NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind."

Transkript

1 Årgang 25 Nr.1/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 7. januar 2016 kl Månedens emne: Påklædningsdukker NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

2 Side 2 Kære medlemmer! Så starter vi på et nyt år og det første emne er påklædningsdukker. Det er et stort og bredt samlerobjekt og der er mange, der samler på disse papirdukker. Vi er så heldige, at et af vore medlemmer også har en stor viden om påklædningsdukker. Læs hvad hun skriver i dette blad. Mange hilsener og vel mødt Anny Redaktionen ønsker alle et godt nytår

3 Side 3 At samle på påklædningsdukker Af Anne Friis At samle på påklædningsdukker(pd er) er virkelig omfattende, man får hele tiden nye, og derved skal man i gang med at researche, hvem der har trykt dem, og ikke mindst, hvem der har tegnet dem. Man skulle tro, at det ikke er særlig svært, men det er det. Dog er der meget dygtige folk her i DK, der har gjort et kæmpe arbejde for at vi andre kan sidde og finde disse oplysninger, her nævner jeg blot Birgitte Glob, som allerede har skrevet 2 dejlige bøger om emnet Pigedrømme og bogen om Christel, samt Jannie Nielsen med andre, som har udgivet bog om Christels produktion sammen med flere andre, Der er ligeledes lavet registranter over Vindings dukker og Marie dukkerne. Det store er desuden Værket som jeg selv har en 2 del af. Værket er samlet af Kis Eg og PD-bladet fra Lise Clasen, så lad være med at tro, det er mig der ved noget, for det er de andre. At jeg så delvis påtager mig at finde ud af andre ting, især om de udenlandske dukker, skyldes min store interesse for disse, samt at jeg har bøger om emnet og derfra kan få ny viden samt drage mine egne konklusioner. Desuden er jeg jo så heldig at jeg næsten altid slæber mit kamera med mig, så jeg udnytter chancen for at få nogle fotos, som jeg senere kan bruge til sammenligninger med og deraf ny viden. Det synes I nok lyder kedeligt, men det er det ikke, det tager ganske vist oceaner af tid, og man skal have fat i alle sine udenlandske forbindelser for at komme videre, men man kan jo heldigvis også nyde dukkerne som de er, hvilket jeg også selv gør. Mange afspiller deres tid, så utroligt nøjagtigt, og sikke farver og tryk, man har kunnet lave i de fleste lande, selvom Tyskland må være det førende. Den måde de har kunnet trykke på er så usædvanligt flot, at man skal se det før man tror det. Men det ved vi jo allerede fra glansbillederne, som brugte den samme tidlige chromolithografiske teknik. Derfor er det også tit via min store The History of Printed Scraps at jeg kan finde trykkerne, de tidlige PD er har ingen tegnere nævnt, men tit kun forlag. Desuden står der, at de trykker Luksus Papirer, kort, indbydelser, oblaten /glansbilleder, men ikke påklædningsdukker - PD forkortet også på engelsk - som kan hedde forskellige ting på de andre sprog.

4 Side 4 Kun hos nogle af de danske forlag er tegnerne blevet så populære, at de fik deres navne med, som så er blevet klippet af, når dukken er klippet ud, men der er samlere, der kun samler på helark, og derved har kunnet hjælpe os andre. Desuden er det jo ret nemt at genkende nogle af de så berømte tegnere på deres specielle streg. Man kan dog tit være i tvivl, men så kan andre hjælpe. Hos Hilda Svane har det altid været det bedste sted at få ny viden, da alle seriøse samler mødtes hos hende, til de træf, hun har stået for på sit uundværlige Museum. Jeg har altid slæbt min samling med, så vi har kunnet diskutere de forskellige typer, så det er især derfra mit kendskab stammer; at jeg så har delvis klæbehjerne og fotografisk hukommelse gør det jo ikke dårligere, men den forsvinder måske også en dag. Jeg skriver altid ned om selve dukkens baggrund, hvad jeg har fået at vide, så det ikke går i glemmebogen, eller bagpå den med blyant. I skal huske, at mange PD er blev lavet som reklame for et firma f. eks. Marie dukkerne for Kiks, Christel for Bio Foska havregryn, Ota pigerne for Ota solgryn, ligesom glansbillederne, som kunne have en reklame stemplet bagpå, således også PD erne, som så også blev udleveret gratis ved et bestemt køb og mængde af varen, samt endelig ikke at forglemme alle ugeblade og aviser, som havde specialsider eller tillæg om søndagen med disse. Alt i alt er de ikke til at komme udenom, og I har alle mødt dem. Nogle dukker har ret fantastiske kostumer, som man slet ikke kan relatere til, har børn virkelig båret disse? og sikke hatte, hvorimod de danske hen imod vor egen tid, her tænker jeg på 1920 og frem, er meget mere realistiske. Børns opdragelse spillede også her en stor rolle, idet PD erne nu var blevet hver mands eje, og derved viser mere almindelige, men stadig charmerende børn. Det gælder børnedukkerne og ikke så meget Vindings flotte fejende damer, som mange er tegnet i krigsårerne, hvor der var stof rationering, hvilket man har set stort på, det var jo drømme, det drejede sig om, og der er der ingen rationering. Jeg vil til dette lige tilføje at PD er var mit bedste legetøj, jeg havde oceaner, men min mor smed dem alle sammen ud, da jeg flyttede til London, hvilket jeg har haft svært ved at komme over, nu har jeg mange flere i dag, men kun en eller to af mine egne, som jeg fandt i et gammelt stilehæfte og meget lidt af mit eget tegnede tøj; man leder altid efter det man mistede.

5 Side 5 PS. Jeg smider aldrig hjemmetegnede tøj ud, når jeg finder det, ligeledes har jeg også en fin lille samling af unika dukker, tegnet kun i dette ene oplag, men de er jo desværre sjældent signerede, så vi ved ikke, hvem der har lavet dem, med mindre den, der har haft dem ved det, hvilket de gør på nogle af vore museer. Disse 2 fotos er af min sjældneste dukke, købt på Sheraton dengang, der var markeder der. Hun er kobberstukket og håndkoloreret. Hun har 4 kostumer samt en kroningsdragt, som jeg ikke har læst om, andre har, derfor tror jeg at den er meget speciel. På foto ser I hende i natura og i kroningsudstyr fra omkring Hun er som regel dateret til Hun findes både fra Wien og fra München. Sidste år blev hun solgt på Bonhams med rigtigt meget udstyr, men manglede fødderne. Jeg skrev og tilbød en kopi af min, så føddernes kunne tages derfra, men jeg fik aldrig svar.

6 Side 6 Tidlige påklædningsdukker fra den store samling solgt på Bruun-Rasmussen i De er måske før eller senere end 1850, men da det ikke er mine, har jeg ikke undersøgt det.

7 Side 7 Amme med 3 børn fra 1870 eller senere. De havde meget lidt originalt tøj, så jeg har selv lavet noget af glanspapir og foldet det fint.

8 Side 8 Senere typer fra mit yndlingsudgiverfirma S&C, som jeg laver research på sammen med Jane Young og Lise Clausen. Det er typiske piger. Den mørke Erika og den lyse Dolly Dear. Desværre har jeg hverken æsker eller tøj til dem. Men de kan åbne og lukke øjnene.!!hvad siger I så!!

9 Side 9 Hjemmelavet dukke med tøj lavet af stof og glanspapir samt tyl og blonder, meget charmerende. Tror den er fra en gang i 1880 erne. Hovedet er taget fra et magasin, samme teknik, som H.C. Andersen benyttede sig af.

10 Side 10 Referat at julemødet den 3. december 2015 En snes 2-benede og en enkelt 4-benet havde valgt at starte årets juletraditioner med at komme til foreningens julefest, som blev afviklet helt som det plejer at foregå. De gode, kendte julesalmer blev sunget med hjerte, en historie, som ikke var en julehistorie men havde tråde til de alment kendte politiske rævestreger, og så det store tallotteri, hvor vi hver gang undres over, at det varer så længe, før første plade er fuld. Men som sædvanligt havde Birgit og Hilda sørget for, at der var nok at vælge imellem, så jeg tror, at selv de sidste kunne finde en god gevinst. Med juletræet og julestjernerne fordelt og maven fyldt af Annys lækre chokoladekage og Annes krydderkage, proppet med alskens fyld kunne vi ønske hinanden glædelig jul og gå hver til sit. Margit Ambeck

11 Side 11 Stort og småt Allan og Marianne sørger for kaffe kage Kontingentet for perioden 1. okt til 30. sept er 250 kr. Du kan overføre beløbet direkte til konto , så sparer du bankgebyret du kan benytte det tilsendte girokort. Permanente udstillinger og museer Barbie-museet på Borups Alle 188 Åbent efter aftale. Legetøjmuseet Olgas Lyst,Sommerstedsgade 11,telefon Kun åben efter aftale. Ny samlemesse i Frederiksbergcentret Samlermessen har focus på spændende samlerområder Klik ind på for at se næste gang messen er åben.

12 Program for 1.del af sæson jan. 2016: Påklædningsdukker 4. feb. 2016: Krammelegetøj 3. marts 2016: Dukkekøkkener og inventar 7. april 2016: Generalforsamling og loppetorv 12. maj 2016: Hjemmestrikket legetøj m.m. Loppemarkeder Spejdernes loppemarked i Farum, Hvedemarken: 1. lørdag i hver måned. Forum, 9. og 10. januar 2016 fra 10 til 16. entre 40 kr. Frederiksborghallen, 30. og 31. januar 2016, kl , entre 40 kr. Kræmloppen, Slotherrensvej 107, Vanløse. Hver weekend Valbyhallen, 20. og 21. februar 2 016, kl Entre 40 kr. Se i øvrigt oversigt over markeder på Formandens E- mailadresse: birgittedencker@mail.dk Formandens telefonnr Redaktørens E- mailadresse: anny@newmail.dk Redaktørens telefonnr Redaktørens postadresse: Brunevang 36,st.th Rødovre Hjemmesiden: Deadline til næste blad: 16. januar 2016

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

Årgang 21. Nr. 7/2012

Årgang 21. Nr. 7/2012 Årgang 21 Nr. 7/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. oktober 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Påklædningsdukker Kære medlemmer!

Læs mere

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.7/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. okt. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber

Læs mere

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Årgang 21 Nr. 2/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. februar 2012 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Trolde Side 2 Kære

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 5/2013.-8 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. maj 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukketøj, sko, hatte m.v. NB. Hvis

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr. 1/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 5.januar 2017: Emne: Billeder om legetøj Torsdag den 2.februar 2017:Emne:

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.6/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. sept. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser ( Sommerfristelser

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.4/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. april 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling og loppetorv NB.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 5/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 12. maj 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Hjemmestrikket legetøj og andet hjemmelavet

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 6/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. september 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser: Hvad har vi

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.3/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. marts 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Køretøjer af alle slags NB. Hvis

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.6/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde Torsdag den 3. september 2015 kl. 14.30 Månedens emne; Nyanskaffelser NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil

Læs mere

Månedens emne: Det samler jeg også på! / Hvad er det?

Månedens emne: Det samler jeg også på! / Hvad er det? Årgang 21 Nr. 1/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. januar 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Det samler jeg også

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.8/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 5.november 2015 kl. 14.30 Månedens emne: Nattøj og undertøj gennem 50 år.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr.3/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 4. maj 2017 Mødet starter kl. 14.30 NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 27 Nr. 2/2018 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 1.marts 2018 kl. 14.30 Emne: Arbejdspladser ( køkken, butik, gårde, postkontor

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.1/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9. januar 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Tegneserier, tegneseriefigurer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Årgang 24. Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner. Særnummer. Juni 2015

Årgang 24. Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner. Særnummer. Juni 2015 Årgang 24 Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Særnummer Juni 2015 Kære medlemmer! Side 2 Dette blad er et særnummer og rummer referaterne fra Generalforsamlingen og fra mødet i maj

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

11.s.e.trin. I 2015, Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 305 22/448 31 577-208

11.s.e.trin. I 2015, Bejsnap 9.00, Ølgod 10.30 305 22/448 31 577-208 Når man får et barn, bliver man tilbudt at komme i mødregruppe. En mødregruppe er en forsamling på 4-5-6 nybagte mødre, der sammen med deres babyer mødes med jævne mellemrum i private hjem. Der er meget

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr.2/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 4.februar 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Krammelegetøj NB. Hvis du kommer

Læs mere

Årgang 21. Nr. 6/2012

Årgang 21. Nr. 6/2012 Årgang 21 Nr. 6/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. september 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser og anbefalinger

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 1/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 1/2011. Medlemsblad for foreningen Årgang 20 Nr. 1/2011 2 Næste møde Nu starter vi på et nyt år, hvor vi igen skal mødes og udveksle erfaringer om vore samleobjekter. På grund af det aflyste julemøde vil bestyrelsen gøre lidt mere ud af

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

2. rejsebrev fra London

2. rejsebrev fra London 2012 2. rejsebrev fra London Malene Dyhrman Flou Nielsen Hopes & Dreams Montessori Nursery School 04-06-2012 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Malene Dyhrman Flou Nielsen

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.3/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Håndarbejdsredskaber v/margit Ambeck

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

SJOVE GAVER TIL ENHVER ANLEDNING Gaver for børn der er lette at lave

SJOVE GAVER TIL ENHVER ANLEDNING Gaver for børn der er lette at lave Gratis download Agnes Ingersen SJOVE GAVER TIL ENHVER ANLEDNING Gaver for børn der er lette at lave Foto Claus Eliasen Jeg tilegner denne bog til min lillesøster, Karen, som desværre døde uventet i 2008.

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann Ældre udviklingshæmmede Vi prikker til hendes erindring Frida er blevet gammel og mister flere og flere færdigheder. Socialpædagog Monica Andersen er en af de medarbejdere, der skal hjælpe Frida med at

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032 så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032 så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 7/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. oktober 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Brio- legetøj NB. Hvis du kommer

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr.8/2013. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. november 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julepynt NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Tæl dig til et fokuseret liv

Tæl dig til et fokuseret liv Artikel Tæl dig til et fokuseret liv To gange tyve minutter på en pude hver dag kan hjælpe med at fokusere mere på den opgave, man er i gang med. Zen-meditation giver ro både på arbejde og i privatlivet.

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring...

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 34 September-december 2015

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 34 September-december 2015 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 34 September-december 2015 Program: Praktiske oplysninger I bladet finder du klubbens program for september, oktober, november, december 2015 Tilmelding: Find ud

Læs mere

Årgang 20. Nr. 4/2011. Medlemsblad for foreningen. Legetøjets venner

Årgang 20. Nr. 4/2011. Medlemsblad for foreningen. Legetøjets venner Årgang 20 Nr. 4/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. april 2011 kl. 18.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30 B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Generalforsamling +

Læs mere

Indholdsfortegnelse. LÆS MERE PÅ www.forlaget.ingersen.dk

Indholdsfortegnelse. LÆS MERE PÅ www.forlaget.ingersen.dk Gratis prøveversion Sjov med hænder Copyright: 2004 Agnes Ingersen 1. udgave, 1. oplag. Forfatter: Agnes Ingersen Udgiver: Forlaget Ingersen Assentorpvej 42 4295 Stenlille Epost: forlaget@ingersen.dk Internet:

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.4/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9.april 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling, Spøg og skæmt

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Tale til Hanne Mette Ridder

Tale til Hanne Mette Ridder Som pensioneret musikterapeut overværede Synnøve Friis i juni 2003 forsvaret af den første ph.d.-afhandling indenfor musikterapi med demensramte. Afhandlingen Singing Dialogue. Music Therapy with persons

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Bjørn Dean Petersen. TankeRevision 2015. Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision.

Bjørn Dean Petersen. TankeRevision 2015. Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision. Bjørn Dean Petersen TankeRevision 2015 Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision.dk 1 TankeRevision 2015 Copyright 2015 ved Bjørn Dean Petersen

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr.9/2013. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. december 2013 kl. 14.00 ( bemærk ændret tid) Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julemødet

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Diktat 1. . Og så er den med at gå tur. Vi går lange ture langs. Navn: Klasse: Dato:

Diktat 1. . Og så er den med at gå tur. Vi går lange ture langs. Navn: Klasse: Dato: Diktat 1 Hjemme hos mig har vi fået en u e va. Min søster og jeg jæ e med at passe den. Den er stærk som en lille b ø. Og så har den helt hvide n r. D er skarpe som et s æ. Når den er sulten, ab den med

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 21 Nr. 9/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. december 2012 kl. 14.00 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Læsning og skrivning i 5. og 6. klasse

Læsning og skrivning i 5. og 6. klasse Læsning og skrivning i 5. og 6. klasse BØRN & UNGE Kære forælder Du synes nok, det er længe siden, at dit barn skulle lære at læse og skrive. Dit barn er sandsynligvis meget glad for at læse og er blevet

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 3/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 3/2011. Medlemsblad for foreningen 2 Årgang 20 Nr. 3/2011 Næste møde Så er det dukkeovertøj og hatte m.m., der står på menuen denne gang. Foruden hatte, så er der jo også paraplyer, tasker, sko, smykker og strømper. Vi får se, hvad der

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN?

DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN? DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN? TINAMARIA FABRINA JENSEN NÅR SANDHEDEN SKAL FREM 1 DYRENES BESKYTTELSE ELLER DYRENES HÅN? TINAMARIA FABRINA JENSEN NÅR * SANDHEDEN * SKAL * FREM Copyright Tinamaria

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 31 uge 15 UGEBREV nr. 31 uge 15 Mange tak På vegne af bestyrelse, personale og børn vil jeg gerne sige mage tak til alle de fremmødte til vores arbejdslørdag i lørdags. Det var en hyggelig dag, hvor vi fik lavet

Læs mere

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder:

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder: Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1 Deltager af personalet: Antal børn og alder: Udarbejdelse af skema dato: Karina, Özlem, Karin, Sadjida og Mette 11 børn i alderen 2-3 år

Læs mere