INTERVIEWS - DATAFREMSTILLING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTERVIEWS - DATAFREMSTILLING"

Transkript

1 INTERVIEWS - DATAFREMSTILLING INFORMATION Tilfredsstillende information Flertallet af de adspurgte patienter har modtaget primær information vedr. Diagnosen på akutafdelingen. Denne information opleves som fyldestgørende og nem af forstå Altså de oplysninger jeg har, det er den samtale jeg havde med lægen inde i Holstebro. - Vi er blevet informeret om på sygehuset hvad de har gjort ved mig. Vi har fået at vide, at det er en blodprop i hjernen. Scanningen viste... Halvdelen af patienterne er tilfredse med informationsniveauet herunder lægeinformationen om sygdommen, medicin, optræningen mm. Oplever sig velinformerede. Informationerne har været relevante og forstålige. - Jamen jeg synes sådan set at det har været helt fint. Der er ikke noget jeg mangler ihvertfald.(red.: adspurgt om evt. manglende info) - Ja, det (red. medicininformation) gjorde jeg. Alt hvad der var værd at vide om medicinen, og det blev også lavet om hen ad vejen. Og jeg var så med til også selv at finde medicinen frem. Og det var en rigtig god ting. (ægtefælle) Lægen ved jeg ihvertfald, at du sagde, at du fik en god snak med. - Ja, ham fik jeg en god snak med. - Ja, Den (red. træthed) blev jeg advaret imod. - Han (red. lægen) brugte altså nogle ord, jeg kunne forstå. Han sagde også det der hjernekammer, det der... det var ikke sådan latinsk eller hvad skal jeg sige. Jeg kunne godt forstå, hvad han sagde. Det kunne jeg godt. - så sagde han noget om, at man kunne risikere at... noget med procenter, og der var nogen der fik det igen, hvis man ikke overholdt de regler, og... Det var det han sagde. - jeg ved godt jeg får blodfortyndende medicin og nu har jeg jo forhøjet blodtryk... - Ja, jeg syntes det var et godt møde, vi havde dér. ( red. udskrivelsesmøde) Også hele vejen igennem er jeg blevet godt orienteret. Det synes jeg. Af personalet.

2 Mangelfuld information Den øvrige halvdel oplever informationen omkring sygdommen, følgerne heraf og medicineringen som mangelfulde. Efterlyser mere klare meldinger om hvad der kan forventes fremover. - Ja, det gjorde jeg sådan set. (red. direkte adspurgt om sygdomsinfo). Jeg har jo i og for sig ikke fået ret meget at vide om min sygdom. Det har jeg ikke. - (Ægtefælle) Det (red.information) er kommet stille og roligt hen ad vejen, ikke også? - Altså det kom jo bag på mig, at jeg ikke tålte larm f.eks., og stress osv., ikke også? Det hele foregår jo stille og roligt i Lemvig, og... - Men det kan også være, at det er ens egen fejl, at vi får formuleret de spørgsmål forkert. - (Ægtefælle) Vi må jo erkende, at XX har taget en lille smule skade oveni. Så der er sommetider, det skal siges mere end én gang - også fem gange. Det var jeg overhovedet ikke forberedt på. Der er ingen der har fortalt mig nogen ting. Halvdelen af patienterne oplever spec. informationen fra lægerne som få, mangelfulde og i flere tilfælde givet på for højt niveau. - Vi ville godt have haft lidt at vide om, hvordan og hvorledes... - (ægtefælle) Ja altså, selve sygdomsforløbet inde i dit hovede og sådan noget, - der føler jeg, at han var meget overfladisk. Det ser vi så tit. - (ægtefælle) Det (red. mødet med lægen) kunne jeg ikke bruge til noget. Det kunne vi godt bare have holdt med fys. og ergo... jeg synes, at når vi spurgte ind til, så: Ahh, men det ser vi til. Det kommer nok.... vi fik ikke rigtig klar besked.... Så spurgte vi lidt til din stemme: Jamen, det kommer. Og så kiggede han lidt i papirerne. Det kunne jeg ikke bruge til noget. Overhovedet ikke.... Jeg syntes, han havde frygteligt travlt. - (ægtefælle) Ja. Han (red. lægen) var der jo, og han fortalte da noget, men det var på sådan et niveau, at vi andre ikke forstod det. -Jeg synes det er ligesom overlægerne, der ikke arbejder sammen. Det må jeg nok sige. - Og de kommer fra Holstebro Sygehus begge to. Sætter de sig ikke ned og ser på éns journal og snakker det igennem sammen, - eller hvad gør de? - Det der med lægerne, det synes vi er for dårligt. Det synes min XX (ægtefællen) også. Det møde var XX (ægtefællen) med til. -Den information jeg fik deroppe om kørekort f.eks., den viste sig så, at den er en smule forvirrende. Men der er jo heller ikke nogen der har taget kørekortet. Man ved egentlig ikke rigtigt hvor man står I det dér. - (ægtefælle) Jo, én gang.(red. lægekontakt). Det var jeg skuffet over... Jeg syntes, at vi skulle have haft lidt mere at vide om sygdommen og om forløbet og... lidt frem i tiden,

3 og hvad vi kunne forvente. Selvom jeg ved godt, at det er individuelt for hver patient. Altså det er det jo. Og man kan ikke sige... Information omkring medicinering ved udskrivningen er for ringe til manglende. - Jeg har ikke fået nogen informationer af nogen slags (red.: ad. medicininformation). Ikke andet end at jeg har fået noget blodfortyndende og noget mod kolesterol. -Og så har der også været tale om medicin, hvor jeg faktisk har ringet op og spurgt, hvad det lige nøjagtigt var for noget. - (ægtefælle) XX var ihvertfald ikke skrevet hjem med det medicin XX skulle have. (Red. Ægtefællen fortsætter herefter med at fortælle om, at der manglede recepter på 2 af de medicin præparater, som pt. skulle have. Ringede til N3, og fik besked om, at kontakte egen læge dagen efter m.h.p. at få den manglende recept. Oplevede det som meget usmidigt.) Pårørende til bl.a. afasipatient oplever kun at få den information den pågældende selv opsøger. Beskriver dette som svært selvom der opleves velvillighed fra personalets side til at yde informationen. - (ægtefælle) Jamen den (red. informationen) var god, men jeg synes bare, at jeg selv skulle gå og spørge meget, - eller jeg gik selv og spurgte meget, fordi jeg gerne ville vide noget om forløbet, og XX var ikke så godt talende.... Én patient er forud for en neuropsykologisk undersøgelse ikke forberedt på at neuropsykologen kom. Beskriver dette som ubehageligt. Patienten bliver forvirret af situationen og har svært ved at finde ud hvad der forventes. Patienten beder efter undersøgelsen om en tilbagemelding, som pt. aldrig får. - Så kom der en læge ind på min stue en dag - det går jeg udfra han var. (Red. viser sig at være neuropsykologen)han har nok også præsenteret sig, men jeg kan ikke huske hvad han hed. Man kan ikke lige fange det, når der kommer sådan en fremmed mand ind til én - hvad vil han nu? - Og så spurgte jeg ham (Red. neuropsykologen)- da han gik - Hører jeg noget fra det der? Ja, der går ikke ret lang tid. Jeg havde næsten indtrykket, at det blev samme dag, men jeg har aldrig hørt noget siden.

4 PATIENTINDFLYDELSE Støtte / Respekt Egne ønsker respekteres generelt i f.t. målrettethed. Der bliver lyttet til det patienten vil træne og dette bliver fulgt op. - De spurgte jo hele tiden, hvad jeg gerne ville - Jeg ville jo gerne gå igen. Og det fik jeg også lov til... - Du har hele tiden mål, og det var de også gode til at hjælpe med - De tog meget hensyn til det jeg kom med. - Der blev i høj grad lyttet Der udvises støtte/forståelse for, at pt har skiftende behov dagen / ugen igennem. - Her var det dejligt, at hvis der var behov for en time (red.: hvile) så var der også plads til det. Der opleves tryghed og tillid til vurderingen af behovet for støtte. - Så man havde det indtryk af, at de kiggede én over skulderen, om det nu var forsvarligt. - Man følte jo også i høj grad en frihed, men man har alligevel passet på én -... det var så diskret. Der tages individuelle hensyn eks.vis i f.t. spisesituationen. - Jeg kunne slet ikke (Red spise uden at spilde)... så fik jeg lov at spise på stuen. Enkelte oplever manglende individuelle hensyn, f.eks. at være vant til at sove længe... og træthed og støtte/pace i f.t. at lave noget på egen hånd. - Jeg kunne godt have sovet til kl. 8, men de purrede én kl Den sygdom gør nok, at man har brug for, at der er nogen der pacer dig lidt. Flere oplever frustration over skal selv - parolen, når ptt. følte at han/hun reelt ikke kunne, selvom han/hun prøvede. Er klar over formålet med at skulle selv. Enkelt følte sig dum på denne baggrund. - Man skal jo selv! -... fordi du skal lære at gøre det selv.

5 - Jeg kunne jo ikke få min arm op!... og så var det jeg syntes, hvorfor hjælper hun mig ikke? - De kiggede jo bare, og det irriterede mig jeg tænkte: Ja, men er du virkelig så dum, så du ikke kan? Medansvar Flere af Patienterne udtryker, at det er godt at have medansvar for egen træning, idet de oplever, at der bliver taget udgangspunkt i det, de gerne vil arbejde med. De holder øje med klokken for at være klar når der er træning. -De spurgte jo hele tiden, hvad jeg gerne ville. -Så har jeg jo noget medansvar ved at sige, jamen jeg synes ikke det er gået godt her. ( red. daglig evaluering ved fys.) - Så skulle vi kigge på klokken: Så nu skal jeg til træning. Flere oplever, at det er svært at spørge personalet, om de f. eks. vil gå med dem, ud fra hensynet til medpatienterne, som de syntes har mere brug for personalets hjælp end dem selv. -Så skulle man spørge. Og det blev jeg træt af, fordi jeg syntes de (personalet red.) har da nok. -Der var jo flere patienter, der var meget dårligere end jeg... En patient oplever, det er svært at tage medansvar, han har nemt ved at finde undskylninger for at udskyde selvtræning, han foreslår faste tider for selvtræning. Andre er meget opmærksomme på medansvaret, men synes det er svært at tage sig sammen til selvtræning, de har svært ved at tage initiativ. - Hvis man nu blev pålagt det (selvtræning red.) er en del af programmet. -Alle fik mere ud af det, hvis der blev sagt: Jamen på det og det tidspunkt, da træner vi. - De sagde, at jeg selv skulle træne, for ellers nyttede det ikke noget... i starten var det svært jeg har trænet mere end mange andre... af mig selv. -Det kræver jo også, at man har for det første tro på det selv... også at man kan tage initiativ til det.

6 Mål/målmøder Flere giver udtryk for, at mål var noget centralt i rehabiliteringsforløbet, og at de flere gange bliver spurgt om, hvad deres mål er. - Jo, men jeg blev da altid spurgt: Hvad mål har du? og Hvad ønsker du at træne med til næste gang vi skal have møde igen? Det snakkede vi altid om. - (ægtefælle)du har hele tiden haft nogen mål, og det har de været gode til at hjælpe dig med. - Man skulle jo sådan set helst sætte et mål. Det gjorde man sådan set meget ud af. - Jeg sagde til dem, at jeg først og fremmest ville lære at gå. De fleste har lettest ved at komme med langsigtede mål som: - Jeg sagde til dem, at jeg først og fremmest ville lære at gå. - Ja, jeg ville jo gerne til at gå igen. - Mit mål langt ud i fremtiden var, at jeg kunne begynde at spille golf igen. - Altså jeg ønskede at komme til at gå noget bedre. Andre har ingen ejerskab til målene, de giver udtryk for at det er personalets mål. - Der stillede de jo de mål, de synes, vi skulle nå hen imod... de passede fint, tror jeg nok. - Det var vel sådan set ikke mig, der kunne bruge det. (red. målet) Men personalet kunne sikkert bruge det,... jeg blev opfordret til at komme med mål. -...men jeg kunne da udmærket godt forstå, at man skulle have et mål, og at man skulle måle situationen på de her skemaer. Det synes jeg var fornuftigt. En patient og dennes pårørende har ikke deltaget i målmøder og har heller ikke set et målskema hos patienten. - Ikke en jeg har set. - Ikke mens jeg har været der (red. blev der talt mål) Flere oplever, at målene bliver justeret løbende. -Dagen efter fandt vi ud af... Når man har lavet nogle mål, og man så får det prøvet.... Og så fandt vi ud af det i fællesskab... - Og jeg kan bl.a. sige, at jeg var der en uge længere end jeg havde regnet med, og det var fordi, jeg kunne altså ikke spise.

7 Ugeplan Ugeplanen opleves generelt som værende et godt redskab både for patient og pårørende. Den giver et overblik over dagens aftaler. - Jeg havde et skema deroppe. Med træning og sådan noget.... Det sad I en bog. Jeg kunne jo bruge den til at se, hvad jeg skulle næste dag. - (ægtefælle)... Medicinen sad der også. Og du skulle selv træne deroppe også på en cykel og sådan noget. - det var nemt at se hvad man skulle dagen efter. - (hustru) Jamen den er jo også god... At vi hele tiden ved hvem der kommer og hvornår, det synes jeg er rart nok. (Red. Pårørende til patient med let afasi). Men jeg vil gerne have mundtlig besked også. (Red.: Hentyder til indholdet af aktiviteterne) - Min koncentration er jo heller ikke så god længere, den blev jo også ligesom svækket. Så jeg kunne jo ikke altid huske det, så det syntes jeg var udemærket, - at ugeplanen lå der. Min XX ( ægtefællen) ville også gerne se den, når XX kom. Hvad skal du imorgen?. - (ægtefælle) Ja, den (red ugeplanen) brugte jeg meget. Det var rigtig godt, synes jeg. Fordi så kunne jeg også indrette min tid efter, hvis jeg ville være med til at se træningen og sådan noget. Ved korte indlæggelser har ugeplanen ikke haft megen funktion og enkelte kender eller husker slet ikke at have haft en ugeplan. - Den husker jeg ikke lige... - jamen det var knapt nok jeg nåede at se den... Jeg fandt da ud af, at der stod, at jeg skulle hen og dække bord og sådan noget, ikke? - Det var ikke meget jeg fik brugt den... Det var det faktisk ikke.

8 AKTIVITETER /TRÆNING Målrettet De fleste patienter oplever målrettethed i rehabiliteringen, målene bliver brugt til at evaluere på og de oplever en kontinuitet i rehabiliteringen. - Vi havde jo nogle møder indimellem, om hvad jeg forventede af opholdet, og hvad jeg ønskede. - Ja, det (red. målet) blev jo skrevet ned, og så kunne vi jo se: Har vi nået det, der står der? - De mål vi har sat, dem har vi sådan set nået. Det er da fint nok. - Jeg synes faktisk det var dejligt, at komme over på en anden stol af og til. Så fik vi også lidt træning. - Oplevede du personalet orienteret om hvor langt du var og hvilken hjælp du havde brug for? -Jamen ork, det er helt sikkert da!! - Forskellen er at i Lemvig, der skal man jo til at bestille noget. Enkelte oplever ikke at rehabiliteringen var målrettet - Var det så det, man arbejdede på (Red.: Målene)? - Ja, det skulle det jo være, men altså det syntes jeg jo ikke lige. - Det ved jeg ikke om de var. (Red. Tilpasset pt.s mål) Indhold / Niveau. De fleste er tilfredse med genoptræningens indhold - Træningen var jeg udmærket godt tilfreds med. - Jeg bagte og lavede frikadeller. Det var fint for mig. Og det var godt at få det prøvet af Jeg ville lære at spise, før jeg kom hjem. Og så fik jeg rigtig hård træning med de poser dér. Indtil jeg næsten ikke kunne mere. - Det var nok tilpasset godt. Det tror jeg. - Jeg var da ude og gå stavgang, og jeg var med ude og gå med stok en dag. Det var godt.

9 Mange er glade for de fælles aktiviteter der iværksættes fra afdelingens side. Det er sjovt og godt at arbejde sammen alle mand. Det forbindes ikke med egen rehabilitering, men bidrager med en social dimension. - Det (red. aktivitetsdag) var faktisk godt. Det var det. Jamen det var jo sjovt. Alle var sammen om det samme projekt. - Der var vi jo sammen allesammen på én gang. Hamrede, savede og gjorde ved. Det var fint nok. - Vi lavede jo kun, hvad vi kunne.... Én kan det, og en anden kan det. - Og så var vi nede og se fjernsyn, og nogle gange spillede vi tallotteri, og nogle gange sang vi. Det er dejligt det der med fællessang, det kan jeg godt lide. Det tror jeg er godt (red. At der er nogle tilbud). For ellers tror jeg man sætter sig ind på sit værelse. Flere har svært ved at se relevansen af aktiviteterne, også på aktivitetsdagene. Konditionstræningen, som vi lægger ind ved spadsereture, stepper og kondicykel forbindes heller ikke med målrettet træning jeg følte det var kørestolsbrugeren, der skulle ud, og så kunne man komme med (red. spadseretur)... jeg opfattede det ikke som målrettet træning. - Så kunne jeg hjælpe med at sidde og sy. Og det var ikke lige det, jeg var kommet derop for. - Lugning af haven?! (Red.: pt. rynker på næsen) - (ægtefælle) Det er da muligt, at der har været aktiviteter for dem, der var bedre. Enkelte synes niveauet på aktiviteterne var for svært eller uinteressant. - (ægtefælle) Altså de andre kunne bruge en hånd eller selv køre kørestol og de ting, ikke? - og tale osv.... Det kunne XX jo ikke. XX har ikke kunnet deltage i nogen af de ting. - Der skete for lidt. - (ægtefælle) Jeg tror nok XX er blevet for gammel til den slags. XX gider da ikke spille bold. - Jeg kunne da godt være taget med ud at fiske, men det synes jeg ikke lige... Jeg vil bruge tid på.

10 Alle oplever de første hjemmeweekends med blandede følelser, idet de gerne vil hjem, men er nervøse for det. Efter weekenden er der flere der giver udtryk for en vis erkendelse og selvindsigt, som de så profiterer af i det videre rehabiliteringsforløb. Nogle oplever, at det kræver mere af dem at være hjemme i et almindeligt hus med dørtrin, almindelige vandhaner og lave senge end at være på sygehuset. - Jeg var nok stadigvæk lidt bange... jeg var glad for at være hjemme (red. weekend) og jeg var bange for at være hjemme faktisk Jeg tænkte på, gad vide hvordan det går når jeg kommer hjem? Men så gik det jo godt nok. - Du kan jo gøre mange ting, selv om det meste af det bliver røvet fra dig (red. sygdommen). Du kan jo ikke det, du kan før. Men derfor kan du jo stadigvæk ting. - For da (red. på weekend) fandt jeg ud af, at jeg kunne godt klare det derhjemme. - Det var et chok den første weekend ihvertfald. - Jeg fandt ud af det jeg ikke kunne, - bl.a. det med vandhanen. Og så var der det med dørgrebene - det var helt galt.... Og så var der selvfølgelig også det med fodtrinene, men det var bare lige en træningssag. Der er jo ikke nogen deroppe. Der er mere sådan åben plads. Ja, og så var der også, da jeg skulle i seng om aftenen, den var helt dernede jo. Jo, og så var der da også... tøjet, det havde jeg efterhånden fået lært, så det har bare taget tid. - Så næste gang jeg skulle hjem, så var det, at jeg opdagede, at jeg kunne en masse mere ting i Lemvig end jeg kunne herhjemme. Omfang / Mængde Patienterne har generelt den opfattelse at omfanget af træning er for ringe. Der gives udtryk for at patienterne blive passet for meget op, der er for lidt på ugeplanen, 2 gange træning om dagen er ikke nok. og der er en forventning til, at Lemvig yder en mere intensiv optræning end der opleves. - Jeg kunne godt selv have redt min seng og sådan hele vejen igennem. - Der var ikke for meget på den (red. Ugeplanen) den sidste månedstid eller halvanden. - Hvad skulle det have været? -... træning... - Der var god tid, som man godt kunne have brugt. Jeg kunne godt have brugt lidt mere træning. - Når man kommer sådan et sted, hvor man får at vide, at genoptræningen er god - det var den også. Men jeg troede faktisk, at jeg bildte mig ind, at der var noget mere træning. - Du laver ikke for meget oppe på sygehuset. Der er den halve time deroppe... men det er da nok til at komme på ret køl. Jeg kan ikke direkte klage over det.

11 - Der var for lidt træning for vores sygdom. Enkelte oplever god balance mellem træning og de øvrige aktivitets tilbud. - Det er dejligt med fællessang. Altså jeg ved godt, man kan jo ikke lave øvelser hele tiden, men om aftenen sad jeg sammen med de andre og så fjernsyn og spillede eller lavede noget andet. - De kom da også og spurgte: Skal vi gå en tur nu? Eller skal vi ditten og datten. Nu f.eks. Med ståstøttebordet... Flere føler tiden lang på afdelingen. Specielt en afatiker, der også har dysfagi og derfor spiste på egen stue, har oplevet tiden som lang. Hans hustru oplever, at det skorter lidt på tilbud på hans niveau. Hun foreslår, at han kunne have hørt mere musik og sang. - (ægtefælle) Du sagde ihvertfald, at du sad og kiggede ind i de fire vægge. - Jeg kunne jo ikke snakke med nogen. - Når man ikke lige var til træning og alt det der, så føltes tiden lang. Der var ikke så meget andet end træning der var tilrettelagt. -..Jeg sad det meste af tiden. jeg lavede ingenting. - Formiddagen var jo så lang for mig. Om eftermiddagen kom min XX (ægtefællen) heldigvis. - Der stod en cykel, den cyklede jeg på. Og så læste jeg. Så sad man og ventede på det skulle blive middag. En savner supervision til selvtræning - Ja, da havde jeg da fuldt ansvar synes jeg. Jamen de stak da hovedet ind en gang imellem. Det gjorde de. Så jeg kunne måske godt have lært noget mere også. En ønsker ikke at have haft indflydelse på, hvad han skal træne og oplever ikke medansvar det var jo dem, der havde forstand på de ting der. - For det første, når man får de første øvelser, så er det ikke altid man kan se formålet med det, vel?

12 UDSKRIVNING Fastsættelse af udskrivningstidspunktet De fleste oplever at udskrivningstidspunktet fastsættes af afdelingen primært. Udskrivningstidspunktet opleves generelt som passende. - Det ( red. udskrivelsestidspunkt ) var helt fint. Det helt rigtige tidspunkt. -Ikke direkte var jeg med til det selv (red. Fastsætte udskrivnings tidspunkt). Jeg kunne godt mærke sådan... de har nok sagt det en tre dage før... men det kom ikke som en overraskelse for mig. - Det kom ikke sådan lige... det kom lige så stille... jeg havde en fornemmelse af, at det er nu. Nu skal jeg nok snart hjem det har vist sig, at det (tidspunktet for udskrivningen) har været den rigtige beslutning... Flere deriblandt pårørende giver udtryk for at udskrivningstidspunktet er kommet bag på dem. -...Og så får man det sådan ligesom... at nu skulle man herned, ikke? (red. Pt. Blev mod egen og ægtefælles forventning udskrevet til plejehjem). - (ægtefælle) XX var hjemme to gange på weekendophold, før XX blev udskrevet. Men vi blev da lidt forbavsede, da vi fik at vide, at XX skulle hjem. - (hustru)...med den forbedring vi kunne se, der skete med ham dernede, så troede vi, at forløbet skulle fortsætte et stykke tid endnu dérnede. Flere oplever den sidste tid (fra datoen er fastsat til dagen oprinder) som hektisk....og da skete det meget hurtigt sådan altså. Det var lidt hektisk lige til sidst. -Undtagen da de begyndte at tale om, at nu skulle jeg nok til at sendes hjem. Så blev der sådan lidt uro i det hele. -Jeg tror egentlig mere det var forløbet op til den dato. Altså ligesom at få afsluttet de forskellige ting. Det var nok mest dér. At få at vide at der er 14 dage til du skal hjem, - det er egentlig helt fint. Men nu var problemet så, at der var ferie (red. fagpersonalet), så der var måske ikke blevet taget så meget hånd om det, som man kunne have ønsket sig. Enkelte har fået rykket udskrivningstidspunktet en dag eller to, så de har kunnet nå at indstille sig på det. - (ægtefælle) Du trak den lige en dag ekstra. - Dét blev der lyttet til! (red. At XX ikke følte sig klar.) -og så fik jeg altså næsten 1 uge mere. (Red.: 2 dage og en weekend)

13 Forberedelse på udskrivning De fleste patienter føler sig godt forberedte på udskrivning. Udskrivningen opleves generelt som stille og rolig, og de fleste føler sig trygge. - Jeg var jo hjemme i hver weekend, så det kom jo ligeså langsomt. Jeg kom ikke hjem, inden jeg kunne klare mig selv 100 %. - Jeg var klar til det, fordi jeg kunne jo godt gå herhjemme. Altså jeg skulle jo ikke have nogen til at hjælpe mig. - Jeg var klar til det, ja-ja. Ja det var jeg. - Jeg var forberedt på at skulle hjem. - Er der noget der er kommet bag på dig efter du er kommet hjem? - Nej, overhovedet ikke! -... Om der var nogen hjemme og hjælpe mig og alt det der. Det sikrede de sig ihvertfald. Både patienter og pårørende udtrykker tilfredshed med hjemmetræning og weekends. Der er i hjemmet prøvet nogle ting af, som de har været bekymrede for. Er det ikke gået godt første gang, har de fået hjælp til at arbejde med situationen inden næste weekend. - Ja. Som jeg sagde, den første gang det var ikke en god oplevelse. Og den anden da havde jeg så lært noget af det her. At jeg rendte i alle venstre karme. - (ægtefælle) Jamen, jeg synes det (red. hjemmebesøget) var udemærket, at XX prøvede at komme hjem, inden XX skulle udskrives. Det var en stor hjælp for mig at prøve. At begynde i det små at have XX én dag. Og så havde jeg XX jo også to gange til overnatning inden. Det er en god måde! Så vænnede vi os begge to til, hvordan det er, og hvordan det skal være. - Ja, det kan man sige (Red. At pt følte sig forberedt på at skulle hjem). Og det kan jeg forklare ud fra de tre gange jeg har været hjemme. Alle oplever, at de fysiske ændringer i hjemmene er iorden ved udskrivning. - (ægtefælle) Det (red. hjælpemidler) var sat i værk, inden vi kom hjem. Og vi havde fået kaldeanlæg og det hele ind. Sat hjælpemidler op ved toilettet. Der var tjek på det. - Jo, jeg fik udenfor sådan et - hvad hedder det nu? - et håndtag. Det er det eneste vi har fået lavet. Men vi har fået tilbudt mange andre ting.

14 Flere patienter oplever en enorm træthed både fysisk og psykisk efter udskrivning og det er ikke alle, der er forberedt på dette, selvom de har prøvet at være hjemme på weekend. Ptt. angiver at afdelingen er renset for fysiske og psykiske stressorer, ingen dørtrin, høje møbler, brede gange og døre, fred og ro og ikke mange krav. Først efter længerevarende ophold i hjemmet går det op for dem, hvad hverdagen indebærer. -...dengang jeg kom hjem, da syntes jeg da, at jeg havde det så godt, så jeg tænkte: Nå, det går. Men nu er det sådan lige... Men det har de også sagt til mig. ( red. vejledt om træthed efter udskr. ) - Var det noget, du var blevet forberedt på - også inden du blev udskrevet - at du nok ville være træt? - Ja, det var jeg. Det har jeg fået at vide. - Men så er det jo det går godt, og så er det det bakker lidt. Det er det jeg skal lære.(red. erkendelse af at trætheden kan komme endnu) - Ellers havde det nok været rart at prøve at blive lidt stresset deroppe. - (ægtefælle) Jamen det var sådan mere de der ting, - forberedelse til hvad der kan ske, når XX kommer hjem. Netop sådan nogen ting som alle de aktiviteter, der nu er og stress osv.. Prøve at gennemgå det måske lidt mere med den person, som skal hjem, så man ikke lige får et chok, når man kommer hjem. Det synes jeg nok, der kunne have været lidt mere af. Planlægning af udskrivningen har i ét enkeltstående tilfælde været uden ægtefællens vidende. Pt blev udskrevet og kørte med medpatient hjem én time efter. Da ægtefællen kom hjem, sad pt. i hjemmet. Både pt og ægtefælle oplever sig ikke utrygge herover hvordan det sådan blev planlagt? - Jo, altså på den måde, at de ville have at vide, om jeg kunne tage hjem og klare mig selv. Om der var nogen hjemme og hjælpe mig og alt det der. Det sikrede de sig ihvertfald. (Red.: Ved at spørge pt., men det var der ikke, idet ægtefællen var i byen) Én anden oplever, at overleveringen til kommunen er for dårlig, idet der gik 14 dage før hjemmehjælperen, der skulle varetage rengøringen, kom. Patienten er vidende om dette ved udskrivningen. Dette vender patienten under interviewet gentagne gange tilbage til. - Jeg synes bare den her hjemmehjælper, hende synes jeg bare, man skulle have hørt fra!

15 Plan for videre genoptræning efter udskrivning Hovedparten af de interviewede patienter udskrives med en genoptræningsplan. - Og ellers så stod der jo hvad vi... en ergoterapeut i Struer Kommune, som vi kunne kontakte. Der stod forskellige ting. - Det mål, hun havde med mig, det skrev hun op og sendte hjem til fysioterapeuten derhjemme. (Red. Genoptræningsplanen) Flere oplever en længerevarende pause i træningen ved udskrivning. Der er gået op til uger, før de er kommet igang. Dette både på sygehusene og hos kommunale terapeuter. Det er ferieperiode og det er som regel den begrundelse de får på forsinkelsen. - Hvad med træning, - fortsatte du med det? - Nej, der blev en lille pause dér. - (ægtefælle) Ja, det er der kommet nu. Men der er godt nok gået for længe, hvor XX ikke har fået lavet nogle øvelser. Der har ikke været nogen her 1 hel måned. -Jo, det var lovet at jeg skulle derned (red.træningssted), men altså det der med ferien, det er der nok ingen der har tænkt over. - Men det eneste - det var, da jeg blev sendt hjem, så ugen efter da jeg skulle begynde træning... De startede med 3 ugers ferie! Enkelte oplyser at mangle genoptræning efter udskrivningen. Har efterfølgende gennem egen læge fået henvisning til genoptræning. - Det virkede en smule hektisk (red. Udskr). Så det videre træningsforløb, det fik vi jo knapt gennemtænkt. - (ægtefælle)... Så gik vi op til vores egen læge og fik en henvisning. Han kunne også godt se det var galt. Der er udleveret selvtræningsøvelser til flere ved udskrivningen. - Jeg havde jo en mappe derhenne, men det var sådan nogle selvtræningsøvelser og sådan noget, og den havde jeg med hjem.

16 FAGPERSONALET Professionelt personale Udsagnene fra de interviewede tegner et billede af et personale, der er engagerede,, professionelle, åbne, kompetente og samtidig i stand til at skabe en hjemlig atmosfære. Det er også det billede de pårørende har fået beskrevet af deres mand/kone og de er stort set enige. Der udtrykkes stor tillid til personalet, hvilket gør, at patienter og pårørende generelt er glade for at have deres mand/kone på N3. - (ægtefælle) Der er et godt personale deroppe, det er der godt nok. -(ægtefælle)...og det er lige meget om det er sygeplejersker eller fysioterapeuter eller hvad det er. -Men jeg må sige, de har været dygtige da, de her terapeuterne, det er helt stensikkert, og personalet. Både med træningen, det er altså noget der virker. Det kan man både mærke og se. Og når de så har fri terapeuterne, så var personalet flinke til at hjælpe, så man kom ud at gå med gangstol og op i ståstøttebordet. - De (Red.: Patientens pårørende) syntes, at sygeplejerskerne de var alletiders. De sagde, at de havde aldrig... ja, de havde aldrig oplevet noget lignende. - (ægtefælle) Og fra første færd kunne vi ligesom mærke, at det kunne vi have fuld tillid til det der.(red.n3) Der må jeg sige, at der skal ros til personalet. Jeg synes det har været fabelagtigt godt. Man har været utroligt søde, utroligt positive. Hele vejen igennem. Og det har vi andre jo kunnet mærke på xx (Red.: patienten) - Man har ligesom følt den her - ja nærmest lille familie i hverdagen. Det har været lidt hyggeligt, ikke? - samtidigt med. Og det har betydet utroligt meget. -(ægtefælle) Jeg følte mig mere hjemme dér (red. N3) end på sygehuset (Red. Akutafsnit) Og det var lige meget, hvad du kom og spurgte efter, så fik du et svar her og nu. Flere fremhæver personalets væremåde som flinke, søde, venlige og omsorgsfulde og at der prioriteres god tid til den enkelte. Ånden i afdelingen udstråler stor tryghed de var stille og rolige, og de tager sig af dig. De har tid til at snakke med dig. Det har de. Og det kan jeg godt lide. - (ægtefælle) Så der vil jeg sige, at jeg synes der har været en utrolig åbenhed, og folk har været utroligt søde deroppe, hjælpsomme. - jeg nød det - den ro der var over det. - Altså jeg syntes, de var gode til sådan at... når der var nogen der skulle hjem, så kom sangbøgerne frem. Det var de vældigt gode til - sådan at skabe en stemning. - Og de havde god tid også. De havde sikkert travlt, men de spillede som om de havde god tid. - Der er aldrig en sur mine, det er der altså ikke! Det er lige meget hvem det er.

17 Modtagelse Patienterne giver udtryk for, at personalet laver en god modtagelse og at de gør meget ud af, at de bliver en del af det sociale liv i afdelingen. Det synes de er godt, da flere patienter grundet deres sygdom er svage til selv at være aktive og sociale. - Og man bliver jo vældigt, vældigt modtaget af sygeplejerske - bliver vist rundt og får forklaret... jeg hilste da på flere sådan ret hurtigt efter... - Jamen vi sad jo i en rundkreds - der var nogen med rullestole, og nogen var rigtig dårlige, og nogen var mindre dårlige. Og så sang vi en sang, og så lavede vi nogen bevægelser, - ja vi lavede mange ting. For det første så lærte vi faktisk lige folk at kende dér. Jeg synes faktisk, det var godt. -Jeg syntes, de var vældigt gode til at tage sig af de nye der kom. Så man følte sig hjemme. Når man kommer som ny, - der er jo nogen... ja de kan bogstaveligt talt ikke sige noget, og de skal hjælpes til mange ting. Så det er jo egentligt lidt vanskeligt at komme i kontakt med folk jeg syntes da personalet var gode til sådan at få os anbragt, - du kan lige sidde ved siden af xxx, ikke sandt?... det var væsentligt, at man følte sig - altså man samlede op på dem, der kunne have det svært ved at falde til Så kom hun og sagde: Forresten, kan du ikke selv rede din seng også?... Så siger jeg Det tror jeg da godt jeg kan - jeg har da været soldat... Og hun hjalp mig lige ovre I det ene hjørne... Og så sagde hun: Det er fint. Det gør du så fra I morgen. (ler). Og det har jeg ikke glemt. Det var sådan en god start, synes jeg trods alt. Der sker noget her! Kontaktperson De fleste har glæde af deres kontaktpersoner, men flere oplever, at specielt kontaktpersonen fra plejepersonalet kan være usynlige i længere perioder p.gr.a. ferier og vagter. De oplever ikke dette som et problem, idet de føler, at de kan gå til alle øvrige kontaktpersoner og personaler, hvis de har spørgsmål eller behov for hjælp.de oplever kontinuitet i rehabiliteringen døgnet rundt og gennem hele indlæggelsen. -Hun var også dygtig.(red. kontaktpersonen) - Der var en sygeplejerske - hende så jeg faktisk kun den første dag...de skifter jo hele tiden. Så man kommer til at kende dem allesammen. Var der noget, så gik du bare til én af dem. Og ellers gik du til én af dine trænere. De virker jo også som kontaktperson. -Man spurgte aldrig forgæves. Det var ligegyldigt, hvem jeg henvendte mig til, så kunne de give mig et svar. - (ægtefælle) Og du har været meget glad for de kontaktpersoner, du har haft deroppe. - Ja, helt sikkert. - (ægtefælle) Det var også det du sagde: Kom der en ny sygeplejerske, så var hun inde i det hele.

18 - Ja, når der kom en nattevagt, eller hver gang de skiftede, - det var utroligt - det var som om hun havde set mig før. Og det var jo noget de havde fået at vide, ikke? Flere pårørende og specielt en pårørende til en afatisk patient oplever, at skal være opsøgende i kontakten til personalet. Det er meget uheldigt, at den pårørende ikke informeres løbende, specielt i forhold til den afatiske patient, som jo ikke er i stand til at fortælle den pårørende noget selv. Den pårørende er yderligere ikke blevet gjort bekendt med målskema og ugeplan du skulle hele tiden være den opsøgende? - (ægtefælle) Ja, det synes jeg. - (ægtefælle) Ja-ja, men altså når man spurgte, fik man også svar. -Vi skulle selv kontakte dem mange gange, men det er da også okay at gå hen og spørge, hvad de har lavet og sådan.... det var ikke sådan, at de kom farende, når vi kom på besøg. Men altså... Det var sådan mest - de sagde hej, ikke? - Jeg kunne godt have tænkt mig, at de måske henvendte sig med, at nu havde de gjort sådan og sådan. Men jeg skulle selv gå og spørge. Lægekontakt Nogle både patienter og pårørende synes, de har for lidt lægekontakt under indlæggelsen og den kontakt de har opleves fortravlet. - Ja, de (Red. Pårørende) var med deroppe den fredag vi havde det møde. Men de syntes godt nok overlægen havde lidt travlt, men det var såmænd det de sagde. - Jeg snakkede faktisk ikke med nogen læge, inden jeg skulle hjem.... det var da mærkeligt, at jeg ikke skal snakke med nogen. - Jeg har faktisk kun snakket med en læge to gange. Men det kan være de har regnet med, at jeg er da også så frisk, så det var jo ikke nødvendigt at gå og snakke med mig - Jeg har været deroppe i 9 uger, og jeg snakkede med ham( red. Lægen) én gang til stuegang i de 9 uger. - Man så ikke nogen læge. Jeg så én... Nej, har set to læger - Jamen, er du til træning så ser du dem ikke. - Han var jo snart ude af døren igen. Vi havde knapt nok fået os sat i stolene.

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012.

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012. Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012. Antal tilbagemeldinger: 152 ud af 169 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Rapport interview patient og pårørende, efteråret 2015. Anæstesiologisk afdeling. 1.0 Baggrund. 2.0 Praktisk gennemførsel

Rapport interview patient og pårørende, efteråret 2015. Anæstesiologisk afdeling. 1.0 Baggrund. 2.0 Praktisk gennemførsel Rapport interview patient og pårørende, efteråret 2015 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen Evalueringsrapport Fleksible åbningstider i dagplejen Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Metodisk tilgang... 3 Resultater... 3 Kendskab til ordningen om fleksible åbningstider

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen xxx er 22 år og bor i Ringsted. Han er bror til yyy, som blev interviewet umiddelbart før xxx. De bor 5 minutters gang fra hinanden. xxx bor alene, hans kæreste er flyttet en måneds tid før. Jeg kontaktede

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Holmegården Plejecenter

Holmegården Plejecenter Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2012 Holmegården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn...

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 26.02-05.03 2015

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 26.02-05.03 2015 Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 26.02-05.03 2015 Antal tilbagemeldinger: 155 ud af 167 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 64% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Oldenis redder træskomagerens jul

Oldenis redder træskomagerens jul Oldenis redder træskomagerens jul Engang for længe siden boede der i Nørregade i Haderslev en skomager. Han lavede mest træsko og blev derfor kaldt træskomager. Folk, der fik deres træsko lavet hos ham,

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens

Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens Dato: 7. November 2011 Interviewer: Hvis vi lige til at starte med må få dit fulde navn? Sygeplejerske: Ja, det er Rie Carstens. Eller Ane Rie Carstens.

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100%

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Samlet status Ny % Distribueret % Nogen svar % Gennemført % Frafaldet % Månedsopdeling % 5% 5% 5% % Maj % Juni % Juli % August % September % Oktober % November % December % nuar % Februar % Marts % April

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Samlet status. Månedsopdeling. Angiv dit køn. Distribueret. Nogen svar. Gennemført 100% Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Oktober 2013.

Samlet status. Månedsopdeling. Angiv dit køn. Distribueret. Nogen svar. Gennemført 100% Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Oktober 2013. Samlet status Ny % Distribueret % Nogen svar % Gennemført % 7 Frafaldet % Månedsopdeling % % % 7% % Oktober % November % December % nuar % Februar % Marts % April % Maj 9% Juni 7% 8 Juli August % September

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Antal tilbagemeldinger: 140 ud af 161 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Bøgelunden 17. november 2008 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet Bøgelunden Sophie Magdalenesvej 9 3460 Birkerød Leder:

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Indlagte LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Indlagte Denne rapport er udarbejdet for indlagte patienter på Afsnit D9 Medicinsk Afdeling M Regionshospitalet Randers og Grenaa Den Landsdækkende

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor...

Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor... Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor... 1 Gud, tak for, at du kalder os for dine børn og fordi du kender os helt og alligevel holder af os og vil have med

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Konklusion... 4 Præsentation af målgruppen for Den Gule Dør...

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave 1. Om boenheden Boenhed Plejehjemmet Strandmarkshave Inkl. Bofællesskabet Torndalshave Adresse Tavlekærsvej 164 Tilsynsdato 15.november

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Dato: 7. april 2016. Værdighedspolitik for Politik for værdig ældrepleje i Ballerup Kommune

Dato: 7. april 2016. Værdighedspolitik for Politik for værdig ældrepleje i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 7. april 2016 Værdighedspolitik for Politik for værdig ældrepleje i Ballerup Kommune (kolofon:) Værdighedspolitik for ældrepleje i Ballerup Kommune er udgivet af Ballerup Kommune

Læs mere

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv At kunne være sig selv Katja 13 år : altså jeg bliver lidt ked af det, fordi det er sådan lidt jeg synes at det er lidt frustrerende at skifte hele

Læs mere

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Af Anders Kjærulff, Direktør Nyhedsbrevet sætter i dette nummer fokus på hjemmetrænerprojektet Vi Vil Klare Os Selv. At kunne klare sig selv i egen bolig så

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Vaniljegud af Nikolaj Højberg

Vaniljegud af Nikolaj Højberg Vaniljegud af Nikolaj Højberg Morten fik sin diagnose på en mandag. Ikke, at der var noget i vejen med det, det var faktisk mere end rart, for sammen med diagnosen fulgte et arsenal piller, som fik stemmerne

Læs mere

Høreforeningen i Go morgen Danmark 3. marts 2015 Sæt verden på lydløs

Høreforeningen i Go morgen Danmark 3. marts 2015 Sæt verden på lydløs Høreforeningen i Go morgen Danmark 3. marts 2015 Sæt verden på lydløs Transskription af indslaget fra TV2 Værtsoplæg: En undersøgelse viser af ca. 500.000 danskere har tinnitus, altså konstant hylen for

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Arbejdsark i Du bestemmer

Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark 1 Inspiration til gruppens møderegler Arbejdsark 2 Jeg er en, der... Arbejdsark 3 Protokol for gruppesamtale Arbejdsark 4 Det rosa ark: Godt og dårligt Arbejdsark 5

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Salmer: Indgangssalme: DDS 749: I østen stiger solen op Salme før prædikenen: DDS 70: Du kom til vor runde jord Salme efter prædikenen: DDS 478: Vi kommer

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. (...) - Minimal tilpasning for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2011 Afsnitsrapport for indlagte patienter på Karkirurgisk sengeafsnit V08 Karkirurgisk Afdeling, Viborg Hospitalsenheden Midt 13-04-2012 Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Grønærten Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som du

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere