KLAGE : Miljøgodkendelse af Risbækvej 5. Videresendes til Miljøklagenævnet af Vordingborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLAGE : Miljøgodkendelse af Risbækvej 5. Videresendes til Miljøklagenævnet af Vordingborg"

Transkript

1 KLAGE : Miljøgodkendelse af Risbækvej 5. Videresendes til Miljøklagenævnet af Vordingborg Kommune: Miljø og Teknik Langebæk. Sendes som elektronisk post til Vordingborg Kommune inden d samt kopi direkte til Miljøklagenævnet.. Ang.: Ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrhold. Sydsjælland tidende Onsdag d Årg. 82 nr.38 Lovhjemmel: Lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug. LBK nr.1757 af Henvendelse til :Ulla H Olesen Miljøsagsbehandler d (bilag.nr.1.klage over behandlingen.: ved anmodning om aktindsigt, sent til Statsforvaltningen Sjælland) ved anmodning om aktindsigt (bilag 24 d Aktindsigt) (bilag.nr.2. journalnr d med liste over spørgsmål og besvarelser.) (bilag.nr.4. side 1. ud af 3 møde d punkt 1 og stk. 1, 2 og 3 spørgsmål til miljøchef Peter Møller) (bilag.nr.4. punkt 1 svar fra miljøchef Peter Møller) har vedkendt fejlen, men ikke rettet op fejlen om VVM kravet. Diverse uoverensstemmelser ved aktindsigt.: ved godkendelse og eksisterende støbning af grundsokkel/ byggegrund Risbækvej 5. (bilag.nr.5. Bemærkninger til aktindsigt af Dan Thygesen afleveret til Miljø og Teknik. Afsnit 2 nr. 1.og 2. IT beregning) Man har fra start af Aktindsigt forklaret (Miljøsagsbehandler Ulla H Olesen,) at sagen har været behandlet og godkendt i Miljøudvalget i den daværende Møn Kommune, hvor man ved aktindsigt fremviste godkendt skitse (bilag.nr.6. Bygherre Svend Erik Spohr - Emne - Situationsplan dato H. Skjøde Knudsen A-/S / den er sort) og målefaste tegninger til projektet Risbækvej 5. Miljøsagsbehandler Ulla H. Olesen, forklarede mig, at der ikke var noget at komme efter. (Senere i forløbet, har jeg erfaret at den første godkendelse, ikke har været behandlet i noget udvalg, men at det var en mundtlig embedsmandsbeslutning, der lå til grund for godkendelsen, på en formodning om at den ville blive godkendt.)det følgende lovgrundlag, er den første behandling i kommunalbestyrelsesregi, som det fremgår af ( 6. Ansøgning om miljøgodkendelse efter 12, udvidelse af svineproduktion, Risbækvej 5, 4791 Borre J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha), Sagsfremstilling stk. 1.

2 Der blev ved Tlf. kontakt med Erling B. Nielsen, formand miljøudvalget aftalt nyt møde d i Miljø & Teknik Langebæk. Med Erling B. Nielsen, formand miljøudvalget, miljøchef Peter Møller, Ulla H. O., Dan Thygesen og bisidder Johnny Larsen formand for Maglebys beboerforening.ang.: Ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrhold. Miljø og Teknik blev informeret ved mødet på Miljø og Teknik om faktiske forhold (bilag.4) på Risbækvej 5 hvor jeg opfordrede Miljø og Teknik til visuel kontakt med byggesag.!! Næsten samtidig med at Svend Erik Spohr søgte om( bilag nr.9.d intern overflytning) intern overflytning, ansøgte han samtidig om aftægtsbolig på grund af generationsskifte ( bilag 29 d side 1 ud af 2 landzonetilladelse aftægtsbolig) og kort efter satte han den ansøgte godkendelse til salg (J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha Sagsfremstilling stk. 2) blandt Østmøns landmænd ( bilag 12 d kommentarer afsnit 31) og derved overholdes klausulen i lovgivningen til retten om opførsel af aftægtsbolig ikke. Selv den første orientering om en stald og en gyllebeholder var problematisk. ( bilag.nr.7. Orientering! d.20.nov-06 J.nr /MT Miljøsagsbehandler Ulla H. Olesen), da den første ansøgning ikke havde været til høring, og vi som borger blev nægtet klage mulighed fra Miljø og Teknik side og den på den tids gældende lov; ikke blev overholdt, da der ikke har været lavet VVM af grisebesætningen på 9500 svin på Søndre Landevej( bilag.nr stk. 3 i intern flytning. ( Et begreb der ikke findes i lovgivningen for dyre hold ) ) og derved heller ikke på de slagtesvin, som blev ansøgt til overførsel til Risbækvej 5. En ejendom, (bilag.nr.8. J.nr /MT d intern flytning i. Stk.1. (citat. Der er i øjeblikket ingen dyr på denne ejendom.)) hvor der ikke har været dyr i ca. 42år, og der har aldrig været gylletank på Risbækvej 5. Ejendommen Risbækvej 5 havde selvstændig CVR nr. En vigtig bemærkning til gylletankene Risbækvej 5: Under byggefasen af gylletankene brugte byggeherre nedrivningsbrokker (bilag 30 nedrivning) (bilag 33 d nedrivning af grisestald Sdr. Landevej 85 fra Søndre Landevej 85.) til støbning af fundamentet. Dette er betænkeligt, da staldanlæggende var bemalet med epoxy maling(bilag nr.5. d bemærkninger til udkast side 2 stk. 40/41) og Magleby vandværk har deres drikkevandsreserver i det område. (J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha Sagsfremstilling stk. 10 )

3 Det var ved vildledende oplysninger fra Svend Erik Spohr om produktion af slagtesvin, der gjorde at det daværende Amt ikke krævede en VVM (bilag nr.9.d intern overflytning) (bilag nr. 8. d intern flytning) ( Miljø og Teknik Sag nr telefonnotat d.9. nov. 2006) (bilag.nr.2. side1 liste over ønsker.: punkt 3 stk. 1 (citat. Der var tale om 2 ejendomme, som lovgivningsmæssigt ikke hang sammen, da de kunne drives uafhængigt af hinanden.) de kunne, men blev det ikke.) (Bilag 3 d opgørelse over antal levende grise.) dette viser der kun var en ejer af slagtesvinene på ejendommene Søndre Landevej 85 og 102. Jeg mener ikke, at man i Miljø og Teknik Langebæk i godkendelsesproces,, og indtil den endelige behandling i Miljøudvalget beslutning d , har taget hensyn til fortolkningen og hensigterne med ny lovgivning, landbrugsloven og husdyrloven i flere af sagens agter. Ved udregningen af det samlede dyre tryk på arealerne, har man fra Miljø og Tekniks Miljøgodkendelse, kun udregnet dyre trykket over 3 år, og ikke over de sidste 8 år som landbrugsloven henviser til, ( Lov nr.1572 af 20/12/2006. Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 1 ) i 26 stk. 2 ). Miljø og Teknik har kun brugt de år hvor dyre trykket har været ekstremt højt på Søndre Landevej 85 og 102. ( Brev fra Svend E. Spohr d. 20. dec.2004 Vedr.: Opgørelse over antal levende grise). (bilag.nr.2 side 1 liste over ønsker.: punkt 2 stk. 1 ( citat. Senere ombestemmer ansøger sig osv.)) Det var ikke ansøger, men køberen Allan Jensen der ønskede 2 beholdere ved ansøgning om svin på Risbækvej 5. (bilag.nr.2. side 1 liste over ønsker.: punkt 3 anden linje stk.1 (citat. Ejendommene ha ikke ændret i antallet af DE. Selvom der produceret flere dyr.) ), da en DE er det samme ca. 36 dyr uanset vægt. Og et eller andet sted skulle de vil placerer de næsten 4000 flere og større dyr. (Bilag 3 d opgørelse over antal levende grise.) (bilag.nr.2. side 2 liste over ønsker.: punkt 7 (spørgsmål om landzonetilladelse) stk. 1.: da de øvrige lovkrav med hensyn til miljø og byggeri ikke var overholdt ved byggeriet. (bilag.nr.10. d standsningsmeddelelse side1ud af 3).

4 Det har som borger, været en lang proces med fortielser og forkerte oplysninger; fra det første brev, vi som naboer/ borgere modtog fra Miljø og Teknik. Både fra Svend Erik Spohr side (som søgte om at bygge ny stald på grund af generationsskifte ) ( bilag 29 d side 1 ud af 2 landzonetilladelse aftægtsbolig) og til sidst fra køberen/ bygherre Allan Jensens og konsulentens, forsøg på at dække over de faktiske forhold i IT beregningen / ansøgningen.(bilag.nr.5. d bemærkninger side 1 og 2.: fejl i IT beregningen) De samme fejl, foresætter i de næste IT beregninger, som er blevet lavet af landmanden. Der er mindst 3 IT beregninger/ ansøgninger. I behandlingen af godkendelsen, er der mindst to embedsmænd, som var sagsbehandlere på ansøgningen på svin i Møn Kommune. I behandlingen af denne sag, var der fejlskøn. Peter Møller Miljø og Teknik, har selv betegnet fejlskønnet, som en beklagelig fejl. Og ude af billede(bilag 4. side 1. ud af 3 møde d referat fra d mødet på Miljø og Teknik) og er nu med til at godkender egne fejlskøn. Man har fra Miljø og Teknik Langebæk, brugt denne første godkendelse, og henviser til denne godkendelse i alle sagens agter flere gange,både i udkastet til miljøgodkendelse, hvidbogen og i den endelige miljøgodkendelse. Det på trods af at man fra Miljø og Teknik har betegnet denne, som ikke eksisterende. I den endelige Miljøgodkendelse, bliver den brugt til at betegne grisebesætningen som en udvidelse og ikke en nyetablering. Derved er intentionerne i ny lovgivning ( Implementering af den bedste mulige teknologi, for at status kvo stille generne ved etableringen, over for naboer, natur og miljø.) ikke effektueret og retningslinjerne og hensigten ikke overholdt. Jeg mener også, det er en fejl når Miljø og Teknik i Miljøgodkendelsen d : betegner det som en udvidelse, da køberen af Risbækvej 5 ikke havde købt staldanlæggene og slagtesvinebesætninger på Søndre Landevej 85 og 102, men kun Risbækvej 5. Der er ikke taget hensyn til ved Miljøgodkendelse, at der løber en nedgravet kanal/bæk, ca. fire meter fra den nordlige langside af svinestalden, hvor afstandskrav er 15m. En kanal som udvander til Risbækken og derefter løber til

5 Busemarke Mose. Denne kanal er med i Miljøportalens kort, men man vælger fra Miljø og Teknik at sige den ikke eksisterer, på trods af flere henvendelser. Fra bygherres Allan Jensens side er der gjort alt for at slette kanalens løb. Miljøgodkendelsen bliv godkendt i miljøudvalget, d selvom der endnu ikke er en afklaring på den ulovlige (J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha Sagsfremstilling stk. 3 ) grisestald (bilag 10 d standsningsmeddelelse side1ud af 3)og politi anmeldt af kommunen. Den ulovlige grisestald har været i drift det sidste års tid, uden nogen former for godkendelser. Landmanden/ bygherren har indsat svin på ejendommen fra d , og har sendt svin til slagterierne fra ca. Mars måned 2008 uden nogen form for restriktioner fra Miljø og Tekniks side.: ud over en politianmeldelse for ulovligt indsatte svin, som i retten blev afgjort, med en bøde på 4000 kr.. Der bliver ikke taget hensyn fra landmandens side, at overholde lovmæssige afstandskrav ( der findes en PDF file, der bekræfter dette fra miljøcentret Nykøbing Falster/ bilag nr. 34 Linda AdelfestFSN_risbæk) til de beskyttede vandløb,. (J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha Sagsfremstilling stk. 6, 7 og 8) som eksisterer / løber på alle landmandens CVR nr. Under landmandens ejerskab i området Østmøn Derved bliver der et unødvendigt udsivning af kvælstoffer til nature 2000 områder Busemarke mose. (J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha Sagsfremstilling stk. 11 ) At Miljø og Teknik Langebæk har lavet en samme blanding i processen med Miljøgodkendelsen, og derved påført mig udgiften til vedligeholdelsen af vejnettet. (bilag nr.25 Nedklassificering af Risbækvej Teknikudvalget J.nr.: / i Resumé. Og i Indstilling. i Beslutning fra teknikudvalget den ) og i (Bilag nr.25 J.nr brev d i Parthøring stk.1) og (Bilag nr.27 Teknikudvalget J.nr.: / Vejadgang til Landbrugsejendommen Risbækvej 5,Møn i Sagsfremstilling stk. 1 og stk. 12)----- har man på grund af denne etablering, og under behandlingen/ godkendelsen i Miljø og Teknik også nedklassificeret vejnettet 2 dage før miljøgodkendelse, mens etableringen; svinebesætningen stadig var betegnet ulovligt at Miljø og Teknik.

6 At kravet / formuleringen / hensigten (Bilag nr.19 mail fra Ulla H. Olesen. pdf fil M.W.:-Dok nr Svar til Østm.) og (Bilag nr.35 At Hvidbog Udarbejdet d af Fagsekretariatet for miljø, side 5 og 6 Vejadgang stk.2 ) ikke bliver effektueret og transporterne med landbrugsmaskiner og tung trafik foresætter Grisetransporterne, Korn og foderstoffer og døde dyr (Kava) osv.. ; ved til - og frakørsel til Risbækvej 5, fra Bøgebjergvej. (J.nr.: / sagsbeh.: Lau L. Larsen/ Ulla Olesen/mha Sagsfremstilling stk. 9 ) Da kravet ved tvangsruten, ikke bliver effektueret; kan/må kravet ikke være konkret nok beskrevet (bilag nr. 36 Klage til Vejdirektoratet sent elektronisk d ) fra Miljø og Tekniks side. (Miljøgodkendelsen. Sags. nr d side 9 Øvrig transport stk.2). d Dan A. Thygesen Lis B. Hyllemose Risbækvej Nyborre Møn

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 21. november 2005 J.nr.: 03-31/350-0106 kpa Afgørelse i sagen

Læs mere

Miljøklagenævnet Borre, den 05.05.2009 c/o Vordingborg Kommune Teknik og Miljø Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg

Miljøklagenævnet Borre, den 05.05.2009 c/o Vordingborg Kommune Teknik og Miljø Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Miljøklagenævnet Borre, den 05.05.2009 c/o Vordingborg Kommune Teknik og Miljø Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Klage vedr.: Vordingborg Kommunes tillæg til miljøgodkendelse om transport til og fra slagtesvinsbesætning

Læs mere

ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE

ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE NOTAT NR. 1345 Afregningsvægten hæves 2-4 kg/gris i 2014. Her beskrives konsekvens af øget slagtevægt og sammenhæng til tilladt produktionsomfang i forhold

Læs mere

Billund Kommunes foreløbige vurdering

Billund Kommunes foreløbige vurdering Kurt Rungborg Mikkelsen Mejerivej 20 7250 Hejnsvig Sendt til din e-boks Afgørelse vedr. 27 anmeldelse for etablering af maskinhus på Mejerivej 20, 7250 Hejnsvig Dato: 6. juni 2016 Billund Kommune har den

Læs mere

Deres henvendelse om Hedensted Kommunes tilsyn med to gylletanke.

Deres henvendelse om Hedensted Kommunes tilsyn med to gylletanke. A 26-06- 2008 Deres henvendelse om Hedensted Kommunes tilsyn med to gylletanke. TILSYNET De rettede ved mail af 4. juni 2007 henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland om Hedensted Kommunes tilsyn

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af opførelse af maskinhus og tilbygning til eksisterende kostald på kvægbrug beliggende Ansager Landevej 30, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 23. oktober 2015 modtaget

Læs mere

Høring i forbindelse med 36 afgørelse

Høring i forbindelse med 36 afgørelse Syddjurs Kommune Hovedgaden 77, 8410 Rønde Niels-Henry Steensen 21-02-2014 Lyngvej 14 Sagsnr.: 13/20921 8543 Hornslet Sagsbehandler: Dennis H. Jensen Tlf.: +4587535786 Høring i forbindelse med 36 afgørelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 09.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/86 Orientering...

Læs mere

Supplerende Redegørelse fra Lars Olsen

Supplerende Redegørelse fra Lars Olsen Fra Lars Olsen Brødholtvej 120-122 9740 Jerslev Til Miljøankenævnet og Brønderslev Kommune David Mikkelsen Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev mailadresse: sikkerpost@99454545.dk Vedr. Klage over 12 godkendelse

Læs mere

Kommunen giver dig landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte

Kommunen giver dig landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte Johanne Baden Schimming Lejrevej 52 A 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Ejer Hestkærvej 21. Teknik & Miljøforvaltning. Dato: 7. januar 2014. Natur og Miljø Jorden Rundt 1. 7200 Grindsted. Tlf. 7972 7200 www.billund.

Ejer Hestkærvej 21. Teknik & Miljøforvaltning. Dato: 7. januar 2014. Natur og Miljø Jorden Rundt 1. 7200 Grindsted. Tlf. 7972 7200 www.billund. Ejer Hestkærvej 21 7200 Grindsted Afgørelse om ikke-miljøgodkendelsespligt efter 12 stk. 2 i Husdyrloven ved etablering af støbt plads på Hestkærvej 21, 7200 Grindsted Dato: 7. januar 2014 Billund Kommune

Læs mere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Ny bebyggelse i Jonstrup Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Indholdsfortegnelse: 7. april 2014. J89 skriver til kommunen... 1 Svar fra kommunen 14. april 2014... 2

Læs mere

J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014. Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v.

J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014. Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v. J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014 Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v.)./. Miljøstyrelsen sender herved udkast til ændringsbekendtgørelse af

Læs mere

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse.

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Bent Melvej Nielsen Røverdal 10 8800 Viborg virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk Vedr. 36 Naturafgræsning, højest 250

Læs mere

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Bilag 3 - Kim Pedersen, advokat, på vegne af: Anna Marie Mikkelsen, Norsmindevej 201, 8340 Malling Entreprenørfirmaet Ole Mikkelsen A/S, Tofteledet 16, 8330

Læs mere

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015)

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (artiklen senest ændret november

Læs mere

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191 Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing,

Læs mere

Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort over virksomheden

Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort over virksomheden Foto: Inger Bertelsen, Videncentret Foto: Inger Bertelsen, Videncentret Der produceres 16-17.000 slagtesvin i de ejede stalde 15.000 købes ved nabo 2.000 købes ved bror Virksomhedsbeskrivelse - Oversigtskort

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til at opføre et halmfyr på ejendommen matr. nr. 8a, Dalby By, Kirke Helsinge, beliggende Fægangsvejen 4, 4281 Gørlev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til at opføre et halmfyr på ejendommen matr. nr. 8a, Dalby By, Kirke Helsinge, beliggende Fægangsvejen 4, 4281 Gørlev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg TORNHØJGAARD ApS ATT: Pernille Graff Tybjergvej 20 4160 Herlufmagle DATO 3. oktober 2014 SAGS NR. 326-2014-119884 BETJE N D IG SELV Landzonetilladelse Tilladelse

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev

Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 24. februar 2014 Tillægget

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering VAGN POST Rankenbjergvej 9 6623 Vorbasse Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr. 73760615 Tilladelse til etablering af kornsilo på husdyrbruget Rankenbjergvej 9, 6623 Vorbasse efter husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til miljøtilladelse af 30. maj 2011 på Hovedgårdvej 7, 8660 Skanderborg

Tillæg nr. 2 til miljøtilladelse af 30. maj 2011 på Hovedgårdvej 7, 8660 Skanderborg Lars Poulsen Grumstrupvej 14 8732 Hovedgård Tillæg nr. 2 til miljøtilladelse af 30. maj 2011 på Hovedgårdvej 7, 8660 Skanderborg Skanderborg Kommune har d. 21. februar 2014 modtaget en ansøgning om tillæg

Læs mere

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse.

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse. From: Anders Kjærved Sent: 11 Jun 2015 11:49:38 +0000 To: Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget Cc: Marianne Wedderkopp;Torben Præstegaard Jørgensen;Morten Refskou Subject: VS: VIGTIGT - vedr. udvalgsmøde

Læs mere

Ny foderlade. Nye siloer. Tilladelse til opførelse af gastæt silo Glavendrupvej 10, 5450 Otterup

Ny foderlade. Nye siloer. Tilladelse til opførelse af gastæt silo Glavendrupvej 10, 5450 Otterup Ny foderlade Nye siloer Tilladelse til opførelse af gastæt silo Glavendrupvej 10, 5450 Otterup 15. maj 2014 Afgørelse vedr. opførelse kornsiloer og foderlade på ejendommen beliggende Glavendrupvej 10,

Læs mere

Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023

Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023 09-03- 2009 TILSYNET Din henvendelse om aktindsigt mv. i forbindelse med behandling af udkast til lokalplan 1023 Du har ved mail af 14. januar 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

lægekonsulenters arbejde i forbindelse med kommunernes behandling af førtidspensionssager.

lægekonsulenters arbejde i forbindelse med kommunernes behandling af førtidspensionssager. 2012-7 Retningslinjer for kommunale lægekonsulenters arbejde Ombudsmanden og Social- og Integrationsministeriet var enige om, at ministeriet ikke uden udtrykkelig lovhjemmel kunne fastsætte retligt bindende

Læs mere

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside,

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Jens Kristian Steffensen Forsomhovej 8 6870 Ølgod Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse på anmeldelse af skift mellem

Læs mere

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Om at rejse en vandløbssag mod en nabo

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Om at rejse en vandløbssag mod en nabo Teknik og Miljø 2008 Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod en nabo Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende

Læs mere

Team Virksomhed og Spildevand. Glumsø-Fensmark Jagtforening. v/ Kresten Skagge Pedersen Nødholmsvej 51 4171 Glumsø

Team Virksomhed og Spildevand. Glumsø-Fensmark Jagtforening. v/ Kresten Skagge Pedersen Nødholmsvej 51 4171 Glumsø Glumsø-Fensmark Jagtforening v/ Kresten Skagge Pedersen Nødholmsvej 51 4171 Glumsø Tillæg til miljøgodkendelse Glumsø-Fensmark Jagtforening Team Virksomhed og Spildevand Næstved Kommune Jeannie Kristensen

Læs mere

02-08-2013 13/5126. Per Rousing Fjordvejen 172 Bækken 6300 Gråsten

02-08-2013 13/5126. Per Rousing Fjordvejen 172 Bækken 6300 Gråsten 02-08-2013 13/5126 Per Rousing Fjordvejen 172 Bækken 6300 Gråsten Landzonetilladelse til et mindre galleri og brugskunstudsalg på ejendommen matr.nr. 34 Bækken, Rinkenæs, der ligger på Fjordvejen 172,

Læs mere

Frederik Sørensen Krarupvej 29 Hem 7800 Skive 97531022@dlgtele.dk. Den 9. september 2013

Frederik Sørensen Krarupvej 29 Hem 7800 Skive 97531022@dlgtele.dk. Den 9. september 2013 Frederik Sørensen Krarupvej 29 Hem 7800 Skive 97531022@dlgtele.dk Den 9. september 2013 Krarupvej 29 7800 Skive - Afgørelse - 19 g - Fuldestalde - Emissionsorienteret. Skive Kommune har den 8., 15. og

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709 Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd CVR.nr.: 19852709 Januar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF STALDE PGA. DYREVELFÆRD... 4 BAGGRUND... 4 AFGØRELSE... 4 ØVRIGE BESTEMMELSER...

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Morten Dyrehauge Christiansen Tingvejen 443 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Billund Kommune har den 16. juni 2015

Læs mere

December 2015 SIDSTE NYT

December 2015 SIDSTE NYT December 2015 SIDSTE NYT Nr. 18 A/B ØRHOLM DU SKAL SELV AFLEVERE BYGGEAFFALD PÅ GENBRUGSPLADSEN Den almindelige dagrenovation henter ikke længere vores byggeaffald. Du må derfor ikke længere stille byggeaffald

Læs mere

06-01-2015 14/32918. Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten

06-01-2015 14/32918. Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten 06-01-2015 14/32918 Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at hæve terræn på mark til brug for vinterfold til heste, opsætte flytbart læskur

Læs mere

Langgaard Svineproduktion A/S v/ Bo Elgaard Dølbyvej 166 7800 Skive boelgaard@pc.dk. Den 14. januar 2014

Langgaard Svineproduktion A/S v/ Bo Elgaard Dølbyvej 166 7800 Skive boelgaard@pc.dk. Den 14. januar 2014 Langgaard Svineproduktion A/S v/ Bo Elgaard Dølbyvej 166 7800 Skive boelgaard@pc.dk Den 14. januar 2014 Dølbyvej 166 7800 Skive - Anmeldelse 31 - Skift i dyretypen - Afgørelse. Skive Kommune har den 12.

Læs mere

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste.

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 56 09 HANDEL MED HESTE JOHN BYRIALSEN Vievej 24 8832 Skals virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk 10 tilladelse til etablering/lovliggørelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Kultur, Plan og Erhverv Afgørelse om ændring af dyreholdet på Horseskovvej 1, 5700 Svendborg. Afgørelse fra 30,8 DyreEnheder (DE), til 31,0 DE

Kultur, Plan og Erhverv Afgørelse om ændring af dyreholdet på Horseskovvej 1, 5700 Svendborg. Afgørelse fra 30,8 DyreEnheder (DE), til 31,0 DE Lars Stougaard Horseskovvej 10 5700 Svendborg Mail: lars-mosegaarden@hotmail.com Kultur, Plan og Erhverv Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

330-2016-5754 Indkaldelse til samtale 05-01-2016 Center for Arbejdsmarked og Integration Borger

330-2016-5754 Indkaldelse til samtale 05-01-2016 Center for Arbejdsmarked og Integration Borger svar på anmodning om aktindsigt vedr. Krabbevej 5, 330-2016-5374 4200 05-01-2016 Center for Teknik og Miljø 25 79 79 81 SK FORSYNING A/S 330-2016-5390 Indkaldelse til samtale 05-01-2016 Center for Arbejdsmarked

Læs mere

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr.29 Skodsbøl, Broager, der ligger på Nejs Møllevej 22, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en sidebygning til eksisterende maskinhus på ejendommen matr.nr. 22 Notmarkskov, Notmark, der ligger på Kornbæk 7, 6440 Augustenborg

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej Ølgod

Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej Ølgod Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej 13 6870 Ølgod Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen

Læs mere

Birger Nielsen Hovvejen Hørve. Den 13. juli 2017

Birger Nielsen Hovvejen Hørve. Den 13. juli 2017 Birger Nielsen Hovvejen 5 4534 Hørve Den 13. juli 2017 Skift i dyretype i eksisterende stalde i henhold til anmeldeordningen for husdyrbrug Hovvejen 5, 4534 Hørve. Odsherred kommune modtog den 30. november

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget sprotokol 15-12-2014 12:30 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Kl. 14.00 15.00 dialogmøde med Bevillingsnævnet. Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.:

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde Dagsorden Dato: Torsdag den 06. august 2015 Mødetidspunkt: 08:00 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Ekstraordinært møde Hvidovreværelset Helle M. Adelborg, Mikkel Dencker, Finn Gerdes, Niels Ulsing,

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift i dyretype

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift i dyretype Afdeling: Byg og Miljø Dato: 02.05.2014 TEKNIK BYG OG OG MILJØ MILJØ Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift i dyretype Damkærvej 18 Homå 8500 Grenaa Efter 17, stk. 3 i lov om miljøgodkendelse m.v. af

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Jens Guddike Fly Christensen Holmhuse 22 Oddense 7860 Spøttrup. 5. december Højskolevej 2 - Skift i dyretype og ændring i slagtevægt

Jens Guddike Fly Christensen Holmhuse 22 Oddense 7860 Spøttrup. 5. december Højskolevej 2 - Skift i dyretype og ændring i slagtevægt Jens Guddike Fly Christensen Holmhuse 22 Oddense 7860 Spøttrup 5. december 2018 Højskolevej 2 - Skift i dyretype og ændring i slagtevægt Du har indsendt en anmeldelse til Skive Kommune. Den drejer sig

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav Hendrik Jan van der Veen Lille Vedbølvej 6 6500 Vojens Dato: 17. september 2014 Sagsident: 14/23171 Sagsbehandler: aljo Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

kommunen tidligere i 2011 har afgjort spørgsmålet efter bestemmelsen i privatvejslovens 2 47

kommunen tidligere i 2011 har afgjort spørgsmålet efter bestemmelsen i privatvejslovens 2 47 Dato 17. juni 2014 Dokument 13/18712 Side Status for S og beskæring af hæk I e-mail af 23. september og 2. oktober 2013 har I klaget over Kommunens påbud af 6. september 2013 om at beskære jeres hæk langs

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20131203T134548.520\20131203T134549.051\19260252b55aa2f...

file://c:\adlib Express\Work\20131203T134548.520\20131203T134549.051\19260252b55aa2f... Page 1 of 51 of 5 From: Sent: 07-11-2011 12:45:16 To: 'EBA Invest Aps' Cc: 'Finn Ramsgaard'; 'helleogpalle@email.dk' Subject: Orientering af 07.11.11, kl. 12.45 fra Team Plan til ansøger - Materiale til

Læs mere

AKTIESELSKABET GLERUPS.DK Stensgårdvej 4 9600 Aars Att.: Jesper Glerup glerups@glerups.dk

AKTIESELSKABET GLERUPS.DK Stensgårdvej 4 9600 Aars Att.: Jesper Glerup glerups@glerups.dk Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars AKTIESELSKABET GLERUPS.DK Stensgårdvej 4 9600 Aars Att.: Jesper Glerup glerups@glerups.dk Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk

Læs mere

Din klage skal være modtaget af Natur- og Miljøklagenævnet senest den 20. januar 2017 kl (4 uger efter offentliggørelsen).

Din klage skal være modtaget af Natur- og Miljøklagenævnet senest den 20. januar 2017 kl (4 uger efter offentliggørelsen). Martin Pedersen Krovej 4 6800 Varde Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 21. december 2016 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype

Læs mere

Siggaard Agro ApS Siggårdvej Skive. 21. marts 2019

Siggaard Agro ApS Siggårdvej Skive. 21. marts 2019 Siggaard Agro ApS Siggårdvej 33 7800 Skive 21. marts 2019 Siggårdvej 33, 7800 Skive. Anmeldelse af bygning til tanke og klovbeskæring - 10 anmeldeordning. I har indsendt en anmeldelse til Skive Kommune.

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Bakkehældet 29. oktober 2012 kl. 19-21.

Referat af bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Bakkehældet 29. oktober 2012 kl. 19-21. Referat af bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Bakkehældet 29. oktober 2012 kl. 19-21. Fremmødte: Kasper, Knud, Bodil, Janne og Jeanette. Fraværende: Morten 1. Orientering om referat fra generalforsamlingen

Læs mere

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov.

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov. Digital annoncering Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Tlf.: 73767676 Dato: 27-05-2015 Sagsnr.: 15/12101 Dokumentnr.: 5 Ejendom: 13387 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail: jnp@aabenraa.dk

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 31. marts 2008 til en brancheforening.

Statsforvaltningens brev af 31. marts 2008 til en brancheforening. Statsforvaltningens brev af 31. marts 2008 til en brancheforening. 31-03- 2008 De har ved brev af 8. december 2006 rettet henvendelse til det daværende Statsamtet Sønderjylland med en klage over Miljøcenter

Læs mere

Karsten Ole Lauridsen Præstegårdsbakken 21 Thorum 7870 Roslev. 11. juni 2019

Karsten Ole Lauridsen Præstegårdsbakken 21 Thorum 7870 Roslev. 11. juni 2019 Karsten Ole Lauridsen Præstegårdsbakken 21 Thorum 7870 Roslev 11. juni 2019 Præstegårdsbakken 21, 7870 Roslev Afgørelse 10 anmeldelse af etablering af maskinhal. Du har indsendt en anmeldelse til Skive

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. juli 2014 (J.nr. 2014-0036519) Ændring af vedtægter

Læs mere

Jeg henstiller at sagens afslutning fremskyndes mest muligt, og jeg beder kommunen underrette mig om det videre forløb.

Jeg henstiller at sagens afslutning fremskyndes mest muligt, og jeg beder kommunen underrette mig om det videre forløb. Tønder Kommune Rådhuset 6270 Tønder Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Svineproduktion på Risbækvej 5, Borre

Svineproduktion på Risbækvej 5, Borre Svineproduktion på Risbækvej 5, Borre Østmøn Naturforenings kommentarer til Vordingborg Kommunes hvidbog og miljøgodkendelse mødet i Borre forsamlingshus den 28. 10. 2008 ved Hans Sattrup, medlem af bestyrelsen

Læs mere

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Team Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Dato: 20-11-2013 Sagsnr.: 13/37837 Dok.nr.: 12 Kontakt: Tina Ketelsen Direkte

Læs mere

I det følgende vil Miljøstyrelsen fremkomme med de bemærkninger, som jeres henvendelse giver anledning til.

I det følgende vil Miljøstyrelsen fremkomme med de bemærkninger, som jeres henvendelse giver anledning til. Landboforeningen Gefion Fulbyvej 15 4180 Sorø Erhverv J.nr. MST1240-00260 Ref. Tisov/Suish Den 12. juli 2010 Landboforeningen Gefions henvendelse til Ombudsmanden vedr. kommunernes administration af reglerne

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - etablering af ensilageplads med udsprinkling af ensilagevand

Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - etablering af ensilageplads med udsprinkling af ensilagevand 12 Lov nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug xx-xx 2014 Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - etablering af ensilageplads med udsprinkling

Læs mere

Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stald på Gl Landevej 11, 6800 Varde

Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stald på Gl Landevej 11, 6800 Varde Rasmus Haltrup Gl Landevej 11 Mejls 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stald på Gl Landevej 11, 6800 Varde Dyreholdet på

Læs mere

Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget

Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget Høgslundvej 12 6270 Tønder INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...3 2 AFGØRELSE OM MILJØGODKENDELSE...4 3 VILKÅR...5 3.1. GRUNDFORHOLD...5 3.1.1. Generelle forhold...5

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 24. marts 2014 J.nr.: NMK-31-00874 Ref.: Bibis AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom

Læs mere

Der er indkommet bemærkninger og indsigelser til udkast fra:

Der er indkommet bemærkninger og indsigelser til udkast fra: Bemærkninger og indsigelser fra omkringboende i forbindelse med høring af ansøgningsmaterialet og udkast til miljøgodkendelse til Sigerstedvej 16, 4100 Ringsted Der er indkommet bemærkninger og indsigelser

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Dispensation til at fravige etablering af omgivende beplantning ved overdækket fortank

Dispensation til at fravige etablering af omgivende beplantning ved overdækket fortank TEKNIK OG MILJØ René Lomholt Vardevej 157 7280 Sønder Felding Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8079 mikll@herning.dk www.herning.dk CVR-nr.: 33557132 Dispensation

Læs mere

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010):

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010): MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 10 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 21. december 2010 J.nr. MKN-100-00788 Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj.

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Gitte Lysehøj. Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR

Læs mere

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af fortank, anmeldt jf. 12, på Nibevej 117a, Sørup, 9530 Støvring

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af fortank, anmeldt jf. 12, på Nibevej 117a, Sørup, 9530 Støvring Poul Erik Pedersen Østergårdevej 6 9240 Nørager Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: xxxxxx Ref.: xxxxxx Telefon: 9988xxxx Dato:

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering Sendt til din virksomheds e-boks CVR nr. 7376 0615 Afgørelse om anmeldelse af plansilo på Rankenbjergvej 9, 6623 Vorbasse Dato: 30. august 2018 Billund Kommune har den 17. august 2018 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Tommy Hensberg Østergårdsvej 4 Åsted 7870 Roslev helisby@gmail.com. Den 23. juli 2014

Tommy Hensberg Østergårdsvej 4 Åsted 7870 Roslev helisby@gmail.com. Den 23. juli 2014 Tommy Hensberg Østergårdsvej 4 Åsted 7870 Roslev helisby@gmail.com Den 23. juli 2014 Batumvej 9 7870 Roslev - Anmeldeordningen 27 - Afgørelse Halmlade Skive Kommune har den 20. juni 2014 modtaget de sidste

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen Niels Weinreich Dato: 20-11-2013 Lilleskovvej 25 Sagsb.: Milee 4350 Ugerløse Sagsnr.: 13/15688 Dir.tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse til at

Læs mere

Enggaardens Holstein I/S v/ Per Andersen Kærbjergvej Agerbæk

Enggaardens Holstein I/S v/ Per Andersen Kærbjergvej Agerbæk www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Enggaardens Holstein I/S v/ Per Andersen Kærbjergvej 37 6753 Agerbæk Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 9. januar 2003 J.nr.: 97-33/350-0286 LLK Afgørelse

Læs mere

Indretning af dyrepension i eksisterende maskinhusbygning opført i 2009.

Indretning af dyrepension i eksisterende maskinhusbygning opført i 2009. Povl-Erik Frisk Ribe Landevej 22 6510 Gram Haderslev Kommune Erhverv- og Borgerservice Byg og Bolig Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 22 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 5. november

Læs mere

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten 4. august 2011 Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten Ved tilsyn den 25. maj 2011, gennemgik jeg miljøforholdene på din ejendom. I den

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt

Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt 2011 20-10. Navn på anmelder omfattet af notatpligten. Undtagelse af navnet fra aktindsigt En kommune modtog oplysninger fra en borger om at der ulovligt blev udbragt flydende husdyrgødning på en landejendom.

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.:

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.: Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø CVR.nr.: 19724174 Februar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE. 4 BAGGRUND...

Læs mere

Mark Sousa Köpenhamnvägen 24 A 21743 Malmö Sverige. Kystdirektoratet J.nr. 13/00805-187 Ref. Hans Erik Cutoi-Toft 26-06-2014

Mark Sousa Köpenhamnvägen 24 A 21743 Malmö Sverige. Kystdirektoratet J.nr. 13/00805-187 Ref. Hans Erik Cutoi-Toft 26-06-2014 Mark Sousa Köpenhamnvägen 24 A 21743 Malmö Sverige Kystdirektoratet J.nr. 13/00805-187 Ref. Hans Erik Cutoi-Toft 26-06-2014 Afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af anlæg i Erdkehlgraven ud

Læs mere

Miljøgodkendelse 1 af

Miljøgodkendelse 1 af Tillægsgodkendelse til Miljøgodkendelse 1 af Malkekvægbruget Kragelundvej 34, 6330 Padborg Aabenraa Kommune Teknik & Miljø Miljø & Natur Plantagevej 4, Bov 6330 Padborg Tlf. 73 76 76 76 1 12, stk. 3 i

Læs mere

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013 Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning 11.september 2013 Anmeldelse af etablering af gyllebeholder - Resenborgvej 20, 7400 Herning Ikast-Brande Kommune har den 13. august 2013 modtaget en anmeldelse

Læs mere

INDGÅET 18 DEC. 2013 STATSFORVALTNINGEN. Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring. Rebild Kommune

INDGÅET 18 DEC. 2013 STATSFORVALTNINGEN. Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring. Rebild Kommune 2013-12-18 09 46 STATSFORVALTNINGEN Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring INDGÅET 18 DEC. 2013 Rebild Kommune 12 12 2013 Vi har skrevet til Jætte-Byg A/S, Skelhøjsvej 8, Suldrup, vedrørende

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Mosegårdsvej 3B, 7200 Grindsted. Billund Kommunes vurdering

Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Mosegårdsvej 3B, 7200 Grindsted. Billund Kommunes vurdering Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Mosegårdsvej 3B, 7200 Grindsted Dato: 30-09-2015 Billund Kommune har den 21. august 2015, via Elna Mortensen, Kopenhagen Fur,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere