Region Nordjylland 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Region Nordjylland 2008"

Transkript

1 Beretning fr Danske Fysiterapeuter Regin Nrdjylland 2008 Inden man får set sig m rinder tiden fr året ud, vi står fran julen g et nyt år, i den anledning har vi i bestyrelsen endnu engang set på hvr langt vi km med dette års fkusmråder. Fr 2008 var de udvalgte fkusmråder; Børnemrådet Den vederlagsfri fysiterapi Understøttelse af netværksdannelse Understøttelse af faglig udvikling g frskning OK 08 Rehabiliteringsmrådet i reginsregi Opgaveglidning Genptræning Udver de vennævnte mråder så har reginsfrmanden beskæftiget sig en del med uddannelsesmrådet g samarbejdet med de øvrige faglige rganisatiner. Kaster man et hurtigt blik ver listen er der emner sm af naturlige årsager har fyldt mere end andre. Her tænkes bl.a. på OK 08, knflikten, børnemrådet, den vederlagsfri fysiterapi g rehabiliteringsmrådet. Samtidig var det et år med repræsentantskabsmøde i freningen, se mere m det senere i beretningen, hvr der er indlæg fra Birgitte Fristrup g Ulla Jessen. Derudver er der indlæg fra Lisbeth Møller Christensen m arbejdet i reginsbestyrelsen g praksisknsulent Marianne Kngsgaard har bl.a. indlæg m Lw Back Pain prjektet g vederlagsfri fysiterapi.

2 Børnemrådet Vi har i løbet af fråret 2008 sendt spørgeskemaer ud til alle kmmunerne samt fået disse retur. Spørgeskemaerne var udarbejdet i samarbejde med ledernetværket på børnemrådet. Derudver har vi indhentet supplerende plysninger gennem efterfølgende dialg med kmmunerne. Desuden har vi løbende været i kntakt med reginen mkring arbejdsgruppen vedr. genptræningsplaner til børn. Derudver har vi indhentet tal fra børnemrådet hs de praktiserende i Nrdjylland via praksisfrvaltningen. De indhentede data er diskuteret med praksisknsulenten g er indgået i den videre behandling af emnet. På baggrund af alle de indhentede data har vi bearbejdet g diskuteret dette i reginsbestyrelsen g fået udarbejdet en versigt med de kmmunale tilbud. Generelt har kmmunerne en bred vifte af tilbud, men der er frskel på niveauet fra kmmune til kmmune. Tallene fra praksissektren stemmer gdt verens med det udsagn sm kmmunerne kmmer med. I alle kmmuner ligger man meget børnebehandling g træning ud til de praktiserende fysiterapeuter, men gså her er der frskel på hvr mange børn der mdtager behandling hs de praktiserende indenfr hver enkelt kmmune. Sammenligner man umiddelbart nrmeringerne kntra kmmunernes indbyggerantal samt den behandling/træning der gives i praksissektren, kan man se at der er meget stre kmmunale frskelle. På baggrund af vres undersøgelse ser vi at der i Nrdjylland er følgende generelle prblem mråder: Kmmunen har ansvar fr at udlevere hjælpemidler g stille dem til rådighed. Kmmunen skal løse dette, det fungerer ikke ptimalt. Alle kmmuner har endnu ikke helt styr på, hvr genptræningsplaner (GOP er) skal sendes hen, hvr de skal visiteres fra g hvr træning skal udføres. Det halter på behandling g træning, særligt den vedligehldende træningsdel. Sm følge deraf er en del træning g behandling igennem årene lagt ud til de praktiserende, hvr en del af det placeres under den vederlagsfri fysiterapi. I en del kmmuner er fkus på småbørnsmrådet primært på de 0 3 årige, det efter lader de 3 6 årige uden tilbud, det er prblematisk. At børnemrådet fte ligger i flere frskellige frvaltninger At børnemrådet er meget frskelligt dækket hvad angår nrmeringer i kmmunerne På baggrund af vres indsamlede viden g derefter bearbejdning af børnemrådet arbejde vi videre med følgende anbefalinger til kmmunerne: At kmmunerne får samlet børnemrådet, så der pleves sammenhæng fr barnet g frældrene. Da det er rganiseret frskelligt i kmmunerne, er det vigtigt, at der en rød tråd gennem frløbet. OBS med specialmrådet, hvr der kan være faglige hensyn der frdrer en anden samling.

3 At kmmunerne pririterer småbørnsmrådet højt, det vil sige de 0 6 årige, således at der gives mulighed fr at få udredt eventuelle prblemer inden sklestart. At kmmunerne har et tæt samarbejde med de praktiserende g sygehusene. At kmmunerne pririterer faglige ledere på mrådet. At kmmunerne pfrdres til at efterleve lvgivningen, således at det vil være muligt at få den behandling g træning sm barnet har behv fr. At kmmunerne frtsat øger fkus på det frebyggende g sundhedsfremmende arbejde. Det videre arbejde med børnemrådet: Ud fra vres indsamlede viden g på baggrund af de lvgrundlag der gør sig gældende fr hele mrådet, kntakter vi kmmunerne løbende g går i dialg med dem i frhld til vres anbefalinger. Vi laver differentierede henvendelser til kmmunerne, eftersm vi er vidende m at kmmunerne er frskellige i frhld til deres indsatser, fremtidige planlægning g varetagelse af mrådet. Vres indsats verfr kmmunerne understøttes af samtidige henvendelser til de øvrige samarbejdsparter på dette mråde, f.eks. de praktiserende g deres netværkspersner. Derudver følger vi det samarbejde der er imellem reginen g kmmunen f.eks. på genptræningsmrådet. Et af vres pmærksmheds punkter er naturligvis gså den vederlagsfri fysiterapi, der vergik til at blive et kmmunalt myndighedsansvar pr. 1. august i år. Velvidende at det berører børnemrådet g dermed frdrer et tæt samarbejde mellem kmmunen g de praktiserende, hvilket vi kun kan pfrdre til g vil støtte p mkring. Der er ikke sat en tidshrisnt på vres indsats på børnemrådet g det skal der selvfølgelig heller ikke være, vi frtsætter med at have det sm fkus mråde så længe sm det er nødvendigt. Vederlagsfri fysiterapi Opmærksmheden på verflytningen af den vederlagsfri fysiterapi, fte frkrtet sm VF g benævnt sm speciale 62, har fyldt meget i freningen såvel centralt sm reginalt g lkalt g det selvfølgelig med rette. Der har i årets løb været en tæt kntakt imellem praksissektrens kntaktpersner, praksisknsulenten g reginsfrmanden på dette mråde. Vi har løbende drøftet mrådet g ligeledes vendt det i reginsbestyrelsen sammen med Marianne Kngsgaard. Der er en frtløbende dialg med reginen g kmmunerne. Vres dagsrden på mrådet er klart g tydeligt;

4 At det verenskmstmæssige aftale stf skal verhldes af den nye samarbejdspartner; kmmunerne. At der skal være et gdt g knstruktivt samarbejde mellem de administrative parter såvel sm de udførende parter på mrådet. At vi fremver vil understøtte den verrdnede dagsrden der hedder at kvalitetsudvikle, samarbejde g udvikle på den vederlagsfri fysiterapi. Det er vres indtryk at der i samarbejdsudvalget kan blive en gd dialg g et knstruktivt arbejde på dette mråde fremver, således at vi ved fælles hjælp kmmer den rette vej. Læs mere m den vederlagsfri fysiterapi samt praksissektren under Marianne Kngsgaards indlæg. Understøttelse af netværksdannelse Der er i 2008 indkmmet en ansøgning til reginsbestyrelsen m tilskud til netværksdannelse. Det var fra praksisknsulent, Marianne Kngsgaard med henblik på at pstarte et netværk fr praktiserende indenfr hver enkelt kmmune, dette var fint i tråd med intentinerne fr netværkspuljens retningslinjer. Netværket er kmmet gdt fra start, der en kntaktpersn fr hver kmmune disse er at finde på hjemmesiden; Der er i 2009 frtsat mulighed fr at søge penge fra netværkspuljen, hvr der er kr. til hver regin. Ansøgninger behandles af reginsbestyrelsen. Retningslinjerne frefindes på hjemmesiden. Understøttelse af faglig udvikling g frskning Tidligere på året var der i reginsbestyrelsen lagt p til en grundig drøftelse af hvrdan vi kan være med til at understøtte den faglige udvikling g frskning, Jane Andreasen sm er frskningsg udviklingsansvarlig terapeut på Aalbrg Sygehus var inviteret til et reginsbestyrelsesmøde fr at kmme med indput til diskussinen g de videre drøftelser på mrådet. Vi besluttede følgende tiltag fr at understøtte emnet. Centralt i freningen mener vi at der skal arbejdes med: Der skal mere fkus på det faglige, at freningen sikrer de rette kmpetencer er til stede i freningen til at understøtte denne dagsrden, at man sikrer sig frtsat udbud af fagligt tilstrækkelige g relevante kurser, at der arbejdes fr at kmme ind i universitetsmiljøet, at der arbejdes videre i retning af at få etableret videnskabelige selskaber.

5 Decentral/lkalt vil vi arbejde videre med: Vi vil frtløbende understøtte prcessen, ved at trække på de videns persner/ centre der er i mrådet. At alle sektrer skal med inddrages i mrådet. At vi får skabt samarbejde mellem sektrerne g andre relevante samarbejdspartnere på mrådet. At få plitikere g embedsmænd til at ville understøtte udviklingen. At vi med vres temaaftener får understøttet det videnskabelige g frskningsbaserede islæt. Ngle af venstående intentiner har vi ført ud i livet ved at etablere et arrangement sammen med Ergterapeutfreningen, Regin Midt Nrd g Jane Andreasen, frskning g udviklingsterapeut ved Aalbrg Sygehus. Det var etableret sm en tværsektriel temadag, hvr verskriften på dagen blev; Fremtidige udfrdringer g krav til frsknings g udviklingsarbejde i ergterapi g fysiterapi i Regin Nrdjylland en temaeftermiddag med fkus på ledelse, strategi g netværksdannelse. Fr med strukturrefrmen g den nye sundhedslv har samarbejdspartnere g samarbejdsflader ændret sig fr alle aktører i det nrdjyske sundhedsvæsen. Dette giver nye udfrdringer i g på tværs af sektrer g rganisatiner, ikke mindst i frhld til frsknings g udviklingsarbejde. Den nye sundhedslv stiller krav m invlvering g medvirken til frsknings g udviklingsarbejde i både reginale, kmmunale g private regier, således at man kan sikre et højt fagligt niveau i såvel uddannelse sm i sundhedsydelser. Med disse nye udfrdringer fr øje er det vigtigt at etablere en fremtidsrienteret dialg mellem interessenter med henblik på at skabe gde g tætte samarbejdsrelatiner i g mellem sektrerne fr at facilitere til frsknings g udviklingsprjekter. Frmål med temadagen: Var at give de inviterede deltagere viden g inspiratin til samarbejde, strategivervejelser g netværksdannelse i frhld til fremtidige initiativer i frbindelse med frsknings g udviklingsarbejde. Der mødte 40 ledere, chefer g udviklingsansvarlige p ud af de 60 inviterede. Der var ngle interessante plæg på dagen g ngle mfangsrige diskussiner, så interessen fr emnet manglede abslut ikke. Dagen mundede ud i en række knkrete ideer sm vi arbejder videre med g der fruden skal der etableres en 2. del af arrangementet hvr alle ergg fysiterapeuter sm er frskning g udviklingsinteresserede i sektrerne kan deltage. Den 2. del af arrangementet bliver i fråret g vil blive annnceret både i bladet g på hjemmesiden.

6 OK 08 g knflikten Der var i det tidlige frår lagt p til meget hede verenskmst frhandlinger mellem SHK på den ene side g KL g DR på den anden siden. De første tre delfrlig km i hus, men da vi km til det sidste delfrlig sm skulle lægge den samlede øknmiske ramme kunne man ikke blive enige. Og på trds af frsøg m at nå til enighed i frligsinstitutinen så var sammenbruddet g den kmmende strejke en realitet. Herppe i Nrdjylland blev det myndighedsafdelingen i Aalbrg Kmmune, hvr fysiterapeuterne blev udtaget til strejken sm startede d. 16. april. D. 17. april var der indkaldt til strdemnstratin på Christiansbrg Sltsplads i København, den deltg vi i g det var en fantastisk plevelse at stå mange mennesker samlet med en fælles interesse! Ide rigdmmen blandt de strejkende erg g fysiterapeuter herppe i det Nrdjyske var enrm. De var samlet hver dag på Sfiendalsvej til strejke cafe sammen med det øvrige Sundhedskartel. Terapeuterne lavede demnstratiner g happenings både alene g sammen med det øvrige SHK. Der var cykel demnstratin i Aalbrg, SHK løb hver uge, str fælles SHK demnstratin i Aalbrg hvr Jhnny Kuhr deltg g var på taler stlen, fakkel ptg med SHK, der blev bagt strejke kager i Thisted, happening med blå futter, SHK demnstratin Hjørring hvr der blev tændt lys fr ligelønnen, demnstratin i Thisted hvr vres TR var på talerstlen, der blev dannet kæder af SHK fra Aalbrg Sygehus til Kildeparken, der blev skrevet pstkrt til plitikerne g sidst men ikke mindst vres eget Limfjrds Br arrangement hvr vi km direkte på TV 2 Nrd. Dagene var mange i knflikten både lange g krte, ngle pmuntrende g andre lidt triste, men langt de fleste dage var fyldt med pløftet stemning, gå på md, g ja vi kan g ja vi vil g ja vi skal! Der var mange fltte initiativer g flt pbakning fra de ikke strejkende medlemmer til alle de stre fælles demnstratiner. Sm alle ved sluttede knflikten efter 2 måneder med et regeringsindgreb, vi fik ikke de 15 % vi km efter, men de 13,3 %. Det har givet anledning til mange diskussiner g evalueringer efterfølgende, g det skal selvfølgelig med i vervejelserne mkring næste OK i Rehabiliteringsmrådet i reginsregi Allerede tilbage i 2007 lykkedes det s at få sat fkus på regins del af rehabiliteringen g det blev plitisk besluttet at der skulle nedsættes er arbejdsgruppe sm skulle kmme med frslag til reginens fremtidige rehabiliteringsindsats g rganisatin. Arbejdsgruppen km dg først i gang med sit arbejde mkring årsskiftet 07/08. Der var deltagelse af alle relevante parter samt undertegnede, reginsfrmand. Arbejdsgruppen skulle udelukkende analysere den rehabilitering, der finder sted inden fr det smatiske sundhedsvæsen, g derfr ikke de rehabiliteringspgaver, der finder sted i kmmunerne, eftersm disse berøres i sundhedsaftalerne.

7 Resultatet af arbejdsgruppens arbejde er mundet ud i en rapprt med anbefalinger til plitikerne hvr primært anbefalingerne mkring neurrehabilitering samt tunge langtidsindlagte patienter fremstår tydeligt. Den har været igennem reginsrådet g her besluttede man følgende; Reginsrådet beslutter at: 1. tager rapprten til efterretning 2. beslutter at der inden fr neurrehabilitering etableres et centralt neurrehabiliteringscenter sm en udvikling af Brønderslev Neurrehabiliteringscenter 3. beslutter at der inden fr neurrehabilitering nedsættes en fællesreginal, tværfaglig udviklingsgruppe, g at der i frbindelse med fastlæggelsen af gruppens kmmissrium sker en klargøring af arbejdsdelingen mellem det centrale neurrehabiliteringscenter g pgaverne i den reginale scial g specialsektr på neurhabiliteringsmrådet 4. beslutter at der nedsættes en arbejdsgruppe til at beskrive elementerne mkring et reginsdækkende tilbud til øvrige patienter især kirurgiske g langtidsindlagte patienter 5. beslutter at rehabiliteringspgaven på det kardilgiske mråde krdineres med de krnikeraftaler sm indgås mellem regin g kmmuner 6. beslutter at arbejdet på sygehusene g i sektrerne inden fr de øvrige mråder frtsætter under hensynstagen til de pstillede anbefalinger 7. beslutter at administratinen på baggrund af det materiale, der anbefales udarbejdet udarbejder et frslag til udmøntning af de afsatte midler til rehabiliteringsmrådet. Det helt afgørende er venstående punkt 3. g 4. hvr der skal nedsættes arbejdsgrupper til at arbejde videre med dels neurrehabiliteringsmrådet g det der hedder øvrige patienter, disse dækker ver f.x. multitraumatiserede patienter g langtidsindlagte patienter. Særligt de sidste er der behv fr, at vi er pmærksmme på da en del rehabiliteringspladser til dem frsvandt da Terndrup lukkede g der blev skåret i antallet af sengepladser. Dem skal der i fremtiden gså være tilbud til. Indtil videre kan vi kun være tilfredse med beslutningen g det videre frløb der er lagt ptil. Vi følger nedsættelsen af arbejdsgrupperne nøje g frventer at være tæt på arbejdet i arbejdsgrupperne. Opgaveglidning Der var reginens side i år lagt ptil at der skulle ske meget på pgaveglidningsmrådet, set i relatin til de dagsrdener sm hedder rekruttering g fasthldelse. Det er dg gået knapt så kvikt sm der var lagt ptil, selvm der bliver arbejdet på det, så sker det ikke lige på et øjeblik.

8 I dag er der veldefinerede pgaver g mråder hvr fysiterapeuterne, ansatte på sygehusene, løser pgaver fr andre faggrupper herunder lægerne. Det er selvfølgelig rigtig flt, g der er et klart udviklingsptentiale fr s her gså fremver. Når man så har defineret knkrete pgaver g arbejdsfelter på de enkelte arbejdspladser, g med tanke på at der både fra plitisk g administrativt hld i reginen så klart er tilkendegivet, at det er den udvikling man ønsker, så skal næste trin på stigen tages. Og det trin hedder løn g atter løn. Det skal være klart g tydeligt fr alle parter g imellem alle led, at man bliver hnreret rdentligt i frhld til de fte kmplekse pgaver man varetager. Her er det vres klare indtryk at der halter man bagud g det skal der frtsat arbejdes med! Det vil kræve et tæt samarbejde imellem de tillidsvalgte, lederne g Danske Fysiterapeuters plitiske sm administrative led. Et andet pgaveglidningsmråde er Lw Back Pain Prjektet i praksissektren, se mere m det under Marianne Kngsgaards indlæg. Genptræning Dette punkt har siden kmmunalrefrmens start været en fast bestanddel på dagsrdenen, g det har fyldt både meget g lidt, der har herppe været nedsat arbejdsgrupper sm skulle på frdelingen mellem de almene g specialiserede genptræningsplaner g efterfølgende lave frløbsbeskrivelser. Man må nk sige at det har herppe i Nrdjylland været en meget hård nød at knække i frhld til de øvrige reginer. Vi har sm freningen fulgt med i frløbet, men ikke i løbet af året blandet s så meget, da der sidder faglige persner fra såvel kmmunerne sm reginen samlet m emnet, g det har været dem der gerne skulle kmme med ngle løsninger. På baggrund af de tilbagemeldinger vi får g den hldning sm reginen selv ligger fr dagen m at der skal ændres på frdelingen imellem de specialiserede g de almene genptræningsplaner, så vil vi igen gå mere aktivt ind på mrådet imellem reginen g kmmunerne. Uddannelsesmrådet Der har i årets løb været en del fkus på uddannelsesmrådet på grund af de fusiner der har været på de mellem lange videre gående uddannelser. Herppe i Nrdjylland blev Sundheds CVU lagt sammen med lærer g pædagg uddannelsesinstitutinerne pr. 1.januar 2008 g blev til en prfessinshøjskle frkrtet UCN; University Cllege Nrd. Pr. 1.januar 2009 vil denne fusinere med NOEA; Nrdjyllands Erhvervs Akademi. Disse strukturfrandringer betød samtidig, at der skulle vælges g udpeges til en helt verrdnet bestyrelse fr UCN samt at der skulle nedsættes uddannelsesudvalg fr alle studieretninger.

9 I den verrdnede bestyrelse fr UCN er der en FTF plads sm besættes af SHK ved DSR s nrdjyske frmand Jytte Wester. I uddannelsesudvalget sidder undertegnede sm udpeget fra Danske Fysiterapeuter. I FTF har vi dannet en baggrundsgruppe fr den persn sm har bestyrelsespsten, g vi mødes inden hvert bestyrelsesmøde, det vil sige 4 gange årligt, fr at klæde bestyrelsesmedlemmet på samt fr på den måde selv at kunne få indflydelse g indsigt i bestyrelsens arbejde. I uddannelsesudvalget hvr undertegnede g andre udpegede fysiterapeuter sidder, er der ligeledes møde 4 gange årligt. Frmål fr uddannelsesudvalget er følgende; Uddannelsesudvalget rådgiver bestyrelsen, rektr g ledelsen af fysiterapeutuddannelsen m uddannelsens indhld, prfil, kvalitet g relevans, samt m den reginale uddannelsesdækning. Uddannelsesudvalget skal sikre et særligt fkus på uddannelsens særlige faglige prfil g identitet. Uddannelsesudvalget skal bidrage til at sikre sammenhæng mellem grund efter g videreuddannelsen inden fr g i relatin til fysiterapeutuddannelsen. Uddannelsesudvalget varetager følgende pgaver: Rådgiver m uddannelsens indhld, prfil, kvalitet g relevans, samt m den reginale uddannelsesdækning Afgiver indstilling m studierdninger fr fysiterapeutuddannelsen til bestyrelsens eller rektrs gdkendelse g efter frslag fra studierådet Høres m prettelse af nye uddannelser i tilknytning til det sundhedsfaglige hvedmråde Høres m prfessinshøjsklens strategier Høres m kvalitetssikringssystem Høres m prfessinshøjsklens målsætning g strategi fr de sundhedsfaglige uddannelser g tilknyttede aktiviteter Øvrige frhld sm dekan, studiechef eller studieråd ønsker at frelægge fr uddannelsesudvalget. Samarbejde med andre faglige rganisatiner Her i Nrdjylland har vi et tæt g gdt samarbejde de faglige rganisatiner imellem. Vi er invlveret i både FTF, SHK g det ny etablerede ROS. I FTF sidder jeg i bestyrelsen, vres fkusmråder fr i år har MED, uddannelsesmrådet samt arbejdsmarkedsplitik. Det er igennem FTF at vi laver udpegninger til MED systemet i alle kmmuner g i reginen. Vi er i dag repræsenteret ind på rigtig mange MED niveauer i kmmunerne g i reginen g vedr. uddannelsesmrådet kan der læses m det i fregående punkt. Der er i løbet af året frskellige arrangementer fra FTF s side fr medlemmerne eller de

10 tillidsvalgte, dem vil jeg gerne benytte lejligheden til at gøre Jer pmærksm på g benytte dem. Det drejer sig både m fredrag g arbejdsmiljø temadag. Så er der SHK samarbejdet, hvr de plitiske valgte mødes 4 6 gange m året, i år har der været meget møde aktivitet pga knflikten g efter følgende de verenskmstmæssige emner sm skal implementeres. Her har vi lavet udpegninger til de beslutningsfra der skal være mkring kmpetencemidler, sm nget nyt vil vi gerne herppe prfilere s sm samlet SHK. Det har vi bl.a. gjrt ved et fælles læserbrev til avisen. Så er der ROS, Reginalt Organisatins Samarbejde samt herunder FHU, Frhandlings Udvalg. ROS er blevet dannet mellem alle de rganisatiner sm har ansatte i reginen, vi havde sm rganisatiner længe haft ønske m at kunne lave sådan et fællesskab g det lykkedes efter mange drøftelser. Det er alle rganisatiner uden undtagelse sm har tiltrådt vres fælles aftale. Vres frmål med ROS er; Løbende dialg mellem de faglige rganisatiner g Regin Nrdjyllands øverste ledelse, m emner sm vi i fællesskab finder relevante. Dialg g samarbejde mellem hvedudvalget g de faglige rganisatiner. Dialg g samarbejde de faglige rganisatiner imellem. Styrke vres indflydelse verfr reginen. Den direkte dialg med reginen har vi igennem FHU, frhandlingsudvalget; det er klart g tydeligt alles pfattelse at den egentlige frhandlingskmpetence ligger mellem reginen g den enkelte rganisatin. Men vi har en pfattelse at FHU kan præge hvrdan vi har spilleregler g adfærd med reginen, g dermed kan rganisatinerne i fællesskab få større indflydelse verfr reginen i det vi står m en fælles g samlet dagsrden. Set i lyset af de mange mråder man skal indgå aftaler mkring g alle de emner der rører sig i reginen sm arbejdsplads, g i betragtning af den stre arbejdsplads sm reginen efterhånden er, så er jeg ver bevidst m at ROS samarbejdet g den meget direkte kntakt til reginen kmmer rganisatinerne g dermed medlemmerne til gde. Indlæg fra bestyrelsesmedlem v/ Lisbeth Møller Christensen, Ålbrg Kmmune Jeg blev valgt ind i bestyrelsen ved generalfrsamlingen i 2007, g føler at jeg efterhånden har fået et meget bedre indblik i, hvrdan vres frening fungerer g arbejder på det plitiske plan, g har samtidig lært meget m, hvrdan man arbejder i en bestyrelse. Det er både spændende g lærerigt. Selvm vi menige medlemmer ikke er prfessinelle, har man alligevel indtryk af at arbejde i en bestyrelse, der arbejder seriøst g prfessinelt, især frdi der er en aflønnet frmand, sm påtager sig den daglige drift. Vi menige medlemmers pgave er primært så vidt muligt at møde velfrberedte p til bestyrelsesmøderne, være aktive deltagere i

11 debatten g kmme med input til frmanden. Ved de arrangementer bestyrelsen afhlder fr medlemmerne i årets løb, prøver vi at frdele de praktiske pgaver. Sm bestyrelsesmedlem deltager man i en 2 dages reginsknference på Nybrg Strand, hvr man bliver klædt på g får inspiratin til arbejdet. I år hæftede jeg mig især ved et indlæg af Niels Højlund m det at arbejde i en bestyrelse. Han pinterede, at man hverken kan lkke eller tvinge ngen ind i et frivilligt bestyrelsesarbejde. De, der melder sig, gør det, frdi de føler sig ansvarlige fr et stykke arbejde, der skal udføres. Jeg kan så tilføje, at det er meget psitivt, at være medlem af bestyrelsen i Regin Nrdjylland. Der bliver gså hvert år arrangeret en intr dag på hvedkntret i København, mest fr nye bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsesarbejdet i 2008 har primært været deltagelse i 6 bestyrelsesmøder plus generalfrsamling. Der har været mange frskellige punkter på dagsrdenen, sm f. eks. planlægning af arrangementer fr medlemmerne, fkusmråder der blev nævnt på generalfrsamlingen: børnemrådet, vederlagsfri fysiterapi, pgaveglidning, frskning g udvikling, OK, netværksgrupperinger g rehabilitering i reginen. Ved møderne er der gså altid rientering fra frmanden g nyt fra medlemmerne, hvr der gså er mulighed fr at byde ind med stf fra egen arbejdsplads. Bestyrelsesmøderne afhldes både sm heldags, halvdags eller aftenmøder. Specielt vil jeg nævne vres bestyrelsesmøde d. 28/10, hvr vi havde besøg af Jhnny Kuhr g efterfølgende åbent møde fr alle medlemmer med gennemgang af frslag til repræsentantskabsmødet. Selvm der var lille deltagelse af medlemmer udver bestyrelsen, synes jeg, det var et meget interessant møde, sm jeg vil pfrdre andre til at deltage i næste gang. Jeg ser tilbage på et år med udelukkende gde g berigende plevelser sm medlem af bestyrelsen i Regin Nrdjylland. Arrangementer Der har i 2008 været afhldt 5 arrangementer. I fråret havde vi en temaaften mkring Test g målemetder, efter smmer ferien var det blevet tid til det fælles SHK arrangement m Humr i Medicinen, så var der den meget velbesøgte rygtemaaften, derefter lavede vi en interessant aften fr Selvstændige udenfr verenskmst, sm de fremmødte fandt meget relevant g sidst på året var tiden prindet til første del af vres Frsknings g Udviklingsarrangement, dette kan man

12 læse mere m i først kmmende fagblad 09. Der fruden har der i årets løb været afhldt en række arrangementer af medlemmer g arbejdspladser sm vi har støttet. Der har på grund af knflikten i fråret ikke helt været så mange arrangementer sm der plejer at være, der har vi ganske enkelt ikke kunnet nå. Men en frtsat pfrdring til alle medlemmer m at søge tilskud til arrangementer, se på hjemmesiden hvrdan, Repræsentantskabsmødet v/ Ulla Jessen g Birgitte Fristrup Vi deltg 7. g 8. nvember 2008 i Danske Fysiterapeuters repræsentantskabsmøde, g vil her give et lille indtryk af vre erfaringer i den sammenhæng. Om repræsentantskabet: Repræsentantskabet er freningens øverste myndighed. Af repræsentantskabets 57 medlemmer er Regin Nrdjylland repræsenteret med 7 medlemmer: Tina Lambrecht (reginsfrmand), Marianne Kngsgaard (repræsentant fra Praktiserende Fysiterapeuter), Lene Christffersen, Birgitte Fristrup, Ulla Jessen (repræsentanter fra reginsbestyrelsen), Vibeke Brinkmann Kristensen (studerende) g Gitte Nørgaard (TR rådet). De 2 sidstnævnte med taleret, men uden stemmeret. Sm et af de sidste emner på repræsentantskabsmødet vælges 6 repræsentanter til hvedbestyrelsen, sm derudver består af frmanden, de 5 reginsfrmænd g 1 bservatør fra de studerende. Hvedbestyrelsen har ansvaret fr ledelsen af Danske Fysiterapeuters virksmhed mellem repræsentantskabsmøderne, g handler under ansvar fr repræsentantskabet g skal så vidt muligt frelægge vigtige sager fr dette. Nrdjyske repræsentanter i Hvedbestyrelsen er Lene Christffersen, Tina Lambrecht g Vibeke Brinkmann Kristensen (bservatør fr de studerende). Ca. 1 måned før repræsentantskabsmødet mdtg vi materiale i frm af indkaldelse, ufrkrtet udgave af årsberetningen, dagsrden, frretningsrden, 25 frslag til lvændringer, 13 frslag til beslutning, regnskaber fr 2006 g 2007, kntingent/budgetter fr 2009/2010. Så blev der læst g tænkt g læst g så fremdeles! Reginsbestyrelsesmøde blev afhldt en uges tid før repræsentantskabsmødet, efterfulgt af reginsmøde med gennemgang g diskussin af emnerne. En gd mulighed fr s nye til at få vendt emnerne g høre m baggrunden fr frskellige frslag. Udver reginsbestyrelsen deltg 2 medlemmer i mødet!!! T meget engagerede g erfarne fysiterapeuter, der gav s gde input. Vi vil pfrdre jer til at møde talstærkt p til gennemgangen m 2 år, da vi har erfarede, at frberedelser i frm af dialg med medlemmer g reginsbestyrelse hjælper s med at blive klædt på til repræsentantskabet.

13 På repræsentantskabsmødet var emnerne blandt andet: Frmandens beretning med kmmentarer g diskussin. Næstfrmandspsten nedlæggelse af fuldtidshnreret næstfrmand? Valgperider fr frmand g reginsfrmænd. Ændring af pstillingsregler fr valg af fysiterapeutstuderende til reginsbestyrelserne. Udvidelse af antallet af pladser i reginsbestyrelserne g mulighed fr valg af flere suppleanter til repræsentantskabet. Ændring af repræsentantskabets sammensætning. Flere frslag vedrørende freslået sndring mellem privatpraktiserende med g uden ydernummer. Skal freningen hedde DF / Danske Fysiterapeuter? Retningslinjer fr kntaktpersner g samarbejdsudvalgsmedlemmer. Retningslinjer fr hnrering af frmand g ændring af reginsfrmændenes lønindplacering. Plitik fr ansatte ledere. Øknmi til frskning. Og meget andet. Læs mere på fysi.dk g i fagbladet, Fysiterapeuten nr På disse 2 intense g lange dage på Htel Nybrg Strand fik vi viden m fagplitiske emner g havde indflydelse Sm reginsbestyrelsesmedlem kan du stille p til valg til repræsentantskabet. Birgitte Fristrup g Ulla Jessen Indlæg m praksissektren v/ Marianne Kngsgaard, Praksisknsulent Praktiserende fysiterapeuter i Regin Nrdjylland har etableret netværk i alle reginens kmmuner. Frmålet med netværksdannelse var i første mgang at klæde de praktiserende fysiterapeuter bedre på til at kmmunikere med kmmunerne. Det være sig både i frbindelse med at byde ind på varetagelsen af pgaver i kmmunerne, sm på samarbejdet mkring flytning af myndighedsansvaret fr den vederlagsfri gruppe af patienter. Grundet str velvillighed fra Reginsbestyrelsen g fra reginsfrmand Tina Lambrecht s side blev det muligt at arbejde med netværksdannelse i en t trins raket. Første trin std praktiserende fysiterapeut Charltte Brøndum, Ikast fr. Hun har skrevet en Master mkring det ffentlige/private samarbejde. Oplægget var en appetizer til s mkring de

14 spørgsmål, sm melder sig mkring et sådan samarbejde, mkring lvgivningen på mrådet g endelig mkring krav såvel på de ydrer sm på de indre linjer. Andet trin bestd i fødselshjælp til netværkene. En praksisknsulent fra Regin Midtjylland g undertegnede tg på besøg i grupper af kmmunale netværk. Frmålet hermed var, at få hjælp til: at få netværket p at stå rekruttering af deltagere kmmunikatin i netværket inspiratin g sparring til allerede igangværende netværk handlingsstrategier indadtil g udadtil Den 1. april var alle netværkene således selvkørende inden fr praksissektren. Der har været meget str interesse fr g tilslutning til disse arrangementer, hvilket har resulteret i, at strt set alle klinikker er mere eller mindre med i et netværk. Tanken g udfrdringen i 2009 er, at praksisnetværkene kan udbygges med såvel kmmunale sm sygehusansatte terapeuter. En pgave jeg glæder mig til at tage fat på g samarbejde mkring. Udvidet Læderygundersøgelse Udvidet lænderygundersøgelse hs praktiserende fysiterapeuter i Regin Nrdjylland er en frsøgsrdning vedr. kvalitetsudvikling i primærsektren, der bygger på tidligere prjekter i Vibrg, Ringkøbing, Vejle g Århus Amter. I periden 2004 til 2006 blev i alt 655 lænderygpatienter udredt i de nævnte mråder. Frsøgsrdningen er gældende fr 200 patienter ver en ét årig peride fra den 1. juni 2008 til den 31. maj praktiserende fysiterapeuter gegrafisk frdelt ver hele Regin Nrdjylland deltager i frsøgsrdningen. Disse har alle deltaget i et efteruddannelsesfrløb arrangeret af Praksisknsulenten. Liste ver de deltagende Klinikker/fysiterapeuter kan rekvireres ved henvendelse på mail til: m.kngsgaard@rn Frsøgsrdningens frmål: Er bl.a. at give praktiserende læger et hurtigt supplerende vurderingsgrundlag i udredningsfasen af frløb med kmplicerede lænderyg tilstande. Dette ved hjælp af en udvidet, evidensbaseret fysiterapeutisk ryg undersøgelse med en efterfølgende udredningsrapprt til lægen. Set ud fra et patientperspektiv er det den hurtige udredning med mindsket krnisitet, fasthldelse på arbejdsmarkedet g færre sygedage, sm sættes i fkus.

15 Kriterier fr henvisning til udvidet rygundersøgelse: Målgruppen i frsøgsrdningen er patienter med LBP (Lw Back Pain) symptmer g / eller ischias, der frtsat er i udredningsfasen, dvs. behandlingsvalg/strategi er endnu ikke fastlagt. Det frudsættes, at anden ætilgi/patlgi samt svært rdtryk er udelukket. Det kan dreje sig m subakutte tilstande (symptmvarighed 7 dage til 3 måneder) g krniske tilstande (varighed ver 3 måneder), hvr den praktiserende læge har behv fr en supplerende vurdering i frhld til egen udredning. Status på prjektet: Der er på nuværende tidspunkt udarbejdet gdt 110 udvidede lænderygundersøgelser, hvilket er meget flt. Det ser ud til, at udkantskmmunerne er væsentlig hyppigere brugere af tilbuddet end strbyerne her Hjørring g Aalbrg. Dette billede er genkendeligt fra de andre Reginer. Evaluering: Der har været afhldt en midtvejs wrkshp dag i december måned m.h.p. at få diskuteret prblemfelter, barrierer samt løst g fast. Prjektet evalueres endeligt ved slutningen af frløbet fr at se, m det kan videreføres i Regin Nrdjylland. Vederlagsfri fysiterapi Det er ganske vist, at kmmunerne har fået en praksissektr, i hvert fald på det vederlagsfrie mråde, sm hldt flytte dag d. 1. august. Det er ikke gået usynligt hen. Avisskriverier g debat har bekymret såvel patienterne i rdningen sm de praktiserende fysiterapeuter. Den stre udfrdring har været, at få kmmunerne til at frstå såvel selve rdningen g dens prcedurer, sm deres rlle. Krumtapperne heri har været: frit valg ingen kmmunal visitatin frtsat lægehenvisning Der er frtsat en del uafklarede mråder fr praksis vedkmmende f.eks.: praksisplanlægningen, hvrdan skal samarbejdsprceduren mellem kmmune, regin g samarbejdsudvalget fungere hvrdan bliver kmmunernes kapacitet til behandling af vederlagsfrie patienter krdineret med praksisplanen g hvrdan bliver den registreret hvad med de eksisterende 2 aftaler hvad med bassintræning i lejede lkaler Fr mit vedkmmende trr jeg, det munder ud i, at jeg skal på en rad tur rundt i kmmunerne dels fr at infrmere mkring den vederlagsfrie rdning g dels fr at få samarbejdsrelatiner p

16 at stå kmmunerne g praksis imellem. Jeg ser det sm en spændende udfrdring g glæder mig til mødet. Praksisknsulentens pgaver Prjekter: færdiggjrt Hjerterehabiliteringsprjektet pstartet Udvidet Rygudredning med alt hvad dertil hører af: prjektbeskrivelse, knsekvensbeskrivelse i frhld til hvad reginen kan få ud af det, g hvad almen praksis kan få ud af det, afhldt 4 dages undervisning g 1 wrk shp dag i frbindelse med prjektet, afhldt 1 midtvejsevaluerings wrkshp, diverse diverse krrespndance i frbindelse med det nye tiltag, især til almen praksis g EDB udbydere på fysiterapimrådet Almindelige knsulentpgaver: samarbejde med den fysiterapeutiske reginsfrmand bl.a. mkring praksisprblematikker i al almindelighed samarbejde med kntaktpersnerne mkring udviklingen i praksis hvr går vi hen? startet Netværk p fr de praktiserende frberedelse til g deltagelse i frårsmøde fr de praktiserende frberedelse til g deltagelse i det årlige Praksisknsulentmøde afhldt af Danske Fysiterapeuter deltagelse i Erfa praksisknsulentmøder på landsplan deltaget i knferencen: Rundt m ryggen g frem i Århus samarbejde med lægernes hjemmesidemand m at få frskellige, relevante fysiterapiemner lagt ud på lægernes egen hjemmeside telefnisk /e mailkntakt med mange medlemmer, især i frbindelse med den påtænkte flytning af myndighedsansvaret fr den vederlagsfrie gruppe deltaget i Uddannelsesudvalget fr fysiterapeutuddannelsen på University Cllege Nrdjylland løbende svaret på diverse henvendelser

17 Tak fr 2008 På vegne af reginsbestyrelsens g egne vegne skal jeg sige tak fr året Det har været endnu et mfangsrigt år, med uendelig mange pgaver g emner, både af de planlagte sm dem der dukkede p. En str tak til alle medlemmer, arbejdspladser, tillidsvalgte, kntaktpersner, netværk g alle andre sm har været er en enrm g uvurderlig hjælp i reginsfrmandens daglige arbejde. Sm reginsfrmand trr jeg på at vi gør den bedste indsats sammen g ikke hver fr sig. Vi vil gerne pfrdre alle til at deltage i generalfrsamlingen, sm er mandag d. 26. januar 09, læs mere på hjemmesiden m det her har du g dine klleger mulighed fr at kmme g diskutere med bestyrelsen g frmanden ikke bare m det frgangne år, men gså fr at være med til at præge arbejdet fr Danske Fysiterapeuter i Nrdjylland fr Har du kmmentarer g spørgsmål til reginsfrmanden eller bestyrelsen kan vi kntaktes på nrdjylland@fysi.dk Tina Lambrecht, Reginsfrmand Danske Fysiterapeuter, Nrdjylland Frmandens repræsentatiner Danske Fysiterapeuters Hvedbestyrelse Udvalg fr Sundhedsplitik g Analyse under HB SHK i Nrdjylland FTF s reginsbestyrelse i Nrdjylland, herunder FTF K krdinatr Reginens Hvedudvalg ROS, Reginalt Organisatins Samarbejde, herunder krdinatr fr dette, samt repræsenteret i FHU under ROS Deltager i de praktiserendes SU møder Valgt sm delegeret til DSA Valgt sm delegeret til PKA Uddannelsesudvalget fr fysiterapi uddannelsen v/ UCN, valgt sm næstfrmand i udvalget Sidder i baggrundsgruppe fr FTF s plads i UCN s bestyrelse

18 Reginsbestyrelsen fr Danske Fysiterapeuter frem til generalfrsamlingen Tina Lambrecht, Reginsfrmand Lene Christffersen Helle F. Thøgersen Lisbeth Møller Christensen Birgitte Fristrup Ulla Jessen Bente Brandhøj Petersen, valgt fr TR kredsen Annette Klding, valgt fr TR kredsen Vibeke Kristensen, studerende Birthe Bach Nielsen, valgt fr de praktiserende Tnni Carlsen, suppleant Marianne Vigt, suppleant

19

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet Dansk Selskab fr Fysiterapi 17. marts 2016 NYHEDSBREV 2/2016 Kære alle. Det er ikke så længe siden, at jeg udsendte et nyhedsbrev. Siden sidst har bestyrelsens hldt et rigtig gdt bestyrelsesseminar. Det

Læs mere

Deltagere: Brian Errebo-Jensen (formand), Alik Weintraube, Jeanette Præstegaard, Annemarie Svenningsen, Hanne Munch

Deltagere: Brian Errebo-Jensen (formand), Alik Weintraube, Jeanette Præstegaard, Annemarie Svenningsen, Hanne Munch Referat Referat af møde i: Dat fr møde: Etisk udvalg 13. ktber 2012 Fr referat: Dat fr udarbejdelse: Karen Langvad 30. ktber 2011 Deltagere: Brian Erreb-Jensen (frmand), Alik Weintraube, Jeanette Præstegaard,

Læs mere

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt Referat af bestyrelsesmøde i Idrætsrådet Silkebrg Kmmune Dat g tidspunkt: mandag den 3. februar 2014 kl. 17.15 20.00 inkl. spisning Sted: Mødelkalet, Silkebrg Sprtscenter Deltagere: Lars Bundgaard, Jørgen

Læs mere

Det Tværsektorielle Forum for Iskæmiske Hjerte-Kar sygdomme

Det Tværsektorielle Forum for Iskæmiske Hjerte-Kar sygdomme Det sektrielle Frum fr Iskæmiske Hjerte-Kar sygdmme Baggrund Regin g kmmuner i Nrdjylland har aftalt en verrdnet rganisering af indsatsen fr mennesker med krniske lidelser, Krnikermdellen se bilag. Mdellen

Læs mere

Opsamling på høringssvar i forbindelse med forslaget om at etablere ferieinstitutioner i skolefritidsordninger i Randers Kommune

Opsamling på høringssvar i forbindelse med forslaget om at etablere ferieinstitutioner i skolefritidsordninger i Randers Kommune Opsamling på høringssvar i frbindelse med frslaget m at etablere ferieinstitutiner i sklefritidsrdninger i Randers Kmmune 1. Indledning Børn g skleudvalget besluttede på deres møde d. 7. februar 2012,

Læs mere

Undersøgelse af virksomhedernes tilfredshed med Jobcenter Esbjergs ydelser og service i 2015

Undersøgelse af virksomhedernes tilfredshed med Jobcenter Esbjergs ydelser og service i 2015 Undersøgelse af virksmhedernes tilfredshed med Jbcenter Esbjergs ydelser g service i 2015 Esbjerg, marts 2016 Side 1 af 13 1. Indledning Denne virksmhedstilfredshedsundersøgelse er baseret på udsendelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Indhld Flkeplysningsplitik - plitik fr flkeplysende virksmhed Intrduktin side 3 Visin side 4 Målsætninger side 4 Knkretisering af målsætninger side 4 Guldbrgsund Kmmune g den Flkeplysende virksmhed side

Læs mere

Guide til netværk LÆR AT TACKLE

Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk Kmiteen fr Sundhedsplysning 2. udgave, 1. plag 2015 Med støtte fra Indhld Guide til netværk... 2 Hvrdan kan netværket rganiseres?... 3 Hvrdan frdeles pgaverne?...

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE PÆDAGOGISK AFDELING / SUNDHED OG TRIVSEL Link til hjemmesiden SEKTIONSLEDER

Læs mere

Er genopretningsaftalen er et forvarsel om nye måder at tænke tilskud?

Er genopretningsaftalen er et forvarsel om nye måder at tænke tilskud? nr. 32 Er genpretningsaftalen er et frvarsel m nye måder at tænke tilskud? INDHOLD Genpretningsaftalen - finanslv 2011. Regeringens aftale med Danske Flkeparti indebærer en nedsættelse af tilskuddet til

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg Mødet blev afhldt Rådhus. Fra Bligfreningen AAB: Direktør Christian Høgsbr, gruppeleder Henrik Schultz g kundechef Pia Skv. Fra Frederiksberg Kmmune: Leder af Byggeri g Arkitektur Luise Rsendahl Henriksen,

Læs mere

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014 Referat fra møde i Sundhedsplitisk Dialgfrum d. 23. ktber 2014 Del 1: Status vedr. Plitisk Sundhedsaftale Det er stadig de samme 4 verrdnede pejlemærker i Den Plitiske Sundhedsaftale. Fkus på at få indsat

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 19. august kl. 13.00 17.00

Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 19. august kl. 13.00 17.00 Til stede: Isak Krnerup Hue, Ladingkær, Cathrine Jeppesen, Sif Hlst, SUMHs sekretariat: Steffen (rdstyrer), Benedikte, Miriam g Ditte (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Bestyrelsesmøde

Læs mere

Vejledning om Den Ældre Medicinske Patient. Til sundhedspersoner på sygehuse, i kommuner og i almen praksis

Vejledning om Den Ældre Medicinske Patient. Til sundhedspersoner på sygehuse, i kommuner og i almen praksis Vejledning m Den Ældre Medicinske Patient Til sundhedspersner på sygehuse, i kmmuner g i almen praksis UDKAST pr. 27. februar 2014 En styrket indsats fr den ældre medicinske patient - Vejledning til sundhedspersner

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 11 Kvalitetsstandard fr støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Frmålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet rd fr serviceniveau. Den beskriver indhldet g mfanget

Læs mere

Projekt Fritidssport 2014-2015

Projekt Fritidssport 2014-2015 Prjekt Fritidssprt 2014-2015 Indledning: Prjekt Fritidssprt er et partnerskabsprjekt mellem Aarhus Omegn afd. Præstevangen, Klubben Rsenvang/Ung i Aarhus, sm startede tilbage i 2008, med det frmål at lave

Læs mere

Til Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Til Indenrigs- og Sundhedsministeriet Til Indenrigs- g Sundhedsministeriet Revideret ansøgning m øknmisk tilskud fra Indenrigs- g Sundhedsministeriets pulje til styrket genptræning g rehabilitering af persner med erhvervet hjerneskade i periden

Læs mere

Kompetenceplan for Glostrup Kommunes skolevæsen 2014-20

Kompetenceplan for Glostrup Kommunes skolevæsen 2014-20 Glstrup Kmmune Center fr Dagtilbud g Skle Versin: maj 2015 Kmpetenceplan fr Glstrup Kmmunes sklevæsen 2014-20 Indhld 1. Indledning... 2 2. Baggrund... 2 3. Frmålet med kmpetenceudvikling... 3 3.2. Principper...

Læs mere

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Funktinsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Overrdnet beskrivelse af sekretariatets arbejdspgaver Ledelsessekretariatets verrdnede frmål er at servicere g administrativt understøtte UCN s øverste ledelse

Læs mere

FRITIDSPOLITIK 2012-2016

FRITIDSPOLITIK 2012-2016 FRITIDSPOLITIK 2012-2016 Mrsø kmmunes plitik fr fritidsmrådet består af en plitisk strategi g en række indsatser. I den plitiske strategi vil der stå ngle mål g hensigtserklæringer. Disse skal så udmøntes

Læs mere

International strategi

International strategi Internatinal strategi Kmmuneqarfik Sermersq Indhld Frrd... 3 Indledning... 4 Visin... 4 Mål... 5 Knkret... 6 Venskabsbyaftaler... 6 Strategisk samarbejde... 6 Prjektbaseret samarbejde... 7 Andre muligheder

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Skoleleder Langhøjskolen Hvidovre Kommune

Skoleleder Langhøjskolen Hvidovre Kommune Skleleder Langhøjsklen Hvidvre Kmmune Præsentatin Materialet indledes med en intrduktin til kmmunen. Herefter præsenteres frhld vedrørende den ledige stilling såsm ansvarsmråder, pgaver g udfrdringer.

Læs mere

Oplæg til at skabe et budget i balance på ældreområdet via omlægning af afregningsmodel

Oplæg til at skabe et budget i balance på ældreområdet via omlægning af afregningsmodel Oplæg til at skabe et budget i balance på ældremrådet via mlægning af afregningsmdel Frskellige faktrer har gennem de seneste år presset øknmien på ældremrådet på såvel myndighedsmrådet sm mrådecentrenes

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: Oktber 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej

Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej Rapprt ver tilsyn 2013 Scialcentret 1 Indhld Hjemmeplejen, Distrikt... 1 Hesseløvej... 1 Beskrivelse af enheden: Lvgrundlag, rammer g vurdering... 3 Navn g Adresse...

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19.

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19. VELFÆRDSMINISTERIET Vejledning m ansøgning til Særligsc 2009 / 2010 Tips g Lttpuljen til særlige sciale frmål - frivilligt scialt arbejde - 7. 18. 19. 50 Ansøgningsfrist 16. februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Direktionen Juni 2008. Ny organisation

Direktionen Juni 2008. Ny organisation Direktinen Juni 2008 Ny rganisatin Ny rganisatin Indledning Slagelse kmmune har besluttet, sm den første kmmune i landet, at bevæge sig fra at være en sammenlægningskmmune til en udviklingskmmune. Første

Læs mere

Handleplan for sundhedspolitikken i ÆHF

Handleplan for sundhedspolitikken i ÆHF Click here t enter text. Handleplan fr sundhedsplitikken i ÆHF Til Kpi til Fra FL-ÆHF Indtast Kpi til Susanne Jensen, Hanne Hstrup g Janne Resen 08. maj 2012 Init.: SJ, JR, HH Sagsnr./Dk.nr. 2012-18876

Læs mere

15. maj 2015 FM2015/131 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

15. maj 2015 FM2015/131 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende 15. maj 2015 BETÆNKNING Afgivet af Udvalget fr Kultur, Uddannelse, Frskning g Kirke vedrørende Frslag til Inatsisartutbeslutning m at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse m integratin.

Læs mere

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan Kravspecifikatin fr den pædaggiske læreplan Den pædaggiske læreplan Indhld Indledning... 3 Del 1. Lvgrundlag... 4 Del 2. Generelle plysninger... 5 Del 3. Dkumentatin via hverdagslivstemaer... 8 3.1 Vkseninitieret

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR SKOLEÅR 2011/2012

ÅRSBERETNING FOR SKOLEÅR 2011/2012 ÅRSBERETNING FOR SKOLEÅR 2011/2012 Marbæksklen i Skibby, nvember 2012 Sklebestyrelsens sammensætning i skleåret 2011/2012 efter nyvalg april 2010: Frældrerepræsentanter: Bjarne Rasmussen Frmand Jette Christensen

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere OPSLAG AF SATSPULJE Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere indkalder hermed ansøgninger fra private rganisatiner m tilskud fra puljen Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere Under satspuljen

Læs mere

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen REFERAT 1. gårdgruppemøde Byesgade-karréen Afhldt i Kulturstaldene ved Halmtrvet, Onkel Dannys Plads 5, 1711 Kbh. V, nsdag d 14.5.2014. Deltagere: 31 bebere 43 var med på gårdvandringen. Karin Nygaard

Læs mere

Mediestrategi i Dagplejen

Mediestrategi i Dagplejen Mediestrategi i Dagplejen Leg g medier i børnehøjde GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderbrg Kmmune "Det er den pædaggiske praksis, der afgør, hvrdan de digitale mediers muligheder anvendes" Klaus Thestrup

Læs mere

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts Faxe Frivilligråd Visinsaften Kultunariet, mødelkale i st.etg. 20. Marts 2017 kl. 16.30-21.30 marts 2017 1 Dagens prgram 20.3.2017 Kl. 16.30-16.45 Kl. 16.45-17.00 Kl. 17.00-18.30 Kl. 18.30-19.00 Kl. 19.00-19.15

Læs mere

Nyt Turismesamarbejde i Hjørring Kommune

Nyt Turismesamarbejde i Hjørring Kommune Hjørring 8. marts2016 Nyt Turismesamarbejde i Hjørring Kmmune I nrdjysk turisme er der gjrt mange af de rigtige ting fr at skabe vækst. Der har været fkus på at samle marketing i fælles kampagner med str

Læs mere

Til: DGI's landsledelse DGI's direktion Øvrige deltagere i mødet. Til orientering for:

Til: DGI's landsledelse DGI's direktion Øvrige deltagere i mødet. Til orientering for: Til: DGI's landsledelse DGI's direktin Øvrige deltagere i mødet Til rientering fr: Steen Tinning, DGI Ledelsessekretariat Peter Mrtensen, DGI HR g Organisatin Bjarne Nissen, DGI Øknmi Steen F. Andersen,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark Kmmunalbestyrelsen Langeland kmmune Reginsrådet Regin Syddanmark mdtg den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de bligatriske seks indsatsmråder, indgået mellem reginsrådet i Regin Syddanmark g kmmunalbestyrelsen

Læs mere

2. Eksempler på udfordringer for borgere i mødet med systemet

2. Eksempler på udfordringer for borgere i mødet med systemet NOTAT Prjekt Kunde Plitisk debatplæg Sammenhæng fr brgerne Esbjerg kmmune Esbjerg Kmmune 1. Indledning Udvalget fr Sundhed & Omsrg i Esbjerg Kmmune ønsker at rejse en debat i Esbjerg Kmmune m det brgernære

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi 21. februar 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Appleksi Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Appleksi Dat g versin D. 14. februar 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat

Læs mere

Evaluering af selvkørende støvsugere på botilbud og plejecentre

Evaluering af selvkørende støvsugere på botilbud og plejecentre Evaluering af selvkørende støvsugere på btilbud g plejecentre 1. Indledning Sm en del af det vedtagne budget fr 2013-2016 indgår en række budgetprjekter, sm samlet set har det verrdnede frmål at skabe

Læs mere

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet OPSAMLING PÅ EKSTERN MINIRESEARCH SAMMENDRAG INDHOLD Alle de adspurgte brgere tager udgangspunkt i eget mråde g understreger aktuelle lkale emner er vigtige, hvis de skal invlvere sig i nærdemkratiet.

Læs mere

Fysioterapeuter stiller diagnosen Men hvilke kompetencer forudsættes der?

Fysioterapeuter stiller diagnosen Men hvilke kompetencer forudsættes der? Fysiterapeuter stiller diagnsen Men hvilke kmpetencer frudsættes der? Et kvalitativt casestudie m fysiterapeuter i diagnstiske funktiner på rtpædkirurgiske afdelinger Indhldsfrtegnelse Bilag 1 - PICO...3

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Sammenhængende børneplitik i Nrddjurs Kmmune 2012 Frmål Den sammenhængende børneplitik i Nrddjurs Kmmune skal sikre en tæt sammenhæng mellem det generelle frebyggende arbejde i kmmunen g den målrettede

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hofte og Knæ

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hofte og Knæ 15.03.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Hfte g Knæ Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Hfte g Knæ Dat g versin D. 15. marts 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt af den natinale

Læs mere

Et nyt paradigme den samarbejdende regionskommune

Et nyt paradigme den samarbejdende regionskommune 14. nvember 2013 Ntat Et nyt paradigme den samarbejdende reginskmmune Den ffentlige sektr er til debat. Gennem de seneste år er fkus i stigende grad blevet rettet md, hvrdan vi indretter det danske velfærdssamfund

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsesmøde

Referat. Regionsbestyrelsesmøde Referat Referat af møde i: Reginsbestyrelsen, Regin Hvedstaden Dat fr møde: 21. marts 2013 Fr referat: Dat fr udarbejdelse: Maja Pejs Jensen 22. marts 2013 Deltagere: Tine Nielsen, Line Schiellerup, Tilde

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: Afbud: ESB-styregruppen Anne Birthe Mrtensen (ABM) Karen Jespersen (KJ) Karin Rsenmejer (KR) Kent W. Kristensen (KWK) Kirsten Habekst (KH) Lisbeth Jensen (LJ) Mgens Schlüter (MS) Ole Enelund

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Fysioterapeutuddannelsen UCC [UDGAVE AUGUST 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Fysioterapeutuddannelsen UCC [UDGAVE AUGUST 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Fysiterapeutuddannelsen UCC 2015 [UDGAVE AUGUST 2015] Indhldsfrtegnelse 1 Indledning... 3 Frmål g fkus... 3 Design g indhld... 3 Distributin af spørgeskemaet... 4 Undersøgelsens

Læs mere

Referat:

Referat: Faggruppen fr Sygehjælpere Faggruppelandsmøde Dat: 11.-12. maj 2016 Dagsrden: 1. Velkmst g præsentatin 2. Valg af mødeleder g referent 3. Gdkendelse af dagsrden 4. Fællesplæg fr alle faggrupper i plenum

Læs mere

Faggruppelandsmøde

Faggruppelandsmøde Faggruppelandsmøde Dat: 19. - 20. maj 2015 Dagsrden: 1. Velkmst g præsentatin 2. Valg af mødeleder g referent 3. Gdkendelse af dagsrden 4. Arbejdsfællesskaber: Smatik, Det nære sundhedsvæsen, Psykiatrien

Læs mere

CENTRET Højdedraget 1, Taulov

CENTRET Højdedraget 1, Taulov TAVLHØJCENTRET TAVLHØJ- CENTRET Højdedraget 1, Taulv 7000 Højdedraget Fredericia 1, Taulv 7210 70005257 Fredericia - CVR 36 25 73 77 brugerraadet-tavlhej@stfanet.dk 7210 5257 Generalfrsamling på Tavlhøjcentret

Læs mere

MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen

MØDEDELTAGERE Formand: Lise Lotte Due Næstformand: Hanne Vedersø Rigmor Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Ældrerådet Mandag den 6.10.2014 kl. 09:15 12:30 i lkale F2 på Rådhuset MØDEDELTAGERE Frmand: Lise Ltte Due Næstfrmand: Hanne Vedersø Rigmr Nielsen Vibeke Davids Hansen Erik Nielsen Christian Heiberg Ole

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: 3. juni 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

Sikkerhed ved å bent våndtræning, cykling og løb i KTK86

Sikkerhed ved å bent våndtræning, cykling og løb i KTK86 Sikkerhed ved å bent våndtræning, cykling g løb i KTK86 Indhld Frmål... 3 Sikkerhedsprcedurer fr Åbent vand-træning i KTK86... 4 Inden træning skal den ansvarlige træner gøre følgende:... 4 Inden deltagelse

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Graviditet,

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Graviditet, 01.02.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe indenfr Graviditet, fødsel, barsel Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Graviditet, fødsel, barsel Dat g versin D. 14. maj 2018 versin 1.1 Gdkendelse

Læs mere

Regionsbestyrelsesmøde - Nordjylland

Regionsbestyrelsesmøde - Nordjylland Reginsbestyrelsesmøde - Nrdjylland Referat fra den 23. nvember 2015 kl. 9.00-15.00 Mødet afhldes på Sfiendalsvej. Der er mrgenkaffe fra kl. 8.30 Deltagere: Gitte, Anne Kirstine, Lne, Lene, Preben, Ina,

Læs mere

Udkast til. Indkøbspolitik for Region Nordjylland. Indkøbspolitik

Udkast til. Indkøbspolitik for Region Nordjylland. Indkøbspolitik Udkast til Indkøbsplitik fr Regin Nrdjylland Indkøbsplitik 1 INDLEDNING 2 2 FORMÅL 2 3 OMFANG AF REGION NORDJYLLANDS INDKØBSPOLITIK 3 4 INDKØBSFUNKTION 3 5 INDKØBSPROCESSEN 5 6 INDKØBSSYSTEM 5 7 INDKØB

Læs mere

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter Frivilligcenter Herning et lkalt videns- g kmpetencecenter Strategi 2018 2020 Gdkendt på bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Ajurført den 21. juni 2018 FRIVILLIGCENTER HERNING side 1 STRATEGI 2018-2020

Læs mere

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Persnaleplitik Værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning Telefn 5578 7800 Frrd Det persnaleplitiske værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning (MSBR) er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885 - et nyhedsbrev fr ledere m lederskab g ledelse Nr. 1 2010 Tema: Lederskab i en krisetid (1/2) Knstruktivt lederskab i en krisetid Mange rganisatiner plever krisen. På mange frskellige niveauer. Næppe

Læs mere

Foreningens navn er Wing Tsun Roskilde med Cvr. Nr. 35603824 og dens hjemsted er Roskilde

Foreningens navn er Wing Tsun Roskilde med Cvr. Nr. 35603824 og dens hjemsted er Roskilde 1 - Navn g hjemsted Freningens navn er Wing Tsun Rskilde med Cvr. Nr. 35603824 g dens hjemsted er Rskilde 2 - Klubbens frmål At fremme udbredelsen af læren (teknik g filsfi) m Wing Tsun. At give interesserede

Læs mere

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond Systematisk feedback Et udviklingsprjekt på Ekstra Bladet 2007-08 Prjektet er støttet af Pressens Uddannelsesfnd En UPDATE-evaluering april 2008 1 Indhld 1. Baggrund 2. Målsætning g succeskriterier 3.

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Type 2 diabetes

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Type 2 diabetes 01.02.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe indenfr Type 2 diabetes Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Type 2 diabetes Dat g versin D. 4. ktber 2017 versin 0.1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt

Læs mere

Rapportering 1. halvår 2011. Genoptræningen. Rapportering fra 1. halvår 2011. Udarbejdet af: Genoptræningen i Esbjerg Kommune

Rapportering 1. halvår 2011. Genoptræningen. Rapportering fra 1. halvår 2011. Udarbejdet af: Genoptræningen i Esbjerg Kommune Rapprtering 1. halvår 211 Genptræningen Rapprtering fra 1. halvår 211 Udarbejdet af: Genptræningen i Esbjerg Kmmune Udarbejdet: August 211 1 Rapprtering 1. halvår 211 Indhldsfrtegnelse Indledning... 3

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013.

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013. Slbjerg Fællesråd. Referat af rdinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. nvember 2013. Anvendte frkrtelser findes sidst i referatet Beretningerne findes i frm af frelæggerens uredigerede manuskript sidst

Læs mere

Referat for møde i implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus

Referat for møde i implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Referat fr møde i implementeringsgruppen fr sårbare gravide/ gravide g børn tilknyttet familieambulatriet Plus Tidspunkt: 20. august 2018 kl. 13.30 15.30 Sted: Klding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Klding,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7 Indhldsfrtegnelse Beretning fra censrfrmandskaberne fr Ingeniøruddannelserne g Diplmuddannelserne fr IT g Teknik fr periden september 2013 til september 2014... 2 Resume... 2 Uddannelsernes niveau... 2

Læs mere

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

Modul 8: Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper Beskrivelse af rganisatriske g ledelsesmæssige frhld Organisatrisk placering Daghspitalet Skive Kmpagnigade 11B 7800 Skive Daghspitalet er en del af Regin Midtjyllands samlede behandlingstilbud til mennesker

Læs mere

PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM

PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM 2014-15 Der er brug fr en prgressiv rød stemme i dansk plitik, der kan presse på fr scialistiske samfundsfrandringer, rganisere ungdmmen g vise, at det kan la sig gøre at

Læs mere

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser.

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser. Kmmissrium fr den reginale MRSA-enhed, herunder beskrivelse af snitflader til primærsektren g hspitalernes Klinisk Mikrbilgiske Afdelinger g infektinshygiejniske enheder. Baggrund På baggrund af Sundhedsstyrelsens

Læs mere

REFERAT Generalforsamling 2016 Onsdag den 13. april 2016 kl. 19.00 i Fælleslokalet på 1. sal

REFERAT Generalforsamling 2016 Onsdag den 13. april 2016 kl. 19.00 i Fælleslokalet på 1. sal REFERAT Generalfrsamling 2016 Onsdag den 13. april 2016 kl. 19.00 i Fælleslkalet på 1. sal Dagsrden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Det reviderede regnskab frelægges til gdkendelse 4.

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Persnaleplitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelkale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Referat Direktørforum for almene boliger

Referat Direktørforum for almene boliger Referat Direktørfrum fr almene : Onsdag den 06. april 2016 Mødetidspunkt:Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:30 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Marianne Hff Andersen

Læs mere

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet Temamøde m ny Sundhedsplitik den 6. ktber 2016 Byrådet Scial- g Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på udvalgsmødet den 20. september 2016 at igangsætte arbejdet med udviklingen af en ny sundhedsplitik.

Læs mere

Retningslinjer. for personalereduktioner. i forbindelse med besparelser, faldende børnetal og omstruktureringer. i Langeland Kommune.

Retningslinjer. for personalereduktioner. i forbindelse med besparelser, faldende børnetal og omstruktureringer. i Langeland Kommune. Retningslinjer fr persnalereduktiner i frbindelse med besparelser, faldende børnetal g mstruktureringer i Langeland Kmmune (Børn g Kultur) Sagsnr. 11/4526 Gdkendt i Fælles MED Børn g Kultur 1. Baggrund

Læs mere

PRÆSENTATION AF FORLØB I VALGMODUL Modul 13. Valgmodulets titel: Den Palliative indsats i Århus Kommune

PRÆSENTATION AF FORLØB I VALGMODUL Modul 13. Valgmodulets titel: Den Palliative indsats i Århus Kommune PRÆSENTATION AF FORLØB I VALGMODUL Mdul 13 Valgmdulets titel: Den Palliative indsats i Århus Kmmune Uddannelsesenhed/klinisk undervisningssted: 2 Lkalcentre i Århus Kmmune (navn på lkalcenter følger snarest)

Læs mere

Temagruppen refererer til Styregruppen for implementering af Overenskomst for almen praksis 2018.

Temagruppen refererer til Styregruppen for implementering af Overenskomst for almen praksis 2018. Implementering af verenskmst mellem RLTN g PLO Kmmissrium fr temagruppe fr Kvalitet g Data. Temagruppen refererer til Styregruppen fr implementering af Overenskmst fr almen praksis 2018. Baggrund Med afsæt

Læs mere

Referat. Afbud Preben Vittrup

Referat. Afbud Preben Vittrup HR g Kvalitet Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Referat Møde i: SFR Plastikkirurgi Dat: Fredag den 12. april 2013 Kl.: 14.00-15.15 mødelkale 4 på Direktinsgangen. Sted: Gentfte Hspital Deltagere: Lars

Læs mere

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version Udkast Hygiejneplitik SU sender i høring versin Rebild Kmmune 2014 til 2018 Indhldsfrtegnelse Indledning... 3 Overrdnet mål... 3 Frmålet med hygiejneplitikken... 3 Mål... 3 Ansvarsfrdeling... 3 Indsatsmråder...

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Depression

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Depression 3. juli 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Depressin Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Depressin Dat g versin D. 2.maj 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt

Læs mere

Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødedato Mødested Møde start/slut Senir- g Scialfrvaltningen Stab fr Rådgivningsmrådet Referat Der indkaldes til møde m Udsatterådet Møde nr. Dat 13.01.2015 Udsendt af Lene Kristin Kamp Lene Kristin Kamp Mødedat Mødested Møde start/slut

Læs mere

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Syddansk Forskningscenter for Klinisk Sygepleje, nr. 2/2015

Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Syddansk Forskningscenter for Klinisk Sygepleje, nr. 2/2015 Referat Ekstrardinært bestyrelsesmøde i Syddansk Frskningscenter fr Klinisk Sygepleje, nr. 2/2015 Tid: d. 2. juli 2015, kl. 10-11 Sted: Judith Mølgaards kntr, OUH, Kløvervænget 8, Indgang 101 eller 102,

Læs mere

- Reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser - Styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet

- Reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser - Styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet Puljepslag Styrket samarbejde vedrørende subakutte/akutte tilbud indkalder hermed ansøgninger fra reginer sammen med en eller flere kmmuner m tilskud fra puljen Styrkelse af samarbejde mellem reginer,

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Haderslev Kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Haderslev Kommune Pædaggisk Assistent Uddannelse Til institutiner med elever ansat på den pædaggiske assistentuddannelse i Haderslev Kmmune Infrmatinspjece til praktiksteder 3. udgave 2012 Pædaggisk Assistent Uddannelse

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Norddjurs Kommune. Implementering. Politik for inklusion og tidlig indsats samt politik for 7.-10. årgang

Norddjurs Kommune. Implementering. Politik for inklusion og tidlig indsats samt politik for 7.-10. årgang Nrddjurs Kmmune Implementering Plitik fr inklusin g tidlig indsats samt plitik fr 7.-10. årgang Skle- g dagtilbudsafdelingen August 2012 Side 2 Indhld FUNDAMENTET Faglig g rganisatrisk visin 2014 Pririterede

Læs mere

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG Fællesskab i Kerteminde Kmmune LEDELSESGRUNDLAG 2015 Kerteminde Kmmune VIL fællesskaberne! Baggrunden Kerteminde Kmmune har pr. 1. april fået en ny rganisatin sm bl.a. skal bidrage til at: Øge plevelsen

Læs mere

Karens Minde Kulturhusforening. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Karens Minde Kulturhusforening. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Karens Minde Kulturhusfrening Referat fra bestyrelsesmøde den 10. ktber 2011 I mødet deltg: Fra persnalet deltg: (tillidsmand) Afbud fra: Referent: Drthe Sørensen Eren, Marianne Melby, Karen Larsen, Bjarne

Læs mere

Team Hjørring 2017. Infomøde 18 januar 2016

Team Hjørring 2017. Infomøde 18 januar 2016 Team Hjørring 2017 Infmøde 18 januar 2016 Prgram Velkmst Histrik 2013 / 2015 Frening - Rtary Team Hjørring 2017 hvad g hvrnår Cykel tøj Jysk Firmatøj Cykler Vendelb cykler Hjørring Berlin 2016 Kaffe pause

Læs mere

Nattevagtsbeskrivelse bostedet Solstriben

Nattevagtsbeskrivelse bostedet Solstriben Nattevagtsbeskrivelse bstedet Slstriben - Situatinsbetinget videndeling g pgavebeskrivelser Af Ulla Thrup Nielsen PRAKSIS-design juli 2012 Det, der karakteriserede arbejdsfrhldene g pgaverne fr nattevagterne

Læs mere

1 Baggrund og sammenfatning

1 Baggrund og sammenfatning Byrådssekretariat Sagsnr. 91362 Brevid. 882362 Ref. NIR Dir. tlf. 46 31 80 09 niclair@rskilde.dk NOTAT: Evaluering af Særligt Tilrettelagt Ungdmsuddannelse (STU) Januar 2010 1 Baggrund g sammenfatning

Læs mere

Overordnede principper og anbefalinger for håndtering af og skadelig brug af rusmidler i Center for Boområdet

Overordnede principper og anbefalinger for håndtering af og skadelig brug af rusmidler i Center for Boområdet Ntat Emne Overrdnede principper g anbefalinger fr håndtering af g skadelig brug af rusmidler i Center fr Bmrådet Til Kpi til Ledere g medarbejdere i Center fr Bmrådet Aarhus Kmmune Scialfrvaltningen Den

Læs mere

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som Start ny gruppe PLan Ldsskvvad. Ft: Henrik Weigelt. Du kan skabe gde friluftsplevelser fr børn g unge. Vær med til at starte en ny Blå spejdergruppe i dit lkalmråde. Hvis du synes, at det er fantastisk

Læs mere

VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprogram og fokusområder. Baggrund. 2. Borgerlaugets rolle som samlende kraft i Veksø

VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprogram og fokusområder. Baggrund. 2. Borgerlaugets rolle som samlende kraft i Veksø VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprgram g fkusmråder 2019-2021 Baggrund Frmålet med Arbejdsprgram g fkusmråder fr 2019-2021 er at fungere sm ledetråd fr Brgerlaugets arbejde i periden. Dkumentet er struktureret

Læs mere

Trivselsplan for Peder Lykke Skolen

Trivselsplan for Peder Lykke Skolen Trivselsplan fr Peder Lykke Sklen Revideret 2014 Trivselsplan fr Peder Lykke Sklen Indledning Peder Lykke Sklen har en sammenhængende trivselsplan, sm løbende gennemarbejdes g revideres, således at den

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK. På Brørupskolen er alle forskellige og har behov for at blive mødt med anerkendelse og med respekt for forskelligheder.

TRIVSELSPOLITIK. På Brørupskolen er alle forskellige og har behov for at blive mødt med anerkendelse og med respekt for forskelligheder. TRIVSELSPOLITIK Medarbejdernes indsats: Alle elever på Brørupsklen skal pleve sig sm deltager i et fællesskab præget af glæde g tryghed ved mødet med sklens vksne samt med klassekammerater g andre børn.

Læs mere

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Dagsorden. Mødedato: 6. oktober 2015. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende:

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Dagsorden. Mødedato: 6. oktober 2015. Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende: Møded: 6. ktber 2015 Mødelkale: Lkale 121, Tønder Starttidspunkt fr møde: 09:00 Fraværende: 6. ktber 2015 Indhldsfrtegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsrdenspunkter 1 Sager til rientering 3 2 Henvendelse

Læs mere