Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG"

Transkript

1 Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder

2 Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del af Kommuneplan udpeget et Grønt Danmarkskort. Se kommuneplanen her: dk/plan/40#/8801 Grønt Danmarkskort er et sammenhængende naturnetværk, omfatter både eksisterende og potentielle naturområder og økologiske forbindelser. Grønt Danmarkskort skal ses som led i en forstærket indsats for større og bedre sammenhængende naturområder. I perioden 15. januar 15. juli 2018 har der i hele landet på tværs af kommunegrænser - været nedsat Lokale Naturråd. Naturrådenes opgave var at bistå kommunerne med udpegning af Grønt Danmarkskort (jf. bkg. nr. 971 af 7. august 2017 om etablering af Lokale Naturråd). Der har været nedsat et fælles Lokalt Naturråd for Thisted og Morsø kommuner. Det Lokale Naturråd består af både erhvervsinteresser og grønne organisationer. Det Lokale Naturråds arbejde har resulteret i en række generelle anbefalinger for den fremtidige forvaltning af naturen i Thisted og Morsø Kommuner. Naturrådet har desuden foreslået en række justeringer af de eksisterende udpegninger til Grønt Danmarkskort i Thisted og Morsø Kommune (se nedenfor). Debatoplægget er første led i planlægningsprocessen til udarbejdelse af et kommuneplantillæg vedr. revidering af Grønt Danmarkskort for Thisted Kommune. Beskrivelse af projektet I Thisted Kommunes Kommuneplan er der udpeget et Grønt Danmarkskort. Kommuneplanen indeholder for hvert afsnit kommunalbestyrelsens mål, en række retningslinjer, en redegørelsesdel, samt udpegninger på kort. For Grønt Danmarkskort er desuden beskrevet hvordan kommunen fremadrettet prioriterer indsatsen på naturområdet. Grønt Danmarkskort består af særlige naturområder, potentielle naturområder, økologiske forbindelseslinjer og potentielle økologiske forbindelseslinjer. Natura 2000-områderne udgør grundstenen i Grønt Danmarkskort, og der er derudover en række krav til udpegningerne, herunder tre nationale kriterier som skal lægges til grund for udpegningerne: De eksisterende udpegninger til Grønt Danmarkskort i Thisted Kommune.

3 - Områder med særlige naturbeskyttelsesinteresser uden for Natura 2000-områderne. - Potentielle naturområder, som kan udvide eller skabe sammenhæng mellem eksisterende værdifulde naturområder, herunder i tilknytning til og mellem Natura 2000-områder. - Naturområder, som samtidig bidrager til andre formål, herunder klimatilpasning og klimaforebyggelse, et bedre vandmiljø eller rekreation. Se Kommuneplan her: Det Lokale Naturråd Det Lokale Naturråds samlede anbefalinger omfatter ud over en række konkrete forslag til justering af udpegningerne til Grønt Danmarkskort, også en række generelle anbefalinger, samt primære og særlige fokuspunkter for forvaltningen af naturen. Det Lokale Naturråds samlede anbefalinger kan ses her: Naturraad.aspx#h2_3 Det Lokale Naturråds forslag til justeringer af de særlige naturområder omfatter primært arealer som er beskyttede arealer, f.eks. klitfredede arealer og beskyttede hede-arealer langs vestkysten. Forslag til udvidelse af de potentielle naturområdet omfatter primært statsejede arealer inden for Nationalpark Thy. Udpegningerne understøtter nationalparkbekendtgørelsen og Naturstyrelsens driftsplaner. For de økologiske forbindelseslinjer er der primært peget på en styrkelse af de rekreative interesser. Naturrådet har desuden foreslået at der arbejdes for øget fokus på eksisterende værdifulde naturområder, kystnær natur, bynær natur, samt at der arbejdes for en overordnet planlægning af de rekreative interesser. Endeligt har naturrådet peget på vigtigheden af tidlig lodsejer inddragelse og frivillighed, som et væsentlig element i naturforvaltningen. Miljøvurdering af projektet VVM Når kommuneplantillægget er udarbejdet skal det screenes for væsentlige påvirkninger på miljøet (Jf. lovbek. nr af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)). Herefter vil det blive afgjort om der skal laves en miljøkonsekvensrapport, og berørte myndigheder vil blive hørt. Særlige naturområder. Kommunes eksisterende udpegninger ses som helfarvet grøn. Naturrådets forslag er skraveret grøn. Fredninger med prikket blå.

4 Det Lokale Naturråds anbefalinger omfatter ud over en række konkrete forslag til justering af udpegningerne også primære fokuspunkter og retningslinjer for Grønt Danmarkskort i Thisted Kommune (se nedenfor). De primære fokuspunkter for Grønt Danmarkskort bør være: Eksisterende værdifulde naturområder Kystnærnatur Vesterhavskysten og Limfjordskysten Bynær natur Beskyttelse/benyttelse Naturrådet anbefaler følgende retningslinjer for Grønt Danmarkskort: 1. Udbygningen af Grønt Danmarkskort skal som udgangspunkt ske fra de eksiste rende naturområder, fra kysterne, vandløbssystemerne og søerne. 2. Udpegningerne til Grønt Danmarkskort bør understøtte andre udpegninger, særligt landskabelige, vandmiljømæssige og rekreative interesser. 3. Naturen langs Limfjordskysten udbygges på sigt, så der skabes mere sammen hængende natur. Naturrådet anbefaler, at der udarbejdes en plan for større sammenhængende kystnatur. 4. Det bør prioriteres at skabe og understøtte naturoplevelser i tilknytning til byerne, og mellem bysamfundene. Indsatsen bør ske på baggrund af lokal inddragelse. 5. Der bør udarbejdes en overordnet planlægning af de rekreative interesser, som bl.a. viser hvor rekreative interesser af forskellig karakter bør understøttes, og hvilke områder der bør friholdes for forstyrrende rekreative aktiviteter. 6. Prioritering af indsatsen for Grønt Danmarkskort sker så den eksisterende værdifulde natur og større sammenhængende naturområder vægtes højest. Indsatsen bør desuden prioriteres, hvor man får mest natur for pengene. 7. De konkrete indsatser inden for Grønt Danmarkskort skal ske baggrund af frivillighed hos lodsejerne. Lodsejerne skal inddrages så tidligt som muligt.

5 Forslag til justeringer af de eksisterende udpegninger til Grønt Danmarkskort i Thisted Kommune. Områderne kan ses på bilag 1,2 og 3 i Anbefalingerne fra Det Lokale Naturråd. Hvert område er givet et nr. som ses på kortet. Særlige naturområder Forslag fra naturrådet Fredningerne Alle fredede områder bør som udgangspunkt indgå som særlige naturområder (blå skravering på bilag 1 i anbefalingerne). Dog bør arealer som er marker eller plantage udpeges som potentiel natur. Naturrådet anbefaler at konkrete indsatser kun sker på baggrund af frivillighed fra lodsejerne. Arealerne skal ikke pålægges yderligere restriktioner med mindre lodsejerne ønsker det. Klithederne langs vestkysten (1) Tømmerby Kær- Glæde (2) Sydkysten (3) Særlige naturområder i klitplantagerne (4) Potentielle naturområder Klitplantagerne (5) Elsted (6) Dragsbæk området (7A) Sårup Grusgrav (7B) Bør udvides til i store linjer at indeholde de eksisterende lysåbne klit-naturtyper, som ligger uden for Natura 2000-områderne langs vestkysten. Tømmerby Kær er udpeget som særligt naturområde, men området bør udvides så det omfatter Glæde og Skiverklit, og så der er sammenhæng med fredningen Hjardemål Klit og Natura 2000-området Lild Strand og Lild Strandkær. De eksisterende kystskrænter bør indgår som særlige naturområder. Området rummer såvel naturmæssig som landskabelig og rekreativ værdi. Naturrådet foreslår, at de særlige naturområder udvides med kendte værdifulde naturområder beliggende i plantagerne bl.a. Tvorup Hul og Færgegård Sig, der begge huser spændende dyre- og planteliv, samt særlige skovområder med høj tilstedeværelse af gamle træer. Forslag fra naturrådet Naturrådet foreslår i store træk, at alle områder inden for Nationalpark Thy, og uden for de særlige naturområder udpeges til potentielle naturområder. De er i kommunens forslag udpeget som økologisk forbindelseslinje. Dette forslag tager udgangspunkt i nationalparkbekendtgørelsen og de lovbestemte formål med oprettelsen af Nationalpark Thy. Området er delvist beskyttet natur, og har tidligere været et større sammenhængende naturområde omkring Stagstrup Å. Naturrådet foreslår, at der arbejdes for at genskabe området som et større sammenhængende naturområde. Området er udpeget som økologisk forbindelseslinje i kommunens udpegning. Området er delvist beskyttet eng og mose, og ikke udpeget i de eksisterende udpegninger til Grønt Danmarkskort. Området ligger bynært mellem Tilsted og Thisted, og kan potentielt udvides og forbedres, samt anvendes rekreativt, f.eks. til at skabe en rekreativ forbindelseslinje. Naturrådet anbefaler, at området udpeges som potentielt naturområde, der allerede i dag rummer store naturværdier.

6 Økologiske forbindelselinjer Limfjordskysten (8) Forbindelseslinjer på tværs (9-11) Snedsted, Sjørring, Hundborg (12) Udvidet forbindelseslinje mellem Tved og Skovsted, Kløv Hunstrup og Vigsø (13) Økologisk forbindelseslinje i Hjardemål området Forslag fra naturrådet For Limfjordskysten udvides den økologiske forbindelseslinje. Eksisterende naturområder langs kysten bør indgå i udpegningen, f.eks. slugterne ind i landet. Der bør arbejdes for større og mere sammenhængende naturområder langs kysten. Særligt de rekreative interesser bør indarbejdes. Naturrådet anbefaler at der arbejdes for sti forbindelser oven for kystskrænten, f.eks. på strækningen mellem Thisted og Vilsund, såfremt der er lodsejer opbakning. Udbygning af forbindelseslinjerne på tværs af kommunen mellem Limfjordskysten og Vestkysten. Dette synes mest oplagt ved Skinnerup (9) og ved Ove Sø (10). Desuden er foreslået en forbindelseslinje mellem Vorupør i vest og Vilsund i øst (11), via Sundby Sø, Sperring Sø, og Sjørring sø, som udmunder ved Egebaksande og Nationalparken. Her foreslås den økologiske forbindelseslinje udvidet, så der også bliver god plads til de rekreative forbindelseslinjer, som kan binde de tre byer sammen og skabe en både rekreativ og økologisk forbindelseslinje til Nationalpark Thy. Der bør være særligt fokus på rekreative forbindelser i området, herunder, vandreruter, cykelstier (f.eks. mellem Tvorup og Sjørring), ridestier og mountainbike-ruter. Her foreslås forbindelseslinjen udvidet og styrket på de lave arealer, og langs de gamle kystskrænter. Skovrejsning, vådområder og rekreative interesse bør tilgodeses. De kriterier, der ligger til grund for den nuværende udpegning, har gjort, at stort set hele området er udpeget som økologisk forbindelseslinje. Naturrådet foreslår en mere nuanceret udpegning, så nogle landbrugsarealer tages ud (ikke på kort). Naturrådet anbefaler at der skeles til landskabskarakter analysen ved justeringen (ej på kort).

7 Tidsplan for plan-processen Debatfase 10. december januar 2019 I debatfasen har borgere, interesseorganisationer, foreninger, myndigheder og andre interesserede mulighed for at komme med ideer og forslag til Grønt Danmarkskort i Thisted Kommune. Plandokumenter udarbejdes: januar 2019 Efter debatfasen bearbejdes høringssvarene og kommuneplantillægget udarbejdes. Forslaget forventes godkendt politisk i marts Offentlig høring: april-maj 2019 Forslag til kommuneplantillæg er i offentlig høring i 4 til 8 uger. Borgere, interesseorganisationer, foreninger, myndigheder og andre interesserede kan komme med bemærkninger til kommuneplantillægget. Endelig politisk beslutning: august 2019 Alle høringssvar samles og vurderes. Kommunalbestyrelsen tager endelig stilling til kommuneplantillæggets indhold. Deltag i debatten Der er offentlig debat om revidering af Grønt Danmarkskort er fra d. 10. december 2018 til d. 17. januar Kommentarer, idéer og forslag kan sendes til kommunen indtil den 17. januar 2019: teknisk@thisted.dk eller Thisted Kommune Teknik og Erhverv Kirkevej Hurup Eventuelle spørgsmål kan rettes til: Dorthea Albrechtsen Mail: da@thisted.dk Tlf:

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del

Læs mere

Naturen i Thy & på Mors Anbefalinger fra Det Lokale Naturråd nr. 2

Naturen i Thy & på Mors Anbefalinger fra Det Lokale Naturråd nr. 2 Naturen i Thy & på Mors Anbefalinger fra Det Lokale Naturråd nr. 2 Bidrag til Grønt Danmarkskort i Thisted og Morsø Kommuner Juli 2018 1 Indholdsfortegnelse Det Lokale Naturråds tilgang til opgaven...

Læs mere

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Kommuneplan 2017-2029 Naturtema Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Naturtema KP13 Retningslinjer og udpegninger: Beskyttede naturtyper og diger (og ammoniakfølsom

Læs mere

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018 Naturråd Lolland Falster 8. marts 2018 Dagsorden Velkomst Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat fra første møde Forslag til korttemaer på webgisen Præsentation af temaerne: Eksisterende og

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune INDHOLD Hvor i processen er vi nu? Kommuneplan 2020 (arbejdstitel) Hvad siger staten om Grønt Danmarkskort Odense Kommunes

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Forstå Det Grønne Danmarkskort og naturrådets opgave

Forstå Det Grønne Danmarkskort og naturrådets opgave Forstå Det Grønne Danmarkskort og naturrådets opgave Begrebsafklaring Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for varetagelse af ne, som udgøres af naturområder, herunder eksisterende atura 2000-områder

Læs mere

Formålet med Grønt Danmarkskort

Formålet med Grønt Danmarkskort Formålet med Grønt Danmarkskort Fra høringsnotat vedr. udkast til lovforslag om ændring af lov om planlægning: Med forslag til modernisering af planloven foreslås en forenkling af kommunernes nuværende

Læs mere

Opgørelse over kommunernes Naturkapital. Grønt Råds møde den 23. februar 2017

Opgørelse over kommunernes Naturkapital. Grønt Råds møde den 23. februar 2017 Opgørelse over kommunernes Naturkapital Grønt Råds møde den 23. februar 2017 Kommunernes Naturkapital Hvordan ser det ud for Assens Kommune? Naturkapital på 14 ud af 100 point (100 = natur uden tab af

Læs mere

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Tilsyn med Grønt Danmarkskort Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Naturbeskyttelsesinteresser i kommuneplanen Hvad gør staten ved kommuneplanerne? Hvad kigger I efter? Hvornår er opgaven løst?

Læs mere

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv.

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Fynsk Naturråd 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Dagsorden 15:00 Velkomst 15:15 Godkendelse af referat 15:30 Oplæg om fælleskommunalt forarbejde 16:15 Diskussion af kriterier for udpegning

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder

Vejledning om udviklingsområder Vejledning om udviklingsområder ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Indledning Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder.

Læs mere

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 FANØ Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 INDHOLD Fra strategi til kommuneplan 2 Beskrivelse af Grønt Danmarkskort 3 Byrådets målsætning 4 2 Fra strategi til kommuneplan Fanø Byråd har vedtaget

Læs mere

Grønt Danmarkskort og naturrådsarbejdet. Introduktion og kortmateriale

Grønt Danmarkskort og naturrådsarbejdet. Introduktion og kortmateriale Grønt Danmarkskort og naturrådsarbejdet Introduktion og kortmateriale Naturråd 14 Brøndby Dragør Frederiksberg Hvidovre København Rødovre Tårnby (sekretariat) Grønt Danmarkskort Understøtter opfyldelsen

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder PLAN, BYG OG ERHVERV Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder BAGGRUND FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 I forbindelse med

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling Vejledning om udviklingsområder Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder i kystnærhedszonen. Planlægning og byudvikling Indledning Med moderniseringen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1 Grønt Danmarkskort Naturråd 1 Grønt Danmarkskort NATURRÅD 1 Dagsorden 19.00 19.10 Velkomst og kort introduktion til Naturrådets arbejde v. Stener Glamann og Margrethe Hejlskov 19.10 19.50 Præsentationsrunde,

Læs mere

Workshop: Forbindelser mellem land og by Åben Land Konference maj 2014 SIDE 1

Workshop: Forbindelser mellem land og by Åben Land Konference maj 2014 SIDE 1 Workshop: Forbindelser mellem land og by Åben Land Konference 27.-27. maj 2014 SIDE 1 Green Infrastructure Enhancing Europe s Natural Capital Udfordringer Små og fragmenterede naturområder Klimaændringer

Læs mere

Kap Biologiske Interesser

Kap Biologiske Interesser Kap. 3.4. Biologiske Interesser Planmål - Køge Kommune vil: Sikre og forbedre naturen med dens bestand af vilde dyr og planter samt deres levesteder i et sammenhængende Grønt Danmarkskort, hvor i indgår

Læs mere

MILJØ. > KL 2018 > Teknik og Miljø NATURRÅD OG GRØNT DANMARKSKORT

MILJØ. > KL 2018 > Teknik og Miljø NATURRÅD OG GRØNT DANMARKSKORT MILJØ > KL 2018 > Teknik og Miljø NATURRÅD OG GRØNT DANMARKSKORT Naturråd og Grønt Danmarkskort Denne samling af naturrådenes anbefalinger er administreret af KL, men alle tekster er uredigerede og gengivet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Hvad er Grønt Danmarkskort?

Hvad er Grønt Danmarkskort? Hvad er Grønt Danmarkskort? Kommunerne skal jf. planlovens 11a stk. 2. foretage en række udpegninger i kommuneplanen, som skal sikre sammenhæng i naturen på tværs af kommunegrænser. Samlet vil disse udpegninger

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå.

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Thisted Kommune har i forbindelse med høringsfasen for forslag til Lokalplan nr. 200-010 og Kommuneplantillæg

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Naturrådsmøde. Program: 2. møde den 8. februar Godkendelse af dagsorden. 2. Sekretariatet informerer om nyt siden sidst

Naturrådsmøde. Program: 2. møde den 8. februar Godkendelse af dagsorden. 2. Sekretariatet informerer om nyt siden sidst Naturrådsmøde 2. møde den 8. februar 2018 Program: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet informerer om nyt siden sidst 3. De nationale kriterier 4. Status på Grønt Danmarkskort i de respektive kommuner

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 328 Offentligt FORDEBAT 4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Spørgsmål til debat Hvilke

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser Temadag for kommunalpolitikere Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening 100 års naturbeskyttelse Stiftet 1911 Naturfredningsloven 1925 Fredning

Læs mere

Solpark Flarup DEBATOPLÆG

Solpark Flarup DEBATOPLÆG Solpark Flarup DEBATOPLÆG December 2018 SOLCELLEOMRÅDE Foreslået placering af Solpark Flarup Baggrund for projektet Thisted Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre en solcellepark ved Flarup, sydvest

Læs mere

Kommissorium for Kommuneplan Projektgruppen: Natur

Kommissorium for Kommuneplan Projektgruppen: Natur Kommissorium for Kommuneplan 2009-2020 Projektgruppen: Natur 1. Baggrund Med kommunalreformen er ansvaret for forvaltningen af det åbne land herunder naturen - flyttet fra amterne til kommunerne. Kommunerne

Læs mere

Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne en lille eksempelsamling

Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne en lille eksempelsamling Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne en lille eksempelsamling Indhold OM KOMMUNEPLANER OG GRØNT DANMARKSKORT... 2 THISTED KOMMUNEPLAN 2017 (i høring)... 3 Hovedstruktur... 3 Retningslinjer... 3 Redegørelse...

Læs mere

33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn. Debatoplæg 8. april maj 2015 DEBATOPLÆG

33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn. Debatoplæg 8. april maj 2015 DEBATOPLÆG 33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn Debatoplæg 8. april 2015-6. maj 2015 DEBATOPLÆG Deltag i debatten Hvilke forhold mener du, at kommunen bør belyse nærmere i forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Lild Strand og Lild Strandkær Natura 2000-område nr. 44 Habitatområde H185 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 for Natura

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

4. Eksempel på trin for trin anvendelse af Digitale Naturkort og nationale kriterier

4. Eksempel på trin for trin anvendelse af Digitale Naturkort og nationale kriterier NOTAT Naturbeskyttelse J.nr.001-16505 Ref. BPC, TNS Udkast til vejledning om Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Indhold 1. Indledning 2. Kommunernes planlægning for Grønt Danmarkskort og

Læs mere

VVM-screening af skovrejsning øst for Klokkerholm Hellevadvej 45.

VVM-screening af skovrejsning øst for Klokkerholm Hellevadvej 45. VVM-screening af skovrejsning øst for Klokkerholm Hellevadvej 45. VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hellevadvej 45, Hjallerup - Høring vedr. skovrejsning Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17

NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17 NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17 STRATEGISK FOKUS OG LOVGIVNING FOKUS PÅ: Naturen og Landskabet som ressource Sammenhæng mellem by og land OBLIGATORISKE AFSNIT, SOM ER NYE I KP17: Grønt Danmarkskort OBLIGATORISKE

Læs mere

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres - Hvor skal landbruget være i fremtiden? Hvad laver Naturrådet? Naturrådet skal komme med anbefalinger

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Korsø Knude Natura 2000-område nr. 45 Habitatområde H187 Kolofon: Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode 2016 2021 Natura 2000-område

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Fynsk Naturråd. Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller?

Fynsk Naturråd. Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller? Fynsk Naturråd Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller? Dagsorden Velkomst 9.30-9.35 Præsentation af medlemmerne 9.35 10.05 Præsentation af naturrådets opgave 10.05 11.40 Frisk

Læs mere

Det Grønne Råd Referat

Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Referat til mødet den kl. 12:30 i Administrationsbygningen i Hurup, Kirkevej 9, Hurup, Mødelokale 2 Medlemmer: Esben Oddershede (V) Marianne Davidsen Galsgaard Hans Henrik Hust Søren Johnsen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl

Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl By & Landskab Rådhustorvet 7 6400 Sønderborg Tlf 88 72 40 72 E-mail by-landskab@sonderborg.dk Læsevejledning

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Kommuneplan Sammenfattende redegørelse

Kommuneplan Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Maj 2018 Indholdsfortegnelse Indledning og baggrund...3 Miljøhensyn...4 Offentlig høring...5 Afledte konsekvenser...5 Alternativer...8 Overvågning...9

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

Formålet med Grønt Danmarkskort ses i bemærkningerne til lovforslaget af den vedtagne planlov i :

Formålet med Grønt Danmarkskort ses i bemærkningerne til lovforslaget af den vedtagne planlov i : Formålet med Grønt Danmarkskort Formålet med Grønt Danmarkskort ses i bemærkningerne til lovforslaget af den vedtagne planlov i 2017 1 : Under pkt. 2.4.2.1: Indsatsen for større og bedre sammenhængende

Læs mere

NOTAT Udviklingsmuligheder i kystnærhedszonen - analyse af muligheder for omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen

NOTAT Udviklingsmuligheder i kystnærhedszonen - analyse af muligheder for omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen Plan, Miljø og Industri Juni 2019 Medarbejder: jpp NOTAT Udviklingsmuligheder i kystnærhedszonen - analyse af muligheder for omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen Indhold 1. Baggrund... 1

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7. Hyldager Bakker 2019 FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 7 Hyldager Bakker 2019 + 1 Forslag til Kommuneplantillæg 7 Redegørelse Efter planloven kan Kommunalbestyrelsen godkende en lokalplan, hvis den er i overensstemmelse med kommuneplanen

Læs mere

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY Høringfrist 28. september 2018 vordingborg.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG Solcelleanlæg som klimaindsats Indledning Produktion af vedvarende energi er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 10 Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort til Kommuneplan for Fredericia Kommune

Kommuneplantillæg nr. 10 Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort til Kommuneplan for Fredericia Kommune Kommuneplantillæg nr. 10 Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort til Kommuneplan 2017-2029 for Fredericia Kommune Forslag offentliggjort xx.xx xx.xx.2019 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE ÆNDRING AF ANVENDELSE AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplanen fastlægger

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 7 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-29 Lemvig kommunalbestyrelse har den DATO vedtaget forslag til tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-29 for Lemvig Kommune for Naturpark Nissum Fjord. Kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode

Forslag til Natura 2000-handleplan planperiode Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021 2. planperiode Vullum Sø Natura 2000-område nr. 23 Habitatområde H23 Kolofon: Titel: Forslag til Natura 2000 handleplan 2. planperiode 2016 2021 Natura 2000-område

Læs mere

BILAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 11 FOR GRØNT DANMARKSKORT I NYBORG KOMMUNE NYE OG REVIDEREDE OPSLAG

BILAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 11 FOR GRØNT DANMARKSKORT I NYBORG KOMMUNE NYE OG REVIDEREDE OPSLAG BILAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 11 FOR GRØNT DANMARKSKORT I NYBORG KOMMUNE NYE OG REVIDEREDE OPSLAG Følgende indsættes som nyt opslag under Vision Hovedtemaer og følges af kort over Grønt Danmarkskort

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej

Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Godkendelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 28 og VVM-redegørelse for modernisering af Resendalvej Sagsnr: 11/24977 Sagsansvarlig: dr29471 Sagsbehandler: hc Sagens formål Godkendelse af forslag til

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Vejledning

Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Vejledning Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Vejledning Juni 2017 Udgiver: Miljøstyrelsen 2 Miljøstyrelsen /Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser/ Vejledning Indhold 1. Indledning 2. Kommunernes

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17. Rekreativt område Tingstrup sø. December Tingstrup sø

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17. Rekreativt område Tingstrup sø. December Tingstrup sø FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 Rekreativt område Tingstrup sø December 2016 Tingstrup sø Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Vådområdeprojekt Vilsted Sø

Vådområdeprojekt Vilsted Sø Vådområdeprojekt Vilsted Sø Tillæg til Regionplan 2001 Regionplantillæg nr. 82 Oktober 2002 Forsidebillede Vilsted by med søen i baggrunden i starten af 1900-tallet. Titel Regionplantillæg nr. 82 Udgivet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY BESKRIVELSE ÆNDRING AF AFGRÆNSNING AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY HØRINGSPERODE 31. OKTOBER TIL 27. DECEMBER 2018 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Slagelse Kommunes bemærkninger til Næstved Kommunes Forslag til Turismetillæg til Planstrategi 2016

Slagelse Kommunes bemærkninger til Næstved Kommunes Forslag til Turismetillæg til Planstrategi 2016 Næstved Kommune Sendt pr. mail til blivhoert@naestved.dk Plan og Udvikling Rådhuspladsen 11 4200 Slagelse Tlf.: 58 57 36 00 plan@slagelse.dk www.slagelse.dk Slagelse Kommunes bemærkninger til Næstved Kommunes

Læs mere

De foreslåede ændringer kan ses på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside på dette link:

De foreslåede ændringer kan ses på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside på dette link: Side 1/6 Bilag 1 Sagsnr.: 01.05.18-P15-1-17 Forslag til ændringer i Natura 2000-afgrænsningerne I tabellen neden for beskrives ændringer af Natura 2000-områdernes grænser. Udkastet er sendt i offentlig

Læs mere

Planlægning for arealer til energianlæg FORDEBAT. september 2018

Planlægning for arealer til energianlæg FORDEBAT. september 2018 Planlægning for arealer til energianlæg FORDEBAT september 2018 Ny plan Baggrund Aalborg Kommune har en langsigtet politisk målsætning om, at kommunen i 2050 skal være uafhængig af fossile brændsler. Aalborg

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

TILLÆG 009 TIL KOMMUNEPLAN 17 Grønt Danmarkskort og Særlige naturbeskyttelsesinteresser. FORSLAG i høring fra juni til august 2019

TILLÆG 009 TIL KOMMUNEPLAN 17 Grønt Danmarkskort og Særlige naturbeskyttelsesinteresser. FORSLAG i høring fra juni til august 2019 TILLÆG 009 TIL KOMMUNEPLAN 17 Grønt Danmarkskort og Særlige naturbeskyttelsesinteresser FORSLAG i høring fra juni til august 2019 Indhold Redegørelse. 3........ BAGGRUND OG FORMÅL FOR KOMMUNEPLANTILLÆGGET...........

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 12

Forslag til kommuneplantillæg nr. 12 Diameter 80 mm Indsæt ortofoto ved at gå ind i masteren: 7-Kommuneplantillæg -forside. Gå derefter ind i Lag-panelets Grafik til Kommuneplantillæg forside og erstat det tredje lag med det ønskede billede.

Læs mere

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord Idéoplæg til Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord December 2018 Baggrund Lolland Kommune har modtaget en ansøgning fra GEOPARTNER, der på vegne af Niels Frederik Skov Jensen, Hobygård, søger om etablering

Læs mere

Vejledning om Grønt Danmarkskort i Kommuneplan 2017

Vejledning om Grønt Danmarkskort i Kommuneplan 2017 Dato: juni 2017 Til: DNs afdelinger Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Vejledning om Grønt Danmarkskort i Kommuneplan 2017 Figur 1: Illustration af Svend Berggren, fra

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse og vejledninger vedr. Naturråd og Det Grønne Danmarkskort samt udviklingsområder

Høring over udkast til bekendtgørelse og vejledninger vedr. Naturråd og Det Grønne Danmarkskort samt udviklingsområder Dato 2. maj 2017 Side 1 af 15 Erhvervsstyrelsen hoeringplan@erst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse og vejledninger vedr. Naturråd og Det Grønne Danmarkskort samt udviklingsområder Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Som en del af driftsplanprocessen er den eksisterende jagtudlejning blevet gennemgået.

Som en del af driftsplanprocessen er den eksisterende jagtudlejning blevet gennemgået. Jagtbilag Som en del af driftsplanprocessen er den eksisterende jagtudlejning blevet gennemgået. Hvor der er foretaget en ændring i jagtpraksis, er dette kort refereret under de pågældende skove. Overvejelserne

Læs mere

Indledning. Ikke teknisk resumé

Indledning. Ikke teknisk resumé Miljøvurdering Kommuneplan 2013 1 Indhold Indledning... 3 Ikke teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 5 Potentielle områder for ny natur og potentielle økologiske forbindelser... 5 Særligt værdifulde landbrugsområder...

Læs mere

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde,

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, Rammeområde: 1339-51 Tillæg 16 til Kommuneplanen Anvendelse i dag: Natur, kultur, fritidsområde Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, nationalt samlingssted Miljøscreeningsdato: 7/3 2018 Miljøpåvirkning:

Læs mere

Hvidbog over høringsbidrag indkommet i forbindelse med en forudgående høring vedrørende lokalplan 638 for besøgshave, Stelbjergvej, Tåsinge

Hvidbog over høringsbidrag indkommet i forbindelse med en forudgående høring vedrørende lokalplan 638 for besøgshave, Stelbjergvej, Tåsinge Bilag 1: Teknik- og Erhvervsudvalgets møde d. 9. maj 2019 Hvidbog over høringsbidrag indkommet i forbindelse med en forudgående høring vedrørende lokalplan 638 for besøgshave, Stelbjergvej, Tåsinge Generelt

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere

Hvilken plads får naturen? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening

Hvilken plads får naturen? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening 1 Hvilken plads får naturen? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening 2 Hvordan får naturen plads? Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Stiplan for Thisted Kommune. Januar 2010

Stiplan for Thisted Kommune. Januar 2010 Stiplan for Thisted Kommune Januar 2010 Indhold Om planen Planens formål 6 Planens indhold 6 Planlægning af forskellige typer færdsel 6 Stiplan Byrådets mål 8 Hovedstruktur 8 Forslag til stier fremsat

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030.

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030. Morsø Kommune By og landskab gruppen Jernbanevej 7 7900 Nykøbing M Dato 09-09-2019 Sagsnr: 773-2019-11480 Afgørelse om VVM-pligt for Forslag til Udviklingsplan 2030 Morsø Kommunes By og landskab gruppe

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Planteavlskongres 2012

Planteavlskongres 2012 Planteavlskongres 2012 Plads til landbruget i planlægningen Indhold Fakta om Ringkøbing Skjern Kommune Planstrategi 2011 Revision af kommuneplanen iht. landbrug og biogasanlæg Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Dato: 5. maj Til: Erhvervsstyrelsen,

Dato: 5. maj Til: Erhvervsstyrelsen, Dato: 5. maj 2017 Til: Erhvervsstyrelsen, hoeringplan@erst.dk Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Danmarks Naturfredningsforenings høringssvar til vejledning om Grønt Danmarkskort,

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere