på kyndelmisse, så bliver grævlingen forskrækket, når den kommer ud af sin hule, og så løber den tilbage og bliver dernede i endnu syv uger, for så er vinterkulden endnu ikke forbi. Men hvis vejret derimod er gråt og trist, så bliver den oppe, for så vil resten af vinteren være mild. Døbte i Korup sogn Birk Hybschmann Olsen Julie Krogager Juul Clara Fibiger Schebye Victoria Duch Hansen Kaya Nørgaard Pedersen Ea Kjærsgård Barslund Peter Hughes Madsen Isabella Schmidt Bøgelund Viede i Korup sogn Hanne Gedsø og Steen Limkilde Larsen Pia Munk Yde Nielsen og Lasse Munk Nielsen Når dette blad er udkommet, og du nu står med det i hånden, ja, så vil vi vide, hvordan grævlingen havde det, da den stak hovedet ud af sin hule til Kjørmes. Line Stæhr Frantzen Døde og begravede i Korup sogn Erna Eline Hansen Margit Sørensen Inga Eilertsen Karl Anders Hansen Carlo Bent Rasmussen Ib Helmuth H Petersen Lennert Bonde Rasmussen Kirsten Hansen Bernfrid Hansen Hans Peter Stengade Christensen Siegfried Erich Oehlert Lillian Kristensen Torstein Hansen Hanne Birthe Larsen

5 5 Aktivitetskalender februar, marts, april Foredrag v/ Hans Berntsen Gudstjeneste Kyndelsmisse Rytmisk musik Fastelavnsgudstjeneste med dåbsgudstjeneste Børnekor Foredrag Galapagos og Darwin v/john og Vibeke Mikkelsen Gudstjeneste Palmesøndag med Able Gospel Choir Kirkesalon tal for livet! v/ Kathrine Gørup Christiansen Gudstjeneste skærtorsdag m. efterfølgende samling i sognegården Langfredag (uden nadver) Stabat Mater Mater Orgel/sang koncert v/ Irina/ Jette/Dag Gudstjeneste Påskedag med Saksofon Sogneindsamling Folkekirkens nødhjælp Kirkesalon tal for livet! Line v/ Line Stæhr Frantzen.

6 6 Aktiviteter Fastelavn kl Korup kirke Korup Menighedsråd Vi begynder med en Børne-familiegudstjeneste i kirken. Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden Fastelavnsgudstjeneste og dåbsjubilæum for hele familien Som sidste år holder vi vort årlige fastelavns arrangement, og i år inviterer vi alle dem, der blev døbt for fem år siden, sammen med alle børn her fra Korup. Vi begynder med en festgudstjeneste i kirken. Derefter er der tøndeslagning for børnene uden for sognegården. Bagefter er der boller og sodavand til alle. Det er gratis at deltage. Vi håber at mange vil deltage i år, så vi igen kan få en festlig dag. Præst: John Mikkelsen Organist: Irina V. Natius Kirkesanger: Jette Olsen Kirkesalon -Tal for livet! kl Korup Sognegård Korup Menighedsråd Ost og vin: 30 kr. Beskrivelse: Grib chancen for at træde på afstand af hverdagens trummerum. Kom til kirkesalon i sognegården og få et eksistentielt oplæg serveret med lidt brød og vin til! Aftenens oplæg sætter rammerne for samtalen, der kan forgrene sig ud i alle afkroge af livet. Alle kan bidrage med deres liv og erfaringer. Vi sætter ingen grænser ej heller for samtalen. Man kan også møde op og være med på en lytter. Vi kommer med garanti vidt omkring. Så kom og bliv klogere på dig selv gennem andre! Dag Waade, Line Stæhr Frantzen og Kathrine Gørup Christiansen. Aftenens tema: Moralske dilemmaer. Vi tager livtag med etiske dilemmaer. Dér hvor hjernen knirker og vi får et sug i maven. Når samvittigheden breder sig i kroppen, ja så har vi med et moralsk dilemma at gøre. Og de kræver mange grundige overvejelser for de har sjældent én rigtig løsning. I løbet af aftenen fremlægges flere moralske dilemmaer som vi i fællesskab tager livtag med. Eksempel: Vagten i koncentrationslejren Du er fange i en koncentrationslejr. En sadistisk vagt er i færd med at hænge din søn, fordi han forsøgte at flygte. Vagten beder dig om at trække stolen væk under din søn. Hvis du afviser ordren, vil vagten dræbe ikke kun sønnen, der prøvede at flygte, men også din anden søn, som er en anden uskyldig fange. Du er ikke i tvivl om, at vagten mener, hvad han siger. Hvad gør du? Ecuador og Galapagos kl Korup Sognegård Der er gratis adgang, Kaffe 30 kr. Et billedforedrag ved Vibeke og John Mikkelsen I efteråret 2015 var Vibeke og John Mikkelsen en tur i Sydamerika.

7 7 De besøgte Ecuador, Amazonas og Galapagos! Her stiftede de bekendtskab med en helt unik geografi. En utrolig flora og fauna og sidst, men ikke mindst de steder, hvor Charles Darwin var og hvorfra han hentede en del af den inspiration, der skulle til for at udvikle hans teori om arternes oprindelse! de medvirkende er sopran Jette Olsen og mezzosopran Ingvil Bjaastad samt organist Peter Nørskov Jørgensen. Introduktionskoncert organist kl Vores nye organist spiller orgelkoncert med solistene Jette Olsen og Dag Waade Koncerten er tænkt som en introduktion af Irina Natius, som er vores nye organist. Programmet er endnu ikke fastlagt men der bliver klassiske perler. Festgudstjeneste Palmesøndag kl , Korup kirke Peter Nørskov Jørgensen Velkommen til festgudstjeneste palmesøndag med Able Gospel Choir Velkommen til gudstjeneste Palmesøndag Her fejrer vi Jesu indtog i Jerusalem Præst: John Mikkelsen Organist: Irina V.Natius Kirkesanger: Jette Olsen Gudstjenesten palmesøndag bliver en gospelgudstjeneste med deltagelse af Able Gospel Choir! Able gospel Choir er ungdomskor fra Odense under ledelse af Anette Lynghøj. De har flere gange deltaget på ved koncert og til gudstjeneste her i Korup kirke med meget stor succes! Vi er derfor meget glade for at de også i år har valgt at være med her på palmesøndag! Der er kaffe i sognegården bagefter Langfredag Stabat Mater Ved gudstjenesten Langfredag i Korup Kirke opføres Stabat Mater, som er skrevet af den italienske komponist Giovanni Battista Pergolesi. Værket er fra og beskriver Jesu moder Marias sorg og lidelse ved korset. Det består af duetter og soloarier for to kvindestemmer, og Jette Olsen Ingvil Bjaastad

8 8 Festgudstjeneste kl Korup kirke Velkommen til festgudstjeneste påskedag Præst: John Mikkelsen Organist: Irina V. Natius Kirkesanger: Jette Olsen Josephine Blaamann Petersen medvirker på oboe. Hun er oboe-solist ved landets symfoniorkestre og kammermusiker. Kirkesalon -Tal for livet! kl , Korup Sognegård Korup Menighedsråd Ost og vin: 30 kr. Grib chancen for at træde på afstand af hverdagens trummerum. Kom til kirkesalon i sognegården og få et eksistentielt oplæg serveret med lidt brød og vin til! Dag Waade, Line Stæhr Frantzen og Kathrine Gørup Christiansen arrangerer 2 Kirkesaloner i det nye år. Grib chancen for at træde på afstand af hverdagens trummerum. Kom til Kirkesalon i sognegården og få et eksistentielt oplæg serveret med lidt brød og vin til! Aftenens oplæg sætter rammerne for samtalen, der kan forgrene sig ud i alle afkroge af livet. Alle kan bidrage med deres liv og erfaringer. Vi sætter ingen grænser ej heller for samtalen. Man kan også møde op og være med på en lytter. Vi kommer med garanti vidt omkring. Så kom og bliv klogere på dig selv gennem andre! Ost og vin: 30 kr. Kristi Himmelfartsdag kl , Korup kirke Velkommen til gudstjeneste Præst: John Mikkelsen Organist: Irina V.Natius Kirkesanger: Jette Olsen Violinist Ilya Skuratovskij deltager med violinspil under Gudstjenesten. Musikgudstjeneste kl Korup kirke Velkommen til Musikgudstjeneste Pinsedag Vestfynsk pigekor medvirker Præst: Line Stæhr Frantzen Organist: Irina V. Natius Kirkesanger: Jette Olsen 2.Pinsedag kl , Obs! Paarup kirke Velkommen til gudstjeneste I år rykker gudstjenesten på 2. pinsedag udenfor. Vi kører til Paarup kirke og holder den sammen med dem i de smukke omgivelser uden for kirken. Del med verdens fattigste kvinder Overskriften for Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling er i år Del med verdens fattigste kvinder. Søndag den 13. marts 2016 vil Korup sogn gerne sende så mange frivillige indsamlere på gaden, at alle i sognet får mulighed for at give verdens fattigste kvinder en håndsrækning. Vi er med i sogneindsamlingen for 14. gang i år, og det er altid en god og hyggelig dag, hvor vi på tværs af generationer deler vores søndag med mennesker, der virkelig har brug for hjælp. Vi hygger os både med turen rundt med indsamlingsbøssen og det efterfølgende hyggelige samvær med pengeoptælling og varme pølser i sognegården efter indsamlingen, siger

9 9 indsamlingsleder Marianne Høgedal Meld dig allerede nu som indsamler hos Marianne Høgedal på eller iq4.dk og del din søndag med verdens fattigste kvinder. Tidligere indsamlere vil alle blive kontaktet inden. Irina Natius Kirkens nye organist Det nytter! Ved sidste års sogneindsamling nåede de 33 indsamlere i Korup sogn et indsamlingsresultat på ,00 kr. På landsplan blev der samlet 14 mio. kroner ind til kvinder i verdens fattigste lande. Indsamlingsleder Marianne Høgedal Mit navn er Irina Natius, og jeg er kirkens nye organist. Med min musik vil jeg være med jer i alle kirkens begivenheder: Til fest og glæde, ved gudstjenester og koncerter, i dagligliv og sorg - når det sker. Jeg er russer, kom fra Østukraine (Lugansk) for tyve år siden, er gift og bor i Haarby, har en voksen søn, to bonusdøtre og tre katte i min rosenhave. Ved siden af mit arbejde som organist underviser jeg på Assens Musikskole i klaver- og orgelspil, og samarbejder med Danmarks ældste drengekor Syngedrengene. Jeg vil også oprette et børnekor her, for i så stort et sogn som Korup er der sikkert mange sangglade børn. Vi ses i kirken. Mange hilsner fra jeres organist. Børnekor Alle børn fra 3.klasse og opefter, som godt kan lide at synge, er meget velkomne i Korup kirkes børnekor. Korprøverne ligger om tirsdagen kl Hvad laver vi i koret? - Vi øver og har det sjovt sammen. - Vi lærer at læse noder, at synge flerstemmig klassisk og rytmisk musik, salmer og sange. - Vi deltager i gudstjenester, korstævner og korrejser. får ovenikøbet løn for optræden i kirken. Det kræver dog også seriøst arbejde. Ring/ skriv og hør nærmere, eller kom bare til en prøve. Jeg glæder mig til at møde dig. Kirkens organist Irina Natius Musikundervisningen er gratis, og sangerne

10 10 Nu når det er mørkt og koldt udenfor, er det hyggeligt at sidde indenfor og lave stearindryp sammen. Lav det sammen med en voksen, så du ikke brænder dig. Det er også hyggeligt at fortælle hinanden vitser, små historier eller gåder. Du får her et stykker. 1. Hvad er det der bliver større, hvis man vender det på hovedet?? 2. Hvilken fugl har ingen fjer?? 3. Hvilket punkt er usynligt? 4. Hvornår har spøgelserne fødselsdag? God fornøjelse Pernille Først fylder du et krus halvt op med vand. Og så går du bare i gang med at dryppe stearin ned i vandet. Det bliver flot, hvis du bruger forskellige farver, måske har I stearinlys rester fra julen. Når der er fyldt et tykt lag stearin på hele vandoverfladen skal det tørre. Det kan nu fiskes forsigtigt op af kruset, og du kan lave et hul til en tråd, og måske hænge det op! Svar: 1. Et 9 tal, 2. En sommerfugl, 3. Tidspunktet, 4. I næste uhhhh! Pernille Guldbrandt Lindstrøm Hjertestarter I januar 2016 installeres en hjertestarter ved Korup kirke. Hjertestarteren monteres udvendig i et skab på den side af kapellet som vender ud mod kirken og kan derved ses og nås fra såvel kirken som sognegården. Kirkens personale, præster og menighedsrådet gennemgår et kursus I brugen af hjertestarteren. Mere herom kan læses på kirkens hjemmeside: korupkirke.dk Menighedsrådet.

11 11 Nyt fra kunstforeningen 2016 Rigtig godt nytår til alle medlemmer. Søndag d. 7. februar kl. 15 åbner vi året med fernisering på Grafikeren Trine Anderschous værker. Trine bor i Svendborg og viste bestyrelsen en stor samling værker, der er svære at karakterisere uden at bruge ord som finurlig humørfyldt -smukt. Vi var sikre på at vore medlemmer skulle have fornøjelsen af disse billeder, kom selv og døm! Kl. 16 præcis starter den årlige generalforsamling med udlodning af alle de værker, der er indkøbt i Husk at alle værkerne kan ses på Søndag d. 6. marts kl. 16 er der fernisering på en meget varieret udstilling af parret Tony Briffa og Jette Sissi Briffa fra Tåsinge. Der vises malerier, figurer og smykker. De sidste er alle unika og ret specielle. Korup-Ubberud Besøgstjeneste Besøgstjenesten er nu på 36 medlemmer, som har glæde af kontakten med hinanden. Ægteparret har galleri og værksted på Tåsinge og tilbringer meget tid på Malta, som Tony stammer fra. Tony Briffa har udført dekoration til kirken nær deres ejendom. Vi vil prøve at skaffe et billede af det. Søndag d. 3 april kl. 16 slås døren op for de berømte billeder af Sonja Brandes. Papirklip af Sonja Brandes er altid værd at se på og de behøver ingen nærmere præsentation. Vi håber at se kunstneren her d. 3. april. Normalt bor hun i Sverige, men kommer til Fyn af og til. Derefter er der sommerferie og vi ses atter til september. Bestyrelsen glæder sig til sæsonen og håber på stort fremmøde ved alle ferniseringer. På bestyrelsens vegne Hanne Nordentoft, fm Har du også lyst til eller overvejer at blive besøgsven/besøgsmodtager, så kontakt Else Vedel, tlf IT for ældre Grævlingløkken 21, Korup, 5210 Odense NV Hver mandag kl. 9:30-11:30. Lær om brugen af PC og Tablet, Nem-ID, Borger.dk og E-post. Deltagelse er gratis. Blå dame - af Trine Anderschou

12 12 Gudstjenester i Korup Kirke Dato Helligdag Tekst Tid Præst 1 januar Nytårsdag Matt 6, John Mikkelsen 3 januar Hellig tre kongers søndag Matt 2, Line Stæhr Frantzen 10 januar 1 søndag efter H 3 K Mark 10, John Mikkelsen 17 januar Sidste søndag E H 3 K Joh 12, John Mikkelsen 24 januar Septuagesima søndag Matt 25, Kathrine Christiansen 31 januar Kyndelmisse John Mikkelsen 7 februar Fastelavn Luk 18, John Mikkelsen 14 februar 1 søndag i fasten Luk 22, John Mikkelsen 21 februar 2 søndag i fasten Mark 9, Line Stæhr Frantzen 28 februar 3 søndag i fasten Joh 8, John Mikkelsen 6 marts Midfaste søndag Joh Kathrine Christiansen 13 marts Mariæ bebudelsesdag Luk 1, John Mikkelsen 20 marts Palmesøndag Mark 14, John Mikkelsen 24 marts Skærtorsdag Joh 13, John Mikkelsen 25 marts Langfredag Stabat mater Line Stæhr Frantzen 27 marts Påskedag Matt 28, John Mikkelsen 28 marts Anden påskedag Joh 20, John Mikkelsen 3 april Første søndag efter påske Joh 21, Kathrine Christiansen 10 april Anden søndag efter påske Joh 10, Line Stæhr Frantzen 17 april Konfirmation af 7A John Mikkelsen 22 april Konfirmation af 7B John Mikkelsen 24 april Konfirmation af 7 C John Mikkelsen 1 maj 5 søndag efter påske Joh 17, John Mikkelsen 5 maj Kristi himmelfartsdag Luk 24, John Mikkelsen 8 maj 6 søndag efter påske Joh 17, John Mikkelsen 15 maj Pinsedag Joh 14, Line Stæhr Frantzen 16 maj 2 pinsedag Paarup kirke - udendørs maj Trinitatis søndag Matt 28, John Mikkelsen 29 maj 1 søndag efter trinitatis Luk 12, Kathrine Christiansen 5 juni 2 søndag efter trinitatis Luk 14, Line Stæhr Frantzen 12 juni 3 søndag efter trinitatis Luk 15, Line Stæhr Frantzen Denne liste er kun vejledende. Der tages forbehold mod ændringer. Vi henviser til offentliggørelse i Lokalavisen og på Korup Kirkes hjemmeside:

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn november 2015 januar 2016

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn november 2015 januar 2016 Kirkeblad for Korup Sogn november 2015 januar 2016 Artikel: Tanker i oktober 3-4. Ny kordegn 5. Aktiviteter 6-9. Kirkemusen for store og små 10. Kunstforeningen 11. 2 Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Korup Sognenyt Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2014 Artikel: Det spirende påskehåb! 3. Det sker i sognet 4-7. Nyt fra kunstforeningen 11

Korup Sognenyt Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2014 Artikel: Det spirende påskehåb! 3. Det sker i sognet 4-7. Nyt fra kunstforeningen 11 Korup Sognenyt Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2014 Artikel: Det spirende påskehåb! 3. Det sker i sognet 4-7. Nyt fra kunstforeningen 11 2 Korup Sognenyt Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn maj juni juli 2015

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn maj juni juli 2015 Kirkeblad for Korup Sogn maj juni juli 2015 Artikel: Se pinsesolen danse 3. Flot indsamling 5. Kirkesusen for store 6. Nyt fra kunstforeningen 7. 2 Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210 Odense NV Tlf. 65

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet Juni, Juli, August 2014 Nyt fra menighedsrådet Kunstudstilling i Kirkebakkehuset Menighedsrådsmøder Torsdag d. 26. juni kl. 17.00 i Kirkebakkehuset Tirsdag d. 12. august

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Hjerm Vestre kirke Graver og kirketjener: Morten Gert Hansen Kirkevej 18, 7560 Hjerm tlf. 21 20 27 43 mail: hjermvkirkegaard@gmail.com Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560

Læs mere

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring kirkebladet for hvidovre sogn marts-april 2013 Påskemusical palmesøndag Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene

Læs mere

Gurre menighedsråds beretning 2010.

Gurre menighedsråds beretning 2010. Gurre menighedsråds beretning 2010. Menighedsrådets virksomhed i det forløbne år og planerne for det kommende års virksomhed. Udarbejdet af: Mette Bitsch Joanesarson Maj 2011 Godkendt på menighedsrådsmøde

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 LEDEREN SIDE 4 HESTESIDEN SIDE 5 JULEFEST SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 VÆRKSTEDER SIDE 8 VÆRKSTEDER SIDE 9 KALENDER SIDE 10 BÅLFORLØBET

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar Månedsplan Juni Uge 23 Mandag 3-6 Dans 14.00 m. Mette - Magien i baren. Tirsdag 4-6 Dans 14.00 m. Mette Onsdag 5-6 Grundlovsdag Klubben lukket Torsdag 6-6 Fredag 7-6 Uge 24 Dorte madbar Tom madbar Impulsen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 Padesø Kirke PRÆSTEN Sommerens gudstjenester Som det fremgår af gudstjenestelisten, så er der gudstjeneste hver søndag i sommermånederne, og

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække

Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 10. april 2016 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til konfirmation 2. søndag efter påske Joh 10, 22-30, 2. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 331:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Marts- Juni 2010 Glesborg Fjellerup I påskens tegn Mens jeg sidder og skriver disse linjer er vore to sogne ligesom det øvrige Danmark klædt i hvidt. Efter mange år blev det endelig i vinter

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

OSTEN P ALKE F Marts 2016 Figur 1

OSTEN P ALKE F Marts 2016 Figur 1 FALKEPOSTEN Marts 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Juni - Juli - August KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64

Juni - Juli - August KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64 Juni - Juli - August Gislev & Ellested Sogne KIRKE BLADET Årgang 64 Nr. 3-2014 Glædelig pinse 2 Hvad er pinse egentlig. De fleste kender fortællingerne, der hører julen og påsken til, men hvad med pinse.

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk.

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk. Læs i dette nummer: Visionen 2015 Kalender for april og maj Præsternes træffetider SKAT - Tjek dine fradrag for betaling til kirken Thomas Risager er optaget på nyt studium Søger du ny inspiration Nyhedsbrev

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Julemarked på Lyngparken.

Julemarked på Lyngparken. December 13 Januar 14 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december måned onsdag, den 4. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag, den 5. kl. 10.00 Sct. Jacobi Skoles Kor underholder tirsdag,

Læs mere

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke.

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Korsvar Jesus tog de tolv til side og sagde til dem:»se, vi går op til Jerusalem, og

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2013/2014 i Tånum Forsamlingshus. Med sommeren på hæld tager vi fat på en ny sæson i vores fælles forsamlingshus.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

PÅSKEDUG. Inspiration til undervisningen. Materialet er en bearbejdet udgave af materiale fra Folkekirkens Konfirmandcenter, som har lavet påskedugen.

PÅSKEDUG. Inspiration til undervisningen. Materialet er en bearbejdet udgave af materiale fra Folkekirkens Konfirmandcenter, som har lavet påskedugen. PÅSKEDUG Inspiration til undervisningen. Materialet er en bearbejdet udgave af materiale fra Folkekirkens Konfirmandcenter, som har lavet påskedugen. Indhold Fakta... 2 Lag på lag.... 2 Uformidlet?...

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 K I R K E N Y T PADESØ SOGN 13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 Høst i Padesø Nyt fra menighedsrådet Nyt orgel Padesø Kirkes gamle orgel, der er ca. 125 år, er slidt op. Det har også været flittigt brugt i

Læs mere

Toftlund - Tirslund Kirkeblad

Toftlund - Tirslund Kirkeblad Toftlund - Tirslund Kirkeblad 2007 JUNI JULI AUGUST Nr. 3 Tilhørsforhold Alle mennesker hører til i en familie og en slægt eller i en vennekreds eller arbejdsgruppe eller en skoleklasse eller hvad det

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti IDÉKATALOG Sønderborg Provsti MARTS 2010 BØRN: Kirkeligt børnearbejde: Asserballe: I samarbejde med andre foreninger / børnehaver / dagpleje. Christine Terp, tlf. 74 47 32 28 Skolevandringer ved jule-

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne 2011 marts, april, maj og juni nr. 1 Taizégudstjenester i Keldby/Elmelunde Taizé er navnet på det internationale økumeniske brødrefællesskab, der ligger i den lille

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere