/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23"

Transkript

1 Danske Karriere JEG VED, HVOR MIN KARRIERE STARTER, MEN IKKE HVOR DEN ENDER / Side 10 DANSKE GRADUATE Vær med på holdet, når vi hvert år ansætter graduates med vidt forskellige profiler og interesser. / side 19 SÅDAN SØGER DU Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23 TILBAGE I FRONT Læs Eivind Koldings syn på, hvad der skal gøre Danske Bank til en af de allerbedste banker i Norden. / side 2

2 2 Danske bank / Danske Karriere Tilbage i front Danske Bank står over for store forandringer i de kommende år. Vi skal være i front på alle områder, og vi skal blive blandt de allerbedste banker i hele Norden. Det bliver ikke nogen nem opgave. Men jeg tvivler ikke et sekund på, at vi i Danske Bank har potentialet til at nå vores ambitiøse mål. Den strategiske retning ligger fast Vi har nogle centrale fokuspunkter for de kommende år. Vi skal blandt andet øge indtjeningen, reducere omkostningerne samt forbedre kundeservice og brug af digitale kanaler. Det kommer på visse områder til at kræve forandringer, men vi har et stærkt fundament at bygge på. Stolt over at stå i spidsen Jeg er stolt over at stå i spidsen for Danske Bank. Vi ruller nye produkter og tjenester ud i et tempo, som kun få banker i verden kan matche. Vi er blandt de bedst kapitaliserede banker i Europa. Og vi er ikke mindst en fantastisk arbejdsplads, hvor der er masser af fokus på den enkeltes udvikling og trivsel. Det er ikke tilfældigt, at medarbejderne i Danske Bank er blandt de absolut mest tilfredse og engagerede i den finansielle sektor. Det og meget andet kan du læse mere om her i magasinet, som er for dig, der overvejer en karriere hos os. Jeg håber, at magasinet kan give dig en idé om, hvordan din fremtid kan se ud i Danske Bank. God læselyst. EIVIND KOLDING, ORDFØRENDE DIREKTØR

3 Danske bank / Danske Karriere 3 indhold Fra dansk bank til nordeuropæisk koncern Ingen fastlagte karrierespor Karriere med kunden i fokus Fordele og fritid Ansvarlighed Mange veje Ny i koncernen Spørgsmål og svar Karriere med kunden i fokus Side 8 Mød fire medarbejdere, der fortæller om deres job i en tid med forandringer. Mange veje Side 18 Som nyuddannet har du mange forskellige muligheder for at starte din karriere hos os. Fordele og fritid Side 14 Du bliver en del af en ansvarlig arbejdsplads med en række fordele. Danske Karriere udgives af Danske Bank-koncernen, Holmens Kanal 2-12, 1092 København K, Redaktion: Birgitte Malm, Ole Bech-Petersen og Rina Ditlevsen. Kontakt redaktionen på eller telefon Foto: Ricky Molloy, Peter Elmholt, Jakob Helbig, Lars Krabbe, Colourbox, Getty Images. Layout: Mona Brøchner. Repro: The Color Club. Tryk: Schultz Tryk, oplag Varenr.:

4 4 Danske bank / Danske Karriere Læs mere om koncernen Fra dansk bank til nordeuropæisk koncern 15 lande Ca. 5 mio. kunder Ca. 2 mio. aktive internetkunder Ca medarbejdere Jeg kommer selv fra Norge, så det internationale aspekt var vigtigt for mig, da jeg søgte job som graduate. Thea Messel / Projektleder og tidligere graduate, Group Operations

5 Danske bank / Danske Karriere 5 Fordelen ved at arbejde i en stor koncern er, at jeg altid kan stille et stærkt og kompetent hold over for mine kunder. Simon Peter Jacobsen / Erhvervsrådgiver, Holmens Kanal Afdeling Det er motiverende for mig at vide, at jeg altid kan rokere inden for koncernen, hvis jeg får brug for nye udfordringer. Morten Nielsen / afdelingsdirektør, Danske Markets I midten af 70 erne var Danske Bank dansk. I dag er virksomheden en nordeuropæisk koncern, der driver banker og andre finansielle forretninger i flere forskellige lande. I 1976 åbnede Danske Bank sit første kontor i udlandet. Det var i Luxembourg, og siden er forretning en blevet udvidet, så den i dag tæller 15 lande. I nogle lande er vi blandt markedslederne, mens vi i andre lande er den lille bank, der udfordrer storbankerne. Et stort netværk Internationalisering har gjort Danske Bank til en af de største finansielle virksomheder i Norden og har også påvirket kulturen og mulighederne. Som medarbejder har man kolleger fra hele Nordeuropa og adgang til eksperter inden for alt fra kapitalforvaltning til analyse, kommunikation og forretningsudvikling. Samtidig giver en stor forretning gode muligheder for at finde nye udfordringer i karrieren uden at skifte arbejdsplads. Nummer 1 for kunderne Ambitionen er at komme tilbage i front som den bank i Norden, hvor erhvervs- og privatkunder får den nemmeste, hurtigste og bedste service til en konkurrencedygtig pris. Der bliver løbende målt på kundernes tilfredshed, og barren er sat meget højt. Derfor har man som medarbejder altid som mål at skabe den størst mulige værdi for kunderne. Uanset om man er rådgiver, it-udvikler, marketingkonsulent eller noget helt fjerde. Fremtidens bank Der sker store forandringer i bankverdenen og i kundernes behov i disse år. Fremtidens Danske Bank bliver bl.a. bygget ved at analysere de trends, der rykker kunderne. Hvad kommer de til at efterspørge? Og i hvilke kanaler? Vi investerer ikke mindst massivt i digitale løsninger. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vi var den første bank i Danmark, der introducerede en mobilbank-løsning. Den blev kåret til årets app i 2011.

6 6 Danske bank / Danske Karriere Ingen fastlagte karrierespor Selvom Danske Bank er en stor koncern med ca medarbejdere, er der fokus på den enkeltes ønsker og behov. Derfor har alle medarbejdere en individuel udviklingsplan. 42% er ansat uden for Danmark 34% af alle koncernens ledere er kvinder 16 år har medarbejderne i gennemsnit været ansat Ca medarbejdere skifter hvert år job internt i koncernen Der er ikke én opskrift på en god karriere i Danske Bank. Faktisk er der slet ikke formelle karriereveje, forklarer HR-direktør Helle Havgaard. Vi tror ikke på, at vi kan putte vores medarbejdere ned i karrierekasser. Hvis vi skal bringe det bedste frem i medarbejderne, skal vi se på det enkelte menneske, og hvor vedkommende befinder sig karrieremæssigt og personligt. Det er lige fra den erfarne rådgiver til den fremadstormende lederspire eller småbørnsforælderen på nedsat tid, siger hun. Individuel udviklingsplan Alle medarbejdere har en individuel udviklingsplan. Uanset om de er ledere eller specialister. Erfarne eller grønne. Men udvikling er ikke bare noget, den enkelte taler med sin leder om til den årlige udviklingssamtale. Der skal være fokus på udvikling hver dag. Og det er der en grund til, fortæller Helle Havgaard. Vi vil tilbage i front som en af de bedste banker. Derfor er vi afhængige af, at alle medarbejdere yder deres bedste. Det kræver til gengæld, at hver enkelt medarbejder har en løbende dialog med sin leder for at finde den rigtige opskrift, siger Helle Havgaard. Udvikling i jobbet Koncernen har sit eget universitet, Danske University, som er et online univers med værktøjer, kurser og e-læringsprogrammer. Det bliver brugt flittigt af både ledere og medarbejdere, når der skal laves udviklingsplaner, eller når der er brug for en hurtig opgradering. Men erfaringen er, at læring gennem de daglige opgaver er altafgørende, forklarer Helle Havgaard.

7 Danske bank / Danske Karriere 7 59 % 39 % har en bacheloreller kandidatgrad er under 40 år Helle Havgaard / HR-direktør Vores filosofi er, at al uddannelse skal kunne bruges aktivt. Og så tror vi på, at et nyt projekt eller et større ansvar kan give mere udbytte end en uge på skolebænken. Derfor er de daglige opgaver den vigtigste del af udviklingen, siger hun og tilføjer, at mange også udvikler sig ved at skifte job internt. Derfor bliver alle job slået op på et internt jobsite, hvor alle kan se, hvilke muligheder der er overalt i koncernen. Gode ledere Tilfredsheden blandt medarbejdere i Danske Bank er høj sammenlignet med andre europæiske banker. Og det er ikke tilfældigt, at netop den nærmeste leder er blandt topscorerne, forklarer Helle Havgaard. Vi gør rigtig meget for at udvikle vores ledere både fagligt og personligt gennem rådgivning, kurser og talentprogrammer. De har ikke alene et hovedansvar for, at vi når de forretningsmæssige mål, vi har sat for fremtiden. De har et mindst lige så vigtigt ansvar for, at deres medarbejdere udvikler sig og har det godt, når de går på arbejde, slutter hun.

8 8 Danske bank / Danske Karriere Karriere med kunden i fokus

9 Danske bank / Danske Karriere 9 Ingen kan påstå, at Danske Bank befinder sig i en nem periode. De seneste år har budt på turbulente markedsvilkår, store afskrivninger og lav aktiekurs, og den kommende tid vil også byde på masser af udfordringer. Alligevel har medarbejdernes tilfredshed aldrig været højere. Forandring giver også muligheder for den enkelte. Nogle gange fordi man selv finder på bedre måder at løse sine opgaver på. Andre gange fordi Danske Bank, kunderne eller verden omkring os sætter en helt ny og ukendt dagsorden. På de næste sider kan du møde fire medarbejdere, der har oplevet store forandringer i deres egne arbejdsopgaver. Fælles for dem er, at de har en karriere med kunden i fokus. Det er uanset, om de arbejder med daglig kunderådgivning, står bag store it-udviklingsprojekter, udarbejder komplekse økonomiske analyser eller bidrager til udviklingen af helt nye digitale kanaler. Læs, hvad de laver til daglig, og hvad der tænder dem i jobbet. Ipad I 2011 var Danske Bank den første bank i Danmark til at introducere en tabletbank til ipad. Læs mere om job

10 10 Danske bank / Danske Karriere Det bedste fra to verdener Kasper Kirkegaard / senioranalytiker Jeg ved, hvor min karriere starter, men ikke hvor den ender. Sådan siger Kasper Kirkegaard om mulighederne som senioranalytiker i Danske Markets. Han nyder at have indblik i to meget forskellige verdener. Han fordyber sig og laver grundige analyser inden mødet med kunderne, lidt ligesom i den akademiske verden. Men samtidig forholder han sig til et hurtigt skiftende marked, hvor der indimellem skal træffes en vigtig beslutning på få timer. Uvisheden gør det spændende Kasper indgår i en strategigruppe, der har ansvaret for valuta, renter, råvarer og emerging markets. Hans fokus er på valutamarkedet, hvor han blandt andet har ansvar for dollaren. Kasper analyserer kort sagt markedet og formidler information både internt og eksternt. Han er ikke i tvivl om, hvad der gør det sjovt at møde på arbejde om morgenen: Uvisheden om, hvad markedet byder ham som analytiker og rådgiver for kunderne. Der kommer hele tiden nye historier og chok til, som vi skal forholde os til. Så man ved ikke nødvendigvis, hvad man kommer til at lave kl. to om eftermiddagen. Det er utroligt spændende, fortæller han. Fra skolebænk til virkelighed Det har overrasket Kasper, hvor stor forskel der er på at komme ud og være en del af de finansielle markeder og så sidde på skolebænken og læse om dem. Især i en tid, hvor der er gennemgribende forandringer på spil. Som senioranalytiker har han mødt vidt forskellige virksomheder, og han brænder for at kunne hjælpe dem med at skabe overblik og give dem nogle holdninger til finansmarkedet. Det er min fornemmeste opgave at give kunderne en forståelse for, hvilke risici de står over for ikke kun nu, men også om tre til tolv måneder. Vi skaber overblik og værdi ved at komme med forslag til den bedste og billigste afdækning af risici. Og vi hjælper investorer til at udnytte de muligheder, der måtte byde sig i markedet, siger Kasper. Kaspers karriere Senioranalytiker i Danske Markets siden Studiejob: Danske Bank, Københavns Universitet og Økonomi- og Erhvervsministeriet. Cand.polit., Københavns Universitet.

11 Danske bank / Danske Karriere 11 Bag skærmen og alligevel tæt på Lisbeth Harregaard / seniorprojektleder Folk har ild i øjnene og diskuterer, så kinderne bliver røde, og hjertet banker. Så kan man mærke, at den er der. Holdånden. Gejsten. Så udvikler vi. Som projektleder i Group IT, en af Danmarks største it-arbejdspladser, er Lisbeth Harregaard en stor drivkraft, når der skal udvikles nye løsninger, der gør livet nemmere for bankens kunder. Vi har store ambitioner med de løsninger, vi leverer til vores kunder. Det er ingen kunst at lave systemer, der udstiller rå mængder af data, men det er en kunst at få lavet det, så det rammer lige i øjet. Som kunde skal man jo ikke tænke over, hvad der sker inde bag murene eller bag skærmbilledet. Så har vi fejlet, siger Lisbeth og fortæller, at det, der driver hende er, at hun med sit arbejde er med til at gøre livet lettere for bankens to millioner brugere af netbank. En bred palette af kompetencer Vi føler os meget tæt på kunderne, fordi det, vi laver, har direkte indflydelse på deres dagligdag. Og der er kontant afregning, hvis systemerne ikke fungerer. Så er de utilfredse. Når et nyt udviklingsprojekt sættes i gang, kommer der fra starten mange kompetencer i spil. Det første stykke tid går med at få lagt en vision og fastlagt nogle mål og krav for projektet. Og snart er en bred vifte af kolleger i gang med mange forskellige områder. Maskinen er toptunet Et af de større projekter, Lisbeth har stået for, var NemID-projektet. En sektorløsning, der udefra ser enkel og overskuelig ud, men bag skærmen krævede meget arbejde. Der skulle etableres en helt ny infrastruktur, og det var et projekt, hvor det var afgørende, at det hele fungerede fra første dag. Da vi gik i luften, sad vi på vores pladser og holdt vejret. Vi overvågede, hvordan data flød gennem systemerne, og hvor mange og hvilke fejlmeldinger der kom. Det er så spændende at sidde der og hele tiden sørge for, at maskinen er toptunet, så det hele bare kører, siger Lisbeth. Lisbeths karriere Projektleder i Group IT fra Udvikler i Group IT. Cand.scient. i datalogi og matematik, Aarhus Universitet.

12 12 Danske bank / Danske Karriere Bettina Schjødt Larsen / konsulent først med bank til ipad Hele ambitionen har været at lave noget, der er best-in-class. Og det motiverer mig meget. Bettinas karriere Konsulent i Group Business Development fra Uddannet cand.scient.pol., Københavns Universitet. Tidligere job i bl.a. Finansministeriet og Københavns Kommune. Siden studiet har Bettina Schjødt Larsen været optaget af de seneste trends inden for digitalisering. Derfor faldt valget naturligt på Danske Bank som arbejdsplads. Hun stortrives nemlig i et miljø, hvor ambitionerne er høje, og handlekraften er stor på det digitale område. Det gjorde sig ikke mindst gældende, da hun var med til at udvikle Danmarks første tabletbank til ipad. Det blev prioriteret, at vi brugte tid på, at løsningen skulle være rigtig god, og at vores kunder skulle blive super glade for den. Vi spurgte hele tiden os selv - er det her fedt nok? Og hvis det ikke var, så måtte vi lave det om. Hele ambitionen har været at lave noget, der er best-in-class. Og det motiverer mig meget, siger Bettina. Fra idé til lancering Der gik otte måneder fra idé til lancering af ipad-løsningen i fire nordiske lande. Og Bettina var med hele vejen fra de første strøtanker, til løsningen var plantet i App Store. Det har været virkelig givende at være med fra start til slut. Helt fra den indledende snak til at undersøge mulighederne og få idéer fra kunderne på Facebook, få stablet en strategiworkshop på benene og så lave konceptet og få detaljerne på plads, forklarer Bettina. Hun understreger, at projektets succes var betinget af et godt samarbejde mellem dygtige kolleger med vidt forskellige baggrunde. Det var lige fra it-eksperter til marketing- og pressekonsulenter. Og så var kollegerne i de udenlandske brands uundværlige, når løsningen skulle tilpasses de lokale forhold. Jeg minder ofte mig selv om, hvor privilegeret det er at arbejde sammen med folk, der er så kompetente. Hvis man har et problem, så er der altid én et eller andet sted, der kan hjælpe i en stor koncern, slutter Bettina.

13 Danske bank / Danske Karriere 13 jeg skal være en god menneskekender Mød Kasper, Lisbeth og Jeppe under Job på Det er faktisk rart lige at få en lille indikation på, om jeg gør det godt, og hvor jeg måske skal skrue på noget i min rådgivning. Det siger Jeppe Engsig, som brænder for at yde en engageret og indlevende rådgivning. Det kræver, at han er velforberedt og kan lide den direkte kontakt til andre mennesker. Og som Jeppe siger, så smitter engagement og ærlighed positivt af på kundernes syn på ham og banken. Kommunikation i øjenhøjde Efter hvert møde udfylder mine kunder et spørgeskema om, hvordan mødet gik, og hvordan jeg var som rådgiver, siger Jeppe og fortæller, at han har lært, at man skal gøre sig fortjent til at snakke med kunderne. Så spørger de nemlig efter én igen. Det gør jobbet meget udfordrende og sikrer, at det ikke bliver en sovepude. Det at være rådgiver er faktisk lidt ligesom at være til en hyggelig familiemiddag, hvor der også er folk med, du ikke kender så godt. Du ved ikke, hvem du lige kommer til at sidde ved siden af, og du skal møde dem i øjenhøjde og kunne lytte, huske og snakke om løst og fast. Det kræver, at du er en god menneskekender og kan kommunikere med alle. En hverdag langt fra tørre tal Jeppe møder mange, der tror, at han som rådgiver mest sidder bag skærmen og regner på tørre tal. Men det passer ikke på den hverdag, han kender. Den største del af tiden går faktisk med at være tæt på kunderne enten via møder, telefonkontakt eller s. Den bedste ros for mig som rådgiver er, hvis mine kunder anbefaler min rådgivning til andre. Jeg har prøvet at give et bud i forbindelse med køb af bolig til en kunde, der var involveret i en anden bank. Hun boede i København, jeg sidder syd for Aarhus, og alligevel skiftede hun alle sine forretninger over til os, siger Jeppe. Jeppe engsig / Privatrådgiver Jeppes karriere Privatrådgiver i Viby (Jylland) siden I gang med HD-FR. Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning. Finansøkonom, Aarhus Købmandsskole.

14 14 Danske bank / Danske Karriere Fordele og fritid Ferie og fritid Du kan få op til seks ugers ferie plus fem omsorgsdage og et forhøjet ferietillæg, der udbetales én gang årligt. Som ansat har du også mulighed for at tage del i vores foreningsliv. Vi har blandt andet kunstforening, filmklub, kor og en række idrætsforeninger, f.eks. badminton, fodbold og bowling. Fælles forsikringer Du er dækket af en række forsikringer, blandt andet ulykkesforsikring, som dækker dig på arbejde og i fritiden, røveriforsikring, sundhedssikring, sikring ved dødsfald, kritisk sygdom eller tab af erhvervsevne. Vi har ca. 100 feriehuse i ind- og udland, som du kan søge to gange om året. Fleksibilitet Vi lægger stor vægt på fleksible arbejdsvilkår for alle vores medarbejdere, så der er plads til at yde en engageret og motiveret indsats både på jobbet og i fritiden. Derfor støtter vi en god balancegang med trivsel i travlheden. Mulighed for at arbejde mere i nogle perioder og holde mere fri i andre. Fuld løn under barsel op til 28 uger som mor og op til 16 uger som far. Fri med løn i op til to uger ved barns sygdom.

15 Danske bank / Danske Karriere 15 Mit yndlings personalegode At der ikke ligger et usagt krav om, at man skal lægge 70 timer om ugen for at blive til noget. Banken passer på sine ansatte. Joakim Hansen / Group Internal Audit Jeg har lige købt andelsbolig og været glad for de gode lånevilkår. Men det aller vigtigste er nu, at der er god balance mellem job og fritid. Sofie Segerström / Group Credit Lige nu er jeg gravid, så jeg er utrolig glad for, at man under barslen får 28 uger med fuld løn. Muligheden for at arbejde mere i en periode for så at tage en længere sammenhæng ende pause på et andet tidspunkt. Joan Gundersen / Group Communications Fokus på mobilitet. Der er mange filialer rundt i landet, og der er rigtig mange forskellige jobmuligheder og forskellige veje at udvikle sig. Inga Løvlund / Odder afdeling Camilla Bergkvist / Group Operations Finansielle fordele Du får en konkurrencedygtig løn, der inkluderer en god pensionsopsparing, hvor vi bidrager med mindst 11,25 procent. Din løn er individuel og forudbetalt det betyder, at du får din første løn allerede ved tiltrædelsen. Desuden får du lån til favorabel rente, f.eks. boliglån og billån, og Danske Ekstra-kundepakken uden gebyr. Du får også rabat på mæglerhonoraret, hvis du handler bolig hos home.

16 16 Danske bank / Danske Karriere Ansvarlighed Danske Bank spiller en nøglerolle i samfundsøkonomien i Danmark og resten af Norden. Det forpligter. Og det er blandt årsagerne til, at vi gennem en årrække har arbejdet målrettet og struktureret med vores ansvar som virksomhed, også kaldet Corporate Responsibility. Vores arbejde er baseret på en række internationalt anerkendte principper inden for blandt andet menneskerettigheder og miljø. Det betyder, at vi behandler vores kunder og medarbejdere ordentligt og fremmer økonomisk vækst uden at belaste miljøet unødigt. Vores viden gør en forskel Vores strategiske arbejde med ansvarlighed er tæt forbundet til forretningen og dermed til vores medarbejderes kompetencer. Vi mener, at mere viden og finansiel forståelse er afgørende for stabil økonomisk vækst i vores samfund. Og vi bliver tilmed en bedre og mere konkurrencedygtig virksomhed, hvis vi har oplyste og kritiske forbrugere. Det udfordrer os hele tiden til at udvikle bedre og mere effektive løsninger og produkter. Det er også tanken bag vores Program for finansiel forståelse, som har særligt fokus på børn, unge, forældre og lærere.

17 Danske bank / Danske Karriere kr. betalte koncernen i skat i Danmark fra Det svarer til fem sygehuse, 600 vindmøller eller en Storebæltsbro. 5 sommerballetter og en række kulturarrangementer og sportsevents støttede vi i Fra 2012 sponsorerer vi lektiehjælp i Danmark og Sverige og er officielle sponsorer for det danske fodboldlandshold timer brugte koncernens medarbejdere i 2011 på frivilligt arbejde, f.eks. når der hvert år bliver talt penge op fra de store landsindsamlinger. Vi spytter også selv i kassen, uanset om det er Afrikas børn eller kræftramte herhjemme. 0 CO 2 har koncernen haft på kontoen siden Det, vi ikke har sparet væk, bliver godtgjort af CO 2 - kreditter. For eksempel investerer koncernen i et indisk projekt, hvor køers affald omdannes til energi. 28 procent kvindelige ledere i Danmark kan vi gøre bedre. Derfor skrev vi i 2010 under på Charter for flere kvinder i ledelse, som forpligter os til at få flere kvinder i chefstolen. 10 internationale principper for etisk ansvarlig opførsel. Som medlem af FN s Global Compact har vi forpligtet os til at overholde og fremme de ti principper for miljø, menneskerettigheder og antikorruption spil er der spillet på pengeby.dk, som er Danske Banks undervisningsportal for 5- til 9-årige. Her kan børnene lege sig til finansiel forståelse. 90 mentorer har givet studerende fra CBS og Københavns Universitet gode råd til karrierevalg og inspiration til jobsøgning, deres første job og overgangen fra studie- til arbejdsliv. Læs mere på

18 18 Danske bank / Danske Karriere For dig, der er under uddannelse Mange veje Er du fra universitet eller handelshøjskole? Tag hul på karrieren, allerede mens du studerer. Og det er uanset, om du drømmer om at arbejde med it, ledelse, økonomi, forretningsudvikling eller noget helt andet. Du kan blandt andet få praktisk erfaring gennem et studiejob, eller du kan blive Summer Intern i et ti-ugers lønnet forløb inden for økonomi eller finansiering. Vi tilbyder også specialesamarbejde og Summer School. Er du finansøkonom? Hvis du læser til finansøkonom, kan du tage din praktik i vores filialnet eller et andet sted i koncernen. I filialerne deltager du i det daglige arbejde i et rådgiverteam. Efter endt uddannelse har du mulighed for at fortsætte i et traineeforløb, hvor du bl.a. deltager i Finansrådets kursus i finansiel rådgivning. Du fortsætter karrieren i filialnettet og specialiserer dig inden for forskellige former for kunderådgivning. Vi søger praktikanter i august/september med start i januar. Er du finansbachelor? Læser du til finansbachelor, kan du tage din praktik på femte semester i vores filialnet eller et andet sted i koncernen. I filialerne prøver du kræfter med finansiel rådgivning og får mulighed for at fortsætte karrieren hos os efter studiet. Du arbejder tæt sammen med dine kolleger i et team med fælles kundeansvar. Du får erfaring med kundemøder og med den uopfordrede kontakt via telefonen. Vi søger praktikanter i februar/ marts med start i august.

19 Danske bank / Danske Karriere 19 Nathalie Metz Larsen blev graduate i Group IT i 2008 og er i dag forretningsudvikler For dig, der er nyuddannet DANSKE GR ADUATE Vær med på holdet, når vi ansætter nyuddannede kandidatstuderende med vidt forskellige profiler og interesser. Du bliver ansat i et fast job, hvor du får en personlig udviklingsplan og masser af praktisk erfaring. Sideløbende følger du et fælles program med de mange andre graduates i koncernen. Som graduate får du fra start egne opgaver inden for dit specialistområde. Uanset hvad du har læst, og hvor i Danske Bank du bliver ansat, skal du være blandt de bedste til at omsætte din teoretiske viden til brugbare løsninger. Du får et stort netværk og den bedst mulige start på din karriere hos os. Du starter i september, og herefter er dine udviklingsmuligheder mange. Læs mere på

20 20 Danske bank / Danske Karriere Ny i koncernen Henrik Bjørn Mortensen / nyansat i Danske Capital som projektleder Hvordan har du oplevet rekrut teringsforløbet? Meget positivt. Eksempelvis var samtalerne meget åbne og fokuserede på at give information om jobbets omfang, og hvilke evner jeg kunne bringe til bordet ved en eventuel ansættelse. Hvad har din leder gjort for at hjælpe dig godt i gang? Jeg manglede to måneder af mit speciale, da jeg underskrev kontrakten. Min leder tilbød mig så, at jeg kunne besøge afdelingen og møde mine nye kolleger. Det Ikke engang en måned inde i mit nye job kom jeg på et kompliceret projekt. Det ser jeg som et kæmpe skulderklap at få lov til så tidligt. gjorde, at jeg med det samme følte mig velkommen endda før min jobstart. Da jeg så startede, blev jeg præsenteret for en klar plan for interne oplæringsaktiviteter og havde besøg i forskellige team og afdelinger for at få en dybere forståelse af forretningen. Hvordan blev du modtaget af dine nye kolleger? Folk har virkelig været meget positive og imødekommende. Alle har gerne villet lære fra sig og ikke mindst give mig en forståelse for, hvilke roller de hver især spiller i det store puslespil. Samtidig går folk op i at være socialt aktive i og uden for arbejdstiden. Det giver en rigtig god stemning. Hvad overraskede dig mest i din første tid? Mængden af ansvar og tillid, jeg fik inden for relativt kort tid. Ikke engang en måned inde i mit nye job kom jeg på et kompliceret projekt. Det krævede samarbejde og koordination på tværs af organisationen, dialog med udenlandske konsulenter og arbejde med forskellige teknologier. Det ser jeg som et kæmpe skulderklap at få lov til så tidligt.

21 Danske bank / Danske Karriere 21 Tina har været ansat i Danske Capital siden 2007 og været leder siden Hun har ansat mange profiler og har erfaret, at frihed og ansvar tidligt giver størst succes. Tina har netop ansat Henrik. 94 % af nyansatte er tilfredse med deres job 99 % af nyansatte vil anbefale et job i koncernen til andre 94 % af jobansøgere har oplevet en professionel og ordentlig behandling Tina Ulrik Philipson / leder i Danske Capital, har lige ansat Henrik Hvad ser du som din vigtigste opgave som leder for en ny medarbejder? For mig er nøgleordene for den første tid struktur, kolleger og selvstændige opgaver. Det er rigtig vigtigt, at man får en god start, og her er introduktionsplanen afgørende. Jeg udarbejder den og har hele tiden øje for, at det er de nye kolleger, der introducerer de forskellige hverdagsting i jobbet. Som ny er man hamrende træt om aftenen. Der er nye mennesker, arbejdsopgaver og et nyt miljø at forholde sig til. Derfor er det super vigtigt, at der er tid nok til introduktionen. Tid til at føle sig ind på sin nye medarbejder gennem løbende statusmøder og tid til, at man som ny også kan få lov til at sidde lidt selv eller gå rundt og snakke med folk. Hvad skal der til for, at en ny medarbejder falder godt til? Der skal være en god stemning på arbejdet og et miljø, hvor folk er villige til at give viden fra sig og oplære den nye kollega. Kort sagt, at man føler sig velkommen. Det gælder så begge veje og det er vigtigt, at man som ny viser gejst og er ivrig efter at lære både kolleger og arbejdsopgaver at kende. Hvad forventer du af en ny medarbejder? Mit mantra lyder, at man som medarbejder har et vigtigt medansvar for egen læring. Man skaber så at sige selv de muligheder, man får. Jeg har jo uanede mængder af opgaver, så det er vigtigt, at man er ærlig og selv siger til og fra, så vi finder det rigtige match. Og det er uanset, om man er nyuddannet eller erfaren. Det er jo den eneste måde, man kan sikre sig det job, man selv gerne vil have. Hvad har overrasket dig mest ved en ny medarbejder? Jeg er faktisk overrasket over, hvor hurtigt medarbejdere kan performe, når de rigtige rammer er der. Det, jeg har haft mest succes med, er at give frihed og ansvar ret hurtigt. Giver man den nye et ansvar, en selvstændig opgave, så er muligheden størst for, at personen falder godt og hurtigt til.

22 22 Danske bank / Danske Karriere Spørgsmål og svar om rekrutteringsforløbet Kan jeg søge uopfordret? Nej, men på vores jobsite kan du registrere dig i vores CV-base eller tilmelde dig jobagenten og få besked, når vi søger en ny medarbejder inden for dit felt. Læs om arbejdspladsen, find ledige job og søg online Kan jeg søge flere job i koncernen på samme tid? Det kan du sagtens, men du skal skrive en målrettet ansøgning til hvert job. Vær forsigtig med at søge job i øst og vest. Det efterlader et indtryk af, at du hverken er målrettet eller motiveret for det enkelte job. Har jeg bedre chancer som ansøger, hvis jeg ringer? Nej, din henvendelse indgår ikke i vurderingen af dig som kandidat, så lad være med at ringe bare for at ringe. Har du relevante spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at henvende dig. Hvordan forbereder jeg mig bedst til en samtale? Læs jobannoncen igennem igen og tænk over, hvilke kvalifikationer du vil fremhæve ved samtalen. Sæt dig ind i den afdeling, du søger job i, og skriv spørgsmål ned, som du vil have besvaret. Forbered også dine egne svar på oplagte spørgsmål. Hvor lang tid tager et rekrutteringsforløb? Det går typisk tre til fire uger fra ansøgningsfristen, til den nye medarbejder får tilbudt jobbet. Du får svar på, om du skal til samtale inden for en uge efter ansøgningsfristen. Og hvis du kommer til samtale, så får du uanset udfaldet kort efter en personlig tilbagemelding. Hvor stor vægt lægger I på, hvad jeg laver i fritiden? Vi vil gerne høre, hvad du laver uden for dit arbejde, fordi det giver et billede af dig som menneske. Vi leder efter engagerede medarbejdere, der brænder for andet end deres job. Hvilke kvalifikationer er i høj kurs? Vi skal jo bruge meget forskellige medarbejdere, så det er der ikke et enkelt svar på. En kvalifikation, der er relevant i alle job, er evnen til at sætte kundernes behov i centrum. Og så skal man generelt være god til at samarbejde og til at suge ny viden til sig.

Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring.

Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring. AW Media ApS Høffdingsvej 34 2500 Valby 7070 2870 info@aw-media.dk www.aw-media.dk Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring. AW Media søger

Læs mere

Når du søger ingeniører og konstruktører. Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører om rekruttering og fastholdelse

Når du søger ingeniører og konstruktører. Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører om rekruttering og fastholdelse Når du søger ingeniører og konstruktører Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører om rekruttering og fastholdelse Når du søger ingeniører og konstruktører Gode råd fra unge ingeniører og konstruktører

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Get closer to your career!

Get closer to your career! Get closer to your career! Er du en Solitworker? Vi søger talentfulde og ambitiøse kollegaer, som vil skabe løsninger, der løfter nogle af de største og mest spændende virksomheder i Danmark. Uanset om

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring.

Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring. AW Media ApS Høffdingsvej 34 2500 Valby Kommunikations-/SEO-praktikant Lær om SEO samt resultatskabende online kommunikation og -markedsføring. AW Media søger praktikant med talent for kommunikation til

Læs mere

Account Management/salgs-praktikant søges til virksomhed i vækst.

Account Management/salgs-praktikant søges til virksomhed i vækst. AW Media ApS Høffdingsvej 34 2500 Valby Account Management/salgs-praktikant søges til virksomhed i vækst. AW Media søger praktikant med talent for salg og kommunikation. Du behøver ingen erfaring, idet

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Din karriere i centrum

Din karriere i centrum ? Din karriere i centrum Din karriere i centrum Trives du i selskab med dygtige og ambitiøse mennesker? Med komplekse og krævende opgaver? Og i et miljø, hvor kvalitetskravene er høje? Hos Bruun & Hjejle

Læs mere

Har din virksomhed en

Har din virksomhed en SÅDAN Har din virksomhed en SÅDAN rekrutteringsstrategi? DI SeRViCe DI giver dig gode råd til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Kampen om medarbejderne er i gang Medarbejderne er et af de vigtigste

Læs mere

Fokusgruppeundersøgelse vedrørende datalogistuderendes selektionskriterier i forbindelse med job, studiejob og praktikforløb

Fokusgruppeundersøgelse vedrørende datalogistuderendes selektionskriterier i forbindelse med job, studiejob og praktikforløb HR MØDE DIKU BUSINESS KLUB D. 11/4-2012 Fokusgruppeundersøgelse vedrørende datalogistuderendes selektionskriterier i forbindelse med job, studiejob og praktikforløb 1 OM UNDERSØGELSEN Formål: At få indblik

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere

Generation Y Om ledelse, beskæftigelse, & uddannelse

Generation Y Om ledelse, beskæftigelse, & uddannelse Generation Y Om ledelse, beskæftigelse, & uddannelse Generation Y: De unge, krævende talenter? Dén generation der lige nu er på vej ind på arbejdsmarkedet er unge talenter, der kræver, at virksomhederne

Læs mere

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job?

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job? Kandidat til formandsposten Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg Kort sagt arbejder jeg med og for medlemmerne. Som kredsbestyrelsesmedlem gennem 8 år har jeg beskæftiget mig

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Karina Knudsen Studiesekretær Telefon: 9940 8003 Email: karknu@business.aau.dk 6. maj 2014 EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Partnerstyringsmodeller KURSER. MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER 4 december 2012. - Interwiev med Peter Appel om vejen til partnerskabet

Partnerstyringsmodeller KURSER. MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER 4 december 2012. - Interwiev med Peter Appel om vejen til partnerskabet Erhvervsjurister i Advokatbranchen - tre bud på vejen ind Rating Systemet - pro et kontra Dialogmøder - reportage fra Næstved Bestyrelsesmedlemmerne fortæller - tanker om bestyrelsesarbejdet Reportage

Læs mere

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor Finansforbundet Det naturlige valg i den finansielle sektor finansforbundet 2012 / Tekst: kommunikation / layout: katrine kruckow / foto: jasper carlberg Velkommen! Finansforbundet er en naturlig del af

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede er mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundhedsvidenskab.

Læs mere

Baggrundsinformation og vejledning

Baggrundsinformation og vejledning Baggrundsinformation og vejledning KOM STÆRKT FRA START Kompetencer og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Ansøgningsprocessen

Læs mere

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden Karrierekampagnen Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden. DMstud. sætter nu fokus på de kompetencer

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

Har du lyst til en alsidig karriere...

Har du lyst til en alsidig karriere... Har du lyst til en alsidig karriere...... så har du alle muligheder hos os! Dansk Landbrug Sydhavsøerne - Det naturlige valg DLS rådgiver årligt 1.200 kunder inden for fagområderne økonomi, ejendomshandel,

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I IT & BUSINESS (E-Business) ITU.dk/uddannelser IT & BUSINESS (CAND.IT I E-BUSINESS) Kunne du tænke dig at arbejde i krydsfeltet mellem it og forretningsudvikling?

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

Ledernes forventning til konjunktur og rekruttering 2. halvår 2008. Temaer: Rekruttering, kommende ledere, seniorpolitik

Ledernes forventning til konjunktur og rekruttering 2. halvår 2008. Temaer: Rekruttering, kommende ledere, seniorpolitik Ledernes forventning til konjunktur og rekruttering 2. halvår 2008 Temaer: Rekruttering, kommende ledere, seniorpolitik Maj 2008 Indledning...3 Sammenfatning...3 1. Konjunkturbaggrunden - dalende optimisme

Læs mere

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører Fri til frivilligt arbejde Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører November 2007 Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Idéer for Livet Ambassadører... 3 1.2 Skandias motivation... 4 2. Evaluering

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

30.10.2009 CA a-kasse 1

30.10.2009 CA a-kasse 1 Løn, kontrakt, forhandling 30.10.2009 CA a-kasse 1 Eftermiddagens program 14.25 Introduktion 14.30 Løn og kontrakt Marielle Høgenhaug, C3 Ledelse og Økonomi 15.10 Pause 15.20 Forhandlingsteknik Jimmy Buchmann,

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN VI ER PÅ VEJ FREM Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN Bilens rolle er under forandring, nye former for mobilitet vinder frem og den teknologiske udvikling

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Dagens menu 1. Dagens menu 2. Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? 3. EnergiMidt hvad er det? 4.

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Ishøj Kommunes personalepolitik

Ishøj Kommunes personalepolitik Ishøj Kommunes personalepolitik Ishøj Kommune 1 Vi skal spille hinanden gode Der er mange forskellige arbejdspladser og medarbejdere i Ishøj Kommune. Derfor er det vigtigt med en fælles opfattelse af,

Læs mere

Arbejdsglæde i Hartmanns. Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk

Arbejdsglæde i Hartmanns. Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Arbejdsglæde i Hartmanns Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Side 1 Bedre leder end gennemsnittet? Hartmanns A/S TEL +45 7020 0383 www.hartmanns.dk Side 2 Blandt DKs Bedste arbejdspladser?

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

Skriv ansøgningen ANSØGNING

Skriv ansøgningen ANSØGNING ANSØGNING Skriv ansøgningen Du har ikke 15-minutes-of-fame, men 15-seconds-of-attention, når din ansøgning læses af den rekrutteringsansvarlige! Derfor handler det om at bruge disse værdifulde sekunder

Læs mere

Intro til funktionsbeskrivelser for medarbejdere og ledere i Hørsholm kommune

Intro til funktionsbeskrivelser for medarbejdere og ledere i Hørsholm kommune Intro til funktionsbeskrivelser for medarbejdere og ledere i Hørsholm kommune Få mere ud af det, du har. Dette er kommunens pejlemærke for vores arbejde og de fælles initiativer, der søsættes i hvert center

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks eneste konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af dygtige cand.merc.- og cand.oecon.studerende

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning til mentorforløbet 3. Udvikling Fyn samarbejde m.v. Bilag: - Samarbejdsaftaleskabelon (Bilag 1) - Fortrolighedsaftale

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

HK-medlemmer har flere muligheder

HK-medlemmer har flere muligheder Weidekampsgade 8 HK/Danmark +++ 2857 +++ 0900 København C 09 Det Og der er mange andre fordele vil tage lang tid at opremse alle de fordele, du automatisk får som medlem af HK. Du får medlemsblade og anden

Læs mere

Hvordan skaber man en af Danmarks Bedste Arbejdspladser?

Hvordan skaber man en af Danmarks Bedste Arbejdspladser? Hvordan skaber man en af Danmarks Bedste Arbejdspladser? Ditte Vigsø Great Place to Work Institute Danmark 11. november 2009 Hvad er en god arbejdsplads -for dig? 1 Hvorfor skabe en god arbejdsplads? Her

Læs mere

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 15 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse Svarprocent: 93% (103 besvarelser ud af 111 mulige) Præsentation Sammenfatning af undersøgelsens resultater 100 Arbejdsmarkedet generelt (EEI DK 14) Tolkning

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen 1. BAGGRUND Stillingen er genopslået på baggrund af for få kvalificerede kandidater i første omgang. Lederen af vores regnskabsafdeling har valgt at

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

REKRUTTERING AF CHEF TIL NYT DRIFTSCENTER

REKRUTTERING AF CHEF TIL NYT DRIFTSCENTER REKRUTTERING AF CHEF TIL NYT DRIFTSCENTER Oktober 2014 OM LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Lyngby-Taarbæk Forsynings opgave er at sikre rent drikkevand til alle forbrugere og sørge for at aflede og rense spildevandet,

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

Eksklusivt tilbud fra din Pro

Eksklusivt tilbud fra din Pro Eksklusivt tilbud fra din Pro I samarbejde med The Mental Scorecard Academy, er vi 4 PGA-proer der tilbyder dig 6 dage på et fantastisk golf ressort i det nordlige Spanien, hvor du kommer til at arbejde

Læs mere

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015:

UDTALELSER FRA KARRIEREDAGENE 2015: Vi har deltaget på Karrieredagene flere gange, og vi har altid været rigtig glade for at være med på messen. Vi har noteret mange gode talenter ned, både til konkrete graduate-stillinger, til studenterjob

Læs mere

PRAKTIKANT TIL ADVICE-NETVÆRK?

PRAKTIKANT TIL ADVICE-NETVÆRK? TIL ADVICE-NETVÆRK? Har du lyst til at arbejde analytisk, strategisk og kreativt med kommunikation på et af landets førende kommunikationsbureauer? Og er du klar til at arbejde med komplekse problemstillinger

Læs mere

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. DM er en fagforening for højtuddannede og mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for

Læs mere

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Mogensen En arbejdsplads i verdensklasse igen og igen det er

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM Dansk Magisterforening DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM for kommunikatører DM (Dansk Magisterforening) er mødested for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, samfundsfag, naturvidenskab

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder DM fagforening for højtuddannede DM Leder DM Leder Det er vigtigt, at DM har fokus på ledere, fordi mange medlemmer af DM før eller senere bliver ledere. Det er en meget naturlig karrierevej for mange

Læs mere

Kunsten at finde og onboarde en ny medarbejder eller leder

Kunsten at finde og onboarde en ny medarbejder eller leder Lederforum tirsdag 12. maj 2015 Kunsten at finde og onboarde en ny medarbejder eller leder Eftermiddagens program Velkomst ved Jørgen Beck, Ledelsesakademiet Oplæg ved Ulrik S. Brix, Supana Pause, snak

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

SLIDE 2. Sådan er det ikke længere heller ikke for Sarah:

SLIDE 2. Sådan er det ikke længere heller ikke for Sarah: SLIDE 1 SLIDE 2 Det grænseløse arbejde findes mange steder i vores arbejdsliv i dag og er på mange måder blevet en fastgroet del af den måde, vi organiserer vores arbejdsliv på. Når vi taler om det grænseløse

Læs mere

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Portræt 25 På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Som studerende kan du kontakte studenterambassadøren, hvis du er kommet i klemme i administrative sager om fx snyd eller dispensation. Tina er uddannet

Læs mere

Mandag morgen academy 2012/2013

Mandag morgen academy 2012/2013 Mandag morgen academy 2012/2013 Forskellen mellem en trussel og en mulighed er, hvor hurtigt du opdager den. Mandag Morgen leverer det nødvendige grundlag for beslutningstagere, der vil udvikle nye muligheder.

Læs mere

VIL DU VÆRE DIREKTØR?

VIL DU VÆRE DIREKTØR? VIL DU VÆRE DIREKTØR? MÅLRETTET GRADUATE-PROGRAM Graduate-uddannelse 1 Graduate-uddannelse 2 Hos Difko driver vi selvstændige virksomheder Difko er med over 35 års historie et af Danmarks ældste selskaber

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere DM Fagforening for højtuddannede Kickstart din karriere Tillykke med kandidatgraden Står du klar til at kaste dig ud i jagten på drømmejobbet? Eller overvejer du at prøve dine idéer af som selvstændig

Læs mere

Velkommen i DLBR. En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær

Velkommen i DLBR. En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær Velkommen i DLBR En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær Forord Tillykke med dit nye job. I DLBR Dansk Landbrugsrådgivning ønsker vi at tage godt imod nye medarbejdere. Vi gennemfører derfor

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Rekruttering, Set fra den anden side

Rekruttering, Set fra den anden side Rekruttering, Set fra den anden side en rekrutterings ansvarligs perspektiver og råd Baseret på egen baggrund, erfaringer, kendskab Vi sidder i suppedasen Formål med præsentation: At give forståelse

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80%

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80% Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 215 Skolerapport besvarelser ud af 125 = % 1 Tolkning af resultatet 6 1 1 Kilde: Ennova MTU 211 præsentation 2 Arbejdsglæde - tilfredshed og motivation 213 215 74 82

Læs mere

DM dansk magisterforening praktik. Praktik Råd og vejledning til et godt praktikforløb. dm.dk/studerende

DM dansk magisterforening praktik. Praktik Råd og vejledning til et godt praktikforløb. dm.dk/studerende 1 Praktik Råd og vejledning til et godt praktikforløb dm.dk/studerende 2 råd og vejledning til et godt praktikforløb Råd og vejledning til et godt praktikforløb Overvejer du et praktikforløb? Har du overblik

Læs mere

Social kapital. Vinsa-møde 6. juni 2012. Vicedirektør Birgitte Bruun (bb@nykredit.dk)

Social kapital. Vinsa-møde 6. juni 2012. Vicedirektør Birgitte Bruun (bb@nykredit.dk) Social kapital Vinsa-møde 6. juni 2012 Vicedirektør Birgitte Bruun (bb@nykredit.dk) Vidste du dette om Nykredit...? Danmarks største långiver ydet 30% af alle lån i 2011 1 Mere end 1 mio. kunder 55 centre

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

HR-SPECIALIST HVEM TAGER SIG AF DINE HR-OPGAVER? Yderligere informationer. Job Vision A/S. Telefon 70 10 33 35 Mail jobvision@jobvision.

HR-SPECIALIST HVEM TAGER SIG AF DINE HR-OPGAVER? Yderligere informationer. Job Vision A/S. Telefon 70 10 33 35 Mail jobvision@jobvision. HR-SPECIALIST HVEM TAGER SIG AF DINE HR-OPGAVER? Job Vision A/S Yderligere informationer Telefon 70 10 33 35 Mail jobvision@jobvision.dk www.jobvision.dk INDHOLD 1 Medarbejderen er din vigtigste ressource

Læs mere

HVAD ER DER I JA? NATUR MILJØ VIDENSKAB TEKNIK

HVAD ER DER I JA? NATUR MILJØ VIDENSKAB TEKNIK HVAD ER DER I JA? NATUR MILJØ VIDENSKAB TEKNIK JA er det naturlige valg for mig, fordi det er en fagforening, hvor jeg møder faglige interessefæller. DORTHE BRINCK LILLELUND, JA-MEDLEM 2 Foto: Sarah Bender

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på banklånet

Spar tusindvis af kroner på banklånet Spar tusindvis af kroner på banklånet ankerne har meldt ud, at de ikke behandler alle kunder ens. ankkunderne opfordres derfor til at se sig godt for, hvis de ikke vil betale for meget for deres lån. Der

Læs mere

Indhold. Pre-Placed eller Self-Placed. Ansøgningsfrister

Indhold. Pre-Placed eller Self-Placed. Ansøgningsfrister Trainee - Intern Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Introduktion Pre-Placed eller Self-Placed Trainee Intern Priser Ansøgning Ansøgningsfrister Overblik Om MyEducation

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Talentudviklingens faser i Nykredit

Talentudviklingens faser i Nykredit Talentudviklingens faser i Nykredit Bente Overgaard, Koncerndirektør HR og Facility Management 06-11-2012 1 Agenda Nykredit en attraktiv og krævende arbejdsplads Hvad er et talent i Nykredit? Hvordan spotter

Læs mere