DHD-250 BRUGERVEJLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DHD-250 BRUGERVEJLEDNING"

Transkript

1 DVD+RW OPTAGER DHD-250 BRUGERVEJLEDNING

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsforanstaltninger.2 Vigtige sikkerhedsinstruktioner....3 Generelle oplysninger... 5 Før du går i gang..6 Fjernbetjeningsfunktioner.7 Panel... 8 Tilslutning Avanceret afspilning Brug af indstillingsmenuen...16 Optagelsesindstillinger...20 Redigering...23 Hdd-optagelse Hdd-redigering Fejlfindingsliste Tekniske specifikationer... 28

3 SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER A A Den blinkende lampe med pile-symbolet, i en ligesidet trekant, skal gøre brugeren opmærksom på, at der farlig elektrisk spænding inde i apparatet, der kan udgøre en risiko for elektrisk stød. Udråbstegn-symbolet, i en ligesidet trekant, skal gøre brugeren opmærksom på vigtige betjenings- og vedligeholdelses-anvisninger (service) i den vejledning der følger med apparatet. Advarsel ADVARSEL: For at mindske risikoen for brand eller elektrisk stød, må dette apparat ikke udsættes for vanddryp eller vandstænk. Der må ikke anbringes beholdere ovenpå apparatet, der indeholder væske, som for eksempel vaser. Panelerne må ikke åbnes, eftersom der er farlig elektrisk spænding i apparatet. Reparationer skal udføres af en autoriseret serviceforhandler. FORSIGTIG: I dette apparat anvendes et lasersystem. For at undgå direkte kontakt med laserstrålen, må kabinettet ikke åbnes. Når kabinettet er åbent eller ødelagt, er der synlig laserstråling. Se aldrig direkte i laserstrålen. FCC ANMÆRKNINGER: Dette apparat er blevet testet og overholder de regler, der er fastsat for B-klasse digitale apparater i overensstemmelse med artikel 15 af "FCC Rules. Disse rammer er udformet til at give en rimelig beskyttelse mod skadelig interferens fra hjemme-installationer. Dette udstyr producerer, bruger og kan udstråle radiofrekvens energi, og såfremt det ikke installeres og benyttes i overensstemmelse med vejledningen, kan det forårsage skadelig interferens af radiokommunikation. Dog er der ingen garanti for, at interferens ikke kan forekomme i en given installation. Hvis dette udstyr forårsager skadelig interferens af modtagelsen af radio eller tv-signal, som kan fastslås ved at tænde og slukke for udstyret, opfordres brugeren til at afhjælpe interferensen ved at følge én eller flere af de følgende metoder: O O O O Genindstille eller genplacere modtager-antennen. Forøge afstanden mellem udstyr og modtager. Tilslut udstyret til en stikkontakt med et andet kredsløb end det, som modtageren er tilsluttet til. At rådføre sig hos forhandleren eller en autoriseret radio/tv-tekniker. FCC FORSIGTIGHED: For at garantere en sikker anvendelse, skal brugeren følge de vedlagte instruktioner for opsætning, og der må kun anvendes armerede kabler, når apparatet sluttes til andet udstyr. Ændringer eller modifikationer, der ikke er autoriserede af fabrikanten, kan annullere brugertilladelsen til betjening af dette udstyr. ADVARSEL: Ændringer eller modifikationer, der ikke er autoriserede af fabrikanten eller af tredjeparter, der er autoriserede af os, vil annullere samtlige fabrikantgarantier.

4 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner. 2. Følg disse instruktioner. 3. Overhold alle advarsler. 4. Følg alle instruktionerne. 5. Anvend ikke dette apparat i nærheden af vand. 6. Rengør kun med en tør klud. 7. Blokér ikke for ventilationsåbningerne. Installationen skal foretages iht. fabrikantens instruktioner. 8. Placer dette produkt væk fra varmekilder, såsom radiatorer, varmeblæsere, komfurer eller andre produkter (inklusiv forstærkere), der afgiver varme. 9. Du må ikke ignorere sikkerhedsformålet med det polariserede stik eller jordstikket. Et polariseret stik er et stik, der har to metalben, hvor det ene er bredere end det andet. Et jordstik har tre metalben. Det tredje ben er udformet til at give beskyttelse. Kontakt en elektriker, som kan udskifte den forældede kontakt, hvis det medfølgende stik ikke passer til stikkontakten. 10. Ledninger skal anbringes, så de ikke bliver trådt på eller stukket af genstande, der er placeret over eller under dem. Vær særlig opmærksom på ledninger, som fører til stikkontakter, til stikdåser og det sted, hvor de stikker ud af produktet 11. Anvend kun tilbehør, der anbefales af fabrikanten. 12. Træk stikket ud af stikkontakten under tordenvejr, og når apparatet ikke er i brug over længere perioder. 13. Overlad al service til en autoriseret serviceforhandler. Service er påkrævet, når apparatet har en hvilken som helst skade, såsom at ledningen eller stikket er beskadiget, hvis væske eller genstande er faldet ned på produktet, eller hvis det på nogen måde er blevet tabt eller beskadiget. Strømforsyning: 1 Denne optager kobles ikke fra AC-strømkilden, så længe stikket er sat i stikkontakten. Dette gælder også, når selve optageren er slukket. 2 Hvis optageren ikke er i brug over længere perioder, skal stikket trækkes ud af stikkontakten. Når kablet tages ud, skal der altid trækkes i stikket og ikke i selve kablet. 3 Før stikket tages ud, skal man kontrollere, at optagerens harddisk ikke er aktiv (optager eller dubber) ved at kigge på frontpaneldisplayet. 4 Stikket bør være nemt at sætte i/tage ud til en bekvem daglig anvendelse. Optagelse: Foretag prøveoptagelser, før der foretages en reel optagelse. Erstatning for tabte optagelser: Fabrikanten er ikke ansvarlig for og yder ikke erstatning, i tilfælde af tabte optagelser eller relevante tab, heriblandt medregnes optagelser, der ikke gennemføres pga. årsager, der inkluderer optagersvigt, eller når optagelsesindholdet går tabt eller bliver beskadiget som et resultat af optagersvigt eller reparationer på optageren. Fabrikanten vil under ingen omstændigheder genoprette, genvinde eller gendanne det optagne indhold.

5 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Om harddiskdrevet( hdd): Harddisken har en datalagring med høj indlæsningstæthed, hvilket muliggør lange optagelser og en hurtig adgang til de skrevne data. Men apparatet kan nemt blive beskadiget af stød, rystelser eller støv og skal også holdes væk fra magnetiske apparater. For at undgå, at vigtige data går tabt, skal følgende foranstaltninger overholdes: 1 Anvend ikke optageren på steder, hvor der forekommer ekstreme temperaturændringer (temperaturer, der falder med mere end 10ºC/timen). 2 Undgå at støde optageren. 3 Anbring ikke optageren på steder, hvor der forekommer mekaniske rystelser eller hvor der er ustabilt. 4 Anbring ikke optageren oven på en varmekilde, såsom en video, en forstærker eller et stereoanlæg. 5 Flyt ikke optageren, når stikket sidder i stikkontakten. 6 Flyt ikke optageren, før der er gået et minut fra det øjeblik, hvor stikket blev taget ud. Efter ét minut kan optageren flyttes forsigtigt, uden stød eller rystelser. 7 Træk ikke stikket ud af stikkontakten, hvis optageren er tændt. 8 Forsøg ikke at udskifte harddisken. Dette kan resultere i funktionsfejl. Såfremt harddisken bliver beskadiget, er det ikke muligt at gendanne tabt data. Harddisken er kun en midlertidig lagerplads. Opsætning: Anbring optageren på et sted med en passende ventilation for at forebygge at optageren bliver overophedet. 1 Anbring ikke optageren på en blød overflade, såsom et tæppe, som kan blokere for ventilationen. 2 Optageren må ikke placeres i et lukket rum, fx en boghylde eller lignende 3 Anbring ikke optageren i nærheden af varmekilder, direkte sollys, store mængder støv eller mekaniske rystelser. 4 Anbring ikke optageren i en skrå position. Optageren er kun designet til at blive betjent i vandret position. 5 Hold optageren og diske væk fra udstyr med magnetiske bølger, som fx mikrobølgeovne eller store højttalere. 6 Anbring ikke tunge genstande på optageren. 7 For at forebygge brand eller elektrisk stød, må der ikke anbringes beholdere indeholdende væske, som for eksempel vaser, ovenpå apparatet. Bemærk: Tv-udsendelser, film, videobånd, diske og andre materialer kan være beskyttet ved copyright. Uautoriserede optagelser af dette materiale kan være i strid med reglerne i loven om copyrightbeskyttelse. Desuden kan optagelser fra kabel-tv-udsendelser kræve autorisation fra kabel-tvselskabet og /eller programindehaveren.

6 GENERELLE OPLYSNINGER INTRODUKTION Velkommen! Din dvd-optager kan både optage dvd+rw/dvd+r og afspille dvd'er med optagede udsendelser. Som dvdoptager er apparatet i stand til at optage store mængder av-indgangssignaler, såsom et tv-program, signaler fra en almindelig video eller dvd-afspiller, videokameraoptagelser etc. Du har hurtig adgang til din optagelser i indekset "Picture Screen", under afspilning af en disk med optagelser. Du kan også se dine optagelser på visse dvd-afspillere og dvd-rom-drivere. Du vil blive positivt overrasket over dette apparats utrolige optagelsesfunktioner: Det er bedre end cd-r/rw-optagere. Og det er selvfølgelig meget bedre end båndoptagerne. Som en dvd-afspiller har apparatet stort set alle de funktioner, som en almindelig dvd-afspiller har. Vi er sikre på, at du vil blive overrasket over apparatets klare billeder og gode lyd. Læs denne vejledning omhyggeligt for at kende alle de skønne funktioner, og herefter kan du få fornøjelse af din nye dvd-optager. Egenskaber O Apparatet anvender en mpeg-ii reeltidsind- og afkodningsteknologi, som muliggør direkte optagelser fra tv og eksterne programkilder på dvd+r, dvd+rw diske. O Muliggør optagelser fra dine favoritvideobånd til dvd. 0 Indbygget dv-indgangsstik (LINK/IEEE 13 94), der muliggør en komplet digital hi-fi optagelse af signaler fra digitale videokameraer. O Progressive scanningsudgange, der giver et mere stabilt og klart billede uden flimren. O Indbygget 5.1 kanal Dolby Digital surround dekoder, separate 5.1 kanal udgange, 2 kanal Dolby udgange, optisk- og koaksialudgang til digitallyd. O 24bit audio DAC, der giver en perfekt akustisk lydgengivelse. O Med en normal dvd-afspilningsfunktion, der muliggør afspilning af dvd, svcd, vcd, mp3, jpeg, dvd+r og dvd+rw diske. O Afspiller diske, der er optaget på almindelige dvd-afspillere. O Enkeltsidede diske dvd+r/dvd+rw (4,7GB) med kapacitet til 6 timers videooptagelse. O Understøtter 5 optagelsesindstillinger: Hq, sp, lp, ep og spl. O Otr-funktion, der muliggør one-touch optagelse, betjeningsvenlig ved valg af optagelseslængde. O Titel indeksbilleder fra optagne disk (dvd+rw) kan frit vælges. O Multi-dubbing, multi-vinkel, multi-undertekster til udvælgelse. O Indbygget tv-tuner med tv-optagelsesfunktioner, der muliggør en automatisk kanalsøgning. O Med av-terminal, s-video på front- og bagpaneler, dv- (LINK/IEEE 1394) og antenne indgangsterminaler, betjeningsvenlig ved optagelse fra flere forskellige programkilder. O Med komponent/progressiv scanningsvideo udgangsterminaler og tv-antenne udgangsterminaler, betjeningsvenlig ved tilslutning af flere forskellige tv er. O Intelligent forudindstilling af optagelsesfunktioner, der muliggør 20 optagelsesopgaver, så du ikke går glip af nogle af de gode programmer. O Optagelse- og udgangssystemet er valgfrit mellem PAL/NT SC systemer. O Software intelligent opgraderingsfunktion. O Dobbelte scartstik: Ét til indgangen eller dekoderen og et andet til udgangen.

7 FØR DU GÅR I GANG Tilbehør Betjeningsinstruktioner Fjernbetjening Lyd-/videokabel AAA tørbatterier Indsættelse af batterier i fjernbetjeningen 1. Åben batteridækslet, der sidder bag på fjernbetjeningen. 2. Indsæt to AAA/1.5V batterier i batteriholderen og følg batteriindikationerne (+, -) i batteriholderen. 3. Luk batteridækslet. Brug af fjernbetjeningen Vær opmærksom på følgende, ved brug af fjernbetjeningen: Kontrollér, at der ikke er en forhindring mellem fjernbetjeningen og apparatets sensor. Fjernbetjeningen kan være utilregnelig, hvis stærkt sollys eller lysstofbelysning skinner på apparatets fjernbetjeningssensor. Fjernbetjeninger til forskelligt udstyr kan skabe interferens. Undgå at bruge fjernbetjeninger til andet udstyr, der står tæt ved apparatet. Udskift batterierne, når du bemærker, at fjernbetjeningens rækkevidde formindskes. BEMÆRK: Brug batterierne korrekt for at undgå en eventuel batteriudsivning og tæring. I tilfælde af batteriudsivning, må der ikke røres ved væsken med bare hænder. Bemærk følgende: 1 Bland ikke gamle batterier med nye eller forskellige batterimærker. 2 Forsøg ikke at genoplade batterierne. 3 Hvis fjernbetjeningen ikke skal anvendes over en længere periode, skal batterierne tages ud. 4 I tilfælde af batteriudsivning, skal væsken tørres op inde i batteriholderen, og herefter skal der indsættes nye batterier. 5 Udsæt ikke fjernbetjeningssensoren (på frontpanelet) for stærkt lys, såsom direkte sollys eller belysningsapparater. Optageren vil da ikke reagere på fjernbetjeningen. 6 De gældende lovgivninger og miljøkrav skal overholdes.

8 FJERNBETJENINGSFUNKTIONER FJERNBETJENING 1. Standby 2. Undertekst 3. Kilde 4. Tv 5.1~9 talknapper 6. 0 eller Gå til 8. Gentag 9. A-B 10. Info 11. Slet 12. Titel 13. Enter 14. Retning 15. Tilbage 16. Stop 17. Forrige 18. Volumen +/- 19. Hurtig tilbagespoling 20. Åben/luk 21. Vinkel 22. Dvd 23. Hdd 24. Zoom 25. Lyd 2 6. Dæmpning 27. Kanal +/- 28. Optagelsesindstilling 29.Timer 30. Optag 31. Tidsforskydning 32. Menu 3 3. Indstilling 34. Play 35. Pause 36. Næste 37. Hurtig fremadspoling Gentag A-B Timer fjernbetjening

9 PANEL FRONTPANELKONTROL 1 S-VIDEOINDGANG 2 VIDEOINDGAGN 3 VENSTRE/HØJRE AUDIOINDGANG 4 Dv1394 INDGANG 5 DISKBAKKE 6 OPEN/CLOSE tast 7 PLAY/PAUSE tast 8 STOP tast 9 FORRIGE tast 10 NÆSTE tast 11 KANAL+ tast 12 OPTAG ON tast 13 KANAL tast 14 VÆLG KILDE tast 15 OPTAG OFF tast

10 PANEL BAGPANEL 1 Tv-signalindgang. Tilslutter en ekstern antenne eller et kabel-tv. 2 SAMMENSAT VIDEOUDGANG. Sluttes til tv. 3 Y/Ucb/Vcr UDGANG. Sluttes til tv. 4 AUDIOUDGANG (VENSTRE/HØJRE KANAL). Sluttes til et tv eller til en forstærker KANAL AUDIOUDGANG. Sluttes til analoge audioindgang. Hvis du ønsker at forbinde til et tv, så slut FRONTL og R til tv ets audioindgang. 6 SAMMENSAT VIDEOUDGANG (BAGPANEL). Sluttes CVBS til CVB S udgangen på videoen eller dekoderen. 7 AUDIOUDGANG (BAGPANEL VENSTRE/HØJRE KANAL). Sluttes til en stereoudgang. 8 SCARTININDGANG, sluttes til en scartudgang. 9 TV-SIGNALINDGANG. Sluttes til tv. 10 S-VIDEOUDGANG. Sluttes til tv. 11 DIGITAL KOAKSIALUDGANG. Slut COAXIAL udgangen til det digitale audioindgang (koaksial type). 12 DIGITAL AUDIOUDGANG. Slut OPTICAL out til det digitale audioindgang (optisk type). 13 Y/Ucb/Vcr UDGANG. Sluttes til tv. 14 S-VIDEOINDGANG. Sluttes til en dvd-afspiller. 15 SCARTUDGANG. Sluttes til tv.

11 TILSLUTNING FØR DER FORETAGES TILSLUTNINGER 1) Tilslut ikke ledningen, før alle andre tilslutninger er udført. 2) Tilslut VIDEO OUT på enheden, direkte til videoindgangen på dit tv. Tilslutning af apparatets VIDEO OUT til et tv via en video kan forårsage skærmproblemer under afspilning af en kopibeskyttet disk. Du kan også få skærmproblemer ved tilslutning af apparatet til et komplet tv/video-system. Tilslutning af antennekabel og tv Før enheden tages i brug, følg da punkterne om tilslutningen af enheden til et antennekabel og tv. Sluttes til et tv med sammensatte stik Du kan bruge COMPOSITE OUT stikkene til at tilslutte apparatet til tv. VIDEOTILSLUTNING S-VIDEO Brug s-videokablet til at slutte dette apparats s-videoudgang til tv ets/monitorens s-videoindgang.

12 KOMPONENT VIDEO (YUV) Brug trelederkablet til at slutte dette apparats komponent udgangsterminaler til de tilsvarende tv- /monitor-indgange. SCART Brug et 21-bens scartkabel til at slutte scartudgangen til tv'ets/monitorens scartindgang. TILSLUTNING Tilslutning af 5.1 kanal audioudgang Få fornøjelse af Dolby Pro Logic surround sound ved at tilslutte en forstærker og et højttaleranlæg (højre og venstre forsidehøjttalere). Få fornøjelse af Dolby AC-3 surround sound ved at slutte en forstærker og et højttaleranlæg til en 6-kanals analog audioudgang (højre og venstre forsidehøjttalere, højre og venstre bagsidehøjttalere, central højttaler og bashøjttaler) fra dvd-optagerens bagpanel. Tilslutningsmetoden er den samme som ved Dolby Pro Logic, der skal blot anvendes 6 kanaler i stedet for 2. TILSLUTNING AF DIGITAL AUDIOUDGANG Få fornøjelse af digital stereolyd ved at tilslutte en forstærker, der er udstyret med en digital audioindgang og højttaleranlæg (højre og venstre forsidehøjttalere). Vælg Digital Output Stream i indstillingsmenuen. I raw-indstilling er DOLBY og DTS-bitstream udgangen, og i LPCM-indstilling, er tokanals LPCM digital audioudgang på COAXIAL eller OPTICAL adapt.

13 TILSLUTNING TILSLUTNING AF SIGNALKILDE Tilslutning af av-signal (A/V FRONT INPUT) og usb-tilslutning. Tilslut din optager med s- videokablet, hvis signalkilden har en s-videoudgang. Tilslut ikke det gule videokabel, hvis der anvendes et s-videokabel. Tilslutning af av-signal (A/V REAR INPUT). Slut din optager til s-videokablet. Hvis signalkilden har en s-videoudgang. Tilslut ikke det gule videokabel, hvis der anvendes et s-videokabel. BEMÆRK: 1. Hvis der er en SCART INPUT interface i afspilleren, kan du slutte SCART INPUT adapt til et SCART udgangssystem. Dvd-optageren kan optage signalet fra SCART interfacet i CVBSindstilling. RBG-optagelsesindstillingen er pt. ikke understøttet. 2. Referér til det tilsluttede systems brugervejledning. 3. Sluk og træk stikket ud på begge apparater, før der foretages nogle tilslutninger.

14 AVANCERET AFSPILNING Hurtig fremad-/tilbagespoling 1. Tryk på tasten < < eller >> under afspilningen for en hurtig tilbage- eller fremadspoling. 2. Tryk på tasten PLAY for at gå tilbage til normal afspilning. Spring frem/tilbage Brug denne funktion til at gå til det næste eller forrige afsnit på en dvd og mpeg4, og næste/forrige spor på en video- og lyd-cd. 1. Tryk på tasten << eller >> under afspilningen. Dvd-optageren vil starte afspilningen af det forrige kapitel eller spor. 2. Tryk på tasten << eller >> under afspilningen. Dvd-optageren vil starte afspilningen af det næste kapitel eller spor. ZOOM SKÆRM Forstørrer dvd/vcd/mpeg4/svcd skærmbilleder op til 2 gange. Gentagelse af en titel/afsnit Brug denne tast til at gentage en titel/et afsnit på en dvd, eller et spor/disk på en video- eller en lyd-cd. 1. Tryk på tasten REPEAT under afspilningen. Gentagelsesindstillingerne bliver vist på skærmen. 2. Hver gang, du trykker på tasten REPEAT, vil gentagelsesindstillingen ændres som følgende: Cd/mpeg4: Enkelt, gentag én, tilfældig afspilning, gentag mappe og mappe. Dvd: Titel, kapitel, alle og off. Vcd/svcd: Spor, alle og off. Valg af lydsprog Det er muligt at ændre sproget til et andet end det, der er valgt i den oprindelige indstilling. Denne funktion er kun tilgængelig på diske, der er optaget med flere sprog. Hvis den disk, der skal afspilles, har flere sprogmuligheder, kan du selv vælge sprog. 1. Tryk på tasten AUDIO under afspilningen. Lydindstillingerne bliver vist på skærmen. 1. Tryk på tasten ZOOM under afspilningen. Billedet bliver forstørret. 2. Hver gang, du trykker på tasten AUDIO, vil sproget blive ændret. 2. Hver gang, du trykker på tasten ZOOM, vil zoomindstillingen blive ændret 2x/3x/4x 3. Du kan bevæge billedet vha. tasten < og >. 4. For at annullere zoomindstillingen, tryk på tasten ZOOM gentagne gange til afspilleren går tilbage til normal afspilning. BEMÆRK: Sprogfunktionen afhænger af disken. Hvis funktionen er tilgængelig, vælges der sprog via diskmenuen.

15 AVANCERET AFSPILNING Valg af undertekster Det er muligt at ændre underteksterne til andet end det, der er valgt i den oprindelige indstilling. Denne funktion er kun tilgængelig på diske, der er optaget med flere undertekstsprog. Hvis den disk, der skal afspilles, har flere undertekstsprog, kan du selv vælge undertekster. 1. Tryk på tasten SUBTITLE under afspilningen. Underteksterne vises på skærmen. Funktionen valg af undertekst afhænger af disken. 2. Hver gang, du trykker på tasten SUBTITLE, vil undertekstsproget blive ændret. Dv-funktion 1. Slut en digital video til denne optager via dv-terminalen. 2. Tryk på tasten SOURCE for at ændre signalkilden til indstillingen dvmonitor. 3. Tryk på tasten PLAY for at afspille. Ændre kameravinkel Når der på en dvd er optaget en scene med flere kameravinkler, kan du bruge vinkelfunktionen. 1. Tryk på tasten ANGLE under afspilningen. De tilgængelige vinkler på den nuværende scene vil blive vist øverst på skærmen, og vinklen kan nu ændres. 2. Hver gang, du trykker på tasten ANGLE, vil vinklen blive ændret. A-B gentag Brug denne funktion til at gentage afspilningen af et udvalgt segment. Dette er en funktion, der især er nyttig ved sproglære, da det valgte segment bliver gentaget, indtil funktionen annulleres. 1. Tryk på tasten A-B på det punkt, hvor genafspilningen skal starte. Startpunktet på det valgte segment er nu sat. 2. Tryk igen på tasten A-B på det punkt, hvor genafspilningen skal stoppe. Slutpunktet er nu sat, og segmentet genafspilles fra A til B. 3. Tryk igen på tasten A-B for at annullere gentagelsesfunktionen. BEMÆRK Vi anbefaler, at du indstiller det ønskede segment med et minimumsinterval på 5 sekunder for herved at få en jævn genafspilning. DVD-AFSPILNING Når apparatet ikke er i dvdafspilningsindstilling, så tryk på tasten DVD og herefter på tasten PLAY for at starte afspilningen. Hdd-afspilning Når apparatet ikke er i hddafspilningsindstilling, så tryk på tasten HDD og herefter på tasten PLAY for at starte afspilningen. TV-AFSPILNING Når apparatet er sluttet til et tv og ikke er i tvafspilningsindstilling, så tryk på tasten TV for at skifte til tv-afspilning. Du kan kun ændre kameravinkel på dvd'er, hvor funktionen er tilgængelig. Vinkelfunktionen vil ikke virke på dvd er, der ikke er optaget med flere kameravinkler. Antallet at vinkler skifter fra disk til disk. DÆMP LYDEN Ved afspilning af en disk, så tryk på tasten MUTE for at dæmpe lyden. Tryk igen for at vende tilbage til standardindstillingen.

16 AVANCERET AFSPILNING Direkte søgning Du kan vælge et specifikt kapitel eller en titel, der skal afspilles. Du kan også gå frem til et specifikt punkt på et spor eller en titel. 1. Tryk på tasten GO TO under afspilningen. Afspilningsindstillingen bliver vist på tv-skærmen. 2. Søg efter klokkeslæt Vælg TIME ved at trykke på tasten GO TO. Indtast klokkeslættet vha. taltasterne fra 0 til 9. Fx, hvis du vil gå til 0:31:25, så tryk på taltasterne i denne rækkefølge: (0, 3,1, 2,5). Tryk på tasten ENTER for at bekræfte valget. Herefter starter afspilningen fra det angivne klokkeslæt. TIDSFORSKYDNING Tidsforskydning er en teknik til optagelse af udsendelser fra tv/satellit/kabel etc. Bruges til en forskudt optagelse, og giver en buffer til hurtig fremadspoling af reklamer. Når der ses et program, så tryk på tasten Timeshift for at gå til timeshift-indstillingen, og tryk på tasten PLAY for at fortsætte afspilningen. Systemet vil gemme det afspillede indhold. Tryk på tasten for hurtig tilbagespoling ( ) for at genafspille indholdet. Bemærk: Første gang, du tænder for systemet, vil du blive bedt om at gå igennem systemindstillingen. Herefter vil systemet scanne og gemme kanaloplysninger, sprog og andre ændringer i standardindstillingerne. Diskinformation Tryk på tasten Info for at vælge en tilgængelig titel, kapitel, spor, lydspor etc. ved at indtaste tal. Vælg kilde Tryk på tasten SOURCE for at vælge signalkilden.

17 BRUG AF INDSTILLINGSMENUEN SKÆRMBILLEDEINDSTILLINGER Præference indstillinger. Den valgte kategori vil give dig indstillingsdetaljerne via følgende skærmbillede. 1. Tryk på tasten SETUP for at vise indstillingsmenuen. 2. Tryk på piletasterne for at markere et emne, og tryk herefter på ENTER for at bekræfte valget. 3. Tryk igen på tasten SETUP for at forlade indstillingsmenuen. Hovedside: Indstillingsside til tuner: I denne indstillingsside kan brugeren indstille automatisk kanalsøgning, programliste og landeindstillinger. Auto scan: Hvis denne funktion vælges, vil systemet automatisk søge efter kanalerne. Program list: Hvis denne funktion vælges kan du bestemme, om kanalen skal gemmes eller ej, omdøbe kanalen eller indstille kanalen manuelt. Country Setting: Her kan du indstille landet. Indstillingsside til disk: I denne indstillingsside findes der fem valgmuligheder: Format, færdiggør, beskyt, diskidentifikation og diskinformation. Format: Her har du mulighed for at formatere disken og slette alt diskindholdet. Finalize: Denne valgmulighed konverterer optagelserne, så disken kan afspilles på en almindelig dvdafspiller eller på en pc, der er udstyret med et passende dvd-rom-drev. Når du har færdiggjort en disk, der er optaget i videoindstilling, kan du ikke redigere eller optage andet materiale på den disk. Dog kan en færdiggørelse på en dvd-/+rw disk fortrydes.

18 BRUG AF INDSTILLINGSMENUEN Protect: Denne valgmulighed kan beskytte den indsatte disk, Hvis disken er beskyttet, vælges dette punkt til at fjerne beskyttelsen. Disc label: Denne valgmulighed kan føje en identifikation til disken vha. skærmtastaturet. For yderligere oplysninger henvises til kapitlet "omdøbning". Disc info: Vælg dette punkt for at se diskinformationerne. Indstillingsside til afspilning På denne indstillingsside findes der ti valgmuligheder: Sprog for menu, sprog for lyd, sprog for undertekster, tv-skærm, vinkelmarkering, sidst afspillet, luk billedtekster, børnelås, skift kodeord og DivX(R). Sprog for menu: Vælg dette punkt for at indstille sproget for menuen. Sprog for lyd: Vælg dette punkt for at indstille sproget for lyden. Sprog for undertekster: Vælg dette punkt for at indstille sproget for undertekster. Tv-skærm: Vælg dette punkt for at indstille tvskærmen. 4:3 PS/4:3 LB/16:9 afhængig af dine ønsker. Vinkelmarkering: Denne valgmulighed viser vinkelmarkeringen ved afspilning af dvd-diske med flere kameravinkler. Ved at vælge "on, kan du justere vinklen. Sidst afspillet: Når denne funktion er aktiveret, kan apparatet huske den forløbne tid fra sidste gang, du afspillede disken. Næste gang, den afspilles, vil afspilningen starte fra den sidst afspillede scene. Luk billedtekst: Denne funktion kan kun anvendes, hvis disken har billedtekster. Børnelås: Dvd er, der er udstyret med børnelås, vurderes iht. indholdet. Børnelåsens egenskaber giver dig mulighed for at spærre for adgang til de scener, der ikke er egnede for børn. Herved kan du forhindre, at dine børn har adgang til at se det materiale, du mener er upassende, og du kan også låse helt for afspilning af visse diske. Skift kodeord: Skift kodeord. Standardindstillingen for kodeordet er 1369, men du kan indstille et nyt kodeord. Hvis du skulle glemme dit kodeord, kan du bruge 1369 som standardkodeord. DivX(R): Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du se en 8-cifret registreringskode og en DivX hjemmeside for registrering. Du kan downloade eller leje DivX film, når du er registreret på hjemmesiden med den registreringskode, du modtager. Indstillingsside til optagelse: På denne indstillingsside er der to valgmuligheder; optagelseskvalitet og kapitelmarkeringer. Optagelseskvalitet: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du indstille optagelseskvaliteten: Hq /sp /lp/ep/spl. Kapitelmarkeringer: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du indstille tidsintervallet for kapitelmarkeringer: Off/10min/15min /20min. Under optagelse vil kapitelmarkeringerne blive tilføjet iht. det angivne tidsinterval. Indstillingsside til video: På denne indstillingsside er der ni valgmuligheder; Tv-indstilling, scanningsindstilling, lysstyrke, kontrast, mætning, komponent og scartindgang.

19 BRUG AF INDSTILLINGSMENUEN Tv-indstilling: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du vælge tv-indstilling, (auto/nt SC/PAL) afhængig af dine ønsker. PAL: Dette system anvendes i Kina, Europa, Hongkong etc. Multi: Dvd-videosystemet kobles automatisk til disksystemet. NTSC: Dette system anvendes i USA, Taiwan, Japan etc. Scanningsindstilling: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du vælge scanningsindstilling. afspilles 5.1 kanal diske, eller hvis apparatet er sluttet til en 5.1 kanalforstærker, skal dette punkt vælges. (Kun ved afspillere med 5.1 kanaludgange). FORSIDE-, CENTRAL-, BAGSIDE- OG SUBWOOFER-HØJTTALERE Hvis dit højttaleranlæg består af de ovennævnte højttalere, kan du foretage følgende indstillinger. Hvis downmix er slået fra (off), vil indstillingerne ikke virke. Test tone: Vælg denne funktion til at teste højttalertonen. Lysstyrke: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du justere lysstyrken ved at trykke på højre/venstre piletasterne. Kontrast Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du justere kontrasten ved at trykke på højre/venstre piletasterne. Mætning: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Her kan du justere farvemætningen ved at trykke på højre/venstre piletasterne. Komponent: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Der findes tre valgmuligheder (off/yuv/ RGB), som du kan vælge blandt, afhængig af dine ønsker. Scart-input: Vælg dette punkt for at få adgang til funktionen. Der findes to valgmuligheder (video/ rgb), som du kan vælge blandt, afhængig af dine ønsker. Digital audioudgang: Her er tre valgmuligheder (raw/pcm/off), at vælge imellem. Du kan vælge indstilling afhængig af dine ønsker. Dialog forstærkning: Vælg denne funktion for at ændre det dynamiske niveau ved at trykke på piletasterne. Panorama: Her kan du tænde (on), eller slukke (off) for funktionen. Dimension: Vælg denne funktion for at ændre det dynamiske niveau ved at trykke på piletasterne. Central bredde: Vælg denne funktion for at ændre det dynamiske niveau ved at trykke på piletasterne. Dual mono: I denne funktion findes der fire indstillinger for digitale audioudgange, du kan vælge mellem stereo, venstre mono, højre mono eller mix mono. Indstillingsside for lyd: På denne indstillingsside er der seksten valgmuligheder: Downmix, forsidehøjttaler, central højttaler, bagsidehøjttaler, subwoofer, digitaludgang, test tone, dialog forstærkning, panorama, dimension, central bredde, dual mono, Pro Logic II, Pro Logic II indstilling, lpcm out og dynamisk. Downmix: Venstre/højre: Audioudgangen er venstre og højre kanalformat, hvis den originale lyd er 5.1 kanalformat. STEREO: Audioudgangen er stereoformat, hvis den originale lyd er 5.1 kanalformat. V-SURR: Audioudgangen er virtuel surround sound (Kun ved afspillere med 5.1 kanaludgange). OFF: Slukker for downmix-funktionen. Hvis der

20 BRUG AF INDSTILLINGSMENUEN Pro logic: Her kan du indstille on, off eller automatisk. Pro logic-indstilling: Her er fire valgmuligheder (film/musik/pro logic/automatisk), at vælge imellem. Du kan vælge indstilling afhængig af dine ønsker. LPCM OUT: Her er to valgmuligheder (48k/96k), at vælge imellem. Du kan vælge indstilling afhængig af dine ønsker. Dynamisk: Her er tre valgmuligheder (full/ middle/off), at vælge imellem. Du kan vælge indstilling afhængig af dine ønsker. Indstillinger for ur: Her kan du indtaste en ny dato og klokkeslæt vha. de digitale taster. Indstilling for tid: Her kan du indstille tidsinterval: 12timer/24timer. Pauseskærm: Hvis pauseskærmen er aktiveret og apparatet er tændt men uden at afspille en disk i adskillige minutter, vil der blive vist et billede på skærmen, og apparatet vil gå til standbyindstilling efter 20 minutter. Du kan trykke på tasten STANDBY på fjernbetjeningen for at aktivere funktionen. Hdd-format: Vælg det, der skal formateres til harddiskdrevet, og alle data vil blive slettet. Systemet vil vise et bekræftelsesfelt. Indstillingsside for system På denne indstillingsside er der syv valgmuligheder: Sprog for skærmbillede, indstilling for ur, indstilling for tid, pauseskærm, hdd-format og standardindstillinger. Standardindstillinger: Vælg denne funktion for at gå tilbage til fabriksindstillingerne.. Sprog for skærmbillede: Vælg denne funktion for at vælge et sprog til skærmbilledet.

21 OPTAGELSESINDSTILLINGER KANALSØGNING For at optage tv-programmer, skal du først indstille tv-kanalerne. 1. Tryk på tasten SETUP for at vise indstillingsmenuen. 2. Tryk på tasterne UP/DOWN for at markere Tuner, og tryk herefter på ENTER for at gå til undermenuen. 3. Brug tasterne RIGHT/LEFT til at markere Auto Scan og tryk på tasten ENTER for at bekræfte valget. Herefter vil apparatet automatisk søge efter kanalerne. Under den automatiske søgning, kan du trykke på ENTER for at annullere søgningen. 4. For at gennemse de kanaler, der blev fundet, så tryk først på UP/DOWN for at vælge programlisten og herefter gennemse (browse). Du kan slette en kanal eller indstille en dekoder. 5. Tryk igen på SETUP for at forlade menuen. BEMÆRK: Til PAL-I/D/K/B/G/LTV-systemer, er kanalnumrene En anden lydfrekvens vil tilpasses til et andet system. STANDARD OPTAGELSE 1. Foretag de tilslutninger, der er angivne på side Indsæt en skrivbar dvd+/-rw eller dvd+/-r-disk i optageren. 3. Tryk på SOURCE for at vælge den indgangskilde, som du har tilsluttet i trin 1. Front cvbs: Front audio-/videoindgang(på frontpanelet) bagside cvbs: Bagside audio- /videoindgang(på bagpanelet) s-video: Bagside/front s-video (på front-/bagpanelet) Du kan vælge hver enkelt kanal ved at trykke på CHANNEL+/-, eller ved at indtaste det tildelte kanalnummer, hvis du vil vælge en bestemt kanal. Dv: Digital video (på frontpanelet) YUV: YPbPr/YCbCr (på bagpanelet) SCART: Scart (på bagpanelet) Tuner: Tv (på bagpanelet). Ved salg i Europa kan der medfølge en scart audio-/videoindgang. Undersøg evt. apparatets tilstand. 4. Tryk på tasten SETUP for at vise indstillingsmenuen. 2. Tryk på tasterne UP/DOWN for at markere Recording (optagelse), og tryk herefter på ENTER. Tryk på tasterne RIGHT/LEFT for at markere QUALITY (kvalitet), og tryk på ENTER og tasterne UP/DOWN, eller tryk på tasten REMODE på fjernbetjeningen for at vælge optagelseskvaliteten. Når du har foretaget et valg, så tryk på ENTER for at bekræfte. HQ: Du kan optage i højkvalitet i op til 1 time på en tom disk, og op til 18 timer på harddiskdrevet. SP: Standardafspilning, hvor du kan optage i op til 2 timer på en tom disk, og op til 37 timer på harddiskdrevet. SP+: Standardafspilning+, hvor du kan optage i op til 2 1/2 time på en tom disk, og op til 43 timer på harddiskdrevet. LP: Long play, hvor du kan optage i op til 3 timer på en tom disk, og op til 52 timer på harddiskdrevet. EP: Udvidet afspilning, hvor du kan optage i op til 4 timer på en tom disk, og op til 73 timer på harddiskdrevet. SLP: Super Long Play, hvor du kan optage i op til 6 timer på en tom disk, og op til 37 timer på harddiskdrevet. I indstillingsmenuen under Recording (optagelse), vælges Chapter Mark for at indstille tidsintervallet for kapitelmarkeringerne.

22 OPTAGELSESINDSTILLINGER BEMÆRK: Valget af optagelseskvaliteten udføres iht. valget af RECORD MODE (optagelsesindstilling). 8 Hvis du ønsker at stoppe optagelsen, så tryk på REC STOP. Hvis det er en ny dvd+/-rw eller dvd+/-r, vil det tage ca. to minutter før den stopper. BEMÆRK: OPTAGELSE EFTER TID Ved optagelse efter tid, skal klokkeslættet, dato og kanaler være indstillet korrekt. Indsæt en dvd+rw eller dvd+r disk med tilstrækkelig ledig plads til optagelsen. 1. Tryk på TIMER, og herefter vil optagelsesfunktionen blive vist. Tryk endnu en gang for at forlade menuen. Hvis det er en ny dvd+r/rw, vil den blive formateret før den automatiske optagelse starter. ONE-TOUCH OPTAGELSE 1. Under almindelig optagelse, så tryk på RECORD, og optageren vil gå til optagelsesindstillingen. 2. Optagelsesperioden vil blive forlænget med yderligere 30 minutter ved hvert tryk. Længden på optagelsesperioden bestemmes af diskkapaciteten og optagelseskvaliteten. Hvis diskkapaciteten ikke er tilstrækkelig til dine indstillinger, vil one-touch optagelsen annulleres og systemet vil gå tilbage til standardoptagelse. 3. Hvis du ønsker at stoppe optagelsen, så tryk på tasten RECSTOP. BEMÆRK: Måske er det ikke muligt at indtaste optagelsestilstanden pga. forskellen på disk- og tv-formatet. Brug en anden disk, eller ændr signalindgangsformatet. 2. Tryk på tasten ENTER for at indtaste timerindstillingen. Tryk på tasterne LEFT/RIGTH for at foretage et valg, og tryk herefter på tasten UP/DOWN for at foretage valget. Tryk på tasten ENTER for at bekræfte valget. BEMÆ RK: Valget af optagelseskvaliteten udføres iht. valget af RECORD MODE (optagelsesindstilling). 3. Aktivér standbyindstillingen ved at trykke på tasten STANDBY. 4. Fem minutter før apparatet er klar til optagelse, dukker en optagelsesmeddelelse op på skærmen. Bekræft ved at trykke på OK, og annullér ved at trykke på CANCEL. Herefter vil optagelsen starte. BEMÆRK: 1. Funktionen timeroptagelse fungerer også, når apparatet er i standby. 2. I standbyindstilling kan optageren aktiveres 2 minutter før optagelse. 3. Under optagelse kan du trykke på STOP for at stoppe optagelsen.

23 OPTAGELSESINDSTILLINGER Brug tasterne UP/DOWN til at markere valgmuligheden SYSTEM. Tryk på tasten ENTER for at gå til undermenuen. INDSTILLING AF KLOKKESLÆT OG DATO 1. Tryk på SETUP for at vise indstillingsmenuen. 2. Brug tasterne UP/DOWN til at markere valgmuligheden SYSTEM. Tryk på tasten ENTER for at gå til undermenuen. 3. Brug tasterne UP/DOWN til at markere Clock Setting og tryk herefter på tasten ENTER for at justere. 4. Ved at markere Date (dd/mm/yyyy), kan du indtaste datoen. 5. Ved at markere Time (hh:mm:ss), kan du indtaste lokaltiden. Tryk herefter på ENTER for at gemme indstillingen. BEMÆRK: Hvis du ønsker at annullere indtastningen, så tryk på RETURN. Klokkeslætsoplysningerne slettes ikke, før optageren bliver slukket.

24 REDIGERING Redigering af en dvd+/-rw eller en dvd+/-r disk Indsæt en optaget dvd+/-rw eller dvd+/-r-disk i diskbakken. Tryk på tasten ENTER for at gå til menuen diskredigering. Gå til menuen diskbetjening. Ved at markere de enkelte punkter vha. tasterne UP/DOWN, vil den tilsvarende beskrivelse af hver funktion blive vist på skærmen, såsom Play, Erase, Protect, Edit og Dubbing. Det grå emne er ikke tilgængeligt. Tryk på ENTER for at udføre funktionen. Play Du kan afspille hele disken fra start til slut. Tryk på tasten ENTER, når du har valgt funktionen PLAY vha. tasterne UP/DOWN. Herefter starter afspilningen af hele disken. Erase Hvis du ønsker a slette en titel. Vælg denne valgmulighed og tryk på ENTER eller højretasten for at gå til undermenuen: Herefter vises Erase Title (slet titel) og Erase all (slet alle). Marker det ønskede valg, og hvis du vælger at slette en titel vil den følgende skærmmeddelelse blive vist: Vælg OK for at slette titlen. Protect Vælg en titel og aktivér beskyttelsesfunktionen. Herefter bliver følgende skærmmeddelelse vist: Når en titel er beskyttet, kan du afspille titlen, eller dubbe den til dvd, men der kan ikke foretages nogen form for redigeringshandlinger (slette og redigere). Hvis en titel er beskyttet, bruges denne funktion også til at fjerne beskyttelsen. Vælg funktionen for at fjerne en titelbeskyttelse. Edit (dvd+/-rw/dvd+/-r) Vælg funktionen Edit og tryk på ENTER for at gå til undermenuen, hvor du kan omdøbe, inddele, eller slette en titel fra a-b. Omdøb: Tryk på ENTER, når funktionen RENAME er valgt. Tastaturet bliver vist på skærmen.

25 Vælg bogstav ved at bruge tasterne UP/DOWN/LEFT/RIGHT, og tryk på ENTER for at bekræfte valget. Kontrollinjerne nederst på tastaturet er til redigeringsbetjening. Når indtastningen er afsluttet, så tryk på FINISH og herefter på ENTER. REDIGERING Inddele: Vælg en titel, som du ønsker at inddele, for derefter at gå til redigeringsmenuen. Vælg funktionen DIVIDE og tryk på PLAY for at afspille titlen. Tryk på ENTER, der hvor du vil inddele titlen. Til sidst vælges OK og tryk på ENTER for at inddele titlen. Slet fra A-B: Du kan vælge et afsnit (scene) i en titel og slette den. Bemærk, at handlingen ikke kan fortrydes. Vælg en titel og fortsæt til redigeringsmenuen. Vælg funktionen A-B Erase for at gå til undermenuen. Tryk på PLAY for at afspille. Vælg Set Point A og tryk på ENTER for at indstille punkt a. Vælg Set Point B og tryk på ENTER for at indstille punkt b. Vælg OK og tryk på ENTER for at slette indholdet fra a-b. I dette afsnit refererer dubbing til at kopiere en titel, der er optaget på det interne harddiskdrev (hdd), til en disk. Før du vælger at dubbe, skal du indsætte en skrivbar disk i diskbakken. Hvis disken tages i brug for første gang, kan det tage et øjeblik for optageren at formatere disken, bestemme kompatibiliteten og frigive plads til optagelse. 1. Fra skærmbilledet med HDD titellisten (tryk på HDD), brug tasterne UP/DOWN til at bevæge dig gennem listen for at vælge en titel, og tryk på ENTER. Herefter vil en redigeringsmenu blive vist på skærmen. Tryk på tasterne UP/DOWN for at vælge dubbing og kopiere den valgte titel. 2. Hvis programmet, du er i gang med at vælge, fylder mere end den tilgængelige

26 diskkapacitet, vil optageren indikere, at der ikke er nok plads til kopiering.

27 HDD-OPTAGELSE Optagelse til dvd Hvis du trykker på HDD, vil du gå til hddindstillingen. Optagelseskvalitet Du har mulighed for at vælge blandt fire optagelseskvalitetsindstillinger for at angive billedkvaliteten på optagelserne og pladsmængden, som du vil optage på harddiskdrevet. Højere kvalitetsoptagelser optager mere plads, og lavere kvalitetsoptagelser vil optage mindre plads på harddiskdrevet. Optagelseskvalitet Optagelsestid (4.7GB, dvd) Optagelsestid (80GB, hdd) Videokvalitet HQ (Høj kvalitet) 1 time 17 timer Bedste SP 2 timer 34 timer God (Standardafspilning) SP+ 2.5 timer 41 timer Normal (Standardafspilning+) LP (Long Play) 3 timer 52 timer Normal EP (Udvidet afspilning) SLP (Super Long Play) 4 timer 68 timer Normal 6 timer 102 timer Lav BEMÆRK: Hvis du optager fra en kilde fra bagpanelet, så kontrollér, at audiotilslutningerne er forbundet til audioindgangene på bagpanelet. Hvis du optager fra en frontpanelkilde, så kontrollér, at audiotilslutningerne er forbundet til audioindgangene på frontpanelet. For yderligere oplysninger, henvises til afsnittet om dvd-optagelse. Timeroptagelse Denne optagelse kan gemmes på harddiskdrevet. Egenskaben er nyttig, hvis den specifikke frekvens, klokkeslæt, dato og den programkanal, du ønsker at optage fra, kendes på forhånd. For yderligere oplysninger, henvises til afsnittet om dvd-timeroptagelse. Optagelseskilde Følgende funktioner er tilgængelige: Bagpanel-av Bagpanel s-video Antenne front AV front S-video dv Input Tryk på tasten SOURCE for at ændre videokilden, og vælg herefter én af de overstående kilder.

28 HDD-REDIGERING Afspilning fra harddiskdrevet Tryk først på tasten HDD og herefter på PLAY på fjernbetjeningen for at gå til harddiskdrevets afspilningsliste. Tryk herefter på piletasterne for at angive et valg, og tryk på PLAY for at starte afspilningen. Tryk på tasten MENU for at forlade menuen. Der findes fire handlinger, og de er alle tilgængelige fra titelmenuen. Tryk på ENTER for at vise pop-up menuen. Brug herefter tasterne UP/DOWN til at markere de ønskede valg, og tryk på ENTER for at bekræfte. Valgmulighederne er: " Play, erase, protect, edit og dubbing. Som vist her i diagrammet: For yderligere oplysninger om play, erase, protect, edit og dubbing, henvises til det tilsvarende afsnit om redigering af dvd. Bemærk: Forbrugeren bør være opmærksom på, at ikke alle højopløsnings-tv er er fuldstændig kompatible med dette produkt, og i disse tilfælde kan der opstå synlige billedfejl. I tilfælde af 525 eller 625 progressive billedsignalproblemer anbefales det, at brugeren ændrer tilslutningen til standardopløsningsudgangen. Hvis der er spørgsmål i forbindelse med dit tv s kompatibilitet med modellerne 525p og 625p dvd-afspillere, så kontakt venligst vores kundeservicecenter.

29 FEJLFINDINGSLISTE Konsultér nedenstående guide for at finde en løsning på et problem, før du kontakter kundeservice. Problemer og løsninger Problem Ingen strøm Løsning Sørg for at strømledningen er sat ordentligt ind i stikkontakten. Eller tryk på tasten ON/STANDBY/OFF Intet billede Kontrollér forbindelsen fra dvd-videoudgangen til tv-videoindgangen. Skift herefter tv et til den rigtige indstilling (video 1). Slut videokablet ordentligt til stikket. For yderligere oplysninger henvises til dit tv s brugervejledning. Ingen lyd. Slut lydkablerne ordentligt ind til stikkene. Kontrollér forbindelsen fra dvd-audioudgangen til tv- eller modtager-audioindgangen. Skift herefter til den tilsvarende kilde på modtageren. For yderligere oplysninger henvises til din forstærkers brugervejledning. Sort og hvidt billede Beskadiget s-konnektor (bøjet metalben) Skærmbilledet er forvrænget En lille smule billedforvrængning kan skyldes dårlig video-/lyd-overførselskvalitet til disken. Dette ses især på visse diske, der er fremstillet fra En ridset disk Lysstyrken er ustabil, eller der er støj fra afspilningsbilledern e Tilslut dvd-afspilleren direkte via tv et, og ikke via andre kilde. Det, du ser, er effekten af den copyrightbeskyttelse, der kræves til alle dvd-afspillere. Hvis du ikke har en videoindgang på dit tv, skal du anskaffe en adapter hos din forhandler. Dvd-afspilleren begynder ikke afspilning. Anbring disken med afspilningssiden nedad. Placer disken i diskbakken og på den rette måde inde i styreskinnen. Kontrollér, at disken er uden ridser og fingeraftryk. Tryk på SETUP for at slukke for menuskærmen. Deaktivér børnelåsfunktionen, eller ændr børnelåsniveauet. (Det fabriksindstillede kodeord er 3308). Sluk for strømmen, træk stikket ud og sæt det ind i stikkontakten igen. Prøv herefter igen.

30 Mp3-afspilleren læser ikke diske, eller springer numre over Brænd disken igen, eftersom softwareudgaven måske ikke er kompatibel med afspilleren. Se hjemmesiden for yderligere oplysninger. Brug nye udgaver af brændesoftware, såsom Voyetra Audio station 4, Adaptec's"EasyCD Creator, NTI eller Roxio'sToastTitanium. Kontrollér, at mp3-filen ikke er optaget med varierende bithastighed som det er tilfældet hos fx Real Networks. Optageren kan ikke optage Disktypen er forkert. Det er ikke en dvd+rw, eller en dvd+r-disk. Disken har ingen ledig plads til optagelse. Disken (dvd+rw eller dvd+r) er beskyttet, og du skal først fjerne beskyttelsen. Dvd+r er færdiggjort. Forskellig format (ntsc/pal) mellem disken og signalet. Visse taster virker ikke Disktypen er forkert, det er ikke en dvd+rw eller en dvd+r disk.. Apparatet er i optagelsesindstilling, eller optager. Billedet er forvrænget Indstillingen af interlaced eller progressiv er forkert. Tryk på taste I/P for at skifte indstilling. Optagelsen kan ikke stoppes Disken er beskadiget. Skift disken ud og genstart apparatet/optageren. Systemet virker ikke Visse funktioner er ikke kompatible. Genstart apparatet/optageren.

31 TEKNISKE SPECIFIKATIONER Strømforsyning AC ~230V/50Hz Strømforbrug 70W Tv-system PAL/NTSC Laserbølgelængde 650nm,780nm Audio frekvensområde Dvd: 4Hz~22kHz (48kHz PCM) 4Hz~44kHz (96kHz PCM) Cd: 4Hz~20kHz S/N forhold Audio dynamisk område Driftsbetingelser >90dB >90dB Temperatur: 0~40C, anbringes fladt og vandret. Videoudgang 1.0V (P-P), 75Q S-video udgang Audioudgang (analogudgang) Tv-standard Lagerkapacitet (Y) 1.0V(P-P),75Q (C) 0.286V(P-P),75Q 2.0V (rms) PALI PAL D/K PALB/G SECAM L/L 250 G

Indholdsfortegnelse. Kom godt i gang

Indholdsfortegnelse. Kom godt i gang Det trekantede symbol med lynet er beregnet på at gøre bruger opmærksom på, at apparatets indre indeholder strømførende dele, der ikke er isolerede, og hvis strømstyrke er tilstrækkelig til at udgøre en

Læs mere

Betjeningsvejledning DSS-200. 5.1 Home Theatre Højttalersystem med indbygget Forstærker og fjernbetjening

Betjeningsvejledning DSS-200. 5.1 Home Theatre Højttalersystem med indbygget Forstærker og fjernbetjening Betjeningsvejledning DSS-200 5.1 Home Theatre Højttalersystem med indbygget Forstærker og fjernbetjening Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt, så du får det bedst mulige udbytte af dit nye lydanlæg.

Læs mere

Bredbånds-TV. Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.0

Bredbånds-TV. Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.0 Bredbånds-TV Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.0 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

VOM-1021DV. 10.2 motoriseret loftskærm/dvd Combo. Bruger manual

VOM-1021DV. 10.2 motoriseret loftskærm/dvd Combo. Bruger manual VOM-1021DV 10.2 motoriseret loftskærm/dvd Combo Bruger manual Indholdsfortegnelse Identifikation af loftskærm... 3 Identifikation af fjernbetjening... 4 Strøm og brug af skærm... 5 Strøm ON/OFF... 5 Justering

Læs mere

Forbindelse til S-VIDEO-indgangssignal.

Forbindelse til S-VIDEO-indgangssignal. Produktoplysninger Tilslutninger Tilslutning VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Kontrolpanel CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC FINE

Læs mere

BÆRBAR DVD-AFSPILLER BETJENINGSVEJLEDNING MTW-756 TWIN NB

BÆRBAR DVD-AFSPILLER BETJENINGSVEJLEDNING MTW-756 TWIN NB BÆRBAR DVD-AFSPILLER BETJENINGSVEJLEDNING MTW-756 TWIN NB www.facebook.com/denverelectronics Læs venligst denne betjeningsvejledning omhyggeligt, før du tilslutter, betjener eller justerer denne afspiller.

Læs mere

BOXER SMARTBOX. Brugermanual

BOXER SMARTBOX. Brugermanual 1 BOXER SMARTBOX Brugermanual INDHOLD... FJERNBETJENING... 3 PRODUKT... 4 INSTALLATION... 5 ANVENDELSE.... 6 TV-GUIDE... 8 MANUAL TIL DIN BOXER SMARTBOX! I denne manual kan du læse om, hvordan du bruger

Læs mere

Kom godt i gang med. AirTies TV boks. med harddisk

Kom godt i gang med. AirTies TV boks. med harddisk Kom godt i gang med AirTies TV boks med harddisk Tillykke med din nye TV boks med harddisk Det er nemt både at installere og indstille din nye TV boks. Følg guiden og oplev alle de spændende og nye funktioner.

Læs mere

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse BRUGSANVISNING Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 FRONT PANEL OVERBLIK 06 BAG PANEL OVERBLIK 08 BETJENING AF R5 08 INDSTILLING AF ALARM 09 INDSTILLING AF SLEEP TIMER 09 DIM 09 PRESETS 09 FAVOR 09 AUX

Læs mere

Brugervejledning. OneRemote DVB-T Scart II Modtager. B&O betjening MPEG4 HD FTA. Type 30012663. 30012663u2

Brugervejledning. OneRemote DVB-T Scart II Modtager. B&O betjening MPEG4 HD FTA. Type 30012663. 30012663u2 Brugervejledning OneRemote DVB-T Scart II Modtager MPEG4 HD FTA Type 30012663 B&O betjening 30012663u2 Tastesekvenser til den daglige betjening Beo4, Beo5 eller Beo6 betjening Optage og afspille fra tilsluttet

Læs mere

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning DENVER DPF-407 Digital Billedramme Betjeningsvejledning 1 INDHOLD : FEATURES:...3 KNAPPER OG KONTROLLER:...4 FJERNBETJENINGEN...5 GRUNDLÆGGENDE BETJENING:...6 1. MENUEN VALG AF FUNKTION...6 2. MENUEN VALG

Læs mere

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater er den komplette digitale underholdningsløsning, hvormed du kan se TV og optage billeder, musik,

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

BÆRBAR DVD-AFSPILLER BETJENINGSVEJLEDNING MT-983

BÆRBAR DVD-AFSPILLER BETJENINGSVEJLEDNING MT-983 BÆRBAR DVD-AFSPILLER BETJENINGSVEJLEDNING MT-983 Læs venligst denne betjeningsvejledning omhyggeligt, før du tilslutter, betjener eller justerer denne afspiller. www.facebook.com/denverelectronics Knapper

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 6. Indstilling af TV stationer ------------------------------------- (9)

Indholdsfortegnelse. 6. Indstilling af TV stationer ------------------------------------- (9) Indholdsfortegnelse 1. Vigtige sikkerhedsoplysninger ------------------------------ (2) 2. Oversigt ---------------------------------------------------------- (3) 1) TV'et 2) Fjernbetjeningen 3. Grundlæggende

Læs mere

Videoprojektor. Mærke: LG Model: RD-JT50 XGA

Videoprojektor. Mærke: LG Model: RD-JT50 XGA Videoprojektor Mærke: LG Model: RD-JT50 XGA Tænd Tryk på og hold Power-knappen i mere end et sekund. Sluk Tryk på og hold Power-knappen i mere end et sekund. Når en power-off boks fremkommer på skærmen

Læs mere

Quick-guide til harddiskoptager

Quick-guide til harddiskoptager Quick-guide til harddiskoptager Beckersberg DVR400, Beckersberg DVR800 og Beckersberg DVR1600 Læs venligst quick-guiden grundigt, før du tager din Beckersberg harddiskoptager i brug. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 1.0. udgave 2 Om musikmodtageren Med den trådløse Nokia-musikmodtager MD-310 kan du høre din yndlingsmusik i høj lydkvalitet uden at skulle skifte cd eller trække lange

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Installationsguide til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen...4 Installation... 6 Vigtigt...10 Generelt om brug af TV boksen...10 Fjernbetjening...11 Hovedmenu...

Læs mere

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX T HD409 VA Digital terrestrisk modtager P/N: 305049. P/O 07-2009-A here

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX T HD409 VA Digital terrestrisk modtager P/N: 305049. P/O 07-2009-A here TRIAX T HD409 VA Digital terrestrisk modtager P/N: 305049 Start Hurtigt i gang Daglig brug P/O 07-2009-A here Se en mere udførlig vejledning på www.triax.com Start Hvad følger med Tilslutning 2 Fjernbetjening

Læs mere

P4000. DK Brugervejledning

P4000. DK Brugervejledning DK Brugervejledning Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 OVERSIGT OG FRONT- OG BAGPANEL 06 TILSLUTNING AF DIN RADIO 06 BETJENING AF DIN RADIO DAB 07 VALG AF EN STATION DAB 07 INFORMATIONSTJENESTER DAB

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af trådløs tv-boks 4 Anden del Placering af trådløs tv-boks 5 Tredje del

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Listener eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle

Læs mere

InstallationsGuide. til TV boks VIP1910-9

InstallationsGuide. til TV boks VIP1910-9 InstallationsGuide til TV boks VIP1910-9 Velkommen Indhold Tillykke med din nye TV boks! I denne InstallationsGuide får du en gennemgang af, hvordan du kobler din nye TV boks til dit TV. InstallationsGuiden

Læs mere

DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD

DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD DENVER DCB-108HD/DENVER DCB-109HD Denne guide er lavet for at forklare lidt dybere hvad de enkelte menupunkter betyder, og hvilke fordele der måtte være ved at ændre i dem. Kanal redigering m.m. Under

Læs mere

Bluetooth Soundbase ENV-1340. Brugermanual

Bluetooth Soundbase ENV-1340. Brugermanual Bluetooth Soundbase ENV-1340 Brugermanual 2 INDHOLD Introduktion... 4 Advarsler og forholdsregler... 4 Vigtige Sikkerhedsinstruktioner... 5 Specifikationer... 6 Indhold... 6 opsætning... 7 Introduktion...

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Zoomax Snow Brugsvejledning Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk BL-04 Beskrivelse Zoomax Snow er en letvægts elektronisk lup med en 4,3 tommer

Læs mere

Premier. Forforstærkere. Brugervejledning. For modellerne

Premier. Forforstærkere. Brugervejledning. For modellerne Premier Forforstærkere Brugervejledning For modellerne Phono Stage Head Amplifier Line Pre-Amplifier + fjernbetjent version Line / Phono Pre-Amplifier + fjernbetjent version Line / Phono Plus + fjernbetjent

Læs mere

DVD AFSPILLER TIL BILEN

DVD AFSPILLER TIL BILEN DVD AFSPILLER TIL BILEN BETJENINGSVEJLEDNING Før du tilslutter, betjener eller justerer denne afspiller, bør du læse betjeningsvejledningen grundigt igennem. Gem vejledningen, så du om nødvendigt kan slå

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af trådløs tv-boks 4 Anden del Placering af trådløs tv-boks

Læs mere

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 DA 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 OPSÆTNING OG SIKKERHED 5 RF eksponeringsadvarsel 5 Vigtige oplysninger og advarsler om batteri 6 OVERSIGT 6 Kompabilitet af Bluetooth-enhed 6 Knapper

Læs mere

Betjeningsvejledning

Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning BÆRBAR LCD DVD-AFSPILLER Model: PDV3370 LÆS MEDFØLGENDE BETJENINGSVEJLEDNING NØJE IGENNEM FØR TILSLUTNING OG IBRUGTAGNING. GEM VEJLEDNINGEN TIL SENERE BRUG ILLUSTRATIONER OG GRAFIK

Læs mere

Drev Brugervejledning

Drev Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden

Læs mere

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG TV Formålet med denne guide Læs dette først Inden du kan anvende dine høreapparater sammen med Connectline Tv-adapter, skal adapteren først tilsluttes fjernsynet og en

Læs mere

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone Dockingstation med forstærker til ipod/iphone D2 Brugsanvisning Dockingstation med forstærker til ipod/iphone ADVARSEL: Anvend ikke dette (polariserede) stik med en forlængerledning, stikdåse eller en

Læs mere

Digitale indgange/udgange på udstyrskort G1: Koaksial udgang G2: Koaksial indgang G3: Optisk udgang G4: Optisk indgang

Digitale indgange/udgange på udstyrskort G1: Koaksial udgang G2: Koaksial indgang G3: Optisk udgang G4: Optisk indgang Produktoplysninger Interne indgange/udgange og jumper A1: Jumper-kontakt til: - Center / Subwoofer -> Skifter lyden mellem centerhøjttaler og subwoofer (5.1). Se påmindelsen bagest i brugervejledningen.

Læs mere

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM

S ounddock SerieS iii 2012 Bose Corporation, The Mountain, Framingham, MA 01701-9168 USA AM362678 Rev. 00 digital MuSic SySteM SoundDock Series III Digital Music System TAB 8 TAB 7 TAB 6 TAB 5 TAB 4 TAB 3 Dansk English VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs venligst denne brugervejledning Tag dig tid til at følge instruktionerne

Læs mere

Digitalmodtager til bredbånds-tv i flere rum. Installationsvejledning (Model: VIP2502EW)

Digitalmodtager til bredbånds-tv i flere rum. Installationsvejledning (Model: VIP2502EW) Digitalmodtager til bredbånds-tv i flere rum Installationsvejledning (Model: VIP2502EW) Velkommen Indholdsfortegnelse Du har bestilt en tv-løsning. I den forbindelse har du modtaget den trådløse digitalmodtager,

Læs mere

BeoVision 8. Vejledning

BeoVision 8. Vejledning BeoVision 8 Vejledning Vejledningen og håndbogen Denne vejledning indeholder oplysninger om den daglige brug af dit Bang & Olufsen produkt. Håndbogen indeholder oplysninger om mere avanceret betjening,

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Betjeningsvejledning til digital set-top-boks

Betjeningsvejledning til digital set-top-boks Betjeningsvejledning til digital set-top-boks DVB-T2011 Læs betjeningsvejledningen grundigt igennem, så du er sikker på at anvende produktet korrekt, og gem den til eventuel senere brug. Indholdsfortegnelse

Læs mere

FORSIGTIG. Introduktion INDHOLDSFORTEGNELSE. Sikkerhedsanvisninger

FORSIGTIG. Introduktion INDHOLDSFORTEGNELSE. Sikkerhedsanvisninger INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion Sikkerhedsanvisninger Oversigt over afspilleren Knapper og kontroller Skærmen Fjernbetjeningen Indholdet i pakken Tilslutning til strømkilden Sådan tilsluttes skærmen Sådan

Læs mere

ZOOMAX M5. Dansk brugsvejledning LYS OG LUP APS ERHVERVSVEJ 40 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 WWW.LYSOGLUP.DK

ZOOMAX M5. Dansk brugsvejledning LYS OG LUP APS ERHVERVSVEJ 40 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 WWW.LYSOGLUP.DK ZOOMAX M5 Dansk brugsvejledning LYS OG LUP APS ERHVERVSVEJ 40 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 WWW.LYSOGLUP.DK Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Om denne vejledning... 2 Sikkerhed og vedligehold... 2 Tilbehør...

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING BOLYGUARD SG 560 K. Model: SG560

BRUGER VEJLEDNING BOLYGUARD SG 560 K. Model: SG560 BRUGER VEJLEDNING BOLYGUARD SG 560 K Model: SG560 Tak fordi du har købt SG560K, Et digital vildt kamera, for bedst mulige udnyttelse af alle funktionerne i dette vildtkamera, skal du læse alle anvisningerne

Læs mere

SMARTBOX. Brugermanual

SMARTBOX. Brugermanual 1 SMARTBOX Brugermanual INDHOLD... FJERNBETJENING... 3 PRODUKT... 4 INSTALLATION... 5 ANVENDELSE.... 6 TV-GUIDE... 7 MANUAL TIL DIN SMARTBOX! I denne manual kan du læse om, hvordan du bruger de forskellige

Læs mere

Drev. Brugervejledning

Drev. Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser er angivet i

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

Dansk brugervejledning. for. Strong Digital Terrestrisk Modtager SRT5126 SRT5155

Dansk brugervejledning. for. Strong Digital Terrestrisk Modtager SRT5126 SRT5155 Dansk brugervejledning for Strong Digital Terrestrisk Modtager SRT5126 og SRT5155 Dansk brugervejledning for Strong SRT5126 og SRT5155 På en overflade som eventuelt lukker for modtagerens ventilationshuller.

Læs mere

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p)

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p) 60 Brugsanvisning Cardio 60 1 2 3 1 Lys / Tænd/Sluk( / ) 2 Tryk og hold på for at tænde for enheden. For at slukke for enheden, skal du holde knappen nede for at åben undermenuen, og bruger herefter op-

Læs mere

Micro Hi-Fi System. Brugervejledning ENV-1152

Micro Hi-Fi System. Brugervejledning ENV-1152 Micro Hi-Fi System Brugervejledning ENV-1152 Indhold Kom godt i gang... 2 Strømforsyning... 2 Antenne... 2 Højttaler ledningsforbindelse... 2 Brug af fjernbetjening... 2 Knapper... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

Strømstyring Brugervejledning

Strømstyring Brugervejledning Strømstyring Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

INT 2. one remote F. remote F. one. Brugervejledning Vaova DTV-3100HDD DVB-T Twin tuner med OneRemote. Type 2561v1

INT 2. one remote F. remote F. one. Brugervejledning Vaova DTV-3100HDD DVB-T Twin tuner med OneRemote. Type 2561v1 Brugervejledning Vaova DTV-3100HDD DVB-T Twin tuner med OneRemote one remote F one remote F Type 2561v1 INT 2 Side 11 System info undermenu Her ses information om modtageren samt signalstyrke og kvalitet

Læs mere

DENVER DPF 547 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF 547 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF 547 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

DENVER DPF-722 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF-722 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF-722 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

Dansk version. Introduktion. Pakkens indhold. Tilslutninger. SC016 Sweex 7.1 eksternt USB lydkort

Dansk version. Introduktion. Pakkens indhold. Tilslutninger. SC016 Sweex 7.1 eksternt USB lydkort SC016 Sweex 7.1 eksternt USB lydkort Introduktion Udsæt ikke Sweex 7.1 eksternt USB lydkort for ekstreme temperaturer. Anbring ikke apparatet i direkte sollys eller i nærheden af varmekilder. Anvend ikke

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Multi Channel AV Receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning

Multi Channel AV Receiver. Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Start her Hej, her har du en hurtig installationsvejledning 1 Opsætning af højttalerne 2 Tilslutning af tv og andre enheder 3 Andre tilslutninger 4 Valg af højttalere

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Multiroom Åbn kasserne og kontrollér at alle delene er der. Scart kabel Netgear/Zyxel switch Fjernbetjening Netværkskabel 1m Netværkskabel 1m Infrarød modtager (0 V) HDMI kabel

Læs mere

Din brugermanual SAMSUNG DVD-HR756

Din brugermanual SAMSUNG DVD-HR756 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

895 Harmony-fjernbetjening. Brugervejledning, version 1.0

895 Harmony-fjernbetjening. Brugervejledning, version 1.0 895 Harmony-fjernbetjening Brugervejledning, version 1.0 Indhold INTRODUKTION... 1 BLIV DUS MED DIN HARMONY-FJERNBETJENING... 2 KONFIGURATIONSPROCESSEN... 3 BRUG AF HARMONY-FJERNBETJENINGEN... 4 BRUG AF

Læs mere

Brugermanual Transportabelt DVD system

Brugermanual Transportabelt DVD system Brugermanual Transportabelt DVD system DYON Gennemgang af knapper og funktioner HOVEDENHED 1. LCD (TFT) Display 2. Power ON indicator : Lyset vil tændes når enheden tændes. Lyset vil ændres fra grønt til

Læs mere

Silver Night. Forstærkere. Brugervejledning. For modellerne

Silver Night. Forstærkere. Brugervejledning. For modellerne Silver Night Forstærkere Brugervejledning For modellerne Stereo 300B - 7 Watt Mk1 & 2 Stereo Integrated 300B - 7 Watt Mk1 & 2 Stereo PX25 Mk2 8 Watt Stereo Integrated PX25-8 Watt Mk2 Parallel Single Ended

Læs mere

Din brugermanual STRONG SRT 51 http://da.yourpdfguides.com/dref/3231203

Din brugermanual STRONG SRT 51 http://da.yourpdfguides.com/dref/3231203 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i STRONG SRT 51 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Tak fordi du valgte at købe dette farve TV. Sæt dig venligst ind i betjeningen ved at læse denne vejledning, inden du betjener dit nye TV.

Tak fordi du valgte at købe dette farve TV. Sæt dig venligst ind i betjeningen ved at læse denne vejledning, inden du betjener dit nye TV. Tak fordi du valgte at købe dette farve TV. Sæt dig venligst ind i betjeningen ved at læse denne vejledning, inden du betjener dit nye TV. INDHOLD SPECIFIKATIONER 1 SIKKERHEDSOPLYSNINGER 2 KNAPPER OG KONTROLLER

Læs mere

D ANSK ADVARSEL RISIKO FOR ELEKTRISK STØD. MÅ IKKE ÅBNES

D ANSK ADVARSEL RISIKO FOR ELEKTRISK STØD. MÅ IKKE ÅBNES D ANSK BRUGERVEJLEDNING TIL PACKARD BELL DVD DIVX 300/350 Copyright 2004 NEC Computers International BV. Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne håndbog må reproduceres eller overføres, i nogen

Læs mere

Computer MusicMonitor

Computer MusicMonitor Computer MusicMonitor Brugervejledning Bedienungsanleitung Käyttöohje Manuale di istruzioni Gebruiksaanwijzing Bruksanvisningen Si k k e r h e d Vær venlig at læse denne brugervejledning Tag dig tid til

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...8 Hentning af

Læs mere

COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS ALL RIGHTS RESERVED

COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS ALL RIGHTS RESERVED DANISH DMP370 0/45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning www.denver-electronics.com COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS ALL RIGHTS RESERVED SIKKERHEDSFORANSTALTNING ER For ikke at beskadige

Læs mere

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk Alarmsender DK Brugervejledning yderligere information på www.phonicear.dk indholdsfortegnelse DETECTs funktion.............................. 1 DETECT indstillinger............................ 2 DETECT

Læs mere

Panasonics 2006-sortiment byder på enklere betjening, bedre billedydelse og forbedrede netværksfunktioner

Panasonics 2006-sortiment byder på enklere betjening, bedre billedydelse og forbedrede netværksfunktioner Pressrelease 2006-03-09 DVD-optagere DMR-EH65/DMR-EH55/DMR-ES35V/DMR-ES15 Panasonics 2006-sortiment byder på enklere betjening, bedre billedydelse og forbedrede netværksfunktioner 2006-sortiment DMR-EH65:

Læs mere

Lyn-vejledning LX9000R. Generel information. Medfølgende tilbehør. Dansk

Lyn-vejledning LX9000R. Generel information. Medfølgende tilbehør. Dansk 1 4 0 Dansk 2 5 9 6 3 7 8 @ @ # Generel information Denne lyn-vejledning giver dig et groft overblik og hjælper dig med hurtigt at komme i gang med de grundlæggende trin. Mere detaljeret information finder

Læs mere

HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning

HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...8 Hentning af TV-portal...12

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies 7410X FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies 7410X FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies 7410X FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies 7410X...7 Installation...8 Start af TV-portal...12 Generelt om brug af

Læs mere

Her er en guide til at lave BackUp af din DVD ved hjælp af DVDShrink og et brænderprogram.

Her er en guide til at lave BackUp af din DVD ved hjælp af DVDShrink og et brænderprogram. Side 1 af 12 DVD BackUp www.abmedia.dk Opdateret d. 28.12.2004 Ofte er der mere på en original DVD end der kan ligge på en Backup, så derfor kan man benytte dette lille program til at vælge hvad man vil

Læs mere

Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963

Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963 Brugermanual til installation af tv-boks med harddiskoptager Motorola VIP1960 og VIP1963 Din tv-boks kan også optage Din nye tv-boks giver dig tre store fordele: Du kan bruge boksen som digitalt mediebibliotek

Læs mere

Hurtig startvejledning

Hurtig startvejledning Digital HD-modtager Hurtig startvejledning BXR-HD Standardadgangskoden er 0000. User's manual Hurtig startvejledning 1. Kontrol af tilbehør Quick Start Guide Fjernbetjening / Batterier Brugsanvisning /

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood

Installationsguide. til Waoo! TV boks Amino Mood Installationsguide til Waoo! TV boks Amino Mood 400-020 Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen...4 Installation... 6 Vigtigt...10 Generelt om brug af TV boksen...10 Fjernbetjening...11 Hovedmenu...

Læs mere

DV-370 DV-470 DV-2750

DV-370 DV-470 DV-2750 DVD-Spelare DVD-spiller DVD-afspiller DV-370 DV-470 DV-2750 Bruksanvisning Bruksanvisning Betjeningsvejledning VIGTIGT Lynsymbolet med pil i en ligesidet trekant skal gøre brugeren opmærksom på tilstedeværelsen

Læs mere

Betjeningsvejledning. www.eltax.com Item nr. 40236. DVR-555HD DVD/HDD Recorder

Betjeningsvejledning. www.eltax.com Item nr. 40236. DVR-555HD DVD/HDD Recorder Betjeningsvejledning Service Hotline: +45 964 599 For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside: www.eltax.com Item nr. 40236 DVR-555HD /HDD Recorder Tekniske specifikationer Sikkerhedsinstruktioner

Læs mere

Køb af DVD afspiller

Køb af DVD afspiller Køb af DVD afspiller Markedet for DVD afspillere er stort, og der er mange producenter, der udbyder DVD afspillere. Som med meget andet HiFi, så gælder det også for DVD afspillere, at i langt de fleste

Læs mere

Brugervejledning YouSee Boks

Brugervejledning YouSee Boks Brugervejledning YouSee Boks (Samsung SMT-H3126) Guide til din nye fjernbetjening STB: Til betjening af boksen. Tryk på denne knap, hvis du ikke kan få fjernbetjeningen til at virke på HD-boksen. TV: Til

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310)

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Installationsguide til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold Velkommen...4 Medfølgende udstyr... 6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...

Læs mere

Lyn-vejledning. Medfølgende tilbehør. Diske til optagelse LX7500R. Dansk

Lyn-vejledning. Medfølgende tilbehør. Diske til optagelse LX7500R. Dansk LX7500R Medfølgende tilbehør 1 1 1 1 Lyn-vejledning Dansk 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Dit DVD-optageranlæg leveres med 1 2 front-, 1 center- og 2 baghøjttalere (se side 2) 2 1 subwoofer 3 6 højttalerledninger

Læs mere

Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451

Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 Pebble Eco 5 BRUGSVEJLEDNING LYS OG LUP ERHVERVSVEJ 30 2610 RØDOVRE TLF. 43 451 451 Indhold Salgspakkens indhold...2 Knapper og stik...2 På forsiden...2 På bagsiden...3 Langs overkanten...3 Opladning...3

Læs mere

Brugermanual VST VOH-1200DV

Brugermanual VST VOH-1200DV Brugermanual VST VOH-1200DV IR-øje for fjernbetjening styrer forbindelsen mellem fjernbetjening og skærm Trådløse infrarøde hovedtelefoner styres af IR-sensor i skærmen. Når TV-funktion skal bruges, vælges

Læs mere

DVD AFSPILLER BRUGERMANUAL MODEL : RN-6502 DV5612E HA8SER_DAN

DVD AFSPILLER BRUGERMANUAL MODEL : RN-6502 DV5612E HA8SER_DAN DV5612E HA8SER_DAN AFSPILLER BRUGERMANUAL MODEL : RN-6502 Læs venligst hele denne brugervejledning omhyggeligt inden tilslutning, anvendelse eller indstilling af dette produkt. Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Brugervejledning til tilslutning af TV boks

Brugervejledning til tilslutning af TV boks Brugervejledning til tilslutning af TV boks Waoo! TV boks Airties Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Velkommen 6 Installation 10 Vigtigt 10 Generelt om brug

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 1. Sikkerhedsoplysninger / Forholdsregler... 2-3. Knapper og kontroller - Master DVD afspiller... 4

Indholdsfortegnelse... 1. Sikkerhedsoplysninger / Forholdsregler... 2-3. Knapper og kontroller - Master DVD afspiller... 4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sikkerhedsoplysninger / Forholdsregler... 2-3 Knapper og kontroller - Master DVD afspiller... 4 Knapper og kontroller - Slave afspiller... 5 Knapper og kontroller

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

HD 2850-ST. Kom hurtigt i gang. med din HD Entertain Mini. Endnu bedre tv. 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49

HD 2850-ST. Kom hurtigt i gang. med din HD Entertain Mini. Endnu bedre tv. 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49 HD 2850-ST Kom hurtigt i gang med din HD Entertain Mini Endnu bedre tv 15930_DK Quick Guide ADB 2850.indd 1 23/05/14 15.49 resolution 2850 manual 1 Pakkens indhold Kontroller, at pakkens indhold er komplet,

Læs mere

70G 书纸 105*148mm. Digital Set Top Box Betjeningsvejledning DVBT-41

70G 书纸 105*148mm. Digital Set Top Box Betjeningsvejledning DVBT-41 70G 书纸 105*148mm Digital Set Top Box Betjeningsvejledning DVBT-41 Remote control unit 1 1. MUTE: Deaktivering af lyd on/off. 2. : Skifte til den tidligere valgte kanal 3. TV MODE: Skifte mellem PAL/NTSC

Læs mere

DVD player. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning

DVD player. User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning DVD player ALD1915H AD66U User manual Gebruiksaanwijzing Manuel de l utilisateur Manual de instrucciones Gebrauchsanleitung Οδηγίες χρήσεως Brugsanvisning GB 2 NL 19 FR 38 ES 56 DE 74 EL 93 DA 112 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lydbjælke HT-ST3. Betjeningsvejledning

Lydbjælke HT-ST3. Betjeningsvejledning Lydbjælke HT-ST3 Betjeningsvejledning DK Indholdsfortegnelse Opsætning Kassens indhold 3 Installation 4 Tilslutning af bjælkehøjttalerne og subwooferen 5 Tilslutning 6 Tænd for systemet 8 Grundlæggende

Læs mere

Drev Brugervejledning

Drev Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: ISB2201)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: ISB2201) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: ISB0) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af tv-boksen 4 Anden del Placering af tv-boksen 5 Tredje del Tilslutning af tv-boksen

Læs mere