/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23"

Transkript

1 Danske Karriere JEG VED, HVOR MIN KARRIERE STARTER, MEN IKKE HVOR DEN ENDER / Side 10 DANSKE GRADUATE Vær med på holdet, når vi hvert år ansætter graduates med vidt forskellige profiler og interesser. / side 19 SÅDAN SØGER DU Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23 TILBAGE I FRONT Læs Eivind Koldings syn på, hvad der skal gøre Danske Bank til en af de allerbedste banker i Norden. / side 2

2 2 Danske bank / Danske Karriere Tilbage i front Danske Bank står over for store forandringer i de kommende år. Vi skal være i front på alle områder, og vi skal blive blandt de allerbedste banker i hele Norden. Det bliver ikke nogen nem opgave. Men jeg tvivler ikke et sekund på, at vi i Danske Bank har potentialet til at nå vores ambitiøse mål. Den strategiske retning ligger fast Vi har nogle centrale fokuspunkter for de kommende år. Vi skal blandt andet øge indtjeningen, reducere omkostningerne samt forbedre kundeservice og brug af digitale kanaler. Det kommer på visse områder til at kræve forandringer, men vi har et stærkt fundament at bygge på. Stolt over at stå i spidsen Jeg er stolt over at stå i spidsen for Danske Bank. Vi ruller nye produkter og tjenester ud i et tempo, som kun få banker i verden kan matche. Vi er blandt de bedst kapitaliserede banker i Europa. Og vi er ikke mindst en fantastisk arbejdsplads, hvor der er masser af fokus på den enkeltes udvikling og trivsel. Det er ikke tilfældigt, at medarbejderne i Danske Bank er blandt de absolut mest tilfredse og engagerede i den finansielle sektor. Det og meget andet kan du læse mere om her i magasinet, som er for dig, der overvejer en karriere hos os. Jeg håber, at magasinet kan give dig en idé om, hvordan din fremtid kan se ud i Danske Bank. God læselyst. EIVIND KOLDING, ORDFØRENDE DIREKTØR

3 Danske bank / Danske Karriere 3 indhold Fra dansk bank til nordeuropæisk koncern Ingen fastlagte karrierespor Karriere med kunden i fokus Fordele og fritid Ansvarlighed Mange veje Ny i koncernen Spørgsmål og svar Karriere med kunden i fokus Side 8 Mød fire medarbejdere, der fortæller om deres job i en tid med forandringer. Mange veje Side 18 Som nyuddannet har du mange forskellige muligheder for at starte din karriere hos os. Fordele og fritid Side 14 Du bliver en del af en ansvarlig arbejdsplads med en række fordele. Danske Karriere udgives af Danske Bank-koncernen, Holmens Kanal 2-12, 1092 København K, Redaktion: Birgitte Malm, Ole Bech-Petersen og Rina Ditlevsen. Kontakt redaktionen på eller telefon Foto: Ricky Molloy, Peter Elmholt, Jakob Helbig, Lars Krabbe, Colourbox, Getty Images. Layout: Mona Brøchner. Repro: The Color Club. Tryk: Schultz Tryk, oplag Varenr.:

4 4 Danske bank / Danske Karriere Læs mere om koncernen Fra dansk bank til nordeuropæisk koncern 15 lande Ca. 5 mio. kunder Ca. 2 mio. aktive internetkunder Ca medarbejdere Jeg kommer selv fra Norge, så det internationale aspekt var vigtigt for mig, da jeg søgte job som graduate. Thea Messel / Projektleder og tidligere graduate, Group Operations

5 Danske bank / Danske Karriere 5 Fordelen ved at arbejde i en stor koncern er, at jeg altid kan stille et stærkt og kompetent hold over for mine kunder. Simon Peter Jacobsen / Erhvervsrådgiver, Holmens Kanal Afdeling Det er motiverende for mig at vide, at jeg altid kan rokere inden for koncernen, hvis jeg får brug for nye udfordringer. Morten Nielsen / afdelingsdirektør, Danske Markets I midten af 70 erne var Danske Bank dansk. I dag er virksomheden en nordeuropæisk koncern, der driver banker og andre finansielle forretninger i flere forskellige lande. I 1976 åbnede Danske Bank sit første kontor i udlandet. Det var i Luxembourg, og siden er forretning en blevet udvidet, så den i dag tæller 15 lande. I nogle lande er vi blandt markedslederne, mens vi i andre lande er den lille bank, der udfordrer storbankerne. Et stort netværk Internationalisering har gjort Danske Bank til en af de største finansielle virksomheder i Norden og har også påvirket kulturen og mulighederne. Som medarbejder har man kolleger fra hele Nordeuropa og adgang til eksperter inden for alt fra kapitalforvaltning til analyse, kommunikation og forretningsudvikling. Samtidig giver en stor forretning gode muligheder for at finde nye udfordringer i karrieren uden at skifte arbejdsplads. Nummer 1 for kunderne Ambitionen er at komme tilbage i front som den bank i Norden, hvor erhvervs- og privatkunder får den nemmeste, hurtigste og bedste service til en konkurrencedygtig pris. Der bliver løbende målt på kundernes tilfredshed, og barren er sat meget højt. Derfor har man som medarbejder altid som mål at skabe den størst mulige værdi for kunderne. Uanset om man er rådgiver, it-udvikler, marketingkonsulent eller noget helt fjerde. Fremtidens bank Der sker store forandringer i bankverdenen og i kundernes behov i disse år. Fremtidens Danske Bank bliver bl.a. bygget ved at analysere de trends, der rykker kunderne. Hvad kommer de til at efterspørge? Og i hvilke kanaler? Vi investerer ikke mindst massivt i digitale løsninger. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vi var den første bank i Danmark, der introducerede en mobilbank-løsning. Den blev kåret til årets app i 2011.

6 6 Danske bank / Danske Karriere Ingen fastlagte karrierespor Selvom Danske Bank er en stor koncern med ca medarbejdere, er der fokus på den enkeltes ønsker og behov. Derfor har alle medarbejdere en individuel udviklingsplan. 42% er ansat uden for Danmark 34% af alle koncernens ledere er kvinder 16 år har medarbejderne i gennemsnit været ansat Ca medarbejdere skifter hvert år job internt i koncernen Der er ikke én opskrift på en god karriere i Danske Bank. Faktisk er der slet ikke formelle karriereveje, forklarer HR-direktør Helle Havgaard. Vi tror ikke på, at vi kan putte vores medarbejdere ned i karrierekasser. Hvis vi skal bringe det bedste frem i medarbejderne, skal vi se på det enkelte menneske, og hvor vedkommende befinder sig karrieremæssigt og personligt. Det er lige fra den erfarne rådgiver til den fremadstormende lederspire eller småbørnsforælderen på nedsat tid, siger hun. Individuel udviklingsplan Alle medarbejdere har en individuel udviklingsplan. Uanset om de er ledere eller specialister. Erfarne eller grønne. Men udvikling er ikke bare noget, den enkelte taler med sin leder om til den årlige udviklingssamtale. Der skal være fokus på udvikling hver dag. Og det er der en grund til, fortæller Helle Havgaard. Vi vil tilbage i front som en af de bedste banker. Derfor er vi afhængige af, at alle medarbejdere yder deres bedste. Det kræver til gengæld, at hver enkelt medarbejder har en løbende dialog med sin leder for at finde den rigtige opskrift, siger Helle Havgaard. Udvikling i jobbet Koncernen har sit eget universitet, Danske University, som er et online univers med værktøjer, kurser og e-læringsprogrammer. Det bliver brugt flittigt af både ledere og medarbejdere, når der skal laves udviklingsplaner, eller når der er brug for en hurtig opgradering. Men erfaringen er, at læring gennem de daglige opgaver er altafgørende, forklarer Helle Havgaard.

7 Danske bank / Danske Karriere 7 59 % 39 % har en bacheloreller kandidatgrad er under 40 år Helle Havgaard / HR-direktør Vores filosofi er, at al uddannelse skal kunne bruges aktivt. Og så tror vi på, at et nyt projekt eller et større ansvar kan give mere udbytte end en uge på skolebænken. Derfor er de daglige opgaver den vigtigste del af udviklingen, siger hun og tilføjer, at mange også udvikler sig ved at skifte job internt. Derfor bliver alle job slået op på et internt jobsite, hvor alle kan se, hvilke muligheder der er overalt i koncernen. Gode ledere Tilfredsheden blandt medarbejdere i Danske Bank er høj sammenlignet med andre europæiske banker. Og det er ikke tilfældigt, at netop den nærmeste leder er blandt topscorerne, forklarer Helle Havgaard. Vi gør rigtig meget for at udvikle vores ledere både fagligt og personligt gennem rådgivning, kurser og talentprogrammer. De har ikke alene et hovedansvar for, at vi når de forretningsmæssige mål, vi har sat for fremtiden. De har et mindst lige så vigtigt ansvar for, at deres medarbejdere udvikler sig og har det godt, når de går på arbejde, slutter hun.

8 8 Danske bank / Danske Karriere Karriere med kunden i fokus

9 Danske bank / Danske Karriere 9 Ingen kan påstå, at Danske Bank befinder sig i en nem periode. De seneste år har budt på turbulente markedsvilkår, store afskrivninger og lav aktiekurs, og den kommende tid vil også byde på masser af udfordringer. Alligevel har medarbejdernes tilfredshed aldrig været højere. Forandring giver også muligheder for den enkelte. Nogle gange fordi man selv finder på bedre måder at løse sine opgaver på. Andre gange fordi Danske Bank, kunderne eller verden omkring os sætter en helt ny og ukendt dagsorden. På de næste sider kan du møde fire medarbejdere, der har oplevet store forandringer i deres egne arbejdsopgaver. Fælles for dem er, at de har en karriere med kunden i fokus. Det er uanset, om de arbejder med daglig kunderådgivning, står bag store it-udviklingsprojekter, udarbejder komplekse økonomiske analyser eller bidrager til udviklingen af helt nye digitale kanaler. Læs, hvad de laver til daglig, og hvad der tænder dem i jobbet. Ipad I 2011 var Danske Bank den første bank i Danmark til at introducere en tabletbank til ipad. Læs mere om job

10 10 Danske bank / Danske Karriere Det bedste fra to verdener Kasper Kirkegaard / senioranalytiker Jeg ved, hvor min karriere starter, men ikke hvor den ender. Sådan siger Kasper Kirkegaard om mulighederne som senioranalytiker i Danske Markets. Han nyder at have indblik i to meget forskellige verdener. Han fordyber sig og laver grundige analyser inden mødet med kunderne, lidt ligesom i den akademiske verden. Men samtidig forholder han sig til et hurtigt skiftende marked, hvor der indimellem skal træffes en vigtig beslutning på få timer. Uvisheden gør det spændende Kasper indgår i en strategigruppe, der har ansvaret for valuta, renter, råvarer og emerging markets. Hans fokus er på valutamarkedet, hvor han blandt andet har ansvar for dollaren. Kasper analyserer kort sagt markedet og formidler information både internt og eksternt. Han er ikke i tvivl om, hvad der gør det sjovt at møde på arbejde om morgenen: Uvisheden om, hvad markedet byder ham som analytiker og rådgiver for kunderne. Der kommer hele tiden nye historier og chok til, som vi skal forholde os til. Så man ved ikke nødvendigvis, hvad man kommer til at lave kl. to om eftermiddagen. Det er utroligt spændende, fortæller han. Fra skolebænk til virkelighed Det har overrasket Kasper, hvor stor forskel der er på at komme ud og være en del af de finansielle markeder og så sidde på skolebænken og læse om dem. Især i en tid, hvor der er gennemgribende forandringer på spil. Som senioranalytiker har han mødt vidt forskellige virksomheder, og han brænder for at kunne hjælpe dem med at skabe overblik og give dem nogle holdninger til finansmarkedet. Det er min fornemmeste opgave at give kunderne en forståelse for, hvilke risici de står over for ikke kun nu, men også om tre til tolv måneder. Vi skaber overblik og værdi ved at komme med forslag til den bedste og billigste afdækning af risici. Og vi hjælper investorer til at udnytte de muligheder, der måtte byde sig i markedet, siger Kasper. Kaspers karriere Senioranalytiker i Danske Markets siden Studiejob: Danske Bank, Københavns Universitet og Økonomi- og Erhvervsministeriet. Cand.polit., Københavns Universitet.

11 Danske bank / Danske Karriere 11 Bag skærmen og alligevel tæt på Lisbeth Harregaard / seniorprojektleder Folk har ild i øjnene og diskuterer, så kinderne bliver røde, og hjertet banker. Så kan man mærke, at den er der. Holdånden. Gejsten. Så udvikler vi. Som projektleder i Group IT, en af Danmarks største it-arbejdspladser, er Lisbeth Harregaard en stor drivkraft, når der skal udvikles nye løsninger, der gør livet nemmere for bankens kunder. Vi har store ambitioner med de løsninger, vi leverer til vores kunder. Det er ingen kunst at lave systemer, der udstiller rå mængder af data, men det er en kunst at få lavet det, så det rammer lige i øjet. Som kunde skal man jo ikke tænke over, hvad der sker inde bag murene eller bag skærmbilledet. Så har vi fejlet, siger Lisbeth og fortæller, at det, der driver hende er, at hun med sit arbejde er med til at gøre livet lettere for bankens to millioner brugere af netbank. En bred palette af kompetencer Vi føler os meget tæt på kunderne, fordi det, vi laver, har direkte indflydelse på deres dagligdag. Og der er kontant afregning, hvis systemerne ikke fungerer. Så er de utilfredse. Når et nyt udviklingsprojekt sættes i gang, kommer der fra starten mange kompetencer i spil. Det første stykke tid går med at få lagt en vision og fastlagt nogle mål og krav for projektet. Og snart er en bred vifte af kolleger i gang med mange forskellige områder. Maskinen er toptunet Et af de større projekter, Lisbeth har stået for, var NemID-projektet. En sektorløsning, der udefra ser enkel og overskuelig ud, men bag skærmen krævede meget arbejde. Der skulle etableres en helt ny infrastruktur, og det var et projekt, hvor det var afgørende, at det hele fungerede fra første dag. Da vi gik i luften, sad vi på vores pladser og holdt vejret. Vi overvågede, hvordan data flød gennem systemerne, og hvor mange og hvilke fejlmeldinger der kom. Det er så spændende at sidde der og hele tiden sørge for, at maskinen er toptunet, så det hele bare kører, siger Lisbeth. Lisbeths karriere Projektleder i Group IT fra Udvikler i Group IT. Cand.scient. i datalogi og matematik, Aarhus Universitet.

12 12 Danske bank / Danske Karriere Bettina Schjødt Larsen / konsulent først med bank til ipad Hele ambitionen har været at lave noget, der er best-in-class. Og det motiverer mig meget. Bettinas karriere Konsulent i Group Business Development fra Uddannet cand.scient.pol., Københavns Universitet. Tidligere job i bl.a. Finansministeriet og Københavns Kommune. Siden studiet har Bettina Schjødt Larsen været optaget af de seneste trends inden for digitalisering. Derfor faldt valget naturligt på Danske Bank som arbejdsplads. Hun stortrives nemlig i et miljø, hvor ambitionerne er høje, og handlekraften er stor på det digitale område. Det gjorde sig ikke mindst gældende, da hun var med til at udvikle Danmarks første tabletbank til ipad. Det blev prioriteret, at vi brugte tid på, at løsningen skulle være rigtig god, og at vores kunder skulle blive super glade for den. Vi spurgte hele tiden os selv - er det her fedt nok? Og hvis det ikke var, så måtte vi lave det om. Hele ambitionen har været at lave noget, der er best-in-class. Og det motiverer mig meget, siger Bettina. Fra idé til lancering Der gik otte måneder fra idé til lancering af ipad-løsningen i fire nordiske lande. Og Bettina var med hele vejen fra de første strøtanker, til løsningen var plantet i App Store. Det har været virkelig givende at være med fra start til slut. Helt fra den indledende snak til at undersøge mulighederne og få idéer fra kunderne på Facebook, få stablet en strategiworkshop på benene og så lave konceptet og få detaljerne på plads, forklarer Bettina. Hun understreger, at projektets succes var betinget af et godt samarbejde mellem dygtige kolleger med vidt forskellige baggrunde. Det var lige fra it-eksperter til marketing- og pressekonsulenter. Og så var kollegerne i de udenlandske brands uundværlige, når løsningen skulle tilpasses de lokale forhold. Jeg minder ofte mig selv om, hvor privilegeret det er at arbejde sammen med folk, der er så kompetente. Hvis man har et problem, så er der altid én et eller andet sted, der kan hjælpe i en stor koncern, slutter Bettina.

13 Danske bank / Danske Karriere 13 jeg skal være en god menneskekender Mød Kasper, Lisbeth og Jeppe under Job på Det er faktisk rart lige at få en lille indikation på, om jeg gør det godt, og hvor jeg måske skal skrue på noget i min rådgivning. Det siger Jeppe Engsig, som brænder for at yde en engageret og indlevende rådgivning. Det kræver, at han er velforberedt og kan lide den direkte kontakt til andre mennesker. Og som Jeppe siger, så smitter engagement og ærlighed positivt af på kundernes syn på ham og banken. Kommunikation i øjenhøjde Efter hvert møde udfylder mine kunder et spørgeskema om, hvordan mødet gik, og hvordan jeg var som rådgiver, siger Jeppe og fortæller, at han har lært, at man skal gøre sig fortjent til at snakke med kunderne. Så spørger de nemlig efter én igen. Det gør jobbet meget udfordrende og sikrer, at det ikke bliver en sovepude. Det at være rådgiver er faktisk lidt ligesom at være til en hyggelig familiemiddag, hvor der også er folk med, du ikke kender så godt. Du ved ikke, hvem du lige kommer til at sidde ved siden af, og du skal møde dem i øjenhøjde og kunne lytte, huske og snakke om løst og fast. Det kræver, at du er en god menneskekender og kan kommunikere med alle. En hverdag langt fra tørre tal Jeppe møder mange, der tror, at han som rådgiver mest sidder bag skærmen og regner på tørre tal. Men det passer ikke på den hverdag, han kender. Den største del af tiden går faktisk med at være tæt på kunderne enten via møder, telefonkontakt eller s. Den bedste ros for mig som rådgiver er, hvis mine kunder anbefaler min rådgivning til andre. Jeg har prøvet at give et bud i forbindelse med køb af bolig til en kunde, der var involveret i en anden bank. Hun boede i København, jeg sidder syd for Aarhus, og alligevel skiftede hun alle sine forretninger over til os, siger Jeppe. Jeppe engsig / Privatrådgiver Jeppes karriere Privatrådgiver i Viby (Jylland) siden I gang med HD-FR. Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning. Finansøkonom, Aarhus Købmandsskole.

14 14 Danske bank / Danske Karriere Fordele og fritid Ferie og fritid Du kan få op til seks ugers ferie plus fem omsorgsdage og et forhøjet ferietillæg, der udbetales én gang årligt. Som ansat har du også mulighed for at tage del i vores foreningsliv. Vi har blandt andet kunstforening, filmklub, kor og en række idrætsforeninger, f.eks. badminton, fodbold og bowling. Fælles forsikringer Du er dækket af en række forsikringer, blandt andet ulykkesforsikring, som dækker dig på arbejde og i fritiden, røveriforsikring, sundhedssikring, sikring ved dødsfald, kritisk sygdom eller tab af erhvervsevne. Vi har ca. 100 feriehuse i ind- og udland, som du kan søge to gange om året. Fleksibilitet Vi lægger stor vægt på fleksible arbejdsvilkår for alle vores medarbejdere, så der er plads til at yde en engageret og motiveret indsats både på jobbet og i fritiden. Derfor støtter vi en god balancegang med trivsel i travlheden. Mulighed for at arbejde mere i nogle perioder og holde mere fri i andre. Fuld løn under barsel op til 28 uger som mor og op til 16 uger som far. Fri med løn i op til to uger ved barns sygdom.

15 Danske bank / Danske Karriere 15 Mit yndlings personalegode At der ikke ligger et usagt krav om, at man skal lægge 70 timer om ugen for at blive til noget. Banken passer på sine ansatte. Joakim Hansen / Group Internal Audit Jeg har lige købt andelsbolig og været glad for de gode lånevilkår. Men det aller vigtigste er nu, at der er god balance mellem job og fritid. Sofie Segerström / Group Credit Lige nu er jeg gravid, så jeg er utrolig glad for, at man under barslen får 28 uger med fuld løn. Muligheden for at arbejde mere i en periode for så at tage en længere sammenhæng ende pause på et andet tidspunkt. Joan Gundersen / Group Communications Fokus på mobilitet. Der er mange filialer rundt i landet, og der er rigtig mange forskellige jobmuligheder og forskellige veje at udvikle sig. Inga Løvlund / Odder afdeling Camilla Bergkvist / Group Operations Finansielle fordele Du får en konkurrencedygtig løn, der inkluderer en god pensionsopsparing, hvor vi bidrager med mindst 11,25 procent. Din løn er individuel og forudbetalt det betyder, at du får din første løn allerede ved tiltrædelsen. Desuden får du lån til favorabel rente, f.eks. boliglån og billån, og Danske Ekstra-kundepakken uden gebyr. Du får også rabat på mæglerhonoraret, hvis du handler bolig hos home.

16 16 Danske bank / Danske Karriere Ansvarlighed Danske Bank spiller en nøglerolle i samfundsøkonomien i Danmark og resten af Norden. Det forpligter. Og det er blandt årsagerne til, at vi gennem en årrække har arbejdet målrettet og struktureret med vores ansvar som virksomhed, også kaldet Corporate Responsibility. Vores arbejde er baseret på en række internationalt anerkendte principper inden for blandt andet menneskerettigheder og miljø. Det betyder, at vi behandler vores kunder og medarbejdere ordentligt og fremmer økonomisk vækst uden at belaste miljøet unødigt. Vores viden gør en forskel Vores strategiske arbejde med ansvarlighed er tæt forbundet til forretningen og dermed til vores medarbejderes kompetencer. Vi mener, at mere viden og finansiel forståelse er afgørende for stabil økonomisk vækst i vores samfund. Og vi bliver tilmed en bedre og mere konkurrencedygtig virksomhed, hvis vi har oplyste og kritiske forbrugere. Det udfordrer os hele tiden til at udvikle bedre og mere effektive løsninger og produkter. Det er også tanken bag vores Program for finansiel forståelse, som har særligt fokus på børn, unge, forældre og lærere.

17 Danske bank / Danske Karriere kr. betalte koncernen i skat i Danmark fra Det svarer til fem sygehuse, 600 vindmøller eller en Storebæltsbro. 5 sommerballetter og en række kulturarrangementer og sportsevents støttede vi i Fra 2012 sponsorerer vi lektiehjælp i Danmark og Sverige og er officielle sponsorer for det danske fodboldlandshold timer brugte koncernens medarbejdere i 2011 på frivilligt arbejde, f.eks. når der hvert år bliver talt penge op fra de store landsindsamlinger. Vi spytter også selv i kassen, uanset om det er Afrikas børn eller kræftramte herhjemme. 0 CO 2 har koncernen haft på kontoen siden Det, vi ikke har sparet væk, bliver godtgjort af CO 2 - kreditter. For eksempel investerer koncernen i et indisk projekt, hvor køers affald omdannes til energi. 28 procent kvindelige ledere i Danmark kan vi gøre bedre. Derfor skrev vi i 2010 under på Charter for flere kvinder i ledelse, som forpligter os til at få flere kvinder i chefstolen. 10 internationale principper for etisk ansvarlig opførsel. Som medlem af FN s Global Compact har vi forpligtet os til at overholde og fremme de ti principper for miljø, menneskerettigheder og antikorruption spil er der spillet på pengeby.dk, som er Danske Banks undervisningsportal for 5- til 9-årige. Her kan børnene lege sig til finansiel forståelse. 90 mentorer har givet studerende fra CBS og Københavns Universitet gode råd til karrierevalg og inspiration til jobsøgning, deres første job og overgangen fra studie- til arbejdsliv. Læs mere på

18 18 Danske bank / Danske Karriere For dig, der er under uddannelse Mange veje Er du fra universitet eller handelshøjskole? Tag hul på karrieren, allerede mens du studerer. Og det er uanset, om du drømmer om at arbejde med it, ledelse, økonomi, forretningsudvikling eller noget helt andet. Du kan blandt andet få praktisk erfaring gennem et studiejob, eller du kan blive Summer Intern i et ti-ugers lønnet forløb inden for økonomi eller finansiering. Vi tilbyder også specialesamarbejde og Summer School. Er du finansøkonom? Hvis du læser til finansøkonom, kan du tage din praktik i vores filialnet eller et andet sted i koncernen. I filialerne deltager du i det daglige arbejde i et rådgiverteam. Efter endt uddannelse har du mulighed for at fortsætte i et traineeforløb, hvor du bl.a. deltager i Finansrådets kursus i finansiel rådgivning. Du fortsætter karrieren i filialnettet og specialiserer dig inden for forskellige former for kunderådgivning. Vi søger praktikanter i august/september med start i januar. Er du finansbachelor? Læser du til finansbachelor, kan du tage din praktik på femte semester i vores filialnet eller et andet sted i koncernen. I filialerne prøver du kræfter med finansiel rådgivning og får mulighed for at fortsætte karrieren hos os efter studiet. Du arbejder tæt sammen med dine kolleger i et team med fælles kundeansvar. Du får erfaring med kundemøder og med den uopfordrede kontakt via telefonen. Vi søger praktikanter i februar/ marts med start i august.

19 Danske bank / Danske Karriere 19 Nathalie Metz Larsen blev graduate i Group IT i 2008 og er i dag forretningsudvikler For dig, der er nyuddannet DANSKE GR ADUATE Vær med på holdet, når vi ansætter nyuddannede kandidatstuderende med vidt forskellige profiler og interesser. Du bliver ansat i et fast job, hvor du får en personlig udviklingsplan og masser af praktisk erfaring. Sideløbende følger du et fælles program med de mange andre graduates i koncernen. Som graduate får du fra start egne opgaver inden for dit specialistområde. Uanset hvad du har læst, og hvor i Danske Bank du bliver ansat, skal du være blandt de bedste til at omsætte din teoretiske viden til brugbare løsninger. Du får et stort netværk og den bedst mulige start på din karriere hos os. Du starter i september, og herefter er dine udviklingsmuligheder mange. Læs mere på

20 20 Danske bank / Danske Karriere Ny i koncernen Henrik Bjørn Mortensen / nyansat i Danske Capital som projektleder Hvordan har du oplevet rekrut teringsforløbet? Meget positivt. Eksempelvis var samtalerne meget åbne og fokuserede på at give information om jobbets omfang, og hvilke evner jeg kunne bringe til bordet ved en eventuel ansættelse. Hvad har din leder gjort for at hjælpe dig godt i gang? Jeg manglede to måneder af mit speciale, da jeg underskrev kontrakten. Min leder tilbød mig så, at jeg kunne besøge afdelingen og møde mine nye kolleger. Det Ikke engang en måned inde i mit nye job kom jeg på et kompliceret projekt. Det ser jeg som et kæmpe skulderklap at få lov til så tidligt. gjorde, at jeg med det samme følte mig velkommen endda før min jobstart. Da jeg så startede, blev jeg præsenteret for en klar plan for interne oplæringsaktiviteter og havde besøg i forskellige team og afdelinger for at få en dybere forståelse af forretningen. Hvordan blev du modtaget af dine nye kolleger? Folk har virkelig været meget positive og imødekommende. Alle har gerne villet lære fra sig og ikke mindst give mig en forståelse for, hvilke roller de hver især spiller i det store puslespil. Samtidig går folk op i at være socialt aktive i og uden for arbejdstiden. Det giver en rigtig god stemning. Hvad overraskede dig mest i din første tid? Mængden af ansvar og tillid, jeg fik inden for relativt kort tid. Ikke engang en måned inde i mit nye job kom jeg på et kompliceret projekt. Det krævede samarbejde og koordination på tværs af organisationen, dialog med udenlandske konsulenter og arbejde med forskellige teknologier. Det ser jeg som et kæmpe skulderklap at få lov til så tidligt.

21 Danske bank / Danske Karriere 21 Tina har været ansat i Danske Capital siden 2007 og været leder siden Hun har ansat mange profiler og har erfaret, at frihed og ansvar tidligt giver størst succes. Tina har netop ansat Henrik. 94 % af nyansatte er tilfredse med deres job 99 % af nyansatte vil anbefale et job i koncernen til andre 94 % af jobansøgere har oplevet en professionel og ordentlig behandling Tina Ulrik Philipson / leder i Danske Capital, har lige ansat Henrik Hvad ser du som din vigtigste opgave som leder for en ny medarbejder? For mig er nøgleordene for den første tid struktur, kolleger og selvstændige opgaver. Det er rigtig vigtigt, at man får en god start, og her er introduktionsplanen afgørende. Jeg udarbejder den og har hele tiden øje for, at det er de nye kolleger, der introducerer de forskellige hverdagsting i jobbet. Som ny er man hamrende træt om aftenen. Der er nye mennesker, arbejdsopgaver og et nyt miljø at forholde sig til. Derfor er det super vigtigt, at der er tid nok til introduktionen. Tid til at føle sig ind på sin nye medarbejder gennem løbende statusmøder og tid til, at man som ny også kan få lov til at sidde lidt selv eller gå rundt og snakke med folk. Hvad skal der til for, at en ny medarbejder falder godt til? Der skal være en god stemning på arbejdet og et miljø, hvor folk er villige til at give viden fra sig og oplære den nye kollega. Kort sagt, at man føler sig velkommen. Det gælder så begge veje og det er vigtigt, at man som ny viser gejst og er ivrig efter at lære både kolleger og arbejdsopgaver at kende. Hvad forventer du af en ny medarbejder? Mit mantra lyder, at man som medarbejder har et vigtigt medansvar for egen læring. Man skaber så at sige selv de muligheder, man får. Jeg har jo uanede mængder af opgaver, så det er vigtigt, at man er ærlig og selv siger til og fra, så vi finder det rigtige match. Og det er uanset, om man er nyuddannet eller erfaren. Det er jo den eneste måde, man kan sikre sig det job, man selv gerne vil have. Hvad har overrasket dig mest ved en ny medarbejder? Jeg er faktisk overrasket over, hvor hurtigt medarbejdere kan performe, når de rigtige rammer er der. Det, jeg har haft mest succes med, er at give frihed og ansvar ret hurtigt. Giver man den nye et ansvar, en selvstændig opgave, så er muligheden størst for, at personen falder godt og hurtigt til.

22 22 Danske bank / Danske Karriere Spørgsmål og svar om rekrutteringsforløbet Kan jeg søge uopfordret? Nej, men på vores jobsite kan du registrere dig i vores CV-base eller tilmelde dig jobagenten og få besked, når vi søger en ny medarbejder inden for dit felt. Læs om arbejdspladsen, find ledige job og søg online Kan jeg søge flere job i koncernen på samme tid? Det kan du sagtens, men du skal skrive en målrettet ansøgning til hvert job. Vær forsigtig med at søge job i øst og vest. Det efterlader et indtryk af, at du hverken er målrettet eller motiveret for det enkelte job. Har jeg bedre chancer som ansøger, hvis jeg ringer? Nej, din henvendelse indgår ikke i vurderingen af dig som kandidat, så lad være med at ringe bare for at ringe. Har du relevante spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at henvende dig. Hvordan forbereder jeg mig bedst til en samtale? Læs jobannoncen igennem igen og tænk over, hvilke kvalifikationer du vil fremhæve ved samtalen. Sæt dig ind i den afdeling, du søger job i, og skriv spørgsmål ned, som du vil have besvaret. Forbered også dine egne svar på oplagte spørgsmål. Hvor lang tid tager et rekrutteringsforløb? Det går typisk tre til fire uger fra ansøgningsfristen, til den nye medarbejder får tilbudt jobbet. Du får svar på, om du skal til samtale inden for en uge efter ansøgningsfristen. Og hvis du kommer til samtale, så får du uanset udfaldet kort efter en personlig tilbagemelding. Hvor stor vægt lægger I på, hvad jeg laver i fritiden? Vi vil gerne høre, hvad du laver uden for dit arbejde, fordi det giver et billede af dig som menneske. Vi leder efter engagerede medarbejdere, der brænder for andet end deres job. Hvilke kvalifikationer er i høj kurs? Vi skal jo bruge meget forskellige medarbejdere, så det er der ikke et enkelt svar på. En kvalifikation, der er relevant i alle job, er evnen til at sætte kundernes behov i centrum. Og så skal man generelt være god til at samarbejde og til at suge ny viden til sig.

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match GODE DM-MEDLEMMER KØRER SIG IGEN TIL REKORDOVERSKUD Christina Geertsen - medlem af GF Bonuscheck på 38,07% til medlemmerne

Læs mere

Vi bliver også berørt

Vi bliver også berørt MEDLEMSBLAD FOR danske kreds / EN virksomhedskreds I FINANSFORBUNDET / december 2013 Vi bliver også berørt To tillidsmænd fortæller, hvordan det er at hjælpe medlemmerne igennem en afskedigelsesrunde Læs

Læs mere

Når lederen løfter medarbejderne /10. Hvor er du om 25 år? Så godt som penge i banken /22

Når lederen løfter medarbejderne /10. Hvor er du om 25 år? Så godt som penge i banken /22 MEDLEMSBLAD FOR kreds nordea / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / Oktober 2013 En god tillidsmand skal blandt andet være interesseret i at tale med andre mennesker og skal kunne respektere forskellige

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

dybe vand Melbourne bevægelse firma til 7 mia. Karriere og krudtugle Vores mand i jobansøgning En karriere i permanent Den perfekte

dybe vand Melbourne bevægelse firma til 7 mia. Karriere og krudtugle Vores mand i jobansøgning En karriere i permanent Den perfekte career En karriere i permanent bevægelse Louise på 20 sprang ud på det dybe vand Den perfekte jobansøgning Jens, 28: Jeg værdiansatte et firma til 7 mia. Karriere og krudtugle Udstationeret i Australien

Læs mere

Finansforbundets magasin nr. 3, 2011. Pengeblind

Finansforbundets magasin nr. 3, 2011. Pengeblind Finansforbundets magasin nr. 3, 2011 Pengeblind Mange unge er uvidende om helt elementær privatøkonomi. Det giver bankerne en stor udfordring i at øge unges finansielle forståelse Læs side 12 www.bankpension.dk

Læs mere

En trist dag/2 Til tops med Danske Bank/4 Vi mistede kassen

En trist dag/2 Til tops med Danske Bank/4 Vi mistede kassen Medlemsblad for DANSKE KREDS / en virksomhedskreds i finansforbundet / december 2012 En trist dag/2 Til tops med Danske Bank/4 Vi mistede kassen den 4.juli/6 Det var det eneste rigtige/8 Tænk dig godt

Læs mere

Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / oktober 2012

Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / oktober 2012 Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / oktober 2012 Privatrådgivere under hårdt tidspres/2 Hvad bliver det næste?/4 Forandringer på klods hold/6 Når chefen lytter med/8

Læs mere

Tag chancen når den byder sig!

Tag chancen når den byder sig! MEDLEMSBLAD FOR kreds nordea / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / Juni 2014 Tag chancen når den byder sig! Brug de mange muligheder for at bringe dine kompetencer i spil i Nordea, opfordrer Erhvervsspecialist

Læs mere

Certificering er ikke så slemt

Certificering er ikke så slemt MEDLEMSBLAD FOR KREDS NORDEA / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / FEBRUAR 2015 Certificering er ikke så slemt Filialdirektør Mette Ahlen (tv.) og rådgiver Helle Quvang har været igennem certificeringsprojektet,

Læs mere

Charter giver chancer

Charter giver chancer November 2008 & ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE KVINDER KARRIERE Charter giver chancer Ligestillingsministeren har i samarbejde med ti offentlige og ti private virksomheder

Læs mere

Det føles som at save den gren over, man sidder på/2 Har du en plan B/4 Tillidsmandsvalg/6 Støj på hjernen/10 100 procent dedikation/12

Det føles som at save den gren over, man sidder på/2 Har du en plan B/4 Tillidsmandsvalg/6 Støj på hjernen/10 100 procent dedikation/12 Medlemsblad for DANSKE KREDS / en virksomhedskreds i finansforbundet / september 2013 Det føles som at save den gren over, man sidder på/2 Har du en plan B/4 Tillidsmandsvalg/6 Støj på hjernen/10 100 procent

Læs mere

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE Det har været særdeles opløftende at opleve dialogen med repræsentanterne for de tre interessentgrupper. Hans Erik Brønserud administrerende direktør SOCIALT-ETISK REGNSKAB KUNDER MEDARBEJDERE LOKALE BORGERE

Læs mere

Vi er i en tid med store forandringer

Vi er i en tid med store forandringer MEDLEMSBLAD FOR kreds nordea / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / Februar 2014 Vi er i en tid med store forandringer Bestyrelsen ser tilbage på året der gik og frem mod generalforsamlingen den 29. marts

Læs mere

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10]

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Nr. 1 / 2015 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Fleksjob en guds gave eller en fandens plage? [Side 14] Kend faldgruberne på de sociale medier [Side

Læs mere

Tag ansvar for din karriere. Resultatmål stresser Side 16

Tag ansvar for din karriere. Resultatmål stresser Side 16 forbundets magasin nr. 5, 2015 Resultatmål stresser Side 16 Tag ansvar for din karriere Jeg har mødt mange kolleger i sektoren, som tager til takke med det job, de har i dag, og som ikke spekulerer over,

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes EVALUERINGSRAPPORT Historien om en succes En indsats der rykker Denne rapport fortæller historien om en succes Vester Voldgade 17 1552 København V Tlf. 33 63 10 00 www.kab-bolig.dk Det er historien om

Læs mere

Vi kan. gøre en. forskel

Vi kan. gøre en. forskel Finansforbundets magasin nr. 8, 2014 Vi kan gøre en forskel Louise Byssing og Jens Erik Bjørn fra Danske Bank er blandt det hastigt voksende antal compliancemedarbejdere i bankerne, der skal få juraen

Læs mere

Springet. Elleve fortællinger om at blive freelancekonsulent

Springet. Elleve fortællinger om at blive freelancekonsulent Springet Elleve fortællinger om at blive freelancekonsulent Folder den sig ud? Selv om spørgsmålet ikke siges højt, overdøver det fuldstændig larmen fra motorerne, når du sidder der ved døren i 4.000 meters

Læs mere

Problemknuserne Karin og Kasper/2 Ingen lønfest/4 Trivslen halter i Danske Bank/7 Forandringer i centrum/8 Stærk støtte i en svær tid/14 Har du en

Problemknuserne Karin og Kasper/2 Ingen lønfest/4 Trivslen halter i Danske Bank/7 Forandringer i centrum/8 Stærk støtte i en svær tid/14 Har du en Medlemsblad for DANSKE KREDS / en virksomhedskreds i finansforbundet / juni 2013 Problemknuserne Karin og Kasper/2 Ingen lønfest/4 Trivslen halter i Danske Bank/7 Forandringer i centrum/8 Stærk støtte

Læs mere

FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever

FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever FIND DIN ELEVPLADS - en jobsøgningsguide for handelsskoleelever HK_Find_din_elevplads_A4_v2.indd 1 22/09/14 09.34 UDGIVET AF ELEVPLADS.DK I SAMARBEJDE MED HK HK Vi arbejder for, at du får et godt arbejdsliv.

Læs mere

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 K O MmagasinET magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 IVÆRKSÆTtER SUCCES KOMMER AF GOD FORBEREDELSE VÆR ÅBEN OVER FOR KOMMUNIKATION MED ANDRE SÅDAN SMADRER DU HELT

Læs mere

få en udviklingsplan/10 Aldrig for sent at lære nyt/12 Årets skulderklap-modtagere hædret/15

få en udviklingsplan/10 Aldrig for sent at lære nyt/12 Årets skulderklap-modtagere hædret/15 Medlemsbl ad for K reds Nordea / En virksomhedsk reds i Finansforbundet / februar 2011 Trivsel kommer inde fra/3 Online døgnet rundt/4 Tvungen sundhed duer ikke/6 Kom til generalforsamling/8 Husk at få

Læs mere

VORES KULTUR. Resultatorienteret Punktlighed Effektivitet Hårdt arbejde. Høflighed Hjælpsomhed Ærlighed

VORES KULTUR. Resultatorienteret Punktlighed Effektivitet Hårdt arbejde. Høflighed Hjælpsomhed Ærlighed Spring ud i det! VORES KULTUR Resultatorienteret Punktlighed Effektivitet Hårdt arbejde Høflighed Hjælpsomhed Ærlighed Vi skal gøre kunden glad Vi skal være bedst Vi skal tjene penge Vi skal have det sjovt

Læs mere

It-sikkerhedskonsulent. Treasury Analyst. International rådgiver. Filmproducer. karriereråd. jobsøgning. Idrætskonsulent Manuskriptforfatter

It-sikkerhedskonsulent. Treasury Analyst. International rådgiver. Filmproducer. karriereråd. jobsøgning. Idrætskonsulent Manuskriptforfatter Guiden til dit første job 2008/2009 inical research associate eansvarlig Young National Expert ieforsker It-sikkerhedskonsulent 3D-artist Kvalitetskonsulent SP-koordinator International rådgiver Konserveringstekniker

Læs mere

Alpe d Huez klarede tankerne Side 4

Alpe d Huez klarede tankerne Side 4 UDGIVES AF PENSION FOR SELVSTÆNDIGE September 2013 SELVSTÆNDIG Side 10 Sejt! Men jeg turde ikke Alpe d Huez klarede tankerne Side 4 Pensionen fik en ekstra tand Side 21 d enkelt September 2013 Side 1 Alpe

Læs mere

JP HumanResource. KLAR TIL Katastrofen. Vidensdeling med mening. Direktøren fik ny indsigt

JP HumanResource. KLAR TIL Katastrofen. Vidensdeling med mening. Direktøren fik ny indsigt JPHumanResource 27. udgave september 2010 Vidensdeling med mening Virksomheder spilder medarbejdernes tid på overflødige netværk. Direktøren fik ny indsigt På trods af 26 år i direktørstolen lærte chefen

Læs mere

Vær førstevælger i dit arbejdsliv Side 38

Vær førstevælger i dit arbejdsliv Side 38 Finansforbundets magasin nr. 4, 2015 Vær førstevælger i dit arbejdsliv Side 38 E-handelsplatformen Tradeshift er gået fra 0-220 ansatte på fem år og har nu over 500.000 virksomhedskunder fordelt på 190

Læs mere

tema Det er lysten, der driver chefen. Sidse Lauesen drømte om at blive leder. Men da hun nåede til tops mistede hun gejsten

tema Det er lysten, der driver chefen. Sidse Lauesen drømte om at blive leder. Men da hun nåede til tops mistede hun gejsten magasinet om ledelse og økonomi nr. 01 2009 tema Det er lysten, der driver chefen. Sidse Lauesen drømte om at blive leder. Men da hun nåede til tops mistede hun gejsten Skriv kontrakten under Mange starter

Læs mere